Worden die erg luchtig? Ik vind mijn eigen nog wat te compact, veel die ze hier eten vinden dat super lekker alleen zou ik graag toch eens wat lichtere bollen maken.quote:Op vrijdag 27 maart 2020 10:53 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
Ja zachte bruine bolletjes nav een recept van Levine.
Ik heb 2 boeken van haar
Nou, precies goed zou ik zeggenquote:Op zaterdag 28 maart 2020 11:02 schreef mikieu het volgende:
[..]
Worden die erg luchtig? Ik vind mijn eigen nog wat te compact, veel die ze hier eten vinden dat super lekker alleen zou ik graag toch eens wat lichtere bollen maken.
Toevallig van de onvolprezen Kayotic van de week opgeslagen.quote:Op zaterdag 28 maart 2020 11:20 schreef Lucky_Strike het volgende:
Heeft iemand een fijn recept voor witte zachte bolletjes? Ik lust wel een broodje hamburger morgen.
Geen idee.quote:Op zaterdag 28 maart 2020 14:16 schreef douche-eendje het volgende:
Oeh ja, ik heb morgen sowieso bakdag dus doe mee
Anne, zou je het niet kunnen proberen? Is er niet een makkelijke manier om snel te zien of je gist het nog doet?
Dank jequote:Op zaterdag 28 maart 2020 13:52 schreef AnneX het volgende:
[..]
Toevallig van de onvolprezen Kayotic van de week opgeslagen.
Haar twitterfeed is verder rete irritant
Wát.een.betweter.
In ca 15 mins kneden tot soepel deeg. Verdelen in 15 balletjes, 20 mins laten rusten. Broodjes vormen en in braadslede (met papier), bestrijken met ei en 80 mins laten rijzen. Oven voorverwarmen op 250, broodjes erin en dan op 240 draaien en in 12 mins afbakken.
Afbeelding
[ link | afbeelding ]
Nog steeds geen gist in het dorp verkrijgbaar.
Die ik heb is van Oetker, dichte verpakking, tht 0818
Doet niks meer, hé.
" Je kan testen of je gist het nog doet door een paar gram gist toe te voegen aan lauwwarm water en eventueel een beetje suiker. Als het na een kwartiertje gaat bubbelen kan je het gist nog gebruiken. Zo niet, gooi het dan maar snel weg en koop nieuw."quote:Op zaterdag 28 maart 2020 14:17 schreef AnneX het volgende:
[..]
Geen idee.
Ben de bak skills kwijtgeraakt de afgelopen jaren, op appeltaart en brownies na.
En daarvoor is geen gist nodig.
Oh. Dank jequote:Op zaterdag 28 maart 2020 14:49 schreef broccolitaart het volgende:
[..]
" Je kan testen of je gist het nog doet door een paar gram gist toe te voegen aan lauwwarm water en eventueel een beetje suiker. Als het na een kwartiertje gaat bubbelen kan je het gist nog gebruiken. Zo niet, gooi het dan maar snel weg en koop nieuw."
https://dekeukenvankniede(...)ijn-gist-rijst-niet/
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Afwachten maar.
Euh, 350 ml.quote:Op zaterdag 28 maart 2020 17:24 schreef minilot het volgende:
@:AnneX Ik kan me niet voorstellen dat de hoeveelheid water klopt, het deegprutje hoort zoveel natter! Hoeveel heb je erin gedaan op 400 gram bloem/meel?
Bijzonder, ik snap er niks van! Dit recept minstens honderd keer gemaakt, het kledderige deeg is na het mengen van de ingrediënten altijd nog gewoon doorroerbaar van consistentie.quote:
Zo herinner ik het mij ook.😳quote:Op zaterdag 28 maart 2020 17:32 schreef minilot het volgende:
[..]
Bijzonder, ik snap er niks van! Dit recept minstens honderd keer gemaakt, het kledderige deeg is na het mengen van de ingrediënten altijd nog gewoon doorroerbaar van consistentie.
Ik zie nu dat je geen doorsnee volkoren meel hebt, maar een broodbakmix waar óók al gist in zit! Ai! Ik zou het maar bij de radiator vandaan halen voordat straks je hele verdieping eronder zitquote:Op zaterdag 28 maart 2020 17:33 schreef AnneX het volgende:
[..]
Zo herinner ik het mij ook.😳
Zojuist het bord opgetild en het rijst zo de kom uit.🤪
Ga het maar in een grotere deegkom doen.
De gist werkt blijkbaar!
Ohohoh.quote:Op zaterdag 28 maart 2020 17:38 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik zie nu dat je geen doorsnee volkoren meel hebt, maar een broodbakmix waar óók al gist in zit! Ai! Ik zou het maar bij de radiator vandaan halen voordat straks je hele verdieping eronder zit
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Nu midden in de kamer.ow, zal het toetsbord ook maar verplaatsen...
Nog nooit zelf gemaakt, dus ik ben benieuwd!quote:Op zaterdag 28 maart 2020 17:19 schreef minilot het volgende:
@:Yinny Succes! Van dat wolkige zachtzoete Hokkaidobrood is echt zó lekker Een paar keer gebakken en telkens dacht ik: had ik maar een slaapzak van dit kruim. Zó fluffy!
Ik ga jouw fool-proof broodjes maken..quote:Op zaterdag 28 maart 2020 17:42 schreef minilot het volgende:
Ik vind het nu al gezellig, dat samen brood bakken en het is nog niet eens zondag!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |