abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_192336435
Wat een mooie broden maken jullie!

Ik ben nog een beginneling. En heb denk ik mijn gist niet genoeg de tijd gegeven, de broodjes waren nog vrij compact. Maar ze waren wel lekker. (Recept voor zachte broodjes van Rutger, aangepast naar koemelk vrij)

pi_192336446
Zo, mijn brood staat in de oven. Spannund!!
pi_192336517
Waaaauw mooie broden O+
pi_192336556
Mijn recept komt van bakker Royal uit den bosch:

Recept, ik heb het voor vandaag gehalveerd.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Voorbereiding:


Deeg:



Vulling:



Samen:


Nu wachten tot het in de oven mag :)
pi_192336564
Mijn dealer is ook Zandhaas :+
Bereikbaar met de trein en stukkie lopen( en flink ballast op de weg terug)
pi_192336586
quote:
1s.gif Op zondag 29 maart 2020 14:14 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Mijn dealer is ook Zandhaas :+
Bereikbaar met de trein en stukkie lopen( en flink ballast op de weg terug)
_O- en zonder te weten stonden jullie wel eens met elkaar in de rij.
pi_192336716
Mooie broodjes allemaal!
pi_192336869
Voor:



Na:



Ik had hem iets dieper moeten scoren zie ik maar ik vind em toch mooi!

Hij staat nu af te koelen, ben erg benieuwd naar de kruim. Maar het deeg was goed luchtig toen ie de oven in ging en is nog een stuk gerezen.
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie zondag 29 maart 2020 @ 14:45:46 #189
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_192336921
Super lekker gelukt!



Bedankt voor de lekkere tip!
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
  zondag 29 maart 2020 @ 14:51:15 #190
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_192336978
quote:
17s.gif Op zondag 29 maart 2020 13:38 schreef douche-eendje het volgende:
SPOILER: batard vormen
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER: brood fotos O+
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En verder staat het deeg voor de kaasbroodjes nu te rijzen:
[ afbeelding ]
Ik heb dezelfde dealer als @:golfer
[ afbeelding ]
_O_
***
  zondag 29 maart 2020 @ 14:51:36 #191
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_192336981
quote:
1s.gif Op zondag 29 maart 2020 14:03 schreef Hupje het volgende:
Wat een mooie broden maken jullie!

Ik ben nog een beginneling. En heb denk ik mijn gist niet genoeg de tijd gegeven, de broodjes waren nog vrij compact. Maar ze waren wel lekker. (Recept voor zachte broodjes van Rutger, aangepast naar koemelk vrij)
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
O+
***
  zondag 29 maart 2020 @ 14:53:08 #192
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_192336995
Oh, de worstenbroodjes ben ik ook benieuwd naar!
Alles ziet we wel heel goed uit trouwens! :Y
***
pi_192337035
quote:
1s.gif Op zondag 29 maart 2020 14:13 schreef Aure het volgende:
Mijn recept komt van bakker Royal uit den bosch:

Recept, ik heb het voor vandaag gehalveerd.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Voorbereiding:
[ afbeelding ]

Deeg:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Vulling:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Samen:
[ afbeelding ]

Nu wachten tot het in de oven mag :)
Knipoogt naar @golfer ;) *)

En verder, wat een heerlijk lurktopic! Superleuk allemaal en lekker :o _O_ ^O^
  zondag 29 maart 2020 @ 14:57:21 #194
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_192337037
Deel 3.

Resultaat na de tweede rijs.

Opnieuw 3 minuten mixen:

Broodblik pakken en met vetvrij ovenpapier bekleden.


Broodblik vullen met deeg en deeg gelijkmatig verdelen.

Daarna weer, en dit maal zonder vochtige theedoek, nog een uur laten rijzen:
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_192337039
Na een paar minuutjes in de oven lekker verder aan het rijzen:


Worstenbroodjes met tijgerstrepen :+


Ik was het eigeel vergeten dus ik heb het er snel op geklatst toen het al in de oven zat :')
pi_192337314
quote:
1s.gif Op zondag 29 maart 2020 14:15 schreef AnneX het volgende:

[..]

_O- en zonder te weten stonden jullie wel eens met elkaar in de rij.
Zou kunnen!
Zijn ze nu dicht? Geen ruimte voor1.5 meter afstand in de molen
  zondag 29 maart 2020 @ 15:20:53 #197
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_192337381
quote:
1s.gif Op zondag 29 maart 2020 15:16 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

Zou kunnen!
Zijn ze nu dicht? Geen ruimte voor1.5 meter afstand in de molen
Op fb zag ik een foto van de rij buiten op het paadje naar de molen toe. Stoep is ook lang genoeg voor een rij toch?
  zondag 29 maart 2020 @ 15:40:24 #198
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_192337707
quote:
1s.gif Op zondag 29 maart 2020 15:16 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Zijn ze nu dicht? Geen ruimte voor1.5 meter afstand in de molen
quote:
17s.gif Op zondag 29 maart 2020 15:20 schreef douche-eendje het volgende:

Op fb zag ik een foto van de rij buiten op het paadje naar de molen toe. Stoep is ook lang genoeg voor een rij toch?
Is open. Blues was er afgelopen donderdag nog. Ze hebben om de ruim 1,5 meter een paaltje neergezet om de afstand aan te geven en er mag maar 1 iemand tegelijkertijd naar binnen. Toonbank is ook afgeschermd met plexiglas.

There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 29 maart 2020 @ 15:56:01 #199
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_192337966
quote:
0s.gif Op zondag 29 maart 2020 15:40 schreef golfer het volgende:

[..]


[..]

Is open. Blues was er afgelopen donderdag nog. Ze hebben om de ruim 1,5 meter een paaltje neergezet om de afstand aan te geven en er mag maar 1 iemand tegelijkertijd naar binnen. Toonbank is ook afgeschermd met plexiglas.

[ afbeelding ]
Ah netjes ^O^ . Nog ok voorraad daar? Mijn tarwebloem gaat wel hard met zo'n dag als vandaag, dus wil volgende week weer even 10 kilo halen :')
pi_192338081
Omdat het wat koud was in de keuken duurde het rijzen iets langer, maar ze komen nu bijna uit de oven




Zo zag het er van binnen uit



En verdeeld en met pompoenpitten erop

"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
  zondag 29 maart 2020 @ 16:17:46 #201
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_192338250
Deel 4.

Na de derde keer een uur rijzen is dit het resulaat:

Oven intussen op 200 graden voorverwarmd en brood er dwars in.

Na 22 minuten nog een keer dwars draaien.

Resultaat na 44 minuten bakken.

Nu op rooster afkoelen laten en later met de snijmachine mooie boterhammen van maken (dat wordt het laatste deel van dit verslag).
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_192338558
Na het vormen nog eens 45 minuten laten rijzen, en daarna op 230 graden circa 30 minuten gebakken



En eentje opengesneden (inmiddels al opgegeten ook :9 )



Straks nog even verse courgettesoep maken. Verse soep met zelfgebakken brood als avondeten :9
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
  zondag 29 maart 2020 @ 16:44:41 #203
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_192338627
SPOILER: kaasbroodjes
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_192338727
Wat een geweldige broden/broodjes zie ik hier voorbij komen _O_
Ik heb op het laatste moment besloten mee te doen aangezien mijn brood op is. Gekozen voor gewoon een simpel witbrood. Ik toast het toch altijd als het in de vriezer is geweest.

De ingrediënten afwegen, daarna mag Kenny het werk doen O+




Omdat er niks gaat boven zelfgemaakte pindakaas op je zelfgebakken boterham en mijn keuken nu toch is ontploft, ook maar even pindakaas gemaakt. Kenny de Tweede mag aan de slag.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.




[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 29-03-2020 16:51:09 ]
pi_192338858
Borrelbrood (maar ook erg lekker bij soep)
Ik maak het deeg in een broodbakmachine. "Normaal" brood bak ik daar ook vaak in af, dit nooit.
Nu ook een pak broodmix (wit van koopmans) gebruikt, dat doe ik wel vaker, maar nu was het nood, omdat ik geen gist meer had, en zelfs droge gist op was in de winkel van de week.

Naast dus het broodmix gaat er, ipv boter, olijfolie in. En als ik genoeg heb, gebruik ik de olie van de zongedroogde tomaatjes. Die gaan er ook in, naast knoflook, gedroogde oregano, basilicum rozemarijn, marjoraan en tijm. Soms doe ik er ook stukjes olijf door (zwart), soms chiliflakes, soms spekjes of kaas. Waar ik zin in heb en wat ik in huis heb.

Deeg maken in de bbm duurt 1,5 uur, daarna op een ovenplaat en uitspreiden en dan gaat er nog extra rozemarijn over, en wat olijfolie en grof zout. Nu ook rode ui erin gedaan. Dat gaat 30 minuten in de oven, voorverwarmd op 200 gr.

Brood na afkoelen in stukjes snijden, dopen in een lekkere olijf olie. Of lekker bij een stevige soep.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
We have far more in common than that which devides us..
  Moderator zondag 29 maart 2020 @ 17:02:27 #206
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_192338960
M'n brood is nog lang niet op en ik heb nu al zin om een nieuwe te maken.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  zondag 29 maart 2020 @ 17:48:54 #207
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_192339823
5e (en laatste) deel:

Na het afkoelen pak ik de (brood)snijmachine en wordt het maisbrood in boterhammen gesneden.

Het resultaat.

Stapelen, inpakken in diepvriesxakken en invriezen maar.


En dit doe ik al jarenlang dus elke 2 tot 3 weken.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_192339851
Ik zie bij jullie ook al lekkere en mooie resultaten langs komen :-)

Ik heb een van mijn favoriete broodrecepten gebakken van uit Paulines keuken.
Ik heb deze keer de glutenvrije broodmix gebruikt van de AH en gedroogd fruit voor vijgen en pruimen gekozen. Ze staat nu in de oven. Ik ben benieuwd.

https://uitpaulineskeuken(...)ten-en-vruchten.html



  zondag 29 maart 2020 @ 17:52:47 #209
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_192339889
En voor degenen met een telefoon, alle foto's uit de reportage nog even in een spoiler:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_192340096
Dit is toch wel een heel tof topic! O+

Ik heb zojuist mijn banen'brood' (ik vind het eigenlijk meer cake...soit) in de oven geschoven. Even de foto's uploaden!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')