Zelf gemaakt.quote:Op maandag 17 juni 2024 20:56 schreef AnneX het volgende:
Dat is knap @:Vicky Hoe kwam zij aan de bijzondere vulling knafeh? 😇
10 euro voor alle ingrediënten.quote:Op maandag 17 juni 2024 21:17 schreef AnneX het volgende:
En was zij nu goedkoper uit?
Zag leuke prijzen voorbij komen…not.
Hihi als ze ze volgende keer weer maakt zal ik je een berichtje sturen.quote:Op maandag 17 juni 2024 21:21 schreef AnneX het volgende:
Wow. Dochter mag er eentje opsturen…echt.
Dat wil ik wel proeven.
En ik ben de eerste hoor!![]()
Anders groeien jullie dicht.😇
Die is van Chocolate worldquote:Op vrijdag 26 juli 2024 15:26 schreef SV-tje het volgende:
@:vicky mooie mal voor de chocolade, benieuwd waar die van is.
En mooie reep heeft je dochter gemaakt, zulke glanzende chocolade is niet makkelijk.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 3% gewijzigd door AnneX op 28-07-2024 14:25:52 ]
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 1% gewijzigd door AnneX op 03-08-2024 19:51:03 ]
quote:Op zaterdag 3 augustus 2024 17:56 schreef AnneX het volgende:
Een week later en al weer gebakken
Uit de moestuin van de buurman op vakantie kwam een bak bramen.
De aardbei kweker had de laatste aardbeien.
En er liggen de laatste kersen en pruimen. Die eten wij dan uit de hand.
Dit recept en het was niet van “eventjes” bakken. https://www.laurasbakery.(...)n-banketbakkersroom/
Zelf zandtaartdeeg (super had geen tante fanny) Chocolade in het bad van Marie is ook niet even.
Deeg uurtje rusten in de koelkast is ook niet even. Lui banketbakkersroom uit een pakje met ook citroensap.
Oh ja…de bramen voor de zekerheid toch ook een klein uurtje in bad met veel zout. Vanwege mogelijke wormpjes 😳
Tada:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Spoilers!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.En bij Xenos eindelijk een omgekeerd ‘taartmandje’ 😎
Kon die met het kantje niet laten liggen.Heeft ook makkelijker opgevouwen een plekje in de kast.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op zondag 4 augustus 2024 00:03 schreef AnneX het volgende:
Dit gaf fb terug als herinnering na 4 jaar. 😂
Had ook wel wat, toen!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Diameter gaat altijd over de onderkant, aangezien zijn pan ook wat uitloopt zou ik voor de grote gaan.quote:Op zondag 1 september 2024 00:05 schreef Parelhoofd het volgende:
Ik heb een recept waarvoor een taartpan nodig is van 24cm doorsnede.
Nu heb ik een alusteel vlaaipan welke schuin omhoog loopt en aan de bovenkant (grootst) 24 cm meet. De onderkant meet slechts 22cm.
Is dit dan de goede maat of kan ik dan beter de 26cm (en 24 cm onderkant) versie nemen?
Had namelijk het idee dat ik net iets teveel had van het recept.
Gaat hierom
Oké dank! Ik dacht ook altijd dat het uitging van de onderkant… had ze besteld via baktotaalquote:Op zondag 1 september 2024 09:24 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Diameter gaat altijd over de onderkant, aangezien zijn pan ook wat uitloopt zou ik voor de grote gaan.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ziet er heel AI uit.quote:Op dinsdag 3 september 2024 12:13 schreef AnneX het volgende:
Het appeltaart recept even opgeslagen, want de goudreinetten rollen van de bomen bij de buren in de tuin.
Ondertussen kwam ik deze schoonheden tegen. Wow.
Iets voor @:Vicky ‘s dochter😇
Astronomie:
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Er verscheen in mijn tijdlijn pas een AI key lime pie met oa fijngehakte bieslook of lente ui er overheen. En rare vloeibare lagen die niet uit zakken.quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ziet er goed en makkelijk uit.quote:Op zondag 27 oktober 2024 13:34 schreef Blues het volgende:
Een recept op Instagram trok mijn aandacht. Tis lekker luchtig!
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Zoals je ziet is het gelukt en lekker en luchtig volgens mijn collega's en mijzelf. @golfer vond het net iets lekkerderder met een druppie honingquote:Op dinsdag 29 oktober 2024 11:39 schreef het-is-mij het volgende:
[..]
Ziet er goed en makkelijk uit.
Was het gelukt en lekker?
Wij hebben hier in huis ook nog weleens van die makkelijkere recepten van tiktok oid maar die worden niet altijd zoals op de filmpjes 😅
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Voordat het de oven in gaat ziet het er zo uit:
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
Wow die ziet er mooi uit!quote:Op zondag 10 november 2024 15:45 schreef Hupje het volgende:
Wij eten straks zelfgemaakte groentesoep en hartig breekbrood![]()
[ afbeelding ]
Wat een leuk ideequote:Op zaterdag 23 november 2024 16:18 schreef AnneX het volgende:
Kwam een ‘reel’ tegen met een appelbol. Dat leek mij simpel.
https://www.facebook.com/reel/549645127986140
Hoe ging dat: ah eigen merk bladerdeeg, bleek te klein voor 6 rondjes maat soepkom.
Dus het restant nog eens uitrollen. Want ik had de drie appels wel geschild al.
Het duurde langer dan ik dacht om de appels te carameliseren. Gelukkig paste de 6 helften in één pan.
I.p.v. aardbeienjam, deed ik een theelepel caramelsaus van bonne mama . Plus een stukje pure chocolade.
Na de ei nog kaneelsuiker erover gestrooid. De best geslaagde ging op de foto.
[ link | afbeelding ]
Hoe is de cake mix nu gezoet?quote:Op zondag 24 november 2024 15:33 schreef Blues het volgende:
Suikerarme appel-walnotencake
#project gezond
[ link | afbeelding ]
De rozijnen maken het zoetig.quote:Op zondag 24 november 2024 18:40 schreef AnneX het volgende:
Hoe is de cake mix nu gezoet?
En hoe lang “mag / mogen” jullie doen over de cake? 2-3 dagen?
Het zijn inderdaad beide suikers. Maar de ene suiker is op moleculair niveau de andere suiker niet: tafelsuiker uit suikerbieten is sucrose, terwijl krenten en appels relatief veel fructose bevatten. Fructose smaakt bij gelijke hoeveelheid 2x zoeter (dus je hebt er minder van nodig), heeft minder effect op de bloedsuikerspiegel maar kan ook voor darmklachten en winderigheid zorgen (fructose-intollerantie).quote:Op zondag 24 november 2024 19:43 schreef Molo het volgende:
Ik blijf het met dit soort baksels geinig vinden dat suiker uit suikerbieten ineens heel anders zou zijn dan suiker uit rozijnen en appels.
Ik ken het origineel niet verder, was geïnspireerd door HHBquote:Op donderdag 26 december 2024 12:26 schreef Molo het volgende:
Ja die smaak komt natuurlijk voor een groot deel wel van de melkproducten.
Hij is wat bleekjes, komt dat ook daardoor? Wat had je als vervanger gebruikt?
Ook mooi om te zien, met de papiertjes 😎quote:
We eten 6x per dag en dit is een tussendoortje.quote:Op zaterdag 4 januari 2025 15:39 schreef AnneX het volgende:
Ook mooi om te zien, met de papiertjes 😎
Edit: lees het recept zojuist: bestaan er muffin papiertjes 😇
Is het bedoeld als smakelijk gezond hapje op een dag? als tussendoor.
Zit er ei in?quote:Op zaterdag 25 januari 2025 09:28 schreef Parelhoofd het volgende:
Ik heb nog zelfgemaakt speculaasdeeg in de koelkast liggen van begin december. Koude koelkast, strak verpakt in huishoud en aluminiumfolie. Is dit nog goed?
Post je een foto van het resultaat?quote:Op woensdag 29 januari 2025 16:27 schreef Hupje het volgende:
Ik zou morgen op een cursus voor iets lekkers bij de koffie zorgen. Ik had nog een cake bakmix uit een kerstpakket, wat we thuis niet kunnen eten ivm allergie. Maak ik die, dacht ik.
Dus ik las die verpakking eens goed. Het heet appelcake en op het plaatje zit er appel in en op. Maar volgens de beschrijving moest er alleen appel op. Dat kan ik oplossen.
Probleem 2: er staat niet bij welke maat springvorm je moet gebruiken. Gegokt en nu heb ik dus spijt. Het wordt geen hoge cake in ieder geval.![]()
En als laatste, geen idee of ie gaat wordt. Hij moet een uur op 145 graden, dat lijkt me zo laag.
Dus, ik ben benieuwd
Ik vind een uur dan weer heel erg lang... Ben benieuwd!quote:Op woensdag 29 januari 2025 16:27 schreef Hupje het volgende:
Ik zou morgen op een cursus voor iets lekkers bij de koffie zorgen. Ik had nog een cake bakmix uit een kerstpakket, wat we thuis niet kunnen eten ivm allergie. Maak ik die, dacht ik.
Dus ik las die verpakking eens goed. Het heet appelcake en op het plaatje zit er appel in en op. Maar volgens de beschrijving moest er alleen appel op. Dat kan ik oplossen.
Probleem 2: er staat niet bij welke maat springvorm je moet gebruiken. Gegokt en nu heb ik dus spijt. Het wordt geen hoge cake in ieder geval.![]()
En als laatste, geen idee of ie gaar wordt. Hij moet een uur op 145 graden, dat lijkt me zo laag.
Dus, ik ben benieuwd
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op donderdag 30 januari 2025 20:41 schreef AnneX het volgende:
@:Vicky vandaag bezocht ik het Gemeentemuseum in Den Haag voor de expositie over toet.
Wat weet Janny van der Heijden er veel van.
En er was ook een interview met een fantastische beroemde suikerwerk kunstenaar mevrouw, wiens naam ik dus ben vergeten.
Zij werkt in Amsterdam. Dit is dus ook suikerwerk!Fijn om te lezen!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ben je naar de lezing van Janny geweest afgelopen zondag? Of zag je haar op een opname in het museum?
Cookin’ like a chef I’m a 5 star Michelin
Toen ik las over de expositie, bleek (natuurlijk) alles volgeboekt.quote:Op donderdag 30 januari 2025 21:21 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
Fijn om te lezen!Ben je naar de lezing van Janny geweest afgelopen zondag? Of zag je haar op een opname in het museum?
quote:Op donderdag 30 januari 2025 20:41 schreef AnneX het volgende:
@:Vicky vandaag bezocht ik het Gemeentemuseum in Den Haag voor de expositie over toet.
Wat weet Janny van der Heijden er veel van.
En er was ook een interview met een fantastische beroemde suikerwerk kunstenaar mevrouw, wiens naam ik dus ben vergeten.
Zij werkt in Amsterdam. Dit is dus ook suikerwerk!Wow prachtig! Mijn moeder was bij die expositie geweest. Ze vond het heel mooi.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Mijn dochter gaat volgende week naar het Chocoladefestival in Amsterdam.♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
Goed om te lezen!!quote:Op donderdag 30 januari 2025 23:37 schreef Vicky het volgende:
[..]
Wow prachtig! Mijn moeder was bij die expositie geweest. Ze vond het heel mooi.
quote:Op donderdag 30 januari 2025 20:41 schreef AnneX het volgende:
@:Vicky vandaag bezocht ik het Gemeentemuseum in Den Haag voor de expositie over toet.
Wat weet Janny van der Heijden er veel van.
En er was ook een interview met een fantastische beroemde suikerwerk kunstenaar mevrouw, wiens naam ik dus ben vergeten.
Zij werkt in Amsterdam. Dit is dus ook suikerwerk!Natasja Sadi dacht ik. Die is echt geweldig met suikerbloemen oa.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.If you can dream it, you can do it...
Ja!quote:Op vrijdag 31 januari 2025 01:26 schreef Books1 het volgende:
[..]
Natasja Sadi dacht ik. Die is echt geweldig met suikerbloemen oa.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Die zien er goed uit!quote:Op donderdag 6 februari 2025 12:25 schreef Blues het volgende:
Hamkaas koekjes gebakken![]()
[ link | afbeelding ]
Nee, je hebt knapperige hamkaas koekjes gebakkenquote:Op donderdag 6 februari 2025 12:25 schreef Blues het volgende:
Hamkaas koekjes gebakken![]()
[ link | afbeelding ]
Appeltaart met lemon curd. Kan je geen recept geven, maar kan het wel aanbevelen. We eten het wel eens buiten de deur.quote:Op zondag 13 april 2025 16:13 schreef Seven. het volgende:
Ik had dus lemon curd besteld. Vanmorgen al in de slagroom over de American pancakes met aardbei gedaan. Maar er is nog best veel over. Iemand nog goeie suggesties voor baksels, ook met het oog op Pasen?
En ik ben toevallig gek op limoncello ookquote:Op zondag 13 april 2025 16:18 schreef AnneX het volgende:
Tja, dat gaat op mijn ochtend cracker![]()
Met het oog op Pasen: met kerstmis wil ‘men’ lemon curd tiramisu.
Limoncello op de Lange vingers en
Een hele pot door de mascarpone
Suikerbroodpudding met lemon curd en frambozenquote:Op zondag 13 april 2025 16:13 schreef Seven. het volgende:
Ik had dus lemon curd besteld. Vanmorgen al in de slagroom over de American pancakes met aardbei gedaan. Maar er is nog best veel over. Iemand nog goeie suggesties voor baksels, ook met het oog op Pasen?
quote:Op zondag 13 april 2025 18:27 schreef laziness het volgende:
[..]
Suikerbroodpudding met lemon curd en frambozen![]()
https://www.laurasbakery.(...)n-curd-en-frambozen/
Dat klinkt lekkerquote:Op zondag 13 april 2025 16:13 schreef Seven. het volgende:
Ik had dus lemon curd besteld. Vanmorgen al in de slagroom over de American pancakes met aardbei gedaan. Maar er is nog best veel over. Iemand nog goeie suggesties voor baksels, ook met het oog op Pasen?
Feliquote:Op dinsdag 15 april 2025 20:45 schreef Goitske het volgende:
Onze jongste was afgelopen weekend jarig
[ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ]
[ afbeelding ]
And 'The Laziness Bakery' is born!quote:Op dinsdag 15 april 2025 19:57 schreef laziness het volgende:
Nadat ik de pubers vorig jaar een baksel met dubbele oreo had meegegeven op hun excursie dag kwam er vanuit de vrienden van zoonlief het verzoek voor weer iets lekkers![]()
Deze keer ieder een eigen dip doosje gevuld met paasei brownies, oreo blondies en havermout koekjes met witte chocolade en dragee eitjes en natuurlijk zelfgemaakte chocoladesaus om in te dippen.
[ link | afbeelding ]
De pecan repen van Rutger bakt kan ik je ook enorm aanradenquote:Op maandag 14 april 2025 08:30 schreef Debsterr het volgende:
Oeh, die pecan pie, heb je een recept?
Die zien er wel lekker uit ja!quote:Op woensdag 16 april 2025 09:35 schreef Goitske het volgende:
[..]
De pecan repen van Rutger bakt kan ik je ook enorm aanraden
https://rutgerbakt.nl/koek-recepten/pecan-repen/
Bij deze:quote:Op maandag 14 april 2025 08:30 schreef Debsterr het volgende:
Oeh, die pecan pie, heb je een recept?
Ik heb hem een paar keer geprobeerd, maar kreeg de cake er niet in z’n geheel uit. Ben al blij dat dit er zo uit kwam. 🫠quote:Op vrijdag 18 april 2025 23:47 schreef RobertoCarlos het volgende:
Er moet wel iets in het midden komen met zo'n bakvorm... fruit, merengue, slagroom, maakt nie uit... in ieder geval iets
Mooi!quote:Op zaterdag 19 april 2025 10:43 schreef arvensis het volgende:
[..]
Ik heb hem een paar keer geprobeerd, maar kreeg de cake er niet in z’n geheel uit. Ben al blij dat dit er zo uit kwam. 🫠
Maar de volgende keer bak ik er wat mooiers mee.
Wat voor mij werkt bij dit soort vormen is panko spray. Ik koop het meestal bij de zuidmolen als ik meel bestelquote:Op zaterdag 19 april 2025 10:43 schreef arvensis het volgende:
[..]
Ik heb hem een paar keer geprobeerd, maar kreeg de cake er niet in z’n geheel uit. Ben al blij dat dit er zo uit kwam. 🫠
Maar de volgende keer bak ik er wat mooiers mee.
Oehh goddelijk!quote:Op woensdag 11 juni 2025 09:58 schreef Goitske het volgende:
Afgelopen weekend Sûkerlatten en Smulkoeke gemaakt. Smulkoeke is gewoon een sûkerlat met glazuur
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ontzettend leuk! En vals spelen is soms ontzettend fijn en nodig!quote:Op woensdag 11 juni 2025 10:43 schreef Vicky het volgende:
Jongste dochter was jarig en oudste en ik maakten de taarten
[ afbeelding ]
Spongebiscuit met o.a. aardbeien, mascarpone
[ afbeelding ]
Mangokwarktaart (beetje valsgespeeld want van Dr. Oetker). Dochter heeft wel zelf de chocolade decoraties gemaakt.
Is dat moeilijk, sûkerlatten?quote:Op woensdag 11 juni 2025 09:58 schreef Goitske het volgende:
Afgelopen weekend Sûkerlatten en Smulkoeke gemaakt. Smulkoeke is gewoon een sûkerlat met glazuur
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Nee ontzettend makkelijk!quote:
Supertof, dank je wel! Ik koop vaak sükerlatten als ik weer eens in Friesland ben (want lekker) maar zelf maken scheelt een hoop reistijd. Dit recept moet ook relatief makkelijk even tussendoor kunnen op een regenachtige middagquote:
Ja dit draai je even snel savonds bijvoorbeeld nogquote:Op donderdag 12 juni 2025 12:24 schreef H_T het volgende:
[..]
Supertof, dank je wel! Ik koop vaak sükerlatten als ik weer eens in Friesland ben (want lekker) maar zelf maken scheelt een hoop reistijd. Dit recept moet ook relatief makkelijk even tussendoor kunnen op een regenachtige middag
Misschien naar verhouding wat meer honing erin doen, dat lijkt me het bindmiddel in dit recept. Samen met het eigeel, maar ik zou zelf eerst kijken naar de honing..quote:Op zondag 29 juni 2025 17:04 schreef Blues het volgende:
Eindelijk eens zo'n cake gebakken die Facebook me altijd laat zien.
1 vd vele variaties, ben heel benieuwd, staat nu in de oven.
Havermout/wortel/appel
/ei/honing/bakpoeder
/rozijnen/vanille-extract/walnoot
Klaar!
Best smakelijk, alleen hij valt wat uit elkaar, dus iets met de verhoudingen was niet helemaal oké.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Niet helemaal tevreden, dus het experimenteren gaat gewoon door!![]()
Recept (maar dan niet met 200 gram en sinasappel-zest, zoals ik heb gedaan): https://www.maxvandaag.nl(...)rinken/marmercake-2/
[ Bericht 0% gewijzigd door RobertoCarlos op 31-08-2025 23:37:34 ]Cookin’ like a chef I’m a 5 star Michelin
Wat bedoel je hiermee: "Van Blues - zie post 130 - " ?quote:Op zondag 31 augustus 2025 23:57 schreef AnneX het volgende:
Zo gepiept. Van Blues - zie post 130 - een pakje zandhaas koffiecake meel - 4 eier - bijna heel pakje boter!
(Zojuist even teruggelezen. Invriezen doe ik ook. Anders gaat ie achter elkaar op😳)
Très très simple: en smakelijk.
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
P.S. bij de verhuizing heb ik oude en beschadigde cakevormen klein en groot in de kliko gegooid. Dit vierkante brownie blik doet het goed.
Een vel bakpapier in tweeën en kruislings in de vorm.
Dat werkt ook in een (ronde) springvorm merkte ik laatst.
Oh …kadootje van Blues van de molen de Zandhaas, waarover zij postte in #130.quote:Op maandag 1 september 2025 10:49 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
Wat bedoel je hiermee: "Van Blues - zie post 130 - " ?
Op FoK! sinds 2005. Jij 😉quote:Op maandag 1 september 2025 11:41 schreef RobertoCarlos het volgende:
O ja! Ik zie het nu! posts hebben nummers....![]()
Je hebt de Nederlandse versie van het boek.quote:Op woensdag 11 juni 2025 09:58 schreef Goitske het volgende:
Afgelopen weekend Sûkerlatten en Smulkoeke gemaakt. Smulkoeke is gewoon een sûkerlat met glazuur
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
quote:Op zondag 15 september 2024 11:16 schreef Hupje het volgende:
Feestje, dus reden om weer iets te bakkenaardbeien zandtaart.
Helaas was ik gisteravond afgeleid en gehaast, waardoor er wat mis ging met de zandbodem. On the go nog wel een beetje kunnen redden gelukkig. Ik had geen tijd voor een nieuw deeg en geen backup plan.
Zo ziet het er best oke uit, toch?![]()
[ afbeelding ]Wat heb je onder de aardbeien gedaan, is dat slagroom ofzo?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik moest even terugzoeken, dat was een jaar geledenquote:Op vrijdag 5 september 2025 16:31 schreef the-eye het volgende:
[..]
Wat heb je onder de aardbeien gedaan, is dat slagroom ofzo?
Okee thank you (stom niet gezien)quote:Op vrijdag 5 september 2025 18:55 schreef Hupje het volgende:
[..]
Ik moest even terugzoeken, dat was een jaar geledenMaar in de spoiler staat erbij dat het banketbakkersroom is!
Binnenkort mag ik weer iets bakken, het is weer de jarigen-maand!
Interessante combi. Een er zit helemaal geen suiker in!quote:Op maandag 8 september 2025 13:00 schreef Blues het volgende:
Appeltaart-eierkoeken staan af te koelen!
Appeltaart eierkoeken - Project Gezond https://share.google/ABS53yGyEP6I1H9kN
Je had de appel, appelmoes en rozijnen niet gezien?quote:Op maandag 8 september 2025 13:12 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
Interessante combi. Een er zit helemaal geen suiker in!
Natuurlijk wel...quote:Op maandag 8 september 2025 13:17 schreef Molo het volgende:
[..]
Je had de appel, appelmoes en rozijnen niet gezien?
Klinkt goed Blues, zijn ze lekker?
Ook weer geprobeerd, altijd leukquote:Op maandag 8 september 2025 14:54 schreef Blues het volgende:
Ze zijn een 6je. We vinden of eierkoeken of appeltaart apart lekkerder.
https://rutgerbakt.nl/bak(...)eder-en-baking-soda/quote:Op dinsdag 23 september 2025 23:45 schreef RobertoCarlos het volgende:
waarom staat er zowel bakpoeder als baking soda in het recept? Dat heeft toch precies dezelfde werking?
Sinaasappelsap is zuur.quote:Op woensdag 24 september 2025 00:05 schreef RobertoCarlos het volgende:
Bedankt. Alleen zie ik dan nog niet echt het verschil in werking, allebei zorgen ze voor lucht in het beslag/deeg, toch?
Maar het valt me op dat dat de baking soda verder niet in de feitelijke stappen van het recept genoemd wordt..... Er staat 'meng de droge ingredienten dus: bloem, bakpoeder en kruiden". Dus kennelijk moet je er niets mee doen. Ook zie geen zuur in het recept. Dus misschien het wel een foutje in het recept dat de baking soda er in staat...
(of ik mis iets)
Nog 2 uurtjes wachten voordat ie uit de vorm mag.quote:Op zaterdag 27 september 2025 20:12 schreef RobertoCarlos het volgende:
Ik ben wel benieuwd of de cheesecake nog wel voldoende stevig is....
Deze kun je eventueel ook gebruiken: https://imgbb.com/quote:Op zaterdag 27 september 2025 21:14 schreef Hupje het volgende:
Ik maakte appel kruimel taart![]()
(maar heb steeds ruzie met Imgur dus durf geen plaatje te posten)
Hij valt niet uit elkaar, maar is wel een beetje ingezakt. Dus ik maak hem nog verder af.quote:Op zaterdag 27 september 2025 20:12 schreef RobertoCarlos het volgende:
Ik ben wel benieuwd of de cheesecake nog wel voldoende stevig is....
Precies, dat hoort er ook gewoon bij, anders leer je ook niks!quote:Op donderdag 2 oktober 2025 23:20 schreef AnneX het volgende:
Morgen weer een kans!
Geslaagde creaties zijn een feestje om te zien. Dit soort kleuntjes zijn ook vermakelijk.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 7% gewijzigd door AnneX op 11-10-2025 14:17:06 ]
👍🏼 gewoon de link vergeten.quote:Op zaterdag 11 oktober 2025 19:24 schreef RobertoCarlos het volgende:
Is dat dit appeltaart-je? https://www.kokenmetkarin.nl/2023/12/01/klein-appeltaartje/
Is ook wel een leuke site trouwens
quote:Op zaterdag 11 oktober 2025 13:37 schreef AnneX het volgende:
De iPad staat vol met links naar ook bak recepten. Daarvoor heb ik nu zelf een tab blad groep voor gemaakt.
Toen ik ging opruimen kwam ik Karin’s appeltaartje tegen. Dat - tje deed het. En twee grote appels in de schaal. Groot of klein is evenveel werk hoor. Geen illusie.
Amandelmeel had ik drie zakken gekocht toen ik eens bij de Aldi was.
Bakpoeder was van september 2023 😂, dus een theelepel extra.
Graven in een verhuisdoos voor het potje speculaaskruiden @:Lucky_Strike
Ooit eens gelezen om de appel eerst te carameliseren voordat het als vulling erin gaat. Check.
Tis (natuurlijk) geen stevige bodem als gebruikelijk, meer cake like. Ook lekker!Mmmm ik ruik m bijna hierSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
Nou, inmiddels is het gelukt. Ik heb de grote brander teruggebracht en een kleine brander gekocht. Het is toch best nog wel even oefenen om zo'n mooi goudbruin karamel-laagje erop te krijgen (de zwarte rand komt omdat ik hetzelfde bakje meerdere keren heb gebruikt)quote:Op donderdag 2 oktober 2025 22:21 schreef RobertoCarlos het volgende:
Nou, ik zat dus zojuist heel trots met mijn nieuwe grote brander van de bouwmarkt![]()
mijn eerste, echte crème brûlée te branden..... paar keer geprobeerd om dat bakje te branden, gebeurt er maar niets...
![]()
Ik een half uur puzzelen wat ik nou verkeerd doe met die brander.. (want zo'n bouw-brander heb ik ook nog nooit gebruikt..), steekvlam overleefd en uiteindelijk ben ik er maar mee gestopt en heb ik de creme zonder brulee opgegeten![]()
![]()
Kom ik er zojuist achter dat ik vergeten was om er eerst suiker overheen te strooien!![]()
![]()
![]()
![]()
Gelukkig heb ik nog een voorraadje, dus morgen móet het lukken!
(je maakt wat mee met dat bakken)
Nee, kende ik nog niet.., thanks! Er is zoveel bakken op social media.. nog zoveel te doen ook!quote:Op zondag 19 oktober 2025 16:57 schreef AnneX het volgende:
Hebben de bakkers Nancy Birtwhistle al ontdekt?
Ooit won zij British Bake off. Sindsdien is zij losgegaan op van alles.
Huishouden, tuin onderhouden én bakken met een ‘green certificaat’.
Korte filmpjes worden afgesloten met een screenshot van de ingrediënten.
Bijv. https://m.youtube.com/shorts/G3XQ0cmsiUY
Carrot cake, kruidkoek, dat werkquote:Op vrijdag 24 oktober 2025 20:44 schreef Donna het volgende:
Zit even te bedenken wat ik morgen kan maken met m'n dochters. Iets herfstigs, maar zonder appel.
Speculaasquote:Op vrijdag 24 oktober 2025 20:44 schreef Donna het volgende:
Zit even te bedenken wat ik morgen kan maken met m'n dochters. Iets herfstigs, maar zonder appel.
Jaaa we hebben mummie macarons gemaakt en een 'gewone' roomboter cake. Lekker!!quote:Op zaterdag 25 oktober 2025 19:49 schreef RobertoCarlos het volgende:
Of iets in het kader van Halloween...
https://www.kidsproof.nl/(...)ween-koekjes-bakken/
https://dagelijksekost.vr(...)cepten-voor-kinderen
Als je op mijn post doelt.. dan is het gewoon een lelijke deuk. Geen vinger.quote:Op zondag 26 oktober 2025 16:32 schreef AnneX het volgende:
Jaja, even getest met het vingertje…😎
Gebruikelijk is een saté stokje.
Heerlijk, die maak ik elk jaar wel een paar keer! Hopelijk smaakt die van jou ook zo lekkerquote:Op zondag 26 oktober 2025 15:59 schreef ondeugend het volgende:
Pumpkin pie van Eef kookt zo.
[ afbeelding ]
Ik ben geen meester bakker hoor, maar vind het wel echt leuk om m'n dochters verschillende dingen te leren met bakken.quote:Op zaterdag 25 oktober 2025 23:02 schreef RobertoCarlos het volgende:
Ik was wat laat eigenlijk, maar ik voelde het gewoon goed aan dat je zoiets ging doen
Hoog niveau hoor, 'macarons'... dat worden later nog eens echte bakkers![]()
Creatief!quote:Op vrijdag 7 november 2025 21:06 schreef Donna het volgende:
Het is weer weekend met de kids. Morgen maar een stroopwafel cake bakken!
Ben benieuwd!quote:Op zaterdag 8 november 2025 07:01 schreef Donna het volgende:
Ja meer zoiets als de onderste idd.
Heb nog zo'n pak bakmix ervoor en dan even kijken hoe ik daar een eigen draai aan geef.
Dit opende plots een deur naar allerlei herinneringen waarvan ik niet wist dat ik ze hadquote:Op zaterdag 8 november 2025 08:37 schreef Seven. het volgende:
M'n zoontje heeft het bakken ontdekt. Meestal doen we gewoon de Koopmans pakken. Binnenkort ga ik ff zoutdeeg maken om wat voetafdrukken voor kerst te maken.
Ja, sowieso moet je je 'oven leren kennen', maar een heteluchtoven is dat helemaal lastig.. Zeker ook omdat alle recepten geschreven zijn voor boven-onderwarmte ovens en je de tijd/temperatuur moet vertalen. Het is mijn ervaring dat de regel (die ze dan zeggen) dat je de temperatuur van de recepten met 10% moet verlagen om de temp. van een heteluchtoven te krijgen niet echt klopt.. Is dat ook jouw ervaring?quote:Op zondag 9 november 2025 14:37 schreef Donna het volgende:
Ik wil denk ik ook eens een keukenmachine.
Heb (helaas) ook alleen een hetelucht combi oven dus moet daar ook wel eens wat aan tweaken voordat het perfect is.
Dat is mijn einddoel idd ook, als er bezoek is heel nonchalant iets uit de vriezer halen en daarna superverse koekjes leverenquote:Op zondag 9 november 2025 14:41 schreef laziness het volgende:
Ik heb in de vriezer tegenwoordig hoopjes koekdeeg liggen die ik af kan bakken. Super handig![]()
Van de week at kind daardoor nog een koekje met paasei![]()
Ik heb cranberry koekjes, kokos karamel brownies en mexicaanse sneeuw koekjes op het programma staan om daar aan toe te voegen de komende week voor de feestdagen.
Nog geen idee. Ze komen net uit de oven en staan nog wat af te koelen.quote:
Helder! Ben wel heel benieuwd, dus laat het nog even weten als je wil!quote:Op zondag 9 november 2025 17:16 schreef golfer het volgende:
[..]
Nog geen idee. Ze komen net uit de oven en staan nog wat af te koelen.
Net eentje gegeten. Niet echt een worstenbroodje vind ik, meer een klein gehaktbroodje. Wel lekker smakelijk.quote:Op zondag 9 november 2025 17:17 schreef Whiskers2009 het volgende:
Helder! Ben wel heel benieuwd, dus laat het nog even weten als je wil!
Jammer!quote:Op zondag 9 november 2025 17:20 schreef golfer het volgende:
[..]
Net eentje gegeten. Niet echt een worstenbroodje vind ik, meer een klein gehaktbroodje. Wel lekker smakelijk.
Ik zag er nog geen 'worst' in eerlijk gezegdquote:Op zondag 9 november 2025 17:20 schreef golfer het volgende:
[..]
Net eentje gegeten. Niet echt een worstenbroodje vind ik, meer een klein gehaktbroodje. Wel lekker smakelijk.
Nou is een echt langwerpig Brabants worstenbroodje wel ook gevuld met gehakt. (in de vorm van een worst)quote:Op zondag 9 november 2025 17:30 schreef RobertoCarlos het volgende:
Ik zag er nog geen 'worst' in eerlijk gezegd![]()
Jaquote:Op zondag 9 november 2025 15:36 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
Dat is mijn einddoel idd ook, als er bezoek is heel nonchalant iets uit de vriezer halen en daarna superverse koekjes leveren![]()
En bak je ze dan gelijk af vanuit de diepvriezer? Of breng je ze eerst op kamertemperatuur voordat ze de oven in gaan?
Ah! Dat wist ik niet eens.. Ben ook wat minder van het hartigequote:Op zondag 9 november 2025 17:42 schreef golfer het volgende:
[..]
Nou is een echt langwerpig Brabants worstenbroodje wel ook gevuld met gehakt. (in de vorm van een worst)
Ik gebruik eigenlijk altijd de temperatuur van het recept en als dan ergens staat 60-70 minuten dan doe ik wel 70, vaak nog wel 5 langer ook.quote:Op zondag 9 november 2025 15:34 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
Ja, sowieso moet je je 'oven leren kennen', maar een heteluchtoven is dat helemaal lastig.. Zeker ook omdat alle recepten geschreven zijn voor boven-onderwarmte ovens en je de tijd/temperatuur moet vertalen. Het is mijn ervaring dat de regel (die ze dan zeggen) dat je de temperatuur van de recepten met 10% moet verlagen om de temp. van een heteluchtoven te krijgen niet echt klopt.. Is dat ook jouw ervaring?
En heeft een heteluchtoven ook voordelen naar jouw idee? (ze zeggen dat je bijv. beter kunt drogen (zoals meringue) in een heteluchtoven..
Ja dat vermoedde ik al. Een van de dingen die bij mij iig echt goed werkt, is het drogen van meringue... Ook maar eens fruit proberen te drogen dan. Ik heb trouwens geen boven- en onderwarmte, want dat zou ik dan geen echte hardcore heteluchtoven meer noemen, eerder een gewone oven met hetelucht-optiequote:Op zondag 9 november 2025 19:54 schreef laziness het volgende:
[..]
Jarechtstreeks de oven in.
Mijn heteluchtoven heeft ook gewoon een stand boven en onderwarmte. Die gebruik ik altijd met bakken.
Maar op dit moment liggen er schijfjes fruit in te drogen en dat werkt inderdaad het beste met de ventilator aan.
O, dat is best bijzonder... want alle bak-sites zeggen dat de HL-oven warmer bakt..en dat je de temperatuur 10-20% lager moet zetten. Maar goed, zo zie je maar weer dat elke oven echt weer anders is en dat je vooral jouw eigen over moet leren kennen..quote:Op zondag 9 november 2025 21:36 schreef Donna het volgende:
[..]
Ik gebruik eigenlijk altijd de temperatuur van het recept en als dan ergens staat 60-70 minuten dan doe ik wel 70, vaak nog wel 5 langer ook.
Ja dat herken ik wel, zelfs al je de grill gebruikt werkt dat (bij mij iig) veel minder goed...quote:Voor ovenschotels wel en die krijgen met boven- en onderwarmte gewoon veel sneller een mooi korstje/kleurtje
Ik heb er nooit een thermometer in gestoken, maar ik vermoed dat de mijne juist minder warm wordt dan de instelling aangeeft.quote:Op zondag 9 november 2025 21:40 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
O, dat is best bijzonder... want alle bak-sites zeggen dat de HL-oven warmer bakt..en dat je de temperatuur 10-20% lager moet zetten. Maar goed, zo zie je maar weer dat elke oven echt weer anders is en dat je vooral jouw eigen over moet leren kennen..
[..]
Ja dat herken ik wel, zelfs al je de grill gebruikt werkt dat (bij mij iig) veel minder goed...
Dat kan natuurlijk ook, zo zie je maar dat iedere oven echt anders werkt. Trouwens netjes dat je alles met een mixer doet (neem ik aan). Maar ach, vroeger deden ze ook niet andersquote:Op zondag 9 november 2025 21:45 schreef Donna het volgende:
[..]
Ik heb er nooit een thermometer in gestoken, maar ik vermoed dat de mijne juist minder warm wordt dan de instelling aangeeft.
Ziet er lekker uit! en klinkt ook goed!quote:Op dinsdag 11 november 2025 06:44 schreef laziness het volgende:
Ook geen grote vorm dit jaar maar kleine vormen. Voordeel daarvan was dat het met 50 minuten bakken klaar was ipv de normale 4 uur.
Ja klopt gewoon met een handmixer. Maar ik had een vrij stevig cake beslag dit weekend en toen smoorde de mixer er bijna in haha!quote:Op maandag 10 november 2025 09:11 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
Dat kan natuurlijk ook, zo zie je maar dat iedere oven echt anders werkt. Trouwens netjes dat je alles met een mixer doet (neem ik aan). Maar ach, vroeger deden ze ook niet anders
Ja heb alles in 1x gebakken. Het is slechts 1 tray cupcakes en 2x een vorm van 20cm. Dat past op één rooster.quote:Op woensdag 12 november 2025 11:26 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit! en klinkt ook goed!![]()
Hoe bedoel je dat met die tijden? 50 minuten voor alles? (hoe groot is jouw oven dan wel niet?)
Lekker! Dat is hier in de sinterklaastijd ook vaste prikquote:Op woensdag 12 november 2025 17:53 schreef ESF1Gamer het volgende:
Zelfgemaakte kruidnoten liggen in de over te bakken
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 4% gewijzigd door AnneX op 20-11-2025 14:38:02 ]
quote:Op donderdag 20 november 2025 14:28 schreef AnneX het volgende:
Dankzij fhf voldoende zegels ( en ruimte hebben in het ‘magazijn’) voor nieuw speelgoed op de plank.
Had ik best eerder kunnen doenWat een gemak.
Vandaag was de dag om voor het eerst de machine te gebruiken voor
https://iambaker.net/ging(...)UOngJUzj8VDL_Dan14DQ
En dat werd:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Spoilers!
Hahhaha zo zagen die van ons er ook uit.quote:Op zaterdag 22 november 2025 14:16 schreef AnneX het volgende:
Een appel, die (té) lang bleef liggen en idem een rol bladerdeeg samen.
Het was geen doorslaand succes.
Het idee kwam zo vaak voorbij op social media, dat ik from scratch een appelhapje fabriceerde. Had natuurlijk ook appelflappen kunnen doen, bedenk ik nu.
Als volgt: Bakpapier - tl honing - dunne schijfjes appel - suiker/kaneel - lapje bladerdeeg - ei - suiker/kaneel.
Resultaat:![]()
[ link | afbeelding ]
Jammer! 🍎🍏quote:Op zaterdag 22 november 2025 14:16 schreef AnneX het volgende:
Een appel, die (té) lang bleef liggen en idem een rol bladerdeeg samen.
Het was geen doorslaand succes.
Het idee kwam zo vaak voorbij op social media, dat ik from scratch een appelhapje fabriceerde. Had natuurlijk ook appelflappen kunnen doen, bedenk ik nu.
Als volgt: Bakpapier - tl honing - dunne schijfjes appel - suiker/kaneel - lapje bladerdeeg - ei - suiker/kaneel.
Resultaat:![]()
[ link | afbeelding ]
Neis 👍🏼quote:Op zondag 23 november 2025 17:42 schreef Blues het volgende:
Kaasragoutbroodjes gemaakt!
Had ze niet genoeg dicht geplakt met vork, dus de vulling is er wat uitgelopen. Volgende keer iets minder vulling en beter dichtplakken dus![]()
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Recept:
Ik had nog wat deeg over van mijn gevulde speculaas.quote:Op woensdag 12 november 2025 17:53 schreef ESF1Gamer het volgende:
Zelfgemaakte kruidnoten liggen in de over te bakken
Heb je nu kruidkoekjes?quote:Op zondag 23 november 2025 19:14 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Ik had nog wat deeg over van mijn gevulde speculaas.
Daar heb ik ook kruidnootjes van willen maken.
De volgende keer maak ik ze de helft kleiner. Zijn ze waarschijnlijk nog groot genoeg.
Dat is er ook, hoor. Uit mijn hoofd heet het Brood bakken in de oven.quote:Op zondag 23 november 2025 17:41 schreef AnneX het volgende:
Altijd gedacht, dat er een broodbak topic bestaat.
CUL / Brood bakken in de oven #29: Met de lucht van zelfgebakken broodquote:Op zondag 23 november 2025 17:41 schreef AnneX het volgende:
Altijd gedacht, dat er een broodbak topic bestaat.
CUL / Brood bakken in de oven #29: Met de lucht van zelfgebakken broodquote:Op zondag 23 november 2025 17:41 schreef AnneX het volgende:
Altijd gedacht, dat er een broodbak topic bestaat.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |