abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Moderator/colorchick zondag 26 oktober 2025 @ 20:04:05 #201
382129 crew  Donna
pi_219113221
quote:
2s.gif Op zaterdag 25 oktober 2025 23:02 schreef RobertoCarlos het volgende:
Ik was wat laat eigenlijk, maar ik voelde het gewoon goed aan dat je zoiets ging doen ;)

Hoog niveau hoor, 'macarons'... dat worden later nog eens echte bakkers :s)
Ik ben geen meester bakker hoor, maar vind het wel echt leuk om m'n dochters verschillende dingen te leren met bakken. :Y
  Moderator/colorchick vrijdag 7 november 2025 @ 21:06:54 #202
382129 crew  Donna
pi_219218049
Het is weer weekend met de kids. Morgen maar een stroopwafel cake bakken!
  vrijdag 7 november 2025 @ 23:33:44 #203
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_219219056
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 november 2025 21:06 schreef Donna het volgende:
Het is weer weekend met de kids. Morgen maar een stroopwafel cake bakken!
Creatief! :s) Welke van de verschillende soorten Stroopwafel-cakes ga je bakken?

Deze, met stroopwafels als laagjes:


Of deze, met stukjes stroopwafel door het beslag?
Cookin’ like a chef I’m a 5 star Michelin
  Moderator/colorchick zaterdag 8 november 2025 @ 07:01:13 #204
382129 crew  Donna
pi_219219460
Ja meer zoiets als de onderste idd. :Y
Heb nog zo'n pak bakmix ervoor en dan even kijken hoe ik daar een eigen draai aan geef.
  zaterdag 8 november 2025 @ 08:37:11 #205
277627 Seven.
We are Borg.
pi_219219653
M'n zoontje heeft het bakken ontdekt. Meestal doen we gewoon de Koopmans pakken. Binnenkort ga ik ff zoutdeeg maken om wat voetafdrukken voor kerst te maken.
Resistance is futile.
pi_219219776
Ik heb nog een paar (gekregen) bakmixen staan die we nooit doen omdat kind het resultaat dan niet mag eten ivm allergie.
Binnenkort maar eens beslissen of we ze wel gaan maken, maar dan cadeau geven aan iemand of dat we de bakmixen in een deelhuisje zetten.

Binnenkort is het weer de tijd van kruidnoten bakken en zelf 'chocoladeletters' maken O+
  zaterdag 8 november 2025 @ 15:06:21 #207
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_219221621
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 november 2025 07:01 schreef Donna het volgende:
Ja meer zoiets als de onderste idd. :Y
Heb nog zo'n pak bakmix ervoor en dan even kijken hoe ik daar een eigen draai aan geef.
Ben benieuwd! :9
Cookin’ like a chef I’m a 5 star Michelin
  Moderator/colorchick zaterdag 8 november 2025 @ 16:58:57 #208
382129 crew  Donna
pi_219222826
Het zijn toch mini tarte tartin geworden. Morgen de cake maar even maken. :9
pi_219222857
quote:
7s.gif Op zaterdag 8 november 2025 08:37 schreef Seven. het volgende:
M'n zoontje heeft het bakken ontdekt. Meestal doen we gewoon de Koopmans pakken. Binnenkort ga ik ff zoutdeeg maken om wat voetafdrukken voor kerst te maken.
Dit opende plots een deur naar allerlei herinneringen waarvan ik niet wist dat ik ze had :o Dat is lang geleden, zoutdeeg. Nostalgie. (en ja, kleine Isa proefde daar gewoon van)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 8 november 2025 @ 19:28:16 #210
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_219224201
Ik kende zoutdeeg helemaal niet moet ik bekennen.... :@
Cookin’ like a chef I’m a 5 star Michelin
  zondag 9 november 2025 @ 12:10:02 #211
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_219229338
Het fruit staat te weken in de whiskey, tijd voor Christmas cake ~:)



En English buttermilk muffins bak je even knapperig in de pan en nu liggen ze in de oven om door te garen. Dadelijk doormidden en dan boter er op laten smelten :Y)

Ik heb je lief mijn hele leven
  Moderator/colorchick zondag 9 november 2025 @ 13:46:08 #212
382129 crew  Donna
pi_219230278
De stroopwafelcake staat nu in de oven. Het ruikt heerlijk.

Vanochtend banaan nutella flappen gemaakt voor het ontbijt. Was echt heel lekker! *O*
  zondag 9 november 2025 @ 14:32:03 #213
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_219230604
Nou, dan doe ik gewoon mee met bak-berichten, ook al heb ik nog geen resultaat :s)
Ik ben druk bezig te experimenteren met mijn hetelucht-combi oven om de juiste tijd en temperatuur voor mijn chocolate chip cookies te vinden.

Bovendien heb ik eerst geprobeerd om de ingredienten te mengen in de Thermomix (hoef ik niet na te denken en mijn handen blijven clean *) ), maar ik denk op dit moment dat dat toch niet echt goed mengt. Een recept van Robert kwam er ongelofelijk plakkerig uit, dat was niet te doen, ik heb er geloof 1 kilo aan bloem bij moeten doen tijdens het extra kneden... }:|

Dus nu ga ik de volgende batch maar gewoon mengen met de Kitchenaid, dat zou moeten lukken.

Ik ben ook bezig om het bakproces super-efficient te maken (vind ik leuk!). Ik wil dat als ik bezoek krijg of als ik ergens naar toe ga, binnen max een half uur gebakken koekies heb. Dus ik ben nu bezig met het idee van Robert om het gemengde, gekoelde deeg in een rol op te rollen en in de koelkast te leggen. Als ik het nodig heb, kan ik het dan direct uit de koelkast te halen, de koekies die ik nodig heb als plakjes afsnijden en die dan direct te bakken.
Als ik eenmaal weet hoe het bakproces qua tijd/temp. en stappen moet, ga ik dat heel gedetailleerd uitschrijven, zodat ik die goddelijke CCC een volgende keer zonder nadenken kan maken :Y

Ik heb nu zo'n pil liggen en die ga ik zometeen bakken op een temperatuur/tijd die ik nu ga testen. Wordt vervolgd dus! *O*

Een lang verhaal, maar het lijkt mij ook gewoon interessant om te weten waar iedereen mee bezig en hoe iedereen bezig is. Bakken is wat mij betreft niet alleen maar foto's van het eindresultaat laten zien, maar ook gewoon veel experimenteren en dat met anderen delen :s)
Cookin’ like a chef I’m a 5 star Michelin
  Moderator/colorchick zondag 9 november 2025 @ 14:37:09 #214
382129 crew  Donna
pi_219230638
Ik wil denk ik ook eens een keukenmachine.

Heb (helaas) ook alleen een hetelucht combi oven dus moet daar ook wel eens wat aan tweaken voordat het perfect is.
  zondag 9 november 2025 @ 14:41:43 #215
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_219230663
Ik heb in de vriezer tegenwoordig hoopjes koekdeeg liggen die ik af kan bakken. Super handig :Y
Van de week at kind daardoor nog een koekje met paasei :D

Ik heb cranberry koekjes, kokos karamel brownies en mexicaanse sneeuw koekjes op het programma staan om daar aan toe te voegen de komende week voor de feestdagen.
Ik heb je lief mijn hele leven
  zondag 9 november 2025 @ 15:34:30 #216
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_219230998
quote:
1s.gif Op zondag 9 november 2025 14:37 schreef Donna het volgende:
Ik wil denk ik ook eens een keukenmachine.

Heb (helaas) ook alleen een hetelucht combi oven dus moet daar ook wel eens wat aan tweaken voordat het perfect is.
Ja, sowieso moet je je 'oven leren kennen', maar een heteluchtoven is dat helemaal lastig.. Zeker ook omdat alle recepten geschreven zijn voor boven-onderwarmte ovens en je de tijd/temperatuur moet vertalen. Het is mijn ervaring dat de regel (die ze dan zeggen) dat je de temperatuur van de recepten met 10% moet verlagen om de temp. van een heteluchtoven te krijgen niet echt klopt.. Is dat ook jouw ervaring?

En heeft een heteluchtoven ook voordelen naar jouw idee? (ze zeggen dat je bijv. beter kunt drogen (zoals meringue) in een heteluchtoven..
Cookin’ like a chef I’m a 5 star Michelin
  zondag 9 november 2025 @ 15:36:15 #217
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_219231024
quote:
1s.gif Op zondag 9 november 2025 14:41 schreef laziness het volgende:
Ik heb in de vriezer tegenwoordig hoopjes koekdeeg liggen die ik af kan bakken. Super handig :Y
Van de week at kind daardoor nog een koekje met paasei :D

Ik heb cranberry koekjes, kokos karamel brownies en mexicaanse sneeuw koekjes op het programma staan om daar aan toe te voegen de komende week voor de feestdagen.
Dat is mijn einddoel idd ook, als er bezoek is heel nonchalant iets uit de vriezer halen en daarna superverse koekjes leveren :s)
En bak je ze dan gelijk af vanuit de diepvriezer? Of breng je ze eerst op kamertemperatuur voordat ze de oven in gaan?
Cookin’ like a chef I’m a 5 star Michelin
  zondag 9 november 2025 @ 16:59:16 #218
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_219231672
Staat al in het wat eten wij vandaag topic, maar hoort ook wel hier thuis:
En in het kader van uitproberen maak ik ook nog als extra voor tussendoor uit Project Gezond deze worstenbroodjes. :Y)

Staan nu in de oven en ik zal straks het resultaat posten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 9 november 2025 @ 17:08:50 #219
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_219231724
Ze zijn klaar:
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 9 november 2025 @ 17:13:56 #220
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_219231761
quote:
14s.gif Op zondag 9 november 2025 17:08 schreef golfer het volgende:
Ze zijn klaar:
[ link | afbeelding ]
En hoe smaken ze?
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zondag 9 november 2025 @ 17:16:01 #221
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_219231786
quote:
1s.gif Op zondag 9 november 2025 17:13 schreef Whiskers2009 het volgende:

En hoe smaken ze?
Nog geen idee. Ze komen net uit de oven en staan nog wat af te koelen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 9 november 2025 @ 17:17:23 #222
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_219231798
quote:
7s.gif Op zondag 9 november 2025 17:16 schreef golfer het volgende:

[..]
Nog geen idee. Ze komen net uit de oven en staan nog wat af te koelen.
Helder! Ben wel heel benieuwd, dus laat het nog even weten als je wil! :)
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zondag 9 november 2025 @ 17:20:48 #223
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_219231827
quote:
1s.gif Op zondag 9 november 2025 17:17 schreef Whiskers2009 het volgende:
Helder! Ben wel heel benieuwd, dus laat het nog even weten als je wil! :)
Net eentje gegeten. Niet echt een worstenbroodje vind ik, meer een klein gehaktbroodje. Wel lekker smakelijk. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 9 november 2025 @ 17:24:26 #224
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_219231860
quote:
14s.gif Op zondag 9 november 2025 17:20 schreef golfer het volgende:

[..]
Net eentje gegeten. Niet echt een worstenbroodje vind ik, meer een klein gehaktbroodje. Wel lekker smakelijk. :9
Jammer!
Maar smakelijk is uiteraard het belangrijkste ;)
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zondag 9 november 2025 @ 17:30:03 #225
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_219231893
quote:
14s.gif Op zondag 9 november 2025 17:20 schreef golfer het volgende:

[..]
Net eentje gegeten. Niet echt een worstenbroodje vind ik, meer een klein gehaktbroodje. Wel lekker smakelijk. :9
Ik zag er nog geen 'worst' in eerlijk gezegd :@ ;)
Cookin’ like a chef I’m a 5 star Michelin
  zondag 9 november 2025 @ 17:42:51 #226
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_219231974
quote:
2s.gif Op zondag 9 november 2025 17:30 schreef RobertoCarlos het volgende:

Ik zag er nog geen 'worst' in eerlijk gezegd :@ ;)
Nou is een echt langwerpig Brabants worstenbroodje wel ook gevuld met gehakt. (in de vorm van een worst)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 9 november 2025 @ 19:54:43 #227
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_219234106
quote:
2s.gif Op zondag 9 november 2025 15:36 schreef RobertoCarlos het volgende:

[..]
Dat is mijn einddoel idd ook, als er bezoek is heel nonchalant iets uit de vriezer halen en daarna superverse koekjes leveren :s)
En bak je ze dan gelijk af vanuit de diepvriezer? Of breng je ze eerst op kamertemperatuur voordat ze de oven in gaan?
Ja :Y rechtstreeks de oven in.

Mijn heteluchtoven heeft ook gewoon een stand boven en onderwarmte. Die gebruik ik altijd met bakken.

Maar op dit moment liggen er schijfjes fruit in te drogen en dat werkt inderdaad het beste met de ventilator aan.
Ik heb je lief mijn hele leven
  zondag 9 november 2025 @ 21:32:41 #228
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_219235107
quote:
3s.gif Op zondag 9 november 2025 17:42 schreef golfer het volgende:

[..]
Nou is een echt langwerpig Brabants worstenbroodje wel ook gevuld met gehakt. (in de vorm van een worst)
Ah! Dat wist ik niet eens.. Ben ook wat minder van het hartige :s)
Cookin’ like a chef I’m a 5 star Michelin
  zondag 9 november 2025 @ 21:35:46 #229
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_219235159
Gisteren een stoofpeertjeskwarktaart gemaakt, was echt een aanrader zo lekker O+.
KuikenGuppy
  Moderator/colorchick zondag 9 november 2025 @ 21:36:10 #230
382129 crew  Donna
pi_219235166
quote:
2s.gif Op zondag 9 november 2025 15:34 schreef RobertoCarlos het volgende:

[..]
Ja, sowieso moet je je 'oven leren kennen', maar een heteluchtoven is dat helemaal lastig.. Zeker ook omdat alle recepten geschreven zijn voor boven-onderwarmte ovens en je de tijd/temperatuur moet vertalen. Het is mijn ervaring dat de regel (die ze dan zeggen) dat je de temperatuur van de recepten met 10% moet verlagen om de temp. van een heteluchtoven te krijgen niet echt klopt.. Is dat ook jouw ervaring?

En heeft een heteluchtoven ook voordelen naar jouw idee? (ze zeggen dat je bijv. beter kunt drogen (zoals meringue) in een heteluchtoven..
Ik gebruik eigenlijk altijd de temperatuur van het recept en als dan ergens staat 60-70 minuten dan doe ik wel 70, vaak nog wel 5 langer ook.
Voor baksels heb ik al jaren niet meer een gewone oven gebruikt. Dus zodoende kan ik niet echt voordelen/nadelen benoemen.
Voor ovenschotels wel en die krijgen met boven- en onderwarmte gewoon veel sneller een mooi korstje/kleurtje.
  zondag 9 november 2025 @ 21:37:30 #231
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_219235183
quote:
1s.gif Op zondag 9 november 2025 19:54 schreef laziness het volgende:

[..]
Ja :Y rechtstreeks de oven in.

Mijn heteluchtoven heeft ook gewoon een stand boven en onderwarmte. Die gebruik ik altijd met bakken.

Maar op dit moment liggen er schijfjes fruit in te drogen en dat werkt inderdaad het beste met de ventilator aan.
Ja dat vermoedde ik al. Een van de dingen die bij mij iig echt goed werkt, is het drogen van meringue... Ook maar eens fruit proberen te drogen dan. Ik heb trouwens geen boven- en onderwarmte, want dat zou ik dan geen echte hardcore heteluchtoven meer noemen, eerder een gewone oven met hetelucht-optie ;) (verder niet velours, hoor :s) )
Cookin’ like a chef I’m a 5 star Michelin
  zondag 9 november 2025 @ 21:40:11 #232
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_219235210
quote:
0s.gif Op zondag 9 november 2025 21:36 schreef Donna het volgende:

[..]
Ik gebruik eigenlijk altijd de temperatuur van het recept en als dan ergens staat 60-70 minuten dan doe ik wel 70, vaak nog wel 5 langer ook.
O, dat is best bijzonder... want alle bak-sites zeggen dat de HL-oven warmer bakt..en dat je de temperatuur 10-20% lager moet zetten. Maar goed, zo zie je maar weer dat elke oven echt weer anders is en dat je vooral jouw eigen over moet leren kennen.. :)
quote:
Voor ovenschotels wel en die krijgen met boven- en onderwarmte gewoon veel sneller een mooi korstje/kleurtje
Ja dat herken ik wel, zelfs al je de grill gebruikt werkt dat (bij mij iig) veel minder goed...
Cookin’ like a chef I’m a 5 star Michelin
  Moderator/colorchick zondag 9 november 2025 @ 21:45:40 #233
382129 crew  Donna
pi_219235322
quote:
2s.gif Op zondag 9 november 2025 21:40 schreef RobertoCarlos het volgende:

[..]
O, dat is best bijzonder... want alle bak-sites zeggen dat de HL-oven warmer bakt..en dat je de temperatuur 10-20% lager moet zetten. Maar goed, zo zie je maar weer dat elke oven echt weer anders is en dat je vooral jouw eigen over moet leren kennen.. :)
[..]
Ja dat herken ik wel, zelfs al je de grill gebruikt werkt dat (bij mij iig) veel minder goed...
Ik heb er nooit een thermometer in gestoken, maar ik vermoed dat de mijne juist minder warm wordt dan de instelling aangeeft.
  maandag 10 november 2025 @ 09:11:35 #234
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_219236875
quote:
0s.gif Op zondag 9 november 2025 21:45 schreef Donna het volgende:

[..]
Ik heb er nooit een thermometer in gestoken, maar ik vermoed dat de mijne juist minder warm wordt dan de instelling aangeeft.
Dat kan natuurlijk ook, zo zie je maar dat iedere oven echt anders werkt. Trouwens netjes dat je alles met een mixer doet (neem ik aan). Maar ach, vroeger deden ze ook niet anders :)
Cookin’ like a chef I’m a 5 star Michelin
  dinsdag 11 november 2025 @ 06:44:02 #235
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_219242436
De traditionele kerstcake iets aangepast dit jaar.
Ipv alleen rozijnen, candied peel, bigarreaux en amandelen heb ik nu de hoeveelheid rozijnen flink verminderd, de amandelen weggelaten en er kokos, dadel, vijg, walnoot en abrikoos doorheen gedaan.

Ook geen grote vorm dit jaar maar kleine vormen. Voordeel daarvan was dat het met 50 minuten bakken klaar was ipv de normale 4 uur.



Nu elke twee weken voeden met whisky tot de kerst >:O
Ik heb je lief mijn hele leven
  woensdag 12 november 2025 @ 11:26:02 #236
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_219250239
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 november 2025 06:44 schreef laziness het volgende:
Ook geen grote vorm dit jaar maar kleine vormen. Voordeel daarvan was dat het met 50 minuten bakken klaar was ipv de normale 4 uur.
Ziet er lekker uit! en klinkt ook goed! :9
Hoe bedoel je dat met die tijden? 50 minuten voor alles? (hoe groot is jouw oven dan wel niet? :D )
Cookin’ like a chef I’m a 5 star Michelin
  Moderator/colorchick woensdag 12 november 2025 @ 11:36:07 #237
382129 crew  Donna
pi_219250307
quote:
2s.gif Op maandag 10 november 2025 09:11 schreef RobertoCarlos het volgende:

[..]
Dat kan natuurlijk ook, zo zie je maar dat iedere oven echt anders werkt. Trouwens netjes dat je alles met een mixer doet (neem ik aan). Maar ach, vroeger deden ze ook niet anders :)
Ja klopt gewoon met een handmixer. Maar ik had een vrij stevig cake beslag dit weekend en toen smoorde de mixer er bijna in haha!
  woensdag 12 november 2025 @ 13:54:28 #238
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_219251156
_O- Dat is weer eens wat anders, een cake die de mixer opeet! :D
Cookin’ like a chef I’m a 5 star Michelin
  woensdag 12 november 2025 @ 15:36:36 #239
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_219251732
quote:
2s.gif Op woensdag 12 november 2025 11:26 schreef RobertoCarlos het volgende:

[..]
Ziet er lekker uit! en klinkt ook goed! :9
Hoe bedoel je dat met die tijden? 50 minuten voor alles? (hoe groot is jouw oven dan wel niet? :D )
Ja heb alles in 1x gebakken. Het is slechts 1 tray cupcakes en 2x een vorm van 20cm. Dat past op één rooster.
Oven is 72 liter, niks bijzonders.
Heb er nog eentje van dat formaat maar dat is een combi en die gaat alleen aan als oven met visite en de feestdagen want minder fijn in gebruik.
Ik heb je lief mijn hele leven
  woensdag 12 november 2025 @ 16:03:10 #240
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_219251928
Ja ok, ik denk dat ik de maat van jouw cakes iets te groot inschat...
Leuk trouwens al die smaken ^O^ 'Biggareaux' heb ik even opgezocht, die kende ik nog niet :s)
Cookin’ like a chef I’m a 5 star Michelin
pi_219252480
Zelfgemaakte kruidnoten liggen in de over te bakken <O)
Fuck the EBU
Fuck FIA
Pakaak
It's called motorracing.Sorry? We went to carracing Toto
pi_219252675
quote:
0s.gif Op woensdag 12 november 2025 17:53 schreef ESF1Gamer het volgende:
Zelfgemaakte kruidnoten liggen in de over te bakken <O)
Lekker! Dat is hier in de sinterklaastijd ook vaste prik :9 Kind kan het intussen ook zelf, leuk is dat.
pi_219303469
Dankzij fhf voldoende zegels ( en ruimte hebben in het ‘magazijn’) voor nieuw speelgoed op de plank.
Had ik best eerder kunnen doen _O- Wat een gemak.
Vandaag was de dag om voor het eerst de machine te gebruiken voor
https://iambaker.net/ging(...)UOngJUzj8VDL_Dan14DQ

En dat werd:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 4% gewijzigd door AnneX op 20-11-2025 14:38:02 ]
  Moderator/colorchick donderdag 20 november 2025 @ 14:45:26 #244
382129 crew  Donna
pi_219303584
Nice!

Dit weekend een verjaardag, dus we maken gewoon een simpele kwarktaart op verzoek van de kleine.
Verder geen bijzondere baksels aankomend weekend. Denk ik.
Kan nog zomaar anders natuurlijk.
pi_219306472
quote:
1s.gif Op donderdag 20 november 2025 14:28 schreef AnneX het volgende:
Dankzij fhf voldoende zegels ( en ruimte hebben in het ‘magazijn’) voor nieuw speelgoed op de plank.
Had ik best eerder kunnen doen _O- Wat een gemak.
Vandaag was de dag om voor het eerst de machine te gebruiken voor
https://iambaker.net/ging(...)UOngJUzj8VDL_Dan14DQ

En dat werd:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
:Y)
Spoilers!
pi_219316940
Een appel, die (té) lang bleef liggen en idem een rol bladerdeeg samen.
Het was geen doorslaand succes.
Het idee kwam zo vaak voorbij op social media, dat ik from scratch een appelhapje fabriceerde. Had natuurlijk ook appelflappen kunnen doen, bedenk ik nu.
Als volgt: Bakpapier - tl honing - dunne schijfjes appel - suiker/kaneel - lapje bladerdeeg - ei - suiker/kaneel.
Resultaat: |:)

Bijvoorbeeld: https://www.culy.nl/recep(...)es-mini-tarte-tatin/

[ Bericht 12% gewijzigd door AnneX op 22-11-2025 15:14:41 ]
  Moderator/colorchick zaterdag 22 november 2025 @ 14:31:18 #247
382129 crew  Donna
pi_219317120
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 november 2025 14:16 schreef AnneX het volgende:
Een appel, die (té) lang bleef liggen en idem een rol bladerdeeg samen.
Het was geen doorslaand succes.
Het idee kwam zo vaak voorbij op social media, dat ik from scratch een appelhapje fabriceerde. Had natuurlijk ook appelflappen kunnen doen, bedenk ik nu.
Als volgt: Bakpapier - tl honing - dunne schijfjes appel - suiker/kaneel - lapje bladerdeeg - ei - suiker/kaneel.
Resultaat: |:)
[ link | afbeelding ]
Hahhaha zo zagen die van ons er ook uit. _O-
pi_219317176
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 november 2025 14:16 schreef AnneX het volgende:
Een appel, die (té) lang bleef liggen en idem een rol bladerdeeg samen.
Het was geen doorslaand succes.
Het idee kwam zo vaak voorbij op social media, dat ik from scratch een appelhapje fabriceerde. Had natuurlijk ook appelflappen kunnen doen, bedenk ik nu.
Als volgt: Bakpapier - tl honing - dunne schijfjes appel - suiker/kaneel - lapje bladerdeeg - ei - suiker/kaneel.
Resultaat: |:)
[ link | afbeelding ]
Jammer! 🍎🍏
pi_219317189
Jammer, was het ook niet lekker? Ingrediënten staan samen wel voor iets lekkers.

Van de week had ik deze als voorgerecht https://crisptastes.com/roasted-pear-cranberry-brie-flatbread/
We have far more in common than that which devides us..
  zaterdag 22 november 2025 @ 15:02:39 #250
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_219317240
Met nog een kilo spijs in de vriezer moet je toch wat dus gevuld speculaas gemaakt gisteravond.

Ik heb je lief mijn hele leven
pi_219327623
Altijd gedacht, dat er een broodbak topic bestaat.
Dan hier: een klein focaccia broodje.
Recept: weinig werk, kost tijd: https://thepracticalkitch(...)-scaled-down-recipe/
Behalve temp. staan hoeveelheden ook in Europese hoeveelheden.

n.b. gist was eigenlijk té oud.
n.b. 1 400o F = 204 o C ;)
n.b.2 bij gebrek aan verse rozemarijn ( een giga struik in de oude tuin 😢) gedroogde tomaatjes op olie laten uitlekken. Had de olie eigenlijk best kunnen gebruiken!

Resultaat:
Onderkant:

Plakje / kontje eraf:

Knapperig ook 👍🏼
pi_219327632
Kaasragoutbroodjes gemaakt!
Had ze niet genoeg dicht geplakt met vork, dus de vulling is er wat uitgelopen. Volgende keer iets minder vulling en beter dichtplakken dus :9




Recept:
https://www.projectgezond(...)f5wh6BNhjs0efFLDWd8A
pi_219327636
quote:
1s.gif Op zondag 23 november 2025 17:42 schreef Blues het volgende:
Kaasragoutbroodjes gemaakt!
Had ze niet genoeg dicht geplakt met vork, dus de vulling is er wat uitgelopen. Volgende keer iets minder vulling en beter dichtplakken dus :9

[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]

Recept:
Neis 👍🏼
pi_219327659
Die zien er lekker uit @Blues
We have far more in common than that which devides us..
pi_219328224
Ik heb mezelf gisteren ook nog eens kwaad gemaakt
Kilootje deeg en 2 pakjes spijs.
De specerijen had ik ook zelf gemengd.




[ Bericht 4% gewijzigd door marc0871 op 23-11-2025 19:15:21 ]
pi_219328285
quote:
0s.gif Op woensdag 12 november 2025 17:53 schreef ESF1Gamer het volgende:
Zelfgemaakte kruidnoten liggen in de over te bakken <O)
Ik had nog wat deeg over van mijn gevulde speculaas.
Daar heb ik ook kruidnootjes van willen maken.
De volgende keer maak ik ze de helft kleiner. Zijn ze waarschijnlijk nog groot genoeg.
pi_219328368
quote:
0s.gif Op zondag 23 november 2025 19:14 schreef marc0871 het volgende:

[..]
Ik had nog wat deeg over van mijn gevulde speculaas.
Daar heb ik ook kruidnootjes van willen maken.
De volgende keer maak ik ze de helft kleiner. Zijn ze waarschijnlijk nog groot genoeg.
Heb je nu kruidkoekjes?
pi_219328436
quote:
1s.gif Op zondag 23 november 2025 19:33 schreef AnneX het volgende:

[..]
Heb je nu kruidkoekjes?
Ja, zoiets 😅
Ze waren iets van 4 cm geworden _O-
Wel lekker :9
pi_219328557
quote:
1s.gif Op zondag 23 november 2025 17:41 schreef AnneX het volgende:
Altijd gedacht, dat er een broodbak topic bestaat.
Dat is er ook, hoor. Uit mijn hoofd heet het Brood bakken in de oven.

Ik zie weer allemaal lekkere dingen voorbij komen :9
Ik heb vandaag alleen maar eindeloos veel fabrieks kruidnoten gemengd met snoepgoed en aan pieten gegeven om uit te delen. Kan na 12 kg geen kruidnoot meer zien :')
pi_219328593
quote:
1s.gif Op zondag 23 november 2025 17:41 schreef AnneX het volgende:
Altijd gedacht, dat er een broodbak topic bestaat.
CUL / Brood bakken in de oven #29: Met de lucht van zelfgebakken brood
  zaterdag 29 november 2025 @ 20:05:31 #263
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_219372591
Niet veel bijzonders, maar met maar 3 ingrediënten dus juist handig als je even snel iets wilt maken:



Het "recept": https://bakeplaysmile.com/3-ingredient-nutella-cookies/

Ik heb dan de hazelnootpasta zelf gemaakt en de cranberry en wat hazelnoot-schaafje als twist toegevoegd. Maar in principe heb je zo binnen een paar minuten een best lekker koekje :s)

[ Bericht 1% gewijzigd door RobertoCarlos op 29-11-2025 20:59:46 ]
Cookin’ like a chef I’m a 5 star Michelin
  zaterdag 29 november 2025 @ 20:10:11 #264
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_219372656
Eggnog Cranberry Holiday Loaf Cake

Had geen zin in om zelf eggnog te maken dus heb het vervangen voor advocaat en iets minder suiker gebruikt.

Ik heb je lief mijn hele leven
  zaterdag 29 november 2025 @ 21:02:22 #265
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_219373071
Ziet er mooi uit! En de cake is ook lekker hoog opgerezen! Als ik het goed zag in het recept, komt dat waarschijnlijk door en baking soda en bakpoeder in het recept.. :s)
Cookin’ like a chef I’m a 5 star Michelin
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')