abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_67446586
CUL Wedstrijd: Marokkaans!

Deze keer is het de bedoeling om een marokkaans gerecht te maken. De marokkaanse keuken gaat natuurlijk veel verder dan alleen couscous en kebab. Maar er iets lekkers van!

De regels:
  • Iedereen kan meedoen
  • Geef in je inzending het precieze recept
  • Post tenminste één foto van het eindresultaat. Een verslag met ervaringen, extra foto's etc. is zeer welkom!
  • De wedstrijd loopt tot zondag 5 april 22:00
  • Na afloop van de wedstrijd kan iedereen in dit topic stemmen op hun favoriete gerecht
  • Stemmen kan tot dinsdag 7 april 22:00
  • De winnaar van deze wedstrijd mag het gerecht voor de volgende wedstrijd kiezen.

    Vorige wedstrijden:
    [CUL-wedstrijd] CUL in de keuken (pizza) met als winnaar Isabeau
    [CUL-wedstrijd] CUL in de keuken! Nasi goreng met als winnaar childintime
    [CUL-wedstrijd] CUL in de keuken! Pasta met witte/roomsaus. met als winnaar vaagsel
    [CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! - Indiaas! met als winnaar SuperRembo


    Klaar voor de start....
    om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
    Ja toon me deze inhoud
    ik accepteer de cookies.
    meer informatie
  • Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
    | Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
      donderdag 26 maart 2009 @ 22:31:10 #2
    202682 childintime
    *wait for the ricochet*
    pi_67446897
    Yep
    pi_67447268
    tvp
    full stops and exclamation marks
    pi_67447449
    tvp
      donderdag 26 maart 2009 @ 22:47:46 #5
    202682 childintime
    *wait for the ricochet*
    pi_67447526
    Heb al iets heerlijks in gedachten
    pi_67448634
    Oi, ik ben dol op marokkaans! Even nadenken hoe&wat
    pi_67449370
    Oh leuk. Nog nooit Marokkaans gekookt, dus ik ga ff kijken of ik er wat van kan maken. en of ik tijd heb.

    edit. Ik heb wel een tante uit Marokko en die komt
    pi_67449469
    terug vind appeltaart
    "Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
    pi_67451538
    Hmm de couscous die ik tot zover heb gegeten vond ik eigenlijk niet te eten, maar verder ben ik niet echt thuis in deze keuken, dus ik volg het met spanning
      vrijdag 27 maart 2009 @ 01:49:23 #10
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_67451546
    Ik denk ook dat ik deze maar eens lekker oversla.
    Of ik moet een super tajinerecept tegenkomen.
    pi_67452986
    Ik doe mee denk ik! Even nadenken wat het gaat worden......
    Alleen met zelfspot kun je overleven...
    pi_67453049
    Mag je zelf wat verzinnen, mag je een bestaand recept letterlijk overnemen of mag je een bestaand recept aanpassen ?
      vrijdag 27 maart 2009 @ 07:58:15 #13
    50936 The_Hives
    Is nu tripple oom Hives O+ !!!
    pi_67453268
    ik doe niet mee aan de wedstrijd maar wel een tvp voor de recepten ed
    AFC AJAX Kampioen 2012-2013
    Fok! Federatie
    1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
    pi_67457156
    quote:
    Op vrijdag 27 maart 2009 07:27 schreef Sorella het volgende:
    Mag je zelf wat verzinnen, mag je een bestaand recept letterlijk overnemen of mag je een bestaand recept aanpassen ?
    Mag allemaal, maar als je een recept overneemt graag wel even de bron vermelden .
    Life is too short not to have fun
      vrijdag 27 maart 2009 @ 14:12:50 #15
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_67462238
    Terugvind Marokkaan.
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
      zondag 29 maart 2009 @ 21:17:40 #16
    202682 childintime
    *wait for the ricochet*
    pi_67529349
    Dit heb je nodig:

    Voor het gehakt:
    500 gram rundergehakt;
    1 ui, zeer fijngehakt,
    8 takjes platte peterselie, fijngehakt;
    1 koffielepel gemberpoeder;
    1 1/2 koffielepel zwarte peper;
    1 mespuntje kaneelpoeder;
    2 eetlepels paneermeel;
    zout naar smaak.

    Voor de saus;
    1 fijngesneden ui;
    8 takjes fijngehakte verse koriander;
    2 fijngehakte tomaten;
    1 grote groene paprika in zeer kleine stukjes gesneden;
    1 eetlepel olijfolie;
    1 1/2 koffielepel zwarte peper;
    1 1/2 koffielepel gemberpoeder;
    mespuntje saffraanpoeder;
    zout naar smaak.

    Zo maak je het:

    Vermeng alle ingredienten voor het gehakt.
    Vorm er kleine balletjes van.

    Verhit 1 eetlepel olijfolie in de tajine en fruit daar de fijngesneden ui in aan.
    Voeg er de paprikastukjes aan toe en fruit even mee.
    Doe er dan de tomaatmassa bij, roer alles door elkaar en stoof even mee.
    Voeg er de fijngehakte koriander, specerijen en zout naar smaak aan toe.
    Giet er een scheut water bij, roer alles dooreen en zet het deksel op de tajine en breng aan de kook.
    Doe er, als de saus kookt, de gehaktballetjes bij.
    Zet het deksel er weer op en laat het gerecht ongeveer 20 minuten zachtjes stoven.

    Dien, als de saus goed is ingekookt, op met daarbij stukken Marokkaans/Turks brood en lekkere salades en/of frietjes.

    om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
    Ja toon me deze inhoud
    ik accepteer de cookies.
    meer informatie

    De ingredienten.

    om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
    Ja toon me deze inhoud
    ik accepteer de cookies.
    meer informatie

    Groene paprika en ui fruiten.

    om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
    Ja toon me deze inhoud
    ik accepteer de cookies.
    meer informatie

    Tomaat, koriander en kruiden erbij.

    om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
    Ja toon me deze inhoud
    ik accepteer de cookies.
    meer informatie

    De klaargemaakte gehaktballetjes.

    om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
    Ja toon me deze inhoud
    ik accepteer de cookies.
    meer informatie

    Hup, in de pan en nu maar lekker stoven.....

    om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
    Ja toon me deze inhoud
    ik accepteer de cookies.
    meer informatie

    En toen was het klaar...Dochter wilde natuurlijk weer frietjes erbij. Ik had Turks brood en lekkere frisse komkommersalade erbij.

    om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
    Ja toon me deze inhoud
    ik accepteer de cookies.
    meer informatie


    Het was echt heerlijk! Absoluut voor herhaling vatbaar. Lekker gekruid, pittig en toch licht zoetig...
    Ik heb hier en daar wel wat aangepast. Zo gebruikte ik 4 seizoenenpeper en geen olijfolie (ik ben niet zo dol op de smaak van olijfolie).

    Het recept heb ik van " Marokkaans/Arabisch koken met Amber", een site via google gevonden.

    [ Bericht 0% gewijzigd door childintime op 29-03-2009 21:49:13 ]
    pi_67538000
    En hoe heet het gerecht? CIT?
    Of lees ik met mijn naze
    Klinkt goed
      maandag 30 maart 2009 @ 18:44:22 #18
    202682 childintime
    *wait for the ricochet*
    pi_67554123


    O ja, het heet "Marokkaanse gehaktschotel met tomaat en paprika"
    pi_67579104
    Kan het topic voortaan niet weer sticky gemaakt worden? Heb 'm nu helemaal gemist.

    Misschien dat ik nog wel lamssoep maak, maar red dat waarschijnlijk niet voor zondag
    Sweet and innocent...
    pi_67588553
    quote:
    Op maandag 30 maart 2009 18:44 schreef childintime het volgende:


    O ja, het heet "Marokkaanse gehaktschotel met tomaat en paprika"
    Of gehakttajine met tomaat en het is echt lekker, alleen had ik de koriander gehalveerd (paar weken terug gegeten)
      dinsdag 31 maart 2009 @ 22:20:33 #21
    202682 childintime
    *wait for the ricochet*
    pi_67594773
    Ik vond de koriander erin juist erg lekker; ik had er minder gemberpoeder in gedaan. In chinese gerechten kan ik nog weleens last van m'n maag krijgen door teveel gember, vandaar.....

    Maar ik vond het ook heerlijk Ga het zeker vaker maken, het is ook relatief makkelijk en best snel klaar.
    pi_67682861
    Gaat iemand nog wat lekkers maken of zit iedereen lui achterover in de zon? (net als ik)
    Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
    | Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
      zaterdag 4 april 2009 @ 22:53:28 #23
    202682 childintime
    *wait for the ricochet*
    pi_67715680
    Zou wel leuk zijn als er nog wat inzendingen kwamen ja........
    pi_67724144
    Marokkaanse gebraden kip

  • 2 kippepoten
  • 250 g aardappels, in stukken
  • 100 g winterwortel, in stukken

    Kruidenpasta
  • 3 thl paprikapoeder
  • 1/2 thl zwarte peper
  • 1/4 thl gemberpoeder
  • 1/8 thl kruidnagel
  • 1/8 thl venkelzaad
  • 1/4 thl sesamzaad
  • 1/8 thl korianderzaad
  • 1/8 thl komijn
  • 1/8 thl nootmuskaat
  • 1/8 thl kardamom
  • 1 - 1/2 thl zout
  • 1 eetl munt
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetl citroensap
  • 1 1/2 eetl olijfolie

    1. Verwarm de over voor op 200 C.
    2. Maal / hak / rasp de ingredienten voor de kruidenpasta. Maak er een pasta van met het citroensap en de olijfolie.
    3. Verdeel de aardappels en de wortel over de bodem van de braadsleede. Wrijf de kruidenpasta aan alle kanten over de kippepoten, leg ze daarna bovenop de aardappels en wortel in de braadslede.
    4. Bak de kip in ongeveer 1 uur gaar.

    om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
    Ja toon me deze inhoud
    ik accepteer de cookies.
    meer informatie


    Geserveerd met couscous met koriander en gedroogde abrikoos en met muntthee.
    om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
    Ja toon me deze inhoud
    ik accepteer de cookies.
    meer informatie


    Sinaasappel toetje

  • 2 sinaasappels
  • 1 thl (dunne) honing
  • 1/3 thl kaneelpoeder

    1. Schil de sinaasappels en snij ze in plakken.
    2. Roer de kaneel door de honing. Laat het daarna over de sinaasappel plakken druipen.

    om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
    Ja toon me deze inhoud
    ik accepteer de cookies.
    meer informatie


    om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
    Ja toon me deze inhoud
    ik accepteer de cookies.
    meer informatie
  • Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
    | Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
      zondag 5 april 2009 @ 21:45:45 #25
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_67741438
    Lamstajine met kwarteleitjes.


    1. HET VLEES

    om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
    Ja toon me deze inhoud
    ik accepteer de cookies.
    meer informatie
    om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
    Ja toon me deze inhoud
    ik accepteer de cookies.
    meer informatie

    Ga naar de marokkaanse slager en koop wat lamsboutschijven. Snijd in stukken, gooi als vetfoob het meeste vet weg en draai er gehakt van in de porkert of keukenmachine. Of:koop lamsgehakt. Of nog makkelijker: koop rundergehakt.


    2. DE BALLEN

    om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
    Ja toon me deze inhoud
    ik accepteer de cookies.
    meer informatie


    500g lamsgehakt
    1 rode ui, ragfijn gehakt
    (op foto zie je dat ik het te grof had gehakt)
    3 teentjes knoflook, gehakt
    1 theelepel gemberpoeder
    1 theelepel komijnpoeder
    ½ theelepel chilipoeder
    1 theelepel paprikapoeder
    1 handje fijngehakte korianderblaadjes
    1 eierdooier
    zout en versgemalen peper


    Draai daar kleine balletjes van. Ongeveer ter grootte van walnoten of iets groter.


    3. BAKKEN

    om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
    Ja toon me deze inhoud
    ik accepteer de cookies.
    meer informatie


    Bak in de tajine (of als je niet durft eerst in een koekenpan) in wat olie
    1 fijngesneden uitje
    tot het glazig is. Doe de gehaktballetjes erbij en bak die aan alle kanten lekker bruin.


    4. STOVEN

    om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
    Ja toon me deze inhoud
    ik accepteer de cookies.
    meer informatie


    Erbij doen en even meebakken:
    2 eetlepels tomatenpuree

    Daarna er ook nog bijdoen:
    1 blik (400g) tomaten (in stukjes)
    2 theelepels honing
    Laat 10 minuutjes sudderen/stoven. Of langer, ligt ook een beetje aan je eigen voorkeur en het soort gehakt dat je hebt gebruikt.

    Dan vlak voor je wilt gaan eten nog erbij doen:
    200g erwtjes (of sojaboontjes) uit de vriezer
    4 eieren (of nog leuker, een stuk of 10 kwarteleitjes)

    Als de eitjes zo gaar zijn als jij wilt bestrooien met
    1 handjevol gehakte platte peterselie of koriander


    5. SERVEREN

    om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
    Ja toon me deze inhoud
    ik accepteer de cookies.
    meer informatie


    Lekker met tagliatelle.

    Gepikt van: The Hairy Bikers, maar als ik het nog een keer zou maken zou ik de gehaktballetjes veel meer kruiden. Waarschijnlijk volgens dit recept: Galavat Kebabs van Madhur Jaffrey.

    [ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 05-04-2009 21:52:01 ]
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')

    Het lijkt erop dat je onze advertenties blokkeert

    Dat begrijpen we, maar is wel erg jammer. Je kunt FOK! namelijk wel gratis LEZEN, maar we kunnen FOK! niet gratis MAKEN. De inkomsten van de advertenties zorgen ervoor dat we de kosten van de site kunnen dragen zodat je ook morgen FOK! nog kunt bezoeken.

    Zou je willen overwegen om voor FOK! een uitzondering te maken in je adblocker (of andere middelen die onze ads blokkeren)? Je krijgt deze melding dan nooit meer te zien.

    Ja, ik wil fok.nl whitelisten, laat me zien hoe

    Ik neem liever een premium account zodat ik geen advertenties hoef te zien (je moet eerst inloggen)
    Ja, breng me naar de shop