abonnement Unibet Coolblue
pi_185828665
Niet mijn OP. :).

Tenminste dat zegt Kees Boonman!


quote:
Voor u geknipt van Radio1. Politiek commentator Kees Boonman zegt in het programma Spraakmakers overeenkomsten te zien tussen de overwinningsspeech van Thierry Baudet met toespraken uit de jaren dertig. Waarvan akte.
Bron: tpo.nl en radio1.nl
====================================================================
Links Nederland weet op dit moment niets anders te bedenken dan vergelijkingen te maken met Hitler!
Gevaarlijk heel gevaarlijk! Hij heeft nog net niet bruinhemden in de mond genomen!
I´m back.
pi_185828758
Jammer dat er zo'n extreem akkefietje ontstaat wat betreft links, rechts en waarin alle tegenstellingen worden uitvergroot en worden uitgemeten als 'radicaal/extreem/slecht/waanzin'
Politiek links heeft gewoon goede punten op bepaalde vlakken evenals politiek rechts.
Daarnaast is het begrip 'links' en 'rechts' in de politiek gewoon een illusie.
pi_185828783
Laatste posts van mij:

quote:
Ja, werden niet helemaal als 100 gezien iig. Dat soort pan-Germaanse nonsens was ook meer tussen 1870 en 1918 populair bij "intellectuelen" meestal alfa-studenten. Ja, goed kun je zeggen dat dat nationalistisch navelstaren geleid heeft tot de opkomst van het nazisme, maar als nazisme = Hitler, dan is de grootste invloed geweest toch het Wenen van Karl Lueger. En wat is nou zo bijzonder, ik ga nu pissen tegen de wind hoor: Wenen in de Oostenrijks-Hongaarse dubbel-monarchie was een multiculturele samenleving en vooral in Wenen merkte men dat (nu nog steeds trouwens een beetje, alleen anders, als je er ooit geweest bent weet je dit), want er kwamen veel joden en zigeuners op af die werden verdreven uit plaatsen nog veel oostelijker dan die dubbel-monarchie en die mensen waren traditioneel joods (wat overigens niet helemaal accuraat is qua omschrijving) en heel, heel, heel erg arm, idem de zigeuners. En daar tegen ontstond wrevel, gecombineerd met de RK en Lutherse afkeer van joden, werd dat een explosieve cocktail waardoor Hitler werd beïnvloed.
Goed dat leidde nog tot heel grote problemen uiteindelijk voor de nazi's toen ze de macht 100% in handen kregen en die arme joden (en ook zigeuners) wilden uitzetten/wettelijk onmondig wilden maken (vermoorden was pas uiteindelijk iets dat tijdens de oorlog ontstond). Waarom, omdat heel veel joden die al heel lang (zeg sinds 18de eeuw) volkomen ingeburgerd in de Duitse gebieden leefden, en zichzelf al niet eens meer als jood zagen, en zich dus hadden vermengd met plaatselijk mensen, waren ook ineens persona non grata daardoor.
Toestand voor die rnazi's hoor. Mooi dat je dat in die film kunt zien over de Wannsee-conferentie. Conspiracy (2001).
quote:
Bij Hitler was zijn anti-semitisme gevormd door Karl Lueger in Wenen, kun je in elke biografie lezen. (Ik heb er 4 staan hier en ze allen gelezen). Kwam niet van die borealistische intellectuelen uit Dld.
Ik denk dat die borealisten helemaal nul hebben bijgedragen aan het antisemitisme en uiteindelijk de Holocaust door de nazi's, maar dat dit het antisemitisme was, dat sws wel onderhuids aanwezig was in ieder zogenaamd christelijk natie, dat werd opgepompt door Karl Lueger in Wenen, waar Hitler naartoe verhuisde rond? 1908? En dat was eigenlijk naast door RK-christendom geïnspireerd antisemitisme, ook antisemitisme doordat het arme mensen waren en ze er anders uitzagen, net als zigeuners btw.

[ Bericht 0% gewijzigd door Ryan3 op 24-03-2019 21:06:37 ]
I´m back.
pi_185829019
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 20:34 schreef Ryan3 het volgende:
Laatste posts van mij:
[..]

[..]

Ik denk dat die borealisten helemaal nul hebben bijgedragen aan het antisemitisme en uiteindelijk de Holocaust door de nazi's, maar juist het antisemitisme, dat sws wel aanwezig was in ieder zogenaamd christelijk natie, dat werd opgepompt door Karl Lueger in Wenen, waar Hitler naartoe verhuisde rond? 1908? En dat was eigenlijk naar door RK-christendom geïnspireerd antisemitisme ook antisemitisme doordat het arme mensen waren en er anders uitzagen, net als zigeuners btw.

Al met al snap ik wel dat mensen denken en/of vinden dat de dingen die Baudet zegt worden vergeleken met de toenmalige opkomst van nazi-gedachtegoed.
Maar in principe kun je die pijl ook trekken op het niet benoemen van verschillende culturen in één land en het niet benoemen van problemen die daardoor ontstaan of zouden kunnen ontstaan.
Door net te doen of er niets aan de hand is terwijl mensen weerstand hebben tegen een bepaalde zaak ben je ook een drukopbouw aan het produceren die kan ontaarden in een ontploffing.
Ik heb Baudet ook nog nergens zien zeggen dat ze massaal immigranten wilden deporteren... Hij heeft het wel gehad over homeopathisch verdunnen van de samenleving.
En op welke wijze Baudet homeopathie daarin wil bedrijven heb ik geen weet van.
Wat in ieder geval wel goed is om het immigratieprobleem te benoemen en ook niet vanuit een te zachte hand alle mensen van buitenaf maar hier naar dit land te willen halen.
De uitspraak ''homeopathisch uitdunnen van de samenleving' vergt wel enige uitleg over hoe dit precies in zijn werk zal gaan... Want met poëzie kun je een mooie stem opzetten maar duidelijkheid is vaak een ontbrekende factor.
pi_185829112
Opmerkelijk is vooral dat de nazi-vergelijkingen worden gemaakt door de kleine en jaloerse man. Persoonlijk vind ik Baudet maar een vervelend knaapje maar totdat hij polen invalt zijn dergelijke vergelijkingen nogal absurd en illustreren ze vooral hoeveel haat deze ventjes hebben voor alles dat afwijkt van hun persoonlijke mening.
Conscience do cost.
  zondag 24 maart 2019 @ 20:46:15 #6
369021 tfors
gaarne wijzigen naar #ANONIEM
pi_185829165
Ik ben het eens met bepaalde kritieken van Baudet over het immigratiebeleid, maar zou hij het als politicus nou niet beter doen door het op een andere manier te brengen dan met die rare speeches.

Als hij nou gewoon zegt het erbij houdt als volgt: Het is veel humaner om

1) Elke Afrikaan die illegaal op een gammel bootje de middellandse zee overkomt op staande voet weer terug op het strand af te leveren waar hij vandaan komt (dan houden dit soort levensgevaarlijke avonturen die de smokkelmafia kapitalen bezorgen vanzelf op)

2) Vluchtelingen en sommige economische vluchtelingen kunnen gewoon op een veilige plek in of nabij het land van herkomst een asiel/werkvisumaanvraag doen

in plaats van met verdunning en boreaal en weet ik veel..

Zou hij dan niet veel minder dit soort van onrust oproepen en wellicht het electoriaal nog beter doen? Of is dat theatrale juist deel van zijn succes?
pi_185829340
Baudet is voor het referendum. Daar kan links heel goed argumenten tegen verzinnen, kijk naar Brexit. Baudet vráágt om tegengas, niet om bedreigingen. Hij wil intellectueel uitgedaagd worden maar ook gewoon op zijn ideeën reactie krijgen. Dat is toch niet zo moeilijk.
Baudet wil verder net als Australie, alleen immigranten binnenhalen waar Nederland wat aan heeft. Ik denk dat stiekem heel wat meer partijen dat zouden willen. En daar kun je ook heel goed een discussie over voeren, waarom niet?
Baudet heeft gelijk dat er in de Tweede Kamer oeverloos gezeurd wordt, in herhalingen wordt vervallen, en dat gebeurt omdat de besluiten elders gedaan worden. Het is een groot, kostbaar toneelstuk.
Je ziet aan Rutte dat die steeds meer op een automatische praatmachine gaat lijken. Baudet is nog fris en besteedt aan elke zin aandacht, ook al is het vaak provoceren wat ie doet. Maar hoe verander je het proces in de Tweede Kamer? Heeft Baudet daar een antwoord op?

Dus kom op journalisten, pak hem aan, dat wil hij ook, maar wel met woorden en niet met gescheld.

[ Bericht 5% gewijzigd door Loekie1 op 24-03-2019 20:57:55 ]
pi_185829753
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 20:46 schreef tfors het volgende:
Ik ben het eens met bepaalde kritieken van Baudet over het immigratiebeleid, maar zou hij het als politicus nou niet beter doen door het op een andere manier te brengen dan met die rare speeches.

Als hij nou gewoon zegt het erbij houdt als volgt: Het is veel humaner om

1) Elke Afrikaan die illegaal op een gammel bootje de middellandse zee overkomt op staande voet weer terug op het strand af te leveren waar hij vandaan komt (dan houden dit soort levensgevaarlijke avonturen die de smokkelmafia kapitalen bezorgen vanzelf op)

2) Vluchtelingen en sommige economische vluchtelingen kunnen gewoon op een veilige plek in of nabij het land van herkomst een asiel/werkvisumaanvraag doen

in plaats van met verdunning en boreaal en weet ik veel..

Zou hij dan niet veel minder dit soort van onrust oproepen en wellicht het electoriaal nog beter doen? Of is dat theatrale juist deel van zijn succes?
Natuurlijk is dat deel van zijn succes. 1 + 1 = 2.
Maar aan de andere kant roept het ook verwarring en rumoer op. Ik heb de laatste dagen het idee dat we massaal de gek aan worden gestoken op de een of andere manier. Die man is ook nogal uitgemeten paradoxaal op allerlei vlakken wat het voor mij gewoon moeilijk maakt om nou precies zijn doelstellingen te achterhalen.
Ik heb op dit moment het idee dat de heer Baudet geen duidelijke doelstellingen heeft en zich vooral mee laat waaien op een frisse tegenwind tegen de gevestigde orde. Die termen boreaal/verdunning dienhij gebruikt hebben denk ik niet te maken met verwijzingen naar een bepaald plan maar meer te maken met de toch al poëtische manier van spreken die Baudet hanteert en hetgene dat populisme wordt genoemd. De man is populair en weet wat hij daarin kan zeggen momenteel en ook wat hij daarin niet kan zeggen.
Verder vind ik dat hij wel duidelijke standpunten geeft in debatten die hij zelf als steller leidde waarin hij het klimaatakkoord en het immigratiepact bekritiseerd.
Daarin vind ik hem zeer helder redeneren.
Ik weet niet wat ik er van moet denken maar hij speelt het in ieder geval goed. Tegelijkertijd lijkt hij zich in een soort waan te bevinden en tegelijkertijd lijkt die waan nog realistischer te zijn dan het huidige politieke systeem en de uitdragers daarvan.

Ik word paradoxaal van meneer Baudet en dat voelt niet slecht maar interessant.
  zondag 24 maart 2019 @ 21:13:10 #9
65846 Bocaj
Vámonos!
pi_185830164
Je zou zeggen dat linkse mensen gemanierd zijn!

Merk er niets van, zodra ze hun zin niet krijgen worden het gemene, geniepige, hysterisch krijsende mensen!


De eerste poep-taart zal al wel gemaakt zijn, en één dezer dagen in het gezicht van Baudet gedrukt worden!
pi_185830172
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 20:41 schreef HetDonkertAan het volgende:

[..]

Al met al snap ik wel dat mensen denken en/of vinden dat de dingen die Baudet zegt worden vergeleken met de toenmalige opkomst van nazi-gedachtegoed.
Maar in principe kun je die pijl ook trekken op het niet benoemen van verschillende culturen in één land en het niet benoemen van problemen die daardoor ontstaan of zouden kunnen ontstaan.
Door net te doen of er niets aan de hand is terwijl mensen weerstand hebben tegen een bepaalde zaak ben je ook een drukopbouw aan het produceren die kan ontaarden in een ontploffing.
Ik heb Baudet ook nog nergens zien zeggen dat ze massaal immigranten wilden deporteren... Hij heeft het wel gehad over homeopathisch verdunnen van de samenleving.
En op welke wijze Baudet homeopathie daarin wil bedrijven heb ik geen weet van.
Wat in ieder geval wel goed is om het immigratieprobleem te benoemen en ook niet vanuit een te zachte hand alle mensen van buitenaf maar hier naar dit land te willen halen.
De uitspraak ''homeopathisch uitdunnen van de samenleving' vergt wel enige uitleg over hoe dit precies in zijn werk zal gaan... Want met poëzie kun je een mooie stem opzetten maar duidelijkheid is vaak een ontbrekende factor.
Allemaal een beetje provocatie, denk ik, net als veel dingen bij Terry. Lol, zelfs de Nederlandse nazi's, de NSB, hadden veel joden in hun bestand, totdat Seyss-Inquart beval dat ze die moesten lozen. Met pijn in hun hard deden ze dat.
Trouwens, altijd nog een beetje onder geschemerd, de Nederlandsche Unie had veel meer sympathisanten. Die brachten een krantje uit en dat had meer afnemers dan alle landelijke bladen in die tijd bij elkaar. Nou werd de Unie ook opgeheven uiteindelijk. Uiteindelijk niet slim van Seyss-Inquart. Nederlandsche Unie kwam echt een paar weken na de bezetting al met een krantje uit: ja, we moeten ons neerleggen bij de bestaande toestand dat Dld voortaan het Europese continent gaat leiden etc.
Nou ja, ze leiden nu ons continent, de EU iig. Toch?
I´m back.
  zondag 24 maart 2019 @ 21:17:05 #11
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_185830305
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 21:02 schreef HetDonkertAan het volgende:

[..]

Ik heb op dit moment het idee dat de heer Baudet geen duidelijke doelstellingen heeft en zich vooral mee laat waaien op een frisse tegenwind tegen de gevestigde orde. Die termen boreaal/verdunning dienhij gebruikt hebben denk ik niet te maken met verwijzingen naar een bepaald plan maar meer te maken met de toch al poëtische manier van spreken die Baudet hanteert en hetgene dat populisme wordt genoemd.
Dat idee heb ik ook. Hij komt op mij over als een ijdele, op een bepaalde manier (misschien juist ook op intellectueel gebied) wat naïeve persoon die erg snel onder de indruk is van de schoonheid van zijn eigen literaire "vondsten" en heel graag gezien wil worden als een soort klassieke Franse intellectuele leider à la Victor Hugo.
pi_185830494
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 21:13 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Allemaal een beetje provocatie, denk ik, net als veel dingen bij Terry. Lol, zelfs de Nederlandse nazi's, de NSB, hadden veel joden in hun bestand, totdat Seyss-Inquart beval dat ze die moesten lozen. Met pijn in hun hard deden ze dat.
Trouwens, altijd nog een beetje onder geschemerd, de Nederlandsche Unie had veel meer sympathisanten. Die brachten een krantje uit en dat had meer afnemers dan alle landelijke bladen in die tijd bij elkaar. Nou werd de Unie ook opgeheven uiteindelijk. Uiteindelijk niet slim van Seyss-Inquart. Nederlandsche Unie kwam echt een paar weken na de bezetting al met een krantje uit: ja, we moeten ons neerleggen bij de bestaande toestand dat Dld voortaan het Europese continent gaat leiden etc.
Nou ja, ze leiden nu ons continent, de EU iig. Toch?
Ik ben er vrij basaal in. Ik ben tegen moord en ook tegen berechting en beoordeling op ras/kleur/cultuur/geloof. Al deze dingen zijn voor mij onderhevig aan de daad die iemand pleegt waarvoor hij of zij berecht wordt. Geen van deze factoren mag van invloed zijn op de uitkomst van de berechting.

Dat is mijn afkeer tegen het toenmalige nazi-gebeuren.
Maar ik heb Baudet nog nooit horen zeggen dat hij iemand wel wil laten berechten/beoordelen op 1 van deze factoren.
Wat ik wel las is dat hij gezegd had dat hij wil dat er een bepaald Nederlands waardensysteem komt dat verplicht moet worden nageleefd en wanneer iemand dit niet doet hij daarvoor gestrafd moet worden. Echter, ik hoop dat ik dit standpunt van Baudet helemaal verkeerd heb geïnterpreteerd.
pi_185830882
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 21:21 schreef HetDonkertAan het volgende:

[..]

Ik ben er vrij basaal in. Ik ben tegen moord en ook tegen berechting en beoordeling op ras/kleur/cultuur/geloof. Al deze dingen zijn voor mij onderhevig aan de daad die iemand pleegt waarvoor hij of zij berecht wordt. Geen van deze factoren mag van invloed zijn op de uitkomst van de berechting.

Dat is mijn afkeer tegen het toenmalige nazi-gebeuren.
Maar ik heb Baudet nog nooit horen zeggen dat hij iemand wel wil laten berechten/beoordelen op 1 van deze factoren.
Wat ik wel las is dat hij gezegd had dat hij wil dat er een bepaald Nederlands waardensysteem komt dat verplicht moet worden nageleefd en wanneer iemand dit niet doet hij daarvoor gestrafd moet worden. Echter, ik hoop dat ik dit standpunt van Baudet helemaal verkeerd heb geïnterpreteerd.
Ja, waardesysteem van het secularisme: scheiding kerk/moskee en staat, gelijkwaardigheid man/vrouw en gelijkwaardigheid homoseksuelen. Dat heeft conservatief overgenomen van links/liberaal. Want die hebben dat in NL laten liggen door zich te verbinden aan zogenaamd multiculturalisme, maar daardoor een cultuur binnen te laten die voorgenoemde waarden aan zijn laars lapt en het liefst de hele boel overneemt.
En nu zie je dus dat links er een schepje bovenop doet door in zee te gaan met degenen die ze aanvankelijk juist het meeste verafschuwden. En die wij nu kennen onder de naam neoliberalen, globalisten etc. Links is tegenwoordig pro-establishment en wat rechts is, is wrs (niet helemaal zeker) anti-establishment.
We moeten wel even afwachten, als Terry uitgenodigd wordt om deel te nemen aan de macht. Als hij dan hetzelfde liedje gaat zingen, dan heeft zijn achterban er ook niets mee op den duur hoor.
I´m back.
pi_185831292
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 21:30 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ja, waardesysteem van het secularisme: scheiding kerk/moskee en staat, gelijkwaardigheid man/vrouw en gelijkwaardigheid homoseksuelen. Dat heeft conservatief overgenomen van links/liberaal. Want die hebben dat in NL laten liggen door zich te verbinden aan zogenaamd multiculturalisme, maar daardoor een cultuur binnen te laten die voorgenoemde waarden aan zijn laars lapt en het liefst de hele boel overneemt.
En nu zie je dus dat links er een schepje bovenop doet door in zee te gaan met degenen die ze aanvankelijk juist het meeste verafschuwden. En die wij nu kennen onder de naam neoliberalen, globalisten etc. Links is tegenwoordig pro-establishment en wat rechts is, is wrs (niet helemaal zeker) anti-establishment.
We moeten wel even afwachten, als Terry uitgenodigd wordt om deel te nemen aan de macht. Als hij dan hetzelfde liedje gaat zingen, dan heeft zijn achterban er ook niets mee op den duur hoor.
De definities links en rechts zijn ook in de lucht gegooid en komen overal maar aan waar de wind heen waait. Het zijn wat mij betreft vrij onduidelijke begrippen die momenteel een grote tweedeling/strijd oplevert in allerlei standpunten die op duizenden manieren kunnen worden geinterpeteerd. Ik denk dat deze politieke periode / gehele periode de geschiedenis in gaat als de periode van onduidelijkheid en chaos.
Tegelijkertijd denk ik dat al deze chaos ontaart in een heel duidelijk segment dat weer duidelijkheid geeft aan wat links en rechts is (om die termen zomaar weer te gebruiken)
Om nu orde te kunnen scheppen in deze chaos die er is met dank aan het globalisme en bijbehorende super snel uit de slof geschoten technologische vooruitgang, is er wel een behoorlijk duidelijk grijppunt nodig.
Mensen in totale chaos zoeken de weg die ze het meeste veiligheid bied en dus voor orde schept. Wat dat betreft denk ik dat het succes van Baudet ook wel te verklaren valt.
De orde zal uiteindelijk weer voortkomen uit de chaos.
En het enige dat wij als mensen mogen/kunnen doen is deze tijd dapper tegemoet te gaan en er van te leren.
pi_185831638
quote:
1s.gif Op zondag 24 maart 2019 21:44 schreef HetDonkertAan het volgende:

[..]

De definities links en rechts zijn ook in de lucht gegooid en komen overal maar aan waar de wind heen waait. Het zijn wat mij betreft vrij onduidelijke begrippen die momenteel een grote tweedeling/strijd oplevert in allerlei standpunten die op duizenden manieren kunnen worden geinterpreteerd.
In principe is dit niet onduidelijk. Waardesysteem liberaal: wat ik hierboven uitleg (en wat huidig conservatief heeft overgenomen, zoals FvD) en oud-conservatief is gelieerd aan christendom uit het bijbeltje dus. Komt min of meer overeen ook met islam.
quote:
[q]Ik denk dat deze politieke periode / gehele periode de geschiedenis in gaat als de periode van onduidelijkheid en chaos.
Niet per se voor mij iig.
quote:
Tegelijkertijd denk ik dat al deze chaos ontaardt in een heel duidelijk segment dat weer duidelijkheid geeft aan wat links en rechts is (om die termen zomaar weer te gebruiken)
Om nu orde te kunnen scheppen in deze chaos die er is met dank aan het globalisme en bijbehorende super snel uit de slof geschoten technologische vooruitgang, is er wel een behoorlijk duidelijk grijppunt nodig.
Mensen in totale chaos zoeken de weg die ze het meeste veiligheid bied en dus voor orde schept. Wat dat betreft denk ik dat het succes van Baudet ook wel te verklaren valt.
Ik denk dat Baudet gekozen is wrs om 1) klimaat beleid in NL en 2) immigratiebeleid in NL, dus 1) uit Midden-Oosten door Merkel en 2) uit Oost-Europa. Beiden om druk op de lonen te bewerkstelligen?
quote:
De orde zal uiteindelijk weer voortkomen uit de chaos.
En het enige dat wij als mensen mogen/kunnen doen is deze tijd dapper tegemoet te gaan en er van te leren.
Dat doen we ook, door te proberen te analyseren wat er aan de hand is, erover te twitteren en posten, in discussie te gaan niet alleen online maar ook irl.

[ Bericht 0% gewijzigd door Ryan3 op 24-03-2019 22:14:02 ]
I´m back.
pi_185832007
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 21:02 schreef HetDonkertAan het volgende:

[..]
Tegelijkertijd lijkt hij zich in een soort waan te bevinden (...)
[..]
Ja, dat gevoel kreeg ik ook een beetje bij zijn speech. Alsof hij half in een waan zat, waarbij hij zichzelf al helemaal zag als (toekomstig) vorst of keizer van een imperium vol met allerlei (romantische) elementen van weleer. :D

En ja, ik heb ook een paradoxaal gevoel bij Baudet. Aan de ene kant mag ik hem wel (en ben ik het ook eens met sommige van zijn ideeën/standpunten), aan de andere kant bekijk ik hem met (door die speech enigszins gegroeide) argwaan. Al met al is hij in ieder geval wel boeiend vind ik en we gaan vanzelf wel zien hoe eea uitpakt. Ik hoop vooral dat "het volk" aan "beide" zijden iets minder hysterie vertoont. Dat is nog het allerbelangrijkste denk ik.

[ Bericht 0% gewijzigd door Forbry op 24-03-2019 22:26:11 ]
Tails tell tales
pi_185833694
I'm
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 22:06 schreef Forbry het volgende:

[..]

Ja, dat gevoel kreeg ik ook een beetje bij zijn speech. Alsof hij half in een waan zat, waarbij hij zichzelf al helemaal zag als (toekomstig) vorst of keizer van een imperium vol met allerlei (romantische) elementen van weleer. :D

En ja, ik heb ook een paradoxaal gevoel bij Baudet. Aan de ene kant mag ik hem wel (en ben ik het ook eens met sommige van zijn ideeën/standpunten), aan de andere kant bekijk ik hem met (door die speech enigszins gegroeide) argwaan. Al met al is hij in ieder geval wel boeiend vind ik en we gaan vanzelf wel zien hoe eea uitpakt. Ik hoop vooral dat "het volk" aan "beide" zijden iets minder hysterie vertoont. Dat is nog het allerbelangrijkste denk ik.
Iets minder hysterie zou inderdaad goed zijn maar mensen lijken krampachtig en hysterisch een kant te kiezen en bij die gekozen kant lijkt er steeds minder ruimte om ook maar enigzins naar elkaar te komen in wederzijds begrip.
Ergens lijkt het hele politieke spel een surrealistische meltingpot te zijn geworden waarbij Baudet misschien juist wel realistische uitingen doet over bijvoorbeeld zogenaamde waanzin van de klimaatwet en door de negatieve aspecten van dat klimaatpact te benoemen.
Dat zijn eigenlijk afspraken gemaakt door wereldleiders waarbij "wij als het gewone volk" weinig weet van hebben en/of inzegging in hebben gehad maar waar we straks wel directe gevolgen van ondervinden.
Ergens is dat inderdaad je reinste waanzin vanuit een sobere/realistische blik bekeken..

Een aantal hoogheden uit verschillende landen met veel geld (lees: de elite) maakt afspraken zetten ergens 1000 of 10.000 kilometer van jouw en mijn huis af een handtekening onder zo'n verdrag en wij ondervinden directe (over t algemeen gezien) negatieve gevolgen van zo'n handtekeningenverzameling.

Vanuit onze intuïtie om datgene te doen wat het goede is stemmen wij als mens vaak in met dat soort bijna evangelische beschermtoepassingen. We redden immers anderen/de wereld en uiteindelijk zelfs ons voortbestaan.... Het lijkt dus een nobel doel om achter dit soort verdragen en werelddenkbeelden te staan... In realiteit kost het ons inderdaad als maatschappij geld zoals Baudet ook zegt.
Daarmee laat hij een heel duidelijk punt zien vind ik.

Veel mensen voelen zich denk ik gedwongen om zich verantwoordelijk te voelen voor datgene wat de mens veroorzaakt heeft, datgene waar de mens schuld van is, (klimaat, armoede, oorlog) Terwijl het niet de gewone burger is die vind dat hij deze dingen heeft veroorzaakt. Tegelijkertijd hoort hij dat wanneer hij niet helpt om deze problemen op te lossen dat hij "niet deugt" of een "egoïstisch mens" is...
En dat roept natuurlijk veel weerstand op..
Baudet die geeft een stem aan die heersende gevoelens en gedachten en daarin heeft hij wat mij betreft ook wel gelijk. Het is logisch dat mensen niet willen dat ze gedwongen worden om zich verantwoordelijk te voelen voor zaken die hen vervolgens niets oplevert.
Dat "wij" de natuur zoals die 200 a 300 jaar geleden was in vliegensvlug kapot hebben gemaakt is voor velen natuurlijk niet de verantwoording van zichzelf.... Maar hij moet wel boeten voor deze ontstane situatie....
Baudet zegt daarbij ook dat geld aan andere projecten kan worden uitgevoerd zoals het terugbouwen van tropisch regenwoud en opruimen van de plastic soep. Ook nogal globale activiteiten als je het mij vraagt.
En op zich ben ik het daar ook wel mee eens. Maar de politieke/economische wereld is zo complex dat wanneer jij niet meegaat in de misschien wel absurde stroom van co2-reductie maar wel regenwouden terug wil planten en met een boot plastic soep uit de oceaan wil halen je dit door alle belangen die meespelen moeilijk voor elkaar krijgt.
Bedrijven die verantwoordelijk zijn voor die ontbossing en zeevervuiling zijn ook gewoon ontstaan vanuit vraag en aanbod.
En die problemen wel of niet op willen lossen is uiteindelijk een zelfde soort voer voor een zelfde soort tegenargumentatie als dat hij die nou gebruikt om niet mee te gaan in de klimaatplannen....

Emigratie idem dito... Ik geloof niet dat radicaal beleid meer of minder geld gaat kosten em volgens mij beseffen politici dat ook best.... Dus hij kan wel roepen dat hij de vloot naar de Middelandse zee wil sturen om een soort kunstmatige zeemuur te maken waar geen immigrant meer overheen komt, uiteindelijk komen die mensen links of rechtsom hier toch wel naartoe. Is het niet op de vluchtelingentoer dan wel via economische motivaties....
Ik heb 1 ding geleerd in de buurten waar ik gewoond heb en dat is dat je altijd te maken hebt met de buurman.
Desondanks is het wel een goed idee om in ieder geval massa-immigratie niet aan te moedigen MAAR dat kost een zelfde economische prijs. En dat weet Thierry (want zo slim is ie best) en de rest vd politici dondersgoed....

Ik zeg het je, we worden gewoon voor de gek gehouden, en de enige manier om daar rustig mee om te gaan is om er niet te veel aandacht aan te geven.
Al met al ben ik het dus heel erg eens met je laatste zinnen.

[ Bericht 0% gewijzigd door HetDonkertAan op 24-03-2019 23:17:43 ]
pi_185833822
Oeps, bewerking ging hier mis.
pi_185834350
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 20:41 schreef HetDonkertAan het volgende:

[..]

Al met al snap ik wel dat mensen denken en/of vinden dat de dingen die Baudet zegt worden vergeleken met de toenmalige opkomst van nazi-gedachtegoed.
Maar in principe kun je die pijl ook trekken op het niet benoemen van verschillende culturen in één land en het niet benoemen van problemen die daardoor ontstaan of zouden kunnen ontstaan.
Door net te doen of er niets aan de hand is terwijl mensen weerstand hebben tegen een bepaalde zaak ben je ook een drukopbouw aan het produceren die kan ontaarden in een ontploffing.
Ik heb Baudet ook nog nergens zien zeggen dat ze massaal immigranten wilden deporteren... Hij heeft het wel gehad over homeopathisch verdunnen van de samenleving.
En op welke wijze Baudet homeopathie daarin wil bedrijven heb ik geen weet van.
Wat in ieder geval wel goed is om het immigratieprobleem te benoemen en ook niet vanuit een te zachte hand alle mensen van buitenaf maar hier naar dit land te willen halen.
De uitspraak ''homeopathisch uitdunnen van de samenleving' vergt wel enige uitleg over hoe dit precies in zijn werk zal gaan... Want met poëzie kun je een mooie stem opzetten maar duidelijkheid is vaak een ontbrekende factor.
Kijk zo worden alle woorden van TB nu verdraaid en verkeerd uitgelegd. Nu is de term homeopatische verdunning al iets wat hij gaat doen om de samenleving uit te dunnen (nog even en het wordt uitroeien).
Hij zei heel wat anders, namelijk dat er door de komst van steeds meer buitenlanders een homeopatische verdunning van de Nederlandse bevolking ontstaat, zodat er straks geen Nederlanders meer zijn (doordat iedereen dan wel 1/8 of weet ik welk deel buitenlands bloed in zich heeft). Waar hij overigens verder geen oordeel aan vast heeft gehangen, maar het alleen geconstateerd heeft.
pi_185834905
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 23:45 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Kijk zo worden alle woorden van TB nu verdraaid en verkeerd uitgelegd. Nu is de term homeopatische verdunning al iets wat hij gaat doen om de samenleving uit te dunnen (nog even en het wordt uitroeien).
Hij zei heel wat anders, namelijk dat er door de komst van steeds meer buitenlanders een homeopatische verdunning van de Nederlandse bevolking ontstaat, zodat er straks geen Nederlanders meer zijn (doordat iedereen dan wel 1/8 of weet ik welk deel buitenlands bloed in zich heeft). Waar hij overigens verder geen oordeel aan vast heeft gehangen, maar het alleen geconstateerd heeft.
Goede toelichting! Ik las het dus ergens waar het waarschijnlijk foutief geciteerd stond of ik heb t zelf verkeerd geïnterpreteerd maar "homeopathische verdunning" is in deze context heel anders dan "het honeopathisch uitdunnen van"
pi_185835080
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 23:45 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Kijk zo worden alle woorden van TB nu verdraaid en verkeerd uitgelegd. Nu is de term homeopatische verdunning al iets wat hij gaat doen om de samenleving uit te dunnen (nog even en het wordt uitroeien).
Hij zei heel wat anders, namelijk dat er door de komst van steeds meer buitenlanders een homeopatische verdunning van de Nederlandse bevolking ontstaat, zodat er straks geen Nederlanders meer zijn (doordat iedereen dan wel 1/8 of weet ik welk deel buitenlands bloed in zich heeft). Waar hij overigens verder geen oordeel aan vast heeft gehangen, maar het alleen geconstateerd heeft.
Ik kan me heel goed herinneren dat Thierry op tv duidelijk had aangegeven dat die homeopatische verdunning opmerking niks te maken had met ras maar over het verloren gaan van maatschappelijk culturele eenheid.
pi_185835134
Baudet heeft zelf ook Indisch bloed.
pi_185835174
quote:
1s.gif Op zondag 24 maart 2019 23:10 schreef HetDonkertAan het volgende:
I'm
[..]

Iets minder hysterie zou inderdaad goed zijn maar mensen lijken krampachtig en hysterisch een kant te kiezen en bij die gekozen kant lijkt er steeds minder ruimte om ook maar enigzins naar elkaar te komen in wederzijds begrip.
Ergens lijkt het hele politieke spel een surrealistische meltingpot te zijn geworden waarbij Baudet misschien juist wel realistische uitingen doet over bijvoorbeeld zogenaamde waanzin van de klimaatwet en door de negatieve aspecten van dat klimaatpact te benoemen.
Dat zijn eigenlijk afspraken gemaakt door wereldleiders waarbij "wij als het gewone volk" weinig weet van hebben en/of inzegging in hebben gehad maar waar we straks wel directe gevolgen van ondervinden.
Ergens is dat inderdaad je reinste waanzin vanuit een sobere/realistische blik bekeken..

Een aantal hoogheden uit verschillende landen met veel geld (lees: de elite) maakt afspraken zetten ergens 1000 of 10.000 kilometer van jouw en mijn huis af een handtekening onder zo'n verdrag en wij ondervinden directe (over t algemeen gezien) negatieve gevolgen van zo'n handtekeningenverzameling.

Vanuit onze intuïtie om datgene te doen wat het goede is stemmen wij als mens vaak in met dat soort bijna evangelische beschermtoepassingen. We redden immers anderen/de wereld en uiteindelijk zelfs ons voortbestaan.... Het lijkt dus een nobel doel om achter dit soort verdragen en werelddenkbeelden te staan... In realiteit kost het ons inderdaad als maatschappij geld zoals Baudet ook zegt.
Daarmee laat hij een heel duidelijk punt zien vind ik.

Veel mensen voelen zich denk ik gedwongen om zich verantwoordelijk te voelen voor datgene wat de mens veroorzaakt heeft, datgene waar de mens schuld van is, (klimaat, armoede, oorlog) Terwijl het niet de gewone burger is die vind dat hij deze dingen heeft veroorzaakt. Tegelijkertijd hoort hij dat wanneer hij niet helpt om deze problemen op te lossen dat hij "niet deugt" of een "egoïstisch mens" is...
En dat roept natuurlijk veel weerstand op..
Baudet die geeft een stem aan die heersende gevoelens en gedachten en daarin heeft hij wat mij betreft ook wel gelijk. Het is logisch dat mensen niet willen dat ze gedwongen worden om zich verantwoordelijk te voelen voor zaken die hen vervolgens niets oplevert.
Dat "wij" de natuur zoals die 200 a 300 jaar geleden was in vliegensvlug kapot hebben gemaakt is voor velen natuurlijk niet de verantwoording van zichzelf.... Maar hij moet wel boeten voor deze ontstane situatie....
Baudet zegt daarbij ook dat geld aan andere projecten kan worden uitgevoerd zoals het terugbouwen van tropisch regenwoud en opruimen van de plastic soep. Ook nogal globale activiteiten als je het mij vraagt.
En op zich ben ik het daar ook wel mee eens. Maar de politieke/economische wereld is zo complex dat wanneer jij niet meegaat in de misschien wel absurde stroom van co2-reductie maar wel regenwouden terug wil planten en met een boot plastic soep uit de oceaan wil halen je dit door alle belangen die meespelen moeilijk voor elkaar krijgt.
Bedrijven die verantwoordelijk zijn voor die ontbossing en zeevervuiling zijn ook gewoon ontstaan vanuit vraag en aanbod.
En die problemen wel of niet op willen lossen is uiteindelijk een zelfde soort voer voor een zelfde soort tegenargumentatie als dat hij die nou gebruikt om niet mee te gaan in de klimaatplannen....

Emigratie idem dito... Ik geloof niet dat radicaal beleid meer of minder geld gaat kosten em volgens mij beseffen politici dat ook best.... Dus hij kan wel roepen dat hij de vloot naar de Middelandse zee wil sturen om een soort kunstmatige zeemuur te maken waar geen immigrant meer overheen komt, uiteindelijk komen die mensen links of rechtsom hier toch wel naartoe. Is het niet op de vluchtelingentoer dan wel via economische motivaties....
Ik heb 1 ding geleerd in de buurten waar ik gewoond heb en dat is dat je altijd te maken hebt met de buurman.
Desondanks is het wel een goed idee om in ieder geval massa-immigratie niet aan te moedigen MAAR dat kost een zelfde economische prijs. En dat weet Thierry (want zo slim is ie best) en de rest vd politici dondersgoed....

Ik zeg het je, we worden gewoon voor de gek gehouden, en de enige manier om daar rustig mee om te gaan is om er niet te veel aandacht aan te geven.
Al met al ben ik het dus heel erg eens met je laatste zinnen.
sterke post!
pi_185835214
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 00:35 schreef Joppiez het volgende:

[..]

Ik kan me heel goed herinneren dat Thierry op tv duidelijk had aangegeven dat die homeopatische verdunning opmerking niks te maken had met ras maar over het verloren gaan van maatschappelijk culturele eenheid.
Nou ja, dat is natuurlijk inherent. Maar inderdaad, je hebt gelijk. En dat maakt het dus nog minder heftig.
pi_185835254
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 21:21 schreef HetDonkertAan het volgende:

[..]

Ik ben er vrij basaal in. Ik ben tegen moord en ook tegen berechting en beoordeling op ras/kleur/cultuur/geloof. Al deze dingen zijn voor mij onderhevig aan de daad die iemand pleegt waarvoor hij of zij berecht wordt. Geen van deze factoren mag van invloed zijn op de uitkomst van de berechting.

Dat is mijn afkeer tegen het toenmalige nazi-gebeuren.
Maar ik heb Baudet nog nooit horen zeggen dat hij iemand wel wil laten berechten/beoordelen op 1 van deze factoren.
Wat ik wel las is dat hij gezegd had dat hij wil dat er een bepaald Nederlands waardensysteem komt dat verplicht moet worden nageleefd en wanneer iemand dit niet doet hij daarvoor gestrafd moet worden. Echter, ik hoop dat ik dit standpunt van Baudet helemaal verkeerd heb geïnterpreteerd.
In Denemarken mogen nieuwe Denen zich eerst bewijzen voordat ze toeslagen krijgen. Duurt 9 jaar voordat men dezelfde rechten heeft als geboren denen.

Onder andere voor kindertoeslag en werkeloosheidsuitkering.

Ik vind dat nog niet zo verkeerd.
  maandag 25 maart 2019 @ 05:59:31 #26
308523 the-eye
I'm a Live Wire
pi_185836358
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 20:41 schreef HetDonkertAan het volgende:
De uitspraak ''homeopathisch uitdunnen van de samenleving' vergt wel enige uitleg over hoe dit precies in zijn werk zal gaan...
Hij noemt het proces wat nu gaande is, waarbij door de veel te massale import van vreemde culturen de eigen cultuur ondergesneeuwd raakt, een homeopathische verdunning.
Het is dus niet iets wat hij van plan is maar een poëtische omschrijving van wat nu gaande is.
  maandag 25 maart 2019 @ 10:33:41 #27
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_185838759
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 00:38 schreef ootjekatootje het volgende:
Baudet heeft zelf ook Indisch bloed.
Dat is ook een punt. Het schijnt sommigen op dit forum toe dat ik op een overdreven en ongeloofwaardige manier probeer Baudet vrij te pleiten, maar ik heb oprecht moeite te geloven dat een jonge Nederlander uit een normaal sociaal milieu een biologisch-racistische wereldvisie zou hebben. Projectie van mijn eigen achtergrond, wellicht, maar de meesten van ons zijn waarschijnlijk opgegroeid met het idee dat biologisch racisme een moreel taboe is en hebben dat idee ook geïnternaliseerd. Ook historisch gaat ideologische strijd in Nederland meestal over levensbeschouwing en niet over ras. En nu zou uit een beperkt aantal uitspraken en politieke ontmoetingen van Baudet blijken dat hij daar een uitzondering in vormt.

Ik vind het lastig om op grond van zulke ambigue aanwijzingen tot de zware beschuldiging van racisme te komen. Niet alleen heeft Baudet prominente partijleden die niet blank zijn, maar hij is zelf ook deels van Indische afkomst. Waarom zouden rassenkwesties uitgerekend voor hem een rol moeten spelen? Is hij een zelfhater? We weten dat hij een ijdeltuit is, want dat blijkt veelvuldig uit zijn gedrag. We weten niet dat hij een racistisch denker is. Waarom is het scenario van de theatrale poseur die op zijn Quousque-tandem van Romeinse makelij (met Hiddema achterop) met termen jongleert omdat ze hem zo lekker interessant doen lijken dan zoveel onwaarschijnlijker dan het scenario van Baudet als aanhanger van racistisch gedachtegoed?
pi_185838846
Omdat dat een heel makkelijke manier is om hem en zijn partij als fout weg te zetten natuurlijk. Toen ik twee jaar geleden voor het eerst op ze stemde was dat geen probleem, nieuwe partij, met verschillende ideeën, dat speelde toen helemaal niet. Nu durf ik amper nog te zeggen dat ik er op gestemd heb, want dan word je weggezet als een soort PVV-tokkie.
pi_185838909
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 20:34 schreef Ryan3 het volgende:
Laatste posts van mij:
[..]

[..]

Ik denk dat die borealisten helemaal nul hebben bijgedragen aan het antisemitisme en uiteindelijk de Holocaust door de nazi's, maar dat dit het antisemitisme was, dat sws wel onderhuids aanwezig was in ieder zogenaamd christelijk natie, dat werd opgepompt door Karl Lueger in Wenen, waar Hitler naartoe verhuisde rond? 1908? En dat was eigenlijk naast door RK-christendom geïnspireerd antisemitisme, ook antisemitisme doordat het arme mensen waren en ze er anders uitzagen, net als zigeuners btw.

Er waren straatarme joden uit Oost-Europa, maar ook rijke joden uit Duitsland en Oostenrijk.

Dat waren vaak bankiers en gegoede zakenlieden. Hitler zag die joden ook als de veroorzakers van de financiele crisis en als mensen die Duitsland hadden geboycot tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Die werden dus niet opeens, omdat er ook arme joden waren, persona non grata.
  maandag 25 maart 2019 @ 10:47:45 #30
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_185839030
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 10:38 schreef bloodymary1 het volgende:
Omdat dat een heel makkelijke manier is om hem en zijn partij als fout weg te zetten natuurlijk.
Dat suggereert dat zijn tegenstanders het voornamelijk als een middel gebruiken, maar volgens mij denken ook zij oprecht dat hun interpretatie de juiste is.
pi_185839144
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 10:41 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Er waren straatarme joden uit Oost-Europa, maar ook rijke joden uit Duitsland en Oostenrijk.

Dat waren vaak bankiers en gegoede zakenlieden. Hitler zag die joden ook als de veroorzakers van de financiele crisis en als mensen die Duitsland hadden geboycot tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Die werden dus niet opeens, omdat er ook arme joden waren, persona non grata.
Pas maar op, ik heb dat punt ook weleens aangehaald maar dan krijg je gelul op je af dat dat dus al antisemitisme is en je zogenaamd extreem rechts gedachtegoed napraat en het ook nog eens niet overeenkomt met de geschiedenis.

Dat joden al ver voor christus uitgekotst werden en door de geschiedenis heen uit 100 landen zijn geflikkerd en dat 300x, maar nee het ligt nooit aan de joden.

Maar goed, andere discussie eigenlijk.

Hoewel het net zo krom is als de speech van baudet proberen te vergelijken met retoriek uit de jaren 30.
Dat soort mensen zijn pas echt niet goed snik.
pi_185839265
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 10:47 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Dat suggereert dat zijn tegenstanders het voornamelijk als een middel gebruiken, maar volgens mij denken ook zij oprecht dat hun interpretatie de juiste is.
Dat denk ik ook ja. Omdat iedereen elkaar na roept, de FvD in de media zo weg gezet wordt en niemand echt goed naar de partij kijkt. Beetje eng is dat. Ik heb ze eigenlijk nooit als heel fout, extreem of rechts gezien.
pi_185840386
Feit blijft dat de FvD de spijker op zijn kop slaat mbt immigratie en klimaat.
pi_185840489
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 10:33 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Dat is ook een punt. Het schijnt sommigen op dit forum toe dat ik op een overdreven en ongeloofwaardige manier probeer Baudet vrij te pleiten, maar ik heb oprecht moeite te geloven dat een jonge Nederlander uit een normaal sociaal milieu een biologisch-racistische wereldvisie zou hebben. Projectie van mijn eigen achtergrond, wellicht, maar de meesten van ons zijn waarschijnlijk opgegroeid met het idee dat biologisch racisme een moreel taboe is en hebben dat idee ook geïnternaliseerd. Ook historisch gaat ideologische strijd in Nederland meestal over levensbeschouwing en niet over ras. En nu zou uit een beperkt aantal uitspraken en politieke ontmoetingen van Baudet blijken dat hij daar een uitzondering in vormt.

Ik vind het lastig om op grond van zulke ambigue aanwijzingen tot de zware beschuldiging van racisme te komen. Niet alleen heeft Baudet prominente partijleden die niet blank zijn, maar hij is zelf ook deels van Indische afkomst. Waarom zouden rassenkwesties uitgerekend voor hem een rol moeten spelen? Is hij een zelfhater? We weten dat hij een ijdeltuit is, want dat blijkt veelvuldig uit zijn gedrag. We weten niet dat hij een racistisch denker is. Waarom is het scenario van de theatrale poseur die op zijn Quousque-tandem van Romeinse makelij (met Hiddema achterop) met termen jongleert omdat ze hem zo lekker interessant doen lijken dan zoveel onwaarschijnlijker dan het scenario van Baudet als aanhanger van racistisch gedachtegoed?
Er is geen bewijs dat Baudet een fascist is, dus dan ben ik van mening dat je er vanuit moet gaan om te geloven dat hij dat niet is. Maar: als je geen fascist bent, dan doe je toch ook een beetje moeite om je politieke tegenstander geen gereedschap te geven waarmee ze je daar wel in verband mee kunnen brengen?

Neem zinnen als: de EU is een CM project, we worden homeopathisch verdund, boreaal Europa, we worden aangevallen door hen die ons moeten beschermen. Dan ook nog het politiceren van zijn aversie jegens moderne kunst en architectuur.

Dus nogmaals: laten we er inderdaad vanuit gaan dat hij geen fascist is. Maar waarom jezelf het dan zo moeilijk maken?
  maandag 25 maart 2019 @ 12:51:13 #35
148813 Vader_Aardbei
Stem JA21 in maart!
pi_185840800
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 10:33 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Dat is ook een punt. Het schijnt sommigen op dit forum toe dat ik op een overdreven en ongeloofwaardige manier probeer Baudet vrij te pleiten, maar ik heb oprecht moeite te geloven dat een jonge Nederlander uit een normaal sociaal milieu een biologisch-racistische wereldvisie zou hebben. Projectie van mijn eigen achtergrond, wellicht, maar de meesten van ons zijn waarschijnlijk opgegroeid met het idee dat biologisch racisme een moreel taboe is en hebben dat idee ook geïnternaliseerd. Ook historisch gaat ideologische strijd in Nederland meestal over levensbeschouwing en niet over ras. En nu zou uit een beperkt aantal uitspraken en politieke ontmoetingen van Baudet blijken dat hij daar een uitzondering in vormt.

Ik vind het lastig om op grond van zulke ambigue aanwijzingen tot de zware beschuldiging van racisme te komen. Niet alleen heeft Baudet prominente partijleden die niet blank zijn, maar hij is zelf ook deels van Indische afkomst. Waarom zouden rassenkwesties uitgerekend voor hem een rol moeten spelen? Is hij een zelfhater? We weten dat hij een ijdeltuit is, want dat blijkt veelvuldig uit zijn gedrag. We weten niet dat hij een racistisch denker is. Waarom is het scenario van de theatrale poseur die op zijn Quousque-tandem van Romeinse makelij (met Hiddema achterop) met termen jongleert omdat ze hem zo lekker interessant doen lijken dan zoveel onwaarschijnlijker dan het scenario van Baudet als aanhanger van racistisch gedachtegoed?
Baudet is gewoon een provocateur, net zoals Pim Fortuyn. Sommigen hebben geopperd dat hij soms rakelings langs dit soort beladen onderwerpen scheert om een beetje te jennen. Ik heb hem nog nooit betrapt op overt racisme jegens een persoon van Caraibische afkomst, op het steunen van Zwarte Piet na, maar daar is hij niet bepaald de enige in.

Het zou voor mij ook meteen een dealbreaker zijn, aangezien ik zelf ''buiten mijn ras neuk''. Maar op dit moment zie ik geen reden om aan te nemen dat de man een racist is, en Forum heeft teveel goede punten om op zoiets af te gaan knappen.

Zo ook de ophef rondom het woord ''boreaal'' wat voor meerdere interpretaties vatbaar is. Helaas besloot de Volkskrant (of was het het NRC? Whatever) dat ze even zijn speech gingen ''duiden'' met de ''absolute waarheid'' en zo is dat belachelijke ''het is Nazi-codetaal'' verhaal ontstaan. Extreem vergezocht maarja, mensen zien wat ze willen zien. Dat hebben we ook gemerkt bij de heksenjacht op Pres. Trump.
  maandag 25 maart 2019 @ 12:51:49 #36
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_185840806
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 12:27 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Er is geen bewijs dat Baudet een fascist is, dus dan ben ik van mening dat je er vanuit moet gaan om te geloven dat hij dat niet is. Maar: als je geen fascist bent, dan doe je toch ook een beetje moeite om je politieke tegenstander geen gereedschap te geven waarmee ze je daar wel in verband mee kunnen brengen?

Neem zinnen als: de EU is een CM project, we worden homeopathisch verdund, boreaal Europa, we worden aangevallen door hen die ons moeten beschermen. Dan ook nog het politiceren van zijn aversie jegens moderne kunst en architectuur.

Dus nogmaals: laten we er inderdaad vanuit gaan dat hij geen fascist is. Maar waarom jezelf het dan zo moeilijk maken?
Voor mij ligt de focus in deze discussie meer op racisme dan op vermeend fascisme. Dat ras niet hun principiële motivatie is lijkt me aangetoond door het feit dat ze destijds tegen die motie stemden waarmee een volledige immigratiestop uit islamitische landen werd geëist. Een racist zou daar gretig op zijn ingesprongen, maar zij wilden de optie openhouden om ook uit dat soort landen "ons" soort mensen, dus seculieren, atheïsten, vervolgde christenen en dergelijke, te kunnen toelaten. Ik heb het idee dat het Baudet en Hiddema aan een soort politieke/sociale sensitiviteit ontbreekt ten aanzien van wat je op dit terrein wel en niet kunt zeggen. Illustratie van die onhandigheid is Hiddema's "integratie tussen de lakens"-uitspraak om aan te tonen dat hij tegen onderscheid op basis van ras was, die hij ongetwijfeld zal hebben gemeend, maar waarmee hij eigenlijk de verdenkingen alleen nog maar versterkte. Het hele debat rondom het multiculturalisme vereist een grote gevoeligheid voor nuances die vaak aan beide kanten lijkt te ontbreken. Met betrekking tot dat gebruik van het woord "boreaal" heb ik het vermoeden dat Baudet zich in eerste instantie echt van geen kwaad bewust was en de term nog steeds niet in racistische zin opvat, maar nu wel uit een soort recalcitrantie opzettelijk de kont tegen de krib gooit omdat hij ziet wat voor reuring het teweegbrengt.
  maandag 25 maart 2019 @ 12:53:53 #37
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_185840830
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 12:20 schreef JannekeC5 het volgende:
Feit blijft dat de FvD de spijker op zijn kop slaat mbt immigratie en klimaat.
Dat je het met hem eens bent maakt het nog geen feiten.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  maandag 25 maart 2019 @ 12:56:34 #38
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_185840852
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 12:20 schreef JannekeC5 het volgende:
Feit blijft dat de FvD de spijker op zijn kop slaat mbt immigratie en klimaat.
O really? Wat zegt de FvD dan over het milieu? Hmmm? :)
Gaarne met linkje.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_185840901
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 12:51 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Voor mij ligt de focus in deze discussie meer op racisme dan op vermeend fascisme. Dat ras niet hun principiële motivatie is lijkt me aangetoond door het feit dat ze destijds tegen die motie stemden waarmee een volledige immigratiestop uit islamitische landen werd geëist. Een racist zou daar gretig op zijn ingesprongen, maar zij wilden de optie openhouden om ook uit dat soort landen "ons" soort mensen, dus seculieren, atheïsten, vervolgde christenen en dergelijke, te kunnen toelaten. Ik heb het idee dat het Baudet en Hiddema aan een soort politieke/sociale sensitiviteit ontbreekt ten aanzien van wat je op dit terrein wel en niet kunt zeggen. Illustratie van die onhandigheid is Hiddema's "integratie tussen de lakens"-uitspraak om aan te tonen dat hij tegen onderscheid op basis van ras was, die hij ongetwijfeld zal hebben gemeend, maar waarmee hij eigenlijk de verdenkingen alleen nog maar versterkte. Het hele debat rondom het multiculturalisme vereist een grote gevoeligheid voor nuances die vaak aan beide kanten lijkt te ontbreken. Met betrekking tot dat gebruik van het woord "boreaal" heb ik het vermoeden dat Baudet zich in eerste instantie echt van geen kwaad bewust was en de term nog steeds niet in racistische zin opvat, maar nu wel uit een soort recalcitrantie opzettelijk de kont tegen de krib gooit omdat hij ziet wat voor reuring het teweegbrengt.
Dan nog blijft de vraagstelling hetzelfde. Als je geen racist bent, waarom dan stellen dat je van mening bent dat Nederland dominant blank moet blijven?
pi_185840947
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 12:27 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Er is geen bewijs dat Baudet een fascist is, dus dan ben ik van mening dat je er vanuit moet gaan om te geloven dat hij dat niet is. Maar: als je geen fascist bent, dan doe je toch ook een beetje moeite om je politieke tegenstander geen gereedschap te geven waarmee ze je daar wel in verband mee kunnen brengen?

Neem zinnen als: de EU is een CM project, we worden homeopathisch verdund, boreaal Europa, we worden aangevallen door hen die ons moeten beschermen. Dan ook nog het politiceren van zijn aversie jegens moderne kunst en architectuur.

Dus nogmaals: laten we er inderdaad vanuit gaan dat hij geen fascist is. Maar waarom jezelf het dan zo moeilijk maken?
Dit.

quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 12:51 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Voor mij ligt de focus in deze discussie meer op racisme dan op vermeend fascisme. Dat ras niet hun principiële motivatie is lijkt me aangetoond door het feit dat ze destijds tegen die motie stemden waarmee een volledige immigratiestop uit islamitische landen werd geëist. Een racist zou daar gretig op zijn ingesprongen, maar zij wilden de optie openhouden om ook uit dat soort landen "ons" soort mensen, dus seculieren, atheïsten, vervolgde christenen en dergelijke, te kunnen toelaten. Ik heb het idee dat het Baudet en Hiddema aan een soort politieke/sociale sensitiviteit ontbreekt ten aanzien van wat je op dit terrein wel en niet kunt zeggen. Illustratie van die onhandigheid is Hiddema's "integratie tussen de lakens"-uitspraak om aan te tonen dat hij tegen onderscheid op basis van ras was, die hij ongetwijfeld zal hebben gemeend, maar waarmee hij eigenlijk de verdenkingen alleen nog maar versterkte. Het hele debat rondom het multiculturalisme vereist een grote gevoeligheid voor nuances die vaak aan beide kanten lijkt te ontbreken. Met betrekking tot dat gebruik van het woord "boreaal" heb ik het vermoeden dat Baudet zich in eerste instantie echt van geen kwaad bewust was en de term nog steeds niet in racistische zin opvat, maar nu wel uit een soort recalcitrantie opzettelijk de kont tegen de krib gooit omdat hij ziet wat voor reuring het teweegbrengt.
Tja, die laatste zin zou eigenlijk al reden genoeg moeten zijn om dan niet (meer) op hem te stemmen vind ik. Een politicus die bekwaam is en goede intenties heeft, zal nóóit uit (moeten) zijn op escalatie (op welke manier dan ook).
Tails tell tales
  Moderator maandag 25 maart 2019 @ 13:08:15 #41
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_185841014
wat betekend boreaal nu eigenlijk, ik zie het de laatste dagen ineens vaak langs komen maar ik heb geen idee eigenlijk

Boreel ken ik wel, ik kan daar ook een leuk liedje bij maar dat is niet echt rullevant
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  maandag 25 maart 2019 @ 13:14:03 #42
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_185841109
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 13:08 schreef sp3c het volgende:
wat betekend boreaal nu eigenlijk, ik zie het de laatste dagen ineens vaak langs komen maar ik heb geen idee eigenlijk

Boreel ken ik wel, ik kan daar ook een leuk liedje bij maar dat is niet echt rullevant
Het betekent letterlijk "noordelijk", van Boreas, de noordenwind. "Boreaal" verwijst ook naar een geologische periode die volgde op de ijstijd.

Daarnaast schijnt de term door met name Franse extreem-rechtsen gebruikt te worden als codewoord voor blank Europa. De discussie lijkt zich toe te spitsen op de vraag in hoeverre Baudet bekend is met die betekenis, of hij die bewust gebruikt in zijn speeches, en wat voor implicaties dat heeft voor de duiding van zijn programma als racistisch/fascistisch.
  maandag 25 maart 2019 @ 13:20:07 #43
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_185841186
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 13:01 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Dan nog blijft de vraagstelling hetzelfde. Als je geen racist bent, waarom dan stellen dat je van mening bent dat Nederland dominant blank moet blijven?
Daar heb ik geen duidelijk antwoord op. Ik was ook verbaasd dat hij dat eruit flapte in dat radioprogramma. Het kan de emotie van het moment zijn geweest ("Waarom mag alles niet gewoon blijven zoals het is?!"), maar dat hij die uitspraak nooit heeft toegelicht kost hem inderdaad wel wat krediet.
pi_185841208
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 13:20 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Daar heb ik geen duidelijk antwoord op. Ik was ook verbaasd dat hij dat eruit flapte in dat radioprogramma. Het kan de emotie van het moment zijn geweest ("Waarom mag alles niet gewoon blijven zoals het is?!"), maar dat hij die uitspraak nooit heeft toegelicht kost hem inderdaad wel wat krediet.
Kan. Maar het is een opstapeling he.
  maandag 25 maart 2019 @ 13:27:48 #45
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_185841295
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 13:22 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Kan. Maar het is een opstapeling he.
Ja, maar een opstapeling van ambiguïteiten waartegenover dan weer die andere observaties staan: tegen een immigratiestop stemmen, Hiddema's bizarre uitspraak, Baudets eigen afkomst, het naar voren schuiven van donkere partijleden.
  Moderator maandag 25 maart 2019 @ 13:31:27 #46
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_185841355
het een hoeft het ander ook niet uit te sluiten natuurlijk

je kunt best vinden dat het land overwegend blank moet blijven zonder de allochtonen die er zijn klein te willen houden, dat wordt in mijn ogen pas wat apart als de FvD in de meerderheid een zwarte partij is
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_185841372
Ik snap eigenlijk niet zo goed waarom andere politici en/of de media er nooit eens voor zorgen, of dat voor elkaar krijgen, dat TB eens heel duidelijk zegt, móet zeggen, wat hij nou eigenlijk precies allemaal bedoelt en wat nou heel concréét al zijn ideeën/plannen zijn als het om immigratie e.d. gaat.
Tails tell tales
  maandag 25 maart 2019 @ 13:35:50 #48
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_185841451
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 13:31 schreef sp3c het volgende:
het een hoeft het ander ook niet uit te sluiten natuurlijk

je kunt best vinden dat het land overwegend blank moet blijven zonder de allochtonen die er zijn klein te willen houden, dat wordt in mijn ogen pas wat apart als de FvD in de meerderheid een zwarte partij is
Daar zit ook wel wat in. Maar goed, het is inderdaad een optelsom en op basis daarvan geef ik Baudet vooralsnog even het voordeel van de twijfel. Als persoon dan, want ik heb niet op hem gestemd.
pi_185841460
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 13:27 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Ja, maar een opstapeling van ambiguïteiten waartegenover dan weer die andere observaties staan: tegen een immigratiestop stemmen, Hiddema's bizarre uitspraak, Baudets eigen afkomst, het naar voren schuiven van donkere partijleden.
Dat is niet mijn punt. Het gaat erom dat je je politieke tegenstanders geen knuppel geeft om je mee te slaan. Want: je zou nu nog kunnen stellen dat de negatieve aandacht voor FvD, misschien juist ervoor heeft gezorgd dat mensen erop zijn gaan stemmen. Maar op een begeven moment gaat de negatieve aandacht, gewoon daadwerkelijk negatief zijn voor FvD.
  Moderator maandag 25 maart 2019 @ 13:37:43 #50
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_185841491
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 13:35 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Daar zit ook wel wat in. Maar goed, het is inderdaad een optelsom en op basis daarvan geef ik Baudet vooralsnog even het voordeel van de twijfel. Als persoon dan, want ik heb niet op hem gestemd.
ja ik vind het een kwal hoor, ik luister er liever niet naar maar om hem nu maar gelijk een fascist te noemen ...
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_185841540
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 12:51 schreef Iblardi het volgende:

[..]

(..) Dat ras niet hun principiële motivatie is lijkt me aangetoond door het feit dat ze destijds tegen die motie stemden waarmee een volledige immigratiestop uit islamitische landen werd geëist. Een racist zou daar gretig op zijn ingesprongen, maar zij wilden de optie openhouden om ook uit dat soort landen "ons" soort mensen, dus seculieren, atheïsten, vervolgde christenen en dergelijke, te kunnen toelaten. (..)
Semantisch (of hoe je dat ook wilt noemen) bekeken toont dat dat niet aan, want 'islamitisch' is geen criterium op grond van ras. Wanneer TB het over 'blank' heeft, dan gaat het echter wél om een criterium op grond van ras.
Tails tell tales
  maandag 25 maart 2019 @ 13:43:08 #52
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_185841580
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 13:40 schreef Forbry het volgende:

[..]

Semantisch (of hoe je dat ook wilt noemen) bekeken toont dat dat niet aan, want 'islamitisch' is geen criterium op grond van ras. Wanneer TB het over 'blank' heeft, dan gaat het echter wél om een criterium op grond van ras.
Maar immigranten uit islamitische landen zijn in de ogen van racisten toch doorgaans ook geen blanken?
pi_185841658
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 13:43 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Maar immigranten uit islamitische landen zijn in de ogen van racisten toch doorgaans ook geen blanken?
Dat klopt en daarom schreef ik ook bewust "semantisch bekeken"....De meesten zullen in de ogen van racisten niet blank zijn, maar misschien zijn de enkelingen die dat wel zijn, wél welkom volgens TB ofzo. Ik heb geen idee.
Tails tell tales
pi_185841711
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 13:40 schreef Forbry het volgende:

[..]

Semantisch (of hoe je dat ook wilt noemen) bekeken toont dat dat niet aan, want 'islamitisch' is geen criterium op grond van ras. Wanneer TB het over 'blank' heeft, dan gaat het echter wél om een criterium op grond van ras.
Maar huidskleur is ook in de plannen van Baudet nergens een criterium voor.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_185841780
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 13:49 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Maar huidskleur is ook in de plannen van Baudet nergens een criterium voor.
Dat denk ik vooralsnog ook niet, in ieder geval hóóp ik dat niet, maar sommige dingen vind ik toch wel moeilijk te plaatsen:

Zie als voorbeeld dit fragment. Waarom drukt iemand - iemand die juist altijd zo op zijn woorden let - zich zo uit? Dat is op zijn minst toch wel een beetje merkwaardig te noemen? En als het 'onhandigheid' was, waarom komt hij daar later dan niet even heel expliciet op terug? Doet hij er juist een schepje bovenop door met nog meer twijfelachtige bewoordingen te komen?
Tails tell tales
pi_185841844
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 13:54 schreef Forbry het volgende:

[..]

Dat denk ik vooralsnog ook niet, in ieder geval hóóp ik dat niet, maar sommige dingen vind ik toch wel moeilijk te plaatsen:

Zie als voorbeeld dit fragment. Waarom drukt iemand - iemand die juist altijd zo op zijn woorden let - zich zo uit? Dat is op zijn minst toch wel een beetje merkwaardig te noemen? En als het 'onhandigheid' was, waarom komt hij daar dan niet even heel expliciet op terug?
Ja. Ik denk dat het meerendeel van de Europese bevolking wil dat Europa dominant blank blijft. Dat wil ik ook als kleurling.

Maar waar zegt hij dan dat huidskleur een criterium van wat dan ook wordt? Mensen weigeren op basis van land van herkomst, ben ik ook voor. Dat wil hij.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_185841858
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 13:54 schreef Forbry het volgende:

[..]

Dat denk ik vooralsnog ook niet, in ieder geval hóóp ik dat niet, maar sommige dingen vind ik toch wel moeilijk te plaatsen:

Zie als voorbeeld dit fragment. Waarom drukt iemand - iemand die juist altijd zo op zijn woorden let - zich zo uit? Dat is op zijn minst toch wel een beetje merkwaardig te noemen? En als het 'onhandigheid' was, waarom komt hij daar dan niet even heel expliciet op terug?
En wat is er precies mis mee om Europa wat blanker te houden zoals het altijd is geweest?
Wat is er mis met blank zijn en waarom is alles in context daarmee automatisch een of andere vorm van racisme altijd richting iedereen behalve de blanke?

Draai het eens om, er gaan heel veel blanke mensen in Afrika wonen en na een poos zijn er wat mensen/politieke partijen die vinden dat Afrika weer wat zwarter mag worden omdat de balans weg dreigt te raken.

Is dat nou echt zo raar of discriminerend?
pi_185841919
FvD lijkt me ontegenzeggelijk nationalistisch. Je kunt dominant blank zijn en toch minderheden hebben die in volledige vrijheid leven, zich met elkaar en de autochtone meerderheid voortplanten, die gelijke kansen hebben, enz. Volgens het CBS had Nederland in 2017 22,6% mensen met een migratieachtergrond, t.o.v. 17,5% in 2000, aan de vooravond van Fortuyn. Die toename sindsdien zit voor het overgrote deel in de categorie niet-westers. Ik kan me voorstellen dat men in de tijd van Fortuyn al dacht: nu is het wel even mooi geweest. Maar in plaats daarvan is het nog 15 jaar doorgegaan. Dan komt vanzelf een keer de reactie, zodra je iemand vindt die het netjes kan verwoorden.

Als we veronderstellen dat je met 2/3 of 3/4 blanken nog een dominant blank land bent, dan vind ik er helemaal niks mis mee om te zeggen dat Nederland een dominant blank land moet blijven. Er zou niemand raar opkijken van de stelling dat b.v. Uganda dominant zwart moet blijven (daar wordt weer op andere manieren onderscheid gemaakt tussen bevolkingsgroepen). Behoud van de huidige samenstelling zou zelfs in het belang zijn van gesettelde en geïntegreerde Surinamers of zelfs Turken en Marokkanen die ook echt niet op tienduizenden of honderdduizenden immigranten uit de Sahel zitten te wachten.

Ik snap trouwens ook niet waarom in dit soort statistieken Surinamers en Antillianen als niet-westers worden gedefinieerd, en verder groepen van Polen tot Indonesiërs als westers. Je zou het beter kunnen onderverdelen in Caribisch, Midden-Oosters, Overig Afrikaans, Oost-Aziatisch, Centraal- en Oost-Europees, gemengd, enz. Maar goed, dat is een andere kwestie.

In ieder geval is het niet verwonderlijk dat veel Surinamers in 2017 op de PVV stemden, en ook een niet verwaarloosbaar aantal Antillianen. Het zou me niet verbazen als er nu nog meer mensen met niet-islamitische migratieachtergrond FvD stemmen, met name Hindoestanen en mensen met Indisch bloed. Denk dat er ook heel veel mensen zijn die nog wel ergens een Indische overgrootmoeder hebben (net als Thierry zelf) en die daardoor al 'fout' zijn vanuit de echte wit-nationalistische rassenleer.
pi_185842032
Ik deel de mening van TB als het gaat om immigratie en behoud van cultuur. Althans, voor zover hij daar tot op heden duidelijk, eerlijk en open in is.

Het probleem voor mij zit hem erin dat ik hem niet altijd even duidelijk vind en dat ik me afvraag of hij wel open en eerlijk is over zijn intenties. En dat laatste komt vooral omdat er af en toe toch wel eens wat rare dingen doorsijpelen (vind ik). Mij lijkt het - bijvoorbeeld - dat je het woord 'blank' (vs. niet-blank) ook weg kunt laten als je het hebt over het behoud van onze eigen Nederlandse/Westerse cultuur/identiteit.
Tails tell tales
pi_185842155
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 14:07 schreef Forbry het volgende:
Ik deel de mening van TB als het gaat om immigratie en behoud van cultuur. Althans, voor zover hij daar tot op heden duidelijk, eerlijk en open in is.

Het probleem voor mij zit hem erin dat ik hem niet altijd even duidelijk vind en dat ik me afvraag of hij wel open en eerlijk is over zijn intenties. En dat laatste komt vooral omdat er af en toe toch wel eens wat rare dingen doorsijpelen (vind ik). Mij lijkt het - bijvoorbeeld - dat je het woord 'blank' (vs. niet-blank) ook weg kunt laten als je het hebt over het behoud van onze eigen Nederlandse/Westerse cultuur/identiteit.
Ja maar wat is dat nou nog? Wat is onze nederlandse cultuur precies? Daar is blank zijn nogal een onderdeel van en daar is niets mis mee.
Moet ook mee gekapt worden, dat zoiets benoemen gelijk zou staan aan ultranationalisme of iets die geest.

Er is geen gezonde balans meer te vinden in de maatschappij, Multi-culti is dan ook een gefaald concept tot op zekere hoogte.
Waarom? Omdat iedere groep alleen voor de belangen van zijn groep op komt en dan nog een stapje verder eigenlijk want de autochtone blanke groep mag eigenlijk niet voor zijn belangen opkomen want dan is het automatisch racisme.

Het zijn krankzinnige tijden wat dat betreft en ik denk dat de meeste mensen niet inzien hoe erg het gesteld is.
Sure je loopt op straat en er lijkt weinig aan de hand, maar dat is een zeer beperkt perspectief uiteindelijk.
  maandag 25 maart 2019 @ 14:46:57 #61
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_185842613
Blijft toch bijzonder dat mensen zichzelf niet racistisch vinden terwijl ze pleiten voor behoud van de blankheid & cultuur van Europa. :')
Waarom is dat nu opeens niet (meer) racistisch?
Nog even los van het feit dat wanneer het over Europa gaat, er volgens diezelfde mensen vaak geen Europese samenhang en cultuur is ...
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
pi_185842766
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 14:01 schreef Vasilevski het volgende:
FvD lijkt me ontegenzeggelijk nationalistisch. Je kunt dominant blank zijn en toch minderheden hebben die in volledige vrijheid leven, zich met elkaar en de autochtone meerderheid voortplanten, die gelijke kansen hebben, enz. Volgens het CBS had Nederland in 2017 22,6% mensen met een migratieachtergrond, t.o.v. 17,5% in 2000, aan de vooravond van Fortuyn. Die toename sindsdien zit voor het overgrote deel in de categorie niet-westers. Ik kan me voorstellen dat men in de tijd van Fortuyn al dacht: nu is het wel even mooi geweest. Maar in plaats daarvan is het nog 15 jaar doorgegaan. Dan komt vanzelf een keer de reactie, zodra je iemand vindt die het netjes kan verwoorden.

Als we veronderstellen dat je met 2/3 of 3/4 blanken nog een dominant blank land bent, dan vind ik er helemaal niks mis mee om te zeggen dat Nederland een dominant blank land moet blijven. Er zou niemand raar opkijken van de stelling dat b.v. Uganda dominant zwart moet blijven (daar wordt weer op andere manieren onderscheid gemaakt tussen bevolkingsgroepen). Behoud van de huidige samenstelling zou zelfs in het belang zijn van gesettelde en geïntegreerde Surinamers of zelfs Turken en Marokkanen die ook echt niet op tienduizenden of honderdduizenden immigranten uit de Sahel zitten te wachten.

Ik snap trouwens ook niet waarom in dit soort statistieken Surinamers en Antillianen als niet-westers worden gedefinieerd, en verder groepen van Polen tot Indonesiërs als westers. Je zou het beter kunnen onderverdelen in Caribisch, Midden-Oosters, Overig Afrikaans, Oost-Aziatisch, Centraal- en Oost-Europees, gemengd, enz. Maar goed, dat is een andere kwestie.

In ieder geval is het niet verwonderlijk dat veel Surinamers in 2017 op de PVV stemden, en ook een niet verwaarloosbaar aantal Antillianen. Het zou me niet verbazen als er nu nog meer mensen met niet-islamitische migratieachtergrond FvD stemmen, met name Hindoestanen en mensen met Indisch bloed. Denk dat er ook heel veel mensen zijn die nog wel ergens een Indische overgrootmoeder hebben (net als Thierry zelf) en die daardoor al 'fout' zijn vanuit de echte wit-nationalistische rassenleer.
De fixatie op huisdkleur is intellectueel-armoedig. Maak er dan: dominant inheems van. Dat is zoveel meer dan dat stomme kleurtje van je huid
  maandag 25 maart 2019 @ 15:00:39 #63
65846 Bocaj
Vámonos!
pi_185842831
Ook Freek de Jonge haalt de eind jaren 20 aan in interview 1op1 inzake Baudet!

https://www.nporadio1.nl/(...)e-met-thierry-baudet

Vanaf 6:20
pi_185842854
homeopathische verdunning van de Nederlandse bevolking. Zulke termen werden in de 19de en begin 20de eeuw ook gebruikt, het Nordicisme, de Nordische Gedanke.
quote:
Arthur de Gobineau argued that "pure" Northerners regenerated Europe after the Roman Empire declined due to racial "dilution" of its leadership
Boreaal Europa, wat we terugvinden in de Hyperborea mythe van de Völkische Bewegung.
Ich glaube, dass es manchmal nicht genügend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schöne Augen weinen
  maandag 25 maart 2019 @ 15:02:05 #65
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_185842862
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 14:13 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

[..]

Ja maar wat is dat nou nog? Wat is onze nederlandse cultuur precies? Daar is blank zijn nogal een onderdeel van en daar is niets mis mee.
Moet ook mee gekapt worden, dat zoiets benoemen gelijk zou staan aan ultranationalisme of iets die geest.
Het is ook geen misdaad om te vinden dat het fijn is dat er mensen van een bepaald somatisch type bestaan, blank, zwart, roodharig of anderszins, geheel los van superioriteitsdenken. Maar als je stelt dat blank zijn een noodzakelijk onderdeel is van de Nederlandse cultuur en daarop beleid wilt maken door bijvoorbeeld op voorhand mensen uit Ghana niet toe te laten puur omdat ze zwart zijn, en ze in tegenstelling tot blanken bij voorbaat al de mogelijkheid wilt ontzeggen om in de Nederlandse samenleving te integreren omdat ze toevallig de verkeerde genen hebben, dan ben je verkeerd bezig.
pi_185843068
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 14:56 schreef theunderdog het volgende:

[..]

De fixatie op huisdkleur is intellectueel-armoedig. Maak er dan: dominant inheems van. Dat is zoveel meer dan dat stomme kleurtje van je huid
Dominant autochtoon, Nederlands, Europees, o.i.d. zou inderdaad sterker zijn en minder aan de interpretatie overlaten. Nu is het kleurtje wel de meest directe en meest zichtbare uitdrukking van die identiteit. Daar worden mensen wat ongemakkelijk van door de historische associaties. En dan nu eens niet WOII, maar slavernij, rassenscheiding in Amerika, Apartheid in Zuid-Afrika, enz.

Daar ga je niet veel meer aan doen. De voorstanders geven het de meest positieve draai, de tegenstanders zien er alleen maar het meest kwaadaardige in. Ik denk inderdaad dat 'dominant blank' in deze context precies hetzelfde betekent als dominant autochtoon.

Waar ik me soms wel aan stoor is dat blanken de enigen in de wereld zijn die haast niet hun eigen kleurtje kunnen benoemen zonder meteen in de verdachte hoek te belanden. Of je moet het woord 'wit' in negatieve zin gebruiken, dan is het goed. Het woord 'zwart' zal nooit op een zelfde manier in een kwade reuk komen te staan.

Ik denk voor de rest inderdaad dat een nationalistische beweging in Nederland of Europa op zijn bek zal gaan en zal falen als ze dit rassenjargon uit Amerika overneemt. En ik zie in dat fragmentje met Baudet wel dat hij de huiskleur soms benoemt maar er geen speerpunt van maakt. Mensen zullen hem daardoor toch het voordeel van de twijfel gaan geven. Nu zijn partij mainstream wordt zal hij de categorieën blank en zwart steeds meer naar de achtergrond laten verdwijnen.

quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 15:00 schreef Bocaj het volgende:
Ook Freek de Jonge haalt de eind jaren 20 aan in interview 1op1 inzake Baudet!

https://www.nporadio1.nl/(...)e-met-thierry-baudet

Vanaf 6:20
Ach wel ja, waarom niet de jaren '10, eind 19e eeuw, of de 17e eeuw? Freek doet mij dan weer denken aan de Zwarte Dood in de 14e eeuw, maar dat kan ook aan mij liggen. Dan met name aan het begin van die Monty Python-film.
  maandag 25 maart 2019 @ 15:17:05 #67
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_185843101
Ja kom. Laten we het racisme verder verbergen en het 'dominant autochtoon' noemen. :') _!

Ik ben niet racistisch, maar ik pleit voor een dominant autochtone samenstelling van ons land. _O-
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
pi_185843419
Dat kan toch prima samen gaan?
pi_185843463
Is dit niet gewoon als tegenggeluid richting de EU/Timmermans bedoelt, die uitspraken doet als: Europe will be diverse, diversity is humanity’s destiny, etc.
pi_185843482
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 13:08 schreef sp3c het volgende:
wat betekend boreaal nu eigenlijk, ik zie het de laatste dagen ineens vaak langs komen maar ik heb geen idee eigenlijk

Boreel ken ik wel, ik kan daar ook een leuk liedje bij maar dat is niet echt rullevant
De normale betekenissen van het woord zijn:
- subarctisch. bvb boreaal klimaat, dat vind je enkel in Alaska, Canada, Finland en het noorden van Noorwegen, Zweden en Rusland.
- In de paleoklimatologie is het de periode waarin Ierland en Brittanië afgescheiden raakten van het vasteland. Die periode eindigde 8000 jaar geleden.

In bepaalde kringen wordt het gebruikt als synoniem voor de blanke, arische bevolking. Dat is waarschijnlijk afgeleid uit de esoterische literatuur betreffende hyperborea van de 19de en vroeg 20ste eeuw.
Het is afgeleid van Boreas, de Griekse God van de koude noorderwind, brenger van de winter. Hij woonde in Hyperborea, een land in het hoge noorden. In Zweden in de 17de eeuw was het idee dat het Hyperborea naar het Scandinavische schiereiland verwees populair onder de Goticisten.
In de 19de eeuw betoogde oa Karl Penka in "Origins of the Aryans" dat de blanke Europeanen uit het hoge Noorden kwamen.
Esoterische schrijvers in de 19de eeuw geloofden dat de mensheid ontstaan was in hyperborea. Ipv evolutie van aap naar mens dachten zij dat mensen "perfect" begonnen waren, maar "devolueerden" als ze hyperborea verlieten. Hoe meer naar het Zuiden ze trokken, hoe sneller de devolutie.
Ich glaube, dass es manchmal nicht genügend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schöne Augen weinen
  maandag 25 maart 2019 @ 15:40:23 #71
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_185843503
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 15:36 schreef bloodymary1 het volgende:
Dat kan toch prima samen gaan?
Serieus? :o
Nee.
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
pi_185843520
Zoals het is zegt die toch duidelijk, in de regenboog zoals het is.

De achterdeur stijf dicht, of zoals het is, men kan mij niks maken daar het al zo is.
  maandag 25 maart 2019 @ 15:45:04 #73
148813 Vader_Aardbei
Stem JA21 in maart!
pi_185843590
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 14:01 schreef Vasilevski het volgende:
FvD lijkt me ontegenzeggelijk nationalistisch. Je kunt dominant blank zijn en toch minderheden hebben die in volledige vrijheid leven, zich met elkaar en de autochtone meerderheid voortplanten, die gelijke kansen hebben, enz.
Sterker nog, dat is precies hoe Nederland anno 2019 functioneert. Voorlopig nog wel.

En over dat voortplanten met minderheden kan ik meepraten. })
pi_185843606
quote:
1s.gif Op maandag 25 maart 2019 15:02 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Het is ook geen misdaad om te vinden dat het fijn is dat er mensen van een bepaald somatisch type bestaan, blank, zwart, roodharig of anderszins, geheel los van superioriteitsdenken. Maar als je stelt dat blank zijn een noodzakelijk onderdeel is van de Nederlandse cultuur en daarop beleid wilt maken door bijvoorbeeld op voorhand mensen uit Ghana niet toe te laten puur omdat ze zwart zijn, en ze in tegenstelling tot blanken bij voorbaat al de mogelijkheid wilt ontzeggen om in de Nederlandse samenleving te integreren omdat ze toevallig de verkeerde genen hebben, dan ben je verkeerd bezig.
Dit.

Ik ben blank, mijn vent is blank en ook voor de rest leef ik in een overwegend blanke directe omgeving (dat laatste vind ik ergens wel jammer, zit in ieder geval zeker geen opzet bij, maar het is nou éénmaal zo). Verder vál ik qua uiterlijk - en ergens ook wel qua gedrag - doorgaans op blanke mannen en vind ik blauwe ogen (toch vaak complementair aan blank) de mooiste kleur ogen die er zijn.

Voor de rest ben ik van mening dat een groot deel van de mensen die in NL voor problemen zorgen een 'kleur' hebben, vind ik dat blanke mensen nogal eens snel/onterecht van racisme worden beticht en ben ik best fel gekant tegen 'islamisering', wat je feitelijk ook voor een groot deel aan kleur kunt koppelen.

Al met al zou je kunnen zeggen dat ik zelf ergens ook wel een voorkeur voor (dominant) blank heb.

Echter, politiek bedrijven op basis van kleur, beleid vormen waarbij mensen in- en/of uitgesloten worden op basis van kleur, daar ben ik toch een heel groot tegenstander van. Binnen díe context vind ik de huidskleur die iemand heeft vol-le-dig irrelevant en snap ik gewoon niet waarom je dat überhaupt zou aanstippen. Het zorgt alleen maar voor verwarring over je motieven vind ik.
Tails tell tales
pi_185843835
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 13:01 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Dan nog blijft de vraagstelling hetzelfde. Als je geen racist bent, waarom dan stellen dat je van mening bent dat Nederland dominant blank moet blijven?
Het is op zich natuurlijk de consequentie van het beleid dat hij voorstaat. Behoud van de nationale identiteit gaat niet samen met ongebreidelde import van andere culturen. Hij zelf vond het niet zo'n gelukkige verwoording geloof, die had hij gebruikt omdat het eerder op de avond over homeopathie was gegaan, maar het principe van een dusdanige verdunning dat het werkzame ingredient zijn werking verliest is wel aan de orde.

Tegelijk bestaat er natuurlijk wel een streven naar de verkleuring van Nederland. Gisteren zag ik nog bij de antiracisme demonstratie mensen met spandoeken van 'refugees welcome', tegen 'afrofobie' en 'niemand is illegaal'. Het verdrag van Marrakesh sluit dat ook in zich en in EU kringen wordt er ook niet echt een geheim van gemaakt dat Europa en dus Nederland zal verkleuren en dat dat iets heel erg moois is. Misschien moet je hen dan ook vragen of ze racist zijn?

Dan hebben we tegenwoordig ook nog clubjes die Amerikaanse rassenrelaties aan het importeren zijn en graag zoveel mogelijk onder 'elkaar' willen zijn, zwart hoort bij zwart en tussen blanken kunnen ze zich natuurlijk niet veilig en op hun gemak voelen. Dat gaat weer vaak gepaard met een claim dat zwarten van overal ter wereld een rechtmatige claim op leven in Europa hebben, want die rijkdom zou met hun bloed zijn opgebouwd.

Over of dat racistisch is hoeven we het niet eens te hebben lijkt me, feit is dat het onderwerp verkleuring niet door Baudet op tafel is gelegd en het natuurlijk geen vanzelfsprekendheid is dat dat gaat gebeuren of moet gebeuren, anders dan door natuurlijke voortplanting.

quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 20:17 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Hij verliest er ook niks mee. Dus waarom zou hij het niet doen?
Omdat wanneer hij als rechts-extremist ontmaskerd zou worden hij er heel veel stemmers mee zou verliezen. Er gaat echt geen 15% van Nederland op een rassenideoloog stemmen, dan is hij uitgespeeld.

quote:
Met boreaal trok hij inderdaad de aandacht. Het gebruik van de term werd met gejuich ontvangen in extreem-rechtse kringen. Intussen plaatsen critici vraagtekens bij de speech van Baudet, maar zoals je in dit topic staat een legertje apologeten klaar om duidelijk te maken dat Terry gewoon een gebbetje maakt.
Heb je de trucendoos van de Telegraaf geleend?

quote:
De waarheid is dat deze speech natuurlijk niet op zichzelf staat. Hij flirt al jaren met blanke nationalisten.
Blank nationalisme, is dat een nieuwe stroming of jouw vertaling van white nationalism, met een heel andere betekenis van het woord nation?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_185844269
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 15:59 schreef Weltschmerz het volgende:
Omdat wanneer hij als rechts-extremist ontmaskerd zou worden hij er heel veel stemmers mee zou verliezen. Er gaat echt geen 15% van Nederland op een rassenideoloog stemmen, dan is hij uitgespeeld.
Daar ben ik nog niet zo zeker van. Bovendien willen de meeste FvD-kiezers de duistere kanten van Baudet niet zien. Verschillende 'red flags' werden de afgelopen jaren ofwel genegeerd of gebagatelliseerd.

Telkens als hij opmerkingen maakt die op het randje zijn, staat een legertje apologeten klaar om kritische geluiden de kop in te drukken.

Ontmoeting met alt rechtse held Jared Taylor? Niks aan de hand, want Baudet is nou eenmaal een intellectueel die graag geluiden uit uiteenlopende denkrichtingen tot zich neemt.

Waardering uitspreken voor Erkenbrand? Niks aan de hand, want Terry wist helemaal niet dat hij te maken had met studentikoze neo-nazi's.

Etc etc.

De speech van vorige week is daar ook weer een goed voorbeeld van. We mogen vooral geen vraagtekens plaatsen bij het gebruik van de term boreaal. Die guitige Terry bedoelt daar helemaal niets mee. Dat niemand dat woord ooit de mond neemt, behalve geografen en neo-nazi's, is stom toeval.

En zo worden extremiteiten van Baudet keer op keer bedekt met de mantel der liefde.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  maandag 25 maart 2019 @ 16:34:52 #77
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_185844398
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 16:26 schreef KoosVogels het volgende:
En zo worden extremiteiten van Baudet keer op keer bedekt met de mantel der liefde.
Hij doet het zelf ook, met een vaag verhaal en een aantal zo mogelijk nog vage statements over zijn "homeopathische verdunning" stelling. Het was niet zo'n gelukkige verwoording, die Welt zelf ook nog even aanhaalt. Foutje bedankt. Ik bedoelde het niet zo, maar ik bedoelde wel dat we minder blank en cultureel worden... En dat ik dat vervelend vindt. Aldus Baudet... :?

Wat wil hij zelf nou zeggen? Volgens mij weet hij zelf van gekkigheid niet hoe hij het moet noemen.

Bovendien is de 'en die niet blanke (culturen) zijn achterlijk en niet welkom en die wil ik niet' heavily implied.

En dan heb je held2 Theo Hiddema die roept dat integratie vooral tussen de lakens moet gebeuren.

Wat is nou het beleid dan? Beste FvD?
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
pi_185844434
Wil hij niet alleen maar stemming maken?
pi_185844481
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 15:45 schreef Vader_Aardbei het volgende:

[..]

Sterker nog, dat is precies hoe Nederland anno 2019 functioneert. Voorlopig nog wel.

En over dat voortplanten met minderheden kan ik meepraten. })
Ik houd wijselijk mijn mond. O-)

Laten we het er maar op houden dat er vele FvD-stemmers zijn die integratie tussen de lakens in de praktijk brengen. Maar die wel op maatschappelijk niveau begrijpen dat continue homeopathische verdunning niet zo door kan gaan. Puur vanuit het oogpunt van de cohesie van de maatschappij.

Velen zien dat niet en zullen dat ook nooit zien. Die blijven roepen dat het onverenigbaar is. Het zal allemaal wel. "White fragility" heb ik nooit zo'n last van gehad, ze mogen alles zeggen. Ik vraag me wel af of ze een PVV- of FvD-stemmende Surinamer ook van racisme zouden durven te betichten.
pi_185844520
Juist en die denken iets anders te horen als wat deze zeggen, feitelijk zeggen ze niks nopa nada.

Politiek niveau.

En of dat nu Pietje of Jantje is!

[ Bericht 15% gewijzigd door #ANONIEM op 25-03-2019 16:45:19 ]
pi_185845722
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 15:14 schreef Vasilevski het volgende:

[..]

Dominant autochtoon, Nederlands, Europees, o.i.d. zou inderdaad sterker zijn en minder aan de interpretatie overlaten. Nu is het kleurtje wel de meest directe en meest zichtbare uitdrukking van die identiteit. Daar worden mensen wat ongemakkelijk van door de historische associaties. En dan nu eens niet WOII, maar slavernij, rassenscheiding in Amerika, Apartheid in Zuid-Afrika, enz.

Daar ga je niet veel meer aan doen. De voorstanders geven het de meest positieve draai, de tegenstanders zien er alleen maar het meest kwaadaardige in. Ik denk inderdaad dat 'dominant blank' in deze context precies hetzelfde betekent als dominant autochtoon.

Waar ik me soms wel aan stoor is dat blanken de enigen in de wereld zijn die haast niet hun eigen kleurtje kunnen benoemen zonder meteen in de verdachte hoek te belanden. Of je moet het woord 'wit' in negatieve zin gebruiken, dan is het goed. Het woord 'zwart' zal nooit op een zelfde manier in een kwade reuk komen te staan.

Ik denk voor de rest inderdaad dat een nationalistische beweging in Nederland of Europa op zijn bek zal gaan en zal falen als ze dit rassenjargon uit Amerika overneemt. En ik zie in dat fragmentje met Baudet wel dat hij de huiskleur soms benoemt maar er geen speerpunt van maakt. Mensen zullen hem daardoor toch het voordeel van de twijfel gaan geven. Nu zijn partij mainstream wordt zal hij de categorieën blank en zwart steeds meer naar de achtergrond laten verdwijnen.
[..]

Ach wel ja, waarom niet de jaren '10, eind 19e eeuw, of de 17e eeuw? Freek doet mij dan weer denken aan de Zwarte Dood in de 14e eeuw, maar dat kan ook aan mij liggen. Dan met name aan het begin van die Monty Python-film.
Je huidskleur als uitdrukking van je identiteit? serieus?
pi_185845954
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 16:26 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Daar ben ik nog niet zo zeker van. Bovendien willen de meeste FvD-kiezers de duistere kanten van Baudet niet zien. Verschillende 'red flags' werden de afgelopen jaren ofwel genegeerd of gebagatelliseerd.

Telkens als hij opmerkingen maakt die op het randje zijn, staat een legertje apologeten klaar om kritische geluiden de kop in te drukken.

Ontmoeting met alt rechtse held Jared Taylor? Niks aan de hand, want Baudet is nou eenmaal een intellectueel die graag geluiden uit uiteenlopende denkrichtingen tot zich neemt.

Waardering uitspreken voor Erkenbrand? Niks aan de hand, want Terry wist helemaal niet dat hij te maken had met studentikoze neo-nazi's.

Etc etc.
Was het niet andersom? Ik kan er niks over vinden, wel vond ik dit artikel. Een paar quotes:

quote:
Alt-right in Nederland bestaat uit een vrij geringe groep internetters met uiteenlopende denkbeelden, van libertariërs tot extreem-rechts.
quote:
Ook bezocht hij Amerikaanse alt-right-figuren zoals Milo Yiannopoulos en James Ronald Kennedy, die hij „een gerespecteerd auteur” noemt.
Moet hij dan de hele alt right veroordelen of zo? Ik wel libertariers best veroordelen als stompzinnig, en Yiannopoulos als een relnicht, maar fout zijn ze niet. Het zal jou als VVD-er tegen de borst stuiten, de partij van de lastenverzwaring en de islamisering, en je zult ze graag de mond willen snoeren zoals wankele politieke ideeen altijd beschermd willen worden tegen kritiek, is het niet door Ollengriaanse censuur dan is het wel door zwartmakerij, maar libertarisme noch Yiannopoulos zijn fout.

Dat is ook het hele probleem waar ik mee zit. Er wordt beweerd dat hij opmerkingen maakt die op of over het randje zijn, maar de opmerkingen zelf worden niet geciteerd. Daar worden losse termen uitgehaald of we krijgen een weergave of interpretatie van zijn woorden door degene die hem aanvalt. Of er worden woorden van een ander hem in de mond gelegd en meestal ook niet letterlijk. Er staan inderdaad hele legertjes met rode vlaggetjes te zwaaien, maar dat doen ze ook als iemand het waagt erop te wijzen dat niet alle migranten echte vluchtelingen zijn, dat illegalen het land uitmoeten en dat de islam een agressieve probleemreligie is. 18 jaar geleden werd er nog fanatiek met rode vlaggetjes gezwaaid omdat een aankomend politicus opmerkte dat het helemaal niet goed ging met de integratie van islamieten. Om hem vervolgens jaren later gelijk te moeten geven daarover en daarna het ongelukkige beleid voort te zetten en te verergeren, want EU en want islamitsch oliegeld.

quote:
De speech van vorige week is daar ook weer een goed voorbeeld van. We mogen vooral geen vraagtekens plaatsen bij het gebruik van de term boreaal. Die guitige Terry bedoelt daar helemaal niets mee. Dat niemand dat woord ooit de mond neemt, behalve geografen en neo-nazi's, is stom toeval.

En zo worden extremiteiten van Baudet keer op keer bedekt met de mantel der liefde.
Hoezo mag dat niet? Je klinkt als een PVV-er 'dat mogen we niet zeggen maar...' om vervolgens iets te zeggen dat al 1000 keer probleemloos is gezegd. Natuurlijk roept het vraagtekens op, net als de Uil van Athena dat deed.

Ik heb ook mijn vraagtekens, maar er wordt nou niet bepaald klaarheid gebracht door maar zoveel mogelijk stront die kant op te gooien in de hoop dat er wat blijft plakken. Dan moet ik tussen alle demonisering en stemadviezen van de media door daar helemaal zelf zien achter te komen. Als ik dan weer eens afga op het zelfigenomen geluid van wapperende rode vlaggen en zelf ga kijken wat er aan de hand is, kom ik telkens weer tot de conclusie dat men die vlag beter in zijn conformistische reet kan steken tot er daadwerkelijk iets aan de hand is.

Het is net een brandalarm dat elke afgaat als je een sigaret opsteekt, dan zet je hem maar uit. "Maar misschien moet je dan stoppen met roken? " Flikker op, je kunt geen moord en brand schreeuwen omdat iedereen net als jij voor meer massa-immigratie, meer islam, meer EU en meer uitgemolken worden moet zijn.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 25 maart 2019 @ 18:33:23 #83
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_185846236
Links wilt altijd heel heel heel graag discussiëren over WW2.
pi_185846332
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 18:33 schreef Eendenkooi het volgende:
Links wilt altijd heel heel heel graag discussiëren over WW2.
Nee, dat is niet juist. Ze schetsen graag een versimplificeerd beeld van WW2 opdat gemakkelijke parallelen getrokken kunnen worden. Zodra je begint te graven haken ze af, want dan blijkt veelal dat juist hetgeen zij voorstaan veel sneller tot een soortgelijke situatie zal leiden. Roepen dat de geschiedenis zich herhaalt, en aanwijzen wie welke rol daarin vervult, is niet genoeg om de herhaling te voorkomen.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 25-03-2019 18:45:39 ]
pi_185846336
quote:
Niks mis mee. Europa is het thuisland van de blanken. Dat moet zo blijven. Is niks racistisch aan om trots te zijn op je roots.
pi_185846383
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 18:39 schreef Moustachio het volgende:

[..]

Niks mis mee. Europa is het thuisland van de blanken. Dat moet zo blijven. Is niks racistisch aan om trots te zijn op je roots.
Ik zeg niet dat het moet veranderen maar dat het moet blijven is net zo ongefundeerd.

Ik ben ook trots op m'n roots maar als ik naar mijn halfbloed nichtje kijk, ben ik niet minder trots.
pi_185846404
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 18:42 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Ik zeg niet dat het moet veranderen maar dat het moet blijven is net zo ongefundeerd.

Ik ben ook trots op m'n roots maar als ik naar mijn halfbloed nichtje kijk, ben ik niet minder trots.
Esthetisch wel vaak zonde mi. Zeker niet altijd, maar vaak wel.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 25-03-2019 18:44:50 ]
  Moderator / Redactie Sport maandag 25 maart 2019 @ 18:46:42 #88
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_185846435
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 18:42 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Ik zeg niet dat het moet veranderen maar dat het moet blijven is net zo ongefundeerd.

Ik ben ook trots op m'n roots maar als ik naar mijn halfbloed nichtje kijk, ben ik niet minder trots.
Er is natuurlijk niks mis mee om Romeinse toestanden te voorkomen. Als je eenmaal over een grens bent, is er geen weg meer terug. Menging moet gecontroleerd en goed gebeuren, met domweg de grenzen open zetten krijg je chaos.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_185846436
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 18:44 schreef EipNiC het volgende:

[..]

Esthetisch wel vaak zonde mi. Zeker niet altijd, maar vaak wel.
Esthetisch? 8)7
pi_185846449
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 18:46 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Esthetisch? 8)7
Ja, qua, vorm, mooi- en schoonheid?
pi_185846454
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 18:42 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Ik zeg niet dat het moet veranderen maar dat het moet blijven is net zo ongefundeerd.

Ik ben ook trots op m'n roots maar als ik naar mijn halfbloed nichtje kijk, ben ik niet minder trots.
Is ook niks mis mee. Maar boten vol Afrikanen geforceerd Europa induwen wel. Gebleken is dat we dat cultureel en financieel niet aankunnen. Het gaat allemaal te snel en daardoor verliezen we alles wat Europa geweldig maakt in rap tempo.
pi_185846481
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 18:46 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Er is natuurlijk niks mis mee om Romeinse toestanden te voorkomen. Als je eenmaal over een grens bent, is er geen weg meer terug. Menging moet gecontroleerd en goed gebeuren, met domweg de grenzen open zetten krijg je chaos.
Dit.
pi_185846492
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 18:47 schreef EipNiC het volgende:

[..]

Ja, qua, vorm, mooi- en schoonheid?
"Beauty is in the eye of the beholder".

Geheel subjectief.
pi_185846493
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 18:44 schreef EipNiC het volgende:

[..]

Esthetisch wel vaak zonde mi. Zeker niet altijd, maar vaak wel.
Halfbloedjes kunnen wel mooi zijn. Vooral als ze blond haar, blauwe ogen en koffiekleur tintje hebben.
pi_185846523
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 18:49 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

"Beauty is in the eye of the beholder".

Geheel subjectief.
Nee, boerale vrouwen zijn objectief genomen het summum van het vrouwelijke evolutieproces.
pi_185846555
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 18:51 schreef EipNiC het volgende:

[..]

Nee, boerale vrouwen zijn objectief genomen het summum van het vrouwelijke evolutieproces.
Dat zeg ik, geheel subjectief.
pi_185846581
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 18:49 schreef Moustachio het volgende:
Halfbloedjes kunnen wel mooi zijn. Vooral als ze blond haar, blauwe ogen en koffiekleur tintje hebben.
Zeker, als ze lukken, dan kunnen ze heel mooi zijn. De ene mix heeft wel een significant hoger slagingspercentage dan de ander. Afrikaans (m) ft. Europees (v) is mi het minst succesvol.

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 25-03-2019 18:56:32 ]
  maandag 25 maart 2019 @ 19:00:42 #98
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_185846684
Maar goed, esthetische voorkeuren zijn één ding. Ras onderwerp maken van politieke discussies is nogal een hellend vlak. In sociale interacties gaat het om wat je doet, niet om hoe de natuur je heeft vormgegeven..
pi_185846721
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 18:54 schreef EipNiC het volgende:

[..]

Zeker, als ze lukken, dan kunnen ze heel mooi zijn. De ene mix heeft wel een significant hoger slagingspercentage dan de ander. Afrikaans (m) ft. Europees (v) is mi het minst succesvol.
Really? 'Als ze lukken', ja? :')

Ik zou zeggen dat een discussie m.b.t. eugenetica beter weg kan blijven hier? :')
Tails tell tales
pi_185846739
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 19:02 schreef Forbry het volgende:

[..]

Really? 'Als ze lukken', ja? :')

Ik zou zeggen dat een discussie m.b.t. eugenetica beter weg kan blijven hier? :')
Oh ik bedoel dat gewoon algemeen: het gros van blank ft. blank mislukt ook gewoon hoor, qua esthethiek althans. Maar ik vind het in elk geval zonde wanneer het 'zachte' teniet gedaan wordt door de wat 'ruwere' kenmerken.

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 25-03-2019 19:05:13 ]
pi_185846828
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 19:03 schreef EipNiC het volgende:

[..]

Oh ik bedoel dat gewoon algemeen: het gros van blank ft. blank mislukt ook gewoon hoor, qua esthethiek althans. Maar ik vind het in elk geval zonde wanneer het 'zachte' teniet gedaan wordt door de wat 'ruwere' kenmerken.
Dat gaat om je eigen subjectieve voorkeur. Op ieder potje past een dekseltje en dat is voornamelijk omdat iedereen een andere smaak heeft, of het nu om uiterlijk of karakter gaat.
pi_185846845
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 19:09 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Dat gaat om je eigen subjectieve voorkeur. Op ieder potje past een dekseltje en dat is voornamelijk omdat iedereen een andere smaak heeft, of het nu om uiterlijk of karakter gaat.
Mwa, qua uiterlijk/aantrekkingskracht zijn er wel wat objectieve parameters vastgesteld hoor.
pi_185846871
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 19:02 schreef Forbry het volgende:

[..]

Really? 'Als ze lukken', ja? :')

Ik zou zeggen dat een discussie m.b.t. eugenetica beter weg kan blijven hier? :')
Ja, maar op zich is een grotere genenpool alleen maar positief. Zowel voor de volksgezondheid als voor de aantrekkelijkheid. Mensen krijgen er regelmatiger gelaatstrekken van en dat wordt mooier gevonden. Mensen in kleine dorpen zijn vaak een stuk lelijker dan stadsmensen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_185846912
Beperkte genetische aanvulling is prima, verdrukking niet. Pool Europa met open grenzen is groot zat.

[ Bericht 13% gewijzigd door #ANONIEM op 25-03-2019 19:31:49 ]
pi_185847154
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 19:11 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ja, maar op zich is een grotere genenpool alleen maar positief. Zowel voor de volksgezondheid als voor de aantrekkelijkheid. Mensen krijgen er regelmatiger gelaatstrekken van en dat wordt mooier gevonden. Mensen in kleine dorpen zijn vaak een stuk lelijker dan stadsmensen.
Volgens mij is wetenschappelijk aangetoond dat een populatie van 4000 o.i.d. al voldoende genetische variatie is voor een gezonde bevolking, dus dit klinkt als gelul.
  maandag 25 maart 2019 @ 19:28:41 #106
480574 Smegma.
Ettert lekker onder je toompje
pi_185847194
Bij blanken met supremacismegedachten hoop ik altijd dat ze een keer thuis komen en dan het vruchtbare akkerland van vrouwtjelief omgeploegd zien worden door een grote groep van gespierde, potente bronzen mannen.

Blanke mannen spuiten graag Aziatische vrouwtjes vol, de meer dappere types gaan voor een lekkere curvy negerin met dominante trekjes.

Het wordt tijd dat de Marrekanen en de Turkjes hun vrouwen ook gewoon gaan uitdelen, dan kunnen we daar ook gewoon lekker mee rondbeesten i.p.v. dat het allemaal geheim moet.

'Rassen' verdwijnen helemaal niet, ondanks alle angstbeelden komen gemengde koppeltjes niet zoveel voor. Mensen zoeken meestal iets op wat op hen lijkt, wat goed te begrijpen is. Eerlijk is eerlijk, het geeft ook veel gedoe, gemengde relaties. Ik zal nooit naar de wereld kunnen kijken als een negerin, een Thaise of een moslima uit een willekeurig moslimland. Ook al zijn de vrouwen hier geboren, dan nog is wat er in het hoofd omgaat anders.

en toch.. heb elkaar gewoon lief en fuck anders maar op.
pi_185847221
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 19:28 schreef Smegma. het volgende:
Bij blanken met supremacismegedachten hoop ik altijd dat ze een keer thuis komen en dan het vruchtbare akkerland van vrouwtjelief omgeploegd zien worden door een grote groep van gespierde, potente bronzen mannen.

Blanke mannen spuiten graag Aziatische vrouwtjes vol, de meer dappere types gaan voor een lekkere curvy negerin met dominante trekjes.

Het wordt tijd dat de Marrekanen en de Turkjes hun vrouwen ook gewoon gaan uitdelen, dan kunnen we daar ook gewoon lekker mee rondbeesten i.p.v. dat het allemaal geheim moet.

'Rassen' verdwijnen helemaal niet, ondanks alle angstbeelden komen gemengde koppeltjes niet zoveel voor. Mensen zoeken meestal iets op wat op hen lijkt, wat goed te begrijpen is. Eerlijk is eerlijk, het geeft ook veel gedoe, gemengde relaties. Ik zal nooit naar de wereld kunnen kijken als een negerin, een Thaise of een moslima uit een willekeurig moslimland. Ook al zijn de vrouwen hier geboren, dan nog is wat er in het hoofd omgaat anders.

en toch.. heb elkaar gewoon lief en fuck anders maar op.
Wat een hoop generalisaties hier. Volgens mij ben jij net zo erg als de mensen waar je een hekel aan hebt zo het lijkt.
pi_185847234
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 19:11 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ja, maar op zich is een grotere genenpool alleen maar positief. Zowel voor de volksgezondheid als voor de aantrekkelijkheid. Mensen krijgen er regelmatiger gelaatstrekken van en dat wordt mooier gevonden. Mensen in kleine dorpen zijn vaak een stuk lelijker dan stadsmensen.
Dat is onzin
  maandag 25 maart 2019 @ 19:32:13 #109
480574 Smegma.
Ettert lekker onder je toompje
pi_185847249
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 19:30 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Wat een hoop generalisaties hier. Volgens mij ben jij net zo erg als de mensen waar je een hekel aan hebt zo het lijkt.
Wat lul je?
pi_185847334
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 19:32 schreef Smegma. het volgende:

[..]

Wat lul je?
Waarom zouden blanke mannen graag voor een aziatisch meisje gaan? En waarom gaan alleen de dappere voor een curvy negerin? Wat nou als je van slanke negerinnen houdt? Ben je dan raar? Of als je niet dapper bent, maar toch op curvy negerinnen valt? Komt nogal anekdotisch over.

Enige waar ik het wel mee eens ben is dat de meeste mensen iemand uitkiezen die op henzelf lijkt, op welke gebieden dat dan ook mogen zijn. Mensen van dezelfde cultuur en opvoeding hebben nu eenmaal vaak gebruiken en normen die overeen komen.
pi_185848635
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 10:47 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Dat suggereert dat zijn tegenstanders het voornamelijk als een middel gebruiken, maar volgens mij denken ook zij oprecht dat hun interpretatie de juiste is.
Daar lijkt het inderdaad sterk op, maar volgens mij zijn er uiteindelijk toch maar een paar die met het soort van redeneringen komen dat het woord boreaal Baudet een racist/nazi/fascist maakt.

Het gros kortom roept volgens mij enkel en alleen de mensen in zijn bubbel na.

Zo niet, dan hebben we erg veel mensen in Nederland die allerlei zogenaamde extreemrechts dog whistles zouden kennen...
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
pi_185848813
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 13:31 schreef sp3c het volgende:
het een hoeft het ander ook niet uit te sluiten natuurlijk

je kunt best vinden dat het land overwegend blank moet blijven zonder de allochtonen die er zijn klein te willen houden, dat wordt in mijn ogen pas wat apart als de FvD in de meerderheid een zwarte partij is
Je kunt ook vinden dat de westerse cultuur met haar evoluerende, humanistische ethiek superieur is aan de ethiek in veel landen waar het humanisme niet zo'n (grote) rol speelt.

Voor een multiculturele, multireligieuze maatschappij als de onze zie ik geen betere ethiek.
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
pi_185848827
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 20:41 schreef Tanatos het volgende:

[..]

Daar lijkt het inderdaad sterk op, maar volgens mij zijn er uiteindelijk toch maar een paar die met het soort van redeneringen komen dat het woord boreaal Baudet een racist/nazi/fascist maakt.

Het gros kortom roept volgens mij enkel en alleen de mensen in zijn bubbel na.

Zo niet, dan hebben we erg veel mensen in Nederland die allerlei zogenaamde extreemrechts dog whistles zouden kennen...
Dat bepaalt toch wel bij meerdere groepen ?
  Moderator maandag 25 maart 2019 @ 20:56:41 #114
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_185848937
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 20:50 schreef Tanatos het volgende:

[..]

Je kunt ook vinden dat de westerse cultuur met haar evoluerende, humanistische ethiek superieur is aan de ethiek in veel landen waar het humanisme niet zo'n (grote) rol speelt.

Voor een multiculturele, multireligieuze maatschappij als de onze zie ik geen betere ethiek.
ik mis je punt een beetje?
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_185849021
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 20:56 schreef sp3c het volgende:

[..]

ik mis je punt een beetje?
Dat met blank/boreaal ed ook op de westerse cultuur geduid kan worden.
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
  maandag 25 maart 2019 @ 21:12:12 #116
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_185849234
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 21:01 schreef Tanatos het volgende:

[..]

Dat met blank/boreaal ed ook op de westerse cultuur geduid kan worden.
"Wit" zou ik nog wel als een culturele term kunnen interpreteren, maar het bijna exclusief naar huidskleur verwijzende "blank" toch niet echt. Dat wordt zelfs mij te gortig.
  Beste debater 2022 maandag 25 maart 2019 @ 21:16:18 #117
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_185849323
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 18:54 schreef EipNiC het volgende:

[..]

Zeker, als ze lukken, dan kunnen ze heel mooi zijn. De ene mix heeft wel een significant hoger slagingspercentage dan de ander. Afrikaans (m) ft. Europees (v) is mi het minst succesvol.
:')

FvD heeft een goeie aan types als jij.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_185849348
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 21:12 schreef Iblardi het volgende:

[..]

"Wit" zou ik nog wel als een culturele term kunnen interpreteren, maar het bijna exclusief naar huidskleur verwijzende "blank" toch niet echt. Dat wordt zelfs mij te gortig.
Ook daarin ga je dan mee met een groep mensen die allerlei overdreven onzin uit de VS importeren zonder dat naar Europa aan te passen.

Naar hun waarden zou de speech van MLK racistisch zijn geweest, ik weiger daar in mee te gaan.

De intentie waarmee men een woord gebruikt, is wat mij betreft de maatstaf van racistisch of niet.

Het is me een raadsel waarom witte cultuur wel zou kunnen en blanke cultuur racistisch geladen zou zijn.

[ Bericht 5% gewijzigd door Tanatos op 25-03-2019 21:41:57 ]
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
pi_185849395
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 21:12 schreef Iblardi het volgende:

[..]

"Wit" zou ik nog wel als een culturele term kunnen interpreteren, maar het bijna exclusief naar huidskleur verwijzende "blank" toch niet echt. Dat wordt zelfs mij te gortig.
Wat denk jij van die term boreaal?

Op het congres van FVD had hij die term al eerder gebruikt. Ik denk dat het er vooral voor de aandacht ingezet is.
  Beste debater 2022 maandag 25 maart 2019 @ 21:29:43 #120
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_185849589
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 14:13 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

[..]

Ja maar wat is dat nou nog? Wat is onze nederlandse cultuur precies? Daar is blank zijn nogal een onderdeel van en daar is niets mis mee.
Moet ook mee gekapt worden, dat zoiets benoemen gelijk zou staan aan ultranationalisme of iets die geest.

Er is geen gezonde balans meer te vinden in de maatschappij, Multi-culti is dan ook een gefaald concept tot op zekere hoogte.
Waarom? Omdat iedere groep alleen voor de belangen van zijn groep op komt en dan nog een stapje verder eigenlijk want de autochtone blanke groep mag eigenlijk niet voor zijn belangen opkomen want dan is het automatisch racisme.

Het zijn krankzinnige tijden wat dat betreft en ik denk dat de meeste mensen niet inzien hoe erg het gesteld is.
Sure je loopt op straat en er lijkt weinig aan de hand, maar dat is een zeer beperkt perspectief uiteindelijk.
Wat ik zo interessant vind is dat de schuld voor de teloorgang van 'onze cultuur' steevast bij buitenstaanders gezocht wordt. Of dat nou moslims zijn of Afrikanen maakt niet eens uit.

Ik blijf ervan overtuigd dat de neergang van de sociale cohesie, en de daarbij horende lange tijd in ere gehouden tradities, allereerst door 'autochtoon' Nederland zelf is ingezet en ook nu nog, ondanks dat schaamlapje 'cultuur' wanneer het over islam of immigratie gaat, in stand wordt gehouden.

De nadruk die in Nederland al sinds de jaren '80 ligt op individualisme, rendement en consumptie/productie is wat 'onze' cultuur en 'onze sociale cohesie' de das heeft omgedaan. Islam en immigratie zijn leuke zondebokken, maar de desinteresse van de doorsnee Nederlander voor diens eigen geschiedenis, traditie en cultuur is toch echt wat geleid heeft tot de oppervlakkigheid, lelijkheid en onvrede die thans overal schijnt te heersen.

Willen leven, wonen en werken in de stad of het dorp waar je opgegroeid bent, wordt al als vreemd beschouwd; als de carrière je drie provincies dan wel een heel land verderop roept, dan moet alles, traditie, familie, cultuur, huis en haard, daar voor wijken. Het is zelfs overheidsbeleid: langdurig werkloos? Dan mag de gemeente je verplichten te verhuizen naar 'groener oorden'. Leegloop in Limburg en het hoge Noorden? Niet de mindset aanpassen en kijken naar oplossingen ter plaatse, maar meteen over omscholing en randstedelijke migratie roeptoeteren, want daar is het allemaal te doen.

De oude Latijnse dichters wisten het al: de geboortegrond blijft roepen. Verbreek die band, en doe dat decennialang en stelselmatig, en men is niet langer onderdeel van een gemeenschap maar een eiland in een zee van individualistische eilanden. Wat dan nog rest van cultuur is een schaduw en een pietluttigheid: zie het hele Zwarte Piet debacle, kennelijk het 'summum' van onze cultuur waar voor- en tegenstanders nog wel hun nest voor uitkomen.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_185849651
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 21:29 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Wat ik zo interessant vind is dat de schuld voor de teloorgang van 'onze cultuur' steevast bij buitenstaanders gezocht wordt. Of dat nou moslims zijn of Afrikanen maakt niet eens uit.

Ik blijf ervan overtuigd dat de neergang van de sociale cohesie, en de daarbij horende lange tijd in ere gehouden tradities, allereerst door 'autochtoon' Nederland zelf is ingezet en ook nu nog, ondanks dat schaamlapje 'cultuur' wanneer het over islam of immigratie gaat, in stand wordt gehouden.

De nadruk die in Nederland al sinds de jaren '80 ligt op individualisme, rendement en consumptie/productie is wat 'onze' cultuur en 'onze sociale cohesie' de das heeft omgedaan. Islam en immigratie zijn leuke zondebokken, maar de desinteresse van de doorsnee Nederlander voor diens eigen geschiedenis, traditie en cultuur is toch echt wat geleid heeft tot de oppervlakkigheid, lelijkheid en onvrede die thans overal schijnt te heersen.

Willen leven, wonen en werken in de stad of het dorp waar je opgegroeid bent, wordt al als vreemd beschouwd; als de carrière je drie provincies dan wel een heel land verderop roept, dan moet alles, traditie, familie, cultuur, huis en haard, daar voor wijken. Het is zelfs overheidsbeleid: langdurig werkloos? Dan mag de gemeente je verplichten te verhuizen naar 'groener oorden'. Leegloop in Limburg en het hoge Noorden? Niet de mindset aanpassen en kijken naar oplossingen ter plaatse, maar meteen over omscholing en randstedelijke migratie roeptoeteren, want daar is het allemaal te doen.

De oude Latijnse dichters wisten het al: de geboortegrond blijft roepen. Verbreek die band, en doe dat decennialang en stelselmatig, en men is niet langer onderdeel van een gemeenschap maar een eiland in een zee van individualistische eilanden.
Eeh, wat je nu omschrijft IS de Nederlandse cultuur. Zo als jij het omschrijft was het al in de Gouden Eeuw - sterker nog, dat was onze drijvende kracht.
  Beste debater 2022 maandag 25 maart 2019 @ 21:33:25 #122
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_185849664
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 21:32 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Eeh, wat je nu omschrijft IS de Nederlandse cultuur. Zo als jij het omschrijft was het al in de Gouden Eeuw - sterker nog, dat was onze drijvende kracht.
Spreek voor jezelf, als Hollander (neem ik aan).

Nederland is meer dan een stukje boven de Moerdijk.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  maandag 25 maart 2019 @ 21:39:54 #123
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_185849802
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 21:20 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Wat denk jij van die term boreaal?

Op het congres van FVD had hij die term al eerder gebruikt. Ik denk dat het er vooral voor de aandacht ingezet is.
Inhoudelijk: als je me om spontane associaties had gevraagd voordat Baudet ermee in het nieuws kwam (ergens in 2018) zou ik waarschijnlijk hebben gedacht aan de een of andere geromantiseerde versie van het culturele noorden van Europa, dus het "Germaanse" gebied met zijn kerstbomen, zadeldaken en bevolking met protestants arbeidsethos. :P

Functioneel: ik zie iemand als Baudet ervoor aan dat hij zo'n woord zonder meer zou gebruiken omdat het een imposante of magische uitstraling heeft, net zoals hij met dat volslagen nutteloze Latijn deed bij zijn eerste rede in de Tweede Kamer. Maar anderen vinden dat te gemakkelijk.
pi_185849858
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 21:16 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

:')

FvD heeft een goeie aan types als jij.
Als je geen (kast)racist bent is het heel makkelijk om eerlijk te zijn
  Beste debater 2022 maandag 25 maart 2019 @ 21:47:47 #125
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_185849966
quote:
14s.gif Op maandag 25 maart 2019 21:42 schreef EipNiC het volgende:

[..]

Als je geen (kast)racist bent is het heel makkelijk om eerlijk te zijn
Ik wist dan ook dat je daar al uit was.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_185849978
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 21:47 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Ik wist dan ook dat je daar al uit was.
Net toen ik je quote-melding las realiseerde ik me dat het goal open stond :').
pi_185849995
Wordt echt vreselijk moe van die trieste, inmiddelse eeuwenoude reflex van links: nazi, racist, xenofoob. Pfff, klim toch in een boom!
Eens kijken
  Beste debater 2022 maandag 25 maart 2019 @ 21:51:17 #128
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_185850038
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 21:48 schreef EipNiC het volgende:

[..]

Net toen ik je quote-melding las realiseerde ik me dat het goal open stond :').
Nou ja, hulde in ieder geval dat je gewoon toegeeft dat je een racist bent.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_185850062
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 21:51 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Nou ja, hulde in ieder geval dat je gewoon toegeeft dat je een racist bent.
Ik bedoelde te zeggen: voor iemand die geen racist of kastracist is, is het makkelijk om eerlijk te zijn. (En dat wist je al, maar omdat je er mee aan de haal gaat, maak ik het toch maar even duidelijk). In mijn ervaring hebben namelijk vooral de kastracisten wonend in blanke Vinex-wijken en op D66 stemmen het meeste moeite met eerlijkheid waar het de verschillen aangaat.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 25-03-2019 21:53:36 ]
pi_185850065
Links links links dat is het enige wat de baudet kiezers doen

Wat gaat Baudet nou doen voor het Nederlandse volk????

Wat gaat hij verzinnen voor het nederlandse volk dat Fortuyn en WIlders al niet geroepen hebben?

Wat gaat hij voor vernieuwing brengen dat er een zo een hype om baudet is

Wat is het ei van columbus wat wilders en Fortuyn al niet geroepen hebben

Wie gaat er met Baudet willen reageren...

het is allemaal weer gebakken......

"Wedstrijden kun je altijd verliezen anders hoef je die wedstrijden ook niet te spelen"
Klaasweetalles 14-08-2018
  Beste debater 2022 maandag 25 maart 2019 @ 21:53:40 #131
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_185850089
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 21:52 schreef EipNiC het volgende:

[..]

Ik bedoelde te zeggen: voor iemand die geen racist of kastracist is, is het makkelijk om eerlijk te zijn. In mijn ervaring hebben namelijk vooral de kastracisten het meeste moeite met eerlijkheid waar het de verschillen aangaat.
Mijn ervaring is dat de echte racisten die verschillen graag brengen als neutrale, zelfs academisch onderbouwde feiten.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_185850918
Zijn de voornemens niet altijd van goede bedoelingen totdat men ziet in wat voor wespen nest men zich begeven heeft?
  maandag 25 maart 2019 @ 22:41:04 #133
8369 speknek
Another day another slay
pi_185851204
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 21:52 schreef EipNiC het volgende:

[..]

Ik bedoelde te zeggen: voor iemand die geen racist of kastracist is, is het makkelijk om eerlijk te zijn. (En dat wist je al, maar omdat je er mee aan de haal gaat, maak ik het toch maar even duidelijk). In mijn ervaring hebben namelijk vooral de kastracisten wonend in blanke Vinex-wijken en op D66 stemmen het meeste moeite met eerlijkheid waar het de verschillen aangaat.
D66 stemmers wonen in centra, niet in vinexwijken.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_185851231
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 22:41 schreef speknek het volgende:

[..]

D66 stemmers wonen in centra, niet in vinexwijken.
De kastracist-variant in vinexwijken.
pi_185852156
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 22:26 schreef john2406 het volgende:
Zijn de voornemens niet altijd van goede bedoelingen totdat men ziet in wat voor wespen nest men zich begeven heeft?
Ja
pi_185853214
Deze racist wordt ooit de nieuwe minister president.
pi_185853677
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 21:49 schreef Maharski het volgende:
Wordt echt vreselijk moe van die trieste, inmiddelse eeuwenoude reflex van links: nazi, racist, xenofoob. Pfff, klim toch in een boom!
Het is idd een beetje een "de jongen die wolf riep" verhaal aan het worden. Op een gegeven moment luistert niemand meer.

Maar dat is natuurlijk ook het plan (tm) van rechts :P
  dinsdag 26 maart 2019 @ 06:51:08 #138
275286 Bondsrepubliek
Weltmeister 2014
pi_185853741
quote:
Wetenschap & Techniek
'Inhoud retorica Baudet grijpt terug op neo-fascistische traditie'

Nederland praat nog altijd na over de bijzonder overwinningsspeech die Thierry Baudet, partijleider van Forum voor Democratie, deze week hield. Voor een analyse van deze speech ging Nieuws en Co te rade bij Joep Leerssen, cultuurhistoricus en nationalisme-expert aan de Universiteit van Amsterdam.

"Onze boreale wereld wordt kapotgemaakt", "in deze crisis is de uil van Minerva toch opgestegen", "wij zijn het product van 300.000 jaar evolutie". Het zijn een aantal opmerkelijke citaten uit de speech die Thierry Baudet gaf naar aanleiding van het winnen van de provinciale verkiezingen.

Stokoude retorica
Volgens Leerssen vinden de wortels van dit gedachtegoed zijn oorsprong in het begin van de 20ste eeuw. "Toen bestond er ook een soort van cultuurpessimisme dat Europa zijn beste tijd gehad had", vertelt de cultuurhistoricus. "De retorica is eigenlijk stokoud". Ook werden de ideeën uit die tijd later opgeslokt door het fascisme.

Maar voor de inspiratie voor de ideeën van Baudet moet je volgens Leerssen teruggaan naar een traditie die begon bij neo-nazi's en neo-fascisten in de jaren 50. Deze zochten een manier om hun eigen intellectuele roots te kunnen goedpraten na de ravage van de Tweede Wereldoorlog. Deze traditie zette zich voort door denkers als Alain de Benoist, Jared Taylor en extreem-rechtse figuren uit de kring van Jean-Marie Le Pen.

Sterke kenmerken van sociaal-darwinisme
Een eerdere uitspraak van Baudet over "de homeopatische verdunning" of die van Theo Hiddema over ras en IQ komt volgens Leerssen voort uit het sociaal-darwinisme. Een onwetenschappelijke kijk op Darwins evolutieleer dat ook voortkomt uit de periode rond 1900 en eveneens door het fascisme overvleugeld werd.

Leerssen: "Deze filosofische denkers gingen uit van een survival-of-the-fittest-principe in de menselijke samenleving en beschavingen. Een jungle-strijd tussen verschillende culturen, tradities en rassen op de wereld, waarin het belangrijk is dat een land zijn eigen etnische tradities zuiver houdt en vrijwaart van vijandige rassen en vijandige invloeden." Volgens Leerssen is het daarom ook geen toeval dat Baudet het in zijn overwinningsspeech had over "brokstukken van wat ooit de grootste en mooiste beschaving was die de wereld ooit heeft gekend, een beschaving die alle uithoeken van de wereld bestreek".

Leerssen schreef meerdere boeken over nationale stereotypen, historisch besef en nationalisme. Zijn vakgebied, de imagologie, houdt zich niet zo zeer bezig met het waarheidsgehalte van ideeën over de toestand van de samenleving, wel hoe deze ideeën zich doorheen tijd en ruimte hebben verspreid. Leerssen is ook de hoofdauteur van een grote encyclopedie over romantisch nationalisme in Europa.
Het radiofragment kan je terugluisteren via de link.
https://www.nporadio1.nl/(...)ascistische-traditie
pi_185853874
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 01:30 schreef Moneyfornothing1 het volgende:
Deze racist wordt ooit de nieuwe minister president.
Met dank aan de leugenaars die er nu zitten.
Bats boem lucht dicht
  dinsdag 26 maart 2019 @ 07:57:02 #140
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_185854087
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 07:21 schreef fokky100 het volgende:
Met dank aan de leugenaars die er nu zitten.
Blijft altijd een raar argument.
Zij liegen, dus ik ga nu op die andere leugenaar stemmen. :? Wat? _O-

Aan de andere kant, van Baudet weet je zeker dat hij liegt. Niet voor de kiezer, maar voor zichzelf. Bij de andere politici is het vaak genuanceerder. :D
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
  dinsdag 26 maart 2019 @ 08:00:11 #141
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_185854116
quote:
14s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 07:57 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

Blijft altijd een raar argument.
Zij liegen, dus ik ga nu op die andere leugenaar stemmen. :? Wat? _O-

Aan de andere kant, van Baudet weet je zeker dat hij liegt. Niet voor de kiezer, maar voor zichzelf. Bij de andere politici is het vaak genuanceerder. :D
Waarover liegt Baudet?
pi_185854121
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 21:29 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Wat ik zo interessant vind is dat de schuld voor de teloorgang van 'onze cultuur' steevast bij buitenstaanders gezocht wordt. Of dat nou moslims zijn of Afrikanen maakt niet eens uit.

Ik blijf ervan overtuigd dat de neergang van de sociale cohesie, en de daarbij horende lange tijd in ere gehouden tradities, allereerst door 'autochtoon' Nederland zelf is ingezet en ook nu nog, ondanks dat schaamlapje 'cultuur' wanneer het over islam of immigratie gaat, in stand wordt gehouden.

De nadruk die in Nederland al sinds de jaren '80 ligt op individualisme, rendement en consumptie/productie is wat 'onze' cultuur en 'onze sociale cohesie' de das heeft omgedaan. Islam en immigratie zijn leuke zondebokken, maar de desinteresse van de doorsnee Nederlander voor diens eigen geschiedenis, traditie en cultuur is toch echt wat geleid heeft tot de oppervlakkigheid, lelijkheid en onvrede die thans overal schijnt te heersen.

Willen leven, wonen en werken in de stad of het dorp waar je opgegroeid bent, wordt al als vreemd beschouwd; als de carrière je drie provincies dan wel een heel land verderop roept, dan moet alles, traditie, familie, cultuur, huis en haard, daar voor wijken. Het is zelfs overheidsbeleid: langdurig werkloos? Dan mag de gemeente je verplichten te verhuizen naar 'groener oorden'. Leegloop in Limburg en het hoge Noorden? Niet de mindset aanpassen en kijken naar oplossingen ter plaatse, maar meteen over omscholing en randstedelijke migratie roeptoeteren, want daar is het allemaal te doen.

De oude Latijnse dichters wisten het al: de geboortegrond blijft roepen. Verbreek die band, en doe dat decennialang en stelselmatig, en men is niet langer onderdeel van een gemeenschap maar een eiland in een zee van individualistische eilanden. Wat dan nog rest van cultuur is een schaduw en een pietluttigheid: zie het hele Zwarte Piet debacle, kennelijk het 'summum' van onze cultuur waar voor- en tegenstanders nog wel hun nest voor uitkomen.
Er zit een interne werking aan vast, ongetwijfeld.

Met het binnenlaten van honderdduizenden buitenlanders en dat alleen al in de afgelopen 10 jaar, kijk dat kost wat, meer dan alleen geld.

Dat kost je "sociale cohesie" en dat was van meet af aan duidelijk al sinds de jaren 70 waar de criminaliteit "plots" gigantisch steeg na alle Marokkanen en Turken massaal hierheen gehaald werden.

Dat de infrastructuur van werk tot veranderingen leid is niet zo raar, dat is altijd zo geweest omdat wereldwijd de nadruk op werk meer dan alleen goed leven, blijkbaar belangrijker is.

Daar heeft de overheid ook wel een flinke hand in, helemaal eens.
  dinsdag 26 maart 2019 @ 08:13:30 #143
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_185854197
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 08:00 schreef Richestorags het volgende:
Waarover liegt Baudet?
_O-
Waarover niet? :D

De EU vergelijken met Mao. De EU vergelijken met de Spaanse bezetting en de 80 jarige oorlog. Roepen dat het Midden-Oosten helemaal geen vluchtelingen opneemt. Zijn 'bijdrage' aan het klimaatdebat...

Doen voorkomen alsof je het zonder 'de polder' kunt. Draaien over eerdere uitspraken.

Noem maar op! :D
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
  dinsdag 26 maart 2019 @ 08:34:10 #144
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_185854362
quote:
14s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 08:13 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

_O-
Waarover niet? :D

De EU vergelijken met Mao. De EU vergelijken met de Spaanse bezetting en de 80 jarige oorlog. Roepen dat het Midden-Oosten helemaal geen vluchtelingen opneemt. Zijn 'bijdrage' aan het klimaatdebat...

Doen voorkomen alsof je het zonder 'de polder' kunt. Draaien over eerdere uitspraken.

Noem maar op! :D
De EU is een ondemocratisch gedrocht, daar heeft hij gelijk in. De EU bezet Europa ook. Het Midden-Oosten, met uitzondering van Jordanië en Libanon, neemt ook geen vluchtelingen op. De rijke golfstaten kunnen dit wel, maar doen het niet. Die veroorzaken het alleen maar.

Wat betreft het "klimaat"akkoord aka ordinaire geldklopperij en zakkenvullerij heeft hij wederom gelijk, we moeten dat geld investeren in duurzame technologie zodat we marktleider kunnen worden.
  dinsdag 26 maart 2019 @ 08:47:13 #145
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_185854462
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 08:34 schreef Richestorags het volgende:
De EU is een ondemocratisch gedrocht, daar heeft hij gelijk in. De EU bezet Europa ook.
En het vergelijken met de 80 jarige oorlog en Mao... Je moet het maar durven! :D
quote:
Het Midden-Oosten, met uitzondering van Jordanië en Libanon, neemt ook geen vluchtelingen op. De rijke golfstaten kunnen dit wel, maar doen het niet. Die veroorzaken het alleen maar.
Dus het is niet waar. ;) Niet opeens nuances toestaan als je dat ergens anders ook niet doet. :)
quote:
Wat betreft het "klimaat"akkoord aka ordinaire geldklopperij en zakkenvullerij heeft hij wederom gelijk, we moeten dat geld investeren in duurzame technologie zodat we marktleider kunnen worden.
Goed dat jij dit ervan maakt, want zo heeft hij het nooit verteld. :D Of hij heeft al een aantal keer zijn verhaal gewijzigd.

Prima dat je hem wil verdedigen overigens, maar zeggen dat hij niet liegt is jezelf voor de gek houden! ;)
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
pi_185854490
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 08:34 schreef Richestorags het volgende:

[..]

De EU is een ondemocratisch gedrocht, daar heeft hij gelijk in. De EU bezet Europa ook.
De EU is zo democratisch als het maar kan zijn gezien de origine van de unie.
Deze onzin moet echt eens uit de wereld geholpen worden
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_185854592
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 21:39 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Inhoudelijk: als je me om spontane associaties had gevraagd voordat Baudet ermee in het nieuws kwam (ergens in 2018) zou ik waarschijnlijk hebben gedacht aan de een of andere geromantiseerde versie van het culturele noorden van Europa, dus het "Germaanse" gebied met zijn kerstbomen, zadeldaken en bevolking met protestants arbeidsethos. :P

Functioneel: ik zie iemand als Baudet ervoor aan dat hij zo'n woord zonder meer zou gebruiken omdat het een imposante of magische uitstraling heeft, net zoals hij met dat volslagen nutteloze Latijn deed bij zijn eerste rede in de Tweede Kamer. Maar anderen vinden dat te gemakkelijk.
Dat denk ik ook. Baudet heeft het woordje herontdekt, en daar is hij reuze trots op. Net als op het zelfbedachte woord 'oikofobie'.

Samen met de combinatie dat het weer media-aandacht genereert.

In de politiek is aandacht genereren gewoon erg belangrijk. Als je niet de aandacht op je weet te richten, kennen mensen je niet en verlies je je relevantie.
  dinsdag 26 maart 2019 @ 09:02:31 #148
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_185854613
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 08:50 schreef devlinmr het volgende:

[..]

De EU is zo democratisch als het maar kan zijn gezien de origine van de unie.
Deze onzin moet echt eens uit de wereld geholpen worden
Lol. Negeren van referenda, tot meerdere malen toe. Ongekozen leiders. Drie lobbyisten per politicus in het parlement waardoor allerlei dubieuze shit wordt toegestaan (landbouwgiffen). De wens van het volk omtrent immigratie compleet negeren en stug vasthouden aan het eigen diverse verhaal. Het wegzetten van critici als dom en het verspreiden en financieren van propaganda en nep-nieuws online. Openlijk Rusland uitdagen in haar achtertuin.

Welke wil van het volk volgt de EU precies?
pi_185854623
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 06:09 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Het is idd een beetje een "de jongen die wolf riep" verhaal aan het worden. Op een gegeven moment luistert niemand meer.

Het gaat om het democratische principe. Hoe kun je als partij de D van Democratie gebruiken en vervolgens bij verlies zoveel opruiende en haatzaaiende taal naar de overwinnaar spuien? In een democratie tel je jouw winst of verlies en reik je vervolgens elkaar de hand.

D66 is gewoon een partij in verval. Een partij die al zijn oorspronkelijke principes heeft verkwanseld en met een balk voor de ogen nog voor een klein groepje gelijkdenkenden predikt.

Nou, Rob Jetten. Je hebt hiermee een een prachtige prestatie afgeleverd. Klimaatdroom maar lekker verder. Het gaat toch niet gebeuren. :W
  dinsdag 26 maart 2019 @ 09:06:11 #150
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_185854641
quote:
14s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 08:47 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

En het vergelijken met de 80 jarige oorlog en Mao... Je moet het maar durven! :D
Hyperbolen zijn de man niet vreemd, daar moet je doorheen kijken. Maar ik ben ook meer gecharmeerd van Theo Hiddema dan de narcistische eigengeiler Baudet, die niet kan debateren noch oreren.

quote:
Dus het is niet waar. ;) Niet opeens nuances toestaan als je dat ergens anders ook niet doet. :)
Er zit een belangrijke kern van waarheid in, namelijk dat de rijkste en tegelijkertijd meest escalerende landen (Saudi, VAE, Qatar) bijna niemand opnemen maar wel twee landen naar de tering helpen.

quote:
Goed dat jij dit ervan maakt, want zo heeft hij het nooit verteld. :D Of hij heeft al een aantal keer zijn verhaal gewijzigd.
Zijn verhaal gaat over hoe weinig wij bijdragen op globale schaal en dat we moeten investeren in duurzame technologie in plaats van de burger pesten.

quote:
Prima dat je hem wil verdedigen overigens, maar zeggen dat hij niet liegt is jezelf voor de gek houden! ;)
Elke politicus liegt. Klaver en Jetten nog veel meer.
  dinsdag 26 maart 2019 @ 09:10:18 #151
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_185854687
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 09:00 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Dat denk ik ook. Baudet heeft het woordje herontdekt, en daar is hij reuze trots op. Net als op het zelfbedachte woord 'oikofobie'.
Dat is afkomstig van de conservatieve filosoof Scruton. Raar woord trouwens, "huis-angst". Een term als "idiofobie" zou me geschikter lijken om datgene wat ze waarschijnlijk bedoelen tot uitdrukking te brengen.
https://www.biblestudytools.com/lexicons/greek/nas/idios.html
pi_185854937
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 09:10 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Dat is afkomstig van de conservatieve filosoof Scruton. Raar woord trouwens, "huis-angst". Een term als "idiofobie" zou me geschikter lijken om datgene wat ze waarschijnlijk bedoelen tot uitdrukking te brengen.
https://www.biblestudytools.com/lexicons/greek/nas/idios.html
Interessant.
pi_185854944
Ik denk dat de winst voor Baudet niet zozeer komt omdat Baudet zo goed is, maar omdat de rest onder de maat is. Wat zegt Rutte nu eigenlijk, wat zegt Asscher, wat zegt Marijnissen? Het zijn pratende poppen zonder inhoud. Zij zijn nergens verontwaardigd over. Rutte was verontwaardigd over de linkse activiste, dat komt over. Dan zien mensen eindelijk emotie. Asscher en Marijnissen zijn emotieloos. Jetten idem dito.
  dinsdag 26 maart 2019 @ 09:33:53 #154
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_185854958
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 09:06 schreef Richestorags het volgende:
Hyperbolen zijn de man niet vreemd, daar moet je doorheen kijken. Maar ik ben ook meer gecharmeerd van Theo Hiddema dan de narcistische eigengeiler Baudet, die niet kan debateren noch oreren.
'Daar moet je doorheen kijken.'
'Dat moet je niet letterlijk nemen.'
'Dat bedoelde ik niet zo.'

_O-
Leugens! :D
quote:
Elke politicus liegt. Klaver en Jetten nog veel meer.
En dan zijn we weer bij mijn eerste stelling. :D

Zij liegen (meer), dus ik ga nu op die andere leugenaar stemmen. :? Wat? _O-
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
pi_185854977
Bij Baudet zie je passie. Dat is wat mensen aanspreekt.
  dinsdag 26 maart 2019 @ 09:38:03 #156
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_185855012
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 09:35 schreef Loekie1 het volgende:
Bij Baudet zie je passie. Dat is wat mensen aanspreekt.
Dé reden dat er geweldadige relaties bestaan! :D

Heb ik ook nooit begrepen. Dat doe je jezelf toch niet aan?
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
pi_185855029
Sicje heeft het er maar moeilijk mee.
pi_185855030
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 09:35 schreef Loekie1 het volgende:
Bij Baudet zie je passie. Dat is wat mensen aanspreekt.
Passie.. Ik zie een verwend kereltje die enorm op zichzelf geilt. Hij heeft nog net geen bak met tissues nodig als ie aan het speechen is, want wát geniet hij daar intens van.
pi_185855049
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 09:39 schreef Moneyfornothing1 het volgende:

[..]

Passie.. Ik zie een verwend kereltje die enorm op zichzelf geilt. Hij heeft nog net geen bak met tissues nodig als ie aan het speechen is, want wát geniet hij daar intens van.
Is wat he, iemand die blij is met zichzelf.

Daar kun je eigenlijk enkel op afgeven als je zelf nogal onzeker bent.
  dinsdag 26 maart 2019 @ 09:42:39 #160
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_185855084
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 09:39 schreef theunderdog het volgende:
Sicje heeft het er maar moeilijk mee.
Neuh, ik snap het alleen niet. :)

Vooralsnog kan ik er nog wel om lachen. :D
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
pi_185855130
quote:
14s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 09:42 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

Neuh, ik snap het alleen niet. :)

Vooralsnog kan ik er nog wel om lachen. :D
Geeft niets. Is normaliter ook zo.
  dinsdag 26 maart 2019 @ 09:48:08 #162
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_185855146
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 09:47 schreef theunderdog het volgende:
Geeft niets. Is normaliter ook zo.
Volgens mij snap ik je grapje. :D
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
pi_185855173
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 09:40 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Is wat he, iemand die blij is met zichzelf.

Daar kun je eigenlijk enkel op afgeven als je zelf nogal onzeker bent.
Vaak is er met mensen die zo obsessief zichzelf geweldig vinden ook wel wat mis.
pi_185855191
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 09:49 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Vaak is er met mensen die zo obsessief zichzelf geweldig vinden ook wel wat mis.
Welnee
pi_185855234
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 09:40 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Is wat he, iemand die blij is met zichzelf.

Daar kun je eigenlijk enkel op afgeven als je zelf nogal onzeker bent.
Dit is niet iemand die enkel blij is met zichzelf. Het zegt ook wel wat over je inzichten als je dat niet kan zien.
pi_185855258
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 09:54 schreef Moneyfornothing1 het volgende:

[..]

Dit is niet iemand die enkel blij is met zichzelf. Het zegt ook wel wat over je inzichten als je dat niet kan zien.
Het is allemaal wat, meid.
pi_185855370
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 09:56 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Het is allemaal wat, meid.
Ja jongen. Maar op fok zou die man vast het voorbeeld zijn voor de jongens.

Hij is trouwens ook serieus een beetje sociaal ongepast. Weet soms niet hoe hij zich moet gedragen in situaties.
pi_185855384
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 10:04 schreef Moneyfornothing1 het volgende:

[..]

Ja jongen. Maar op fok zou die man vast het voorbeeld zijn voor de jongens.

Hij is trouwens ook serieus een beetje sociaal ongepast. Weet soms niet hoe hij zich moet gedragen in situaties.
Vandaar dat hij vanuit een klein groepje, een politieke partij heeft weten te starten die 13 zetels heeft gekregen in de provociale verkiezingen.
pi_185855442
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 09:02 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Lol. Negeren van referenda, tot meerdere malen toe.
was dat de EU?waren dat bindende referenda?
quote:
Ongekozen leiders.
zoals onze ministers bedoel je?
quote:
Drie lobbyisten per politicus in het parlement waardoor allerlei dubieuze shit wordt toegestaan (landbouwgiffen).
ah vandaar al die miljoenen boetes voor google, msft enzo
quote:
De wens van het volk omtrent immigratie compleet negeren en stug vasthouden aan het eigen diverse verhaal.
is geen EU maar lokaal beleid
quote:
Het wegzetten van critici als dom en het verspreiden en financieren van propaganda en nep-nieuws online.
voorbeeld?
quote:
Openlijk Rusland uitdagen in haar achtertuin.
je bedoelt opkomen voor onszelf
quote:
Welke wil van het volk volgt de EU precies?
Wie is " het volk" precies?
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_185855455
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 10:05 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Vandaar dat hij vanuit een klein groepje, een politieke partij heeft weten te starten die 13 zetels heeft gekregen in de provociale verkiezingen.
Ach, ik weet niet, het één sluit het ander niet uit blijkbaar...



Hij heeft iig een afwijking.
pi_185855479
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 10:05 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Vandaar dat hij vanuit een klein groepje, een politieke partij heeft weten te starten die 13 zetels heeft gekregen in de provociale verkiezingen.
Ja idd, inspelend op de domheid van mensen. Hij is wel slim.
  dinsdag 26 maart 2019 @ 10:21:16 #172
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_185855583
Baudet wordt massaal gebruikt als ventilatiekanaal voor allerlei frustraties, angsten en onzekerheden die mensen hebben. Mensen zijn zo geïndoctrineerd met het idee van beschaving en dat het goed met ons moet gaan, dat we allerlei spastische Pavlovreacties vertonen als we het idee krijgen dat iets ons uit die bubble trekt.

Baudet maakt iets ongekend los bij mensen, wellicht herinnert hij mensen onbewust aan hun eigen duistere kant, waar we zo bang voor zijn geworden. We moeten ons realiseren dat we allemaal de potentie hebben om een Buddha te zijn, maar dat we ook de potentie hebben om een Hitler te zijn. Wat onderscheidt op kernniveau qua wat ze bereikten een Hitler van Ghandi? En dan heb ik het over de invloed, hun resultaat, wat ze wisten te bereiken zonder dat je daar een ethische laag overheen gooit. Dan kom je tot de conclusie dat er weinig verschil is, beiden werkten met dezelfde drive, toewijding en passie. Beiden waren echter aan de uitersten van het kwade en goede spectrum. Dezelfde drijvende kracht, verschillend gekanaliseerd, leidt tot goede of verschrikkelijke resultaten.

Zijn al die Servische soldaten in de Joegoslavië oorlog onmensen? Zijn ze niet net als jij en ik? Worden wij niet gedreven door dezelfde emoties, maar anders gekanaliseerd? Als mensen roepen dat ze bang zijn dat hun land naar de klote gaat of dat ze geen immigranten willen, handelen ze dan niet vanuit dezelfde drijfveren?

Zijn de gewetenloze kartels in Mexico zoveel anders dan de gewetenloze bankiers in Londen op kernniveau?

Je ziet het aan een aantal belangrijke dingen dat we weigeren naar onze duistere kant te kijken:
-Ontmenselijken van "onmensen" (Hitler, Saddam, Assad, Breivik, schutters, aanslagplegers). Hoe sneller je dit soort mensen kan afserveren, hoe onbegrepener hun acties blijven. Want wat is het dat hen aanzet tot de daden die ze plegen / gepleegd hebben en hoe kunnen we dat voorkomen? Dat zijn vragen die altijd onbeantwoord blijven omdat we vooral met zijn allen meteen moeten veroordelen in plaats van er objectief en beschouwend naar te kijken.
-Het op een spastische manier omgaan met aanslagen (verschrikkelijk, aanslag op democratie, past niet bij onze beschaving etc.). Really? Als het niet bij de mensheid hoort, waarom is geweld dan een rode draad door onze geschiedenis heen? Waarom vervallen we tot neanderthalergedrag zodra we hebben gedronken / gesnoven en in een voetbalstadion zitten? Waarom vervallen we direct tot plundergedrag zodra er een ramp uitbreekt? Waarom lossen andere zeer intelligente diersoorten conflicten met extreem geweld op? Denk aan hyena's, gorilla's, chimpanzees. Waarom begaan ogenschijnlijk normale burgers de verschrikkelijkste misdaden in oorlogen en leven daarna weer een saai, degelijk, standaard leventje? Maken we onszelf niet vooral wijs dat we zo beschaafd en geëvolueerd zijn?

Ik denk dat Baudet die weggestopte angst en illusies die we onszelf voorhouden aanboort, en dat maakt dat mensen zo mad zijn. Met name de linkse grachtengordel leeft in een complete bubbel, die zie je ook helemaal los gaan op hem.
pi_185855711
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 10:11 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Ach, ik weet niet, het één sluit het ander niet uit blijkbaar...

[ afbeelding ]

Hij heeft iig een afwijking.
Hij heeft een afwijking omdat hij blijheid laat zien bij een overwinning? O.k. dan.

Ja, hij komt zelfgenoegzaam over en ik vond zijn laatste speech niet al te best, maar meestal vind ik hem wel een goed spreker en ik vind het juist wel leuk om te zien dat hij daarin ook plezier lijkt te hebben. Die ‘kop/maaiveld’-mentaliteit mag van mij sowieso soms wel wat minder.
Tails tell tales
pi_185855754
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 10:04 schreef Moneyfornothing1 het volgende:

[..]

Ja jongen. Maar op fok zou die man vast het voorbeeld zijn voor de jongens.

Hij is trouwens ook serieus een beetje sociaal ongepast. Weet soms niet hoe hij zich moet gedragen in situaties.
Een beetje vreemde snuiter is het wel, maar sociaal ongepast? Dat vind ik heel erg meevallen. Iedereen weet wel eens niet hoe zich te gedragen in bepaalde situaties.

[ Bericht 0% gewijzigd door Forbry op 26-03-2019 10:39:02 ]
Tails tell tales
  dinsdag 26 maart 2019 @ 10:34:57 #175
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_185855798
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 10:32 schreef Forbry het volgende:

[..]

Een beetje vreemde snuiter is het wel, maar sociaal ongepast? Dat vind ik heel erg meevallen. Iedereen weet zich wel eens niet hoe te gedragen in bepaalde situaties.
Over Baudet mag alles gezegd worden. Het is ook bon ton om op tv Hiddema een "louche advocaat" te noemen. Het wordt allemaal zo casual gedaan, alsof het doodnormaal is.
pi_185855908
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 10:34 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Over Baudet mag alles gezegd worden. Het is ook bon ton om op tv Hiddema een "louche advocaat" te noemen. Het wordt allemaal zo casual gedaan, alsof het doodnormaal is.
Houd toch op man. Jetten wordt een pratende robot genoemd, de affaire van Marijnissen met Slagter kwam uitgebreid in het nieuws, Denk wordt vergeleken met de grijze wolven en de AKP, Thiemes geloof kwam aan bod en het is een publiek geheim dat Rutte homo is. Ga niet klagen dat alleen over Baudet en Hiddema van alles mag worden gezegd.
  dinsdag 26 maart 2019 @ 10:43:37 #178
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_185855924
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 10:42 schreef Opnaarutrecht het volgende:

[..]

Houd toch op man. Jetten wordt een pratende robot genoemd, de affaire van Marijnissen met Slagter kwam uitgebreid in het nieuws, Denk wordt vergeleken met de grijze wolven en de AKP, Thiemes geloof kwam aan bod en het is een publiek geheim dat Rutte homo is. Ga niet klagen dat alleen over Baudet en Hiddema van alles mag worden gezegd.
Niet bij DWDD, Jinek of Pauw.
pi_185855988
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 10:43 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Niet bij DWDD, Jinek of Pauw.
Dan kijk je televisie met je ogen dicht.
  dinsdag 26 maart 2019 @ 10:56:23 #180
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_185856131
De reden dat Baudet dweept met de klassieke Oudheid en Latijn is om te voorkomen dat FvD en zijn stemmers worden weggezet als Tokkies.
Overig is jezelf als intellectueel presenteren al jarenlang een taboe in de politiek, je moet allemaal van de voetbal en TVOH houden is het advies van de spindokters. Geniaal dat Thierry precies het tegenovergestelde doet en hiermee zo'n enorm succes oogst.
We hebben de PVV voor de arbeiders, de FvD voor de hoger opgeleidden en de SGP voor de gelovigen. Meer zouden we in Nederland eigenlijk helemaal niet nodig moeten hebben. Voor ieder wat wils.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  dinsdag 26 maart 2019 @ 11:03:38 #181
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_185856225
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 10:56 schreef LXIV het volgende:
De reden dat Baudet dweept met de klassieke Oudheid en Latijn is om te voorkomen dat FvD en zijn stemmers worden weggezet als Tokkies.
Overig is jezelf als intellectueel presenteren al jarenlang een taboe in de politiek, je moet allemaal van de voetbal en TVOH houden is het advies van de spindokters. Geniaal dat Thierry precies het tegenovergestelde doet en hiermee zo'n enorm succes oogst.
We hebben de PVV voor de arbeiders, de FvD voor de hoger opgeleidden en de SGP voor de gelovigen. Meer zouden we in Nederland eigenlijk helemaal niet nodig moeten hebben. Voor ieder wat wils.
Je ziet het ook aan het opleidingsniveau terug in de politiek. Weinig bestuurders met WO.
pi_185856267


[ Bericht 50% gewijzigd door luxerobots op 26-03-2019 12:28:23 ]
  dinsdag 26 maart 2019 @ 11:14:34 #183
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_185856363
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 10:56 schreef LXIV het volgende:
De reden dat Baudet dweept met de klassieke Oudheid en Latijn is om te voorkomen dat FvD en zijn stemmers worden weggezet als Tokkies.
Overig is jezelf als intellectueel presenteren al jarenlang een taboe in de politiek, je moet allemaal van de voetbal en TVOH houden is het advies van de spindokters. Geniaal dat Thierry precies het tegenovergestelde doet en hiermee zo'n enorm succes oogst.
We hebben de PVV voor de arbeiders, de FvD voor de hoger opgeleidden en de SGP voor de gelovigen. Meer zouden we in Nederland eigenlijk helemaal niet nodig moeten hebben. Voor ieder wat wils.
Hoger opgeleiden? Werkelijk?


De hoger opgeleiden zitten vooral bij D66, GL en VVD:


Bron: https://nos.nl/artikel/22(...)-stemmers-eruit.html
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 26 maart 2019 @ 11:17:59 #184
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_185856413
Er zou echt iets mis gaan als de onder- en middenklasse op partijen stemmen die hen kapot willen maken. Gelukkig zit er nog een beetje verstand bij hen.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_185856452
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 11:17 schreef Nattekat het volgende:
Er zou echt iets mis gaan als de onder- en middenklasse op partijen stemmen die hen kapot willen maken. Gelukkig zit er nog een beetje verstand bij hen.
FvD stemmen is dan niet echt logisch, gezien hun rechtse, op het libertarisme gestoelde, economisch en sociaal programma.
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 26 maart 2019 @ 11:21:46 #186
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_185856465
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 11:20 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

FvD stemmen is dan niet echt logisch, gezien hun rechtse, op het libertarisme gestoelde, economisch en sociaal programma.
FvD is er meer voor hen dan GL, D66 en VVD bij elkaar.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_185856474
quote:
14s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 07:57 schreef SicSicSics het volgende:

[..]

Blijft altijd een raar argument.
Zij liegen, dus ik ga nu op die andere leugenaar stemmen. :? Wat? _O-

Aan de andere kant, van Baudet weet je zeker dat hij liegt. Niet voor de kiezer, maar voor zichzelf. Bij de andere politici is het vaak genuanceerder. :D
Als ik weet wat ik hebben doe, kan het alleen maar beter worden?
pi_185856503
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 11:21 schreef Nattekat het volgende:

[..]

FvD is er meer voor hen dan GL, D66 en VVD bij elkaar.
Eh nee, daar hebben we het over gehad. Het economisch beleid van de FvD is rechtser dan dat van de VVD.

En dan heb ik het nog niet eens over het verlies aan banen onder havenarbeiders als Antwerpen de grootste haven wordt omdat wij uit de EU stappen.
pi_185856527
Maakt dat uit als die maar iedereen even hard nemen.
pi_185856530
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 10:56 schreef LXIV het volgende:
De reden dat Baudet dweept met de klassieke Oudheid en Latijn is om te voorkomen dat FvD en zijn stemmers worden weggezet als Tokkies.
Overig is jezelf als intellectueel presenteren al jarenlang een taboe in de politiek, je moet allemaal van de voetbal en TVOH houden is het advies van de spindokters. Geniaal dat Thierry precies het tegenovergestelde doet en hiermee zo'n enorm succes oogst.
We hebben de PVV voor de arbeiders, de FvD voor de hoger opgeleidden en de SGP voor de gelovigen. Meer zouden we in Nederland eigenlijk helemaal niet nodig moeten hebben. Voor ieder wat wils.
Ik denk ook dat veel 'gewone mensen' (whatever that may be) helemaal niet door een type Hans Spekman vertegenwoordigd willen worden. Het heeft toch iets neerbuigends. Dat ze zich ofwel aanpassen in uiterlijk en taalgebruik, of dat ze ineens heel raar uit de hoek komen.

Denk aan Rutte die te pas en te onpas criminelen hoogstpersoonlijk in elkaar wil trimmen en die vindt dat allerlei mensen moeten oppleuren. En tijdens de verkiezingen dan schreeuwen de VVD-posters je weer toe terwijl je op de bus staat te wachten: "Normaal. Doen." Mark, je bent premier, je zit er al negen jaar: doe er wat aan! Ik denk dat zelfs de meest rechtse rakkers helemaal niet willen dat criminelen in elkaar worden getrapt, maar gewoon dat ze een gevangenisstraf krijgen die proportioneel is met hun misdaad.

Ik denk dat Thierry in het verlengde ligt van een Jacob Rees-Mogg in Groot-Brittannië qua populariteit, al weet ik niet of die laatste nu nog zo geliefd is met alle perikelen nu. Veel mensen willen helemaal niet stemmen op iemand die zich zichtbaar schaamt voor zijn opvoeding en opleiding. En degenen die de politiek becommentariëren hebben dat nog niet helemaal door.

Ik wil niet zuur doen over Lubach, ik vind veel van zijn dingen echt leuk, maar dat filmpje van twee jaar geleden is een goed voorbeeld van het niet (willen) zien. Het is humor voor mensen met een referentiekader dat maar een paar jaar teruggaat, die intellectueel zijn blijven hangen bij het besef dat er niks ironisch is aan dat liedje van Alanis Morrissette. Kennisniveau van een kilometer breed en een centimeter diep. Kijk, die Thierry gebruikt Latijn, dat is toch alleen maar een paar duizend jaar één van de talen van kennis en filosofie geweest. Het is 2019, mense!!!
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 26 maart 2019 @ 11:28:24 #191
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_185856550
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 11:24 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Eh nee, daar hebben we het over gehad. Het economisch beleid van de FvD is rechtser dan dat van de VVD.
Dat is een sprookje dat je jezelf wijs hebt gemaakt. Ik hoor kritiek dat het te rechts zou zijn en ik hoor kritiek dat het economische plan populistisch is. Het één sluit het ander uit, dus de waarheid zal wel mooi in het midden liggen.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_185856568
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 11:28 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Dat is een sprookje dat je jezelf wijs hebt gemaakt. Ik hoor kritiek dat het te rechts zou zijn en ik hoor kritiek dat het economische plan populistisch is. Het één sluit het ander uit, dus de waarheid zal wel mooi in het midden liggen.
De waarheid ligt nooit in het midden. Dat wordt doorgaans gezegd door mensen die twijfel willen zaaien over de waarheid.

FvD is rechts / libertarisch op economisch gebied.
pi_185856617
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 11:20 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

FvD stemmen is dan niet echt logisch, gezien hun rechtse, op het libertarisme gestoelde, economisch en sociaal programma.
Links slaat momenteel ook geen deuk in een pakje boter en Baudet heeft ook vaker aangegeven in te zitten over de koopkrachtontwikkeling die al heel lang stagneert. Hij wil bijvoorbeeld ook betere lonen voor politie-agenten, verpleegkundigen e.d. Hoe dat zou uitwerken als hij daadwerkelijk aan de knoppen zou zitten is iets waar ik ook wel vragen over heb.
pi_185856659
Hoe dat zie je dan wel weer, met de een is het zeker weten niks met de ander nog maar de vraag? Nee hebben ze al Ja kunnen ze evt krijgen.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 26-03-2019 11:36:42 ]
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 26 maart 2019 @ 11:36:15 #195
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_185856660
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 11:30 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

De waarheid ligt nooit in het midden. Dat wordt doorgaans gezegd door mensen die twijfel willen zaaien over de waarheid.

FvD is rechts / libertarisch op economisch gebied.
Wederom: sprookje.

Baudet is de enige die op lijkt te komen voor de koopkracht. De afgelopen twee kabinetten hebben ervoor gezorgd dat de koopkracht flink achter is gaan lopen tov de landen om ons heen. Niemand anders in de politiek maakt zich daar druk om.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_185856717
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 11:36 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Wederom: sprookje.

Baudet is de enige die op lijkt te komen voor de koopkracht. De afgelopen twee kabinetten hebben ervoor gezorgd dat de koopkracht flink achter is gaan lopen tov de landen om ons heen. Niemand anders in de politiek maakt zich daar druk om.
:o

Stom van de SP dat ze zich niet druk maakt om de koopkracht van burgers.
Oh wait...
pi_185856747
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 11:40 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

:o

Stom van de SP dat ze zich niet druk maakt om de koopkracht van burgers.
Oh wait...
Wat kunnen die alleen dan nog uitrichten, ik zou mij de adem/lucht sparen dan.

De oppositie is toch voorheen vleugellam gemaakt.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 26-03-2019 11:44:21 ]
pi_185856788
Gelukkig heeft Mark zich in de kaart laten kijken, heeft nog lang geduurd vind ik.

Kon volgens mij ook niet anders, als werkelijk zo goed was er naar mijn mening bij Unilever meer te verdienen voor deze!

[ Bericht 44% gewijzigd door #ANONIEM op 26-03-2019 11:47:06 ]
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 26 maart 2019 @ 11:46:43 #199
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_185856803
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 11:40 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

:o

Stom van de SP dat ze zich niet druk maakt om de koopkracht van burgers.
Oh wait...
Wel grappig dat je helemaal naar de SP moet grijpen voor een tegenvoorbeeld, terwijl er volgens jouw redenering een heel spectrum aan partijen tussen zit.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_185856807
Je moet partijen niet beoordelen op wat ze zeggen maar op wat ze doen:



FvD is voor een hogere energierekening.

Dus terwijl ze de burger "waarschuwen" voor de kosten van het klimaatakkoord, blokkeert FvD iedere manier om de bevolking te compenseren voor die kosten.
pi_185856852
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 11:46 schreef MaGNeT het volgende:
Je moet partijen niet beoordelen op wat ze zeggen maar op wat ze doen:

[ afbeelding ]
Dat schrijf je heel mooi, gedogen hebben de meeste gedaan dus.

Of ze bij de VVD in de achterzak zaten weet ik niet, maar het riekt er wel naar. Maar dan nog als men zo snel hun ideaal overboord gooit is men niet veel waard wat mij betreft.
  Beste debater 2022 dinsdag 26 maart 2019 @ 11:52:48 #202
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_185856922
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 11:17 schreef Nattekat het volgende:
Er zou echt iets mis gaan als de onder- en middenklasse op partijen stemmen die hen kapot willen maken. Gelukkig zit er nog een beetje verstand bij hen.
Ja, daarom is een partij als de VVD al bijna een decennium de grootste; omdat de meeste Nederlanders hoogopgeleide, bovenmodaal verdienende, succesvolle ondernemers zijn die wel een beetje minder sociale zekerheid en arbeidsrecht kunnen hebben.

:')

De onder- en middenklasse graaft diens eigen graf door steeds rechts weer mandaat te geven; eerst de LPF - want Fortuyn was gewoon een die-hard neoliberaal -, daarna de PVV - links op papier, in de praxis gewoon VVD light - en nu heeft het weer de messias in de FvD gevonden, wellicht de meeste rechts-economische partij die er bestaat.

Ben benieuwd of al die hoera-roepers straks nog zo blij zijn met een quasi-libertarische partij als FvD als 't diens marktfetisjisme en Angelsaksische model op het land loslaat.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_185856977
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 11:52 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Ja, daarom is een partij als de VVD al bijna een decennium de grootste; omdat de meeste Nederlanders hoogopgeleide, bovenmodaal verdienende, succesvolle ondernemers zijn die wel een beetje minder sociale zekerheid en arbeidsrecht kunnen hebben.

:')

De onder- en middenklasse graaft diens eigen graf door steeds rechts weer mandaat te geven; eerst de LPF - want Fortuyn was gewoon een die-hard neoliberaal -, daarna de PVV - links op papier, in de praxis gewoon VVD light - en nu heeft het weer de messias in de FvD gevonden, wellicht de meeste rechts-economische partij die er bestaat.

Ben benieuwd of al die hoera-roepers straks nog zo blij zijn met een quasi-libertarische partij als FvD als 't diens marktfetisjisme en Angelsaksische model op het land loslaat.
De praktijk met de FvD:

Piet zit zonder toeslagen in de verlaagde WW omdat er geen banen meer zijn in de haven maar de grenzen zijn dicht!
pi_185856993
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 11:52 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Ben benieuwd of al die hoera-roepers straks nog zo blij zijn met een quasi-libertarische partij als FvD als 't diens marktfetisjisme en Angelsaksische model op het land loslaat.
Er is nog totaal niks aan het handje Etto, als de schrik maar even goed erin zit!
  Beste debater 2022 dinsdag 26 maart 2019 @ 11:56:45 #205
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_185857005
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 11:55 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

De praktijk met de FvD:

Piet zit zonder toeslagen in de verlaagde WW omdat er geen banen meer zijn in de haven maar de grenzen zijn dicht!
Nexit, ook zo'n geweldig plan...

Zit je met je vaandeltje in de ene en een waardeloze munt in de andere hand te roepen hoe soeverein je bent.

Daar heb je wat aan, ja.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_185857022
Samen met GB zou dat wel eens goed kunnen uitpakken, niemand weet het t was nog nooit.
  Beste debater 2022 dinsdag 26 maart 2019 @ 11:57:44 #207
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_185857023
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 11:56 schreef john2406 het volgende:

[..]

Er is nog totaal niks aan het handje Etto, als de schrik maar even goed erin zit!
Niks aan de hand? De erosie van sociale zekerheid en werknemersrecht is al jaren aan de gang. Waarom? Omdat men voor rechts kiest.

Men krijgt wat het wil.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_185857034
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 11:57 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Niks aan de hand? De erosie van sociale zekerheid en werknemersrecht is al jaren aan de gang. Waarom? Omdat men voor rechts kiest.

Men krijgt wat het wil.
Yep en toen had de FvD niks te vertellen, het zou alleen maar beter kunnen terwijl veel slechter ook mogelijk is.
  Beste debater 2022 dinsdag 26 maart 2019 @ 11:59:33 #209
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_185857047
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 11:58 schreef john2406 het volgende:

[..]

Yep en toen had de FvD niks te vertellen, het zou alleen maar beter kunnen terwijl veel slechter ook mogelijk is.
Zelden een zo'n nietszeggende post gelezen
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 26 maart 2019 @ 12:00:11 #210
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_185857060
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 11:46 schreef MaGNeT het volgende:
Je moet partijen niet beoordelen op wat ze zeggen maar op wat ze doen:

[ afbeelding ]

FvD is voor een hogere energierekening.

Dus terwijl ze de burger "waarschuwen" voor de kosten van het klimaatakkoord, blokkeert FvD iedere manier om de bevolking te compenseren voor die kosten.
FvD stemt tegen alles wat het kwaadaardige klimaatakkoord dat ze het liefst compleet zien verdwijnen iets minder erg maakt, maatregelen die net die extra partij over de drempel krijgen om voor het akkoord te zijn. En dan natuurlijk ook nog het feit dat het bedrijfsleven de lasten doorrekent aan de burger.

Weet je wanneer je ze af mag rekenen? Als ze de komende 2 jaar zelf aan de onderhandelingstafel zitten en aan burgertje pesten gaan doen.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_185857072
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 11:59 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Zelden een zo'n nietszeggende post gelezen
Jaren slecht beweer jij zelf, ik heb er niet veel van gemerkt, echter ik ga er even op in.
Wie was die jaren aan de macht, had het voor het zeggen, die konden het dus niet misschien daarom deze sprong nu?
  dinsdag 26 maart 2019 @ 12:01:27 #212
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_185857083
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 11:56 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Nexit, ook zo'n geweldig plan...

Zit je met je vaandeltje in de ene en een waardeloze munt in de andere hand te roepen hoe soeverein je bent.

Daar heb je wat aan, ja.
Soevereiniteit, eenheid, kameraadschap zijn belangrijker dan wat meer welvaart.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_185857095
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:00 schreef Nattekat het volgende:

[..]

FvD stemt tegen alles wat het kwaadaardige klimaatakkoord dat ze het liefst compleet zien verdwijnen iets minder erg maakt, maatregelen die net die extra partij over de drempel krijgen om voor het akkoord te zijn. En dan natuurlijk ook nog het feit dat het bedrijfsleven de lasten doorrekent aan de burger.

Weet je wanneer je ze af mag rekenen? Als ze de komende 2 jaar zelf aan de onderhandelingstafel zitten en aan burgertje pesten gaan doen.
Blijft toch: iedere mogelijkheid om de burger te compenseren voor de hogere energierekening hebben ze geblokkeerd. Ze stemmen op dat vlak gewoon met het kabinet mee.

En dit gaat alleen nog maar over de energierekening.
Je bent de moties die ik eerder heb aangedragen nog niet vergeten, mag ik aannemen? Want die hadden niets met het klimaatakkoord van doen maar wel met het steunen van grote bedrijven ten koste van "de kleine man".
  Beste debater 2022 dinsdag 26 maart 2019 @ 12:02:25 #214
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_185857097
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:01 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Soevereiniteit, eenheid, kameraadschap zijn belangrijker dan wat meer welvaart.
En dat ga je bereiken door de economie totaal om zeep te helpen, inderdaad.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  dinsdag 26 maart 2019 @ 12:02:53 #215
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_185857104
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 11:56 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Nexit, ook zo'n geweldig plan...

Zit je met je vaandeltje in de ene en een waardeloze munt in de andere hand te roepen hoe soeverein je bent.

Daar heb je wat aan, ja.
Nou was de NL gulden al sinds 1983 aan de Duitse Mark gekoppeld (ƒ 1,12673 voor 1 DM), dus ik zou niet weten wat het loslaten van de Euro voor effect zou moeten hebben. We hebben al 36 jaar geen zelfstandige munt meer, en we hadden dat dus ook al 19 jaar niet meer voor de Euro kwam.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_185857108
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:01 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Soevereiniteit, eenheid, kameraadschap zijn belangrijker dan wat meer welvaart.
Hoe bedoel je voor die welke hun nest niet willen uitkomen?
Landen die niet zelf een systeem willen opbouwen, daar te duur, maar wel het lonken niet kunnen laten bij een land wat het wel heeft?
  dinsdag 26 maart 2019 @ 12:04:28 #217
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_185857127
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:02 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

En dat ga je bereiken door de economie totaal om zeep te helpen, inderdaad.
Je gaat het wel bereiken door te stoppen met die massaimport uit de derde wereld en niet westerse landen.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_185857152
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:04 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Je gaat het wel bereiken door te stoppen met die massaimport uit de derde wereld en niet westerse landen.
Er is geen "massa import" uit niet westerse landen, afgezien van de piek tijdens de vluchtelingenstroom uit Syrië.
  Beste debater 2022 dinsdag 26 maart 2019 @ 12:06:11 #219
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_185857153
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:04 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Je gaat het wel bereiken door te stoppen met die massaimport uit de derde wereld en niet westerse landen.
Nee, ook dan zal dat hele 'kameraadschap' een lege huls zijn, en dat idee van 'volkseenheid' een holle frase die niet verder komt dan Koninghuis en voetbal. Of je nu bij de EU zit of weer een eilandje wordt, iedereen is met zichzelf bezig. Denken dat er überhaupt zoiets is als 'eenheid' in een van de meest individualistische landen ter wereld getuigt van een enorm bord voor de kop.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_185857172
Ik ga ze in elk geval niet helpen, stank voor dank, wie hielp mijn ouders in de oorlog?

Of wie hielp de Joden? Of hoeveel geld werd in Afrika opgehaald voor de Watersnoodramp?
  dinsdag 26 maart 2019 @ 12:08:06 #221
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_185857180
Mensen die hun cultuur en land weggeven en de nek omdraaien voor een beetje meer centjes zijn hartstikke de weg kwijt. Verraad. Vroeger kreeg je daar een kogel voor, en terecht.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  Beste debater 2022 dinsdag 26 maart 2019 @ 12:08:10 #222
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_185857183
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:04 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Je gaat het wel bereiken door te stoppen met die massaimport uit de derde wereld en niet westerse landen.
Ah, dus kunnen we in de EU blijven: allemaal Westerse landen bij elkaar.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  Beste debater 2022 dinsdag 26 maart 2019 @ 12:08:43 #223
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_185857193
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:08 schreef Harvest89 het volgende:
Mensen die hun cultuur en land weggeven en de nek omdraaien voor een beetje meer centjes zijn hartstikke de weg kwijt. Verraad. Vroeger kreeg je daar een kogel voor, en terecht.
Welke cultuur?

De 'Nederlandse'?

Wat heb ik als Brabander met Friesland of Holland te schaften?
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_185857201
Als men vroeger niet wou werken mocht men aan de Autobahn werken, of inderdaad dat metalen ding wat jij noemt.
pi_185857207
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:08 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Welke cultuur?

De 'Nederlandse'?

Wat heb ik als Brabander met Friesland of Holland te schaften?
Ik soe it ek net witte.
  dinsdag 26 maart 2019 @ 12:11:20 #226
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_185857232
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:06 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Nee, ook dan zal dat hele 'kameraadschap' een lege huls zijn, en dat idee van 'volkseenheid' een holle frase die niet verder komt dan Koninghuis en voetbal. Of je nu bij de EU zit of weer een eilandje wordt, iedereen is met zichzelf bezig. Denken dat er überhaupt zoiets is als 'eenheid' in een van de meest individualistische landen ter wereld getuigt van een enorm bord voor de kop.

Er moet dan ook een heleboel gebeuren om weer dicht en trots bij onze wortels te komen. Het sluiten van de grenzen, verandering van het schoolsysteem en opvoeding van kinderen is een goede eerste stap. Noordwest Europa is Germaans gebied, laten we dat beschermen en laten we daar eens trots op zijn.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_185857270
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:11 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Er moet dan ook een heleboel gebeuren om weer dicht en trots bij onze wortels te komen. Het sluiten van de grenzen, verandering van het schoolsysteem en opvoeding van kinderen is een goede eerste stap. Noordwest Europa is Germaans gebied, laten we dat beschermen en laten we daar eens trots op zijn.
Wat bedoel je met die zin?
  Beste debater 2022 dinsdag 26 maart 2019 @ 12:13:58 #228
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_185857273
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:11 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Er moet dan ook een heleboel gebeuren om weer dicht en trots bij onze wortels te komen. Het sluiten van de grenzen, verandering van het schoolsysteem en opvoeding van kinderen is een goede eerste stap. Noordwest Europa is Germaans gebied, laten we dat beschermen en laten we daar eens trots op zijn.
Daar ga je al.

Want ik heb als 'kameraad' en 'landgenoot' totaal geen behoefte aan 'Noord-Europees- Germaanse' indoctrinatie en zeker niet voor mijn kinderen. Ik richt mij meer op de zuidelijke Franken en het Katholicisme. Dat is mijn cultuur.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  dinsdag 26 maart 2019 @ 12:14:52 #229
308523 the-eye
I'm a Live Wire
pi_185857289
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:08 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Ah, dus kunnen we in de EU blijven: allemaal Westerse landen bij elkaar.
Misschien, als we er wat landen uittrappen en de macht vanuit Brussel reduceren
pi_185857296
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:14 schreef the-eye het volgende:

[..]

Misschien, als we er wat landen uittrappen en de macht vanuit Brussel reduceren
Dat heeft men Brussel zelf gegeven en nu wil men het weer nemen?

Scheiding voor tafel en bed?

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 26-03-2019 12:16:22 ]
  Moderator dinsdag 26 maart 2019 @ 12:16:50 #231
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_185857310
ik geloof niet dat mensen die nu niet trots zijn op de wortels dat wel worden als we de grensen sluiten en ons richten op de Germanen ... of de Franken ... of de crabpeople of wat dan ook

je bent het of je bent het niet
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  dinsdag 26 maart 2019 @ 12:17:03 #232
308523 the-eye
I'm a Live Wire
pi_185857312
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:15 schreef john2406 het volgende:

[..]

Dat heeft men Brussel zelf gegeven en nu wil men het weer nemen?

Scheiding voor tafel en bed?
Men kan een paar rot schoppen krijgen :(
pi_185857313
Ik kan er nog met de beste voornemens instappen, als niets komt tot iets kan die zichzelf niet meer, al eens van gehoord?
  Beste debater 2022 dinsdag 26 maart 2019 @ 12:17:15 #234
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_185857314
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:16 schreef sp3c het volgende:
ik geloof niet dat mensen die nu niet trots zijn op de wortels dat wel worden als we de grensen sluiten en ons richten op de Germanen ... of de Franken ... of de crabpeople of wat dan ook

je bent het of je bent het niet
Dat zeg ik... compleet achterlijk idee.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  dinsdag 26 maart 2019 @ 12:18:39 #235
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_185857328
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:08 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Welke cultuur?

De 'Nederlandse'?

Wat heb ik als Brabander met Friesland of Holland te schaften?
Waarschijnlijk heel wat meer dan de gemiddelde Brabander met de gemiddelde Oekraïner of Eritreeër te schaften heeft. Op het mondiale cultuurcontinuüm liggen Friesland, Holland en Brabant toch aardig dicht bij elkaar.
  Moderator dinsdag 26 maart 2019 @ 12:18:46 #236
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_185857333
ik zie het ook niet als een doel op zich

we hebben een mooi land met een mooie geschiedenis en een mooie staat van dienst, als je daar niet trots op bent dan ben je dat gewoon lekker niet
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  dinsdag 26 maart 2019 @ 12:18:53 #237
308523 the-eye
I'm a Live Wire
pi_185857336
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:16 schreef sp3c het volgende:
ik geloof niet dat mensen die nu niet trots zijn op de wortels dat wel worden als we de grensen sluiten en ons richten op de Germanen ... of de Franken ... of de crabpeople of wat dan ook

je bent het of je bent het niet
De mensen die, die trots niet kennen kunnen toch naar Afrika verhuizen?
Daar lekker gek doen met een kaftan en wat linzen
  Beste debater 2022 dinsdag 26 maart 2019 @ 12:19:16 #238
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_185857340
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:18 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Waarschijnlijk heel wat meer dan de gemiddelde Brabander met de gemiddelde Oekraïner of Eritreeër te schaften heeft. Op het mondiale cultuurcontinuüm liggen Friesland, Holland en Brabant toch aardig dicht bij elkaar.
Dat kan best, maar ik zie doorgaans net zoveel Friezen in mijn leven als Oekraïners.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  Moderator dinsdag 26 maart 2019 @ 12:19:17 #239
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_185857341
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:18 schreef the-eye het volgende:

[..]

De mensen die, die trots niet kennen kunnen toch naar Afrika verhuizen?
ze kunnen ook gewoon blijven, maakt mij geen kut uit
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Beste debater 2022 dinsdag 26 maart 2019 @ 12:19:50 #240
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_185857345
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:18 schreef the-eye het volgende:

[..]

De mensen die, die trots niet kennen kunnen toch naar Afrika verhuizen?
:|W
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  dinsdag 26 maart 2019 @ 12:20:52 #241
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_185857361
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:13 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Daar ga je al.

Want ik heb als 'kameraad' en 'landgenoot' totaal geen behoefte aan 'Noord-Europees- Germaanse' indoctrinatie en zeker niet voor mijn kinderen. Ik richt mij meer op de zuidelijke Franken en het Katholicisme. Dat is mijn cultuur.
Zo heel verschillend is dat niet.
Katholieken waren bijvoorbeeld erg bekwaam om heidense invloeden te versmelten in hun religie, tradities, architectuur, cultuur etc.

Jij hebt er misschien geen behoefte aan, maar onze kinderen kunnen we wel die waarden meegeven. Nationale trots, kameraadschap, één volk met een eigen cultuur is wat een land sterk maakt. Dat hoort ons ideaal te zijn. De mensen die de afgelopen decennia de macht hebben en aan de touwtjes trekken zouden hun eigen moeder nog verkopen als het een beetje winst zou opleveren.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  Moderator dinsdag 26 maart 2019 @ 12:20:54 #242
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_185857362
sterker nog, mensen die naar Afrika verhuizen mogen wmb ook nog gewoon trots zijn op Nederland

enige verschil is dat ze het wat minder koud hebben
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  dinsdag 26 maart 2019 @ 12:20:54 #243
308523 the-eye
I'm a Live Wire
pi_185857363
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:19 schreef sp3c het volgende:

[..]

ze kunnen ook gewoon blijven, maakt mij geen kut uit
Een groot denker zei ooit:
Mensen zonder trots zijn als honden zonder baas.
Niet te vertrouwen.
pi_185857368
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:18 schreef sp3c het volgende:
ik zie het ook niet als een doel op zich

we hebben een mooi land met een mooie geschiedenis en een mooie staat van dienst, als je daar niet trots op bent dan ben je dat gewoon lekker niet
Ik heb niks ik heb een huis en een gezin, als het land van mij was zou het wel anders uitzien.
Maar zelfs ik zou het met vallen en opstaan moeten leren, echter zoveel jaar en dan nog niet kunnen? Het land schreeuwt om een nieuwe Drees.
  Moderator dinsdag 26 maart 2019 @ 12:21:34 #245
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_185857369
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:20 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Zo heel verschillend is dat niet.
Katholieken waren bijvoorbeeld erg bekwaam om heidense invloeden te versmelten in hun religie, tradities, architectuur, cultuur etc.

Jij hebt er misschien geen behoefte aan, maar onze kinderen kunnen we wel die waarden meegeven. Nationale trots, kameraadschap, één volk met een eigen cultuur is wat een land sterk maakt. Dat hoort ons ideaal te zijn. De mensen die de afgelopen decennia de macht hebben en aan de touwtjes trekken zouden hun eigen moeder nog verkopen als het een beetje winst zou opleveren.
dan doe je dat toch gewoon?
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Moderator dinsdag 26 maart 2019 @ 12:22:07 #246
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_185857379
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:21 schreef john2406 het volgende:

[..]

Ik heb niks ik heb een huis en een gezin, als het land van mij was zou het wel anders uitzien.
Maar zelfs ik zou het met vallen en opstaan moeten leren, echter zoveel jaar en dan nog niet kunnen? Het land schreeuwt om een nieuwe Drees.
dan heb je al meer dan de halve wereld
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_185857382
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:14 schreef the-eye het volgende:

[..]

Misschien, als we er wat landen uittrappen en de macht vanuit Brussel reduceren
Ik kan me voorstellen dat Griekenland en Italië de volgende vluchtelingenstroom gewoon doorlaten als ze uit de EU getrapt worden.

Ik zie meer in een goede samenwerking.

Nederland exporteert jaarlijks voor zo'n 19 miljard Euro naar Italië en zo'n 2,2 miljard naar Griekenland, dus ook economisch zijn deze landen nog wel van enig belang voor ons.
  Beste debater 2022 dinsdag 26 maart 2019 @ 12:22:49 #248
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_185857393
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:20 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Zo heel verschillend is dat niet.
Katholieken waren bijvoorbeeld erg bekwaam om heidense invloeden te versmelten in hun religie, tradities, architectuur, cultuur etc.

Jij hebt er misschien geen behoefte aan, maar onze kinderen kunnen we wel die waarden meegeven. Nationale trots, kameraadschap, één volk met een eigen cultuur is wat een land sterk maakt. Dat hoort ons ideaal te zijn. De mensen die de afgelopen decennia de macht hebben en aan de touwtjes trekken zouden hun eigen moeder nog verkopen als het een beetje winst zou opleveren.
Benieuwd hoe dat lesprogramma gegeven gaat worden in klassen met allochtonen.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_185857400
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:22 schreef sp3c het volgende:

[..]

dan heb je al meer dan de halve wereld
Ik heb lak aan de halve wereld die heeft er niet voor gezorgd dat ik dit heb, ik heb er zelf voor krom moeten liggen.
  dinsdag 26 maart 2019 @ 12:23:27 #250
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_185857401
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:19 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Dat kan best, maar ik zie doorgaans net zoveel Friezen in mijn leven als Oekraïners.
Maar goed, als ik aan de geschiedenis van Nederland denk is het woord "Germaans!" ook niet het eerste wat in mij opkomt. Als overgangsgebied tussen het Romeinse Rijk en Germanië en later als klein landje tussen Frankrijk en Duitsland zijn we altijd al een mengcultuur geweest met zowel zuidelijke als noordelijke invloeden.
  Beste debater 2022 dinsdag 26 maart 2019 @ 12:23:35 #251
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_185857404
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:20 schreef the-eye het volgende:

[..]

Een groot denker zei ooit:
Mensen zonder trots zijn als honden zonder baas.
Niet te vertrouwen.
Trots kun je ook zijn op je eigen verrichtingen. Je familie. Je baan.

Wederom een uiterst kortzichtige reactie.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  dinsdag 26 maart 2019 @ 12:23:48 #252
308523 the-eye
I'm a Live Wire
pi_185857408
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:22 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Ik kan me voorstellen dat Griekenland en Italië de volgende vluchtelingenstroom gewoon doorlaten als ze uit de EU getrapt worden.

Ik zie meer in een goede samenwerking.

Nederland exporteert jaarlijks voor zo'n 19 miljard Euro naar Italië en zo'n 2,2 miljard naar Griekenland, dus ook economisch zijn deze landen nog wel van enig belang voor ons.
Als je ze eerst geld moet geven om het te kunnen kopen schiet dat weinig op hè. Dan ben je winkeltje aan het spelen
  Moderator dinsdag 26 maart 2019 @ 12:24:00 #253
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_185857410
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:23 schreef john2406 het volgende:

[..]

Ik heb lak aan de halve wereld die heeft er niet voor gezorgd dat ik dit heb, ik heb er zelf voor krom moeten liggen.
mag je best trots op zijn
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Beste debater 2022 dinsdag 26 maart 2019 @ 12:25:00 #254
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_185857426
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:23 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Maar goed, als ik aan de geschiedenis van Nederland denk is het woord "Germaans!" ook niet het eerste wat in mij opkomt. Als overgangsgebied tussen het Romeinse Rijk en Germanië en later als klein landje tussen Frankrijk en Duitsland zijn we altijd al een mengcultuur geweest.
Sterker nog, zo ontzettend lang bestaat Nederland als zodanig helemaal niet. Het experiment met de zuiderburen mislukte al na 15 jaar (eenheid mijn neus). In feite is het Nederland zoals we dat nu kennen een constructie van 1839.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  Moderator dinsdag 26 maart 2019 @ 12:25:02 #255
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_185857427
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:23 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Maar goed, als ik aan de geschiedenis van Nederland denk is het woord "Germaans!" ook niet het eerste wat in mij opkomt. Als overgangsgebied tussen het Romeinse Rijk en Germanië en later als klein landje tussen Frankrijk en Duitsland zijn we altijd al een mengcultuur geweest met zowel zuidelijke als noordelijke invloeden.
dat sowieso, Nederland begint pas interessant te worden in de 16de eeuw
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_185857435
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:23 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Maar goed, als ik aan de geschiedenis van Nederland denk is het woord "Germaans!" ook niet het eerste wat in mij opkomt. Als overgangsgebied tussen het Romeinse Rijk en Germanië en later als klein landje tussen Frankrijk en Duitsland zijn we altijd al een mengcultuur geweest met zowel zuidelijke als noordelijke invloeden.
Hallo Belgie ligt er nog tussen he, daar gingen er veel van boven de rivieren in Nederland.

Waar het voorheen onder water stond, zelfs Friesland en Groningen stonden vaak blank heel lang geleden.
  Beste debater 2022 dinsdag 26 maart 2019 @ 12:25:36 #257
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_185857438
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:25 schreef sp3c het volgende:

[..]

dat sowieso, Nederland begint pas interessant te worden in de 16de eeuw
Nee hoor. Tenzij je enkel met Hollandse bril kijkt.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 26 maart 2019 @ 12:26:04 #258
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_185857442
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:02 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Blijft toch: iedere mogelijkheid om de burger te compenseren voor de hogere energierekening hebben ze geblokkeerd. Ze stemmen op dat vlak gewoon met het kabinet mee.

En dit gaat alleen nog maar over de energierekening.
Je bent de moties die ik eerder heb aangedragen nog niet vergeten, mag ik aannemen? Want die hadden niets met het klimaatakkoord van doen maar wel met het steunen van grote bedrijven ten koste van "de kleine man".
Tegenstemmen omdat een motie niet ver genoeg gaat komt heel vaak voor. Geen enkele reden om er een heel duister plan achter te gaan zoeken.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  Moderator dinsdag 26 maart 2019 @ 12:26:09 #259
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_185857443
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:25 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Nee hoor. Tenzij je enkel met Hollandse bril kijkt.
dat sowieso, de rest slaat helemaal nergens op
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_185857451
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:24 schreef sp3c het volgende:

[..]

mag je best trots op zijn
Trots ik mag op mijn hoede zijn niks trots.
  Beste debater 2022 dinsdag 26 maart 2019 @ 12:26:41 #261
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_185857454
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:26 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Tegenstemmen omdat een motie niet ver genoeg gaat komt heel vaak voor. Geen enkele reden om er een heel duister plan achter te gaan zoeken.
Maar jij en je kornuiten staat het dan wel weer vrij heel duistere motieven te zoeken achter de 'plannen van de elite' en het kartel.

:O
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  Beste debater 2022 dinsdag 26 maart 2019 @ 12:27:07 #262
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_185857457
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:26 schreef sp3c het volgende:

[..]

dat sowieso, de rest slaat helemaal nergens op
:R
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  Moderator dinsdag 26 maart 2019 @ 12:27:34 #263
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_185857460
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:27 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

:R
w/
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Beste debater 2022 dinsdag 26 maart 2019 @ 12:28:21 #264
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_185857470
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:27 schreef sp3c het volgende:

[..]

w/
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  Moderator dinsdag 26 maart 2019 @ 12:28:56 #265
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_185857480
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:28 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
das een heel ander land joh
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Beste debater 2022 dinsdag 26 maart 2019 @ 12:29:31 #266
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_185857486
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:28 schreef sp3c het volgende:

[..]

das een heel ander land joh
Nou en.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_185857488
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:28 schreef sp3c het volgende:

[..]

das een heel ander land joh
Europa toch?
Nu zeg niet heel ander land als je voor de EU bent.
  Moderator dinsdag 26 maart 2019 @ 12:30:33 #268
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_185857505
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:29 schreef john2406 het volgende:

[..]

Europa toch?
Nu zeg niet heel ander land als je voor de EU bent.
ik ben niet voor de EU
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  dinsdag 26 maart 2019 @ 12:31:06 #269
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_185857514
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:25 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Sterker nog, zo ontzettend lang bestaat Nederland als zodanig helemaal niet. Het experiment met de zuiderburen mislukte al na 15 jaar (eenheid mijn neus). In feite is het Nederland zoals we dat nu kennen een constructie van 1839.
Dat was natuurlijk wel grotendeels gebaseerd op de oude grenzen van de Republiek plus een corridor naar Maastricht. En daarvoor hadden we de territoriale unificatie van de Nederlanden onder de Bourgondiërs en de Habsburgers in de 15e-16e eeuw. Zo nieuw is dat idee van een "Nederland" nu ook weer niet.
pi_185857527
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:30 schreef sp3c het volgende:

[..]

ik ben niet voor de EU
Wel voor open grenzen?
Of voor vrijhandel, twee antwoorden graag.

Vrijhandel ben ik voor, echter niet voor de munt, Euro.
Open grenzen ben ik tegen!

[ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 26-03-2019 12:32:32 ]
  Beste debater 2022 dinsdag 26 maart 2019 @ 12:31:39 #271
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_185857528
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:31 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Dat was natuurlijk wel grotendeels gebaseerd op de oude grenzen van de Republiek plus een corridor naar Maastricht. En daarvoor hadden we de de territoriale unificatie van de Nederlanden onder de Bourgondiërs en de Habsburgers in de 15e-16e eeuw. Zo nieuw is dat idee van een "Nederland" nu ook weer niet.
Ik heb het puur over de grenzen.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  dinsdag 26 maart 2019 @ 12:32:21 #272
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_185857538
We hebben voornamelijk bij Germania en het HRR gehoord. Veel van onze folklore en tradities stammen nog uit die tijd. Laten we daar eens voor opkomen in plaats van suïcidaal symbolisch de kasteelpoorten te openen voor een moslimleger.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  Moderator dinsdag 26 maart 2019 @ 12:32:43 #273
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_185857545
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:31 schreef john2406 het volgende:

[..]

Wel voor open grenzen?
Of voor vrijhandel, twee antwoorden graag.
nee

deels
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Moderator dinsdag 26 maart 2019 @ 12:33:19 #274
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_185857553
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:32 schreef Harvest89 het volgende:
We hebben voornamelijk bij Germania en het HRR gehoord. Veel van onze folklore en tradities stammen nog uit die tijd. Laten we daar eens voor opkomen in plaats van suïcidaal symbolisch de kasteelpoorten te openen voor een moslimleger.
nee de moffen hebben het verpest hoor
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_185857555
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:26 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Tegenstemmen omdat een motie niet ver genoeg gaat komt heel vaak voor. Geen enkele reden om er een heel duister plan achter te gaan zoeken.
Oh ja, dat is ook een manier om het recht te lullen.

Net als bij de sociale huurwoningen, Deliveroo koeriers en gaswinning zeker?

"Het gaat niet ver genoeg dus we stemmen in het nadeel van het volk en steunen de VVD".
  dinsdag 26 maart 2019 @ 12:36:52 #276
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_185857604
Enfin, de mensen die menen dat Baudet op eenzelfde wijze speeched als Hitler of Mussolini destijds hebben waarschijnlijk nooit een van hun speeches beluisterd.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 26 maart 2019 @ 12:37:27 #277
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_185857615
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:33 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Oh ja, dat is ook een manier om het recht te lullen.

Net als bij de sociale huurwoningen, Deliveroo koeriers en gaswinning zeker?

"Het gaat niet ver genoeg dus we stemmen in het nadeel van het volk en steunen de VVD".
Deliveroo heb ik al uitgebreid voor beargumenteerd waarom dat helemaal geen rare keus is. Dat jij nou ver-links bent en daardoor al vrij snel alles rechts vindt verandert er niks aan.

Ik zal niet ontkennen dat FvD een rechtse partij is, maar doen alsof het rechts in zijn puurste vorm is, is gewoon onzin. Vooralsnog zie ik ze niet net als de VVD hun kont afvegen met alle problemen van de midden- en onderklasse.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_185857663
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 06:51 schreef Bondsrepubliek het volgende:
Een eerdere uitspraak van Baudet over "de homeopatische verdunning" of die van Theo Hiddema over ras en IQ komt volgens Leerssen voort uit het sociaal-darwinisme. Een onwetenschappelijke kijk op Darwins evolutieleer dat ook voortkomt uit de periode rond 1900 en eveneens door het fascisme overvleugeld werd.
Goh, alweer iemand die Theo Hiddema met Yernaz Ramataursing verwart. Ik snap dat de uiterlijke gelijkenis even treffend is als die in beide namen, maar toch zou enige zorgvuldigheid dhr Leerssen wel sieren.

quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 11:14 schreef Leandra het volgende:

[..]

Hoger opgeleiden? Werkelijk?
[ afbeelding ]

De hoger opgeleiden zitten vooral bij D66, GL en VVD:
[ afbeelding ]

Bron: https://nos.nl/artikel/22(...)-stemmers-eruit.html
Die hebben ook jongere kiezers he. Tegenwoordig mogen ook laaggeletterden zich hoogopgeleid noemen.

quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 11:26 schreef Vasilevski het volgende:

Denk aan Rutte die te pas en te onpas criminelen hoogstpersoonlijk in elkaar wil trimmen en die vindt dat allerlei mensen moeten oppleuren. En tijdens de verkiezingen dan schreeuwen de VVD-posters je weer toe terwijl je op de bus staat te wachten: "Normaal. Doen." Mark, je bent premier, je zit er al negen jaar: doe er wat aan! Ik denk dat zelfs de meest rechtse rakkers helemaal niet willen dat criminelen in elkaar worden getrapt, maar gewoon dat ze een gevangenisstraf krijgen die proportioneel is met hun misdaad.
Dat is al onder Balkenende begonnen maar een echte trend geworden onder Rutte: Bewindslieden en andere politici die de hele tijd doen alsof ze niet de overheid besturen maar de samenleving. Een beetje dingen roepen als 'zo doen we dit niet in Nederland' maar ondertussen geen poot uitsteken om te draaien aan de knoppen van de machtige staatsapparaat. 'We moeten ons allemaal aan de grondwet houden', onzin, bestuurders en volksvertegenwoordigers moeten zich aan de grondwet houden en dat doen ze niet.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_185857693
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:40 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Dat is al onder Balkenende begonnen maar een echte trend geworden onder Rutte: Bewindslieden en andere politici die de hele tijd doen alsof ze niet de overheid besturen maar de samenleving. Een beetje dingen roepen als 'zo doen we dit niet in Nederland' maar ondertussen geen poot uitsteken om te draaien aan de knoppen van de machtige staatsapparaat. 'We moeten ons allemaal aan de grondwet houden', onzin, bestuurders en volksvertegenwoordigers moeten zich aan de grondwet houden en dat doen ze niet.
Stemming maken onrust stoken is dat, vind ik.
Daarom schrijf ik dan als deze begint kijk ik wel of ik nakom of help.
  dinsdag 26 maart 2019 @ 12:42:48 #280
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_185857704
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:40 schreef Weltschmerz het volgende:
'We moeten ons allemaal aan de grondwet houden', onzin, bestuurders en volksvertegenwoordigers moeten zich aan de grondwet houden en dat doen ze niet.
Wellicht niet het goede topic om hier om te vragen, maar: Leg eens uit? :D

Welke artikelen uit de grondwet zijn er met voeten getreden door onze bestuurders?
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
pi_185857707
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:36 schreef LXIV het volgende:
Enfin, de mensen die menen dat Baudet op eenzelfde wijze speeched als Hitler of Mussolini destijds hebben waarschijnlijk nooit een van hun speeches beluisterd.
In hun tijd bezien waren Hitler en Mussoloni dan nog betere redenaars dan Baudet nu.
pi_185857721
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:42 schreef luxerobots het volgende:

[..]

In hun tijd bezien waren Hitler en Mussoloni dan nog betere redenaars dan Baudet nu.
Of de mensen waren dommer?
  dinsdag 26 maart 2019 @ 12:51:12 #283
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_185857818
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:43 schreef john2406 het volgende:

[..]

Of de mensen waren dommer?
Niet per se dommer. Wel onwetender. De informatiebronnen waren simpelweg veel geringer voor het gewone volk.
pi_185857841
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:51 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]

Niet per se dommer. Wel onwetender. De informatiebronnen waren simpelweg veel geringer voor het gewone volk.
Bedoelde eigenlijk ook naiefer, van goede trouw, dubbel genaaid houdt beter.
  dinsdag 26 maart 2019 @ 12:53:29 #285
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_185857846
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:23 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Trots kun je ook zijn op je eigen verrichtingen. Je familie. Je baan.

Wederom een uiterst kortzichtige reactie.
Hoort eigenlijk op de tweede plaats te staan.
Vaderlandsliefde en vaderlandse trots hoort op nummer 1.

Maar het is natuurlijk niets meer dan logisch dat mensen dat niet doen in dit huidige gedrocht dat wij een "samenleving" noemen.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  dinsdag 26 maart 2019 @ 12:53:45 #286
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_185857847
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:32 schreef Harvest89 het volgende:
We hebben voornamelijk bij Germania en het HRR gehoord. Veel van onze folklore en tradities stammen nog uit die tijd. Laten we daar eens voor opkomen in plaats van suïcidaal symbolisch de kasteelpoorten te openen voor een moslimleger.
Christendom, kloosters, historische kunst- en bouwstijlen, het concept hoofsheid, de renaissance, een enorme hoeveelheid leenwoorden en nog zo wat meer of minder in het oog sprnigende formatieve invloeden zijn uit het Romaanse zuiden afkomstig.
  dinsdag 26 maart 2019 @ 12:57:20 #287
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_185857904
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:53 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Hoort eigenlijk op de tweede plaats te staan.
Vaderlandsliefde en vaderlandse trots hoort op nummer 1.

Maar het is natuurlijk niets meer dan logisch dat mensen dat niet doen in dit huidige gedrocht dat wij een "samenleving" noemen.
Absolute trouw aan het vaderland is volgens mij nooit een historische realiteit geweest. De Romeinen koketteerden daar wel een beetje mee, maar in onze eigen geschiedenis heeft het bij mijn weten nooit een grote rol gespeeld. Het belangrijkste ideologische aspect van de bevrijdingsoorlog was de gewetensvrijheid.
pi_185857912
Baudet is überhaupt geen groots redenaar, alleen de rest is zo bedroevend dat je toch naar hem luistert. Hij is ook geen briljant debater, een Dijkhoff kan veel beter improviseren. Maar die gaat dan weer over de top en maakt overal cabaret van. Dat trucje werkt één keer en dan staat Baudet even beteuterd te kijken. Maar dan is de cabaretvoorstelling voorbij en dan ga je terug naar Baudet, en dan blijft de inhoud als een huis staan.

Baudet leest op een wat gedragen toon voor, met af en toe wat uitschieters waar wat meer flair in zit. Het zijn wel mooie zinnen waar linkse mensen boos van worden. Hij is meer van de grootse vergezichten dan van de details.

Het is niet zo dat alle negatieve aandacht goed is, maar hij zorgt er met zijn woordkeuze wel voor dat iedereen nadenkt en vragen stelt over wat hij nu eigenlijk zegt. De pratende hoofden op tv denken dat ze hem kunnen pakken door heel smalend te doen alsof ze hem niet begrijpen, maar dat speelt hem alleen maar in de kaart. Mensen gaan zich dat ook afvragen, gaan dingen opzoeken, vragen het aan vrienden op Whatsapp. Mensen vinden het ondanks zichzelf toch razend interessant allemaal.
  dinsdag 26 maart 2019 @ 12:59:37 #289
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_185857934
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:53 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Christendom, kloosters, historische kunst- en bouwstijlen, het concept hoofsheid, de renaissance, een enorme hoeveelheid leenwoorden en nog zo wat meer of minder in het oog sprnigende formatieve invloeden zijn uit het Romaanse zuiden afkomstig.
Wat ze echter nooit voor elkaar hebben gekregen ondanks alle pogingen is om alle Germaanse invloeden te vernietigen. Het blijft voortbestaan in het hart van de noord Europeaan.

Wotan mit uns, niemand über uns.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_185857961
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:57 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Absolute trouw aan het vaderland is volgens mij nooit een historische realiteit geweest. De Romeinen koketteerden daar wel een beetje mee, maar in onze eigen geschiedenis heeft het bij mijn weten nooit een grote rol gespeeld. Het belangrijkste ideologische aspect van de bevrijdingsoorlog was de gewetensvrijheid.
Bij ons thuis was het toch zo, oranje bitter etc. ik veeg er mijn achterzijde aan af, nu nog meer als vroeger, waarom zou ik mij nog moeite doen, als aan de andere zijde de deur wagenwijd staat.
pi_185857969
Het meest guurrechtse wat de FvD wil is een immigratiebeleid zoals Australië dat al jaren heeft. That's it. Vergelijkingen met fascisme uit de jaren 40 gaan nergens over.
  Moderator dinsdag 26 maart 2019 @ 13:04:08 #292
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_185858020
de angel zit ook meer in de teksten die ze gebruiken dan in de politiek die ze voeren atm volgens mij
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_185858033
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 13:01 schreef Defcon55 het volgende:
Het meest guurrechtse wat de FvD wil is een immigratiebeleid zoals Australië dat al jaren heeft. That's it. Vergelijkingen met fascisme uit de jaren 40 gaan nergens over.
Beter maakt men die vergelijking met iets anders, wat wouden die twee welke voor gingen?
Napoleon en die andere?

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 26-03-2019 13:05:37 ]
  dinsdag 26 maart 2019 @ 13:05:26 #294
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_185858043
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:59 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Wat ze echter nooit voor elkaar hebben gekregen ondanks alle pogingen is om alle Germaanse invloeden te vernietigen. Het blijft voortbestaan in het hart van de noord Europeaan.

Wotan mit uns, niemand über uns.
Als men alle Germaanse invloeden had willen vernietigen spraken we nu geen Nederlands. En waarom zouden ze? Dat soort overwegingen speelden in die tijd nauwelijks een rol in het bewustzijn van die mensen. Karel de Grote was zelf een (Ripuarisch) Duitstalige Frank, dus een Germaan, met grote belangstelling voor de heldensagen van zijn volk. Wat ze wilden vernietigen was het heidendom, Germaans of anderszins.
  dinsdag 26 maart 2019 @ 13:08:07 #295
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_185858087
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:59 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Wotan
Waarom die rare bastaardvorm eigenlijk? Wij zeggen gewoon Wodan.
pi_185858192
ik vraag me af hoe wilders kijkt naar het succes van baudet. heeft hij zich daar wel uitgebreid over uitgelaten?

ik kan me best voorstellen dat het pijn doet om rechts ingehaald te worden door een groentje. aan de andere kant is baudet wel een "kindje" van het politieke klimaat van vandaag waar wilders sterk aan heeft bijgedragen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_185858214
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 13:04 schreef sp3c het volgende:
de angel zit ook meer in de teksten die ze gebruiken dan in de politiek die ze voeren atm volgens mij
idd. ik vind die teksten ook eng van hem :{
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  Beste debater 2022 dinsdag 26 maart 2019 @ 13:19:08 #298
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_185858259
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 12:59 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Wat ze echter nooit voor elkaar hebben gekregen ondanks alle pogingen is om alle Germaanse invloeden te vernietigen. Het blijft voortbestaan in het hart van de noord Europeaan.

Wotan mit uns, niemand über uns.
Ik heb niks met Wotan.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  dinsdag 26 maart 2019 @ 13:20:01 #299
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_185858277
quote:
10s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 13:14 schreef Slayage het volgende:
ik vraag me af hoe wilders kijkt naar het succes van baudet. heeft hij zich daar wel uitgebreid over uitgelaten?

ik kan me best voorstellen dat het pijn doet om rechts ingehaald te worden door een groentje. aan de andere kant is baudet wel een "kindje" van het politieke klimaat van vandaag waar wilders sterk aan heeft bijgedragen.
PVV en FvD zitten nauwelijks in elkaars vaarwater. Ze vullen elkaar mooi aan en als ze slim zijn gaan ze elkaar passes geven.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  dinsdag 26 maart 2019 @ 13:20:24 #300
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_185858286
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2019 13:19 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Ik heb niks met Wotan.
Wat vind het FvD eigenlijk van Wodan en andere Germaanse goden? Het is natuurlijk wel de opa van Sinterklaas.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')