Ik heb recepten gebruikt uit Zilveren lepel (Napolitaanse ravioli en tomatensaus), gebruik van pastamachine uit een van Jamie Oliver's boeken, voor de pasta zelf: recept op achterkant.
Eerst beginnen met 320 gram meel en 4 eieren, maat L en een klein beetje zout.
![]()
Roeren en kneden.
![]()
Een half uur in de koelkast laten. Ingepakt in plasicfolie.
Voor de vulling:
100 g ricotta
100 g mozzarella (vergeten, vervangen door extra ricotta en parmezaanse kaas)
100 g gekookte ham
100 g mortadella
100 g parmezaanse kaas
1 el peterselie
1 ei
![]()
In de hakmolen van de staafmixer het vlees fijngehakt met parmezaanse kaas. In kom ricotta losgeroerd, daar het kaas/vleesmengsel doorheen met peterselie en ei.
![]()
Voor tomatensaus:
1 blik gepelde tomaten
3 tenen knoflook
suiker
zout
10 blaadjes basilicum
1 el extra vergine olijfolie
![]()
Tomaten met geplette knoflook en zout en suiker een half uur sudderen, daarna tomaten kapot maken. Nog een kwartier sudderen. Knoflook eruit, fijngesneden basilicum en olijfolie erin.
![]()
![]()
Nu pasta door machine halen. Dat was lastig. Ik kon de machine niet vastzetten. Deeg vasthouden aan beide kanten en draaien, dat betekent dus dat je een hand te kort komt.
![]()
Ravioli vormpje bekleden en vullen. Sjips, te weinig bloem gebruikt! Het plakt! Tip: veel meel gebruiken! Anders plakt je pasta aan elkaar en kan je weer opnieuw beginnen.
![]()
![]()
Weggooien en opnieuw beginnen. Gelukkig is het recept voor 4 personen. Nu HEEL VEEL bloem gebruikt.
![]()
Straks nog 10-15 minuten koken en opdienen met tomatensaus. Pfffff, hele middag mee bezig geweest.
[ Bericht 12% gewijzigd door Yinny op 24-05-2009 16:56:10 ]