He, dat had ik gisteren ook.quote:Op maandag 4 april 2022 16:35 schreef Kanaroe het volgende:
Straks rendang van runderriblap, rijst en sperzieboontjes.
Das ook toevalligquote:Op dinsdag 5 april 2022 18:10 schreef marc0871 het volgende:
[..]
He, dat had ik gisteren ook.
Alleen de boontjes vervangen met geroerbakte groenten in een zoetzure saus.
Ik heb me er weer een zere buik aan gegeten.
Maar lekker...![]()
Frikandellen moet ik ook nog eens maken, gekochte vind ik niet lekker.quote:Op dinsdag 5 april 2022 18:21 schreef marc0871 het volgende:
Voor vandaag ga ik zo beginnen aan patat met frikandellen speciaal.
Ik merk net dat de currysaus op is.
Ook geen probleem, met een goedgevulde kruidenkast.
5 eetlepels ketchup,
Theelepel suiker,
Afgestreken theelepel gemberpoeder,
Halve theelepel citroengras,
Halve theelepel uienpoeder,
Een paar draaien knoflook uit de molen,
Een keer stuiven met kaneel,
2 keer schudden met cayennepeper,
en één keer met kruidnagel.
Beter dan Hela.
De ideale buurmanquote:Op dinsdag 5 april 2022 19:17 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ben Rundvleeskroketten aan het maken, ca 50 stuks.
Dag 1
Allereerst de bouillon:
Ca 2000 gram soepvlees, mag een vetrand hebben en doorregen zijn, dat vet heb je straks nog nodig.
- 1 prei
- 3 penen
- Peterseliewortel
- 10 laurierblaadjes
- Ca 25 Korrels zwarte peper
- 10 blaadjes foelie
- vijf teentjes knoflook
- Grote ui
- 3 liter water
Op dit moment geen zout toevoegen.
Zet de Bouillon op en breng deze tot het kookpunt, daarna laag pitje ca 6-8 uur laten trekken. Zeef de bouillon, en laat deze afkoelen, zet hem daarna in de koelkast. Vlees afgekoeld ontdoen van de zenen, glibber etc. Afdekken en in de koelkast zetten.
De soeppan afwassen.
Dag 2
- 2,5 liter bouillon (als het minder is, iets water erbij, als het meer is, 2,5 liter afmeten en de rest later voor een saus gebruiken, of als opkikkertje, maar niet nu hier gebruiken, want dan kloppen de verhoudingen niet meer
- 500 gram bloem
- 30 blaadjes gelatine in koud water
- 325 gram vet van de bouillon, eventueel aangevuld met geklaarde boter
- 4 theelepels Scherpe mosterd,
- Wat nootmuskaat,
- Peper en zout,
- soyasaus (geen ketjap),
- fijngehakte peterselie en
Optioneel
- Wat chilisaus (flying goose bijvoorbeeld)
- Citroenrasp
De reden dat ik 50 stuks maak is omdat ze prima invriezen en het niet veel meer werk is dan 10 stuks. Alleen het draaien eigenlijk. Verder heb ik veel afnemers in de buurt, hier in de straat deel ik vaak met een aantal buren dit soort dingen, ook bv toetjes of taartjes en zij doen het ook.
Frikandellen lijken mij makkelijker dan krokettenquote:Op dinsdag 5 april 2022 19:18 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Frikandellen moet ik ook nog eens maken, gekochte vind ik niet lekker.
Ik heb het weer eens in een keer opgegetenquote:Op dinsdag 5 april 2022 18:13 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Das ook toevallig![]()
Lekker spul, het restje van gisteren ging vandaag ook op. Naast de kippensoep
En een kuiltje jusquote:Op dinsdag 5 april 2022 15:38 schreef golfer het volgende:
Vanavond: stamppot rauwe andijvie met uitgebakken gerookte spekblokjes en een braadworst.
quote:Op woensdag 6 april 2022 15:01 schreef Kanaroe het volgende:
Mijn oven is kaduuk....althans, de stoppenkast heeft een probleem en dat lijkt van de oven te komen.
Voor ik een 'mannetje' heb gevonden moet ik het dus met potten en pannen op het fornuis doen, en nu heb ik natuurlijk alleen trek in ovengerechten. Balennnnnnnnn, want ik heb geen inspiratie nu.
Het wordt een AVG-tje; 'katenhaasje' van de slager, gebakken krielaardappeltjes en salade van gewone kropsla, met tomaatjes, komkommer en feta.quote:Op woensdag 6 april 2022 15:48 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]![]()
Patatje stoof vanavond?
Ik eet vanavond spitskool met kaassaus, aardappelen en varkenshaas.
quote:Op woensdag 6 april 2022 17:22 schreef Mortaxx het volgende:
Frikandellen opengesneden frituren? Wat een gek
Ik heb precies zo'n kopquote:Op woensdag 6 april 2022 17:24 schreef ChildoftheStars het volgende:
Vandaag saai, stapel crackers met pindakaas. Geen zin in koken. Morgen weer netjes
quote:Op woensdag 6 april 2022 15:28 schreef golfer het volgende:
Vanavond bak ik jalapenoburgers met daarbij geroerbakte nasi met prei.
Moet kunnen af en toe.quote:Op woensdag 6 april 2022 17:24 schreef ChildoftheStars het volgende:
Vandaag saai, stapel crackers met pindakaas. Geen zin in koken. Morgen weer netjes
Wanneer je een speciaal bestelt is dit standaard zo goed als overal. Ik vind het opmerkelijk dat jij dat gek vindquote:Op woensdag 6 april 2022 17:22 schreef Mortaxx het volgende:
Frikandellen opengesneden frituren? Wat een gek
Ja toch?quote:Op woensdag 6 april 2022 18:21 schreef Prego het volgende:
[..]
Wanneer je een speciaal bestelt is dit standaard zo goed als overal. Ik vind het opmerkelijk dat jij dat gek vind
Je krijgt de groeten van de jaren 60.quote:Op woensdag 6 april 2022 17:15 schreef sigme het volgende:
[ afbeelding ]
Kapucijners, rode biet, gefruite siepels, lamsgehaktplatteballetjes
[ afbeelding ]
Toe rijstepap met boter. kaneel en stroop
Niks mis mee toch? Lekker vintage! Laatst bij mijn ouders in het dorp zo foute winkelcentrum- Chinees-Indisch gegeten.quote:Op woensdag 6 april 2022 18:39 schreef golfer het volgende:
[..]
Je krijgt de groeten van de jaren 60.
Nee, ervoor.quote:Op woensdag 6 april 2022 20:01 schreef sigme het volgende:
Frikadellen snij je toch een open ruggetje ná het frituren?
Goh. Weer wat geleerd!quote:
Een speciaal wordt na het frituren open gesneden btw.quote:
quote:Op donderdag 7 april 2022 09:58 schreef Karzai het volgende:
kwark met een banaan en een mandarijn
2 boterhammen met gebakken eieren en spek
vanavond goulash
Wat eten jullie vroeg.quote:Op donderdag 7 april 2022 15:58 schreef sigme het volgende:
[ afbeelding ]
Rijst met sperzieboontje en pindasaus, deze keer opgeleukt met wat taugé en kool in tomatensaus en met gekookt ei. Op tafel natuurlijk nog extra opleukers, deze keer atjar tjampoer, sambal, seroendeng en ketjap.
oei oeiquote:Op donderdag 7 april 2022 17:02 schreef Blues het volgende:
Ken je die mop van die vrouw die bijna nooit kookt en met een rest aard puree, gnocchi probeert te maken?
Dat mislukte![]()
![]()
Te weinig bloem en te lang gekookt denk ik.
Die mop kende ik nog nietquote:Op donderdag 7 april 2022 17:02 schreef Blues het volgende:
Ken je die mop van die vrouw die bijna nooit kookt en met een rest aard puree, gnocchi probeert te maken?
Dat mislukte![]()
![]()
Te weinig bloem en te lang gekookt denk ik.
Boks!quote:Op donderdag 7 april 2022 18:46 schreef Kanaroe het volgende:
Die mop kende ik nog niet![]()
Wel die van de vrouw die ooit dacht gnocchideeg te maken met de keukenmachine, en zo, onbedoeld, een batch behangerslijm produceerde
Prima opgelost. Italianen vinden t heus niet erg dat 1e keer is mislukt. Die oefenen jarenquote:Op donderdag 7 april 2022 18:56 schreef Blues het volgende:
[..]
Boks!![]()
Nou ja ik vond nog een restje penne en heb daar met zelfgemaakte gehaktballetjes in tomatensaus en wat sla toch nog een lekker bordje uit weten te persen[ afbeelding ]
Boh dat kan soms echt even lekker zijn ja.quote:
Ik drink het ook zelden.quote:Op vrijdag 8 april 2022 19:37 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Boh dat kan soms echt even lekker zijn ja.![]()
Drink nog weinig frisdrank, maar af en toe op een warme dag of zo.
Broodje kaassoufléquote:Op vrijdag 8 april 2022 18:35 schreef Mutsaers__78 het volgende:
Vrijdag snackdag, dus patat, broodje kroket, broodje kaassouffle en shoarmarol.
Had ik ookquote:
Bij lange na niet hoor denk.quote:Op vrijdag 8 april 2022 19:47 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Broodje kaassouflé![]()
Ben ik niet de enige dus
Ik heb er ook tijden niet aan gedacht maar laatst weer een paar 'verse' gerookte gekocht en ontleed. Heerlijk maar vervelend werkje. Dus heb ik ook weer wat snelle filet in een blikje gekocht.quote:Op zaterdag 9 april 2022 14:15 schreef Karzai het volgende:
ziet er lekker uit, makreel, ook wel weer eens trek in, lang niet gegeten
Ik maak broodjes hot dog vanavond
quote:Op zaterdag 9 april 2022 14:53 schreef Kanaroe het volgende:
Hier staat een pan sukadelapjes 'op grootmoeders wijze' te pruttelen, straks eten met haricots verts en verse frieten.
Fijn weekend en smakelijk eten allen!
quote:Op zaterdag 9 april 2022 15:43 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Aubergine 'lasagne' met extreem veel kaas.
Euhm, ik kijk nooit in dit topic, maar nu toevallig wel.quote:Op zaterdag 9 april 2022 17:37 schreef FranticDJ het volgende:
In navolging van een webshoplinkje gister kreeg ik zin.
Dus vanavond: Rocky Mountain Oysters
Totaal niet, beetje zwezerik achtig.quote:Op zaterdag 9 april 2022 18:01 schreef BillDauterive het volgende:
[..]
Euhm, ik kijk nooit in dit topic, maar nu toevallig wel.
Serieus? Wel eens aan gedacht om dit aan de slager te vragen, maar het lijkt me vrij taai.
Nog lekkerder dan mijn rode koolquote:Op zaterdag 9 april 2022 18:06 schreef christmastsunami het volgende:
Diepvries rode kool met appeltjes, met krieltjes en stoofvlees.
Limburgs stoofvlees, sjuurvleish
Dat is een stuk goedkoper dan ik dacht. Kennelijk is het niet zo'n populair product.quote:Op zaterdag 9 april 2022 18:03 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Totaal niet, beetje zwezerik achtig.
Als het taai is heb je het verneukt. Ik frituur het overigens niet, maar gebruik een oud familie recept wat heel erg hier op lijkt:
https://www.piethuysentru(...)uyt-recepten-nieuws/ (ff op 1.30 klikken)
Je kan ze overigens gewoon online bestellen
https://zorgnatuur.nl/vlees/testikels-of-stierenballen/
in NL niet, bij de zuiderburen haal je het in de supermarkt/bij de slagerquote:Op zaterdag 9 april 2022 18:40 schreef BillDauterive het volgende:
[..]
Dat is een stuk goedkoper dan ik dacht. Kennelijk is het niet zo'n populair product.
Ik ben benieuwd hoe je ze hebt klaargemaakt en of het lekker was. Lijkt me heel apart kwa structuur.quote:Op zaterdag 9 april 2022 18:43 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
in NL niet, bij de zuiderburen haal je het in de supermarkt/bij de slager
Kijk maar uit dat je niet straks het vet van je weegschaal af kan plukkenquote:Op zondag 10 april 2022 12:58 schreef FlippingCoin het volgende:
Twee verse croisantjes want het is zondag dus pluk de dag!!!
En vanavond pannekoeken bakken.
Welnee loop ik er wel weer af vandaagquote:Op zondag 10 april 2022 13:01 schreef Fok-it het volgende:
[..]
Kijk maar uit dat je niet straks het vet van je weegschaal af kan plukken
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |