abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 9 november 2025 @ 17:42:51 #226
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_219231974
quote:
2s.gif Op zondag 9 november 2025 17:30 schreef RobertoCarlos het volgende:

Ik zag er nog geen 'worst' in eerlijk gezegd :@ ;)
Nou is een echt langwerpig Brabants worstenbroodje wel ook gevuld met gehakt. (in de vorm van een worst)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 9 november 2025 @ 19:54:43 #227
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_219234106
quote:
2s.gif Op zondag 9 november 2025 15:36 schreef RobertoCarlos het volgende:

[..]
Dat is mijn einddoel idd ook, als er bezoek is heel nonchalant iets uit de vriezer halen en daarna superverse koekjes leveren :s)
En bak je ze dan gelijk af vanuit de diepvriezer? Of breng je ze eerst op kamertemperatuur voordat ze de oven in gaan?
Ja :Y rechtstreeks de oven in.

Mijn heteluchtoven heeft ook gewoon een stand boven en onderwarmte. Die gebruik ik altijd met bakken.

Maar op dit moment liggen er schijfjes fruit in te drogen en dat werkt inderdaad het beste met de ventilator aan.
Ik heb je lief mijn hele leven
  zondag 9 november 2025 @ 21:32:41 #228
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_219235107
quote:
3s.gif Op zondag 9 november 2025 17:42 schreef golfer het volgende:

[..]
Nou is een echt langwerpig Brabants worstenbroodje wel ook gevuld met gehakt. (in de vorm van een worst)
Ah! Dat wist ik niet eens.. Ben ook wat minder van het hartige :s)
Cookin’ like a chef I’m a 5 star Michelin
  zondag 9 november 2025 @ 21:35:46 #229
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_219235159
Gisteren een stoofpeertjeskwarktaart gemaakt, was echt een aanrader zo lekker O+.
KuikenGuppy
  Moderator/colorchick zondag 9 november 2025 @ 21:36:10 #230
382129 crew  Donna
pi_219235166
quote:
2s.gif Op zondag 9 november 2025 15:34 schreef RobertoCarlos het volgende:

[..]
Ja, sowieso moet je je 'oven leren kennen', maar een heteluchtoven is dat helemaal lastig.. Zeker ook omdat alle recepten geschreven zijn voor boven-onderwarmte ovens en je de tijd/temperatuur moet vertalen. Het is mijn ervaring dat de regel (die ze dan zeggen) dat je de temperatuur van de recepten met 10% moet verlagen om de temp. van een heteluchtoven te krijgen niet echt klopt.. Is dat ook jouw ervaring?

En heeft een heteluchtoven ook voordelen naar jouw idee? (ze zeggen dat je bijv. beter kunt drogen (zoals meringue) in een heteluchtoven..
Ik gebruik eigenlijk altijd de temperatuur van het recept en als dan ergens staat 60-70 minuten dan doe ik wel 70, vaak nog wel 5 langer ook.
Voor baksels heb ik al jaren niet meer een gewone oven gebruikt. Dus zodoende kan ik niet echt voordelen/nadelen benoemen.
Voor ovenschotels wel en die krijgen met boven- en onderwarmte gewoon veel sneller een mooi korstje/kleurtje.
  zondag 9 november 2025 @ 21:37:30 #231
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_219235183
quote:
1s.gif Op zondag 9 november 2025 19:54 schreef laziness het volgende:

[..]
Ja :Y rechtstreeks de oven in.

Mijn heteluchtoven heeft ook gewoon een stand boven en onderwarmte. Die gebruik ik altijd met bakken.

Maar op dit moment liggen er schijfjes fruit in te drogen en dat werkt inderdaad het beste met de ventilator aan.
Ja dat vermoedde ik al. Een van de dingen die bij mij iig echt goed werkt, is het drogen van meringue... Ook maar eens fruit proberen te drogen dan. Ik heb trouwens geen boven- en onderwarmte, want dat zou ik dan geen echte hardcore heteluchtoven meer noemen, eerder een gewone oven met hetelucht-optie ;) (verder niet velours, hoor :s) )
Cookin’ like a chef I’m a 5 star Michelin
  zondag 9 november 2025 @ 21:40:11 #232
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_219235210
quote:
0s.gif Op zondag 9 november 2025 21:36 schreef Donna het volgende:

[..]
Ik gebruik eigenlijk altijd de temperatuur van het recept en als dan ergens staat 60-70 minuten dan doe ik wel 70, vaak nog wel 5 langer ook.
O, dat is best bijzonder... want alle bak-sites zeggen dat de HL-oven warmer bakt..en dat je de temperatuur 10-20% lager moet zetten. Maar goed, zo zie je maar weer dat elke oven echt weer anders is en dat je vooral jouw eigen over moet leren kennen.. :)
quote:
Voor ovenschotels wel en die krijgen met boven- en onderwarmte gewoon veel sneller een mooi korstje/kleurtje
Ja dat herken ik wel, zelfs al je de grill gebruikt werkt dat (bij mij iig) veel minder goed...
Cookin’ like a chef I’m a 5 star Michelin
  Moderator/colorchick zondag 9 november 2025 @ 21:45:40 #233
382129 crew  Donna
pi_219235322
quote:
2s.gif Op zondag 9 november 2025 21:40 schreef RobertoCarlos het volgende:

[..]
O, dat is best bijzonder... want alle bak-sites zeggen dat de HL-oven warmer bakt..en dat je de temperatuur 10-20% lager moet zetten. Maar goed, zo zie je maar weer dat elke oven echt weer anders is en dat je vooral jouw eigen over moet leren kennen.. :)
[..]
Ja dat herken ik wel, zelfs al je de grill gebruikt werkt dat (bij mij iig) veel minder goed...
Ik heb er nooit een thermometer in gestoken, maar ik vermoed dat de mijne juist minder warm wordt dan de instelling aangeeft.
  maandag 10 november 2025 @ 09:11:35 #234
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_219236875
quote:
0s.gif Op zondag 9 november 2025 21:45 schreef Donna het volgende:

[..]
Ik heb er nooit een thermometer in gestoken, maar ik vermoed dat de mijne juist minder warm wordt dan de instelling aangeeft.
Dat kan natuurlijk ook, zo zie je maar dat iedere oven echt anders werkt. Trouwens netjes dat je alles met een mixer doet (neem ik aan). Maar ach, vroeger deden ze ook niet anders :)
Cookin’ like a chef I’m a 5 star Michelin
  dinsdag 11 november 2025 @ 06:44:02 #235
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_219242436
De traditionele kerstcake iets aangepast dit jaar.
Ipv alleen rozijnen, candied peel, bigarreaux en amandelen heb ik nu de hoeveelheid rozijnen flink verminderd, de amandelen weggelaten en er kokos, dadel, vijg, walnoot en abrikoos doorheen gedaan.

Ook geen grote vorm dit jaar maar kleine vormen. Voordeel daarvan was dat het met 50 minuten bakken klaar was ipv de normale 4 uur.



Nu elke twee weken voeden met whisky tot de kerst >:O
Ik heb je lief mijn hele leven
  woensdag 12 november 2025 @ 11:26:02 #236
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_219250239
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 november 2025 06:44 schreef laziness het volgende:
Ook geen grote vorm dit jaar maar kleine vormen. Voordeel daarvan was dat het met 50 minuten bakken klaar was ipv de normale 4 uur.
Ziet er lekker uit! en klinkt ook goed! :9
Hoe bedoel je dat met die tijden? 50 minuten voor alles? (hoe groot is jouw oven dan wel niet? :D )
Cookin’ like a chef I’m a 5 star Michelin
  Moderator/colorchick woensdag 12 november 2025 @ 11:36:07 #237
382129 crew  Donna
pi_219250307
quote:
2s.gif Op maandag 10 november 2025 09:11 schreef RobertoCarlos het volgende:

[..]
Dat kan natuurlijk ook, zo zie je maar dat iedere oven echt anders werkt. Trouwens netjes dat je alles met een mixer doet (neem ik aan). Maar ach, vroeger deden ze ook niet anders :)
Ja klopt gewoon met een handmixer. Maar ik had een vrij stevig cake beslag dit weekend en toen smoorde de mixer er bijna in haha!
  woensdag 12 november 2025 @ 13:54:28 #238
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_219251156
_O- Dat is weer eens wat anders, een cake die de mixer opeet! :D
Cookin’ like a chef I’m a 5 star Michelin
  woensdag 12 november 2025 @ 15:36:36 #239
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_219251732
quote:
2s.gif Op woensdag 12 november 2025 11:26 schreef RobertoCarlos het volgende:

[..]
Ziet er lekker uit! en klinkt ook goed! :9
Hoe bedoel je dat met die tijden? 50 minuten voor alles? (hoe groot is jouw oven dan wel niet? :D )
Ja heb alles in 1x gebakken. Het is slechts 1 tray cupcakes en 2x een vorm van 20cm. Dat past op één rooster.
Oven is 72 liter, niks bijzonders.
Heb er nog eentje van dat formaat maar dat is een combi en die gaat alleen aan als oven met visite en de feestdagen want minder fijn in gebruik.
Ik heb je lief mijn hele leven
  woensdag 12 november 2025 @ 16:03:10 #240
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_219251928
Ja ok, ik denk dat ik de maat van jouw cakes iets te groot inschat...
Leuk trouwens al die smaken ^O^ 'Biggareaux' heb ik even opgezocht, die kende ik nog niet :s)
Cookin’ like a chef I’m a 5 star Michelin
pi_219252480
Zelfgemaakte kruidnoten liggen in de over te bakken <O)
Fuck the EBU
Fuck FIA
Pakaak
It's called motorracing.Sorry? We went to carracing Toto
pi_219252675
quote:
0s.gif Op woensdag 12 november 2025 17:53 schreef ESF1Gamer het volgende:
Zelfgemaakte kruidnoten liggen in de over te bakken <O)
Lekker! Dat is hier in de sinterklaastijd ook vaste prik :9 Kind kan het intussen ook zelf, leuk is dat.
pi_219303469
Dankzij fhf voldoende zegels ( en ruimte hebben in het ‘magazijn’) voor nieuw speelgoed op de plank.
Had ik best eerder kunnen doen _O- Wat een gemak.
Vandaag was de dag om voor het eerst de machine te gebruiken voor
https://iambaker.net/ging(...)UOngJUzj8VDL_Dan14DQ

En dat werd:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 4% gewijzigd door AnneX op 20-11-2025 14:38:02 ]
  Moderator/colorchick donderdag 20 november 2025 @ 14:45:26 #244
382129 crew  Donna
pi_219303584
Nice!

Dit weekend een verjaardag, dus we maken gewoon een simpele kwarktaart op verzoek van de kleine.
Verder geen bijzondere baksels aankomend weekend. Denk ik.
Kan nog zomaar anders natuurlijk.
pi_219306472
quote:
1s.gif Op donderdag 20 november 2025 14:28 schreef AnneX het volgende:
Dankzij fhf voldoende zegels ( en ruimte hebben in het ‘magazijn’) voor nieuw speelgoed op de plank.
Had ik best eerder kunnen doen _O- Wat een gemak.
Vandaag was de dag om voor het eerst de machine te gebruiken voor
https://iambaker.net/ging(...)UOngJUzj8VDL_Dan14DQ

En dat werd:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
:Y)
Spoilers!
pi_219316940
Een appel, die (té) lang bleef liggen en idem een rol bladerdeeg samen.
Het was geen doorslaand succes.
Het idee kwam zo vaak voorbij op social media, dat ik from scratch een appelhapje fabriceerde. Had natuurlijk ook appelflappen kunnen doen, bedenk ik nu.
Als volgt: Bakpapier - tl honing - dunne schijfjes appel - suiker/kaneel - lapje bladerdeeg - ei - suiker/kaneel.
Resultaat: |:)

Bijvoorbeeld: https://www.culy.nl/recep(...)es-mini-tarte-tatin/

[ Bericht 12% gewijzigd door AnneX op 22-11-2025 15:14:41 ]
  Moderator/colorchick zaterdag 22 november 2025 @ 14:31:18 #247
382129 crew  Donna
pi_219317120
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 november 2025 14:16 schreef AnneX het volgende:
Een appel, die (té) lang bleef liggen en idem een rol bladerdeeg samen.
Het was geen doorslaand succes.
Het idee kwam zo vaak voorbij op social media, dat ik from scratch een appelhapje fabriceerde. Had natuurlijk ook appelflappen kunnen doen, bedenk ik nu.
Als volgt: Bakpapier - tl honing - dunne schijfjes appel - suiker/kaneel - lapje bladerdeeg - ei - suiker/kaneel.
Resultaat: |:)
[ link | afbeelding ]
Hahhaha zo zagen die van ons er ook uit. _O-
pi_219317176
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 november 2025 14:16 schreef AnneX het volgende:
Een appel, die (té) lang bleef liggen en idem een rol bladerdeeg samen.
Het was geen doorslaand succes.
Het idee kwam zo vaak voorbij op social media, dat ik from scratch een appelhapje fabriceerde. Had natuurlijk ook appelflappen kunnen doen, bedenk ik nu.
Als volgt: Bakpapier - tl honing - dunne schijfjes appel - suiker/kaneel - lapje bladerdeeg - ei - suiker/kaneel.
Resultaat: |:)
[ link | afbeelding ]
Jammer! 🍎🍏
pi_219317189
Jammer, was het ook niet lekker? Ingrediënten staan samen wel voor iets lekkers.

Van de week had ik deze als voorgerecht https://crisptastes.com/roasted-pear-cranberry-brie-flatbread/
We have far more in common than that which devides us..
  zaterdag 22 november 2025 @ 15:02:39 #250
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_219317240
Met nog een kilo spijs in de vriezer moet je toch wat dus gevuld speculaas gemaakt gisteravond.

Ik heb je lief mijn hele leven
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')