abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 21 juli 2009 @ 20:09:08 #176
221912 minilot
Nancy boy
pi_71191781
Met kookboekje erbij!

Hoe was je focaccia? En dan vooral: het interieur ervan? Ik maakte er laatst ook een, maar hoewel het brood heel lekker smaakte, had het nogal een hoge dichtheid. Niet echt luchtig.
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 21 juli 2009 @ 20:15:30 #177
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_71192039
Brood vind ik sowieso erg moeilijk. Mijn laatste poging eindigde met iets waarmee je iemand de kop kon inslaan. Maar da's wel meer dan tien jaar geleden, dus misschien moet ik me er weer eens aan wagen...
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_71197733
quote:
Op dinsdag 21 juli 2009 20:09 schreef minilot het volgende:
Met kookboekje erbij!

Hoe was je focaccia? En dan vooral: het interieur ervan? Ik maakte er laatst ook een, maar hoewel het brood heel lekker smaakte, had het nogal een hoge dichtheid. Niet echt luchtig.
Deze was juist heel erg luchtig.
Het recept staat in de nieuwe Delicious, is van Jamie. Volgens mij weet ik het nog wel uit mijn hoofd ook.

500 gram bloem mengen met een halve eetlepel zout. Zakje gist mengen met een halve eetlepel suiker en 300 ml lauw water en 3 mins laten staan. Dan een kuiltje maken en het gistmengsel er in roeren met een vork. Nog even kneden en dan 30 mins rijzen. Dan deeg op een bakplaat doen en erover verdelen. Kuiltjes maken, topping erop en nog 20 mins narijzen. Dan 17 mins op 220 graden in de oven.

Enne... kookboekje? Zeg maar kookboek hoor, is de Dikke vegetarier en die is echt 1000 bladzijdes dik.
  dinsdag 21 juli 2009 @ 23:10:05 #179
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
  woensdag 22 juli 2009 @ 07:51:05 #180
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_71204344
quote:
Oeh, die wil ik gaan proberen binnenkort! Heeft de Wah Nam Hong ook die knoflookstengels? Ik geloof niet dat ik die ooit heb gezien bij de winkels waar ik gewoonlijk kom.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  woensdag 22 juli 2009 @ 08:17:06 #181
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_71204497
Ja, ik kocht beide bij Wah Nam Hong. Knoflookstengels hebben ze inderdaad niet altijd. Maar misschien is het "hadden ze niet altijd", want het aanbod blijft veranderen en verbeteren he. Maar goed, als ze het niet hebben heeft Cheung Kong, daar even verderop eigenlijk altijd wel knoflookstengels in het schap.
  woensdag 22 juli 2009 @ 09:12:08 #182
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_71205165
Okee ik ga eens kijken.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_71206619
Tijd geleden had de Plus ook knoflook stengels. Niet echt op gelet of ze dit vaker hebben.
Is de smaak van dok khachorn te omschrijven Robin? En waar haal jej varkensgehakt? Bij Schell?
  woensdag 22 juli 2009 @ 12:24:24 #184
262181 noobdeswoop
arrogant gespuis
pi_71210424
quote:
Op woensdag 10 juni 2009 20:45 schreef minilot het volgende:
MB, zonde van je groente! Voortaan opeten. En ik krijg trek in vlees van je foto! Al een paar dagen geen vlees op..

Robin, wat een fijne foto's! Ik heb je blog meteen maar even naar mijn favorieten geschoven.

Verder:

[ afbeelding ]

Zojuist Skittles-wodka gemaakt! Niet met zelfgestookte wodka helaas, maar wél zelf de Skittles gesorteerd, laten oplossen, de wodka gefilterd, voorgeproefd (lekker!) en in aandoenlijk kleine flesjes gegoten. En er een foto van gemaakt. Nu gaan ze in de vriezer! En ik voorzie binnenkort een afschuwelijke kater!

Mijn pasta met saus van knoflook en eidooiers vanavond moest heel snel opgegeten worden. Geen zin om de pasta af te laten koelen tijdens het fotograferen.
wow da's echt prachtig voor op de koffie tafel of een kast
Semi-filantroop met haatneigingen
pi_71213313
Zo echt mooie foto's hier.

Iets lekkers maken is 1 ding maar er zulke mooie foto's van maken is nog wel lastig.
  woensdag 22 juli 2009 @ 15:03:23 #186
58921 Day
You can fly!
pi_71215776
quote:
Lekker! Ga ik binnenkort ook eens proberen!
Heb overigens je Japanse gehaktballen ook klaargemaakt afgelopen weekend, heerlijk!
I don’t know what’s gonna happen, that’s alright with me
I open up my arms and I embrace the mystery
I am gonna shine
  woensdag 22 juli 2009 @ 20:44:34 #187
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_71227715
quote:
Op woensdag 22 juli 2009 10:17 schreef n0a het volgende:
En waar haal je je varkensgehakt? Bij Schell?
Ik ben normaal niet zo van het gehakt. Omdat je niet kan zien wat er dan door zit. En hoe vet of mager het is.
En varkensgehakt is ook niet makkelijk te krijgen ook. Alleen maar half-om-half.
Dus sinds ik een porkert heb draai ik het zelf. Dan weet ik tenminste wat erin zit en kan het zo vet maken als ik zelf wil.



De dok kachorn smaakt euh, naar bloemetjes. :-)
Ik moet even langer nadenken voor een betere omschrijving...
  woensdag 22 juli 2009 @ 22:33:51 #188
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_71231960
Laatst wat paling gerookt. Omdat mijn foto's nogal slecht zijn heb ik mijn zwager gevraagd wat pics te maken.





Meer foto's hier
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  woensdag 22 juli 2009 @ 22:35:32 #189
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_71232015
kuttopic, nu zit ik te kwijlen
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_71234170
quote:
Op woensdag 22 juli 2009 07:51 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Oeh, die wil ik gaan proberen binnenkort! Heeft de Wah Nam Hong ook die knoflookstengels? Ik geloof niet dat ik die ooit heb gezien bij de winkels waar ik gewoonlijk kom.
Ik weet dat de dekamarkt (supermarkt) ze tegenwoordig in het assortiment heeft. Ze liggen in de koeling met de gesneden groentes.
  donderdag 23 juli 2009 @ 07:39:13 #191
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_71239521
quote:
Op woensdag 22 juli 2009 20:44 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik ben normaal niet zo van het gehakt. Omdat je niet kan zien wat er dan door zit. En hoe vet of mager het is.
En varkensgehakt is ook niet makkelijk te krijgen ook. Alleen maar half-om-half.
Dus sinds ik een porkert heb draai ik het zelf. Dan weet ik tenminste wat erin zit en kan het zo vet maken als ik zelf wil.

[ afbeelding ]

De dok kachorn smaakt euh, naar bloemetjes. :-)
Ik moet even langer nadenken voor een betere omschrijving...
Ik vind 't ook wel een plan om zo'n ding te kopen. Wat kost zoiets?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 23 juli 2009 @ 07:39:34 #192
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_71239523
quote:
Op woensdag 22 juli 2009 23:26 schreef sexymofo het volgende:

[..]

Ik weet dat de dekamarkt (supermarkt) ze tegenwoordig in het assortiment heeft. Ze liggen in de koeling met de gesneden groentes.
Die hebben wij hier niet, de Dekamarkt.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 23 juli 2009 @ 08:14:29 #193
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_71239780
quote:
Op donderdag 23 juli 2009 07:39 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ik vind 't ook wel een plan om zo'n ding te kopen. Wat kost zoiets?
De kleinste Porkert (groot genoeg voor normale gezinnen) kost zo'n 31 euro.
Hier bijvoorbeeld.

En knoflookstengels heb ik ook wel eens gesignaleerd bij Appie en Jumbo. Denk dat ze aan het onderzoeken zijn of het aan kan slaan hier in NL. Maar het ligt volgens mij nog zeker niet standaard in de supermarkten.
  donderdag 23 juli 2009 @ 08:17:47 #194
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_71239820
Porkert is ook gewoon echt de merknaam. Het klinkt als Rotterdams slang voor gehaktmolen.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_71243589
quote:
Op woensdag 15 juli 2009 09:16 schreef minilot het volgende:
Ik zal jullie enthousiasme aan 'm doorgeven. Volgende week proberen we risotto!

Enfin, ik heb het recept - natuurlijk - van Foodgawker gepikt. Het is hier te vinden: http://junglefrog-cooking.com/smoked-chicken-feta-quiche/.
Dit recept is voor een aantal kleine quiches, maar de hoeveelheden bleken precies genoeg voor mijn vorm van 26 cm.

Er staat geen recept voor korstdeeg bij, dus uit mijn hoofd:

175 gram bloem in een kom mengen met 80 gram in stukjes gesneden boter, net zolang tot je kruimels krijgt. Kuiltje in bloem maken, 1 eierdooier, snuf zout en 5 tl ijskoud water erbij. Snel kneden tot bal, op je aanrecht uitrollen. Quichevorm bekleden, met vork gaatjes in bodem prikken. Deeg even in de koelkast terwijl je je oven voorverwarmt op 200 graden.
Deegbodem bekleden met aluminiumfolie en een schep droge bonen erin, bodem blind bakken gedurende een kwartiertje. Folie en bonen eruit, en terug de oven in. Paar minuten tot de deegbodem licht begint te kleuren.

Dan is -ie klaar om te vullen met ingrediënten naar keuze.
Ik wil dit recept vanavond gaan maken maar ik vroeg me nog even 2 dingen af: kan ik gewoon dat "bladerdeeg" voor hartige taart gebruiken? Ik heb geen tijd ( en zin ) om dat deeg vanavond te maken ... Ook staat er in het recept Single Cream ... Wat is dat in Nederland? Voor ik dadelijk er iets heel verkeerds ingooi?
pi_71244453
quote:
Op donderdag 23 juli 2009 11:12 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:

[..]

Ik wil dit recept vanavond gaan maken maar ik vroeg me nog even 2 dingen af: kan ik gewoon dat "bladerdeeg" voor hartige taart gebruiken? Ik heb geen tijd ( en zin ) om dat deeg vanavond te maken ... Ook staat er in het recept Single Cream ... Wat is dat in Nederland? Voor ik dadelijk er iets heel verkeerds ingooi?
Recept in het linkje gebruikt ook gewoon gekocht hartige taart deeg. Hier wat meer over de verschillende soorten cream: http://www.proz.com/kudoz(...)am_double_cream.html
pi_71296551
Ziet er allemaal heerlijk uit, maar krijg het idee dat er enkele foto's bij zitten die niet zelf gemaakt zijn...

Kan me vergissen natuurlijk!
  vrijdag 24 juli 2009 @ 20:56:32 #198
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_71298249
Denk dat je je vergist ja. 'k Heb even teruggebladerd en zou niet weten welke er niet zelfgemaakt zou kunnen zijn.
  zaterdag 25 juli 2009 @ 00:04:00 #199
221912 minilot
Nancy boy
pi_71304615
quote:
Op vrijdag 24 juli 2009 20:56 schreef RobinOok het volgende:
Denk dat je je vergist ja. 'k Heb even teruggebladerd en zou niet weten welke er niet zelfgemaakt zou kunnen zijn.
Daar ben ik nu ook wel benieuwd naar, ja!
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 25 juli 2009 @ 22:58:29 #200
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_71327484


Kip tandoori met spinazie en rijst.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')