abonnement Unibet Coolblue
pi_192319953
Oeh ja, ik heb morgen sowieso bakdag dus doe mee O+

Anne, zou je het niet kunnen proberen? Is er niet een makkelijke manier om snel te zien of je gist het nog doet?
pi_192319974
quote:
17s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 14:16 schreef douche-eendje het volgende:
Oeh ja, ik heb morgen sowieso bakdag dus doe mee O+

Anne, zou je het niet kunnen proberen? Is er niet een makkelijke manier om snel te zien of je gist het nog doet?
Geen idee.
Ben de bak skills kwijtgeraakt de afgelopen jaren, op appeltaart en brownies na.
En daarvoor is geen gist nodig.
pi_192320081
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 13:52 schreef AnneX het volgende:

[..]

Toevallig van de onvolprezen Kayotic van de week opgeslagen.
Haar twitterfeed is verder rete irritant o|O ~O> 8)7
Wát.een.betweter. :X

In ca 15 mins kneden tot soepel deeg. Verdelen in 15 balletjes, 20 mins laten rusten. Broodjes vormen en in braadslede (met papier), bestrijken met ei en 80 mins laten rijzen. Oven voorverwarmen op 250, broodjes erin en dan op 240 draaien en in 12 mins afbakken.
Afbeelding
[ link | afbeelding ]

Nog steeds geen gist in het dorp verkrijgbaar.
Die ik heb is van Oetker, dichte verpakking, tht 0818 -O-
Doet niks meer, hé.
Dank je O+
Spoilers!
  zaterdag 28 maart 2020 @ 14:49:56 #34
297508 broccolitaart
Om des keizers baard
pi_192320404
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 14:17 schreef AnneX het volgende:

[..]

Geen idee.
Ben de bak skills kwijtgeraakt de afgelopen jaren, op appeltaart en brownies na.
En daarvoor is geen gist nodig.
" Je kan testen of je gist het nog doet door een paar gram gist toe te voegen aan lauwwarm water en eventueel een beetje suiker. Als het na een kwartiertje gaat bubbelen kan je het gist nog gebruiken. Zo niet, gooi het dan maar snel weg en koop nieuw."
https://dekeukenvankniede(...)ijn-gist-rijst-niet/
pi_192320567
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 14:49 schreef broccolitaart het volgende:

[..]

" Je kan testen of je gist het nog doet door een paar gram gist toe te voegen aan lauwwarm water en eventueel een beetje suiker. Als het na een kwartiertje gaat bubbelen kan je het gist nog gebruiken. Zo niet, gooi het dan maar snel weg en koop nieuw."
https://dekeukenvankniede(...)ijn-gist-rijst-niet/
Oh. Dank je O+
pi_192322087
Nou, net klaar.
Denk dat het niks wordt met http://breadandcompanatic(...)oof-overnight-rolls/
De foto’s van voorbereiding:
Vanwege de gist alert tip van brocolitaart de oventhermometer te voorschijn gehaald.
Alles afgewogen etc.etc.
Het staat dus als een 8)7 afgedekt in de buurt van de radiator.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Afwachten maar. :7
pi_192322184
Ik ben ook begonnen! Plan is om het deeg in de koelkast te laten rijzen en morgen pas tweede rijs en bakken.
https://imgur.com/a/p4ejMOa

[ Bericht 15% gewijzigd door Yinny op 28-03-2020 17:13:21 (Waarom doet plaatje het nou niet?) ]
pi_192322345
@Yinny Succes! Van dat wolkige zachtzoete Hokkaidobrood is echt zó lekker :9 Een paar keer gebakken en telkens dacht ik: had ik maar een slaapzak van dit kruim. Zó fluffy! _O_
Let me see you stripped down to the bone
pi_192322417
@AnneX Ik kan me niet voorstellen dat de hoeveelheid water klopt, het deegprutje hoort zoveel natter! :o Hoeveel heb je erin gedaan op 400 gram bloem/meel?
Let me see you stripped down to the bone
pi_192322465
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 17:24 schreef minilot het volgende:
@:AnneX Ik kan me niet voorstellen dat de hoeveelheid water klopt, het deegprutje hoort zoveel natter! :o Hoeveel heb je erin gedaan op 400 gram bloem/meel?
Euh, 350 ml. o|O
pi_192322507
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 17:28 schreef AnneX het volgende:

[..]

Euh, 350 ml. o|O
Bijzonder, ik snap er niks van! :D Dit recept minstens honderd keer gemaakt, het kledderige deeg is na het mengen van de ingrediënten altijd nog gewoon doorroerbaar van consistentie. :o
Let me see you stripped down to the bone
pi_192322526
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 17:32 schreef minilot het volgende:

[..]

Bijzonder, ik snap er niks van! :D Dit recept minstens honderd keer gemaakt, het kledderige deeg is na het mengen van de ingrediënten altijd nog gewoon doorroerbaar van consistentie. :o
Zo herinner ik het mij ook.😳

Zojuist het bord opgetild en het rijst zo de kom uit.🤪
Ga het maar in een grotere deegkom doen.
De gist werkt blijkbaar! Het stortte in - natuurlijk - bij overdoen.

[ Bericht 5% gewijzigd door AnneX op 28-03-2020 17:39:12 ]
pi_192322532
Intussen: boontjes aan de kook!
Let me see you stripped down to the bone
pi_192322576
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 17:33 schreef AnneX het volgende:

[..]

Zo herinner ik het mij ook.😳

Zojuist het bord opgetild en het rijst zo de kom uit.🤪
Ga het maar in een grotere deegkom doen.
De gist werkt blijkbaar!
Ik zie nu dat je geen doorsnee volkoren meel hebt, maar een broodbakmix waar óók al gist in zit! Ai! Ik zou het maar bij de radiator vandaan halen voordat straks je hele verdieping eronder zit ;)
Let me see you stripped down to the bone
pi_192322587
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 17:38 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik zie nu dat je geen doorsnee volkoren meel hebt, maar een broodbakmix waar óók al gist in zit! Ai! Ik zou het maar bij de radiator vandaan halen voordat straks je hele verdieping eronder zit ;)
Ohohoh. _O-
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Nu midden in de kamer.ow, zal het toetsbord ook maar verplaatsen...
pi_192322610
de luchtvochtigheid is op dit moment ook knoerd droog. Dat heeft ook invloed op je bloem en op je bereidingswijze en zo.

Onderstaand brood heb ik al vaak gebakken. Is glutenrvij (voor mij van levensbelang) en zonder gist. Het amandelmeel vervang ik door een gv broodmix. Vind het anders te zwaar en zoet.
Je kunt met het basisrecept ook eindeloos variëren met wat je er aan toevoegt.

https://uitpaulineskeuken(...)ten-en-vruchten.html

Ze heeft nog zo veel meer lekkere recepten. En zag geïnspireerd door dit topic, dat ze nog wat brood recepten had staan zonder gist. Voor de gistlozen onder ons op dit moment.
pi_192322614
Ik vind het nu al gezellig, dat samen brood bakken en het is nog niet eens zondag! :+ *;
Let me see you stripped down to the bone
pi_192322638
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 17:19 schreef minilot het volgende:
@:Yinny Succes! Van dat wolkige zachtzoete Hokkaidobrood is echt zó lekker :9 Een paar keer gebakken en telkens dacht ik: had ik maar een slaapzak van dit kruim. Zó fluffy! _O_
Nog nooit zelf gemaakt, dus ik ben benieuwd!

Iedereen, heel veel plezier!

Intussen nog een lepel meel bij gedaan, want het wil niet echt een deeg worden😂
pi_192322890
Ik ga denk ik morgen eens een eenvoudig bananenbrood maken :9
  zaterdag 28 maart 2020 @ 18:03:06 #50
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_192322928
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 17:42 schreef minilot het volgende:
Ik vind het nu al gezellig, dat samen brood bakken en het is nog niet eens zondag! :+ *;
Ik ga jouw fool-proof broodjes maken..
Vanavond hopelijk bloem van de albèrt en dan met het gist van @sigme aan de slag! Ik heb er zin in!
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
  Moderator zaterdag 28 maart 2020 @ 18:20:42 #51
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_192323165
Ik hou het simpel: brood uit de stoofpan uit de oven.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_192323557
Mijn deeg staat al te rijzen (in de koelkast). Heb het vanmorgen goed en lang gekneed, mijn zuurdesem starter was nu veel levendiger dan vorige week en rook ook gistiger, dus ik hoop dat ik morgen een mooi brood uit de oven kan toveren!
pi_192323603
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 17:42 schreef minilot het volgende:
Ik vind het nu al gezellig, dat samen brood bakken en het is nog niet eens zondag! :+ *;
Ja he?

Ik ga ook je foolproof broodjes maken. En ook nog witte bolletjes. Morgen wordt geen gezonde dag :9
Spoilers!
pi_192323676
quote:
14s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 18:20 schreef UIO_AMS het volgende:
Ik hou het simpel: brood uit de stoofpan uit de oven.
Correctie. Nou wil ik deze. Bijna hetzelfde als uit het filmpje van @qltel maar zonder 20 keer vouwen.
Spoilers!
pi_192323798
Ik weet nog niet wat ik allemaal wil maken. Sowieso kaasbroodjes en wil ook wat gewoon brood maken voor komende week.
  Moderator zaterdag 28 maart 2020 @ 19:19:28 #56
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_192324364
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 18:49 schreef Lucky_Strike het volgende:
Correctie. Nou wil ik deze. Bijna hetzelfde als uit het filmpje van @:qltel maar zonder 20 keer vouwen.
Ik maak hem wel met tarwemeel volkoren ipv bloem. Maakt dat nog verschil voor de verhoudingen? Zal toch niet?
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_192324476
Zo, het foolproofbroodjesdeeg staat op het aanrecht 8-) Mijn gist was houdbaar tot juni 2017, dus iets meer dan een pinch gebruikt. 100 gr spelt, 100 gram volkoren, 200 gr bloem.

Het zag er hetzelfde uit als op het blog, maar niet echt goed doorroerbaar. We zullen zien.
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
  zaterdag 28 maart 2020 @ 20:02:41 #58
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_192325310
Ik heb fool-proof stress!! :+

Op mn gist zakje (7gram) staat dat het voor 500 graan meel is.. en dan staat er in het recept dat je 1 gram moet gebruiken (bij 400 gram meel.. )

Welke leidraad moet ik nou gebruiken :?
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
pi_192325669
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 20:02 schreef Barreltje het volgende:
Ik heb fool-proof stress!! :+

Op mn gist zakje (7gram) staat dat het voor 500 graan meel is.. en dan staat er in het recept dat je 1 gram moet gebruiken (bij 400 gram meel.. )

Welke leidraad moet ik nou gebruiken :?
Je ging no-knead doen toch? Die laat je best een tijd staan dus dat moet wel goedkomen
  zaterdag 28 maart 2020 @ 20:23:53 #60
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_192325786
quote:
17s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 20:18 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Je ging no-knead doen toch? Die laat je best een tijd staan dus dat moet wel goedkomen
Nope de fool-proof van minilot:

http://breadandcompanatic(...)oof-overnight-rolls/

Die moet ook een hele nacht staan.. wat gebeurt er dan als je er teveel gist in doet?
#broodn00b
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')