abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_213952212
In het vorige deel werd weer lekker gebakken!

DevilsAndDust:



Goitske:





Miss_sly:



Hupje:





Arvenis:



Zo-is-dat:



Seven.:





Blues:





AnneX:



Mascara-klodder:





Mijn dochter maakte de Dubai chocolade na


♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_213952399
Dat is knap @Vicky Hoe kwam zij aan de bijzondere vulling knafeh? 😇
pi_213952518
quote:
1s.gif Op maandag 17 juni 2024 20:56 schreef AnneX het volgende:
Dat is knap @:Vicky Hoe kwam zij aan de bijzondere vulling knafeh? 😇
Zelf gemaakt.
150 gr pistache met 80 gr suiker
Klein beetje zonnebloemolie
In de keukenmachine helemaal fijn draaien tot het een crčme wordt.
Ze heeft Kadayif gekocht bij een Turkse supermarkt (in het koelschap).
Blokje boter smelten in een pan. 100 gr Kadayif in de pan erbij, gaar roosteren tot het knapperig is en dan bij de pistache crčme.
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_213952985
_O_ En was zij nu goedkoper uit?
Zag leuke prijzen voorbij komen…not.
pi_213953085
quote:
1s.gif Op maandag 17 juni 2024 21:17 schreef AnneX het volgende:
_O_ En was zij nu goedkoper uit?
Zag leuke prijzen voorbij komen…not.
10 euro voor alle ingrediënten.
7 repen van rond de 90 gram.
Reep van 100 gram kost rond de ¤ 14,95 volgens mij
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_213953106
Wow. Dochter mag er eentje opsturen…echt.
Dat wil ik wel proeven.

En ik ben de eerste hoor! w/

Anders groeien jullie dicht.😇
pi_213955552
De Dubai chocola lijkt me heerlijk _O_
Protčge moi de mes désirs.
pi_213955573
quote:
1s.gif Op maandag 17 juni 2024 21:21 schreef AnneX het volgende:
Wow. Dochter mag er eentje opsturen…echt.
Dat wil ik wel proeven.

En ik ben de eerste hoor! w/

Anders groeien jullie dicht.😇
Hihi als ze ze volgende keer weer maakt zal ik je een berichtje sturen.
Onze buren genieten altijd met ons mee
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
  vrijdag 19 juli 2024 @ 20:18:49 #9
459912 FlippingCoin
Weer zo'n kut millennial.
pi_214342373
Ziet er goed uit. :Y)
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
Met zwijgen kruist men de duivel
pi_214342411
Wow @Vicky haar dochter _O_
pi_214343164
Ziet er echt heel mooi uit die Dubai reep.. en zal zeker ook goed hebben gesmaakt :9
Ik ben verantwoordelijk voor wat ik zeg, niet voor wat jij er van begrijpt
  vrijdag 19 juli 2024 @ 21:52:33 #12
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_214343761
Oe die reep klinkt heerlijk en ziet er ook prachtig uit!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 26 juli 2024 @ 15:03:01 #13
112156 Debsterr
Dino inventor
pi_214416017
Ik wil een funfetti cake maken, maar ben even zoekende welke sprinkles hiervoor geschikt zijn. Wat denken jullie van deze?

https://www.baktotaal.nl/brandnewcake-sugar-strands-mix-700gr
Once in a while, I just wanna dance and feel good
  vrijdag 26 juli 2024 @ 15:26:01 #14
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_214416159
@Vicky mooie mal voor de chocolade, benieuwd waar die van is.
En mooie reep heeft je dochter gemaakt, zulke glanzende chocolade is niet makkelijk.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_214416199
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2024 15:26 schreef SV-tje het volgende:
@:vicky mooie mal voor de chocolade, benieuwd waar die van is.
En mooie reep heeft je dochter gemaakt, zulke glanzende chocolade is niet makkelijk.
Die is van Chocolate world
Mal nummer 1645
https://www.chocolateworld.be/winkel/vormen/kadervormen/CW1645
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_214447858
Niks ingewikkelds…gewoon een simpele sinasappelcake volgens recept
https://kookmutsjes.com/recept/marokkaanse-sinaasappelcake/

Er stond zelfs nog een ongeopend flesje Rozenwater. Met een flinke scheut daarvan is de lemoncurd losser geroerd.
Nog even overwogen om rozenwater met een spuitje te injecteren. |:( daarvan afgezien: overdaad schaadt. Nu is het subtiel merkbaar.
In een vierkant bakblik en rees er een bult.Met een groot mes bult verwijderd en de cake omgedraaid.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 3% gewijzigd door AnneX op 28-07-2024 14:25:52 ]
pi_214545547
Een week later en al weer gebakken
Uit de moestuin van de buurman op vakantie kwam een bak bramen.
De aardbei kweker had de laatste aardbeien.
En er liggen de laatste kersen en pruimen. Die eten wij dan uit de hand.
Dit recept en het was niet van “eventjes” bakken. https://www.laurasbakery.(...)n-banketbakkersroom/
Zelf zandtaartdeeg (super had geen tante fanny) Chocolade in het bad van Marie is ook niet even.
Deeg uurtje rusten in de koelkast is ook niet even. Lui banketbakkersroom uit een pakje met ook citroensap.
Oh ja…de bramen voor de zekerheid toch ook een klein uurtje in bad met veel zout. Vanwege mogelijke wormpjes 😳
Tada:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 1% gewijzigd door AnneX op 03-08-2024 19:51:03 ]
pi_214550407
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 augustus 2024 17:56 schreef AnneX het volgende:
Een week later en al weer gebakken
Uit de moestuin van de buurman op vakantie kwam een bak bramen.
De aardbei kweker had de laatste aardbeien.
En er liggen de laatste kersen en pruimen. Die eten wij dan uit de hand.
Dit recept en het was niet van “eventjes” bakken. https://www.laurasbakery.(...)n-banketbakkersroom/
Zelf zandtaartdeeg (super had geen tante fanny) Chocolade in het bad van Marie is ook niet even.
Deeg uurtje rusten in de koelkast is ook niet even. Lui banketbakkersroom uit een pakje met ook citroensap.
Oh ja…de bramen voor de zekerheid toch ook een klein uurtje in bad met veel zout. Vanwege mogelijke wormpjes 😳
Tada:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
:9~
Spoilers!
pi_214552247
Dit gaf fb terug als herinnering na 4 jaar. 😂 :Y)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_214800987
Van de molen een zakje citroen-yoghurt cake gekocht, want citroen.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En bij Xenos eindelijk een omgekeerd ‘taartmandje’ 😎
Kon die met het kantje niet laten liggen. O+ Heeft ook makkelijker opgevouwen een plekje in de kast.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_214802893
quote:
1s.gif Op zondag 4 augustus 2024 00:03 schreef AnneX het volgende:
Dit gaf fb terug als herinnering na 4 jaar. 😂 :Y)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Had ook wel wat, toen!
pi_214854734
Ik heb een recept waarvoor een taartpan nodig is van 24cm doorsnede.

Nu heb ik een alusteel vlaaipan welke schuin omhoog loopt en aan de bovenkant (grootst) 24 cm meet. De onderkant meet slechts 22cm.

Is dit dan de goede maat of kan ik dan beter de 26cm (en 24 cm onderkant) versie nemen?

Had namelijk het idee dat ik net iets teveel had van het recept.

Gaat hierom
  zondag 1 september 2024 @ 09:24:47 #23
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_214855495
quote:
0s.gif Op zondag 1 september 2024 00:05 schreef Parelhoofd het volgende:
Ik heb een recept waarvoor een taartpan nodig is van 24cm doorsnede.

Nu heb ik een alusteel vlaaipan welke schuin omhoog loopt en aan de bovenkant (grootst) 24 cm meet. De onderkant meet slechts 22cm.

Is dit dan de goede maat of kan ik dan beter de 26cm (en 24 cm onderkant) versie nemen?

Had namelijk het idee dat ik net iets teveel had van het recept.

Gaat hierom
Diameter gaat altijd over de onderkant, aangezien zijn pan ook wat uitloopt zou ik voor de grote gaan.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_214857458
quote:
0s.gif Op zondag 1 september 2024 09:24 schreef SV-tje het volgende:

[..]
Diameter gaat altijd over de onderkant, aangezien zijn pan ook wat uitloopt zou ik voor de grote gaan.
Oké dank! Ik dacht ook altijd dat het uitging van de onderkant… had ze besteld via baktotaal

Verwarrend dat ze hier de bovenkant gebruiken, had hem destijds besteld afgaande op de maataanduiding.

Had de taart eerder gemaakt maar toen in een rechte springvorm van dus wel 24cm. Zelfde recept maar dikke kliederboel in de oven vanwege overstromende appareil, garing deeg onderkant helaas niet super. Maar dat deed weinig af aan de smaak
pi_214879155
Het appeltaart recept even opgeslagen, want de goudreinetten rollen van de bomen bij de buren in de tuin.

Ondertussen kwam ik deze schoonheden tegen. Wow.
Iets voor @Vicky ‘s dochter😇

Astronomie:

pi_214986480
Feestje, dus reden om weer iets te bakken *O* aardbeien zandtaart.
Helaas was ik gisteravond afgeleid en gehaast, waardoor er wat mis ging met de zandbodem. On the go nog wel een beetje kunnen redden gelukkig. Ik had geen tijd voor een nieuw deeg en geen backup plan.
Zo ziet het er best oke uit, toch? O-)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_215066523
Tweede weekend met bezoek, dus weer gebakken O+
Nieuw experimentje, Mississippi mudpie maar dan koemelkvrij. :9

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_215126404
Ennn drie op een rij!

Appelperziktaart vandaag :9

  zondag 29 september 2024 @ 15:45:21 #29
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_215127910
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 september 2024 12:13 schreef AnneX het volgende:
Het appeltaart recept even opgeslagen, want de goudreinetten rollen van de bomen bij de buren in de tuin.

Ondertussen kwam ik deze schoonheden tegen. Wow.
Iets voor @:Vicky ‘s dochter😇

Astronomie:
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Ziet er heel AI uit.
The love you take is equal to the love you make.
pi_215128848
quote:
1s.gif Op zondag 29 september 2024 15:45 schreef Lienekien het volgende:

[..]
Ziet er heel AI uit.
Djie…zou het? 😳
pi_215141158
Twee vragen;

-Ik gebruik een vlaaivorm op appeltaart te bakken. Bodem fonceerdeeg vaak. Hoe krijg ik de taart uit de pan? Wil hem graag zo warm mogelijk laten uitharden ivm knapperige bodem. Las al tips om bakpapier te gebruiken of om er na het bakken een taartkarton onder te schuiven?

-ik heb bij de notenboer lekkere rozijnen en blanke amandelen gekocht 10 maanden terug. Verpakt in een simpel bakje. Nog houdbaar? Ruikt nog goed..
pi_215144655
Noten en rozijnen liggen hier wel eens langer. En worden ‘gewoon’ gebruikt.
Evt. een amandel proeven of het muf smaakt?

Wat bodem betreft…weet iemand anders misschien.
De appeltaart gaat in een springvorm of als plaattaart op bakpapier.
pi_215145281
Kijken of ze niet ranzig geworden zijn, de noten. Met amandelen zelf nooit gehad, walnoten worden ranzig zodra je er een kwartier niet naar kijkt.
pi_215145286
quote:
1s.gif Op zondag 29 september 2024 15:45 schreef Lienekien het volgende:

[..]
Ziet er heel AI uit.
Er verscheen in mijn tijdlijn pas een AI key lime pie met oa fijngehakte bieslook of lente ui er overheen. En rare vloeibare lagen die niet uit zakken.
pi_215185835
Dit in deze post is duidelijk geen AI, hoor :o
Dan zag het er wel netter uit :P

Neefje was jarig, is allergisch en weet dat deze tante tompoezen kan maken die hij wel mag eten :D
"Tante Hupje, wil je tompoezen voor mij bakken?" Natuurlijk.
Het is wel een eindje rijden, dus ik nam ze mee als bouwpakket en heb ze daar in elkaar gezet.


En mijn eigen allergische kind had al tijden zin in eierkoek. En ach, als de oven dan toch aan staat...
pi_215198883
Wat lief van tante Hupje 🥰
pi_215311347
😂 gossie

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_215352188
Ik bak de laatste tijd regelmatig zelf brood (deeg maak ik in de keukenmachine, afbakken in de oven). Vind ‘m heerlijk van smaak, maar het snijden.. dat lukt dus eigenlijk haast niet. Niet stevig genoeg. Wat doe ik fout? Niet strak genoeg opgerold? Heeft iemand hier überhaupt een goede methode voor want dat vind ik best lastig.
  woensdag 23 oktober 2024 @ 19:36:34 #39
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_215353531
Je moet brood echt goed laten afkoelen voor je het snijdt.
KuikenGuppy
pi_215355114
Haha oke dan zou dat het ook weleens kunnen zijn ja :+ . De keren dat ik het wel goed heb laten afkoelen sneed ie beduidend makkelijker ja.
pi_215390017
Een recept op Instagram trok mijn aandacht. Tis lekker luchtig!



pi_215408945
quote:
1s.gif Op zondag 27 oktober 2024 13:34 schreef Blues het volgende:
Een recept op Instagram trok mijn aandacht. Tis lekker luchtig!

[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Ziet er goed en makkelijk uit.
Was het gelukt en lekker?
Wij hebben hier in huis ook nog weleens van die makkelijkere recepten van tiktok oid maar die worden niet altijd zoals op de filmpjes 😅
pi_215409670
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 oktober 2024 11:39 schreef het-is-mij het volgende:

[..]
Ziet er goed en makkelijk uit.
Was het gelukt en lekker?
Wij hebben hier in huis ook nog weleens van die makkelijkere recepten van tiktok oid maar die worden niet altijd zoals op de filmpjes 😅
Zoals je ziet is het gelukt en lekker en luchtig volgens mijn collega's en mijzelf. @golfer vond het net iets lekkerderder met een druppie honing ;)
  zaterdag 9 november 2024 @ 15:58:40 #44
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_215530864
Hoewel het niet in ons dieet past, maak ik vandaag via een recept van Yvette van Boven uit het Volkskrant Magazine een boterige speculaaskoek met chocolade, karamel en pistache.

Recept:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Voordat het de oven in gaat ziet het er zo uit:
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 9 november 2024 @ 16:57:48 #45
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_215531308
Gebakken, uit de oven en met boterige karamel bedropen, voordat ik de afgekoelde koek in brokken ga snijden:

There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_215541266
Wij eten straks zelfgemaakte groentesoep en hartig breekbrood :9
pi_215553460
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2024 15:45 schreef Hupje het volgende:
Wij eten straks zelfgemaakte groentesoep en hartig breekbrood :9
[ afbeelding ]
Wow die ziet er mooi uit!
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_215561845
Absoluut geen bakwerk maar te mooi om niet te showen ;)

Dochter maakte gisteren haar chocolade showstuk af.

♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_215562331
Goed zeg! Een tien👍🏼

[ Bericht 58% gewijzigd door AnneX op 13-11-2024 09:55:12 ]
pi_215661923
Kwam een ‘reel’ tegen met een appelbol. Dat leek mij simpel.
https://www.facebook.com/reel/549645127986140
Hoe ging dat: ah eigen merk bladerdeeg, bleek te klein voor 6 rondjes maat soepkom.
Dus het restant nog eens uitrollen. Want ik had de drie appels wel geschild al.
Het duurde langer dan ik dacht om de appels te carameliseren. Gelukkig paste de 6 helften in één pan.
I.p.v. aardbeienjam, deed ik een theelepel caramelsaus van bonne mama . Plus een stukje pure chocolade.
Na de ei nog kaneelsuiker erover gestrooid. De best geslaagde ging op de foto.
pi_215665518
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 november 2024 16:18 schreef AnneX het volgende:
Kwam een ‘reel’ tegen met een appelbol. Dat leek mij simpel.
https://www.facebook.com/reel/549645127986140
Hoe ging dat: ah eigen merk bladerdeeg, bleek te klein voor 6 rondjes maat soepkom.
Dus het restant nog eens uitrollen. Want ik had de drie appels wel geschild al.
Het duurde langer dan ik dacht om de appels te carameliseren. Gelukkig paste de 6 helften in één pan.
I.p.v. aardbeienjam, deed ik een theelepel caramelsaus van bonne mama . Plus een stukje pure chocolade.
Na de ei nog kaneelsuiker erover gestrooid. De best geslaagde ging op de foto.
[ link | afbeelding ]
Wat een leuk idee
We have far more in common than that which devides us..
pi_215672511
Suikervrije appel-walnotencake
#project gezond



[ Bericht 7% gewijzigd door Blues op 26-11-2024 12:59:43 ]
pi_215673884
quote:
88s.gif Op zondag 24 november 2024 15:33 schreef Blues het volgende:
Suikerarme appel-walnotencake
#project gezond

[ link | afbeelding ]
Hoe is de cake mix nu gezoet?
En hoe lang “mag / mogen” jullie doen over de cake? 2-3 dagen?
pi_215673933
quote:
1s.gif Op zondag 24 november 2024 18:40 schreef AnneX het volgende:


Hoe is de cake mix nu gezoet?
En hoe lang “mag / mogen” jullie doen over de cake? 2-3 dagen?
De rozijnen maken het zoetig.
Het is de maandag- en woensdagavond snack :9 Dus we eten samen 4 plakken.
Rest gaat morgen mee naar werk.
Vriezer is vol :D

Recept:
https://www.projectgezond(...)e-appel-walnotencake
  zondag 24 november 2024 @ 19:43:14 #55
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_215674420
Ik blijf het met dit soort baksels geinig vinden dat suiker uit suikerbieten ineens heel anders zou zijn dan suiker uit rozijnen en appels.

Combinatie met walnoten en appel is heerlijk, klinkt goed
Is ie ook beetje luchtig en vettig?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_215675122
Nee :D
pi_215675125
quote:
10s.gif Op zondag 24 november 2024 19:43 schreef Molo het volgende:
Ik blijf het met dit soort baksels geinig vinden dat suiker uit suikerbieten ineens heel anders zou zijn dan suiker uit rozijnen en appels.
Het zijn inderdaad beide suikers. Maar de ene suiker is op moleculair niveau de andere suiker niet: tafelsuiker uit suikerbieten is sucrose, terwijl krenten en appels relatief veel fructose bevatten. Fructose smaakt bij gelijke hoeveelheid 2x zoeter (dus je hebt er minder van nodig), heeft minder effect op de bloedsuikerspiegel maar kan ook voor darmklachten en winderigheid zorgen (fructose-intollerantie).

Echt gezond zijn ze beide niet. Wel anders.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_215749170

Niet zo fotogeniek maar wel lekker: twee kerststollen. Met zuurbessen in plaats van krenten omdat daar nog een zakje van lag.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_215757656
Kaneelbroodjes van Project Gezond :+
Recept: https://www.projectgezond.nl/recepten/kaneelbroodjes-met-pistache


  woensdag 4 december 2024 @ 14:36:27 #60
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_215766810
Nadat Blues O+ gisteren kaneelbroodjes had gemaakt, heb ik vandaag dit recept voor kanelbullar gemaakt:
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_215825708
Ontbijtcake met perzik gemaakt.
Lekker! Niet te zoet ook.

https://www.projectgezond.nl/recepten/ontbijtcake-met-perzik

pi_215867239
Ik ben kaneelbroodjes aan het maken met een nieuw recept. Vergat ik om de schaal in de koelkast te zetten aan het eind van de tweede rijs. Dus de boel heeft lekker 4,5 uur staan rijzen tot ik weer thuis was }:|
Ik ben benieuwd wat dit nog wordt. _O-
pi_216009197
Ik maakte medovik. Leuk voor een keer, maar qua smaak (koemelkvrij) voor mij niet per se voor herhaling vatbaar.

  donderdag 26 december 2024 @ 12:26:16 #64
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_216009656
Ja die smaak komt natuurlijk voor een groot deel wel van de melkproducten.
Hij is wat bleekjes, komt dat ook daardoor? Wat had je als vervanger gebruikt?

Ziet er wel prachtig uit trouwens. Ik heb een enorme liefde voor Medovik maar nog nooit gedurfd te maken gezien ik een vreselijk slechte bakker ben :')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_216013356
quote:
1s.gif Op donderdag 26 december 2024 12:26 schreef Molo het volgende:
Ja die smaak komt natuurlijk voor een groot deel wel van de melkproducten.
Hij is wat bleekjes, komt dat ook daardoor? Wat had je als vervanger gebruikt?
Ik ken het origineel niet verder, was geďnspireerd door HHB ;)
Ik gebruikte margarine ipv roomboter en kokoskwark en Blue Band Finesse plantaardige slagroom ipv zure room en slagroom. Ik had wat vegan sites bekeken voor alternatieve medoviks en dit leek me de handigste keuze.

Ach, het was grappig voor een keer en prima om te eten. Maar alleen baksels in de categorie 'superlekker' of 'heel eenvoudig en lekker' maak ik vaker ;)
  maandag 30 december 2024 @ 21:04:43 #66
277627 Seven.
We are Borg.
pi_216103383
Ik ga kniepertjes bakken morgen of overmorgen :9~ .
Resistance is futile.
  vrijdag 3 januari 2025 @ 12:13:46 #67
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_216159134
Misschien aardig voor mensen hier, een aantal leuke lezingen/ workshops van bekende bakkers, helemaal onderaan de pagina :)

https://www.kunstmuseum.n(...)denis-van-het-toetje
Tú estás dura y yo me veo cabrón en el espejo
pi_216171563
Worteltaartmuffins van Project Gezond.
Niet online te vinden dus ook foto van recept uit het boek *)
Straks pas eten, dus weet nog niet hoe het smaakt :D







pi_216172522
Zijn lekker, goed op smaak ^O^ :Y)
pi_216172588
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 januari 2025 15:33 schreef Blues het volgende:
Zijn lekker, goed op smaak ^O^ :Y)
Ook mooi om te zien, met de papiertjes 😎
Edit: lees het recept zojuist: bestaan er muffin papiertjes 😇

Is het bedoeld als smakelijk gezond hapje op een dag? als tussendoor.
pi_216173641
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 januari 2025 15:39 schreef AnneX het volgende:


Ook mooi om te zien, met de papiertjes 😎
Edit: lees het recept zojuist: bestaan er muffin papiertjes 😇

Is het bedoeld als smakelijk gezond hapje op een dag? als tussendoor.
We eten 6x per dag en dit is een tussendoortje.
Ik had geen muffinpapiertjes, dus bakpapier geknipt :D
pi_216422333
Ik heb nog zelfgemaakt speculaasdeeg in de koelkast liggen van begin december. Koude koelkast, strak verpakt in huishoud en aluminiumfolie. Is dit nog goed?
pi_216422963
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 januari 2025 09:28 schreef Parelhoofd het volgende:
Ik heb nog zelfgemaakt speculaasdeeg in de koelkast liggen van begin december. Koude koelkast, strak verpakt in huishoud en aluminiumfolie. Is dit nog goed?
Zit er ei in?
Protčge moi de mes désirs.
pi_216425411
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 januari 2025 10:32 schreef arvensis het volgende:

[..]
Zit er ei in?
Nee geen ei! Wel beetje melk
pi_216442190
Uit het 2e boek van Project Gezond: bananencake met pindakaasglazuur.

pi_216442370
Met pindakaasglazuur is ook bijzonder!

Vrijdag ook gebakken..uit een pakje ( uit het kerstpakket).
Nog toegevoegd water 😂 3 x banaan stukjes duh en walnoten en hazelnoten voor een bite.
Bijna op :Y)
pi_216444620
Helft neem ik morgen mee naar werk.
2x2 plakjes voor ons voor 2 dagen, 2 plakkies voor 2 woensdag coll. :D
Niks in de vriezer voor ons dit keer :D
pi_216451398
Dochter had vandaag masterclass suiker trekken

♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_216471773
Ik zou morgen op een cursus voor iets lekkers bij de koffie zorgen. Ik had nog een cake bakmix uit een kerstpakket, wat we thuis niet kunnen eten ivm allergie. Maak ik die, dacht ik.
Dus ik las die verpakking eens goed :'). Het heet appelcake en op het plaatje zit er appel in en op. Maar volgens de beschrijving moest er alleen appel op. Dat kan ik oplossen.
Probleem 2: er staat niet bij welke maat springvorm je moet gebruiken. Gegokt en nu heb ik dus spijt. Het wordt geen hoge cake in ieder geval. _O-
En als laatste, geen idee of ie gaar wordt. Hij moet een uur op 145 graden, dat lijkt me zo laag.
Dus, ik ben benieuwd :D

[ Bericht 0% gewijzigd door Hupje op 29-01-2025 16:35:46 ]
pi_216471795
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2025 16:27 schreef Hupje het volgende:
Ik zou morgen op een cursus voor iets lekkers bij de koffie zorgen. Ik had nog een cake bakmix uit een kerstpakket, wat we thuis niet kunnen eten ivm allergie. Maak ik die, dacht ik.
Dus ik las die verpakking eens goed :'). Het heet appelcake en op het plaatje zit er appel in en op. Maar volgens de beschrijving moest er alleen appel op. Dat kan ik oplossen.
Probleem 2: er staat niet bij welke maat springvorm je moet gebruiken. Gegokt en nu heb ik dus spijt. Het wordt geen hoge cake in ieder geval. _O-
En als laatste, geen idee of ie gaat wordt. Hij moet een uur op 145 graden, dat lijkt me zo laag.
Dus, ik ben benieuwd :D
Post je een foto van het resultaat? :D
  woensdag 29 januari 2025 @ 18:09:42 #81
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_216473062
quote:
1s.gif Op woensdag 29 januari 2025 16:27 schreef Hupje het volgende:
Ik zou morgen op een cursus voor iets lekkers bij de koffie zorgen. Ik had nog een cake bakmix uit een kerstpakket, wat we thuis niet kunnen eten ivm allergie. Maak ik die, dacht ik.
Dus ik las die verpakking eens goed :'). Het heet appelcake en op het plaatje zit er appel in en op. Maar volgens de beschrijving moest er alleen appel op. Dat kan ik oplossen.
Probleem 2: er staat niet bij welke maat springvorm je moet gebruiken. Gegokt en nu heb ik dus spijt. Het wordt geen hoge cake in ieder geval. _O-
En als laatste, geen idee of ie gaar wordt. Hij moet een uur op 145 graden, dat lijkt me zo laag.
Dus, ik ben benieuwd :D
Ik vind een uur dan weer heel erg lang... Ben benieuwd!
Tú estás dura y yo me veo cabrón en el espejo
pi_216487716
@Vicky vandaag bezocht ik het Gemeentemuseum in Den Haag voor de expositie over toet.
Wat weet Janny van der Heijden er veel van.
En er was ook een interview met een fantastische beroemde suikerwerk kunstenaar mevrouw, wiens naam ik dus ben vergeten.
Zij werkt in Amsterdam. Dit is dus ook suikerwerk!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  donderdag 30 januari 2025 @ 21:21:32 #83
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_216488475
quote:
1s.gif Op donderdag 30 januari 2025 20:41 schreef AnneX het volgende:
@:Vicky vandaag bezocht ik het Gemeentemuseum in Den Haag voor de expositie over toet.
Wat weet Janny van der Heijden er veel van.
En er was ook een interview met een fantastische beroemde suikerwerk kunstenaar mevrouw, wiens naam ik dus ben vergeten.
Zij werkt in Amsterdam. Dit is dus ook suikerwerk!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Fijn om te lezen! :Y Ben je naar de lezing van Janny geweest afgelopen zondag? Of zag je haar op een opname in het museum?
Tú estás dura y yo me veo cabrón en el espejo
pi_216488751
quote:
2s.gif Op donderdag 30 januari 2025 21:21 schreef RobertoCarlos het volgende:

[..]
Fijn om te lezen! :Y Ben je naar de lezing van Janny geweest afgelopen zondag? Of zag je haar op een opname in het museum?
Toen ik las over de expositie, bleek (natuurlijk) alles volgeboekt.
De gesprekken met Nadia …? over Midden Oosterse desserts, en met de Suikerwerk (jonge) mevrouw waren oa. ook verhelderend. Er zijn meerdere filmpjes en interviews tijdens de rondwandeling.
Iemand heeft tientallen - honderdtallen verschillende bakvormen verzameld! en een wereld gilde van bakvorm verzamelaars opgericht. 😂 Haar verzameling nagelaten.
pi_216490555
quote:
1s.gif Op donderdag 30 januari 2025 20:41 schreef AnneX het volgende:
@:Vicky vandaag bezocht ik het Gemeentemuseum in Den Haag voor de expositie over toet.
Wat weet Janny van der Heijden er veel van.
En er was ook een interview met een fantastische beroemde suikerwerk kunstenaar mevrouw, wiens naam ik dus ben vergeten.
Zij werkt in Amsterdam. Dit is dus ook suikerwerk!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wow prachtig! Mijn moeder was bij die expositie geweest. Ze vond het heel mooi.
Mijn dochter gaat volgende week naar het Chocoladefestival in Amsterdam.
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
  donderdag 30 januari 2025 @ 23:48:52 #86
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_216490648
quote:
1s.gif Op donderdag 30 januari 2025 23:37 schreef Vicky het volgende:

[..]
Wow prachtig! Mijn moeder was bij die expositie geweest. Ze vond het heel mooi.

Goed om te lezen!! ^O^
Tú estás dura y yo me veo cabrón en el espejo
  vrijdag 31 januari 2025 @ 01:26:34 #87
383641 Books1
Follow your dreams...
pi_216490904
quote:
1s.gif Op donderdag 30 januari 2025 20:41 schreef AnneX het volgende:
@:Vicky vandaag bezocht ik het Gemeentemuseum in Den Haag voor de expositie over toet.
Wat weet Janny van der Heijden er veel van.
En er was ook een interview met een fantastische beroemde suikerwerk kunstenaar mevrouw, wiens naam ik dus ben vergeten.
Zij werkt in Amsterdam. Dit is dus ook suikerwerk!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Natasja Sadi dacht ik. Die is echt geweldig met suikerbloemen oa.
If you can dream it, you can do it...
pi_216491000
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 januari 2025 01:26 schreef Books1 het volgende:

[..]
Natasja Sadi dacht ik. Die is echt geweldig met suikerbloemen oa.
Ja!
pi_216521723
Gister koekjes gebakken met een pak van de molen.
Tja, in de combi oven kwamen de plakjes té dicht bij elkaar. Dan had ik er een hele plak van kunnen maken. Op alle koekjes een stukje noot of wat extra choco rasp opgelegd.
Direct uit de oven leken het lage muffins: knapperig van buiten en zacht van binnen.
Affijn, nu hebben we chocolade koekjes in de trommel.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_216570399
Hamkaas koekjes gebakken :9

pi_216573829
quote:
1s.gif Op donderdag 6 februari 2025 12:25 schreef Blues het volgende:
Hamkaas koekjes gebakken :9

[ link | afbeelding ]
Die zien er goed uit! :9
  donderdag 6 februari 2025 @ 18:33:13 #92
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_216574632
quote:
1s.gif Op donderdag 6 februari 2025 12:25 schreef Blues het volgende:
Hamkaas koekjes gebakken :9

[ link | afbeelding ]
Nee, je hebt knapperige hamkaas koekjes gebakken ;)
Tú estás dura y yo me veo cabrón en el espejo
pi_216574676
:D
pi_216634769


Cookies!
(Hazel-) notenkoekjes met chocoladechip uit het 2e boek, week 7 van Project Gezond.
  zondag 6 april 2025 @ 22:30:49 #95
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_217308590
Tadaaa!! *O* *O*, Mijn Pasteis de Nata (portugese roomtaartjes)








Omdat ik een oven heb die maar tot 220 graden gaat was het best improviseren om de onderkant goed warm te krijgen. Omdat ze eigenlijk op 250 graden moeten bakken heb ik ze eerst maar eens 30 minuten laten garen op 220.

Bovendien had ik een plaat met muffin-vormpjes gebruikt, maar zat er bij deze oven alleen maar een rooster dat ronddraaide. En de hele muffinplaat was daar te groot voor ... :{

Dus ik heb ze in de muffin-vorm-plaat (met bladerdeeg) gevuld en de hele muffinplaat op een bakplaat gezet. Maar ja, daardoor werden de bodempjes natuurlijk niet gaar terwijl de custard en het deeg bovenop bijna aanbrandde.. 8)7 Dus na 30 minuten de al wat gevormde, niet-garen vormpjes eruit gehaald en op een (hoog) draaiend rooster 10 minuten laten bakken. Dat werkte gelukkig wel :Y

Dus nu een liggend, breed rooster kopen zodat het deeg de volgende keer aan de onderkant in 1 keer kan garen.
Leuk en lekker projectje! :s)
Tú estás dura y yo me veo cabrón en el espejo
pi_217308832
Met al die dingen, die tegenzaten, zien ze er smakelijk uit👍🏼

( heb je zelf de custard gemaakt?) want ik smokkel met kk. Sssst.😉

Goed, dat je dat zegt van de oventemp. Nu ik verhuisd ben, ook een ander merk combimagnetron. Hiervoor een combi oven.
Toch eens een manual opduikelen.
  maandag 7 april 2025 @ 00:14:25 #97
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_217308931
Thanks :) Ja, de custard heb ik zelf gemaakt, is ook niet zo heel moeilijk hoor. Het bladerdeeg dan weer niet, dat komt een volgende keer

Het schijnt dat die oventemperatuur eigenlijk op 250 graden moet, als je ze binnen 10-15 minuten wilt bakken. In sommige 'pasteis de nata'-recepten staat een temperatuur van 200 of 220 graden met 10 a 20 minuten bakken, maar dat werkte iig bij mij echt niet...

[ Bericht 0% gewijzigd door RobertoCarlos op 07-04-2025 09:58:04 ]
Tú estás dura y yo me veo cabrón en el espejo
pi_217352781
Klein Oreo taartje gemaakt voor een kinderfeestje. Was snel op ;)
  zondag 13 april 2025 @ 00:27:31 #99
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_217353470
Oef, dat is echt een goeie kindertaart! Was het niet een zware taart?
En is dat nou sucade bovenop? Dat zie ik eigenlijk nooit in een baksels (behalve oliebollen dan..)
Tú estás dura y yo me veo cabrón en el espejo
pi_217353934
Ja, deze taart is best machtig. Daarom geen grote gemaakt ;)
De afwerking aan de bovenkant lukte niet zo goed :@ daar wilde ik eigenlijk toefjes botercrčme op hebben, maar de stukjes oreo waren te groot om goed uit de spuitzak te komen. Dus toen maar afgesmeerd en er paas suiker decoratie op gedaan. Het was tenslotte een kinderfeestje, zó kieskeurig zijn de eters dan toch niet :D
  zondag 13 april 2025 @ 13:45:07 #101
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_217356372
Ja, snap ik! Mooi dat ie in de smaak viel! ^O^
Tú estás dura y yo me veo cabrón en el espejo
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')