ik heb pas een boek gelezen over een meisje dat alle Julia Child-recepten wilde uitproberen in een jaar tijd. Ze had net zo'n keuken als jij maar uiteindelijk is het toch gelukt. Keileuk boek om te lezen, als je lid bent van de bieb moet je maar eens kijken. Het was iets met: twee julia's (de kokkin-in-spé heette ook Julia)quote:Op maandag 10 augustus 2009 22:42 schreef minilot het volgende:
Laat op de avond én dronken, dus prutfoto, maar toch:
[ afbeelding ]
Quiche au Roquefort, met een recept uit het legendarische kookboek Mastering The Art Of French Cooking van Julia Child. Er staan éllenlange instructies over hoe je pâte brisée fine moet maken: het delicate, luchtige korstdeeg dat de basis is van de quiche.
Het is even een beetje gedoe, maar de moeite waard! Véél lekkerder dan de smijt-maar-een-deeglap-in-elkaar-recepten die ik tot nu toe gevolgd heb om quiche mee te maken..
Franse keuken ahoi!
Alleen balen dat ik alleen zo'n piepklein kabouterig toaster-oventje heb. Ik wil een gewone, échte oven en een keuken waar -ie inpast!
En daar is recent een film over gemaakt, en toevallig heb ik daar vandaag een topic over gemaakt in CUL!quote:Op dinsdag 11 augustus 2009 16:35 schreef zoetekauwtje het volgende:
[..]
ik heb pas een boek gelezen over een meisje dat alle Julia Child-recepten wilde uitproberen in een jaar tijd. Ze had net zo'n keuken als jij maar uiteindelijk is het toch gelukt. Keileuk boek om te lezen, als je lid bent van de bieb moet je maar eens kijken. Het was iets met: twee julia's (de kokkin-in-spé heette ook Julia)
Gewone omdat ik op het laatste moment besloot dat er ook eens bij te doenquote:Op dinsdag 11 augustus 2009 17:42 schreef motorbloempje het volgende:
gewone omelet of japanse? zo te zien gewone, maar probeer ook eens de japanse, die is ook mega lekker voor in/op de sushi
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
Dit lijkt me ook wel iets enig idee waar ik dat spul voor Dulce de Leche kan halen? Dat melkspul?quote:Op woensdag 5 augustus 2009 16:46 schreef SnuggLe het volgende:
Van http://www.kayotickitchen.com/ :
[ afbeelding ]
DIE wil ik gaan maken. LEKKUR!
http://www.kayotic.nl/blog/?p=4820
Ja slappe fletse hap hequote:Op dinsdag 11 augustus 2009 19:25 schreef RobinOok het volgende:
Jouw foto ziet er lekkerder uit dan die van Granitalia! :-)
Blikkies gecondenseerde melk van Friesche Vlag, volgens mij te krijgen bij elke supermarkt waar ik ooit geweest ben.quote:Op dinsdag 11 augustus 2009 20:37 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
[..]
Dit lijkt me ook wel iets enig idee waar ik dat spul voor Dulce de Leche kan halen? Dat melkspul?
quote:Op dinsdag 11 augustus 2009 20:37 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
[..]
Dit lijkt me ook wel iets enig idee waar ik dat spul voor Dulce de Leche kan halen? Dat melkspul?
Gewoon appie! Blik melk met suiker is het. Ik heb het gemaakt en het gaat prima. Daarna wordt het alleen best wel hard en moeilijk 'smeerbaar' zegmaar. Ik ga het gerecht zelf zondag/maandag maken, zodat het dinsdag te eten is.quote:Op dinsdag 11 augustus 2009 20:37 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
[..]
Dit lijkt me ook wel iets enig idee waar ik dat spul voor Dulce de Leche kan halen? Dat melkspul?
Thanks, die ga ik ook proberen. Met cream & jam zijn scones HEERLIJK.quote:Op maandag 10 augustus 2009 11:08 schreef n0a het volgende:
Zal hem even snel in t Nederlands doen:
280 gr zelf rijzend bakmeel, 50 gr rietsuiker, 10 gr bakpoeder, 1/4 tl zout, 80 gr koude boter, 1 ei, 1 zakje vanille suiker, ongeveer 4 el yoghurt.
Droge ingredienten door elkaar mixen, dan boter in stukjes erbij en met de vingers er door heen wrijven totdat je een soort broodkruim krijgt. Mix wat uit elkaar duwen en daarin het ei en de yoghurt in doen. Met een mes mix ik het ei en yoghurt een beetje en roer langzaam de mix er door heen. Dan met de hand alles goed door elkaar kneden (niet te veel kneden). Ik heb niet echt ruimte om het uit te rollen dus ik druk het deeg totdat het ongeveer 2.5 cm hoog is en dan uitsteken met een ring (niet draaien anders rijst het niet mooi).
Rondjes op bakpapier in de oven op 190 graden. Ik heb een gasoven dus doe ik ze boven in de oven. Ik denk dat ze in een electrische beter in het midden kunnen. Verder doe ik er niks bovenop. Na 15 minuten even controleren met satestokje of tandenstoker. Vaak doe ik ze dan nog even 5 minuten.
Engelse versie hier: http://nombelina.com/yoghurt-scones-bye-bye-delia/ mijn versie is een aangepaste versie van een joyofbaking recept. Had niet alles in huis en nu maak ik ze altijd zo. De hoeveelheid yoghurt doe ik altijd op het oog, de massa moet gewoon niet te droog zijn. Als het ietsje te nat is maakt het niet eens zo veel uit.
Bedoel je clotted cream of bedoel je de cream die ze gebruiken in het joyofbaking recept?quote:Op woensdag 12 augustus 2009 17:35 schreef SnuggLe het volgende:
[..]
Thanks, die ga ik ook proberen. Met cream & jam zijn scones HEERLIJK.
Waar is de 'cream' eigenlijk te kopen? Is dat gewoon zure room zoals in de winkel? Nee toch?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |