abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_70182419
TVP! Ml-etje gaat zeker ook fotootjes maken volgende week!
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_70205312
Ik heb ook eens een keer zelf gekookt



Sajoer boontjes - Gebakken aardappelschijfjes - Burger

Vrij basic, maar het is de eerste keer dat de boontjes niet mislukt zijn .
Op maandag 4 juli 2011 21:37 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
*O* Go Chico, go Chico, itchaburpday, go Chico 8-)
  zondag 21 juni 2009 @ 01:27:06 #103
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_70211669
Lijkt me een prima inzending voor de lopende CUL-wedstrijd!!!!
Hup, gauw indienen! Hierzo: [CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! Back to basics: AGV!
  zondag 21 juni 2009 @ 12:18:30 #104
171890 Chicolate
Chemicals
pi_70216955
quote:
Op zondag 21 juni 2009 01:27 schreef RobinOok het volgende:
Lijkt me een prima inzending voor de lopende CUL-wedstrijd!!!!
Hup, gauw indienen! Hierzo: [CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! Back to basics: AGV!
Nog niet echt veel inzendingen he . Of komen die vandaag nog? Had ik nu maar wat meer moeite gedaan voor het scherp krijgen van de foto .
Op maandag 4 juli 2011 21:37 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
*O* Go Chico, go Chico, itchaburpday, go Chico 8-)
  zondag 21 juni 2009 @ 17:55:30 #105
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_70226839
Vandaag een spinaziequiche gemaakt:







Ik vond hem een beetje smakeloos en de bodem was ook een beetje zompig. Kennelijk was de spinazie niet droog genoeg. Hij was echter niet vies .
Niet meer actief op Fok!
pi_70233420
Ha, wat grappig, ik heb ook een spinaziequiche gemaakt vandaag De mijne bevatte ook nog uitgebakken spekjes, pijnboompitjes en geitenkaas.

  zondag 21 juni 2009 @ 21:34:20 #107
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_70233949
quote:
Op zondag 21 juni 2009 21:20 schreef Razztwizzle het volgende:
Ha, wat grappig, ik heb ook een spinaziequiche gemaakt vandaag De mijne bevatte ook nog uitgebakken spekjes, pijnboompitjes en geitenkaas.

[ afbeelding ]
Die ziet er lekker uit! Receptje?

Ik vind het sowieso tof dat dit topic zo goed loopt, wat een enthousiasme! Er komen echt toffe foto's voorbij!
Ikzelf heb mn camera intussen gevonden, nu het oplaadgeval voor mn accu nog
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
  zondag 21 juni 2009 @ 21:35:45 #108
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_70234005
quote:
Op zondag 21 juni 2009 21:34 schreef MariaEtcetera het volgende:

[..]

Die ziet er lekker uit!
En de mijne niet?! .

Razz, was jouw bodem ook zompig? Zo nee, wat heb je ondernomen tegen zompigheid? .
Niet meer actief op Fok!
pi_70234119
Ik heb tegen het natte sowieso eerst de spinazie heel goed uitgeknepen. (Al was het niet zo nat, het was verse spinazie die ik had gewokt, da's toch minder nat dan uit de diepvries).
En op de bodem van de quiche een laagje paneermeel om het vocht een beetje op te nemen. Niet teveel, 1 eetlepel op een hele bodem.

Dawast . En hij was lekker. En die van jou ziet er ook lekker uit. Bij spinazie moet, vind ik, altijd wel iets flink zouts, zoals spekjes of anders een zoutige kaas of gewoon veel zout/peper/knof/nootmuskaat. Anders vind ik 't ook al gauw flauw .

En een receptje? Euh.. 't was een beetje op de gok allemaal . Maar here goes:

Laat 6 plakjes bladerdeeg ontdooien. Wok een pond spinazie met wat knoflook in wat olijfolie (steeds bij blijven scheppen totdat alles is geslonken). Klop een bekertje slagroom (200 ml denk ik?) met 3 eieren en wat tijm, oregano, peper en zout en knoflook los tot glad mengsel. Bak een bakje spekjes (150 gr? denk ik? - zo'n standaard euroshopper bakkie) uit op hoog vuur tot krokant. Meteen erna een handje pijnboompitten even bakken. Spinazie in een vergiet goed uitdrukken. Bladerdeeg in quichevorm drukken, gaatjes prikken in de bodem, eetlepel paneermeel over de bodem heen. Spinazie erin, spekjes erover, pijnboompitjes erover en wat blokjes geitenkaas erbij. Dan het ei/roommengsel eroverheen en afmaken met wat geraspte belegen kaas. De randjes van het bladerdeeg nog even met wat ei insmeren en dan in de oven op 180 graden tot gaar. (Ik denk ongeveer een half uurtje, ik heb er steeds wat minuten bij gedaan omdat het niet zo snel ging als ik dacht, dus ik weet niet meer precies hoe lang).

Schmakelijck !

[ Bericht 31% gewijzigd door #ANONIEM op 21-06-2009 21:43:09 ]
  zondag 21 juni 2009 @ 21:41:47 #110
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_70234266
quote:
Op zondag 21 juni 2009 21:37 schreef Razztwizzle het volgende:

[..]

Sowieso eerst de spinazie heeeeel goed uitgeknepen. (Al was het niet zo nat, het was verse spinazie die ik had gewokt, da's toch minder nat dan uit de diepvries).
En op de bodem van de quiche een laagje paneermeel om het vocht een beetje op te nemen. Niet teveel, 1 eetlepel op een hele bodem.

Dawast . En hij was lekker. En die van jou ziet er ook lekker uit. Bij spinazie moet, vind ik, altijd wel iets flink zouts, zoals spekjes of anders een zoutige kaas of gewoon veel zout/peper/knof/nootmuskaat. Anders vind ik 't ook al gauw flauw.
Uhuh. De volgende keer mieter ik er dus ook kaas doorheen .
Ik was al bang dat 'ie zonder iets zoutigs wat flauw zou zijn.
Dus post maar even een receptje .

En tnx voor de paneermeeltip!
Niet meer actief op Fok!
pi_70235998
Like OMG ik heb alleen tijdens het lezen van dit topic al 4 kleine orgasmetjes gehad...


(Euhm ja, tvp dus)
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_70365743
quote:
Op zondag 21 juni 2009 22:20 schreef DancingPhoebe het volgende:
4 kleine orgasmetjes gehad...
Recept??????

Even serieus: Het ziet er allemaal lekker uit dat ik niet eens weet waar ik zou moeten beginnen als ik zoiets zou willen maken
  vrijdag 26 juni 2009 @ 20:21:41 #113
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_70406617


Soepje van chinese bieslook met zwarte rijst, coquille en wat zwart zout.
pi_70406647
en wat een prachtige foto weer
"Wie niet gelooft in wonderen, is geen realist."
pi_70406664
Zozo, daar zou je een Michelinster voor kunnen krijgen.
pi_70409606
Mooi RobinOok!
Morgen Sushi na een saaie niet culi week dus dat is foto waardig.
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_70491644
Koekjes van wat overgebleven appeltaartdeeg





let op de kerstboom
Ja doei.
pi_70494276
Ik heb dan wel niet gekookt, maar het is wel zelf "gekweekt" en ik vond 't mooie foto's

Uit eigen tuin. 100x zo lekker als van de markt, 200x zo lekker als uit de supermarkt:



pi_70505453
zo ging ie er in:




en zo kwam ie er uit:




behalve de basilicumblaadjes dan... die kan mijn oven helaas niet zelf op miraculeuze wijze toevoegen. dat heb ik zelf gedaan..
pi_70540496
Dit brood heb ik gebakken met olijven:


En gister gegeten:

Saus: yoghurt, peper, zout, dille, knoflook, lente-ui, komkommer
Burger: mager rundergehakt, ei, beschuit, peper, zout, mosterd, knoflook, lente-ui, oregano
Garnering: Paprika, tomaat, komkommer...
looooooooooooooooool lol
  woensdag 1 juli 2009 @ 13:36:17 #121
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_70545237
en het brood recept?
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_70552477


Fettuccini met courgette en geraspte pecorino. Snel en een lekkere zomermaaltijd!
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_70594583
Spinazie-fetarolletjes op smoezelig bakpapier


met behulp van dit recept
Zeker voor herhaling vatbaar!
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
pi_70594816
Wow, zien er goed uit!
Still a little bit of your face I haven't kissed.
  donderdag 2 juli 2009 @ 22:42:55 #125
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_70595070
Al een paar jaar op rij mijn favoriete zomersalade :

  donderdag 2 juli 2009 @ 22:51:24 #126
248266 heartwork
Works of heart bleeding dark
pi_70595427
Wow, wat ziet dit er allemaal lekker uit zeg.
Ik zal komende week ook eens wat eten op de foto zetten.

prrr

Is het misschien een idee om het recept erbij te zetten? Bij sommige kwijl ik heel mn shirt onder namelijk
Big mouth strikes again
pi_70596457
quote:
Op donderdag 2 juli 2009 22:42 schreef RobinOok het volgende:
Al een paar jaar op rij mijn favoriete zomersalade :

[ afbeelding ]
Oeh dat ziet er echt lekker uit!
  vrijdag 3 juli 2009 @ 19:03:16 #128
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_70621684
TS post ook eens wat

Empanadaaaas! Let niet teveel op mijn dichtvouw-skillz Er is een systeem, maar ik ben er niet zo goed in Lekker waren ze wel

"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_70623954
pi_70624762




Spinazie-zalm lasagne met ui, knoflook, ricotta en pecorino
Ja doei.
pi_70650023
Gnocchi met tomatensaus. Alles zelf gemaakt.

Life is too short not to have fun
  zaterdag 4 juli 2009 @ 22:31:12 #132
261797 Onbepaald
Met citroentje graag!
pi_70652997
Tof topic!

Ik krijg écht honger van dit topic (en de officiële Foodgawker-website natuurlijk)

Vandaag ook eens een poging gewaagd..

Surimi met Spinazie & Alfalfa


Miso met Champignons & Alfalfa
Met Aziatische kruiden & Ketjap
Geef rijst en train je Engels!
  zondag 5 juli 2009 @ 12:25:16 #133
261797 Onbepaald
Met citroentje graag!
pi_70663307
Het ontbijt van vandaag, en geloof me; het was heerlijk!

Biogarde met Vruchten
bosbessen, frambozen, appel, poeder van acerolabes


Muesli & Aardbeien
Muesli, havermout, goji bessen, rozijnen, cranberry's, pompoen- en zonnebloempitten & kaneel
Geef rijst en train je Engels!
  zondag 5 juli 2009 @ 12:32:38 #134
171890 Chicolate
Chemicals
pi_70663514
Dat ziet er echt lekker uit!
Op maandag 4 juli 2011 21:37 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
*O* Go Chico, go Chico, itchaburpday, go Chico 8-)
  zondag 5 juli 2009 @ 14:54:10 #135
261797 Onbepaald
Met citroentje graag!
pi_70667528
quote:
Op zondag 5 juli 2009 12:32 schreef Chicolate het volgende:
Dat ziet er echt lekker uit!
Dat was het ook!
Geef rijst en train je Engels!
pi_70682060


Zelfgemaakte Bruchetta met zelfgemaakte guacamole
Ja doei.
pi_70685797

Pita met zelfgemaakte hummus (kikkererwten, tahini, citroensap, knoflook, peper, zout, djinten, olijfolie), gegrilde courgette en aubergine, geroosterde paprika, rucola, kip uit de oven, rode ui.
Hoe ik de paprika heb geroosterd hier
looooooooooooooooool lol
pi_70687029
Ohw heerlijk
  maandag 6 juli 2009 @ 21:42:40 #139
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_70718137


Gepofte aardappel (zonder alu-folie, uurtje op 200C)
Met knoflooksausje. (mayo, creme fraiche, knoflook, verse tijm, sjalotje, peper, zout, citroensap)
  woensdag 8 juli 2009 @ 15:31:57 #140
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_70781455
Foodphoto's

RobinOok, die van jou zijn echt super :y

Ik heb me er ook een tijdje mee bezig gehouden. ga binnenkort weer wat nieuwe maken. Nu wat uit de oude doos:

verse worst met gebakken ui en rode kool en aardappel/knolselderij puree:


Pittige Pompoensoep:


Garnalen gebakken met knolook en olijfolie, met wat Balsamico siroop:


Griekse gehaktballetjes, Indiaase Naan, Hollandse oude kaas:
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  woensdag 8 juli 2009 @ 21:32:06 #141
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_70793560
quote:
Op woensdag 8 juli 2009 15:31 schreef Puckzzz het volgende:
RobinOok, die van jou zijn echt super :y
Thanks.

Jouw foto's zien er ook heerlijk uit. Maar euh, vraagje: deze he, ik zou zweren dat ik rode bietjes zie, niet rode kool. Weet jut zeker?
quote:
Op woensdag 8 juli 2009 15:31 schreef Puckzzz het volgende:
verse worst met gebakken ui en rode kool en aardappel/knolselderij puree:
  woensdag 8 juli 2009 @ 21:35:50 #142
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
  donderdag 9 juli 2009 @ 09:52:24 #143
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_70804373
quote:
Op woensdag 8 juli 2009 21:32 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Thanks.

Jouw foto's zien er ook heerlijk uit. Maar euh, vraagje: deze he, ik zou zweren dat ik rode bietjes zie, niet rode kool. Weet jut zeker?
[..]

[ afbeelding ]
Het zijn ook bietjes

Wat me opvalt aan veel van de foto's hier (niet de jouwe), is dat ze allemaal zo close up zijn genomen. Dat maakt eten er meestal niet smakelijker uitzien op een foto.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  donderdag 9 juli 2009 @ 09:58:38 #144
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_70804527
Zulke mooie foto's hier .
Niet meer actief op Fok!
  donderdag 9 juli 2009 @ 11:28:14 #145
37447 kwakveense
small, fluffy and green
pi_70806812
quote:
Op donderdag 9 juli 2009 09:52 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Het zijn ook bietjes

Wat me opvalt aan veel van de foto's hier (niet de jouwe), is dat ze allemaal zo close up zijn genomen. Dat maakt eten er meestal niet smakelijker uitzien op een foto.
ik vind het er close up juist lekkerder uitzien ik heb t niet zo op bordjes en dingetjes en versiersels eromheen...
Ich erschlag meinen Goldfisch, vergrab ihn im Hof.
Ich jag meine Bude hoch, alles was ich hab lass ich los.
Mein altes Leben, schmeckt wie ‘n labriger Toast.
  donderdag 9 juli 2009 @ 12:09:58 #146
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_70808226
quote:
Op donderdag 9 juli 2009 11:28 schreef kwakveense het volgende:

[..]

ik vind het er close up juist lekkerder uitzien ik heb t niet zo op bordjes en dingetjes en versiersels eromheen...
Smaken verschillen gelukkig
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  donderdag 9 juli 2009 @ 18:27:43 #147
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_70821757
Ik vind close-ups ook vaak leuker/mooier dan een "overzichtsfoto". Als een close-up niet zo mooi is geworden was ie "van veraf" vast niet mooier geweest.

Ik begon ooit (3 jaar terug alweer) met zo'n beetje dagelijks een foto maken van wat ik at. En dus meestal gewoon een foto van mijn bord. In het kader van een wat-eten-we-vandaag-topic elders. Maar dan lijkt het toch wel gauw op elkaar allemaal...
  donderdag 9 juli 2009 @ 19:36:44 #148
221912 minilot
Nancy boy
pi_70823963
Ik zie ook graag close-ups. Het meeste goed klaargemaakte eten ziet er ook van dichtbij erg aanlokkelijk uit.
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 10 juli 2009 @ 22:06:39 #149
221912 minilot
Nancy boy
pi_70863023
Mijn eten is altijd wel erg lekker, maar niet zo mooi, en met foto's maken heb ik ook niet zoveel op.. En het daglicht was al zo'n beetje weg. Niettemin:





Calzone van zelfgekneed pizzadeeg met vulling van salami, worstvlees, spinazie, kastagnechampignons en mozzarella. Sausje van ingekookte tomaatjes erbij.
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 11 juli 2009 @ 11:54:11 #150
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_70872387
Lekker!! en die calzone vind ik wel erg mooi
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_70911076
Geitenkaas-erwtjes-quiche

Bladerdeeg is een beetje rommelig geworden zoals je kunt zien...
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
  zondag 12 juli 2009 @ 20:31:13 #152
171890 Chicolate
Chemicals
pi_70912240
De overzichtsfoto is mislukt, dus toch maar een close-up:



Courgette/tomaat ovenschotel met ui, knoflook en Italiaanse kruiden . Helemaal voor mij alleen.
Op maandag 4 juli 2011 21:37 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
*O* Go Chico, go Chico, itchaburpday, go Chico 8-)
  zondag 12 juli 2009 @ 20:32:54 #153
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_70912290
quote:
Op zondag 12 juli 2009 20:31 schreef Chicolate het volgende:
De overzichtsfoto is mislukt, dus toch maar een close-up:

[ afbeelding ]

Courgette/tomaat ovenschotel met ui, knoflook en Italiaanse kruiden . Helemaal voor mij alleen.
Ik zat al te wachten tot je hem hier zou posten .

En bij "helemaal voor mij alleen!" moet ik altijd aan Kevin van Home Alone denken die een cheesepizza 'just for me!' bestelde .
Niet meer actief op Fok!
  zondag 12 juli 2009 @ 20:35:28 #154
171890 Chicolate
Chemicals
pi_70912355
quote:
Op zondag 12 juli 2009 20:32 schreef Viking84 het volgende:

[..]

Ik zat al te wachten tot je hem hier zou posten .

En bij "helemaal voor mij alleen!" moet ik altijd aan Kevin van Home Alone denken die een cheesepizza 'just for me!' bestelde .
Als ik een keer zelf kook, moet ik het natuurlijk wel overal spammen he. En normaal moet ik het groen delen met de andere gezinsleden, maar ik vind niets lekkerder dan heeeel veel groente te eten, dus nu is het lekker alleen voor mij . En ik ben dan ook 'home alone' ... ze zijn zonder mij op vakantie gegaan .
Op maandag 4 juli 2011 21:37 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
*O* Go Chico, go Chico, itchaburpday, go Chico 8-)
  zondag 12 juli 2009 @ 20:36:44 #155
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_70912405
quote:
Op zondag 12 juli 2009 20:35 schreef Chicolate het volgende:

[..]

Als ik een keer zelf kook, moet ik het natuurlijk wel overal spammen he. En normaal moet ik het groen delen met de andere gezinsleden, maar ik vind niets lekkerder dan heeeel veel groente te eten, dus nu is het lekker alleen voor mij . En ik ben dan ook 'home alone' ... ze zijn zonder mij op vakantie gegaan .
.
Niet meer actief op Fok!
pi_70912584
Ah dat is echt lullig! dat arme meisje voelt zich verlaten en eenzaam en zielig, en jij lacht haar even keihard uit.. you cold, mean woman!
Op maandag 12 oktober 2009 12:20 schreef loveli het volgende:
Kortom, eet ook broccoli.
  zondag 12 juli 2009 @ 20:45:09 #157
132993 TJDoornbos
#TeamToekNip
pi_70912680
quote:
Op zondag 12 juli 2009 20:31 schreef Chicolate het volgende:
De overzichtsfoto is mislukt, dus toch maar een close-up:

[ afbeelding ]

Courgette/tomaat ovenschotel met ui, knoflook en Italiaanse kruiden . Helemaal voor mij alleen.
good job
  zondag 12 juli 2009 @ 20:47:32 #158
171890 Chicolate
Chemicals
pi_70912753
quote:
Op zondag 12 juli 2009 20:42 schreef cyclechick het volgende:
Ah dat is echt lullig! dat arme meisje voelt zich verlaten en eenzaam en zielig, en jij lacht haar even keihard uit.. you cold, mean woman!
Ja gemeen is ze he .
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Op maandag 4 juli 2011 21:37 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
*O* Go Chico, go Chico, itchaburpday, go Chico 8-)
  maandag 13 juli 2009 @ 23:20:28 #159
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_70951193


Zelf gepelde hollandse garnaaltjes met een zelfgemaakt cocktailsausje.
Die ongepelde garnalen van de markt worden waarschijnlijk mijn "ontdekking van het jaar".
Zoveel lekkerder dan die in Marokko of Polen gepelde dingen. Echt waar, een wereld van verschil.
Niet alleen lekkerder, maar goedkoper ook. Wat wil een mens nog meer?
  dinsdag 14 juli 2009 @ 20:15:05 #160
221912 minilot
Nancy boy
pi_70978871
Mijn lief kookt nooit, maar wil het graag leren, dus ik heb vandaag naast hem in de keuken gestaan terwijl ik luidkeels instructies gaf. En tadaa!



Simpele quiche van zelfgeknutseld korstdeeg, dille, feta en gerookte kip.
Hij was al bijna op voordat ik bedacht dat ik er wel even een foto van kon maken.
quote:
Op maandag 13 juli 2009 23:20 schreef RobinOok het volgende:
Niet alleen lekkerder, maar goedkoper ook. Wat wil een mens nog meer?
Een slaafje, om te pellen. Ik vind het zó'n rotklusje, en ik krijg het ook maar niet zo goed onder de knie!
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 14 juli 2009 @ 20:23:53 #161
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_70979254
quote:
Op maandag 13 juli 2009 23:20 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Zelf gepelde hollandse garnaaltjes met een zelfgemaakt cocktailsausje.
.
Zoveel lekkerder dan die in Marokko of Polen gepelde dingen. Echt waar, een wereld van verschil.
Niet alleen lekkerder, maar goedkoper ook. Wat wil een mens nog meer?
Logisch, want er zitten geen conserveermiddelen in zelfgepelde garnalen. Het is alleen zo'n pokkenwerk, dat zelf pellen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 14 juli 2009 @ 20:26:37 #162
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_70979374
Complimenten aan je lief, het ziet er zeer smakelijk uit!

Ik had laatst foto's gemaakt van mijn pasta met sperzies en pestoballetjes in saus, maar de close up foto is een beetje een twijfelgeval tussen 'omg van zo dichtbij ziet het eruit als blubber' en 'smakelijk '

Dus ik moet nog even met mezelf in conclaaf mbt of ik het jullie zal showen
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
  dinsdag 14 juli 2009 @ 20:36:01 #163
119783 JacMar
Marije dus ;-)
pi_70979732
quote:
Op dinsdag 14 juli 2009 20:15 schreef minilot het volgende:
Mijn lief kookt nooit, maar wil het graag leren, dus ik heb vandaag naast hem in de keuken gestaan terwijl ik luidkeels instructies gaf. En tadaa!

[ afbeelding ]

Simpele quiche van zelfgeknutseld korstdeeg, dille, feta en gerookte kip.
Hij was al bijna op voordat ik bedacht dat ik er wel even een foto van kon maken.
[..]

Dat ziet er heeeeerlijk uit! Recept?
pi_70990419
quote:
Op dinsdag 14 juli 2009 20:15 schreef minilot het volgende:
Mijn lief kookt nooit, maar wil het graag leren, dus ik heb vandaag naast hem in de keuken gestaan terwijl ik luidkeels instructies gaf. En tadaa!

[ afbeelding ]

Simpele quiche van zelfgeknutseld korstdeeg, dille, feta en gerookte kip.
Hij was al bijna op voordat ik bedacht dat ik er wel even een foto van kon maken.
Volgens mij is zijn eerste poging uitstekend geslaagd. Ziet er echt heerlijk uit. Recept graag!
  woensdag 15 juli 2009 @ 09:16:22 #165
221912 minilot
Nancy boy
pi_70992064
Ik zal jullie enthousiasme aan 'm doorgeven. Volgende week proberen we risotto!

Enfin, ik heb het recept - natuurlijk - van Foodgawker gepikt. Het is hier te vinden: http://junglefrog-cooking.com/smoked-chicken-feta-quiche/.
Dit recept is voor een aantal kleine quiches, maar de hoeveelheden bleken precies genoeg voor mijn vorm van 26 cm.

Er staat geen recept voor korstdeeg bij, dus uit mijn hoofd:

175 gram bloem in een kom mengen met 80 gram in stukjes gesneden boter, net zolang tot je kruimels krijgt. Kuiltje in bloem maken, 1 eierdooier, snuf zout en 5 tl ijskoud water erbij. Snel kneden tot bal, op je aanrecht uitrollen. Quichevorm bekleden, met vork gaatjes in bodem prikken. Deeg even in de koelkast terwijl je je oven voorverwarmt op 200 graden.
Deegbodem bekleden met aluminiumfolie en een schep droge bonen erin, bodem blind bakken gedurende een kwartiertje. Folie en bonen eruit, en terug de oven in. Paar minuten tot de deegbodem licht begint te kleuren.

Dan is -ie klaar om te vullen met ingrediënten naar keuze.
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 15 juli 2009 @ 09:43:23 #166
119783 JacMar
Marije dus ;-)
pi_70992577
Thanks Minilot!

En wat een fantastische site..goed voor heel veel lekkere receptjes!
  woensdag 15 juli 2009 @ 10:40:55 #167
221912 minilot
Nancy boy
pi_70993934
Bij mij in de buurt zit een fruitboomgaard, en daar had ik een halve kilo heel lekkere kersen vandaan gesleept. Gisteren clafoutis mee gemaakt, maar die mislukte ontzettend (iets met bloem uit recept per abuis vergeten te halveren.. ).. Zonde van de kersen natuurlijk, dus ik heb ze er weer uitgepeuterd en er vanmorgen maar een crumble mee gemaakt. Ontbijt op mijn balkon!



Zo, nu focaccia bakken.
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 15 juli 2009 @ 11:01:08 #168
119783 JacMar
Marije dus ;-)
pi_70994420
Ook al zo lekker! Ik heb een preiquiche in de oven..misschien maak ik ook wel een foto straks Wel met ordinair bladerdeeg hoor!

@Minilot; Wat ben jij altijd druk met koken! Leuk hoor! Ik heb nu vakantie en wat meer tijd, maar ik vind het ook niet echt leuk om voor mezelf te koken..als er vrienden komen kook ik graag!
  woensdag 15 juli 2009 @ 11:09:02 #169
221912 minilot
Nancy boy
pi_70994641
quote:
Op woensdag 15 juli 2009 11:01 schreef JacMar het volgende:
Ook al zo lekker! Ik heb een preiquiche in de oven..misschien maak ik ook wel een foto straks Wel met ordinair bladerdeeg hoor!

@Minilot; Wat ben jij altijd druk met koken! Leuk hoor! Ik heb nu vakantie en wat meer tijd, maar ik vind het ook niet echt leuk om voor mezelf te koken..als er vrienden komen kook ik graag!
Toevallig grotendeels vrij vandaag, maar als ik werken moet sta ik achteraf ook gerust tot half negen 's avonds in de keuken voor avondeten, hoor.
Ik heb een lief dat alles graag lust, dat motiveert wel.

En quiche, hoera! Inderdaad wel een foto maken!
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 15 juli 2009 @ 11:35:16 #170
119783 JacMar
Marije dus ;-)
pi_70995410
Tot 20.30u Ik heb er vaak geen puf meer voor..en mijn eten kook ik alleen voor mezelf, dus het is heel snel op
Ik ga een foto maken straks!
pi_70995499
Wij eten doordeweeks ook meestal pas tussen acht en negen want ik ben doorgaans pas om 19u thuis. En ik vind het dan ook niet erg om lang in de keuken te staan.
pi_71129510


Spitskoolsalade met sinaasappel, dressing van olie, citroensap, oregano, daarna cayennepeper eroverheen. Smaakte goed bij de kippenbouten geglaceerd met basterdsuiker, sinaasappelsap, passata, sojasaus en worchestershiresaus.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
  dinsdag 21 juli 2009 @ 19:18:18 #173
221912 minilot
Nancy boy
pi_71190022
Het is leuk om je lief te leren koken.

Aanschouw zijn Kung Pao:


Bijzonder lekker! *burp*
Let me see you stripped down to the bone
pi_71190366
Dat ziet er ook heerlijk uit!
pi_71191299
Vandaag twee erg lekkere dingen gemaakt, al zeg ik het zelf...

Courgettesoep en foccacia...

  dinsdag 21 juli 2009 @ 20:09:08 #176
221912 minilot
Nancy boy
pi_71191781
Met kookboekje erbij!

Hoe was je focaccia? En dan vooral: het interieur ervan? Ik maakte er laatst ook een, maar hoewel het brood heel lekker smaakte, had het nogal een hoge dichtheid. Niet echt luchtig.
Let me see you stripped down to the bone
pi_71192039
Brood vind ik sowieso erg moeilijk. Mijn laatste poging eindigde met iets waarmee je iemand de kop kon inslaan. Maar da's wel meer dan tien jaar geleden, dus misschien moet ik me er weer eens aan wagen...
pi_71197733
quote:
Op dinsdag 21 juli 2009 20:09 schreef minilot het volgende:
Met kookboekje erbij!

Hoe was je focaccia? En dan vooral: het interieur ervan? Ik maakte er laatst ook een, maar hoewel het brood heel lekker smaakte, had het nogal een hoge dichtheid. Niet echt luchtig.
Deze was juist heel erg luchtig.
Het recept staat in de nieuwe Delicious, is van Jamie. Volgens mij weet ik het nog wel uit mijn hoofd ook.

500 gram bloem mengen met een halve eetlepel zout. Zakje gist mengen met een halve eetlepel suiker en 300 ml lauw water en 3 mins laten staan. Dan een kuiltje maken en het gistmengsel er in roeren met een vork. Nog even kneden en dan 30 mins rijzen. Dan deeg op een bakplaat doen en erover verdelen. Kuiltjes maken, topping erop en nog 20 mins narijzen. Dan 17 mins op 220 graden in de oven.

Enne... kookboekje? Zeg maar kookboek hoor, is de Dikke vegetarier en die is echt 1000 bladzijdes dik.
  dinsdag 21 juli 2009 @ 23:10:05 #179
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_71204344
quote:
Oeh, die wil ik gaan proberen binnenkort! Heeft de Wah Nam Hong ook die knoflookstengels? Ik geloof niet dat ik die ooit heb gezien bij de winkels waar ik gewoonlijk kom.
  woensdag 22 juli 2009 @ 08:17:06 #181
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_71204497
Ja, ik kocht beide bij Wah Nam Hong. Knoflookstengels hebben ze inderdaad niet altijd. Maar misschien is het "hadden ze niet altijd", want het aanbod blijft veranderen en verbeteren he. Maar goed, als ze het niet hebben heeft Cheung Kong, daar even verderop eigenlijk altijd wel knoflookstengels in het schap.
pi_71205165
Okee ik ga eens kijken.
pi_71206619
Tijd geleden had de Plus ook knoflook stengels. Niet echt op gelet of ze dit vaker hebben.
Is de smaak van dok khachorn te omschrijven Robin? En waar haal jej varkensgehakt? Bij Schell?
  woensdag 22 juli 2009 @ 12:24:24 #184
262181 noobdeswoop
arrogant gespuis
pi_71210424
quote:
Op woensdag 10 juni 2009 20:45 schreef minilot het volgende:
MB, zonde van je groente! Voortaan opeten. En ik krijg trek in vlees van je foto! Al een paar dagen geen vlees op..

Robin, wat een fijne foto's! Ik heb je blog meteen maar even naar mijn favorieten geschoven.

Verder:

[ afbeelding ]

Zojuist Skittles-wodka gemaakt! Niet met zelfgestookte wodka helaas, maar wél zelf de Skittles gesorteerd, laten oplossen, de wodka gefilterd, voorgeproefd (lekker!) en in aandoenlijk kleine flesjes gegoten. En er een foto van gemaakt. Nu gaan ze in de vriezer! En ik voorzie binnenkort een afschuwelijke kater!

Mijn pasta met saus van knoflook en eidooiers vanavond moest heel snel opgegeten worden. Geen zin om de pasta af te laten koelen tijdens het fotograferen.
wow da's echt prachtig voor op de koffie tafel of een kast
Semi-filantroop met haatneigingen
pi_71213313
Zo echt mooie foto's hier.

Iets lekkers maken is 1 ding maar er zulke mooie foto's van maken is nog wel lastig.
  woensdag 22 juli 2009 @ 15:03:23 #186
58921 Day
You can fly!
pi_71215776
quote:
Lekker! Ga ik binnenkort ook eens proberen!
Heb overigens je Japanse gehaktballen ook klaargemaakt afgelopen weekend, heerlijk!
I don’t know what’s gonna happen, that’s alright with me
I open up my arms and I embrace the mystery
I am gonna shine
  woensdag 22 juli 2009 @ 20:44:34 #187
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_71227715
quote:
Op woensdag 22 juli 2009 10:17 schreef n0a het volgende:
En waar haal je je varkensgehakt? Bij Schell?
Ik ben normaal niet zo van het gehakt. Omdat je niet kan zien wat er dan door zit. En hoe vet of mager het is.
En varkensgehakt is ook niet makkelijk te krijgen ook. Alleen maar half-om-half.
Dus sinds ik een porkert heb draai ik het zelf. Dan weet ik tenminste wat erin zit en kan het zo vet maken als ik zelf wil.



De dok kachorn smaakt euh, naar bloemetjes. :-)
Ik moet even langer nadenken voor een betere omschrijving...
  woensdag 22 juli 2009 @ 22:33:51 #188
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_71231960
Laatst wat paling gerookt. Omdat mijn foto's nogal slecht zijn heb ik mijn zwager gevraagd wat pics te maken.





Meer foto's hier
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  woensdag 22 juli 2009 @ 22:35:32 #189
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_71232015
kuttopic, nu zit ik te kwijlen
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_71234170
quote:
Op woensdag 22 juli 2009 07:51 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Oeh, die wil ik gaan proberen binnenkort! Heeft de Wah Nam Hong ook die knoflookstengels? Ik geloof niet dat ik die ooit heb gezien bij de winkels waar ik gewoonlijk kom.
Ik weet dat de dekamarkt (supermarkt) ze tegenwoordig in het assortiment heeft. Ze liggen in de koeling met de gesneden groentes.
pi_71239521
quote:
Op woensdag 22 juli 2009 20:44 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik ben normaal niet zo van het gehakt. Omdat je niet kan zien wat er dan door zit. En hoe vet of mager het is.
En varkensgehakt is ook niet makkelijk te krijgen ook. Alleen maar half-om-half.
Dus sinds ik een porkert heb draai ik het zelf. Dan weet ik tenminste wat erin zit en kan het zo vet maken als ik zelf wil.

[ afbeelding ]

De dok kachorn smaakt euh, naar bloemetjes. :-)
Ik moet even langer nadenken voor een betere omschrijving...
Ik vind 't ook wel een plan om zo'n ding te kopen. Wat kost zoiets?
pi_71239523
quote:
Op woensdag 22 juli 2009 23:26 schreef sexymofo het volgende:

[..]

Ik weet dat de dekamarkt (supermarkt) ze tegenwoordig in het assortiment heeft. Ze liggen in de koeling met de gesneden groentes.
Die hebben wij hier niet, de Dekamarkt.
  donderdag 23 juli 2009 @ 08:14:29 #193
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_71239780
quote:
Op donderdag 23 juli 2009 07:39 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ik vind 't ook wel een plan om zo'n ding te kopen. Wat kost zoiets?
De kleinste Porkert (groot genoeg voor normale gezinnen) kost zo'n 31 euro.
Hier bijvoorbeeld.

En knoflookstengels heb ik ook wel eens gesignaleerd bij Appie en Jumbo. Denk dat ze aan het onderzoeken zijn of het aan kan slaan hier in NL. Maar het ligt volgens mij nog zeker niet standaard in de supermarkten.
pi_71239820
Porkert is ook gewoon echt de merknaam. Het klinkt als Rotterdams slang voor gehaktmolen.
pi_71243589
quote:
Op woensdag 15 juli 2009 09:16 schreef minilot het volgende:
Ik zal jullie enthousiasme aan 'm doorgeven. Volgende week proberen we risotto!

Enfin, ik heb het recept - natuurlijk - van Foodgawker gepikt. Het is hier te vinden: http://junglefrog-cooking.com/smoked-chicken-feta-quiche/.
Dit recept is voor een aantal kleine quiches, maar de hoeveelheden bleken precies genoeg voor mijn vorm van 26 cm.

Er staat geen recept voor korstdeeg bij, dus uit mijn hoofd:

175 gram bloem in een kom mengen met 80 gram in stukjes gesneden boter, net zolang tot je kruimels krijgt. Kuiltje in bloem maken, 1 eierdooier, snuf zout en 5 tl ijskoud water erbij. Snel kneden tot bal, op je aanrecht uitrollen. Quichevorm bekleden, met vork gaatjes in bodem prikken. Deeg even in de koelkast terwijl je je oven voorverwarmt op 200 graden.
Deegbodem bekleden met aluminiumfolie en een schep droge bonen erin, bodem blind bakken gedurende een kwartiertje. Folie en bonen eruit, en terug de oven in. Paar minuten tot de deegbodem licht begint te kleuren.

Dan is -ie klaar om te vullen met ingrediënten naar keuze.
Ik wil dit recept vanavond gaan maken maar ik vroeg me nog even 2 dingen af: kan ik gewoon dat "bladerdeeg" voor hartige taart gebruiken? Ik heb geen tijd ( en zin ) om dat deeg vanavond te maken ... Ook staat er in het recept Single Cream ... Wat is dat in Nederland? Voor ik dadelijk er iets heel verkeerds ingooi?
pi_71244453
quote:
Op donderdag 23 juli 2009 11:12 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:

[..]

Ik wil dit recept vanavond gaan maken maar ik vroeg me nog even 2 dingen af: kan ik gewoon dat "bladerdeeg" voor hartige taart gebruiken? Ik heb geen tijd ( en zin ) om dat deeg vanavond te maken ... Ook staat er in het recept Single Cream ... Wat is dat in Nederland? Voor ik dadelijk er iets heel verkeerds ingooi?
Recept in het linkje gebruikt ook gewoon gekocht hartige taart deeg. Hier wat meer over de verschillende soorten cream: http://www.proz.com/kudoz(...)am_double_cream.html
pi_71296551
Ziet er allemaal heerlijk uit, maar krijg het idee dat er enkele foto's bij zitten die niet zelf gemaakt zijn...

Kan me vergissen natuurlijk!
  vrijdag 24 juli 2009 @ 20:56:32 #198
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_71298249
Denk dat je je vergist ja. 'k Heb even teruggebladerd en zou niet weten welke er niet zelfgemaakt zou kunnen zijn.
  zaterdag 25 juli 2009 @ 00:04:00 #199
221912 minilot
Nancy boy
pi_71304615
quote:
Op vrijdag 24 juli 2009 20:56 schreef RobinOok het volgende:
Denk dat je je vergist ja. 'k Heb even teruggebladerd en zou niet weten welke er niet zelfgemaakt zou kunnen zijn.
Daar ben ik nu ook wel benieuwd naar, ja!
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 25 juli 2009 @ 22:58:29 #200
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_71327484


Kip tandoori met spinazie en rijst.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')