abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_71329003
Pruimencake. We gingen fietsen in de Betuwe en een bak pruimen voor 1 euro kon ik echt niet laten liggen...
  zondag 26 juli 2009 @ 00:00:08 #202
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_71329551


Sushi en gevulde cherrytomaatjes (met cream 'cheese' en diverse kruiden'). 100% plantaardig.
pi_71334418


Risotto met kliswortel en koolraap



Olijvenrisotto met witte wijn saus, spinazie en pijnboompitjes



Gewoon soesjes



... 5 minuten later...
pi_71334447
quote:
Op zaterdag 25 juli 2009 22:58 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Kip tandoori met spinazie en rijst.
Oehhh heerlijk en dan dat vlees dippen in Turkse yoghurt met 10% vet.
pi_71334494
quote:
Op zondag 19 juli 2009 20:08 schreef DevilsAndDust het volgende:
[ afbeelding ]

Spitskoolsalade met sinaasappel, dressing van olie, citroensap, oregano, daarna cayennepeper eroverheen. Smaakte goed bij de kippenbouten geglaceerd met basterdsuiker, sinaasappelsap, passata, sojasaus en worchestershiresaus.
jemig dat ziet er lekker uit voor bij een BBQ
Ja doei.
  zondag 26 juli 2009 @ 15:40:59 #206
79000 Maikuuul
Dat zeg ik ook altijd
pi_71340562
Ik krijg me hendig veel honger van dit topic

Binnenkort ook maar eens wat maken
[b]Mag ik niet zeggen voor me moeder
Van het Concert des Levens krijgt niemand een Program
Sokkel Lolleromfg[/b]
pi_71363387


die ging ik namaken...



dat is het geworden... hahaha lijkt niet echt

Maar wel yummmy!!!
And It Hurts With Every HeartBeat
pi_71363445
quote:
Op zondag 26 juli 2009 15:40 schreef Maikuuul het volgende:
Ik krijg me hendig veel honger van dit topic

Binnenkort ook maar eens wat maken
Ga dan eens op de echte Foodgawker krijgen, na een uurtje voel je je zo hongerig als een klein Ethiopisch kindje.
  maandag 27 juli 2009 @ 16:15:07 #209
44902 R_B
OEHWEE, you are good looking!
pi_71368519
Gisteren vergeten foto's te maken van mijn bananen cake met amandelen...

Nu kan dat helaas niet meer
pi_71383549

Pizza
  woensdag 29 juli 2009 @ 00:29:02 #211
177699 La_Vita
Coo coo ca-choo
pi_71415063
quote:
Op dinsdag 28 juli 2009 00:53 schreef Flaccid het volgende:
[ afbeelding ]
Pizza
wtf
My mama didn't raise no fool
pi_71416113
quote:
Op woensdag 29 juli 2009 00:29 schreef La_Vita het volgende:

[..]

wtf
Inderdaad, en zo smaakte ie ook Receptuur is met uitgebreid verslag hier te vinden:
[pizza] zelf pizza maken voor beginner?
Vervolg pizza topic:
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #2
pi_71416148
quote:
Op dinsdag 21 juli 2009 19:55 schreef prinseszondererwt het volgende:
Vandaag twee erg lekkere dingen gemaakt, al zeg ik het zelf...

Courgettesoep en foccacia...

[ afbeelding ] [ afbeelding ]
Heb je ergens een receptlinkje van die foccacia voor mij?
pi_71419453
quote:
Op woensdag 29 juli 2009 01:16 schreef Flaccid het volgende:

[..]

Heb je ergens een receptlinkje van die foccacia voor mij?
Ja hoor, die staat er twee posts onder.
pi_71422936
quote:
Op woensdag 29 juli 2009 09:45 schreef prinseszondererwt het volgende:

[..]

Ja hoor, die staat er twee posts onder.
Niet goed gekeken, thanks!
pi_71422982
quote:
Op woensdag 22 juli 2009 22:33 schreef Schranseman het volgende:
Laatst wat paling gerookt. Omdat mijn foto's nogal slecht zijn heb ik mijn zwager gevraagd wat pics te maken.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Meer foto's hier
Foto's zijn ok alleen 't watermerk is oerlelijk.
pi_71435445
BBQ-en:

mijn aandeel


Lamsribjes

tzaziki

Couscoussalade

aardappelen met sausje

saté met satesaus (verkeerd gezoomd )
Ja doei.
pi_71437194
Ja, idd op het sausje
Lekkere foto's
  woensdag 29 juli 2009 @ 21:12:13 #219
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_71440179


Bucatini all' Amatriciana met gegrillde tomaat en stukkie tonijn
(da's spaghetti met saus van euh, spekjes, ui, knoflook, chiliflakes en blik tomaten. Met parmezaan natuurlijk)
pi_71440693
quote:
Op woensdag 29 juli 2009 21:12 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Bucatini all' Amatriciana met gegrillde tomaat en stukkie tonijn
(da's spaghetti met saus van euh, spekjes, ui, knoflook, chiliflakes en blik tomaten. Met parmezaan natuurlijk)
Oh my
  donderdag 30 juli 2009 @ 20:05:12 #221
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_71468652
Mooi weer, mensen! Die spaghetti van Robin is ook echt 'gedrapeerd'

Ik heb low carb brood gebakken! Hoop ik Zie hier het stapeltje:

"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_71469084
quote:
Op woensdag 29 juli 2009 21:12 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Bucatini all' Amatriciana met gegrillde tomaat en stukkie tonijn
(da's spaghetti met saus van euh, spekjes, ui, knoflook, chiliflakes en blik tomaten. Met parmezaan natuurlijk)
Zo dat ziet er lekker uit zeg.
Wat voor camera gebruik je eigenlijk en hoe krijg je de achtergrond helemaal wit.
  donderdag 30 juli 2009 @ 21:00:56 #223
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_71470653
Fuji Finepixje S5700 en ik fotografeer tegen een witte achtergrond, hoewel ik op deze foto de bordrand gewoon even euh verder gekloonshopt heb.
pi_71507408
Dudok appeltaart, mijn eerste appeltaart die ik ooit gebakken heb en hij was gelukkig erg lekker!

voor hij de oven in ging: (beetje wazig)



uit de oven:



een klein puntje:
"Wie niet gelooft in wonderen, is geen realist."
pi_71509388
jummie, goed gelukt voor je 1e appeltaart
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 2 augustus 2009 @ 19:14:07 #226
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_71545429


Roerbak van biefstuk, haricot verts, paprikaatje, tauge en oestersaus

De tip bij roerbakschotels is natuurlijk dat je de dingen om de beurt wokt en op het laatst weer bij elkaar brengt. Maar tegenwoordig gebruik ik ook de grillpan om bijvoorbeeld de groente te grillen. Ik vind dat echt mijn uitvinding van de eeuw. Aangezien ik de wok op mijn gasstel toch nooit heet genoeg krijg om dat rokerige resultaat van de Chinees te kunnen krijgen en als je je groenten grillt komt het een stuk dichter in de buurt. En ach, het is maar 1 pan extra in de vaatwasser. Ik ben in ieder geval heel blij met deze ontdekking!
pi_71554230
Aaah heb veeel lekkere dingen gezien. Zie de website nu pas en ben er al verslaafd aan pff.

Ik ga morgen de Humus van Dutch Girl maken
  maandag 3 augustus 2009 @ 23:11:15 #228
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_71583158
quote:
damn ik denk dat ik verliefd ben

Maar de enige vertaling van andijvie in het engels die ik kende is scarole, jij gebruikt andive en google geeft endive. Kan dit allemaal, zat jij fout, zat google fout of zat ik fout of een combinatie van?

Gewoon een vraag die bij me op kwam omdat dus scarole de enige vertaling was die ik kende

Het ziet er weer erg lekker uit (en stamppot rauwe andijvie is mijn favoriet, samen met raapstelen)
pi_71585413
quote:
Op dinsdag 4 augustus 2009 01:33 schreef sexymofo het volgende:
Maar de enige vertaling van andijvie in het engels die ik kende is scarole, jij gebruikt andive en google geeft endive. Kan dit allemaal, zat jij fout, zat google fout of zat ik fout of een combinatie van?
Het hoort met een e en (chicorée) scarole is toch frans?

@ Robin

Echt super mooie foto's
pi_71587634
quote:
Ha, ik heb mijn lief zojuist op boodschappenpad uitgestuurd - dit eten we vanavond!
Wat voor aardappels heb je gebruikt voor de puree? En zou het ook lekker zijn met gorgonzola? Vast wel.

En moet die T in je recept geen t zijn? Het lijkt zo veel!
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 4 augustus 2009 @ 15:05:35 #232
261797 Onbepaald
Met citroentje graag!
pi_71594899
quote:
Ah andijvie!

Verder zijn je foto's erg smakelijk!
Geef rijst en train je Engels!
pi_71595138
Courgettebrood, wegens courgette-overschot.
pi_71595254
quote:
Op zaterdag 1 augustus 2009 01:46 schreef progje het volgende:
Dudok appeltaart, mijn eerste appeltaart die ik ooit gebakken heb en hij was gelukkig erg lekker!

voor hij de oven in ging: (beetje wazig)
[ afbeelding ]


uit de oven:
[ afbeelding ]


een klein puntje:
[ afbeelding ]
wat zit er op die appeltaart, lijken wel allemaal groene puntjes?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  dinsdag 4 augustus 2009 @ 15:27:20 #235
261797 Onbepaald
Met citroentje graag!
pi_71595539
quote:
Op dinsdag 4 augustus 2009 15:13 schreef prinseszondererwt het volgende:
Courgettebrood, wegens courgette-overschot.
[ afbeelding ]
Wat ziet dát er goed uit!
Geef rijst en train je Engels!
pi_71595567
quote:
Op dinsdag 4 augustus 2009 15:17 schreef Mirjam het volgende:

[..]

wat zit er op die appeltaart, lijken wel allemaal groene puntjes?
zijn kruimels... met (bruine) basterdsuiker
"Wie niet gelooft in wonderen, is geen realist."
pi_71595617
quote:
Op dinsdag 4 augustus 2009 15:28 schreef progje het volgende:

[..]

zijn kruimels... met (bruine) basterdsuiker
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_71596171
quote:
Op dinsdag 4 augustus 2009 15:27 schreef Onbepaald het volgende:

[..]

Wat ziet dát er goed uit!
Thanks. Nummer 2 zit in de oven. Die is niet zoet, maar hartig. Met geroosterde paprika, courgette en groene pepertjes. Ben benieuwd.

Edit: Daar is 'ie al:



[ Bericht 8% gewijzigd door prinseszondererwt op 04-08-2009 16:51:51 ]
  dinsdag 4 augustus 2009 @ 17:00:06 #239
261797 Onbepaald
Met citroentje graag!
pi_71598391
quote:
Op dinsdag 4 augustus 2009 15:47 schreef prinseszondererwt het volgende:

[..]

Thanks. Nummer 2 zit in de oven. Die is niet zoet, maar hartig. Met geroosterde paprika, courgette en groene pepertjes. Ben benieuwd.

Edit: Daar is 'ie al:

[ afbeelding ]
Ah, honger!

Ik kom er zo aan, wil je ervoor zorgen die nog warm blijft?
Geef rijst en train je Engels!
pi_71600676
Lasagne gemaakt door vriend en moi







Erg jummie
  dinsdag 4 augustus 2009 @ 18:33:18 #241
37447 kwakveense
small, fluffy and green
pi_71600779
quote:
Op dinsdag 4 augustus 2009 09:01 schreef Trusten het volgende:

[..]

Het hoort met een e en (chicorée) scarole is toch frans?

@ Robin

Echt super mooie foto's
endive is de algemne naam, maar daar valt soms zelfs witlof onder... (wikipedia)
quote:
Escarole, or broad-leaved endive (var latifolia) has broad, pale green leaves and is less bitter than the other varieties. Varieties or names include broad-leaved endive, Bavarian endive, Batavian endive, grumolo, scarola and scarole.
als je deze naam aanhoudt krijg je iets wat op andijvie lijkt in je mandje...
Ich erschlag meinen Goldfisch, vergrab ihn im Hof.
Ich jag meine Bude hoch, alles was ich hab lass ich los.
Mein altes Leben, schmeckt wie ‘n labriger Toast.
  dinsdag 4 augustus 2009 @ 19:38:53 #242
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_71602630
quote:
Op dinsdag 4 augustus 2009 10:47 schreef minilot het volgende:
Wat voor aardappels heb je gebruikt voor de puree? En zou het ook lekker zijn met gorgonzola? Vast wel.

En moet die T in je recept geen t zijn? Het lijkt zo veel!
Gewoon een kruimige aardappel. Bij mij komt dat meestal neer op die blauwe zak van Appie, Pommes Culinair heet dat geloof ik of zo, heeft een zusje in gelige zak.

Gorgonzola kan ook best, alleen hou ik toevalligl meer van roquefort.
De tip/truc is: niet roeren. Blokjes er een beetje over verdelen en erin duwen, je wilt niet dat het vermengt, want dan proef je er niet veel van terug.

En nee, die T is echt voor Tablespoon (15 ml). Hoewel, ik gebruikte gisteren een dessertspoon (die is 10 ml), maar dat mengsel was echt net genoeg voor 2 entrecootjes. Als je 't vervangt met teaspoon (5ml) wordt het wel heel krap aan. Maar goed, je moet gewoon zelf maar zien wat voor lepel je gebruikt. Fijne van 't recept is dat 't allemaal T's zijn, of allemaal t's dus of allemaal dessertspoons of allemaal jouw spoons. Je hoeft er niet bij na te denken.
  dinsdag 4 augustus 2009 @ 19:42:34 #243
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_71602735
En oja de a in andive was suf foutje van mij. Bedoelde inderdaad endive.
En dat je daarmee ook witlof aan zou kunnen duiden neem ik dan maar op de koop toe.
Ik hou het dus bij endive. Niet Escarole of zo. Veel te bang dat iemand denkt dat ik slakkenstamppot maak.
pi_71607943
quote:
Op dinsdag 4 augustus 2009 19:38 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Gewoon een kruimige aardappel. Bij mij komt dat meestal neer op die blauwe zak van Appie, Pommes Culinair heet dat geloof ik of zo, heeft een zusje in gelige zak.

Gorgonzola kan ook best, alleen hou ik toevalligl meer van roquefort.
De tip/truc is: niet roeren. Blokjes er een beetje over verdelen en erin duwen, je wilt niet dat het vermengt, want dan proef je er niet veel van terug.

En nee, die T is echt voor Tablespoon (15 ml). Hoewel, ik gebruikte gisteren een dessertspoon (die is 10 ml), maar dat mengsel was echt net genoeg voor 2 entrecootjes. Als je 't vervangt met teaspoon (5ml) wordt het wel heel krap aan. Maar goed, je moet gewoon zelf maar zien wat voor lepel je gebruikt. Fijne van 't recept is dat 't allemaal T's zijn, of allemaal t's dus of allemaal dessertspoons of allemaal jouw spoons. Je hoeft er niet bij na te denken.
Het was heerlijk! Gorgonzola deed het er prima in, en inderdaad niet stevig geroerd. De kleine t-tjes bleken ruim voldoende voor onze ministukjes koe. We eten niet zo vaak vlees, en áls we vlees eten, dan ook maar kleine porties. Marinade genoeg voor in een ziploc-zakje, samen met het vlees.

Enfin, dank je wel! Op het moment dat ik de foto zag, dacht ik: dát ga ik maken. Ook bedankt van mijn lief, die het eveneens erg lekker vond.
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 4 augustus 2009 @ 22:19:36 #245
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_71608021
Echt leuk te horen! Dankjewel.
pi_71608108
Meteen maar even door je recepten aan het bladeren om te zien wat ik morgen eens kan eten..
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 4 augustus 2009 @ 23:04:30 #247
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_71610026
Haha, ben benieuwd!
pi_71611449
Robinook, tis mss al een keer gevraagd, maar waarom is je site in het engels?
pi_71613554
Een gokje, maar misschien omdat praktisch iedereen in Nederland engels wel begrijpt, maar buiten Nederlanders bijna niemand Nederlands snapt. En daar RobinOok veel internationaal georienteerde gerechten maakt, dit wel zo makkelijk is. (hoeft ze niet steeds te vertalen)

PS. Ik ben wel benieuwd naar de echte reden, maar dit ligt voor mij het meest voor de hand
  woensdag 5 augustus 2009 @ 08:22:18 #250
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_71614893
In het begin schreef ik er wel in het Nederlands bij, maar kreeg toch regelmatig reacties van anderstaligen en ja, wat sexymofo dus schrijft.
  woensdag 5 augustus 2009 @ 16:46:57 #251
20343 SnuggLe
Drs. Betweter
  woensdag 5 augustus 2009 @ 20:23:36 #252
58921 Day
You can fly!
pi_71632328
Yaki udon (noedels) with beef

Origineel recept:



Mijn versie:





Kon geen paksoy vinden, dus maar worteljes en haricot verts gebruikt.
I don’t know what’s gonna happen, that’s alright with me
I open up my arms and I embrace the mystery
I am gonna shine
  donderdag 6 augustus 2009 @ 17:55:19 #253
263468 fokkerspy
Oordelen, is niet begrijpen
pi_71657057
Ben geen kookdokter maar kan wel wat doen. Volg dit topic maar om te zien wanneer ik weer eens in de keuken heb gestaan.
Begrip: iets wat je krijgt als je het gegeven hebt.
  vrijdag 7 augustus 2009 @ 14:43:52 #254
252563 misterddude
wait whut ?? :S
pi_71682756
tvp
“I want to die in my sleep like my grandfather... Not screaming and yelling like the passengers in his car.”
  zaterdag 8 augustus 2009 @ 21:41:56 #255
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_71716897
Lekker met dit warme weer:


Koude tong


Aubergine salade
pi_71716924
niet mijn mooiste foto, maargoed:

Ja doei.
pi_71716978
ZOMG het ziet er prachtig uit, maar AL die sushi en dan zo'n flurpje wasab
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_71717028
ik heb aan zo'n flurpje genoeg (ja, het was voor 2 personen, we hebben onszelf uitgehongerd, en niet alles is opgegaan dat is morgen lunch) maar de tube was toch iets leger dan we dachten dus die staat nu op de boodschappenlijst
Ja doei.
pi_71717278
Ooh my dat is idd ook echt wel heel veel sushi voor 2 ja. Maar weten dat je je er helemaal scheel aan kunt schranzen is ook onderdeel van de pret van eten soms!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_71717370
we zijn nog een heel eind gekomen

erg hè? maar we hadden in geen half jaar sushi gemaakt en gegeten en man man man
Ja doei.
  zondag 9 augustus 2009 @ 19:31:21 #261
263468 fokkerspy
Oordelen, is niet begrijpen
pi_71740024
quote:
Op zaterdag 8 augustus 2009 21:41 schreef RobinOok het volgende:
Lekker met dit warme weer:

[ afbeelding ]
Koude tong

[ afbeelding ]
Aubergine salade

Ziet er geweldig uit!

Check orgineel green curry en bijbehorend recept en hieronder hoe ik het vandaag heb gegeten met kipfilet in dit topic (niet zelf bereidt=vrouwtje gedaan)

Begrip: iets wat je krijgt als je het gegeven hebt.
pi_71740064
quote:
Op zaterdag 8 augustus 2009 21:41 schreef RobinOok het volgende:
Lekker met dit warme weer
Mooi weer zeg, hoe stel jij je camera in
pi_71741625

Heb deze foto al hele poos geleden gemaakt,geen recente foto van mijn maaltijden gemaakt

( gewoon een verkapte TVP) lol
Fake it baby - They won't even know!
You can make it ?
Cos everybody knows that that's the way to go
  zondag 9 augustus 2009 @ 23:24:49 #264
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_71747499
quote:
Op zondag 9 augustus 2009 19:31 schreef fokkerspy het volgende:

[..]
Check orgineel green curry en bijbehorend recept en hieronder hoe ik het vandaag heb gegeten met kipfilet in dit topic (niet zelf bereidt=vrouwtje gedaan)

[ afbeelding ]
Altijd lekker, groene curry! Die staat hier ook regelmatig op het menu. Grappige is dat iemand mijn foto van de ingredienten voor groene currypasta geupload heeft naar wikipedia!
Mijn variant op het recept staat hier en 't recept voor groene currypasta (gepikt van Madhur Jaffrey) hier
quote:
Op zondag 9 augustus 2009 19:32 schreef Trusten het volgende:
hoe stel jij je camera in
Automatisch, macro, zonder flits. Meer niet. :-)
pi_71752800
Mijn yoghurt scones met kersenvlaai vullen er op.

  maandag 10 augustus 2009 @ 10:50:27 #266
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_71754214
quote:
Op maandag 10 augustus 2009 09:36 schreef n0a het volgende:
Mijn yoghurt scones met kersenvlaai vullen er op.

[ afbeelding ]
kan je het recept posten van die scones?
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_71754429

gemarineerde kipstukjes, salade en zelfgebakken italiaanse bol


mini cherry cheesecakes


laagje cruesli, aangevette slagroom en aardbeien-kersenpuree


tafel vol Dila eten
Giant steps are what we take, walking on the moon.
pi_71754614
Zal hem even snel in t Nederlands doen:

280 gr zelf rijzend bakmeel, 50 gr rietsuiker, 10 gr bakpoeder, 1/4 tl zout, 80 gr koude boter, 1 ei, 1 zakje vanille suiker, ongeveer 4 el yoghurt.

Droge ingredienten door elkaar mixen, dan boter in stukjes erbij en met de vingers er door heen wrijven totdat je een soort broodkruim krijgt. Mix wat uit elkaar duwen en daarin het ei en de yoghurt in doen. Met een mes mix ik het ei en yoghurt een beetje en roer langzaam de mix er door heen. Dan met de hand alles goed door elkaar kneden (niet te veel kneden). Ik heb niet echt ruimte om het uit te rollen dus ik druk het deeg totdat het ongeveer 2.5 cm hoog is en dan uitsteken met een ring (niet draaien anders rijst het niet mooi).
Rondjes op bakpapier in de oven op 190 graden. Ik heb een gasoven dus doe ik ze boven in de oven. Ik denk dat ze in een electrische beter in het midden kunnen. Verder doe ik er niks bovenop. Na 15 minuten even controleren met satestokje of tandenstoker. Vaak doe ik ze dan nog even 5 minuten.

Engelse versie hier: http://nombelina.com/yoghurt-scones-bye-bye-delia/ mijn versie is een aangepaste versie van een joyofbaking recept. Had niet alles in huis en nu maak ik ze altijd zo. De hoeveelheid yoghurt doe ik altijd op het oog, de massa moet gewoon niet te droog zijn. Als het ietsje te nat is maakt het niet eens zo veel uit.
  maandag 10 augustus 2009 @ 11:19:51 #269
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_71754949
thnx
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  maandag 10 augustus 2009 @ 20:49:17 #270
263468 fokkerspy
Oordelen, is niet begrijpen
pi_71771425
Check dit topic voor wat ik vandaag heb gegeten en gisteren bereid.
Begrip: iets wat je krijgt als je het gegeven hebt.
pi_71772622
quote:
Op maandag 10 augustus 2009 20:49 schreef fokkerspy het volgende:
Check dit topic voor wat ik vandaag heb gegeten en gisteren bereid.
Dat gespam all over de place werkt op mijn zenuwen spy
quote:
Op maandag 10 augustus 2009 09:36 schreef n0a het volgende:
Mijn yoghurt scones met kersenvlaai vullen er op.

[ afbeelding ]
En hier wil ik wel in háppen
pi_71772687
quote:
Op maandag 10 augustus 2009 20:49 schreef fokkerspy het volgende:
Check dit topic voor wat ik vandaag heb gegeten en gisteren bereid.
lekker ontopic hier, je eigen baksels die ergens anders staan spammen

anyways, die mini cheesekersencakedingesen:
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_71774955
Laat op de avond én dronken, dus prutfoto, maar toch:



Quiche au Roquefort, met een recept uit het legendarische kookboek Mastering The Art Of French Cooking van Julia Child. Er staan éllenlange instructies over hoe je pâte brisée fine moet maken: het delicate, luchtige korstdeeg dat de basis is van de quiche.
Het is even een beetje gedoe, maar de moeite waard! Véél lekkerder dan de smijt-maar-een-deeglap-in-elkaar-recepten die ik tot nu toe gevolgd heb om quiche mee te maken..
Franse keuken ahoi!

Alleen balen dat ik alleen zo'n piepklein kabouterig toaster-oventje heb. Ik wil een gewone, échte oven en een keuken waar -ie inpast!
Let me see you stripped down to the bone
pi_71791824
Hartjesei



Zometeen leukere foto's van mijn sushikookkunsten
pi_71792847
Wat een mooie foto's weer. Als ik eraan denk voordat het eten op is zal ik deze week ook weer eens een paar plaatjes schieten.
Are you pondering what I'm pondering?
pi_71793389
quote:
Op maandag 10 augustus 2009 22:42 schreef minilot het volgende:
Laat op de avond én dronken, dus prutfoto, maar toch:

[ afbeelding ]

Quiche au Roquefort, met een recept uit het legendarische kookboek Mastering The Art Of French Cooking van Julia Child. Er staan éllenlange instructies over hoe je pâte brisée fine moet maken: het delicate, luchtige korstdeeg dat de basis is van de quiche.
Het is even een beetje gedoe, maar de moeite waard! Véél lekkerder dan de smijt-maar-een-deeglap-in-elkaar-recepten die ik tot nu toe gevolgd heb om quiche mee te maken..
Franse keuken ahoi!

Alleen balen dat ik alleen zo'n piepklein kabouterig toaster-oventje heb. Ik wil een gewone, échte oven en een keuken waar -ie inpast!
ik heb pas een boek gelezen over een meisje dat alle Julia Child-recepten wilde uitproberen in een jaar tijd. Ze had net zo'n keuken als jij maar uiteindelijk is het toch gelukt. Keileuk boek om te lezen, als je lid bent van de bieb moet je maar eens kijken. Het was iets met: twee julia's (de kokkin-in-spé heette ook Julia)
pi_71793505
quote:
Op dinsdag 11 augustus 2009 16:35 schreef zoetekauwtje het volgende:

[..]

ik heb pas een boek gelezen over een meisje dat alle Julia Child-recepten wilde uitproberen in een jaar tijd. Ze had net zo'n keuken als jij maar uiteindelijk is het toch gelukt. Keileuk boek om te lezen, als je lid bent van de bieb moet je maar eens kijken. Het was iets met: twee julia's (de kokkin-in-spé heette ook Julia)
En daar is recent een film over gemaakt, en toevallig heb ik daar vandaag een topic over gemaakt in CUL!
'Julie & Julia' en jullie favoriete kook- en eetfilms


Ik heb het boek zelf niet gelezen, maar wel het héle blog waar boek en film op gebaseerd zijn.
Let me see you stripped down to the bone
pi_71794915
Rijst koken


Alle klaar zetten


Sushi rollen


Nieuwe vormpjes uitproberen


Omelet over


Heel veel sushi


En mango voor erbij
pi_71794978
gewone omelet of japanse? zo te zien gewone, maar probeer ook eens de japanse, die is ook mega lekker voor in/op de sushi
Ja doei.
pi_71795080
quote:
Op dinsdag 11 augustus 2009 17:42 schreef motorbloempje het volgende:
gewone omelet of japanse? zo te zien gewone, maar probeer ook eens de japanse, die is ook mega lekker voor in/op de sushi
Gewone omdat ik op het laatste moment besloot dat er ook eens bij te doen
Hoe maak je japanse?
pi_71795163
zijn verschillende recepten voor te vinden, maar die uit mijn kookboekje is:

3 hele eieren
1 eierdooier
2 1/2 eetlepel suiker
theelepel sojasaus
snuf zout

En dan een derde in de pan doen, beetje laten garen, twee keer omslaan, weer een derde erbij in de pan/het pannetje terwijl je de al aanwezige gebakken even optilt, bakken, omslaan en laatste derde erbij.. dan heb je een mooie vierkante in laagjes gevouwen omelet, zeg maar.. kan zo snel online het recept dat ik gebruik niet vinden, maar als je even googlet vind je er zo een heleboel, van simpel tot met meerdere ingredienten
Ja doei.
pi_71795189
Thanks, dat moet ook wel lukken de volgende keer
pi_71796468
Vandaag gegeten : RECEPT



  dinsdag 11 augustus 2009 @ 19:25:02 #284
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_71797526
Jouw foto ziet er lekkerder uit dan die van Granitalia! :-)
pi_71799314
Ziet er heerlijk uit Bluezz!!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_71799675
quote:
Op woensdag 5 augustus 2009 16:46 schreef SnuggLe het volgende:
Van http://www.kayotickitchen.com/ :

[ afbeelding ]

DIE wil ik gaan maken. LEKKUR!

http://www.kayotic.nl/blog/?p=4820
Dit lijkt me ook wel iets enig idee waar ik dat spul voor Dulce de Leche kan halen? Dat melkspul?
  dinsdag 11 augustus 2009 @ 20:39:28 #287
79000 Maikuuul
Dat zeg ik ook altijd
pi_71799741
Bohh die schotels sushi het water loopt me in de mond

Wie wilt eens zoeen schotel voor mij maken ? 40 euro vind ik wel een mooi prijsje
[b]Mag ik niet zeggen voor me moeder
Van het Concert des Levens krijgt niemand een Program
Sokkel Lolleromfg[/b]
pi_71799833
quote:
Op dinsdag 11 augustus 2009 19:25 schreef RobinOok het volgende:
Jouw foto ziet er lekkerder uit dan die van Granitalia! :-)
Ja slappe fletse hap he
pi_71800361
quote:
Op dinsdag 11 augustus 2009 20:37 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:

[..]

Dit lijkt me ook wel iets enig idee waar ik dat spul voor Dulce de Leche kan halen? Dat melkspul?
Blikkies gecondenseerde melk van Friesche Vlag, volgens mij te krijgen bij elke supermarkt waar ik ooit geweest ben.

Verder, zojuist gegeten:



Niet de mooiste quiche, maar wel heel lekker.
Quiche Niçoise, met een soort van puree van ingekookte tomaten, ansjovis en eieren. En kaas en olijven er bovenop.. Een beetje een rare quichevulling (stiekem smaakte het naar pizza), maar bijzonder goed te eten. Met dank aan lief, die mijn strenge instructies in de keuken heeft gevolgd, en van schrik in zijn vinger sneed toen ik "NEEEEEEEEE!" riep bij teveel cayennepeper.
Let me see you stripped down to the bone
pi_71820812
quote:
Op dinsdag 11 augustus 2009 20:37 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:

[..]

Dit lijkt me ook wel iets enig idee waar ik dat spul voor Dulce de Leche kan halen? Dat melkspul?


Dat spul kun je inde winkel in blikjes kopen, friesche vlag gecondenseerde melk. Je moet het wel eerst even, 3 uur ofzo, laten koken. pan water opzetten, blikje erin, wel het blikje continu onder water laten, water laten koken en af en toe bijvullen, na een uur of drie haal je het blikje eruit, laat afkoelen (want het is gloeiendheet spul), je pan zit tegen die tijd onder de plakzooi, maak het blikje open en tadaa: Caramel/ dulce de leche!! Als dat teveel werk is, kun je ook bij sommige winkels (c1000) potten met Mijn Oma/Dulce de Leche kopen.
pi_71821073
Maar weer eens pruimencake...
pi_71821322
En was het te pruimen?
pi_71823327
Jep, al had ik er wel wat veel cointreau in gemikt... hij blijft wat soppig.
  woensdag 12 augustus 2009 @ 17:32:03 #294
20343 SnuggLe
Drs. Betweter
pi_71824049
quote:
Op dinsdag 11 augustus 2009 20:37 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:

[..]

Dit lijkt me ook wel iets enig idee waar ik dat spul voor Dulce de Leche kan halen? Dat melkspul?
Gewoon appie! Blik melk met suiker is het. Ik heb het gemaakt en het gaat prima. Daarna wordt het alleen best wel hard en moeilijk 'smeerbaar' zegmaar. Ik ga het gerecht zelf zondag/maandag maken, zodat het dinsdag te eten is.

Heb geen foto's, maar pas wel 2 nieuwe dingen geprobeerd die echt ZALIG waren:
- gemengde salade van/met buffelmozzarella met perzik, prosciutto
- "Chocolate Fondant", oftewel chocolade-cakejes met in het midden net gesmolten chocolade.

Beiden echt SUPER!
  woensdag 12 augustus 2009 @ 17:35:07 #295
20343 SnuggLe
Drs. Betweter
pi_71824132
quote:
Op maandag 10 augustus 2009 11:08 schreef n0a het volgende:
Zal hem even snel in t Nederlands doen:

280 gr zelf rijzend bakmeel, 50 gr rietsuiker, 10 gr bakpoeder, 1/4 tl zout, 80 gr koude boter, 1 ei, 1 zakje vanille suiker, ongeveer 4 el yoghurt.

Droge ingredienten door elkaar mixen, dan boter in stukjes erbij en met de vingers er door heen wrijven totdat je een soort broodkruim krijgt. Mix wat uit elkaar duwen en daarin het ei en de yoghurt in doen. Met een mes mix ik het ei en yoghurt een beetje en roer langzaam de mix er door heen. Dan met de hand alles goed door elkaar kneden (niet te veel kneden). Ik heb niet echt ruimte om het uit te rollen dus ik druk het deeg totdat het ongeveer 2.5 cm hoog is en dan uitsteken met een ring (niet draaien anders rijst het niet mooi).
Rondjes op bakpapier in de oven op 190 graden. Ik heb een gasoven dus doe ik ze boven in de oven. Ik denk dat ze in een electrische beter in het midden kunnen. Verder doe ik er niks bovenop. Na 15 minuten even controleren met satestokje of tandenstoker. Vaak doe ik ze dan nog even 5 minuten.

Engelse versie hier: http://nombelina.com/yoghurt-scones-bye-bye-delia/ mijn versie is een aangepaste versie van een joyofbaking recept. Had niet alles in huis en nu maak ik ze altijd zo. De hoeveelheid yoghurt doe ik altijd op het oog, de massa moet gewoon niet te droog zijn. Als het ietsje te nat is maakt het niet eens zo veel uit.
Thanks, die ga ik ook proberen. Met cream & jam zijn scones HEERLIJK.
Waar is de 'cream' eigenlijk te kopen? Is dat gewoon zure room zoals in de winkel? Nee toch?
pi_71827143




Couscoussalade met feta, bosui, citroensap, peper en daarbij gegrilde courgette, aubergine en champignons met kleine stukjes rode peper

en van vorige week


Lemon Merengue Pie
Ja doei.
pi_71832248
Drumsticks op z'n Indisch, pandanrijst en gewokte groenten (champignons, taugé, prei en kastanjepeultjes)

pi_71834575
oh wat zou ik graag mn tanden in die drumsticks willen zetten!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  woensdag 12 augustus 2009 @ 23:38:54 #299
252563 misterddude
wait whut ?? :S
pi_71835588
morgen een etentje voorbereiden voor overmorgen... zal proberen foto's te maken

( als alles lukt. eerste keer dat ik al de gerechten maak.)
“I want to die in my sleep like my grandfather... Not screaming and yelling like the passengers in his car.”
pi_71841633
quote:
Op woensdag 12 augustus 2009 17:35 schreef SnuggLe het volgende:

[..]

Thanks, die ga ik ook proberen. Met cream & jam zijn scones HEERLIJK.
Waar is de 'cream' eigenlijk te kopen? Is dat gewoon zure room zoals in de winkel? Nee toch?
Bedoel je clotted cream of bedoel je de cream die ze gebruiken in het joyofbaking recept?
Clotted cream kun je o.a. hier vinden: http://www.abitofbritain.nl/verkoop.htm
En voor de andere soort cream zou ik gewoon slagroom gebruiken.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')