abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_69992478
Het is weer tijd voor een nieuwe CUL in de keuken wedstrijd! Ik heb een tijdje nagedacht over wat te kiezen als nieuwe opdracht. Het leek me leuk om een soort ready steady cook wedstrijd te doen, maar dit had toch zijn beperkingen. Daarom heb ik de volgende opdracht bedacht:

Aardappelen, Groente en Vlees

Het te koken gerecht voor deze wedstrijd moet bestaan uit in ieder geval aardappelen, groente en vlees. Vat dit ruim op! Een hartige taart met deze ingrediënten is toegestaan, of een stamppot, als het maar aardappelen, groente en vlees bevat!

Ik hoop dat men bij deze opdracht een wat grotere creatieve vrijheid heeft dan bij de vorige opdrachten. Daarbij is hij ook voor iedereen toegankelijk. Dus, denk na over wat je allemaal kan doen met deze drie simpele ingrediënten en get cooking!


De regels:
# Iedereen kan meedoen
# Geef in je inzending het precieze recept
# Post tenminste één foto van het eindresultaat. Een verslag met ervaringen, extra foto's etc. is zeer welkom!
# De wedstrijd loopt tot maandagmorgen 22 juni 06:00u (dus die hele zondagavond/nacht kun je nog meedoen en je hebt vanaf nu nog 3 weekenden de tijd)
# Na afloop van de wedstrijd kan iedereen in dit topic stemmen op hun favoriete gerecht
# Stemmen kan tot dinsdag 23 juni 23:59u
# De winnaar van deze wedstrijd mag het gerecht voor de volgende wedstrijd kiezen.

[CUL-wedstrijd] CUL in de keuken (pizza) met als winnaar Isabeau
[CUL-wedstrijd] CUL in de keuken! Nasi goreng met als winnaar childintime
[CUL-wedstrijd] CUL in de keuken! Pasta met witte/roomsaus. met als winnaar vaagsel
[CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! - Indiaas! als winnaar SuperRembo
[CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! - Marokkaans! met als winnaar RobinOok
[CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! - Soufflé! met als winnaar SuperRembo
[CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! - Oranje toetje met als winnaar RobinOok
[CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! Gevulde Pasta met als winnaar Yinny
[CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! - Gehaktbal(len)! met als winnaar vaagsel
Life is too short not to have fun
pi_69992498
tvp , is weer helemaal hip.
k zie geen enkele reden waarom iemand thuis een computer zou willen hebben.Ken Olson, stichter van Digital Equipment, 1977
pi_69992680
maar agf is toch aardappels groente en fruit?

verder een leuk idee en lekker Hollands.
pi_69992763
Het is laat

Bedoelde ook AGV in de TT
Life is too short not to have fun
pi_69992769
quote:
Op zaterdag 13 juni 2009 02:13 schreef vaagsel het volgende:
Het is laat

Bedoelde ook AGV in de TT
het leverde wel een nieuwsgierige klik op
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_69993050
Tellen magnetronmaaltijden ook mee?
pi_69993620
TT gefixt, leuk idee
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 13 juni 2009 @ 07:07:34 #8
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_69993892
tvp voor de downtime
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_69997851
Lollig, ben benieuwd wat iedereen hier van maakt.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_69997993
Pfoe, dat eet ik zelden meer! Wel een leuk idee.
  maandag 15 juni 2009 @ 17:10:37 #11
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_70030735
vanavond aardappelen, gehakt, broccoli ovenschotel, maar daar zal ik niet mee winnen
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_70030852
Even een tvp.
Kijken of ik deze week nog iets lekkers kan klaarmaken.
pi_70185185
Deze week heb ik er geen tijd meer voor, hopelijk volgend weekend. Er ligt al een recept te wachten, hopelijk past er iets uit het groentepakket van volgenden week erbij! Anders speciaal boodschappen doen. Is ook niet zo erg!
pi_70190091
Ik ben benieuwd wat hier van gemaakt gaat worden. Zelf heb ik geen tijd hiervoor.
pi_70190636
Denk niet dat dit mijn inzending wordt maar even ter inspiratie. Gisteren gemaakt: Biefstuk met shii-take/sjalot/rode wijnsaus en aardappelwaaiers.

Life is too short not to have fun
pi_70198101
Ik heb alle wedstrijdtopics even doorgelezen en die foto's van RobinOok zien er altijd zo geweldig uit.

Ik wil toch eens een keer mee gaan doen aan deze wedstrijdjes. Ik denk alleen niet dat het deze wordt want wij eten hier zelden of nooit aardappelen en mijn menu voor de komende week ligt al vast.
pi_70231587
Koken kan ik eigenlijk niet zo goed, maar foto's ervan maken lukt nog wel! Heb het heel simpel gehouden: gebakken aardappeltjes, burger en sajoer boontjes (om het Hollandse effect een beetje te doorbreken). Eerste keer dat alle onderdelen níet mislukt zijn .



Als ik zelf kook maak ik eigenlijk nooit aardappelen en vlees, maar vond het zo leuk voor het plaatje, al die kleurtjes .
Op maandag 4 juli 2011 21:37 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
*O* Go Chico, go Chico, itchaburpday, go Chico 8-)
pi_70250827
quote:
Op zaterdag 20 juni 2009 11:45 schreef vaagsel het volgende:
Denk niet dat dit mijn inzending wordt maar even ter inspiratie. Gisteren gemaakt: Biefstuk met shii-take/sjalot/rode wijnsaus en aardappelwaaiers.

[ afbeelding ]
Oef
pi_70332311
Ik dacht dat we 3 weekenden de tijd kregen en dat ik deze week nog aan de slag kon, maar sluitingsdatum is al geweest???
pi_70346776
Meestal is het ook 2 weken, dit keer maar 1 week, vaagsel?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_70346881
Denk dat ik hierin een fout heb gemaakt?

Sluitingsdatum 29 juni 06:00
Stemmen tot 30 juni 24:00 ?
Life is too short not to have fun
  donderdag 25 juni 2009 @ 10:13:50 #22
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_70350560
Oh, ik zag die datum afgelopen weekend en dacht "oh, shit, het is alweer over. Wat gaat de tijd toch snel".
pi_70443021
Mijn avondeten van gisteren: Gehaktcurry met nieuwe aardappelen. Recept is uit 101 low budget recepten van GoodFood magazine (BBC). Eigen inbreng staat tussen haakjes
Ingrediënten:
450 g mager gehakt (lams- of rundergehakt, rundergehakt was makkelijker)
1 eetlepel zonnebloemolie (bij mij arachideolie)
1 klein uitje, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngehakt (4, door de knoflookpers)
1 eetlepel verse gember, grof geraspt
1 rode peper, ontpit en in dunne ringetjes (AH had geen peper, vervangen door dunne reepjes paprika en een el. sambal door de curry)
2 tl komijn, gemalen
2 tl koriander, gemalen
1 el korma currypasta (niet bij de AH, alleen kormasaus te verkrijgen, dus 3 el saus toegevoegd)
500 g nieuwe aardappels in de schil, gehalveerd
100 g verse bladspinazie, dikke steeltjes verwijderd, grote blaadjes in stukken gescheurd (ik heb zak van 300 g helemaal gebruikt en niets verwijderd of gescheurd)
150 ml Griekse yoghurt
chapati of naanbrood, om erbij te serveren (zelf chapati gemaakt, zie hier onder)

De ingrediënten.

1. Rul het gehakt in een hete koekenpan. Neem het uit de pan en houd het apart. (Ik heb het in een vergiet gedaan, zodat het goed kon uitlekken. Toen pan afgenomen met keukenpapier). Doe de olie en de ui in de pan en bak ze 5 minuten op middelhoog vuur.

Ui, knoflook en kruiden bakken.
2. Roer het knoflook, de kruiden (dus ook gember en pepertje) en de currypasta erdoor (geen pasta, dus eerst kruiden gebakken en later 3 el saus toegevoegd), er roerbak het geheel 1 minuut (tot geurig bij mij). Voeg het gehakt, de aardappels en 600 ml water toe. Breng het geheel aan de kook, dek het af en stoof het 30 minuten.Breng het op smaak met zout en peper. (Laatste minuten heb ik de deksel afgehaald, want het was nog erg waterig en het vuur hoger gezet. Er moet flink wat zout bij, anders zijn de aardappels erg flauw. Misschien had het zout beter in het begin erbij gekund).

Alles in de pan, nu maar wachten...

3. Roer de spinazie erdoor en kook het nog 1 minuut zachtjes onafgedekt doo, tot de spinazie geslonken is. Giet er wat yohurt erover, roer een keer door en serveer met Indiaas brood.

Eindresultaat, het was lekker en voor herhaling vatbaar. Het mocht wel wat pittiger voor mijn vriend, dus volgende keer ECHT een pepertje kopen en misschien niet ontpitten...

Ondertussen ook chapati's bakken.
Recept chapati:
225 g volkorenbloem
1 tl zout
1 el olie
gesmolten ghee
180-200 ml water
Bloem met zout mengen en water toevoegen. Pas op: niet al het water tegelijk, genoeg om een stevige deeg te krijgen. Eventueel nog iets water toevoegen. 7-8 minuten kneden tot een gladde en soepele deeg. Het mag niet blijven plakken aan je handen, maar ook niet te droog. 30 minuten laten rusten onder een stukje plasticfolie.
Het deeg verdelen in 8 stukken, daar bolletjes van maken. Een bolletje pakken, dopen in meel en platmaken tussen je handen. Het deeg zo dun mogelijk uitrollen met een deegroller (eventueel met meel bestuiven) op een houten plank (ook eventueel met meel bestuiven). Koekenpan op het vuur zetten. Als de pan heet is (waterdruppeltje moet dansen in de pan), dan deeg erin. Als onderkant zwarte puntjes heeft, dan omdraaien. Dat gaat het makkelijkst met een tang. Dan andere kant bakken. In mijn recept stond dat je dan de chapati kan poffen boven een vlam, maar ik heb helaas keramisch...dus nog geprobeerd met een theedoek langs de randen te drukken, soms lukte het, soms niet...
Uit de pan, insmeren met gesmolten ghee, ik heb gewoon gesmolten boter gebruikt.

Pas op met houten plank, ze kunnen verbranden
Mijn chapati's waren wel lekker, maar hadden beter gekund! Dit is een veel beter voorbeeld: http://www.manjulaskitche(...)i-flat-indian-bread/

[ Bericht 1% gewijzigd door Yinny op 28-06-2009 11:38:41 (typfout ontdekt) ]
pi_70444022
Voor chapati's kun je beter speciaal chapatimeel kopen ('atta'), dat is veel fijner gemalen dan ons volkorenmeel en werkt beter.
  zondag 28 juni 2009 @ 19:09:29 #25
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_70453606
Geinspireerd door de vorige wedstrijd: gehaktballen. Alleen kwam het er toen niet van. Maakte ze alsnog en vind dat ze hier eigenlijk ook prima thuis horen.



Gehaktballen met gekookte aardappels en snijboonsliertjes gestoofd in wat room met kippenbouillon(poeder) en een ieniemienie snufje kerriepoeder. De ballen zijn gemaakt van zelfgedraaid varkensgehakt (80% hamlappen en 20% speklap).

Recept:

450g varkensgehakt
1 eiwit
4 lente-uitjes in kleine stukjes
1 eetl shaoxing rijstwijn
1 theel geraspte gemberwortel
1 eetl lichte sojasaus (kikoman kan ook)
2 theel suiker
1 tl sesamolie
1 theel zout
flinke snuf witte peper

In de keukenmachine eerst het eiwit door het gehakt malen. Dan kort nog even de rest erdoor roeren.
Ballen van draaien en bestuiven met wat maizena tegen het plakken. Bakken in wat olie tot ze gaar zijn.

Dit is eigenlijk een chinees recept, waarbij de ballen na het aanbraden nog wel een uur gesudderd/gestoomd worden in bouillon en opgediend met paksoi. De paksoi die er omheen wordt gedrapeerd doet dan denken aan de manen van een leeuw, vandaar de naam : leeuwenkoppen. Maar ja, ik heb slechte associaties bij dat gerecht, dus ik deed het lekker op zijn hollands met snijbonen en gekookte piepers. En ook al ben ik geen liefhebber van gehaktballen, dit smaakte me best!

En die snijboonsliertjes maak je dus met een dunschiller. Wel een kutkarweitje maar het staat niet alleen leuk, ik vond ze op deze manier ook erg lekker.



[ Bericht 2% gewijzigd door RobinOok op 28-06-2009 19:17:36 ]
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')