Ik heb tegen het natte sowieso eerst de spinazie heel goed uitgeknepen. (Al was het niet zo nat, het was verse spinazie die ik had gewokt, da's toch minder nat dan uit de diepvries).
En op de bodem van de quiche een laagje paneermeel om het vocht een beetje op te nemen. Niet teveel, 1 eetlepel op een hele bodem.
Dawast
. En hij was lekker. En die van jou ziet er ook lekker uit. Bij spinazie moet, vind ik, altijd wel iets flink zouts, zoals spekjes of anders een zoutige kaas of gewoon veel zout/peper/knof/nootmuskaat. Anders vind ik 't ook al gauw flauw
.
En een receptje? Euh.. 't was een beetje op de gok allemaal
. Maar here goes:
Laat 6 plakjes bladerdeeg ontdooien. Wok een pond spinazie met wat knoflook in wat olijfolie (steeds bij blijven scheppen totdat alles is geslonken). Klop een bekertje slagroom (200 ml denk ik?) met 3 eieren en wat tijm, oregano, peper en zout en knoflook los tot glad mengsel. Bak een bakje spekjes (150 gr? denk ik? - zo'n standaard euroshopper bakkie) uit op hoog vuur tot krokant. Meteen erna een handje pijnboompitten even bakken. Spinazie in een vergiet goed uitdrukken. Bladerdeeg in quichevorm drukken, gaatjes prikken in de bodem, eetlepel paneermeel over de bodem heen. Spinazie erin, spekjes erover, pijnboompitjes erover en wat blokjes geitenkaas erbij. Dan het ei/roommengsel eroverheen en afmaken met wat geraspte belegen kaas. De randjes van het bladerdeeg nog even met wat ei insmeren en dan in de oven op 180 graden tot gaar. (Ik denk ongeveer een half uurtje, ik heb er steeds wat minuten bij gedaan omdat het niet zo snel ging als ik dacht, dus ik weet niet meer precies hoe lang).
Schmakelijck
!
[ Bericht 31% gewijzigd door #ANONIEM op 21-06-2009 21:43:09 ]