Lucky_Strike | donderdag 26 maart 2020 @ 16:36 |
In dit topic bespreken we alles rond de eerste opdracht van CUL / Kook mee met CUL: overlegtopic Op zondag 29 maart bakken we met iedereen die mee wil doen een brood. Regels rond deze opdracht: Het gaat hier wel om het echt bakken van een brood, niet om het in de oven leggen van een afbakbroodje. Dat is wel erg weinig uitdaging. Of je je oven, combimagnetron, AirFryer, barbecue of broodbakmachine gebruikt maakt niet uit. Of het kadetjes zijn of een focaccia of een broodbakmix is maakt ook niet uit. Algemene spelregels: De regels: - Kook op de aangegeven dag het aangegeven gerecht. - Er is geen tijdstip waarop iets klaar moet zijn, een datum is al specifiek genoeg. - Het maakt niet uit welk recept je gebruikt. - Eventuele aanvullende regels lees je bij de uitleg voor komende week Overigens hebben we ook al jaren een reeks over brood bakken: Topicreeks: Brood bakken in de oven #4: Te kneden of niet te kneden! [ Bericht 7% gewijzigd door Lucky_Strike op 26-03-2020 16:57:18 ] | |
Lucky_Strike | donderdag 26 maart 2020 @ 16:47 |
Uit het overlegtopic:
Mag Op zich maakt dat niet uit inderdaad. Als je de op de 'voorgeschreven' dat je resultaten deelt is dat helemaal prima. Vinden jullie het handig om per gerecht een apart topic te openen? Misschien wel he? Ik vind van wel Hoe kan dat nou? Ik ben erg benieuwd. | |
Lucky_Strike | donderdag 26 maart 2020 @ 16:48 |
| |
Feeeeble | donderdag 26 maart 2020 @ 16:49 |
Kan je het ook echt een paar dagen zo op een plank onder een theedoek bewaren? Is het dan nog lekker? | |
Lucky_Strike | donderdag 26 maart 2020 @ 16:49 |
| |
qltel | donderdag 26 maart 2020 @ 16:50 |
ja, gaat wel, maar je kunt het ook gewoon invriezen. | |
Feeeeble | donderdag 26 maart 2020 @ 16:53 |
Wel leuk om een keer te proberen, ben benieuwd | |
Lonaa | donderdag 26 maart 2020 @ 17:01 |
TVP | |
BE | donderdag 26 maart 2020 @ 17:08 |
Oeh jaaa! Een no-knead bread! Lang niet gedaan. | |
qltel | donderdag 26 maart 2020 @ 17:35 |
Ja, is zeker leuk en erg makkelijk. Ik heb er altijd erg goede resultaten mee gehaald. | |
HaverMoutKoekje | donderdag 26 maart 2020 @ 17:55 |
Ik ben een beetje lui geworden qua bakken, alleen bolletjes bak ik nog regelmatig. Als ik het niet vergeet doe ik mee | |
Lucky_Strike | donderdag 26 maart 2020 @ 19:16 |
Zachte bolletjes? Die willen wij ook nog eens maken. | |
Yinny | donderdag 26 maart 2020 @ 20:08 |
Van de week moest er nog karnemelk op en toen dit gebakken https://www.google.com/am(...)ish-soda-bread%3famp Mooie reden om, ook voor mij, een no knead bread van mijn kookbucketlist af te halen! | |
Barreltje | vrijdag 27 maart 2020 @ 08:35 |
Voor de vaste broodbakkers: Bloem of meel ? | |
Farenji | vrijdag 27 maart 2020 @ 08:49 |
Leuk! Ik ben net vorige week begonnen met broodbakken. Heb sindsdien twee broden gebakken, en ik was toch al van plan om in het weekend nog een mooi zuurdesem-brood te bakken. Dus ik doe mee! | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 27 maart 2020 @ 10:53 |
Ja zachte bruine bolletjes nav een recept van Levine. Ik heb 2 boeken van haar | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 27 maart 2020 @ 10:54 |
Ik heb meestal een mix, deel patentbloem en deel volkorenmeel | |
Yinny | vrijdag 27 maart 2020 @ 13:45 |
Hier is een mooi schrijfsel erover! https://broodsmakelijk.nl/broodbakmachine/meel-kopen | |
minilot | vrijdag 27 maart 2020 @ 14:17 |
Zondagochtendontbijt met een vers baksel dan maar! Leuk initiatief! | |
Muck | vrijdag 27 maart 2020 @ 21:57 |
Dat dus Het is echt lang geleden, dus ik moet het maar weer eens doen | |
BE | vrijdag 27 maart 2020 @ 22:50 |
Godzijdank heb ik altijd extra bloem staan want het is nergens te vinden. | |
minilot | zaterdag 28 maart 2020 @ 02:44 |
Ik heb nog vier kilo bloem, theoretisch zou het moeten lukken, voor tweeënhalf personen brood en woensdag een quiche Heb al een eeuwigheid niks anders gebakken dan simpele no-knead ontbijtbroodjes (Wellicht ook bruikbaar voor de broodn00bs hier > http://breadandcompanatic(...)oof-overnight-rolls/ en dan gewoon 400 gram doorsnee bloem gebruiken. Succes! ), dus nu wel leuk om eindelijk weer eens wat anders te doen. Bij het afgelopen week opruimen van mijn voorraadkast (voor het eerst in zeven jaar - hoofdlamp en pikhouweel waren essentieel ) vond ik een aangebroken zak gedroogde adukiboontjes en zo ontstond het idee om zoete rodebonenpasta te maken om zondag een Chinees melkbrood mee te vullen. Recept: https://thewoksoflife.com/red-bean-bread/ (Ik maak de helft, want alleen het grote brood en niet de aanvullende bolletjes) Volg hier of het een ramp wordt of niet De bonen: Net voor komende nacht in de week gezet. Trusten bonen! [ Bericht 5% gewijzigd door minilot op 28-03-2020 04:17:14 ] | |
Yinny | zaterdag 28 maart 2020 @ 08:18 |
In plaats van no knead bread zit ik te denken aan een brioche of... Deze lijkt me ook heel lekker: https://en.christinesreci(...)anese-style.html?m=1 Alleen geen melkpoeder in huis, dat zal ik weg moeten laten... | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 28 maart 2020 @ 09:58 |
9 gm is 9 gram? Dat is echt heel weinig en zal je niet zo missen denk ik. Melkpoeder is op zich wel te koop bij de grotere AH’s | |
Yinny | zaterdag 28 maart 2020 @ 10:49 |
Dank je. Heb alleen al boodschappen gedaan en wil niet speciaal daarvoor naar buiten 😂 | |
Lot_1 | zaterdag 28 maart 2020 @ 10:58 |
Ik ben een dag te vroeg Net een maïsbrood in de tweede rijs staan. Ik was geïnspireerd door de Facebook-pagina van de kinderopvang, waar ze een broodbakinstructie en live stream van het bakken deelden. Zelf bak ik ook weinig meer, dus ik moest weer opzoeken hoe het ook al weer ging met vormen en rijzen. | |
mikieu | zaterdag 28 maart 2020 @ 11:02 |
Worden die erg luchtig? Ik vind mijn eigen nog wat te compact, veel die ze hier eten vinden dat super lekker alleen zou ik graag toch eens wat lichtere bollen maken. | |
Lucky_Strike | zaterdag 28 maart 2020 @ 11:20 |
Heeft iemand een fijn recept voor witte zachte bolletjes? Ik lust wel een broodje hamburger morgen. | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 28 maart 2020 @ 12:45 |
Nou, precies goed zou ik zeggen Supermarkt bollen zijn zo luchtig dat ik het idee heb dat ik vooral lucht hap. | |
AnneX | zaterdag 28 maart 2020 @ 13:52 |
Toevallig van de onvolprezen Kayotic van de week opgeslagen. Haar twitterfeed is verder rete irritant Wát.een.betweter. In ca 15 mins kneden tot soepel deeg. Verdelen in 15 balletjes, 20 mins laten rusten. Broodjes vormen en in braadslede (met papier), bestrijken met ei en 80 mins laten rijzen. Oven voorverwarmen op 250, broodjes erin en dan op 240 draaien en in 12 mins afbakken. Afbeelding Nog steeds geen gist in het dorp verkrijgbaar. Die ik heb is van Oetker, dichte verpakking, tht 0818 Doet niks meer, hé. | |
douche-eendje | zaterdag 28 maart 2020 @ 14:16 |
Oeh ja, ik heb morgen sowieso bakdag dus doe mee Anne, zou je het niet kunnen proberen? Is er niet een makkelijke manier om snel te zien of je gist het nog doet? | |
AnneX | zaterdag 28 maart 2020 @ 14:17 |
Geen idee. Ben de bak skills kwijtgeraakt de afgelopen jaren, op appeltaart en brownies na. En daarvoor is geen gist nodig. | |
Lucky_Strike | zaterdag 28 maart 2020 @ 14:24 |
Dank je | |
broccolitaart | zaterdag 28 maart 2020 @ 14:49 |
" Je kan testen of je gist het nog doet door een paar gram gist toe te voegen aan lauwwarm water en eventueel een beetje suiker. Als het na een kwartiertje gaat bubbelen kan je het gist nog gebruiken. Zo niet, gooi het dan maar snel weg en koop nieuw." https://dekeukenvankniede(...)ijn-gist-rijst-niet/ | |
AnneX | zaterdag 28 maart 2020 @ 15:02 |
Oh. Dank je | |
AnneX | zaterdag 28 maart 2020 @ 16:59 |
Nou, net klaar. Denk dat het niks wordt met http://breadandcompanatic(...)oof-overnight-rolls/ De foto’s van voorbereiding: Vanwege de gist alert tip van brocolitaart de oventhermometer te voorschijn gehaald. Alles afgewogen etc.etc. Het staat dus als een afgedekt in de buurt van de radiator. Afwachten maar. | |
Yinny | zaterdag 28 maart 2020 @ 17:06 |
Ik ben ook begonnen! Plan is om het deeg in de koelkast te laten rijzen en morgen pas tweede rijs en bakken. https://imgur.com/a/p4ejMOa [ Bericht 15% gewijzigd door Yinny op 28-03-2020 17:13:21 (Waarom doet plaatje het nou niet?) ] | |
minilot | zaterdag 28 maart 2020 @ 17:19 |
@Yinny Succes! Van dat wolkige zachtzoete Hokkaidobrood is echt zó lekker Een paar keer gebakken en telkens dacht ik: had ik maar een slaapzak van dit kruim. Zó fluffy! | |
minilot | zaterdag 28 maart 2020 @ 17:24 |
@AnneX Ik kan me niet voorstellen dat de hoeveelheid water klopt, het deegprutje hoort zoveel natter! Hoeveel heb je erin gedaan op 400 gram bloem/meel? | |
AnneX | zaterdag 28 maart 2020 @ 17:28 |
Euh, 350 ml. | |
minilot | zaterdag 28 maart 2020 @ 17:32 |
Bijzonder, ik snap er niks van! Dit recept minstens honderd keer gemaakt, het kledderige deeg is na het mengen van de ingrediënten altijd nog gewoon doorroerbaar van consistentie. | |
AnneX | zaterdag 28 maart 2020 @ 17:33 |
Zo herinner ik het mij ook.😳 Zojuist het bord opgetild en het rijst zo de kom uit.🤪 Ga het maar in een grotere deegkom doen. De gist werkt blijkbaar! Het stortte in - natuurlijk - bij overdoen. [ Bericht 5% gewijzigd door AnneX op 28-03-2020 17:39:12 ] | |
minilot | zaterdag 28 maart 2020 @ 17:34 |
Intussen: boontjes aan de kook! | |
minilot | zaterdag 28 maart 2020 @ 17:38 |
Ik zie nu dat je geen doorsnee volkoren meel hebt, maar een broodbakmix waar óók al gist in zit! Ai! Ik zou het maar bij de radiator vandaan halen voordat straks je hele verdieping eronder zit | |
AnneX | zaterdag 28 maart 2020 @ 17:39 |
Ohohoh. Nu midden in de kamer.ow, zal het toetsbord ook maar verplaatsen... | |
Roosgeluk | zaterdag 28 maart 2020 @ 17:42 |
de luchtvochtigheid is op dit moment ook knoerd droog. Dat heeft ook invloed op je bloem en op je bereidingswijze en zo. Onderstaand brood heb ik al vaak gebakken. Is glutenrvij (voor mij van levensbelang) en zonder gist. Het amandelmeel vervang ik door een gv broodmix. Vind het anders te zwaar en zoet. Je kunt met het basisrecept ook eindeloos variëren met wat je er aan toevoegt. https://uitpaulineskeuken(...)ten-en-vruchten.html Ze heeft nog zo veel meer lekkere recepten. En zag geïnspireerd door dit topic, dat ze nog wat brood recepten had staan zonder gist. Voor de gistlozen onder ons op dit moment. | |
minilot | zaterdag 28 maart 2020 @ 17:42 |
Ik vind het nu al gezellig, dat samen brood bakken en het is nog niet eens zondag! | |
Yinny | zaterdag 28 maart 2020 @ 17:44 |
Nog nooit zelf gemaakt, dus ik ben benieuwd! Iedereen, heel veel plezier! Intussen nog een lepel meel bij gedaan, want het wil niet echt een deeg worden😂 | |
Candaasje | zaterdag 28 maart 2020 @ 18:00 |
Ik ga denk ik morgen eens een eenvoudig bananenbrood maken | |
Barreltje | zaterdag 28 maart 2020 @ 18:03 |
Ik ga jouw fool-proof broodjes maken.. Vanavond hopelijk bloem van de albèrt en dan met het gist van @sigme aan de slag! Ik heb er zin in! | |
UIO_AMS | zaterdag 28 maart 2020 @ 18:20 |
Ik hou het simpel: brood uit de stoofpan uit de oven. | |
Farenji | zaterdag 28 maart 2020 @ 18:42 |
Mijn deeg staat al te rijzen (in de koelkast). Heb het vanmorgen goed en lang gekneed, mijn zuurdesem starter was nu veel levendiger dan vorige week en rook ook gistiger, dus ik hoop dat ik morgen een mooi brood uit de oven kan toveren! | |
Lucky_Strike | zaterdag 28 maart 2020 @ 18:45 |
Ja he? Ik ga ook je foolproof broodjes maken. En ook nog witte bolletjes. Morgen wordt geen gezonde dag | |
Lucky_Strike | zaterdag 28 maart 2020 @ 18:49 |
Correctie. Nou wil ik deze. Bijna hetzelfde als uit het filmpje van @qltel maar zonder 20 keer vouwen. | |
douche-eendje | zaterdag 28 maart 2020 @ 18:55 |
Ik weet nog niet wat ik allemaal wil maken. Sowieso kaasbroodjes en wil ook wat gewoon brood maken voor komende week. | |
UIO_AMS | zaterdag 28 maart 2020 @ 19:19 |
Ik maak hem wel met tarwemeel volkoren ipv bloem. Maakt dat nog verschil voor de verhoudingen? Zal toch niet? | |
Syrena | zaterdag 28 maart 2020 @ 19:23 |
Zo, het foolproofbroodjesdeeg staat op het aanrecht Mijn gist was houdbaar tot juni 2017, dus iets meer dan een pinch gebruikt. 100 gr spelt, 100 gram volkoren, 200 gr bloem. Het zag er hetzelfde uit als op het blog, maar niet echt goed doorroerbaar. We zullen zien. | |
Barreltje | zaterdag 28 maart 2020 @ 20:02 |
Ik heb fool-proof stress!! Op mn gist zakje (7gram) staat dat het voor 500 graan meel is.. en dan staat er in het recept dat je 1 gram moet gebruiken (bij 400 gram meel.. ) Welke leidraad moet ik nou gebruiken | |
douche-eendje | zaterdag 28 maart 2020 @ 20:18 |
Je ging no-knead doen toch? Die laat je best een tijd staan dus dat moet wel goedkomen | |
Barreltje | zaterdag 28 maart 2020 @ 20:23 |
Nope de fool-proof van minilot: http://breadandcompanatic(...)oof-overnight-rolls/ Die moet ook een hele nacht staan.. wat gebeurt er dan als je er teveel gist in doet? #broodn00b | |
Lucky_Strike | zaterdag 28 maart 2020 @ 20:25 |
Ik heb geen idee, ben geen broodbakker. Ik vraag me ineens af tot wanneer het blikje gist dat ik net opentrok houdbaar was. | |
Barreltje | zaterdag 28 maart 2020 @ 20:27 |
De/Het gist houdt de gemoederen nog lang bezig | |
LeSage | zaterdag 28 maart 2020 @ 20:27 |
BE tipte jullie initiatief in OUD en omdat ik op dit moment wel wat uitdaging in mijn leven kan gebruiken (gesloten horeca-werk) ga ik gewoon gezellig meedoen! Beetje last-minute, dus het enige wat nog kan voor morgen qua brood zijn de no-knead broodjes, dus dat ga ik zo maar even in elkaar zetten | |
Myraela | zaterdag 28 maart 2020 @ 20:42 |
Ik heb echt lang niet gekookt of gebakken, maar ben toch erg eigenwijs. Dus ik heb maar gewoon wat gedaan, laat het nu een nachtje in de koelkast staan, morgenochtend eruit en dan bij de lunch in de pizzaoven. Ook geen idee of het een goed plan was om vast wat rozemarijn door de olie te doen. Morgen nog wat in knoflook gemarineerde tomaatjes erop en dan noemen we het een focaccia. Van volkoren spelmeel. | |
Lucky_Strike | zaterdag 28 maart 2020 @ 20:48 |
Houdbaar tot juni 2020 | |
Aure | zaterdag 28 maart 2020 @ 20:53 |
Ik begin morgen pas hoor | |
Zo-is-dat | zaterdag 28 maart 2020 @ 20:55 |
De 1 gram omdat je het deeg over nacht laat staan heb je maar zo weinig gist nodig. De 7 gram is voor maar een uurtje rijzen. Leuk plan dit! Ik moet mijn brood bakken ook echt weer eens op pakken. Ook een nieuw desempje maken Alleen is al het meel steeds op gelukkig had ik nog een grote zak witte en een zak spelt meel staan Morgen de no knead broodjes lekker! | |
minilot | zaterdag 28 maart 2020 @ 20:57 |
De instructie op je zakje gist gaat uit van een korte rijstijd (ten hoogste zo'n twee uur), terwijl het deeg in het recept een hele nacht kan rijzen, en door al die extra tijd heb je veeeeeel minder gist nodig. | |
minilot | zaterdag 28 maart 2020 @ 20:57 |
Oh, spuit elf | |
minilot | zaterdag 28 maart 2020 @ 21:02 |
Nog even over het gebruik van volkoren shizzle, aka meel, je kunt dat dus niet zomaar (deels) in plaats van witte bloem gebruiken, lieverds! Volkoren heeft gewoonlijk heel wat meer water nodig om er een werkbaar deeg van te maken. Zo niet, dan potentieel baksteenbrood. | |
minilot | zaterdag 28 maart 2020 @ 21:03 |
Ik sta er speciaal vroeg voor op Het streven is het brood af te hebben voor het ontbijt, dus dan moet ik bij nacht en ontij mijn bed uit | |
Aure | zaterdag 28 maart 2020 @ 21:04 |
Ik ga worstenbroodjes maken dus dat duurt allemaal niet zo heel lang. Maar ik ga er niet eerder voor opstaan | |
Clubsoda | zaterdag 28 maart 2020 @ 21:17 |
Ik vind deze fijn: https://nombelina.com/zelfgemaakte-hamburger-broodjes/ Wij hebben nog een broodbakgebeuren uit een kerstpakket liggen, misschien ga ik me daar morgen maar eens aan wagen. Mochten we daar niet aan toe komen dan heb ik vandaag prima pizza gebakken, dus mijn portie 'klooien met deeg' voor dit weekend is sowieso al binnen | |
Barreltje | zaterdag 28 maart 2020 @ 21:18 |
Ik sta sowieso laat op.. dus mijn broodjes zijn er ergens tijdens de brunch En benieuwd naar de toevoegingen van Myraela.. | |
Zo-is-dat | zaterdag 28 maart 2020 @ 21:21 |
Ik ben heeeel benieuwd! Ook naar mijn brood want m’n gist bleek oud heb wel verse nog maar het zit er al door en gezien de geringe hoeveelheid beschikbare bloem doe ik het deegje niet opnieuw, duimen maar dat ie het gewoon nog doet | |
Farenji | zaterdag 28 maart 2020 @ 21:37 |
Je weet dat vannacht de zomertijd ook nog eens ingaat? | |
BE | zaterdag 28 maart 2020 @ 21:39 |
Tussenstand. | |
UIO_AMS | zaterdag 28 maart 2020 @ 21:43 |
Daar kwam ik ook al achter toen ik bezig was. Deeg was heel droog. Heb dus meer water gebruikt dan in het recept stond. Bedankt! | |
AnneX | zaterdag 28 maart 2020 @ 22:03 |
Er is toch onderscheid genoemd tussen gedroogde (1 gram) en verse (3 gram) gist. Spuit11 blijkt ná verversen van pagina | |
golfer | zaterdag 28 maart 2020 @ 22:10 |
Ik ook. Met fotoreportage van mij al eerder gepubliceerde recept: CUL / Kook mee met CUL: brood bakken op 29-03 | |
Muck | zaterdag 28 maart 2020 @ 22:25 |
Mijn no knead brood staat te rijzen als een malle | |
AnneX | zaterdag 28 maart 2020 @ 22:36 |
Gist | |
Muck | zaterdag 28 maart 2020 @ 22:37 |
Ja Ik blijf het ergens fascinerend vinden hoe zoiets werkt [ Bericht 13% gewijzigd door Muck op 28-03-2020 22:54:13 ] | |
douche-eendje | zaterdag 28 maart 2020 @ 22:52 |
Hier staat de biga (voordeeg) voor morgen klaar | |
minilot | zondag 29 maart 2020 @ 08:08 |
Grmbl, verslapen. Altijd wordt mijn koter ergens tussen 03:00 en 05:00 wakker voor een dosis melk van ondergetekende en net deze keer niet. Net wakker. Laat brood. Aan de slag! | |
Syrena | zondag 29 maart 2020 @ 08:25 |
Mmhhhh zomertijd De man rent al door het huis. Deeg is verdubbeld | |
Zo-is-dat | zondag 29 maart 2020 @ 08:36 |
No knead broodjes kunnen over 40 minuten de oven in, het gist deed het nog! had ietsje actiever mogen zijn maar t komt wel goed | |
Aure | zondag 29 maart 2020 @ 08:40 |
Jullie zijn vroeg mijn worstenbroodjes worden denk ik een second lunch | |
UIO_AMS | zondag 29 maart 2020 @ 08:45 |
Deeg was mooi omhoog gekomen, maar ik bedacht me net dat ik te weinig zout heb gebruikt. In plaats van 1,5 theelepel maar 1 theelepel. Net dus nog een halve theelepel toegevoegd en er doorheen gevouwen. Deeg zakte wel flink in. Laat het dus nog maar een paar uur staan voor ik ga bakken. | |
Barreltje | zondag 29 maart 2020 @ 09:00 |
Wat is het effect van teveel of te weinig zout op het deeg? | |
Sigaartje | zondag 29 maart 2020 @ 09:02 |
Ik wil graag meedoen, maar ik heb mezelf in quarantaine gezet. Ik ben aan het snotteren. | |
douche-eendje | zondag 29 maart 2020 @ 09:03 |
Teveel vind je gist en je smaak niet leuk. Te weinig, nog sneller een droog brood en vooral smaak. | |
Clubsoda | zondag 29 maart 2020 @ 09:03 |
Het mooie is dat je in quarantaine ook kunt bakken | |
HaverMoutKoekje | zondag 29 maart 2020 @ 09:32 |
Ik ben mijn eenkoorn bolletjes aan het mengen | |
Yinny | zondag 29 maart 2020 @ 09:40 |
Het deeg uit de koelkast gehaald, gevormd en nu klaar voor tweede rijs. Het was een heel stevig deeg geworden, hopelijk doordat de boter hard geworden is en niet door de extra eetlepel meel. Het rolde niet echt lekker soepel uit, gelukkig kreeg ik hulp. Nu een uurtje wachten!
| |
Yinny | zondag 29 maart 2020 @ 09:46 |
Het is zondag, dus rond 16 uur borreltijd toch? 🙂 | |
Farenji | zondag 29 maart 2020 @ 09:48 |
Ik heb besloten om mijn brood in een cakevorm te bakken. Vorige keren deed ik het gewoon op de bakplaat en zakte het deeg wat uit waardoor het brood wat te plat werd. Het is in ieder geval vannacht genoeg gerezen om het blik helemaal te vullen. Het staat nu voor de tweede keer te rijzen. | |
Zo-is-dat | zondag 29 maart 2020 @ 09:50 |
En kruim: Met roomboter er op, jummmm! Dit moet ik veel vaker doen! [ Bericht 14% gewijzigd door Zo-is-dat op 29-03-2020 11:14:23 ] | |
minilot | zondag 29 maart 2020 @ 09:55 |
Veel te laat wakker voor ontbijtbrood maar niet wakker genoeg om de ingrediënten van het recept te halveren. Na drie blunders en toch eerst maar koffie gezet, de onderdelen min of meer correct bij elkaar: Braaf zacht deegje Uiteindelijk dan. Ik heb niet zo'n fancy standmixer en pfoe, met ei en slagroom en melk verrijkt deeg twintig minuten met de hand kneden is een bitch, qua plakkerig Maar het kwam goed! Zet 'm op, vensterbankdeeg - tot straks! | |
Sigaartje | zondag 29 maart 2020 @ 09:56 |
Klopt, maar dan moet ik even bestellen, ga ik ook doen en dan doe ik ook mee. Ik heb gebrek aan vers brood. | |
Sigaartje | zondag 29 maart 2020 @ 09:56 |
Ziet er goed uit! | |
Farenji | zondag 29 maart 2020 @ 09:59 |
Je plaatjes doen het alleen als ik ze in een nieuw tab open, maar damn dat ziet er goed uit zeg! | |
UIO_AMS | zondag 29 maart 2020 @ 10:07 |
Dat kennelijk. Had ook geen idee. Ga nu de pan opwarmen in de oven. Over anderhalf uur is het brood klaar. Mooi op tijd voor de lunch. . | |
Yinny | zondag 29 maart 2020 @ 10:12 |
Wow, die zijn mooi gelukt! | |
Yinny | zondag 29 maart 2020 @ 10:15 |
Respect! Met de hand kneden kwam bij mij niet eens op😂 | |
Barreltje | zondag 29 maart 2020 @ 10:17 |
Je plaatjes doen het niet bij mij.. | |
Lucky_Strike | zondag 29 maart 2020 @ 10:18 |
Jullie baksels | |
HaverMoutKoekje | zondag 29 maart 2020 @ 10:29 |
De link openen in nieuw tabblad. Ik bak de laatste jaren met verse gist (te koop bij de Jumbo), maar nu even behelpen met de gedroogde versie . Ik heb wel de indruk dat hij minder snel aan het rijzen is. En ik had ook geen honing dus beetje lichtbruine basterdsuiker met klein beetje water als alternatief. [ Bericht 9% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 29-03-2020 10:35:27 ] | |
douche-eendje | zondag 29 maart 2020 @ 10:39 |
Ja hoi. Ik bak vandaag 2 broden met hazelnoten, 2 kleine paprika-peterselie broden en 24 kaasbroodjes .
| |
Lucky_Strike | zondag 29 maart 2020 @ 10:41 |
Oh | |
HaverMoutKoekje | zondag 29 maart 2020 @ 10:42 |
https://imgur.com/gallery/kKecmAd Hoe moet je plaatjes plakken met Imgur | |
douche-eendje | zondag 29 maart 2020 @ 10:43 |
Ik kon niet kiezen dus dan maar 3 dingen | |
douche-eendje | zondag 29 maart 2020 @ 10:44 |
Lukt mij mobiel ook niet, plaatsen doe ik altijd maar via laptop | |
Zo-is-dat | zondag 29 maart 2020 @ 10:53 |
Ik heb geen laptop daarom de vage plaatsjes, sorry! Dank voor de reacties, ze waren heeeeerlijk! Wat zien jou degen er veelbelovend uit Heerlijk de hele dag bakken! | |
Farenji | zondag 29 maart 2020 @ 10:54 |
Long press op de afbeelding, toon in nieuw tabblad en dan daarvan de url kopieren. | |
BE | zondag 29 maart 2020 @ 10:58 |
Ik ben altijd lang aan het klooien ook tot ik ergens in de url iets met jpg tegenkom. Ah tx @Farenji, ik onthou nooit hoe ik het doe. Fijne foto’s hier al! Ik doe de versie van @qltel en moet nog een uurtje wachten tot het brood de oven in kan. Die 20 keer vouwen viel overigens enorm mee, dat is niet meer dan overslaan. Interessant trouwens over zout en minder snel oud brood. Ik ben altijd geneigd om minder zout te gebruiken, want zout, maar heb me nu aan het recept gehouden, want smaak. Fijne bijkomstigheid dus. | |
qltel | zondag 29 maart 2020 @ 11:05 |
En dat vouwen is erg goed om de gluten steviger te maken.. | |
BE | zondag 29 maart 2020 @ 11:07 |
Overigens heb ik me daar niet braaf aan gehouden. Had het specifieke getal 20 niet meegekregen (kinderherrie op de achtergrond), ik heb meer gekeken naar of mijn deeg dezelfde consistentie had als het deeg op het filpmje. | |
UIO_AMS | zondag 29 maart 2020 @ 11:12 |
Hmm, deeg was toch erg nat. Werd niet echt een mooi bolletje. Maar goed, het staat in de oven. | |
Barreltje | zondag 29 maart 2020 @ 11:12 |
Ik zal ook even een update doen.. Gister begonnen met alles afwegen, ik gebruikte 200 gr broodbloem van Robèrt en 200 gr farine de ble noir Gemengd en met theedoek eroverheen in de keuken neergezet Vanmorgen zag dat er zo uit: Ik vond het wat weinig bubbelig.. dus nog even een uurtje in de warmere woonkamer gezet.. Daarna brood gevouwen en nu wachten tot ik het mag gaan bewerken
| |
Hupje | zondag 29 maart 2020 @ 11:13 |
Ik zag het een beetje laat, maar mijn broodjes zijn inmiddels ook aan het rijzen. Leuk idee dit! | |
Zo-is-dat | zondag 29 maart 2020 @ 11:15 |
Jaaah! Gelukt! heb de plaatjes gemaakt! Dank | |
HaverMoutKoekje | zondag 29 maart 2020 @ 11:15 |
Gelukt | |
Ynske | zondag 29 maart 2020 @ 11:16 |
N Jaaaaa daar heb ik zin in.... * Ynske doet ook mee. Kleine in de stoel mee naar de keuken. | |
Yinny | zondag 29 maart 2020 @ 11:32 |
Brood is klaar! Nog even met kwastje boter eroverheen gesmeerd Helaas net niet helemaal gaar, wel heeeel zacht, maar niet heel fluffy. Had toch langer moeten kneden, denk ik. Smaak is wel goed! | |
UIO_AMS | zondag 29 maart 2020 @ 11:32 |
Het proces tot nu toe met foto's achter spoilers
| |
Yinny | zondag 29 maart 2020 @ 11:37 |
Wauw! Een bakmarathon! | |
LeSage | zondag 29 maart 2020 @ 11:49 |
Echt hartstikke lekker Weinig werk, goedkoop, veel lekkerder dan die danerolles croissantjes die we vaak op zondagochtend bakken. | |
Ynske | zondag 29 maart 2020 @ 11:50 |
Klaar om te rijzen | |
minilot | zondag 29 maart 2020 @ 11:57 |
De vulling barstte al voortijdig uit het deeg en het aanvullende vlechtwerk werd wat gehinderd door het tegelijkertijd moeten begeleiden van de Skypedate tussen mijn tweejarige en zijn driejarige vriendin, maar ach.. Ik ga de oven eens voorverwarmen! | |
HaverMoutKoekje | zondag 29 maart 2020 @ 11:58 |
Oh ja, die rare vormen herken ik van mijn pogingen met die no knead broodjes | |
Myraela | zondag 29 maart 2020 @ 11:58 |
Ziet er heel lekker uit. | |
BE | zondag 29 maart 2020 @ 12:01 |
Mmm, gisteren zalm uit de oven gegeten. Nu ruikt het hier naar vis terwijl de oven voorverwarmd. Hopelijk smaakt het brood straks niet naar vis. | |
LeSage | zondag 29 maart 2020 @ 12:05 |
Ik vind het ook tof om alle voorbereidingen en resultaten te zien. Beetje inspiratie op doen Krijg er wel trek van | |
Barreltje | zondag 29 maart 2020 @ 12:06 |
Hier een fool die de fool-proof broodjes liet mislukken.. Ik geef mijn zout toevoeging de schuld.. Ik was er niet zo nauwkeurig mee en deed het "uit de losse hand".. Ik vrees dat ok mn gist vermoord heb.. | |
Barreltje | zondag 29 maart 2020 @ 12:07 |
Ik heb vanmorgen mijn bakplaat nog staan schrobben om geur overdracht te voorkomen | |
Lonaa | zondag 29 maart 2020 @ 12:08 |
Ik heb ze ok al eens laten mislukken. | |
Barreltje | zondag 29 maart 2020 @ 12:08 |
Ik ben echt enorm benieuwd naar dit brood! Waarom in een pan? En staat het recept al ergens ?(te lui om te zoeken) | |
Syrena | zondag 29 maart 2020 @ 12:09 |
Mijn no kneads waren precies de speltafbakbroodjes van de Aldi toen ze klaar waren alleen weken mijn vormen af. Volgende keer oven langer voorverwarmen, ze bleven bleekjes. | |
Barreltje | zondag 29 maart 2020 @ 12:09 |
Maar wat een feest dit topic!! Zo leuk om alle andere creaties te zien! Genoeg inspiratie om nog eens een brood te maken! Wat enorm leuk om te doen! | |
Yinny | zondag 29 maart 2020 @ 12:10 |
Mooi gelukt! | |
BE | zondag 29 maart 2020 @ 12:12 |
Mja, daar had ik niet aan gedacht. Die pan trouwens wordt in veel van de no-knead recepten een ‘Dutch oven’ genoemd en functioneert als ‘oven in een oven’. Houdt de stoom binnen waardoor het goed gaart. | |
Yinny | zondag 29 maart 2020 @ 12:12 |
Wat jammer, Barreltje! Een goede reden om nog een keer te proberen😊 | |
Farenji | zondag 29 maart 2020 @ 12:14 |
Ik heb wel eens gehoord dat gist kapot kan gaan van de zoutkristallen, dus als je het zout oplost in water ipv er los doorheen te kneden dat geen probleem meer zou zijn. | |
UIO_AMS | zondag 29 maart 2020 @ 12:15 |
Restant proces: Kwartiertje zonder deksel in de oven: Uiteindelijk toch maar 5 minuten langer gedaan. Eindresultaat: Ziet er best goed uit voor een eerste poging. Beetje plat wel. Zo maar even proeven als het een beetje afgekoeld is. Bodem klinkt goed, hopelijk laat het makkelijk los van het bakpapier. | |
Sarabi | zondag 29 maart 2020 @ 12:16 |
Wat leuk om alle voorbereidingen en resultaten te volgen Ik ben zelf niet gaan bakken omdat er al veelste veel eten in huis is wat eerst op moet | |
Yinny | zondag 29 maart 2020 @ 12:17 |
Een van de recepten: https://www.kokenmetkarin.nl/2020/01/21/supermakkelijk-brood/ | |
Barreltje | zondag 29 maart 2020 @ 12:18 |
Jazeker! Ik heb nu dus nog gist over uit mn instant zakje.. hoe lang kan ik dat eigenlijk bewaren? | |
UIO_AMS | zondag 29 maart 2020 @ 12:19 |
In mijn eerste post hier, maar hier nogmaals: https://www.culy.nl/recepten/culy-homemade-zelfgebakken-brood/ Heb alleen wel tarwemeel volkoren gebruikt ipv bloem. En ben begonnen met iets te weinig zout. | |
UIO_AMS | zondag 29 maart 2020 @ 12:22 |
O ja, in een pan omdat ik vorige week toevallig op zoek was naar een broodbakvorm en ik las dat het ook in een (BK) stoofpan in de oven kon. Die stond al een tijdje nutteloos in een kast, dus ... | |
golfer | zondag 29 maart 2020 @ 12:25 |
Deel 1. 700-750 gram maismeel van de molen: ca. 11 gram gist erbij: Beetje olijfolie, zout en suiker (versterkt de gisting)erbij ca. 450 ml. lauwwarm water toevoegen 3 minuten mixen afdekken met een vochtige doek en 1 uur laten rijzen | |
BE | zondag 29 maart 2020 @ 12:32 |
Wat is dat voor iets cools op dat laatste plaatje? Om het rijzen in de gaten te kunnen houden? | |
Barreltje | zondag 29 maart 2020 @ 12:33 |
Wat is dat voor een centimeter? | |
HaverMoutKoekje | zondag 29 maart 2020 @ 12:33 |
Ze zijn klaar! Eenkoorn bolletjes naar recept van Levine | |
golfer | zondag 29 maart 2020 @ 12:34 |
Dat is mijn kookwekker. | |
Barreltje | zondag 29 maart 2020 @ 12:34 |
Wat een deceptie | |
BE | zondag 29 maart 2020 @ 12:36 |
Mooi! Hier het eerste half uur bakken gehad, nu nog kwartiertje met de deksel iets los. Vond hem nog best bleek, dus straks ook nog even los in de oven vermoed ik. | |
HaverMoutKoekje | zondag 29 maart 2020 @ 12:36 |
Maakt die ook geluid? | |
golfer | zondag 29 maart 2020 @ 12:37 |
Yups. Een tringgggg als ie klaar is. | |
UIO_AMS | zondag 29 maart 2020 @ 12:38 |
Mjam mjam. | |
HaverMoutKoekje | zondag 29 maart 2020 @ 12:44 |
En hier de binnenkant van mijn bolletje | |
FutureFairytale | zondag 29 maart 2020 @ 12:46 |
Wat een mooie bolletjes! Heel gaaf topic dit. Wat zijn jullie leuk bezig | |
essnhills | zondag 29 maart 2020 @ 12:51 |
Ha, leuk! Jullie hebben me geïnspireerd, ik ga ook weer eens broodjes bakken Recept voor 12 bolletjes: 500 Gr volkoren meel 30 gr boter 10 Gr zout 7 Gr gist 4 gr suiker 250 ml lauwe melk 50 ml lauw water En een handje zonnebloempitjes Alle droge ingrediënten: Lekker kneden met het vocht erbij: Omdat lekker ook nog wat zonnebloempitjes erdoor En een mooie bol, nu circa 45 minuten rijzen | |
Lucky_Strike | zondag 29 maart 2020 @ 12:54 |
Nou, mijn deeg was een grote natte kledder. Het werd min of meer handelbaar na toevoeging van bloem maar ik betwijfel of het wat wordt. Over 3 kwartier weten we meer. | |
BE | zondag 29 maart 2020 @ 12:55 |
Nom!!! Hier de tussenstand: Nu nog een kleine 10 min zonder pan in de oven. Hij klonk echt al prachtig hol! | |
AnneX | zondag 29 maart 2020 @ 12:57 |
Mooie resultaten hierboven. Vervolg op de no knead serie in spoiler. Redelijk gelukt, na de misser van kk brooddeeg, waarin óok gist. Het is gelukkig niet helemaal baksteenbrood, doet mij denken aan afbakbroodjes uit de super. Had ook geen zout meer moeten toevoegen. Met de zelfgemaakte wilde pruimenjam is het lekker.
| |
minilot | zondag 29 maart 2020 @ 13:04 |
Dumdumduuuuuum. Buitenkant wat donker door grote kledders zoete bonenpasta aan de buitenkant, maar lijkt verder in orde. Beetje afkoelen nu en lauwwarm opeten | |
Myraela | zondag 29 maart 2020 @ 13:18 |
Hier ging het niet zo goed. Deeg was heel nat, kreeg het dus niet van de pizzaschep af. Nu maar geen focaccia maar een dubbelgevouwen iets. Hopelijk komt het dan toch nog een beetje smakelijk uit de pizzeoven, maar mooi zal het niet worden. | |
BE | zondag 29 maart 2020 @ 13:18 |
Familie heeft het goedgekeurd! Tx voor dit idee, te lang al niet meer gemaakt. | |
Yinny | zondag 29 maart 2020 @ 13:20 |
Fijn dat ze toch gelukt zijn! | |
HaverMoutKoekje | zondag 29 maart 2020 @ 13:21 |
Wow! | |
golfer | zondag 29 maart 2020 @ 13:22 |
Deel 2: Resultaat na eerste rijs. Lucht eruit krijgen met spatel. Weer 3 minuten mixen: Opnieuw de vochtige doek erop en weer een uur rijzen. | |
Yinny | zondag 29 maart 2020 @ 13:22 |
Eet smakelijk! Met zoete rode bonenpasta smaakt alles veel beter! | |
Sarabi | zondag 29 maart 2020 @ 13:24 |
Ziet er erg goed uit | |
Yinny | zondag 29 maart 2020 @ 13:32 |
Mooi brood! | |
Muck | zondag 29 maart 2020 @ 13:34 |
Ik ben nog niet zo ver, hij gaat hier vanmiddag pas de oven in, voor bij een kopje soep Maar er zit progressie in: Van: Naar: En nu een mooie bol die voor de tweede rijs ligt: | |
AnneX | zondag 29 maart 2020 @ 13:37 |
Wat goed gelukt BE 👍🏼 Inclusief hol klinken. En wat een grappige timer, golfer. | |
douche-eendje | zondag 29 maart 2020 @ 13:38 |
En verder staat het deeg voor de kaasbroodjes nu te rijzen: Ik heb dezelfde dealer als @golfer | |
golfer | zondag 29 maart 2020 @ 13:41 |
Kom je ook uit deze buurt? Waar woont jouw huis? | |
douche-eendje | zondag 29 maart 2020 @ 13:42 |
Ja Zie dm | |
Hupje | zondag 29 maart 2020 @ 14:03 |
Wat een mooie broden maken jullie! Ik ben nog een beginneling. En heb denk ik mijn gist niet genoeg de tijd gegeven, de broodjes waren nog vrij compact. Maar ze waren wel lekker. (Recept voor zachte broodjes van Rutger, aangepast naar koemelk vrij) | |
Farenji | zondag 29 maart 2020 @ 14:04 |
Zo, mijn brood staat in de oven. Spannund!! | |
Aure | zondag 29 maart 2020 @ 14:10 |
Waaaauw mooie broden | |
Aure | zondag 29 maart 2020 @ 14:13 |
Mijn recept komt van bakker Royal uit den bosch: Recept, ik heb het voor vandaag gehalveerd. Voorbereiding: Deeg: Vulling: Samen: Nu wachten tot het in de oven mag | |
HaverMoutKoekje | zondag 29 maart 2020 @ 14:14 |
Mijn dealer is ook Zandhaas Bereikbaar met de trein en stukkie lopen( en flink ballast op de weg terug) | |
AnneX | zondag 29 maart 2020 @ 14:15 |
en zonder te weten stonden jullie wel eens met elkaar in de rij. | |
Yinny | zondag 29 maart 2020 @ 14:28 |
Mooie broodjes allemaal! | |
Farenji | zondag 29 maart 2020 @ 14:41 |
Voor: Na: Ik had hem iets dieper moeten scoren zie ik maar ik vind em toch mooi! Hij staat nu af te koelen, ben erg benieuwd naar de kruim. Maar het deeg was goed luchtig toen ie de oven in ging en is nog een stuk gerezen. | |
Ynske | zondag 29 maart 2020 @ 14:45 |
Super lekker gelukt! Bedankt voor de lekkere tip! | |
BE | zondag 29 maart 2020 @ 14:51 |
| |
BE | zondag 29 maart 2020 @ 14:51 |
| |
BE | zondag 29 maart 2020 @ 14:53 |
Oh, de worstenbroodjes ben ik ook benieuwd naar! Alles ziet we wel heel goed uit trouwens! | |
Blues | zondag 29 maart 2020 @ 14:57 |
Knipoogt naar @golfer En verder, wat een heerlijk lurktopic! Superleuk allemaal en lekker | |
golfer | zondag 29 maart 2020 @ 14:57 |
Deel 3. Resultaat na de tweede rijs. Opnieuw 3 minuten mixen: Broodblik pakken en met vetvrij ovenpapier bekleden. Broodblik vullen met deeg en deeg gelijkmatig verdelen. Daarna weer, en dit maal zonder vochtige theedoek, nog een uur laten rijzen: | |
Aure | zondag 29 maart 2020 @ 14:57 |
Na een paar minuutjes in de oven lekker verder aan het rijzen: Worstenbroodjes met tijgerstrepen Ik was het eigeel vergeten dus ik heb het er snel op geklatst toen het al in de oven zat | |
HaverMoutKoekje | zondag 29 maart 2020 @ 15:16 |
Zou kunnen! Zijn ze nu dicht? Geen ruimte voor1.5 meter afstand in de molen | |
douche-eendje | zondag 29 maart 2020 @ 15:20 |
Op fb zag ik een foto van de rij buiten op het paadje naar de molen toe. Stoep is ook lang genoeg voor een rij toch? | |
golfer | zondag 29 maart 2020 @ 15:40 |
Is open. Blues was er afgelopen donderdag nog. Ze hebben om de ruim 1,5 meter een paaltje neergezet om de afstand aan te geven en er mag maar 1 iemand tegelijkertijd naar binnen. Toonbank is ook afgeschermd met plexiglas. | |
douche-eendje | zondag 29 maart 2020 @ 15:56 |
Ah netjes . Nog ok voorraad daar? Mijn tarwebloem gaat wel hard met zo'n dag als vandaag, dus wil volgende week weer even 10 kilo halen | |
essnhills | zondag 29 maart 2020 @ 16:04 |
Omdat het wat koud was in de keuken duurde het rijzen iets langer, maar ze komen nu bijna uit de oven Zo zag het er van binnen uit En verdeeld en met pompoenpitten erop | |
golfer | zondag 29 maart 2020 @ 16:17 |
Deel 4. Na de derde keer een uur rijzen is dit het resulaat: Oven intussen op 200 graden voorverwarmd en brood er dwars in. Na 22 minuten nog een keer dwars draaien. Resultaat na 44 minuten bakken. Nu op rooster afkoelen laten en later met de snijmachine mooie boterhammen van maken (dat wordt het laatste deel van dit verslag). | |
essnhills | zondag 29 maart 2020 @ 16:39 |
Na het vormen nog eens 45 minuten laten rijzen, en daarna op 230 graden circa 30 minuten gebakken En eentje opengesneden (inmiddels al opgegeten ook ) Straks nog even verse courgettesoep maken. Verse soep met zelfgebakken brood als avondeten | |
douche-eendje | zondag 29 maart 2020 @ 16:44 |
| |
mascara-klodder | zondag 29 maart 2020 @ 16:48 |
Wat een geweldige broden/broodjes zie ik hier voorbij komen Ik heb op het laatste moment besloten mee te doen aangezien mijn brood op is. Gekozen voor gewoon een simpel witbrood. Ik toast het toch altijd als het in de vriezer is geweest. De ingrediënten afwegen, daarna mag Kenny het werk doen Omdat er niks gaat boven zelfgemaakte pindakaas op je zelfgebakken boterham en mijn keuken nu toch is ontploft, ook maar even pindakaas gemaakt. Kenny de Tweede mag aan de slag.
| |
Kaatje1 | zondag 29 maart 2020 @ 16:56 |
Borrelbrood (maar ook erg lekker bij soep) Ik maak het deeg in een broodbakmachine. "Normaal" brood bak ik daar ook vaak in af, dit nooit. Nu ook een pak broodmix (wit van koopmans) gebruikt, dat doe ik wel vaker, maar nu was het nood, omdat ik geen gist meer had, en zelfs droge gist op was in de winkel van de week. Naast dus het broodmix gaat er, ipv boter, olijfolie in. En als ik genoeg heb, gebruik ik de olie van de zongedroogde tomaatjes. Die gaan er ook in, naast knoflook, gedroogde oregano, basilicum rozemarijn, marjoraan en tijm. Soms doe ik er ook stukjes olijf door (zwart), soms chiliflakes, soms spekjes of kaas. Waar ik zin in heb en wat ik in huis heb. Deeg maken in de bbm duurt 1,5 uur, daarna op een ovenplaat en uitspreiden en dan gaat er nog extra rozemarijn over, en wat olijfolie en grof zout. Nu ook rode ui erin gedaan. Dat gaat 30 minuten in de oven, voorverwarmd op 200 gr. Brood na afkoelen in stukjes snijden, dopen in een lekkere olijf olie. Of lekker bij een stevige soep.
| |
UIO_AMS | zondag 29 maart 2020 @ 17:02 |
M'n brood is nog lang niet op en ik heb nu al zin om een nieuwe te maken. | |
golfer | zondag 29 maart 2020 @ 17:48 |
5e (en laatste) deel: Na het afkoelen pak ik de (brood)snijmachine en wordt het maisbrood in boterhammen gesneden. Het resultaat. Stapelen, inpakken in diepvriesxakken en invriezen maar. En dit doe ik al jarenlang dus elke 2 tot 3 weken. | |
Roosgeluk | zondag 29 maart 2020 @ 17:50 |
Ik zie bij jullie ook al lekkere en mooie resultaten langs komen :-) Ik heb een van mijn favoriete broodrecepten gebakken van uit Paulines keuken. Ik heb deze keer de glutenvrije broodmix gebruikt van de AH en gedroogd fruit voor vijgen en pruimen gekozen. Ze staat nu in de oven. Ik ben benieuwd. https://uitpaulineskeuken(...)ten-en-vruchten.html | |
golfer | zondag 29 maart 2020 @ 17:52 |
En voor degenen met een telefoon, alle foto's uit de reportage nog even in een spoiler:
| |
Candaasje | zondag 29 maart 2020 @ 18:05 |
Dit is toch wel een heel tof topic! Ik heb zojuist mijn banen'brood' (ik vind het eigenlijk meer cake...soit) in de oven geschoven. Even de foto's uploaden! | |
Candaasje | zondag 29 maart 2020 @ 18:21 |
Goed.... aangezien ik niet echt het grootste baktalent ben, probeer ik dat te compenseren met een verhaaltje .
| |
golfer | zondag 29 maart 2020 @ 18:24 |
Ik zie een nieuwe serie ontstaan. Na de legendarische serie over karpers en vergieten nu een serie over Fok!ers met een banaan. | |
Yinny | zondag 29 maart 2020 @ 18:26 |
😂😂😂 Ben benieuwd, er gaat hier dus geen bloem doorheen? | |
Yinny | zondag 29 maart 2020 @ 18:27 |
Jaloers op snijmachine! Dat zijn echt mooie sneetjes! | |
Candaasje | zondag 29 maart 2020 @ 18:27 |
Oh fuck, ja jawel, eigenlijk moest het tarwemeel zijn (als ik het recept zou volgen), maar dat had ik niet, en nog wel twee pakken bloem. Dus bloem it is | |
Candaasje | zondag 29 maart 2020 @ 18:27 |
Ik ben heel benieuwd naar al jullie creativiteit en inzendingen | |
HaverMoutKoekje | zondag 29 maart 2020 @ 18:41 |
30 minuten is best lang voor kleine broodjes. Mijn bolletjes hadden 15 minuten nodig | |
HaverMoutKoekje | zondag 29 maart 2020 @ 18:42 |
Oh, die draai heb je mooi nagemaakt. Mij lukte dat niet | |
Candaasje | zondag 29 maart 2020 @ 19:00 |
Zoals beloofd nog even het resultaat: Hij is minder zoet dan ik had verwacht, ondanks de bananen. Wel lekker hoor, maar iets zoeter zou het denk ik net nog wat geslaagder maken. Voor een volgende keer | |
BE | zondag 29 maart 2020 @ 19:08 |
Oh! Goed idee! Ik heb hier ook nog overrijpe bananen! Morgen maar eens gaan doen! Ik wist al niet wat er ik er mee aan moest want ik vind ze niet lekker om te eten dan. Briljant idee en briljant topic! Tx wiehetdanookbedachtheeft! | |
Aure | zondag 29 maart 2020 @ 19:19 |
Beetje kaneelsuiker er over en ook lekker: een plakje bananenbrood even toasten, wat walnoten of pecannoten roosteren en dan met wat honing/maple syrup/zoiets erover heen opeten | |
Candaasje | zondag 29 maart 2020 @ 19:22 |
Hm, ik heb hier diverse soorten syrup! (Maple, agave en nog wat varianten.) Goede! Dank voor de tip! | |
Lonaa | zondag 29 maart 2020 @ 19:24 |
Jongens, ik heb enorm genoten van al jullie verhalen en foto's. Al kwijlend. Er gaat niks boven vers brood en ik heb niet meegedaan en daar heb ik nog spijt van | |
Kaatje1 | zondag 29 maart 2020 @ 19:34 |
Maar je kan hier uitzoeken wat je wilt gaan maken | |
mascara-klodder | zondag 29 maart 2020 @ 19:35 |
Chocolade-bananencake is hier favoriet @Candaasje: leuk verslag Brood staat hier inmiddels in de oven | |
Lonaa | zondag 29 maart 2020 @ 19:42 |
Ik ga ook wel brood maken, binnenkort. | |
minilot | zondag 29 maart 2020 @ 20:47 |
Ik vond dit topic al geniaal en toen als kers op de taart het brood @Candaasje die in een kastje kruipt! | |
mascara-klodder | zondag 29 maart 2020 @ 20:59 |
En ook hier klaar. Het kapje heb ik net warm gewoon zo opgegeten met zonder iets Rest gaat in sneetjes de vriezer in. Volgende keer weereens een wat spannender brood, maar dit had ik nu ook gewoon nodig Fijn topic dit, ik heb genoten van ieders zijn/haar broden/broodjes. Leuke afleiding zo op de zondag | |
Isabeau | zondag 29 maart 2020 @ 21:01 |
Ik had door nachtdienst geen puf meer om te bakken, maar ik vind dit een geweldig topic met geweldig mooi gelukt brood en broodjes Allemaal | |
AnneX | zondag 29 maart 2020 @ 21:02 |
Hé MK...je strooide er sesamzaadjes op.👍🏼 @Candaasje ...volgens mij heb ik zo’n bananenbrood eens gezoet met een stuk of wat gehakte of gemalen medjooldadels. | |
Sjeen | zondag 29 maart 2020 @ 21:04 |
Dat deed ik vorige week zondag Je moet wat hè, als de bananen ineens niet gegeten worden thuis | |
Lucky_Strike | zondag 29 maart 2020 @ 21:25 |
Mijn broodbakavonturen verliepen niet vlekkeloos vandaag. Maar we hebben lol gehad en ook nog lekker gegeten.
| |
Kaatje1 | zondag 29 maart 2020 @ 21:29 |
wauw, die laatsten!!! | |
Lucky_Strike | zondag 29 maart 2020 @ 21:31 |
Ik ben zo blij dat dit topic zo'n succes is geworden. Ik had echt niet zo veel enthousiasme verwacht. Bedankt allemaal Nu ga ik eens kijken welke van jullie broden ik op de FOK! Instagram ga zetten
| |
Yinny | zondag 29 maart 2020 @ 22:00 |
Het was leuk! Nu wil ik de foolproof broodjes en no knead brood maken deze week! | |
douche-eendje | zondag 29 maart 2020 @ 22:08 |
Ha, mijn brood gespot | |
Zo-is-dat | zondag 29 maart 2020 @ 22:11 |
Leuk de mijne ook gespot! | |
UIO_AMS | maandag 30 maart 2020 @ 08:37 |
Ontwerpers van draaicarrousel-kastjes moeten opgesloten worden in een draaicarrousel-cel. Stelletje hufters. | |
mascara-klodder | maandag 30 maart 2020 @ 13:27 |
wat is daar een linkje van? Heb zelf geen insta maar kan altijd wel kijken. | |
Candaasje | maandag 30 maart 2020 @ 13:33 |
Echt hè | |
Lucky_Strike | maandag 30 maart 2020 @ 13:35 |
Euh, ik weet eerlijk gezegd niet hoe ik dat hier krijg | |
BE | maandag 30 maart 2020 @ 13:36 |
| |
BE | maandag 30 maart 2020 @ 13:37 |
https://www.instagram.com/p/B-VHuchF47C/?igshid=1shfcnvnjaiqk | |
mascara-klodder | maandag 30 maart 2020 @ 13:58 |
Lekker! Ik doe normaal de banaan in stukjes door het beslag heen, maar zo kan het ook ja. Eetze! En tnx voor de insta-link | |
Muck | maandag 30 maart 2020 @ 14:31 |
Omdat ik het gisteren te druk had met andere dingen, post ik nu de foto's pas
| |
UIO_AMS | maandag 30 maart 2020 @ 15:16 |
Het brood is nu wel op en ik heb gelijk een nieuw deeg gemaakt. . Nu de variant met gewoon bloem. Morgenochtend gaat het weer in de stoofpan in de oven. Zet de temperatuur wel iets hoger dan. Heb het vermoeden dat hij iets minder heet wordt dan dat hij aangeeft. Taarten en cakes bak ik in onze oven ook altijd op iets hogere temperaturen dan het recept aangeeft. Mij benieuwen. . | |
UIO_AMS | maandag 30 maart 2020 @ 15:16 |
Ziet er mooi uit! | |
Annebakt | zaterdag 18 april 2020 @ 16:58 |
Genoten van jullie plaatjes en verhalen! Ik heb ook brood gebakken afgelopen zondag, maar dit topic over het hoofd gezien. Off-topic: @AnneX, jij schreef over een recept van kayotic, maar haar site zit al jaren op slot toch? Ik kan het in ieder geval niet meer vinden en idd ook groot fan van haar recepten. En ja, haar Twitter is tsja.... | |
AnneX | zaterdag 18 april 2020 @ 17:26 |
Juist omdat het digitaal zo makkelijk terug te vinden was en opgeslagen, heb ik weinig van haar recepten geprint. Sip. De muts reageert ook niet en heeft mij geblokt, omdat ik het vroeg
| |
Blues | zaterdag 18 april 2020 @ 17:43 |
Ze heeft ook insta. Misschien doet ze daar nog wel dingen. Wat raar dat ze je blokt alleen omdat je iets vraagt | |
AnneX | zaterdag 18 april 2020 @ 18:21 |
en ik niet. | |
AnneX | dinsdag 21 april 2020 @ 22:43 |
@Kay ...otic
| |
Yinny | maandag 4 mei 2020 @ 15:03 |
Ik heb nog een achterdeur: https://web.archive.org/w(...)log/category/recipes | |
Annebakt | donderdag 7 mei 2020 @ 08:47 |
HELD!!! Mijn dank is groot :-) |