abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 2 oktober 2025 @ 22:21:50 #176
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_218922077
Nou, ik zat dus zojuist heel trots met mijn nieuwe grote brander van de bouwmarkt 8-) >:) mijn eerste, echte crème brûlée te branden..... paar keer geprobeerd om dat bakje te branden, gebeurt er maar niets... }:|

Ik een half uur puzzelen wat ik nou verkeerd doe met die brander.. (want zo'n bouw-brander heb ik ook nog nooit gebruikt..), steekvlam overleefd en uiteindelijk ben ik er maar mee gestopt en heb ik de creme zonder brulee opgegeten :{ -O-

Kom ik er zojuist achter dat ik vergeten was om er eerst suiker overheen te strooien! _O- :D _O- :+

Gelukkig heb ik nog een voorraadje, dus morgen móet het lukken! *O*

(je maakt wat mee met dat bakken :s) )
Tú estás dura y yo me veo cabrón en el espejo
pi_218922246
:D :D :D
pi_218922622
Morgen weer een kans!
Geslaagde creaties zijn een feestje om te zien. Dit soort kleuntjes zijn ook vermakelijk.
  donderdag 2 oktober 2025 @ 23:25:58 #179
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_218922647
quote:
1s.gif Op donderdag 2 oktober 2025 23:20 schreef AnneX het volgende:
Morgen weer een kans!
Geslaagde creaties zijn een feestje om te zien. Dit soort kleuntjes zijn ook vermakelijk.
Precies, dat hoort er ook gewoon bij, anders leer je ook niks! :s)
Tú estás dura y yo me veo cabrón en el espejo
pi_218989408
De iPad staat vol met links naar ook bak recepten. Daarvoor heb ik nu zelf een tab blad groep voor gemaakt.
Toen ik ging opruimen kwam ik Karin’s appeltaartje tegen. Dat - tje deed het. En twee grote appels in de schaal. Groot of klein is evenveel werk hoor. Geen illusie.
Amandelmeel had ik drie zakken gekocht toen ik eens bij de Aldi was.
Bakpoeder was van september 2023 😂, dus een theelepel extra.
Graven in een verhuisdoos voor het potje speculaaskruiden @Lucky_Strike
Ooit eens gelezen om de appel eerst te carameliseren voordat het als vulling erin gaat. Check.
Tis (natuurlijk) geen stevige bodem als gebruikelijk, meer cake like. Ook lekker!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 7% gewijzigd door AnneX op 11-10-2025 14:17:06 ]
  zaterdag 11 oktober 2025 @ 19:24:04 #181
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_218991688
Is dat dit appeltaart-je? https://www.kokenmetkarin.nl/2023/12/01/klein-appeltaartje/
Is ook wel een leuke site trouwens :s)
Tú estás dura y yo me veo cabrón en el espejo
pi_218992073
quote:
2s.gif Op zaterdag 11 oktober 2025 19:24 schreef RobertoCarlos het volgende:
Is dat dit appeltaart-je? https://www.kokenmetkarin.nl/2023/12/01/klein-appeltaartje/
Is ook wel een leuke site trouwens :s)
👍🏼 gewoon de link vergeten. 8)7
pi_218992357
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 oktober 2025 13:37 schreef AnneX het volgende:
De iPad staat vol met links naar ook bak recepten. Daarvoor heb ik nu zelf een tab blad groep voor gemaakt.
Toen ik ging opruimen kwam ik Karin’s appeltaartje tegen. Dat - tje deed het. En twee grote appels in de schaal. Groot of klein is evenveel werk hoor. Geen illusie.
Amandelmeel had ik drie zakken gekocht toen ik eens bij de Aldi was.
Bakpoeder was van september 2023 😂, dus een theelepel extra.
Graven in een verhuisdoos voor het potje speculaaskruiden @:Lucky_Strike
Ooit eens gelezen om de appel eerst te carameliseren voordat het als vulling erin gaat. Check.
Tis (natuurlijk) geen stevige bodem als gebruikelijk, meer cake like. Ook lekker!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Mmmm ik ruik m bijna hier :9
  donderdag 16 oktober 2025 @ 21:39:16 #184
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_219032180
quote:
2s.gif Op donderdag 2 oktober 2025 22:21 schreef RobertoCarlos het volgende:
Nou, ik zat dus zojuist heel trots met mijn nieuwe grote brander van de bouwmarkt 8-) >:) mijn eerste, echte crème brûlée te branden..... paar keer geprobeerd om dat bakje te branden, gebeurt er maar niets... }:|

Ik een half uur puzzelen wat ik nou verkeerd doe met die brander.. (want zo'n bouw-brander heb ik ook nog nooit gebruikt..), steekvlam overleefd en uiteindelijk ben ik er maar mee gestopt en heb ik de creme zonder brulee opgegeten :{ -O-

Kom ik er zojuist achter dat ik vergeten was om er eerst suiker overheen te strooien! _O- :D _O- :+

Gelukkig heb ik nog een voorraadje, dus morgen móet het lukken! *O*

(je maakt wat mee met dat bakken :s) )
Nou, inmiddels is het gelukt. Ik heb de grote brander teruggebracht en een kleine brander gekocht. Het is toch best nog wel even oefenen om zo'n mooi goudbruin karamel-laagje erop te krijgen (de zwarte rand komt omdat ik hetzelfde bakje meerdere keren heb gebruikt)


Het was trouwens geen 'creme brulee' maar 'leite creme' En het is errug goed houdbaar, want ik heb zojuist het laatste beetje uit de grote bak van 2 oktober opgegeten, dus 2 weken houdbaar in de koelkast *O*

En nu ga ik verder met mijn panna cotta voorraad opmaken, daarbij heb ik voor het eerst geprobeerd om agar agar te gebruiken... Volgende keer gebruik ik wel wat minder, want het moet wel een beetje wobbelen vind ik... maar het is eetbaar (met een saus en fruit :s) ).
Best raar trouwens, ik kan ineens de weegschaal niet meer vinden... O-)

[ Bericht 2% gewijzigd door RobertoCarlos op 17-10-2025 09:08:58 ]
Tú estás dura y yo me veo cabrón en el espejo
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')