Oehhh heerlijk en dan dat vlees dippen in Turkse yoghurt met 10% vet.quote:Op zaterdag 25 juli 2009 22:58 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Kip tandoori met spinazie en rijst.
jemigquote:Op zondag 19 juli 2009 20:08 schreef DevilsAndDust het volgende:
[ afbeelding ]
Spitskoolsalade met sinaasappel, dressing van olie, citroensap, oregano, daarna cayennepeper eroverheen. Smaakte goed bij de kippenbouten geglaceerd met basterdsuiker, sinaasappelsap, passata, sojasaus en worchestershiresaus.
Ga dan eens op de echte Foodgawker krijgen, na een uurtje voel je je zo hongerig als een klein Ethiopisch kindje.quote:Op zondag 26 juli 2009 15:40 schreef Maikuuul het volgende:
Ik krijg me hendig veel honger van dit topic
Binnenkort ook maar eens wat maken
Inderdaad, en zo smaakte ie ookquote:
Heb je ergens een receptlinkje van die foccacia voor mij?quote:Op dinsdag 21 juli 2009 19:55 schreef prinseszondererwt het volgende:
Vandaag twee erg lekkere dingen gemaakt, al zeg ik het zelf...![]()
Courgettesoep en foccacia...
[ afbeelding ] [ afbeelding ]
Ja hoor, die staat er twee posts onder.quote:Op woensdag 29 juli 2009 01:16 schreef Flaccid het volgende:
[..]
Heb je ergens een receptlinkje van die foccacia voor mij?
Niet goed gekeken, thanks!quote:Op woensdag 29 juli 2009 09:45 schreef prinseszondererwt het volgende:
[..]
Ja hoor, die staat er twee posts onder.
Foto's zijn ok alleen 't watermerk is oerlelijk.quote:Op woensdag 22 juli 2009 22:33 schreef Schranseman het volgende:
Laatst wat paling gerookt. Omdat mijn foto's nogal slecht zijn heb ik mijn zwager gevraagd wat pics te maken.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Meer foto's hier
Oh myquote:Op woensdag 29 juli 2009 21:12 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Bucatini all' Amatriciana met gegrillde tomaat en stukkie tonijn
(da's spaghetti met saus van euh, spekjes, ui, knoflook, chiliflakes en blik tomaten. Met parmezaan natuurlijk)
Zo dat ziet er lekker uit zeg.quote:Op woensdag 29 juli 2009 21:12 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Bucatini all' Amatriciana met gegrillde tomaat en stukkie tonijn
(da's spaghetti met saus van euh, spekjes, ui, knoflook, chiliflakes en blik tomaten. Met parmezaan natuurlijk)
damn ik denk dat ik verliefd benquote:Op maandag 3 augustus 2009 23:11 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Stamppot andijvie met roquefortbommetjes en een sichuanpeppersteak.
Het hoort met een equote:Op dinsdag 4 augustus 2009 01:33 schreef sexymofo het volgende:
Maar de enige vertaling van andijvie in het engels die ik kende is scarole, jij gebruikt andive en google geeft endive. Kan dit allemaal, zat jij fout, zat google fout of zat ik fout of een combinatie van?
Ha, ik heb mijn lief zojuist op boodschappenpad uitgestuurd - dit eten we vanavond!quote:Op maandag 3 augustus 2009 23:11 schreef RobinOok het volgende:
Stamppot andijvie met roquefortbommetjes en een sichuanpeppersteak.
Ah andijvie!quote:Op maandag 3 augustus 2009 23:11 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Stamppot andijvie met roquefortbommetjes en een sichuanpeppersteak.
wat zit er op die appeltaart, lijken wel allemaal groene puntjes?quote:Op zaterdag 1 augustus 2009 01:46 schreef progje het volgende:
Dudok appeltaart, mijn eerste appeltaart die ik ooit gebakken heb en hij was gelukkig erg lekker!
voor hij de oven in ging: (beetje wazig)
[ afbeelding ]
uit de oven:
[ afbeelding ]
een klein puntje:
[ afbeelding ]
Wat ziet dát er goed uit!quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 15:13 schreef prinseszondererwt het volgende:
Courgettebrood, wegens courgette-overschot.
[ afbeelding ]
zijn kruimels... met (bruine) basterdsuikerquote:Op dinsdag 4 augustus 2009 15:17 schreef Mirjam het volgende:
[..]
wat zit er op die appeltaart, lijken wel allemaal groene puntjes?
quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 15:28 schreef progje het volgende:
[..]
zijn kruimels... met (bruine) basterdsuiker
Thanks. Nummer 2 zit in de oven. Die is niet zoet, maar hartig. Met geroosterde paprika, courgette en groene pepertjes. Ben benieuwd.quote:
Ah, honger!quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 15:47 schreef prinseszondererwt het volgende:
[..]
Thanks. Nummer 2 zit in de oven. Die is niet zoet, maar hartig. Met geroosterde paprika, courgette en groene pepertjes. Ben benieuwd.
Edit: Daar is 'ie al:
[ afbeelding ]
endive is de algemne naam, maar daar valt soms zelfs witlof onder... (wikipedia)quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 09:01 schreef Trusten het volgende:
[..]
Het hoort met een een (chicorée) scarole is toch frans?
@ Robin
Echt super mooie foto's
als je deze naam aanhoudt krijg je iets wat op andijvie lijkt in je mandje...quote:Escarole, or broad-leaved endive (var latifolia) has broad, pale green leaves and is less bitter than the other varieties. Varieties or names include broad-leaved endive, Bavarian endive, Batavian endive, grumolo, scarola and scarole.
Gewoon een kruimige aardappel. Bij mij komt dat meestal neer op die blauwe zak van Appie, Pommes Culinair heet dat geloof ik of zo, heeft een zusje in gelige zak.quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 10:47 schreef minilot het volgende:
Wat voor aardappels heb je gebruikt voor de puree? En zou het ook lekker zijn met gorgonzola? Vast wel.
En moet die T in je recept geen t zijn? Het lijkt zo veel!
Het was heerlijk! Gorgonzola deed het er prima in, en inderdaad niet stevig geroerd. De kleine t-tjes bleken ruim voldoende voor onze ministukjes koe. We eten niet zo vaak vlees, en áls we vlees eten, dan ook maar kleine porties. Marinade genoeg voor in een ziploc-zakje, samen met het vlees.quote:Op dinsdag 4 augustus 2009 19:38 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Gewoon een kruimige aardappel. Bij mij komt dat meestal neer op die blauwe zak van Appie, Pommes Culinair heet dat geloof ik of zo, heeft een zusje in gelige zak.
Gorgonzola kan ook best, alleen hou ik toevalligl meer van roquefort.
De tip/truc is: niet roeren. Blokjes er een beetje over verdelen en erin duwen, je wilt niet dat het vermengt, want dan proef je er niet veel van terug.
En nee, die T is echt voor Tablespoon (15 ml). Hoewel, ik gebruikte gisteren een dessertspoon (die is 10 ml), maar dat mengsel was echt net genoeg voor 2 entrecootjes. Als je 't vervangt met teaspoon (5ml) wordt het wel heel krap aan. Maar goed, je moet gewoon zelf maar zien wat voor lepel je gebruikt. Fijne van 't recept is dat 't allemaal T's zijn, of allemaal t's dus of allemaal dessertspoons of allemaal jouw spoons. Je hoeft er niet bij na te denken.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |