christmastsunami | dinsdag 12 november 2019 @ 14:25 |
![]() | |
christmastsunami | dinsdag 12 november 2019 @ 14:25 |
ik heb een wokarang gekocht ![]() | |
Bramito | dinsdag 12 november 2019 @ 15:15 |
Dit is niet het topic, maar het meeste is echt gelul. | |
christmastsunami | dinsdag 12 november 2019 @ 15:20 |
als ik het zelf zo bekijk, is heldere oljifolie goed om in te bakken en olijfolie met kleine deeltjes erin, troebel niet geschikt, want dan verbrandt het en gaat het spetterren MAAR ik ben eigenlijk opzoek, naar een olifolie die niet spettert of verbrand, boven 180 graden, maar niet extreem heet ofzo, maar niet verbrandt, en toch een hele sterke oljif 'geur' afgeeft want dat is het, het is ook geur maar misschien kan dat niet en dat weet ik gewoon niet, ik zou er wel een paar euro's extra voor uitgeven | |
junkiesietze | dinsdag 12 november 2019 @ 15:20 |
Ik zoek een kleine garde, eentje die niet uit elkaar valt bij grof gebruik. of waar ruimtes inzitten waar waatwasserwater zich in kan ophopen. niks ranziger dan iets willen roeren en er vervolgens vaatwasserwater in te gooien omdat je dat er niet in zag zitten | |
golfer | dinsdag 12 november 2019 @ 15:29 |
Over olijfolie zijn zat topics te vinden, zoals bijvoorbeeld: CUL / Olijfolie CUL / Bakken in olijfolie extra vierge gevaarlijk ? CUL / Olijfolie! CUL / goede olijfolie? CUL / Olijfolie bakken/braden CUL / Welke olijfolie om te (roer)bakken? CUL / Olijfolie etc. etc. | |
christmastsunami | dinsdag 12 november 2019 @ 15:34 |
en het gaat maar door ik zal es kijken of ik er wijzer van word, dank u | |
Tuindier | donderdag 21 november 2019 @ 08:36 |
Gisteren is mijn nieuwe aanwinst binnengekomen Kan niet wachten om er mee aan de slag te gaan. Iemand nog een suggestie voor een recept waarbij ik deze machine veel nodig heb? | |
THEFXR | donderdag 21 november 2019 @ 08:49 |
slagroom ![]() | |
Snowballed | donderdag 21 november 2019 @ 08:51 |
Pizza of brooddeeg is een betere test dan slagroom.. ![]() | |
Snowballed | donderdag 21 november 2019 @ 08:53 |
Oh ik dacht dat er iemand op je pan was gaan zitten.. ![]() Nog nooit gezien, is de vorm speciaal voor het omschudden? | |
Thinkk-Pinkk | donderdag 21 november 2019 @ 08:56 |
Worteltjes taart? Kun je ook zelf je Worteltjes raspen enzo ![]() | |
THEFXR | donderdag 21 november 2019 @ 09:21 |
slagroom is veel lekkerder ![]() | |
Snowballed | donderdag 21 november 2019 @ 10:03 |
Alles kan op een pizza ![]() | |
maily | donderdag 21 november 2019 @ 10:31 |
Slagroom, cakebeslag, smoothies, gehakt. | |
Goitske | donderdag 21 november 2019 @ 10:46 |
Oh heel veel plezier er mee ik heb al een paar jaar een Bosch echt super blij mee | |
Tuindier | donderdag 21 november 2019 @ 10:54 |
Worteltjestaart is een goede ja! En ga zeker ook brood bakken dit weekend! | |
n0a | vrijdag 22 november 2019 @ 00:06 |
Zelfgedraaide hamburgers op broodjes met coleslaw en mayo of ander gemixt sausje. Er bij een milkshake. | |
fotostarter | vrijdag 22 november 2019 @ 18:11 |
Ik wil je zeker niet ontmoedigen, en hoop oprecht dat je er plezier mee hebt. Ik heb het ding na 2 weken uit ellende maar weg gegeven. Heeft maar weinig power, hulpstukken zijn van armoedige kwaliteit en erg slap. Slagroom kloppen deed die wel prima trouwens., | |
Goitske | vrijdag 22 november 2019 @ 18:55 |
Nou weet ik niet wat jij voor type hebt gehad maar ik heb hier al een jaar of 4 eentje uit de 5 serie ik maak er brood mee, raspen, blender het is een prima machine en ik bak veel | |
Tuindier | vrijdag 22 november 2019 @ 22:05 |
Ik heb hem juist gekocht ter vervanging van mijn slappe moulinex. De accesoires voelen erg degelijk aan. Volgende week ga ik de proef op de som nemen met brooddeeg, maar ik heb er eigenlijk wel vertrouwen in. | |
Goitske | vrijdag 22 november 2019 @ 22:47 |
Vandaag nog brooddeeg gedraaid er in | |
fotostarter | zaterdag 23 november 2019 @ 18:15 |
Ik had er ook eentje uit de 5 serie. Maar fatsoenlijk brooddeeg kun je hier volgens mij niet uitkrijgen. Een heel dun spiraalhaakje, wat zeker geen kneedhaak is kan dat deeg nooit goed kneden. Raspen, blender en al die handel heb ik nooit geprobeerd. Ik heb hem aan mijn schoonzus gegeven welke er blij mee is. Daarom zei ik ook, dat ik hoop dat degene die hem kocht er gelukkig mee was, maar mijn ervaring is ruk. Dat jij er tevreden mee bent, is toch alleen maar mooi? ![]() | |
Tuindier | dinsdag 26 november 2019 @ 19:18 |
Brooddeeg met half rogge/half witte bloem: check Pompoen, wortel, ui, appel, gember raspen: check Slagroom kloppen: check Ik ben er blij mee! ![]() | |
Goitske | dinsdag 26 november 2019 @ 22:05 |
Fijn! Ik ben er zelf ook erg blij mee en echt goed brood deeg krijg je er mee dus mooie machine | |
realAIVD | dinsdag 3 december 2019 @ 11:55 |
Tijdens de zoveelste denksessies of ik al dan niet een instant pot in huis zou halen, kwam ik via een uitgebreide review tot de conclusie dat doorgaans vooral/alleen de sauteer- en hogedruk-functies worden gebruikt. Dus was de volgende vraag, wil ik een elektrisch apparaat of een apparaat dat op het gasstel gezet wordt? Om een lang verhaal kort te maken: ik heb een kleine hogedrukpan gekocht (en m'n slowcooker weggegeven, want er komt wel een eind aan de kastruimte ![]() ![]() Degelijk apparaat, niet al te groot, behoorlijk goedkoop (53,45 euro), simpele gebruiksaanwijzing. Enige nadeel is dat de kleine versie (4Liter) niet met inzet of stoommand geleverd wordt. Tot dusver water mee gekookt, want dat moet volgens het boekje (handig, want nu weet ik meteen hoe het werkt) Later vandaag ga ik een pan mung dahl maken in de snelkookpan, rijstkokertje er naast op het aanrecht. Een stoofvlees gerecht (waarmee er echt tijdswinst te behalen is) volgt later. | |
Kaatje1 | dinsdag 3 december 2019 @ 14:38 |
Ben benieuwd, ik zit daar ook nog steeds over te denken. | |
Myraela | dinsdag 3 december 2019 @ 18:40 |
Ik heb juist een snelkookpan in de schuur staan na 2 keer gebruikt te hebben. ![]() | |
maily | dinsdag 3 december 2019 @ 18:47 |
Dat zijn van die dingen die je eens van iemand moet lenen om uit te proberen ... | |
Lucky_Strike | dinsdag 3 december 2019 @ 18:48 |
Ik heb gisteren een koffiemolen bij de Lidl gekocht. Hij gaat ingezet worden voor het malen van kruiden. | |
Nismo91 | dinsdag 3 december 2019 @ 18:53 |
Op Black Friday een nieuwe espresso machine gekocht en een soda stream gekocht ![]() | |
realAIVD | dinsdag 3 december 2019 @ 20:23 |
Haha, de eerste echte kookronde ging hier prima, achteraf ook makkelijk schoon te maken. De tijd zal het leren! ![]() Ik ben onder andere gecharmeerd door de vele instant pot verhalen, zoals de "pot in pot" techniek, dat kan met de snelkoker ook. En natuurlijk ook stoofvlees in een rap tempo. Wat maakte het voor jou een miskoop? Kwam je eten er niet goed uit, of had je gewoon geen ideeën/behoefte aan het apparaat? | |
Nismo91 | dinsdag 3 december 2019 @ 20:32 |
Let niet op de rotzooi, wij wonen net een paar dagen. Maar kijk deze prullenbak ![]() ![]() | |
vivelafete | dinsdag 3 december 2019 @ 21:04 |
Top! Gebruik hem zelf vooral om bouillon in te maken. Komt er altijd heerlijk, helder een smaakvol uit. Verder af en toe voor een stoofpot (al moet je uitkijken dat het niet te 'lijmig' wordt) en voor bijv erwtensoep. En idd peulvruchten. Hele gerechten en stomen op druk doe ik niet. | |
#ANONIEM | dinsdag 3 december 2019 @ 22:50 |
Jaaa die is tof! Heb zelf 3 Brabantia pedaalemmers staan in de keuken, andere serie wel. | |
Bramito | woensdag 4 december 2019 @ 12:58 |
Ik gebruik hem ook vooral voor peulvruchten (praktisch iedere week) en bouillon. Soms ook voor groenten, dat is nl. echt heel snel. Het werk ook goed voor hele aardappels, voor een aardappel salade bijvoorbeeld. Stoofvlees doe ik soms, maar dat doe ik liever gewoon in een gietijzeren pan langzaam op het vuur. Dan wordt het bij mij om één of andere reden lekkerder dan uit de snelkookpan. Aan de andere kant is bij mij de bouillon uit de snelkookpan beter dan uit de gewone pan. Daar moet ik wel bij zeggen dat er ooit eens een topic over was, waar werd uitgelegd dat dat dan weer aan de soort snelkookpan ligt. Hier in Spanje heeft iedereen zo'n ding trouwens. | |
Zo-is-dat | woensdag 4 december 2019 @ 14:33 |
https://www.fonq.nl/produ(...)n-18-x-18-cm/338901/ Net gewonnen! ![]() Staat leuk bij de vorig jaar gewonnen broodrooster in dezelfde kleur ![]() Zeker meedoen aan de Facebook en instagram actie van kitchenaid want blijkbaar heb je 100 % win garantie! ![]() | |
realAIVD | woensdag 4 december 2019 @ 19:15 |
Ik ga er van uit dat ik er ook vooral peulvruchten in zal maken, die eet ik graag en vaak. Stoofvlees van rund moet ik nog uitproberen, krabbetjes is inmiddels gelukt ![]() Hele aardappels (gewone en zoete) en bieten ga ik ook uitproberen, en bouillon lijkt me super, dat doe ik eigenlijk zelden, maar nu die snelkookpan er is lijkt het me een mooie optie! | |
Dirk_Teur | woensdag 4 december 2019 @ 19:37 |
Vandaag heb ik de Kenwood khc29.w0si bij de postnl afhaalpunt opgehaald (besteld bij de maffiamarkt). | |
witwitwit | zaterdag 7 december 2019 @ 22:54 |
Een heel nieuw weegschaaltje, voor fijn kruiden | |
FranticDJ | maandag 9 december 2019 @ 18:59 |
![]() | |
InTrePidIvity | donderdag 12 december 2019 @ 14:01 |
Pastarollers/-snijders! Leuk om te doen ![]() ![]() | |
Lucky_Strike | woensdag 18 december 2019 @ 11:35 |
![]() | |
InTrePidIvity | woensdag 18 december 2019 @ 11:55 |
Gefeliciteerd! De mooiste die er is ![]()
| |
Lucky_Strike | woensdag 18 december 2019 @ 11:56 |
![]() | |
anndb | woensdag 18 december 2019 @ 12:50 |
Toen ik in het broodbak topic aan het posten was bedacht ik me om hier ook maar even te pochen met mijn nieuwe oven. Wat ben ik er blij mee, jaren en jaren met een combi magnetron gezeten hier welke voor geen meter werkte (een of ander chinees merk) en warmte vanaf 1 hoek gaf en nooit de temperatuur haalde uiteraard die hij moest halen.![]() Miele Inbouw Combi Stoomoven DGC 5080 XL | |
fotostarter | woensdag 18 december 2019 @ 16:56 |
Geweldig ding. Hier een pearl white. Beste investering ooit ![]() | |
Erosjuhhh | zaterdag 4 januari 2020 @ 03:08 |
![]() Vroeger had mijn moeder een tostiijzer als dit..lang gezocht en eindelijk iets gevonden dat er op leek.. vandaag eindelijk binnen. 2.3 kg zwaar en hij is bijna een meter lang ![]() Iets anders dan het plaatje leek..maar morgen wel lekker tosti's maken ![]() | |
devlinmr | zaterdag 4 januari 2020 @ 10:56 |
Prijzig dingetje, maar wel één waar je lang plezier aan gaat beleven | |
anndb | zaterdag 4 januari 2020 @ 11:13 |
Kan 'm nu al niet meer missen. Beste aankoop in de keuken die ik gedaan heb denk. Wat een verademing zeg | |
devlinmr | zaterdag 4 januari 2020 @ 11:16 |
Ik snap je... Heb een aantal jaren geleden hetzelfde gedaan | |
SiGNe | zaterdag 4 januari 2020 @ 17:17 |
Mooi ding, ook echt fijn om een goede oven te hebben. Ik moest 't vroeger ook altijd met een combi-magnetron doen maar m'n Smeg is veel beter, haalt zelfs temperaturen van 300+ graden (250 volgens de indicatie bij de knoppen). Maar ik kon destijds met mijn combi-magnetron ook kiezen voor een stoomfunctie, ik heb dat niet genomen omdat ik daar volgens mij weinig gebruik van maak, stomen.. Maar hoe denk jij daarover? Is het voor jou ook een "extraatje" of komt het bij jou ook echt van pas in de keuken? | |
anndb | zondag 5 januari 2020 @ 09:31 |
Voor mij was het ook puur extra maar ik moet wel zeggen dat nu het in de oven zit ik het wel vaker gebruik al. Ik heb ook zo'n soort thermomix achtig ding van de lIdl staan met ook een stoom functie en opzetstukken daarvoor, maar dat gebruikte ik nooit. Te veel gedoe, pastte allemaal niet handig in de vaatwasser, etc. In de oven nu is het gewoon het waterreservoir vullen, gewenste formaat stoom tray er in en stomen maar op elke gewenste temperatuur. | |
SiGNe | zondag 5 januari 2020 @ 14:02 |
Klinkt in elk geval functioneler dan de "Crisp" plaat die ik nog wel bij mijn combi-magnetron had. Dat is een metalen plaat die in de magnetron-ovenstand superheet wordt en dan zou je er patat en pizza's mee kunnen bakken. Dat werkt geadverteerd beter dan in het echt maar is tegenwoordig ook niet meer nodig omdat ik nu wel gewoon een goede oven heb, met boven- en onderwarmte. Maar bedankt voor je antwoord ![]() | |
realAIVD | woensdag 29 januari 2020 @ 08:50 |
Mijn oude blender bleek na 2 keer tóch niet geschikt om (langer) bevroren banaan te blenden, helaas heeft ie de geest gegeven. Aangezien ik wel vaker enthousiast een week of wat smoothies maakte, waarna ik de blender weggaf of het ding ergens op een kast stond te verstoffen, heb ik nu gekozen voor een mini-blender: Het is de Princess Blender To Go geworden, nog goedkoop ook... ![]() Deze is klein en heel licht (dus geen zware onhandige glazen kan meer verplaatsen of afwassen). Het grote nadeel is natuurlijk het lage vermogen. Op termijn zal wel blijken of dat een probleem is. Een (niet bevroren) banaan was in ieder geval geen probleem ![]() | |
icecreamfarmer_NL | woensdag 29 januari 2020 @ 10:26 |
Ik heb de normale DGC 5080 met het waterreservoir er naast (jij erboven denk ik?). Maar hier ga je veel plezier aan beleven. Ik stoom bijna alles en het mooie is je hoeft er niet bij te staan net zoals bij gewoon koken. Moet wel zeggen dat ik de Bosch van mijn ouders makkelijker vind bedienen. @Crispr Heb overigens ook nog een combi oven met Crispr plaat en dat werkt tot mijn verrassing erg goed. Hij is zo inzetbaar als een soort air fryer en eten is echt supersnel warm en knapperig. Dat laatste krijg ik niet echt werkend in de stoomoven. | |
anndb | woensdag 29 januari 2020 @ 10:29 |
Ik moet zeggen dat ik ook steeds meer en meer stoom de laatste tijd inderdaad. Het was in het begin even zoeken hoe/wat maar als je er eenmaal bekend mee bent is het puur gemak inderdaad. Van de week nog boerenkool met worst op, alles er in en stomen maar. | |
Helsinki | woensdag 29 januari 2020 @ 13:42 |
![]() Maar dan in het (donker)groen ![]() | |
Kaatje1 | woensdag 29 januari 2020 @ 19:26 |
![]() Nadat ik er een paar weken geleden achter kwam dat ik, door last van m’n handen geen pasta meer kon maken heb ik dit gekocht. Nog niet heel veel kunnen oefenen maar het is een fijn ding. Zelfs het schoonmaken valt mee | |
Whiskers2009 | woensdag 29 januari 2020 @ 19:37 |
Hoe werkt het? ![]() | |
Kaatje1 | woensdag 29 januari 2020 @ 19:45 |
Je doet er meel, water en ei in en drukt op aan. Ca 3 min later komt jouw keuze pasta eruit. Tegen het einde een ander knopje indrukken om het laatste deeg eruit te persen. Heb nog geen experimenten gedaan, bv truffel door de pasta, maar binnenkort wil ik er wel olijvenpoeder door doen | |
Lucky_Strike | woensdag 29 januari 2020 @ 19:49 |
Oh ![]() | |
Myraela | woensdag 29 januari 2020 @ 19:50 |
Tof! ![]() ![]() ![]() | |
Whiskers2009 | woensdag 29 januari 2020 @ 19:50 |
Dat klinkt heel handig ![]() | |
Kaatje1 | woensdag 29 januari 2020 @ 19:56 |
Ja, en snel. Ik laat de pasta nog wel even drogen, hoort volgens mij zo. Vond zo’n ding altijd maar stom, maar ben er nu toch wel heel blij mee | |
SiGNe | woensdag 29 januari 2020 @ 20:24 |
Beetje dezelfde kwaliteit als handgekneed? | |
Kaatje1 | woensdag 29 januari 2020 @ 20:26 |
Minder als vroeger, maar duizend maal beter dan momenteel (en in de toekomst). Met de lasagne vellen moet ik nog even flink oefenen, heb laatst een filmpje gezien en ik deed het verkeerd ![]() | |
maily | woensdag 29 januari 2020 @ 20:27 |
Wat een uitkomst voor jou! ![]() | |
Kaatje1 | woensdag 29 januari 2020 @ 20:30 |
Ja, vooral ook omdat deze voor 2-3 personen is, is die ook wat kleiner en kan ik m gewoon op t aanrecht laten staan | |
Whiskers2009 | woensdag 29 januari 2020 @ 20:35 |
Dat snap ik ![]() | |
SiGNe | woensdag 29 januari 2020 @ 20:38 |
Zolang 't beter (en goedkoper) is dan verse pasta van de supermarkt is 't zeker ideaal. En je kan inderdaad ook nog flink experimenteren met smaken die je door de pasta kan doen. Klinkt wel handig. Lijkt me ook een stuk sneller klaar allemaal en dat maakt de keuze voor een pastagerecht ook weer wat makkelijker gemaakt. | |
Kaatje1 | woensdag 29 januari 2020 @ 20:45 |
Ja, dat snellere maakt wel dat je het eerder maakt. Normaal deed ik er wel een tijdje over (handen werken al langer niet zo best, dus het was nogal tijdrovend met rusten). En goedkoper dan verse uit de supermarkt is het zeker | |
Helsinki | donderdag 30 januari 2020 @ 11:00 |
Nee, nog niet want ook ik moet nog een pizzaschep ![]() ![]() Mooi hoor! Ik verwacht dat we er veel plezier van gaan hebben. | |
quirina | zondag 2 februari 2020 @ 10:25 |
Heb een nutribullet cadeau gekregen. | |
InTrePidIvity | woensdag 5 februari 2020 @ 10:23 |
Niet helemaal op de juiste plek, maar voor degenen die altijd hebben zitten twijfelen: iBOOD heeft vandaag de Kitchenaid 5KSM150PS 4.8L in de aanbieding voor ¤ 349,95 (verschillende kleuren). Goede deal wel. | |
anndb | woensdag 5 februari 2020 @ 10:36 |
Dat is zeker een goede deal. Ik wou eerst posten leuk maar niet nodig en in 1 minuut zit ik nu al te twijfelen om hem te bestellen.... | |
Lucky_Strike | vrijdag 14 februari 2020 @ 11:46 |
Wat vinden jullie een fijne keukenweegschaal? | |
anndb | vrijdag 14 februari 2020 @ 11:57 |
Ik zelf heb gewoon een simpele van de lidl en die voldoet meer dan prima https://www.lidl-shop.nl/(...)o_de-2BoCjX4QAvD_BwE Weet niet hoe luxe je het zoekt, maar voor mij voldoet die gewoon. Gebruik hem eigenlijk dagelijks, oke je kan er geen achter de komma grammen mee afwegen (weet ook niet of je dat uberhaupt zoekt) maar verder doet die wat hij moet doen, grammen, ml, etc. Zie zelf het nut niet van een veel duurdere weegschaal, tenzij inderdaad achter de komma wegen. Edit: vind deze ook wel fijn oppervlakte hebben, best wel redelijk "groot" heb wel eens een dure gehad met zo'n schaaltje er bovenop voor veel geld een klein ding, kon je af en toe als er wat groots op stond niet eens meer lezen hoeveel gram het nu eigenlijk was. | |
Lucky_Strike | vrijdag 14 februari 2020 @ 12:00 |
Is hij ook zo nauwkeurig dat als je bijvoorbeeld een bakje bloem afweeg en je haalt een halve eetlepel weg, hij dat merkt? Dat doet die van ons nu niet en dat is vrij irritant. Ik wil ook wel iets van 3 gram ofzo kunnen afwegen. Als ik toch iets nieuws koop, dan maar gelijk goed. Hoeft niet duur te zijn natuurlijk, liever niet zelfs. | |
anndb | vrijdag 14 februari 2020 @ 12:03 |
Goh een lepeltje wel, maar moet eerlijk zeggen als ik een pakje gist afweeg van 7 gram en heb er 5 van nodig dat is niet op de gram precies. Zoiets doe ik dan meestal wat op gevoel. Dus echt op de gram gram precies af zal ik niet zeggen, maar betwijfel eerlijk gezegd of andere in het wat duurdere segment (enkele tientjes) dat wel doen. Dan zou je toch naar echt wat professionelers moeten kijken denk ik. Of andere optie: 2 weegschaaltjes, dit voor wat grovere werk een een kleine grammenweger erbij a la de drugsdealers professionele koks voor het preciezie werk. Heb ik ook wel eens aan zitten denken toen ik wat bezig was met moleculair koken. Is wellicht nog een goedkopere en betere optie eerlijk gezegd. | |
Kaatje1 | vrijdag 14 februari 2020 @ 12:08 |
Ik heb er 2, 1 voor grammen (en die merkt dat je er iets uithaalt) en een kleintje die volgens mij 0,00 weegt | |
realAIVD | vrijdag 14 februari 2020 @ 12:08 |
Mijn weegschaal is van Soehnle ( bij de blokker gekocht denk ik), ziet er exact hetzelfde uit als die van anndb. Voor mij werkt het helemaal prima. Bij het probleem dat jij beschrijft zou je dit eens moeten proberen: Even met een vinger wat druk geven, vinger weghalen en het weegschaaltje dan weer laten aangeven wat het gewicht is. | |
Lucky_Strike | vrijdag 14 februari 2020 @ 12:15 |
We vinden onze weegschaal al een tijdje vervelend. Maar afgelopen week zag ik dat mijn vriend de kattenbrokjes afwoog door er steeds een paar bij te doen. Als hij afweegt krijgt die dikke kat veel meer dan als ik afweeg ![]() | |
anndb | vrijdag 14 februari 2020 @ 12:16 |
Misschien kijkt die wel in het voordeel van de kat ![]() Hier gelukkig met onze hond geen last van, die is zo kieskeurig met eten. Al blij zijn als ie wat eet en wil zeker geen 2 dagen het zelfde. Te verwend denk ik. | |
Lucky_Strike | vrijdag 14 februari 2020 @ 12:21 |
Vanaf maandag heeft Lidl toevallig die weegschalen weer in de aanbieding. Voor die 7 euro ga ik het maar proberen. Ik moet toch naar de Lidl, dit kost me zo de minste moeite. Misschien koop ik ooit nog eens een weegschaaltje voor milligrammen. | |
anndb | vrijdag 14 februari 2020 @ 12:26 |
Ik zou dat doen, ik heb even op google zitten kijken ook maar ik denk eerlijk gezegd dat zelfs zo'n weegschaal van 120 euro voor de horeca (ex btw) wellicht wel op de gram zelf wat preciezer zal meten maar ook die meet geen milligrammen, dan kan je net zo goed voor 7 euro zo een kopen en voor een 30 euro een kleintje voor achter de komma te meten. Heb je volgens mij een preciezer resultaat (al zal de kat daar niet blij mee zijn denk ik) | |
Lucky_Strike | vrijdag 14 februari 2020 @ 12:28 |
Die kat moet niet zeuren,met haar dikke kont. Ik probeer haar voor diabetes enzo te behoeden ![]() | |
realAIVD | vrijdag 14 februari 2020 @ 12:30 |
Dan is dit misschien een leuk Valentijnskadootje voor je vriend? Kan die de brokjes één voor één afwegen ![]() | |
Lucky_Strike | vrijdag 14 februari 2020 @ 12:45 |
![]() Dan wordt die kat helemaal ongeduldig. Ze vindt al dat we abnormaal lang doen over het geven van haar eten ![]() | |
realAIVD | vrijdag 14 februari 2020 @ 13:26 |
Just hand over the bag, woman! ![]() | |
Dr_Flash | maandag 17 februari 2020 @ 12:17 |
Ik heb een Tefal 5 second chopper gekocht. Maar ik zal wel een mongool zijn, het is mij niet duidelijk hoe ik dat beschermpleastic van die messen moet verwijderen zonder dat er doden vallen ![]() | |
THEFXR | maandag 17 februari 2020 @ 12:43 |
schaar? | |
Dr_Flash | maandag 17 februari 2020 @ 12:48 |
nee het is dik hard plastic en uit het boekje begrijp ik dat het heel moet blijven ![]() | |
Lucky_Strike | maandag 17 februari 2020 @ 14:12 |
Foto? | |
#ANONIEM | maandag 17 februari 2020 @ 14:34 |
Ik heb al jaren zo’n weegschaal van de Lidl. Werkt prima ![]() | |
Dr_Flash | maandag 17 februari 2020 @ 14:35 |
![]() | |
InTrePidIvity | maandag 17 februari 2020 @ 15:21 |
Video begint op het punt waar jij vastloopt ![]() -edit- Dat werkt blijkbaar niet op FOK!, maar hier dan de link naar het juiste moment. | |
Dr_Flash | maandag 17 februari 2020 @ 15:24 |
Mijn dank is groot ![]() Nu dingen snijden ![]() ![]() | |
Dr_Flash | maandag 17 februari 2020 @ 15:39 |
Het begin is wat stroef, veel blokkerende messen en zo. Maar als ie eenmaal op gang is werkt het als een tierelier ![]() | |
InTrePidIvity | dinsdag 18 februari 2020 @ 13:08 |
Heb je er ook verschillende opzetstukken bij (en werkt dat)? | |
Dr_Flash | dinsdag 18 februari 2020 @ 17:45 |
Nee die heb ik niet. Maar ik zie dat ook wel goed werken eigenlijk | |
Lucky_Strike | dinsdag 18 februari 2020 @ 21:17 |
Weegschaal bij Lidl gekocht. Prima ding ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 18 februari 2020 @ 21:39 |
Dat zeik ik toch ![]() | |
Lucky_Strike | dinsdag 18 februari 2020 @ 22:01 |
Ik moest aan je denken want ze hadden ook een rode ![]() | |
maily | dinsdag 18 februari 2020 @ 22:02 |
![]() | |
Goitske | woensdag 19 februari 2020 @ 15:08 |
Ik heb al jaren eentje van de Lidl zijn prima | |
#ANONIEM | woensdag 19 februari 2020 @ 17:21 |
![]() ![]() Ik heb een bruine met cupcakes erop ![]() | |
Lucky_Strike | maandag 24 februari 2020 @ 21:14 |
Na 2 maanden is eindelijk de foodprocessor die we bij de KitchenAid mixer kregen binnen. Ook hier is weer ontzettend goed over nagedacht. Echt een stevig apparaat. Stevige scharnieren. Een wereld van verschil met de Philips foodprocessor die we eerst hadden. En het beste is nog dat alle hulpstukken bewaard worden in de mixer. ![]() ![]() Bewijs voor @derLudolf dat vulkaanzwart en matzwart echt niet hetzelfde zijn. ![]() | |
Muck | maandag 24 februari 2020 @ 22:23 |
Omg, wat een beauty! En onderdelen op kunnen bergen in het apparaat zelf is echt handig, dan liggen ze niet in een la te slingeren ofzo ![]() | |
#ANONIEM | maandag 24 februari 2020 @ 22:45 |
Geweldig ook dat vulkaan-zwart vs mat-zwart. Aangezien ik een jaar of wat geleden bovenop een vulkaan stond kan ik zeggen dat het best klopt zo ![]() Mooie aanwinsten hoor ![]() Alleen een beetje zwart ![]() ![]() | |
Lucky_Strike | maandag 24 februari 2020 @ 23:18 |
Mijn grotemensenkeuken gaat niet zwart worden dus ik koop nu apparaten die neutraal zijn ![]() | |
#ANONIEM | maandag 24 februari 2020 @ 23:41 |
Jamaar die neutrale apparaten zijn dus allemaal zwart ![]() Ik heb nu voor de tweede keer een grote mensen keuken. Zo erg klein en zo erg leuk als het je smaak is ![]() Qua apparatuur doe ik weinig voor jullie onder, alleen is het rood ![]() Wil mijn kabouterkeuken wel eens showen, je loopt vandaaruit (dat klinkt ver) gewoon de badkamer in, er was ooit een keukentopic.....of zal ik nieuwe aanmaken? | |
devlinmr | dinsdag 25 februari 2020 @ 08:21 |
Nadeel is dan weer dat ze op het aanrecht slingeren als je hem gebruikt of in de afwas hebt. | |
Lucky_Strike | dinsdag 25 februari 2020 @ 08:49 |
K&W / Show je keuken # 4 | |
devlinmr | zaterdag 29 februari 2020 @ 17:38 |
Heb zelf de grote variant https://www.bol.com/nl/p/(...)share_pdp_androidapp Is wel het oude model... Maar werkt ideaal | |
Kaatje1 | zaterdag 29 februari 2020 @ 17:42 |
Ja, ik vind het echt een uitkomst. Heb nog een paar pastavormen bijgekocht. Moet alleen meer oefenen met de lasagne bladen, die worden te dun om ravioli mee te maken. Desnoods ga ik die wel een keer op elkaar leggen, dan met een deegroller samen "plakken" | |
dimmak | dinsdag 14 april 2020 @ 11:09 |
Ik heb geen ruimte in mijn keuken voor een blender of nog beter een keukenmachine. Daarom heb ik deze Bosch staafmixer aangeschaft. Werkt vele malen beter dan mijn oude staafmixer en ik kan deze ook gebruiken als blender. ![]() | |
shomila | woensdag 6 mei 2020 @ 14:36 |
Kwam deze tegen op Amazon, heb hem besteld lijkt me erg handig. En ook nog in mijn kleur rood.![]() | |
Yinny | donderdag 7 mei 2020 @ 11:48 |
Gaaaf! Hier staat er ook zo'n een! | |
fotostarter | donderdag 7 mei 2020 @ 11:56 |
Ga je geen spijt van krijgen. Een van mijn beste aankopen ooit ![]() | |
fotostarter | donderdag 7 mei 2020 @ 11:59 |
![]() Mijn laatste aankoop. Niet bijzonder, de oude was na 12 jaar overleden. Voor 4 tienjes kun je dit eigenlijk niet laten. Ik gebruik dat ding echt bijna elke dag wel ![]() | |
InTrePidIvity | donderdag 7 mei 2020 @ 12:05 |
Wat een gekke productfoto, met die hand er op ![]() | |
shomila | vrijdag 8 mei 2020 @ 07:15 |
Het is niet de kitchenaid zelf, die heb ik al. Het is dat blad eronder. Beschrijving Je KitchenAid staat vanwege ruimtegebrek onder een hangkast of wil je gewoon flexibeler in het gebruik van je keukenmachine zijn? De "lekkerhelfer" bieden een eenvoudige en geniale oplossing voor deze problemen. Met het aangeboden schuifbord kan je KitchenAid op het keukenblad in alle richtingen worden verplaatst. Dit is een grote werkverlichting in het dagelijks leven, omdat het apparaat bij het omzetten niet elke keer moet worden opgetild Het schuifblad wordt gemaakt van hoogwaardig metaal en vervolgens afgewerkt met een poedercoating. Voor het gemakkelijk glijden op het werkblad zorgen de achter ingebouwde teflondragers en voor de stevige stand zijn twee polystyreen stoppers aan de voorzijde aangebracht. Alle materialen zijn zo gekozen dat ze robuust, hygiënisch en gemakkelijk te reinigen zijn. Bovendien is er voor een elegant en tijdloos design gesteld, zodat het schuifblad perfect in elke keuken past. | |
MevrouwPuff | vrijdag 8 mei 2020 @ 07:49 |
Alweer even terug deze weegschaal gekocht (toen bij bol) Die we hiervoor hadden was van de action en ik vond het irritant dat het c2032 batterijtje altijd vrij snel leeg was. Dat hoeft niet hierbij want je draait m op! Voor het precieze werk heb ik nog wel een klein drugsweegschaaltje https://www.decovry.com/n(...)BlfEyhxoCSX8QAvD_BwE | |
InTrePidIvity | vrijdag 8 mei 2020 @ 08:39 |
Oh, dat is het ![]() | |
fathank | vrijdag 8 mei 2020 @ 10:05 |
![]() Een BK Nature wokarang ![]() | |
Yinny | zondag 17 mei 2020 @ 07:27 |
Waterkoker en menghaak![]() | |
MevrouwPuff | zondag 17 mei 2020 @ 13:36 |
Niet echt patsen hier, meer een vraag voor mensen met verstand van keukenspullen: M’n Kenwood k mix staande mixer was al eens van het aanrecht gevallen, hij is toen opgestuurd voor reparatie en dat hebben ze kosteloos gedaan! (Nieuwe chip) Sinds enkele weken bak ik een paar keer per week één brood. Dat lukt op lage snelheid. Maar sinds eergisteren blijft de mengkom niet goed in de houder staan, hij heeft teveel speling ondanks dat ie goed in de houder gezet wordt. Dat zorgt dat met deeg mengen de kom alle kanten op schiet. In theorie kan je de kom beet houden, maar dat werkt tot het deeg een bal is, en dat gaat een beetje voorbij het concept mixer. Ik kan nogmaals vragen voor reparatie, maar ik ben bang dat ik m gewoon teveel belast en een steviger apparaat nodig heb. Wat denken jullie? En wat is wel echt een geschikt apparaat voor één volkorenbrood? | |
anndb | zondag 17 mei 2020 @ 16:20 |
Mooie wok! Heb er helaas niks aan hier met mijn elektrische kookplaat ![]() | |
Kaatje1 | zondag 17 mei 2020 @ 17:04 |
Heb je veel accessoires? Dan zou ik voor een zwaardere kenwood gaan zodat je ze kunt blijven gebruiken | |
Aurelius | zondag 17 mei 2020 @ 17:18 |
![]() Broodbakmachine. Pizzadeeg kwam er vanmiddag al geweldig uit! | |
MevrouwPuff | zondag 17 mei 2020 @ 17:54 |
Nee die heb ik nog niet gekocht, dus wat accessoires betreft ben ik ‘vrij’ voor een merkwissel. | |
Kaatje1 | zondag 17 mei 2020 @ 18:02 |
Ik heb kenwood en een bbm, dus kan je verder geen advies geven helaas | |
#ANONIEM | zondag 17 mei 2020 @ 20:33 |
Hoe krijg je het in hemelsnaam voor elkaar om een standmixer van je aanrecht te laten vallen ![]() Dat ding is zwaar. | |
Kaatje1 | zondag 17 mei 2020 @ 20:35 |
Ik moest laatst mijn kenwood ook van het ene aanrecht naar het andere verplaatsen (2x heen en weer) Vond het doodeng | |
#ANONIEM | zondag 17 mei 2020 @ 20:36 |
Ik ben heel erg onhandig maar Kennie is nog nooit van mijn aanrecht gevallen. Hij is echt te zwaar. Hoe dan? | |
MevrouwPuff | zondag 17 mei 2020 @ 21:15 |
Hij beweegt als ie aanstaat en ik was niet aan het opletten. Heel dom ja ik weet t ![]() | |
douche-eendje | zondag 17 mei 2020 @ 21:25 |
Whoops ![]() | |
Yinny | zondag 17 mei 2020 @ 21:31 |
Een goedkope oplossing is een (tweedehands) broodbakmachine voor alleen deegmaken. Ik heb hier een KitchenAid Artisan staan, maar soms kan die een deeg niet aan, kruipt het omhoog. Dan sta ik als nog met de hand te kneden ![]() | |
#ANONIEM | maandag 18 mei 2020 @ 16:21 |
![]() ![]() | |
#ANONIEM | maandag 18 mei 2020 @ 16:24 |
Luxe-probleem want 2 aanrechten! ![]() Heb Kennie gewoon vast op 1 plek op mijn mini-aanrecht staan trouwens. Als ik ‘m gebruik hoef ik het ding alleen iets naar voren te schuiven. Wat volgens mij best een komisch gezicht is ![]() | |
#ANONIEM | maandag 18 mei 2020 @ 16:31 |
Nog even hier op reageren: vind het echt superslecht dat dit gebeurt met een Kmix. Heb zelf voor de Patissier gekozen waar ik achteraf een beetje spijt van had omdat de rest van de apparaten Kmix is in mijn keuken. Maar als ik dit zo lees heb ik geloof ik toch de juiste keuze gemaakt. Mijn eerste Patissier werkt trouwens ook nog steeds. Die had ik weggeven aan een vriendin en ze heeft er na al die jaren nog steeds plezier van nadat ik het ding zelf een paar jaar zeer intensief had gebruikt. | |
#ANONIEM | maandag 18 mei 2020 @ 16:32 |
![]() | |
Kaatje1 | maandag 18 mei 2020 @ 16:35 |
Normaal staat die op een plek en blijft daar staan. Maar met thuiswerken heb ik het stopcontact nodig waar hij op draait en ik kon in die tijd zo mooi deeg draaien. Keuzes keuzes ![]() | |
Friday12 | maandag 18 mei 2020 @ 18:50 |
Denk niet dat dit het juiste topic is. Maar ik ben op zoek naar een goede koekenpan met anti aanbaklaag. 10-20euro voor een 24cm pan. Heeft iemand aanbevelingen? | |
Kaatje1 | maandag 18 mei 2020 @ 19:33 |
Er is wel een pannentopic CUL / Goedkope wokpan en koekenpannen? | |
Friday12 | maandag 18 mei 2020 @ 20:35 |
Ooit al eens gezien maar staat niet echt veel in. | |
#ANONIEM | maandag 18 mei 2020 @ 20:42 |
Heb zelf geen verstand van pannen maar ik ben heel erg blij met Fissler. Heb daar een paar koekenpannen van, wok en grillpan. Geen idee of dat anti-aanbaklaag is maar de buitenkant is gietijzer. | |
golfer | dinsdag 19 mei 2020 @ 16:32 |
Eindelijk een keer maar eens een goede (kaas)rasp aangeschaft:![]() [ Bericht 55% gewijzigd door golfer op 19-05-2020 17:43:29 ] | |
maily | dinsdag 19 mei 2020 @ 17:41 |
Je link doet het niet ... | |
golfer | dinsdag 19 mei 2020 @ 17:43 |
Nu wel? | |
maily | dinsdag 19 mei 2020 @ 17:44 |
Jaaa! Wow, mooie raps! ![]() | |
Mubassie | dinsdag 19 mei 2020 @ 21:51 |
Telt deze ook als keukenspeeltje?![]() Net ff getest met een eitje ![]() [ Bericht 36% gewijzigd door Mubassie op 19-05-2020 22:00:35 ] | |
maily | dinsdag 19 mei 2020 @ 22:01 |
Wat is het? | |
SiGNe | dinsdag 19 mei 2020 @ 22:11 |
Microplane! Fijne dingen inderdaad.. schaaf je nooit meer je knokkels mee, zelfs niet als je 't probeert ![]() ik heb zo'n zelfde (2 zelfs, verschillende maten) [ Bericht 3% gewijzigd door SiGNe op 19-05-2020 22:16:23 ] | |
golfer | dinsdag 19 mei 2020 @ 22:12 |
Wat moet dit voorstellen? | |
#ANONIEM | dinsdag 19 mei 2020 @ 22:14 |
Wil ik ook weten ![]() Feli met je rasp btw ![]() | |
Mubassie | dinsdag 19 mei 2020 @ 22:17 |
Een plancha ![]() | |
maily | dinsdag 19 mei 2020 @ 22:31 |
Een plank? | |
Mubassie | dinsdag 19 mei 2020 @ 22:33 |
https://lmgtfy.com/?q=plancha | |
#ANONIEM | dinsdag 19 mei 2020 @ 22:33 |
Ik ging even Googlen en kwam een erg mooie tegen van mijn lievelingsmerk. Nu twijfel ik. Weet niet of ik dit veel zal gebruiken eigenlijk. | |
Mubassie | dinsdag 19 mei 2020 @ 22:35 |
Bij mij gaat de bbq weg, en deze bouw ik in de buitenkeuken. We zullen zien, misschien heb ik volgend jaar weer een bbq ![]() | |
Kaatje1 | dinsdag 19 mei 2020 @ 23:20 |
De gewone? Die heb ik, heerlijk ding | |
devlinmr | vrijdag 22 mei 2020 @ 08:21 |
Die heb ik ook. Al een aantal jaar elke ochtend vers brood | |
Nielojram75 | vrijdag 22 mei 2020 @ 19:22 |
Niet in de vaatwasser doen.. Lijm handvat-schaaf is daar niet op berekend. | |
Underdoggy | vrijdag 22 mei 2020 @ 19:58 |
Ik heb precies dezelfde en die doe ik al jaren in de vaatwasser.... | |
golfer | vrijdag 22 mei 2020 @ 20:16 |
Vreemd. Er staat nadrukkelijk namelijk op de verpakking dat deze Microplane rasp vaatwasbestendig is en ik heb hem intussen dus ook al in de vaatwasser gehad. En welke lijm bedoel je? | |
Lucky_Strike | vrijdag 22 mei 2020 @ 20:41 |
Ah, is dat de reden waarom het handvat soms losschiet? Ik moet het nog eens opnieuw lijmen. | |
Nielojram75 | vrijdag 22 mei 2020 @ 21:10 |
De lijm waarmee het handvat en de rasp vastzitten. Ook ik heb begrepen dat het ‘dishwasher-proof’ was, maar blijkbaar bij mij dus niet. Misschien door mijn blokjes(Dreft)? Enfin, heb begrepen dat geslepen keukenmateriaal, messen en raspen, sowieso geen fan zijn van de vaatwasser. Ik was ze nu met de hand af, na mijn microplane met een tippie seconde-lijm te hebben behandeld. Veel plezier van je rasp, dit zal niet de laatste zijn😉 ( Ik heb ondertussen al 3..) | |
SiGNe | vrijdag 22 mei 2020 @ 22:38 |
Ik heb geen vaatwasser dus dat probleem heb ik niet maar ik had dit model wel gekocht omdat het de "professional" versie van het model was, die zou steviger zijn en meer tegen de professionele keuken kunnen. Lijkt mij dat professioneel vaatwassen daar ook bij hoort. | |
Its-Jojo-4you | vrijdag 22 mei 2020 @ 22:47 |
wel het topje van mijn pink Was een mooie groef zichtbaar net voordat het ontzettend begon te bloeden ![]() | |
SiGNe | vrijdag 22 mei 2020 @ 22:55 |
Auw, wat was je aan het raspen dan? Dingen als parmazaan en knoflook gaan er bij mij geheel doorheen, net zo lang doorgaan tot er alleen nog vinger over is om te raspen ![]() | |
Its-Jojo-4you | vrijdag 22 mei 2020 @ 23:02 |
Al meer dan 10 jaar geleden maar ik denk parmezaan en sindsdien let ik beter op ![]() | |
Yinny | zaterdag 23 mei 2020 @ 12:29 |
Deze besteld...komt pas in juli... ![]() ![]() Hij is zoooo mooi en ik hoop er mooie broden mee te bakken. | |
SimonedeBeauvoir | zaterdag 23 mei 2020 @ 12:40 |
Ooh mooi! Waar heb je die besteld? | |
devlinmr | zaterdag 23 mei 2020 @ 12:42 |
Wat is het? | |
Kaatje1 | zaterdag 23 mei 2020 @ 12:44 |
Oh, jaloers!!! | |
Yinny | zaterdag 23 mei 2020 @ 13:28 |
https://www.amazon.nl/Emi(...)8-1-fkmr0&th=1&psc=1 @devlinmr een broodbakvorm | |
Ceased2Be | dinsdag 26 mei 2020 @ 11:30 |
Ik heb de vorige versie, bevalt erg goed ![]() | |
Yinny | donderdag 4 juni 2020 @ 09:17 |
Fijn! Ik zag van de week dat ze de prijs verlaagd hadden (met 12 euro), dus mijn eerste bestelling geannuleerd en weer besteld. Helaas nu nog langer wachten | |
THEFXR | donderdag 4 juni 2020 @ 10:54 |
zo, ook even patsen met mijn Kiwi hoogwaardige RVS knives . ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Yinny | donderdag 4 juni 2020 @ 10:56 |
Wauw, wat ga je allemaal hakken? Ik sta ook altijd versteld van die Chinese chefs die bijna alles doen met die hakmessen. | |
THEFXR | donderdag 4 juni 2020 @ 11:59 |
Het zijn Thaise messen, Peen kan je goed hakken en verschillende koolsoorten of kruiden. | |
Lucky_Strike | dinsdag 9 juni 2020 @ 11:45 |
Dit ging dus over de SodaStream. We gebruiken de SodaStream nog dagelijks. Ok, nu al een maand niet meer maar dat is alleen omdat ik vanwege corona de deur niet uit wilde om nieuwe patronen te kopen. Eind deze week waag ik de gok weer naar de Blokker voor nieuwe patronen dus dan is het weer klaar met de gekochte flessen bruiswater. | |
anndb | dinsdag 9 juni 2020 @ 12:42 |
Gebruik je ook die frisdrank vullingen wel eens? Hoe vind je die smaken tegenover de echte merken? | |
Lucky_Strike | dinsdag 9 juni 2020 @ 12:44 |
Nee, nooit. We drinken geen frisdrank. | |
Tuindier | dinsdag 9 juni 2020 @ 12:49 |
Je hoeft er de deur niet voor uit he: https://www.coolblue.nl/p(...)am-co2-cilinder.html | |
Lucky_Strike | dinsdag 9 juni 2020 @ 12:54 |
Dat is geen cilinder waarbij je je oude in kunt leveren en dus statiegeld krijgt. Je kunt via sodastream.nl wel statiegeldcilinders kopen maar dat is me te veel gedoe. Dan moet je eerst het volle pond betalen, daarna binnen een bepaalde tijd je oude/lege cilinder retourneren en dan krijg je je geld terug. En voor het retourneren moet ik dus de deur uit en dat is wat we nu net met zijn allen proberen te vermijden ![]() | |
Tuindier | dinsdag 9 juni 2020 @ 12:55 |
Ah, vandaar. Het kon ook niet zo makkelijk zijn ![]() | |
Lucky_Strike | dinsdag 9 juni 2020 @ 13:04 |
Helaas ![]() Ik heb ook al een keer bij een vestiging van Expert gestaan voor nieuwe cilinders. Op de site van SodaStream staat dat je daar je cilinders om kunt ruilen. De eigenaar was hoogst verontwaardigd omdat hij al 20 keer had doorgegeven dat dat daar helemaal niet kon. Maar goed, normaal is het echt niet zo veel gedoe. Gewoon even naar de Blokker of de Plus en dan staan ze bij de kassa. | |
InTrePidIvity | dinsdag 9 juni 2020 @ 14:04 |
Ik was op voorhand fel tegen de aanschaf van een SodaStream vanwege voornoemde verwachting, maar hij wordt hier ook al enige jaren met grote regelmaat gebruikt. Ook alleen voor bruisend water (die frisdranken zijn niet lekker), maar er gaat dagelijks wel een fles doorheen. Dat gebeurde voorheen met Spa Rood, dus ik denk dat het al met al wel voordeliger is dan losse flessen kopen. Vind alleen de inhoud van de grote flessen nog steeds ietwat aan de kleine kant, maar buiten dat is het een topapparaat als je van bruisend water houdt ![]() | |
Lucky_Strike | dinsdag 9 juni 2020 @ 14:07 |
Ik vind die flessen ook te klein met 800ml. Er gaan er hier dagelijks 3-4 doorheen. Maar dagelijks een paar flessen vullen is binnen een minuut gedaan en het is nog steeds minder moeite dan zelf met flessen slepen. | |
InTrePidIvity | dinsdag 9 juni 2020 @ 14:09 |
De moeite is het inderdaad niet, maar soms gaat het zo hard dat het water niet lang genoeg in de koelkast staat ![]() | |
Lucky_Strike | dinsdag 9 juni 2020 @ 14:11 |
Wij drinken meestal geen gekoeld water, dat scheelt wel. Ik denk dat de mond van de fles groot genoeg is om er een paar ijsblokjes in te doen. Dat zal ik eens proberen voor als het warm wordt. | |
devlinmr | dinsdag 9 juni 2020 @ 14:22 |
![]() Hopende dat deze het wat langer volhoudt dan die goedkope krengen | |
marc0871 | dinsdag 9 juni 2020 @ 16:31 |
Da's geen CO2 cilinder, Dit is een CO2 cilinder. ![]() Kleintje maar, van 2 kilo gas. Gebruik ik voor mijn drukvaten met eigenbrouw bier. | |
SV-tje | dinsdag 9 juni 2020 @ 16:34 |
Nog niet te zien, maar dit zijn 27 lades voor onze keuken ![]() ![]() | |
Sorella | dinsdag 9 juni 2020 @ 20:24 |
Ik heb mijn sodastream verkocht, wij gebruikte het bijna niet. Heb je ook nog kastjes of alleen maar lades SV-tje | |
Lucky_Strike | dinsdag 9 juni 2020 @ 21:40 |
27 ![]() ![]() ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 9 juni 2020 @ 22:13 |
![]() ![]() Ook foto posten als alles straks af is natuurlijk ![]() | |
SV-tje | dinsdag 9 juni 2020 @ 22:30 |
In de eilanden aan de keukenkant alleen lades (21 stuks), aan de woonkamer kant komen 8 kastjes van 40cm diep. En in de keukenwand zitten ook kastjes en daar komen 4 binnenlades onder de ovens, 1 lade onder de vaatwasser en 1 lade in de kast van de mixers om alle losse onderdelen in op te bergen. ![]()
Ga ik doen, kun je ook vinden in mijn eigen topic | |
#ANONIEM | woensdag 10 juni 2020 @ 01:03 |
Ja hoi. Ben je nog vrijgezel? ![]() Zal je topic even gaan volgen. Wat geweldig moet dit gaan worden. | |
Sorella | woensdag 10 juni 2020 @ 14:58 |
Ik heb ook even je topic door gekeken en zeg maar 1 woord: WAUW ![]() | |
Ceased2Be | maandag 15 juni 2020 @ 09:28 |
van het weekend mezelf maar blij gemaakt met een blitse nieuwe weegschaal https://www.debijenkorf.n(...)2191-406900219100000 ![]() | |
Sorella | maandag 15 juni 2020 @ 09:52 |
Mijn nieuwe frituurpan aangezien ik niet kon wennen aan patatjes uit de airfryer![]() | |
devlinmr | maandag 15 juni 2020 @ 10:01 |
Een Fritel ![]() zijn die nou echt zo goed als men zegt? Ik ben ook aan het rondkijken om dezelfde reden als jij? [ Bericht 4% gewijzigd door devlinmr op 15-06-2020 10:11:18 ] | |
Sorella | maandag 15 juni 2020 @ 10:35 |
Dit is mijn eerste fritel, ook ik heb gehoord dat die goed zijn dus daarom gekocht, ik ga het zien ![]() Ik moet wel zeggen dat het deksel redelijk flexibel is (waarschijnlijk omdat er geen filter inzet ?) het geheel is minder goed afgewerkt en bedieningspaneel voelt echt plastic aan vergeleken met een delongi of een tefal, hij begint pas bij temp. 150 tot 190. Wat ik wel weer fijn vind is de vaste vet smelt stand. Ik deed zoveel olie op mijn airfryer patatjes dat ik d8: kan ik net zo goed weer een frituurpan kopen dus die staat nu gebroederlijk naast de airfryer. | |
investeerdertje | maandag 15 juni 2020 @ 10:59 |
Dacht ik dat ik erg was met mijn 17 lades xD | |
Soury | dinsdag 23 juni 2020 @ 17:27 |
Nou dit is mijn aanwinst ![]() ![]() | |
InTrePidIvity | maandag 29 juni 2020 @ 22:44 |
![]() De K400 Artisan, vulkaanzwart ![]() ![]() | |
devlinmr | maandag 29 juni 2020 @ 23:14 |
En? | |
Sorella | dinsdag 30 juni 2020 @ 08:44 |
Mankeert niets aan ![]() Merk eigenlijk niet echt veel verschil, wel vlug op temeratuur, frituurt goed. Het voelt qua materiaal wel goedkoper aan als een delongie of tefal maar dat maakt de 10 jaar garantie wel weer goed ![]() | |
devlinmr | dinsdag 30 juni 2020 @ 08:55 |
K zal eens gaan neuzen | |
stavromulabeta | vrijdag 10 juli 2020 @ 19:43 |
![]() Een Debuyer Country pan. Ik was eigenlijk op zoek naar een nieuwe wok omdat ik inductie heb en mijn oude met een ronde bodem toch wat teveel gedoe gaf. Uiteindelijk is het dit geval worden, een soort buitenechtelijk kind van een liefdesrelatie tussen een koekenpan, een sauteerpan en een wok. @RobinOok (is die hier nog?) gaat me vast vermoorden omdat ik hierin probeer te wokken, maar ik ben er blij mee. Ideaal om eenpansgerechten voor een week vooruit te koken. | |
golfer | vrijdag 10 juli 2020 @ 20:17 |
Nee, die post al heel lang niet meer op Fok! | |
stavromulabeta | vrijdag 10 juli 2020 @ 21:17 |
Toch wel jammer. Soms onuitstaanbaar maar wel vol kennis. Pietverdriet is er nog zo een. | |
De_Hertog | vrijdag 10 juli 2020 @ 21:54 |
Zijn volgens mij beide vertrokken toen een kookwinkel hier gesponsord advies kwam geven, wat nog wel eens haaks stond op hun eigen tips. | |
#ANONIEM | vrijdag 10 juli 2020 @ 21:55 |
Je kan haar volgen op fb ![]() | |
SiGNe | vrijdag 10 juli 2020 @ 23:26 |
Da's een wadjan.. Indonesisch dus ik denk niet dat Robin klachten zou hebben. Technisch gezien kan je er niet in wokken, er zit immers geen handvat aan voor de typische "wok beweging" maar roerbakken gaat er wel prima in. | |
vivelafete | zondag 12 juli 2020 @ 12:28 |
Benriner Mandoline - 95mm![]() Zat al langer te twijfelen of het een meerwaarde heeft tov de koksmessen die ik heb, en het zal op lange termijn nog moeten blijken hoe vaak ik er in de praktijk gebruik van ga maken. Voor nu ben ik er super blij mee, super scherp mes en het werkt erg goed. Ik wil het vooral gaan gebruiken voor zeer dunne, delicate, consistente snijdsels (voornamelijk voor salades) en voor dingen als zuurkool. Ik denk dat de julienne-messen weinig gebruikt zullen worden, dat voelde op een bepaalde manier niet echt lekker aan en het "veiligheids"-vingerbeschermingsstuk vind ik knap waardeloos. Had daar bij hardere groentes totaal geen veilig gevoel bij en doe dat veel liever direct met de hand, dan heb je veel meer gevoel. De prikkers die er onder zitten om de groente mee vast te zetten zitten ook veel te ver uit elkaar. Wellicht dat het om courgettes en komkommers in lange brede slierten te snijden nog wel werkt. Maar goed, dit zijn voor mij allemaal bijzaken waar ik de mandoline niet voor heb gekocht. Gewone dunne, consistente slices maken gaat fantastisch! | |
Spanky78 | zondag 12 juli 2020 @ 20:45 |
Hij heeft een platte bodem en dan is het geen wadjan. Maar maakt niets uit. Als het fijn valt is het prima. Wel goed inbranden deze | |
SiGNe | zondag 12 juli 2020 @ 21:09 |
Platte bodem lijkt me niet zoveel uitmaken in de naamgeving, je hebt ook woks met platte bodem en dat blijven ook gewoon woks. Maa rinderdaad.. what's in a name? | |
icecreamfarmer_NL | dinsdag 14 juli 2020 @ 08:49 |
Dat heb ik echt helemaal gemist. | |
De_Hertog | dinsdag 14 juli 2020 @ 08:59 |
Hier wat Pietverdriet betreft iig: CUL / [FB] Voor alle opmerkingen, tips en klachten! Een van z'n vaste tips was altijd 'de goedkoopste profi-pan bij de groothandel' te halen. Toen kwam een gesponsorde (?) expert dure pannen aanraden, dat viel nogal verkeerd.
| |
Lucky_Strike | dinsdag 14 juli 2020 @ 09:31 |
Robin had niets met dat verhaal te maken. En Kookpunt komt hier eens in de zoveel tijd tips geven inderdaad. FOK! wordt daar niet voor betaald. | |
FranticDJ | dinsdag 14 juli 2020 @ 09:38 |
![]() en bij de ijzerhandel een aantal plaatjes aluminium laten knippen bij gebrek aan bakplaten hier ![]() | |
Sorella | dinsdag 14 juli 2020 @ 16:55 |
Mooi spul dat microplane ![]() ![]() ![]() | |
MevrouwPuff | dinsdag 21 juli 2020 @ 10:26 |
Geen nieuw keukenspullen, maar m’n Kenwood k-mixer is terug! Ik kan weer broodjes maken! Daarbij komt dat de draaischijf van de ovenmagnetron kapot is, geen ramp, maar toch onhandig. Hij is waarschijnlijk zo oud als de keuken van het huis (kan zo maar tien jaar zijn). Er is ondertussen veel verandert in mogelijkheden van inbouwovens. Nu zie ik allerhande mooie stoomovens met deegrijsfunctie en steampulse enzo, maar daar zit dan geen magnetron bij. Bestaat er wel een combinatie van oven met magnetron met stoom en deegrijs? Of heb je dan een grotere nodig dan de compacte (45 cm) maat die ik Nu heb? Een grotere zou in theorie ook kunnen, maar dan moet het bovenkastje vervangen worden en dat is weer meer gedoe. Of, heb je met die stoomfuncties geen magnetron meer nodig? Het schijnt best lang te duren voor het goed opgestoomd is, dus voor de snelle hap vraag ik me af of het handig is zonder magnetron. | |
Kaatje1 | dinsdag 21 juli 2020 @ 10:38 |
Kan je niet ergens een kleine magnetron kwijt? Dan zet je je wensoven/stoom etc. ding op de plek van de kapotte ovenmagnetron, en dan (evt in een kastje) een kleine magnetron | |
MevrouwPuff | dinsdag 21 juli 2020 @ 10:52 |
Bedankt voor de tip. In theorie kan dat wel, in de praktijk is dat slecht voor de bruikbaarheid van de keuken, het is al niet zo enorm ruim en in een U-opstelling, dus dit soort apparaten kan ik ook niet kwijt op een plek waar minder frequent gebruikte spullen staan. Eventueel kan hij op een plank naast de afzuigkap, maar dan moet ik wel kijken of de deurtjes nog allemaal goed open kunnen. | |
Kaatje1 | dinsdag 21 juli 2020 @ 21:44 |
Ik zag net op FB dat iemand deze heeft, een 4 in 1 incl stomen https://www.lg.com/nl/magnetron/lg-MJ3965ACS-magnetron | |
icecreamfarmer_NL | woensdag 22 juli 2020 @ 13:04 |
Dat is niet echt stomen maar magnetron stomen. Miele en Bosch hebben volgens mij alles in 1 apparaten maar die zijn duur. | |
FranticDJ | zaterdag 25 juli 2020 @ 16:19 |
Al dat eigen gebakken brood moet wel een beetje vers blijven:![]() | |
Freak188 | dinsdag 28 juli 2020 @ 17:27 |
Geen echt nieuw speeltje maar heb sinds kort een mes van Wusthoff en dat is toch wel Eredivisie tov messen die ik tot nu toe heb gehad. Messen die ik gebruikte waren voornamelijk messen van supermarkt spaaracties. Nu is mijn vraag: zijn die supermarkt messen nog scherp te maken door een slijper of is dat verspilde moeite? | |
FranticDJ | dinsdag 28 juli 2020 @ 17:29 |
Scherp maken vast wel, maar wellicht dat ze sneller bot worden. Dit door gebruik van een andere (wellicht goedkopere) staalsoort dan je wusthoff mes. | |
THEFXR | dinsdag 28 juli 2020 @ 17:51 |
dat kost best wel veel, denk dat het mes total loss is, je kan op aliexpress een goedkope drie wegs-doorhaal slijper kopen, dan heb je nog wat aan die messen. | |
MevrouwPuff | dinsdag 28 juli 2020 @ 18:06 |
Het is gelukt hoor! https://www.coolblue.nl/p(...)YAp3WGBoCCXcQAvD_BwE Excuses, het is deze https://www.siemens-home.(...)-magnetron/CP565AGS0 Zo goed mogelijk binnen de <1000 euro klasse ![]() | |
FranticDJ | dinsdag 28 juli 2020 @ 18:10 |
kost best wel veel? https://www.hollandseslij(...)f/slijptarieven.html De kookwinkel hier laat 1x per maand een messenslijper komen. Dan betaal je 0,50 tot 1 euro per mes en dan is deze weer netjes geslepen. Ander verhaal als er echt happen uit zijn natuurlijk. Maar als het alleen om het aanscherpen gaat kost dit niet zo heel veel hoor. | |
THEFXR | dinsdag 28 juli 2020 @ 18:12 |
ooh, die prijzen waren vroeger wat hoger, dat valt idd reuze mee, zolang je geen scharen laat slijpen ![]() | |
Kaatje1 | dinsdag 28 juli 2020 @ 19:12 |
Mmm, ik heb mijn messen vorig jaar laten slijpen, 6 messen en een schaar, 40 euro | |
SiGNe | dinsdag 28 juli 2020 @ 19:27 |
Koop een slijpsteen en doe het zelf. Er zijn veel filmpjes op youtube te vinden over hoe dat moet. En dan komen die supermarkt messen wel van pas want dan kan je het slijpen oeffenen zonder dat je je goede mes "verneukt" (die kan je dan altijd nog naar een professionele slijper opsturen om 'm weer scherp te maken) De supermarkt messen zijn wel vaak van een hardere staalsoort, zijn dus wat lastiger te slijpen dan die Wüsthoff. Als je het professioneel wil laten doen dan is de Hollandse slijpservice de beste keuze, die slijpen ook voor professionele sterrenkoks. | |
Pinnenmutske | woensdag 19 augustus 2020 @ 18:06 |
Airfryer van Lentz gekocht. Heilige bimbam das gemakkelijk.![]() | |
Yinny | vrijdag 18 september 2020 @ 21:26 |
Nieuwe blender! Wauw, deze maakt alles echt heel fijn. Zelfs de granaatappelpitjes en sliertjes van mandarijnen![]() | |
_Arual_ | zaterdag 28 november 2020 @ 22:55 |
![]() Deze is onderweg! Ik heb vroeger ook een rijstkoker gehad, maar die was echt op. En aan de grote kant bovendien. Deze is groot zat! | |
FranticDJ | maandag 30 november 2020 @ 10:14 |
![]() Plaatstalen pan ![]() En eindelijk een hapjespan: ![]() Daarnaast nog een berg bakringen (gangmakers incoming ![]() | |
stavromulabeta | maandag 30 november 2020 @ 15:49 |
Dat is wel echt iets heel anders dan RVS, ook wat de gebruiksdoeleinden betreft. Plaatstaal is een beetje allround, mits geen zure ingrediënten, RVS is ideaal voor knapperige korstjes. Geef hem wel wat tijd om goed in te branden. Het kan een paar weken gebruik duren voordat hij ideaal werkt, de eerste dagen ga je vooral vloeken. | |
FranticDJ | maandag 30 november 2020 @ 15:53 |
Ja dat inbranden wil dus (nog steeds) niet lukken. Was een goedkope ibood set van 2. Was er op een gegeven moment zo flauw van dat ik nummer 2 bij een bevriende chef kok heb afgegeven, die praktisch alleen maar met RVS bakt, met de vraag 'wat doe ik mis' en die had hetzelfde resultaat.. | |
stavromulabeta | maandag 30 november 2020 @ 16:15 |
Gewoon rustig aan doen, het komt vanzelf wel een keer goed. Het lijkt me dat het materiaal plaatstaal van een dure of goedkope pan niet verschilt. De komende tijd gebruiken voor wat makkelijke dingen die niet snel aanbakken: uien, champignons, worstjes,dat soort dingen. En niet te enthousiast schoon maken. Dan vormt zich de patina vanzelf wel een keer. Ik heb er twee, eentje al heel lang, die werkt echt perfect en er is werkelijk niets dat aanbakt. En eentje pas en paar maanden, die moet echt nog verbeteren, tofu of eieren kun je er nog niet met een fatsoenlijk resultaat in maken. | |
FranticDJ | maandag 30 november 2020 @ 16:22 |
Ja blijf ze ook gewoon gebruiken hoor ![]() ![]() | |
SiGNe | maandag 30 november 2020 @ 16:40 |
Zo'n deBuyer wil ik ook nog aanschaffen. Ik zag ze een tijdje terug ook met een wat mooier handvat maar die waren natuurlijk uitverkocht en nu hebben ze een eifeltoren als handvat.. dat wil ik helemaal niet! ![]() ![]() Nog even wachten tot de normale handvatten terug komen. | |
FranticDJ | maandag 30 november 2020 @ 16:45 |
Ja, de mineral b pro heeft zo een RVS handvat en kan gewoon in de oven. De normale mineral b is me niet helemaal duidelijk welke wel/niet kan. Hier heb je ze iig zonder Eiffeltoren volgens mij: https://www.knivesandtool(...)al%20B-Pro%20Element want dat lijkt alleen de french collection te zijn. [ Bericht 8% gewijzigd door FranticDJ op 30-11-2020 16:51:56 ] | |
SiGNe | maandag 30 november 2020 @ 17:27 |
Ah nice, zijn ze er weer.. Die met de eifeltoren is inderdaad de French collection en Knives&tools had ook alleen die. Was kennelijk een tijdelijke oplage want je zag die overal opeens en de gewone pro hadden ze nergens. | |
FranticDJ | maandag 30 november 2020 @ 17:31 |
Ah! | |
Pinnenmutske | maandag 30 november 2020 @ 17:48 |
Tijdje geleden een airfryer gekocht. Kan haar nie meer missen en ja ze is vrouwelijk hihi. | |
stavromulabeta | maandag 30 november 2020 @ 18:00 |
Waarom de mineral B en niet de goedkopere carbone? Voor zover ik weet is het voornaamste verschil de mooiere verpakking van de Mineral B en dat iemand alvast een laagje olie op de mineral B gesmeerd heeft zodat je 10 seconden werk bespaard bij het inbranden. | |
maily | maandag 30 november 2020 @ 18:02 |
Kan iemand mij in Jip en Janneke-taal uitleggen wat het voordeel is van zo'n plaatstalen pan? | |
SiGNe | maandag 30 november 2020 @ 18:13 |
Ik vind het handvat van de Mineral B Pro mooier en lijkt me lekkerder in de hand te liggen. Qua staal maakt het niet veel uit inderdaad. | |
stavromulabeta | maandag 30 november 2020 @ 18:14 |
voordelen: • goedkoop • licht • onverwoestbaar, mits correct gebruikt kunnen jouw kleinkinderen hem aan hun kleinkinderen vererven. • als hij op termijn goed ingebrand is, heb je de beste antiaanbaklaag die er bestaat. • kan in de oven • kan tegen extreem hoge temperaturen nadelen • de enige manier om hem te verwoesten is nat wegzetten • niet geschikt om zure gerechten te bereiden • lkan niet in de vaatwasser | |
SiGNe | maandag 30 november 2020 @ 18:16 |
De pan heeft geen anti aanbaklaag, dat ontstaat vanzelf door te koken (en je kan de pan ook inbranden met olie) Daardoor kan je op hogere temperaturen bakken waardoor je vlees mooi kan aanbraden. Er blijven ook wat meer braadrestjes in de pan achter en daar kan je weer heerlijke jus mee maken. | |
SiGNe | maandag 30 november 2020 @ 18:18 |
Zure gerechten (zoals tomatensaus) kan wel maar dan gaat vaak wel je aanbaklaag eraan. Maar dan kan je de pan weer opnieuw inbranden. | |
stavromulabeta | maandag 30 november 2020 @ 18:20 |
Ja klopt. En ook nog eens ijzersmaak. Maar voor Poppeye zou dit wel iets zijn ![]() | |
maily | maandag 30 november 2020 @ 18:22 |
Dank jullie wel. ![]() | |
SiGNe | maandag 30 november 2020 @ 18:28 |
Is ook wel anders koken met zo'n pan trouwens. Als de pan niet op temperatuur is blijft alles in de pan plakken en je moet sowieso ook wachten tot het vlees of de vis zelf "aangeeft" dat het omgedraaid kan worden. Het "plakt" dan niet meer en dan kan je het zonder te beschadigen omdraaien. Heb je wel ook meteen een geweldige korst op je vlees/vis ![]() | |
FranticDJ | maandag 30 november 2020 @ 18:28 |
zit bijenwas op die Mineral B die je er eerst af moet wassen ![]() | |
FranticDJ | maandag 30 november 2020 @ 18:29 |
dat kunnen ze niet allemaal ![]() | |
SiGNe | maandag 30 november 2020 @ 18:32 |
Oh ja,, ijzersmaak was ik vergeten. Hoewel dat opzich ook wel mee zal vallen denk ik. Ik heb een gietijzeren pan (zonder emaille) waar ik ook altijd goulash (of eigenlijk Pörkölt) mee maak en daar proef ik ook nooit iets van ijzer terug. En als er over blijft dan gaat de goulash met pan en al de koelkast in, ook nooit problemen gehad dat het zure van de goulash de pan verneukt. Maar goed, gietzijzer is anders dan (carbon)staal. | |
vinnypassy | dinsdag 1 december 2020 @ 13:26 |
Ik werk op inductie (niet de beste plaat helaas) en heb 2 de buyers. De ene heb ik laagje voor laagje op de inductieplaat ingebrand, dat gaat nu na een aantal keren prima. Hierbij werkt het voor mij het beste om een heel dun (zelfs minimaal) laagje uit te smeren en dat tot het rookpunt te brengen, even te laten roken en vervolgens af te laten koelen. De methode om een dikker laagje in te laten branden, werkte niet echt. Bij mijn tweede pan heb ik het in de oven geprobeerd: zet de pan in een koude oven en verwarm tot ongeveer 100ºC, haal uit de oven en smeer de binnen- en buitenkant heel dun in met biologische lijnzaadolie. Plaats de pan terug in de oven, verhoog de temperatuur naar 230ºC en laat gedurende 2 uur inbranden. Zet dan de oven uit en laat de pan in de dichte oven helemaal afkoelen. (volgens deze site) Deze laatste pan heb ik nog het minst gebruikt, maar hiermee kon ik wel sneller goed bakken. Dus bij een volgende pan hanteer ik weer deze methode. Met (mijn) inductie is het toch moeilijker het gehele oppervlak van de pan goed te verhitten, in de oven lukt dat wel. | |
devlinmr | zondag 25 april 2021 @ 11:34 |
Nieuw fornuis besteld![]() Steel Genesi 100 | |
dimmak | maandag 5 juli 2021 @ 14:19 |
Ik zoek een onverwoestbare en makkelijk schoon te maken knoflookpers. Ben inmiddels aan mijn 3e pers toe in 2 jaar. ![]() | |
golfer | maandag 5 juli 2021 @ 14:45 |
![]() | |
dimmak | maandag 5 juli 2021 @ 14:48 |
Dat was mijn laatste aanwinst van Ali maar was na een paar weken al helemaal verbogen. Dat kan natuurlijk ook aan de kwaliteit van Ali liggen, was wel heel erg dun. | |
golfer | maandag 5 juli 2021 @ 14:49 |
Dat dus. Koop een echte pro van Leifheit. | |
devlinmr | maandag 5 juli 2021 @ 15:11 |
https://www.bol.com/nl/nl(...)vDDxqLgaAkcXEALw_wcB ![]() | |
golfer | maandag 5 juli 2021 @ 15:21 |
Slechte review. Heb je deze zelf ook? | |
SiGNe | maandag 5 juli 2021 @ 15:38 |
Stoppen met persen want de vliezen breken niet... die van de knoflook.. Met een pers blijft er altijd wat achter dus begin met raspen... Met een goede microplane rasp kan je je knoflook fijner krijgen dan met een pers en het vocht blijft ook niet achter in de pers. Makkelijker schoon te maken ook. En voordeel van een microplane rasp is dat je je vingers niet meeraspt dus je kan een knoflookteen tot aan het kontje opraspen, gaat niks verloren. | |
devlinmr | maandag 5 juli 2021 @ 15:58 |
ja al jaren.. oudere versie though. Rosle is een topmerk, niks slap staal https://www.amazon.nl/dp/(...)0e-97d9-82a098ad1b46 1200 reviews | |
Soury | maandag 5 juli 2021 @ 18:37 |
Ik heb die van mij al 20 jaar denk ik | |
FranticDJ | maandag 5 juli 2021 @ 21:56 |
https://www.amazon.nl/Zyl(...)/261-4638989-7131237 had er eerst een paar van ikea die ik steeds aan gort kneep ![]() en je kan je tenen er in doen zonder ze te pellen ![]() | |
THEFXR | dinsdag 6 juli 2021 @ 01:30 |
deze? ![]() | |
SiGNe | dinsdag 6 juli 2021 @ 01:58 |
Dat modelletje heb ikzelf ook, zowel een grove als een fijne versie. Ook handig voor parmazaan. | |
marc0871 | dinsdag 6 juli 2021 @ 17:35 |
Het schoonmaken van die persen is ook precies de reden dat die van mij al ruim 10 jaar alleen maar de la ligt te vullen. Ik geef ze na het pellen wel een klap op hun kop en dan zijn ze na 5 seconden snijden ook klein. Ik heb ook zo'n keramisch schaaltje met kartels, waarmee ik ze tot een pulp kan wrijven. Die gebruik ik voor m'n knoflooksaus. Zoiets, dus ![]() [ Bericht 8% gewijzigd door marc0871 op 06-07-2021 17:46:05 ] | |
SiGNe | dinsdag 6 juli 2021 @ 17:39 |
Als het wat grover moet dan gebruik ik ook m'n mes. En anders dus de rasp, beiden erg makkelijk af te spoelen en schoon te maken. Ik heb zelf ook een Leifheit pers maar die gebuik ik eigenlijk nooit meer. Zo'n vierkante opening is ook niet handig eigenlijk, er blijft altijd wel wat achter in de hoekjes, dan is een ronde pers al beter. | |
marc0871 | dinsdag 6 juli 2021 @ 18:04 |
Mja, ik heb een rasp, maar die heb ik nog niet gebruikt. Toch eens proberen. Misschien wel, maar voor mij hoeft het niet meer. Ik gebruik liever het mes dat ik toch al vast heb. Maakt idd makkelijker schoon. | |
golfer | dinsdag 6 juli 2021 @ 18:33 |
Die gebruik ik ook vaak. ![]() | |
SiGNe | vrijdag 9 juli 2021 @ 15:37 |
Voordeel is ook dat ze hond-proof zijn... M'n zus had eerst een rasp met een rubber handgreep maar die was door de honden opgevreten ![]() Dus voor haar verjaardag heb ik haar 2 van die raspen gegeven, een fijne en een grove. | |
dimmak | vrijdag 9 juli 2021 @ 15:56 |
Het is uiteindelijk de OXO geworden. | |
hilliebillie | maandag 11 oktober 2021 @ 22:25 |
Bevalt deze goed? Ik ben de knoflookpers die ik nu heb namelijk meer dan zat en op zoek naar een nieuwe en goede knoflookpers. Ik had inderdaad deze gezien, maar ook zo een die je over de knoflook heen moet rollen, maar dan heb je ook meteen weer een extra snijplank om af te wassen. Bij deze die jij hebt zag ik dan weer bij staan dat het staafjes waren die er uit komen en dus weer te groot zijn. Of valt dit mee? | |
dimmak | dinsdag 12 oktober 2021 @ 09:26 |
Ik ben echt super tevreden met deze pers. Er kan ook meer dan 1 teentje in en is makkelijk schoon te maken. Aanrader! | |
Jan_Onderwater | dinsdag 12 oktober 2021 @ 14:40 |
Gebruik ik ook, voor Knoflook, gember, parmazaan, muskaatnoten, laos, citroenschil, etc etc | |
devlinmr | dinsdag 12 oktober 2021 @ 15:20 |
![]() ![]() Eind april besteld.... Vandaag geleverd ![]() | |
THEFXR | dinsdag 12 oktober 2021 @ 16:09 |
oooh, echt mooi ![]() | |
SiGNe | donderdag 28 oktober 2021 @ 15:58 |
![]() Het duurde even maar m'n De Buyer pan is eindelijk binnen. Ik heb voor de luxere versie gekozen met de wat zwaardere handgreep. Bij het uitpakken merkte ik ook meteen hoe zwaar de pan eigenlijk is, 't voelt als gietijzer, ik snap meteen waarom die pannen zo geliefd zijn bij chefs..dat carbonstaal kan veel hitte opnemen veel meer dan een aluminium pan. Straks even lezen hoe (en of) ik de pan moet inbranden, ga ik de komende jaren in elk geval een hoop plezier aan beleven (of juist veel frustraties doordat alles aanbrandt zonder anti-aanbaklaag ![]() CUL / Pats hier met je nieuwe keukenspeeltjes topic #8 Ik had 't er vorig jaar al over dat ik die pan wilde, door Corona duurde het allemaal wat langer. Maar hij is eindelijk binnen (in sept besteld dus ik ziet er niet al een jaar op te wachten gelukkig) [ Bericht 11% gewijzigd door SiGNe op 28-10-2021 16:24:36 ] | |
dimmak | donderdag 28 oktober 2021 @ 16:03 |
Ik heb er ook eentje. Aan het begin heb ik enorm lopen kloten en vroeg ik mij af of het wel wat voor mij zou zijn, maar nu ben ik er super tevreden over. ![]() ![]() | |
Bramito | donderdag 28 oktober 2021 @ 16:27 |
Waarom niet op inductie? Is ie krom? | |
dimmak | donderdag 28 oktober 2021 @ 17:02 |
Ik vermoed van wel. Hij wiebelt op mijn pit iig, heb het nog niet op een hele vlakke ondergrond getest. Krom is verder ook het enige bezwaar toch als je naar een andere warmtebron over stapt? | |
Bramito | donderdag 28 oktober 2021 @ 18:26 |
Ja voor inductie sowieso, maar ik heb een kromme pan en die doet het gewoon op inductie. Niet mijn mineral B, maar een goedkope flensjes pan. Ik zou in ieder geval effe proberen. | |
stavromulabeta | donderdag 28 oktober 2021 @ 19:26 |
Ik zou het eerst even uitproberen voordat je de pan weggooit. Mijn pannen zijn ook niet allemaal 100% vlak maar ze werken probleemloos op inductie. | |
Sorella | donderdag 28 oktober 2021 @ 19:46 |
Ik kan de pannen die ik op gas gebruikt heb gewoon op mijn inductie gebruiken. Inductie is wat dat betreft iets vriendelijker dan keramisch/elektrisch koken. | |
SiGNe | donderdag 28 oktober 2021 @ 23:07 |
Waarschinlijk heb ik 'm goed ingebrand in elk geval, dacht dat alles de eerste keer aan de pan zou plakken maar het eerste kipfileetje ging prima ![]() Volgens de handleiding kan de pan wel op inductie maar je mag dan geen Boost of Turbo gebruiken, als de pan te snel heet wordt trekt ie inderdaad krom. Er staat verder bij dat de pan op een middelhoog "vuur"gebruikt moet worden en je mag de pan ook niet oververhitten. Geldt volgens de handleiding vooral voor de pannen van 26cm (en groter neem ik aan maar dat staat er dan weer niet bij) Maar goed, dat geldt voor gas, keramische en open houtvuur in principe ook allemaal, te snel verhitten en afkoelen is voor geen enkele pan goed, op geen enkele warmtebron. | |
#ANONIEM | dinsdag 11 januari 2022 @ 20:16 |
Vol ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 11 januari 2022 @ 20:17 |
Oh nu pas ![]() |