Bij mij ook niet. De OP was leeg, ik denk dat dat de oorzaak was.quote:Op dinsdag 22 maart 2022 18:23 schreef Kanaroe het volgende:
Oh, tenks @:aloa , ik was ook al bezig een een nieuw topic te openen maar dat lukte niet![]()
Wij aten diepvriespizza en diepvries flammkuchen met wat rucola en tomaatjes.
Was maagvullend en eigenlijk best goed te pruimen voor een keer.
Ah, was dat het, ik kwam er ook niet door en plaatjes plakken is niet mijn sterkste punt! Thxquote:Op dinsdag 22 maart 2022 18:24 schreef aloa het volgende:
[..]
Bij mij ook niet. De OP was leeg, ik denk dat dat de oorzaak was.
Maar even een plaatje ingezet.
Ik snapte het ook al niet. Een keer of vier geprobeerd en toen zag ik hetquote:Op dinsdag 22 maart 2022 18:26 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Ah, was dat het, ik kwam er ook niet door en plaatjes plakken is niet mijn sterkste punt! Thx
Work in progress:quote:Op dinsdag 22 maart 2022 15:51 schreef golfer het volgende:
Vanavond eten wij dit recept uit de Allerhande, ovenpasta met krokant gebakken courgette.
I.p.v. fusili maak ik het met penne die ik nog had.
Voor B. helemaal vega en voor mij er een beefburger-bacon bij.
Het vlees was eigenlijk net te ver en wat droogquote:
Ah, jammer! Misschien de volgende keer wat vetter vlees gebruiken?quote:Op dinsdag 22 maart 2022 19:19 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Het vlees was eigenlijk net te ver en wat droog![]()
De groente was nagenoeg aan snot gekookt![]()
Maar die bouillon![]()
Zo goed
Hoe smaakte het?quote:Op dinsdag 22 maart 2022 18:38 schreef golfer het volgende:
[..]
Work in progress:
[ link | afbeelding ]
Courgettes bakken:
[ link | afbeelding ]
Verdelen in ovenschaal met mozzerrela en grana padano erbij:
[ link | afbeelding ]
Klaar uit de oven:
[ link | afbeelding ]
En op het bord:
[ link | afbeelding ]
Prima te doen. Wel wat extra peper en zou erbij gedaan.quote:
Ja, die maakte het meer dan goed.quote:Op dinsdag 22 maart 2022 19:53 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Ah, jammer! Misschien de volgende keer wat vetter vlees gebruiken?
Maar ik snap wat je bedoelt, de smaak van de bouillon, daar draait het om!
Geen verjaardagstaart?quote:
Ja wel, morgen ook. En dan weekend nog een keer (of paar keer).quote:
Ziet er lekker uit, maar oef, jouw maag is sterker dan de mijne in de ochtendquote:Op donderdag 24 maart 2022 07:36 schreef sigme het volgende:
[ afbeelding ]
Ontbijt!
Linzen met lente-ui, champignons, olijven, basilicum, feta en koriander. En twee gebakken eieren.
Beetje stevig en beetje vroeg. maar anders komt m'n planning niet uit.
Ik dacht dat dat juist een plus was, met dat vegagerommel?quote:Op donderdag 24 maart 2022 19:46 schreef ChildoftheStars het volgende:
Ik had vanavond peultjes, taugé, paprika, vegangehaktballetjes (die waren smerig, smaakte naar vlees)
Lang niet altijd! Meestal eet ik dingen als spinazierondo's en zo. Die hebben niks met vlees te maken. Dus ik verwachtte nu gewoon lekker vegaballetjes, beejte kruidig. Maar goed, ze waren duur, dus ik koop ze niet weerquote:Op donderdag 24 maart 2022 20:05 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Ik dacht dat dat juist een plus was, met dat vegagerommel?
Dat het een beetje in de richting van de 'real deal' zat, qua smaak en textuur.
Mja, duur en niet lekker.quote:Op donderdag 24 maart 2022 20:09 schreef ChildoftheStars het volgende:
[..]
Lang niet altijd! Meestal eet ik dingen als spinazierondo's en zo. Die hebben niks met vlees te maken. Dus ik verwachtte nu gewoon lekker vegaballetjes, beejte kruidig. Maar goed, ze waren duur, dus ik koop ze niet weer
Fijn weekendquote:
Ziet er prima uit. Heb zelf alleen 2 van die bakken nodig en dan wordt t wel duur denk.quote:Op donderdag 24 maart 2022 18:41 schreef borisz het volgende:
Afgelopen dagen wel gekookt. Vandaag
[ afbeelding ]
In de persoonlijke aanbieding van de Appie voor de helft van de prijs. Dus even testen. Best prima.
Dat deed ik destijds (aantal jaar geleden al met Kerst) ook met rosbief.quote:Op donderdag 24 maart 2022 19:10 schreef Kanaroe het volgende:
Ik heb vandaag een Beef Wellington gemaakt, met rosbief ipv ossehaas.
Nooit eerder gemaakt maar hij was geslaagd. Wel wat verbeterpuntjes genoteerd!
Daarbij gesmooorde sperziebonen met bonenkruid en plakjes winterwortel.
Als je voor 2 porties gaat kan je beter een bak eten halen bij de tokoquote:Op donderdag 24 maart 2022 21:35 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Fijn weekend
[..]
Ziet er prima uit. Heb zelf alleen 2 van die bakken nodig en dan wordt t wel duur denk.
[..]
Dat deed ik destijds (aantal jaar geleden al met Kerst) ook met rosbief.
Gaaf zeg en zooo lekker![]()
Klinkt goed, succes en smakelijk!quote:Op vrijdag 25 maart 2022 14:45 schreef FutureFairytale het volgende:
Vanavond maak ik voor het eerst (Indiase) biryani, met kip en garnalen.
Het was heel goed gelukt. Echt heel lekker. Pan ging natuurlijk weer schoon op.quote:
Top dat de biryani lekker was! Goed gegeten dusquote:Op vrijdag 25 maart 2022 20:50 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Het was heel goed gelukt. Echt heel lekker. Pan ging natuurlijk weer schoon op.
Toe b&j ijs met extra cookie dough![]()
Jij eet regelmatig heerlijke eend![]()
Had ik voor vanmiddag in gedachte.quote:Op zaterdag 26 maart 2022 16:06 schreef Karzai het volgende:
Vanavond een lekkerbekje en aardappelsalade
Chiliquote:Op zaterdag 26 maart 2022 20:07 schreef foodlover het volgende:
Gisteren tapas in een tapasbar.
Vandaag chili con carne met rijst.
Zo wijntje en gezouten chips.
Oeh. Goed etenquote:Op zaterdag 26 maart 2022 20:54 schreef Whiskers2009 het volgende:
Zelfgemaakte rode kool met zelfgemaakte hachee en kruimige aardappels
Ik wou dat ik als jou kon eten. Ik moet oppassen met mijn gewicht, kom snel aan. Dus ik moet mezelf regelmatig bij de les houden. Gelukkig lukt dat wel. Ik had vandaag gewoon AGV: Aardappels met sperzieboontjes en een slavink. Ik vond de slavink niet zo. (dan denk ik weer, had hem nou niet gegeten, dat scheelt weer calorieën). De aardappels waren Frieslanders, een vrij neutraal aardappeltje (nou... aardappeltje).quote:Op zaterdag 26 maart 2022 12:34 schreef FutureFairytale het volgende:
Net thee met een kasteeltje.
Nu lunch: Yoghurt met havermout, appel, rozijnen en kaneel).
Vanmiddag ijsje, toastjes met dips en kazen.
Vanavond kipdijshoarma met Turks brood en patat.
Toe meringue met slagroom en fruit.
frieslanders zijn goed geschikt voor de frituur, omdat ze relatief veel zetmeel en weinig water bevatten (voor een aardappel)quote:Op zaterdag 26 maart 2022 23:40 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Ik wou dat ik als jou kon eten. Ik moet oppassen met mijn gewicht, kom snel aan. Dus ik moet mezelf regelmatig bij de les houden. Gelukkig lukt dat wel. Ik had vandaag gewoon AGV: Aardappels met sperzieboontjes en een slavink. Ik vond de slavink niet zo. (dan denk ik weer, had hem nou niet gegeten, dat scheelt weer calorieën). De aardappels waren Frieslanders, een vrij neutraal aardappeltje (nou... aardappeltje).
En vanmorgen gewoon weer het oude van het oude: boterham met kaas, een banaan en koffie.
Water loopt me in de mond bij deze fotoquote:Op zondag 27 maart 2022 17:48 schreef ondeugend het volgende:
Gisteren weer eens lekker uit eten geweest voor het eerst sinds twee jaren.
Vooraf dungesneden gegrilde diamanthaas.
Daarna snoekbaars met pasta vongole en strandkrabbensaus.
[ afbeelding ]
En koffie met lekkers van de lokale bakker na.
Wat heb ik het uit eten gemist! Genoten.
Als ik t ook lees klinkt het wel erg maar goed, het was feest dus het was leuk en lekkerquote:Op zaterdag 26 maart 2022 23:40 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Ik wou dat ik als jou kon eten. Ik moet oppassen met mijn gewicht, kom snel aan. Dus ik moet mezelf regelmatig bij de les houden. Gelukkig lukt dat wel. Ik had vandaag gewoon AGV: Aardappels met sperzieboontjes en een slavink. Ik vond de slavink niet zo. (dan denk ik weer, had hem nou niet gegeten, dat scheelt weer calorieën). De aardappels waren Frieslanders, een vrij neutraal aardappeltje (nou... aardappeltje).
En vanmorgen gewoon weer het oude van het oude: boterham met kaas, een banaan en koffie.
Ooh ziet er echt heerlijk uit!quote:Op zondag 27 maart 2022 16:40 schreef Karzai het volgende:
Rames maaltijd gehaald
gebakken rijst, boontjes en paksoi, bali rundvlees met een sateetje van de indo toko
[ afbeelding ]
Wat zit er in de speksaus?quote:Op zondag 27 maart 2022 17:22 schreef sigme het volgende:
[ afbeelding ]
Salade vooraf
[ afbeelding ]
Stuk buikspek
[ afbeelding ]
Met pasta en speksaus
Nu pas weer? Vanaf nu weer lekker uit eten. Heerlijk hequote:Op zondag 27 maart 2022 17:48 schreef ondeugend het volgende:
Gisteren weer eens lekker uit eten geweest voor het eerst sinds twee jaren.
Vooraf dungesneden gegrilde diamanthaas.
Daarna snoekbaars met pasta vongole en strandkrabbensaus.
[ afbeelding ]
En koffie met lekkers van de lokale bakker na.
Wat heb ik het uit eten gemist! Genoten.
Echt geen ruimte voor zo'n klein vrijstaand oventje? Had er een van Moulinex in een huis dat we tijdelijk huurden. Prima ding bakte er brood pizza ovenschotels enzo in. Paar tientjes op marktplaats.quote:Ik had pizzabrood van de Jumbo.
Geen oven, maar ik heb ze een poosje in een hete koekenpan gelegd, met de deksel van de wok.
Vuur uit.
Paste precies.
Goed te doen.
Je moet wat, als je om het hand zit met apparatuur.
Ik heb de ruimte niet.
wat is een kasteeltje?quote:Op zaterdag 26 maart 2022 12:34 schreef FutureFairytale het volgende:
Net thee met een kasteeltje.
Nu lunch: Yoghurt met havermout, appel, rozijnen en kaneel).
Vanmiddag ijsje, toastjes met dips en kazen.
Vanavond kipdijshoarma met Turks brood en patat.
Toe meringue met slagroom en fruit.
Cakegebak met marsepein rondom en gevuld met creme.quote:
Ja na de lockdowns heb ik anderen eerst laten gaan en steeds net te lang geduld gehad waardoor er weer een lockdown was of restricties kwa tijden.quote:Op zondag 27 maart 2022 22:02 schreef FutureFairytale het volgende:
Nu pas weer? Vanaf nu weer lekker uit eten. Heerlijk he![]()
Je bent hierin niet de enigequote:Op maandag 28 maart 2022 10:44 schreef ondeugend het volgende:
[..]
Ja na de lockdowns heb ik anderen eerst laten gaan en steeds net te lang geduld gehad waardoor er weer een lockdown was of restricties kwa tijden.![]()
quote:Op maandag 28 maart 2022 16:00 schreef golfer het volgende:
Vanavond: salade van gegrilde courgette en aubergine met een oosterse dressing, pilavrijst en gegrilde gemarineerde lamskoteletten.
Avondeten:quote:Op maandag 28 maart 2022 18:38 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Phoe. Dat krijg ik als avondeten nog niet weg
Lijkt mij idd ook als lood op de maag liggen.quote:
Gewoon heel simpel houden. Doe ik ook. Boterham met kaas, koffie en een banaan.quote:Op maandag 28 maart 2022 19:23 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Lijkt mij idd ook als lood op de maag liggen.
Wel een goede bodem, als je het binnen kan houden, op je nuchtere maag.
Ik ben toch al een slechte ontbijter.
Meestal begin ik pas om 9:30 te eten.
Eerder hoef ik er nieteens aan te beginnen.
Ik deed het al bijna zo lang ik leef op pastachoca, vlokken, hagelslag, vruchtenhagel of hazelnootpasta.quote:Op maandag 28 maart 2022 19:24 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Gewoon heel simpel houden. Doe ik ook. Boterham met kaas, koffie en een banaan.
Klinkt minder zwaar dan dat dat ontbijt eruit ziet.quote:Op maandag 28 maart 2022 19:06 schreef sigme het volgende:
[..]
Avondeten:
[ afbeelding ]
Risottorijst, bereid in kipbouillon die zo stevig was als pudding, met geraspte spitskool met kummel en nog wat van het spekvet van het stuk gemarineerd buikspek van gisteren.
Ha, goed dat ik deze zag.quote:Op woensdag 30 maart 2022 14:23 schreef golfer het volgende:
Vanavond: wraps met gehakt en rauwkost uit de Allerhande.
quote:Op woensdag 30 maart 2022 14:23 schreef golfer het volgende:
Vanavond: wraps met gehakt en rauwkost uit de Allerhande.
ziet er heerlijk uitquote:Op woensdag 30 maart 2022 18:41 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Ha, goed dat ik deze zag.
Ik had hier ook nog wraps liggen die nodig op moesten.
Kip in blokjes gesneden en in een wok met wat olie.
Terwijl die een kleurtje kregen, heb ik een uitje, een stuk paprika, prei en een paar tenen knoflook kleingesneden.
Die gingen erbij. En wat sambal en zout er achteraan.
Nog wat Chinese kool in reepjes erbij en toen waren de specerijen aan de beurt.
Dat waren gember, kurkuma, citroengras, laos, kaneel en een pietsie kruidnagel.
Even meebakken in de nu bijna droge pan, om de smaken lekker los te maken.
Daarna nog een half blikje kokosmelk erin, om de saus te maken.
Daarna het prutje op tortilla's scheppen en ze dicht proberen te vouwen.
Mijn eigen versie van de Oosterse wraps van Honig familiegerechten.
Ik zit niet al te ver van de smaak af.
Maar dan zonder al humbug die in die zakjes zit.
[ afbeelding ]
Ik weet dat ik dat eigenlijk zou moeten doen.quote:Op woensdag 30 maart 2022 18:46 schreef Karzai het volgende:
[..]
ziet er heerlijk uitzou de wraps ook nog even 2 minuutjes om en om in een droge koekenpan bakken
Lekker donkere pindasausquote:Op woensdag 30 maart 2022 15:26 schreef sigme het volgende:
[ afbeelding ]
Hier ten huize traditioneel 'liefste gaat straks werken'-eten: rijst, sperziebonen en pindasaus. Deze keer opgeleukt met kool met spekjes. En uiteraard sambal, ketjap, seroendeng, uitgebakken uitjes.
Jam! Is dat chocoladecake met walnoten?quote:
dat is correct en een stukje citroentaartquote:Op woensdag 30 maart 2022 21:59 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Lekker donkere pindasaus
[..]
Jam! Is dat chocoladecake met walnoten?
Ik brak de week doormidden met restaurantweek. Kregen kleine gerechtjes om te delen.
- Gekleurde kroepoek met pindasaus
- Zalm sashimi
- Steak tartare
- Gemarineerde tempeh en boontjes in sla
- Rendang met kokosrijst
- Garnalen piri piri
- Pork teriyaki
- Mosquito fries (patat met peterselieboter en aïoli)
Oreo cheesecake toe
Net een kop speculaasthee
Zo'n zin inquote:
Rijst en kroepoekquote:Op donderdag 31 maart 2022 18:50 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Zo'n zin in![]()
Ook nog wat erbij?
Ik had vanavond pasta a la caponata.
Toe tiramisu (zo'n k&k bakje)
Ook lekkerquote:Op donderdag 31 maart 2022 19:24 schreef marc0871 het volgende:
Ik hab vanavond varkenshaas, met een warme salade van ui, paprika, tomaat, teentje knoflook en rozemarijn, tijm en peper en zout.
[ afbeelding ]
Vandaag geen zijn in carbs.
Gaaf! Fijne vakantie en geniet van de tapasquote:Op vrijdag 1 april 2022 16:25 schreef Karzai het volgende:
Tapas en een biertje op een terras in Madrid
[ afbeelding ]
Allemaal?quote:Op vrijdag 1 april 2022 17:14 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ik ga vanavond richting KFC/BK/MC/Bram en kies daar uit wat ik wil
Lekker zeg!quote:Op vrijdag 1 april 2022 16:25 schreef Karzai het volgende:
Tapas en een biertje op een terras in Madrid
[ afbeelding ]
Die visjesquote:Op vrijdag 1 april 2022 16:25 schreef Karzai het volgende:
Tapas en een biertje op een terras in Madrid
[ afbeelding ]
Bijna. Patat met samuraisaus van Bram, hotwings en crispy strips van KFC en sundae caramel van Mc.quote:
Spinazie met ei ken ik zeker maar tomaat erbij nietquote:Op vrijdag 1 april 2022 17:59 schreef ChildoftheStars het volgende:
[..]
Jep, maar altijd lekker, oh ik vergat de tomaat te noemen, hoort er uiteraard ook bij
quote:Op vrijdag 1 april 2022 18:52 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Lekker zeg!
Veel plezier in Madrid en doe Sinterklaas de groeten.
Jammer dat de patat in de saus/bouillon/vet vd kip drijft. Verder lekker!quote:
Is een patrijsjequote:Op zaterdag 2 april 2022 13:41 schreef Blues het volgende:
[..]
Jammer dat de patat in de saus/bouillon/vet vd kip drijft. Verder lekker!
Ben je op vak of woon je daar eigenlijk?
Vakantiequote:Op zaterdag 2 april 2022 13:41 schreef Blues het volgende:
[..]
Jammer dat de patat in de saus/bouillon/vet vd kip drijft. Verder lekker!
Ben je op vak of woon je daar eigenlijk?
Een of ander droog koekjequote:Op zaterdag 2 april 2022 16:15 schreef maily het volgende:
[..]
Wat ligt er op het linkerbordje bij dat puntje kaas?
Het borstje was wel een beetje droog ja, moest ook de hele dag bouillon boertjes latenquote:
quote:Op zaterdag 2 april 2022 19:58 schreef foodlover het volgende:
Vanmiddag bocadillo con jamón serrano en een biertje op het terras.
Net hartjeswafels gebakken.
Vanochtend pizzadeeg gemaakt dus zo pizza's bakken.
Daarna nog paar gekookte langoustines als borrelhapje.
quote:Op zaterdag 2 april 2022 20:24 schreef Karzai het volgende:
Maja ik wilde het proberen, zo vaak eet ik niet patrijs
Precies, weer wat geprobeerdquote:Op zaterdag 2 april 2022 20:24 schreef Karzai het volgende:
Maja ik wilde het proberen, zo vaak eet ik niet patrijs
Altijd goedquote:
Ooh manchego, serrano en marsepein als ontbijtquote:Op zondag 3 april 2022 09:02 schreef Karzai het volgende:
Spaans hotelontbijtje
Café con lecce, verst geperst sinaasappelsap
Broodje serrano ham/ manchego kaas
Broodje aardbeienjam
Marsepein dingetje met chocola en 5 Spaanse mini knakworstjes
En een gekookt eitje
Voor ik het vergeet, draadjesvlees uit de instant pot viel alles mee. Volgende keer gebruik ik 'm eigen recept.quote:
Lekker hoor, ik at gister ook een steakquote:Op zondag 3 april 2022 19:18 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ooh manchego, serrano en marsepein als ontbijt![]()
Uit eten meegenomen bij Loetje.
Vooraf; bittergarnituur![]()
Hoofd; ossenhaas bali XL, zoete aardappelfriet, salade, champignons en uien. Wit brood zat er ook bij.
Toe rabarber crumble met vanilleijs en een latte.
Jam ziet er (ook) goed uit!quote:Op maandag 4 april 2022 05:58 schreef Karzai het volgende:
[..]
Lekker hoor, ik at gister ook een steak
[ afbeelding ]
Preipesto, klinkt goed. Ook kaas erin?quote:Op maandag 4 april 2022 17:37 schreef FutureFairytale het volgende:
Tagliatelle met kabeljauw en prei-pesto.
Zelf wat parmezaan erover gedaan maar volgens recept niet. https://ohmydish.nl/recep(...)eljauw-en-prei-pestoquote:Op maandag 4 april 2022 18:33 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Preipesto, klinkt goed. Ook kaas erin?
Oh, ik zie het. Ik dacht aan een pesto op basis van prei.quote:Op maandag 4 april 2022 19:03 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Zelf wat parmezaan erover gedaan maar volgens recept niet. https://ohmydish.nl/recep(...)eljauw-en-prei-pesto
quote:Op maandag 4 april 2022 15:01 schreef golfer het volgende:
Italiaanse salade, gebakken kruimige aardappeltjes met gerookte paprika, panko en gesmolten emmentaler en een eerst in de sous vide gegaarde en daarna kort op hoog vuur aangebakken pincanha-steak met een portsausje van kastanjechampignons..
Lekker hoor! De Spanjaarden eten die turrones tijdens de kerstperiode.quote:Op maandag 4 april 2022 14:31 schreef Karzai het volgende:
Laatste dag in espana, biertje en een souveniertje
[ afbeelding ]
He, dat had ik gisteren ook.quote:Op maandag 4 april 2022 16:35 schreef Kanaroe het volgende:
Straks rendang van runderriblap, rijst en sperzieboontjes.
Das ook toevalligquote:Op dinsdag 5 april 2022 18:10 schreef marc0871 het volgende:
[..]
He, dat had ik gisteren ook.
Alleen de boontjes vervangen met geroerbakte groenten in een zoetzure saus.
Ik heb me er weer een zere buik aan gegeten.
Maar lekker...![]()
Frikandellen moet ik ook nog eens maken, gekochte vind ik niet lekker.quote:Op dinsdag 5 april 2022 18:21 schreef marc0871 het volgende:
Voor vandaag ga ik zo beginnen aan patat met frikandellen speciaal.
Ik merk net dat de currysaus op is.
Ook geen probleem, met een goedgevulde kruidenkast.
5 eetlepels ketchup,
Theelepel suiker,
Afgestreken theelepel gemberpoeder,
Halve theelepel citroengras,
Halve theelepel uienpoeder,
Een paar draaien knoflook uit de molen,
Een keer stuiven met kaneel,
2 keer schudden met cayennepeper,
en één keer met kruidnagel.
Beter dan Hela.
De ideale buurmanquote:Op dinsdag 5 april 2022 19:17 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ben Rundvleeskroketten aan het maken, ca 50 stuks.
Dag 1
Allereerst de bouillon:
Ca 2000 gram soepvlees, mag een vetrand hebben en doorregen zijn, dat vet heb je straks nog nodig.
- 1 prei
- 3 penen
- Peterseliewortel
- 10 laurierblaadjes
- Ca 25 Korrels zwarte peper
- 10 blaadjes foelie
- vijf teentjes knoflook
- Grote ui
- 3 liter water
Op dit moment geen zout toevoegen.
Zet de Bouillon op en breng deze tot het kookpunt, daarna laag pitje ca 6-8 uur laten trekken. Zeef de bouillon, en laat deze afkoelen, zet hem daarna in de koelkast. Vlees afgekoeld ontdoen van de zenen, glibber etc. Afdekken en in de koelkast zetten.
De soeppan afwassen.
Dag 2
- 2,5 liter bouillon (als het minder is, iets water erbij, als het meer is, 2,5 liter afmeten en de rest later voor een saus gebruiken, of als opkikkertje, maar niet nu hier gebruiken, want dan kloppen de verhoudingen niet meer
- 500 gram bloem
- 30 blaadjes gelatine in koud water
- 325 gram vet van de bouillon, eventueel aangevuld met geklaarde boter
- 4 theelepels Scherpe mosterd,
- Wat nootmuskaat,
- Peper en zout,
- soyasaus (geen ketjap),
- fijngehakte peterselie en
Optioneel
- Wat chilisaus (flying goose bijvoorbeeld)
- Citroenrasp
De reden dat ik 50 stuks maak is omdat ze prima invriezen en het niet veel meer werk is dan 10 stuks. Alleen het draaien eigenlijk. Verder heb ik veel afnemers in de buurt, hier in de straat deel ik vaak met een aantal buren dit soort dingen, ook bv toetjes of taartjes en zij doen het ook.
Frikandellen lijken mij makkelijker dan krokettenquote:Op dinsdag 5 april 2022 19:18 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Frikandellen moet ik ook nog eens maken, gekochte vind ik niet lekker.
Ik heb het weer eens in een keer opgegetenquote:Op dinsdag 5 april 2022 18:13 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Das ook toevallig![]()
Lekker spul, het restje van gisteren ging vandaag ook op. Naast de kippensoep
En een kuiltje jusquote:Op dinsdag 5 april 2022 15:38 schreef golfer het volgende:
Vanavond: stamppot rauwe andijvie met uitgebakken gerookte spekblokjes en een braadworst.
quote:Op woensdag 6 april 2022 15:01 schreef Kanaroe het volgende:
Mijn oven is kaduuk....althans, de stoppenkast heeft een probleem en dat lijkt van de oven te komen.
Voor ik een 'mannetje' heb gevonden moet ik het dus met potten en pannen op het fornuis doen, en nu heb ik natuurlijk alleen trek in ovengerechten. Balennnnnnnnn, want ik heb geen inspiratie nu.
Het wordt een AVG-tje; 'katenhaasje' van de slager, gebakken krielaardappeltjes en salade van gewone kropsla, met tomaatjes, komkommer en feta.quote:Op woensdag 6 april 2022 15:48 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]![]()
Patatje stoof vanavond?
Ik eet vanavond spitskool met kaassaus, aardappelen en varkenshaas.
quote:Op woensdag 6 april 2022 17:22 schreef Mortaxx het volgende:
Frikandellen opengesneden frituren? Wat een gek
Ik heb precies zo'n kopquote:Op woensdag 6 april 2022 17:24 schreef ChildoftheStars het volgende:
Vandaag saai, stapel crackers met pindakaas. Geen zin in koken. Morgen weer netjes
quote:Op woensdag 6 april 2022 15:28 schreef golfer het volgende:
Vanavond bak ik jalapenoburgers met daarbij geroerbakte nasi met prei.
Moet kunnen af en toe.quote:Op woensdag 6 april 2022 17:24 schreef ChildoftheStars het volgende:
Vandaag saai, stapel crackers met pindakaas. Geen zin in koken. Morgen weer netjes
Wanneer je een speciaal bestelt is dit standaard zo goed als overal. Ik vind het opmerkelijk dat jij dat gek vindquote:Op woensdag 6 april 2022 17:22 schreef Mortaxx het volgende:
Frikandellen opengesneden frituren? Wat een gek
Ja toch?quote:Op woensdag 6 april 2022 18:21 schreef Prego het volgende:
[..]
Wanneer je een speciaal bestelt is dit standaard zo goed als overal. Ik vind het opmerkelijk dat jij dat gek vind
Je krijgt de groeten van de jaren 60.quote:Op woensdag 6 april 2022 17:15 schreef sigme het volgende:
[ afbeelding ]
Kapucijners, rode biet, gefruite siepels, lamsgehaktplatteballetjes
[ afbeelding ]
Toe rijstepap met boter. kaneel en stroop
Niks mis mee toch? Lekker vintage! Laatst bij mijn ouders in het dorp zo foute winkelcentrum- Chinees-Indisch gegeten.quote:Op woensdag 6 april 2022 18:39 schreef golfer het volgende:
[..]
Je krijgt de groeten van de jaren 60.
Nee, ervoor.quote:Op woensdag 6 april 2022 20:01 schreef sigme het volgende:
Frikadellen snij je toch een open ruggetje ná het frituren?
Goh. Weer wat geleerd!quote:
Een speciaal wordt na het frituren open gesneden btw.quote:
quote:Op donderdag 7 april 2022 09:58 schreef Karzai het volgende:
kwark met een banaan en een mandarijn
2 boterhammen met gebakken eieren en spek
vanavond goulash
Wat eten jullie vroeg.quote:Op donderdag 7 april 2022 15:58 schreef sigme het volgende:
[ afbeelding ]
Rijst met sperzieboontje en pindasaus, deze keer opgeleukt met wat taugé en kool in tomatensaus en met gekookt ei. Op tafel natuurlijk nog extra opleukers, deze keer atjar tjampoer, sambal, seroendeng en ketjap.
oei oeiquote:Op donderdag 7 april 2022 17:02 schreef Blues het volgende:
Ken je die mop van die vrouw die bijna nooit kookt en met een rest aard puree, gnocchi probeert te maken?
Dat mislukte![]()
![]()
Te weinig bloem en te lang gekookt denk ik.
Die mop kende ik nog nietquote:Op donderdag 7 april 2022 17:02 schreef Blues het volgende:
Ken je die mop van die vrouw die bijna nooit kookt en met een rest aard puree, gnocchi probeert te maken?
Dat mislukte![]()
![]()
Te weinig bloem en te lang gekookt denk ik.
Boks!quote:Op donderdag 7 april 2022 18:46 schreef Kanaroe het volgende:
Die mop kende ik nog niet![]()
Wel die van de vrouw die ooit dacht gnocchideeg te maken met de keukenmachine, en zo, onbedoeld, een batch behangerslijm produceerde
Prima opgelost. Italianen vinden t heus niet erg dat 1e keer is mislukt. Die oefenen jarenquote:Op donderdag 7 april 2022 18:56 schreef Blues het volgende:
[..]
Boks!![]()
Nou ja ik vond nog een restje penne en heb daar met zelfgemaakte gehaktballetjes in tomatensaus en wat sla toch nog een lekker bordje uit weten te persen[ afbeelding ]
Boh dat kan soms echt even lekker zijn ja.quote:
Ik drink het ook zelden.quote:Op vrijdag 8 april 2022 19:37 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Boh dat kan soms echt even lekker zijn ja.![]()
Drink nog weinig frisdrank, maar af en toe op een warme dag of zo.
Broodje kaassoufléquote:Op vrijdag 8 april 2022 18:35 schreef Mutsaers__78 het volgende:
Vrijdag snackdag, dus patat, broodje kroket, broodje kaassouffle en shoarmarol.
Had ik ookquote:
Bij lange na niet hoor denk.quote:Op vrijdag 8 april 2022 19:47 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Broodje kaassouflé![]()
Ben ik niet de enige dus
Ik heb er ook tijden niet aan gedacht maar laatst weer een paar 'verse' gerookte gekocht en ontleed. Heerlijk maar vervelend werkje. Dus heb ik ook weer wat snelle filet in een blikje gekocht.quote:Op zaterdag 9 april 2022 14:15 schreef Karzai het volgende:
ziet er lekker uit, makreel, ook wel weer eens trek in, lang niet gegeten
Ik maak broodjes hot dog vanavond
quote:Op zaterdag 9 april 2022 14:53 schreef Kanaroe het volgende:
Hier staat een pan sukadelapjes 'op grootmoeders wijze' te pruttelen, straks eten met haricots verts en verse frieten.
Fijn weekend en smakelijk eten allen!
quote:Op zaterdag 9 april 2022 15:43 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Aubergine 'lasagne' met extreem veel kaas.
Euhm, ik kijk nooit in dit topic, maar nu toevallig wel.quote:Op zaterdag 9 april 2022 17:37 schreef FranticDJ het volgende:
In navolging van een webshoplinkje gister kreeg ik zin.
Dus vanavond: Rocky Mountain Oysters
Totaal niet, beetje zwezerik achtig.quote:Op zaterdag 9 april 2022 18:01 schreef BillDauterive het volgende:
[..]
Euhm, ik kijk nooit in dit topic, maar nu toevallig wel.
Serieus? Wel eens aan gedacht om dit aan de slager te vragen, maar het lijkt me vrij taai.
Nog lekkerder dan mijn rode koolquote:Op zaterdag 9 april 2022 18:06 schreef christmastsunami het volgende:
Diepvries rode kool met appeltjes, met krieltjes en stoofvlees.
Limburgs stoofvlees, sjuurvleish
Dat is een stuk goedkoper dan ik dacht. Kennelijk is het niet zo'n populair product.quote:Op zaterdag 9 april 2022 18:03 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Totaal niet, beetje zwezerik achtig.
Als het taai is heb je het verneukt. Ik frituur het overigens niet, maar gebruik een oud familie recept wat heel erg hier op lijkt:
https://www.piethuysentru(...)uyt-recepten-nieuws/ (ff op 1.30 klikken)
Je kan ze overigens gewoon online bestellen
https://zorgnatuur.nl/vlees/testikels-of-stierenballen/
in NL niet, bij de zuiderburen haal je het in de supermarkt/bij de slagerquote:Op zaterdag 9 april 2022 18:40 schreef BillDauterive het volgende:
[..]
Dat is een stuk goedkoper dan ik dacht. Kennelijk is het niet zo'n populair product.
Ik ben benieuwd hoe je ze hebt klaargemaakt en of het lekker was. Lijkt me heel apart kwa structuur.quote:Op zaterdag 9 april 2022 18:43 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
in NL niet, bij de zuiderburen haal je het in de supermarkt/bij de slager
Kijk maar uit dat je niet straks het vet van je weegschaal af kan plukkenquote:Op zondag 10 april 2022 12:58 schreef FlippingCoin het volgende:
Twee verse croisantjes want het is zondag dus pluk de dag!!!
En vanavond pannekoeken bakken.
Welnee loop ik er wel weer af vandaagquote:Op zondag 10 april 2022 13:01 schreef Fok-it het volgende:
[..]
Kijk maar uit dat je niet straks het vet van je weegschaal af kan plukken
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |