abonnement Unibet Coolblue
pi_184447838
We hebben gezien hoe dramatisch en chaotisch het Brexit proces verloopt. Willen wij hierna nog wel een Nexit?


Poll: Is de Nexit een goed idee?
Ja
Nee
Tussenstand:

Ook een poll maken? Klik hier
  donderdag 17 januari 2019 @ 01:55:13 #2
377024 Quotidien
fetchez la vache
pi_184447964
Tuurlijk niet. Mensen die hier ja stemmen zijn echt super dom!
Ik ben nie hier voor de pingpong te schpelen
pi_184448007
EU staat op instorten. In Frankrijk neemt de druk nu enorm toe. EU schijt zeven kleuren dat Frankrijk valt. Ja we moeten het zinkend schip verlaten. Weer controle over eigen zeggenschap. Nederland en GB zijn niet te vergelijken. Daar heb je met andere sentimenten te maken.
Land of the free. Home of the brave.
pi_184448435
quote:
1s.gif Op donderdag 17 januari 2019 01:55 schreef Quotidien het volgende:
Tuurlijk niet. Mensen die hier ja stemmen zijn echt super dom!
Omdat?
Good intentions and tender feelings may do credit to those who possess them, but they often lead to ineffective — or positively destructive — policies ... Kevin D. Williamson
pi_184448439
Het Griekenland debacle was niets in vergelijking met wat ons te wachten staat als Italie of Frankrijk de handdoek in de ring werpt.

Vrijhandel? Prima. Samenwerking? Ook goed. Je laten regeren door anonieme ambtenaren in Brussel? Dat is geen goed plan.
Good intentions and tender feelings may do credit to those who possess them, but they often lead to ineffective — or positively destructive — policies ... Kevin D. Williamson
pi_184448462
Als we daarna een kans krijgen om weer een EEG te vormen met de buurlanden en landen met een soortgelijke cultuur (dus niet de Oost-Europese landen en landen rond de Middellandse Zee) wel, als de ego's uit Brussel ons dat niet gunnen niet.
Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
pi_184449299
Er is een minderheid die belang heeft, bij het voortbestaan van de EU en ‘in’ blijven van Nederland.
De EU is bedoeld om de grootste bedrijven te faciliteren met voor hun gunstige belastingconstructies. De eigenaren behoren tot de 1%. Daaronder is er een groep van 20% die direct verdient aan de 1%, dat zijn advocaten, ambtenaren, transportsector, banken en niet te vergeten de media. Die 20% zitten op sleutelposities waardoor zij de algemene mening en discussie bepalen.
Daaronder hangt de middengroep die het nakijken heeft en daar zo langzamerhand achter komt. De komende 20 jaar gaan de helft van de beroepen verdwijnen; deze kunnen als gevolg van de globalisering goedkoper geproduceerd worden door lagere lonenlanden. Niet alleen productie maar ook de dienstensector moet steeds goedkoper leveren door legale concurrentie van goedkope arbeidskrachten vanuit de EU. Denk aan Litouwen, Bulgarije, Roemenië. Een race naar de bottom wordt veroorzaakt door de EU/Brussel.

Het ligt er maar net aan wat je maatschappelijke positie is. De zgn.
PAYROL-voters zullen vóór stemmen en de middengroep tegen.
pi_184449352
Het was al geen goed idee. Brexit geeft heel goed aan waarom niet.
  Moderator donderdag 17 januari 2019 @ 08:04:03 #9
351614 crew  ijs_beer
ijskoud de lekkerste
pi_184449377
Je kunt beter proberen te veranderen aan de EU wat je niet bevalt, dan er pats boem uitstappen.
Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
Op donderdag 30 juli 2020 16:27 schreef Guanabana het volgende:Houdt @:ijs_beer een beetje van ouder? En dan niet 40 jaar ouder, maar laten we zeggen bijvoorbeeld, iets van 5 jaar ouder?
pi_184449413
Nee, natuurlijk niet.
pi_184449567
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 07:52 schreef Beobachter het volgende:
De komende 20 jaar gaan de helft van de beroepen verdwijnen; deze kunnen als gevolg van de globalisering goedkoper geproduceerd worden door lagere lonenlanden.
Ik geloof daar helemaal niets van. Bedrijven kunnen nu al niet genoeg personeel vinden, en dat zal dankzij de vergrijzing alleen maar erger worden.

Weet je wat het is, de EU is een succesformule: vrije handel en vrij verkeer van mensen zijn een enorme motor voor ontwikkelde economieën, zoals die van Duitsland en Nederland. Maar ook een blok aan het been voor landen die minder ontwikkeld zijn (Italie, Frankrijk, Portugal). Daar hoort ook een boek met regeltjes bij, en volksvertegenwoordigers die hun verantwoordelijkheid nemen.

En dat laatste, dat is een probleem. Zo lang het goed gaat, hoor je niemand over de EU klagen, maar when the shit hits the fan, dan zijn de mensen die je weg kunt stemmen niet te vinden, want je kunt helemaal niemand wegstemmen. De belangrijkste functie van de EU is om de EU te promoten. Er zitten behoorlijke weeffouten in het ontwerp van de EU, maar omdat de belangen te groot zijn, blijf je met de huidige EU aan een dood paard trekken.

Uitstappen en opnieuw beginnen, met een kleinere EU die duurzaam is en die bijvoorbeeld een dichtgetimmerd visabeleid heeft.

Geen bootjes meer. Geef mensen de tijd om aan globalisering te wennen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Lyrebird op 17-01-2019 09:26:20 ]
Good intentions and tender feelings may do credit to those who possess them, but they often lead to ineffective — or positively destructive — policies ... Kevin D. Williamson
  donderdag 17 januari 2019 @ 08:35:08 #12
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_184449597
Nederland is te klein en afhankelijk van de export en dergelijke om er enigszins gezond uit te kunnen stappen, dus nee. Dus ondanks dat de EU onwenselijke trekjes heeft is het over het geheel genomen de minst slechte beschikbare optie.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
pi_184449664
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 04:33 schreef Resistor het volgende:
Als we daarna een kans krijgen om weer een EEG te vormen met de buurlanden en landen met een soortgelijke cultuur (dus niet de Oost-Europese landen en landen rond de Middellandse Zee) wel, als de ego's uit Brussel ons dat niet gunnen niet.
De voorlopers zijn voor de handel opgericht en niet voor soortgelijke cultuur.
pi_184450236
De EU stelt ook wel een lekker voorbeeld met het Verenigd Koninkrijk, die is er alles aan gelegen om ze het zo moeilijk mogelijk te maken, zo dat de andere kindertjes uit de klas braaf blijven zitten.

Maar goed niet geheel verrassend na de ronduit schandalige behandeling die de Grieken hebben gekregen, die moesten ook kostte wat kost erin blijven en als voorbeeld gesteld worden.

We hadden er nooit in moeten stappen, maar nu we er eenmaal inzitten kunnen we er voorlopig beter in blijven. Want met de grondbeginselen van de EU is helemaal niks mis. Probleem is alleen dat we ondertussen een verkrachte versie er van hebben.
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_184450396
Ach, als doorvoerland voor de rest van Europa hebben we geen enkel belang bij de EU. Toch? 8)7
Een hond waarvoor je niet hoeft te bukken krijgt meer aaitjes.
pi_184450769
Uit de EU stappen is GEEN oplossing voor welk probleem dan ook. Alle redenen die in dit topic tot nu toe genoemd zijn waarom uit de EU stappen een goed idee zou zijn slaan de plank volledig mis. Economieën, banken en bedrijfsleven zijn ook zonder EU verregaand met elkaar verbonden. Valt Italie om dan zal Nederland daar met of zonder EU veel schade van ondervinden. Nederlandse bedrijven investeren ook in Italie, Frankrijk, Spanje, Portugal en welk land dan ook. Mensen zijn blijkbaar al totaal vergeten dat de vorige crisis in een NIET EU land is begonnen, namelijk de VS. Het enige wat uit de EU stappen oplevert is dat de invloed op het oplossen van een volgende crisis gemarginaliseerd wordt. Dus wel de schade, niet de invloed.

Ja maar de EU zit er alleen maar voor het bedrijfsleven. Alle extreem gunstige belastingconstructies voor het bedrijfsleven zijn ingevoerd door de nationale overheid. Tax rulings? Nationale overheid. Afschaffen van de dividend belasting? Nationale overheid. Omzet belasting verlagen? Nationale overheid. Gecompliceerde belastingwetgeving met mazen erin voor het bedrijfsleven om belasting weg te sluizen? Allemaal wetgeving ingevoerd door je raad het al onze eigen overheid. Daar heeft de EU geen fuck mee te maken. Met of zonder EU gaat onze overheid rustig door met het paaien van multinationals.

Overigens is er vanuit de EU al de nodige kritiek geweest op het Nederlandse belastingklimaat. Ook heeft de EU meerdere externe belastingparadijzen voor het bedrijfsleven onderdruk gezet om hervormingen door te voeren. Het probleem van de EU is overigens dat ze zeer veel moeite hebben om interne belastingparadijzen (zoals Nederland) aan te pakken omdat die landen wetgeving kunnen blokkeren en het proces zoveel mogelijk frustreren voor nationaal gewin. Overigens gaat de tax race to the bottom niet verdwijnen als je uit de EU stapt.

Het idee dat problemen als sneeuw voor de zon verdwijnen zodra je uit de EU stapt is een illusie. Net zoals het idee dat ze door de nationale overheid wel even opgelost gaan worden als je de EU stapt.
pi_184450892
quote:
1s.gif Op donderdag 17 januari 2019 10:00 schreef Beobachter het volgende:

[..]

Ik zal jou vertellen hoezeer de EU een succesformule is:

Ik ben actief in de farmaceutische logistiek en een voorbeeld van hoezeer we gepakt worden door de EU.

Vorig jaar kwamen er op Schiphol talloze zendingen grondstoffen binnen tegen kanker. Eiwitten tegen kanker in vaten van 70kg. Stonden voor 1.1mln euro op papier.
Vervolgens gingen de vaten dezelfde dag naar België, net over de grens. Nu stonden de vaten voor 6.1mln euro waarde op papier.
In België zijn de vaten een boekjaar in een gekoeld wharehouse blijven staan. Kortgeleden moesten we de vaten in België ophalen en ze op Schiphol aanleveren. Nu waren ze gekocht door een bedrijf uit de VS en deze had ze afgerekend voor 11.1mln USD per vat via een bedrijf in Ierland.
De vaten met grondstoffen worden in de VS tot pillen gemaakt en verkocht aan UW zorgverzekeraar!

Dan kun je toch niet spreken van een succesformule? Via de EU/Brussel vind er massafraude plaats.
Dit is wel behoorlijk schrijnend ja.
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_184451022
Iedereen die een Nexit een goed idee vindt overschat de macht van Nederland en onderschat het belang van handel voor onze economie
  donderdag 17 januari 2019 @ 10:45:07 #19
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_184451169
Je moet jezelf en onze medemens wel enorm haten wil je hier ja op antwoorden
pi_184452046
Een monetaire unie zonder politieke unie is per definitie geen houdbare situatie. De voorstanders van de EU hebben bewust eerst een monetaire unie ingevoerd om zo een politieke unie te forceren, echter er is geen draagvlak om van een handelsUnie naar een politieke unie / federatie te bewegen. Hoe meer duidelijk wordt dat de EU een (niet echt democratische) politieke unie wordt (met een muntunie die een transferunie wordt) hoe groter de roep om een NEXIT.

Nog een plaatje van hoe de landen zonder euro het toch beter doen

  donderdag 17 januari 2019 @ 11:53:21 #21
38114 beantherio
4900 op de schaal van Richter
pi_184452115
Nee, het is geen goed idee. En ik vertrouw niemand die zoiets durft voor te stellen: de argumenten voor zijn puur populisme en de risico's zijn heel makkelijk te beredeneren en heel ernstig.
  Redactie Games donderdag 17 januari 2019 @ 12:06:24 #22
436761 crew  Puddington
Ja, die nerd!
pi_184452271
Dit land kan het nog niet eens worden over de kleur van een fantasiefiguur, laat staan iets complex zoals een Nexit :')
Don't weep for the stupid, you'll be crying all day
  Moderator donderdag 17 januari 2019 @ 12:12:51 #23
54278 crew  Tijger_m
42
pi_184452365
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 01:59 schreef Scarface88 het volgende:
EU staat op instorten. In Frankrijk neemt de druk nu enorm toe. EU schijt zeven kleuren dat Frankrijk valt. Ja we moeten het zinkend schip verlaten. Weer controle over eigen zeggenschap. Nederland en GB zijn niet te vergelijken. Daar heb je met andere sentimenten te maken.
Omdat er protesten zijn in Frankrijk over Macrons beleid valt Frankrijk en verlaat het de EU?

Volgens mij heb je iets te veel geest verruimende middelen genomen. Ik kan mij levendig protesten in Frankrijk herinneren die flink wat heftiger waren dan deze.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  donderdag 17 januari 2019 @ 12:17:30 #24
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_184452418
De anti EU lui hebben doorgaans een dubbele agenda. Die vinden de EU maar lastig waar het gaat om het kunnen invoeren van dictatoriale maatregelen die meestal ingegeven zijn door vreemdelingenhaat.
pi_184453330
quote:
1s.gif Op donderdag 17 januari 2019 01:55 schreef Quotidien het volgende:
Tuurlijk niet. Mensen die hier ja stemmen zijn echt super dom!
Er vanuit gaande dat het VK niet meer bij de EU zit?
pi_184454150
quote:
1s.gif Op donderdag 17 januari 2019 01:38 schreef polderturk het volgende:
We hebben gezien hoe dramatisch en chaotisch het Brexit proces verloopt.
Dit is slechts politiek theater met als doel als VK in de EU te blijven en toch tegen het volk te kunnen zeggen: "We hebben ons uiterste best gedaan". Tevens wordt de boodschap aan inwoners van andere lidstaten gegeven dat ze het maar beter uit hun hoofd kunnen halen om de EU ooit nog te verlaten.

Best slim bedacht.
pi_184454552
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 14:23 schreef Wegenbouwer het volgende:

[..]

Dit is slechts politiek theater met als doel als VK in de EU te blijven en toch tegen het volk te kunnen zeggen: "We hebben ons uiterste best gedaan". Tevens wordt de boodschap aan inwoners van andere lidstaten gegeven dat ze het maar beter uit hun hoofd kunnen halen om de EU ooit nog te verlaten.

Best slim bedacht.
Vind je? Het ligt er toch behoorlijk dik op imo.
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_184455941
Nee natuurlijk is dat geen goed idee. Europa moet juist nu bij elkaar blijven. Wil de EU zich handhaven in de nieuwe wereldorde, waar de Russische, Amerikaanse en Chinese rijken elkaar beconcurreren, dan hebben we een handelsvermogen nodig. Dat kunnen we niet alleen.
my ambition is handicapped by my laziness
pi_184455968
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 16:19 schreef SlugGuts het volgende:
Nee natuurlijk is dat geen goed idee. Europa moet juist nu bij elkaar blijven. Wil de EU zich handhaven in de nieuwe wereldorde, waar de Russische, Amerikaanse en Chinese rijken elkaar beconcurreren, dan hebben we een handelsvermogen nodig. Dat kunnen we niet alleen.
Voor handelsvermogen heeft men de EU niet nodig samengezind voldoet daar al in.
pi_184456004
- Zie FB paasdagen geleden -

[ Bericht 80% gewijzigd door trein2000 op 17-01-2019 19:12:08 ]
pi_184457244
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 14:47 schreef Gohf046 het volgende:

[..]

Vind je? Het ligt er toch behoorlijk dik op imo.
Ze houden daar in ieder geval beter de schijn op dan in Nederland.

Eerst het verraad van Lissabon, waarbij na een overduidelijk "Nee" de grondwet met een paar kleine aanpassingen toch werd geratificeerd onder de naam verdrag van Lissabon. Was gelijk de laatste keer dat ik naar de stembus ben geweest trouwens.

Toen werd het volk na het Oekrainereferendum belazerd met het bekende inlegvelletje.

( En vorig jaar nog het referendum over de sleepwet, die volgens mij, ook weer na een "Nee" zo'n beetje in z'n geheel is doorgevoerd. )

De uitslag van de brexit is 2,5 jaar na dato in ieder geval nog niet in de prullenbak beland, al zijn ze daar nu wel dichtbij ben ik bang.

[ Bericht 4% gewijzigd door Wegenbouwer op 17-01-2019 17:29:57 ]
pi_184459658
Ik denk vooral dat dit een ingewikkeld vraagstuk is waarvoor je heel veel achtergrondkennis nodig hebt, dat de meesten onder ons echter met onderbuikgevoelens en frustratie menen te kunnen beantwoorden.
-
pi_184460112
Op de lange termijn is het een goed idee. Maar het is lastig om legitimatie te vinden voor de gevolgen op de korte termijn. Een tegenstelling die maar wat graag wordt gebruikt om een verdere integratie te legitimeren, voorbijgaand aan de behoeftes van individuele volken en hun zelfbeschikkingsrecht.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_184460150
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 16:19 schreef SlugGuts het volgende:
de Russische rijken
Hoeveel keer groter is de Russische economie dan de Nederlandse ook al weer?
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
  Moderator donderdag 17 januari 2019 @ 19:36:41 #35
54278 crew  Tijger_m
42
pi_184460388
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 19:23 schreef oranjevogel1 het volgende:
Op de lange termijn is het een goed idee. Maar het is lastig om legitimatie te vinden voor de gevolgen op de korte termijn. Een tegenstelling die maar wat graag wordt gebruikt om een verdere integratie te legitimeren, voorbijgaand aan de behoeftes van individuele volken en hun zelfbeschikkingsrecht.
Leg die lange termijn eens uit. Hoe gaat een doorvoer land op de lange termijn profiteren van het verlaten van de EU?
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  Moderator donderdag 17 januari 2019 @ 19:37:06 #36
54278 crew  Tijger_m
42
pi_184460397
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 19:26 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Hoeveel keer groter is de Russische economie dan de Nederlandse ook al weer?
De Russische economie heeft de omvang van de Benelux.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_184460408
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 19:36 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Hoe gaat een doorvoer land op de lange termijn profiteren van het verlaten van de EU?
Nederland is een doorvoer land geworden dankzij de EU?
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_184460415
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 19:37 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

De Russische economie heeft de omvang van de Benelux.
Oh... en daar zijn we dan bang voor? :?
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
  Moderator donderdag 17 januari 2019 @ 19:45:53 #39
54278 crew  Tijger_m
42
pi_184460566
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 19:37 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Oh... en daar zijn we dan bang voor? :?
6000 nucleaire wapens is het probleem, niet de Russische economie. Zonder kernwapens is Rusland inderdaad een dreumes op het wereldtoneel.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_184460596
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 19:45 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

6000 nucleaire wapens is het probleem
Ja, maar zijn die ook op ons gericht? En sinds wanneer is de EU een militaire factor, bij de weg?
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
  Moderator donderdag 17 januari 2019 @ 19:47:06 #41
54278 crew  Tijger_m
42
pi_184460597
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 19:37 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Nederland is een doorvoer land geworden dankzij de EU?
Ja. Ga maar eens goed kijken waar goederen die in Rotterdam binnenkomen heengaan, 40 jaar geleden was dat alleen naar Duitsland, dat is allang niet meer het geval.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  Moderator donderdag 17 januari 2019 @ 19:48:33 #42
54278 crew  Tijger_m
42
pi_184460620
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 19:47 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Ja, maar zijn die ook op ons gericht? En sinds wanneer is de EU een militaire factor, bij de weg?
Ik beweerde dat niet. Jij vroeg wat de economie van Rusland was. Ik gaf aan dat de Russische economie niet het punt is maar de Russische kernwapens. Ik weet niet hoe jij op het onderwerp van Rusland kwam.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_184460622
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 19:47 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Ja. Ga maar eens goed kijken waar goederen die in Rotterdam binnenkomen heengaan, 40 jaar geleden was dat alleen naar Duitsland, dat is allang niet meer het geval.
40 jaar geleden was dat ook niet enkel naar Duitsland. Een belangrijk deel van de groei kan worden toegerekend aan de val van het communisme, hetgeen geen verdienste van de EU is.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_184460628
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 19:48 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Ik beweerde dat niet. Jij vroeg wat de economie van Rusland was. Ik gaf aan dat de Russische economie niet het punt is maar de Russische kernwapens. Ik weet niet hoe jij op het onderwerp van Rusland kwam.
Misschien even de post lezen die ik citeerde? :?
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
  Moderator donderdag 17 januari 2019 @ 19:56:31 #45
54278 crew  Tijger_m
42
pi_184460770
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 19:48 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

40 jaar geleden was dat ook niet enkel naar Duitsland. Een belangrijk deel van de groei kan worden toegerekend aan de val van het communisme, hetgeen geen verdienste van de EU is.
Je hebt nog steeds niet vertelt hoe Nederland op de lange termijn kan profiteren van een Nexit.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_184460808
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 19:56 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Je hebt nog steeds niet vertelt hoe Nederland op de lange termijn kan profiteren van een Nexit.
Door de controle weer terug bij het volk te brengen en het volk verantwoordelijk te maken voor haar groei en ontwikkeling, zonder geld af te staan aan Duitsland.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
  Moderator donderdag 17 januari 2019 @ 19:59:02 #47
351614 crew  ijs_beer
ijskoud de lekkerste
pi_184460826
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 19:58 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Door de controle weer terug bij het volk te brengen en het volk verantwoordelijk te maken voor haar groei en ontwikkeling, zonder geld af te staan aan Duitsland.
Nogal een loze kreet.
Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
Op donderdag 30 juli 2020 16:27 schreef Guanabana het volgende:Houdt @:ijs_beer een beetje van ouder? En dan niet 40 jaar ouder, maar laten we zeggen bijvoorbeeld, iets van 5 jaar ouder?
  donderdag 17 januari 2019 @ 20:03:16 #48
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_184460909
Nee, dat is een buitengewoon slecht idee.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  Moderator donderdag 17 januari 2019 @ 20:06:49 #49
54278 crew  Tijger_m
42
pi_184460977
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 19:58 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Door de controle weer terug bij het volk te brengen en het volk verantwoordelijk te maken voor haar groei en ontwikkeling, zonder geld af te staan aan Duitsland.
Loze kreten dus en hoe staan wij geld af aan Duitsland, Duitsland is net als wij een netto
betaler aan de EU.

Wel ironisch dat je de Britse Brexiteers klakkeloos napraat, maar leg nou eens uit hoe Nederland daar beter van word? Wat levert dat op? Kom op, geen loze kreten maar harde, concrete zaken.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  donderdag 17 januari 2019 @ 20:30:51 #50
36461 Joppy
geen colaboy
pi_184461433
Zolang er een unie is waar Duitsland en Frankrijk inzitten, moet Nederland daar ook in blijven. Als Frankrijk of Duitaland uit de EU stapt, klapt de hele EU in elkaar. Dus NL moet in de EU blijven.

Nederland is economisch zeer sterk verbonden met de ons direct omringende landen. Veel meer dan het VK. Nederland zit als sinds eind jaren 40 in een douane unie met de Benelux. De Gulden was al vanaf begin jaren 80 gekoppeld aan de D-mark. Dus al ruim voor de invoering van de euro voerde NL geen zelfstandig monetair beleid.

Als Nederland besluit uit de EU te stappen, ga je eigenlijk meer dan 70 jaar terug in de tijd.

Wijzen naar andere europese landen die niet in de EU en/of euro zitten is zinloos. Geen enkel ander land (behalve Belgie) bevindt zich in een situatie zoals Nederland. De geografische, politieke en economische situaties van die landen zijn elk compleet anders, waardoor het voor hen misschien wel een goede keuze was om niet aan de EU/euro mee te doen.
Let the beat control your body!
pi_184476817
Goh, hoe deden we dan handel in de 17e eeuw zonder EU, we waren natuurlijk de paria van de wereld en niemand wilde handel met ons drijven.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  vrijdag 18 januari 2019 @ 17:47:00 #52
36461 Joppy
geen colaboy
pi_184477028
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 17:34 schreef raptorix het volgende:
Goh, hoe deden we dan handel in de 17e eeuw zonder EU, we waren natuurlijk de paria van de wereld en niemand wilde handel met ons drijven.
:')

Ja, je kan ook je (mobiele) telefoon en pc/laptop/tablet het huis/kantoor uit flikkeren en alleen nog communiceren via de post. Je kan gewoon overleven, maar je maakt het jezelf verdomd lastig als je op een normale manier wil meedraaien in de maatschappij.
Let the beat control your body!
pi_184477103
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 17:47 schreef Joppy het volgende:

[..]

:')

Ja, je kan ook je (mobiele) telefoon en pc/laptop/tablet het huis/kantoor uit flikkeren en alleen nog communiceren via de post. Je kan gewoon overleven, maar je maakt het jezelf verdomd lastig als je op een normale manier wil meedraaien in de maatschappij.
Het gaat erom dat je zonder dat je een unie bent prima handel kan drijven, dat heeft niets met technologische middelen te maken, overigens onderschat je denk ik hoe vernuftig men in die tijd was. Google maar eens op het Hawala systeem.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  vrijdag 18 januari 2019 @ 18:13:05 #54
36461 Joppy
geen colaboy
pi_184477468
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 17:34 schreef raptorix het volgende:
Goh, hoe deden we dan handel in de 17e eeuw zonder EU, we waren natuurlijk de paria van de wereld en niemand wilde handel met ons drijven.
Maar nu iets serieuzer, je kan de situatie in de 17e eeuw natuurlijk niet met nu vergeljken qua omvang en snelheid van de handel. Daarnaast was de republiek in die tijd in zekere zin inderdaad de paria van West-Europa. De 1e helft van 17e eeuw waren we nig volop in oorlog met de Spaanse habsburgers. En in het rampjaar 1672 werden we aangevallen door Frankrijk, enkele duitse gebieden en Engeland. Die oorlogen gingen voor een heel groot deel in de basis ook over de handel.

Als je het grotere plaatje bekijkt is het gebied van het huidige Nederland vanaf de hoge middeleeuwen altijd nauw betrokken geweest bij de economische en politieke ontwikkelingen in west-Europa. Veel Nederlandse steden zijn ook lid geweest van het Hanzeverbond, een handelsunie.
Enkel in de periode na Napoleon cq belgische onafhankelijkheid tot aan WO2 was NL neutraal en niet gelieerd met de andere machten. Dat was in die periode overigens ook de meest logische keuze. Aan de ene kant had je Engeland die de wereldzeeen beheersten en de kaapkolonie hadden overgenomen. Ruzie met Engeland betekent dat NL kon worden afgesneden van de kolonies. Aan de andere kant had je het opkomende Pruisen dat in het huidige Duitsland steeds machtiger werd en ook economisch steeds sterker werd. Pruisen/Duitsland had de macht om Nederland militair over land te bedreigen.
Let the beat control your body!
  vrijdag 18 januari 2019 @ 18:24:43 #55
36461 Joppy
geen colaboy
pi_184477663
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 17:51 schreef raptorix het volgende:

[..]

Het gaat erom dat je zonder dat je een unie bent prima handel kan drijven, dat heeft niets met technologische middelen te maken, overigens onderschat je denk ik hoe vernuftig men in die tijd was. Google maar eens op het Hawala systeem.
Het gaat mij ook niet om de technologische middelen (dat was een analogie, voor het geval je dat niet begreep). Het gaat mij er om dat je het zelf erg lastig maakt als je uit de unie stapt. Niet dat het onmogelijk is.

Zolang de rest van West-Europa in de EU zit, heeft NL er niks aan om er uit te stappen. Dan zullen we op heel veel gebieden nog steeds moeten voldoen aan EU-regels. Simpelweg omdat onze buren onze belangrijkste handelspartners zijn.

Dus ja, we kunnen handeldrijven zonder EU, maar dat zal grotendeels op voorwaarden van de EU zijn. Dus wat schieten we daarmee op? Nog afgezien van douane-controles etc...
Let the beat control your body!
pi_184477818
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 09:35 schreef Gohf046 het volgende:
De EU stelt ook wel een lekker voorbeeld met het Verenigd Koninkrijk, die is er alles aan gelegen om ze het zo moeilijk mogelijk te maken, zo dat de andere kindertjes uit de klas braaf blijven zitten.

Maar goed niet geheel verrassend na de ronduit schandalige behandeling die de Grieken hebben gekregen, die moesten ook kostte wat kost erin blijven en als voorbeeld gesteld worden.

We hadden er nooit in moeten stappen, maar nu we er eenmaal inzitten kunnen we er voorlopig beter in blijven. Want met de grondbeginselen van de EU is helemaal niks mis. Probleem is alleen dat we ondertussen een verkrachte versie er van hebben.
Dan heb jij een iets andere mening dan FvD
pi_184478250
De EU belemmert onze handel met landen buiten de EU. We kunnen beter uit de EU gaan en zelf handelsverdragen sluiten. Met de Brexit groeit 'de rest van de wereld' weer een stukje. Ik denk zelf dat er daarna vanzelf meer landen zullen afhaken. Het geld wat de EU over de balk smijt moet toch worden opgehoest. Straks betaalt het VK niet meer mee. Dat wordt al ruzie. Als Nederland ook niet meer mee betaalt, wordt het helemaal een probleem. Ik denk dat Noorwegen wel eens vrij snel uit de EER kan stappen, als ze een goede deal krijgen met het VK.
pi_184478448
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 18:59 schreef Benger het volgende:
De EU belemmert onze handel met landen buiten de EU. We kunnen beter uit de EU gaan en zelf handelsverdragen sluiten. Met de Brexit groeit 'de rest van de wereld' weer een stukje. Ik denk zelf dat er daarna vanzelf meer landen zullen afhaken. Het geld wat de EU over de balk smijt moet toch worden opgehoest. Straks betaalt het VK niet meer mee. Dat wordt al ruzie. Als Nederland ook niet meer mee betaalt, wordt het helemaal een probleem. Ik denk dat Noorwegen wel eens vrij snel uit de EER kan stappen, als ze een goede deal krijgen met het VK.
Je bent het niet eens met de sancties tegen Rusland?
pi_184478483
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 19:10 schreef zakjapannertje het volgende:

[..]

Je bent het niet eens met de sancties tegen Rusland?
Nee, met het feit dat wij Europese industrieën beschermen via importheffingen.
  vrijdag 18 januari 2019 @ 19:23:57 #60
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_184478701
Ja is echt jezelf voor je bek slaan.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_184478957
Een Nexit lijkt me absoluut geen goed idee maar de huidige EU is een gedrocht dat enkel de belangen van het grootkapitaal dient.
pi_184479420
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 19:12 schreef Benger het volgende:

[..]

Nee, met het feit dat wij Europese industrieën beschermen via importheffingen.
De EU heeft met Japan, ook een industriële grootmacht, juist een handelsverdrag, met ingang vanaf 2019, gesloten dat importheffingen bijna helemaal ongedaan maakt:
quote:
De JEFTA, de Japan EU Free Trade Agreement, wordt wel het auto en kaas-akkoord genoemd. Het akkoord verlaagt veel importtarieven drastisch of schaft ze zelfs af. Zo verdwijnt de Europese heffing van 10 procent op Japanse auto's. Japan verlaagt de importheffingen op kaas, wijn, zuivel en vlees. Op vlees wordt nu nog een heffing gelegd van 40 procent, op chocolade tot 30 procent, op wijn 15 procent en kaas tot 40 procent.

De importtarieven worden voor 99 procent van de Japanse goederen afgeschaft en voorlopig voor 94 procent voor de Europese goederen, maar dat wordt in een paar jaar ook 99 procent.
https://nos.nl/artikel/22(...)-handelsakkoord.html
pi_184481424
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 19:51 schreef zakjapannertje het volgende:

[..]

De EU heeft met Japan, ook een industriële grootmacht, juist een handelsverdrag, met ingang vanaf 2019, gesloten dat importheffingen bijna helemaal ongedaan maakt:

[..]

https://nos.nl/artikel/22(...)-handelsakkoord.html
..bijna... Het kan een stuk beter.
pi_184481985
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 10:15 schreef Hugo862 het volgende:
Uit de EU stappen is GEEN oplossing voor welk probleem dan ook. Alle redenen die in dit topic tot nu toe genoemd zijn waarom uit de EU stappen een goed idee zou zijn slaan de plank volledig mis. Economieën, banken en bedrijfsleven zijn ook zonder EU verregaand met elkaar verbonden. Valt Italie om dan zal Nederland daar met of zonder EU veel schade van ondervinden. Nederlandse bedrijven investeren ook in Italie, Frankrijk, Spanje, Portugal en welk land dan ook. Mensen zijn blijkbaar al totaal vergeten dat de vorige crisis in een NIET EU land is begonnen, namelijk de VS. Het enige wat uit de EU stappen oplevert is dat de invloed op het oplossen van een volgende crisis gemarginaliseerd wordt. Dus wel de schade, niet de invloed.

^O^ ^O^ ^O^
pi_184486437
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 04:14 schreef Lyrebird het volgende:
Het Griekenland debacle was niets in vergelijking met wat ons te wachten staat als Italie of Frankrijk de handdoek in de ring werpt.

Vrijhandel? Prima. Samenwerking? Ook goed. Je laten regeren door anonieme ambtenaren in Brussel? Dat is geen goed plan.
Maar is een ambtenaar in Den Haag dan zoveel beter?
Honey ! Take me drunk, i am home !
pi_184487009
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 02:33 schreef LangeTabbetje het volgende:

[..]

Maar is een ambtenaar in Den Haag dan zoveel beter?
Zolang deze wordt aangestuurd door een regering die we kunnen wegsturen wel.

Het draait hier om verantwoordelijkheid dragen. Wie of wat is verantwoordelijk, en wie kunnen we ter verantwoordelijkheid roepen als het fout gaat?
Good intentions and tender feelings may do credit to those who possess them, but they often lead to ineffective — or positively destructive — policies ... Kevin D. Williamson
pi_184487066
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 07:52 schreef Beobachter het volgende:
Er is een minderheid die belang heeft, bij het voortbestaan van de EU en ‘in’ blijven van Nederland.
De EU is bedoeld om de grootste bedrijven te faciliteren met voor hun gunstige belastingconstructies. De eigenaren behoren tot de 1%. Daaronder is er een groep van 20% die direct verdient aan de 1%, dat zijn advocaten, ambtenaren, transportsector, banken en niet te vergeten de media. Die 20% zitten op sleutelposities waardoor zij de algemene mening en discussie bepalen.

Is dat de EU ja? En ik maar denken dat Zwitserland, Liechtenstein, Monaco, de Kaaimaneilanden enzovoorts helemaal niet in de EU liggen...
pi_184487366
Nu zijn partijen als PVV en FvD ook heel rustig.
Als VK makkelijk uit de EU stapte en het goed/beter ging
hoorde je wel meer
pi_184489263
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 18:59 schreef Benger het volgende:
De EU belemmert onze handel met landen buiten de EU. We kunnen beter uit de EU gaan en zelf handelsverdragen sluiten. Met de Brexit groeit 'de rest van de wereld' weer een stukje. Ik denk zelf dat er daarna vanzelf meer landen zullen afhaken. Het geld wat de EU over de balk smijt moet toch worden opgehoest. Straks betaalt het VK niet meer mee. Dat wordt al ruzie. Als Nederland ook niet meer mee betaalt, wordt het helemaal een probleem. Ik denk dat Noorwegen wel eens vrij snel uit de EER kan stappen, als ze een goede deal krijgen met het VK.
De EU heeft handelsverdragen met de hele wereld die je kwijtraakt als je uit de EU stapt. En als kleine Nederland zullen we nooit maar dan ook nooit de voorwaarden krijgen die een enorm handelsblok als de EU heeft bedongen. Naïeve gedachte.
pi_184489828
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 11:20 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

De EU heeft handelsverdragen met de hele wereld die je kwijtraakt als je uit de EU stapt. En als kleine Nederland zullen we nooit maar dan ook nooit de voorwaarden krijgen die een enorm handelsblok als de EU heeft bedongen. Naïeve gedachte.
Je zou maar eens in Zwitserland of Noorwegen wonen...

Het kan best zijn dat je met EU voorwaarden nu voordelig uitbent, maar wij zijn de koelies van Europa.

Dat terwijl je bijvoorbeeld met het werk van ASML veel meer toegevoegde waarde creëert.

De Zwitsers snappen dat veel beter met hun koekoeksklokken.
Good intentions and tender feelings may do credit to those who possess them, but they often lead to ineffective — or positively destructive — policies ... Kevin D. Williamson
pi_184490268
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 12:01 schreef Lyrebird het volgende:

[..]

Je zou maar eens in Zwitserland of Noorwegen wonen...

Het kan best zijn dat je met EU voorwaarden nu voordelig uitbent, maar wij zijn de koelies van Europa.

Dat terwijl je bijvoorbeeld met het werk van ASML veel meer toegevoegde waarde creëert.

De Zwitsers snappen dat veel beter met hun koekoeksklokken.
Zwitserland en Noorwegen zitten allebei in de Single Market en betalen dus contributie en volgen Europese regels zonder dat ze enige zeggenschap hebben. Vind jij dat een betere deal? Om nog maar te zwijgen over het feit dat Noorwegen en Zwitserland een hele andere economische structuur hebben dan Nederland en dus ook hele andere belangen binnen hun relatie met de EU.

Je opmerking over ASML kan ik niet plaatsen, wordt ASML tegengewerkt door de EU ofzo? Wat bedoel je daarmee?
pi_184490499
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 10:23 schreef Gohf046 het volgende:

[..]

Dit is wel behoorlijk schrijnend ja.
Ik ben trouwens nog een ding vergeten.
Praktisch alle grondstoffen voor de medicijnen die wij slikken en de farmaceuten ‘produceren’ komen uit India of China.
Ook dat anti-kanker eiwit in genoemd voorbeeld.
pi_184490545
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 11:20 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

De EU heeft handelsverdragen met de hele wereld die je kwijtraakt als je uit de EU stapt. En als kleine Nederland zullen we nooit maar dan ook nooit de voorwaarden krijgen die een enorm handelsblok als de EU heeft bedongen. Naïeve gedachte.
Een handelsverdrag is in 48 uur te maken, dus al die handelsverdragen kwijtraken is geen onoverkomelijk probleem.
  Moderator zaterdag 19 januari 2019 @ 12:48:02 #74
54278 crew  Tijger_m
42
pi_184490596
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 18:59 schreef Benger het volgende:
De EU belemmert onze handel met landen buiten de EU. We kunnen beter uit de EU gaan en zelf handelsverdragen sluiten. Met de Brexit groeit 'de rest van de wereld' weer een stukje. Ik denk zelf dat er daarna vanzelf meer landen zullen afhaken. Het geld wat de EU over de balk smijt moet toch worden opgehoest. Straks betaalt het VK niet meer mee. Dat wordt al ruzie. Als Nederland ook niet meer mee betaalt, wordt het helemaal een probleem. Ik denk dat Noorwegen wel eens vrij snel uit de EER kan stappen, als ze een goede deal krijgen met het VK.
Hoe dan? Hoe belemmert de EU ons handel te drijven en waarom drijven wij succesvol handel met de hele wereld in de EU?
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  Moderator zaterdag 19 januari 2019 @ 12:49:37 #75
54278 crew  Tijger_m
42
pi_184490613
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 12:45 schreef Beobachter het volgende:

[..]

Een handelsverdrag is in 48 uur te maken, dus al die handelsverdragen kwijtraken is geen onoverkomelijk probleem.
Nee, dat is pure onzin. Maar goed, als dat zo is dan kan je vast wel een handelsverdrag noemen wat in 48 uur gemaakt is. Put up or shut up.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  Moderator zaterdag 19 januari 2019 @ 12:51:06 #76
54278 crew  Tijger_m
42
pi_184490635
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 12:01 schreef Lyrebird het volgende:

[..]

Je zou maar eens in Zwitserland of Noorwegen wonen...

Het kan best zijn dat je met EU voorwaarden nu voordelig uitbent, maar wij zijn de koelies van Europa.

Dat terwijl je bijvoorbeeld met het werk van ASML veel meer toegevoegde waarde creëert.

De Zwitsers snappen dat veel beter met hun koekoeksklokken.
Wij zijn nog nooit zo rijk geweest, de middenklasse in Nederland is nog nooit zo groot geweest en we laagste inkomensongelijkheid ter wereld maar wij zijn de koelies.

Yah. Klinkt logisch.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_184490829
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 19:51 schreef zakjapannertje het volgende:

[..]

De EU heeft met Japan, ook een industriële grootmacht, juist een handelsverdrag, met ingang vanaf 2019, gesloten dat importheffingen bijna helemaal ongedaan maakt:
Slechte zaak. Dit zal alleen maar leiden tot meer niet-tarifaire belemmeringen. Liever transparante importheffingen, dan slinkse niet-tarifaire belemmeringen.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_184491020
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 12:25 schreef westwoodblvd het volgende:
Zwitserland en Noorwegen zitten allebei in de Single Market
Zwitserland is geen lid van de EER.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_184491079
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 12:51 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Wij zijn nog nooit zo rijk geweest, de middenklasse in Nederland is nog nooit zo groot geweest en we laagste inkomensongelijkheid ter wereld maar wij zijn de koelies.
Misschien ook eens even kijken naar de vermogensongelijkheid?
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_184491268
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 13:14 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Zwitserland is geen lid van de EER.
Dat heb ik ook niet geclaimd.
pi_184491276
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 12:45 schreef Beobachter het volgende:

[..]

Een handelsverdrag is in 48 uur te maken, dus al die handelsverdragen kwijtraken is geen onoverkomelijk probleem.
_O- :')
pi_184491287
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 12:49 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Nee, dat is pure onzin. Maar goed, als dat zo is dan kan je vast wel een handelsverdrag noemen wat in 48 uur gemaakt is. Put up or shut up.
Tweede nafta verdrag bv
pi_184491302
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 13:24 schreef Beobachter het volgende:

[..]

Tweede nafta verdrag bv
Dat is in 2 dagen uitonderhandeld? Ga toch weg man. Je weet niet waar je het over hebt.
pi_184491306
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 13:23 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Dat heb ik ook niet geclaimd.
Dat impliceert onderdeel zijn van de "Single Market" wel.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_184491317
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 13:25 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Dat impliceert onderdeel zijn van de "Single Market" wel.
Nee hoor, de Europese Economische Ruimte en de interne markt zijn twee verschillende dingen. Dat jij die twee niet uit elkaar kan houden ligt niet aan mij.
pi_184491537
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 13:25 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Nee hoor, de Europese Economische Ruimte en de interne markt zijn twee verschillende dingen.
Het een is het gevolg van een ander.

Of kun jij anders uitleggen waarom ik invoerheffingen moet betalen als Nederlandse vis in Zwitserland invoer?



Is dat een voorbeeld van een gemeenschappelijke markt, soms? :?
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_184492000
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 13:39 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Het een is het gevolg van een ander.

Of kun jij anders uitleggen waarom ik invoerheffingen moet betalen als Nederlandse vis in Zwitserland invoer?

[ afbeelding ]

Is dat een voorbeeld van een gemeenschappelijke markt, soms? :?
Je haalt van alles door elkaar. Zwitserland zit niet in de douane unie, dus daarom moet je importheffingen betalen als je iets importeert. Een douane unie is iets anders dan de interne markt wat weer iets anders is dan de EER.
pi_184493703
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 12:25 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Zwitserland en Noorwegen zitten allebei in de Single Market en betalen dus contributie en volgen Europese regels zonder dat ze enige zeggenschap hebben. Vind jij dat een betere deal? Om nog maar te zwijgen over het feit dat Noorwegen en Zwitserland een hele andere economische structuur hebben dan Nederland en dus ook hele andere belangen binnen hun relatie met de EU.
Onze zeggenschap is een wassen neus.

Dat is nou net het probleem met de EU. We hebben niets te zeggen. Of ben je ons referendum, het referendum van de Fransen vergeten? In volle vaart zal de trein door blijven denderen.

quote:
Je opmerking over ASML kan ik niet plaatsen, wordt ASML tegengewerkt door de EU ofzo? Wat bedoel je daarmee?
Dat je beter kunt verdienen met high dan met het verplaatsen van producten. Op iedere waferstepper zit bijna 50% winst.
Good intentions and tender feelings may do credit to those who possess them, but they often lead to ineffective — or positively destructive — policies ... Kevin D. Williamson
pi_184493878
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 16:03 schreef Lyrebird het volgende:

[..]

Onze zeggenschap is een wassen neus.

Dat is nou net het probleem met de EU. We hebben niets te zeggen. Of ben je ons referendum, het referendum van de Fransen vergeten? In volle vaart zal de trein door blijven denderen.

[..]

Dat je beter kunt verdienen met high dan met het verplaatsen van producten. Op iedere waferstepper zit bijna 50% winst.
Onzin. Ieder voorstel moet worden goedgekeurd door een Raad waar de door ons gekozen regering in zit en door een parlement waar door ons gekozen parlementariërs inzitten.

En je punt over ASML raakt echt kant noch wal. Wat wil je nou eigenlijk zeggen? Wij verdienen in Nederland ons geld toch ook deels door hightech? En we zitten in de EU. Op wat voor manier wordt dat belemmerd door de EU? Sterker nog, wanneer we uit de EU stappen zijn zulke sectoren de eerste die geraakt worden. Geen kennismigratie meer, geen vrij verkeer van benodigde onderdelen en grondstoffen, geen subsidies voor innovatieve projecten, hoge exporttarieven voor eindproducten die geëxporteerd worden. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Slaat echt nergens op, bijna te bizar voor woorden dat je uitgerekend dit aangrijpt in een poging tegen de EU te agenderen
  Moderator zaterdag 19 januari 2019 @ 16:17:11 #90
54278 crew  Tijger_m
42
pi_184493891
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 13:16 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Misschien ook eens even kijken naar de vermogensongelijkheid?
Dat heb ik gedaan. Ik geef de feiten weer.

Heb jij al bedacht hoe Nederland beter af gaat zijn op de lange termijn zonder de EU?
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  Moderator zaterdag 19 januari 2019 @ 16:17:52 #91
54278 crew  Tijger_m
42
pi_184493902
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 13:24 schreef Beobachter het volgende:

[..]

Tweede nafta verdrag bv
De Trump deal? Duurde langer dan dat en was gewoon een copie van de eerste met een andere naam.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_184493991
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 14:09 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Je haalt van alles door elkaar.
We zullen nog wel eens zien wie hier van alles door elkaar haalt.
quote:
Zwitserland zit niet in de douane unie,
Noorwegen ook niet. dus?
quote:
Een douane unie is iets anders dan de interne markt wat weer iets anders is dan de EER.
precies. Ook zonder deel te zijn van de douane unie, kun je deel uitmaken van de interne markt, wat de EER lidstaten ook doen.

Een interne markt is een gebied waarbinnen productiefactoren (goederen, personen, diensten en kapitaal) zich vrijelijk kunnen bewegen.

Als je dus een vis in Nederland vangt kun je deze vrij, dat wil zeggen zonder tarieven, door het hele gebied laten bewegen. Als je dan voor je Nederlandse vis invoerheffingen moet betalen, kun je niet zeggen dat Zwitserland en Nederland deel uit maken van een interne markt.

Kijken we daarentegen naar de overeenkomst betreffende de europese economische ruimte, dan zien we in artikel 2:

quote:
Ten einde de in lid 1 genoemde doelstellingen te bereiken, voorziet de associatie, in overeenstemming met de bepalingen van deze Overeenkomst, in:
a) het vrije verkeer van goederen,
b) het vrije verkeer van personen,
c) het vrije verkeer van diensten,
d) het vrije verkeer van kapitaal,
e) de totstandbrenging van een systeem waardoor wordt gewaarborgd dat de mededinging niet wordt vervalst en dat de mededingingsregels gelijkelijk worden na ­ gekomen, alsmede
f ) nauwere samenwerking op andere gebieden, zoals onderzoek en ontwikkeling, het milieu, het onderwijs en het sociaal beleid.
Vervolgens lezen we over het vrije verkeer van goederen in artikel 10:

quote:
In- en uitvoerrechten en heffingen van gelijke werking zijn tussen de overeenkomstsluitende partijen verboden. Onverminderd de in Protocol 5 opgenomen regelingen geldt zulks eveneens voor douanerechten van fiscale aard.
Diengevolge wordt er in Noorwegen geen invoerrechten berekend over Nederlandse vis, omdat Noorwegen in tegenstelling tot Zwitserland deel uit maakt van de interne markt en het diengevolge Noorwegen verboden is om invoerrechten te heffen. Zwitserland daarentegen maakt geen deel uit van de interne markt en is vrij (zoals we in het voorbeeld uit mijn vorige post hebben kunnen zien) om invoerrechten te rekenen op Nederlandse vis, in zoverre ze niet anders overeengekomen zijn in bilaterale verdragen met de EU.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_184496672
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 13:04 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Slechte zaak. Dit zal alleen maar leiden tot meer niet-tarifaire belemmeringen. Liever transparante importheffingen, dan slinkse niet-tarifaire belemmeringen.
Perfecter kan dit handelsverdrag dus niet meer worden, want volgens Benger blijven er nog genoeg importheffingen tussen Japan en de EU bestaan.
pi_184497126
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 16:25 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

We zullen nog wel eens zien wie hier van alles door elkaar haalt.

[..]

Noorwegen ook niet. dus?

[..]

precies. Ook zonder deel te zijn van de douane unie, kun je deel uitmaken van de interne markt, wat de EER lidstaten ook doen.

Een interne markt is een gebied waarbinnen productiefactoren (goederen, personen, diensten en kapitaal) zich vrijelijk kunnen bewegen.

Als je dus een vis in Nederland vangt kun je deze vrij, dat wil zeggen zonder tarieven, door het hele gebied laten bewegen. Als je dan voor je Nederlandse vis invoerheffingen moet betalen, kun je niet zeggen dat Zwitserland en Nederland deel uit maken van een interne markt.

Kijken we daarentegen naar de overeenkomst betreffende de europese economische ruimte, dan zien we in artikel 2:

[..]

Vervolgens lezen we over het vrije verkeer van goederen in artikel 10:

[..]

Diengevolge wordt er in Noorwegen geen invoerrechten berekend over Nederlandse vis, omdat Noorwegen in tegenstelling tot Zwitserland deel uit maakt van de interne markt en het diengevolge Noorwegen verboden is om invoerrechten te heffen. Zwitserland daarentegen maakt geen deel uit van de interne markt en is vrij (zoals we in het voorbeeld uit mijn vorige post hebben kunnen zien) om invoerrechten te rekenen op Nederlandse vis, in zoverre ze niet anders overeengekomen zijn in bilaterale verdragen met de EU.
Een hele lap tekst maar het verandert niets aan het feit dat ik niet heb geclaimd dat Zwitserland in de EER zit, en dat de EER niet hetzelfde is als de interne markt. Snap dus niet precies wat je punt is.
pi_184497184
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 19:30 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Een hele lap tekst maar het verandert niets aan het feit dat ik niet heb geclaimd dat Zwitserland in de EER zit, en dat de EER niet hetzelfde is als de interne markt. Snap dus niet precies wat je punt is.
Zwitserland maakt geen deel uit van de interne markt, hetgeen jij wel claimt. Typisch ook dat je niet inhoudelijk op mijn post ingaat.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_184497223
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 19:33 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Zwitserland maakt geen deel uit van de interne markt, hetgeen jij wel claimt. Typisch ook dat je niet inhoudelijk op mijn post ingaat.
Zwitserland doet door middel van een reeks bilaterale verdragen mee in de Europese interne markt. Ga je nu echt een semantische discussie voeren over wat "in" de interne markt betekent? Beetje treurig.

En er valt vrij weinig inhoudelijk te reageren op je post, er staat niks in wat ik niet al wist en er staat evenmin iets in dat iets tegenspreekt wat ik gezegd heb. Dusja.
pi_184497489
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 19:36 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Zwitserland doet door middel van een reeks bilaterale verdragen mee in de Europese interne markt.
Op bepaalde terreinen wel. Daarmee kun je Zwitserland en Noorwegen nog niet gelijk stellen en is behalve de feitelijk onjuiste bewering dat Zwitserland deel uit maakt van de interne markt het volgende ook onjuist:
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 12:25 schreef westwoodblvd het volgende:
Zwitserland en Noorwegen zitten allebei in de Single Market en betalen dus contributie en volgen Europese regels zonder dat ze enige zeggenschap hebben.
Zwitserland heeft in tegenstelling tot Noorwegen wel degelijk enige zeggenschap, daar ze niet via de EER gebonden zijn.
quote:
Ga je nu echt een semantische discussie voeren over wat "in" de interne markt betekent? Beetje treurig.
Ik vind het eerder treurig dat jij mij er van beticht dingen door elkaar te halen, terwijl blijkt dat jouw eigen posts feitelijke onjuistheden bevatten. Niet dat ik denk dat ad hominem aanvallen van toegevoegde waarde zijn in deze discussie. Wederom een zwaktebod geiniteerd aan jouw zijde van de discussie.
quote:
En er valt vrij weinig inhoudelijk te reageren op je post, er staat niks in wat ik niet al wist en er staat evenmin iets in dat iets tegenspreekt wat ik gezegd heb. Dusja.
Wel. Eerder stelde jij dat de invoerheffingen die Zwitserland heft over EU-goederen voortkomen uit het feit dat Zwitserland niet in de douane unie zit. Zoals ik in mijn post heb betoogd is dit een onjuiste gedachtegang: Zwitserland heft invoerheffingen over bepaalde EU-goederen vanwege het feit dat het geen deel is van de interne markt. Noorwegen maakt evenals Zwitserland geen deel uit van de douane unie, maar is als deel van de interne markt gebonden aan de EU regels.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_184498153
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 19:53 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Op bepaalde terreinen wel. Daarmee kun je Zwitserland en Noorwegen nog niet gelijk stellen en is behalve de feitelijk onjuiste bewering dat Zwitserland deel uit maakt van de interne markt het volgende ook onjuist:

[..]

Zwitserland heeft in tegenstelling tot Noorwegen wel degelijk enige zeggenschap, daar ze niet via de EER gebonden zijn.

[..]

Ik vind het eerder treurig dat jij mij er van beticht dingen door elkaar te halen, terwijl blijkt dat jouw eigen posts feitelijke onjuistheden bevatten. Niet dat ik denk dat ad hominem aanvallen van toegevoegde waarde zijn in deze discussie. Wederom een zwaktebod geiniteerd aan jouw zijde van de discussie.

[..]

Wel. Eerder stelde jij dat de invoerheffingen die Zwitserland heft over EU-goederen voortkomen uit het feit dat Zwitserland niet in de douane unie zit. Zoals ik in mijn post heb betoogd is dit een onjuiste gedachtegang: Zwitserland heft invoerheffingen over bepaalde EU-goederen vanwege het feit dat het geen deel is van de interne markt. Noorwegen maakt evenals Zwitserland geen deel uit van de douane unie, maar is als deel van de interne markt gebonden aan de EU regels.
Ik heb Zwitserland en Noorwegen ook niet gelijkgesteld. Je verzint er van alles bij. Een lidstaat van de EER heeft juist meer zeggenschap dan Zwitserland daar deze landen door middel van het EEA Joint Committee, Parliamentary Committee en het Consultative Committee mede gehoord worden bij het vormgeven van beleid dat ook hen raakt. De enige zeggenschap die Zwitserland heeft is dat ze de bilaterale verdragen met de EU kunnen opzeggen. Ik weet dat ik je er niet opag wijzen dat je dingen door elkaar haalt maar veel anders kan ik er hier ook niet van maken.

Ten slotte: de reden dat Zwitserland wel invoerheffingen betaald en Noorwegen niet, komt door het feit dat Zwitserland, net als Noorwegen inderdaad, niet in de Europese Douane unie zit. Noorwegen is echter vrijgesteld op grond van het feit dat Noorwegen in de EEA zit. De uitgangspositie is Zwitserland, niet Noorwegen. Je doet voortdurend alsof je me 'betrapt' op een onjuistheid terwijl dat vervolgens gebaseerd blijkt te zijn op jouw foute interpretatie van mijn woorden. Beetje vermoeiend.

Overigens, wel grappig gezien je voorbeeld van vis, de meeste Noorse vis en ander voedsel valt namelijk niet onder de vrijstelling en daar moet dus ook gewoon importtatieven over worden betaald.
pi_184498188
Maargoed, voordat we eindeloos over de technische details van de Douaneunie, EEA, EFTA en bilaterale handelsverdragen tussen Zwitserland en de EU gaan bakkeleien kunnen we beter weer gewoon on topic gaan.
pi_184498482
Zolang we niet volledig zelfvoorzienend zijn zie ik weinig voordelen om uit de EU te stappen.
pi_184498555
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 20:27 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Ik heb Zwitserland en Noorwegen ook niet gelijkgesteld. Je verzint er van alles bij. Een lidstaat van de EER heeft juist meer zeggenschap dan Zwitserland daar deze landen door middel van het EEA Joint Committee, Parliamentary Committee en het Consultative Committee mede gehoord worden bij het vormgeven van beleid dat ook hen raakt. De enige zeggenschap die Zwitserland heeft is dat ze de bilaterale verdragen met de EU kunnen opzeggen. Ik weet dat ik je er niet opag wijzen dat je dingen door elkaar haalt maar veel anders kan ik er hier ook niet van maken.
Eerder stelde je nog:

quote:
1s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 12:25 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Zwitserland en Noorwegen zitten allebei in de Single Market en betalen dus contributie en volgen Europese regels zonder dat ze enige zeggenschap hebben.
En nu stel je ineens dat Noorwegen (EER lidstaten) zeggenschap heeft en ook nog meer dan Zwitserland. Ten eerste toont dit maar weer eens aan, dat het je post aan enige constistentie ontbreekt. Ten tweede valt er over te twisten wie er meer zeggenschap heeft: De mate van Europese integratie van Noorwegen respectievelijk Zwitserland tonen voornamelijk aan dat Noorwegen blind Europese wetgeving implementeerd, daar waar Zwitserland meer oog heeft voor de nationale belangen. Jouw opinie dat de EER lidstaten meer zeggenschap hebben dan Zwitserland is dan ook opmerkelijk.
quote:
Ten slotte: de reden dat Zwitserland wel invoerheffingen betaald en Noorwegen niet, komt door het feit dat Zwitserland, net als Noorwegen inderdaad, niet in de Europese Douane unie zit. Noorwegen is echter vrijgesteld op grond van het feit dat Noorwegen in de EEA zit. De uitgangspositie is Zwitserland, niet Noorwegen. Je doet voortdurend alsof je me 'betrapt' op een onjuistheid terwijl dat vervolgens gebaseerd blijkt te zijn op jouw foute interpretatie van mijn woorden. Beetje vermoeiend.

Overigens, wel grappig gezien je voorbeeld van vis, de meeste Noorse vis en ander voedsel valt namelijk niet onder de vrijstelling en daar moet dus ook gewoon importtatieven over worden betaald.
In dit stuk sla je de plank mis. Ik heb eigenlijk geen zin om mijn voorgaande post nog een maal te herhalen.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
  zaterdag 19 januari 2019 @ 20:54:05 #102
80382 manny
30 is best veel
pi_184498750
als je kijkt naar de 3 grootste thema's voor de komende jaren: klimaatverandering, migratie en de positie van Nederland op de UEFA ranking dan zijn dat alledrie thema's waar we alleen uit kunnen komen samen met de andere landen in Europa. Dat ga je als klein landje niet alleen oplossen.

En ja, het is irritant om allerlei landen samen te moeten werken die er een bende van maken. Maar nogmaals: deze thema's ga je niet tackelen als piepklein landje alleen.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_184498814
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 20:54 schreef manny het volgende:
als je kijkt naar de 3 grootste thema's voor de komende jaren: klimaatverandering, migratie en de positie van Nederland op de UEFA ranking dan zijn dat alledrie thema's waar we alleen uit kunnen komen samen met de andere landen in Europa.
Maar dat betekent niet dat dat moet in het verband van de EU. Sowieso valt de UEFA ranking al geheel buiten de EU. Daarnaast zijn klimaatafspraken een internationale aangelegenheid. Blijft over: migratie. Dat zou Nederland ook zelf kunnen oplossen.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
  zaterdag 19 januari 2019 @ 21:01:29 #104
80382 manny
30 is best veel
pi_184498944
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 20:57 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Maar dat betekent niet dat dat moet in het verband van de EU. Sowieso valt de UEFA ranking al geheel buiten de EU. Daarnaast zijn klimaatafspraken een internationale aangelegenheid. Blijft over: migratie. Dat zou Nederland ook zelf kunnen oplossen.
even de redenatie checken:

"Klimaatafspraken zijn een internationale aangelegenheid" Dus geen EU aangelegenheid ?
"Migratie zelf oplossen". Europa heeft er nogal lastig mee geloof ik momenteel, maar Nederland kan het zelf oplossen ?
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_184506283
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 18:24 schreef Joppy het volgende:

[..]

Het gaat mij ook niet om de technologische middelen (dat was een analogie, voor het geval je dat niet begreep). Het gaat mij er om dat je het zelf erg lastig maakt als je uit de unie stapt. Niet dat het onmogelijk is.

Zolang de rest van West-Europa in de EU zit, heeft NL er niks aan om er uit te stappen. Dan zullen we op heel veel gebieden nog steeds moeten voldoen aan EU-regels. Simpelweg omdat onze buren onze belangrijkste handelspartners zijn.

Dus ja, we kunnen handeldrijven zonder EU, maar dat zal grotendeels op voorwaarden van de EU zijn. Dus wat schieten we daarmee op? Nog afgezien van douane-controles etc...
Het hele probleem is dat de EU op bepaalde zaken wel eisen stelt, maar aan andere zaken weer niet. Op die manier ontstaat er een situatie van wel de lasten, maar niet de lusten.

Voorbeeld is bijvoorbeeld Hongarije die simpelweg weigert asielzoekers op te nemen. Of dat een Pool die een dag in Nederland gewerkt heeft gelijk recht heeft op een uitkering.

Ja ik ben voor vrij verkeer van arbeid en goederen, maar dan wel op een logische manier.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  zondag 20 januari 2019 @ 12:29:48 #106
36461 Joppy
geen colaboy
pi_184510076
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 07:20 schreef raptorix het volgende:

[..]

Het hele probleem is dat de EU op bepaalde zaken wel eisen stelt, maar aan andere zaken weer niet. Op die manier ontstaat er een situatie van wel de lasten, maar niet de lusten.

Voorbeeld is bijvoorbeeld Hongarije die simpelweg weigert asielzoekers op te nemen. Of dat een Pool die een dag in Nederland gewerkt heeft gelijk recht heeft op een uitkering.

Ja ik ben voor vrij verkeer van arbeid en goederen, maar dan wel op een logische manier.
De EU kent in zijn huidige vorm en werking genoeg problemen, zeker. Maar simpel weglopen is ook geen oplossing.
Let the beat control your body!
pi_184512471
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 12:29 schreef Joppy het volgende:

[..]

De EU kent in zijn huidige vorm en werking genoeg problemen, zeker. Maar simpel weglopen is ook geen oplossing.
Het probleem is dat het democratisch gezien een farce is, belangrijke posities worden niet verkozen maar bepaald en aantal verkozen leden is op basis van inwoners, beter zou een verdeling op basis van jaren lidmaatschap en economische bijdrage zijn. Helemaal zie ik liever dat de EU een samenwerkingsverban is zonder politieke invloed.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  woensdag 23 januari 2019 @ 10:42:28 #108
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_184568587
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 07:20 schreef raptorix het volgende:
Ja ik ben voor vrij verkeer van arbeid en goederen, maar dan wel op een logische manier.
En op een eerlijke manier. Nu worden bussen vol met Polen tegen een minimum salaris te werk gesteld in land en tuinbouw via shady constructies met buitenlandse koppelbazen.
pi_184568723
Mensen die denken dat Nederland zonder de EU kan. :')
pi_184569583
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 15:09 schreef raptorix het volgende:

[..]

Het probleem is dat het democratisch gezien een farce is, belangrijke posities worden niet verkozen maar bepaald en aantal verkozen leden is op basis van inwoners, beter zou een verdeling op basis van jaren lidmaatschap en economische bijdrage zijn. Helemaal zie ik liever dat de EU een samenwerkingsverban is zonder politieke invloed.
Verdienen Zuid-Holland en Noord-Holland ook meer zetels in het Nederlands parlement dan Limburg of Noord-Brabant? Tenslotte zijn die eerste twee veel rijker en zaten de laatste twee niet bij de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Of een nog extremer voorbeeld: Flevoland en Limburg, de twee 'nieuwste' provincies en bepaald niet het rijkste.
pi_184570113
quote:
1s.gif Op woensdag 23 januari 2019 11:40 schreef J.B. het volgende:

[..]

Verdienen Zuid-Holland en Noord-Holland ook meer zetels in het Nederlands parlement dan Limburg of Noord-Brabant? Tenslotte zijn die eerste twee veel rijker en zaten de laatste twee niet bij de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Of een nog extremer voorbeeld: Flevoland en Limburg, de twee 'nieuwste' provincies en bepaald niet het rijkste.
De EU is vooral een economische samenwerking, dat moet je meer met een bedrijf vergelijken dan met een land.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  woensdag 23 januari 2019 @ 19:20:41 #112
483562 edv96
Je kan mij wakker maken voor..
pi_184578545
Haha, ik kan niet geloven dat 46% ja stemt
pi_189370384
quote:
0s.gif Op donderdag 10 oktober 2019 20:34 schreef riazop het volgende:

[..]

Omdat de NEXIT dan vlot op de agenda kan?
quote:
0s.gif Op donderdag 10 oktober 2019 20:39 schreef riazop het volgende:

[..]

Jawel; als de Britten een deal kunnen krijgen, wij ook
quote:
0s.gif Op donderdag 10 oktober 2019 20:55 schreef riazop het volgende:

[..]

Waarom? Als Boris bewijst dat ie een deal kan krijgen, kunnen wij dat ook...
Drie lokquotes voor riazop, die wil hier blijkbaar de discussie voor een Nexit opnieuw leven inblazen.
  Moderator vrijdag 11 oktober 2019 @ 00:15:44 #114
54278 crew  Tijger_m
42
pi_189375538
quote:
1s.gif Op donderdag 10 oktober 2019 21:03 schreef J.B. het volgende:

[..]

[..]

[..]

Drie lokquotes voor riazop, die wil hier blijkbaar de discussie voor een Nexit opnieuw leven inblazen.
De domheid ten top "Ja maar Boris krijgt een deaaaaaaaaaal". Nee, Boris kan een deel van het VK gaan opgeven als functioneel deel van het VK en moet dan nog eens een handelsovereenkomst gaan sluiten met de EU waarvan het compleet afhankelijk is voor basale zaken als voedsel, energie en, oh ja, banen.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  vrijdag 11 oktober 2019 @ 11:10:25 #115
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_189378799
In discussie gaan met riazop is zoiets als afspraken maken met een junk
pi_189379593
quote:
1s.gif Op donderdag 17 januari 2019 01:55 schreef Quotidien het volgende:
Tuurlijk niet. Mensen die hier ja stemmen zijn echt super dom!
Mja zoals ik een beetje naar de wereld kijk maken super domme mensen wel de dienst uit in deze wereld en jij slimmerik doet luisteren want je begrijpt dat je niets hebt in te brengen.
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
  vrijdag 11 oktober 2019 @ 12:17:55 #117
377024 Quotidien
fetchez la vache
pi_189379672
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2019 12:12 schreef ZOA het volgende:

[..]

Mja zoals ik een beetje naar de wereld kijk maken super domme mensen wel de dienst uit in deze wereld en jij slimmerik doet luisteren want je begrijpt dat je niets hebt in te brengen.
Uhh wat is dit nou weer?
Ik ben nie hier voor de pingpong te schpelen
pi_189379715
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 10:33 schreef Lafoy het volgende:
Iedereen die een Nexit een goed idee vindt overschat de macht van Nederland en onderschat het belang van handel voor onze economie
Handelen doe je onafhankelijk en niet onder een communistisch leiding gevend en alles bepalend Brussel
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
  vrijdag 11 oktober 2019 @ 12:20:58 #119
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_189379717
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2019 12:17 schreef Quotidien het volgende:

[..]

Uhh wat is dit nou weer?
Oh omdat leiders niet het door hem gewenste beleid uitvoeren zijn ze dom.
pi_189379875
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2019 12:20 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Oh omdat leiders niet het door hem gewenste beleid uitvoeren zijn ze dom.
Niet helemaal. Volgens dat andere aapje zijn mensen die ja zeggen tegen Nexit super dom.Dat betekent dat de nee zeggende slimmeriken gewoon afhankelijke niets in te brengen meelopers zijn en zich daar bovendien nog van bewust zijn ook.
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
  vrijdag 11 oktober 2019 @ 13:08:05 #121
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_189380439
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2019 12:33 schreef ZOA het volgende:

[..]

Niet helemaal. Volgens dat andere aapje zijn mensen die ja zeggen tegen Nexit super dom.Dat betekent dat de nee zeggende slimmeriken gewoon afhankelijke niets in te brengen meelopers zijn en zich daar bovendien nog van bewust zijn ook.
Tja er is nog geen slimmerik die met een gefundeerd verhaal is gekomen waarom een Nexit een goed idee is. Doorgaans zijn Nexit betogen vooral gebaseerd om onderbuikgevoel, leugens en wensdenken.
  vrijdag 11 oktober 2019 @ 13:11:11 #122
377024 Quotidien
fetchez la vache
pi_189380487
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2019 12:33 schreef ZOA het volgende:

[..]

Niet helemaal. Volgens dat andere aapje zijn mensen die ja zeggen tegen Nexit super dom.Dat betekent dat de nee zeggende slimmeriken gewoon afhankelijke niets in te brengen meelopers zijn en zich daar bovendien nog van bewust zijn ook.
Klopt.

Hoe dom moet je zijn als je denkt dat een land als Nederland, dat zwaar afhankelijk is van handel, het beter in zijn eentje zal rooien. Zo'n interne markt is het beste dat Nederland heeft kunnen overkomen.
Ik ben nie hier voor de pingpong te schpelen
pi_189380591
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2019 12:33 schreef ZOA het volgende:

[..]

Niet helemaal. Volgens dat andere aapje zijn mensen die ja zeggen tegen Nexit super dom.Dat betekent dat de nee zeggende slimmeriken gewoon afhankelijke niets in te brengen meelopers zijn en zich daar bovendien nog van bewust zijn ook.
Jij vindt het een goed idee om van Nederland een derde wereldland te maken door de Nexit? We zijn economisch volledig afhankelijk van onze buurlanden die in de EU zitten. We zouden dan van de euro afmoeten wat een godsvermogen kost. Daarnaast hebben wij als klein kutland geen schijn van kans op de harde globale wereldmarkt. Of je hoort bij een van de drie grootmachten of je stelt geen reet voor en bent een derde wereldland.
  vrijdag 11 oktober 2019 @ 13:31:00 #124
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_189380816
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2019 13:17 schreef Jaeger85 het volgende:

[..]

Jij vindt het een goed idee om van Nederland een derde wereldland te maken door de Nexit? We zijn economisch volledig afhankelijk van onze buurlanden die in de EU zitten. We zouden dan van de euro afmoeten wat een godsvermogen kost. Daarnaast hebben wij als klein kutland geen schijn van kans op de harde globale wereldmarkt. Of je hoort bij een van de drie grootmachten of je stelt geen reet voor en bent een derde wereldland.
Ja maar we kunnen ook handelen zonder EU :( :( :( :(

"Zonder verder enige kennis van hoe de wereld werkt"
pi_189380975
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2019 13:31 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Ja maar we kunnen ook handelen zonder EU :( :( :( :(

"Zonder verder enige kennis van hoe de wereld werkt"
Of het altijd grappige "voor de EU konden we ook handelen!!" Niet snappende dat markt totaal veranderd is de afgelopen 70 jaar.
  vrijdag 11 oktober 2019 @ 13:42:24 #126
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_189381003
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2019 13:40 schreef Jaeger85 het volgende:

[..]

Of het altijd grappige "voor de EU konden we ook handelen!!" Niet snappende dat markt totaal veranderd is de afgelopen 70 jaar.
Of Zwitserland doet het ook keigoed! :( :( :(

"Niet wetende dat die volledige ingebed zijn in de EU regels en bovendien er nooit bij hebben gezeten"
  Moderator vrijdag 11 oktober 2019 @ 14:02:36 #127
54278 crew  Tijger_m
42
pi_189381351
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2019 12:20 schreef ZOA het volgende:

[..]

Handelen doe je onafhankelijk en niet onder een communistisch leiding gevend en alles bepalend Brussel
Hahahahaha! Ga eens een cursus volgen of zo, joh. En zoek eens op wat de WTO quota's en schedules zijn van de EU vs die van het VK buiten de EU (hint:geen). En zoek eens op wat de handelsverdragen zijn die de EU heeft en die het VK heeft weten te sluiten.

En kijk dan ook eens even naar het eisenpakket wat de VS op tafel legt als het VK een handelsovereenkomst wil hebben.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_189381602
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2019 13:42 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Of Zwitserland doet het ook keigoed! :( :( :(

"Niet wetende dat die volledige ingebed zijn in de EU regels en bovendien er nooit bij hebben gezeten"
Wie heeft feiten nodig, voorgevoel en bevestiging daar draait het om. Je zult nooit een NEXITeer horen over het feit dat zwitserland en noorwegen schengenlanden zijn en hun eige uni hebben. En Ierland valt weer onder de EER waar Noorwegen ook ondervalt dus allemaal vrijheid van personen. Veel van hun argumenten zijn gewoon overgenomen en slaan kant nog wal. Vroeger (daar geilen ze nog al om) was er niemand die hun serieus nam en zeiden mensen vaak: "lul niet zo dom" , nu is er internet en krijgen ze op Facebook, reageerforums regelmatig hun idee bevestigd en denken ze dat het klopt wat ze denken.....

Grenscontroles bestaan pas na de eerste wereldoorlog in Europa. En ons boreaal Europa is toch het europa van 19e eeuw, of is het alleen die paar jaren tussen de eerste en tweede wereldoorlog?
  vrijdag 11 oktober 2019 @ 14:39:32 #129
289385 Schroevendraaier
Er zit een schroefje los
pi_189381901
Ik vind het eigenlijk nog meevallen dat de meerderheid op FOK!/POL tegen Nexit is. Als hier al geen meerderheid over te vinden valt... laat staan in heel Nederland.

quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2019 14:19 schreef Korenfok het volgende:

[..]

Wie heeft feiten nodig, voorgevoel en bevestiging daar draait het om. Je zult nooit een NEXITeer horen over het feit dat zwitserland en noorwegen schengenlanden zijn en hun eige uni hebben. En Ierland valt weer onder de EER waar Noorwegen ook ondervalt dus allemaal vrijheid van personen. Veel van hun argumenten zijn gewoon overgenomen en slaan kant nog wal. Vroeger (daar geilen ze nog al om) was er niemand die hun serieus nam en zeiden mensen vaak: "lul niet zo dom" , nu is er internet en krijgen ze op Facebook, reageerforums regelmatig hun idee bevestigd en denken ze dat het klopt wat ze denken.....

Grenscontroles bestaan pas na de eerste wereldoorlog in Europa. En ons boreaal Europa is toch het europa van 19e eeuw, of is het alleen die paar jaren tussen de eerste en tweede wereldoorlog?
Dit vooral ja. Het valt nogal op dat populistische partijen of samenzweringstheorieën heel erg op social media moeten leunen.
pi_189381941
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2019 14:39 schreef Schroevendraaier het volgende:
Ik vind het eigenlijk nog meevallen dat de meerderheid op FOK!/POL tegen Nexit is. Als hier al geen meerderheid over te vinden valt... laat staan in heel Nederland.
[..]

Dit vooral ja. Het valt nogal op dat populistische partijen heel erg op samenzweringstheorieën en social media moeten leunen.
Zo klopt 'ie.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_189385166
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2019 14:02 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Hahahahaha! Ga eens een cursus volgen of zo, joh. En zoek eens op wat de WTO quota's en schedules zijn van de EU vs die van het VK buiten de EU (hint:geen). En zoek eens op wat de handelsverdragen zijn die de EU heeft en die het VK heeft weten te sluiten.

En kijk dan ook eens even naar het eisenpakket wat de VS op tafel legt als het VK een handelsovereenkomst wil hebben.
Het handelsverdrag met Oekraïne...ook zoiets geweldige waar de EU zich weer laat inpakken door Rusland
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_189385338
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2019 18:50 schreef ZOA het volgende:

[..]

Het handelsverdrag met Oekraïne...ook zoiets geweldige waar de EU zich weer laat inpakken door Rusland
wat was er zo slecht aan dat verdrag dan? En hoezo laten inpakken?
pi_189385365
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2019 18:50 schreef ZOA het volgende:

[..]

Het handelsverdrag met Oekraïne...ook zoiets geweldige waar de EU zich weer laat inpakken door Rusland
Ehm, dat was tegen de zin van Rusland...
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
  Moderator vrijdag 11 oktober 2019 @ 19:21:02 #134
54278 crew  Tijger_m
42
pi_189385543
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2019 18:50 schreef ZOA het volgende:

[..]

Het handelsverdrag met Oekraïne...ook zoiets geweldige waar de EU zich weer laat inpakken door Rusland
Huh? Volgens mij snap jij hier iets niet. Ten eerste is er geen handelsverdrag maar een associatie verdrag en ten tweede is Rusland hier enorm op tegen.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_189385768
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2019 18:50 schreef ZOA het volgende:

[..]

Het handelsverdrag met Oekraïne...ook zoiets geweldige waar de EU zich weer laat inpakken door Rusland
Wow reageer je selectief en dan slaat het ook nog eens compleet nergens op.
pi_189386559
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2019 19:21 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Huh? Volgens mij snap jij hier iets niet. Ten eerste is er geen handelsverdrag maar een associatie verdrag en ten tweede is Rusland hier enorm op tegen.
Ik zei het nog netjes maar idd associatieverdrag...geen NATO basis Sevestapol geen gas uit Donetsk geen controle over de distributie van Russisch gas door Oekraïne.Niets eigenlijk nou ja de gasrekening voor Oekraïne aan Rusland betaald en de belofte meer te betalen wat nodig is.
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_189386585
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2019 19:06 schreef Hanca het volgende:

[..]

Ehm, dat was tegen de zin van Rusland...
Tegen de zin van de NL bevolking...
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_189386717
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2019 19:39 schreef Jaeger85 het volgende:

[..]

Wow reageer je selectief en dan slaat het ook nog eens compleet nergens op.
Praat jij dan eens minder selectief wat er voor jou zo geweldig is aan de EU.... voor jou niet voor Frans Timmermans.
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_189386743
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2019 20:40 schreef ZOA het volgende:

[..]

Praat jij dan eens minder selectief wat er voor jou zo geweldig is aan de EU.... voor jou niet voor Frans Timmermans.
https://www.what-europe-does-for-me.eu/nl/portal/1/0

En daarnaast natuurlijk vrij reizen, roaming, ziektekosten etc etc
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_189386799
quote:
Er staat niets bij wat ik zelf niet kan
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_189386848
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2019 20:44 schreef ZOA het volgende:

[..]

Er staat niets bij wat ik zelf niet kan
Tuurlijk jij steekt wel ff een paar miljoen in onderzoek naar stofwisseling ziektes bij kinderen :')
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_189386919
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2019 20:46 schreef devlinmr het volgende:

[..]

Tuurlijk jij steekt wel ff een paar miljoen in onderzoek naar stofwisseling ziektes bij kinderen :')
Ik zou dat niet doen idd... maar ja EU he..je bent verplicht bij te dragen en dan is het nog maar de vraag of het daadwerkelijk bijdraagt daar er wel ergens aan wat EU strijkstokken blijft hangen
Buiten de EU heet dat corrupt.
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_189386936
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2019 20:50 schreef ZOA het volgende:

[..]

Ik zou dat niet doen idd... maar ja EU he..je bent verplicht bij te dragen en dan is het nog maar de vraag of het daadwerkelijk bijdraagt daar er wel ergens aan wat EU strijkstokken blijft hangen
Net zei je nog dat er niks in stond wat je zelf niet kon.
Heb je nou nog wat substantieels in te brengen of zeur je gewoon om het zeuren?
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_189386977
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 oktober 2019 20:51 schreef devlinmr het volgende:

[..]

Net zei je nog dat er niks in stond wat je zelf niet kon.
Heb je nou nog wat substantieels in te brengen of zeur je gewoon om het zeuren?
Wat zeur ik dan? Jij geeft geen antwoord
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_189387141
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2019 20:53 schreef ZOA het volgende:

[..]

Wat zeur ik dan? Jij geeft geen antwoord
Je stelt dan ook geen vraag :')
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
  vrijdag 11 oktober 2019 @ 21:06:22 #146
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_189387230
Die corrupte boel daar in Brussel vaarwel zeggen is een van de beste dingen die we kunnen doen.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_189387238
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2019 21:01 schreef devlinmr het volgende:

[..]

Je stelt dan ook geen vraag :')
Jawel ik vroeg wat er zo geweldig aan de EU is voor jou voor mij en daar voeg ik aan toe nu wat ik zelf op mijn manier niet kan.Het antwoord wat ik krijg is iets over stofwisseling waar ik totaal geen interesse in heb maar door die geweldige EU waarschlijk wel aan betaal en waarschijlijk het meest nog in Frans Timmermans zijn portemonnee beland.
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_189387341
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2019 20:40 schreef ZOA het volgende:

[..]

Praat jij dan eens minder selectief wat er voor jou zo geweldig is aan de EU.... voor jou niet voor Frans Timmermans.
Vooral de samenwerking waardoor we geen speelbal zijn van de VS en/of China.
pi_189387387
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2019 21:11 schreef Jaeger85 het volgende:

[..]

Vooral de samenwerking waardoor we geen speelbal zijn van de VS en/of China.
De EU is altijd al een speelbal van de VS geweest maar buiten dat is NL dat van de EU
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_189387435
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2019 21:14 schreef ZOA het volgende:

[..]

De EU is altijd al een speelbal van de VS geweest maar buiten dat is NL dat van de EU
Bullshit. De VS probeert al decennia een vrijhandelsakkoord met de EU te sluiten die vooral voor de VS gunstig is. Zij zijn gewend dat ze een verdrag op tafel kunnen leggen en dat de tegenpartij dan wel even tekent. Aangezien de EU qua economie bijna net zo groot is worden ze met deze opstelling steeds met lege handen naar huis gestuurd.
pi_189387481
Maargoed Nederland wordt al 500 jaar verraden door Nederlanders en vervolgens overlopen door buitenlandse mogendheden.
Maar als het water 3 meter boven onze lippen staat verzuipen ze allemaal en komen de Hollanders bovendrijven.
Dus Nexit is een goed idee maar je moet geen afhankelijke schijtluis zijn van het 2000 jaar oude brood en spelen.

[ Bericht 20% gewijzigd door ZOA op 11-10-2019 21:26:58 ]
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_189388303
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2019 21:06 schreef ZOA het volgende:

[..]

Jawel ik vroeg wat er zo geweldig aan de EU is voor jou voor mij en daar voeg ik aan toe nu wat ik zelf op mijn manier niet kan.Het antwoord wat ik krijg is iets over stofwisseling waar ik totaal geen interesse in heb maar door die geweldige EU waarschlijk wel aan betaal en waarschijlijk het meest nog in Frans Timmermans zijn portemonnee beland.
Nope dat vroeg je aan iemand anders :')
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_189388442
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2019 21:57 schreef devlinmr het volgende:

[..]

Nope dat vroeg je aan iemand anders :')
Jij mag ook antwoord geven.Maar nee je komt niet verder dan mij zeuren om het zeuren te verwijten wat nou niet direct van inhoud getuigt
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_189389137
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2019 22:04 schreef ZOA het volgende:

[..]

Jij mag ook antwoord geven.Maar nee je komt niet verder dan mij zeuren om het zeuren te verwijten wat nou niet direct van inhoud getuigt
Ik heb antwoord gegeven op de vraag die je me niet stelde. Lezen is niet je sterkste kant?
Zeurpiet
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
  Moderator vrijdag 11 oktober 2019 @ 23:34:15 #155
54278 crew  Tijger_m
42
pi_189390124
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2019 20:32 schreef ZOA het volgende:

[..]

Ik zei het nog netjes maar idd associatieverdrag...geen NATO basis Sevestapol geen gas uit Donetsk geen controle over de distributie van Russisch gas door Oekraïne.Niets eigenlijk nou ja de gasrekening voor Oekraïne aan Rusland betaald en de belofte meer te betalen wat nodig is.
LOLwhut? Spoor jij wel?
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  Moderator vrijdag 11 oktober 2019 @ 23:35:09 #156
54278 crew  Tijger_m
42
pi_189390147
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 oktober 2019 21:19 schreef ZOA het volgende:
Maargoed Nederland wordt al 500 jaar verraden door Nederlanders en vervolgens overlopen door buitenlandse mogendheden.
Maar als het water 3 meter boven onze lippen staat verzuipen ze allemaal en komen de Hollanders bovendrijven.
Dus Nexit is een goed idee maar je moet geen afhankelijke schijtluis zijn van het 2000 jaar oude brood en spelen.

Je klinkt als iemand die heel erg in de war is, eigenlijk. Zoek hulp voor je radicaliseert.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_189391385
Wel mooi dat de signatuur van FOK ernstig duidelijk wordt met die poll. 58% vóór een Nexit. :')

- edit: Oh, wacht, 'ja' en 'nee' zijn omgedraaid. Niet meer Fokken 's nachts... :')

[ Bericht 33% gewijzigd door DireStraits7 op 12-10-2019 10:51:59 ]
Cum hoc ergo propter hoc (correlation does NOT imply causation)
De coronacijfers van vandaag zijn een achteruitkijkspiegel van één à twee weken terug: COR / Het datavertragingstopic #2
  zaterdag 12 oktober 2019 @ 01:30:47 #158
377024 Quotidien
fetchez la vache
pi_189391446
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2019 01:20 schreef DireStraits7 het volgende:
Wel mooi dat de signatuur van FOK ernstig duidelijk wordt met die poll. 58% vóór een Nexit. :')
Tegen
Ik ben nie hier voor de pingpong te schpelen
pi_189391476
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2019 01:20 schreef DireStraits7 het volgende:
Wel mooi dat de signatuur van FOK ernstig duidelijk wordt met die poll. 58% vóór een Nexit. :')
58% tegen, zélfs hier ;-)
  zaterdag 12 oktober 2019 @ 16:06:47 #160
267352 Belabor
Why stay? Explore!
pi_189397367
Niets is perfect.

Maar op een schaal van slechtste uitgangspunt tot beste uitgangspunt, ligt Nederland als onderdeel van de EU een stuk dichter bij het beste uitgangspunt dan buiten de EU.

Heb nog geen enkel argument gezien voor een Nexit waarvan je kunt zeggen: dat is een sterk argument waarmee je met redelijke zekerheid kunt zeggen dat we zonder de EU beter af zijn.

Wel veel inhoudsloos geschreeuw over wat er mis is met de EU, dat wel.
  zaterdag 12 oktober 2019 @ 16:17:05 #161
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_189397505
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2019 01:30 schreef Quotidien het volgende:

[..]

Tegen
Ben je voor de samenwerking, stem je tegen de resolutie en ben je tegen de samenwerking stem je voor de resolutie...
We have always been at war with Eastasia.
  zaterdag 12 oktober 2019 @ 17:56:09 #162
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_189398748
quote:
9s.gif Op zaterdag 12 oktober 2019 16:17 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Ben je voor de samenwerking, stem je tegen de resolutie en ben je tegen de samenwerking stem je voor de resolutie...
U is van de CDA?

Verder is samenwerking met buurlanden voor een landje als de onze natuurlijk van levensbelang. Nexit is zelfmoord.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_189400278
Nee, voor de simpele reden dat we als klein individueel land niet zijn opgewassen tegen de reuze-economieën van China en de VS. Overigens zouden de andere Europese landen tegen hetzelfde probleem aanlopen. Een ander probleem is dat economische sancties ons enige wapen zijn tegen landen zoals Rusland en Turkije die zich niet aan afspraken houden. Met het huidige leger wat Europa heeft zijn we kansloos op het wereldtoneel.
  woensdag 16 oktober 2019 @ 14:39:33 #164
34775 Metro2005
Mind explorer
pi_189464777
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2019 19:59 schreef 01100101 het volgende:
Nee, voor de simpele reden dat we als klein individueel land niet zijn opgewassen tegen de reuze-economieën van China en de VS
En waarom zouden we precies met zulke giganten moeten concurreren? Wat is er mis met gewoon een normale gezonde economie met de grote kans dat er veel productie en werkgelegenheid terug naar ons land komt?
Ook weer zeggenschap over ons eigen land en onze eigen grenzen waarbij wij bepalen wie er wel en niet binnenkomt is alleen maar een voordeel voor ons toch al overvolle land. Hou je gelijk de optie om het sociale stelsel in stand te houden want dat wordt met de opgelegde import van miljoenen kanslozen steeds meer onhoudbaar.

Die Nexit kan mij niet snel genoeg komen
Childhood is over the moment you know you're going to die.
'Snelwegen verbreden om files op te lossen? Dat is zoals de broeksriem losser maken tegen obesitas'
pi_189474312
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 14:39 schreef Metro2005 het volgende:

[..]

En waarom zouden we precies met zulke giganten moeten concurreren? Wat is er mis met gewoon een normale gezonde economie met de grote kans dat er veel productie en werkgelegenheid terug naar ons land komt?
Ook weer zeggenschap over ons eigen land en onze eigen grenzen waarbij wij bepalen wie er wel en niet binnenkomt is alleen maar een voordeel voor ons toch al overvolle land. Hou je gelijk de optie om het sociale stelsel in stand te houden want dat wordt met de opgelegde import van miljoenen kanslozen steeds meer onhoudbaar.

Die Nexit kan mij niet snel genoeg komen
Hoe kun je garanderen dat dat gaat gebeuren? Zoals je in de UK ziet vertrekken de bedrijven juist.
Welke zeggenschap wil je terug?
Je noemt miljoenen kanslozen... Nog afgezien van het feit dat bet geen miljoenen zijn, hebben we nog steeds zelf het recht ze de toegang te ontzeggen, is namelijk geen EU regel.
Je noemt het sociale stelsel. Je weet dat dat nu oa in stAnd wordt gehouden door die relatief jonge Polen en Bulgaren die hier gewoon afdragen maar geen of nauwelijks gebruik maken van het sociale stelsel?

Ik lees veel onderbuik gevoelens en een verlangen naar goudgeverfde eenhoorns bij je, maar geen enkel feit
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_189477183
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 14:39 schreef Metro2005 het volgende:

[..]

En waarom zouden we precies met zulke giganten moeten concurreren? Wat is er mis met gewoon een normale gezonde economie met de grote kans dat er veel productie en werkgelegenheid terug naar ons land komt?
Ook weer zeggenschap over ons eigen land en onze eigen grenzen waarbij wij bepalen wie er wel en niet binnenkomt is alleen maar een voordeel voor ons toch al overvolle land. Hou je gelijk de optie om het sociale stelsel in stand te houden want dat wordt met de opgelegde import van miljoenen kanslozen steeds meer onhoudbaar.

Die Nexit kan mij niet snel genoeg komen
Hoe zie je dit voor je? We zijn als land volledig afhankelijk van handel en onze economie is verweven met die de EU. Bij een Nexit gaat die een zware langdurige klap krijgen.

Daarnaast ken ik geen enkel vergelijkbaar land als Nederland dat succesvol is zonder bij een grootmacht te horen. De vaak genoemde voorbeelden Noorwegen, Zwitserland, IJsland en Singapore horen bij de EU of China.
pi_189478475
quote:
1s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 07:47 schreef Jaeger85 het volgende:

[..]

Hoe zie je dit voor je? We zijn als land volledig afhankelijk van handel en onze economie is verweven met die de EU. Bij een Nexit gaat die een zware langdurige klap krijgen.

Daarnaast ken ik geen enkel vergelijkbaar land als Nederland dat succesvol is zonder bij een grootmacht te horen. De vaak genoemde voorbeelden Noorwegen, Zwitserland, IJsland en Singapore horen bij de EU of China.
Ga je geen antwoord op krijgen. Weet hij namelijk zelf niet want "EU bad"
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
  Moderator donderdag 17 oktober 2019 @ 10:29:22 #168
54278 crew  Tijger_m
42
pi_189478545
quote:
1s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 07:47 schreef Jaeger85 het volgende:

[..]

Hoe zie je dit voor je? We zijn als land volledig afhankelijk van handel en onze economie is verweven met die de EU. Bij een Nexit gaat die een zware langdurige klap krijgen.

Daarnaast ken ik geen enkel vergelijkbaar land als Nederland dat succesvol is zonder bij een grootmacht te horen. De vaak genoemde voorbeelden Noorwegen, Zwitserland, IJsland en Singapore horen bij de EU of China.
Met als bijkomende ironie, productie banen die terug komen zouden ons alleen maar een verlaging van ons inkomen opleveren, we zijn allemaal alleen maar welvarender geworden sinds de jaren 60/70, 78% van de Nederlanders zit in de economische middenklasse.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  donderdag 17 oktober 2019 @ 13:34:12 #169
34775 Metro2005
Mind explorer
pi_189481251
quote:
1s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 07:47 schreef Jaeger85 het volgende:

[..]

Hoe zie je dit voor je? We zijn als land volledig afhankelijk van handel en onze economie is verweven met die de EU.
Die EU is toch geen lang leven meer beschoren en omdat we een goede handelsgeest hebben en strategisch liggen komen er echt wel nieuwe handelsafspraken. Gaat bij de UK ook gewoon gebeuren. Als de UK er uit gaat en Nederland ook volgen er vanzelf wel meer landen die de EU de middelvinger geven. Italië als eerst.

quote:
1s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 23:05 schreef devlinmr het volgende:

Welke zeggenschap wil je terug?
Wat dacht je van ongeveer alle zeggenschap. Brussel bepaalt intussen héél veel.

quote:
Je noemt miljoenen kanslozen... Nog afgezien van het feit dat bet geen miljoenen zijn, hebben we nog steeds zelf het recht ze de toegang te ontzeggen, is namelijk geen EU regel.
We hebben intussen miljoenen kanslozen binnen onze landsgrenzen. Ze komen niet met miljoenen tegelijk binnen nee maar jarenlang enkele tienduizenden en het tikt hard aan op een gegeven moment. En ja, de toegang ontzetten is wél tegen EU regels.

quote:
Je noemt het sociale stelsel. Je weet dat dat nu oa in stAnd wordt gehouden door die relatief jonge Polen en Bulgaren die hier gewoon afdragen maar geen of nauwelijks gebruik maken van het sociale stelsel?
Je bedoelt gewoon alle werkenden.
Childhood is over the moment you know you're going to die.
'Snelwegen verbreden om files op te lossen? Dat is zoals de broeksriem losser maken tegen obesitas'
pi_189481318
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 13:34 schreef Metro2005 het volgende:

[..]

Die EU is toch geen lang leven meer beschoren en omdat we een goede handelsgeest hebben en strategisch liggen komen er echt wel nieuwe handelsafspraken. Gaat bij de UK ook gewoon gebeuren. Als de UK er uit gaat en Nederland ook volgen er vanzelf wel meer landen die de EU de middelvinger geven. Italië als eerst.
[..]

Wat dacht je van ongeveer alle zeggenschap. Brussel bepaalt intussen héél veel.
[..]

We hebben intussen miljoenen kanslozen binnen onze landsgrenzen. Ze komen niet met miljoenen tegelijk binnen nee maar jarenlang enkele tienduizenden en het tikt hard aan op een gegeven moment. En ja, de toegang ontzetten is wél tegen EU regels.
[..]

Je bedoelt gewoon alle werkenden.
Negeer de rest maar ja. Of de EU geen lang leven beschoren is valt niet te voorspellen. Daarnaast wordt het voor een klein land heel lastig om een goede handelsovereenkomst te sluiten. Wij hebben namelijk een hele zwakke positie ten opzichte van grootmachten.
  donderdag 17 oktober 2019 @ 13:46:03 #171
34775 Metro2005
Mind explorer
pi_189481435
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 13:38 schreef Jaeger85 het volgende:

[..]

Negeer de rest maar ja. Of de EU geen lang leven beschoren is valt niet te voorspellen. Daarnaast wordt het voor een klein land heel lastig om een goede handelsovereenkomst te sluiten. Wij hebben namelijk een hele zwakke positie ten opzichte van grootmachten.
We hoeven niet te concurreren met grootmachten, dat kunnen we ook helemaal niet.
Bovendien krijg ik er altijd een beetje jeuk van als mensen roepen dat we niet meer zonder EU kunnen. De EU bestaat verdorie nog niet eens 20 jaar en dan zouden we niet meer zonder kunnen? Kom op zeg, er zijn betere argumenten te bedenken.
Childhood is over the moment you know you're going to die.
'Snelwegen verbreden om files op te lossen? Dat is zoals de broeksriem losser maken tegen obesitas'
pi_189481532
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 13:46 schreef Metro2005 het volgende:

[..]

We hoeven niet te concurreren met grootmachten, dat kunnen we ook helemaal niet.
Bovendien krijg ik er altijd een beetje jeuk van als mensen roepen dat we niet meer zonder EU kunnen. De EU bestaat verdorie nog niet eens 20 jaar en dan zouden we niet meer zonder kunnen? Kom op zeg, er zijn betere argumenten te bedenken.

De EU in de huidige vorm ja. De markt is de afgelopen 50 jaar geglobaliseerd. Als je geen grootmacht bent of tot een groot handelsblok behoort ben je momenteel een zware verliezer. Dat lot wil ik Nederland liever besparen.
pi_189481545
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 13:34 schreef Metro2005 het volgende:

[..]

Die EU is toch geen lang leven meer beschoren en omdat we een goede handelsgeest hebben en strategisch liggen komen er echt wel nieuwe handelsafspraken. Gaat bij de UK ook gewoon gebeuren. Als de UK er uit gaat en Nederland ook volgen er vanzelf wel meer landen die de EU de middelvinger geven. Italië als eerst.
[..]
Italie wil gewoon in de EU nogmaals, welk bewijs heb je dat Nederland er op vooruit zal gaan?
quote:
Wat dacht je van ongeveer alle zeggenschap. Brussel bepaalt intussen héél veel.
[..]
dan moet het simpel zijn 5 voorbeelden te geven van wat je zi graag af wil schaffen
quote:
We hebben intussen miljoenen kanslozen binnen onze landsgrenzen. Ze komen niet met miljoenen tegelijk binnen nee maar jarenlang enkele tienduizenden en het tikt hard aan op een gegeven moment. En ja, de toegang ontzetten is wél tegen EU regels.
[..]
nee is het niet. Nederland bepaald zelf de asiel regels. Geef anders de EU regels eens
quote:
Je bedoelt gewoon alle werkenden.
Nee. AOW betalen ze gewoon aan mee maar zullen ze geen of nauwelijks gebruik van maken. Ziektekosten idem. Zijn ze langer dan 3 maanden in Nederland zonder werk of geld, dan mogen we ze naar huis sturen ( wel een EU regel)
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
  donderdag 17 oktober 2019 @ 14:10:47 #174
34775 Metro2005
Mind explorer
pi_189481818
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 13:52 schreef devlinmr het volgende:

[..]

Italie wil gewoon in de EU
De bevolking is anders zéér eurosceptisch momenteel en dat sentiment kan zomaar doorschieten naar een Italexit:

https://www.express.co.uk(...)al-election-eurozone

https://newspunch.com/italy-leave-eu-european-project-collapses/

quote:
nogmaals, welk bewijs heb je dat Nederland er op vooruit zal gaan?
Welk bewijs heb je dat de Economie volledig instort. Nederland doet het al eeuwen uitstekend, ook toen de globalisatie in volle gang was. Nogmaals, zó lang bestaat dat hele EU gedrocht nog niet. En dan nog wat, welke voordelen heeft het ons als burger gebracht?

Volgens het CPB is dat ongeveer 6 tot 8% aan welvaart. Wat een aderlating zeg maar niet heus.

quote:
dan moet het simpel zijn 5 voorbeelden te geven van wat je zi graag af wil schaffen
Ken je de stikstof impasse nog? Weet je waar die regel en normen door opgelegd zijn? De EU

Eigen monetair beleid voeren? Vergeet het maar

AirBnB, Uber? Mag niet van de EU

Stofzuigers kopen met meer dan 900w vermogen? Mag niet van de EU

Gloeilampen? Verboden door de EU

Parkeren in de berm verbieden? Nope, toegestaan door de EU.

Efficient pulsvissen? Verboden door de EU

Lachgas verkoop verbieden? Mag niet van de EU

en zo kan ik nog wel even een uurtje doorgaan hoor.

quote:
nee is het niet. Nederland bepaald zelf de asiel regels. Geef anders de EU regels eens
https://europadecentraal.(...)erland-en-gemeenten/

Kijk maar eens naar landen die wel zelf hun eigen asielbeleid willen voeren zoals Hongarije. Hoe eens is de EU het daarmee? Totaal niet en dat geldt voor ons land net zo goed.

En dat polen ook AOW betalen is natuurlijk een opmerking in de categorie open deur. Die vallen gewoon onder werkenden en betalen gewoon premies en mogen daar ook gebruik van maken. Ik snap ook niet zo goed dat je dit aanhaalt. er is voor de wet geen verschil tussen een werkende pool, bulgaar of nederlander en terecht. Die vallen gewoon onder de categorie: werkenden.

Maar intussen hebben we ook bv bijna 40.000 somaliers in ons land wonen waarvan de HELFT niet werkt

Gemiddeld zijn allochtonen bijna twee keer zo vaak werkloos als autochtonen.

Gelukkig zet de EU de deuren wagenwijd open voor dit soort migranten die ons complete sociale stelsel op den duur ondermijnen.
En laat ik de criminaliteitscijfers van deze groepen maar helemaal even niet benoemen.
Childhood is over the moment you know you're going to die.
'Snelwegen verbreden om files op te lossen? Dat is zoals de broeksriem losser maken tegen obesitas'
pi_189482212
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 14:10 schreef Metro2005 het volgende:

[..]

De bevolking is anders zéér eurosceptisch momenteel en dat sentiment kan zomaar doorschieten naar een Italexit:

https://www.express.co.uk(...)al-election-eurozone

https://newspunch.com/italy-leave-eu-european-project-collapses/
[..]
de eurosceptische partijen hebben daar al aangegeven in de EU te willen blijven.
quote:
Welk bewijs heb je dat de Economie volledig instort. Nederland doet het al eeuwen uitstekend, ook toen de globalisatie in volle gang was. Nogmaals, zó lang bestaat dat hele EU gedrocht nog niet. En dan nog wat, welke voordelen heeft het ons als burger gebracht?
2 wereldoorlogen in de eerste helft van de 20ste eeuw. Daarna geen oorlogen meer in de EU
Crisis als in de jaren 30? Nooit meer zo erg gehad sinds de EU
Etc etc. Jij bent ervan overtuigd dat het beter wordt zonder EU.. geef voorbeelden of bewijs daarvan ipv met een vraag te antwoorden
quote:
Volgens het CPB is dat ongeveer 6 tot 8% aan welvaart. Wat een aderlating zeg maar niet heus.
[..]
als jij al nauwelijks kan rondkomen is dat idd heel veel.
Verder waarom zou ik er op achteruit willen gaan?
Daarnaast is die 6-8% uit je artikel niet wat we erop achteruit zouden gaan maar wat we erop vooruit zijn gegaan.
quote:
Ken je de stikstof impasse nog? Weet je waar die regel en normen door opgelegd zijn? De EU
wie zijn de EU? Juist wij, we zijn daar dus zelf verantwoordelijk voor. Daarnaast is het Nederland geweest die zelf de regels niet heeft gevolgd en nu dus zelf met de gebakken peren zit.
quote:
monetair
Eigen monetair beleid voeren? Vergeet het maar
krijg je als je mee wil doen aan de Euro. Denemarken, Zweden en de UK mogen dat gewoon
quote:
AirBnB, Uber? Mag niet van de EU
goh ze moeten de regels volgen van de branche. Verder onzin natuurlijk daar uber in Polen en andere EU landen gewoon bestaat. Is Nederlands beleid om het te verbieden. Airbnb is überhaupt niet verboden
quote:
Stofzuigers kopen met meer dan 900w vermogen? Mag niet van de EU
oeh energiezuinige apparaten.. gadver.
quote:
Gloeilampen? Verboden door de EU
zie boven
quote:
Parkeren in de berm verbieden? Nope, toegestaan door de EU.
Jeetje wereldprobleem dit. Ik ga hier niet eens tijd aan besteden
quote:
Efficient pulsvissen? Verboden door de EU
nog onder beraad
quote:
Lachgas verkoop verbieden? Mag niet van de EU
omdat het een gas is dat wijdverbreid gebruikt wordt. Verbieden kan dus niet.
quote:
en zo kan ik nog wel even een uurtje doorgaan hoor.
[..]
met onzin spuien.. vast
quote:
https://europadecentraal.(...)erland-en-gemeenten/

Kijk maar eens naar landen die wel zelf hun eigen asielbeleid willen voeren zoals Hongarije. Hoe eens is de EU het daarmee? Totaal niet en dat geldt voor ons land net zo goed.
er is een verschil tussen asielzoekers opvangen en asiel verlenen. Dat laatste is aan het landelijke beleid
quote:
En dat polen ook AOW betalen is natuurlijk een opmerking in de categorie open deur. Die vallen gewoon onder werkenden en betalen gewoon premies en mogen daar ook gebruik van maken. Ik snap ook niet zo goed dat je dit aanhaalt. er is voor de wet geen verschil tussen een werkende pool, bulgaar of nederlander en terecht. Die vallen gewoon onder de categorie: werkenden.
ik haal het aan omdat ze de AOW in stand houden itt wat jij beweert
quote:
Maar intussen hebben we ook bv bijna 40.000 somaliers in ons land wonen waarvan de HELFT niet werkt

Gemiddeld zijn allochtonen bijna twee keer zo vaak werkloos als autochtonen.
asielzoekers dus, die we zelf een verblijfsvergunning hebben gegeven
quote:
Gelukkig zet de EU de deuren wagenwijd open voor dit soort migranten die ons complete sociale stelsel op den duur ondermijnen.
En laat ik de criminaliteitscijfers van deze groepen maar helemaal even niet benoemen.

EU zet die deur helemaal niet open. In tegendeel zelfs

Maar goed, aan de hand van je voorbeelden mag ik er dus vanuit gaan dat je tegen milieusparende maatregelen bent en vind dat Nederland een strenger asielbeleid moet volgen

[ Bericht 1% gewijzigd door devlinmr op 17-10-2019 15:00:01 ]
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
  Beste debater 2022 donderdag 17 oktober 2019 @ 19:47:09 #176
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_189486791
Nexit is gewoon een dingetje waar voorstanders van houden omdat ze enkel dichte grenzen willen. Zo simpel is het; de rest is opsmuk.

Nu nóg voor een Nexit zijn is gewoon achterlijk.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  donderdag 17 oktober 2019 @ 19:47:49 #177
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_189486809
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 19:47 schreef EttovanBelgie het volgende:

Nu nóg voor een Nexit zijn is gewoon achterlijk.
Economische en geopolitieke zelfmoord.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  Beste debater 2022 donderdag 17 oktober 2019 @ 19:51:21 #178
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_189486879
quote:
18s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 19:47 schreef Perrin het volgende:

[..]

Economische en geopolitieke zelfmoord.
Precies.

Ben ik fan van de EU? Nee... geen Europese vaandels hier. Maar ik ben wel zo nuchter om vast te stellen dat op economisch gebied nu uit de EU treden suïcidaal is, inderdaad. Een beetje mijmeren over 'maar we hebben de Hollandse handelsgeest en we liggen strategisch goed dus dat komt allemaal vanzelf wel in orde, ook tegen de V.S. en China' is een wensdenken van het niveau Irakese-minister-van-propaganda.

(Overigens: wel vaandels van België, Noord-Brabant en het Vaticaan alhier... ik ben nu eenmaal patriot).
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  donderdag 17 oktober 2019 @ 19:52:54 #179
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_189486916
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 19:51 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Precies.

Ben ik fan van de EU? Nee... geen Europese vaandels hier.
Hier ook zo hoor, geen groot Eurofiel maar gewoon pragmatisch.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_189646710
Pragmatisch gezien duwt alleen de stikstofnorm NL al de afgrond in door het braafste kindje van Brussel te zijn.
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_189648826
quote:
0s.gif Op zondag 27 oktober 2019 13:36 schreef ZOA het volgende:
Pragmatisch gezien duwt alleen de stikstofnorm NL al de afgrond in door het braafste kindje van Brussel te zijn.
Juist het slechtste kind van de klas. Onze stikstof uitstoot ligt vele male hoger per hectare
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_189649448
quote:
1s.gif Op zondag 27 oktober 2019 15:25 schreef devlinmr het volgende:

[..]

Juist het slechtste kind van de klas. Onze stikstof uitstoot ligt vele male hoger per hectare
Ga de globale verhouding eens zoeken Met een Nexit mogen de EU landen heerlijk hun best doen en wij profuceren, exporteren, distribueren waar en waarheen wij willen en zal elke handelspartner schikken in eigen belang.Uiteraard gaat de verzorgingsstaat op de kop en zal je moeten leren voor jezelf te zorgen.Als je dat een beetje kan ben je vrij om sociaal te zijn en voor volk en vaderland op te komen
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_189649997
quote:
Op zondag 27 oktober 2019 16:04 schreef ZOA het volgende:

[..]

Ga de globale verhouding eens zoeken Met een Nexit mogen de EU landen heerlijk hun best doen en wij profuceren, exporteren, distribueren waar en waarheen wij willen en zal elke handelspartner schikken in eigen belang.Uiteraard gaat de verzorgingsstaat op de kop en zal je moeten leren voor jezelf te zorgen.Als je dat een beetje kan ben je vrij om sociaal te zijn en voor volk en vaderland op te komen
Wat is het nou? Je zeikt dat we de braafste zijn mbt Brussel. Ik toon aan dat we per hectare meer uitstoten dan wie dan ook in de EU en ipv toe te geven dat je fout zit gooi je het maar over een heel andere boeg.
Voor de rest schets je een toekomstbeeld waar ik geen deel van wil uitmaken

Ps.. ook wereldwijd behoort NL tot de hoogste stikstofvervuilers per hectare
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
  zondag 27 oktober 2019 @ 19:25:58 #184
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_189653762
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 19:47 schreef EttovanBelgie het volgende:
Nexit is gewoon een dingetje waar voorstanders van houden omdat ze enkel dichte grenzen willen. Zo simpel is het; de rest is opsmuk.

Nu nóg voor een Nexit zijn is gewoon achterlijk.
Plus de EU is maar lastig bij het invoeren van allerlei dubieuze wetgeving
pi_189654642
quote:
0s.gif Op zondag 27 oktober 2019 19:25 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Plus de EU is maar lastig bij het invoeren van allerlei dubieuze wetgeving
En ook als je bepaalde wetgeving die geldstromen gaat controleren niet wil invoeren omdat je vrienden geen openheid van zaken willen geven
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_189662234
Of je voor of tegen bent, ik kan mensen niet serieus nemen die zeggen dat je binnen de EU naar oplossingen moet zoeken. Klinkt zo een beetje als de EU is je beste vriend en we moeten er samen uitkomen!
Op vrijdag 4 augustus 2023 01:16 schreef GurneyIsBestOke het volgende:
Een schizofreen is nooit alleen.
pi_189662265
quote:
0s.gif Op maandag 28 oktober 2019 06:40 schreef Oostblokkert het volgende:
Of je voor of tegen bent, ik kan mensen niet serieus nemen die zeggen dat je binnen de EU naar oplossingen moet zoeken. Klinkt zo een beetje als de EU is je beste vriend en we moeten er samen uitkomen!
?????

Dus of je nu voor of tegen de eu bent. Oplossing ligt alleen buiten de eu? Anders kan jij die gene niet serieus nemen? Begrijp ik je zo goed?
pi_189662683
quote:
1s.gif Op zondag 27 oktober 2019 16:04 schreef ZOA het volgende:

[..]

Ga de globale verhouding eens zoeken Met een Nexit mogen de EU landen heerlijk hun best doen en wij profuceren, exporteren, distribueren waar en waarheen wij willen en zal elke handelspartner schikken in eigen belang.Uiteraard gaat de verzorgingsstaat op de kop en zal je moeten leren voor jezelf te zorgen.Als je dat een beetje kan ben je vrij om sociaal te zijn en voor volk en vaderland op te komen
Wie zit nog op Nederlandse producten te wachten wanneer er zware handelstarieven op zitten? Nexit is en blijft economische zelfmoord en maakt van Nederland een arm land.
pi_189734126
quote:
0s.gif Op maandag 28 oktober 2019 08:02 schreef Jaeger85 het volgende:

[..]

Wie zit nog op Nederlandse producten te wachten wanneer er zware handelstarieven op zitten? Nexit is en blijft economische zelfmoord en maakt van Nederland een arm land.
Zijn daar objectieve statistieken van? Nee dus. Mijn mening is dat wanneer wij zelf handelsafspraken maken het zelfs voordeliger is.Nederland als zelfstandige grootgrutter is helemaal zo gek nog niet. Dat iedereen na WW2 de nagenoeg communistische verzorgingsstaat ingedrukt is en niet beter weet dan niet zonder EU kunnen is nergens op gebaseerde bangmakerij onderbouwt met kwijtraken wat toch al niet van jou is maar van banken en andere geldverstrekkende instanties.
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_189734373
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 november 2019 19:24 schreef ZOA het volgende:

[..]

Zijn daar objectieve statistieken van? Nee dus. Mijn mening is dat wanneer wij zelf handelsafspraken maken het zelfs voordeliger is.Nederland als zelfstandige grootgrutter is helemaal zo gek nog niet. Dat iedereen na WW2 de nagenoeg communistische verzorgingsstaat ingedrukt is en niet beter weet dan niet zonder EU kunnen is nergens op gebaseerde bangmakerij onderbouwt met kwijtraken wat toch al niet van jou is maar van banken en andere geldverstrekkende instanties.
Nederland zelf handelsafspraken maken? Met wie, Djiboutie?
Als er al grotere landen met ons willen praten, zal dat met een houding zijn: jullie luisteren, wij vertellen hoe het akkoord er uit ziet. Nederland heeft helemaal niets in te brengen tegen China, EU, de VS, India, Japan of zelfs tegen landen als Canada. We krijgen dan echt geen handelsakkoorden die ook maar enigszins gunstig voor ons zijn, hoor.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_189734673
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 november 2019 19:24 schreef ZOA het volgende:

[..]

Zijn daar objectieve statistieken van? Nee dus. Mijn mening is dat wanneer wij zelf handelsafspraken maken het zelfs voordeliger is.Nederland als zelfstandige grootgrutter is helemaal zo gek nog niet. Dat iedereen na WW2 de nagenoeg communistische verzorgingsstaat ingedrukt is en niet beter weet dan niet zonder EU kunnen is nergens op gebaseerde bangmakerij onderbouwt met kwijtraken wat toch al niet van jou is maar van banken en andere geldverstrekkende instanties.
Zie de Brexit. Hun vertrek kost hun 700 miljard pond over 10 jaar. Dat is een veel grotere economie en minder afhankelijk van handel dan wij zijn. Voor ons zal de schade bij een harde Nexit niet te overzien zijn. Dat is de harde realiteit.

Denk je serieus dat wij als klein land betere handelsafspraken kunnen maken dan gezamenlijk in een grootmacht als de EU? Je begrijpt dat wij de onderhandelingspositie zullen hebben van een bedelaar? Leg mij eens uit hoe je dit voor je ziet.
pi_189735924
quote:
18s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 19:47 schreef Perrin het volgende:

[..]

Economische en geopolitieke zelfmoord.
Ligt eraan wat we daarna gaan doen. Na een Nexit heeft Nederland nog best bestaansrecht als nieuwe Amerikaanse staat, Chinees bedrijventerrein of Russische oblast :P
pi_189736028
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 november 2019 21:01 schreef Hugo862 het volgende:

[..]

Ligt eraan wat we daarna gaan doen. Na een Nexit heeft Nederland nog best bestaansrecht als nieuwe Amerikaanse staat, Chinees bedrijventerrein of Russische oblast :P
betekent dat ook de afschaffing van de monarchie?
  zaterdag 2 november 2019 @ 04:13:54 #194
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_189741326
quote:
1s.gif Op donderdag 17 januari 2019 01:55 schreef Quotidien het volgende:
Tuurlijk niet. Mensen die hier ja stemmen zijn echt super dom!
dat dus
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 2 november 2019 @ 04:37:40 #195
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_189741387
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 november 2019 19:24 schreef ZOA het volgende:

[..]

Zijn daar objectieve statistieken van? Nee dus. Mijn mening is dat wanneer wij zelf handelsafspraken maken het zelfs voordeliger is.Nederland als zelfstandige grootgrutter is helemaal zo gek nog niet. Dat iedereen na WW2 de nagenoeg communistische verzorgingsstaat ingedrukt is en niet beter weet dan niet zonder EU kunnen is nergens op gebaseerde bangmakerij onderbouwt met kwijtraken wat toch al niet van jou is maar van banken en andere geldverstrekkende instanties.
Toch is er nu al ruzie tussen Trump en Johnson. En Nederland is maar een klein landje. En denk je dat we na een Nexit is staat zijn een voor Nederland goede deal te maken op handels gebied met de VS en andere landen.

https://www.tijd.be/dossi(...)ohnson/10177731.html\]

https://www.nu.nl/brexit/(...)70-miljard-pond.html
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_189864529
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 november 2019 04:37 schreef Megumi het volgende:

[..]

Toch is er nu al ruzie tussen Trump en Johnson. En Nederland is maar een klein landje. En denk je dat we na een Nexit is staat zijn een voor Nederland goede deal te maken op handels gebied met de VS en andere landen.

https://www.tijd.be/dossi(...)ohnson/10177731.html\]

https://www.nu.nl/brexit/(...)70-miljard-pond.html
Ja dat denk ik
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_189864554
Elk idee wat kan leiden tot meer persoonlijke vrijheid en meer inspraak over hoe het land bestuurd moet worden is een goed idee.
De vraag is hoeveel mensen zijn bereid om economisch een stapje terug te doen in ruil voor meer democratie en in potentie meer vrijheid?
Helaas nog veel te weinig en juist daarom zullen wij voor eeuwig een onbeduidende provincie worden in de superstaat dat de EU heet.
pi_189864680
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 november 2019 12:57 schreef Chivaz het volgende:
Elk idee wat kan leiden tot meer persoonlijke vrijheid en meer inspraak over hoe het land bestuurd moet worden is een goed idee.
De vraag is hoeveel mensen zijn bereid om economisch een stapje terug te doen in ruil voor meer democratie en in potentie meer vrijheid?
Helaas nog veel te weinig en juist daarom zullen wij voor eeuwig een onbeduidende provincie worden in de superstaat dat de EU heet.
Mooi mooi maar de superstaat wankelt.
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
  zaterdag 9 november 2019 @ 13:15:42 #199
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_189864722
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 16:22 schreef john2406 het volgende:

[..]

Voor handelsvermogen heeft men de EU niet nodig samengezind voldoet daar al in.
Samengezind???? Wat is dat nou weer?
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_189877610
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 november 2019 12:54 schreef ZOA het volgende:

[..]

Ja dat denk ik
Zonder enige argumentatie uiteraard. Puur op gevoel. Onderbuik uber alles.
  Moderator zondag 10 november 2019 @ 12:37:50 #201
54278 crew  Tijger_m
42
pi_189877706
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 november 2019 12:57 schreef Chivaz het volgende:
Elk idee wat kan leiden tot meer persoonlijke vrijheid en meer inspraak over hoe het land bestuurd moet worden is een goed idee.
De vraag is hoeveel mensen zijn bereid om economisch een stapje terug te doen in ruil voor meer democratie en in potentie meer vrijheid?
Helaas nog veel te weinig en juist daarom zullen wij voor eeuwig een onbeduidende provincie worden in de superstaat dat de EU heet.
Waarom zouden wij een onbeduidende provincie worden terwijl we geen onbeduidend land in de EU zijn? Leg dat eens uit?

Nederland presteert in EU verband bovenmatig, volgens mij. En waarom zouden wij ons armer maken om schijnvrijheid te verkrijgen? Want zoals het VK, een veel groter land, nu wel duidelijk maakt is de vrijheid waar jij het over hebt de vrijheid om te doen wat andere landen je vertellen, het enige wat je mag kiezen is welk land je overheerst.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_189878030
Wat is dit voor wet?

Jay_Beecher twitterde op zaterdag 09-11-2019 om 20:26:15 "Criticism of immigration shall become a criminal offence". Not on your nelly, chap. Pass your little fascist Orwellian law and watch millions more begin to speak-out against mass uncontrolled immigration. https://t.co/7c7WfdTS8F reageer retweet
Edit: Oh, dit is de UN Global Migration Pact.
Instead of questioning authority, they question those that question authority.
pi_189962030
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2019 12:28 schreef Jaeger85 het volgende:

[..]

Zonder enige argumentatie uiteraard. Puur op gevoel. Onderbuik uber alles.
Precies hetzelfde als in de EU blijven.. behalve het prietpraatje en ongebaseerde bangmakerij van de Brusselse depotaten die jou regelgeving opleggen om hen een riant salaris te betalen.
Owja en anders komen de Russen. Nou die zijn er al een tijdje..80 miljoen bibberende Duitsers naast je en de rest van de Europa zonder het tot nu toe meest milieuvriendelijke duurzame energie product voorradig.Russsisch gas

[ Bericht 14% gewijzigd door ZOA op 15-11-2019 22:48:40 ]
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_189962069
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 november 2019 22:42 schreef ZOA het volgende:

[..]

Precies hetzelfde als in de EU blijven.. behalve het prietpraatje en ongebaseerde bangmakerij van de Brusselse depotaten die jou regelgeving opleggen om hen een riant salaris te betalen.
Ik hoor nog steeds geen argumenten. Waar blijven ze? Of heb je ze niet? Natuurlijk niet want die zijn er niet.
pi_189962139
quote:
10s.gif Op vrijdag 15 november 2019 22:45 schreef Jaeger85 het volgende:

[..]

Ik hoor nog steeds geen argumenten. Waar blijven ze? Of heb je ze niet? Natuurlijk niet want die zijn er niet.
Ook niet om er in te blijven.Dat geef ik aldoor al aan
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_189963201
Uiteraard gaat de verzorgingsstaat op zijn kop.Dat is HET argument om niet aan een NEXIT te beginnen!
We laten NL liever zachtjes afglijden i.p.v een harde reset.
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_189963274
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 november 2019 22:49 schreef ZOA het volgende:

[..]

Ook niet om er in te blijven.Dat geef ik aldoor al aan
Die zijn er legio... Maar je wil ze niet horen
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
  vrijdag 15 november 2019 @ 23:41:39 #208
267352 Belabor
Why stay? Explore!
pi_189963323
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 november 2019 22:49 schreef ZOA het volgende:

[..]

Ook niet om er in te blijven.Dat geef ik aldoor al aan
Dat is niet hoe het werkt. De status quo is in de EU blijven, er is geen reden om te argumenten waarom dat zo zou moeten blijven.

Als je een alternatief voorstelt, dan moet je uitleggen waarom dat voordelig is en beter is dan de status quo. Als dat je niet lukt, dan heb je dus geen geldig argument, en ben je alleen maar aan het klagen dat de status quo niet voldoet aan jouw verwachtingen.
pi_189966003
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 november 2019 23:35 schreef ZOA het volgende:
Uiteraard gaat de verzorgingsstaat op zijn kop.Dat is HET argument om niet aan een NEXIT te beginnen!
We laten NL liever zachtjes afglijden i.p.v een harde reset.
Ja, laten we de verzorgingsstaat opgeven om uit de EU te gaan terwijl er geen goede redenen zijn om uit de EU te gaan. Dat klinkt logisch.
pi_189966476
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 november 2019 22:49 schreef ZOA het volgende:

[..]

Ook niet om er in te blijven.Dat geef ik aldoor al aan
Die zijn al tig keer genoemd. Je wil ze niet zien of gelooft ze niet. Je gelooft alleen in je Nexit fabeltjes. Waarin we een voor ons goede handelsovereenkomst kunnen sluiten met de VS. In plaats van de gebruikelijke handelsovereenkomst die de VS landen voorlegt waarbij je onder andere werknemersrechten, milieu eisen en controle over je buitenlands beleid moet opgeven.

:')
pi_190041756
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 november 2019 09:03 schreef Jaeger85 het volgende:

[..]

Die zijn al tig keer genoemd. Je wil ze niet zien of gelooft ze niet. Je gelooft alleen in je Nexit fabeltjes. Waarin we een voor ons goede handelsovereenkomst kunnen sluiten met de VS. In plaats van de gebruikelijke handelsovereenkomst die de VS landen voorlegt waarbij je onder andere werknemersrechten, milieu eisen en controle over je buitenlands beleid moet opgeven.

:')
Juist met een NEXIT heb je de controle zelf in handen.
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_190041822
quote:
0s.gif Op woensdag 20 november 2019 19:28 schreef ZOA het volgende:

[..]

Juist met een NEXIT heb je de controle zelf in handen.
Helemaal zelf de keuze om al je rechten op te geven of failliet te gaan. Maar daar kies je dan wel zelf voor. Ook wat waard.
pi_190041847
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 november 2019 06:27 schreef Arth_NL het volgende:

[..]

Ja, laten we de verzorgingsstaat opgeven om uit de EU te gaan terwijl er geen goede redenen zijn om uit de EU te gaan. Dat klinkt logisch.
De verzorgingsstaat zal drastisch veranderen ten goede van elke Nederlander omdat Nederland zelf controle heeft.
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_190041998
quote:
0s.gif Op woensdag 20 november 2019 19:28 schreef ZOA het volgende:

[..]

Juist met een NEXIT heb je de controle zelf in handen.
Zo werkt de wereld niet. Als klein land heb je geen onderhandelingspositie. Je wordt gecontroleerd en gedomineerd door de grootmachten.
  woensdag 20 november 2019 @ 19:43:26 #215
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_190042026
quote:
0s.gif Op woensdag 20 november 2019 19:42 schreef Jaeger85 het volgende:

[..]

Zo werkt de wereld niet. Als klein land heb je geen onderhandelingspositie. Je wordt gecontroleerd en gedomineerd door de grootmachten.
Idd. In je uppie is het bek dicht en bukken.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  Moderator woensdag 20 november 2019 @ 19:45:40 #216
54278 crew  Tijger_m
42
pi_190042066
quote:
0s.gif Op woensdag 20 november 2019 19:34 schreef ZOA het volgende:

[..]

De verzorgingsstaat zal drastisch veranderen ten goede van elke Nederlander omdat Nederland zelf controle heeft.
Welk deel van de verzorgingsstaat hebben wij nu geen controle over? Leg eens uit?
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_190051379
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 09:35 schreef Gohf046 het volgende:
De EU stelt ook wel een lekker voorbeeld met het Verenigd Koninkrijk, die is er alles aan gelegen om ze het zo moeilijk mogelijk te maken, zo dat de andere kindertjes uit de klas braaf blijven zitten.

Maar goed niet geheel verrassend na de ronduit schandalige behandeling die de Grieken hebben gekregen, die moesten ook kostte wat kost erin blijven en als voorbeeld gesteld worden.

We hadden er nooit in moeten stappen, maar nu we er eenmaal inzitten kunnen we er voorlopig beter in blijven. Want met de grondbeginselen van de EU is helemaal niks mis. Probleem is alleen dat we ondertussen een verkrachte versie er van hebben.
Hoezo?

Hun willen toch weg? Laat ze lekker opflikkeren, vinden ze de deal niet leuk. Flikkeren ze op met een No-Deal.
pi_190052076
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 10:15 schreef Hugo862 het volgende:
Uit de EU stappen is GEEN oplossing voor welk probleem dan ook. Alle redenen die in dit topic tot nu toe genoemd zijn waarom uit de EU stappen een goed idee zou zijn slaan de plank volledig mis. Economieën, banken en bedrijfsleven zijn ook zonder EU verregaand met elkaar verbonden. Valt Italie om dan zal Nederland daar met of zonder EU veel schade van ondervinden. Nederlandse bedrijven investeren ook in Italie, Frankrijk, Spanje, Portugal en welk land dan ook. Mensen zijn blijkbaar al totaal vergeten dat de vorige crisis in een NIET EU land is begonnen, namelijk de VS. Het enige wat uit de EU stappen oplevert is dat de invloed op het oplossen van een volgende crisis gemarginaliseerd wordt. Dus wel de schade, niet de invloed.

Ja maar de EU zit er alleen maar voor het bedrijfsleven. Alle extreem gunstige belastingconstructies voor het bedrijfsleven zijn ingevoerd door de nationale overheid. Tax rulings? Nationale overheid. Afschaffen van de dividend belasting? Nationale overheid. Omzet belasting verlagen? Nationale overheid. Gecompliceerde belastingwetgeving met mazen erin voor het bedrijfsleven om belasting weg te sluizen? Allemaal wetgeving ingevoerd door je raad het al onze eigen overheid. Daar heeft de EU geen fuck mee te maken. Met of zonder EU gaat onze overheid rustig door met het paaien van multinationals.

Overigens is er vanuit de EU al de nodige kritiek geweest op het Nederlandse belastingklimaat. Ook heeft de EU meerdere externe belastingparadijzen voor het bedrijfsleven onderdruk gezet om hervormingen door te voeren. Het probleem van de EU is overigens dat ze zeer veel moeite hebben om interne belastingparadijzen (zoals Nederland) aan te pakken omdat die landen wetgeving kunnen blokkeren en het proces zoveel mogelijk frustreren voor nationaal gewin. Overigens gaat de tax race to the bottom niet verdwijnen als je uit de EU stapt.

Het idee dat problemen als sneeuw voor de zon verdwijnen zodra je uit de EU stapt is een illusie. Net zoals het idee dat ze door de nationale overheid wel even opgelost gaan worden als je de EU stapt.
_O_
pi_190206403
quote:
0s.gif Op woensdag 20 november 2019 19:42 schreef Jaeger85 het volgende:

[..]

Zo werkt de wereld niet. Als klein land heb je geen onderhandelingspositie. Je wordt gecontroleerd en gedomineerd door de grootmachten.
Het gaat niet om de 200 bij 300 km.En als grootmachten iets nodig hebben van die 200 bij 300 km zal er onderhandeld moeten worden ..als je niet onder een regulerend afgaand systeem valt.
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_190206419
quote:
0s.gif Op woensdag 20 november 2019 19:32 schreef babylon het volgende:

[..]

Helemaal zelf de keuze om al je rechten op te geven of failliet te gaan. Maar daar kies je dan wel zelf voor. Ook wat waard.
Falliesement lijkt mij dezelfde kruipende ervaring als EU lid zijn.Je moet wel iets voor je zelf zorgend,ondernemend zijn om daar over te kunnen oordelen.Bij jou heb ik zo mijn twijfels daarover.

[ Bericht 9% gewijzigd door ZOA op 30-11-2019 23:00:08 ]
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_190206422
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 november 2019 22:25 schreef ZOA het volgende:

[..]

Het gaat niet om de 200 bij 300 km.En als grootmachten iets nodig hebben van die 200 bij 300 km zal er onderhandeld moeten worden ..als je niet onder een regulerend afgaand systeem valt.
De grootmacht heeft niets van ons nodig. Wij hebben hen nodig. 0,0 onderhandelingspositie.
pi_190206446
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 november 2019 22:26 schreef ZOA het volgende:

[..]

Falliesement lijkt mij dezelfde kruipende ervaring als EU lid zijn
Dan heeft een Nexit dus ook geen enkel zin. Want in beide gevallen is het dezelfde ervaring volgens jou. _O-
pi_190206450
quote:
0s.gif Op woensdag 20 november 2019 19:45 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Welk deel van de verzorgingsstaat hebben wij nu geen controle over? Leg eens uit?
Nergens over..daarom zijn we een verzorgingsstaat.Je wordt verzorgt dus laat het alsjeblieft uit je hoofd om anders te denken willen laat staan doen.Erger dan de voormalige CCCP want toen moest je wel buiten het systeem zelf iets doen.De EU is hard op weg zijn onderdanen ook terug in die tijd in dat systeem te sturen.
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
  zaterdag 30 november 2019 @ 22:33:22 #224
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_190206469
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 november 2019 22:31 schreef ZOA het volgende:

[..]

Nergens over..daarom zijn we een verzorgingsstaat.Je wordt verzorgt dus laat het alsjeblieft uit je hoofd om anders te denken willen laat staan doen.Erger dan de voormalige CCCP want toen moest je wel buiten het systeem zelf iets doen.De EU is hard op weg zijn onderdanen ook terug in die tijd in dat systeem te sturen.
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_190206479
quote:
10s.gif Op zaterdag 30 november 2019 22:26 schreef Jaeger85 het volgende:

[..]

De grootmacht heeft niets van ons nodig. Wij hebben hen nodig. 0,0 onderhandelingspositie.
Wat hebben wij nodig van de grootmachten dan? Vluchtelingen opnemen, 6 miljard voor NAVO zodat VS soldaten kunnen blijven en onze vijand Rusland alleen de kachel in EU mag laten branden?
Verder als je serieus verstand van zaken hebt zou je weten dat in eerste instantie Europa Nederland wel degelijk nodig heeft en de rest van de wereld ook.Handelen heb je blijkbaar geen ervaring mee.Uiteraard niet de verzorgingsstaat en Brussel regelen dat en het is goed.
Mijn leven bestaat uit het legaal ondermijnen danwel vermijden,omzeilen van welke burocratie,regelgeving in welk land dan ook en het kan.Maar ja als je tevreden bent en geen avontuur of beter wilt 'brood en spelen' dus en het jou tijd wel zal duren..spek Frans Timmermans en ondersteun zijn uitspraak omarm en respecteer de moslims en hun cultuur in Nederland.Moslim is geen Nationalisme maar rechtmatig overheersend.

[ Bericht 10% gewijzigd door ZOA op 30-11-2019 23:19:52 ]
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_190206488
quote:
10s.gif Op zaterdag 30 november 2019 22:30 schreef Jaeger85 het volgende:

[..]

Dan heeft een Nexit dus ook geen enkel zin. Want in beide gevallen is het dezelfde ervaring volgens jou. _O-
Nexit levert iig vrijheid op.En wanneer er problemen mochten komen zelf oplossen.
Hebben de Hollanders 80 jaar oorlog voor niets gevoerd.Blijkbaar wel..
Verder is in Europa Nationalisme in elke vorm door Amerika First na WW2 uitgebannen en hoe meer je b.v Nederlander in Nederland wil zijn hoe meer multicultuur wordt geïmporteerd.
Amerika First the biggest great en de hele wereld moet zo zijn anders krijg je bommen.Nederland eerst de beste en de wereld moet luisteren anders krijg je bommen en Mark Rutte weet van niks.

[ Bericht 6% gewijzigd door ZOA op 30-11-2019 22:50:20 ]
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_190206561
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 november 2019 22:33 schreef Lord_Vetinari het volgende:

[..]Het gaat niet over stront het gaat over brood en spelen.Verder
ben je je zelf aangewezen titel Lord niet waardig.
[ afbeelding ]


[ Bericht 4% gewijzigd door ZOA op 30-11-2019 22:55:55 ]
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_190206984
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 november 2019 22:35 schreef ZOA het volgende:
Nexit levert iig vrijheid op.En wanneer er problemen mochten komen zelf oplossen.
Hebben de Hollanders 80 jaar oorlog voor niets gevoerd.Blijkbaar wel..
Vreemd is dat hè. Al die oorlogen die gevoerd zijn om onafhankelijkheid terug te winnen / te behouden, worden, ondanks talloze doden en steden in de puin, bejubeld.
Nu wordt gedreigd met enkele procenten lagere groei bij bv een Nexit en dan scheeuwt men opeens moord en brand en is het wel best zo, ook al wordt straks alles in Brussel besloten.

Wat propaganda al met een mens kan doen.
pi_190207149
Maargoed het is duidelijk dat de gemiddelde Fokker een slappe hap is die rustig wacht tot de dijk doorbreekt en wanneer niet verzopen pas gaat zeggen had onze EU dat niet kunnen voorkomen of de politiek of wie dan ook.
Nooit zelf naar de dijk gekeken of de oorzaak en dat mag ook niet van Brussel
Nexit.Nederland bepaalt distributie van goederen door EU. Rotterdamse haven.Als men naar Antwerpen wil navenant tol betalen. BNP Nederlandse export agrarische producten aardappelen tomaten melk bloemen en bloembollen.Nederlandse ondernemers en bedrijven van MKB tot multinationals weten prima hoe zonder EU te handelen en hoogwaardig gewilde producten te leveren.Nergens is aangetoond bewezen dat NL niet zonder EU kan.Alleen politiekers banken en NL ,controlerende VS ,zichzelf verrijkende bepalende instellingen stellen dat NL niet zonder EU kan.Het is gewoon onzin.En natuurlijk kunnen we geen Europa met open grenzen hebben zonder tig duizend niets wetende ambtelijke graaiers in Brussel die het zo goed met ons voorhebben en hun riante inkomen verantwoorden met bangmakerij, dreigen, en regelgeving slechts ten behoeve van zichzelf.

[ Bericht 6% gewijzigd door ZOA op 30-11-2019 23:54:53 ]
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_190207235
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 07:59 schreef babylon het volgende:
Het was al geen goed idee. Brexit geeft heel goed aan waarom niet.
Brexit is nog lang niet afgerond, over 10 jaar weer ik zeker dat de Britten er weer veel beter opstaan.
Vakman pur sang
pi_190207257
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 november 2019 23:53 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

Brexit is nog lang niet afgerond, over 10 jaar weer ik zeker dat de Britten er weer veel beter opstaan.
Waarom is Brexit niet afgerond?Ligt dat niet bij Brussel?
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_190207272
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 november 2019 23:29 schreef Wegenbouwer het volgende:

[..]

Vreemd is dat hè. Al die oorlogen die gevoerd zijn om onafhankelijkheid terug te winnen / te behouden, worden, ondanks talloze doden en steden in de puin, bejubeld.
Nu wordt gedreigd met enkele procenten lagere groei bij bv een Nexit en dan scheeuwt men opeens moord en brand en is het wel best zo, ook al wordt straks alles in Brussel besloten.

Wat propaganda al met een mens kan doen.
Jij ben werkeloos zeker!...stikstofnorm.
Even daarop doorgaan.Rusland is veel vervuilende maargoed het houd de EU warm en uiteindelijk milieu vriendelijker en duurzamer dan alle idioterie van windmolens en zonnepanelen in EU bij elkaar..
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_190207275
Brexit is afgerond als alle nieuwe handelsverdragen zijn getekend, al dan niet met een nodeal brexit. Zo zie ik het voor de Britten.
Die tenminste de ballen hebben om het gewoon te doen.
Proces duurt nog wel 10-15 jaar.
Vakman pur sang
pi_190207355
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 november 2019 23:58 schreef Lospedrosa het volgende:
Brexit is afgerond als allen nieuwe handelsverdragen zijn getekend, al dan niet met een nodeal brexit. Zo zie ik het voor de Britten.
Die tenminste de ballen hebben om het gewoon te doen.
Proces duurt nog wel 10-15 jaar.
De aanleiding voor Brexit waren tenten bij Calais en containers met mensen ipv producten erin.
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_190207515
quote:
0s.gif Op zondag 1 december 2019 00:04 schreef ZOA het volgende:

[..]

De aanleiding voor Brexit waren tenten bij Calais en containers met mensen ipv producten erin.
?
Vakman pur sang
  zondag 1 december 2019 @ 00:25:19 #236
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_190207615
nee , absoluut niet goed idee,
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_190210626
quote:
0s.gif Op zondag 1 december 2019 00:04 schreef ZOA het volgende:

[..]

De aanleiding voor Brexit waren tenten bij Calais en containers met mensen ipv producten erin.
Haha dat is maar een hele klein deel van de oorzaak. De echte oorzaak is de Britse mentaliteit en de 30 jarige propaganda campagne tegen de EU door de tabloids.
pi_190210637
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 november 2019 22:35 schreef ZOA het volgende:

[..]

Nexit levert iig vrijheid op.En wanneer er problemen mochten komen zelf oplossen.
Hebben de Hollanders 80 jaar oorlog voor niets gevoerd.Blijkbaar wel..
Verder is in Europa Nationalisme in elke vorm door Amerika First na WW2 uitgebannen en hoe meer je b.v Nederlander in Nederland wil zijn hoe meer multicultuur wordt geïmporteerd.
Amerika First the biggest great en de hele wereld moet zo zijn anders krijg je bommen.Nederland eerst de beste en de wereld moet luisteren anders krijg je bommen en Mark Rutte weet van niks.
Wat koop je voor die schijn vrijheid? Noord Korea is wat dat betreft het meeste vrije land in de wereld. Totaal geïsoleerd. En je ziet de gevolgen.
pi_190210645
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 november 2019 22:34 schreef ZOA het volgende:

[..]

Wat hebben wij nodig van de grootmachten dan? Vluchtelingen opnemen, 6 miljard voor NAVO zodat VS soldaten kunnen blijven en onze vijand Rusland alleen de kachel in EU mag laten branden?
Verder als je serieus verstand van zaken hebt zou je weten dat in eerste instantie Europa Nederland wel degelijk nodig heeft en de rest van de wereld ook.Handelen heb je blijkbaar geen ervaring mee.Uiteraard niet de verzorgingsstaat en Brussel regelen dat en het is goed.
Mijn leven bestaat uit het legaal ondermijnen danwel vermijden,omzeilen van welke burocratie,regelgeving in welk land dan ook en het kan.Maar ja als je tevreden bent en geen avontuur of beter wilt 'brood en spelen' dus en het jou tijd wel zal duren..spek Frans Timmermans en ondersteun zijn uitspraak omarm en respecteer de moslims en hun cultuur in Nederland.Moslim is geen Nationalisme maar rechtmatig overheersend.
Weer een onsamenhangend warrig verhaal...
pi_190211674
Lijkt me juist een heel goed idee! Schiphol en de Rotterdamse Haven als grote spelers qua vrachtvervoer in Europa moeten we niet willen. Veel teveel vervuiling. Het is beter dat Antwerpen en Frankfurt die taken overnemen. Ook zullen we dan veel minder vlees exporteren vanwege de importtarieven die de EU op zal leggen en is het stikstofprobleem dus ook snel opgelost!
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_190306018
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 november 2019 23:29 schreef Wegenbouwer het volgende:

[..]

Vreemd is dat hè. Al die oorlogen die gevoerd zijn om onafhankelijkheid terug te winnen / te behouden, worden, ondanks talloze doden en steden in de puin, bejubeld.
Nu wordt gedreigd met enkele procenten lagere groei bij bv een Nexit en dan scheeuwt men opeens moord en brand en is het wel best zo, ook al wordt straks alles in Brussel besloten.

Wat propaganda al met een mens kan doen.
Zelfs de propaganda delft het onderspit tegen het ruim 2000 jaar oude Romeinse beleid en beleidsmakers.Geef ze genoeg brood en spelen om tevreden te zijn en te volgen.Verkondig ellende bij een veranderende wereld en dwing het af door brood en spelen te minderen want crisis.als ze niet luisteren. 2000 jaar hetzelfde liedje in een nieuw jasje en andere gebieden alhoewel het perfecte Romeinse rijk ten onder ging aan o.a een Vagebond en andere gasten die in hun tijdsbestek wel alles voor echte vrijheid,democratie en volkeren na stonden.
Noem mij 1 huidige oprechte leider die staat voor zijn 'onderdanen'.
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_190306472
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 00:00 schreef ZOA het volgende:

[..]

Zelfs de propaganda delft het onderspit tegen het ruim 2000 jaar oude Romeinse beleid en beleidsmakers.Geef ze genoeg brood en spelen om tevreden te zijn en te volgen.Verkondig ellende bij een veranderende wereld en dwing het af door brood en spelen te minderen want crisis.als ze niet luisteren. 2000 jaar hetzelfde liedje in een nieuw jasje en andere gebieden alhoewel het perfecte Romeinse rijk ten onder ging aan o.a een Vagebond en andere gasten die in hun tijdsbestek wel alles voor echte vrijheid,democratie en volkeren na stonden.
Noem mij 1 huidige oprechte leider die staat voor zijn 'onderdanen'.
Ok.. we gooien al onze handelsverdragen weg en dan? Wat voor iets beters komt er voor terug. En concreet graag, geen vage termen als zelfbeschikking oid.
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_190306836
quote:
0s.gif Op zondag 1 december 2019 09:54 schreef Jaeger85 het volgende:

[..]

Wat koop je voor die schijn vrijheid? Noord Korea is wat dat betreft het meeste vrije land in de wereld. Totaal geïsoleerd. En je ziet de gevolgen.
Ik weet niet wat jij zie van Noord Korea of eigenlijk wat je wordt voorgehouden en of het je intereseerd.Iig dat je het opnoemt zegt wel genoeg over je tevreden geindoctrineerde perfecte eigen volgzame situatie.Het kan beter maar je moet het zelf doen en bedenken.We zijn immers geen Noord Korea dus er is geen grote leider die alles controleert,tegenwerkt of je ter dood veroordeeld mits je geen 'vriend' bent of nodig bent voor 'privileges'voor hem. Je bent in het makkelijke democratisch verzorgend Nederland.Waar je per dag meer moet bloeden om verzorgd te blijven ten behoeve van EU immigratie danwel vluchtelingenbeleid of welk beleid op welk vlak ook wat alleen de bevolking treft en op geen enkele manier de multinationals, het omarmen van zogenaamde multicultuur wat eigenlijk op niets anders neer komt dan het door de VS na WW2 opgelegede uitbannen van Nationalisme in EU in welke vorm dan ook. Ik durf wel te stellen dat de EU geen haar beter is dan Noord Korea.En met zekerheid dat Rusland voor ondernemende zelf nadenkende onafhankelijke inventieve personen ver boven EU uitsteekt.
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_190306949
quote:
1s.gif Op zondag 1 december 2019 00:16 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

?
De Engelsen hebben de halve wereld in vroeger tijden gecontroleerd.Ze zijn klaar met het EU gedoe over het opvangen van plus de illegale stroom plus van alles en nog wat. Great Britain gaat het zelf doen.
Nederland was ook zo een land ..ok als het bijna verzuipt.Prik de dijken maar door en wat er over is van de Hollanders kan zwemmen en staat wel op en gaat aan het werk, opbouwen, cultuur en geschiedenis maken!
Niet de slappe hap van vandaag de dag.Strijd over discriminatie,Zwarte piet,respect voor een totaal vreemde jurkdragende Allah ahkbar gast die totaal geen interesse heeft in zijn verzorgende Nederlander etc etc.Stikstofnorm waar NL totaal wereldwijd geen invloed op heeft.

Owja ik draaf weer door onsamenhangend.Laat mij ik heb mijn redenen.

[ Bericht 8% gewijzigd door ZOA op 07-12-2019 01:12:19 ]
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_190307065
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 00:28 schreef devlinmr het volgende:

[..]

Ok.. we gooien al onze handelsverdragen weg en dan? Wat voor iets beters komt er voor terug. En concreet graag, geen vage termen als zelfbeschikking oid.
We..jij doe niks Ik kan prima handelsverdragen afsluiten t.b.v Nederland en bedrijven en de hele huidige EU te kakken zetten.
Jij wordt er beter van...en net als dat je nu doet...niks!
Behoorlijk sociaal voor een asociaal persoon als ik.Ik bepaal immers zelf voor wie ik sociaal ben.Van personen tot het ondermijnen van systemen.
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_190307329
Wat er voor terugkomt maken we en doen we zelf.En je kan dingen behouden,aanpassen, vernieuwen..het kan allemaal.De helft van Nederland staat dat vast niet aan uiteraard als de zelf nadenkende ondernemende inventieve Nederlanders zelf gaan bepalen hoe ons Nederland is en de eigen familie eerst.
Trump is er President mee geworden Amerika First.Maar Nederland First is discriminatie,racisme,rechts extremist en o zo fout.
Verder denken Amerikaanse Democraten dat wereld overheersing Amerika First is alleen een overtreffende trap ervan.

[ Bericht 84% gewijzigd door ZOA op 07-12-2019 01:58:47 ]
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_190307419
Dus welke zichzelf respecterende ondernemende Nederlander op FOK. Welke niet meelopende nono zonder ook maar enige zin van realiteit. Wie is er op FOK bij zijn verstand onafhankelijk van het verzorgende systeem met een duidelijke blik op de toekomst.
Niemand denk ik.
Volop meegaand in de regulering de afnemende verzorging,verarming,overheersing want het kan slechter.De gemiddelde verafschuwde Oostblokker vanaf Hannover tot Vladivostok heeft van alles meer behalve schulden dan jullie armoedige Hollanders.En ik praat niet over Staat Systeem Ik praat over privé
Wordt wakker onnozele hollanders met je hypotheken,pensioenregelingen,verzekeringen en alles veilig geregelde zaken maar niet van jou.Je bent schuldenaar.
In o.a het voormalig Oostblok heb ik eigendom...land, huisjes,zoals elke b.v Pool,Baltic,Wit Rus Rus maar ook elke Turk, Marrokaan en ga zo...wat heb jij Nederlander? De Nederlander heeft communisme zonder het door te hebben.Controle door overheden en bank en zodra die begint te protesteren is de democratie en vrijheid niet verdwenen want de keus om te luisteren of onder de brug te slapen heb je.Weinigen kiezen voor de vrijheid onder de brug laat staan te zien wat een brug doet het systeem van een brug. Niemand heeft interesse in eenvoudige dingen en wat je ermee kan bereiken.Iedereen omarmt een klotesysteem Brussel wat mensen niets goeds brengt.Britten onafhankelijke idiote eigenwijze maar wel wereld bepalende lui. Doe eens mee want ze zien het goed.

[ Bericht 28% gewijzigd door ZOA op 07-12-2019 02:36:45 ]
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_190307862
Ik snap die mensen met een grote mond tegen de EU nooit. Denken die nu echt dat Nederland dan nog enige kans maakt?

Dat je misschien hoopt dat de EU uit elkaar valt, dat kan ik nog wel enigszins begrijpen. Dan zijn we een los land met allemaal losse landen naast ons, waarmee we dan kunnen handelen en afspraken kunnen maken. Maar alleen uit de EU stappen? Dat betekent als je nog wil handelen met Duitsland, België en Frankrijk, dat je dan moet tekenen bij het kruisje van de EU. Doe je dat niet, dan ben je verplicht handelstarieven te voeren en zal geen enkel vrachtschip voor de EU meer via Rotterdam gaan.

En ja, de Nederlandse economie leunt zwaar op handel met het buitenland. Als dat weg valt, dan kunnen we onze verzorgingsstaat en gezondheidszorg (die nu al te duur dreigen te worden) helemaal niet meer betalen. Alle grote bedrijven zullen vertrekken. Dat zag je al bij de Britten, in Nederland zal dat nog veel sterker zijn: Londen heeft nou eenmaal meer aantrekkingskracht dan Amsterdam.

Denken dat je persoonlijk er beter van kunt worden terwijl je allerlei zaken doet met en in het buitenland is helemaal een beetje vreemd. Dat lukt je hooguit als je een bedrijf gevestigd in een andere EU land bezit, omdat je dan kunt blijven profiteren van de EU. Maar ook dat zal veel ingewikkelder worden. Als je dat niet hebt, zul je alleen maar meer blokkades tegen komen. Of je moet willen dat Nederland toch tekent bij het kruisje in de EU...
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_190309161
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 december 2019 01:14 schreef ZOA het volgende:

[..]

We..jij doe niks Ik kan prima handelsverdragen afsluiten t.b.v Nederland en bedrijven en de hele huidige EU te kakken zetten.
Jij wordt er beter van...en net als dat je nu doet...niks!
Behoorlijk sociaal voor een asociaal persoon als ik.Ik bepaal immers zelf voor wie ik sociaal ben.Van personen tot het ondermijnen van systemen.
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Megalomanie

Of natuurlijk gewoon

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Dunning-krugereffect

Feit is dat je met niks concreets komt, zoals al die exit fanboys

[ Bericht 13% gewijzigd door devlinmr op 07-12-2019 11:23:15 ]
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_190310670
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 07:02 schreef Hanca het volgende:
Ik snap die mensen met een grote mond tegen de EU nooit. Denken die nu echt dat Nederland dan nog enige kans maakt?
Je kunt ook uit principe tegen de EU zijn of centralisatie in het algemeen. Of is jouw positie dat je altijd maar in de pas moet lopen als het om grote machtige organisaties gaat uit angst dat je ze te grazen nemen?
  zaterdag 7 december 2019 @ 12:27:11 #251
475986 Briqq
Worth fighting for
pi_190310715
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 december 2019 02:06 schreef ZOA het volgende:
Dus welke zichzelf respecterende ondernemende Nederlander op FOK. Welke niet meelopende nono zonder ook maar enige zin van realiteit. Wie is er op FOK bij zijn verstand onafhankelijk van het verzorgende systeem met een duidelijke blik op de toekomst.
Niemand denk ik.
Volop meegaand in de regulering de afnemende verzorging,verarming,overheersing want het kan slechter.De gemiddelde verafschuwde Oostblokker vanaf Hannover tot Vladivostok heeft van alles meer behalve schulden dan jullie armoedige Hollanders.En ik praat niet over Staat Systeem Ik praat over privé
Wordt wakker onnozele hollanders met je hypotheken,pensioenregelingen,verzekeringen en alles veilig geregelde zaken maar niet van jou.Je bent schuldenaar.
In o.a het voormalig Oostblok heb ik eigendom...land, huisjes,zoals elke b.v Pool,Baltic,Wit Rus Rus maar ook elke Turk, Marrokaan en ga zo...wat heb jij Nederlander? De Nederlander heeft communisme zonder het door te hebben.Controle door overheden en bank en zodra die begint te protesteren is de democratie en vrijheid niet verdwenen want de keus om te luisteren of onder de brug te slapen heb je.Weinigen kiezen voor de vrijheid onder de brug laat staan te zien wat een brug doet het systeem van een brug. Niemand heeft interesse in eenvoudige dingen en wat je ermee kan bereiken.Iedereen omarmt een klotesysteem Brussel wat mensen niets goeds brengt.Britten onafhankelijke idiote eigenwijze maar wel wereld bepalende lui. Doe eens mee want ze zien het goed.
Deze post is een uitstekend argument tegen de Nexit.
pi_190310986
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 12:22 schreef Wegenbouwer het volgende:

[..]

Je kunt ook uit principe tegen de EU zijn of centralisatie in het algemeen. Of is jouw positie dat je altijd maar in de pas moet lopen als het om grote machtige organisaties gaat uit angst dat je ze te grazen nemen?
Je bedoelt tegen zijn zonder onderbouwing maar puur gevoelsmatig?
Dat kan... Is een beetje dom gezien de belangen, maar ja, dat kan
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_190311536
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 12:22 schreef Wegenbouwer het volgende:

[..]

Je kunt ook uit principe tegen de EU zijn of centralisatie in het algemeen. Of is jouw positie dat je altijd maar in de pas moet lopen als het om grote machtige organisaties gaat uit angst dat je ze te grazen nemen?
Mensen die uit principe ergens tegen zijn zonder het te kunnen beargumenteren neemt niemand serieus.
pi_190311641
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 13:53 schreef Jaeger85 het volgende:

[..]

Mensen die uit principe ergens tegen zijn zonder het te kunnen beargumenteren neemt niemand serieus.
Als je tegen bijvoorbeeld moord bent, moet je dit eerst beargumenteren?

Elke politieke discussie zit vol met principes, meestal niet uitgesproken.
  Moderator zaterdag 7 december 2019 @ 16:02:16 #255
54278 crew  Tijger_m
42
pi_190312947
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 14:07 schreef Wegenbouwer het volgende:

[..]

Als je tegen bijvoorbeeld moord bent, moet je dit eerst beargumenteren?

Elke politieke discussie zit vol met principes, meestal niet uitgesproken.
Stupide analogie weer, man, man.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_190314179
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 december 2019 10:11 schreef devlinmr het volgende:

[..]

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Megalomanie

Of natuurlijk gewoon

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Dunning-krugereffect

Feit is dat je met niks concreets komt, zoals al die exit fanboys
Er is niets concreet.Wat concreet is is de huidige situatie zoals Brussel is.
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_190314222
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 12:27 schreef Briqq het volgende:

[..]

Deze post is een uitstekend argument tegen de Nexit.
Als jij dat zo ziet, prima.
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_190314229
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 17:32 schreef ZOA het volgende:

[..]

Er is niets concreet.Wat concreet is is de huidige situatie zoals Brussel is.
En intelligente mensen geven niet iets op als daar niks beters tegenover staat.
Zolang jij dus niks concreets kunt bieden waardoor Nederland beter af is met een Nexit kun je maar beter zwijgen
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_190314379
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 13:53 schreef Jaeger85 het volgende:

[..]

Mensen die uit principe ergens tegen zijn zonder het te kunnen beargumenteren neemt niemand serieus.
Hitler,Mao,Stalin etc etc hadden principes, al was je voorbeeldig volger, jou uitspraak zou je een executie opleveren.
Maar gelukkig leven wij onder een systeem dat je dit openlijk zonder gevolgen kan stellen maar alleen maar omdat jij en je uitspraken er niet toe doen.
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_190314610
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 17:36 schreef devlinmr het volgende:

[..]

En intelligente mensen geven niet iets op als daar niks beters tegenover staat.
Zolang jij dus niks concreets kunt bieden waardoor Nederland beter af is met een Nexit kun je maar beter zwijgen
Ik ben niet intelligent.Ik bied een onzeker avontuur.De dood of de gladiolen.Vrijheid,anarchisme,elke term die je maar kan bedenken tegen het zogenaamd verzorgt oud worden terwijl je belazerd wordt bij het leven ..iig beter dan gezapig gecontroleerd naar de kloten geholpen worden door een zogenaamd verzorgend systeem wat je cultuur, geschiedenis,en zelfs je Nederlander zijn verloochend.
Verder worden intelligente mensen vooral gebruikt door de domme sterke apen...ik geef een in hart en nieren gespaarde NAZI aan die in Neurenberg nooit veroordeeld is maar NASA leider werd en de eerste man, onze westerse wereld superioriteit doet gelden, op de maan zet.Een NAZI maakte dat mogelijk.Maar goed blijf simpel zwart/wit sociaal denken,laat je lekker belazeren door de staatstelevisie en wees blij met het brood wat je nu hebt.

[ Bericht 17% gewijzigd door ZOA op 07-12-2019 18:11:03 ]
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_190314793
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 12:22 schreef Wegenbouwer het volgende:

[..]

Je kunt ook uit principe tegen de EU zijn of centralisatie in het algemeen. Of is jouw positie dat je altijd maar in de pas moet lopen als het om grote machtige organisaties gaat uit angst dat je ze te grazen nemen?
Nee, maar mijn positie is wel dat je jezelf ernstig te grazen neemt als je nu op een nexit hoopt. Zoals ik al zei: hoop dan op het uiteenvallen van de EU, dat kan ik dan nog wel begrijpen. Hopen op nexit is als hopen dat je onverzekerde huis af gaat fikken.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_190314807
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 17:44 schreef ZOA het volgende:

[..]

Hitler,Mao,Stalin etc etc hadden principes, al was je voorbeeldig volger, jou uitspraak zou je een executie opleveren.
Maar gelukkig leven wij onder een systeem dat je dit openlijk zonder gevolgen kan stellen maar alleen maar omdat jij en je uitspraken er niet toe doen.
Mede dankzij de EU die voorstander is van mensenrechten.
pi_190314902
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 december 2019 18:10 schreef Hanca het volgende:

[..]

Nee, maar mijn positie is wel dat je jezelf ernstig te grazen neemt als je nu op een nexit hoopt. Zoals ik al zei: hoop dan op het uiteenvallen van de EU, dat kan ik dan nog wel begrijpen. Hopen op nexit is als hopen dat je onverzekerde huis af gaat fikken.
Man doe gewoon dat stapje erbij.Zelf wereld overheersend Great Britain kan blijkbaar niet zomaar onder het juk vandaan...
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_190314968
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 18:16 schreef ZOA het volgende:

[..]

Man doe gewoon dat stapje erbij.Zelf wereld overheersend Great Britain kan blijkbaar niet zomaar onder het juk vandaan...
Ze kunnen prima, ze durven alleen tot nu toe zelf niet. Elk land kan er op elk moment volledig uitstappen, geen enkel probleem.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_190314970
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 18:11 schreef Jaeger85 het volgende:

[..]

Mede dankzij de EU die voorstander is van mensenrechten.
Ik bepaal zelf wel mijn mensenrechten..daar heb ik geen ambtelijk zichzelf verrijkend die jou armoedzaaier mensenrechten oplechr maar zelf contra doet voor nodig.Echt rot op met je vertrouwen in de verzorgende staat.
Alleen ik mijzelf doe het 5 voudige.Durf je mij te vertrouwen naar mensenrechten.Natuurlijk niet.Je vertrouwd Mark Rutte en je EU.En vooral niet begrijpen hoe je belazerd wordt...immers je hebt brood en spelen.

[ Bericht 7% gewijzigd door ZOA op 07-12-2019 18:26:35 ]
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_190315081
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 18:20 schreef Hanca het volgende:

[..]

Ze kunnen prima, ze durven alleen tot nu toe zelf niet. Elk land kan er op elk moment volledig uitstappen, geen enkel probleem.
Dat is jou visie op de situatie.Niets meer niets minder.
En ik ben vrij internationaal met bevolking en depotaten..zodra normale gewone mensen in de EU de kans krijgen de EU of zijn beleid is ten einde..en het is gaande.En ja ik doe mee.Het pact Duitsland voor west Europa en buur Polen voor Oost Europa onder controle van VS gaat geen stand houden.

[ Bericht 7% gewijzigd door ZOA op 07-12-2019 18:39:26 ]
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_190315219
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 december 2019 18:29 schreef ZOA het volgende:

[..]

Dat is jou visie op de situatie.Niets meer niets minder.

Nee, dat is de waarheid. De simpele, juridische, waarheid. Ieder land kan elk moment uit de EU stappen, ieder die wat anders zegt doet de waarheid geweld aan.

Het ligt ook niet bepaald aan de EU dat de Britten er nog in zitten.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_190315247
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 18:38 schreef Hanca het volgende:

[..]

Nee, dat is de waarheid. De simpele, juridische, waarheid. Ieder land kan elk moment uit de EU stappen, ieder die wat anders zegt doet de waarheid geweld aan.

Het ligt ook niet bepaald aan de EU dat de Britten er nog in zitten.
Ik vind dat het wel aan Brussel ligt.Elk land wat uit EU wil heeft een probleem.Het probleem ligt trouwens zoiezo niet bij de bevolking maar aan zichzelf verrijkende beleidsmakers die mooi praten voor jou hun best te doen maar eigenlijk alles van je afnemen .En ja ik heb de schurft aan burocratie.Ik ben zelf prima in staat om te bepalen wat ik doe,wat ik verdien,voor wie ik zorg etc.Voor wie ik zorg...je kan pas sociaal zijn als je zelf vrij,onafhankelijk en genoeg hebt.Niets van dat alles heeft een Nederlander.Praatjes over hoe superior NL is en jezelf met de beleidsmakers vereenzelvigen als in sport.Wat zijn we goed maar je doet niets.Dat is niet de weg naar vrijheid, democratie, cultuurbehoud of wat dan ook om iets te verbeteren in je samenleving.De Nederlandse samenleving gaat ten onder.En ja ik ben voor Nationalisme en zie Nederland wegebben.Nexit is een prima idee.Het doctoraat Brussel en zo ongeveer half de bevolking wat voor Nederlander doorgaat maar hét niet is zal tegen zijn.Terug naar de status 'gastarbeider'a.u.b.Laten wij Nederlanders onze prima status als welvarend ondernemend verzorgend land waar blijven maken.Dat gaat over met de autochtone Nederlanders erbij wanneer NL zo doorgaat.

[ Bericht 7% gewijzigd door ZOA op 07-12-2019 19:24:17 ]
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_190316459
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 december 2019 18:40 schreef ZOA het volgende:

[..]

Ik vind dat het wel aan Brussel ligt.Elk land wat uit EU wil heeft een probleem.Het probleem ligt trouwens zoiezo niet bij de bevolking maar aan zichzelf verrijkende beleidsmakers die mooi praten voor jou hun best te doen maar eigenlijk alles van je afnemen .En ja ik heb de schurft aan burocratie.Ik ben zelf prima in staat om te bepalen wat ik doe,wat ik verdien,voor wie ik zorg etc.Voor wie ik zorg...je kan pas sociaal zijn als je zelf vrij,onafhankelijk en genoeg hebt.Niets van dat alles heeft een Nederlander.Praatjes over hoe superior NL is en jezelf met de beleidsmakers vereenzelvigen als in sport.Wat zijn we goed maar je doet niets.Dat is niet de weg naar vrijheid, democratie, cultuurbehoud of wat dan ook om iets te verbeteren in je samenleving.De Nederlandse samenleving gaat ten onder.En ja ik ben voor Nationalisme en zie Nederland wegebben.Nexit is een prima idee.Het doctoraat Brussel en zo ongeveer half de bevolking wat voor Nederlander doorgaat maar hét niet is zal tegen zijn.Terug naar de status 'gastarbeider'a.u.b.Laten wij Nederlanders onze prima status als welvarend ondernemend verzorgend land waar blijven maken.Dat gaat over met de autochtone Nederlanders erbij wanneer NL zo doorgaat.
Dat mag je vinden.. het strookt alleen niet met de werkelijkheid.
De reden dat het in de UK zo moeilijk gaat is vanwege het GFA oftewel de Ierland kwestie.
Geen enkel ander land in de EU heeft zo'n issue, die kunnen dus middels artikel 50 zo opstappen
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_190316505
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 17:44 schreef ZOA het volgende:

[..]

Hitler,Mao,Stalin etc etc hadden principes, al was je voorbeeldig volger, jou uitspraak zou je een executie opleveren.
Maar gelukkig leven wij onder een systeem dat je dit openlijk zonder gevolgen kan stellen maar alleen maar omdat jij en je uitspraken er niet toe doen.
Zoek ajb even op wat principes zijn
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_190316520
Maargoed het blijft er op neerkomen dat zolang julle je 'brood en spelen' naar tevredenheid hebben niet willen zien wat komt.Als Duitsers in WW2.
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_190316582
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 19:44 schreef devlinmr het volgende:

[..]

Zoek ajb even op wat principes zijn
Waarom,waarschijnlijk heb ik meer oprechte principes die ik nakom dan jij.Het gaat niet om het opzoeken het gaat om het begrijpen van principes... werk daar eens aan vriend
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_190316595
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 december 2019 17:56 schreef ZOA het volgende:

[..]

Ik ben niet intelligent.
dat blijkt, is ook helemaal niet erg. Wat wel erg is is dat je feiten ontkent en je ook weigert jezelf te verdiepen in hoe het werkelijk zit
quote:
Ik bied een onzeker avontuur.De dood of de gladiolen.Vrijheid,anarchisme,elke term die je maar kan bedenken tegen het zogenaamd verzorgt oud worden terwijl je belazerd wordt bij het leven ..iig beter dan gezapig gecontroleerd naar de kloten geholpen worden door een zogenaamd verzorgend systeem wat je cultuur, geschiedenis,en zelfs je Nederlander zijn verloochend.
Verder worden intelligente mensen vooral gebruikt door de domme sterke apen...ik geef een in hart en nieren gespaarde NAZI aan die in Neurenberg nooit veroordeeld is maar NASA leider werd en de eerste man, onze westerse wereld superioriteit doet gelden, op de maan zet.Een NAZI maakte dat mogelijk.Maar goed blijf simpel zwart/wit sociaal denken,laat je lekker belazeren door de staatstelevisie en wees blij met het brood wat je nu hebt.
Ehm.. tijd voor een pilletje wellicht?
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_190316612
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 19:48 schreef ZOA het volgende:

[..]

Waarom,waarschijnlijk heb ik meer oprechte principes die ik nakom dan jij.
Dan snap je ook waarom je eerdere opmerking kant nog wal raakt
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_190316618
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 december 2019 18:40 schreef ZOA het volgende:

[..]

Ik vind dat het wel aan Brussel ligt.Elk land wat uit EU wil heeft een probleem.Het probleem ligt trouwens zoiezo niet bij de bevolking maar aan zichzelf verrijkende beleidsmakers die mooi praten voor jou hun best te doen maar eigenlijk alles van je afnemen .En ja ik heb de schurft aan burocratie.Ik ben zelf prima in staat om te bepalen wat ik doe,wat ik verdien,voor wie ik zorg etc.Voor wie ik zorg...je kan pas sociaal zijn als je zelf vrij,onafhankelijk en genoeg hebt.Niets van dat alles heeft een Nederlander.Praatjes over hoe superior NL is en jezelf met de beleidsmakers vereenzelvigen als in sport.Wat zijn we goed maar je doet niets.Dat is niet de weg naar vrijheid, democratie, cultuurbehoud of wat dan ook om iets te verbeteren in je samenleving.De Nederlandse samenleving gaat ten onder.En ja ik ben voor Nationalisme en zie Nederland wegebben.Nexit is een prima idee.Het doctoraat Brussel en zo ongeveer half de bevolking wat voor Nederlander doorgaat maar hét niet is zal tegen zijn.Terug naar de status 'gastarbeider'a.u.b.Laten wij Nederlanders onze prima status als welvarend ondernemend verzorgend land waar blijven maken.Dat gaat over met de autochtone Nederlanders erbij wanneer NL zo doorgaat.
Dan kan ik alleen maar zeggen dat jij geen kennis van zaken hebt...
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_190316652
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 19:49 schreef devlinmr het volgende:

[..]

dat blijkt, is ook helemaal niet erg. Wat wel erg is is dat je feiten ontkent en je ook weigert jezelf te verdiepen in hoe het werkelijk zit
[..]

Ehm.. tijd voor een pilletje wellicht?
Werkelijkheid is toch wat je ervaart in je leven?Dus je betwist mijn levenservaringen.En je gaat om 'bronnen' vragen etc.Maar uit eigen ervaring komt niets.
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_190316765
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 19:50 schreef Hanca het volgende:

[..]

Dan kan ik alleen maar zeggen dat jij geen kennis van zaken hebt...
Mijn zaken lopen prima,met mij gaat het goed.En ik zou graag willen dat het met de Nederlanders goed gaat.... jij zegt dat het goed gaat ik zie anders...
Argumenten? Zelfs het NOS journaal kan niet onder de algehele malaise uit.Stikstofnorm,werken tot je 67 jaar,inkrimpen, bezuinigen ,meer zelf betalen voor de verzorgingsstaat en minder verdienen.etc.etc.En mee blijven doen,niet denken, niet zelf het verzorgend systeem ondermijnen.nee dat is voorbehouden aan de allochtonen van Pool tot Marrokaan in ons Nederland.

[ Bericht 16% gewijzigd door ZOA op 07-12-2019 20:11:28 ]
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
  Moderator zaterdag 7 december 2019 @ 20:10:35 #278
236264 crew  capricia
pi_190316933
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 december 2019 19:58 schreef ZOA het volgende:

[..]

Mijn zaken lopen prima,met mij gaat het goed.En ik zou graag willen dat het met de Nederlanders goed gaat.... jij zegt dat het goed gaat ik zie anders...

Jij woont toch helemaal niet in NL? Oekraïne of zo.
Ik heb je ook vaak pro Russische media zien posten.
Klopt dat?
Definitely not CIA
pi_190317095
Klopt ik ben pro Russisch maar woon in het ultra nationalistische Oekraïnse Kamenka Buzka Soort van luis in de pels.
Maar ik lees je.Probeer je mij te diskwalificeren als Nederlander?Als dat je intentie is ga a.u.b. naar je dichtsbijzijnde buur. waarschijnlijk zijn ze minder Nederlands dan ik
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
  Moderator zaterdag 7 december 2019 @ 20:22:31 #280
236264 crew  capricia
pi_190317156
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 20:17 schreef ZOA het volgende:
Klopt ik ben pro Russisch maar woon in het ultra nationalistische Oekraïnse Kamenka Buzka Soort van luis in de pels.
Maar ik lees je.Probeer je mij te diskwalificeren als Nederlander?Als dat je intentie is ga a.u.b. naar je dichtsbijzijnde buur. waarschijnlijk zijn ze minder Nederlands dan ik
Welke buur bedoel je?
Definitely not CIA
pi_190317224
En ja ik moedig aan! Wees Nederlander Rood Wit Blauw.Elke natie,bevolking,zichzelf respecterende samenleving doet dat.
Wij eerst en wij helpen we staan open.
Het is over de hele wereld hetzelfde.
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_190317253
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 december 2019 20:22 schreef capricia het volgende:

[..]

Welke buur bedoel je?
Duitsland regeert west Europa.Polen regeert Oost Europa...in EU burocratie systeem
Als ik direct gelinkte aantoonbare feiten presenteer on me in geloofwaardigheid aan te tonen ben ik morgen dood
En met je buur bedoel ik de eerste deur naast je in de randstad omgeving.

[ Bericht 4% gewijzigd door ZOA op 07-12-2019 20:40:39 ]
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
  Moderator zaterdag 7 december 2019 @ 20:39:14 #283
236264 crew  capricia
pi_190317444
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 december 2019 20:28 schreef ZOA het volgende:

[..]

Duitsland regeert west Europa.Polen regeert Oost Europa...in EU burocratie systeem
Als ik direct gelinkte aantoonbare feiten presenteer on me in geloofwaardigheid aan te tonen ben ik morgen dood
Okaay. Je bent dus pro Rusland en je wil graag dat NL uit de EU stapt. Of nog liefst dat de hele EU in elkaar dondert. Want nu worden we geregeerd door Brussel.
En zonder EU is veel beter voor NL.
Ondertussen woon je zelf in Oekraïne.

Klopt dit?
Definitely not CIA
pi_190317473
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 december 2019 20:39 schreef capricia het volgende:

[..]

Okaay. Je bent dus pro Rusland en je wil graag dat NL uit de EU stapt. Of nog liefst dat de hele EU in elkaar dondert. Want nu worden we geregeerd door Brussel.
En zonder EU is veel beter voor NL.
Ondertussen woon je zelf in Oekraïne.

Klopt dit?
Nee.,ok het meest klopt idd
Maargoed probeer niet jou woorden, interpretatie mijne te maken.
Excuses voor Nee dat is te kort.
Ik geef iets aan,naar mijn ideetjes,kennis van geschiedenis,culturen,talen,mensen ,systemen of wat dan ook.Het lijkt verwarrend, onzin, opruien,en vooral aantasting van de huidige niet blijvende situatie.Ik geef iets aan niets meer niets minder.Jullie mogen Jullie beperkte vermogen gebruiken om mij te weerleggen,af te doen als wat dan ook.Ik geef iets aan en beargumenteer naar vermogen.

[ Bericht 14% gewijzigd door ZOA op 07-12-2019 20:54:04 ]
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
  Moderator zaterdag 7 december 2019 @ 20:53:20 #285
236264 crew  capricia
pi_190317692
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 december 2019 20:41 schreef ZOA het volgende:

[..]

Nee.,ok het meest klopt idd
Maargoed probeer niet jou woorden, interpretatie mijne te maken.
Excuses voor Nee dat is te kort.
Ik interpreteer niets. Ik som feiten op. Van jou. Wat je zelf schrijft. Het is voor anderen hier om hun conclusie te trekken.

[ Bericht 2% gewijzigd door capricia op 07-12-2019 20:58:36 ]
Definitely not CIA
pi_190317757
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 december 2019 20:53 schreef capricia het volgende:

[..]

Ik interpreteer niets. Ik som feiten op. Het is voor anderen hier om hun conclusie te trekken.
Leer dan eerst maar eens wat daadwerkelijk feiten zijn voor ze op te sommen wat volgens jou feiten zoals zijn.
Een feit is dat water ijs wordt onder 0 graden Celsius op onze planeet.Dat is een aantoonbaar onweerlegbaar feit.Verder mag je voorzichtig zijn met iets als feit te bestempelen.
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
  Moderator zaterdag 7 december 2019 @ 20:59:22 #287
236264 crew  capricia
pi_190317794
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 20:57 schreef ZOA het volgende:

[..]

Leer dan eerst maar eens wat daadwerkelijk feiten zijn voor ze op te sommen wat volgens jou feiten zoals zijn.
Dit is toch wat je zelf schrijft over jezelf. Ik check ze zelfs extra bij je. :D
Definitely not CIA
pi_190317850
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 december 2019 20:59 schreef capricia het volgende:

[..]

Dit is toch wat je zelf schrijft over jezelf. Ik check ze zelfs extra bij je. :D
Niets wat ik schrijf noch wat jij schrijft zijn of wie dan ook schrijft zijn feiten.Sterker nog geloof danwel religie is toonaangevend voor de mensheid.Feiten worden het liefst genegeerd.
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_190317912
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 december 2019 19:52 schreef ZOA het volgende:

[..]

Werkelijkheid is toch wat je ervaart in je leven?Dus je betwist mijn levenservaringen.En je gaat om 'bronnen' vragen etc.Maar uit eigen ervaring komt niets.
Als een goochelaar zijn assistente doorzaagt, dan ervaar je dat als de werkelijkheid, maar is het idd de werkelijkheid?
Ik heb geen bronnen nodig
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_190319590
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 december 2019 21:07 schreef devlinmr het volgende:

[..]

Als een goochelaar zijn assistente doorzaagt, dan ervaar je dat als de werkelijkheid, maar is het idd de werkelijkheid?
Ik heb geen bronnen nodig
De goochelaar weet..en jij weet dat je belazerd wordt door de goochelaar en accepteerd het,
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_190319637
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 december 2019 22:56 schreef ZOA het volgende:

[..]

De goochelaar weet..en jij weet dat je belazerd wordt door de goochelaar en accepteerd het.Maar de goochelaar is een show waar je vrijwillig voor betaald en het prachtig vind.Mark Rutte de EU doen hetzelfde en je vind het prachtig dat je ervoor betaald.Ik niet want ik ken het trucje en wil er niet voor betalen.Ik wil een betere show en idd de onzekerheid dat het niet lukt, Maargoed een nieuwe show heeft altijd aandacht en de oude show voelt zich bedreigd en zegt het kan niet beter.Je kan het ook pas zien als de nieuwe show er is of langzaam ten onder gaan met de oude.We zitten in een eeuwenoud innovatie vernieuwingsproces.De Romeinen waren niet eeuwig de Duitsers verre van de VS ook nog maar 70 jaar en verliest alle controle.Maargoed het is behoorlijk menselijk om pas te leren zwemmen als je nagenoeg verzuipt.
En wat ik al vele malen heb aangegeven.Zorg voor jezelf en val mij niet af met de ondersteuning van je kapatalistisch leenstelsel als banken hypotheken en al je instanties je NL verzorgingstaat waar je verantwoording danwel moet afdragen.Val mij aan op wat werkelijk van jou is materieel,privé,invloed oftewel corruptie dat je bij wie dan ook aan klopt voor een gunst en die geleverd wordt.Dat je iemand bent.
Wie?


[ Bericht 11% gewijzigd door ZOA op 07-12-2019 23:17:37 ]
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_190320141
Ik mag nog wel eens wat zaken doen voor Nederlanders danwel bedrijven die dat zelf niet kunnen of mogen.
Voor mij legaal, via mij legaal, beter, goedkoper,en het EU monster Brussel omzeilend.
Elke nadenkend onafhankelijk ondernemend mens snakt naar deze 'vrijheid'.
Degene die mij aanvallen zijn staatsafhankelijke geindoctrineerde communisten die hun systeem heilig verklaren, accepteren dat alles langzaam minder en minder wordt en het verdommen om het minder worden in eigen hand te nemen en te zeggen misschien wordt het niet minder maar beter..dat risico is onaanvaardbaar.De zekerheid langzaam naar de kloten gaan is beterImmers jou generatie zal het wel duren.
Ik heb nooit haast, daar heb ik geen tijd voor
pi_190320486
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 december 2019 22:59 schreef ZOA het volgende:

[..]

Dus wanneer verhuis je
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_190322408
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 december 2019 23:30 schreef ZOA het volgende:
Ik mag nog wel eens wat zaken doen voor Nederlanders danwel bedrijven die dat zelf niet kunnen of mogen.
Voor mij legaal, via mij legaal, beter, goedkoper,en het EU monster Brussel omzeilend.
Elke nadenkend onafhankelijk ondernemend mens snakt naar deze 'vrijheid'.
Degene die mij aanvallen zijn staatsafhankelijke geindoctrineerde communisten die hun systeem heilig verklaren, accepteren dat alles langzaam minder en minder wordt en het verdommen om het minder worden in eigen hand te nemen en te zeggen misschien wordt het niet minder maar beter..dat risico is onaanvaardbaar.De zekerheid langzaam naar de kloten gaan is beterImmers jou generatie zal het wel duren.
Volgens mij heb je geen flauw idee wat communisten zijn maar goed.
pi_190323766
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 december 2019 23:30 schreef ZOA het volgende:
Ik mag nog wel eens wat zaken doen voor Nederlanders danwel bedrijven die dat zelf niet kunnen of mogen.
Voor mij legaal, via mij legaal, beter, goedkoper,en het EU monster Brussel omzeilend.
Elke nadenkend onafhankelijk ondernemend mens snakt naar deze 'vrijheid'.
Degene die mij aanvallen zijn staatsafhankelijke geindoctrineerde communisten die hun systeem heilig verklaren, accepteren dat alles langzaam minder en minder wordt en het verdommen om het minder worden in eigen hand te nemen en te zeggen misschien wordt het niet minder maar beter..dat risico is onaanvaardbaar.De zekerheid langzaam naar de kloten gaan is beterImmers jou generatie zal het wel duren.
Heerlijke Amerikaanse retoriek. Economieën gebaseerd op landen die functioneren als unies(VK), federaties(VS, Rusland) en dan anti eu sentiment. Dus eerst een sterke markt voor eu burgers,dan sterke leider en andere stappen. Sterke interne markt.
pi_190323978
ZOA is door de mand gevallen.
  zondag 8 december 2019 @ 10:59:55 #297
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_190324171
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 december 2019 22:56 schreef ZOA het volgende:

[..]

De goochelaar weet..en jij weet dat je belazerd wordt door de goochelaar en accepteerT het,
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  maandag 16 december 2019 @ 16:42:35 #298
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_190478838
Ach sommige alt right trollen denken dat er met een Nexit minder vieze enge buitenlanders komen dus dan zal het wel goed zijn.
  Moderator maandag 16 december 2019 @ 16:52:19 #299
236264 crew  capricia
pi_190478971
Ja. Hier kan de Nexit discussie verder. ^O^
Definitely not CIA
pi_190479023
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2019 16:42 schreef Hexagon het volgende:
Ach sommige alt right trollen denken dat er met een Nexit minder vieze enge buitenlanders komen dus dan zal het wel goed zijn.
Ben je daarop tegen als er minder zouden komen ?
pi_190479700
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2019 16:55 schreef henk38 het volgende:

[..]

Ben je daarop tegen als er minder zouden komen ?
Nee, maar ten eerste is dit waarschijnlijk niet juist en dan tweede zou dit ene "voordeel" alle nadelen niet waard zijn
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')