abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_208519329
Niet mijn OP


Allen,

Behalve over veelal zakelijke manoeuvres en heuglijke onderwerpen die geheel passen in onze *) kringen, werd afgelopen zondag bij de koffie c_/ na de mis in Haarlem :Y) :9 gezamenlijk nog gesproken over doodnormale maatschappelijke 'perikelen' bij jeugdigen. *)
Zowel leden van de plaatselijke parochie en enkele collega's uit de zakenwereld, m'n partner en ikzelf uiteraard *), hadden het hierbij dan ook over de zogeheten 'Week van de Lentekriebels'. ;) Dat was naar aanleiding van aan ons op de Zuid-as gelieerde onderwijstakken ter educatie en het onderwijzen van jeugdigen en subsidieoverwegingen voor Rutgers in het kader van dit speciale 'leervak'. :7~

Omdat er in samenspraak met het ministerie, evenals met veel grote andere organisaties en bedrijven 8} *), ook al geruime tijd een goede samenwerking bestaat met het basisonderwijs, voortgezet onderwijs :s) :s) :s) en diverse andere hogere scholen als de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam op steenworp afstand, kwam dit onderwerp vorige week al ter sprake tijdens een borrel B:)B :Y) op goede locatie. *) Er is op diverse scholen in NL meer aandacht voor lessen 'seksuele vorming' omdat lang niet alle ouders van jeugdige kinderen daar altijd even 'handig' in lijken te zijn. :|W
Wij hebben in samenspraak met het ministerie FvD-leider Baudet in het bijzonder hierover verder niets gevraagd *), al toonden anderen toch veel belangstelling in het onderwerp 'lentekriebelweek'. ;)

Wat u? Het onderwerp gooide bij diverse voorstanders namelijk best hoge ogen en is deze week reeds van start gegaan. *) Dus een reden temeer om dit speciale 'pakket' op deze scholen grootscheeps en succesvoller uit te gaan rollen om jeugdigen weerbaar te maken voor in een later stadium. :s) :s) :s)
Maar uiteraard dus ook om hen tijdig te leren wat er allemaal gebeurt met het opgroeiende lichaam richting pubertijd *O* en daar straks misschien beter mee om te kunnen gaan :9, want jong geleerd is oud O~) gedaan. *)

Dat er behalve voor ouders hierbij voor het basisonderwijs ook een duidelijk rol ligt moge duidelijk zijn. Verder is het inderdaad raadzaam dat ouders die hier zo hun bedenkingen bij hebben :|W, of zich zorgen maken :o, tijdig in overleg gaan met de basisschool in kwestie. ^)
Let wel dat er selectief te werk wordt gegaan en er in dit kader verschillende lespakketten in hun soort zullen komen voor verschillende groepen. Dat ook bepaalde partijen waaronder de PVV het nu allemaal wat vroeg vinden was mij ook reeds bekend, maar mag deze prima ontwikkeling voor jeugdigen niet echt drukken. *)

Maar goed, al met al lijkt de zogeheten 'Week van de Lentekriebels' best toekomst te hebben oO<, toch zal men enige mate van voorzichtigheid moeten betrachten in hoe men het brengt. De ene school of leraar is tenslotte de andere niet, en hetzelfde geldt ook voor de grote diversiteit aan kinderen omdat iedereen in wezen uniek is. ;)
Het nieuwe lesrooster geniet na enige aarzeling uiteraard de goedkeuring van veel politieke partijen, waaronder de VVD en van ons op goede locatie te Haarlem :Y) en Amsterdam Zuid. :7~

Fijne avond!

Scjvb

====

quote:
NOS Nieuws • Vandaag, 18:03

ANP

Ouders die zich zorgen maken over de lessen seksuele vorming in de Week van de Lentekriebels kunnen het best contact opnemen met de school, adviseert minister Wiersma voor Primair en Voortgezet Onderwijs. Basisscholen hebben uitdrukkelijk een rol in de seksuele vorming en de seksuele weerbaarheid van kinderen, zegt hij.

"We hebben met zijn allen bepaald dat seksuele vorming tot de leerdoelen behoort, dus dan is het logisch dat daar les over wordt gegeven", zei hij in de Tweede Kamer. Hoe zij dat invullen bepalen schoolbesturen, leerkrachten en ouders.

De onderwijsminister was uitgenodigd bij het Vragenuurtje omdat FvD-leider Baudet tegen de lespakketten van de Week van de Lentekriebels is. Die werden ook dit jaar weer ontwikkeld door kenniscentrum Rutgers. Volgens Baudet worden kinderen vanaf vier jaar daarin "aangespoord" om over volwassen seksueel gedrag en geslachtsverandering te praten. Over het extra lesmateriaal over het vrouwelijk geslachtsdeel is hij ook niet te spreken. Ook andere partijen hadden vragen.

Wensen en grenzen

Wiersma wijst erop dat de lentekriebel-lessen per leeftijd verschillen en vooral tot doel hebben kinderen wijzer en weerbaarder te maken. "Bij groep 2 gaat het bijvoorbeeld over verschillen tussen jongens en meisjes, wensen en grenzen. Ik vind het, ook als ouder, belangrijk dat kinderen dit leren."

Ook lessen over menstruatie en zaadlozing voor kinderen die daar gezien hun leeftijd mee te maken krijgen, of over verliefdheid en begrijpen wat liefde is, horen bij de leerdoelen van het onderwijs, zegt Wiersma. "Als er kinderen zijn die dit thuis niet leren, en het mag ook niet op school, waar dan wel?"

Week van de Lentekriebels leidt vaker tot vragen
Bij Rutgers komen elk jaar vragen van bezorgde ouders binnen over de themaweek en de lessen. "Dit jaar zijn het er meer omdat er nepnieuws over wordt verspreid, bijvoorbeeld over kleuters en seksuele handelingen", zegt ontwikkelaar Luc Lauwers. In het pakket voor groep 7 en 8 zit wel informatie over seks, veilige seks en seksuele weerbaarheid.

"Kinderen worden nergens toe aangezet, het speelt gewoon. Ze hebben mobieltjes en zien van alles. Leerkrachten kunnen het lespakket naar eigen inzicht gebruiken voor de vragen die er bij hun leerlingen leven."

Ook Lobke Vlaming van Stichting Ouders en Onderwijs zegt dat er dit jaar iets meer vragen binnenkomen, al is de week nog maar net begonnen. "Het enige wat wij kunnen adviseren is: ga met de school praten. Dat hebben ouders vaak nog niet gedaan", zegt zij. In veel gevallen van bezorgde ouders hebben de scholen ze niet vooraf verteld over de lessen seksuele vorming.


Verkeerd gebruik van de lespakketten zou Wiersma niet goed vinden, maar of dat gebeurt weet hij niet. De Week van de Lentekriebels is geen lesmateriaal van de overheid. Ongeveer een derde tot de helft van de scholen kiest voor dit pakket. Er zijn ook andere lespakketten, bijvoorbeeld Wonderlijk gemaakt, voor "seksuele vorming vanuit een christelijke levensvisie".

De minister kon de zorgen bij een aantal politieke partijen niet wegnemen. Denk zegt "talloze mails" van bezorgde ouders te hebben binnengekregen omdat ze bang zijn dat hun kind van vier of vijf jaar geslachtsdelen en seks voorgeschoteld krijgt. En de PVV vindt lessen over seksualiteit in groep 7 en 8 wel wat vroeg.

In een bubbel opvoeden

De SGP vindt dat seksuele opvoeding in de eerste plaats binnen het gezin hoort. De partij wilde weten of de minister de subsidie voor Rutgers in gaat trekken.

Dat is Wiersma niet van plan, en seksuele opvoeding alleen door ouders vindt hij ook geen goed idee. "De samenleving wordt er niet beter van als we kinderen te veel in een bubbel opvoeden en ze pas loslaten als ze twaalf zijn." Hij gaat het lesmateriaal bij Rutgers opvragen en nader bestuderen.

Inmiddels is de Week van de Lentekriebels op veel scholen van start gegaan en praten leerlingen bijvoorbeeld over wat zij fijn of niet fijn vinden in contact met andere mensen en hoe zij dit kunnen bespreken. Het Jeugdjournaal maakte deze reportage:


© https://nos.nl/artikel/24(...)eerdoel-van-kinderen
pi_208519426
Op de basisschool ben je toch nog niet met seks bezig? Wat voor nut heeft voorlichting dan
blablablabla
pi_208519439
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 16:50 schreef Elan het volgende:
Op de basisschool ben je toch nog niet met seks bezig? Wat voor nut heeft voorlichting dan
vraag je iets en daarna komt je conclusie met je eigen antwoord?
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_208519468
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 16:51 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]
vraag je iets en daarna komt je conclusie met je eigen antwoord?
Dat is MIJN conclusie, wellicht denken anderen daar compleet anders over. Dat is het interessante van een discussieplatform zoals FOK!
blablablabla
pi_208519497
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 16:53 schreef Elan het volgende:

[..]
Dat is MIJN conclusie, wellicht denken anderen daar compleet anders over. Dat is het interessante van een discussieplatform zoals FOK!
Oh zo. Ik ben van mening dat je vanaf je geboorte al bezig bent met seksualiteit.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
  Moderator vrijdag 24 maart 2023 @ 16:55:53 #6
5428 crew  miss_sly
pi_208519506
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 16:50 schreef Elan het volgende:
Op de basisschool ben je toch nog niet met seks bezig? Wat voor nut heeft voorlichting dan
Op de basisschool worden ook al meisjes ongesteld en ontwikkelen borsten. Om maar eens een zijstraat te noemen.

Seksuele vorming is veel meer dan voorlichting over neuken en baby's maken. Dat is over je lijf, het verschil tussen jongens en meisjes, hoe je met elkaar omgaat, hoe je lijf verandert in d loop van de jaren, dat er niet zomaar iemand aan je mag zitten en jij dat ook niet zomaar mag doen, etc.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_208519531
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 16:55 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]
Oh zo. Ik ben van mening dat je vanaf je geboorte als bezig bent met seksualiteit.
Zeker alleen tot pak hem beet je twaalfde nog totaal niet bewust toch? Je kan op een jonge leeftijd hooguit wat duiding geven aan zaken als grenzen aangeven etc
blablablabla
pi_208519562
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 16:58 schreef Elan het volgende:

[..]
Zeker alleen tot pak hem beet je twaalfde nog totaal niet bewust toch? Je kan op een jonge leeftijd hooguit wat duiding geven aan zaken als grenzen aangeven etc
De peuters in de oppas van mijn vrouw iig wel. Piemel en vagina zijn bijna de meest gebruikte woorden daar. En daar komen ze zelf mee.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_208519575
quote:
7s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 16:55 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Op de basisschool worden ook al meisjes ongesteld en ontwikkelen borsten. Om maar eens een zijstraat te noemen.

Seksuele vorming is veel meer dan voorlichting over neuken en baby's maken. Dat is over je lijf, het verschil tussen jongens en meisjes, hoe je met elkaar omgaat, hoe je lijf verandert in d loop van de jaren, dat er niet zomaar iemand aan je mag zitten en jij dat ook niet zomaar mag doen, etc.
Serieus? Wauw, dacht dat dat pas tussen 12-16 begon. Van die grenzen aangeven eens hoor, maar volgens mij doet men dat al heel uitgebreid. Al is dat vooral om pesten tegen te gaan. Als een kind STOP roept niet doorgaan is iets dat peuters aan meekrijgen.
blablablabla
  Moderator vrijdag 24 maart 2023 @ 17:00:43 #10
5428 crew  miss_sly
pi_208519587
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 16:58 schreef Elan het volgende:

[..]
Zeker alleen tot pak hem beet je twaalfde nog totaal niet bewust toch? Je kan op een jonge leeftijd hooguit wat duiding geven aan zaken als grenzen aangeven etc
En die duiding geven, he, dát noemen ze nou seksuele vorming en daar gaat het op de basisschool en zeker bij die lagere groepen ook over.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_208519603
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 16:58 schreef Elan het volgende:

[..]
Zeker alleen tot pak hem beet je twaalfde nog totaal niet bewust toch? Je kan op een jonge leeftijd hooguit wat duiding geven aan zaken als grenzen aangeven etc
Mijn oudste dochter (10, bijna 11) kwam toch echt al vertellen dat ze globaal wist wat pijpen is.. Wel op school geleerd maar niet van een leraar... maar van klasgenootjes...

Die kinderen zijn eerder bij dan je denkt...
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
  Moderator vrijdag 24 maart 2023 @ 17:01:30 #12
5428 crew  miss_sly
pi_208519605
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 17:00 schreef Elan het volgende:

[..]
Serieus? Wauw, dacht dat dat pas tussen 12-16 begon. Van die grenzen aangeven eens hoor, maar volgens mij doet men dat al heel uitgebreid. Al is dat vooral om pesten tegen te gaan. Als een kind STOP roept niet doorgaan is iets dat peuters aan meekrijgen.
Tien jaar is helemaal niet ongewoon, hoor, om ongesteld te worden. Zit je nog een jaar of twee op de basisschool.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_208519630
quote:
7s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 17:00 schreef miss_sly het volgende:

[..]
En die duiding geven, he, dát noemen ze nou seksuele vorming en daar gaat het op de basisschool en zeker bij die lagere groepen ook over.
Maar veel verder dan ik ben een jongetje en jij een meisje, ik heb een piemel en papa ook maar mama dan weer niet gaat dat toch niet bij jonge grut?
Al kregen wij pas vroeger pas seksuele voorlichting in de tweede klas van de middelbare school bij biologie, dat was dus rond 13-14 dat is wel laat.
blablablabla
pi_208519639
quote:
7s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 17:00 schreef miss_sly het volgende:

[..]
En die duiding geven, he, dát noemen ze nou seksuele vorming en daar gaat het op de basisschool en zeker bij die lagere groepen ook over.
Ik merk nu aan mijn dochter dat we er gewoon veel makkelijker over praten.. Dat ze er ook op school wat over krijgen te horen helpt gewoon ook het taboe weg te halen en het allemaal wat normaler/lichter te maken voor het kind.
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
pi_208519658
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 17:00 schreef Elan het volgende:

[..]
Serieus? Wauw, dacht dat dat pas tussen 12-16 begon. Van die grenzen aangeven eens hoor, maar volgens mij doet men dat al heel uitgebreid. Al is dat vooral om pesten tegen te gaan. Als een kind STOP roept niet doorgaan is iets dat peuters aan meekrijgen.
Mijn dochter was 9, maar ze was ook wel erg vroeg
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_208519666
quote:
7s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 17:01 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Tien jaar is helemaal niet ongewoon, hoor, om ongesteld te worden. Zit je nog een jaar of twee op de basisschool.
Verschrikkelijk, dan zit je als meisje met je poppen te spelen en dan ben je lichamelijk ineens een vrouw. :{ Maar goed, jochies dan, die zijn toch sowieso later met dat soort dingen? Of moet je het verschillend aanpakken per sekse?
blablablabla
pi_208519684
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 17:01 schreef MatthijsDJ het volgende:

[..]
Mijn oudste dochter (10, bijna 11) kwam toch echt al vertellen dat ze globaal wist wat pijpen is.. Wel op school geleerd maar niet van een leraar... maar van klasgenootjes...

Die kinderen zijn eerder bij dan je denkt...
Poeh zou me wezenloos schrikken. Dan is het wellicht noodzakelijk om daar meer aandacht aan te schenken als dat al zo jong begint.
blablablabla
pi_208519706
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 17:05 schreef Elan het volgende:

[..]
Verschrikkelijk, dan zit je als meisje met je poppen te spelen en dan ben je lichamelijk ineens een vrouw. :{ Maar goed, jochies dan, die zijn toch sowieso later met dat soort dingen? Of moet je het verschillend aanpakken per sekse?
Geloof me, nog in het eerste levensjaar vinden ze al uit dat het lekker is om aan je bradwurst te zitten..
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
pi_208519751
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 17:07 schreef MatthijsDJ het volgende:

[..]
Geloof me, nog in het eerste levensjaar vinden ze al uit dat het lekker is om aan je bradwurst te zitten..
Zeker, maar dat gaat dan heel intuïtief dat is ook wel weer mooi toch? Als volwassene hebben we wel snel de ideologie dat we alles maar moeten en willen duiden aan kinderen, terwijl die het op hun eigen niveau ondervinden en invullen.
blablablabla
pi_208519752
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 17:07 schreef MatthijsDJ het volgende:

[..]
Geloof me, nog in het eerste levensjaar vinden ze al uit dat het lekker is om aan je bradwurst te zitten..
Klopt hier op de opvang zitten sommige jongetjes gewoon met hun handen in hun broek
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_208519768
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 17:06 schreef Elan het volgende:

[..]
Poeh zou me wezenloos schrikken. Dan is het wellicht noodzakelijk om daar meer aandacht aan te schenken als dat al zo jong begint.
Was wel een "wtf" moment voor ons, en dan kunnen wij wel proberen om dat soort shit wat later te introduceren aan ze.. Maar ja het internet of zoals bij ons andere klasgenoten leren ze het toch wel.
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
pi_208519793
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 17:09 schreef Elan het volgende:

[..]
Zeker, maar dat gaat dan heel intuïtief dat is ook wel weer mooi toch? Als volwassene hebben we wel snel de ideologie dat we alles maar moeten en willen duiden aan kinderen, terwijl die het op hun eigen niveau ondervinden en invullen.
Naja het is wel goed om ze mee te geven dat het oké is als ze het zelf doen, maar dat een volwassen persoon er gewoon af moet blijven..

Zoals ik het in het vorige deel al aangaf, ik had dat graag eerder geleerd had.. Dan had e.e.a in mijn leven wss stukken makkelijker verlopen.
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
  Moderator vrijdag 24 maart 2023 @ 17:17:04 #23
5428 crew  miss_sly
pi_208519871
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 17:12 schreef MatthijsDJ het volgende:

[..]
Naja het is wel goed om ze mee te geven dat het oké is als ze het zelf doen, maar dat een volwassen persoon er gewoon af moet blijven..

Zoals ik het in het vorige deel al aangaf, ik had dat graag eerder geleerd had.. Dan had e.e.a in mijn leven wss stukken makkelijker verlopen.
Niet alleen dat, maar ook dat als je dat wil doen, dat je dat niet doet waar anderen bij zijn. Dat dat iets is dat privé is en je dat dus in je eigen kamer doet waar niemand bij is. En dus niet gewoon op de bank als er bezoek is met je hand in je broek gaan zitten.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_208519915
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 17:12 schreef MatthijsDJ het volgende:

[..]
Naja het is wel goed om ze mee te geven dat het oké is als ze het zelf doen, maar dat een volwassen persoon er gewoon af moet blijven..

Zoals ik het in het vorige deel al aangaf, ik had dat graag eerder geleerd had.. Dan had e.e.a in mijn leven wss stukken makkelijker verlopen.
In welke zin, of hou je dat liever privé? Denk dat ik als jong jochie op een gegeven moment ook wel een onbewuste vorm van seksuele frustratie had . Als die hormonen eenmaal zn werk doen maar je kan nog niet fappen laat staan neuken dan kan je nog geen stoom afblazen of überhaupt duiding geven aan wat je voelt, terwijl onbewust die fysieke behoefte er wel al zit.

Maar wie dat dan had moeten uitleggen en hoe precies zonder dat het enorm ackward zou worden, geen idee.
blablablabla
pi_208520136
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 17:20 schreef Elan het volgende:

[..]
In welke zin, of hou je dat liever privé? Denk dat ik als jong jochie op een gegeven moment ook wel een onbewuste vorm van seksuele frustratie had . Als die hormonen eenmaal zn werk doen maar je kan nog niet fappen laat staan neuken dan kan je nog geen stoom afblazen of überhaupt duiding geven aan wat je voelt, terwijl onbewust die fysieke behoefte er wel al zit.

Maar wie dat dan had moeten uitleggen en hoe precies zonder dat het enorm ackward zou worden, geen idee.
In short een werknemer van mijn opa kon zijn hadden niet weghouden van bepaalde plekken van o.a. mijn lichaam.

Begonnen toen ik zo jong was dat ik amper door had wat er gebeurde en omdat het niet een onprettig gevoel was ook niet veel achter gezocht.

En dat gaat je opbreken.. Had allemaal voorkomen kunnen worden als ik had geweten dat het niet normaal was.
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
pi_208520199
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 17:00 schreef Elan het volgende:
Serieus? Wauw, dacht dat dat pas tussen 12-16 begon.
Zie hier het nut van seksuele voorlichting.
Koel en donker bewaren
pi_208520219
quote:
14s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 17:48 schreef Guanabana het volgende:

[..]
Zie hier het nut van seksuele voorlichting.
:D

Laat ik maar niks zeggen straks is het grensoverschrijdend. Volgens mij was dat 20 jaar geleden nog een stuk ouder ? Of er werd niet over gepraat, kan ook.
blablablabla
pi_208520233
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 17:41 schreef MatthijsDJ het volgende:

[..]
In short een werknemer van mijn opa kon zijn hadden niet weghouden van bepaalde plekken van o.a. mijn lichaam.

Begonnen toen ik zo jong was dat ik amper door had wat er gebeurde en omdat het niet een onprettig gevoel was ook niet veel achter gezocht.

En dat gaat je opbreken.. Had allemaal voorkomen kunnen worden als ik had geweten dat het niet normaal was.
Ai dat is heel slecht. In die zin is het wel goed, al kun je over de inhoud twisten. Duiding geven dat als iemand aan je zit terwijl je dat niet wil zou voldoende moeten zijn.
blablablabla
  Moderator vrijdag 24 maart 2023 @ 18:07:07 #29
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208520355
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 17:50 schreef Elan het volgende:

[..]
:D

Laat ik maar niks zeggen straks is het grensoverschrijdend. Volgens mij was dat 20 jaar geleden nog een stuk ouder ? Of er werd niet over gepraat, kan ook.
20 jaar geleden waren best wat meiden ook al ongesteld met 10 jaar hoor, dat is echt niet anders dan nu. In groep 7 deed je dan niet mee met sporten soms omdat je ongesteld was. En dan sporten en douchen daarna in 1 ruimte met de rest...
  vrijdag 24 maart 2023 @ 18:21:09 #30
47047 Herkauwer
een dag niet gehuppeld .......
pi_208520460
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 18:07 schreef Momo het volgende:

[..]
20 jaar geleden waren best wat meiden ook al ongesteld met 10 jaar hoor, dat is echt niet anders dan nu. In groep 7 deed je dan niet mee met sporten soms omdat je ongesteld was. En dan sporten en douchen daarna in 1 ruimte met de rest...
30 jaar geleden ook. We weten nu meer en we horen nu meer. En we vinden tegenwoordig meer dat kinderen op hun eigen tempo dingen mogen leren. En dat is sneller dat de meeste volwassenen aan kunnen.

En dat er zaken ontzettend worden overdreven in de (social) media op dit moment.
Zonnepanelen 28 * 290 = 8120 Wp - W - 11° hellingshoek
  vrijdag 24 maart 2023 @ 18:23:12 #31
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_208520483
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 16:50 schreef Elan het volgende:
Op de basisschool ben je toch nog niet met seks bezig? Wat voor nut heeft voorlichting dan
Dat ze voorgelicht zijn op het moment dat ze wel met seks bezig gaan. En dat begint soms al in de brugklas.

Daarnaast weten de meeste bassisscholieren in de bovenbouw echt wel wat seks is en alle bijbehorende woorden.
pi_208520495
Haha douchen op schoolgym, dat deden we vroeger ook al niet.
nielsgeode schreef het volgende:
Prachtig om te zien hoe mensen niet gehinderd door gebrek aan kennis precies denken te weten hoe het zit en daarbij de keiharde ongefundeerde conclusies ook zeer duidelijk op het forum plempen.
  Moderator vrijdag 24 maart 2023 @ 18:26:41 #33
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208520508
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 18:21 schreef Herkauwer het volgende:

[..]
30 jaar geleden ook. We weten nu meer en we horen nu meer. En we vinden tegenwoordig meer dat kinderen op hun eigen tempo dingen mogen leren. En dat is sneller dat de meeste volwassenen aan kunnen.

En dat er zaken ontzettend worden overdreven in de (social) media op dit moment.
Vind het ook wel schattig dat sommige mensen denken dat hun kind van 12 jaar niet weten wat een vagina is of pijpen is. Of ze moeten echt ergens in een refo dorp wonen zonder internet.

Ik kan mij trouwens herinneren in groep 8 dat een aantal van die meiden (12 jaar) al een relatie hadden met een jongen op de middelbare 14-16 jaar. En die gingen dan tongzoenen na schooltijd in de speeltuin naast de school. Ook wel echt van kijk mij. Zou mij ook niet verbazen als die al seksueel actief waren in die tijd.
pi_208520625
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 18:26 schreef Momo het volgende:

[..]
Vind het ook wel schattig dat sommige mensen denken dat hun kind van 12 jaar niet weten wat een vagina is of pijpen is. Of ze moeten echt ergens in een refo dorp wonen zonder internet.

Ik kan mij trouwens herinneren in groep 8 dat een aantal van die meiden (12 jaar) al een relatie hadden met een jongen op de middelbare 14-16 jaar. En die gingen dan tongzoenen na schooltijd in de speeltuin naast de school. Ook wel echt van kijk mij. Zou mij ook niet verbazen als die al seksueel actief waren in die tijd.
Een oom van mij werkte op de school als conciërge in Rotterdam.
De man zag tijdens de pauze en naschool tijd.
De meisjes met hun broek omlaag bezig met ouderen jongs .
En gewoon geld kregen achteraf .
Hij heeft dit gemeld en werd ontslagen.
We praten dus over dik 20 jaar geleden .
De meiden zaten in de brugklas .

Wel het kan wel kloppen aangezien in die tijd ook de uitzending was geweest .
Over dat de meiden potje neuken voor schoenen of een hamburger .
Was toen in undercover in nederland.
  vrijdag 24 maart 2023 @ 19:11:00 #36
47047 Herkauwer
een dag niet gehuppeld .......
pi_208520988
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 18:26 schreef Momo het volgende:

[..]
Vind het ook wel schattig dat sommige mensen denken dat hun kind van 12 jaar niet weten wat een vagina is of pijpen is. Of ze moeten echt ergens in een refo dorp wonen zonder internet.

Ik kan mij trouwens herinneren in groep 8 dat een aantal van die meiden (12 jaar) al een relatie hadden met een jongen op de middelbare 14-16 jaar. En die gingen dan tongzoenen na schooltijd in de speeltuin naast de school. Ook wel echt van kijk mij. Zou mij ook niet verbazen als die al seksueel actief waren in die tijd.
Ik ben geboren begin jaren tachtig en zo halverwege/richting eind jaren negentig werd er gesproken over seks. Genoeg meiden die rond 13-14 genoeg hadden gedaan, waaronder het verliezen van de maagdelijkheid en een enkeling echt al op de basisschool.

Ik zou zeggen, vertrouw de onderzoeken want die verzinnen het echt niet.
Zonnepanelen 28 * 290 = 8120 Wp - W - 11° hellingshoek
pi_208521959
Seks wel, drugs niet want kan nieuwsgierigheid aanwakkeren.

twitter
pi_208524109
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 20:07 schreef Nober het volgende:
Seks wel, drugs niet want kan nieuwsgierigheid aanwakkeren.

[ twitter ]
Lees ff terug, dan ga je tig argumenten vinden waarom die tweet appels met peren aan het vergelijken is.
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
pi_208525534
Ik heb een idee voor alle betwetende social media conservatievelingen: laat experts gewoon es hun werk doen. :Y :7
pi_208525708
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 18:26 schreef Momo het volgende:

[..]
Vind het ook wel schattig dat sommige mensen denken dat hun kind van 12 jaar niet weten wat een vagina is of pijpen is. Of ze moeten echt ergens in een refo dorp wonen zonder internet.

Ik kan mij trouwens herinneren in groep 8 dat een aantal van die meiden (12 jaar) al een relatie hadden met een jongen op de middelbare 14-16 jaar. En die gingen dan tongzoenen na schooltijd in de speeltuin naast de school. Ook wel echt van kijk mij. Zou mij ook niet verbazen als die al seksueel actief waren in die tijd.
Ik denk dat mensen wel een wat raar beeld hebben van refo's/refoscholen. Op een aantal ben ik geweest en wat ik nog weet is dat er gewoon voorlichting werd gegeven. Ik kreeg ook gewoon voorlichting in de brugklas, alhoewel die school katholiek was. SGP en CU zijn daar ook gewoon voorstander van, lees de partijprogramma's er maar op na.
Incelfrikandel
  zaterdag 25 maart 2023 @ 01:43:32 #41
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208526679
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 17:50 schreef Elan het volgende:

[..]
:D

Laat ik maar niks zeggen straks is het grensoverschrijdend. Volgens mij was dat 20 jaar geleden nog een stuk ouder ? Of er werd niet over gepraat, kan ook.
Nee, als je oudere zussen hebt gehad, weet je dat het al vrij vroeg kan beginnen.

Het is daarom ook ronduit lachwekkend dat er mensen zijn die willen dat ze hierover pas voorlichting krijgen als het leed al geschied is. Die mensen hebben dan zelf geen kinderen en waren zelf natuurlijk 18 toen ze bepaalde dingen helemaal zelf ontdekte voor het eerst. Wat een idioten.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  zaterdag 25 maart 2023 @ 01:46:29 #42
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208526687
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 18:23 schreef Hexagon het volgende:

[..]
Dat ze voorgelicht zijn op het moment dat ze wel met seks bezig gaan. En dat begint soms al in de brugklas.

Daarnaast weten de meeste bassisscholieren in de bovenbouw echt wel wat seks is en alle bijbehorende woorden.
Jup, ik weet nog wel de sensatie toen we ontdekten dat de meisjes uit de klas tietjes kregen en hoe hard we lachten om woorden als pijpen, beffen en neuken. We keken in groep 7/8 met de hele klas naar de eerste Flodder-film, en dan zeggen die mongolen dat het vroeger allemaal geen rol speelde. Moet je nu eens doen, de eerste Flodder tonen op de basisschool. Maar nee hoor, vroeger was alles beter, zeggen een paar echokameridioten.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  zaterdag 25 maart 2023 @ 01:49:04 #43
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208526695
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 20:07 schreef Nober het volgende:
Seks wel, drugs niet want kan nieuwsgierigheid aanwakkeren.

[ twitter ]
Drugs ook gewoon, voorlichten die hap. Kinderen gaan het vaak toch wel doen en die kunnen beter goed geïnformeerd zijn dan dat het wordt verzwegen.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  VIVA zaterdag 25 maart 2023 @ 01:50:39 #44
47344 cosmosis
Lucky to be alive
pi_208526700
Dat dit topic al nummer 3 is, zegt genoeg over de preutse Cancel/Woke/LGTBQLB op 1 jarige leeftijd al in je strot geduwt gekregen dat je niet een jongetje/meisje hoeft te zijn en het geen probleem is om je te identificeren als Dombo of Teigetje en daarvoor je geslachtsdeel in je 2e levensjaar laat verwijderen, dat is wel wat ik van dit topic vind.

Hopelijk dat we over een paar jaar weer een beetje normaal kunnen doen en eenieder onder de 16 kunnen behoeden voor deze kansloze discussies....
What lies behind makes no sense in my mind
  zaterdag 25 maart 2023 @ 01:53:12 #45
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208526710
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 17:03 schreef Elan het volgende:

[..]
Maar veel verder dan ik ben een jongetje en jij een meisje, ik heb een piemel en papa ook maar mama dan weer niet gaat dat toch niet bij jonge grut?
Al kregen wij pas vroeger pas seksuele voorlichting in de tweede klas van de middelbare school bij biologie, dat was dus rond 13-14 dat is wel laat.
Ik ben blij dat je er zo eerlijk vragen over stelt, maar deze gedachten heersen wel bij heel veel onwetenden. Vaak blijken die dan ook geen kinderen te hebben en zich laten ophitsen door andere onwetenden. Als ik iets heb geleerd in de afgelopen paar jaar is dat, wanneer onwetenden conclusies gaan trekken en die antwoorden o elkaars vragen, dat onwetendheid dan verward wordt met kennis van zaken.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  zaterdag 25 maart 2023 @ 01:56:06 #46
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208526720
quote:
85s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 01:50 schreef cosmosis het volgende:
Dat dit topic al nummer 3 is, zegt genoeg over de preutse Cancel/Woke/LGTBQLB op 1 jarige leeftijd al in je strot geduwt gekregen dat je niet een jongetje/meisje hoeft te zijn en het geen probleem is om je te identificeren als Dombo of Teigetje en daarvoor je geslachtsdeel in je 2e levensjaar laat verwijderen, dat is wel wat ik van dit topic vind.

Hopelijk dat we over een paar jaar weer een beetje normaal kunnen doen en eenieder onder de 16 kunnen behoeden voor deze kansloze discussies....

Want seksuele voorlichting is woke. Man, ik hoop dat je sarcastisch bent, want als je denkt dat kinderen voor hun zestiende op geen enkele manier te maken krijgen met seksualiteit dan ben je echt zeer onwetend. Dat is prima, maar misshcien moet je dit soort dingen overlaten aan mensen met kennis in plaats van dit onder woke te scharen en blijk te geven dat je eigenlijk geen reet snapt van het onderwerp. Blijkbaar heb je een behoorlijke achterstand op seksueel gebied.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  VIVA zaterdag 25 maart 2023 @ 01:56:08 #47
47344 cosmosis
Lucky to be alive
pi_208526721
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 01:53 schreef Vis1980 het volgende:

[..]
Ik ben blij dat je er zo eerlijk vragen over stelt, maar deze gedachten heersen wel bij heel veel onwetenden. Vaak blijken die dan ook geen kinderen te hebben en zich laten ophitsen door andere onwetenden. Als ik iets heb geleerd in de afgelopen paar jaar is dat, wanneer onwetenden conclusies gaan trekken en die antwoorden o elkaars vragen, dat onwetendheid dan verward wordt met kennis van zaken.
Is het niet aan de volwassenen om vragen te beantwoorden aan de jeugd vanuit ervaring, in plaats van een politieke agenda onderdeel van te maken?
What lies behind makes no sense in my mind
  zaterdag 25 maart 2023 @ 01:56:43 #48
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208526723
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 01:56 schreef cosmosis het volgende:

[..]
Is het niet aan de volwassenen om vragen te beantwoorden aan de jeugd vanuit ervaring, in plaats van een politieke agenda onderdeel van te maken?
Gast, hoe is seksuele voorlichting een politieke agenda?

En als ik je vorige post zie dan denk ik niet dat je de juiste antwoorden kan geven op die vragen van kinderen, want je snapt er geen kut van.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  VIVA zaterdag 25 maart 2023 @ 01:59:12 #49
47344 cosmosis
Lucky to be alive
pi_208526729
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 01:56 schreef Vis1980 het volgende:

[..]
Want seksuele voorlichting is woke. Man, ik hoop dat je sarcastisch bent, want als je denkt dat kinderen voor hun zestiende op geen enkele manier te maken krijgen met seksualiteit dan ben je echt zeer onwetend. Dat is prima, maar misshcien moet je dit soort dingen overlaten aan mensen met kennis in plaats van dit onder woke te scharen en blijk te geven dat je eigenlijk geen reet snapt van het onderwerp. Blijkbaar heb je een behoorlijke achterstand op seksueel gebied.
Ik bedoel de negatieve publieke nadruk op de media die discussiert over de lentekriebels campagne welke ik erg bekrompen vind....Dit is een goed voorbeeld waarbij elk jaar steeds conservatiever wordt gereageerd, eigenlijk is het een prima graadmeter op de samenleving.
What lies behind makes no sense in my mind
  VIVA zaterdag 25 maart 2023 @ 02:01:15 #50
47344 cosmosis
Lucky to be alive
pi_208526736
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2023 01:56 schreef Vis1980 het volgende:

[..]
Gast, hoe is seksuele voorlichting een politieke agenda?

En als ik je vorige post zie dan denk ik niet dat je de juiste antwoorden kan geven op die vragen van kinderen, want je snapt er geen kut van.
Gebrek aan seksuele voorlichting uiteraard..
What lies behind makes no sense in my mind
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')