abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Moderator zaterdag 28 maart 2020 @ 18:20:42 #51
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_192323165
Ik hou het simpel: brood uit de stoofpan uit de oven.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_192323557
Mijn deeg staat al te rijzen (in de koelkast). Heb het vanmorgen goed en lang gekneed, mijn zuurdesem starter was nu veel levendiger dan vorige week en rook ook gistiger, dus ik hoop dat ik morgen een mooi brood uit de oven kan toveren!
pi_192323603
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 17:42 schreef minilot het volgende:
Ik vind het nu al gezellig, dat samen brood bakken en het is nog niet eens zondag! :+ *;
Ja he?

Ik ga ook je foolproof broodjes maken. En ook nog witte bolletjes. Morgen wordt geen gezonde dag :9
Spoilers!
pi_192323676
quote:
14s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 18:20 schreef UIO_AMS het volgende:
Ik hou het simpel: brood uit de stoofpan uit de oven.
Correctie. Nou wil ik deze. Bijna hetzelfde als uit het filmpje van @qltel maar zonder 20 keer vouwen.
Spoilers!
pi_192323798
Ik weet nog niet wat ik allemaal wil maken. Sowieso kaasbroodjes en wil ook wat gewoon brood maken voor komende week.
  Moderator zaterdag 28 maart 2020 @ 19:19:28 #56
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_192324364
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 18:49 schreef Lucky_Strike het volgende:
Correctie. Nou wil ik deze. Bijna hetzelfde als uit het filmpje van @:qltel maar zonder 20 keer vouwen.
Ik maak hem wel met tarwemeel volkoren ipv bloem. Maakt dat nog verschil voor de verhoudingen? Zal toch niet?
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_192324476
Zo, het foolproofbroodjesdeeg staat op het aanrecht 8-) Mijn gist was houdbaar tot juni 2017, dus iets meer dan een pinch gebruikt. 100 gr spelt, 100 gram volkoren, 200 gr bloem.

Het zag er hetzelfde uit als op het blog, maar niet echt goed doorroerbaar. We zullen zien.
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
  zaterdag 28 maart 2020 @ 20:02:41 #58
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_192325310
Ik heb fool-proof stress!! :+

Op mn gist zakje (7gram) staat dat het voor 500 graan meel is.. en dan staat er in het recept dat je 1 gram moet gebruiken (bij 400 gram meel.. )

Welke leidraad moet ik nou gebruiken :?
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
pi_192325669
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 20:02 schreef Barreltje het volgende:
Ik heb fool-proof stress!! :+

Op mn gist zakje (7gram) staat dat het voor 500 graan meel is.. en dan staat er in het recept dat je 1 gram moet gebruiken (bij 400 gram meel.. )

Welke leidraad moet ik nou gebruiken :?
Je ging no-knead doen toch? Die laat je best een tijd staan dus dat moet wel goedkomen
  zaterdag 28 maart 2020 @ 20:23:53 #60
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_192325786
quote:
17s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 20:18 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Je ging no-knead doen toch? Die laat je best een tijd staan dus dat moet wel goedkomen
Nope de fool-proof van minilot:

http://breadandcompanatic(...)oof-overnight-rolls/

Die moet ook een hele nacht staan.. wat gebeurt er dan als je er teveel gist in doet?
#broodn00b
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
pi_192325817
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 19:19 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Ik maak hem wel met tarwemeel volkoren ipv bloem. Maakt dat nog verschil voor de verhoudingen? Zal toch niet?
Ik heb geen idee, ben geen broodbakker.

Ik vraag me ineens af tot wanneer het blikje gist dat ik net opentrok houdbaar was.
Spoilers!
  zaterdag 28 maart 2020 @ 20:27:02 #62
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_192325851
De/Het gist houdt de gemoederen nog lang bezig :+ _O-
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
pi_192325852
BE tipte jullie initiatief in OUD en omdat ik op dit moment wel wat uitdaging in mijn leven kan gebruiken (gesloten horeca-werk) ga ik gewoon gezellig meedoen!

Beetje last-minute, dus het enige wat nog kan voor morgen qua brood zijn de no-knead broodjes, dus dat ga ik zo maar even in elkaar zetten :)
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_192326171
Ik heb echt lang niet gekookt of gebakken, maar ben toch erg eigenwijs. Dus ik heb maar gewoon wat gedaan, laat het nu een nachtje in de koelkast staan, morgenochtend eruit en dan bij de lunch in de pizzaoven. Ook geen idee of het een goed plan was om vast wat rozemarijn door de olie te doen. Morgen nog wat in knoflook gemarineerde tomaatjes erop en dan noemen we het een focaccia. Van volkoren spelmeel.

pi_192326325
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 20:27 schreef Barreltje het volgende:
De/Het gist houdt de gemoederen nog lang bezig :+ _O-
Houdbaar tot juni 2020 :Y
Spoilers!
pi_192326449
Ik begin morgen pas hoor :P
pi_192326514
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 20:02 schreef Barreltje het volgende:
Ik heb fool-proof stress!! :+

Op mn gist zakje (7gram) staat dat het voor 500 graan meel is.. en dan staat er in het recept dat je 1 gram moet gebruiken (bij 400 gram meel.. )

Welke leidraad moet ik nou gebruiken :?
De 1 gram :) omdat je het deeg over nacht laat staan heb je maar zo weinig gist nodig. De 7 gram is voor maar een uurtje rijzen.

Leuk plan dit! Ik moet mijn brood bakken ook echt weer eens op pakken. Ook een nieuw desempje maken O+ Alleen is al het meel steeds op ;( gelukkig had ik nog een grote zak witte en een zak spelt meel staan ^O^ Morgen de no knead broodjes lekker!
pi_192326553
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 20:02 schreef Barreltje het volgende:
Ik heb fool-proof stress!! :+

Op mn gist zakje (7gram) staat dat het voor 500 graan meel is.. en dan staat er in het recept dat je 1 gram moet gebruiken (bij 400 gram meel.. )

Welke leidraad moet ik nou gebruiken :?
De instructie op je zakje gist gaat uit van een korte rijstijd (ten hoogste zo'n twee uur), terwijl het deeg in het recept een hele nacht kan rijzen, en door al die extra tijd heb je veeeeeel minder gist nodig. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_192326571
Oh, spuit elf :+
Let me see you stripped down to the bone
pi_192326679
Nog even over het gebruik van volkoren shizzle, aka meel, je kunt dat dus niet zomaar (deels) in plaats van witte bloem gebruiken, lieverds! Volkoren heeft gewoonlijk heel wat meer water nodig om er een werkbaar deeg van te maken.
Zo niet, dan potentieel baksteenbrood. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_192326706
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 20:53 schreef Aure het volgende:
Ik begin morgen pas hoor :P
Ik sta er speciaal vroeg voor op :+ Het streven is het brood af te hebben voor het ontbijt, dus dan moet ik bij nacht en ontij mijn bed uit :7
Let me see you stripped down to the bone
pi_192326735
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 21:03 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik sta er speciaal vroeg voor op :+ Het streven is het brood af te hebben voor het ontbijt, dus dan moet ik bij nacht en ontij mijn bed uit :7
Ik ga worstenbroodjes maken dus dat duurt allemaal niet zo heel lang. Maar ik ga er niet eerder voor opstaan :P
pi_192327038
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 11:20 schreef Lucky_Strike het volgende:
Heeft iemand een fijn recept voor witte zachte bolletjes? Ik lust wel een broodje hamburger morgen.
Ik vind deze fijn: https://nombelina.com/zelfgemaakte-hamburger-broodjes/

Wij hebben nog een broodbakgebeuren uit een kerstpakket liggen, misschien ga ik me daar morgen maar eens aan wagen. Mochten we daar niet aan toe komen dan heb ik vandaag prima pizza gebakken, dus mijn portie 'klooien met deeg' voor dit weekend is sowieso al binnen :P
I'm not troubled or sad, I'm just ready for bed.
  zaterdag 28 maart 2020 @ 21:18:00 #74
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_192327046
Ik sta sowieso laat op.. dus mijn broodjes zijn er ergens tijdens de brunch :+

En benieuwd naar de toevoegingen van Myraela..
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
pi_192327114
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 21:03 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik sta er speciaal vroeg voor op :+ Het streven is het brood af te hebben voor het ontbijt, dus dan moet ik bij nacht en ontij mijn bed uit :7
Ik ben heeeel benieuwd!

Ook naar mijn brood want m’n gist bleek oud O~) heb wel verse nog maar het zit er al door en gezien de geringe hoeveelheid beschikbare bloem doe ik het deegje niet opnieuw, duimen maar dat ie het gewoon nog doet ^O^
pi_192327395
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 21:03 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik sta er speciaal vroeg voor op :+ Het streven is het brood af te hebben voor het ontbijt, dus dan moet ik bij nacht en ontij mijn bed uit :7
Je weet dat vannacht de zomertijd ook nog eens ingaat? ;)
  zaterdag 28 maart 2020 @ 21:39:44 #77
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_192327436
Tussenstand. *O*

***
  Moderator zaterdag 28 maart 2020 @ 21:43:51 #78
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_192327511
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 21:02 schreef minilot het volgende:
Nog even over het gebruik van volkoren shizzle, aka meel, je kunt dat dus niet zomaar (deels) in plaats van witte bloem gebruiken, lieverds! Volkoren heeft gewoonlijk heel wat meer water nodig om er een werkbaar deeg van te maken.
Zo niet, dan potentieel baksteenbrood. :)
Daar kwam ik ook al achter toen ik bezig was. Deeg was heel droog. Heb dus meer water gebruikt dan in het recept stond. Bedankt!
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_192327882
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 20:23 schreef Barreltje het volgende:

[..]

Nope de fool-proof van minilot:

http://breadandcompanatic(...)oof-overnight-rolls/

Die moet ook een hele nacht staan.. wat gebeurt er dan als je er teveel gist in doet?
#broodn00b
Er is toch onderscheid genoemd tussen gedroogde (1 gram) en verse (3 gram) gist.
Spuit11 blijkt ná verversen van pagina B-)
  zaterdag 28 maart 2020 @ 22:10:02 #80
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_192328008
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 20:53 schreef Aure het volgende:
Ik begin morgen pas hoor :P
Ik ook.
Met fotoreportage van mij al eerder gepubliceerde recept:
CUL / Kook mee met CUL: brood bakken op 29-03
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 28 maart 2020 @ 22:25:27 #81
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_192328394
Mijn no knead brood staat te rijzen als een malle _O_ *O*
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_192328673
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 22:25 schreef Muck het volgende:
Mijn no knead brood staat te rijzen als een malle _O_ *O*
Gist w/
  zaterdag 28 maart 2020 @ 22:37:28 #83
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_192328695
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 22:36 schreef AnneX het volgende:

[..]

Gist w/
Ja _O_

Ik blijf het ergens fascinerend vinden hoe zoiets werkt

[ Bericht 13% gewijzigd door Muck op 28-03-2020 22:54:13 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_192329110
Hier staat de biga (voordeeg) voor morgen klaar ^O^
pi_192332264
Grmbl, verslapen. Altijd wordt mijn koter ergens tussen 03:00 en 05:00 wakker voor een dosis melk van ondergetekende en net deze keer niet. 8)7 Net wakker. Laat brood.
Aan de slag! :W
Let me see you stripped down to the bone
pi_192332326
Mmhhhh zomertijd :%
De man rent al door het huis.
Deeg is verdubbeld :7
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
  zondag 29 maart 2020 @ 08:36:57 #87
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_192332360
No knead broodjes kunnen over 40 minuten de oven in, het gist deed het nog! *O* had ietsje actiever mogen zijn maar t komt wel goed ^O^
pi_192332372
Jullie zijn vroeg :o mijn worstenbroodjes worden denk ik een second lunch :P
  Moderator zondag 29 maart 2020 @ 08:45:48 #89
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_192332394
Deeg was mooi omhoog gekomen, maar ik bedacht me net dat ik te weinig zout heb gebruikt. In plaats van 1,5 theelepel maar 1 theelepel. Net dus nog een halve theelepel toegevoegd en er doorheen gevouwen. Deeg zakte wel flink in. Laat het dus nog maar een paar uur staan voor ik ga bakken.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  zondag 29 maart 2020 @ 09:00:30 #90
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_192332469
quote:
7s.gif Op zondag 29 maart 2020 08:45 schreef UIO_AMS het volgende:
Deeg was mooi omhoog gekomen, maar ik bedacht me net dat ik te weinig zout heb gebruikt. In plaats van 1,5 theelepel maar 1 theelepel. Net dus nog een halve theelepel toegevoegd en er doorheen gevouwen. Deeg zakte wel flink in. Laat het dus nog maar een paar uur staan voor ik ga bakken.
Wat is het effect van teveel of te weinig zout op het deeg?
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
pi_192332481
Ik wil graag meedoen, maar ik heb mezelf in quarantaine gezet. Ik ben aan het snotteren.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_192332484
Teveel vind je gist en je smaak niet leuk. Te weinig, nog sneller een droog brood en vooral smaak.
pi_192332487
Het mooie is dat je in quarantaine ook kunt bakken *O*
I'm not troubled or sad, I'm just ready for bed.
pi_192332673
Ik ben mijn eenkoorn bolletjes aan het mengen :W
pi_192332734
Het deeg uit de koelkast gehaald, gevormd en nu klaar voor tweede rijs.
Het was een heel stevig deeg geworden, hopelijk doordat de boter hard geworden is en niet door de extra eetlepel meel. Het rolde niet echt lekker soepel uit, gelukkig kreeg ik hulp.
Nu een uurtje wachten!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_192332793
quote:
1s.gif Op zondag 29 maart 2020 08:40 schreef Aure het volgende:
Jullie zijn vroeg :o mijn worstenbroodjes worden denk ik een second lunch :P
Het is zondag, dus rond 16 uur borreltijd toch? 🙂
pi_192332810
Ik heb besloten om mijn brood in een cakevorm te bakken. Vorige keren deed ik het gewoon op de bakplaat en zakte het deeg wat uit waardoor het brood wat te plat werd. Het is in ieder geval vannacht genoeg gerezen om het blik helemaal te vullen. Het staat nu voor de tweede keer te rijzen.
  zondag 29 maart 2020 @ 09:50:48 #98
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_192332843

En kruim:

Met roomboter er op, jummmm! :9~ Dit moet ik veel vaker doen!

[ Bericht 14% gewijzigd door Zo-is-dat op 29-03-2020 11:14:23 ]
pi_192332879
Veel te laat wakker voor ontbijtbrood maar niet wakker genoeg om de ingrediënten van het recept te halveren. :') Na drie blunders en toch eerst maar koffie gezet, de onderdelen min of meer correct bij elkaar:




Braaf zacht deegje O+ Uiteindelijk dan. Ik heb niet zo'n fancy standmixer en pfoe, met ei en slagroom en melk verrijkt deeg twintig minuten met de hand kneden is een bitch, qua plakkerig :X :7
Maar het kwam goed!



Zet 'm op, vensterbankdeeg - tot straks!
Let me see you stripped down to the bone
pi_192332894
quote:
0s.gif Op zondag 29 maart 2020 09:03 schreef Clubsoda het volgende:
Het mooie is dat je in quarantaine ook kunt bakken *O*
Klopt, maar dan moet ik even bestellen, ga ik ook doen en dan doe ik ook mee. Ik heb gebrek aan vers brood.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')