Deze was juist heel erg luchtig.quote:Op dinsdag 21 juli 2009 20:09 schreef minilot het volgende:
Met kookboekje erbij!
Hoe was je focaccia? En dan vooral: het interieur ervan? Ik maakte er laatst ook een, maar hoewel het brood heel lekker smaakte, had het nogal een hoge dichtheid. Niet echt luchtig.
Oeh, die wil ik gaan proberen binnenkort! Heeft de Wah Nam Hong ook die knoflookstengels? Ik geloof niet dat ik die ooit heb gezien bij de winkels waar ik gewoonlijk kom.quote:Op dinsdag 21 juli 2009 23:10 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Roerbakschotel van varkensgehakt, knoflookstengels en dok khachorn.
wow da's echt prachtig voor op de koffie tafel of een kastquote:Op woensdag 10 juni 2009 20:45 schreef minilot het volgende:
MB, zonde van je groente! Voortaan opeten. En ik krijg trek in vlees van je foto! Al een paar dagen geen vlees op..
Robin, wat een fijne foto's! Ik heb je blog meteen maar even naar mijn favorieten geschoven.
Verder:
[ afbeelding ]
Zojuist Skittles-wodka gemaakt! Niet met zelfgestookte wodka helaas, maar wél zelf de Skittles gesorteerd, laten oplossen, de wodka gefilterd, voorgeproefd (lekker!) en in aandoenlijk kleine flesjes gegoten. En er een foto van gemaakt. Nu gaan ze in de vriezer! En ik voorzie binnenkort een afschuwelijke kater!
Mijn pasta met saus van knoflook en eidooiers vanavond moest heel snel opgegeten worden. Geen zin om de pasta af te laten koelen tijdens het fotograferen.
Lekker! Ga ik binnenkort ook eens proberen!quote:Op dinsdag 21 juli 2009 23:10 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Roerbakschotel van varkensgehakt, knoflookstengels en dok khachorn.
Ik ben normaal niet zo van het gehakt. Omdat je niet kan zien wat er dan door zit. En hoe vet of mager het is.quote:Op woensdag 22 juli 2009 10:17 schreef n0a het volgende:
En waar haal je je varkensgehakt? Bij Schell?
Ik weet dat de dekamarkt (supermarkt) ze tegenwoordig in het assortiment heeft. Ze liggen in de koeling met de gesneden groentes.quote:Op woensdag 22 juli 2009 07:51 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Oeh, die wil ik gaan proberen binnenkort! Heeft de Wah Nam Hong ook die knoflookstengels? Ik geloof niet dat ik die ooit heb gezien bij de winkels waar ik gewoonlijk kom.
Ik vind 't ook wel een plan om zo'n ding te kopen. Wat kost zoiets?quote:Op woensdag 22 juli 2009 20:44 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik ben normaal niet zo van het gehakt. Omdat je niet kan zien wat er dan door zit. En hoe vet of mager het is.
En varkensgehakt is ook niet makkelijk te krijgen ook. Alleen maar half-om-half.
Dus sinds ik een porkert heb draai ik het zelf. Dan weet ik tenminste wat erin zit en kan het zo vet maken als ik zelf wil.
[ afbeelding ]
De dok kachorn smaakt euh, naar bloemetjes. :-)
Ik moet even langer nadenken voor een betere omschrijving...
Die hebben wij hier niet, de Dekamarkt.quote:Op woensdag 22 juli 2009 23:26 schreef sexymofo het volgende:
[..]
Ik weet dat de dekamarkt (supermarkt) ze tegenwoordig in het assortiment heeft. Ze liggen in de koeling met de gesneden groentes.
De kleinste Porkert (groot genoeg voor normale gezinnen) kost zo'n 31 euro.quote:Op donderdag 23 juli 2009 07:39 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik vind 't ook wel een plan om zo'n ding te kopen. Wat kost zoiets?
Ik wil dit recept vanavond gaan maken maar ik vroeg me nog even 2 dingen af: kan ik gewoon dat "bladerdeeg" voor hartige taart gebruiken? Ik heb geen tijd ( en zin ) om dat deeg vanavond te maken ... Ook staat er in het recept Single Cream ... Wat is dat in Nederland? Voor ik dadelijk er iets heel verkeerds ingooi?quote:Op woensdag 15 juli 2009 09:16 schreef minilot het volgende:
Ik zal jullie enthousiasme aan 'm doorgeven. Volgende week proberen we risotto!
Enfin, ik heb het recept - natuurlijk - van Foodgawker gepikt. Het is hier te vinden: http://junglefrog-cooking.com/smoked-chicken-feta-quiche/.
Dit recept is voor een aantal kleine quiches, maar de hoeveelheden bleken precies genoeg voor mijn vorm van 26 cm.
Er staat geen recept voor korstdeeg bij, dus uit mijn hoofd:
175 gram bloem in een kom mengen met 80 gram in stukjes gesneden boter, net zolang tot je kruimels krijgt. Kuiltje in bloem maken, 1 eierdooier, snuf zout en 5 tl ijskoud water erbij. Snel kneden tot bal, op je aanrecht uitrollen. Quichevorm bekleden, met vork gaatjes in bodem prikken. Deeg even in de koelkast terwijl je je oven voorverwarmt op 200 graden.
Deegbodem bekleden met aluminiumfolie en een schep droge bonen erin, bodem blind bakken gedurende een kwartiertje. Folie en bonen eruit, en terug de oven in. Paar minuten tot de deegbodem licht begint te kleuren.
Dan is -ie klaar om te vullen met ingrediënten naar keuze.
Recept in het linkje gebruikt ook gewoon gekocht hartige taart deeg. Hier wat meer over de verschillende soorten cream: http://www.proz.com/kudoz(...)am_double_cream.htmlquote:Op donderdag 23 juli 2009 11:12 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
[..]
Ik wil dit recept vanavond gaan maken maar ik vroeg me nog even 2 dingen af: kan ik gewoon dat "bladerdeeg" voor hartige taart gebruiken? Ik heb geen tijd ( en zin ) om dat deeg vanavond te maken ... Ook staat er in het recept Single Cream ... Wat is dat in Nederland? Voor ik dadelijk er iets heel verkeerds ingooi?
Daar ben ik nu ook wel benieuwd naar, ja!quote:Op vrijdag 24 juli 2009 20:56 schreef RobinOok het volgende:
Denk dat je je vergist ja. 'k Heb even teruggebladerd en zou niet weten welke er niet zelfgemaakt zou kunnen zijn.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |