abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_70182419
TVP! Ml-etje gaat zeker ook fotootjes maken volgende week!
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_70205312
Ik heb ook eens een keer zelf gekookt



Sajoer boontjes - Gebakken aardappelschijfjes - Burger

Vrij basic, maar het is de eerste keer dat de boontjes niet mislukt zijn .
Op maandag 4 juli 2011 21:37 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
*O* Go Chico, go Chico, itchaburpday, go Chico 8-)
  zondag 21 juni 2009 @ 01:27:06 #103
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_70211669
Lijkt me een prima inzending voor de lopende CUL-wedstrijd!!!!
Hup, gauw indienen! Hierzo: [CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! Back to basics: AGV!
  zondag 21 juni 2009 @ 12:18:30 #104
171890 Chicolate
Chemicals
pi_70216955
quote:
Op zondag 21 juni 2009 01:27 schreef RobinOok het volgende:
Lijkt me een prima inzending voor de lopende CUL-wedstrijd!!!!
Hup, gauw indienen! Hierzo: [CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! Back to basics: AGV!
Nog niet echt veel inzendingen he . Of komen die vandaag nog? Had ik nu maar wat meer moeite gedaan voor het scherp krijgen van de foto .
Op maandag 4 juli 2011 21:37 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
*O* Go Chico, go Chico, itchaburpday, go Chico 8-)
  zondag 21 juni 2009 @ 17:55:30 #105
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_70226839
Vandaag een spinaziequiche gemaakt:







Ik vond hem een beetje smakeloos en de bodem was ook een beetje zompig. Kennelijk was de spinazie niet droog genoeg. Hij was echter niet vies .
Niet meer actief op Fok!
pi_70233420
Ha, wat grappig, ik heb ook een spinaziequiche gemaakt vandaag De mijne bevatte ook nog uitgebakken spekjes, pijnboompitjes en geitenkaas.

  zondag 21 juni 2009 @ 21:34:20 #107
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_70233949
quote:
Op zondag 21 juni 2009 21:20 schreef Razztwizzle het volgende:
Ha, wat grappig, ik heb ook een spinaziequiche gemaakt vandaag De mijne bevatte ook nog uitgebakken spekjes, pijnboompitjes en geitenkaas.

[ afbeelding ]
Die ziet er lekker uit! Receptje?

Ik vind het sowieso tof dat dit topic zo goed loopt, wat een enthousiasme! Er komen echt toffe foto's voorbij!
Ikzelf heb mn camera intussen gevonden, nu het oplaadgeval voor mn accu nog
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
  zondag 21 juni 2009 @ 21:35:45 #108
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_70234005
quote:
Op zondag 21 juni 2009 21:34 schreef MariaEtcetera het volgende:

[..]

Die ziet er lekker uit!
En de mijne niet?! .

Razz, was jouw bodem ook zompig? Zo nee, wat heb je ondernomen tegen zompigheid? .
Niet meer actief op Fok!
pi_70234119
Ik heb tegen het natte sowieso eerst de spinazie heel goed uitgeknepen. (Al was het niet zo nat, het was verse spinazie die ik had gewokt, da's toch minder nat dan uit de diepvries).
En op de bodem van de quiche een laagje paneermeel om het vocht een beetje op te nemen. Niet teveel, 1 eetlepel op een hele bodem.

Dawast . En hij was lekker. En die van jou ziet er ook lekker uit. Bij spinazie moet, vind ik, altijd wel iets flink zouts, zoals spekjes of anders een zoutige kaas of gewoon veel zout/peper/knof/nootmuskaat. Anders vind ik 't ook al gauw flauw .

En een receptje? Euh.. 't was een beetje op de gok allemaal . Maar here goes:

Laat 6 plakjes bladerdeeg ontdooien. Wok een pond spinazie met wat knoflook in wat olijfolie (steeds bij blijven scheppen totdat alles is geslonken). Klop een bekertje slagroom (200 ml denk ik?) met 3 eieren en wat tijm, oregano, peper en zout en knoflook los tot glad mengsel. Bak een bakje spekjes (150 gr? denk ik? - zo'n standaard euroshopper bakkie) uit op hoog vuur tot krokant. Meteen erna een handje pijnboompitten even bakken. Spinazie in een vergiet goed uitdrukken. Bladerdeeg in quichevorm drukken, gaatjes prikken in de bodem, eetlepel paneermeel over de bodem heen. Spinazie erin, spekjes erover, pijnboompitjes erover en wat blokjes geitenkaas erbij. Dan het ei/roommengsel eroverheen en afmaken met wat geraspte belegen kaas. De randjes van het bladerdeeg nog even met wat ei insmeren en dan in de oven op 180 graden tot gaar. (Ik denk ongeveer een half uurtje, ik heb er steeds wat minuten bij gedaan omdat het niet zo snel ging als ik dacht, dus ik weet niet meer precies hoe lang).

Schmakelijck !

[ Bericht 31% gewijzigd door #ANONIEM op 21-06-2009 21:43:09 ]
  zondag 21 juni 2009 @ 21:41:47 #110
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_70234266
quote:
Op zondag 21 juni 2009 21:37 schreef Razztwizzle het volgende:

[..]

Sowieso eerst de spinazie heeeeel goed uitgeknepen. (Al was het niet zo nat, het was verse spinazie die ik had gewokt, da's toch minder nat dan uit de diepvries).
En op de bodem van de quiche een laagje paneermeel om het vocht een beetje op te nemen. Niet teveel, 1 eetlepel op een hele bodem.

Dawast . En hij was lekker. En die van jou ziet er ook lekker uit. Bij spinazie moet, vind ik, altijd wel iets flink zouts, zoals spekjes of anders een zoutige kaas of gewoon veel zout/peper/knof/nootmuskaat. Anders vind ik 't ook al gauw flauw.
Uhuh. De volgende keer mieter ik er dus ook kaas doorheen .
Ik was al bang dat 'ie zonder iets zoutigs wat flauw zou zijn.
Dus post maar even een receptje .

En tnx voor de paneermeeltip!
Niet meer actief op Fok!
pi_70235998
Like OMG ik heb alleen tijdens het lezen van dit topic al 4 kleine orgasmetjes gehad...


(Euhm ja, tvp dus)
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_70365743
quote:
Op zondag 21 juni 2009 22:20 schreef DancingPhoebe het volgende:
4 kleine orgasmetjes gehad...
Recept??????

Even serieus: Het ziet er allemaal lekker uit dat ik niet eens weet waar ik zou moeten beginnen als ik zoiets zou willen maken
  vrijdag 26 juni 2009 @ 20:21:41 #113
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_70406617


Soepje van chinese bieslook met zwarte rijst, coquille en wat zwart zout.
pi_70406647
en wat een prachtige foto weer
"Wie niet gelooft in wonderen, is geen realist."
pi_70406664
Zozo, daar zou je een Michelinster voor kunnen krijgen.
pi_70409606
Mooi RobinOok!
Morgen Sushi na een saaie niet culi week dus dat is foto waardig.
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_70491644
Koekjes van wat overgebleven appeltaartdeeg





let op de kerstboom
Ja doei.
pi_70494276
Ik heb dan wel niet gekookt, maar het is wel zelf "gekweekt" en ik vond 't mooie foto's

Uit eigen tuin. 100x zo lekker als van de markt, 200x zo lekker als uit de supermarkt:



pi_70505453
zo ging ie er in:




en zo kwam ie er uit:




behalve de basilicumblaadjes dan... die kan mijn oven helaas niet zelf op miraculeuze wijze toevoegen. dat heb ik zelf gedaan..
pi_70540496
Dit brood heb ik gebakken met olijven:


En gister gegeten:

Saus: yoghurt, peper, zout, dille, knoflook, lente-ui, komkommer
Burger: mager rundergehakt, ei, beschuit, peper, zout, mosterd, knoflook, lente-ui, oregano
Garnering: Paprika, tomaat, komkommer...
looooooooooooooooool lol
  woensdag 1 juli 2009 @ 13:36:17 #121
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_70545237
en het brood recept?
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_70552477


Fettuccini met courgette en geraspte pecorino. Snel en een lekkere zomermaaltijd!
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_70594583
Spinazie-fetarolletjes op smoezelig bakpapier


met behulp van dit recept
Zeker voor herhaling vatbaar!
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
pi_70594816
Wow, zien er goed uit!
Still a little bit of your face I haven't kissed.
  donderdag 2 juli 2009 @ 22:42:55 #125
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_70595070
Al een paar jaar op rij mijn favoriete zomersalade :

abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')