SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Recept voor de linker:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.De recepten komen uit 500 cakejes van Fergal Connolly.
Edit: Stomme kleine foto's...
Mirin met wat suiker in laten koken, in plakjes gesneden gekookte en afgepelde bieten door de mirin mengsel halen.quote:Op dinsdag 9 juni 2009 15:56 schreef Filiassi_Jane het volgende:
Dat ziet er ook lekker uit! Hoe maak je dit?
O god, dat ziet er zó lekker uitquote:Op dinsdag 9 juni 2009 15:52 schreef DevilsAndDust het volgende:
Die muffinbakjes zijn zo schattig! Ik zag ze ook staan bij Xenos.
Laat ik toch maar meteen even wat posten.
[ afbeelding ]
Supermakkelijk, maar erg lekker toetje! Voor het biscuit heb ik gebruik gemaakt van een mix die ik online heb gekocht, maar het is ook erg gemakkelijk zelf te maken. Meet de inhoud van je bakvorm door er water in te doen. Voor elke halve liter water neem je 1 ei, en per ei 30 gram suiker, 30 gram zelfrijzend bakmeel, en een snufje zout. Acht minuten mixen op de hoogste stand, daarna nog 2 minuten op de laagste stand. Bij 4 eieren ongeveer een half uur bakken op 180 graden.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Grappig om te zien dat je, net als wij, ook bent begonnen met eetrecensies bij te houden.quote:Op dinsdag 9 juni 2009 16:37 schreef RobinOok het volgende:
Voor meer van mijn foto's (met recepten) kun je beter hier doorheen bladeren: http://www.flickr.com/photos/fotoosvanrobin/
Toevallig at ik laatst ook weer eens zo'n olijf met een stukje rood spul erin, wist meteen weer waarom ik vroeger olijven zo vies vond. No offence, maar die zijn ook vies!quote:Op dinsdag 9 juni 2009 18:04 schreef Viking84 het volgende:tomaat gebakken met olijven
Is dat nou nodig, om meteen iemands eten af te kraken? Eten is niet vies, en dat jij het niet lekker vindt is niet relevant want je hoeft het ook niet te eten.quote:Op dinsdag 9 juni 2009 18:43 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Toevallig at ik laatst ook weer eens zo'n olijf met een stukje rood spul erin, wist meteen weer waarom ik vroeger olijven zo vies vond. No offence, maar die zijn ook vies!
Tsja, wat is nodig? En euh, ik kraak zijn eten niet af hoor, alleen die specifieke olijven. Verder kan ik me prima voorstellen dat ie het lekker vond. Of ik of jij het nou lekker of vies vindt is eigenlijk nooit relevant. Heel het forummen is niet relevant. Dat is geloof ik juist de lol.quote:Op dinsdag 9 juni 2009 18:47 schreef Mini_rulez het volgende:
Is dat nou nodig, om meteen iemands eten af te kraken?
Hij kraakt mijn eten niet af hoor. Hij zegt alleen maar dat hij olijven vies vindt.quote:Op dinsdag 9 juni 2009 18:47 schreef Mini_rulez het volgende:
[..]
Is dat nou nodig, om meteen iemands eten af te kraken? Eten is niet vies, en dat jij het niet lekker vindt is niet relevant want je hoeft het ook niet te eten.
Hij is volgens mij een zij.quote:Op dinsdag 9 juni 2009 18:55 schreef Viking84 het volgende:
Hij kraakt mijn eten niet af hoor. Hij zegt alleen maar dat hij olijven vies vindt.
Dat ziet er ranzig uit disclaimer: ik kraak haar eten níet afquote:Op dinsdag 9 juni 2009 19:23 schreef Blurred86 het volgende:
gebrek aan fotografie-skills + weet niet waar fototoestel ligt (dus telefoonfoto) = crappy foto![]()
[ afbeelding ]
Het is risotto met erwten en spinazie en blauwe kaas en het was heel lekker
hehe, ik zat al te wachten op een 'het ziet er uit als groene kots' opmerkingquote:Op dinsdag 9 juni 2009 19:26 schreef Viking84 het volgende:
[..]
Dat ziet er ranzig uit disclaimer: ik kraak haar eten níet af, maar het moet wel ongelooflijk lekker zijn
.
+ Parmezaanse kaasquote:Op dinsdag 9 juni 2009 20:13 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]
Dan doe ik ook wel mee
Spaghetti met een saus van champignons, kastanjechampignons, rode ui, spinazie, rode pesto, tonijn en een klein beetje creme fraiche
Aangekleurd marshmallowfondant! En dan fröbelenquote:Op dinsdag 9 juni 2009 21:48 schreef Bluezz het volgende:
Heb je van die wortelcakejes een recept en wat zijn die worteltjes erbovenop?
Behalve dat dat eten er gewoon goddelijk uitziet, zijn jou foto's ook nog eens altijd super mooi.quote:Op woensdag 10 juni 2009 14:30 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Ons bordje gisteravond. Gerookt en daarna gegrilld biefstukkie met caesarsalade en aardappelpartjes uit de oven.
Hey, nog iemand met een Wicky-avaquote:Op dinsdag 9 juni 2009 22:17 schreef Zo-is-dat het volgende:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ja doei.
Grappig, heb ik ook ooit gemaakt.quote:Op woensdag 10 juni 2009 18:13 schreef vaagsel het volgende:
Net gemaakt, komkommerschijfjes met wasabiroom en zelfgerookte forelfilet
Great minds think alike.quote:Op woensdag 10 juni 2009 19:29 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Grappig, heb ik ook ooit gemaakt.![]()
[ afbeelding ]
Is lekker he?
Ja!quote:Op woensdag 10 juni 2009 17:42 schreef Viking84 het volgende:
[..]
Hey, nog iemand met een Wicky-ava.
Maissoeprecept, graag!quote:Op donderdag 11 juni 2009 20:11 schreef vaagsel het volgende:
Mexicaanse Maissoep, quesadillas met cheddar, gerookte kip en tomaat en guacamole.
[ afbeelding ]
Inderdaad! Bij mijn vorige werkgever werd er altijd heerlijke, volgens mij zelfgemaakte soep geserveerd in de kantine en één keer in de twee weken ofzo was dat maïssoep. Zo ontzettend lekker. Ik heb er nu nog spijt van dat ik voor mijn vertrek de kantinejuffrouw niet naar het recept heb gevraagd.quote:
wat ziet dát er godsgruwelijk lekker uitquote:Op vrijdag 12 juni 2009 20:57 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Was bij de Lidl en die hadden portobello champignons in de aanbieding. Had ik eigenlijk nog nooit gekocht/klaargemaakt want ach, is toch gewoon champignon, maar nu had ik er opeens wel eens zin in. Ze hebben ook wel iets feestelijks he? Eerst gegrilld in een grillpan, dan gevuld met geitenkaas, uitgebakken spekjes, tijm en peper & zout. Later nog 8-10 minuutjes in de oven. Hoogste stand.
oh oh ohquote:Op vrijdag 12 juni 2009 20:57 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Was bij de Lidl en die hadden portobello champignons in de aanbieding. Had ik eigenlijk nog nooit gekocht/klaargemaakt want ach, is toch gewoon champignon, maar nu had ik er opeens wel eens zin in. Ze hebben ook wel iets feestelijks he? Eerst gegrilld in een grillpan, dan gevuld met geitenkaas, uitgebakken spekjes, tijm en peper & zout. Later nog 8-10 minuutjes in de oven. Hoogste stand.
Tjah ik had gewoon wat gegoogled en ben toen van dit recept uitgegaan. Heb alleen geen spek gebruikt maar heb wat rode peper en knoflook meegebakken. Het smaakte verbazingwekkend goed. De kleur was niet zo mooi (verbeterd wel iets door de room), maar de structuur was prima en de smaak lekker pittig.quote:
Ja, ik vind het wel een aanrader.quote:
Ziet er heel goed uitquote:Op maandag 15 juni 2009 13:18 schreef Mini_rulez het volgende:
Dan post ik er ook maar eens eentje.
Spicy bonenburgers van Ainsley Harriott
[ afbeelding ]
Recept uit het kookboek Snel en Slank, weet niet of ik het hier dan neer mag zetten ivm copyright?
Hier is nog een foto van de burger zelf.
ze waren lelijk en plakkerigquote:Op dinsdag 16 juni 2009 21:09 schreef littledrummergirl het volgende:
heb nu blueberry muffins van n foodgawker recept in de oven staanals ze net zo mooi worden als op FG post ik zo ( of morgen ofzo
) een foto
Nog niet echt veel inzendingen hequote:Op zondag 21 juni 2009 01:27 schreef RobinOok het volgende:
Lijkt me een prima inzending voor de lopende CUL-wedstrijd!!!!
Hup, gauw indienen! Hierzo: [CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! Back to basics: AGV!
quote:Op zondag 21 juni 2009 21:20 schreef Razztwizzle het volgende:
Ha, wat grappig, ik heb ook een spinaziequiche gemaakt vandaagDe mijne bevatte ook nog uitgebakken spekjes, pijnboompitjes en geitenkaas.
[ afbeelding ]
En de mijne niet?!quote:
Uhuh. De volgende keer mieter ik er dus ook kaas doorheenquote:Op zondag 21 juni 2009 21:37 schreef Razztwizzle het volgende:
[..]
Sowieso eerst de spinazie heeeeel goed uitgeknepen. (Al was het niet zo nat, het was verse spinazie die ik had gewokt, da's toch minder nat dan uit de diepvries).
En op de bodem van de quiche een laagje paneermeel om het vocht een beetje op te nemen. Niet teveel, 1 eetlepel op een hele bodem.
Dawast. En hij was lekker. En die van jou ziet er ook lekker uit. Bij spinazie moet, vind ik, altijd wel iets flink zouts, zoals spekjes of anders een zoutige kaas of gewoon veel zout/peper/knof/nootmuskaat. Anders vind ik 't ook al gauw flauw.
Recept??????quote:Op zondag 21 juni 2009 22:20 schreef DancingPhoebe het volgende:
4 kleine orgasmetjes gehad...
Oeh dat ziet er echt lekker uit!quote:Op donderdag 2 juli 2009 22:42 schreef RobinOok het volgende:
Al een paar jaar op rij mijn favoriete zomersalade :
[ afbeelding ]
Thanks.quote:Op woensdag 8 juli 2009 15:31 schreef Puckzzz het volgende:
RobinOok, die van jou zijn echt super :y
quote:Op woensdag 8 juli 2009 15:31 schreef Puckzzz het volgende:
verse worst met gebakken ui en rode kool en aardappel/knolselderij puree:
Het zijn ook bietjesquote:Op woensdag 8 juli 2009 21:32 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Thanks.![]()
Jouw foto's zien er ook heerlijk uit. Maar euh, vraagje: deze he, ik zou zweren dat ik rode bietjes zie, niet rode kool. Weet jut zeker?
[..]
[ afbeelding ]
ik vind het er close up juist lekkerder uitzienquote:Op donderdag 9 juli 2009 09:52 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Het zijn ook bietjes![]()
Wat me opvalt aan veel van de foto's hier (niet de jouwe), is dat ze allemaal zo close up zijn genomen. Dat maakt eten er meestal niet smakelijker uitzien op een foto.
Smaken verschillen gelukkigquote:Op donderdag 9 juli 2009 11:28 schreef kwakveense het volgende:
[..]
ik vind het er close up juist lekkerder uitzienik heb t niet zo op bordjes en dingetjes en versiersels eromheen...
Ik zat al te wachten tot je hem hier zou postenquote:Op zondag 12 juli 2009 20:31 schreef Chicolate het volgende:
De overzichtsfoto is mislukt, dus toch maar een close-up:
[ afbeelding ]
Courgette/tomaat ovenschotel met ui, knoflook en Italiaanse kruiden. Helemaal voor mij alleen.
quote:Op zondag 12 juli 2009 20:32 schreef Viking84 het volgende:
[..]
Ik zat al te wachten tot je hem hier zou posten.
En bij "helemaal voor mij alleen!" moet ik altijd aan Kevin van Home Alone denken die een cheesepizza 'just for me!' bestelde.
quote:Op zondag 12 juli 2009 20:35 schreef Chicolate het volgende:
[..]
Als ik een keer zelf kook, moet ik het natuurlijk wel overal spammen he. En normaal moet ik het groen delen met de andere gezinsleden, maar ik vind niets lekkerder dan heeeel veel groente te eten, dus nu is het lekker alleen voor mij
. En ik ben dan ook 'home alone' ... ze zijn zonder mij op vakantie gegaan
![]()
.
quote:Op zondag 12 juli 2009 20:31 schreef Chicolate het volgende:
De overzichtsfoto is mislukt, dus toch maar een close-up:
[ afbeelding ]
Courgette/tomaat ovenschotel met ui, knoflook en Italiaanse kruiden. Helemaal voor mij alleen.
Ja gemeen is ze hequote:Op zondag 12 juli 2009 20:42 schreef cyclechick het volgende:
Ah dat is echt lullig! dat arme meisje voelt zich verlaten en eenzaam en zielig, en jij lacht haar even keihard uit.. you cold, mean woman!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Op maandag 4 juli 2011 21:37 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
*O* Go Chico, go Chico, itchaburpday, go Chico 8-)
Een slaafje, om te pellen.quote:Op maandag 13 juli 2009 23:20 schreef RobinOok het volgende:
Niet alleen lekkerder, maar goedkoper ook. Wat wil een mens nog meer?![]()
Logisch, want er zitten geen conserveermiddelen in zelfgepelde garnalen. Het is alleen zo'n pokkenwerk, dat zelf pellen.quote:Op maandag 13 juli 2009 23:20 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Zelf gepelde hollandse garnaaltjes met een zelfgemaakt cocktailsausje.
.
Zoveel lekkerder dan die in Marokko of Polen gepelde dingen. Echt waar, een wereld van verschil.
Niet alleen lekkerder, maar goedkoper ook. Wat wil een mens nog meer?![]()
Dat ziet er heeeeerlijk uit! Recept?quote:Op dinsdag 14 juli 2009 20:15 schreef minilot het volgende:
Mijn lief kookt nooit, maar wil het graag leren, dus ik heb vandaag naast hem in de keuken gestaan terwijl ik luidkeels instructies gaf. En tadaa!
[ afbeelding ]
Simpele quiche van zelfgeknutseld korstdeeg, dille, feta en gerookte kip.
Hij was al bijna op voordat ik bedacht dat ik er wel even een foto van kon maken.
[..]
Volgens mij is zijn eerste poging uitstekend geslaagd. Ziet er echt heerlijk uit. Recept graag!quote:Op dinsdag 14 juli 2009 20:15 schreef minilot het volgende:
Mijn lief kookt nooit, maar wil het graag leren, dus ik heb vandaag naast hem in de keuken gestaan terwijl ik luidkeels instructies gaf. En tadaa!
[ afbeelding ]
Simpele quiche van zelfgeknutseld korstdeeg, dille, feta en gerookte kip.
Hij was al bijna op voordat ik bedacht dat ik er wel even een foto van kon maken.
Toevallig grotendeels vrij vandaag, maar als ik werken moet sta ik achteraf ook gerust tot half negen 's avonds in de keuken voor avondeten, hoor.quote:Op woensdag 15 juli 2009 11:01 schreef JacMar het volgende:
Ook al zo lekker! Ik heb een preiquiche in de oven..misschien maak ik ook wel een foto straksWel met ordinair bladerdeeg hoor!
![]()
@Minilot; Wat ben jij altijd druk met koken! Leuk hoor! Ik heb nu vakantie en wat meer tijd, maar ik vind het ook niet echt leuk om voor mezelf te koken..als er vrienden komen kook ik graag!
Deze was juist heel erg luchtig.quote:Op dinsdag 21 juli 2009 20:09 schreef minilot het volgende:
Met kookboekje erbij!
Hoe was je focaccia? En dan vooral: het interieur ervan? Ik maakte er laatst ook een, maar hoewel het brood heel lekker smaakte, had het nogal een hoge dichtheid. Niet echt luchtig.
Oeh, die wil ik gaan proberen binnenkort! Heeft de Wah Nam Hong ook die knoflookstengels? Ik geloof niet dat ik die ooit heb gezien bij de winkels waar ik gewoonlijk kom.quote:Op dinsdag 21 juli 2009 23:10 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Roerbakschotel van varkensgehakt, knoflookstengels en dok khachorn.
wow da's echt prachtig voor op de koffie tafel of een kastquote:Op woensdag 10 juni 2009 20:45 schreef minilot het volgende:
MB, zonde van je groente! Voortaan opeten. En ik krijg trek in vlees van je foto!Al een paar dagen geen vlees op..
Robin, wat een fijne foto's! Ik heb je blog meteen maar even naar mijn favorieten geschoven.![]()
Verder:
[ afbeelding ]
Zojuist Skittles-wodka gemaakt! Niet met zelfgestookte wodka helaas, maar wél zelf de Skittles gesorteerd, laten oplossen, de wodka gefilterd, voorgeproefd (lekker!) en in aandoenlijk kleine flesjes gegoten. En er een foto van gemaakt.Nu gaan ze in de vriezer! En ik voorzie binnenkort een afschuwelijke kater!
Mijn pasta met saus van knoflook en eidooiers vanavond moest heel snel opgegeten worden. Geen zin om de pasta af te laten koelen tijdens het fotograferen.
Lekker! Ga ik binnenkort ook eens proberen!quote:Op dinsdag 21 juli 2009 23:10 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Roerbakschotel van varkensgehakt, knoflookstengels en dok khachorn.
Ik ben normaal niet zo van het gehakt. Omdat je niet kan zien wat er dan door zit. En hoe vet of mager het is.quote:Op woensdag 22 juli 2009 10:17 schreef n0a het volgende:
En waar haal je je varkensgehakt? Bij Schell?
Ik weet dat de dekamarkt (supermarkt) ze tegenwoordig in het assortiment heeft. Ze liggen in de koeling met de gesneden groentes.quote:Op woensdag 22 juli 2009 07:51 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Oeh, die wil ik gaan proberen binnenkort! Heeft de Wah Nam Hong ook die knoflookstengels? Ik geloof niet dat ik die ooit heb gezien bij de winkels waar ik gewoonlijk kom.
Ik vind 't ook wel een plan om zo'n ding te kopen.quote:Op woensdag 22 juli 2009 20:44 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik ben normaal niet zo van het gehakt. Omdat je niet kan zien wat er dan door zit. En hoe vet of mager het is.
En varkensgehakt is ook niet makkelijk te krijgen ook. Alleen maar half-om-half.
Dus sinds ik een porkert heb draai ik het zelf. Dan weet ik tenminste wat erin zit en kan het zo vet maken als ik zelf wil.
[ afbeelding ]
De dok kachorn smaakt euh, naar bloemetjes. :-)
Ik moet even langer nadenken voor een betere omschrijving...
Die hebben wij hier niet, de Dekamarkt.quote:Op woensdag 22 juli 2009 23:26 schreef sexymofo het volgende:
[..]
Ik weet dat de dekamarkt (supermarkt) ze tegenwoordig in het assortiment heeft. Ze liggen in de koeling met de gesneden groentes.
De kleinste Porkert (groot genoeg voor normale gezinnen) kost zo'n 31 euro.quote:Op donderdag 23 juli 2009 07:39 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik vind 't ook wel een plan om zo'n ding te kopen.Wat kost zoiets?
Ik wil dit recept vanavond gaan makenquote:Op woensdag 15 juli 2009 09:16 schreef minilot het volgende:
Ik zal jullie enthousiasme aan 'm doorgeven. Volgende week proberen we risotto!![]()
Enfin, ik heb het recept - natuurlijk - van Foodgawker gepikt. Het is hier te vinden: http://junglefrog-cooking.com/smoked-chicken-feta-quiche/.
Dit recept is voor een aantal kleine quiches, maar de hoeveelheden bleken precies genoeg voor mijn vorm van 26 cm.
Er staat geen recept voor korstdeeg bij, dus uit mijn hoofd:
175 gram bloem in een kom mengen met 80 gram in stukjes gesneden boter, net zolang tot je kruimels krijgt. Kuiltje in bloem maken, 1 eierdooier, snuf zout en 5 tl ijskoud water erbij. Snel kneden tot bal, op je aanrecht uitrollen. Quichevorm bekleden, met vork gaatjes in bodem prikken. Deeg even in de koelkast terwijl je je oven voorverwarmt op 200 graden.
Deegbodem bekleden met aluminiumfolie en een schep droge bonen erin, bodem blind bakken gedurende een kwartiertje. Folie en bonen eruit, en terug de oven in. Paar minuten tot de deegbodem licht begint te kleuren.
Dan is -ie klaar om te vullen met ingrediënten naar keuze.
Recept in het linkje gebruikt ook gewoon gekocht hartige taart deeg. Hier wat meer over de verschillende soorten cream: http://www.proz.com/kudoz(...)am_double_cream.htmlquote:Op donderdag 23 juli 2009 11:12 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
[..]
Ik wil dit recept vanavond gaan makenmaar ik vroeg me nog even 2 dingen af: kan ik gewoon dat "bladerdeeg" voor hartige taart gebruiken? Ik heb geen tijd ( en zin
) om dat deeg vanavond te maken ... Ook staat er in het recept Single Cream ... Wat is dat in Nederland? Voor ik dadelijk er iets heel verkeerds ingooi?
Daar ben ik nu ook wel benieuwd naar, ja!quote:Op vrijdag 24 juli 2009 20:56 schreef RobinOok het volgende:
Denk dat je je vergist ja. 'k Heb even teruggebladerd en zou niet weten welke er niet zelfgemaakt zou kunnen zijn.
Oehhh heerlijk en dan dat vlees dippen in Turkse yoghurt met 10% vet.quote:Op zaterdag 25 juli 2009 22:58 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Kip tandoori met spinazie en rijst.
jemigquote:Op zondag 19 juli 2009 20:08 schreef DevilsAndDust het volgende:
[ afbeelding ]
Spitskoolsalade met sinaasappel, dressing van olie, citroensap, oregano, daarna cayennepeper eroverheen. Smaakte goed bij de kippenbouten geglaceerd met basterdsuiker, sinaasappelsap, passata, sojasaus en worchestershiresaus.
Ga dan eens op de echte Foodgawker krijgen, na een uurtje voel je je zo hongerig als een klein Ethiopisch kindje.quote:Op zondag 26 juli 2009 15:40 schreef Maikuuul het volgende:
Ik krijg me hendig veel honger van dit topic
Binnenkort ook maar eens wat maken
Inderdaad, en zo smaakte ie ookquote:
Heb je ergens een receptlinkje van die foccacia voor mij?quote:Op dinsdag 21 juli 2009 19:55 schreef prinseszondererwt het volgende:
Vandaag twee erg lekkere dingen gemaakt, al zeg ik het zelf...![]()
Courgettesoep en foccacia...
[ afbeelding ] [ afbeelding ]
Ja hoor, die staat er twee posts onder.quote:Op woensdag 29 juli 2009 01:16 schreef Flaccid het volgende:
[..]
Heb je ergens een receptlinkje van die foccacia voor mij?
Niet goed gekeken, thanks!quote:Op woensdag 29 juli 2009 09:45 schreef prinseszondererwt het volgende:
[..]
Ja hoor, die staat er twee posts onder.
Foto's zijn ok alleen 't watermerk is oerlelijk.quote:Op woensdag 22 juli 2009 22:33 schreef Schranseman het volgende:
Laatst wat paling gerookt. Omdat mijn foto's nogal slecht zijn heb ik mijn zwager gevraagd wat pics te maken.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Meer foto's hier
Oh myquote:Op woensdag 29 juli 2009 21:12 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Bucatini all' Amatriciana met gegrillde tomaat en stukkie tonijn
(da's spaghetti met saus van euh, spekjes, ui, knoflook, chiliflakes en blik tomaten. Met parmezaan natuurlijk)
Zo dat ziet er lekker uit zeg.quote:Op woensdag 29 juli 2009 21:12 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Bucatini all' Amatriciana met gegrillde tomaat en stukkie tonijn
(da's spaghetti met saus van euh, spekjes, ui, knoflook, chiliflakes en blik tomaten. Met parmezaan natuurlijk)
damn ik denk dat ik verliefd benquote:Op maandag 3 augustus 2009 23:11 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Stamppot andijvie met roquefortbommetjes en een sichuanpeppersteak.
Het hoort met een equote:Op dinsdag 4 augustus 2009 01:33 schreef sexymofo het volgende:
Maar de enige vertaling van andijvie in het engels die ik kende is scarole, jij gebruikt andive en google geeft endive. Kan dit allemaal, zat jij fout, zat google fout of zat ik fout of een combinatie van?
Ha, ik heb mijn lief zojuist op boodschappenpad uitgestuurd - dit eten we vanavond!quote:Op maandag 3 augustus 2009 23:11 schreef RobinOok het volgende:
Stamppot andijvie met roquefortbommetjes en een sichuanpeppersteak.
Ah andijvie!quote:Op maandag 3 augustus 2009 23:11 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Stamppot andijvie met roquefortbommetjes en een sichuanpeppersteak.
wat zit er op die appeltaart, lijken wel allemaal groene puntjes?quote:Op zaterdag 1 augustus 2009 01:46 schreef progje het volgende:
Dudok appeltaart, mijn eerste appeltaart die ik ooit gebakken heb en hij was gelukkig erg lekker!
voor hij de oven in ging: (beetje wazig)
[ afbeelding ]
uit de oven:
[ afbeelding ]
een klein puntje:
[ afbeelding ]
Wat ziet dát er goed uit!quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 15:13 schreef prinseszondererwt het volgende:
Courgettebrood, wegens courgette-overschot.
[ afbeelding ]
zijn kruimels... met (bruine) basterdsuikerquote:Op dinsdag 4 augustus 2009 15:17 schreef Mirjam het volgende:
[..]
wat zit er op die appeltaart, lijken wel allemaal groene puntjes?
quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 15:28 schreef progje het volgende:
[..]
zijn kruimels... met (bruine) basterdsuiker
Thanks. Nummer 2 zit in de oven. Die is niet zoet, maar hartig. Met geroosterde paprika, courgette en groene pepertjes. Ben benieuwd.quote:
Ah, honger!quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 15:47 schreef prinseszondererwt het volgende:
[..]
Thanks. Nummer 2 zit in de oven. Die is niet zoet, maar hartig. Met geroosterde paprika, courgette en groene pepertjes. Ben benieuwd.
Edit: Daar is 'ie al:
[ afbeelding ]
endive is de algemne naam, maar daar valt soms zelfs witlof onder... (wikipedia)quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 09:01 schreef Trusten het volgende:
[..]
Het hoort met een een (chicorée) scarole is toch frans?
@ Robin
Echt super mooie foto's
als je deze naam aanhoudt krijg je iets wat op andijvie lijkt in je mandje...quote:Escarole, or broad-leaved endive (var latifolia) has broad, pale green leaves and is less bitter than the other varieties. Varieties or names include broad-leaved endive, Bavarian endive, Batavian endive, grumolo, scarola and scarole.
Gewoon een kruimige aardappel. Bij mij komt dat meestal neer op die blauwe zak van Appie, Pommes Culinair heet dat geloof ik of zo, heeft een zusje in gelige zak.quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 10:47 schreef minilot het volgende:
Wat voor aardappels heb je gebruikt voor de puree? En zou het ook lekker zijn met gorgonzola? Vast wel.
En moet die T in je recept geen t zijn? Het lijkt zo veel!
Het was heerlijk! Gorgonzola deed het er prima in, en inderdaad niet stevig geroerd. De kleine t-tjes bleken ruim voldoende voor onze ministukjes koe. We eten niet zo vaak vlees, en áls we vlees eten, dan ook maar kleine porties. Marinade genoeg voor in een ziploc-zakje, samen met het vlees.quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 19:38 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Gewoon een kruimige aardappel. Bij mij komt dat meestal neer op die blauwe zak van Appie, Pommes Culinair heet dat geloof ik of zo, heeft een zusje in gelige zak.
Gorgonzola kan ook best, alleen hou ik toevalligl meer van roquefort.
De tip/truc is: niet roeren. Blokjes er een beetje over verdelen en erin duwen, je wilt niet dat het vermengt, want dan proef je er niet veel van terug.
En nee, die T is echt voor Tablespoon (15 ml). Hoewel, ik gebruikte gisteren een dessertspoon (die is 10 ml), maar dat mengsel was echt net genoeg voor 2 entrecootjes. Als je 't vervangt met teaspoon (5ml) wordt het wel heel krap aan. Maar goed, je moet gewoon zelf maar zien wat voor lepel je gebruikt. Fijne van 't recept is dat 't allemaal T's zijn, of allemaal t's dus of allemaal dessertspoons of allemaal jouw spoons. Je hoeft er niet bij na te denken.
quote:Op zaterdag 8 augustus 2009 21:41 schreef RobinOok het volgende:
Lekker met dit warme weer:
[ afbeelding ]
Koude tong
[ afbeelding ]
Aubergine salade
Mooi weer zeg, hoe stel jij je camera inquote:Op zaterdag 8 augustus 2009 21:41 schreef RobinOok het volgende:
Lekker met dit warme weer
Altijd lekker, groene curry! Die staat hier ook regelmatig op het menu. Grappige is dat iemand mijn foto van de ingredienten voor groene currypasta geupload heeft naar wikipedia!quote:Op zondag 9 augustus 2009 19:31 schreef fokkerspy het volgende:
[..]
Check orgineel green curry en bijbehorend recept en hieronder hoe ik het vandaag heb gegeten met kipfilet in dit topic (niet zelf bereidt=vrouwtje gedaan)
[ afbeelding ]
Automatisch, macro, zonder flits. Meer niet. :-)quote:
kan je het recept posten van die scones?quote:Op maandag 10 augustus 2009 09:36 schreef n0a het volgende:
Mijn yoghurt scones met kersenvlaai vullen er op.
[ afbeelding ]
Dat gespam all over de place werkt op mijn zenuwen spyquote:Op maandag 10 augustus 2009 20:49 schreef fokkerspy het volgende:
Check dit topic voor wat ik vandaag heb gegeten en gisteren bereid.
En hier wil ik wel in háppenquote:Op maandag 10 augustus 2009 09:36 schreef n0a het volgende:
Mijn yoghurt scones met kersenvlaai vullen er op.
[ afbeelding ]
lekker ontopic hier, je eigen baksels die ergens anders staan spammenquote:Op maandag 10 augustus 2009 20:49 schreef fokkerspy het volgende:
Check dit topic voor wat ik vandaag heb gegeten en gisteren bereid.
ik heb pas een boek gelezen over een meisje dat alle Julia Child-recepten wilde uitproberen in een jaar tijd. Ze had net zo'n keuken als jijquote:Op maandag 10 augustus 2009 22:42 schreef minilot het volgende:
Laat op de avond én dronken, dus prutfoto, maar toch:
[ afbeelding ]
Quiche au Roquefort, met een recept uit het legendarische kookboek Mastering The Art Of French Cooking van Julia Child. Er staan éllenlange instructies over hoe je pâte brisée fine moet maken: het delicate, luchtige korstdeeg dat de basis is van de quiche.
Het is even een beetje gedoe, maar de moeite waard! Véél lekkerder dan de smijt-maar-een-deeglap-in-elkaar-recepten die ik tot nu toe gevolgd heb om quiche mee te maken..
Franse keuken ahoi!
Alleen balen dat ik alleen zo'n piepklein kabouterig toaster-oventje heb. Ik wil een gewone, échte oven en een keuken waar -ie inpast!
En daar is recent een film over gemaakt, en toevallig heb ik daar vandaag een topic over gemaakt in CUL!quote:Op dinsdag 11 augustus 2009 16:35 schreef zoetekauwtje het volgende:
[..]
ik heb pas een boek gelezen over een meisje dat alle Julia Child-recepten wilde uitproberen in een jaar tijd. Ze had net zo'n keuken als jij![]()
maar uiteindelijk is het toch gelukt. Keileuk boek om te lezen, als je lid bent van de bieb moet je maar eens kijken. Het was iets met: twee julia's (de kokkin-in-spé heette ook Julia)
Gewone omdat ik op het laatste moment besloot dat er ook eens bij te doenquote:Op dinsdag 11 augustus 2009 17:42 schreef motorbloempje het volgende:
gewone omelet of japanse?zo te zien gewone, maar probeer ook eens de japanse, die is ook mega lekker voor in/op de sushi
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
Dit lijkt me ook wel ietsquote:Op woensdag 5 augustus 2009 16:46 schreef SnuggLe het volgende:
Van http://www.kayotickitchen.com/ :
[ afbeelding ]
DIE wil ik gaan maken. LEKKUR!
![]()
http://www.kayotic.nl/blog/?p=4820
Ja slappe fletse hap hequote:Op dinsdag 11 augustus 2009 19:25 schreef RobinOok het volgende:
Jouw foto ziet er lekkerder uit dan die van Granitalia! :-)
Blikkies gecondenseerde melk van Friesche Vlag, volgens mij te krijgen bij elke supermarkt waar ik ooit geweest ben.quote:Op dinsdag 11 augustus 2009 20:37 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
[..]
Dit lijkt me ook wel ietsenig idee waar ik dat spul voor Dulce de Leche kan halen? Dat melkspul?
quote:Op dinsdag 11 augustus 2009 20:37 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
[..]
Dit lijkt me ook wel ietsenig idee waar ik dat spul voor Dulce de Leche kan halen? Dat melkspul?
Gewoon appie! Blik melk met suiker is het. Ik heb het gemaakt en het gaat prima. Daarna wordt het alleen best wel hard en moeilijk 'smeerbaar' zegmaar. Ik ga het gerecht zelf zondag/maandag maken, zodat het dinsdag te eten is.quote:Op dinsdag 11 augustus 2009 20:37 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
[..]
Dit lijkt me ook wel ietsenig idee waar ik dat spul voor Dulce de Leche kan halen? Dat melkspul?
Thanks, die ga ik ook proberen. Met cream & jam zijn scones HEERLIJK.quote:Op maandag 10 augustus 2009 11:08 schreef n0a het volgende:
Zal hem even snel in t Nederlands doen:
280 gr zelf rijzend bakmeel, 50 gr rietsuiker, 10 gr bakpoeder, 1/4 tl zout, 80 gr koude boter, 1 ei, 1 zakje vanille suiker, ongeveer 4 el yoghurt.
Droge ingredienten door elkaar mixen, dan boter in stukjes erbij en met de vingers er door heen wrijven totdat je een soort broodkruim krijgt. Mix wat uit elkaar duwen en daarin het ei en de yoghurt in doen. Met een mes mix ik het ei en yoghurt een beetje en roer langzaam de mix er door heen. Dan met de hand alles goed door elkaar kneden (niet te veel kneden). Ik heb niet echt ruimte om het uit te rollen dus ik druk het deeg totdat het ongeveer 2.5 cm hoog is en dan uitsteken met een ring (niet draaien anders rijst het niet mooi).
Rondjes op bakpapier in de oven op 190 graden. Ik heb een gasoven dus doe ik ze boven in de oven. Ik denk dat ze in een electrische beter in het midden kunnen. Verder doe ik er niks bovenop. Na 15 minuten even controleren met satestokje of tandenstoker. Vaak doe ik ze dan nog even 5 minuten.
Engelse versie hier: http://nombelina.com/yoghurt-scones-bye-bye-delia/ mijn versie is een aangepaste versie van een joyofbaking recept. Had niet alles in huis en nu maak ik ze altijd zo. De hoeveelheid yoghurt doe ik altijd op het oog, de massa moet gewoon niet te droog zijn. Als het ietsje te nat is maakt het niet eens zo veel uit.
Bedoel je clotted cream of bedoel je de cream die ze gebruiken in het joyofbaking recept?quote:Op woensdag 12 augustus 2009 17:35 schreef SnuggLe het volgende:
[..]
Thanks, die ga ik ook proberen. Met cream & jam zijn scones HEERLIJK.
Waar is de 'cream' eigenlijk te kopen? Is dat gewoon zure room zoals in de winkel? Nee toch?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |