He, dat had ik gisteren ook.quote:Op maandag 4 april 2022 16:35 schreef Kanaroe het volgende:
Straks rendang van runderriblap, rijst en sperzieboontjes.
Das ook toevalligquote:Op dinsdag 5 april 2022 18:10 schreef marc0871 het volgende:
[..]
He, dat had ik gisteren ook.
Alleen de boontjes vervangen met geroerbakte groenten in een zoetzure saus.
Ik heb me er weer een zere buik aan gegeten.
Maar lekker...![]()
Frikandellen moet ik ook nog eens maken, gekochte vind ik niet lekker.quote:Op dinsdag 5 april 2022 18:21 schreef marc0871 het volgende:
Voor vandaag ga ik zo beginnen aan patat met frikandellen speciaal.
Ik merk net dat de currysaus op is.
Ook geen probleem, met een goedgevulde kruidenkast.
5 eetlepels ketchup,
Theelepel suiker,
Afgestreken theelepel gemberpoeder,
Halve theelepel citroengras,
Halve theelepel uienpoeder,
Een paar draaien knoflook uit de molen,
Een keer stuiven met kaneel,
2 keer schudden met cayennepeper,
en één keer met kruidnagel.
Beter dan Hela.
De ideale buurmanquote:Op dinsdag 5 april 2022 19:17 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ben Rundvleeskroketten aan het maken, ca 50 stuks.
Dag 1
Allereerst de bouillon:
Ca 2000 gram soepvlees, mag een vetrand hebben en doorregen zijn, dat vet heb je straks nog nodig.
- 1 prei
- 3 penen
- Peterseliewortel
- 10 laurierblaadjes
- Ca 25 Korrels zwarte peper
- 10 blaadjes foelie
- vijf teentjes knoflook
- Grote ui
- 3 liter water
Op dit moment geen zout toevoegen.
Zet de Bouillon op en breng deze tot het kookpunt, daarna laag pitje ca 6-8 uur laten trekken. Zeef de bouillon, en laat deze afkoelen, zet hem daarna in de koelkast. Vlees afgekoeld ontdoen van de zenen, glibber etc. Afdekken en in de koelkast zetten.
De soeppan afwassen.
Dag 2
- 2,5 liter bouillon (als het minder is, iets water erbij, als het meer is, 2,5 liter afmeten en de rest later voor een saus gebruiken, of als opkikkertje, maar niet nu hier gebruiken, want dan kloppen de verhoudingen niet meer
- 500 gram bloem
- 30 blaadjes gelatine in koud water
- 325 gram vet van de bouillon, eventueel aangevuld met geklaarde boter
- 4 theelepels Scherpe mosterd,
- Wat nootmuskaat,
- Peper en zout,
- soyasaus (geen ketjap),
- fijngehakte peterselie en
Optioneel
- Wat chilisaus (flying goose bijvoorbeeld)
- Citroenrasp
De reden dat ik 50 stuks maak is omdat ze prima invriezen en het niet veel meer werk is dan 10 stuks. Alleen het draaien eigenlijk. Verder heb ik veel afnemers in de buurt, hier in de straat deel ik vaak met een aantal buren dit soort dingen, ook bv toetjes of taartjes en zij doen het ook.
Frikandellen lijken mij makkelijker dan krokettenquote:Op dinsdag 5 april 2022 19:18 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Frikandellen moet ik ook nog eens maken, gekochte vind ik niet lekker.
Ik heb het weer eens in een keer opgegetenquote:Op dinsdag 5 april 2022 18:13 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Das ook toevallig![]()
Lekker spul, het restje van gisteren ging vandaag ook op. Naast de kippensoep
En een kuiltje jusquote:Op dinsdag 5 april 2022 15:38 schreef golfer het volgende:
Vanavond: stamppot rauwe andijvie met uitgebakken gerookte spekblokjes en een braadworst.
quote:Op woensdag 6 april 2022 15:01 schreef Kanaroe het volgende:
Mijn oven is kaduuk....althans, de stoppenkast heeft een probleem en dat lijkt van de oven te komen.
Voor ik een 'mannetje' heb gevonden moet ik het dus met potten en pannen op het fornuis doen, en nu heb ik natuurlijk alleen trek in ovengerechten. Balennnnnnnnn, want ik heb geen inspiratie nu.
Het wordt een AVG-tje; 'katenhaasje' van de slager, gebakken krielaardappeltjes en salade van gewone kropsla, met tomaatjes, komkommer en feta.quote:Op woensdag 6 april 2022 15:48 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]![]()
Patatje stoof vanavond?
Ik eet vanavond spitskool met kaassaus, aardappelen en varkenshaas.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |