Nog niet echt veel inzendingen hequote:Op zondag 21 juni 2009 01:27 schreef RobinOok het volgende:
Lijkt me een prima inzending voor de lopende CUL-wedstrijd!!!!
Hup, gauw indienen! Hierzo: [CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! Back to basics: AGV!
quote:Op zondag 21 juni 2009 21:20 schreef Razztwizzle het volgende:
Ha, wat grappig, ik heb ook een spinaziequiche gemaakt vandaagDe mijne bevatte ook nog uitgebakken spekjes, pijnboompitjes en geitenkaas.
[ afbeelding ]
En de mijne niet?!quote:
Uhuh. De volgende keer mieter ik er dus ook kaas doorheenquote:Op zondag 21 juni 2009 21:37 schreef Razztwizzle het volgende:
[..]
Sowieso eerst de spinazie heeeeel goed uitgeknepen. (Al was het niet zo nat, het was verse spinazie die ik had gewokt, da's toch minder nat dan uit de diepvries).
En op de bodem van de quiche een laagje paneermeel om het vocht een beetje op te nemen. Niet teveel, 1 eetlepel op een hele bodem.
Dawast. En hij was lekker. En die van jou ziet er ook lekker uit. Bij spinazie moet, vind ik, altijd wel iets flink zouts, zoals spekjes of anders een zoutige kaas of gewoon veel zout/peper/knof/nootmuskaat. Anders vind ik 't ook al gauw flauw.
Recept??????quote:Op zondag 21 juni 2009 22:20 schreef DancingPhoebe het volgende:
4 kleine orgasmetjes gehad...
Oeh dat ziet er echt lekker uit!quote:Op donderdag 2 juli 2009 22:42 schreef RobinOok het volgende:
Al een paar jaar op rij mijn favoriete zomersalade :
[ afbeelding ]
Thanks.quote:Op woensdag 8 juli 2009 15:31 schreef Puckzzz het volgende:
RobinOok, die van jou zijn echt super :y
quote:Op woensdag 8 juli 2009 15:31 schreef Puckzzz het volgende:
verse worst met gebakken ui en rode kool en aardappel/knolselderij puree:
Het zijn ook bietjesquote:Op woensdag 8 juli 2009 21:32 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Thanks.![]()
Jouw foto's zien er ook heerlijk uit. Maar euh, vraagje: deze he, ik zou zweren dat ik rode bietjes zie, niet rode kool. Weet jut zeker?
[..]
[ afbeelding ]
ik vind het er close up juist lekkerder uitzienquote:Op donderdag 9 juli 2009 09:52 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Het zijn ook bietjes![]()
Wat me opvalt aan veel van de foto's hier (niet de jouwe), is dat ze allemaal zo close up zijn genomen. Dat maakt eten er meestal niet smakelijker uitzien op een foto.
Smaken verschillen gelukkigquote:Op donderdag 9 juli 2009 11:28 schreef kwakveense het volgende:
[..]
ik vind het er close up juist lekkerder uitzienik heb t niet zo op bordjes en dingetjes en versiersels eromheen...
Ik zat al te wachten tot je hem hier zou postenquote:Op zondag 12 juli 2009 20:31 schreef Chicolate het volgende:
De overzichtsfoto is mislukt, dus toch maar een close-up:
[ afbeelding ]
Courgette/tomaat ovenschotel met ui, knoflook en Italiaanse kruiden. Helemaal voor mij alleen.
quote:Op zondag 12 juli 2009 20:32 schreef Viking84 het volgende:
[..]
Ik zat al te wachten tot je hem hier zou posten.
En bij "helemaal voor mij alleen!" moet ik altijd aan Kevin van Home Alone denken die een cheesepizza 'just for me!' bestelde.
quote:Op zondag 12 juli 2009 20:35 schreef Chicolate het volgende:
[..]
Als ik een keer zelf kook, moet ik het natuurlijk wel overal spammen he. En normaal moet ik het groen delen met de andere gezinsleden, maar ik vind niets lekkerder dan heeeel veel groente te eten, dus nu is het lekker alleen voor mij
. En ik ben dan ook 'home alone' ... ze zijn zonder mij op vakantie gegaan
![]()
.
quote:Op zondag 12 juli 2009 20:31 schreef Chicolate het volgende:
De overzichtsfoto is mislukt, dus toch maar een close-up:
[ afbeelding ]
Courgette/tomaat ovenschotel met ui, knoflook en Italiaanse kruiden. Helemaal voor mij alleen.
Ja gemeen is ze hequote:Op zondag 12 juli 2009 20:42 schreef cyclechick het volgende:
Ah dat is echt lullig! dat arme meisje voelt zich verlaten en eenzaam en zielig, en jij lacht haar even keihard uit.. you cold, mean woman!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Op maandag 4 juli 2011 21:37 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
*O* Go Chico, go Chico, itchaburpday, go Chico 8-)
Een slaafje, om te pellen.quote:Op maandag 13 juli 2009 23:20 schreef RobinOok het volgende:
Niet alleen lekkerder, maar goedkoper ook. Wat wil een mens nog meer?![]()
Logisch, want er zitten geen conserveermiddelen in zelfgepelde garnalen. Het is alleen zo'n pokkenwerk, dat zelf pellen.quote:Op maandag 13 juli 2009 23:20 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Zelf gepelde hollandse garnaaltjes met een zelfgemaakt cocktailsausje.
.
Zoveel lekkerder dan die in Marokko of Polen gepelde dingen. Echt waar, een wereld van verschil.
Niet alleen lekkerder, maar goedkoper ook. Wat wil een mens nog meer?![]()
Dat ziet er heeeeerlijk uit! Recept?quote:Op dinsdag 14 juli 2009 20:15 schreef minilot het volgende:
Mijn lief kookt nooit, maar wil het graag leren, dus ik heb vandaag naast hem in de keuken gestaan terwijl ik luidkeels instructies gaf. En tadaa!
[ afbeelding ]
Simpele quiche van zelfgeknutseld korstdeeg, dille, feta en gerookte kip.
Hij was al bijna op voordat ik bedacht dat ik er wel even een foto van kon maken.
[..]
Volgens mij is zijn eerste poging uitstekend geslaagd. Ziet er echt heerlijk uit. Recept graag!quote:Op dinsdag 14 juli 2009 20:15 schreef minilot het volgende:
Mijn lief kookt nooit, maar wil het graag leren, dus ik heb vandaag naast hem in de keuken gestaan terwijl ik luidkeels instructies gaf. En tadaa!
[ afbeelding ]
Simpele quiche van zelfgeknutseld korstdeeg, dille, feta en gerookte kip.
Hij was al bijna op voordat ik bedacht dat ik er wel even een foto van kon maken.
Toevallig grotendeels vrij vandaag, maar als ik werken moet sta ik achteraf ook gerust tot half negen 's avonds in de keuken voor avondeten, hoor.quote:Op woensdag 15 juli 2009 11:01 schreef JacMar het volgende:
Ook al zo lekker! Ik heb een preiquiche in de oven..misschien maak ik ook wel een foto straksWel met ordinair bladerdeeg hoor!
![]()
@Minilot; Wat ben jij altijd druk met koken! Leuk hoor! Ik heb nu vakantie en wat meer tijd, maar ik vind het ook niet echt leuk om voor mezelf te koken..als er vrienden komen kook ik graag!
Deze was juist heel erg luchtig.quote:Op dinsdag 21 juli 2009 20:09 schreef minilot het volgende:
Met kookboekje erbij!
Hoe was je focaccia? En dan vooral: het interieur ervan? Ik maakte er laatst ook een, maar hoewel het brood heel lekker smaakte, had het nogal een hoge dichtheid. Niet echt luchtig.
Oeh, die wil ik gaan proberen binnenkort! Heeft de Wah Nam Hong ook die knoflookstengels? Ik geloof niet dat ik die ooit heb gezien bij de winkels waar ik gewoonlijk kom.quote:Op dinsdag 21 juli 2009 23:10 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Roerbakschotel van varkensgehakt, knoflookstengels en dok khachorn.
wow da's echt prachtig voor op de koffie tafel of een kastquote:Op woensdag 10 juni 2009 20:45 schreef minilot het volgende:
MB, zonde van je groente! Voortaan opeten. En ik krijg trek in vlees van je foto!Al een paar dagen geen vlees op..
Robin, wat een fijne foto's! Ik heb je blog meteen maar even naar mijn favorieten geschoven.![]()
Verder:
[ afbeelding ]
Zojuist Skittles-wodka gemaakt! Niet met zelfgestookte wodka helaas, maar wél zelf de Skittles gesorteerd, laten oplossen, de wodka gefilterd, voorgeproefd (lekker!) en in aandoenlijk kleine flesjes gegoten. En er een foto van gemaakt.Nu gaan ze in de vriezer! En ik voorzie binnenkort een afschuwelijke kater!
Mijn pasta met saus van knoflook en eidooiers vanavond moest heel snel opgegeten worden. Geen zin om de pasta af te laten koelen tijdens het fotograferen.
Lekker! Ga ik binnenkort ook eens proberen!quote:Op dinsdag 21 juli 2009 23:10 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Roerbakschotel van varkensgehakt, knoflookstengels en dok khachorn.
Ik ben normaal niet zo van het gehakt. Omdat je niet kan zien wat er dan door zit. En hoe vet of mager het is.quote:Op woensdag 22 juli 2009 10:17 schreef n0a het volgende:
En waar haal je je varkensgehakt? Bij Schell?
Ik weet dat de dekamarkt (supermarkt) ze tegenwoordig in het assortiment heeft. Ze liggen in de koeling met de gesneden groentes.quote:Op woensdag 22 juli 2009 07:51 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Oeh, die wil ik gaan proberen binnenkort! Heeft de Wah Nam Hong ook die knoflookstengels? Ik geloof niet dat ik die ooit heb gezien bij de winkels waar ik gewoonlijk kom.
Ik vind 't ook wel een plan om zo'n ding te kopen.quote:Op woensdag 22 juli 2009 20:44 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik ben normaal niet zo van het gehakt. Omdat je niet kan zien wat er dan door zit. En hoe vet of mager het is.
En varkensgehakt is ook niet makkelijk te krijgen ook. Alleen maar half-om-half.
Dus sinds ik een porkert heb draai ik het zelf. Dan weet ik tenminste wat erin zit en kan het zo vet maken als ik zelf wil.
[ afbeelding ]
De dok kachorn smaakt euh, naar bloemetjes. :-)
Ik moet even langer nadenken voor een betere omschrijving...
Die hebben wij hier niet, de Dekamarkt.quote:Op woensdag 22 juli 2009 23:26 schreef sexymofo het volgende:
[..]
Ik weet dat de dekamarkt (supermarkt) ze tegenwoordig in het assortiment heeft. Ze liggen in de koeling met de gesneden groentes.
De kleinste Porkert (groot genoeg voor normale gezinnen) kost zo'n 31 euro.quote:Op donderdag 23 juli 2009 07:39 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik vind 't ook wel een plan om zo'n ding te kopen.Wat kost zoiets?
Ik wil dit recept vanavond gaan makenquote:Op woensdag 15 juli 2009 09:16 schreef minilot het volgende:
Ik zal jullie enthousiasme aan 'm doorgeven. Volgende week proberen we risotto!![]()
Enfin, ik heb het recept - natuurlijk - van Foodgawker gepikt. Het is hier te vinden: http://junglefrog-cooking.com/smoked-chicken-feta-quiche/.
Dit recept is voor een aantal kleine quiches, maar de hoeveelheden bleken precies genoeg voor mijn vorm van 26 cm.
Er staat geen recept voor korstdeeg bij, dus uit mijn hoofd:
175 gram bloem in een kom mengen met 80 gram in stukjes gesneden boter, net zolang tot je kruimels krijgt. Kuiltje in bloem maken, 1 eierdooier, snuf zout en 5 tl ijskoud water erbij. Snel kneden tot bal, op je aanrecht uitrollen. Quichevorm bekleden, met vork gaatjes in bodem prikken. Deeg even in de koelkast terwijl je je oven voorverwarmt op 200 graden.
Deegbodem bekleden met aluminiumfolie en een schep droge bonen erin, bodem blind bakken gedurende een kwartiertje. Folie en bonen eruit, en terug de oven in. Paar minuten tot de deegbodem licht begint te kleuren.
Dan is -ie klaar om te vullen met ingrediënten naar keuze.
Recept in het linkje gebruikt ook gewoon gekocht hartige taart deeg. Hier wat meer over de verschillende soorten cream: http://www.proz.com/kudoz(...)am_double_cream.htmlquote:Op donderdag 23 juli 2009 11:12 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
[..]
Ik wil dit recept vanavond gaan makenmaar ik vroeg me nog even 2 dingen af: kan ik gewoon dat "bladerdeeg" voor hartige taart gebruiken? Ik heb geen tijd ( en zin
) om dat deeg vanavond te maken ... Ook staat er in het recept Single Cream ... Wat is dat in Nederland? Voor ik dadelijk er iets heel verkeerds ingooi?
Daar ben ik nu ook wel benieuwd naar, ja!quote:Op vrijdag 24 juli 2009 20:56 schreef RobinOok het volgende:
Denk dat je je vergist ja. 'k Heb even teruggebladerd en zou niet weten welke er niet zelfgemaakt zou kunnen zijn.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |