abonnement Unibet Coolblue
pi_208519329
Niet mijn OP


Allen,

Behalve over veelal zakelijke manoeuvres en heuglijke onderwerpen die geheel passen in onze *) kringen, werd afgelopen zondag bij de koffie c_/ na de mis in Haarlem :Y) :9 gezamenlijk nog gesproken over doodnormale maatschappelijke 'perikelen' bij jeugdigen. *)
Zowel leden van de plaatselijke parochie en enkele collega's uit de zakenwereld, m'n partner en ikzelf uiteraard *), hadden het hierbij dan ook over de zogeheten 'Week van de Lentekriebels'. ;) Dat was naar aanleiding van aan ons op de Zuid-as gelieerde onderwijstakken ter educatie en het onderwijzen van jeugdigen en subsidieoverwegingen voor Rutgers in het kader van dit speciale 'leervak'. :7~

Omdat er in samenspraak met het ministerie, evenals met veel grote andere organisaties en bedrijven 8} *), ook al geruime tijd een goede samenwerking bestaat met het basisonderwijs, voortgezet onderwijs :s) :s) :s) en diverse andere hogere scholen als de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam op steenworp afstand, kwam dit onderwerp vorige week al ter sprake tijdens een borrel B:)B :Y) op goede locatie. *) Er is op diverse scholen in NL meer aandacht voor lessen 'seksuele vorming' omdat lang niet alle ouders van jeugdige kinderen daar altijd even 'handig' in lijken te zijn. :|W
Wij hebben in samenspraak met het ministerie FvD-leider Baudet in het bijzonder hierover verder niets gevraagd *), al toonden anderen toch veel belangstelling in het onderwerp 'lentekriebelweek'. ;)

Wat u? Het onderwerp gooide bij diverse voorstanders namelijk best hoge ogen en is deze week reeds van start gegaan. *) Dus een reden temeer om dit speciale 'pakket' op deze scholen grootscheeps en succesvoller uit te gaan rollen om jeugdigen weerbaar te maken voor in een later stadium. :s) :s) :s)
Maar uiteraard dus ook om hen tijdig te leren wat er allemaal gebeurt met het opgroeiende lichaam richting pubertijd *O* en daar straks misschien beter mee om te kunnen gaan :9, want jong geleerd is oud O~) gedaan. *)

Dat er behalve voor ouders hierbij voor het basisonderwijs ook een duidelijk rol ligt moge duidelijk zijn. Verder is het inderdaad raadzaam dat ouders die hier zo hun bedenkingen bij hebben :|W, of zich zorgen maken :o, tijdig in overleg gaan met de basisschool in kwestie. ^)
Let wel dat er selectief te werk wordt gegaan en er in dit kader verschillende lespakketten in hun soort zullen komen voor verschillende groepen. Dat ook bepaalde partijen waaronder de PVV het nu allemaal wat vroeg vinden was mij ook reeds bekend, maar mag deze prima ontwikkeling voor jeugdigen niet echt drukken. *)

Maar goed, al met al lijkt de zogeheten 'Week van de Lentekriebels' best toekomst te hebben oO<, toch zal men enige mate van voorzichtigheid moeten betrachten in hoe men het brengt. De ene school of leraar is tenslotte de andere niet, en hetzelfde geldt ook voor de grote diversiteit aan kinderen omdat iedereen in wezen uniek is. ;)
Het nieuwe lesrooster geniet na enige aarzeling uiteraard de goedkeuring van veel politieke partijen, waaronder de VVD en van ons op goede locatie te Haarlem :Y) en Amsterdam Zuid. :7~

Fijne avond!

Scjvb

====

quote:
NOS Nieuws • Vandaag, 18:03

ANP

Ouders die zich zorgen maken over de lessen seksuele vorming in de Week van de Lentekriebels kunnen het best contact opnemen met de school, adviseert minister Wiersma voor Primair en Voortgezet Onderwijs. Basisscholen hebben uitdrukkelijk een rol in de seksuele vorming en de seksuele weerbaarheid van kinderen, zegt hij.

"We hebben met zijn allen bepaald dat seksuele vorming tot de leerdoelen behoort, dus dan is het logisch dat daar les over wordt gegeven", zei hij in de Tweede Kamer. Hoe zij dat invullen bepalen schoolbesturen, leerkrachten en ouders.

De onderwijsminister was uitgenodigd bij het Vragenuurtje omdat FvD-leider Baudet tegen de lespakketten van de Week van de Lentekriebels is. Die werden ook dit jaar weer ontwikkeld door kenniscentrum Rutgers. Volgens Baudet worden kinderen vanaf vier jaar daarin "aangespoord" om over volwassen seksueel gedrag en geslachtsverandering te praten. Over het extra lesmateriaal over het vrouwelijk geslachtsdeel is hij ook niet te spreken. Ook andere partijen hadden vragen.

Wensen en grenzen

Wiersma wijst erop dat de lentekriebel-lessen per leeftijd verschillen en vooral tot doel hebben kinderen wijzer en weerbaarder te maken. "Bij groep 2 gaat het bijvoorbeeld over verschillen tussen jongens en meisjes, wensen en grenzen. Ik vind het, ook als ouder, belangrijk dat kinderen dit leren."

Ook lessen over menstruatie en zaadlozing voor kinderen die daar gezien hun leeftijd mee te maken krijgen, of over verliefdheid en begrijpen wat liefde is, horen bij de leerdoelen van het onderwijs, zegt Wiersma. "Als er kinderen zijn die dit thuis niet leren, en het mag ook niet op school, waar dan wel?"

Week van de Lentekriebels leidt vaker tot vragen
Bij Rutgers komen elk jaar vragen van bezorgde ouders binnen over de themaweek en de lessen. "Dit jaar zijn het er meer omdat er nepnieuws over wordt verspreid, bijvoorbeeld over kleuters en seksuele handelingen", zegt ontwikkelaar Luc Lauwers. In het pakket voor groep 7 en 8 zit wel informatie over seks, veilige seks en seksuele weerbaarheid.

"Kinderen worden nergens toe aangezet, het speelt gewoon. Ze hebben mobieltjes en zien van alles. Leerkrachten kunnen het lespakket naar eigen inzicht gebruiken voor de vragen die er bij hun leerlingen leven."

Ook Lobke Vlaming van Stichting Ouders en Onderwijs zegt dat er dit jaar iets meer vragen binnenkomen, al is de week nog maar net begonnen. "Het enige wat wij kunnen adviseren is: ga met de school praten. Dat hebben ouders vaak nog niet gedaan", zegt zij. In veel gevallen van bezorgde ouders hebben de scholen ze niet vooraf verteld over de lessen seksuele vorming.


Verkeerd gebruik van de lespakketten zou Wiersma niet goed vinden, maar of dat gebeurt weet hij niet. De Week van de Lentekriebels is geen lesmateriaal van de overheid. Ongeveer een derde tot de helft van de scholen kiest voor dit pakket. Er zijn ook andere lespakketten, bijvoorbeeld Wonderlijk gemaakt, voor "seksuele vorming vanuit een christelijke levensvisie".

De minister kon de zorgen bij een aantal politieke partijen niet wegnemen. Denk zegt "talloze mails" van bezorgde ouders te hebben binnengekregen omdat ze bang zijn dat hun kind van vier of vijf jaar geslachtsdelen en seks voorgeschoteld krijgt. En de PVV vindt lessen over seksualiteit in groep 7 en 8 wel wat vroeg.

In een bubbel opvoeden

De SGP vindt dat seksuele opvoeding in de eerste plaats binnen het gezin hoort. De partij wilde weten of de minister de subsidie voor Rutgers in gaat trekken.

Dat is Wiersma niet van plan, en seksuele opvoeding alleen door ouders vindt hij ook geen goed idee. "De samenleving wordt er niet beter van als we kinderen te veel in een bubbel opvoeden en ze pas loslaten als ze twaalf zijn." Hij gaat het lesmateriaal bij Rutgers opvragen en nader bestuderen.

Inmiddels is de Week van de Lentekriebels op veel scholen van start gegaan en praten leerlingen bijvoorbeeld over wat zij fijn of niet fijn vinden in contact met andere mensen en hoe zij dit kunnen bespreken. Het Jeugdjournaal maakte deze reportage:


© https://nos.nl/artikel/24(...)eerdoel-van-kinderen
pi_208519426
Op de basisschool ben je toch nog niet met seks bezig? Wat voor nut heeft voorlichting dan
blablablabla
pi_208519439
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 16:50 schreef Elan het volgende:
Op de basisschool ben je toch nog niet met seks bezig? Wat voor nut heeft voorlichting dan
vraag je iets en daarna komt je conclusie met je eigen antwoord?
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_208519468
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 16:51 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]
vraag je iets en daarna komt je conclusie met je eigen antwoord?
Dat is MIJN conclusie, wellicht denken anderen daar compleet anders over. Dat is het interessante van een discussieplatform zoals FOK!
blablablabla
pi_208519497
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 16:53 schreef Elan het volgende:

[..]
Dat is MIJN conclusie, wellicht denken anderen daar compleet anders over. Dat is het interessante van een discussieplatform zoals FOK!
Oh zo. Ik ben van mening dat je vanaf je geboorte al bezig bent met seksualiteit.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
  Moderator vrijdag 24 maart 2023 @ 16:55:53 #6
5428 crew  miss_sly
pi_208519506
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 16:50 schreef Elan het volgende:
Op de basisschool ben je toch nog niet met seks bezig? Wat voor nut heeft voorlichting dan
Op de basisschool worden ook al meisjes ongesteld en ontwikkelen borsten. Om maar eens een zijstraat te noemen.

Seksuele vorming is veel meer dan voorlichting over neuken en baby's maken. Dat is over je lijf, het verschil tussen jongens en meisjes, hoe je met elkaar omgaat, hoe je lijf verandert in d loop van de jaren, dat er niet zomaar iemand aan je mag zitten en jij dat ook niet zomaar mag doen, etc.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_208519531
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 16:55 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]
Oh zo. Ik ben van mening dat je vanaf je geboorte als bezig bent met seksualiteit.
Zeker alleen tot pak hem beet je twaalfde nog totaal niet bewust toch? Je kan op een jonge leeftijd hooguit wat duiding geven aan zaken als grenzen aangeven etc
blablablabla
pi_208519562
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 16:58 schreef Elan het volgende:

[..]
Zeker alleen tot pak hem beet je twaalfde nog totaal niet bewust toch? Je kan op een jonge leeftijd hooguit wat duiding geven aan zaken als grenzen aangeven etc
De peuters in de oppas van mijn vrouw iig wel. Piemel en vagina zijn bijna de meest gebruikte woorden daar. En daar komen ze zelf mee.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_208519575
quote:
7s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 16:55 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Op de basisschool worden ook al meisjes ongesteld en ontwikkelen borsten. Om maar eens een zijstraat te noemen.

Seksuele vorming is veel meer dan voorlichting over neuken en baby's maken. Dat is over je lijf, het verschil tussen jongens en meisjes, hoe je met elkaar omgaat, hoe je lijf verandert in d loop van de jaren, dat er niet zomaar iemand aan je mag zitten en jij dat ook niet zomaar mag doen, etc.
Serieus? Wauw, dacht dat dat pas tussen 12-16 begon. Van die grenzen aangeven eens hoor, maar volgens mij doet men dat al heel uitgebreid. Al is dat vooral om pesten tegen te gaan. Als een kind STOP roept niet doorgaan is iets dat peuters aan meekrijgen.
blablablabla
  Moderator vrijdag 24 maart 2023 @ 17:00:43 #10
5428 crew  miss_sly
pi_208519587
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 16:58 schreef Elan het volgende:

[..]
Zeker alleen tot pak hem beet je twaalfde nog totaal niet bewust toch? Je kan op een jonge leeftijd hooguit wat duiding geven aan zaken als grenzen aangeven etc
En die duiding geven, he, dát noemen ze nou seksuele vorming en daar gaat het op de basisschool en zeker bij die lagere groepen ook over.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_208519603
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 16:58 schreef Elan het volgende:

[..]
Zeker alleen tot pak hem beet je twaalfde nog totaal niet bewust toch? Je kan op een jonge leeftijd hooguit wat duiding geven aan zaken als grenzen aangeven etc
Mijn oudste dochter (10, bijna 11) kwam toch echt al vertellen dat ze globaal wist wat pijpen is.. Wel op school geleerd maar niet van een leraar... maar van klasgenootjes...

Die kinderen zijn eerder bij dan je denkt...
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
  Moderator vrijdag 24 maart 2023 @ 17:01:30 #12
5428 crew  miss_sly
pi_208519605
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 17:00 schreef Elan het volgende:

[..]
Serieus? Wauw, dacht dat dat pas tussen 12-16 begon. Van die grenzen aangeven eens hoor, maar volgens mij doet men dat al heel uitgebreid. Al is dat vooral om pesten tegen te gaan. Als een kind STOP roept niet doorgaan is iets dat peuters aan meekrijgen.
Tien jaar is helemaal niet ongewoon, hoor, om ongesteld te worden. Zit je nog een jaar of twee op de basisschool.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_208519630
quote:
7s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 17:00 schreef miss_sly het volgende:

[..]
En die duiding geven, he, dát noemen ze nou seksuele vorming en daar gaat het op de basisschool en zeker bij die lagere groepen ook over.
Maar veel verder dan ik ben een jongetje en jij een meisje, ik heb een piemel en papa ook maar mama dan weer niet gaat dat toch niet bij jonge grut?
Al kregen wij pas vroeger pas seksuele voorlichting in de tweede klas van de middelbare school bij biologie, dat was dus rond 13-14 dat is wel laat.
blablablabla
pi_208519639
quote:
7s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 17:00 schreef miss_sly het volgende:

[..]
En die duiding geven, he, dát noemen ze nou seksuele vorming en daar gaat het op de basisschool en zeker bij die lagere groepen ook over.
Ik merk nu aan mijn dochter dat we er gewoon veel makkelijker over praten.. Dat ze er ook op school wat over krijgen te horen helpt gewoon ook het taboe weg te halen en het allemaal wat normaler/lichter te maken voor het kind.
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
pi_208519658
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 17:00 schreef Elan het volgende:

[..]
Serieus? Wauw, dacht dat dat pas tussen 12-16 begon. Van die grenzen aangeven eens hoor, maar volgens mij doet men dat al heel uitgebreid. Al is dat vooral om pesten tegen te gaan. Als een kind STOP roept niet doorgaan is iets dat peuters aan meekrijgen.
Mijn dochter was 9, maar ze was ook wel erg vroeg
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_208519666
quote:
7s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 17:01 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Tien jaar is helemaal niet ongewoon, hoor, om ongesteld te worden. Zit je nog een jaar of twee op de basisschool.
Verschrikkelijk, dan zit je als meisje met je poppen te spelen en dan ben je lichamelijk ineens een vrouw. :{ Maar goed, jochies dan, die zijn toch sowieso later met dat soort dingen? Of moet je het verschillend aanpakken per sekse?
blablablabla
pi_208519684
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 17:01 schreef MatthijsDJ het volgende:

[..]
Mijn oudste dochter (10, bijna 11) kwam toch echt al vertellen dat ze globaal wist wat pijpen is.. Wel op school geleerd maar niet van een leraar... maar van klasgenootjes...

Die kinderen zijn eerder bij dan je denkt...
Poeh zou me wezenloos schrikken. Dan is het wellicht noodzakelijk om daar meer aandacht aan te schenken als dat al zo jong begint.
blablablabla
pi_208519706
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 17:05 schreef Elan het volgende:

[..]
Verschrikkelijk, dan zit je als meisje met je poppen te spelen en dan ben je lichamelijk ineens een vrouw. :{ Maar goed, jochies dan, die zijn toch sowieso later met dat soort dingen? Of moet je het verschillend aanpakken per sekse?
Geloof me, nog in het eerste levensjaar vinden ze al uit dat het lekker is om aan je bradwurst te zitten..
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
pi_208519751
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 17:07 schreef MatthijsDJ het volgende:

[..]
Geloof me, nog in het eerste levensjaar vinden ze al uit dat het lekker is om aan je bradwurst te zitten..
Zeker, maar dat gaat dan heel intuïtief dat is ook wel weer mooi toch? Als volwassene hebben we wel snel de ideologie dat we alles maar moeten en willen duiden aan kinderen, terwijl die het op hun eigen niveau ondervinden en invullen.
blablablabla
pi_208519752
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 17:07 schreef MatthijsDJ het volgende:

[..]
Geloof me, nog in het eerste levensjaar vinden ze al uit dat het lekker is om aan je bradwurst te zitten..
Klopt hier op de opvang zitten sommige jongetjes gewoon met hun handen in hun broek
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_208519768
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 17:06 schreef Elan het volgende:

[..]
Poeh zou me wezenloos schrikken. Dan is het wellicht noodzakelijk om daar meer aandacht aan te schenken als dat al zo jong begint.
Was wel een "wtf" moment voor ons, en dan kunnen wij wel proberen om dat soort shit wat later te introduceren aan ze.. Maar ja het internet of zoals bij ons andere klasgenoten leren ze het toch wel.
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
pi_208519793
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 17:09 schreef Elan het volgende:

[..]
Zeker, maar dat gaat dan heel intuïtief dat is ook wel weer mooi toch? Als volwassene hebben we wel snel de ideologie dat we alles maar moeten en willen duiden aan kinderen, terwijl die het op hun eigen niveau ondervinden en invullen.
Naja het is wel goed om ze mee te geven dat het oké is als ze het zelf doen, maar dat een volwassen persoon er gewoon af moet blijven..

Zoals ik het in het vorige deel al aangaf, ik had dat graag eerder geleerd had.. Dan had e.e.a in mijn leven wss stukken makkelijker verlopen.
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
  Moderator vrijdag 24 maart 2023 @ 17:17:04 #23
5428 crew  miss_sly
pi_208519871
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 17:12 schreef MatthijsDJ het volgende:

[..]
Naja het is wel goed om ze mee te geven dat het oké is als ze het zelf doen, maar dat een volwassen persoon er gewoon af moet blijven..

Zoals ik het in het vorige deel al aangaf, ik had dat graag eerder geleerd had.. Dan had e.e.a in mijn leven wss stukken makkelijker verlopen.
Niet alleen dat, maar ook dat als je dat wil doen, dat je dat niet doet waar anderen bij zijn. Dat dat iets is dat privé is en je dat dus in je eigen kamer doet waar niemand bij is. En dus niet gewoon op de bank als er bezoek is met je hand in je broek gaan zitten.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_208519915
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 17:12 schreef MatthijsDJ het volgende:

[..]
Naja het is wel goed om ze mee te geven dat het oké is als ze het zelf doen, maar dat een volwassen persoon er gewoon af moet blijven..

Zoals ik het in het vorige deel al aangaf, ik had dat graag eerder geleerd had.. Dan had e.e.a in mijn leven wss stukken makkelijker verlopen.
In welke zin, of hou je dat liever privé? Denk dat ik als jong jochie op een gegeven moment ook wel een onbewuste vorm van seksuele frustratie had . Als die hormonen eenmaal zn werk doen maar je kan nog niet fappen laat staan neuken dan kan je nog geen stoom afblazen of überhaupt duiding geven aan wat je voelt, terwijl onbewust die fysieke behoefte er wel al zit.

Maar wie dat dan had moeten uitleggen en hoe precies zonder dat het enorm ackward zou worden, geen idee.
blablablabla
pi_208520136
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 17:20 schreef Elan het volgende:

[..]
In welke zin, of hou je dat liever privé? Denk dat ik als jong jochie op een gegeven moment ook wel een onbewuste vorm van seksuele frustratie had . Als die hormonen eenmaal zn werk doen maar je kan nog niet fappen laat staan neuken dan kan je nog geen stoom afblazen of überhaupt duiding geven aan wat je voelt, terwijl onbewust die fysieke behoefte er wel al zit.

Maar wie dat dan had moeten uitleggen en hoe precies zonder dat het enorm ackward zou worden, geen idee.
In short een werknemer van mijn opa kon zijn hadden niet weghouden van bepaalde plekken van o.a. mijn lichaam.

Begonnen toen ik zo jong was dat ik amper door had wat er gebeurde en omdat het niet een onprettig gevoel was ook niet veel achter gezocht.

En dat gaat je opbreken.. Had allemaal voorkomen kunnen worden als ik had geweten dat het niet normaal was.
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
pi_208520199
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 17:00 schreef Elan het volgende:
Serieus? Wauw, dacht dat dat pas tussen 12-16 begon.
Zie hier het nut van seksuele voorlichting.
Koel en donker bewaren
pi_208520219
quote:
14s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 17:48 schreef Guanabana het volgende:

[..]
Zie hier het nut van seksuele voorlichting.
:D

Laat ik maar niks zeggen straks is het grensoverschrijdend. Volgens mij was dat 20 jaar geleden nog een stuk ouder ? Of er werd niet over gepraat, kan ook.
blablablabla
pi_208520233
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 17:41 schreef MatthijsDJ het volgende:

[..]
In short een werknemer van mijn opa kon zijn hadden niet weghouden van bepaalde plekken van o.a. mijn lichaam.

Begonnen toen ik zo jong was dat ik amper door had wat er gebeurde en omdat het niet een onprettig gevoel was ook niet veel achter gezocht.

En dat gaat je opbreken.. Had allemaal voorkomen kunnen worden als ik had geweten dat het niet normaal was.
Ai dat is heel slecht. In die zin is het wel goed, al kun je over de inhoud twisten. Duiding geven dat als iemand aan je zit terwijl je dat niet wil zou voldoende moeten zijn.
blablablabla
  Moderator vrijdag 24 maart 2023 @ 18:07:07 #29
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208520355
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 17:50 schreef Elan het volgende:

[..]
:D

Laat ik maar niks zeggen straks is het grensoverschrijdend. Volgens mij was dat 20 jaar geleden nog een stuk ouder ? Of er werd niet over gepraat, kan ook.
20 jaar geleden waren best wat meiden ook al ongesteld met 10 jaar hoor, dat is echt niet anders dan nu. In groep 7 deed je dan niet mee met sporten soms omdat je ongesteld was. En dan sporten en douchen daarna in 1 ruimte met de rest...
  vrijdag 24 maart 2023 @ 18:21:09 #30
47047 Herkauwer
een dag niet gehuppeld .......
pi_208520460
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 18:07 schreef Momo het volgende:

[..]
20 jaar geleden waren best wat meiden ook al ongesteld met 10 jaar hoor, dat is echt niet anders dan nu. In groep 7 deed je dan niet mee met sporten soms omdat je ongesteld was. En dan sporten en douchen daarna in 1 ruimte met de rest...
30 jaar geleden ook. We weten nu meer en we horen nu meer. En we vinden tegenwoordig meer dat kinderen op hun eigen tempo dingen mogen leren. En dat is sneller dat de meeste volwassenen aan kunnen.

En dat er zaken ontzettend worden overdreven in de (social) media op dit moment.
Zonnepanelen 28 * 290 = 8120 Wp - W - 11° hellingshoek
  vrijdag 24 maart 2023 @ 18:23:12 #31
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_208520483
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 16:50 schreef Elan het volgende:
Op de basisschool ben je toch nog niet met seks bezig? Wat voor nut heeft voorlichting dan
Dat ze voorgelicht zijn op het moment dat ze wel met seks bezig gaan. En dat begint soms al in de brugklas.

Daarnaast weten de meeste bassisscholieren in de bovenbouw echt wel wat seks is en alle bijbehorende woorden.
pi_208520495
Haha douchen op schoolgym, dat deden we vroeger ook al niet.
nielsgeode schreef het volgende:
Prachtig om te zien hoe mensen niet gehinderd door gebrek aan kennis precies denken te weten hoe het zit en daarbij de keiharde ongefundeerde conclusies ook zeer duidelijk op het forum plempen.
  Moderator vrijdag 24 maart 2023 @ 18:26:41 #33
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208520508
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 18:21 schreef Herkauwer het volgende:

[..]
30 jaar geleden ook. We weten nu meer en we horen nu meer. En we vinden tegenwoordig meer dat kinderen op hun eigen tempo dingen mogen leren. En dat is sneller dat de meeste volwassenen aan kunnen.

En dat er zaken ontzettend worden overdreven in de (social) media op dit moment.
Vind het ook wel schattig dat sommige mensen denken dat hun kind van 12 jaar niet weten wat een vagina is of pijpen is. Of ze moeten echt ergens in een refo dorp wonen zonder internet.

Ik kan mij trouwens herinneren in groep 8 dat een aantal van die meiden (12 jaar) al een relatie hadden met een jongen op de middelbare 14-16 jaar. En die gingen dan tongzoenen na schooltijd in de speeltuin naast de school. Ook wel echt van kijk mij. Zou mij ook niet verbazen als die al seksueel actief waren in die tijd.
pi_208520625
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 18:26 schreef Momo het volgende:

[..]
Vind het ook wel schattig dat sommige mensen denken dat hun kind van 12 jaar niet weten wat een vagina is of pijpen is. Of ze moeten echt ergens in een refo dorp wonen zonder internet.

Ik kan mij trouwens herinneren in groep 8 dat een aantal van die meiden (12 jaar) al een relatie hadden met een jongen op de middelbare 14-16 jaar. En die gingen dan tongzoenen na schooltijd in de speeltuin naast de school. Ook wel echt van kijk mij. Zou mij ook niet verbazen als die al seksueel actief waren in die tijd.
Een oom van mij werkte op de school als conciërge in Rotterdam.
De man zag tijdens de pauze en naschool tijd.
De meisjes met hun broek omlaag bezig met ouderen jongs .
En gewoon geld kregen achteraf .
Hij heeft dit gemeld en werd ontslagen.
We praten dus over dik 20 jaar geleden .
De meiden zaten in de brugklas .

Wel het kan wel kloppen aangezien in die tijd ook de uitzending was geweest .
Over dat de meiden potje neuken voor schoenen of een hamburger .
Was toen in undercover in nederland.
  vrijdag 24 maart 2023 @ 19:11:00 #36
47047 Herkauwer
een dag niet gehuppeld .......
pi_208520988
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 18:26 schreef Momo het volgende:

[..]
Vind het ook wel schattig dat sommige mensen denken dat hun kind van 12 jaar niet weten wat een vagina is of pijpen is. Of ze moeten echt ergens in een refo dorp wonen zonder internet.

Ik kan mij trouwens herinneren in groep 8 dat een aantal van die meiden (12 jaar) al een relatie hadden met een jongen op de middelbare 14-16 jaar. En die gingen dan tongzoenen na schooltijd in de speeltuin naast de school. Ook wel echt van kijk mij. Zou mij ook niet verbazen als die al seksueel actief waren in die tijd.
Ik ben geboren begin jaren tachtig en zo halverwege/richting eind jaren negentig werd er gesproken over seks. Genoeg meiden die rond 13-14 genoeg hadden gedaan, waaronder het verliezen van de maagdelijkheid en een enkeling echt al op de basisschool.

Ik zou zeggen, vertrouw de onderzoeken want die verzinnen het echt niet.
Zonnepanelen 28 * 290 = 8120 Wp - W - 11° hellingshoek
pi_208521959
Seks wel, drugs niet want kan nieuwsgierigheid aanwakkeren.

twitter
pi_208524109
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 20:07 schreef Nober het volgende:
Seks wel, drugs niet want kan nieuwsgierigheid aanwakkeren.

[ twitter ]
Lees ff terug, dan ga je tig argumenten vinden waarom die tweet appels met peren aan het vergelijken is.
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
pi_208525534
Ik heb een idee voor alle betwetende social media conservatievelingen: laat experts gewoon es hun werk doen. :Y :7
-
pi_208525708
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 18:26 schreef Momo het volgende:

[..]
Vind het ook wel schattig dat sommige mensen denken dat hun kind van 12 jaar niet weten wat een vagina is of pijpen is. Of ze moeten echt ergens in een refo dorp wonen zonder internet.

Ik kan mij trouwens herinneren in groep 8 dat een aantal van die meiden (12 jaar) al een relatie hadden met een jongen op de middelbare 14-16 jaar. En die gingen dan tongzoenen na schooltijd in de speeltuin naast de school. Ook wel echt van kijk mij. Zou mij ook niet verbazen als die al seksueel actief waren in die tijd.
Ik denk dat mensen wel een wat raar beeld hebben van refo's/refoscholen. Op een aantal ben ik geweest en wat ik nog weet is dat er gewoon voorlichting werd gegeven. Ik kreeg ook gewoon voorlichting in de brugklas, alhoewel die school katholiek was. SGP en CU zijn daar ook gewoon voorstander van, lees de partijprogramma's er maar op na.
Incelfrikandel
  zaterdag 25 maart 2023 @ 01:43:32 #41
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208526679
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 17:50 schreef Elan het volgende:

[..]
:D

Laat ik maar niks zeggen straks is het grensoverschrijdend. Volgens mij was dat 20 jaar geleden nog een stuk ouder ? Of er werd niet over gepraat, kan ook.
Nee, als je oudere zussen hebt gehad, weet je dat het al vrij vroeg kan beginnen.

Het is daarom ook ronduit lachwekkend dat er mensen zijn die willen dat ze hierover pas voorlichting krijgen als het leed al geschied is. Die mensen hebben dan zelf geen kinderen en waren zelf natuurlijk 18 toen ze bepaalde dingen helemaal zelf ontdekte voor het eerst. Wat een idioten.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  zaterdag 25 maart 2023 @ 01:46:29 #42
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208526687
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 18:23 schreef Hexagon het volgende:

[..]
Dat ze voorgelicht zijn op het moment dat ze wel met seks bezig gaan. En dat begint soms al in de brugklas.

Daarnaast weten de meeste bassisscholieren in de bovenbouw echt wel wat seks is en alle bijbehorende woorden.
Jup, ik weet nog wel de sensatie toen we ontdekten dat de meisjes uit de klas tietjes kregen en hoe hard we lachten om woorden als pijpen, beffen en neuken. We keken in groep 7/8 met de hele klas naar de eerste Flodder-film, en dan zeggen die mongolen dat het vroeger allemaal geen rol speelde. Moet je nu eens doen, de eerste Flodder tonen op de basisschool. Maar nee hoor, vroeger was alles beter, zeggen een paar echokameridioten.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  zaterdag 25 maart 2023 @ 01:49:04 #43
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208526695
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 20:07 schreef Nober het volgende:
Seks wel, drugs niet want kan nieuwsgierigheid aanwakkeren.

[ twitter ]
Drugs ook gewoon, voorlichten die hap. Kinderen gaan het vaak toch wel doen en die kunnen beter goed geïnformeerd zijn dan dat het wordt verzwegen.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  VIVA zaterdag 25 maart 2023 @ 01:50:39 #44
47344 cosmosis
Lucky to be alive
pi_208526700
Dat dit topic al nummer 3 is, zegt genoeg over de preutse Cancel/Woke/LGTBQLB op 1 jarige leeftijd al in je strot geduwt gekregen dat je niet een jongetje/meisje hoeft te zijn en het geen probleem is om je te identificeren als Dombo of Teigetje en daarvoor je geslachtsdeel in je 2e levensjaar laat verwijderen, dat is wel wat ik van dit topic vind.

Hopelijk dat we over een paar jaar weer een beetje normaal kunnen doen en eenieder onder de 16 kunnen behoeden voor deze kansloze discussies....
What lies behind makes no sense in my mind
  zaterdag 25 maart 2023 @ 01:53:12 #45
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208526710
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 17:03 schreef Elan het volgende:

[..]
Maar veel verder dan ik ben een jongetje en jij een meisje, ik heb een piemel en papa ook maar mama dan weer niet gaat dat toch niet bij jonge grut?
Al kregen wij pas vroeger pas seksuele voorlichting in de tweede klas van de middelbare school bij biologie, dat was dus rond 13-14 dat is wel laat.
Ik ben blij dat je er zo eerlijk vragen over stelt, maar deze gedachten heersen wel bij heel veel onwetenden. Vaak blijken die dan ook geen kinderen te hebben en zich laten ophitsen door andere onwetenden. Als ik iets heb geleerd in de afgelopen paar jaar is dat, wanneer onwetenden conclusies gaan trekken en die antwoorden o elkaars vragen, dat onwetendheid dan verward wordt met kennis van zaken.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  zaterdag 25 maart 2023 @ 01:56:06 #46
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208526720
quote:
85s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 01:50 schreef cosmosis het volgende:
Dat dit topic al nummer 3 is, zegt genoeg over de preutse Cancel/Woke/LGTBQLB op 1 jarige leeftijd al in je strot geduwt gekregen dat je niet een jongetje/meisje hoeft te zijn en het geen probleem is om je te identificeren als Dombo of Teigetje en daarvoor je geslachtsdeel in je 2e levensjaar laat verwijderen, dat is wel wat ik van dit topic vind.

Hopelijk dat we over een paar jaar weer een beetje normaal kunnen doen en eenieder onder de 16 kunnen behoeden voor deze kansloze discussies....

Want seksuele voorlichting is woke. Man, ik hoop dat je sarcastisch bent, want als je denkt dat kinderen voor hun zestiende op geen enkele manier te maken krijgen met seksualiteit dan ben je echt zeer onwetend. Dat is prima, maar misshcien moet je dit soort dingen overlaten aan mensen met kennis in plaats van dit onder woke te scharen en blijk te geven dat je eigenlijk geen reet snapt van het onderwerp. Blijkbaar heb je een behoorlijke achterstand op seksueel gebied.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  VIVA zaterdag 25 maart 2023 @ 01:56:08 #47
47344 cosmosis
Lucky to be alive
pi_208526721
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 01:53 schreef Vis1980 het volgende:

[..]
Ik ben blij dat je er zo eerlijk vragen over stelt, maar deze gedachten heersen wel bij heel veel onwetenden. Vaak blijken die dan ook geen kinderen te hebben en zich laten ophitsen door andere onwetenden. Als ik iets heb geleerd in de afgelopen paar jaar is dat, wanneer onwetenden conclusies gaan trekken en die antwoorden o elkaars vragen, dat onwetendheid dan verward wordt met kennis van zaken.
Is het niet aan de volwassenen om vragen te beantwoorden aan de jeugd vanuit ervaring, in plaats van een politieke agenda onderdeel van te maken?
What lies behind makes no sense in my mind
  zaterdag 25 maart 2023 @ 01:56:43 #48
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208526723
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 01:56 schreef cosmosis het volgende:

[..]
Is het niet aan de volwassenen om vragen te beantwoorden aan de jeugd vanuit ervaring, in plaats van een politieke agenda onderdeel van te maken?
Gast, hoe is seksuele voorlichting een politieke agenda?

En als ik je vorige post zie dan denk ik niet dat je de juiste antwoorden kan geven op die vragen van kinderen, want je snapt er geen kut van.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  VIVA zaterdag 25 maart 2023 @ 01:59:12 #49
47344 cosmosis
Lucky to be alive
pi_208526729
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 01:56 schreef Vis1980 het volgende:

[..]
Want seksuele voorlichting is woke. Man, ik hoop dat je sarcastisch bent, want als je denkt dat kinderen voor hun zestiende op geen enkele manier te maken krijgen met seksualiteit dan ben je echt zeer onwetend. Dat is prima, maar misshcien moet je dit soort dingen overlaten aan mensen met kennis in plaats van dit onder woke te scharen en blijk te geven dat je eigenlijk geen reet snapt van het onderwerp. Blijkbaar heb je een behoorlijke achterstand op seksueel gebied.
Ik bedoel de negatieve publieke nadruk op de media die discussiert over de lentekriebels campagne welke ik erg bekrompen vind....Dit is een goed voorbeeld waarbij elk jaar steeds conservatiever wordt gereageerd, eigenlijk is het een prima graadmeter op de samenleving.
What lies behind makes no sense in my mind
  VIVA zaterdag 25 maart 2023 @ 02:01:15 #50
47344 cosmosis
Lucky to be alive
pi_208526736
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 01:56 schreef Vis1980 het volgende:

[..]
Gast, hoe is seksuele voorlichting een politieke agenda?

En als ik je vorige post zie dan denk ik niet dat je de juiste antwoorden kan geven op die vragen van kinderen, want je snapt er geen kut van.
Gebrek aan seksuele voorlichting uiteraard..
What lies behind makes no sense in my mind
  zaterdag 25 maart 2023 @ 02:01:55 #51
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208526737
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 02:01 schreef cosmosis het volgende:

[..]
Gebrek aan seksuele voorlichting uiteraard..
Zal ik het je ander bijspijkeren? ;P
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  VIVA zaterdag 25 maart 2023 @ 02:03:49 #52
47344 cosmosis
Lucky to be alive
pi_208526740
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 02:01 schreef Vis1980 het volgende:

[..]
Zal ik het je ander bijspijkeren? ;P
Graag alwetende
What lies behind makes no sense in my mind
  zaterdag 25 maart 2023 @ 02:06:58 #53
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208526749
quote:
84s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 02:03 schreef cosmosis het volgende:

[..]
Graag alwetende [ link | afbeelding ]
Nou..eh...dan heb je de bloemetjes en daar dan die bijtjes, en dan dat stampertje enzo... en ....eh...zwanger! Dat is wel zo een beetje de basis, maar onthoud dat je hierbij dan wel weer jouw piemel op de een of andere manier erbij moet gebruiken.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  VIVA zaterdag 25 maart 2023 @ 02:09:41 #54
47344 cosmosis
Lucky to be alive
pi_208526755
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 02:06 schreef Vis1980 het volgende:

[..]
Nou..eh...dan heb je de bloemetjes en daar dan die bijtjes, en dan dat stampertje enzo... en ....eh...zwanger! Dat is wel zo een beetje de basis, maar onthoud dat je hierbij dan wel weer jouw piemel op de een of andere manier erbij moet gebruiken.
Ja mooi man, je eerder posts lezend had ik wel verwacht dat je enigzins serieus in dit topic stond en een serieuze discussie aan kon gaan, maarja toch eindigen in getrol, prima...
What lies behind makes no sense in my mind
  zaterdag 25 maart 2023 @ 02:11:34 #55
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208526759
quote:
13s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 02:09 schreef cosmosis het volgende:

[..]
Ja mooi man, je eerder posts lezend had ik wel verwacht dat je enigzins serieus in dit topic stond en een serieuze discussie aan kon gaan, maarja toch eindigen in getrol, prima...
Nou, nou, dan had ik je serieuze smiley totaal verkeer ingeschat. Mijn excuses. Jij ook nog een prettige nacht toegewenst.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  VIVA zaterdag 25 maart 2023 @ 02:14:00 #56
47344 cosmosis
Lucky to be alive
pi_208526767
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 02:11 schreef Vis1980 het volgende:

[..]
Nou, nou, dan had ik je serieuze smiley totaal verkeer ingeschat. Mijn excuses. Jij ook nog een prettige nacht toegewenst.
Kan gebeuren, slaap zacht, droom vroom!
What lies behind makes no sense in my mind
pi_208526859
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 17:00 schreef Elan het volgende:

[..]
Serieus? Wauw, dacht dat dat pas tussen 12-16 begon. Van die grenzen aangeven eens hoor, maar volgens mij doet men dat al heel uitgebreid. Al is dat vooral om pesten tegen te gaan. Als een kind STOP roept niet doorgaan is iets dat peuters aan meekrijgen.
In mijn klas (ik ben van '77) zat een meisje die met 9 jaar ongesteld werd.
Die zat te huilen in de kleedkamer bij gym.

Ik had heel lieve ouders die al mijn kinder vragen beantwoorde(en ik had er een heleboel, ook over andere zaken) en me keurig verteld hadden wat er in de aankomende jaren met mijn lichaam zou gaan gebeuren.


Ik heb dus haar toen verteld dat ze gewoon normaal was. Er niks raars aan haar was, dat alles goed was. Dat het echt normaal is dat meisjes ergens tussen de 9 en 14 ongesteld worden.

Daarom is voorlichting zo belangrijk. Dat kinderen die aan de vroege kant van de schaal ontwikkelen zich niet anders of raar voelen. Dat het echt normaal en gezond is. Dat je niet apart en alleen bent daarin.
pi_208527374
Het valt me wel op dat het enige steekhoudende argument voor voorlichting in dit topic is dat ik hier voor bij zie komen het gegeven is dat (sommige) meisjes kennelijk al heel vroeg ongesteld worden.

Laat dat 10% van alle kinderen zijn.Vraagt dat niet om specifieke voorlichting voor die groep? En maakt dat wanneer een meisje eenmaal ongesteld is seksuele voorlichting direct noodzakelijk, en indien dit het geval is ligt die taak primair bij de betreffende ouders thuis ?

Het aantal tienerzwangerschappen is al jaren dalende, dus in hoeverre schiet de voorlichting dan echt tekort vraag je je toch af.

Wat betreft zaken als grenzen aangeven en pesten staan de meeste basisscholen daar al jaren uitgebreid bij stil.

[ Bericht 11% gewijzigd door Elan op 25-03-2023 07:57:30 ]
blablablabla
  zaterdag 25 maart 2023 @ 08:36:11 #59
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_208527587
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 07:51 schreef Elan het volgende:
Het valt me wel op dat het enige steekhoudende argument voor voorlichting in dit topic is dat ik hier voor bij zie komen het gegeven is dat (sommige) meisjes kennelijk al heel vroeg ongesteld worden.

Laat dat 10% van alle kinderen zijn.Vraagt dat niet om specifieke voorlichting voor die groep? En maakt dat wanneer een meisje eenmaal ongesteld is seksuele voorlichting direct noodzakelijk, en indien dit het geval is ligt die taak primair bij de betreffende ouders thuis ?
Hoe weet je precies wanneer wie ongesteld wordt dan? Dat kan ieder moment vanaf 9 gebeuren. Net als seks trouwens vanaf de 12e. Daarom wil je de groep voor die leeftijd al ingelicht hebben.

Verder wordt het op school gedaan omdat veel ouders dat dus niet fatsoenlijk doen omdat ze seks eng en vies vinden.

quote:
Het aantal tienerzwangerschappen is al jaren dalende, dus in hoeverre schiet de voorlichting dan echt tekort vraag je je toch af.

Dat gaat ook helemaal prima. Maar sommigen vinden dat dat weg moet.
  zaterdag 25 maart 2023 @ 08:37:35 #60
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_208527594
quote:
Aan de andere kant snap ik Baudet. Waarom geld uitgeven aan iets wat het grootste deel van zijn stemmers toch nooit heeft? :+
pi_208527965
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 08:36 schreef Hexagon het volgende:

[..]
Hoe weet je precies wanneer wie ongesteld wordt dan? Dat kan ieder moment vanaf 9 gebeuren. Net als seks trouwens vanaf de 12e. Daarom wil je de groep voor die leeftijd al ingelicht hebben.

Verder wordt het op school gedaan omdat veel ouders dat dus niet fatsoenlijk doen omdat ze seks eng en vies vinden.
[..]
Dat gaat ook helemaal prima. Maar sommigen vinden dat dat weg moet.
9-10 jarigen is een kleine groep hoor. Gemiddeld is blijkbaar 13 jaar.
Sowieso is de helft van de klas jongetje en wat moeten die daar dan allemaal mee?

Als kinderen nog niet aan seks toe zijn vinden ze dat ook vies en raar. Omdat een kleine groep meisjes vroeg ongesteld worden hoef je niet gelijk een enorme voorlichtingscampagne van stal te halen lijkt me. Wat is überhaupt het probleem?
blablablabla
pi_208528108
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 03:27 schreef Cause-mayhem2 het volgende:

[..]
In mijn klas (ik ben van '77) zat een meisje die met 9 jaar ongesteld werd.
Die zat te huilen in de kleedkamer bij gym.

Ik had heel lieve ouders die al mijn kinder vragen beantwoorde(en ik had er een heleboel, ook over andere zaken) en me keurig verteld hadden wat er in de aankomende jaren met mijn lichaam zou gaan gebeuren.


Ik heb dus haar toen verteld dat ze gewoon normaal was. Er niks raars aan haar was, dat alles goed was. Dat het echt normaal is dat meisjes ergens tussen de 9 en 14 ongesteld worden.

Daarom is voorlichting zo belangrijk. Dat kinderen die aan de vroege kant van de schaal ontwikkelen zich niet anders of raar voelen. Dat het echt normaal en gezond is. Dat je niet apart en alleen bent daarin.
Ik ben van 79.
En ja dit gebeurt inderdaad .
Dit heeft meer mee te maken dat de ouders zelf de kind niet klaar stomen er voor.
En dat is gewoon de mama geen geheim van moet maken dat ze elke maand ongesteld word .
Dit heeft meer mee te maken hoe de jaren in die tijd was.
Met ik wacht wel tot mijn dochter zelf komt met de vragen.
Probleem is dat het kind zelf niet komt naar mama omdat ze het niet begrijpt.
Jij had goede ouders die zagen dat je vragen had.
Helaas deze tijd zijn de ouders meer gefocust op werk en alle stres die er bij zitten.
En de kinderopvang gaat geen seksuele voorlichting geven en gaan zeker daar ook niet op letten.
Dit is de huidige probleem van de maatschappij.

Dit probleem is al lang opgelost .
Omdat de maatschappij al lang is aangepast.
Waar verband word op tv getoont met reclame.
De taboe is er dus van af op bepaalde cultuur na.
De kind zal eerder vragen bij mensen maar zoekt het ook zelf op internet en sturen via de dokter al vragen via de forums .
En niet vergeten school-tv bestaat nog steeds .
https://schooltv.nl/video(...)sje-ongesteld-wordt/

Zoals ik zeg ben voor stander van seksuele voorlichting.
Gezamelijk met een documentaire van onstaan van een baby.

De probleem is Sociaal kinderen met elkaar.
Waar de les stof voor 10 tot 12 jaar is bestemd.
Zijn er ook kinderen die veel jonger zijn dan dat en kinderen praten onder elkaar.
Waar de pre-puber dus ook vertelt aan de kinderen onder 10 jaar en die vertellen ook weer aan de kinderen onder hun.

Niet leuk voor de ouders als hun kind van 6/7 jaar van de basis school komt.
En hoort dat ze het wel lekker vind dat hun aan hun eigen geslacht delen spelen en er dingen gezamelijk bij elkaar in kunnen stoppen.

Dit is dus het gevaar van seksuele voorlichting op de basis school.

Ik ben ook voorstander van een totaal nieuw school opzet .
Waar de groep 7 en 8 niet meer onder de basis school gaan vallen.
De tijden veranderen en eigenlijk tijd voor een anderen systeem.
Lichamelijke gaat sneller maar ook de geestelijke ontwikkeling is sneller bij kinderen dan vroeger

En ja er zullen nog wel kinderen onder de 10 jaar ongesteld worden.
Maar dat is niet te voorkomen.

Ik stel dan ook voor.

Basisschool 4/10 jaar. (Combo schoolopvang is een oplossing)
Tussen school 10/14 jaar .
School 14/18+ jaar
Universiteit 18+

Wat ik voorstel is niks nieuws trouwens.
Zie de bron

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/School_(instelling)

Stukje uit de bron

de kleuterschool, waar kinderen naast spelen ook leren leerden en zo werden voorbereid op het volgen van onderwijs. Sinds 1 augustus 1985 opgegaan de basisschool, de groepen 1 en 2.
de lagere school, waar lager onderwijs werd gegeven aan leerlingen in de klassen 1 t/m 6 (bij maartscholen ook klas 7). Sinds 1 augustus 1968 vervangen door de basisschool, die tegenwoordig basisonderwijs geeft in de groepen 1 t/m 8.

Op die manier kan je beter de kinderen gaan sturen in het leven over seksualiteit en over de rest van de maatschappij.
De leerlingen worden meer verdeeld.
De leraars word mee gefocust op een bepaalde groepen en daar door ook meer gespecialiseerde in.

Jip terug naar het ouwe voor 1968.
Soms is ouwe oplossing beter dan het huidige nieuwe waar we tegenwoordig gehaast leven.
  Moderator zaterdag 25 maart 2023 @ 09:41:23 #63
5428 crew  miss_sly
pi_208528195
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 07:51 schreef Elan het volgende:
Het valt me wel op dat het enige steekhoudende argument voor voorlichting in dit topic is dat ik hier voor bij zie komen het gegeven is dat (sommige) meisjes kennelijk al heel vroeg ongesteld worden.

Laat dat 10% van alle kinderen zijn.Vraagt dat niet om specifieke voorlichting voor die groep? En maakt dat wanneer een meisje eenmaal ongesteld is seksuele voorlichting direct noodzakelijk, en indien dit het geval is ligt die taak primair bij de betreffende ouders thuis ?

Het aantal tienerzwangerschappen is al jaren dalende, dus in hoeverre schiet de voorlichting dan echt tekort vraag je je toch af.

Wat betreft zaken als grenzen aangeven en pesten staan de meeste basisscholen daar al jaren uitgebreid bij stil.
Het gaat niet alleen om een kleine groep meisjes die jong ongesteld wordt.

Even in de herhaling: het gaat dus juist ook over grenzen aan leren geven, over de verschillen tussen jongens en meisjes, of hoe je met elkaar om moet gaan en wat je vooral niet moet doen. In de onderbouw wordt niet onderwezen over neuken en voortplanting. Seksuele vorming is veel meer dan alleen het fysieke aspect van onze voortplanting. Daar beginnen ze mee in de onderbouw, in de middenbouw komt er wat meer bij en in de bovenbouw leren ze ook over het fysieke aspect. En als ze goede leerkrachten hebben, niet alleen hoe dat dan in elkaar zit en dat je kunt neuken, pijpen en beffen, maar ook dat je dat niet moet doen als je dat niet wil, en dat je het alleen moet doen met iemand die het ook wil, dat je respect moet hebben voor elkaars grenzen, etc.

Overigens horen jongens ook wel degelijk kennis te hebben over zoiets als menstruatie. Er zijn nog veel te veel onwetende mannen en jongens die eigenlijk geen flauw idee hebben hoe de cyclus in elkaar zit en hoe het is om te menstrueren, behalve dan dat ze een paar dagen per maand niet of heel stoer (want een echte schipper vaart ook over de rode zee harhar) wel seks kunnen hebben.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  zaterdag 25 maart 2023 @ 09:44:01 #64
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_208528226
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 09:24 schreef Elan het volgende:

[..]
9-10 jarigen is een kleine groep hoor. Gemiddeld is blijkbaar 13 jaar.
Sowieso is de helft van de klas jongetje en wat moeten die daar dan allemaal mee?
Je weet aan de voorkant dus niet wie wanneer aan de beurt is. En wat betreft jongetjes. Het is ook wel fijn als die enige begrip kunnen tonen voor meisjes die het krijgen en dus moeten ze weten wat het is.

quote:
Als kinderen nog niet aan seks toe zijn vinden ze dat ook vies en raar. Omdat een kleine groep meisjes vroeg ongesteld worden hoef je niet gelijk een enorme voorlichtingscampagne van stal te halen lijkt me. Wat is überhaupt het probleem?
Er is geen probleem want er is seksuele voorlichting. Maar sommigen maken er een probleem van dat het bestaat.

En je wilt er dus bij zijn voor de eersten beginnen.
pi_208528302
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 07:51 schreef Elan het volgende:
Het valt me wel op dat het enige steekhoudende argument voor voorlichting in dit topic is dat ik hier voor bij zie komen het gegeven is dat (sommige) meisjes kennelijk al heel vroeg ongesteld worden.

Laat dat 10% van alle kinderen zijn.Vraagt dat niet om specifieke voorlichting voor die groep? En maakt dat wanneer een meisje eenmaal ongesteld is seksuele voorlichting direct noodzakelijk, en indien dit het geval is ligt die taak primair bij de betreffende ouders thuis ?

Het aantal tienerzwangerschappen is al jaren dalende, dus in hoeverre schiet de voorlichting dan echt tekort vraag je je toch af.

Wat betreft zaken als grenzen aangeven en pesten staan de meeste basisscholen daar al jaren uitgebreid bij stil.
Nee, het argument is dat er in Nederland blijkbaar een relatief gezond sexueel gedrag is te zien bij jongeren, en dat dit volgens experts correleert met de voorlichting die op vroege leeftijd wordt gegeven.

Maar ja, wetunsgap en ekspertisuh is ook maar un meening.
-
pi_208528345
In mijn optiek zijn zowel de schoolse educatie als de opvoeding thuis er om kinderen op te voeden, te vormen en te onderwijzen zodat ze een basiskennis hebben voor hun verdere leven, ook de seksuele voorlichting lijkt mij een wezenlijk onderdeel van deze vorming.

Wanneer meisjes vanaf hun negende ongesteld kunnen worden dan lijkt mij het evident om de voorlichting hierover te geven voordat dit speelt, al speelt dit slechts voor 10% van de kinderen. Je moet eerst ook je theorie halen voordat je je autorijexamen doet.

Zelf was ik 11 of 12 toen ik seksueel actief werd, deze ontdekkingstocht was vrijwel meteen en solo en samen. Ik had hierbij nog geen internet om mij eventueel in te lezen, thuis werd over seks niet gesproken en de seksuele voorlichting (gericht op voorbehoedsmiddel de condoom, soa's en zwangerschap) op de christelijke middelbare school waren later en stonden ver af van de spannende ontdekkingstocht die ik beleefde.

Nu kunnen we natuurlijk vanuit een volwassen beeld zeggen bah, waarom moeten kinderen dit horen, kinderen zijn hier helemaal niet klaar voor. Helaas werkt de biologie niet zo, de lichamelijke ontwikkeling stopt niet wanneer je er voor kiest om dingen een jaar later te bespreken.
  Moderator zaterdag 25 maart 2023 @ 09:59:40 #67
5428 crew  miss_sly
pi_208528399
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 09:49 schreef Haushofer het volgende:

[..]
Nee, het argument is dat er in Nederland blijkbaar een relatief gezond sexueel gedrag is te zien bij jongeren, en dat dit volgens experts correleert met de voorlichting die op vroege leeftijd wordt gegeven.

Maar ja, wetunsgap en ekspertisuh is ook maar un meening.
Dit onderwerp zit ook al jaaaren in het curriculum en heeft alleen nog maar positieve effecten. En nu ineens gaat de rechtse-wappiekant ermee aan de haal, en is er iets afschuwelijks op onze basisscholen aan de hand. Want seks is en en vies :{w
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  zaterdag 25 maart 2023 @ 10:16:20 #68
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_208528588
quote:
7s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 09:59 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Dit onderwerp zit ook al jaaaren in het curriculum en heeft alleen nog maar positieve effecten. En nu ineens gaat de rechtse-wappiekant ermee aan de haal, en is er iets afschuwelijks op onze basisscholen aan de hand. Want seks is en en vies :{w
Tijd voor een voorlichtingscampagne dat je wappies gewoon op mute moet zetten.
  Beste/leukste mod 2022 zaterdag 25 maart 2023 @ 10:21:27 #69
319979 Fok-it
All is well
pi_208528644
Vlak voor de lentekriebelweek een fabeltjesfuikweek lijkt me wel wat ja
“And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair.”
pi_208528706
quote:
7s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 09:41 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Het gaat niet alleen om een kleine groep meisjes die jong ongesteld wordt.

Even in de herhaling: het gaat dus juist ook over grenzen aan leren geven, over de verschillen tussen jongens en meisjes, of hoe je met elkaar om moet gaan en wat je vooral niet moet doen. In de onderbouw wordt niet onderwezen over neuken en voortplanting. Seksuele vorming is veel meer dan alleen het fysieke aspect van onze voortplanting. Daar beginnen ze mee in de onderbouw, in de middenbouw komt er wat meer bij en in de bovenbouw leren ze ook over het fysieke aspect. En als ze goede leerkrachten hebben, niet alleen hoe dat dan in elkaar zit en dat je kunt neuken, pijpen en beffen, maar ook dat je dat niet moet doen als je dat niet wil, en dat je het alleen moet doen met iemand die het ook wil, dat je respect moet hebben voor elkaars grenzen, etc.

Overigens horen jongens ook wel degelijk kennis te hebben over zoiets als menstruatie. Er zijn nog veel te veel onwetende mannen en jongens die eigenlijk geen flauw idee hebben hoe de cyclus in elkaar zit en hoe het is om te menstrueren, behalve dan dat ze een paar dagen per maand niet of heel stoer (want een echte schipper vaart ook over de rode zee harhar) wel seks kunnen hebben.
Een Wierd Duk is dan ook voornamelijk boos over heel dit gebeuren, omdat hij nog steeds de clitoris niet weet te vinden.
pi_208528820
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 09:49 schreef Haushofer het volgende:

[..]
Nee, het argument is dat er in Nederland blijkbaar een relatief gezond sexueel gedrag is te zien bij jongeren, en dat dit volgens experts correleert met de voorlichting die op vroege leeftijd wordt gegeven.

Maar ja, wetunsgap en ekspertisuh is ook maar un meening.
Nee. Wetenschap is zeker niet 'ook maar een mening'. Maar het is wel zo dat dit geen exacte wetenschap is. Het is en blijft een speculatieve aanname op ene correlatie die wij zien. Namelijk: in landen waar goede seksuele voorlichting wordt gegeven is er 'relatief gezond seksueel gedrag' en in landen waar dat niet zo is, veel minder (veel tienerzwangerschappen, heel veel onveilige seks en ook seksueel misbruik).

Alleen het kan natuurlijk zijn dat dat helemaal niet komt door de seksuele voorlichting.
pi_208528960
Er zijn belangrijkere dingen om aan te leren. Denk niet dat dit de kwaliteit van het onderwijs ten goede komt.
pi_208529066
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 09:44 schreef Hexagon het volgende:

[..]
Je weet aan de voorkant dus niet wie wanneer aan de beurt is. En wat betreft jongetjes. Het is ook wel fijn als die enige begrip kunnen tonen voor meisjes die het krijgen en dus moeten ze weten wat het is.
[..]
Er is geen probleem want er is seksuele voorlichting. Maar sommigen maken er een probleem van dat het bestaat.

En je wilt er dus bij zijn voor de eersten beginnen.
Je kan niet ergens duiding aan geven als de persoon in kwestie geen flauw benul heeft waar het over gaat omdat hij of zij daar nog helemaal niet mee bezig is.

Het probleem van grensoverschrijdend gedrag bij kinderen zal zijn oorsprong wel vinden in bepaalde culturele bewegingen. Waar vrouwen onderdrukking normaal is bij volwassenen. Jong geleerd oud gedaan.
blablablabla
  Moderator zaterdag 25 maart 2023 @ 11:03:31 #74
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208529144
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 09:24 schreef Elan het volgende:

[..]
9-10 jarigen is een kleine groep hoor. Gemiddeld is blijkbaar 13 jaar.
Sowieso is de helft van de klas jongetje en wat moeten die daar dan allemaal mee?

Als kinderen nog niet aan seks toe zijn vinden ze dat ook vies en raar. Omdat een kleine groep meisjes vroeg ongesteld worden hoef je niet gelijk een enorme voorlichtingscampagne van stal te halen lijkt me. Wat is überhaupt het probleem?
Het probleem is dat kinderen eventueel niet snappen wat er aan de hand is met hun lichaam, want het gaat niet enkel om meisjes.
quote:
De puberteit
De puberteit begint normaal gesproken tussen het 9e en 14e jaar bij jongens, met een
gemiddelde leeftijd van 11,5 jaar, en tussen het 8e en 13e jaar bij meisjes, met een
gemiddelde leeftijd van 10,5 jaar. De eerste menstruatie treedt op een gemiddelde leeftijd
van 13,1 jaar op. Ook hierop hebben genetische factoren invloed, vaak volgen kinderen het
patroon van vroege of juist late puberteit van (een van) hun ouders.
Ik denk dat een jaar of 9-10 juist prima is om de eerste voorlichting hierover te geven want dan beginnen de hormonen te veranderen bij de kinderen. Ik snap niet waarom mensen zo moeilijk doen over een gepaste voorlichting bij die leeftijd. Waarom zouden we zo moeilijk moeten doen om een stukje biologie uit te leggen aan kinderen? :? Het is logisch dat de inhoud van die les veranderd als ze eenmaal naar de middelbare gaan. Waarom mag een 9-jarige nog echt niks weten over voortplanting?
pi_208529160
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 11:03 schreef Momo het volgende:

[..]
Het probleem is dat kinderen eventueel niet snappen wat er aan de hand is met hun lichaam, want het gaat niet enkel om meisjes.
[..]
Ik denk dat een jaar of 9-10 juist prima is om de eerste voorlichting hierover te geven want dan beginnen de hormonen te veranderen bij de kinderen. Ik snap niet waarom mensen zo moeilijk doen over een gepaste voorlichting bij die leeftijd. Waarom zouden we zo moeilijk moeten doen om een stukje biologie uit te leggen aan kinderen? :? Het is logisch dat de inhoud van die les veranderd als ze eenmaal naar de middelbare gaan. Waarom mag een 9-jarige nog echt niks weten over voortplanting?
Als het zich puur beperkt tot het biologische aspect is dat op zich geen probleem. Maar seksuele voorlichting gaat normaliter verder dan de biologische uitleg.
blablablabla
pi_208529174
Overigens komt dat aspect allang aan de orde als in dit artikel lees:

https://9-12.jeugdbibliot(...)s/voortplanting.html

Groep 7/8
blablablabla
  zaterdag 25 maart 2023 @ 11:08:09 #77
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_208529184
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 10:55 schreef Elan het volgende:

[..]
Je kan niet ergens duiding aan geven als de persoon in kwestie geen flauw benul heeft waar het over gaat omdat hij of zij daar nog helemaal niet mee bezig is.

Ja kinderen zijn ook niet bezig met breuken of werkwoordsvervoegingen en toch leren we het ze.

Verder weten de meeste kinderen zeker wel dat zoiets als seks bestaat. Uit hun eigen indianenverhalen die ze aan elkaar vertellen.
  Moderator zaterdag 25 maart 2023 @ 11:10:23 #78
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208529212
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 11:06 schreef Elan het volgende:
Overigens komt dat aspect allang aan de orde als in dit artikel lees:

https://9-12.jeugdbibliot(...)s/voortplanting.html

Groep 7/8
Ik zie niks raar staan toch in dit stukje tekst voor die leeftijdsgroep? Gaat ook om die leeftijdsgroep.

Ook niks raars om uit te leggen wat een condoom is voor die leeftijdgroep bijvoorbeeld, rond die leeftijd horen ze toch wel dingen via oudere kinderen of het internet. Gewoon beter dat een leraar uitlegt hoe het zit met bepaalde zaken.
pi_208529250
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 07:51 schreef Elan het volgende:
Het valt me wel op dat het enige steekhoudende argument voor voorlichting in dit topic is dat ik hier voor bij zie komen het gegeven is dat (sommige) meisjes kennelijk al heel vroeg ongesteld worden.

Laat dat 10% van alle kinderen zijn.Vraagt dat niet om specifieke voorlichting voor die groep? En maakt dat wanneer een meisje eenmaal ongesteld is seksuele voorlichting direct noodzakelijk, en indien dit het geval is ligt die taak primair bij de betreffende ouders thuis ?

Het aantal tienerzwangerschappen is al jaren dalende, dus in hoeverre schiet de voorlichting dan echt tekort vraag je je toch af.

Wat betreft zaken als grenzen aangeven en pesten staan de meeste basisscholen daar al jaren uitgebreid bij stil.
Ik denk dat je je eigen vraag beantwoordt. De voorlichting is één van de oorzaken dat er zo weinig problemen zijn.
pi_208529300
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 11:10 schreef Momo het volgende:

[..]
Ik zie niks raar staan toch in dit stukje tekst voor die leeftijdsgroep? Gaat ook om die leeftijdsgroep.

Ook niks raars om uit te leggen wat een condoom is voor die leeftijdgroep bijvoorbeeld, rond die leeftijd horen ze toch wel dingen via oudere kinderen of het internet. Gewoon beter dat een leraar uitlegt hoe het zit met bepaalde zaken.
Er staat niks raars in nee. Maar waar ontbreekt het dan aan? Want die voorlichting is er kennelijk gewoon voor de groep 10-12.

Of moet het nog jonger en of uitgebreider?
blablablabla
pi_208529315
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 11:14 schreef MoreDakka het volgende:

[..]
Ik denk dat je je eigen vraag beantwoordt. De voorlichting is één van de oorzaken dat er zo weinig problemen zijn.
Wat is het probleem dan? Of is dit inderdaad een of andere woke discussie?
blablablabla
  zaterdag 25 maart 2023 @ 11:20:56 #82
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_208529318
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 11:18 schreef Elan het volgende:

[..]
Er staat niks raars in nee. Maar waar ontbreekt het dan aan? Want die voorlichting is er kennelijk gewoon voor de groep 10-12.

Of moet het nog jonger en of uitgebreider?
Het ontbreekt nergens aan. Maar een nogal prominente user in het topic vind dat 15 jaar jong zatis. En de FvD wil seksuele voorlichting liever helemaal weg.
  Moderator zaterdag 25 maart 2023 @ 11:23:42 #83
5428 crew  miss_sly
pi_208529353
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 10:26 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Een Wierd Duk is dan ook voornamelijk boos over heel dit gebeuren, omdat hij nog steeds de clitoris niet weet te vinden.
Je zou verwachten dat vooral zijn vrouw daar wel heul boos over zou zijn inmiddels.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  Moderator zaterdag 25 maart 2023 @ 11:24:51 #84
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208529375
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 11:18 schreef Elan het volgende:

[..]
Er staat niks raars in nee. Maar waar ontbreekt het dan aan? Want die voorlichting is er kennelijk gewoon voor de groep 10-12.

Of moet het nog jonger en of uitgebreider?
Wat ik zie in de OP qua lentekriebelweek lijkt mij gewoon prima. Voor jongere kinderen waar de pubertijd nog niet direct voor de deur staat, gaat het over verschillen tussen jongens en meiden zonder enige seksuele context. Denk dat mensen hier ook gewoon de experts moeten vertrouwen op welke leeftijd welke thema's relevant zijn en hoe ver de kinderen zelf ontwikkelt zijn om dit te kunnen bespreken. Want zeker in de laatste groepen zijn zaken gerelateerd aan pubertijd zeker relevant om te bespreken, ook al doet 99% in groep 7 en 8 zelf nog niet aan seks.
  Moderator zaterdag 25 maart 2023 @ 11:27:57 #85
5428 crew  miss_sly
pi_208529410
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 11:24 schreef Momo het volgende:

[..]
Wat ik zie in de OP qua lentekriebelweek lijkt mij gewoon prima. Voor jongere kinderen waar de pubertijd nog niet direct voor de deur staat, gaat het over verschillen tussen jongens en meiden zonder enige seksuele context. Denk dat mensen hier ook gewoon de experts moeten vertrouwen op welke leeftijd welke thema's relevant zijn en hoe ver de kinderen zelf ontwikkelt zijn om dit te kunnen bespreken. Want zeker in de laatste groepen zijn zaken gerelateerd aan pubertijd zeker relevant om te bespreken, ook al doet 99% in groep 7 en 8 zelf nog niet aan seks.
Waar het natuurlijk fout gaat, is dat lui als Thierry weer desinformatie en fakenews de wereld in slingeren door te stellen dat kleuters leren over pijpen en 485 verschillende genders krijgen opgedrongen, waardoor ze op hun 8e aan de puberteitsremmers gaan en op hun 12e danwel hun borsten, dan wel hun penis laten amputeren.

Tja, als je daarin meegaat....
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_208529417
quote:
7s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 11:23 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Je zou verwachten dat vooral zijn vrouw daar wel heul boos over zou zijn inmiddels.
Dames zijn juist helemaal niet assertief wat dat betreft. Weet de aantallen niet uit mijn hoofd, maar volgens mij komen heel veel vrouwen, en dan vooral heteroseksuele vrouwen zelden tot nooit klaar door hun partner.
  zaterdag 25 maart 2023 @ 11:29:36 #87
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_208529426
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 11:24 schreef Momo het volgende:

[..]
Wat ik zie in de OP qua lentekriebelweek lijkt mij gewoon prima. Voor jongere kinderen waar de pubertijd nog niet direct voor de deur staat, gaat het over verschillen tussen jongens en meiden zonder enige seksuele context. Denk dat mensen hier ook gewoon de experts moeten vertrouwen op welke leeftijd welke thema's relevant zijn en hoe ver de kinderen zelf ontwikkelt zijn om dit te kunnen bespreken. Want zeker in de laatste groepen zijn zaken gerelateerd aan pubertijd zeker relevant om te bespreken, ook al doet 99% in groep 7 en 8 zelf nog niet aan seks.
Nee, maar je wilt voorkomen dat ze wel aan seks gaan doen en dan geen flauw idee hebben, dus moeten ze weten hoe ze risico's kunnen voorkomen.

Mijn 12-jarige was gisteren getriggerd toen ik het over een Citroën SM had (een van de mooiste auto's ooit O+), dat was aanleiding om me te vragen wat SM was, want dat had hij pas op het nieuws gehoord :D
Ik ben vooral blij dat hij het me gewoon vraagt.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  Moderator zaterdag 25 maart 2023 @ 11:29:55 #88
5428 crew  miss_sly
pi_208529429
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 11:28 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Dames zijn juist helemaal niet assertief wat dat betreft. Weet de aantallen niet uit mijn hoofd, maar volgens mij komen heel veel vrouwen, en dan vooral heteroseksuele vrouwen zelden tot nooit klaar door hun partner.
Ook daarvoor is seksuele vorming een goed iets: vrouwen leren dat ze een beetje assertiever mogen zijn en mogen vertellen tegen hun (seks)partner wat ze wel en niet willen en hoe dan.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_208529445
quote:
7s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 11:29 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Ook daarvoor is seksuele vorming een goed iets: vrouwen leren dat ze een beetje assertiever mogen zijn en mogen vertellen tegen hun (seks)partner wat ze wel en niet willen en hoe dan.
Absoluut.
  Moderator zaterdag 25 maart 2023 @ 11:36:47 #90
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208529472
quote:
7s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 11:27 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Waar het natuurlijk fout gaat, is dat lui als Thierry weer desinformatie en fakenews de wereld in slingeren door te stellen dat kleuters leren over pijpen en 485 verschillende genders krijgen opgedrongen, waardoor ze op hun 8e aan de puberteitsremmers gaan en op hun 12e danwel hun borsten, dan wel hun penis laten amputeren.

Tja, als je daarin meegaat....
Zo gaat het wel vaker bij Thierry, een hele context erom verzinnen die compleet out of context is en het voeren aan je achterban.
pi_208529517
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 11:20 schreef Hexagon het volgende:

[..]
Het ontbreekt nergens aan. Maar een nogal prominente user in het topic vind dat 15 jaar jong zatis. En de FvD wil seksuele voorlichting liever helemaal weg.
Je kunt gewoon mijn username noemen hoor. En ik had het over 14 a 15, desnoods maak je er 13 van. En ik durf te stellen dat dit een mening is die door de meerderheid van de Nederlanders zal worden gedeeld.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_208529540
quote:
7s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 09:59 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Dit onderwerp zit ook al jaaaren in het curriculum en heeft alleen nog maar positieve effecten. En nu ineens gaat de rechtse-wappiekant ermee aan de haal, en is er iets afschuwelijks op onze basisscholen aan de hand. Want seks is en en vies :{w
Volgens mij valt dat allemaal wel mee hoor, het lijkt er op dat de meesten er alleen niet zo veel in zien om jonge kinderen te vragen of ze al masturberen, hen bij te brengen hoe ze kunnen masturberen, hoe dildo's gebruikt kunnen worden enz.

Het zijn ook niet bepaald onderwerpen waar je op het werk openlijk met je collega's over zou praten, dus is het op zijn minst een beetje vreemd dat je van kinderen wel zou verlangen dat ze dat deel van hun priveleven in de klas uit de doeken doen alsof het de normaalste zaak van de wereld is.
  zaterdag 25 maart 2023 @ 11:44:33 #93
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_208529565
quote:
10s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 11:40 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Je kunt gewoon mijn username noemen hoor. En ik had het over 14 a 15, desnoods maak je er 13 van.
14, 15 nu weer 13. Wat is het nu?

quote:
En ik durf te stellen dat dit een mening is die door de meerderheid van de Nederlanders zal worden gedeeld.
Op niets gebaseerd
  zaterdag 25 maart 2023 @ 11:48:32 #94
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_208529599
quote:
10s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 11:40 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Je kunt gewoon mijn username noemen hoor. En ik had het over 14 a 15, desnoods maak je er 13 van. En ik durf te stellen dat dit een mening is die door de meerderheid van de Nederlanders zal worden gedeeld.
Dat is te laat...
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  Moderator zaterdag 25 maart 2023 @ 11:53:08 #95
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208529640
quote:
10s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 11:40 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Je kunt gewoon mijn username noemen hoor. En ik had het over 14 a 15, desnoods maak je er 13 van. En ik durf te stellen dat dit een mening is die door de meerderheid van de Nederlanders zal worden gedeeld.
Kinderen mogen pas als ze 15 jaar zijn seksuele voorlichting krijgen omdat de onderbuik van Hans en Ingrid dat zegt?
pi_208529664
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 11:29 schreef Leandra het volgende:

[..]
Nee, maar je wilt voorkomen dat ze wel aan seks gaan doen en dan geen flauw idee hebben, dus moeten ze weten hoe ze risico's kunnen voorkomen.

Mijn 12-jarige was gisteren getriggerd toen ik het over een Citroën SM had (een van de mooiste auto's ooit O+), dat was aanleiding om me te vragen wat SM was, want dat had hij pas op het nieuws gehoord :D
Ik ben vooral blij dat hij het me gewoon vraagt.
Je hebt dan een erg braaf 12 jarige.
pi_208529670
Er is trouwens drie jaar geleden een onderzoek over geweest door een instantie van de EU. Het meerendeel vind dus gewoon dat seksuele voorlichting niet op basisschoolleeftijd al moet beginnen en dat de ouders een duidelijk rol in moeten spelen, maar dit zal natuurlijk de progressieven in dit topic er niet van weerhouden om alles en iedereen die niet zo denkt als zij weg te zetten als 'FvD/SGP/Ongehoord/wappie'
quote:
Enquête over seksuele voorlichting - Resultaten

Hoewel seksuele voorlichting – of 'voorlichting over seksuele en reproductieve gezondheid' – een gevoelig onderwerp is en altijd is geweest, wijzen de bevindingen van ons nieuwste onderzoek erop dat de meeste leerkrachten, ouders en onderwijsbelanghebbenden voorstander zijn van seksuele voorlichting op school en dat die vóór de leeftijd van 15 jaar zou moeten beginnen. Echter, met beperkte beschikbare ondersteuning en onduidelijke procedures op scholen kunnen leerkrachten zich aan hun lot overgelaten voelen als het gaat om het geven van seksuele voorlichting.

In de meeste Europese landen zijn nationale ministeries van onderwijs verantwoordelijk voor het opzetten, implementeren en beheren van onderwijscurricula voor seksuele en reproductieve gezondheid, terwijl de lesinhoud voornamelijk door scholen wordt bepaald. Volgens UNESCO volgt doeltreffende voorlichting over seksuele en reproductieve gezondheid een veelomvattende benadering, een “op het curriculum gebaseerd proces van lesgeven en leren over de cognitieve, emotionele, lichamelijke en sociale aspecten van seksualiteit”. Programma’s kunnen een breed scala aan thema’s behandelen, waaronder seksuele oriëntatie, seksueel overdraagbare aandoeningen en zwangerschap bij jongeren. De onderliggende vooronderstelling is dat scholen een cruciale rol kunnen spelen om jongeren te helpen respectvolle en veilige emotionele en seksuele relaties te ontwikkelen.

De enquête over seksuele voorlichting was op School Education Gateway van 10 oktober tot 27 november geopend en werd in totaal 320 keer beantwoord. Leerkrachten maakten 41% van de geënquêteerden uit. De andere deelnemers waren voornamelijk andere onderwijsbelanghebbenden (37%), ouders en onderzoekers (22%).

1. Op welke leeftijd zou seksuele en reproductieve gezondheid volgens u met jongeren op school besproken moeten worden? Kies één optie.



Hoewel bijna alle geënquêteerden (99%) het ermee eens waren dat seksuele en reproductieve gezondheid een thema is dat met jongeren besproken moet worden, is het de leeftijd waarop deze bespreking moet plaatsvinden die de meningen verdeelt. De meeste geënquêteerden (89%) vinden dat dit vóór de leeftijd van 15 jaar moet gebeuren, waarbij 42% zegt dat dit vóór de leeftijd van 11 jaar moet gebeuren en 47% tussen 12 en 15 jaar.

Een kleine maar significante minderheid – 1 op de 10 geënquêteerden – vindt dat leerlingen ouder dan 16 zouden moeten zijn voordat seksuele voorlichting op school begint.

2. Wie zou seksuele en reproductieve gezondheid volgens u met jongeren moeten bespreken? Kies alle opties die van toepassing zijn.



Gevraagd naar wie er voorlichting over seksuele en reproductieve gezondheid aan jongeren zou moeten geven, vond meer dan driekwart (81%) dat ouders en verzorgers de juiste keuze zijn. Schooladviseurs (74%), artsen en gezondheidsdiensten (72%) en leerkrachten (68%) worden door sommigen ook als goede opties gezien. Deelnemers gaven aan dat de verantwoordelijkheid ook gedeeld moet worden tussen educatoren bij jeugdbewegingen en naschoolse educatoren (bijna 42%).

Eén op de zes geënquêteerden vond dat jongeren online bronnen moeten raadplegen, zoals experts en sociale-mediagemeenschappen. Minder deelnemers (9%) vonden dat andere organisaties of personen voorlichting moeten geven over seksuele en reproductieve gezondheid.

3. Wie ondersteunt in uw regio leerkrachten bij het bespreken van seksuele en reproductieve gezondheid met jongeren? Kies alle opties die van toepassing zijn.



Hoewel ruim de helft van de geënquêteerden (53%) meldde dat er geen relevante ondersteuning is voor het geven van seksuele voorlichting op school, zei een derde (33%) dat leerkrachten richtlijnen en lesmaterialen van hun ministerie van onderwijs krijgen. Verder gaf een kwart (25%) aan dat er ook enige ondersteuning van lokale zorgverleners komt.

Rond 1 op de 5 geënquêteerden zei dat leerkrachten ondersteund worden door zorgverleners op school, zoals adviseurs of schoolverpleegkundigen (20%) en lokale organisaties (19%).

Slechts één op de tien lokale of regionale instanties biedt professionele ontwikkeling voor leerkrachten op het gebied van voorlichting over seksuele en reproductieve gezondheid.

4. Welke thema’s worden bij de voorlichting over seksuele en reproductieve gezondheid besproken op uw school of op een school die u kent? Kies alle opties die van toepassing zijn.



De overgrote meerderheid van de geënquêteerden (86%) gaf aan dat het menselijk lichaam en de ontwikkeling ervan het vaakst behandelde onderwerp is op hun school of een school die ze kennen. Minder vaak, maar toch grotendeels behandeld, is seksuele en reproductieve gezondheid (58%).

Op ongeveer een derde van de scholen worden relaties (34%) (bijv. gezins-, vriendschaps-, liefdes- en romantische relaties) en geweld en veilig blijven (31%) (bijv. toestemming, privacy, lichamelijke integriteit) in het kader van seksuele voorlichting besproken.

De minste behandelde thema's op scholen – maar toch op een significant deel ervan – zijn waarden, rechten, cultuur en seksualiteit (23%), vaardigheden voor gezondheid en welzijn (21%) en begrijpen van gender (20%).

5. Heeft de school / het personeel een duidelijk proces voor het helpen van individuele leerlingen die zorgen hebben over seksuele en reproductieve gezondheid?



Gevraagd naar hoe hun school, of een school die zij kennen, de zorgen van leerlingen over seksuele en reproductieve gezondheid behandelt, antwoordde ongeveer de helft van de deelnemers (51%) dat er geen relevant proces bestaat. Desondanks zei 40% van de deelnemers dat leerkrachten ervoor kiezen om het heft in eigen handen te nemen en deze zorgen vaak per geval apart behandelen.

Slechts 8% antwoordde dat leerkrachten voorzien worden van concrete procedures als het gaat om het helpen van leerlingen bij het omgaan met hun kwesties, vragen en zorgen ten aanzien van hun seksuele gezondheid.

Conclusies:

De enquête toont een brede consensus dat voorlichting over seksuele en reproductieve gezondheid op scholen moet worden besproken. Daarnaast vinden de meeste geënquêteerden – bijna 9 van de 10 – dat het gesprek het best vóór de leeftijd van 15 jaar wordt begonnen.

Hoewel seksuele voorlichting in het grootste deel van de Europese Unie wettelijk verplicht is, lopen de behandelde onderwerpen tussen landen en zelfs tussen scholen uiteen. Zo zijn de thema's die het vaakst op scholen behandeld worden het menselijk lichaam en de ontwikkeling ervan, en seksuele en reproductieve gezondheid. Aan de andere kant worden de thema's seksualiteit en seksueel gedrag, waarden, rechten en seksualiteit, en het begrijpen van gender minder vaak op scholen besproken.

Verder worden ouders en verzorgers, evenals leerkrachten gezien als capabele personen voor het bespreken van zulke belangrijke kwesties met de jongeren van nu. Ondanks dat heeft de helft van de leerkrachten onvoldoende ondersteuning bij deze inspanning, krijgt slechts ongeveer een derde lesmateriaal van het ministerie van onderwijs en krijgt ongeveer een tiende training op dit gebied.

Daarnaast wordt over slechts een kleine minderheid van scholen gemeld dat ze een duidelijk proces hebben voor het bespreken van de behoeften en zorgen van leerlingen over seksuele voorlichting. Dit gebrek aan procedures op scholen is voor leerkrachten echter geen belemmering om die kwesties te bespreken: meer dan vier op de tien biedt leerlingen uit zichzelf hulp en antwoorden aan.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
  zaterdag 25 maart 2023 @ 11:56:14 #98
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_208529671
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 11:53 schreef Momo het volgende:

[..]
Kinderen mogen pas als ze 15 jaar zijn seksuele voorlichting krijgen omdat de onderbuik van Hans en Ingrid dat zegt?
De kinderloze of naïeve Hans en Ingrid, de "dat doen mijn kinderen niet" Hans en Ingrid die vervolgens op hun 40ste opa en oma zijn.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  zaterdag 25 maart 2023 @ 11:57:32 #99
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_208529691
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 11:55 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Je hebt dan een erg braaf 12 jarige.
Dat sowieso, maar wel een die weet dat hij condooms moet gebruiken als hij seks gaat hebben.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_208529714
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 11:57 schreef Leandra het volgende:

[..]
Dat sowieso, maar wel een die weet dat hij condooms moet gebruiken als hij seks gaat hebben.
Mijn opmerking was waardevrij, hoor.

Gewoon 'braaf'. Dat je dat in dit tijdperk op die leeftijd nog niet weet.
  zaterdag 25 maart 2023 @ 12:00:02 #101
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_208529716
quote:
14s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 11:56 schreef HowardRoark het volgende:
Er is trouwens drie jaar geleden een onderzoek over geweest door een instantie van de EU. Het meerendeel vind dus gewoon dat seksuele voorlichting niet op basisschoolleeftijd al moet beginnen en dat de ouders een duidelijk rol in moeten spelen, maar dit zal natuurlijk de progressieven in dit topic er niet van weerhouden om alles en iedereen die niet zo denkt als zij weg te zetten als 'FvD/SGP/Ongehoord/wappie'
[..]

Door de EU, dus ook in landen waar het aantal tienerzwangerschappen veel hoger is dan hier.

En ja, ouders moeten daar een rol in hebben maar die verzaken nogal eens, dat is waarom het ook op school gebeurt.

Ouders die hun kinderen tijdig en goed voorlichten zijn niet de ouders die drama schoppen dat het op school ook gebeurt.
Drama wordt geschopt door ouders die dat niet doen en door mensen die niet eens schoolgaande kinderen hebben.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  zaterdag 25 maart 2023 @ 12:00:46 #102
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_208529726
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 11:48 schreef Leandra het volgende:

[..]
Dat is te laat...
Dat mag jij natuurlijk vinden, maar dit is helaas voor jou niet de mening van het gros van de bevolking. Jammer joh, misschien wat meer buiten die Randstedelijke D66-bubble komen.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
  Moderator zaterdag 25 maart 2023 @ 12:01:17 #103
5428 crew  miss_sly
pi_208529734
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 11:42 schreef spicymchaggis het volgende:

[..]
Volgens mij valt dat allemaal wel mee hoor, het lijkt er op dat de meesten er alleen niet zo veel in zien om jonge kinderen te vragen of ze al masturberen, hen bij te brengen hoe ze kunnen masturberen, hoe dildo's gebruikt kunnen worden enz.

Het zijn ook niet bepaald onderwerpen waar je op het werk openlijk met je collega's over zou praten, dus is het op zijn minst een beetje vreemd dat je van kinderen wel zou verlangen dat ze dat deel van hun priveleven in de klas uit de doeken doen alsof het de normaalste zaak van de wereld is.
Dat gebeurt dan ook niet bij jonge kinderen.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_208529743
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 11:20 schreef Elan het volgende:

[..]
Wat is het probleem dan? Of is dit inderdaad een of andere woke discussie?
Ik denk inderdaad dat er geen probleem is. De seksuele voorlichting is wat mij betreft prima geregeld.
  zaterdag 25 maart 2023 @ 12:03:43 #105
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_208529763
quote:
14s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 12:00 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Dat mag jij natuurlijk vinden, maar dit is helaas voor jou niet de mening van het gros van de bevolking. Jammer joh, misschien wat meer buiten die Randstedelijke D66-bubble komen.
Oh? De mening van het gros van de Nederlandse bevolking is gepeild? Waar?
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_208529768
quote:
7s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 12:01 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Dat gebeurt dan ook niet bij jonge kinderen.
Stel, dat dat nu wel zo zou zijn. Had jij dan wel kritiek gehad? of?
  Moderator zaterdag 25 maart 2023 @ 12:07:15 #107
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208529811
Ik snap die weerstand ook niet, al die ouders die denken dat hun 13-jarige kind niet weet wat seks of een condoom is of dat zoiets totaal nog niet besproken kan worden. Die kinderen zijn echt al verder.

En waar zijn ze bang voor als hun kind wel die voorlichting krijgt, dat ze dan meteen condooms willen uitproberen op hun klasgenootjes?
  Moderator zaterdag 25 maart 2023 @ 12:09:28 #108
5428 crew  miss_sly
pi_208529823
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 12:04 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Stel, dat dat nu wel zo zou zijn. Had jij dan wel kritiek gehad? of?
Zitten wel wat verschillen in wat mij betreft.

Masturberen, dat is meer benoemen dat het fijn kan zijn om jezelf aan te raken. Daar vind ik niets verkeerds aan. Ook niet bij jonge kinderen. Ze doen het namelijk toch echt, al heel jong. En zo is het dan ook goed om ze te vertellen dat er niets mis mee is om dat te ervaren, maar als je dat wil doen, dat je dat privé doet, en niet op de bank terwijl je met de rest van het gezin tv kijkt, bijvoorbeeld. Of in de klas. Of in de trein. Etc.

Bijbrengen hoe ze kunnen masturberen lijkt me op jonge leeftijd niet nodig, maar ook geen probleem als dat ter sprake komt. Ik geloof wel dat we er vanaf moeten dat daar een taboe op ligt, dat je er niet over praat, terwijl iedereen het doet. Je wordt er niet blind van en je handen vallen niet van je lijf.

Dildo's, tja, niet nodig, geen ramp.

Maar goed, ik ben er nogal open over, ook naar onze dochter. En dan merk je gewoon dat bepaalde dingen heel lang niet interessant zijn, omdat het niet echt tot ze doordringt, omdat ze er nog niet mee bezig zijn. En dat is prima. Wat ik vooral belangrijk vind is dat het thuis, op school, overal, niet een taboe hoeft te zijn, maar gewoon over gepraat kan worden. Dan kunnen ze dat onderling ook beter en opener en zullen ze veel bewuster zijn van het hele seksuele gebeuren. En bewustere keuzes maken.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  Moderator zaterdag 25 maart 2023 @ 12:10:44 #109
5428 crew  miss_sly
pi_208529833
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 12:07 schreef Momo het volgende:
Ik snap die weerstand ook niet, al die ouders die denken dat hun 13-jarige kind niet weet wat seks of een condoom is of dat zoiets totaal nog niet besproken kan worden. Die kinderen zijn echt al verder.

En waar zijn ze bang voor als hun kind wel die voorlichting krijgt, dat ze dan meteen condooms willen uitproberen op hun klasgenootjes?
Orgies in groep 4 :Y
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_208529843
quote:
7s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 12:09 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Zitten wel wat verschillen in wat mij betreft.

Masturberen, dat is meer benoemen dat het fijn kan zijn om jezelf aan te raken. Daar vind ik niets verkeerds aan. Ook niet bij jonge kinderen. Ze doen het namelijk toch echt, al heel jong. En zo is het dan ook goed om ze te vertellen dat er niets mis mee is om dat te ervaren, maar als je dat wil doen, dat je dat privé doet, en niet op de bank terwijl je met de rest van het gezin tv kijkt, bijvoorbeeld. Of in de klas. Of in de trein. Etc.

Bijbrengen hoe ze kunnen masturberen lijkt me op jonge leeftijd niet nodig, maar ook geen probleem als dat ter sprake komt. Ik geloof wel dat we er vanaf moeten dat daar een taboe op ligt, dat je er niet over praat, terwijl iedereen het doet. Je wordt er niet blind van en je handen vallen niet van je lijf.

Dildo's, tja, niet nodig, geen ramp.

Maar goed, ik ben er nogal open over, ook naar onze dochter. En dan merk je gewoon dat bepaalde dingen heel lang niet interessant zijn, omdat het niet echt tot ze doordringt, omdat ze er nog niet mee bezig zijn. En dat is prima. Wat ik vooral belangrijk vind is dat het thuis, op school, overal, niet een taboe hoeft te zijn, maar gewoon over gepraat kan worden. Dan kunnen ze dat onderling ook beter en opener en zullen ze veel bewuster zijn van het hele seksuele gebeuren. En bewustere keuzes maken.
Helemaal mee eens.
  zaterdag 25 maart 2023 @ 12:21:53 #111
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_208529920
quote:
14s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 11:56 schreef HowardRoark het volgende:
Er is trouwens drie jaar geleden een onderzoek over geweest door een instantie van de EU. Het meerendeel vind dus gewoon dat seksuele voorlichting niet op basisschoolleeftijd al moet beginnen en dat de ouders een duidelijk rol in moeten spelen, maar dit zal natuurlijk de progressieven in dit topic er niet van weerhouden om alles en iedereen die niet zo denkt als zij weg te zetten als 'FvD/SGP/Ongehoord/wappie'
[..]

Dit gaat dus over de EU. Waarbij dus ook allerlei veel conservatievere landen als Polen en Griekenland mee mogen doen. :')

Kom eens met een bron over Nederland. Of je gaat al voor de zoveelste keer op je bek in dit topic.
pi_208530087
quote:
7s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 12:09 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Zitten wel wat verschillen in wat mij betreft.

Masturberen, dat is meer benoemen dat het fijn kan zijn om jezelf aan te raken. Daar vind ik niets verkeerds aan. Ook niet bij jonge kinderen. Ze doen het namelijk toch echt, al heel jong. En zo is het dan ook goed om ze te vertellen dat er niets mis mee is om dat te ervaren, maar als je dat wil doen, dat je dat privé doet, en niet op de bank terwijl je met de rest van het gezin tv kijkt, bijvoorbeeld. Of in de klas. Of in de trein. Etc.

Bijbrengen hoe ze kunnen masturberen lijkt me op jonge leeftijd niet nodig, maar ook geen probleem als dat ter sprake komt. Ik geloof wel dat we er vanaf moeten dat daar een taboe op ligt, dat je er niet over praat, terwijl iedereen het doet. Je wordt er niet blind van en je handen vallen niet van je lijf.

Dildo's, tja, niet nodig, geen ramp.

Maar goed, ik ben er nogal open over, ook naar onze dochter. En dan merk je gewoon dat bepaalde dingen heel lang niet interessant zijn, omdat het niet echt tot ze doordringt, omdat ze er nog niet mee bezig zijn. En dat is prima. Wat ik vooral belangrijk vind is dat het thuis, op school, overal, niet een taboe hoeft te zijn, maar gewoon over gepraat kan worden. Dan kunnen ze dat onderling ook beter en opener en zullen ze veel bewuster zijn van het hele seksuele gebeuren. En bewustere keuzes maken.
Wat ook wel mag is wat meer begeleiding van ouders op het onderwerp masturbatie.

Ik weet niet 100% zeker of hij het was. Maar op ad.nl houd een huisarts een blog bij over wat ie meemaakt. Kreeg ie een keer ouders over de vloer die zich zorgen maakte over hun jonge zoon..

Die deed bepaalde bewgeingen om vervolgens rood aan te lopen.

Ouders dachten al een soort van epelepsie... bleek gewoon peuter mastrubatie te zijn...

Ff nagezocht maar het is niet die huisarts... is kijken of het artikel ergens anders kan terug vinden.

[ Bericht 2% gewijzigd door MatthijsDJ op 25-03-2023 12:47:35 ]
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
  zaterdag 25 maart 2023 @ 12:47:24 #113
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_208530152
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 12:21 schreef Hexagon het volgende:

[..]
Dit gaat dus over de EU. Waarbij dus ook allerlei veel conservatievere landen als Polen en Griekenland mee mogen doen. :')

Kom eens met een bron over Nederland. Of je gaat al voor de zoveelste keer op je bek in dit topic.
Het geeft simpelweg een uitstekende indicatie. Er doen immers net zo goed genoeg progressieve landen mee en er zijn sowieso weinig soortgelijke onderzoeken te vinden. En in plaats van iedere keer de bewijslast bij mij te leggen, waarom toon jij (of één van jouw radicaal progressieve medestanders in dit topic) niet eens aan dat jullie vermeend moreel verheven kijk op deze kwestie de norm zou zijn binnen Nederland is?
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
  zaterdag 25 maart 2023 @ 12:51:26 #114
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_208530211
quote:
10s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 12:47 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Het geeft simpelweg een uitstekende indicatie. Er doen immers net zo goed genoeg progressieve landen mee en er zijn sowieso weinig soortgelijke onderzoeken te vinden. En in plaats van iedere keer de bewijslast bij mij te leggen, waarom toon jij (of één van jouw radicaal progressieve medestanders in dit topic) niet eens aan dat jullie vermeend moreel verheven kijk op deze kwestie de norm zou zijn binnen Nederland is?
Jij beweert, jij bewijst. Dus kom maar met die peiling.

En verder is het redelijk de norm dat kinderen in groep 8 seksuele voorlichting krijgen. De spookrijder ben jij met je wereldvreemde ideeen over op welke leeftijd je ermee moet beginnen, waarin je ook nog eens voortdurend loopt te zwabberen welke leeftijd dat moet zijn.
pi_208530334
quote:
10s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 12:47 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Het geeft simpelweg een uitstekende indicatie. Er doen immers net zo goed genoeg progressieve landen mee en er zijn sowieso weinig soortgelijke onderzoeken te vinden. En in plaats van iedere keer de bewijslast bij mij te leggen, waarom toon jij (of één van jouw radicaal progressieve medestanders in dit topic) niet eens aan dat jullie vermeend moreel verheven kijk op deze kwestie de norm zou zijn binnen Nederland is?
Weet je wat pas een uitstekende indicatie is? Dat deze lessen al jaren plaatsvinden er totaal geen ophef was, en dan is er dit jaar niets veranderd. Man zelfs op christelijke scholen is het al jaren geen probleem.

Het zijn opnieuw extreem rechtse, extreem conservatieve en populisten die voor helemaal niets ophef veroorzaken. *

En opnieuw zijn onschuldige mensen de lul, weer zijn er mensen bedreigd..

*extreem links en extreem progressief hebben hier ook een handje van overigens.
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
pi_208530335
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 11:20 schreef Elan het volgende:

[..]
Wat is het probleem dan? Of is dit inderdaad een of andere woke discussie?
Er was geen probleem en toen kwam de rechts conservatieve kliek en jij ook, zeuren dat er een probleem was.
  zaterdag 25 maart 2023 @ 13:07:51 #117
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_208530376
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 12:51 schreef Hexagon het volgende:

[..]
Jij beweert, jij bewijst. Dus kom maar met die peiling.

En verder is het redelijk de norm dat kinderen in groep 8 seksuele voorlichting krijgen. De spookrijder ben jij met je wereldvreemde ideeen over op welke leeftijd je ermee moet beginnen, waarin je ook nog eens voortdurend loopt te zwabberen welke leeftijd dat moet zijn.
Je verschuift hier de doelpalen. Ik had er niet over op welke leeftijd kinderen het tegenwoordig op school krijgen, maar dat het idee 'hoe jonger, hoe beter' echt breed wordt gedragen in Nederland. Dit is immers het beeld dat jij en een stel andere fantasten in dit topic probeert te schetsen. En iedereen die het niet met jullie eens is wordt in de hoek FvD/SGP gezet. En ten tweede ben ik heel duidelijk geweest wat mijn mening over dit onderwerp is, die blijkt in elk geval al op EU-niveau gewoon binnen de norm te vallen.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_208530379
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 13:03 schreef KaheemSaid het volgende:

[..]
Er was geen probleem en toen kwam de rechts conservatieve kliek en jij ook, zeuren dat er een probleem was.
Jij bent grappig zeg. Ik vroeg wat het probleem was ik zei niet dat er een probleem was. Het is allemaal gelul, die voorlichting bestaat al.
blablablabla
  Moderator zaterdag 25 maart 2023 @ 13:14:56 #119
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208530422
quote:
14s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 13:07 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Je verschuift hier de doelpalen. Ik had er niet over op welke leeftijd kinderen het tegenwoordig op school krijgen, maar dat het idee 'hoe jonger, hoe beter' echt breed wordt gedragen in Nederland. Dit is immers het beeld dat jij en een stel andere fantasten in dit topic probeert te schetsen. En iedereen die het niet met jullie eens is wordt in de hoek FvD/SGP gezet. En ten tweede ben ik heel duidelijk geweest wat mijn mening over dit onderwerp is, die blijkt in elk geval al op EU-niveau gewoon binnen de norm te vallen.
Hoe jonger, hoe beter is nou niet echt het punt denk ik van mensen in het topic. Het punt is ermee beginnen zodra de kinderen er klaar voor zijn en dit soort thema´s gaan spelen. Programma´s als dit zijn juist in elkaar gezet na onderzoek. Het is logisch te beginnen ermee voordat kinderen gaan puberen en sommige ook seksueel actief worden. Ook hun mentale ontwikkeling speelt mee, wanneer zijn ze oud genoeg om een bepaalde thema te kunnen begrijpen. Als je wil dat kinderen pas horen wat een vagina of masturberen is als ze 15 jaar zijn dan is dat puur gebaseerd op conservatief sentiment niet op wetenschappelijke logica.
  zaterdag 25 maart 2023 @ 13:15:01 #120
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_208530424
quote:
14s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 13:07 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Je verschuift te doelpalen. Ik had er niet over op welke leeftijd kinderen het tegenwoordig op school krijgen, maar dat het idee 'hoe jonger, hoe beter' echt breed wordt gedragen in Nederland. Dit is immers het beeld dat jij en een stel andere fantasten in dit topic probeert te schetsen. En iedereen die het niet met jullie eens is wordt in de hoek FvD/SGP/Ongehoord/wappie geplaatst. En ten tweede ben ik heel duidelijk geweest wat mijn mening over dit onderwerp is, die blijkt in elk geval al op EU-niveau gewoon binnen de norm te vallen.
Je kwam hier zelf die wereldvreemde ideeen neerpleuren over op welke leeftijd seksuele voorlichting moet beginnen (en stuk later dan nu het geval is) waarbij je al keer op keer er naast blijkt te zitten wanneer zoiets gaat spelen. En dan ook nog onderbouwen met een poll die niet over NL blijkt te gaan.

En FvD/SGP zijn degenen die er problemen over maken. Vreemd toch dat we het dan in die hoek zoeken.
  Moderator zaterdag 25 maart 2023 @ 13:16:47 #121
5428 crew  miss_sly
pi_208530438
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 13:14 schreef Momo het volgende:

[..]
Hoe jonger, hoe beter is nou niet echt het punt denk ik van mensen in het topic. Het punt is ermee beginnen zodra de kinderen er klaar voor zijn en dit soort thema´s gaan spelen. Programma´s als dit zijn juist in elkaar gezet na onderzoek. Het is logisch te beginnen ermee voordat kinderen gaan puberen en sommige ook seksueel actief worden. Ook hun mentale ontwikkeling speelt mee, wanneer zijn ze oud genoeg om een bepaalde thema te kunnen begrijpen. Als je wil dat kinderen pas horen wat een vagina of masturberen is als ze 15 jaar zijn dan is dat puur gebaseerd op conservatief sentiment niet op wetenschappelijke logica.
Ik denk dat vooral ook van belang is dat mensen niet meteen op de kast zitten als het gat over 'seksuele voorlichting'. Dat is een heel specifiek stukje van de seksuele vorming van kinderen, en de vorming begint inderdaad al heel jong. Hoe jonger, hoe beter, inderdaad.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  zaterdag 25 maart 2023 @ 13:18:28 #122
47047 Herkauwer
een dag niet gehuppeld .......
pi_208530457
quote:
14s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 13:07 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Je verschuift hier de doelpalen. Ik had er niet over op welke leeftijd kinderen het tegenwoordig op school krijgen, maar dat het idee 'hoe jonger, hoe beter' echt breed wordt gedragen in Nederland. Dit is immers het beeld dat jij en een stel andere fantasten in dit topic probeert te schetsen. En iedereen die het niet met jullie eens is wordt in de hoek FvD/SGP gezet. En ten tweede ben ik heel duidelijk geweest wat mijn mening over dit onderwerp is, die blijkt in elk geval al op EU-niveau gewoon binnen de norm te vallen.
Wat een meerderheid ook vind, wil niet zeggen dat dat ook het beste is. Dat heeft de geschiedenis ons wel geleerd.

Opkomen voor rechten van de mens is een groot goed en genoeg onderzoeken die aantonen dat kennis op het juiste moment heel veel schade kan voorkomen.

Met de voortgang van onze maatschappij zal ook de kennis verspreid worden. Hoe meer onderdrukking we kunnen uitbannen hoe beter.

Er zijn nog genoeg landen waarbij men graag anderen onderdrukt. Zoals het het onthouden van seksuele voorlichting op het juiste moment. Kinderen in dit geval zijn er veel eerder aan toe dan veel ouderen willen weten. Nederland had het laagste aantal tienermoeders in de EU (2017) dus we doen echt wel iets goed.

Persoonlijke keuzes en goed geïnformeerd zijn ongeacht de wil van je ouders hoort een recht van iedereen te zijn. Maar dat is mijn mening
Zonnepanelen 28 * 290 = 8120 Wp - W - 11° hellingshoek
  Moderator zaterdag 25 maart 2023 @ 13:22:38 #123
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208530503
quote:
7s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 13:16 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Ik denk dat vooral ook van belang is dat mensen niet meteen op de kast zitten als het gat over 'seksuele voorlichting'. Dat is een heel specifiek stukje van de seksuele vorming van kinderen, en de vorming begint inderdaad al heel jong. Hoe jonger, hoe beter, inderdaad.
Als je dat zo zegt denken anderen dat je bedoeld dat ze de kuma sutra kunnen gaan voorlezen bij de peuters. ;)
Maar wat je inderdaad wil zeggen is dat een vorm van voorlichting is, die gepast is bij elke leeftijd. Bij hun mentale en hormonale ontwikkeling.
  zaterdag 25 maart 2023 @ 13:56:56 #124
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_208530940
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 13:14 schreef Momo het volgende:

[..]
Hoe jonger, hoe beter is nou niet echt het punt denk ik van mensen in het topic. Het punt is ermee beginnen zodra de kinderen er klaar voor zijn en dit soort thema´s gaan spelen. Programma´s als dit zijn juist in elkaar gezet na onderzoek. Het is logisch te beginnen ermee voordat kinderen gaan puberen en sommige ook seksueel actief worden. Ook hun mentale ontwikkeling speelt mee, wanneer zijn ze oud genoeg om een bepaalde thema te kunnen begrijpen. Als je wil dat kinderen pas horen wat een vagina of masturberen is als ze 15 jaar zijn dan is dat puur gebaseerd op conservatief sentiment niet op wetenschappelijke logica.
Niemand heeft dit op deze manier gezegd in deze reeks. Kinderen zullen op vrij jonge leeftijd al weten wat wat een geslachtsdeel is, iedereen is er immers met één van de twee geboren. Er is slechts aangegeven dat 14 of 15 (en die 14 wordt natuurlijk bewust telkens buiten beschouwing gelaten) wat zou neerkomen op de tweede of derde klas van de middelbare school een uitstekende leeftijd is voor concrete seksuele voorlichting. En dit wil dus niet zeggen dat je dan pas begint met te vertellen wat een geslachtsdeel is, maar wel er op kunt rekenen dat rond die leeftijd jongeren eventueel seksueel kunnen gaan beginnen te experimenteren en dus moeten weten hoe ze dat veilig kunnen doen.
quote:
7s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 13:16 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Ik denk dat vooral ook van belang is dat mensen niet meteen op de kast zitten als het gat over 'seksuele voorlichting'. Dat is een heel specifiek stukje van de seksuele vorming van kinderen, en de vorming begint inderdaad al heel jong. Hoe jonger, hoe beter, inderdaad.
Dat mag je vinden en het staat jou natuurlijk helemaal vrij jouw kinderen op te voeden zoals je wilt. Maar dat hoeft niet de standaard binnen het hele openbare onderwijs op landelijk niveau te zijn. Daar knelt het vooral nogal, dat progressieven hier het idee hebben dat hun vermeend moreel verheven visie de absolute norm moet zijn. En als mensen dat niet willen, dan moet je je kind maar een refo-school sturen. Nee, sorry, zo werkt het niet. En daar komen ze bij Rutgers nu ook achter.
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 13:18 schreef Herkauwer het volgende:

[..]
Wat een meerderheid ook vind, wil niet zeggen dat dat ook het beste is. Dat heeft de geschiedenis ons wel geleerd.

Opkomen voor rechten van de mens is een groot goed en genoeg onderzoeken die aantonen dat kennis op het juiste moment heel veel schade kan voorkomen.

Met de voortgang van onze maatschappij zal ook de kennis verspreid worden. Hoe meer onderdrukking we kunnen uitbannen hoe beter.

Er zijn nog genoeg landen waarbij men graag anderen onderdrukt. Zoals het het onthouden van seksuele voorlichting op het juiste moment. Kinderen in dit geval zijn er veel eerder aan toe dan veel ouderen willen weten. Nederland had het laagste aantal tienermoeders in de EU (2017) dus we doen echt wel iets goed.

Persoonlijke keuzes en goed geïnformeerd zijn ongeacht de wil van je ouders hoort een recht van iedereen te zijn. Maar dat is mijn mening
'Rechten van de mens', 'onderdrukking'. Daar gaat dit topic niet over.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_208531042
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 13:14 schreef Momo het volgende:

[..]
Hoe jonger, hoe beter is nou niet echt het punt denk ik van mensen in het topic. Het punt is ermee beginnen zodra de kinderen er klaar voor zijn en dit soort thema´s gaan spelen. Programma´s als dit zijn juist in elkaar gezet na onderzoek. Het is logisch te beginnen ermee voordat kinderen gaan puberen en sommige ook seksueel actief worden. Ook hun mentale ontwikkeling speelt mee, wanneer zijn ze oud genoeg om een bepaalde thema te kunnen begrijpen. Als je wil dat kinderen pas horen wat een vagina of masturberen is als ze 15 jaar zijn dan is dat puur gebaseerd op conservatief sentiment niet op wetenschappelijke logica.
Hoe jonger, hoe beter is zeker wel het punt van de mensen in dit topic

Waarom we moeten beginnen in de kleuterklas ( en waarom Nederland het grote voorbeeld is )

quote:
3 Reasons to Start Sex Ed in Kindergarten

Talking about sex to a classroom full of five-year-old kids is likely to make some teachers and parents uncomfortable. But that is the approach that the Netherlands is taking and it is working. This week marks the start of “Spring Fever” week in the Netherlands where primary school students learn about sex education.

It may sound strange to the average American, but here’s why it just might work to start sex ed earlier rather than later:

According to studies by the Word Health Organization and the World Bank by way of org, the Dutch have “one of the lowest” teen pregnancy rates in the word and “nine out of ten Dutch adolescents used contraceptives the first time” they chose to have sex.
The children learn about the psychological aspects of sex, too. The information given to young students isn’t the typical data presented by your high school football coach who’s stuck leading the health class’s discussion on sex ed. Students learn about “sexual diversity and sexual assertiveness” and the aim is to create a healthy environment that will encourage students to know that “sexual development is a normal process.”One key component of the curriculum is for students to feel comfortable with themselves and that “sexuality also has to do with respect, intimacy, and safety.”

This, obviously, is a variation from what we see in America. Sex is still a taboo topic for many as the subject isn’t a school requirement as it is in the Netherlands. PBS‘ story regarding sex ed shows data from the Public Religion Research Institute that “nearly four in 10 American Millennials report that the sex education they received was not helpful.”

Abstinence-only education simply does not work. Some states still teach abstinence as the only form of sexual education and it has not helped in lowering America’s teen pregnancy rate or reign in the growth of STD’s among teenagers.

While this type of liberal approach may not immediately work in America, it is definitely worth exploring. Teaching kids the importance of self-worth through sexual education will increase their confidence and aid them in making better decisions as they mature.

Continuing the closed minded approach about sexual education works to the detriment of our students and we will continue to reap the benefits of the bad educational decisions we’ve made, which may be an increase rates of teen pregnancy and STDs.
https://www.theedadvocate(...)-ed-in-kindergarten/

De argumentatie die je terugziet in dit topic is vrijwel identiek

[ Bericht 1% gewijzigd door Ali_boo op 25-03-2023 14:17:30 ]
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
  Moderator zaterdag 25 maart 2023 @ 14:14:47 #126
5428 crew  miss_sly
pi_208531111
Recapitulatie van Rutgers, met een mooi filmpje over wat er nu werkelijk wordt besproken in zo'n week.

https://rutgers.nl/nieuws(...)volle-gesprekken-op/


And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  Moderator zaterdag 25 maart 2023 @ 14:15:46 #127
5428 crew  miss_sly
pi_208531122
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 14:06 schreef Ali_boo het volgende:

[..]
Hoe jonger, hoe beter is zeker wel het punt van de mensen in dit topic

Waarom we moeten beginnen in de kleuterklas ( en waarom Nederland het grote voorbeeld is )
[..]
De argumentatie die je terugziet in dit topic is vrijwel identiek
Je vergeet de bron van je tekst erbij te zetten.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_208531138
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 10:35 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Nee. Wetenschap is zeker niet 'ook maar een mening'. Maar het is wel zo dat dit geen exacte wetenschap is. Het is en blijft een speculatieve aanname op ene correlatie die wij zien. Namelijk: in landen waar goede seksuele voorlichting wordt gegeven is er 'relatief gezond seksueel gedrag' en in landen waar dat niet zo is, veel minder (veel tienerzwangerschappen, heel veel onveilige seks en ook seksueel misbruik).

Alleen het kan natuurlijk zijn dat dat helemaal niet komt door de seksuele voorlichting.
Ja, dat kan. En nu moet ik kiezen wat ik aannemelijker vind: de mening van experts, of de mening van schuimbekkende populistische conservatieven zoals een Wierd Duk en een Baudet die dit plotseling een probleem vinden.


Moeilijk, moeilijk.
-
  Moderator zaterdag 25 maart 2023 @ 14:26:20 #129
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208531246
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 14:06 schreef Ali_boo het volgende:

[..]
Hoe jonger, hoe beter is zeker wel het punt van de mensen in dit topic

Waarom we moeten beginnen in de kleuterklas ( en waarom Nederland het grote voorbeeld is )
[..]
https://www.theedadvocate(...)-ed-in-kindergarten/

De argumentatie die je terugziet in dit topic is vrijwel identiek
Als je zelf de moeite nam om te zien wat het programma werkelijk inhoudt dan zie je dat ze met kinderen van die leeftijd praten over de verschillen tussen meisjes en jongetjes. Pas met oudere kinderen gaat het werkelijk over seks.

quote:
7s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 11:27 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Waar het natuurlijk fout gaat, is dat lui als Thierry weer desinformatie en fakenews de wereld in slingeren door te stellen dat kleuters leren over pijpen en 485 verschillende genders krijgen opgedrongen, waardoor ze op hun 8e aan de puberteitsremmers gaan en op hun 12e danwel hun borsten, dan wel hun penis laten amputeren.

Tja, als je daarin meegaat....
pi_208531268
nou, als ik dat onderzoek zo lees is 41% al voor voorlichting vóór de 11de leeftijd. Vervolgens zo'n 47% voorstander van tussen de 12 en de 15. Waarbij het onduidelijk is of ze de voorkeur geven aan 13 of 15. Lijkt me eigenlijk dat er voor <14 wel een duidelijke meerderheid is. Wat in Nederland ook al decennia de standaard is.
Incelfrikandel
  zaterdag 25 maart 2023 @ 14:30:40 #131
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_208531297
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 14:06 schreef Ali_boo het volgende:

[..]
Hoe jonger, hoe beter is zeker wel het punt van de mensen in dit topic

Waarom we moeten beginnen in de kleuterklas ( en waarom Nederland het grote voorbeeld is )
[..]
https://www.theedadvocate(...)-ed-in-kindergarten/

De argumentatie die je terugziet in dit topic is vrijwel identiek
Dit is dus ook het grote probleem met dit type mens, het is nooit genoeg.
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 14:17 schreef Haushofer het volgende:

[..]
Ja, dat kan. En nu moet ik kiezen wat ik aannemelijker vind: de mening van experts, of de mening van schuimbekkende populistische conservatieven zoals een Wierd Duk en een Baudet die dit plotseling een probleem vinden.

Moeilijk, moeilijk.
Daar had je het een paar posts terug ook al over. Ik moet zeggen, die min of meer religieuze houding richting de vermeende ‘experts’ blijft fascinerend om te aanschouwen. Je realiseert je hopelijk hoe vaak dit in het verleden al is misgegaan? Maar ja, laten we inderdaad wederom eens blind afgaan op wat de zogenaamde ‘experts’ te melden hebben. En wie zijn dit trouwens in deze specifieke situatie eigenlijk?
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
  Moderator zaterdag 25 maart 2023 @ 14:32:45 #132
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208531332
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 14:27 schreef Frikandelbroodje het volgende:
nou, als ik dat onderzoek zo lees is 41% al voor voorlichting vóór de 11de leeftijd. Vervolgens zo'n 47% voorstander van tussen de 12 en de 15. Waarbij het onduidelijk is of ze de voorkeur geven aan 13 of 15. Lijkt me eigenlijk dat er voor <14 wel een duidelijke meerderheid is. Wat in Nederland ook al decennia de standaard is.
Een onderzoek in de hele EU he. En dan is ook nog de vraag wat je onder seksuele voorlichting ziet. En 14 jaar is niet al decennia de norm hoor. 20 jaar geleden kreeg ik in groep 7 een eerste voorlichting over pubertijd, ongesteld worden, hoe een man en een vrouw samen een baby maken door te seks te hebben. Hoe je een condoom of anticonceptie kan gebruiken om een kind te voorkomen. Dat zoiets als HIV bestaat.

Zaken als pijpen of dilo´s kwam dan nog niet ter sprake hoor.
  zaterdag 25 maart 2023 @ 14:34:21 #133
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_208531359
Hoe jonger hoe beter vind sowieso al niemand. Probeer een baby van 1 uit te leggen wat seks is en er zal niet echt wat blijven hangen denk ik.

Ook weer zoiets uit de FvD-leugenfabriek.
  zaterdag 25 maart 2023 @ 14:34:57 #134
117098 Hathor
Effe niet
pi_208531369
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 17:00 schreef Elan het volgende:

[..]
Serieus? Wauw, dacht dat dat pas tussen 12-16 begon. Van die grenzen aangeven eens hoor, maar volgens mij doet men dat al heel uitgebreid. Al is dat vooral om pesten tegen te gaan. Als een kind STOP roept niet doorgaan is iets dat peuters aan meekrijgen.
Ik kan me nog herinneren dat meisjes bij mij in de 6e klas lagere school borstontwikkeling doormaakten en hoe ongemakkelijk ze zich daarbij voelden, wat tot uiting kwam tijdens gymles en ze ineens wijde shirts gingen dragen. Dus tsja....dat proces begint zo rond 11-12 jaar.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  zaterdag 25 maart 2023 @ 14:37:00 #135
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_208531394
quote:
10s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 14:30 schreef HowardRoark het volgende:

Daar had je het een paar posts terug ook al over. Ik moet zeggen, die min of meer religieuze houding richting de vermeende ‘experts’ blijft fascinerend om te aanschouwen. Je realiseert je hopelijk hoe vaak dit in het verleden al is misgegaan? Maar ja, laten we inderdaad wederom eens blind afgaan op wat de zogenaamde ‘experts’ te melden hebben. En wie zijn dit trouwens in deze specifieke situatie eigenlijk?
Gelukkig kunnen we beter blind afgaan op mensen die zo wereldvreemd zijn dat ze denken dat brugklassers nog niet met seks bezig zijn en 15 jaar ook nog wel vroeg zat is. _O-
  zaterdag 25 maart 2023 @ 14:38:24 #136
117098 Hathor
Effe niet
pi_208531412
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 14:34 schreef Hexagon het volgende:
Hoe jonger hoe beter vind sowieso al niemand. Probeer een baby van 1 uit te leggen wat seks is en er zal niet echt wat blijven hangen denk ik.

Ook weer zoiets uit de FvD-leugenfabriek.
Ik heb nooit seksuele voorlichting gehad op school, en mijn ouders zijn er ook niet echt ooit mee begonnen voor zover ik me kan herinneren. Ik ben het allemaal zelf maar een beetje gaan avonturen zo rond mijn 13e-14e ongeveer.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_208531419
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 14:17 schreef Haushofer het volgende:

[..]
Ja, dat kan. En nu moet ik kiezen wat ik aannemelijker vind: de mening van experts, of de mening van schuimbekkende populistische conservatieven zoals een Wierd Duk en een Baudet die dit plotseling een probleem vinden.

Moeilijk, moeilijk.
Haha nee, uiteraard. Helemaal eens.
  zaterdag 25 maart 2023 @ 14:42:57 #138
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_208531465
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 14:34 schreef Hexagon het volgende:
Hoe jonger hoe beter vind sowieso al niemand. Probeer een baby van 1 uit te leggen wat seks is en er zal niet echt wat blijven hangen denk ik.

Ook weer zoiets uit de FvD-leugenfabriek.
Post #121 bewijst het tegendeel.
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 14:32 schreef Momo het volgende:

[..]
Een onderzoek in de hele EU he. En dan is ook nog de vraag wat je onder seksuele voorlichting ziet. En 14 jaar is niet al decennia de norm hoor. 20 jaar geleden kreeg ik in groep 7 een eerste voorlichting over pubertijd, ongesteld worden, hoe een man en een vrouw samen een baby maken door te seks te hebben. Hoe je een condoom of anticonceptie kan gebruiken om een kind te voorkomen. Dat zoiets als HIV bestaat.

Zaken als pijpen of dilo´s kwam dan nog niet ter sprake hoor.
Ik heb zulke dingen nooit op de basisschool gekregen en dan hebben we het over dezelfde periode. Ik kreeg dat echt pas in de tweede van middelbare. Ik kan mij herinneren dat ze daar toen ook een blokuur biologie voor hadden uitgetrokken waar er twee mensen van een organisatie kwamen praten die zich richtte op dit soort onderwerpen.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_208531473
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 14:32 schreef Momo het volgende:

[..]
Een onderzoek in de hele EU he. En dan is ook nog de vraag wat je onder seksuele voorlichting ziet. En 14 jaar is niet al decennia de norm hoor. 20 jaar geleden kreeg ik in groep 7 een eerste voorlichting over pubertijd, ongesteld worden, hoe een man en een vrouw samen een baby maken door te seks te hebben. Hoe je een condoom of anticonceptie kan gebruiken om een kind te voorkomen. Dat zoiets als HIV bestaat.

Zaken als pijpen of dilo´s kwam dan nog niet ter sprake hoor.
De norm als in iets wat op vrijwel alle scholen werd/wordt gedaan. Ik kan me niet herinneren dat ik het heb gehad op de basisschool. Wel in de brugklas van de middelbare school. Beiden uitgesproken katholiek trouwens. Op refoscholen is voorlichting in de brugklas iig tegenwoordig ook de norm.
Incelfrikandel
  zaterdag 25 maart 2023 @ 14:44:19 #140
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_208531482
quote:
14s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 14:42 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Post #121 bewijst het tegendeel.

Dan ben ik benieuwd hoe miss_sly dat een baby van 1 gaat uitleggen.
  Moderator zaterdag 25 maart 2023 @ 14:45:29 #141
5428 crew  miss_sly
pi_208531500
quote:
10s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 14:30 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Dit is dus ook het grote probleem met dit type mens, het is nooit genoeg.
[..]
Daar had je het een paar posts terug ook al over. Ik moet zeggen, die min of meer religieuze houding richting de vermeende ‘experts’ blijft fascinerend om te aanschouwen. Je realiseert je hopelijk hoe vaak dit in het verleden al is misgegaan? Maar ja, laten we inderdaad wederom eens blind afgaan op wat de zogenaamde ‘experts’ te melden hebben. En wie zijn dit trouwens in deze specifieke situatie eigenlijk?
Kom eens met linkjes over wat er precies heel vaak misgegaan is in het verleden. Het is zo’n vage, nietszeggende maar veel insinuerende opmerking die kant noch wal raakt.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  Moderator zaterdag 25 maart 2023 @ 14:47:44 #142
5428 crew  miss_sly
pi_208531532
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 14:44 schreef Hexagon het volgende:

[..]
Dan ben ik benieuwd hoe miss_sly dat een baby van 1 gaat uitleggen.
miss_sly gaat daar niet eens op in, omdat duidelijk zou moeten zijn voor de goedwillende lezer dat dat uiteraard niet begint bij baby’s.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  Moderator zaterdag 25 maart 2023 @ 14:48:13 #143
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208531542
quote:
14s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 14:42 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Post #121 bewijst het tegendeel.
[..]
Ik heb zulke dingen nooit op de basisschool gekregen en dan hebben we het over dezelfde periode. Ik kreeg dat echt pas in de tweede van middelbare. Ik kan mij herinneren dat ze daar toen ook een blokuur biologie voor hadden uitgetrokken waar er twee mensen van een organisatie kwamen praten die zich richtte op dit soort onderwerpen.
Op de middelbare hadden wij ook een voorlichting bij het vak verzorging. Toen moesten we een condoom omdoen bij een pop. En SOA´s werden besproken en dat je ook nee kon zeggen. Dat weet ik nog. Maar we hadden ook al een voorlichting op de basisschool, al zag die zeker anders eruit. Maar je past je natuurlijk ook aan aan de leeftijd van de kinderen.
pi_208531560
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 14:26 schreef Momo het volgende:

[..]
Als je zelf de moeite nam om te zien wat het programma werkelijk inhoudt dan zie je dat ze met kinderen van die leeftijd praten over de verschillen tussen meisjes en jongetjes. Pas met oudere kinderen gaat het werkelijk over seks.
[..]

Stichting Rutger heeft geen officiële programma, scholen zijn vrij om zelf te kiezen welke pakket ze consumeren
Je veronderstelt dat het op die manier aangepakt wordt en wat niet in je wereldbeeld pas, doe je af als nepnieuws/Baudet propaganda, SPG stemmer en meer van dit soort meuk

Lekker makkelijk toch? Disrcedit by assiosiation, hoef je de ander niet meer serieus te nemen

Wel grappig dat je over fake news begint terwijl je zelf net zo hard aan meedoet :N
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_208531564
Een fatsoenlijke discussie, begint bij de intentie van de mensen die de discussie aangaan. De intentie van iemand als HowardRoark is duidelijk om iemand te pakken op iets.
pi_208531567
quote:
7s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 14:47 schreef miss_sly het volgende:

[..]
miss_sly gaat daar niet eens op in, omdat duidelijk zou moeten zijn voor de goedwillende lezer dat dat uiteraard niet begint bij baby’s.
Iedereen begreep dat, hoor.
  Moderator zaterdag 25 maart 2023 @ 14:54:01 #147
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208531593
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 14:49 schreef Ali_boo het volgende:

[..]
Stichting Rutger heeft geen officiële programma, scholen zijn vrij om zelf te kiezen welke pakket ze consumeren
Je veronderstelt dat het op die manier aangepakt wordt en wat niet in je wereldbeeld pas, doe je af als nepnieuws/Baudet propaganda, SPG stemmer en meer van dit soort meuk

Lekker makkelijk toch? Disrcedit by assiosiation, hoef je de ander niet meer serieus te nemen

Wel grappig dat je over fake news begint terwijl je zelf net zo hard aan meedoet :D
En toch kun je geen bron geven dat ze bij de kleuters al beginnen met echte seksuele voorlichting. Iedere school zal het inderdaad anders doen. Sommige zullen het thema misschien helemaal voorbij laten gaan. Maar de ophef is toch juist over dat soort programma's die verschillende instanties maken, specifiek over de Lentekriebels ? Maar als je de programma's werkelijk leest dan is het een onschuldige verhaaltje en komt seks pas jaren later ter sprake. Waarom wordt het dan geframed alsof kleuters leren hoe ze seks moeten hebben?
  zaterdag 25 maart 2023 @ 15:00:37 #148
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_208531641
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 14:38 schreef Hathor het volgende:

[..]
Ik heb nooit seksuele voorlichting gehad op school, en mijn ouders zijn er ook niet echt ooit mee begonnen voor zover ik me kan herinneren. Ik ben het allemaal zelf maar een beetje gaan avonturen zo rond mijn 13e-14e ongeveer.
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 14:48 schreef Momo het volgende:

[..]
Op de middelbare hadden wij ook een voorlichting bij het vak verzorging. Toen moesten we een condoom omdoen bij een pop. En SOA´s werden besproken en dat je ook nee kon zeggen. Dat weet ik nog. Maar we hadden ook al een voorlichting op de basisschool, al zag die zeker anders eruit. Maar je past je natuurlijk ook aan aan de leeftijd van de kinderen.
Geen woord erover op de basisschool, thuis ging het ook niet verder dan het aanreiken van een pakje maandverband toen dat opeens nodig bleek, en op de middelbare school was de informatie slechts kort en vluchtig (midden jaren 90).

Het moest uit Fancy e.d. gehaald worden (voor GenZ-lezers: een tijdschrift van toen).
  zaterdag 25 maart 2023 @ 15:00:44 #149
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_208531642
quote:
7s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 14:45 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Kom eens met linkjes over wat er precies heel vaak misgegaan is in het verleden. Het is zo’n vage, nietszeggende maar veel insinuerende opmerking die kant noch wal raakt.
Nog niet zo lang geleden was iets als biologisch racisme de norm binnen de wetenschap, was roken geen probleem en werd een seksuele oriëntatie als homoseksualiteit weggezet als een psychische aandoening. Maar nu zouden we blind moeten vertrouwen op zogenaamde experts? Die manier van denken heest voornamelijk binnen progressieve kringen.

En de bewijslast in deze ligt echt bij @Haushofer, hij mag aantonen waarom we naar de experts zouden moeten luisteren en wie dit zouden zijn. Het is natuurlijk makkelijk om zijn post te liken en dan de bewijslast bij mij te leggen maar zo werkt het niet.
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 14:50 schreef theunderdog het volgende:
Een fatsoenlijke discussie, begint bij de intentie van de mensen die de discussie aangaan. De intentie van iemand als HowardRoark is duidelijk om iemand te pakken op iets.
Nee hoor. Er is letterlijk gezegd door een user 'hoe jonger, hoe beter' en vervolgens wordt er gesteld dat niemand dit heeft gezegd. En een fatsoenlijke discussie binnen dit topic wordt voornamelijk gedwarsboomd door degenen die aan de lopende band alles en iedereen als FvD/SGP/wappie wegzetten zodra er dissent is op hun eigen verknipte wereldbeeld.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_208531658
quote:
14s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 15:00 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Nog niet zo lang geleden was iets als biologisch racisme de norm binnen de wetenschap, was roken geen probleem en werd een seksuele oriëntatie als homoseksualiteit weggezet als een psychische aandoening. Maar nu zouden we blind moeten vertrouwen op zogenaamde experts? Die manier van denken heest voornamelijk binnen progressieve kringen.

En de bewijslast in deze ligt echt bij @:Haushofer, hij mag aantonen waarom we naar de experts zouden moeten luisteren en wie dit zouden zijn. Het is natuurlijk makkelijk om zijn post te liken en dan de bewijslast bij mij te leggen maar zo werkt het niet.
[..]
Nee hoor. Er is letterlijk gezegd door een user 'hoe jonger, hoe beter' en vervolgens wordt er gesteld dat niemand dit heeft gezegd. En een fatsoenlijke discussie binnen dit topic wordt voornamelijk gedwarsboomd door degenen die aan de lopende band alles en iedereen als FvD/SGP/wappie wegzetten zodra er dissent is op hun eigen verknipte wereldbeeld.
Natuurlijk, popje.
  zaterdag 25 maart 2023 @ 15:07:12 #151
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_208531695
Ik denk dat experts het iets beter weten dan iemand die denkt dat een 12-jarige brugklasser nog echt niet met seks bezig is en de derde klas vroeg genoeg is voor voorlichting. _O-
  zaterdag 25 maart 2023 @ 15:12:39 #152
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_208531726
En over welke 'experts' gaat het nu? Dat is nog steeds niet helemaal duidelijk.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_208531868
quote:
10s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 14:30 schreef HowardRoark het volgende:
Daar had je het een paar posts terug ook al over. Ik moet zeggen, die min of meer religieuze houding richting de vermeende ‘experts’ blijft fascinerend om te aanschouwen. Je realiseert je hopelijk hoe vaak dit in het verleden al is misgegaan? Maar ja, laten we inderdaad wederom eens blind afgaan op wat de zogenaamde ‘experts’ te melden hebben. En wie zijn dit trouwens in deze specifieke situatie eigenlijk?
Ja, laten we dat blind doen. Zonder zelf na te denken. Op religieuze wijze.
-
pi_208531882
quote:
10s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 15:12 schreef HowardRoark het volgende:
En over welke 'experts' gaat het nu? Dat is nog steeds niet helemaal duidelijk.
Dat zegt dan iets over...jou, denk ik.
-
pi_208531973
quote:
14s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 15:00 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Nog niet zo lang geleden was iets als biologisch racisme de norm binnen de wetenschap, was roken geen probleem en werd een seksuele oriëntatie als homoseksualiteit weggezet als een psychische aandoening. Maar nu zouden we blind moeten vertrouwen op zogenaamde experts? Die manier van denken heest voornamelijk binnen progressieve kringen.
[..]
Ah, de bekende pessimistische meta-inductie argumentatie. Ook zeer geliefd onder creationisten en Flat Earthers :7
-
pi_208532000
quote:
7s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 12:01 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Dat gebeurt dan ook niet bij jonge kinderen.
In het filmpje van de Rutgers Stichting werd een vierjarige gevraagd of 'ie wel eens aan zijn piemel zat en waar en wanneer, zo lang het qua omgeving niet ongepast is moet die vierjarige dat zelf weten en heeft een volwassene daar niets mee te maken.
  Moderator zaterdag 25 maart 2023 @ 15:37:08 #157
5428 crew  miss_sly
pi_208532017
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 15:35 schreef spicymchaggis het volgende:

[..]
In het filmpje van de Rutgers Stichting werd een vierjarige gevraagd of 'ie wel eens aan zijn piemel zat en waar en wanneer, zo lang het qua omgeving niet ongepast is moet die vierjarige dat zelf weten en heeft een volwassene daar niets mee te maken.
En iemand moet die vierjarige vertellen dat het prima is, hij het zelf moet elementen, wanneer het we en niet kan, en dat anderen/volwassenen er niet aan mogen komen. Kinderen worden niet geboren met de kennis daaromtrent.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_208532070
quote:
7s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 11:29 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Ook daarvoor is seksuele vorming een goed iets: vrouwen leren dat ze een beetje assertiever mogen zijn en mogen vertellen tegen hun (seks)partner wat ze wel en niet willen en hoe dan.
Assertiviteitstraining zou sowieso onderdeel van het lespakket op scholen moeten worden, ook op het middelbaar en beroepsonderwijs. We brengen jongeren allerlei al dan niet vakgerelateerde zaken bij, maar voorbereiden op het feit dat er politieke spelletjes, pesterijen enz. plaatsvinden in het beroepsleven doen we dan weer niet. Misschien omdat we ons als volwassenen daar zelf ook voor schamen?
  Moderator zaterdag 25 maart 2023 @ 15:45:23 #159
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208532089
quote:
10s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 15:12 schreef HowardRoark het volgende:
En over welke 'experts' gaat het nu? Dat is nog steeds niet helemaal duidelijk.
Bijvoorbeeld expertisecentrum seksualiteit Rutgers, als je op hun website kijkt is het pakket samengesteld door mensen die zijn afgestuurd en gepromoveerd over verschillende onderwerpen die relevant kunnen zijn voor het samenstellen over een project als deze. Ook de experts bij het RIVM onderschrijven een aantal van dit soort programma's.
  zaterdag 25 maart 2023 @ 15:48:59 #160
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_208532126
quote:
10s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 15:12 schreef HowardRoark het volgende:
En over welke 'experts' gaat het nu? Dat is nog steeds niet helemaal duidelijk.
De medewerkers van de Rutgers stichting bijvoorbeeld.
pi_208532151
quote:
7s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 15:37 schreef miss_sly het volgende:

[..]
En iemand moet die vierjarige vertellen dat het prima is, hij het zelf moet elementen, wanneer het we en niet kan, en dat anderen/volwassenen er niet aan mogen komen. Kinderen worden niet geboren met de kennis daaromtrent.
Ik zie niet in waarom je die vierjarige nog eens moet bevestigen dat het in orde is; je straft hem er toch immers ook niet voor? Getolereerd gedrag == niet straffen, meer hoeft dat niet te zijn. Wat mij betreft volstaat het om hem er op aan te spreken wanneer 'ie het in een ongepaste situatie doet.
  zaterdag 25 maart 2023 @ 15:52:11 #162
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_208532171
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 15:43 schreef spicymchaggis het volgende:

[..]
Assertiviteitstraining zou sowieso onderdeel van het lespakket op scholen moeten worden, ook op het middelbaar en beroepsonderwijs. We brengen jongeren allerlei al dan niet vakgerelateerde zaken bij, maar voorbereiden op het feit dat er politieke spelletjes, pesterijen enz. plaatsvinden in het beroepsleven doen we dan weer niet. Misschien omdat we ons als volwassenen daar zelf ook voor schamen?
En omdat leraren zich nu al bijna een burn-out in werken, zonder zulke extra's.

Maar als er ruimte voor is, lijkt het me idd geen slecht idee.
pi_208532174
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 14:54 schreef Momo het volgende:

[..]
En toch kun je geen bron geven dat ze bij de kleuters al beginnen met echte seksuele voorlichting. Iedere school zal het inderdaad anders doen. Sommige zullen het thema misschien helemaal voorbij laten gaan. Maar de ophef is toch juist over dat soort programma's die verschillende instanties maken, specifiek over de Lentekriebels ? Maar als je de programma's werkelijk leest dan is het een onschuldige verhaaltje en komt seks pas jaren later ter sprake. Waarom wordt het dan geframed alsof kleuters leren hoe ze seks moeten hebben?
Ffs er is geen vaste programma als het gaat om de lentekriebels

En boekjes zoals '' wat is seks '' bestemd voor kinderen tussen de 6 en 9, waar je instructies vindt hoe je moet pijpen, wordt gewoon gepromote door stichting Rutger

Het werd bestempeld als fake news omdat het geen onderdeel uit zou maken van het officiële lesmateriaal
Wat blijkt nu? Officiële richtlijnen bestaan helemaal niet. Scholen mogen zelf bepalen welke pakket of boek ze willen gebruiken, including '' wat is seks ''

maw ophef is volledig terecht ^O^
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
  Moderator zaterdag 25 maart 2023 @ 16:02:33 #164
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208532285
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 15:52 schreef Ali_boo het volgende:

[..]
Ffs er is geen vaste programma als het gaat om de lentekriebels

En boekjes zoals '' wat is seks '' bestemd voor kinderen tussen de 6 en 9, waar je instructies vindt hoe je moet pijpen, wordt gewoon gepromote door stichting Rutger

Het werd bestempeld als fake news omdat het geen onderdeel uit zou maken van het officiële lesmateriaal
Wat blijkt nu? Officiële richtlijnen bestaan helemaal niet. Scholen mogen zelf bepalen welke pakket of boek ze willen gebruiken, including '' wat is seks ''

maw ophef is volledig terecht ^O^
Als ik zo google is het boekje "Wat is seks" geschreven door Channah Zwiep, deskundige op het gebied van de seksuele ontwikkeling en opvoeding van jonge kinderen. Dit boekje is juist bedoeld als ondersteuning voor ouders of docenten hoe ze dingen uitleggen aan jongere kinderen die gepast is voor hun leeftijd.
Dit staat er letterlijk bij.
quote:
Wat is een tampon? Wanneer gaat mijn piemel groeien? Hoe komt een baby in je buik? Jonge kinderen stellen allerlei vragen over lichamelijkheid en seksualiteit. Vind je het als ouder moeilijk hierover te praten? Dan kan dit boekje jou én je kind hierbij helpen!
Maar he het doel van het boekje als deze is vast kinderen van 6 jaar leren hoe ze moeten pijpen. Dat is vast haar intentie _O- Net alsof het niet nuttig is om een boekje te hebben die bepaalde zaken op een kinderlijke wijze uitlegt.
  zaterdag 25 maart 2023 @ 16:04:23 #165
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_208532299
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 15:25 schreef Haushofer het volgende:

[..]
Dat zegt dan iets over...jou, denk ik.
Kortom, je kunt ze gewoon niet noemen. Dat dacht viel natuurlijk te verwachten. Het label 'experts' heeft dan ook weinig met de inhoud te maken, maar moet voornamelijk dienen een bepaald gedachtegoed meer legitimiteit toe te kennen. De afgelopen eeuwen hebben keer op keer mensen hun kinderen weten op te voeden (ik zou zelfs het argument willen maken een stuk beter dan tegenwoordig) maar anno 2023 zijn ineens overal zogenaamde 'experts' voor nodig. Haha, maak dat de kat wijs.
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 15:45 schreef Momo het volgende:

[..]
Bijvoorbeeld expertisecentrum seksualiteit Rutgers, als je op hun website kijkt is het pakket samengesteld door mensen die zijn afgestuurd en gepromoveerd over verschillende onderwerpen die relevant kunnen zijn voor het samenstellen over een project als deze. Ook de experts bij het RIVM onderschrijven een aantal van dit soort programma's.
Ik had net al even gekeken inderdaad en dan zie je bijvoorbeeld een programmamedewerker 'Seksuele Vorming' die een master heeft in culturele antropologie en een programmamedewerker 'Anticonceptie & Abortus' met een hbo-bachelor communicatie :') _O-. Klinkt inderdaad als een team vol vermeende experts die meer weten van kinderen dan de ouders zelf.

Dit is een prachtig voorbeeld van een ideologische gemotiveerde organisatie, die de burger graag een bepaald wereldbeeld willen opleggen. Het staat hun natuurlijk helemaal vrij omdat te doen, maar met expertise heeft het niets te maken.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_208532339
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 15:52 schreef Eightyone het volgende:

[..]
En omdat leraren zich nu al bijna een burn-out in werken, zonder zulke extra's.

Maar als er ruimte voor is, lijkt het me idd geen slecht idee.
Ik denk persoonlijk dat assertiviteitstraining op een beroepsopleiding een veel belangrijker onderwerp is dan bijv. "vergadertechnieken". Maar dit is wel redelijk offtopic.
  Moderator zaterdag 25 maart 2023 @ 16:09:04 #167
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208532341
quote:
14s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 16:04 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Kortom, je kunt ze gewoon niet noemen. Dat dacht viel natuurlijk te verwachten. Het label 'experts' heeft dan ook weinig met de inhoud te maken, maar moet voornamelijk dienen een bepaald gedachtegoed meer legitimiteit toe te kennen. De afgelopen eeuwen hebben keer op keer mensen hun kinderen weten op te voeden (ik zou zelfs het argument willen maken een stuk beter dan tegenwoordig) maar anno 2023 zijn ineens overal zogenaamde 'experts' voor nodig. Haha, maak dat de kat wijs.
[..]
Ik had net al even gekeken inderdaad en dan zie je bijvoorbeeld een programmamedewerker 'Seksuele Vorming' die een master heeft in culturele antropologie en een programmamedewerker 'Anticonceptie & Abortus' met een hbo-bachelor communicatie :') _O-. Klinkt inderdaad als een team vol vermeende experts die meer weten van kinderen dan de ouders zelf.

Dit is een prachtig voorbeeld van een ideologische gemotiveerde organisatie, die de burger graag een bepaald wereldbeeld willen opleggen. Het staat hun natuurlijk helemaal vrij omdat te doen, maar met expertise heeft het niets te maken.
Als je verder kijkt zijn er ook genoeg medewerkers die wel gepromoveerd zijn. En ook genoeg andere experts die lespakketten als dat ondersteunen.
Ik zie nergens een onderzoek waaruit blijkt dat kinderen pas op hun 14 of 15de klaar voor seksuele voorlichting.

En je bent zelf toch ook wel 14 jaar geweest. Hadden jou ouders door wat er bij jou allemaal speelde en wat je al wist allemaal van seks?
pi_208532357
quote:
10s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 15:12 schreef HowardRoark het volgende:
En over welke 'experts' gaat het nu? Dat is nog steeds niet helemaal duidelijk.
Nieuwsgierig als ik ben, ben ik gaan kijken in de buitenlandse media. Om te begrijpen waar die obsessie toch vandaan komt om echt zo vroeg mogelijk te beginnen met seksuele voorlichting

Dit is wat de buitenlandse experts ervan vinden :

Childhood sexual development and sexual behaviour: 4-6 years

For children aged 4-6 years, sexual curiosity might include:

exploring their own bodies, which might include masturbating
asking questions about gender, sexuality, babies and where they come from, and other sexual concepts
playing games that involve being naked or using gender-based roles, like doctors and nurses
looking at or touching the genitals of familiar children or adults in a curious way in the bath or toilet
talking and making jokes about toileting, body functions and body parts.

https://raisingchildren.n(...)-behaviour-4-6-years

When to start talking about sexual health with your child: Earlier than you think.

Puberty used to be the ideal time to talk about sexual health with your kids. Pediatricians now recommend starting at age 5. What changed?

Some experts suggested that parents can start talking about sex with your children from 4 or 5 years oldwhen children begin to ask questions about the human body and the differences between boys and girls.

https://www.breakinglates(...)-my-child-about-sex/

Als je een beetje inleest zie je dat zowel de lesstof als de argumentatie vrijwel indentiek is
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_208532373
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 16:09 schreef Momo het volgende:

[..]

En je bent zelf toch ook wel 14 jaar geweest. Hadden jou ouders door wat er bij jou allemaal speelde en wat je al wist allemaal van seks?
Moeten ouders dat dan? Zo lang er geen sprake is van (ongewenste) zwangerschappen of strafbare feiten mogen 14-jarigen dat toch allemaal zelf ontdekken zonder dat hun ouders alles weten?
pi_208532443
quote:
14s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 16:04 schreef HowardRoark het volgende:
Kortom, je kunt ze gewoon niet noemen.
Ik verbaas me oprecht over je vraag terwijl de Rutgers stichting al -tig keer hier en in de berichtgeving genoemd is.

Of je doet je expres dom voor, dat kan ook natuurlijk.
-
pi_208532459
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 15:52 schreef Eightyone het volgende:

[..]
En omdat leraren zich nu al bijna een burn-out in werken, zonder zulke extra's.

Maar als er ruimte voor is, lijkt het me idd geen slecht idee.
Och, leraren zijn het gewend dat elk maatschappelijk probleem over hun schutting geflikkerd wordt :P
-
pi_208532466
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 16:02 schreef Momo het volgende:

[..]
Als ik zo google is het boekje "Wat is seks" geschreven door Channah Zwiep, deskundige op het gebied van de seksuele ontwikkeling en opvoeding van jonge kinderen. Dit boekje is juist bedoeld als ondersteuning voor ouders of docenten hoe ze dingen uitleggen aan jongere kinderen die gepast is voor hun leeftijd.
Dit staat er letterlijk bij.
[..]
Maar he het doel van het boekje als deze is vast kinderen van 6 jaar leren hoe ze moeten pijpen. Dat is vast haar intentie _O- Net alsof het niet nuttig is om een boekje te hebben die bepaalde zaken op een kinderlijke wijze uitlegt.
Oke eerst was het fake news
Oke geen fake news, so what dat er ongepaste dingen in staan, haar intenties waren puur :Y
Een gesprek met een 6 jarige over pijptechnieken is prima zolang je het op een speelse manier weet te brengen _O_

Weer iets geleerd :P
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_208532491
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 16:20 schreef Haushofer het volgende:

[..]
Och, leraren zijn het gewend dat elk maatschappelijk probleem over hun schutting geflikkerd wordt :P
Kinderen en jongeren moeten alle genders en religies onder de regenboog bijgebracht krijgen, maar hen wapenen tegen allerlei ongewenste gedragsoorten is dan weer een brug te ver.

Bovendien hoort assertiviteit in de werkomgeving naar mijn inzicht gewoon onderdeel van een beroepsopleiding te zijn omdat het een veel belangrijker onderwerp is dan bijv. een vak als maatschappijleer. Al helemaal omdat dat vak ook al op het middelbaar onderwijs onderricht wordt.
  Moderator zaterdag 25 maart 2023 @ 16:27:53 #174
5428 crew  miss_sly
pi_208532546
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 16:22 schreef spicymchaggis het volgende:

[..]
Kinderen en jongeren moeten alle genders en religies onder de regenboog bijgebracht krijgen, maar hen wapenen tegen allerlei ongewenste gedragsoorten is dan weer een brug te ver.

Bovendien hoort assertiviteit in de werkomgeving naar mijn inzicht gewoon onderdeel van een beroepsopleiding te zijn omdat het een veel belangrijker onderwerp is dan bijv. een vak als maatschappijleer. Al helemaal omdat dat vak ook al op het middelbaar onderwijs onderricht wordt.
Door de seksuele vorming worden ze gewapend tegen allerlei ongewenste gedragsoorten 👍
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_208532605
quote:
7s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 16:27 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Door de seksuele vorming worden ze gewapend tegen allerlei ongewenste gedragsoorten 👍
Werkt dat daadwerkelijk zo of willen we dat dat zo werkt?
  Moderator zaterdag 25 maart 2023 @ 16:37:33 #176
5428 crew  miss_sly
pi_208532647
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 16:33 schreef spicymchaggis het volgende:

[..]
Werkt dat daadwerkelijk zo of willen we dat dat zo werkt?
Dat werkt zo.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  Moderator zaterdag 25 maart 2023 @ 16:40:44 #177
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208532679
quote:
10s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 16:20 schreef Ali_boo het volgende:

[..]
Oke eerst was het fake news
Oke geen fake news, so what dat er ongepaste dingen in staan, haar intenties waren puur :Y
Een gesprek met een 6 jarige over pijptechnieken is prima zolang je het op een speelse manier weet te brengen _O_

Weer iets geleerd :P
Het is nog steeds fake news want het is hoe ga ik om met vragen boek, het is niet om kinderen te leren pijpen of wat dan ook. Het is geen onderdeel van het lesprogramma of welke school dan ook om kinderen seks te leren. Het is een boekje om vragen te beantwoorden van kinderen met betrekking tot lichamen/seksualiteit, maar dan moeten kinderen dat eerst ergens gehoord hebben en vragen aan een leraar of ouder. Als kinderen vragen wat een moordenaar is en je daar in kindertaal een antwoord op geeft, ben je toch niet de kinderen aan het leren hoe ze iemand moeten vermoorden? Kinderen zijn gewoon nieuwsgierig.

Wat ga jij ooit zeggen tegen je kind van 9 jaar als het vraagt wat een vagina is? Of denk je dat ze zoiets nooit zouden durven vragen aan je als ouder zijnde?
pi_208532800
Toen wij 10 waren werd er al genoeg over seks gesproken (en vooral grappen over gemaakt). Proberen om een DVD bij de videotheek te halen met naakt erin.

Ook hadden we sexuele voorlichting in groep 7. Wat nogal ongemakkelijk was.

Dat was zo'n 20 jaar geleden.
pi_208532875
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 16:40 schreef Momo het volgende:

[..]
Het is nog steeds fake news want het is hoe ga ik om met vragen boek, het is niet om kinderen te leren pijpen of wat dan ook. Het is geen onderdeel van het lesprogramma of welke school dan ook om kinderen seks te leren. Het is een boekje om vragen te beantwoorden van kinderen met betrekking tot lichamen/seksualiteit, maar dan moeten kinderen dat eerst ergens gehoord hebben en vragen aan een leraar of ouder. Als kinderen vragen wat een moordenaar is en je daar in kindertaal een antwoord op geeft, ben je toch niet de kinderen aan het leren hoe ze iemand moeten vermoorden? Kinderen zijn gewoon nieuwsgierig.

Wat ga jij ooit zeggen tegen je kind van 9 jaar als het vraagt wat een vagina is? Of denk je dat ze zoiets nooit zouden durven vragen aan je als ouder zijnde?
Ik ben 10 jaar ouder dan mijn broertje en zusje .
En ja die vragen werden aan mij gevraagd dan aan moeders .

Een vagina is wat een meisje heeft .
Hoewel sommige het een pruim , perzik of koffieboon benoemen .
Omdat vagina vaak word gebruikt bij een dokter .
En de andere woorden wat netter zijn.

Zo heb ik het opgelost .
Werd door beide begrepen.

Zelfde toen ze vroeger wat een penis is.
Wel dat is wat een jongen heeft .
Het word ook wel genoemd als slurfje , worm of plassertje .

Kinderen vragen zeker bij een bepaalde leeftijd .
Maar dan hoef je nog niet te melden dat penis over heerlijke die vagina naar binnen kan rammen en de boel op kan rekken.

Zelfde waar komen baby's vandaan
Wel uit mams buik.
Dat gebeurt als je ouder bent en je heb je vriendje of vriendinnetje gevonden waar je hele leven gezamelijk bij elkaar blijven.
Maar dan moet je wel eerst goed je school af maken zodat je er ook voor kan zorgen

Tuurlijk kan je zeggen .
Meid die elke maand de bloed op de vloer ligt wat uit haar vagina komt
Even wachten tot dat weg is
Je pik er in een zaadlozing krijgen en de wanden vol spuiten.
En dan vaak herhalen en dan komt er een baby .
Tuurlijk het is een optie .


Nu doe ik hier twee voorbeelden extrame en misschien iets te zwak voor deze tijd in de wereld .
Maar kinderen vragen vaak niet hele teksten en uitleg .
Soms een simpel antwoord is voldoende .
  zaterdag 25 maart 2023 @ 21:19:48 #180
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208536317
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 07:51 schreef Elan het volgende:
Het valt me wel op dat het enige steekhoudende argument voor voorlichting in dit topic is dat ik hier voor bij zie komen het gegeven is dat (sommige) meisjes kennelijk al heel vroeg ongesteld worden.

Laat dat 10% van alle kinderen zijn.Vraagt dat niet om specifieke voorlichting voor die groep? En maakt dat wanneer een meisje eenmaal ongesteld is seksuele voorlichting direct noodzakelijk, en indien dit het geval is ligt die taak primair bij de betreffende ouders thuis ?

Het aantal tienerzwangerschappen is al jaren dalende, dus in hoeverre schiet de voorlichting dan echt tekort vraag je je toch af.

Wat betreft zaken als grenzen aangeven en pesten staan de meeste basisscholen daar al jaren uitgebreid bij stil.
Die vind ik mooi, want die ligt juist zo laag omdat we er zo vroeg mee beginnen. Als je ermee begint als de kinderen al lang en breed zelf zijn gaan onderzoeken, ben je te laat. Je geeft zelf eigenlijk precies aan waarom we er zo vroeg bij moeten zijn.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  zaterdag 25 maart 2023 @ 21:23:55 #181
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208536401
quote:
7s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 09:59 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Dit onderwerp zit ook al jaaaren in het curriculum en heeft alleen nog maar positieve effecten. En nu ineens gaat de rechtse-wappiekant ermee aan de haal, en is er iets afschuwelijks op onze basisscholen aan de hand. Want seks is en en vies :{w
Dat komt omdat die idioten fake news uit de USA overnemen en dat 1 op 1 hier toepassen, of ze dat nu zelf doen of de YT-kanalen die ze kijken.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  zaterdag 25 maart 2023 @ 21:28:24 #182
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208536494
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 11:20 schreef Elan het volgende:

[..]
Wat is het probleem dan? Of is dit inderdaad een of andere woke discussie?
Het probleem is dat men ineens op internet te horen krijgt dat dit slecht voor je kinderen zou zijn en dan wordt het voor de boze clicks (lees: inkomsten) aan een en hetzelfde complot geplakt. Dat is de kunst van internetwappies, die alle dingen in de wereld kunnen linken aan WEF, woke, Rutte en Soros. Vervolgens gaan de meest simpele mensen, die alles al wantrouwen vanwege dezelfde bronnen, net doen alsof ze kennis van zaken hebben, verward met juist een leek zijn.

Als je het mij vraagt dé kanker van de samenleving.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  zaterdag 25 maart 2023 @ 21:31:06 #183
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208536547
quote:
10s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 11:40 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Je kunt gewoon mijn username noemen hoor. En ik had het over 14 a 15, desnoods maak je er 13 van. En ik durf te stellen dat dit een mening is die door de meerderheid van de Nederlanders zal worden gedeeld.
Lees je het topic niet, gast? Je bent wel echt hardleers hoor als je nu nog blijft beweren dat 'het dan pas nodig is', maar dan loop je al jaren achter de feiten aan. Jeetje, haal die bord voor je kop weg.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  zaterdag 25 maart 2023 @ 21:32:24 #184
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208536574
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 11:53 schreef Momo het volgende:

[..]
Kinderen mogen pas als ze 15 jaar zijn seksuele voorlichting krijgen omdat de onderbuik van Hans en Ingrid dat zegt?
Omdat meneer zogenaamd onpartijdig is en alles waar hij niets van snapt 'links' is. Nee, die meneer laat zich constant allerlei leugens aannaaien door fake news idioten op het internet, en veinst daarbij fatsoen.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  zaterdag 25 maart 2023 @ 21:35:22 #185
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208536620
quote:
14s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 12:00 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Dat mag jij natuurlijk vinden, maar dit is helaas voor jou niet de mening van het gros van de bevolking. Jammer joh, misschien wat meer buiten die Randstedelijke D66-bubble komen.
Het gaat hier niet om mening, meneer. Lees nou eens en denk eens effe na. Dan ben je echt al veel te laat, maar omdat het dan een 'mening' is, laat je de kinderen tot die tijd maar lekker zelf aanklooien. Wat een droevenis en vooral een naïviteit.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  zaterdag 25 maart 2023 @ 21:36:51 #186
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208536648
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 12:07 schreef Momo het volgende:
Ik snap die weerstand ook niet, al die ouders die denken dat hun 13-jarige kind niet weet wat seks of een condoom is of dat zoiets totaal nog niet besproken kan worden. Die kinderen zijn echt al verder.

En waar zijn ze bang voor als hun kind wel die voorlichting krijgt, dat ze dan meteen condooms willen uitproberen op hun klasgenootjes?
Ze laten zich wijsmaken dat het woke is en zijn zelf te dom om te begrijpen wat voorlichting nu eigenlijk is, waarom je dat doet en wat je kinderen daarmee leert.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  zaterdag 25 maart 2023 @ 21:41:05 #187
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208536727
quote:
10s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 14:30 schreef HowardRoark het volgende:
Dit is dus ook het grote probleem met dit type mens, het is nooit genoeg.
Waar gaat dat in hemelsnaam over? Thuis als ouder begin je ook al op jonge leeftijd. Wat een drama maak jij ervan, Het is voorlichting, aangepast aan leeftijd, barbaar.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  zaterdag 25 maart 2023 @ 21:42:50 #188
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208536756
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 14:34 schreef Hexagon het volgende:
Hoe jonger hoe beter vind sowieso al niemand. Probeer een baby van 1 uit te leggen wat seks is en er zal niet echt wat blijven hangen denk ik.

Ook weer zoiets uit de FvD-leugenfabriek.
'Niet overal naakt rondrennen, dat hoeft niet iedereen te zien, dat is van jou'. Seksuele voorlichting, niets over 'sex'. Men dnekt meteen aan porno, maar zijn te stom om even na te denken wat seksualiteit nu eigenlijk is. Het toont erg mooi aan dat ze een enorme achterstand hebben op seksueel gebied en niet verder zijn gekomen dan de gedachtegang van een puber.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  zaterdag 25 maart 2023 @ 21:44:32 #189
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208536783
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 14:38 schreef Hathor het volgende:

[..]
Ik heb nooit seksuele voorlichting gehad op school, en mijn ouders zijn er ook niet echt ooit mee begonnen voor zover ik me kan herinneren. Ik ben het allemaal zelf maar een beetje gaan avonturen zo rond mijn 13e-14e ongeveer.
Ah, anekdotisch bewijs is meteen overal toepasbaar. Want ja, dat kinderen jonger dan die leeftijd al 'op avontuur gaan' is natuurlijk niet waar, of tellen die anekdotes dan weer niet mee?
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  zaterdag 25 maart 2023 @ 21:45:41 #190
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208536805
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 14:44 schreef Hexagon het volgende:

[..]
Dan ben ik benieuwd hoe miss_sly dat een baby van 1 gaat uitleggen.
Je zou kunnen beginnen met vertellen dat het gaan opslagruimte is en je er dus geen spullen in moet stoppen. Ook dat is al onderdeel van seksuele voorlichting.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  zaterdag 25 maart 2023 @ 21:48:02 #191
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208536838
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 15:35 schreef spicymchaggis het volgende:

[..]
In het filmpje van de Rutgers Stichting werd een vierjarige gevraagd of 'ie wel eens aan zijn piemel zat en waar en wanneer, zo lang het qua omgeving niet ongepast is moet die vierjarige dat zelf weten en heeft een volwassene daar niets mee te maken.
En wie legt er de link met sex?
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  zaterdag 25 maart 2023 @ 21:49:04 #192
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208536859
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 15:43 schreef spicymchaggis het volgende:

[..]
Assertiviteitstraining zou sowieso onderdeel van het lespakket op scholen moeten worden, ook op het middelbaar en beroepsonderwijs. We brengen jongeren allerlei al dan niet vakgerelateerde zaken bij, maar voorbereiden op het feit dat er politieke spelletjes, pesterijen enz. plaatsvinden in het beroepsleven doen we dan weer niet. Misschien omdat we ons als volwassenen daar zelf ook voor schamen?
Ik zie het toch meer en meer op scholen verschijnen, maar ook dat wordt door dezelfde knurften bestempeld als woke.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  zaterdag 25 maart 2023 @ 21:50:48 #193
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208536905
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 16:12 schreef spicymchaggis het volgende:

[..]
Moeten ouders dat dan? Zo lang er geen sprake is van (ongewenste) zwangerschappen of strafbare feiten mogen 14-jarigen dat toch allemaal zelf ontdekken zonder dat hun ouders alles weten?
Dat hoort bij de opvoeding, je stoomt ze klaar voor het leven.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
pi_208537522
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 21:23 schreef Vis1980 het volgende:

[..]
Dat komt omdat die idioten fake news uit de USA overnemen en dat 1 op 1 hier toepassen, of ze dat nu zelf doen of de YT-kanalen die ze kijken.
En manieren zoeken om alt-right gedachtegoed zoals doodsbedreigingen te normaliseren

[ Bericht 1% gewijzigd door Frikandelbroodje op 25-03-2023 22:38:36 ]
Incelfrikandel
pi_208539198
Ik als ouder zou wel intresse hebben om de boekjes zelf ook even te lezen om te kijken of het wel of niet kosher is?

Nou ja heb zelf geen kinderen dus
  Beste debater 2022 zondag 26 maart 2023 @ 01:30:18 #196
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_208539336
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 21:23 schreef Vis1980 het volgende:

[..]
Dat komt omdat die idioten fake news uit de USA overnemen en dat 1 op 1 hier toepassen, of ze dat nu zelf doen of de YT-kanalen die ze kijken.
Joh, lijkt wel op dat eveneens uit de USA geimporteerde woke...

Je zou bijna denken dat alles wat excessief en doorgeslagen is uit dat land naar hier komt.

Of wacht. Dat is al decennia zo.

[ Bericht 0% gewijzigd door EttovanBelgie op 26-03-2023 01:35:54 ]
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  Beste debater 2022 zondag 26 maart 2023 @ 01:34:28 #197
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_208539361
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 21:36 schreef Vis1980 het volgende:

[..]
Ze laten zich wijsmaken dat het woke is en zijn zelf te dom om te begrijpen wat voorlichting nu eigenlijk is, waarom je dat doet en wat je kinderen daarmee leert.
Seksuele voorlichting is niet woke. En dient m.i. zeker vanaf een jaar of 8 gedoceerd te worden, richting de nakende puberteit.

Woke wordt het pas als er toxisch masculine witte privilege/fragiliteit kolonialisme gender gedoe bij komt kijken. Uiteraard wordt ook seksualiteit in de VS al heel graag door allerhande woke volk door dat prisma bekeken... Heteronormatieve witte mannelijke koloniale opvattingen over seks... hoe verzin je het. Ik neem aan dat je dat net zo debiel vindt als die evangelicals die lopen te blaten dat er hardcore porno op kleuterscholen wordt vertoond. [Evangelicals die je wat 'think about the children!' betreft sowieso niet serieus moet nemen, aangezien dat volk er verder 0 moeite mee heeft dat grut al op piepjonge leeftijd te leren dat er een eeuwig brandende hel is waar ze heengaan als ze niet deugen, maar dat terzijde.]

Maar ergens enorm grappig dat je je zo opwindt over "uit de VS overgewaaid extremisme" en verder de zaligheden van woke aanprijst; een stroming die in NL meer mensen gegijzeld houdt dan die drieënhalve gereformeerde en die anderhalve FvD'er die er nog zijn. We moeten ons vooral niet gek laten maken door die Amerikanen... behalve natuurlijk als een Robin DiAngelo aan het woord is of wanneer we Nederland kunnen vergelijken als een soort Mississippi anno 1850.

[ Bericht 3% gewijzigd door EttovanBelgie op 26-03-2023 01:45:08 ]
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  zondag 26 maart 2023 @ 03:17:50 #198
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208539518
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2023 01:34 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]
Seksuele voorlichting is niet woke. En dient m.i. zeker vanaf een jaar of 8 gedoceerd te worden, richting de nakende puberteit.

Woke wordt het pas als er toxisch masculine witte privilege/fragiliteit kolonialisme gender gedoe bij komt kijken. Uiteraard wordt ook seksualiteit in de VS al heel graag door allerhande woke volk door dat prisma bekeken... Heteronormatieve witte mannelijke koloniale opvattingen over seks... hoe verzin je het. Ik neem aan dat je dat net zo debiel vindt als die evangelicals die lopen te blaten dat er hardcore porno op kleuterscholen wordt vertoond. [Evangelicals die je wat 'think about the children!' betreft sowieso niet serieus moet nemen, aangezien dat volk er verder 0 moeite mee heeft dat grut al op piepjonge leeftijd te leren dat er een eeuwig brandende hel is waar ze heengaan als ze niet deugen, maar dat terzijde.]

Maar ergens enorm grappig dat je je zo opwindt over "uit de VS overgewaaid extremisme" en verder de zaligheden van woke aanprijst; een stroming die in NL meer mensen gegijzeld houdt dan die drieënhalve gereformeerde en die anderhalve FvD'er die er nog zijn. We moeten ons vooral niet gek laten maken door die Amerikanen... behalve natuurlijk als een Robin DiAngelo aan het woord is of wanneer we Nederland kunnen vergelijken als een soort Mississippi anno 1850.
Dat is hier helemaal niet aan de orde, en je kunt je afvragen in hoeverre dat nu echt aan de orde is in de vs. Maar goed, het blijft natuurlijk van de gekke om te stellen dat je geen seksuele voorlichting voor 15 jaar moet geven, niet dat jij dat stelt. Daar kan ik mij ook behoorlijk over opwinden, en dan komen er gasten allerlei onzin toevoegen, wat niet eens gebeurt, maar het heeft ergens op internet gestaan en dus moet het wel waar zijn.

Verder prijs ik nergens de 'zaligheid van woke' aan.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
pi_208539802
Wat een gezeik om niks, man man man. Alle religineuzen, wappies en boze maagden komen weer onder hun steen vandaan om te klagen en bedreigen, je verwacht het niet :')
pi_208551889
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 21:28 schreef Vis1980 het volgende:

[..]
Het probleem is dat men ineens op internet te horen krijgt dat dit slecht voor je kinderen zou zijn en dan wordt het voor de boze clicks (lees: inkomsten) aan een en hetzelfde complot geplakt. Dat is de kunst van internetwappies, die alle dingen in de wereld kunnen linken aan WEF, woke, Rutte en Soros. Vervolgens gaan de meest simpele mensen, die alles al wantrouwen vanwege dezelfde bronnen, net doen alsof ze kennis van zaken hebben, verward met juist een leek zijn.

Als je het mij vraagt dé kanker van de samenleving.
Kun je dat soort totaaldebielen niet gewoon beter negeren dan?

Als je dit topic en het artikel leest denk je dat er heel wat aan de hand is. Kijk je vervolgens inhoudelijk blijkt dat zaken als seksuele voorlichting prima geregeld zijn in dit land.
blablablabla
pi_208552833
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 21:42 schreef Vis1980 het volgende:

[..]
'Niet overal naakt rondrennen, dat hoeft niet iedereen te zien, dat is van jou'. Seksuele voorlichting, niets over 'sex'. Men dnekt meteen aan porno, maar zijn te stom om even na te denken wat seksualiteit nu eigenlijk is. Het toont erg mooi aan dat ze een enorme achterstand hebben op seksueel gebied en niet verder zijn gekomen dan de gedachtegang van een puber.
Naaktheid en seksualiteit zijn dingen die op zich niks met elkaar te maken hebben, tot de hormonen hun werk doen. Zonder de door die hormonen opkomende gevoelens snappen kinderen dan ook niet veel van seksualiteit. Daarom was er dan ook altijd een keerpunt waarna erover gesproken moest worden.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 27 maart 2023 @ 11:31:52 #202
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208553022
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 11:17 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]
Naaktheid en seksualiteit zijn dingen die op zich niks met elkaar te maken hebben, tot de hormonen hun werk doen. Zonder de door die hormonen opkomende gevoelens snappen kinderen dan ook niet veel van seksualiteit. Daarom was er dan ook altijd een keerpunt waarna erover gesproken moest worden.
Als je kind rondloopt in haar nakie en er is een verjaardag, geef je even aan dat dit ongewenst is. Ook dat is seksualiteit. Jij bent in de war met sex en niet seks. Je bereid ze voor op het keven, dat is opvoeding en daar hoort seksuele voorlichting bij. Dat heel veel mensen (vooral mannen zonder kinderen) niet begrijpen dat het om meer gaat dan alleen 'de daad' geeft vooral iets aan over het gebrek aan goede seksuele voorlichting bij die mensen.

Daar gaat dit dan ook allemaal over. De grenzen leren aangeven, wat is van jou en hoe ga je daarmee om? Ga zo maar door, allemaal seksualiteit, zonder de hormonen. Als je pas gaat beginnen tijdens de hormonen, ben je eigenlijk al te laat, want hoe lang spelen die hormonen al voordat je het ziet?
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  Moderator maandag 27 maart 2023 @ 13:30:36 #203
5428 crew  miss_sly
pi_208554431
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 09:48 schreef Elan het volgende:

[..]
Kun je dat soort totaaldebielen niet gewoon beter negeren dan?

Als je dit topic en het artikel leest denk je dat er heel wat aan de hand is. Kijk je vervolgens inhoudelijk blijkt dat zaken als seksuele voorlichting prima geregeld zijn in dit land.
Dat wordt wat lastig als dat soort totaaldebielen mensen van Rutgers lastig gaan vallen en bedreigen, ouders leerkrachten lastig vallen, bedreigen, kinderen thuis houden, op Twitter mensen uitschelden voor pedo en weet ik wat nog meer omdat ze wél achter seksuele vorming staan, er allerlei BN'ers zonder kennis maar een enorme onderbuik op tv een podium wordt gegeven om hun nonsens te verspreiden.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  maandag 27 maart 2023 @ 14:15:17 #204
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_208554895
quote:
7s.gif Op maandag 27 maart 2023 13:30 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Dat wordt wat lastig als dat soort totaaldebielen mensen van Rutgers lastig gaan vallen en bedreigen, ouders leerkrachten lastig vallen, bedreigen, kinderen thuis houden, op Twitter mensen uitschelden voor pedo en weet ik wat nog meer omdat ze wél achter seksuele vorming staan, er allerlei BN'ers zonder kennis maar een enorme onderbuik op tv een podium wordt gegeven om hun nonsens te verspreiden.
Bedreiging is nooit een oplossing en moet altijd bestraft worden. Maar wellicht is het ook belangrijk om te concluderen dat toch niet iedereen het eens met al die vermeend noodzakelijke lesstof die de ideologen van Rutgers aan jonge kinderen willen voorschotelen. En in plaats van alle kritiek dan op een bepaalde manier weg te zetten, is het misschien juist tijd de dialoog aan te gaan. Blijkbaar is toch een deel van de bevolking, waaronder vele ouders, ongerust over dit soort indoctrinatie.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
  maandag 27 maart 2023 @ 14:20:58 #205
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_208554968
Uiteindelijk is het weer een vrij klein clubje die bovenmatig veel lawaai maakt, en daarna hun eigen lawaai als argument gebruiken dat er dan wel wat aan de hand zou zijn. Doodvermoeiend.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  Moderator maandag 27 maart 2023 @ 14:28:14 #206
5428 crew  miss_sly
pi_208555061
quote:
14s.gif Op maandag 27 maart 2023 14:15 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Bedreiging is nooit een oplossing en moet altijd bestraft worden. Maar wellicht is het ook belangrijk om te concluderen dat toch niet iedereen het eens met al die vermeend noodzakelijke lesstof die de ideologen van Rutgers aan jonge kinderen willen voorschotelen. En in plaats van alle kritiek dan op een bepaalde manier weg te zetten, is het misschien juist tijd de dialoog aan te gaan. Blijkbaar is toch een deel van de bevolking, waaronder vele ouders, ongerust over dit soort indoctrinatie.
Nee. Wat @Janneke141 ook zegt: het is helemaal geen grote groep van vele ouders, het is vooral een luide groep. Bovendien een groep waar geen dialoog mee gehouden kan worden, want die schelden mensen die de Lentekriebels wel een waardevolle themaweek vinden uit voor pedo. Laten vooral luidkeels horen wat zij vinden en luisteren niet naar de minder luide mensen en hun argumenten.

Onbegonnen werk.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_208555143
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 14:20 schreef Janneke141 het volgende:
Uiteindelijk is het weer een vrij klein clubje die bovenmatig veel lawaai maakt, en daarna hun eigen lawaai als argument gebruiken dat er dan wel wat aan de hand zou zijn. Doodvermoeiend.
Waarbij deze conservatieven dan consequent niet kwantificeren hoeveel boze conservatieve mensen er zijn maar de tegenpartij maar moet bewijzen dat dit er weinig zijn. 8)7

Verder natuurlijk erg doorzichtig een conservatief die hier zegt dat bedreiging niet goed is en daarvoor mensen maar vervolgd moeten worden, leugens en halve waarheden verspreid door conservatieve populisten daar moeten we niet zo moeilijk over doen dat zijn maar meningen. Die doorzichtige hypocriete dubbele moraal die gehanteerd wordt door deze conservatieven is om op te kotsen.
  maandag 27 maart 2023 @ 14:34:48 #208
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_208555148
Afgelopen vrijdag is er op onze basisschool pijples gegeven door een juffrouw van groep 6. Als voorbeeld werd een lolly gebruikt.

De kinderen vonden het vooral grappig en vies.

Ik vind het absurd.
pi_208555176
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2023 14:34 schreef Mubassie het volgende:
Afgelopen vrijdag is er op onze basisschool pijples gegeven door een juffrouw van groep 6. Als voorbeeld werd een lolly gebruikt.

De kinderen vonden het vooral grappig en vies.

Ik vind het absurd.
Waar in de door de Rutgers Stichting aangeleverde lesstof voor groep 6 stond dit?
pi_208555226
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2023 14:34 schreef Mubassie het volgende:
Afgelopen vrijdag is er op onze basisschool pijples gegeven door een juffrouw van groep 6. Als voorbeeld werd een lolly gebruikt.

De kinderen vonden het vooral grappig en vies.

Ik vind het absurd.
Iets zegt me dat die juffrouw niet lang meer voor die groep 6 zal staan.
  maandag 27 maart 2023 @ 14:42:32 #211
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_208555238
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 14:41 schreef r_one het volgende:

[..]
Iets zegt me dat die juffrouw niet lang meer voor die groep 6 zal staan.
Iets zegt me dat die post niet helemaal op de werkelijkheid gebaseerd is.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  maandag 27 maart 2023 @ 14:43:16 #212
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_208555249
quote:
7s.gif Op maandag 27 maart 2023 14:28 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Nee. Wat @:Janneke141 ook zegt: het is helemaal geen grote groep van vele ouders, het is vooral een luide groep. Bovendien een groep waar geen dialoog mee gehouden kan worden, want die schelden mensen die de Lentekriebels wel een waardevolle themaweek vinden uit voor pedo. Laten vooral luidkeels horen wat zij vinden en luisteren niet naar de minder luide mensen en hun argumenten.

Onbegonnen werk.
Ik heb het helemaal niet gehad over de grote van een groep. Maar ik begrijp hieruit dat jij weet blijkbaar precies weet om welk aantal ouders het hier gaat? Interessant, ik ben erg benieuwd ..
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_208555256
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2023 14:34 schreef Mubassie het volgende:
Afgelopen vrijdag is er op onze basisschool pijples gegeven door een juffrouw van groep 6. Als voorbeeld werd een lolly gebruikt.

De kinderen vonden het vooral grappig en vies.

Ik vind het absurd.
Was dat in Basisschool de Dikke Duim?
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_208555262
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2023 14:34 schreef Mubassie het volgende:
Afgelopen vrijdag is er op onze basisschool pijples gegeven door een juffrouw van groep 6. Als voorbeeld werd een lolly gebruikt.

De kinderen vonden het vooral grappig en vies.

Ik vind het absurd.
  Moderator maandag 27 maart 2023 @ 14:46:23 #215
5428 crew  miss_sly
pi_208555281
quote:
5s.gif Op maandag 27 maart 2023 14:44 schreef xpompompomx het volgende:

[..]
Was dat in Basisschool de Dikke Duim?
De dependance van Kindcentrum De Onderbuik.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_208555310
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 14:42 schreef Janneke141 het volgende:

[..]
Iets zegt me dat die post niet helemaal op de werkelijkheid gebaseerd is.
Iets zegt me dat je hoogstwaarschijnlijk wel gelijk hebt.
  maandag 27 maart 2023 @ 14:48:51 #217
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_208555316
quote:
7s.gif Op maandag 27 maart 2023 14:46 schreef miss_sly het volgende:

[..]
De dependance van Kindcentrum De Onderbuik.
Aldus degene die op basis van de onderbuik even denkt te kunnen vertellen hoeveel ouders dit wel of niet steunen.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
  Moderator maandag 27 maart 2023 @ 14:49:52 #218
5428 crew  miss_sly
pi_208555328
quote:
14s.gif Op maandag 27 maart 2023 14:43 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Ik heb het helemaal niet gehad over de grote van een groep. Maar ik begrijp hieruit dat jij weet blijkbaar precies weet om welk aantal ouders het hier gaat? Interessant, ik ben erg benieuwd ..
Grootte.

Maar 'vele ouders' impliceert een grote groep, toch?
Het is een bepaald groepje, lopend achter FvD en consorten. Aangezien FvD bij de laatste verkiezingen twee weken geleden gedecimeerd zijn, is deze groep ook niet heel groot. Gelukkig maar.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_208555356
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 11:31 schreef Vis1980 het volgende:

[..]
Als je kind rondloopt in haar nakie en er is een verjaardag, geef je even aan dat dit ongewenst is. Ook dat is seksualiteit. Jij bent in de war met sex en niet seks.
Nee hoor, ik schrijf gewoon Nederlands. Seksualiteit komt van twee sekses, door de aantrekkingskracht daartussen. Ik geef niet aan dat dat ongewenst is. Dat kind loopt rond in haar nakie omdat de hormonen die dat tot een dingetje maken er nog niet zijn. Die snapt dat niet zoals dat kind ook seksualiteit nog niet kan snappen, dan is het allemaal alleen nog maar vies omdat de drang in die richting nog volledig ontbreekt.

En bijzonder relevant voor het topic, ik geef dat niet aan omdat ik de ouder niet ben en die hebben daar zelf een geheel van opvoeding in die ik niet mag doorkruisen, ongeacht hoe daar zelf in sta. Die zijn bijvoorbeeld bang om schuld en schaamtegevoelens bij het kind te creeeren. Ik weleens een keer iets tegen een kind gezegd terzake, maar dat viel juist heel goed omdat de moeder eigenlijk niet zo goed wist wat ze ermee aan moest zonder het kind seksueel te onderdrukken, en ik het als een kwestie van tafelmanieren presenteerde. Maar ouders staan daar verschillend in, en wat hun benadering ook is, daar moet niemand dwars doorheen komen fietsen met zijn eigen ideeen.

quote:
Je bereid ze voor op het keven, dat is opvoeding en daar hoort seksuele voorlichting bij. Dat heel veel mensen (vooral mannen zonder kinderen) niet begrijpen dat het om meer gaat dan alleen 'de daad' geeft vooral iets aan over het gebrek aan goede seksuele voorlichting bij die mensen.

Daar gaat dit dan ook allemaal over. De grenzen leren aangeven, wat is van jou en hoe ga je daarmee om? Ga zo maar door, allemaal seksualiteit, zonder de hormonen. Als je pas gaat beginnen tijdens de hormonen, ben je eigenlijk al te laat, want hoe lang spelen die hormonen al voordat je het ziet?
Nee, dit gaat over wie voor dat kind gaat bepalen wanneer die wat daarover moet leren. En dan zie je dus dat "wij van onderwijskunde" vinden dat "de" onderwijskunde dat moet bepalen, zonder dat de ouders daarin betrokken worden. Die onderwijskundigen begeven zich niet alleen al dan niet ongevraagd op het terrein van de ouders, ze dringen ook de privacy van het kind binnen en willen invloeden van buitenaf controleren en begeleiden, terwijl ze zo graag progressief zijn dat het hen niet jong genoeg en expliciet genoeg kan zijn.

Er moeten progressieve piketpaaltjes geslagen worden, hoe verder hoe beter. Dus van seksuele voorlichting op school rond het begin van de puberteit, als een van meerdere onderdelen van de seksuele opvoeding, zitten we nu met professionals die het geheel van seksuele vorming van het kind op heel jonge leeftijd als hun taak opeisen. Los van of ze het inhoudelijk bij het juiste eind hebben en of je daar zelf ook zo in staat, dat mechanisme deugt niet. .
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_208555425
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 14:52 schreef Weltschmerz het volgende:

, dat mechanisme deugt niet. .
How meet je eigenlijk langs de conservatief rechtse kromme meetlat of iets deugt?

Als we objectief kunnen vaststellen dat de (ongewenste) kinder zwangerschappen een van de laagste ter wereld is kun je zeggen dat deze lessen hier in ieder geval een invloed op hebben het zal niet door de rekenlessen komen.
  maandag 27 maart 2023 @ 14:59:10 #221
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_208555444
quote:
7s.gif Op maandag 27 maart 2023 14:49 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Grootte.

Maar 'vele ouders' impliceert een grote groep, toch?
Het is een bepaald groepje, lopend achter FvD en consorten. Aangezien FvD bij de laatste verkiezingen twee weken geleden gedecimeerd zijn, is deze groep ook niet heel groot. Gelukkig maar.
Dit betreft voornamelijk het beeld sommigen voor zichzelf op basis van de onderbuik hebben gevormd. En dit tevens nog extra hebben zitten aandikken door hier elke user die zich ook kritisch uitlaat over deze vorm van voorlichting meteen zonder pardon ook in die hoek te plaatsen. Waar is nu het concrete bewijs dat dit beeld inderdaad klopt? Daar ontbreekt het dus aan.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_208555968
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 14:57 schreef Basp1 het volgende:

[..]
How meet je eigenlijk langs de conservatief rechtse kromme meetlat of iets deugt?
Ik ben niet conservatief. Ik geloof slechts in progressie door het oude niet zonder meer bij het grof vuil te mieteren en te vervangen door iets heel anders alleen omdat het nieuw is en mensen in bepaalde werkvelden zich graag willen profileren met vernieuwing.

quote:
Als we objectief kunnen vaststellen dat de (ongewenste) kinder zwangerschappen een van de laagste ter wereld is kun je zeggen dat deze lessen hier in ieder geval een invloed op hebben het zal niet door de rekenlessen komen.
Dus jij hebt een maatschappelijke doelstelling met de seksuele vorming van andermans kinderen? Jan-Diderik die tot zijn 15e met een pickupnaaldje zit moet in de laagste klassen van de lagere school over pijpen leren zodat Shaneeqa niet op haar elfde bezwangerd wordt in ruil voor een hamburger?

De kinderzwangerschappen waren ook al de laagste ter wereld toen we gewoon bij het begin van de puberteit seksuele voorlichting kregen, de leerkracht geen pretenties had richting seksuele vorming, en porno nog gewoon in de bosjes gevonden werd en het bekijken daarvan niet middels een leerkracht onderwijskundig in goede banen geleid hoefde te worden. Dus wat is je punt? Zoals ik hier al eerder schreef, volgens mij dient seksuele voorlichting op school ter voorkoming van ongelukken zoals zwangerschap, SOA's en onvrijwillige seks bij de eerste seksuele ervaringen. Leerkrachten zijn er niet om je te vormen tot een goede minnaar of zo.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_208556058
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 14:34 schreef Basp1 het volgende:

[..]
Waarbij deze conservatieven dan consequent niet kwantificeren hoeveel boze conservatieve mensen er zijn maar de tegenpartij maar moet bewijzen dat dit er weinig zijn. 8)7
Ik heb in het vorige topic nog wel drie redelijke users - Etto, Elan en Pietje - gezien die kritisch waren. Nadat o.a. de beschuldiging dat negenjarigen geleerd werd over orale seks een leugen bleek heb ik ze niet meer gezien, dus ik weet niet helemaal hoe ze er nu in staan.

Gezien het feit dat seksuele voorlichting voor middelbare scholieren in de onderbouw eigenlijk overal gemeengoed is, ook op bijvoorbeeld reformatorische scholen, kun je zo onderhand wel de conclusie trekken dat het eigenlijk maar een klein schreeuwerig groepje is die dat niet zo ziet zitten. Op basis van de users op twitter en de laatste paar pagina's zijn dat met name mensen die FvD of soortgelijk anti-Westers gedachtegoed aanhangen.
Incelfrikandel
pi_208556065
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 15:47 schreef Weltschmerz het volgende:

De kinderzwangerschappen waren ook al de laagste ter wereld toen we gewoon bij het begin van de puberteit seksuele voorlichting kregen, de leerkracht geen pretenties had richting seksuele vorming, en porno nog gewoon in de bosjes gevonden werd en het bekijken daarvan niet middels een leerkracht onderwijskundig in goede banen geleid hoefde te worden. Dus wat is je punt?
Het objectieve cbs laat toch heel wat anders zien dan jou verhaaltje over tienerzwangerschappen. ^O^

Zo kennen we de rechtse populisten gewoon dingen uit je duim zuigen die objectief te weerleggen zijn.
pi_208556127
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 15:56 schreef Basp1 het volgende:

[..]
Het objectieve cbs laat toch heel wat anders zien dan jou verhaaltje over tienerzwangerschappen. ^O^

Zo kennen we de rechtse populisten gewoon dingen uit je duim zuigen die objectief te weerleggen zijn.
Jij had het over kindzwangerschappen en nu kom je met statistiekjes over jonge allochtone moeders aan. Dat zijn twee verschillende dingen, waarvan je eentje niet noodzakelijkerwijs als probleem hoeft te beschouwen maar ook verrijkend voor onze cultuur kan vinden. Typisch het vanuit de hoogte koketteren met feiten en wetenschap terwijl je niet eens kan lezen wat er wel en niet staat.

Ik ben helemaal niet tegen seksuele voorlichting. Ik ben tegen het opeisen door een beroepsgroep van andermans kinderen om die naar eigen inzicht seksueel te vormen, in een progressiviteitsrace to the bottom waarin alsmaar meer en alsmaar jonger de enige manier is om niet voor conservatief uitgemaakt te worden.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  Vis een optie? maandag 27 maart 2023 @ 16:06:40 #226
70532 loveli
N
pi_208556189
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 15:56 schreef Basp1 het volgende:

[..]
Het objectieve cbs laat toch heel wat anders zien dan jou verhaaltje over tienerzwangerschappen. ^O^

Zo kennen we de rechtse populisten gewoon dingen uit je duim zuigen die objectief te weerleggen zijn.
Artikel uit 2001 :X
crap in = crap out
  Vis een optie? maandag 27 maart 2023 @ 16:07:54 #227
70532 loveli
N
  Moderator maandag 27 maart 2023 @ 16:10:20 #228
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208556261
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 14:52 schreef Weltschmerz het volgende:

Er moeten progressieve piketpaaltjes geslagen worden, hoe verder hoe beter. Dus van seksuele voorlichting op school rond het begin van de puberteit, als een van meerdere onderdelen van de seksuele opvoeding, zitten we nu met professionals die het geheel van seksuele vorming van het kind op heel jonge leeftijd als hun taak opeisen. Los van of ze het inhoudelijk bij het juiste eind hebben en of je daar zelf ook zo in staat, dat mechanisme deugt niet. .
Als je gewoon leest wat er in de praktijk gebeurd is dat er pas later echt over seks gesproken wordt in de seksueel voorlichting als de pubertijd eenmaal voor de deur staat. Dan wordt er pas echt gesproken over dat soort zaken als seks, condooms, pubertijd etc.. Daarvoor zijn het verhaaltjes van wat is het verschil tussen jongens en meisjes. Dat heeft niks met seks te maken. En dat boekje waar die zogenaamde ophef over is gaat juist over het beantwoorden van vragen van kinderen. Want jongere kinderen vragen dat soort dingen gewoon, Hoe komt die baby in de buik van mama? Maar ook buiten de context van seks. Waarom is mijn tante altijd zo verdrietig? Mijn buurvrouw is overleden, wat gebeurd er eigenlijk als je dood gaat? Waarom was er een schietpartij in de straat deze week? Het is prima om juist een gepast antwoord op dat soort vragen te vinden. Moet alles een taboe zijn waar absoluut niet over gesproken mag worden tot dat ze 15 jaar zijn?
  maandag 27 maart 2023 @ 16:14:46 #229
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_208556326
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 15:56 schreef Basp1 het volgende:

[..]
Het objectieve cbs laat toch heel wat anders zien dan jou verhaaltje over tienerzwangerschappen. ^O^

Zo kennen we de rechtse populisten gewoon dingen uit je duim zuigen die objectief te weerleggen zijn.
@Weltschmerz stelt dat de tienerzwangerschappen in Nederland ook al het laagste ter wereld waren toen seksuele voorlichting pas bij de puberteit begon. Vervolgens kom jij aan aan met statistieken over de levendgeborenen bij tienermoeders tussen 1960 en 2000 in Nederland. Maar dit ontkracht zijn argument op geen enkele manier.

Je zult dus eerst moeten aantonen dat zijn claim in globale context onjuist is en tevens dat de afname van de tienerzwangerschappen inderdaad komt door seksuele voorlichting op jonge leeftijd en niet bijvoorbeeld simpelweg het resultaat is van een culturele verandering in het Westen, waar mensen sowieso op steeds latere leeftijd kinderen hebben.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_208556473
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 16:10 schreef Momo het volgende:

[..]
Als je gewoon leest wat er in de praktijk gebeurd is dat er pas later echt over seks gesproken wordt in de seksueel voorlichting als de pubertijd eenmaal voor de deur staat. Dan wordt er pas echt gesproken over dat soort zaken als seks, condooms, pubertijd etc.. Daarvoor zijn het verhaaltjes van wat is het verschil tussen jongens en meisjes. Dat heeft niks met seks te maken.
Dat heeft alles met seks te maken. Je kunt sekse en seksualiteit niet los van elkaar zien en kinderen zijn ook helemaal geen aseksuele wezens. De seksualiteit is er al, ze snappen alleen nog bijna niks van het hebben van seks wanneer de hormonen hen nog geen enkele aandrang geeft. Dan is het gewoon vies, pas met de hormonen snappen ze dat er iets is dat vies lekker maakt.

quote:
En dat boekje waar die zogenaamde ophef over is gaat juist over het beantwoorden van vragen van kinderen. Want jongere kinderen vragen dat soort dingen gewoon, Hoe komt die baby in de buik van mama? Maar ook buiten de context van seks. Waarom is mijn tante altijd zo verdrietig? Mijn buurvrouw is overleden, wat gebeurd er eigenlijk als je dood gaat? Waarom was er een schietpartij in de straat deze week? Het is prima om juist een gepast antwoord op dat soort vragen te vinden. Moet alles een taboe zijn waar absoluut niet over gesproken mag worden tot dat ze 15 jaar zijn?
Het gaat helemaal niet over één boekje, het gaat ook niet over 15 jaar, wat me rijkelijk laat lijkt. Het gaat erom wie wat doet, op welke leeftijd en hoe. Dan zien we dat de ondewijskund heeft bepaald dat zij alles moet doen, veel meer dan de voorlichting, en wel zo jong mogelijk, en dan ook nog helemaal aan de allerprogressiefste kant van het spectrum, en dan liever zonder dat de ouders zich er mee bemoeien of zelfs maar goed op de hoogte zijn.

En als je daar dan wel enkele bedenking bij hebt dan wordt als je een ander jaren 50 gristelijk fossiel afgeschilderd.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 27 maart 2023 @ 16:29:39 #231
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_208556490
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 16:27 schreef Weltschmerz het volgende:
Dan zien we dat de ondewijskund heeft bepaald dat zij alles moet doen, veel meer dan de voorlichting, en wel zo jong mogelijk, en dan ook nog helemaal aan de allerprogressiefste kant van het spectrum, en dan liever zonder dat de ouders zich er mee bemoeien of zelfs maar goed op de hoogte zijn.

Nee, als dit is wat je leest uit alles wat er inmiddels over geschreven is dan heb je óf een totaal gebrek aan leesvaardigheid, of je hebt je volledig vastgedraaid in je eigen bubbel met je eigen waarheid. In beide gevallen ben je tegen windmolens aan het vechten.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  Moderator maandag 27 maart 2023 @ 16:36:25 #232
5428 crew  miss_sly
pi_208556555
Natuurlijk is het aantal tienerzwangerschappen in NL al vele jaren heel laag. Dat komt omdat seksuele vorming al decennia wordt gegeven, ook op basisscholen. Tevens komt dat omdat er niet zo spastisch wordt gedaan over seks, en omdat men er in NL niet zo vanuit gaat dat tieners geen seks hebben als wij maar tegen onszelf zeggen dat ze dat niet hebben. Omdat er organisaties zijn als Rutgers waar tieners terecht kunnen met vragen en problemen. Dat er mogelijkheden zijn voor de morning afterpil en abortus. Toegang tot medische zorg.

De Lentekriebels van afgelopen week waren niets nieuws. Gebeurt al vele jaren, al dan niet benoemd as 'lentekriebels'. Ineens is er ophef, door een specifieke groep mensen die aartsconservatief zijn en achter bepaalde mensen aan lopen. Zij zijn het nieuwe in deze, niet de seksuele vorming op basisscholen.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  maandag 27 maart 2023 @ 16:36:45 #233
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_208556556
Het is overigens ook wel mooi hoe 'seksuele vorming' wordt uitgelegd:
quote:
Seksuele vorming of seksuele voorlichting? Bij seksuele voorlichting gaat het alleen om kennisoverdracht. Relationele en seksuele vorming gaat om het aanleren van vaardigheden en attitudes over relaties en seksualiteit. Dit draagt beter bij aan de ontwikkeling van kinderen dan seksuele voorlichting alleen.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_208556614
quote:
10s.gif Op maandag 27 maart 2023 16:36 schreef HowardRoark het volgende:
Het is overigens ook wel mooi hoe 'seksuele vorming' wordt uitgelegd:
[..]

Nou beste conservatieve betweter hoe wil jij het dan anders omschrijven. :+
  maandag 27 maart 2023 @ 16:45:38 #235
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_208556621
quote:
7s.gif Op maandag 27 maart 2023 16:36 schreef miss_sly het volgende:
De Lentekriebels van afgelopen week waren niets nieuws. Gebeurt al vele jaren, al dan niet benoemd as 'lentekriebels'. Ineens is er ophef, door een specifieke groep mensen die aartsconservatief zijn en achter bepaalde mensen aan lopen. Zij zijn het nieuwe in deze, niet de seksuele vorming op basisscholen.
En het lijkt er toch ook verdacht veel op alsof die twitterstorm gebaseerd is op Amerikaanse bewegingen, waar vrij beperkte groepen mondige ouders via de publieke opinie, media en uiteindelijk het (republikeinse) staatsbestuur invloed uitoefenen op de schoolprogramma's.

Ik vind het prima om te lachen om foto's van lege schoolbibliotheken in Florida, maar laten we die flauwekul alsjeblieft aan de goede kant van de plas laten. Of in Iran, zelfde concept.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  maandag 27 maart 2023 @ 16:45:57 #236
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_208556622
quote:
7s.gif Op maandag 27 maart 2023 16:36 schreef miss_sly het volgende:
Natuurlijk is het aantal tienerzwangerschappen in NL al vele jaren heel laag. Dat komt omdat seksuele vorming al decennia wordt gegeven, ook op basisscholen. Tevens komt dat omdat er niet zo spastisch wordt gedaan over seks, en omdat men er in NL niet zo vanuit gaat dat tieners geen seks hebben als wij maar tegen onszelf zeggen dat ze dat niet hebben. Omdat er organisaties zijn als Rutgers waar tieners terecht kunnen met vragen en problemen. Dat er mogelijkheden zijn voor de morning afterpil en abortus. Toegang tot medische zorg.

De Lentekriebels van afgelopen week waren niets nieuws. Gebeurt al vele jaren, al dan niet benoemd as 'lentekriebels'. Ineens is er ophef, door een specifieke groep mensen die aartsconservatief zijn en achter bepaalde mensen aan lopen. Zij zijn het nieuwe in deze, niet de seksuele vorming op basisscholen.
Leuke claim, maar dit klopt gewoon niet. Ik heb dit op de basisschool (kleine twintig jaar geleden) nooit gehad. En dat zal voor veel meer mensen gelden. Dit was zeker niet de norm binnen het basisonderwijs de afgelopen decennia. En dat wordt trouwens ook aangegeven door Rutgers zelf op hun eigen website:
quote:
Seksuele vorming is sinds eind 2012 verplicht voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs (onderbouw) en speciaal onderwijs. Het ministerie van OC&W wil hiermee seksuele dwang, (seksueel) grensoverschrijdend gedrag en homonegatief gedrag voorkomen. Tegelijkertijd wil het respectvol gedrag en seksuele weerbaarheid van leerlingen bevorderen.

Bron
Kortom, dit is iets van de laatste tien jaar.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
  maandag 27 maart 2023 @ 16:46:03 #237
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_208556625
quote:
10s.gif Op maandag 27 maart 2023 16:36 schreef HowardRoark het volgende:
Het is overigens ook wel mooi hoe 'seksuele vorming' wordt uitgelegd:
[..]

Ja, vind ik ook. Zijn we het toch nog ergens over eens.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  Moderator maandag 27 maart 2023 @ 16:50:32 #238
5428 crew  miss_sly
pi_208556701
quote:
14s.gif Op maandag 27 maart 2023 16:45 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Leuke claim, maar dit klopt gewoon niet. Ik heb dit op de basisschool (kleine twintig jaar geleden) nooit gehad. En dat zal voor veel meer mensen gelden. Dit was zeker niet de norm binnen het basisonderwijs de afgelopen decennia. En dat wordt trouwens ook aangegeven door Rutgers zelf op hun eigen website:
[..]
Kortom, dit is iets van de laatste tien jaar.
Het is verplicht sinds 2012. Daarvoor zat het echt in diverse basisscholen in het curriculum. Op mijn basisschool 45 jaar geleden wel, in ieder geval.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  maandag 27 maart 2023 @ 16:50:59 #239
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208556716
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 14:57 schreef Basp1 het volgende:

[..]
How meet je eigenlijk langs de conservatief rechtse kromme meetlat of iets deugt?

Als we objectief kunnen vaststellen dat de (ongewenste) kinder zwangerschappen een van de laagste ter wereld is kun je zeggen dat deze lessen hier in ieder geval een invloed op hebben het zal niet door de rekenlessen komen.
Ik dacht dat deugen juist niet mocht in die kringen.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
pi_208556728
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 16:44 schreef Basp1 het volgende:

[..]
Nou beste conservatieve betweter hoe wil jij het dan anders omschrijven. :+
We leven niet in America he, niet iedereen met een andere mening dan jezelf is gelijk conservatief.
  maandag 27 maart 2023 @ 16:52:17 #241
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_208556732
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 16:44 schreef Basp1 het volgende:

[..]
Nou beste conservatieve betweter hoe wil jij het dan anders omschrijven. :+
'Indoctrinatie en seksualisering van kinderen en jongeren met radicaal progressieve normen en waarden'

Daar komt het namelijk op neer.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
  maandag 27 maart 2023 @ 16:52:57 #242
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_208556742
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 16:51 schreef ReplaR het volgende:

[..]
We leven niet in America he, niet iedereen met een andere mening dan jezelf is gelijk conservatief.
Iedereen met een afwijkende mening stemt FvD als we sommigen in dit topic moeten geloven.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
  Moderator maandag 27 maart 2023 @ 16:54:12 #243
5428 crew  miss_sly
pi_208556761
quote:
10s.gif Op maandag 27 maart 2023 16:52 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
'Indoctrinatie en seksualisering van kinderen en jongeren met radicaal progressieve normen en waarden'

Daar komt het namelijk op neer.
:D!

Goeden grap.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  maandag 27 maart 2023 @ 16:56:01 #244
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208556787
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 15:47 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]
Ik ben niet conservatief. Ik geloof slechts in progressie door het oude niet zonder meer bij het grof vuil te mieteren en te vervangen door iets heel anders alleen omdat het nieuw is en mensen in bepaalde werkvelden zich graag willen profileren met vernieuwing.
[..]
Dus jij hebt een maatschappelijke doelstelling met de seksuele vorming van andermans kinderen? Jan-Diderik die tot zijn 15e met een pickupnaaldje zit moet in de laagste klassen van de lagere school over pijpen leren zodat Shaneeqa niet op haar elfde bezwangerd wordt in ruil voor een hamburger?

De kinderzwangerschappen waren ook al de laagste ter wereld toen we gewoon bij het begin van de puberteit seksuele voorlichting kregen, de leerkracht geen pretenties had richting seksuele vorming, en porno nog gewoon in de bosjes gevonden werd en het bekijken daarvan niet middels een leerkracht onderwijskundig in goede banen geleid hoefde te worden. Dus wat is je punt? Zoals ik hier al eerder schreef, volgens mij dient seksuele voorlichting op school ter voorkoming van ongelukken zoals zwangerschap, SOA's en onvrijwillige seks bij de eerste seksuele ervaringen. Leerkrachten zijn er niet om je te vormen tot een goede minnaar of zo.
'Ik ben niet conservatief'

'Vroeger was alles beter'

Maar goed, als je pas in de pubertijd begint ben je al te laat, meneer. Wat de fok begrijp je daar niet aan? En over welke tijd heb je het? 1930? 1990? In dat laatste geval kreeg ik ook al voorlichting op de basisschool. Nogmaals, wij keken zelfs Flodder met de hele klas in groep 7 en 8, heb je die film wel eens gezien? Nu zouden ouders gaan bellen dat het porno is en dat het in hun tijd beter was, terwijl dit gewoon in hun tijd was.

'Leraren zijn er niet om je te vormen tot goede minnaar' en weer laat je zien dat je aan de daad denkt. Er komt zoveel meer kijken bij seksuele voorlichting, maar als je daadwerkelijk denkt dat het pas nodig is als je 14 of 15 bent, dan is het raar dat je al die argumenten uit de wind slaat dat je op je 9e al in de pubertijd kan zitten lichamelijk. Ik noem dit gewoon 'vingers in de oren en net doen alsof je expert bent, terwijl je niet eens snapt hoe het werkt bij de jeugd'.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
pi_208556789
quote:
10s.gif Op maandag 27 maart 2023 16:52 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
'Indoctrinatie en seksualisering van kinderen en jongeren met radicaal progressieve normen en waarden'

Daar komt het namelijk op neer.
Dat is een conservatieve mening die je nu presenteert als feit . Maar jij wilt als homo dus weer graag constant voor poot uitgemaakt gaan worden en omdat het algemeen geaccepteerd was zo nu en dan om je geaardheid in elkaar gemept worden want dat was de conservatieve realiteit voor de jaren 80? Daar komt het op neer. 8)7
  maandag 27 maart 2023 @ 16:56:27 #246
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_208556794
Ik had blijkbaar de sarcasme modus aan moeten zetten :')
  Moderator maandag 27 maart 2023 @ 16:56:48 #247
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208556800
quote:
10s.gif Op maandag 27 maart 2023 16:52 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
'Indoctrinatie en seksualisering van kinderen en jongeren met radicaal progressieve normen en waarden'

Daar komt het namelijk op neer.
Het geven van seksuele voorlichting aan de latere klassen van de basisschool wat al jaren gebeurd is radicaal progressief ?
  maandag 27 maart 2023 @ 16:57:48 #248
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_208556816
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2023 16:56 schreef Mubassie het volgende:
Ik had blijkbaar de sarcasme modus aan moeten zetten :')
Nou ja, ik denk dat je op basis van de inhoud wel snapt dat het nogal lastig is om feit en fictie uit elkaar te houden, niet?
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_208556819
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 16:51 schreef ReplaR het volgende:

[..]
We leven niet in America he, niet iedereen met een andere mening dan jezelf is gelijk conservatief.
Nou als we op een aantal users hier af moeten gaan is iedereen met een andere mening radicaal-progressief of pedo.
Incelfrikandel
  Moderator maandag 27 maart 2023 @ 16:59:21 #250
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208556834
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2023 16:56 schreef Mubassie het volgende:
Ik had blijkbaar de sarcasme modus aan moeten zetten :')
Voor je het weet vist een of andere alt right website je verhaal op en wordt het als feit gepresenteerd. :{w
pi_208556901
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2023 16:58 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]
Nou als we op een aantal users hier af moeten gaan is iedereen met een andere mening radicaal-progressief of pedo.
Nou als dat zo slecht is, moet je niet hetzelfde gedrag vertonen.
  Beste/leukste mod 2022 maandag 27 maart 2023 @ 17:08:21 #252
319979 Fok-it
All is well
pi_208556923
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 17:07 schreef ReplaR het volgende:

[..]
Nou als dat zo slecht is, moet je niet hetzelfde gedrag vertonen.
Hetzelfde gedrag? Welke posts kan jij herleiden naar pedo-gedrag hier? Ben erg benieuwd
“And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair.”
pi_208556937
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 17:08 schreef Fok-it het volgende:

[..]
Hetzelfde gedrag? Welke posts kan jij herleiden naar pedo-gedrag hier? Ben erg benieuwd
Vraag dat aan die frikandel
  Beste/leukste mod 2022 maandag 27 maart 2023 @ 17:10:45 #254
319979 Fok-it
All is well
pi_208556952
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 17:09 schreef ReplaR het volgende:

[..]
Vraag dat aan die frikandel
Waarom zou ik? Jij maakt de claim?
“And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair.”
pi_208557031
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 17:07 schreef ReplaR het volgende:

[..]
Nou als dat zo slecht is, moet je niet hetzelfde gedrag vertonen.
Conservatief is geen belediging noch laster, pedo is dat wel.
Incelfrikandel
pi_208557105
Over 'waarom moet er zo jong over sexuele vorming worden gepraat?'.
Mijn ervaring als ouder is, dat zodra kinderen beginnen te praten, er vragen worden gesteld. Waarom, hoe, en wat vragen, over alles. En dat worden al rond een jaar of drie tamelijk coherente vragen. En opmerkingen, overigens.

Ik vond dat altijd heel erg leuk, wat er in zo'n klein mens omgaat, maar sommige (veel) ouders die ik hierover hoorde vonden het maar vermoeiend. Die zeiden te reageren op dat voortdurende 'waarom' met "Waarom zijn de bananen krom", dan waren ze er vanaf.

Wanneer je wel in gesprek gaat met je kind krijg je dus vanaf heel jong vragen over alles. Over tractoren, en waarom wij geen toffe trekker hebben, over de nieuwe auto van de buurman, die hij als zodanig herkende omdat er een andere soort wieldoppen op zat. Over waarom je van de juf geen 'kont' mocht zeggen, maar dat het 'bips' moest zijn. En dat daar dan volgens hem uit volgde dat 'voorbips' wel een heel raar woord was. Want je gaat toch niet poepen met een voorbips…
Zo rond een jaar of zes trok hij, nav een stukje over evolutie in een boek over dino's de conclusie dat schepping helemaal niet kon, omdat, als er niks was, god geen werkbankje had om dingen mee te scheppen.

Kortom, imo ben je als ouder overal over in gesprek met je kind, vanaf al heel jong, dus ook over zaken die met het lichaam en seksualiteit te maken hebben, steeds op een niveau dat past bij wat je kind op dat moment interesseert.
Dus ik zou het argument willen omdraaien: Waarom zou je het er niet met jonge kinderen over hebben? Ze stellen er vragen over!

Mijn vrouw was een jaar of vier, en lag 's ochtends gezellig bij haar moeder in bed. Ze vroeg waar kinderen vandaan komen en kreeg als antwoord 'uit de buik van de moeder'. Daarna vroeg ze hoe een kind dan in de buik komt. Waarop haar moeder antwoordde: "Vraag dat maar wanneer je het echt wil weten".
Ze heeft er nooit opnieuw naar gevraagd, want blijkbaar was het geen leuk onderwerp. En dan 'leer' je het wel op straat. Dat 'leren' heeft wel wat narigheid opgeleverd.
And it's only the giving
That makes you
What you are
pi_208557456
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 16:56 schreef Vis1980 het volgende:

[..]
'Ik ben niet conservatief'

'Vroeger was alles beter'
Dat is dus het punt. Dat jij jezelf graag als progressief wil profileren betekent nog niet dat je als een kip zonder kop achter iedereen aan moet hollen die zegt dat kinderen op alsmaar jongere leeftijd explicitier gevormd moeten worden door leerkrachten ipv de ouders. Dat heeft niks met conservatief of progressief te maken met achterlijk egoistisch kuddegedrag.

quote:
Maar goed, als je pas in de pubertijd begint ben je al te laat, meneer. Wat de fok begrijp je daar niet aan? En over welke tijd heb je het? 1930? 1990? In dat laatste geval kreeg ik ook al voorlichting op de basisschool. Nogmaals, wij keken zelfs Flodder met de hele klas in groep 7 en 8, heb je die film wel eens gezien? Nu zouden ouders gaan bellen dat het porno is en dat het in hun tijd beter was, terwijl dit gewoon in hun tijd was.
Dat is echt gelul. Mijn moeder hield van musical, mijn vader niet maar die hield wel van het boek 'Ik Jan Cremer' dus ik zat als 12 jarige in carré bij de gelijknamige rock opera, en al die Amsterdammers daar keken me aan of ik niet veel te jong was voor "Was ik maar de slip van Doris Day, dan rook ik altijd aan haar snee" en dat soort liedjes. En mijn ouders waren gewoon halfslachtige katholieken uit de Achterhoek. Dat kan ook allemaal want dan zit je al op koers van gewoon iets later je eerste vriendinnetje waarbij zoenen nog iets enorm groots is en daarna gewoon wat seks hebben tot je die ene gevonden hebt. Ik had echt geen leerkracht nodig om mij te begeleiden bij het geestelijk verwerken van dergelijk pornografisch materiaal.

En dat zie je nu dus wel, het onderwijskundige inzicht dat een leerkracht het over seks moet hebben omdat leerlingen al eens porno hebben gezien en diens vorming van de seksualiteit van de leerling onmisbaar is. Want porno kijken gaat natuurlijk helemaal mis en tot grote geestelijke schade leiden wanneer juf niet even de orgasm gap komt uitleggen. Pleur toch, maak jezelf niet zo belangrijk, maak je eigen vakgebied niet zo belangrijk, je bent niet nodig, kinderen kunnen best zonder jouw persoonlijke inzichten.

quote:
'Leraren zijn er niet om je te vormen tot goede minnaar' en weer laat je zien dat je aan de daad denkt. Er komt zoveel meer kijken bij seksuele voorlichting, maar als je daadwerkelijk denkt dat het pas nodig is als je 14 of 15 bent, dan is het raar dat je al die argumenten uit de wind slaat dat je op je 9e al in de pubertijd kan zitten lichamelijk.
Er komt zoveel meer bij kijken maar dat een leerkracht of een onderwijskundige dat allemaal razend leuk vindt om mee te maken samen met de kinderen is geen reden waarom die daar een rol in zou moeten hebben. En de daad is tamelijk belangrijk ja, vooral bij het voorlichten teneinde ongelukken te voorkomen. Denk je nu dat je aan slijmen bent bij de vrouwelijk fokkers of zo door mannen te verwijten dat ze teveel op de daad gericht zijn?

Ik heb helemaal geen 14 of 15 gezegd, dat maak jij er maar weer van omdat jij vindt dat iedereen die klakkeloos achter Rutgers aanloopt, al sinds mensenheugenis de frontsoldaten, de verst vooruitgeschoven linie van de seksuele bevrijding, de meest openen, op de jongste leeftijd die er alsmaar schepjes bovenop blijft doen, de grenzen maar blijft opschuiven, wel conservatief moet zijn.

Ik heb seksuele voorlichting gehad in de 2e klas van de middelbare school, toen ik 13 was dus. Dat was voor mij aan de vroege kant, want ik ben een jongen en was qua lichamelijke ontwikkeling bij de achtersten achteraan. Maar ik snapte het al wel want bepaalde gevoelens waren zich al aan het ontwikkelen. Ik snapte ook wel dat behalve alle jongens in mijn klas vooral de meisjes al een stuk verder waren. Mijn punt was dat je het niet snapt als de drijfveer nog totaal onbekend en onbegrijpelijk is.

quote:
Ik noem dit gewoon 'vingers in de oren en net doen alsof je expert bent, terwijl je niet eens snapt hoe het werkt bij de jeugd'.
Ik snap heel goed hoe het werkt bij volwassenen. Als je alleen een hamer hebt begint alles op een spijker te ljiken. Dat geldt voor de regering die geconfronteerd wordt met seksuele wanpraktijken tussen zeer jonge kinderen en het heeft alleen het onderwijs, dus net als de armoede, het islamitisch extremisme, de te dikke kinderen moet het onderwijs de door hen gecreeerde problemen maar weer oplossen. Zo werkt het ook in de onderwijskunde, hun expertise is vanzelfsprekend de enige relevante, de seksuologen van de Rutger stichting hebben hun vak gemaakt van praten over seks dus moet en zal er zoveel mogelijk over seks gepraat worden. Er zijn nooit seksuologen die zeggen 'seks moet je niet zoveel over praten, dat moet je gewoon doen', niet omdat het geen zinnige uitspraak binnen hun vakgebied zou kunnen zijn maar omdat het bestaan van hun vakgebied zelf betreft. Zoals medische maagspecialisten minderjarigen een maagverkleining willen bezorgen, niet omdat ze verstand van overgewichtproblematiek hebben maar verstand van maagverkleiningen, dus dan moet dat wel de oplossing zijn. Zoals die het terrein op dietisten en sporttrainers veroveren, zo verovert de onderwijskunde en de leerkracht terrein op de ouders en op de leeftijdgenoten.

En daarin zijn het dan dus een soort helicopter moms, control freaks, zij moeten die vorming doen, zij moeten gekeken porno van hun inzichten voorzien. Zij moeten vormen, zij kunnen die vorming niet laten gebeuren terwijl ze zelf slechts een klein stukje bijdragen en het op zijn beloop laten. En daar komt dan nog cultgedrag bij, zoals je zelf ook al verraadt. Het claimen van het absolute gelijk, het wegzetten van iedereen met een andere mening en de progressiviteitswedloop. Iedereen die 'te jong' suggereert is conservatief, de ware progressief zegt altijd "nog jonger, nog explicieter".
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_208557562
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 17:50 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]
Dat is dus het punt. Dat jij jezelf graag als progressief wil profileren betekent nog niet dat je als een kip zonder kop achter iedereen aan moet hollen die zegt dat kinderen op alsmaar jongere leeftijd explicitier gevormd moeten worden door leerkrachten ipv de ouders. Dat heeft niks met conservatief of progressief te maken met achterlijk egoistisch kuddegedrag.
[..]
Dat is echt gelul. Mijn moeder hield van musical, mijn vader niet maar die hield wel van het boek 'Ik Jan Cremer' dus ik zat als 12 jarige in carré bij de gelijknamige rock opera, en al die Amsterdammers daar keken me aan of ik niet veel te jong was voor "Was ik maar de slip van Doris Day, dan rook ik altijd aan haar snee" en dat soort liedjes. En mijn ouders waren gewoon halfslachtige katholieken uit de Achterhoek. Dat kan ook allemaal want dan zit je al op koers van gewoon iets later je eerste vriendinnetje waarbij zoenen nog iets enorm groots is en daarna gewoon wat seks hebben tot je die ene gevonden hebt. Ik had echt geen leerkracht nodig om mij te begeleiden bij het geestelijk verwerken van dergelijk pornografisch materiaal.

En dat zie je nu dus wel, het onderwijskundige inzicht dat een leerkracht het over seks moet hebben omdat leerlingen al eens porno hebben gezien en diens vorming van de seksualiteit van de leerling onmisbaar is. Want porno kijken gaat natuurlijk helemaal mis en tot grote geestelijke schade leiden wanneer juf niet even de orgasm gap komt uitleggen. Pleur toch, maak jezelf niet zo belangrijk, maak je eigen vakgebied niet zo belangrijk, je bent niet nodig, kinderen kunnen best zonder jouw persoonlijke inzichten.
[..]
Er komt zoveel meer bij kijken maar dat een leerkracht of een onderwijskundige dat allemaal razend leuk vindt om mee te maken samen met de kinderen is geen reden waarom die daar een rol in zou moeten hebben. En de daad is tamelijk belangrijk ja, vooral bij het voorlichten teneinde ongelukken te voorkomen. Denk je nu dat je aan slijmen bent bij de vrouwelijk fokkers of zo door mannen te verwijten dat ze teveel op de daad gericht zijn?

Ik heb helemaal geen 14 of 15 gezegd, dat maak jij er maar weer van omdat jij vindt dat iedereen die klakkeloos achter Rutgers aanloopt, al sinds mensenheugenis de frontsoldaten, de verst vooruitgeschoven linie van de seksuele bevrijding, de meest openen, op de jongste leeftijd die er alsmaar schepjes bovenop blijft doen, de grenzen maar blijft opschuiven, wel conservatief moet zijn.

Ik heb seksuele voorlichting gehad in de 2e klas van de middelbare school, toen ik 13 was dus. Dat was voor mij aan de vroege kant, want ik ben een jongen en was qua lichamelijke ontwikkeling bij de achtersten achteraan. Maar ik snapte het al wel want bepaalde gevoelens waren zich al aan het ontwikkelen. Ik snapte ook wel dat behalve alle jongens in mijn klas vooral de meisjes al een stuk verder waren. Mijn punt was dat je het niet snapt als de drijfveer nog totaal onbekend en onbegrijpelijk is.
[..]
Ik snap heel goed hoe het werkt bij volwassenen. Als je alleen een hamer hebt begint alles op een spijker te ljiken. Dat geldt voor de regering die geconfronteerd wordt met seksuele wanpraktijken tussen zeer jonge kinderen en het heeft alleen het onderwijs, dus net als de armoede, het islamitisch extremisme, de te dikke kinderen moet het onderwijs de door hen gecreeerde problemen maar weer oplossen. Zo werkt het ook in de onderwijskunde, hun expertise is vanzelfsprekend de enige relevante, de seksuologen van de Rutger stichting hebben hun vak gemaakt van praten over seks dus moet en zal er zoveel mogelijk over seks gepraat worden. Er zijn nooit seksuologen die zeggen 'seks moet je niet zoveel over praten, dat moet je gewoon doen', niet omdat het geen zinnige uitspraak binnen hun vakgebied zou kunnen zijn maar omdat het bestaan van hun vakgebied zelf betreft. Zoals medische maagspecialisten minderjarigen een maagverkleining willen bezorgen, niet omdat ze verstand van overgewichtproblematiek hebben maar verstand van maagverkleiningen, dus dan moet dat wel de oplossing zijn. Zoals die het terrein op dietisten en sporttrainers veroveren, zo verovert de onderwijskunde en de leerkracht terrein op de ouders en op de leeftijdgenoten.

En daarin zijn het dan dus een soort helicopter moms, control freaks, zij moeten die vorming doen, zij moeten gekeken porno van hun inzichten voorzien. Zij moeten vormen, zij kunnen die vorming niet laten gebeuren terwijl ze zelf slechts een klein stukje bijdragen en het op zijn beloop laten. En daar komt dan nog cultgedrag bij, zoals je zelf ook al verraadt. Het claimen van het absolute gelijk, het wegzetten van iedereen met een andere mening en de progressiviteitswedloop. Iedereen die 'te jong' suggereert is conservatief, de ware progressief zegt altijd "nog jonger, nog explicieter".
Je hele verhaaltje laat al zien dat je echt geen flauw idee hebt wat de voorlichting nou precies inhoudt.

Je bent gewoon weer in de propaganda van o.a. FvD en ongehoord getrapt. Laat dit nu gewoon over aan de experts en ons ouders.
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
pi_208557700
https://vm.tiktok.com/ZMYXGcskw/

Vinden jullie dit normaal als ouders ????
blablablabla
  Moderator maandag 27 maart 2023 @ 18:35:30 #260
54278 crew  Tijger_m
42
pi_208558031
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 18:09 schreef Elan het volgende:
https://vm.tiktok.com/ZMYXGcskw/

Vinden jullie dit normaal als ouders ????
Dat wildvreemden dingen op TikTok zeggen die jij serieus neemt? Dat is wel heel erg, ja.

Bijna net zo erg als een Roelvinkje serieus nemen over dit onderwerp. Of een Baudet.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  Vis een optie? maandag 27 maart 2023 @ 18:38:59 #261
70532 loveli
N
pi_208558081
quote:
7s.gif Op maandag 27 maart 2023 16:36 schreef miss_sly het volgende:
Natuurlijk is het aantal tienerzwangerschappen in NL al vele jaren heel laag. Dat komt omdat seksuele vorming al decennia wordt gegeven, ook op basisscholen. Tevens komt dat omdat er niet zo spastisch wordt gedaan over seks, en omdat men er in NL niet zo vanuit gaat dat tieners geen seks hebben als wij maar tegen onszelf zeggen dat ze dat niet hebben. Omdat er organisaties zijn als Rutgers waar tieners terecht kunnen met vragen en problemen. Dat er mogelijkheden zijn voor de morning afterpil en abortus. Toegang tot medische zorg.

De Lentekriebels van afgelopen week waren niets nieuws. Gebeurt al vele jaren, al dan niet benoemd as 'lentekriebels'. Ineens is er ophef, door een specifieke groep mensen die aartsconservatief zijn en achter bepaalde mensen aan lopen. Zij zijn het nieuwe in deze, niet de seksuele vorming op basisscholen.
En omdat er niet meer vroeg getrouwd wordt. Niet alle tienerzwangerschappen zijn ongepland/ongewenst of het gevolg van gebrekkige voorlichting over anticonceptie.
crap in = crap out
  Moderator maandag 27 maart 2023 @ 18:42:26 #262
5428 crew  miss_sly
pi_208558127
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 18:38 schreef loveli het volgende:

[..]
En omdat er niet meer vroeg getrouwd wordt. Niet alle tienerzwangerschappen zijn ongepland/ongewenst of het gevolg van gebrekkige voorlichting over anticonceptie.
In mijn ogen niets mis met niet zo jong trouwen dat je nog tienermoeder kunt worden.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  Moderator maandag 27 maart 2023 @ 18:43:07 #263
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208558136
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 18:09 schreef Elan het volgende:
https://vm.tiktok.com/ZMYXGcskw/

Vinden jullie dit normaal als ouders ????
Mmmm... wat raar iemand die al hiervoor filmpjes maakte met #ophef over dit thema komt met deze bevindingen.
  Moderator maandag 27 maart 2023 @ 18:45:08 #264
5428 crew  miss_sly
pi_208558163
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 18:43 schreef Momo het volgende:

[..]
Mmmm... wat raar iemand die al hiervoor filmpjes maakte met #ophef over dit thema komt met deze bevindingen.
En al een aanvaring met die "schijtleerkracht" heeft gehad, daarvan geluidsopnames heeft gemaakt en deze wel op tiktok zal delen.

Echt hoor, fraai.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  Vis een optie? maandag 27 maart 2023 @ 18:46:17 #265
70532 loveli
N
pi_208558176
Tiktok :r
crap in = crap out
pi_208558218
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 18:35 schreef Tijger_m het volgende:

[..]
Dat wildvreemden dingen op TikTok zeggen die jij serieus neemt? Dat is wel heel erg, ja.

Bijna net zo erg als een Roelvinkje serieus nemen over dit onderwerp. Of een Baudet.
Lool zij is echt niet de enige die dit roept hoor. Komen ook filmpjes voorbij waarin de lesstof gepost is.

Allemaal leugens zeker? :D
blablablabla
pi_208558274
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 18:43 schreef Momo het volgende:

[..]
Mmmm... wat raar iemand die al hiervoor filmpjes maakte met #ophef over dit thema komt met deze bevindingen.
Ben je nu niet ontzettend spastisch aan het wegkijken?

Heel TikTok staat vol met dat soort filmpjes van boze ouders.

Dat het lekker is om jezelf aan te raken hoeft een leraar op de basisschool toch niet met kleine kinderen te bespreken maar moeten de ouders thuis doen??
blablablabla
  maandag 27 maart 2023 @ 19:17:43 #268
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208558623
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 18:49 schreef Elan het volgende:

[..]
Lool zij is echt niet de enige die dit roept hoor. Komen ook filmpjes voorbij waarin de lesstof gepost is.

Allemaal leugens zeker? :D
Of je gaat gewoon niet zomaar mensen op tiktok, youtube of wat dan ook geloven op hun woord. Jij bent wel hardleers zeg, je had zogenaamd vragen, krijg allemaal informatie te zien, maar je wist niet eens dat meisjes vele jaren voor hun 14e ongesteld konden worden. Stop dan ook met je antwoorden willen halen uit filmpjes van andere onwetenden. Ook met 4 vraagtekens erbij, wat is dit voor kleutergedrag?

'Heb op feesboek gestaan' is hetzelfde als 'Ja nou, heel veel mensen op TikTok zeggen het...'

Wat een niveau...
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  maandag 27 maart 2023 @ 19:21:54 #269
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_208558681
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 18:09 schreef Elan het volgende:
https://vm.tiktok.com/ZMYXGcskw/

Vinden jullie dit normaal als ouders ????
Ik vind hier niets raars aan.
Een tekening inkleuren van een naakt persoon. Wat is er mis mee om te laten zien hoe een mens zonder kleding er uit ziet?

Een filmpje laten zien waarin er penetratie te zien is, iets dat heel normaal is bij seks.

Wat een preuts gedoe weer. Dom wijf.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  maandag 27 maart 2023 @ 19:24:58 #270
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208558728
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 19:21 schreef Harvest89 het volgende:

[..]
Ik vind hier niets raars aan.
Een tekening inkleuren van een naakt persoon. Wat is er mis mee om te laten zien hoe een mens zonder kleding er uit ziet?

Een filmpje laten zien waarin er penetratie te zien is, iets dat heel normaal is bij seks.

Wat een preuts gedoe weer. Dom wijf.
De verontwaardiging ook, dat zegt alles. Totaal niet in staat zich te verdiepen in de materie, volgt een of andere malloot op TikTok en gaat vervolgens lopen schuimen. Verward seks met sex en toont vooral dat er ook volwassenen met een achterstand zijn op seksueel gebied rondlopen. En die schreeuwen nu het hardst, terwijl men het onderwerp niet eens snapt.

Nogmaals, het komt allemaal erg woke over, proberen de boel te censureren. Wij keken Flodder op de basisschool, dat zou nu meteen een wappieopstand opleveren.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  maandag 27 maart 2023 @ 19:30:10 #271
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_208558808
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 19:24 schreef Vis1980 het volgende:

[..]
De verontwaardiging ook, dat zegt alles. Totaal niet in staat zich te verdiepen in de materie, volgt een of andere malloot op TikTok en gaat vervolgens lopen schuimen. Verward seks met sex en toont vooral dat er ook volwassenen met een achterstand zijn op seksueel gebied rondlopen. En die schreeuwen nu het hardst, terwijl men het onderwerp niet eens snapt.

Nogmaals, het komt allemaal erg woke over, proberen de boel te censureren. Wij keken Flodder op de basisschool, dat zou nu meteen een wappieopstand opleveren.
Ook een paar andere filmpjes gekeken van haar. Echt wat een achterlijk idioot wijf.
Je moet mensen tegen hunzelf beschermen en social media aan banden leggen. Man man man.

Ik snap niet waar die massale preutsheid vandaan komt. Bij moslims en bible belt christenen snap ik het nog maar dat geloof is bij haar niet het geval denk ik.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_208558848
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 17:56 schreef MatthijsDJ het volgende:

[..]
Je hele verhaaltje laat al zien dat je echt geen flauw idee hebt wat de voorlichting nou precies inhoudt.
Voorlichting of vorming?

quote:
Je bent gewoon weer in de propaganda van o.a. FvD en ongehoord getrapt. Laat dit nu gewoon over aan de experts en ons ouders.
De experts die jou zo ongeletterd hebben afgeleverd dat je niet kunt lezen wat ik schrijf? Wat een achterlijk gedoe hier. Jij bent zo gepolariseerd omdat je mentaal niet meer dan 2 smaken aankunt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 27 maart 2023 @ 19:49:58 #273
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_208559150
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 18:09 schreef Elan het volgende:
https://vm.tiktok.com/ZMYXGcskw/

Vinden jullie dit normaal als ouders ????
Mocht het waar zijn dan is dat niet best.
We krijgen echt Amerikaanse toestanden zo (klassen vol met alfabet en BLM vlaggen , leerkrachten die je kind gaan vertellen dat het niet helemaal zeker is ze een jongetje of een meisje zijn , etc etc)
, slechte ontwikkeling
Ik ben inmiddels overleden
pi_208559824
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 18:53 schreef Elan het volgende:

[..]
Ben je nu niet ontzettend spastisch aan het wegkijken?

Heel TikTok staat vol met dat soort filmpjes van boze ouders.

Dat het lekker is om jezelf aan te raken hoeft een leraar op de basisschool toch niet met kleine kinderen te bespreken maar moeten de ouders thuis doen??
N.a.v. de kwestie Overmars besprak ik met mijn mentorgroep 4 havo zaken als sexting. Enkele jongens gaven aan regelmatig naaktfoto's van meisjes te krijgen. Ik vroeg ook wie dit ooit met de ouders had besproken. Respons: welgeteld 0 leerlingen. En dat is slechts 1 ervaring. Leerling van 14 aan mijn collega/zijn mentor: "ik ben klaargekomen op de buik van mijn vriendin; kan ze zwanger worden?" Etc.etc.

Prima als ouders voorlichting willen geven aan hun kinders. Alleen: doe dat dan ook.
-
  maandag 27 maart 2023 @ 20:27:26 #275
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208559896
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 19:49 schreef Enchanter het volgende:

[..]
Mocht het waar zijn dan is dat niet best.
We krijgen echt Amerikaanse toestanden zo (klassen vol met alfabet en BLM vlaggen , leerkrachten die je kind gaan vertellen dat het niet helemaal zeker is ze een jongetje of een meisje zijn , etc etc)
, slechte ontwikkeling
Liegen over dingen of iets klakkeloos overnemen van sociale media, terwijl je volwassen bent is inderdaad een slechte ontwikkeling.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
pi_208559929
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 19:32 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]
Voorlichting of vorming?
[..]
De experts die jou zo ongeletterd hebben afgeleverd dat je niet kunt lezen wat ik schrijf? Wat een achterlijk gedoe hier. Jij bent zo gepolariseerd omdat je mentaal niet meer dan 2 smaken aankunt.
Het is hier geen BNW he? Door de ander in de discussie, maar te diskwalificeren. Zo'n 99% van de ouders in dit topic geven aan uit fucking eigen ervaring dat kinderen echt wel veel eerder met seksualiteit bezig zijn dan dat een paar idioten beweren. Dus ja het is goed om vroeg seksuele voorlichting te geven, en nee dat betekend niet dat ze op 4 jarige leeftijd leren wat anaal is..
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
  maandag 27 maart 2023 @ 20:45:43 #277
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_208560203
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 20:27 schreef Vis1980 het volgende:

[..]
Liegen over dingen of iets klakkeloos overnemen van sociale media, terwijl je volwassen bent is inderdaad een slechte ontwikkeling.
Ik weet niet of wel of niet gelogen is.
Ik weet wel dat er een boel ophef is of dat terecht laat ik voor nu nog even in het midden
Ik ben inmiddels overleden
  maandag 27 maart 2023 @ 20:46:59 #278
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_208560236
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 18:49 schreef Elan het volgende:

[..]
Lool zij is echt niet de enige die dit roept hoor. Komen ook filmpjes voorbij waarin de lesstof gepost is.

Allemaal leugens zeker? :D
Ach, het is toch makkelijker om dat allemaal weg te wuiven, zulke mensen belachelijk te maken en ook degenen die de gewenste mening niet delen. Dat is wat we deze hele reeks al zien. Deel je niet de mening dat deze vroege 'seksuele vorming' goed is en ben je sceptisch als het gaat om de 'kenners' van een vermeend expertisecentrum' als Rutgers? Dan ben jij het grote probleem. Tja, als dat het niveau is waarop een discussie moet worden gevoerd, dan weet je eigenlijk wel genoeg.
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 20:29 schreef MatthijsDJ het volgende:

[..]
Het is hier geen BNW he? Door de ander in de discussie, maar te diskwalificeren. Zo'n 99% van de ouders in dit topic geven aan uit fucking eigen ervaring dat kinderen echt wel veel eerder met seksualiteit bezig zijn dan dat een paar idioten beweren. Dus ja het is goed om vroeg seksuele voorlichting te geven, en nee dat betekend niet dat ze op 4 jarige leeftijd leren wat anaal is..
Haha, wat een bijzonder staaltje projectie is dit dan zeg. Kijk eens even naar je eigen posts hier en hoe je anderen daarin hebt zitten wegzetten als wappies/FvD/Ongehoord/extreemrechts of 'losers die zelf geen kinderen hebben'.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
  maandag 27 maart 2023 @ 20:47:08 #279
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208560240
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 20:45 schreef Enchanter het volgende:

[..]
Ik weet niet of wel of niet gelogen is.
Ik weet wel dat er een boel ophef is of dat terecht laat ik voor nu nog even in het midden
Ja, je komt er zelf mee aanzetten alsof het een feit is. Het zijn nogal aantijgingen, dan zal je dat ook moeten aantonen dat zoiets structureel voorkomt op onze scholen.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  maandag 27 maart 2023 @ 20:50:23 #280
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208560319
quote:
14s.gif Op maandag 27 maart 2023 20:46 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Ach, het is toch makkelijker om dat allemaal weg te wuiven, zulke mensen belachelijk te maken en ook degenen die de gewenste mening niet delen. Dat is wat we deze hele reeks al zien. Deel je niet de mening dat deze vroege 'seksuele vorming' goed is en ben je sceptisch als het gaat om de 'kenners' van een vermeend expertisecentrum' als Rutgers? Dan ben jij het grote probleem. Tja, als dat het niveau is waarop een discussie moet worden gevoerd, dan weet je eigenlijk wel genoeg.
[..]
Haha, wat een bijzonder staaltje projectie is dit dan zeg. Kijk eens even naar je eigen posts hier, je hebt nu al menig mede-user hier weggezet als wappies/FvD/Ongehoord/extreemrechts of 'losers die zelf geen kinderen hebben'.
Nee, je draait het om. Het is veel makkelijker wat oneliners van een schreeuwerd op social media over te nemen, dan daadwerkelijk je in te lezen over de materie. Net zoals het makkelijker roepen is dat vaccinaties iedereen dood gaat maken, tegenover een wetenschappelijke uitleg van het vaccin.

Als je vervolgens met feiten aan komt zetten, kiezen deze extreme losers er alsnog voor om vooral dom te blijven roepen in plaats van verder te kijken dan hun neus lang is, Er wordt al extra moeite gedaan om het uit te leggen, maar deze wappies KIEZEN ervoor kneuzen op social media meer te geloven dan iemand met expertise.

Dat doe je anders maar in BNW, toch?
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  maandag 27 maart 2023 @ 20:54:14 #281
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_208560407
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 20:47 schreef Vis1980 het volgende:

[..]
Ja, je komt er zelf mee aanzetten alsof het een feit is.
quote:
Mocht het waar zijn dan is dat niet best.
Ik ben inmiddels overleden
  maandag 27 maart 2023 @ 20:56:17 #282
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208560448
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 20:54 schreef Enchanter het volgende:

[..]
[..]

Ja de rest van je comment vergeten?

quote:
We krijgen echt Amerikaanse toestanden zo (klassen vol met alfabet en BLM vlaggen , leerkrachten die je kind gaan vertellen dat het niet helemaal zeker is ze een jongetje of een meisje zijn , etc etc)
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
pi_208560487
quote:
14s.gif Op maandag 27 maart 2023 20:46 schreef HowardRoark het volgende:

[..]

Haha, wat een bijzonder staaltje projectie is dit dan zeg. Kijk eens even naar je eigen posts hier en hoe je anderen daarin hebt zitten wegzetten als wappies/FvD/Ongehoord/extreemrechts of 'losers die zelf geen kinderen hebben'.
Dat is heel wat anders dan iemand uitsluiten van de discussie door hem of haar maar "ongeletterd" en "dom" en dergelijke te noemen.
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
  maandag 27 maart 2023 @ 20:58:48 #284
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208560513
In mijn tijd was de val van de Berlijnse muur nogal een ding. Daar zouden de wappies nu over gaan zeggen dat de scholen partij trekken en kinderen voorliegen dat zoiets goed is, terwijl er ook ruimte moet zijn voor mensen die wel voorstander van zo'n muur zijn. Linkse indoctrinatie!
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  maandag 27 maart 2023 @ 21:02:27 #285
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_208560605
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 20:56 schreef Vis1980 het volgende:

[..]
Ja de rest van je comment vergeten?
[..]

Als Henk de sloot in springt , wordt hij nat.
Als , als als
Ik ben inmiddels overleden
pi_208561567
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 19:17 schreef Vis1980 het volgende:

[..]
Of je gaat gewoon niet zomaar mensen op tiktok, youtube of wat dan ook geloven op hun woord. Jij bent wel hardleers zeg, je had zogenaamd vragen, krijg allemaal informatie te zien, maar je wist niet eens dat meisjes vele jaren voor hun 14e ongesteld konden worden. Stop dan ook met je antwoorden willen halen uit filmpjes van andere onwetenden. Ook met 4 vraagtekens erbij, wat is dit voor kleutergedrag?

'Heb op feesboek gestaan' is hetzelfde als 'Ja nou, heel veel mensen op TikTok zeggen het...'

Wat een niveau...
Ik geloof liever bezorgde ouders op wat voor platform dan ook dan de onzin die jij hier allemaal uit je dikke duim aan het verkondigen bent.

Dat meisjes jong ongesteld worden heeft ook niks te maken met deze campagne met lentekriebels. Dat is gewoon seksueel getint materiaal delen met kleine kinderen.
blablablabla
  Beste debater 2022 maandag 27 maart 2023 @ 21:45:52 #287
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_208561595
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 19:21 schreef Harvest89 het volgende:

[..]
Ik vind hier niets raars aan.
Een tekening inkleuren van een naakt persoon. Wat is er mis mee om te laten zien hoe een mens zonder kleding er uit ziet?

Een filmpje laten zien waarin er penetratie te zien is, iets dat heel normaal is bij seks.

Wat een preuts gedoe weer. Dom wijf.
Ik geloof geen bal van die vrouw, maar vooral omdat ze steeds nalaat de 'bewijzen' die ze heeft ook te posten.

Maareh... beelden van penetratie in groep 2 lijkt me niet de bedoeling, of het nou verzonnen is of niet.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_208561606
Zou gelijk thuisonderwijs doen
blablablabla
pi_208561718
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 21:46 schreef Elan het volgende:
Zou gelijk thuisonderwijs doen
Haha, succes daarmee. Dan kom je nog wel es ergens achter :D

Maar verder geen overtrokken reactie, hoor.
-
pi_208561786
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 21:46 schreef Elan het volgende:
Zou gelijk thuisonderwijs doen
Het feit dat de meeste (99%) van de ouders dat dus niet doen nadat de scholen uitleg hadden gegeven zegt al genoeg.

Dit was echt een smerige leugen van o.a. de FvD.
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
pi_208561965
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 20:29 schreef MatthijsDJ het volgende:

[..]
Het is hier geen BNW he? Door de ander in de discussie, maar te diskwalificeren. Zo'n 99% van de ouders in dit topic geven aan uit fucking eigen ervaring dat kinderen echt wel veel eerder met seksualiteit bezig zijn dan dat een paar idioten beweren. Dus ja het is goed om vroeg seksuele voorlichting te geven, en nee dat betekend niet dat ze op 4 jarige leeftijd leren wat anaal is..
Nee, verkeerd gebruik van het woord 'dus'. Het is een reden om seksualiteit in de opvoeding en de vorming te betrekken. Of de school dat moet doen is een heel andere vraag. Dat had ik ook al meerdere malen geschreven maar door alle opvoedingstaken die scholen opgelegd krijgen of zich toeeigenen schiet begrijpend lezen er blijkbaar al langer bij in. Ik vind wel dat de school seksuele voorlichting moet geven, dus een alomvattend verhaal waarna de leerlingen voldoende kennis hebben om ongelukken te voorkomen bij hun eerste seksuele contacten. Maar dat kan niet voordat het puberen begint omdat ze zich er bij gebrek aan dergelijke gevoelens te weinig bij voor kunnen stellen om het allemaal te begrijpen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 27 maart 2023 @ 22:16:51 #292
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_208562231
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 21:45 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]
Ik geloof geen bal van die vrouw, maar vooral omdat ze steeds nalaat de 'bewijzen' die ze heeft ook te posten.

Maareh... beelden van penetratie in groep 2 lijkt me niet de bedoeling, of het nou verzonnen is of niet.
Leg eens uit wat er verkeerd aan is. Want het is gewoon geslachtgemeenschap, no big deal, net zo natuurlijk als eten en slapen. En die vrouw claimt dat het groep 7 was, niet groep 2. Dus hoe oud is groep 7? 11/12 jarigen of zo.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_208562363
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 22:03 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]
Nee, verkeerd gebruik van het woord 'dus'. Het is een reden om seksualiteit in de opvoeding en de vorming te betrekken. Of de school dat moet doen is een heel andere vraag. Dat had ik ook al meerdere malen geschreven maar door alle opvoedingstaken die scholen opgelegd krijgen of zich toeeigenen schiet begrijpend lezen er blijkbaar al langer bij in. Ik vind wel dat de school seksuele voorlichting moet geven, dus een alomvattend verhaal waarna de leerlingen voldoende kennis hebben om ongelukken te voorkomen bij hun eerste seksuele contacten. Maar dat kan niet voordat het puberen begint omdat ze zich er bij gebrek aan dergelijke gevoelens te weinig bij voor kunnen stellen om het allemaal te begrijpen.
En opnieuw laat je zien dat je zelf totaal niet leest.. en geen idee hebt van de ontwikkeling van kinderen.
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
  Beste debater 2022 maandag 27 maart 2023 @ 22:26:27 #294
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_208562424
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 22:16 schreef Harvest89 het volgende:

[..]
Leg eens uit wat er verkeerd aan is. Want het is gewoon geslachtgemeenschap, no big deal, net zo natuurlijk als eten en slapen. En die vrouw claimt dat het groep 7 was, niet groep 2. Dus hoe oud is groep 7? 11/12 jarigen of zo.
Beelden van penetratie tonen in groep 7 (10/11)? Oh, en in die tiktok heeft ze het over groep 2.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  maandag 27 maart 2023 @ 22:28:00 #295
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_208562452
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 22:26 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]
Beelden van penetratie tonen in groep 7 (10/11)?
Op een educatieve/wetenschappelijke manier. Waarom niet? Zo ziet dat er gewoon uit in het echt.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  Beste debater 2022 maandag 27 maart 2023 @ 22:28:30 #296
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_208562461
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 22:28 schreef Harvest89 het volgende:

[..]
Op een educatieve/wetenschappelijke manier. Waarom niet? Zo ziet dat er gewoon uit in het echt.
Voorbeeld?
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  maandag 27 maart 2023 @ 22:29:05 #297
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_208562480
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 22:26 schreef EttovanBelgie het volgende:
Oh, en in die tiktok heeft ze het over groep 2.
Oh, ik dacht dat ze zei dat ze in groep 2 kleurplaten van naakte personen gingen inkleuren.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  maandag 27 maart 2023 @ 22:32:14 #298
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_208562568
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 22:28 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]
Voorbeeld?
Je wil dat ik een voorbeeld geef? Die heb ik niet bij de hand.
Zal vast wel op een normale manier te maken zijn. Net zoals die oude educatieve seksuele voorlichtingfilmpjes die we in de brugklas zagen waarin je ook mannen en vrouwen met closeups van hun lichaam zag.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  Moderator maandag 27 maart 2023 @ 22:39:33 #299
5428 crew  miss_sly
pi_208562717
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2023 22:26 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]
Beelden van penetratie tonen in groep 7 (10/11)? Oh, en in die tiktok heeft ze het over groep 2.
Ze heeft het over twee kinderen, een in groep 2 (naakte jongen inkleuren) en een in groep 7 (filmpje).
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  Beste debater 2022 maandag 27 maart 2023 @ 22:40:52 #300
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_208562745
quote:
7s.gif Op maandag 27 maart 2023 22:39 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Ze heeft het over twee kinderen, een in groep 2 (naakte jongen inkleuren) en een in groep 7 (filmpje).
Lijkt me HEEL sterk dat dat tweede heeft plaatsgevonden.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')