quote:Op donderdag 26 maart 2020 16:02 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik wil wel eens zo'n no knead brood bakken. Voor zover ik heb begrepen gooi je dan wat ingrediënten in de oven en na een tijdje heb je een lekker brood. Ik heb me er nog nooit in verdiept, wie heeft tips voor me?
Magquote:Op donderdag 26 maart 2020 16:17 schreef Barreltje het volgende:
ik doe mee met "het brood" al worden het waarschijnlijk kleine broodjes.. mag dat ook?
Op zich maakt dat niet uit inderdaad. Als je de op de 'voorgeschreven' dat je resultaten deelt is dat helemaal prima.quote:Op donderdag 26 maart 2020 16:18 schreef Myraela het volgende:
Komt er dan op die dagen een topic zelf om resultaten te delen? Die van woensdag wil ik dan eigenlijk al eerder maken, want ik kan niet altijd op die dagen zelf aan de slag. Maar dat hoeft dan niet uit te maken, denk ik.
Ik vind van welquote:Op donderdag 26 maart 2020 16:18 schreef Aure het volgende:
Oeh ik wilde worstenbroodjes maken, telt dat ook als brood?
Hoe kan dat nou? Ik ben erg benieuwd.quote:Op donderdag 26 maart 2020 16:19 schreef Kaatje1 het volgende:
Tja...ga ik hier nu mijn borrelbrood recept neerzetten?
En mag een hartige taart zonder ei en room? Dan ga ik eens diep in mijn geheugen graven hoe ik dat ook al weer deed. Was vrij makkelijk maar toen gebruikte ik nog pakjes en zakjes (die niet meer bestaan volgens mij)
quote:Op donderdag 26 maart 2020 16:35 schreef AnneX het volgende:
@:Lucky...een recept voor no knead brood.
Alleen is bloem en soortgelijke uitverkocht in het dorp.
Ooit wel eens gemaakt. https://www.kokenmetkarin.nl/2020/01/21/supermakkelijk-brood/
quote:Op donderdag 26 maart 2020 16:42 schreef qltel het volgende:
[..]
Ik heb 1 hele goede tip voor je. Bekijk dit filmpje, doe precies wat hij ook doet, en je maakt een prachtig no-knead bread.
quote:Op donderdag 26 maart 2020 16:43 schreef Barreltje het volgende:
gebruik je dan bloem of meel voor een brood?
( en wat zijn de verschillen ( Hellup!! ))
Kan je het ook echt een paar dagen zo op een plank onder een theedoek bewaren? Is het dan nog lekker?quote:Op donderdag 26 maart 2020 16:42 schreef qltel het volgende:
[..]
Ik heb 1 hele goede tip voor je. Bekijk dit filmpje, doe precies wat hij ook doet, en je maakt een prachtig no-knead bread.
quote:Op donderdag 26 maart 2020 16:18 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik bak altijd 1 heel (groot) brood voor mijzelf en daar doe ik 2 tot 3 weken mee.
Simpel recept:
700-750 maismeel van de molen.
12-13 gram droge gist(poeder)
Beetje olijfolie, beetje zout en beetje suiker (versterkt het gist).
450 ml. lauwwarm water erbij.
3 minuten mixen.
Afdekken met vochtige (thee)doek en een uur laten rijzen.
Daarna weer 3 minuten mixen en weer een uur met (thee)doek laten rijzen.
Nog een keer 3 minuten mixen en deeg in broodvorm gieten en verdelen en laten rijzen zonder doek eroverheen.
Over voorverwarmen op 200 graden (hete lucht)
Brood dwars de oven in en na 22 minuten even draaien en dan nog 22 minuten bakken.
Af laten koelen en met de snijmachine boterhammetjes van maken die ik de vriezer in gooi.
ja, gaat wel, maar je kunt het ook gewoon invriezen.quote:Op donderdag 26 maart 2020 16:49 schreef Feeeeble het volgende:
[..]
Kan je het ook echt een paar dagen zo op een plank onder een theedoek bewaren? Is het dan nog lekker?
Wel leuk om een keer te proberen, ben benieuwdquote:Op donderdag 26 maart 2020 16:50 schreef qltel het volgende:
[..]
ja, gaat wel, maar je kunt het ook gewoon invriezen.
Ja, is zeker leuk en erg makkelijk. Ik heb er altijd erg goede resultaten mee gehaald.quote:Op donderdag 26 maart 2020 16:53 schreef Feeeeble het volgende:
[..]
Wel leuk om een keer te proberen, ben benieuwd
Zachte bolletjes? Die willen wij ook nog eens maken.quote:Op donderdag 26 maart 2020 17:55 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ik ben een beetje lui geworden qua bakken, alleen bolletjes bak ik nog regelmatig.
Als ik het niet vergeet doe ik mee
Ja zachte bruine bolletjes nav een recept van Levine.quote:Op donderdag 26 maart 2020 19:16 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Zachte bolletjes? Die willen wij ook nog eens maken.
Ik heb meestal een mix, deel patentbloem en deel volkorenmeelquote:Op vrijdag 27 maart 2020 08:35 schreef Barreltje het volgende:
Voor de vaste broodbakkers:
Bloem of meel ?
Hier is een mooi schrijfsel erover!quote:Op vrijdag 27 maart 2020 08:35 schreef Barreltje het volgende:
Voor de vaste broodbakkers:
Bloem of meel ?
Dat dusquote:Op donderdag 26 maart 2020 17:08 schreef BE het volgende:
Oeh jaaa! Een no-knead bread! Lang niet gedaan.
9 gm is 9 gram? Dat is echt heel weinig en zal je niet zo missen denk ik.quote:Op zaterdag 28 maart 2020 08:18 schreef Yinny het volgende:
In plaats van no knead bread zit ik te denken aan een brioche of...
Deze lijkt me ook heel lekker:
https://en.christinesreci(...)anese-style.html?m=1
Alleen geen melkpoeder in huis, dat zal ik weg moeten laten...
Dank je. Heb alleen al boodschappen gedaan en wil niet speciaal daarvoor naar buiten 😂quote:Op zaterdag 28 maart 2020 09:58 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
9 gm is 9 gram? Dat is echt heel weinig en zal je niet zo missen denk ik.
Melkpoeder is op zich wel te koop bij de grotere AH’s
Worden die erg luchtig? Ik vind mijn eigen nog wat te compact, veel die ze hier eten vinden dat super lekker alleen zou ik graag toch eens wat lichtere bollen maken.quote:Op vrijdag 27 maart 2020 10:53 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
Ja zachte bruine bolletjes nav een recept van Levine.
Ik heb 2 boeken van haar
Nou, precies goed zou ik zeggenquote:Op zaterdag 28 maart 2020 11:02 schreef mikieu het volgende:
[..]
Worden die erg luchtig? Ik vind mijn eigen nog wat te compact, veel die ze hier eten vinden dat super lekker alleen zou ik graag toch eens wat lichtere bollen maken.
Toevallig van de onvolprezen Kayotic van de week opgeslagen.quote:Op zaterdag 28 maart 2020 11:20 schreef Lucky_Strike het volgende:
Heeft iemand een fijn recept voor witte zachte bolletjes? Ik lust wel een broodje hamburger morgen.
Geen idee.quote:Op zaterdag 28 maart 2020 14:16 schreef douche-eendje het volgende:
Oeh ja, ik heb morgen sowieso bakdag dus doe mee
Anne, zou je het niet kunnen proberen? Is er niet een makkelijke manier om snel te zien of je gist het nog doet?
Dank jequote:Op zaterdag 28 maart 2020 13:52 schreef AnneX het volgende:
[..]
Toevallig van de onvolprezen Kayotic van de week opgeslagen.
Haar twitterfeed is verder rete irritant
Wát.een.betweter.
In ca 15 mins kneden tot soepel deeg. Verdelen in 15 balletjes, 20 mins laten rusten. Broodjes vormen en in braadslede (met papier), bestrijken met ei en 80 mins laten rijzen. Oven voorverwarmen op 250, broodjes erin en dan op 240 draaien en in 12 mins afbakken.
Afbeelding
[ link | afbeelding ]
Nog steeds geen gist in het dorp verkrijgbaar.
Die ik heb is van Oetker, dichte verpakking, tht 0818
Doet niks meer, hé.
" Je kan testen of je gist het nog doet door een paar gram gist toe te voegen aan lauwwarm water en eventueel een beetje suiker. Als het na een kwartiertje gaat bubbelen kan je het gist nog gebruiken. Zo niet, gooi het dan maar snel weg en koop nieuw."quote:Op zaterdag 28 maart 2020 14:17 schreef AnneX het volgende:
[..]
Geen idee.
Ben de bak skills kwijtgeraakt de afgelopen jaren, op appeltaart en brownies na.
En daarvoor is geen gist nodig.
Oh. Dank jequote:Op zaterdag 28 maart 2020 14:49 schreef broccolitaart het volgende:
[..]
" Je kan testen of je gist het nog doet door een paar gram gist toe te voegen aan lauwwarm water en eventueel een beetje suiker. Als het na een kwartiertje gaat bubbelen kan je het gist nog gebruiken. Zo niet, gooi het dan maar snel weg en koop nieuw."
https://dekeukenvankniede(...)ijn-gist-rijst-niet/
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Afwachten maar.
Euh, 350 ml.quote:Op zaterdag 28 maart 2020 17:24 schreef minilot het volgende:
@:AnneX Ik kan me niet voorstellen dat de hoeveelheid water klopt, het deegprutje hoort zoveel natter! Hoeveel heb je erin gedaan op 400 gram bloem/meel?
Bijzonder, ik snap er niks van! Dit recept minstens honderd keer gemaakt, het kledderige deeg is na het mengen van de ingrediënten altijd nog gewoon doorroerbaar van consistentie.quote:
Zo herinner ik het mij ook.😳quote:Op zaterdag 28 maart 2020 17:32 schreef minilot het volgende:
[..]
Bijzonder, ik snap er niks van! Dit recept minstens honderd keer gemaakt, het kledderige deeg is na het mengen van de ingrediënten altijd nog gewoon doorroerbaar van consistentie.
Ik zie nu dat je geen doorsnee volkoren meel hebt, maar een broodbakmix waar óók al gist in zit! Ai! Ik zou het maar bij de radiator vandaan halen voordat straks je hele verdieping eronder zitquote:Op zaterdag 28 maart 2020 17:33 schreef AnneX het volgende:
[..]
Zo herinner ik het mij ook.😳
Zojuist het bord opgetild en het rijst zo de kom uit.🤪
Ga het maar in een grotere deegkom doen.
De gist werkt blijkbaar!
Ohohoh.quote:Op zaterdag 28 maart 2020 17:38 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik zie nu dat je geen doorsnee volkoren meel hebt, maar een broodbakmix waar óók al gist in zit! Ai! Ik zou het maar bij de radiator vandaan halen voordat straks je hele verdieping eronder zit
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Nu midden in de kamer.ow, zal het toetsbord ook maar verplaatsen...
Nog nooit zelf gemaakt, dus ik ben benieuwd!quote:Op zaterdag 28 maart 2020 17:19 schreef minilot het volgende:
@:Yinny Succes! Van dat wolkige zachtzoete Hokkaidobrood is echt zó lekker Een paar keer gebakken en telkens dacht ik: had ik maar een slaapzak van dit kruim. Zó fluffy!
Ik ga jouw fool-proof broodjes maken..quote:Op zaterdag 28 maart 2020 17:42 schreef minilot het volgende:
Ik vind het nu al gezellig, dat samen brood bakken en het is nog niet eens zondag!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |