abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_184447838
registreer om deze reclame te verbergen
We hebben gezien hoe dramatisch en chaotisch het Brexit proces verloopt. Willen wij hierna nog wel een Nexit?


Poll: Is de Nexit een goed idee?
Ja
Nee
Tussenstand:
results.cgi?pid=401464&layout=3&sort=prc
Ook een poll maken? Klik hier
  donderdag 17 januari 2019 @ 01:55:13 #2
377024 Quotidien
fetchez la vache
pi_184447964
Tuurlijk niet. Mensen die hier ja stemmen zijn echt super dom!
niks mis mee
pi_184448007
EU staat op instorten. In Frankrijk neemt de druk nu enorm toe. EU schijt zeven kleuren dat Frankrijk valt. Ja we moeten het zinkend schip verlaten. Weer controle over eigen zeggenschap. Nederland en GB zijn niet te vergelijken. Daar heb je met andere sentimenten te maken.
If someone hates you for no reason, give that person a reason.
pi_184448435
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op donderdag 17 januari 2019 01:55 schreef Quotidien het volgende:
Tuurlijk niet. Mensen die hier ja stemmen zijn echt super dom!
Omdat?
The gravest, most persistent sin of mankind lies in not treating everyone as an individual - Mark Helprin
pi_184448439
Het Griekenland debacle was niets in vergelijking met wat ons te wachten staat als Italie of Frankrijk de handdoek in de ring werpt.

Vrijhandel? Prima. Samenwerking? Ook goed. Je laten regeren door anonieme ambtenaren in Brussel? Dat is geen goed plan.
The gravest, most persistent sin of mankind lies in not treating everyone as an individual - Mark Helprin
pi_184448462
Als we daarna een kans krijgen om weer een EEG te vormen met de buurlanden en landen met een soortgelijke cultuur (dus niet de Oost-Europese landen en landen rond de Middellandse Zee) wel, als de ego's uit Brussel ons dat niet gunnen niet.
Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
pi_184449299
registreer om deze reclame te verbergen
Er is een minderheid die belang heeft, bij het voortbestaan van de EU en ‘in’ blijven van Nederland.
De EU is bedoeld om de grootste bedrijven te faciliteren met voor hun gunstige belastingconstructies. De eigenaren behoren tot de 1%. Daaronder is er een groep van 20% die direct verdient aan de 1%, dat zijn advocaten, ambtenaren, transportsector, banken en niet te vergeten de media. Die 20% zitten op sleutelposities waardoor zij de algemene mening en discussie bepalen.
Daaronder hangt de middengroep die het nakijken heeft en daar zo langzamerhand achter komt. De komende 20 jaar gaan de helft van de beroepen verdwijnen; deze kunnen als gevolg van de globalisering goedkoper geproduceerd worden door lagere lonenlanden. Niet alleen productie maar ook de dienstensector moet steeds goedkoper leveren door legale concurrentie van goedkope arbeidskrachten vanuit de EU. Denk aan Litouwen, Bulgarije, RoemeniŽ. Een race naar de bottom wordt veroorzaakt door de EU/Brussel.

Het ligt er maar net aan wat je maatschappelijke positie is. De zgn.
PAYROL-voters zullen vůůr stemmen en de middengroep tegen.
pi_184449352
Het was al geen goed idee. Brexit geeft heel goed aan waarom niet.
  Moderator donderdag 17 januari 2019 @ 08:04:03 #9
351614 crew  ijs_beer
IJskoud de lekkerste.
pi_184449377
Je kunt beter proberen te veranderen aan de EU wat je niet bevalt, dan er pats boem uitstappen.
Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
pi_184449413
Nee, natuurlijk niet.
pi_184449567
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 07:52 schreef Beobachter het volgende:
De komende 20 jaar gaan de helft van de beroepen verdwijnen; deze kunnen als gevolg van de globalisering goedkoper geproduceerd worden door lagere lonenlanden.
Ik geloof daar helemaal niets van. Bedrijven kunnen nu al niet genoeg personeel vinden, en dat zal dankzij de vergrijzing alleen maar erger worden.

Weet je wat het is, de EU is een succesformule: vrije handel en vrij verkeer van mensen zijn een enorme motor voor ontwikkelde economieŽn, zoals die van Duitsland en Nederland. Maar ook een blok aan het been voor landen die minder ontwikkeld zijn (Italie, Frankrijk, Portugal). Daar hoort ook een boek met regeltjes bij, en volksvertegenwoordigers die hun verantwoordelijkheid nemen.

En dat laatste, dat is een probleem. Zo lang het goed gaat, hoor je niemand over de EU klagen, maar when the shit hits the fan, dan zijn de mensen die je weg kunt stemmen niet te vinden, want je kunt helemaal niemand wegstemmen. De belangrijkste functie van de EU is om de EU te promoten. Er zitten behoorlijke weeffouten in het ontwerp van de EU, maar omdat de belangen te groot zijn, blijf je met de huidige EU aan een dood paard trekken.

Uitstappen en opnieuw beginnen, met een kleinere EU die duurzaam is en die bijvoorbeeld een dichtgetimmerd visabeleid heeft.

Geen bootjes meer. Geef mensen de tijd om aan globalisering te wennen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Lyrebird op 17-01-2019 09:26:20 ]
The gravest, most persistent sin of mankind lies in not treating everyone as an individual - Mark Helprin
  Forum Admin donderdag 17 januari 2019 @ 08:35:08 #12
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_184449597
Nederland is te klein en afhankelijk van de export en dergelijke om er enigszins gezond uit te kunnen stappen, dus nee. Dus ondanks dat de EU onwenselijke trekjes heeft is het over het geheel genomen de minst slechte beschikbare optie.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
pi_184449664
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 04:33 schreef Resistor het volgende:
Als we daarna een kans krijgen om weer een EEG te vormen met de buurlanden en landen met een soortgelijke cultuur (dus niet de Oost-Europese landen en landen rond de Middellandse Zee) wel, als de ego's uit Brussel ons dat niet gunnen niet.
De voorlopers zijn voor de handel opgericht en niet voor soortgelijke cultuur.
pi_184450236
De EU stelt ook wel een lekker voorbeeld met het Verenigd Koninkrijk, die is er alles aan gelegen om ze het zo moeilijk mogelijk te maken, zo dat de andere kindertjes uit de klas braaf blijven zitten.

Maar goed niet geheel verrassend na de ronduit schandalige behandeling die de Grieken hebben gekregen, die moesten ook kostte wat kost erin blijven en als voorbeeld gesteld worden.

We hadden er nooit in moeten stappen, maar nu we er eenmaal inzitten kunnen we er voorlopig beter in blijven. Want met de grondbeginselen van de EU is helemaal niks mis. Probleem is alleen dat we ondertussen een verkrachte versie er van hebben.
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_184450396
Ach, als doorvoerland voor de rest van Europa hebben we geen enkel belang bij de EU. Toch? 8)7
Een hond waarvoor je niet hoeft te bukken krijgt meer aaitjes.
pi_184450769
Uit de EU stappen is GEEN oplossing voor welk probleem dan ook. Alle redenen die in dit topic tot nu toe genoemd zijn waarom uit de EU stappen een goed idee zou zijn slaan de plank volledig mis. EconomieŽn, banken en bedrijfsleven zijn ook zonder EU verregaand met elkaar verbonden. Valt Italie om dan zal Nederland daar met of zonder EU veel schade van ondervinden. Nederlandse bedrijven investeren ook in Italie, Frankrijk, Spanje, Portugal en welk land dan ook. Mensen zijn blijkbaar al totaal vergeten dat de vorige crisis in een NIET EU land is begonnen, namelijk de VS. Het enige wat uit de EU stappen oplevert is dat de invloed op het oplossen van een volgende crisis gemarginaliseerd wordt. Dus wel de schade, niet de invloed.

Ja maar de EU zit er alleen maar voor het bedrijfsleven. Alle extreem gunstige belastingconstructies voor het bedrijfsleven zijn ingevoerd door de nationale overheid. Tax rulings? Nationale overheid. Afschaffen van de dividend belasting? Nationale overheid. Omzet belasting verlagen? Nationale overheid. Gecompliceerde belastingwetgeving met mazen erin voor het bedrijfsleven om belasting weg te sluizen? Allemaal wetgeving ingevoerd door je raad het al onze eigen overheid. Daar heeft de EU geen fuck mee te maken. Met of zonder EU gaat onze overheid rustig door met het paaien van multinationals.

Overigens is er vanuit de EU al de nodige kritiek geweest op het Nederlandse belastingklimaat. Ook heeft de EU meerdere externe belastingparadijzen voor het bedrijfsleven onderdruk gezet om hervormingen door te voeren. Het probleem van de EU is overigens dat ze zeer veel moeite hebben om interne belastingparadijzen (zoals Nederland) aan te pakken omdat die landen wetgeving kunnen blokkeren en het proces zoveel mogelijk frustreren voor nationaal gewin. Overigens gaat de tax race to the bottom niet verdwijnen als je uit de EU stapt.

Het idee dat problemen als sneeuw voor de zon verdwijnen zodra je uit de EU stapt is een illusie. Net zoals het idee dat ze door de nationale overheid wel even opgelost gaan worden als je de EU stapt.
pi_184450892
quote:
1s.gif Op donderdag 17 januari 2019 10:00 schreef Beobachter het volgende:

[..]

Ik zal jou vertellen hoezeer de EU een succesformule is:

Ik ben actief in de farmaceutische logistiek en een voorbeeld van hoezeer we gepakt worden door de EU.

Vorig jaar kwamen er op Schiphol talloze zendingen grondstoffen binnen tegen kanker. Eiwitten tegen kanker in vaten van 70kg. Stonden voor 1.1mln euro op papier.
Vervolgens gingen de vaten dezelfde dag naar BelgiŽ, net over de grens. Nu stonden de vaten voor 6.1mln euro waarde op papier.
In BelgiŽ zijn de vaten een boekjaar in een gekoeld wharehouse blijven staan. Kortgeleden moesten we de vaten in BelgiŽ ophalen en ze op Schiphol aanleveren. Nu waren ze gekocht door een bedrijf uit de VS en deze had ze afgerekend voor 11.1mln USD per vat via een bedrijf in Ierland.
De vaten met grondstoffen worden in de VS tot pillen gemaakt en verkocht aan UW zorgverzekeraar!

Dan kun je toch niet spreken van een succesformule? Via de EU/Brussel vind er massafraude plaats.
Dit is wel behoorlijk schrijnend ja.
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_184451022
Iedereen die een Nexit een goed idee vindt overschat de macht van Nederland en onderschat het belang van handel voor onze economie
  donderdag 17 januari 2019 @ 10:45:07 #19
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_184451169
Je moet jezelf en onze medemens wel enorm haten wil je hier ja op antwoorden
pi_184452046
Een monetaire unie zonder politieke unie is per definitie geen houdbare situatie. De voorstanders van de EU hebben bewust eerst een monetaire unie ingevoerd om zo een politieke unie te forceren, echter er is geen draagvlak om van een handelsUnie naar een politieke unie / federatie te bewegen. Hoe meer duidelijk wordt dat de EU een (niet echt democratische) politieke unie wordt (met een muntunie die een transferunie wordt) hoe groter de roep om een NEXIT.

Nog een plaatje van hoe de landen zonder euro het toch beter doen

DxDiXXpWoAAL7MN.jpg:large
  donderdag 17 januari 2019 @ 11:53:21 #21
38114 beantherio
4900 op de schaal van Richter
pi_184452115
Nee, het is geen goed idee. En ik vertrouw niemand die zoiets durft voor te stellen: de argumenten voor zijn puur populisme en de risico's zijn heel makkelijk te beredeneren en heel ernstig.
  Redactie Games donderdag 17 januari 2019 @ 12:06:24 #22
436761 crew  Puddington
Ja, die nerd!
pi_184452271
Dit land kan het nog niet eens worden over de kleur van een fantasiefiguur, laat staan iets complex zoals een Nexit :')
Don't weep for the stupid, you'll be crying all day
pi_184452365
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 01:59 schreef Scarface88 het volgende:
EU staat op instorten. In Frankrijk neemt de druk nu enorm toe. EU schijt zeven kleuren dat Frankrijk valt. Ja we moeten het zinkend schip verlaten. Weer controle over eigen zeggenschap. Nederland en GB zijn niet te vergelijken. Daar heb je met andere sentimenten te maken.
Omdat er protesten zijn in Frankrijk over Macrons beleid valt Frankrijk en verlaat het de EU?

Volgens mij heb je iets te veel geest verruimende middelen genomen. Ik kan mij levendig protesten in Frankrijk herinneren die flink wat heftiger waren dan deze.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
“The Grand Canyon is a minor crevice compared to the vast chasm of ignorance of that man,” - Salmond about Donald Trump
  donderdag 17 januari 2019 @ 12:17:30 #24
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_184452418
De anti EU lui hebben doorgaans een dubbele agenda. Die vinden de EU maar lastig waar het gaat om het kunnen invoeren van dictatoriale maatregelen die meestal ingegeven zijn door vreemdelingenhaat.
  donderdag 17 januari 2019 @ 13:26:29 #25
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_184453330
quote:
1s.gif Op donderdag 17 januari 2019 01:55 schreef Quotidien het volgende:
Tuurlijk niet. Mensen die hier ja stemmen zijn echt super dom!
Er vanuit gaande dat het VK niet meer bij de EU zit?
pi_184454150
quote:
1s.gif Op donderdag 17 januari 2019 01:38 schreef polderturk het volgende:
We hebben gezien hoe dramatisch en chaotisch het Brexit proces verloopt.
Dit is slechts politiek theater met als doel als VK in de EU te blijven en toch tegen het volk te kunnen zeggen: "We hebben ons uiterste best gedaan". Tevens wordt de boodschap aan inwoners van andere lidstaten gegeven dat ze het maar beter uit hun hoofd kunnen halen om de EU ooit nog te verlaten.

Best slim bedacht.
pi_184454552
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 14:23 schreef Wegenbouwer het volgende:

[..]

Dit is slechts politiek theater met als doel als VK in de EU te blijven en toch tegen het volk te kunnen zeggen: "We hebben ons uiterste best gedaan". Tevens wordt de boodschap aan inwoners van andere lidstaten gegeven dat ze het maar beter uit hun hoofd kunnen halen om de EU ooit nog te verlaten.

Best slim bedacht.
Vind je? Het ligt er toch behoorlijk dik op imo.
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_184455941
Nee natuurlijk is dat geen goed idee. Europa moet juist nu bij elkaar blijven. Wil de EU zich handhaven in de nieuwe wereldorde, waar de Russische, Amerikaanse en Chinese rijken elkaar beconcurreren, dan hebben we een handelsvermogen nodig. Dat kunnen we niet alleen.
my ambition is handicapped by my laziness
  donderdag 17 januari 2019 @ 16:22:13 #29
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_184455968
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 16:19 schreef SlugGuts het volgende:
Nee natuurlijk is dat geen goed idee. Europa moet juist nu bij elkaar blijven. Wil de EU zich handhaven in de nieuwe wereldorde, waar de Russische, Amerikaanse en Chinese rijken elkaar beconcurreren, dan hebben we een handelsvermogen nodig. Dat kunnen we niet alleen.
Voor handelsvermogen heeft men de EU niet nodig samengezind voldoet daar al in.
  donderdag 17 januari 2019 @ 16:23:43 #30
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_184456004
- Zie FB paasdagen geleden -

[ Bericht 80% gewijzigd door trein2000 op 17-01-2019 19:12:08 ]
pi_184457244
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 14:47 schreef Gohf046 het volgende:

[..]

Vind je? Het ligt er toch behoorlijk dik op imo.
Ze houden daar in ieder geval beter de schijn op dan in Nederland.

Eerst het verraad van Lissabon, waarbij na een overduidelijk "Nee" de grondwet met een paar kleine aanpassingen toch werd geratificeerd onder de naam verdrag van Lissabon. Was gelijk de laatste keer dat ik naar de stembus ben geweest trouwens.

Toen werd het volk na het Oekrainereferendum belazerd met het bekende inlegvelletje.

( En vorig jaar nog het referendum over de sleepwet, die volgens mij, ook weer na een "Nee" zo'n beetje in z'n geheel is doorgevoerd. )

De uitslag van de brexit is 2,5 jaar na dato in ieder geval nog niet in de prullenbak beland, al zijn ze daar nu wel dichtbij ben ik bang.

[ Bericht 4% gewijzigd door Wegenbouwer op 17-01-2019 17:29:57 ]
pi_184459658
Ik denk vooral dat dit een ingewikkeld vraagstuk is waarvoor je heel veel achtergrondkennis nodig hebt, dat de meesten onder ons echter met onderbuikgevoelens en frustratie menen te kunnen beantwoorden.
pi_184460112
Op de lange termijn is het een goed idee. Maar het is lastig om legitimatie te vinden voor de gevolgen op de korte termijn. Een tegenstelling die maar wat graag wordt gebruikt om een verdere integratie te legitimeren, voorbijgaand aan de behoeftes van individuele volken en hun zelfbeschikkingsrecht.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_184460150
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 16:19 schreef SlugGuts het volgende:
de Russische rijken
Hoeveel keer groter is de Russische economie dan de Nederlandse ook al weer?
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_184460388
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 19:23 schreef oranjevogel1 het volgende:
Op de lange termijn is het een goed idee. Maar het is lastig om legitimatie te vinden voor de gevolgen op de korte termijn. Een tegenstelling die maar wat graag wordt gebruikt om een verdere integratie te legitimeren, voorbijgaand aan de behoeftes van individuele volken en hun zelfbeschikkingsrecht.
Leg die lange termijn eens uit. Hoe gaat een doorvoer land op de lange termijn profiteren van het verlaten van de EU?
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
“The Grand Canyon is a minor crevice compared to the vast chasm of ignorance of that man,” - Salmond about Donald Trump
pi_184460397
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 19:26 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Hoeveel keer groter is de Russische economie dan de Nederlandse ook al weer?
De Russische economie heeft de omvang van de Benelux.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
“The Grand Canyon is a minor crevice compared to the vast chasm of ignorance of that man,” - Salmond about Donald Trump
pi_184460408
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 19:36 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Hoe gaat een doorvoer land op de lange termijn profiteren van het verlaten van de EU?
Nederland is een doorvoer land geworden dankzij de EU?
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_184460415
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 19:37 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

De Russische economie heeft de omvang van de Benelux.
Oh... en daar zijn we dan bang voor? :?
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_184460566
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 19:37 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Oh... en daar zijn we dan bang voor? :?
6000 nucleaire wapens is het probleem, niet de Russische economie. Zonder kernwapens is Rusland inderdaad een dreumes op het wereldtoneel.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
“The Grand Canyon is a minor crevice compared to the vast chasm of ignorance of that man,” - Salmond about Donald Trump
pi_184460596
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 19:45 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

6000 nucleaire wapens is het probleem
Ja, maar zijn die ook op ons gericht? En sinds wanneer is de EU een militaire factor, bij de weg?
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_184460597
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 19:37 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Nederland is een doorvoer land geworden dankzij de EU?
Ja. Ga maar eens goed kijken waar goederen die in Rotterdam binnenkomen heengaan, 40 jaar geleden was dat alleen naar Duitsland, dat is allang niet meer het geval.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
“The Grand Canyon is a minor crevice compared to the vast chasm of ignorance of that man,” - Salmond about Donald Trump
pi_184460620
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 19:47 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Ja, maar zijn die ook op ons gericht? En sinds wanneer is de EU een militaire factor, bij de weg?
Ik beweerde dat niet. Jij vroeg wat de economie van Rusland was. Ik gaf aan dat de Russische economie niet het punt is maar de Russische kernwapens. Ik weet niet hoe jij op het onderwerp van Rusland kwam.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
“The Grand Canyon is a minor crevice compared to the vast chasm of ignorance of that man,” - Salmond about Donald Trump
pi_184460622
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 19:47 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Ja. Ga maar eens goed kijken waar goederen die in Rotterdam binnenkomen heengaan, 40 jaar geleden was dat alleen naar Duitsland, dat is allang niet meer het geval.
40 jaar geleden was dat ook niet enkel naar Duitsland. Een belangrijk deel van de groei kan worden toegerekend aan de val van het communisme, hetgeen geen verdienste van de EU is.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_184460628
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 19:48 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Ik beweerde dat niet. Jij vroeg wat de economie van Rusland was. Ik gaf aan dat de Russische economie niet het punt is maar de Russische kernwapens. Ik weet niet hoe jij op het onderwerp van Rusland kwam.
Misschien even de post lezen die ik citeerde? :?
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_184460770
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 19:48 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

40 jaar geleden was dat ook niet enkel naar Duitsland. Een belangrijk deel van de groei kan worden toegerekend aan de val van het communisme, hetgeen geen verdienste van de EU is.
Je hebt nog steeds niet vertelt hoe Nederland op de lange termijn kan profiteren van een Nexit.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
“The Grand Canyon is a minor crevice compared to the vast chasm of ignorance of that man,” - Salmond about Donald Trump
pi_184460808
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 19:56 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Je hebt nog steeds niet vertelt hoe Nederland op de lange termijn kan profiteren van een Nexit.
Door de controle weer terug bij het volk te brengen en het volk verantwoordelijk te maken voor haar groei en ontwikkeling, zonder geld af te staan aan Duitsland.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
  Moderator donderdag 17 januari 2019 @ 19:59:02 #47
351614 crew  ijs_beer
IJskoud de lekkerste.
pi_184460826
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 19:58 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Door de controle weer terug bij het volk te brengen en het volk verantwoordelijk te maken voor haar groei en ontwikkeling, zonder geld af te staan aan Duitsland.
Nogal een loze kreet.
Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
  donderdag 17 januari 2019 @ 20:03:16 #48
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_184460909
Nee, dat is een buitengewoon slecht idee.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_184460977
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 19:58 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Door de controle weer terug bij het volk te brengen en het volk verantwoordelijk te maken voor haar groei en ontwikkeling, zonder geld af te staan aan Duitsland.
Loze kreten dus en hoe staan wij geld af aan Duitsland, Duitsland is net als wij een netto
betaler aan de EU.

Wel ironisch dat je de Britse Brexiteers klakkeloos napraat, maar leg nou eens uit hoe Nederland daar beter van word? Wat levert dat op? Kom op, geen loze kreten maar harde, concrete zaken.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
“The Grand Canyon is a minor crevice compared to the vast chasm of ignorance of that man,” - Salmond about Donald Trump
  donderdag 17 januari 2019 @ 20:30:51 #50
36461 Joppy
geen colaboy
pi_184461433
Zolang er een unie is waar Duitsland en Frankrijk inzitten, moet Nederland daar ook in blijven. Als Frankrijk of Duitaland uit de EU stapt, klapt de hele EU in elkaar. Dus NL moet in de EU blijven.

Nederland is economisch zeer sterk verbonden met de ons direct omringende landen. Veel meer dan het VK. Nederland zit als sinds eind jaren 40 in een douane unie met de Benelux. De Gulden was al vanaf begin jaren 80 gekoppeld aan de D-mark. Dus al ruim voor de invoering van de euro voerde NL geen zelfstandig monetair beleid.

Als Nederland besluit uit de EU te stappen, ga je eigenlijk meer dan 70 jaar terug in de tijd.

Wijzen naar andere europese landen die niet in de EU en/of euro zitten is zinloos. Geen enkel ander land (behalve Belgie) bevindt zich in een situatie zoals Nederland. De geografische, politieke en economische situaties van die landen zijn elk compleet anders, waardoor het voor hen misschien wel een goede keuze was om niet aan de EU/euro mee te doen.
Let the beat control your body!
pi_184476817
Goh, hoe deden we dan handel in de 17e eeuw zonder EU, we waren natuurlijk de paria van de wereld en niemand wilde handel met ons drijven.
  vrijdag 18 januari 2019 @ 17:47:00 #52
36461 Joppy
geen colaboy
pi_184477028
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 17:34 schreef raptorix het volgende:
Goh, hoe deden we dan handel in de 17e eeuw zonder EU, we waren natuurlijk de paria van de wereld en niemand wilde handel met ons drijven.
:')

Ja, je kan ook je (mobiele) telefoon en pc/laptop/tablet het huis/kantoor uit flikkeren en alleen nog communiceren via de post. Je kan gewoon overleven, maar je maakt het jezelf verdomd lastig als je op een normale manier wil meedraaien in de maatschappij.
Let the beat control your body!
pi_184477103
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 17:47 schreef Joppy het volgende:

[..]

:')

Ja, je kan ook je (mobiele) telefoon en pc/laptop/tablet het huis/kantoor uit flikkeren en alleen nog communiceren via de post. Je kan gewoon overleven, maar je maakt het jezelf verdomd lastig als je op een normale manier wil meedraaien in de maatschappij.
Het gaat erom dat je zonder dat je een unie bent prima handel kan drijven, dat heeft niets met technologische middelen te maken, overigens onderschat je denk ik hoe vernuftig men in die tijd was. Google maar eens op het Hawala systeem.
  vrijdag 18 januari 2019 @ 18:13:05 #54
36461 Joppy
geen colaboy
pi_184477468
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 17:34 schreef raptorix het volgende:
Goh, hoe deden we dan handel in de 17e eeuw zonder EU, we waren natuurlijk de paria van de wereld en niemand wilde handel met ons drijven.
Maar nu iets serieuzer, je kan de situatie in de 17e eeuw natuurlijk niet met nu vergeljken qua omvang en snelheid van de handel. Daarnaast was de republiek in die tijd in zekere zin inderdaad de paria van West-Europa. De 1e helft van 17e eeuw waren we nig volop in oorlog met de Spaanse habsburgers. En in het rampjaar 1672 werden we aangevallen door Frankrijk, enkele duitse gebieden en Engeland. Die oorlogen gingen voor een heel groot deel in de basis ook over de handel.

Als je het grotere plaatje bekijkt is het gebied van het huidige Nederland vanaf de hoge middeleeuwen altijd nauw betrokken geweest bij de economische en politieke ontwikkelingen in west-Europa. Veel Nederlandse steden zijn ook lid geweest van het Hanzeverbond, een handelsunie.
Enkel in de periode na Napoleon cq belgische onafhankelijkheid tot aan WO2 was NL neutraal en niet gelieerd met de andere machten. Dat was in die periode overigens ook de meest logische keuze. Aan de ene kant had je Engeland die de wereldzeeen beheersten en de kaapkolonie hadden overgenomen. Ruzie met Engeland betekent dat NL kon worden afgesneden van de kolonies. Aan de andere kant had je het opkomende Pruisen dat in het huidige Duitsland steeds machtiger werd en ook economisch steeds sterker werd. Pruisen/Duitsland had de macht om Nederland militair over land te bedreigen.
Let the beat control your body!
  vrijdag 18 januari 2019 @ 18:24:43 #55
36461 Joppy
geen colaboy
pi_184477663
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 17:51 schreef raptorix het volgende:

[..]

Het gaat erom dat je zonder dat je een unie bent prima handel kan drijven, dat heeft niets met technologische middelen te maken, overigens onderschat je denk ik hoe vernuftig men in die tijd was. Google maar eens op het Hawala systeem.
Het gaat mij ook niet om de technologische middelen (dat was een analogie, voor het geval je dat niet begreep). Het gaat mij er om dat je het zelf erg lastig maakt als je uit de unie stapt. Niet dat het onmogelijk is.

Zolang de rest van West-Europa in de EU zit, heeft NL er niks aan om er uit te stappen. Dan zullen we op heel veel gebieden nog steeds moeten voldoen aan EU-regels. Simpelweg omdat onze buren onze belangrijkste handelspartners zijn.

Dus ja, we kunnen handeldrijven zonder EU, maar dat zal grotendeels op voorwaarden van de EU zijn. Dus wat schieten we daarmee op? Nog afgezien van douane-controles etc...
Let the beat control your body!
pi_184477818
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 09:35 schreef Gohf046 het volgende:
De EU stelt ook wel een lekker voorbeeld met het Verenigd Koninkrijk, die is er alles aan gelegen om ze het zo moeilijk mogelijk te maken, zo dat de andere kindertjes uit de klas braaf blijven zitten.

Maar goed niet geheel verrassend na de ronduit schandalige behandeling die de Grieken hebben gekregen, die moesten ook kostte wat kost erin blijven en als voorbeeld gesteld worden.

We hadden er nooit in moeten stappen, maar nu we er eenmaal inzitten kunnen we er voorlopig beter in blijven. Want met de grondbeginselen van de EU is helemaal niks mis. Probleem is alleen dat we ondertussen een verkrachte versie er van hebben.
Dan heb jij een iets andere mening dan FvD
pi_184478250
De EU belemmert onze handel met landen buiten de EU. We kunnen beter uit de EU gaan en zelf handelsverdragen sluiten. Met de Brexit groeit 'de rest van de wereld' weer een stukje. Ik denk zelf dat er daarna vanzelf meer landen zullen afhaken. Het geld wat de EU over de balk smijt moet toch worden opgehoest. Straks betaalt het VK niet meer mee. Dat wordt al ruzie. Als Nederland ook niet meer mee betaalt, wordt het helemaal een probleem. Ik denk dat Noorwegen wel eens vrij snel uit de EER kan stappen, als ze een goede deal krijgen met het VK.
pi_184478448
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 18:59 schreef Benger het volgende:
De EU belemmert onze handel met landen buiten de EU. We kunnen beter uit de EU gaan en zelf handelsverdragen sluiten. Met de Brexit groeit 'de rest van de wereld' weer een stukje. Ik denk zelf dat er daarna vanzelf meer landen zullen afhaken. Het geld wat de EU over de balk smijt moet toch worden opgehoest. Straks betaalt het VK niet meer mee. Dat wordt al ruzie. Als Nederland ook niet meer mee betaalt, wordt het helemaal een probleem. Ik denk dat Noorwegen wel eens vrij snel uit de EER kan stappen, als ze een goede deal krijgen met het VK.
Je bent het niet eens met de sancties tegen Rusland?
pi_184478483
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 19:10 schreef zakjapannertje het volgende:

[..]

Je bent het niet eens met de sancties tegen Rusland?
Nee, met het feit dat wij Europese industrieŽn beschermen via importheffingen.
  vrijdag 18 januari 2019 @ 19:23:57 #60
38496 Perrin
Sapere aude
pi_184478701
Ja is echt jezelf voor je bek slaan.
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
pi_184478957
Een Nexit lijkt me absoluut geen goed idee maar de huidige EU is een gedrocht dat enkel de belangen van het grootkapitaal dient.
pi_184479420
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 19:12 schreef Benger het volgende:

[..]

Nee, met het feit dat wij Europese industrieŽn beschermen via importheffingen.
De EU heeft met Japan, ook een industriŽle grootmacht, juist een handelsverdrag, met ingang vanaf 2019, gesloten dat importheffingen bijna helemaal ongedaan maakt:
quote:
De JEFTA, de Japan EU Free Trade Agreement, wordt wel het auto en kaas-akkoord genoemd. Het akkoord verlaagt veel importtarieven drastisch of schaft ze zelfs af. Zo verdwijnt de Europese heffing van 10 procent op Japanse auto's. Japan verlaagt de importheffingen op kaas, wijn, zuivel en vlees. Op vlees wordt nu nog een heffing gelegd van 40 procent, op chocolade tot 30 procent, op wijn 15 procent en kaas tot 40 procent.

De importtarieven worden voor 99 procent van de Japanse goederen afgeschaft en voorlopig voor 94 procent voor de Europese goederen, maar dat wordt in een paar jaar ook 99 procent.
https://nos.nl/artikel/22(...)-handelsakkoord.html
pi_184481424
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 19:51 schreef zakjapannertje het volgende:

[..]

De EU heeft met Japan, ook een industriŽle grootmacht, juist een handelsverdrag, met ingang vanaf 2019, gesloten dat importheffingen bijna helemaal ongedaan maakt:

[..]

https://nos.nl/artikel/22(...)-handelsakkoord.html
..bijna... Het kan een stuk beter.
pi_184481985
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 10:15 schreef Hugo862 het volgende:
Uit de EU stappen is GEEN oplossing voor welk probleem dan ook. Alle redenen die in dit topic tot nu toe genoemd zijn waarom uit de EU stappen een goed idee zou zijn slaan de plank volledig mis. EconomieŽn, banken en bedrijfsleven zijn ook zonder EU verregaand met elkaar verbonden. Valt Italie om dan zal Nederland daar met of zonder EU veel schade van ondervinden. Nederlandse bedrijven investeren ook in Italie, Frankrijk, Spanje, Portugal en welk land dan ook. Mensen zijn blijkbaar al totaal vergeten dat de vorige crisis in een NIET EU land is begonnen, namelijk de VS. Het enige wat uit de EU stappen oplevert is dat de invloed op het oplossen van een volgende crisis gemarginaliseerd wordt. Dus wel de schade, niet de invloed.

^O^ ^O^ ^O^
pi_184486437
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 04:14 schreef Lyrebird het volgende:
Het Griekenland debacle was niets in vergelijking met wat ons te wachten staat als Italie of Frankrijk de handdoek in de ring werpt.

Vrijhandel? Prima. Samenwerking? Ook goed. Je laten regeren door anonieme ambtenaren in Brussel? Dat is geen goed plan.
Maar is een ambtenaar in Den Haag dan zoveel beter?
Honey ! Take me drunk, i am home !
pi_184487009
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 02:33 schreef LangeTabbetje het volgende:

[..]

Maar is een ambtenaar in Den Haag dan zoveel beter?
Zolang deze wordt aangestuurd door een regering die we kunnen wegsturen wel.

Het draait hier om verantwoordelijkheid dragen. Wie of wat is verantwoordelijk, en wie kunnen we ter verantwoordelijkheid roepen als het fout gaat?
The gravest, most persistent sin of mankind lies in not treating everyone as an individual - Mark Helprin
pi_184487066
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 07:52 schreef Beobachter het volgende:
Er is een minderheid die belang heeft, bij het voortbestaan van de EU en ‘in’ blijven van Nederland.
De EU is bedoeld om de grootste bedrijven te faciliteren met voor hun gunstige belastingconstructies. De eigenaren behoren tot de 1%. Daaronder is er een groep van 20% die direct verdient aan de 1%, dat zijn advocaten, ambtenaren, transportsector, banken en niet te vergeten de media. Die 20% zitten op sleutelposities waardoor zij de algemene mening en discussie bepalen.

Is dat de EU ja? En ik maar denken dat Zwitserland, Liechtenstein, Monaco, de Kaaimaneilanden enzovoorts helemaal niet in de EU liggen...
pi_184487366
Nu zijn partijen als PVV en FvD ook heel rustig.
Als VK makkelijk uit de EU stapte en het goed/beter ging
hoorde je wel meer
pi_184489263
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 18:59 schreef Benger het volgende:
De EU belemmert onze handel met landen buiten de EU. We kunnen beter uit de EU gaan en zelf handelsverdragen sluiten. Met de Brexit groeit 'de rest van de wereld' weer een stukje. Ik denk zelf dat er daarna vanzelf meer landen zullen afhaken. Het geld wat de EU over de balk smijt moet toch worden opgehoest. Straks betaalt het VK niet meer mee. Dat wordt al ruzie. Als Nederland ook niet meer mee betaalt, wordt het helemaal een probleem. Ik denk dat Noorwegen wel eens vrij snel uit de EER kan stappen, als ze een goede deal krijgen met het VK.
De EU heeft handelsverdragen met de hele wereld die je kwijtraakt als je uit de EU stapt. En als kleine Nederland zullen we nooit maar dan ook nooit de voorwaarden krijgen die een enorm handelsblok als de EU heeft bedongen. NaÔeve gedachte.
pi_184489828
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 11:20 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

De EU heeft handelsverdragen met de hele wereld die je kwijtraakt als je uit de EU stapt. En als kleine Nederland zullen we nooit maar dan ook nooit de voorwaarden krijgen die een enorm handelsblok als de EU heeft bedongen. NaÔeve gedachte.
Je zou maar eens in Zwitserland of Noorwegen wonen...

Het kan best zijn dat je met EU voorwaarden nu voordelig uitbent, maar wij zijn de koelies van Europa.

Dat terwijl je bijvoorbeeld met het werk van ASML veel meer toegevoegde waarde creŽert.

De Zwitsers snappen dat veel beter met hun koekoeksklokken.
The gravest, most persistent sin of mankind lies in not treating everyone as an individual - Mark Helprin
pi_184490268
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 12:01 schreef Lyrebird het volgende:

[..]

Je zou maar eens in Zwitserland of Noorwegen wonen...

Het kan best zijn dat je met EU voorwaarden nu voordelig uitbent, maar wij zijn de koelies van Europa.

Dat terwijl je bijvoorbeeld met het werk van ASML veel meer toegevoegde waarde creŽert.

De Zwitsers snappen dat veel beter met hun koekoeksklokken.
Zwitserland en Noorwegen zitten allebei in de Single Market en betalen dus contributie en volgen Europese regels zonder dat ze enige zeggenschap hebben. Vind jij dat een betere deal? Om nog maar te zwijgen over het feit dat Noorwegen en Zwitserland een hele andere economische structuur hebben dan Nederland en dus ook hele andere belangen binnen hun relatie met de EU.

Je opmerking over ASML kan ik niet plaatsen, wordt ASML tegengewerkt door de EU ofzo? Wat bedoel je daarmee?
pi_184490499
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 10:23 schreef Gohf046 het volgende:

[..]

Dit is wel behoorlijk schrijnend ja.
Ik ben trouwens nog een ding vergeten.
Praktisch alle grondstoffen voor de medicijnen die wij slikken en de farmaceuten ‘produceren’ komen uit India of China.
Ook dat anti-kanker eiwit in genoemd voorbeeld.
pi_184490545
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 11:20 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

De EU heeft handelsverdragen met de hele wereld die je kwijtraakt als je uit de EU stapt. En als kleine Nederland zullen we nooit maar dan ook nooit de voorwaarden krijgen die een enorm handelsblok als de EU heeft bedongen. NaÔeve gedachte.
Een handelsverdrag is in 48 uur te maken, dus al die handelsverdragen kwijtraken is geen onoverkomelijk probleem.
pi_184490596
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 18:59 schreef Benger het volgende:
De EU belemmert onze handel met landen buiten de EU. We kunnen beter uit de EU gaan en zelf handelsverdragen sluiten. Met de Brexit groeit 'de rest van de wereld' weer een stukje. Ik denk zelf dat er daarna vanzelf meer landen zullen afhaken. Het geld wat de EU over de balk smijt moet toch worden opgehoest. Straks betaalt het VK niet meer mee. Dat wordt al ruzie. Als Nederland ook niet meer mee betaalt, wordt het helemaal een probleem. Ik denk dat Noorwegen wel eens vrij snel uit de EER kan stappen, als ze een goede deal krijgen met het VK.
Hoe dan? Hoe belemmert de EU ons handel te drijven en waarom drijven wij succesvol handel met de hele wereld in de EU?
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
“The Grand Canyon is a minor crevice compared to the vast chasm of ignorance of that man,” - Salmond about Donald Trump
pi_184490613
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 12:45 schreef Beobachter het volgende:

[..]

Een handelsverdrag is in 48 uur te maken, dus al die handelsverdragen kwijtraken is geen onoverkomelijk probleem.
Nee, dat is pure onzin. Maar goed, als dat zo is dan kan je vast wel een handelsverdrag noemen wat in 48 uur gemaakt is. Put up or shut up.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
“The Grand Canyon is a minor crevice compared to the vast chasm of ignorance of that man,” - Salmond about Donald Trump
pi_184490635
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 12:01 schreef Lyrebird het volgende:

[..]

Je zou maar eens in Zwitserland of Noorwegen wonen...

Het kan best zijn dat je met EU voorwaarden nu voordelig uitbent, maar wij zijn de koelies van Europa.

Dat terwijl je bijvoorbeeld met het werk van ASML veel meer toegevoegde waarde creŽert.

De Zwitsers snappen dat veel beter met hun koekoeksklokken.
Wij zijn nog nooit zo rijk geweest, de middenklasse in Nederland is nog nooit zo groot geweest en we laagste inkomensongelijkheid ter wereld maar wij zijn de koelies.

Yah. Klinkt logisch.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
“The Grand Canyon is a minor crevice compared to the vast chasm of ignorance of that man,” - Salmond about Donald Trump
pi_184490829
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 19:51 schreef zakjapannertje het volgende:

[..]

De EU heeft met Japan, ook een industriŽle grootmacht, juist een handelsverdrag, met ingang vanaf 2019, gesloten dat importheffingen bijna helemaal ongedaan maakt:
Slechte zaak. Dit zal alleen maar leiden tot meer niet-tarifaire belemmeringen. Liever transparante importheffingen, dan slinkse niet-tarifaire belemmeringen.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_184491020
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 12:25 schreef westwoodblvd het volgende:
Zwitserland en Noorwegen zitten allebei in de Single Market
Zwitserland is geen lid van de EER.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_184491079
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 12:51 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Wij zijn nog nooit zo rijk geweest, de middenklasse in Nederland is nog nooit zo groot geweest en we laagste inkomensongelijkheid ter wereld maar wij zijn de koelies.
Misschien ook eens even kijken naar de vermogensongelijkheid?
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_184491268
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 13:14 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Zwitserland is geen lid van de EER.
Dat heb ik ook niet geclaimd.
pi_184491276
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 12:45 schreef Beobachter het volgende:

[..]

Een handelsverdrag is in 48 uur te maken, dus al die handelsverdragen kwijtraken is geen onoverkomelijk probleem.
_O- :')
pi_184491287
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 12:49 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Nee, dat is pure onzin. Maar goed, als dat zo is dan kan je vast wel een handelsverdrag noemen wat in 48 uur gemaakt is. Put up or shut up.
Tweede nafta verdrag bv
pi_184491302
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 13:24 schreef Beobachter het volgende:

[..]

Tweede nafta verdrag bv
Dat is in 2 dagen uitonderhandeld? Ga toch weg man. Je weet niet waar je het over hebt.
pi_184491306
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 13:23 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Dat heb ik ook niet geclaimd.
Dat impliceert onderdeel zijn van de "Single Market" wel.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_184491317
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 13:25 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Dat impliceert onderdeel zijn van de "Single Market" wel.
Nee hoor, de Europese Economische Ruimte en de interne markt zijn twee verschillende dingen. Dat jij die twee niet uit elkaar kan houden ligt niet aan mij.
pi_184491537
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 13:25 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Nee hoor, de Europese Economische Ruimte en de interne markt zijn twee verschillende dingen.
Het een is het gevolg van een ander.

Of kun jij anders uitleggen waarom ik invoerheffingen moet betalen als Nederlandse vis in Zwitserland invoer?

lhpfo1.png

Is dat een voorbeeld van een gemeenschappelijke markt, soms? :?
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_184492000
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 13:39 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Het een is het gevolg van een ander.

Of kun jij anders uitleggen waarom ik invoerheffingen moet betalen als Nederlandse vis in Zwitserland invoer?

[ afbeelding ]

Is dat een voorbeeld van een gemeenschappelijke markt, soms? :?
Je haalt van alles door elkaar. Zwitserland zit niet in de douane unie, dus daarom moet je importheffingen betalen als je iets importeert. Een douane unie is iets anders dan de interne markt wat weer iets anders is dan de EER.
pi_184493703
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 12:25 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Zwitserland en Noorwegen zitten allebei in de Single Market en betalen dus contributie en volgen Europese regels zonder dat ze enige zeggenschap hebben. Vind jij dat een betere deal? Om nog maar te zwijgen over het feit dat Noorwegen en Zwitserland een hele andere economische structuur hebben dan Nederland en dus ook hele andere belangen binnen hun relatie met de EU.
Onze zeggenschap is een wassen neus.

Dat is nou net het probleem met de EU. We hebben niets te zeggen. Of ben je ons referendum, het referendum van de Fransen vergeten? In volle vaart zal de trein door blijven denderen.

quote:
Je opmerking over ASML kan ik niet plaatsen, wordt ASML tegengewerkt door de EU ofzo? Wat bedoel je daarmee?
Dat je beter kunt verdienen met high dan met het verplaatsen van producten. Op iedere waferstepper zit bijna 50% winst.
The gravest, most persistent sin of mankind lies in not treating everyone as an individual - Mark Helprin
pi_184493878
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 16:03 schreef Lyrebird het volgende:

[..]

Onze zeggenschap is een wassen neus.

Dat is nou net het probleem met de EU. We hebben niets te zeggen. Of ben je ons referendum, het referendum van de Fransen vergeten? In volle vaart zal de trein door blijven denderen.

[..]

Dat je beter kunt verdienen met high dan met het verplaatsen van producten. Op iedere waferstepper zit bijna 50% winst.
Onzin. Ieder voorstel moet worden goedgekeurd door een Raad waar de door ons gekozen regering in zit en door een parlement waar door ons gekozen parlementariŽrs inzitten.

En je punt over ASML raakt echt kant noch wal. Wat wil je nou eigenlijk zeggen? Wij verdienen in Nederland ons geld toch ook deels door hightech? En we zitten in de EU. Op wat voor manier wordt dat belemmerd door de EU? Sterker nog, wanneer we uit de EU stappen zijn zulke sectoren de eerste die geraakt worden. Geen kennismigratie meer, geen vrij verkeer van benodigde onderdelen en grondstoffen, geen subsidies voor innovatieve projecten, hoge exporttarieven voor eindproducten die geŽxporteerd worden. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Slaat echt nergens op, bijna te bizar voor woorden dat je uitgerekend dit aangrijpt in een poging tegen de EU te agenderen
pi_184493891
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 13:16 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Misschien ook eens even kijken naar de vermogensongelijkheid?
Dat heb ik gedaan. Ik geef de feiten weer.

Heb jij al bedacht hoe Nederland beter af gaat zijn op de lange termijn zonder de EU?
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
“The Grand Canyon is a minor crevice compared to the vast chasm of ignorance of that man,” - Salmond about Donald Trump
pi_184493902
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 13:24 schreef Beobachter het volgende:

[..]

Tweede nafta verdrag bv
De Trump deal? Duurde langer dan dat en was gewoon een copie van de eerste met een andere naam.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
“The Grand Canyon is a minor crevice compared to the vast chasm of ignorance of that man,” - Salmond about Donald Trump
pi_184493991
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 14:09 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Je haalt van alles door elkaar.
We zullen nog wel eens zien wie hier van alles door elkaar haalt.
quote:
Zwitserland zit niet in de douane unie,
Noorwegen ook niet. dus?
quote:
Een douane unie is iets anders dan de interne markt wat weer iets anders is dan de EER.
precies. Ook zonder deel te zijn van de douane unie, kun je deel uitmaken van de interne markt, wat de EER lidstaten ook doen.

Een interne markt is een gebied waarbinnen productiefactoren (goederen, personen, diensten en kapitaal) zich vrijelijk kunnen bewegen.

Als je dus een vis in Nederland vangt kun je deze vrij, dat wil zeggen zonder tarieven, door het hele gebied laten bewegen. Als je dan voor je Nederlandse vis invoerheffingen moet betalen, kun je niet zeggen dat Zwitserland en Nederland deel uit maken van een interne markt.

Kijken we daarentegen naar de overeenkomst betreffende de europese economische ruimte, dan zien we in artikel 2:

quote:
Ten einde de in lid 1 genoemde doelstellingen te bereiken, voorziet de associatie, in overeenstemming met de bepalingen van deze Overeenkomst, in:
a) het vrije verkeer van goederen,
b) het vrije verkeer van personen,
c) het vrije verkeer van diensten,
d) het vrije verkeer van kapitaal,
e) de totstandbrenging van een systeem waardoor wordt gewaarborgd dat de mededinging niet wordt vervalst en dat de mededingingsregels gelijkelijk worden na ≠ gekomen, alsmede
f ) nauwere samenwerking op andere gebieden, zoals onderzoek en ontwikkeling, het milieu, het onderwijs en het sociaal beleid.
Vervolgens lezen we over het vrije verkeer van goederen in artikel 10:

quote:
In- en uitvoerrechten en heffingen van gelijke werking zijn tussen de overeenkomstsluitende partijen verboden. Onverminderd de in Protocol 5 opgenomen regelingen geldt zulks eveneens voor douanerechten van fiscale aard.
Diengevolge wordt er in Noorwegen geen invoerrechten berekend over Nederlandse vis, omdat Noorwegen in tegenstelling tot Zwitserland deel uit maakt van de interne markt en het diengevolge Noorwegen verboden is om invoerrechten te heffen. Zwitserland daarentegen maakt geen deel uit van de interne markt en is vrij (zoals we in het voorbeeld uit mijn vorige post hebben kunnen zien) om invoerrechten te rekenen op Nederlandse vis, in zoverre ze niet anders overeengekomen zijn in bilaterale verdragen met de EU.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_184496672
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 13:04 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Slechte zaak. Dit zal alleen maar leiden tot meer niet-tarifaire belemmeringen. Liever transparante importheffingen, dan slinkse niet-tarifaire belemmeringen.
Perfecter kan dit handelsverdrag dus niet meer worden, want volgens Benger blijven er nog genoeg importheffingen tussen Japan en de EU bestaan.
pi_184497126
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 16:25 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

We zullen nog wel eens zien wie hier van alles door elkaar haalt.

[..]

Noorwegen ook niet. dus?

[..]

precies. Ook zonder deel te zijn van de douane unie, kun je deel uitmaken van de interne markt, wat de EER lidstaten ook doen.

Een interne markt is een gebied waarbinnen productiefactoren (goederen, personen, diensten en kapitaal) zich vrijelijk kunnen bewegen.

Als je dus een vis in Nederland vangt kun je deze vrij, dat wil zeggen zonder tarieven, door het hele gebied laten bewegen. Als je dan voor je Nederlandse vis invoerheffingen moet betalen, kun je niet zeggen dat Zwitserland en Nederland deel uit maken van een interne markt.

Kijken we daarentegen naar de overeenkomst betreffende de europese economische ruimte, dan zien we in artikel 2:

[..]

Vervolgens lezen we over het vrije verkeer van goederen in artikel 10:

[..]

Diengevolge wordt er in Noorwegen geen invoerrechten berekend over Nederlandse vis, omdat Noorwegen in tegenstelling tot Zwitserland deel uit maakt van de interne markt en het diengevolge Noorwegen verboden is om invoerrechten te heffen. Zwitserland daarentegen maakt geen deel uit van de interne markt en is vrij (zoals we in het voorbeeld uit mijn vorige post hebben kunnen zien) om invoerrechten te rekenen op Nederlandse vis, in zoverre ze niet anders overeengekomen zijn in bilaterale verdragen met de EU.
Een hele lap tekst maar het verandert niets aan het feit dat ik niet heb geclaimd dat Zwitserland in de EER zit, en dat de EER niet hetzelfde is als de interne markt. Snap dus niet precies wat je punt is.
pi_184497184
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 19:30 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Een hele lap tekst maar het verandert niets aan het feit dat ik niet heb geclaimd dat Zwitserland in de EER zit, en dat de EER niet hetzelfde is als de interne markt. Snap dus niet precies wat je punt is.
Zwitserland maakt geen deel uit van de interne markt, hetgeen jij wel claimt. Typisch ook dat je niet inhoudelijk op mijn post ingaat.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_184497223
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 19:33 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Zwitserland maakt geen deel uit van de interne markt, hetgeen jij wel claimt. Typisch ook dat je niet inhoudelijk op mijn post ingaat.
Zwitserland doet door middel van een reeks bilaterale verdragen mee in de Europese interne markt. Ga je nu echt een semantische discussie voeren over wat "in" de interne markt betekent? Beetje treurig.

En er valt vrij weinig inhoudelijk te reageren op je post, er staat niks in wat ik niet al wist en er staat evenmin iets in dat iets tegenspreekt wat ik gezegd heb. Dusja.
pi_184497489
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 19:36 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Zwitserland doet door middel van een reeks bilaterale verdragen mee in de Europese interne markt.
Op bepaalde terreinen wel. Daarmee kun je Zwitserland en Noorwegen nog niet gelijk stellen en is behalve de feitelijk onjuiste bewering dat Zwitserland deel uit maakt van de interne markt het volgende ook onjuist:
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 12:25 schreef westwoodblvd het volgende:
Zwitserland en Noorwegen zitten allebei in de Single Market en betalen dus contributie en volgen Europese regels zonder dat ze enige zeggenschap hebben.
Zwitserland heeft in tegenstelling tot Noorwegen wel degelijk enige zeggenschap, daar ze niet via de EER gebonden zijn.
quote:
Ga je nu echt een semantische discussie voeren over wat "in" de interne markt betekent? Beetje treurig.
Ik vind het eerder treurig dat jij mij er van beticht dingen door elkaar te halen, terwijl blijkt dat jouw eigen posts feitelijke onjuistheden bevatten. Niet dat ik denk dat ad hominem aanvallen van toegevoegde waarde zijn in deze discussie. Wederom een zwaktebod geiniteerd aan jouw zijde van de discussie.
quote:
En er valt vrij weinig inhoudelijk te reageren op je post, er staat niks in wat ik niet al wist en er staat evenmin iets in dat iets tegenspreekt wat ik gezegd heb. Dusja.
Wel. Eerder stelde jij dat de invoerheffingen die Zwitserland heft over EU-goederen voortkomen uit het feit dat Zwitserland niet in de douane unie zit. Zoals ik in mijn post heb betoogd is dit een onjuiste gedachtegang: Zwitserland heft invoerheffingen over bepaalde EU-goederen vanwege het feit dat het geen deel is van de interne markt. Noorwegen maakt evenals Zwitserland geen deel uit van de douane unie, maar is als deel van de interne markt gebonden aan de EU regels.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_184498153
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 19:53 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Op bepaalde terreinen wel. Daarmee kun je Zwitserland en Noorwegen nog niet gelijk stellen en is behalve de feitelijk onjuiste bewering dat Zwitserland deel uit maakt van de interne markt het volgende ook onjuist:

[..]

Zwitserland heeft in tegenstelling tot Noorwegen wel degelijk enige zeggenschap, daar ze niet via de EER gebonden zijn.

[..]

Ik vind het eerder treurig dat jij mij er van beticht dingen door elkaar te halen, terwijl blijkt dat jouw eigen posts feitelijke onjuistheden bevatten. Niet dat ik denk dat ad hominem aanvallen van toegevoegde waarde zijn in deze discussie. Wederom een zwaktebod geiniteerd aan jouw zijde van de discussie.

[..]

Wel. Eerder stelde jij dat de invoerheffingen die Zwitserland heft over EU-goederen voortkomen uit het feit dat Zwitserland niet in de douane unie zit. Zoals ik in mijn post heb betoogd is dit een onjuiste gedachtegang: Zwitserland heft invoerheffingen over bepaalde EU-goederen vanwege het feit dat het geen deel is van de interne markt. Noorwegen maakt evenals Zwitserland geen deel uit van de douane unie, maar is als deel van de interne markt gebonden aan de EU regels.
Ik heb Zwitserland en Noorwegen ook niet gelijkgesteld. Je verzint er van alles bij. Een lidstaat van de EER heeft juist meer zeggenschap dan Zwitserland daar deze landen door middel van het EEA Joint Committee, Parliamentary Committee en het Consultative Committee mede gehoord worden bij het vormgeven van beleid dat ook hen raakt. De enige zeggenschap die Zwitserland heeft is dat ze de bilaterale verdragen met de EU kunnen opzeggen. Ik weet dat ik je er niet opag wijzen dat je dingen door elkaar haalt maar veel anders kan ik er hier ook niet van maken.

Ten slotte: de reden dat Zwitserland wel invoerheffingen betaald en Noorwegen niet, komt door het feit dat Zwitserland, net als Noorwegen inderdaad, niet in de Europese Douane unie zit. Noorwegen is echter vrijgesteld op grond van het feit dat Noorwegen in de EEA zit. De uitgangspositie is Zwitserland, niet Noorwegen. Je doet voortdurend alsof je me 'betrapt' op een onjuistheid terwijl dat vervolgens gebaseerd blijkt te zijn op jouw foute interpretatie van mijn woorden. Beetje vermoeiend.

Overigens, wel grappig gezien je voorbeeld van vis, de meeste Noorse vis en ander voedsel valt namelijk niet onder de vrijstelling en daar moet dus ook gewoon importtatieven over worden betaald.
pi_184498188
Maargoed, voordat we eindeloos over de technische details van de Douaneunie, EEA, EFTA en bilaterale handelsverdragen tussen Zwitserland en de EU gaan bakkeleien kunnen we beter weer gewoon on topic gaan.
pi_184498482
Zolang we niet volledig zelfvoorzienend zijn zie ik weinig voordelen om uit de EU te stappen.
pi_184498555
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 20:27 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Ik heb Zwitserland en Noorwegen ook niet gelijkgesteld. Je verzint er van alles bij. Een lidstaat van de EER heeft juist meer zeggenschap dan Zwitserland daar deze landen door middel van het EEA Joint Committee, Parliamentary Committee en het Consultative Committee mede gehoord worden bij het vormgeven van beleid dat ook hen raakt. De enige zeggenschap die Zwitserland heeft is dat ze de bilaterale verdragen met de EU kunnen opzeggen. Ik weet dat ik je er niet opag wijzen dat je dingen door elkaar haalt maar veel anders kan ik er hier ook niet van maken.
Eerder stelde je nog:

quote:
1s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 12:25 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Zwitserland en Noorwegen zitten allebei in de Single Market en betalen dus contributie en volgen Europese regels zonder dat ze enige zeggenschap hebben.
En nu stel je ineens dat Noorwegen (EER lidstaten) zeggenschap heeft en ook nog meer dan Zwitserland. Ten eerste toont dit maar weer eens aan, dat het je post aan enige constistentie ontbreekt. Ten tweede valt er over te twisten wie er meer zeggenschap heeft: De mate van Europese integratie van Noorwegen respectievelijk Zwitserland tonen voornamelijk aan dat Noorwegen blind Europese wetgeving implementeerd, daar waar Zwitserland meer oog heeft voor de nationale belangen. Jouw opinie dat de EER lidstaten meer zeggenschap hebben dan Zwitserland is dan ook opmerkelijk.
quote:
Ten slotte: de reden dat Zwitserland wel invoerheffingen betaald en Noorwegen niet, komt door het feit dat Zwitserland, net als Noorwegen inderdaad, niet in de Europese Douane unie zit. Noorwegen is echter vrijgesteld op grond van het feit dat Noorwegen in de EEA zit. De uitgangspositie is Zwitserland, niet Noorwegen. Je doet voortdurend alsof je me 'betrapt' op een onjuistheid terwijl dat vervolgens gebaseerd blijkt te zijn op jouw foute interpretatie van mijn woorden. Beetje vermoeiend.

Overigens, wel grappig gezien je voorbeeld van vis, de meeste Noorse vis en ander voedsel valt namelijk niet onder de vrijstelling en daar moet dus ook gewoon importtatieven over worden betaald.
In dit stuk sla je de plank mis. Ik heb eigenlijk geen zin om mijn voorgaande post nog een maal te herhalen.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
  zaterdag 19 januari 2019 @ 20:54:05 #102
80382 manny
30 is best veel
pi_184498750
als je kijkt naar de 3 grootste thema's voor de komende jaren: klimaatverandering, migratie en de positie van Nederland op de UEFA ranking dan zijn dat alledrie thema's waar we alleen uit kunnen komen samen met de andere landen in Europa. Dat ga je als klein landje niet alleen oplossen.

En ja, het is irritant om allerlei landen samen te moeten werken die er een bende van maken. Maar nogmaals: deze thema's ga je niet tackelen als piepklein landje alleen.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_184498814
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 20:54 schreef manny het volgende:
als je kijkt naar de 3 grootste thema's voor de komende jaren: klimaatverandering, migratie en de positie van Nederland op de UEFA ranking dan zijn dat alledrie thema's waar we alleen uit kunnen komen samen met de andere landen in Europa.
Maar dat betekent niet dat dat moet in het verband van de EU. Sowieso valt de UEFA ranking al geheel buiten de EU. Daarnaast zijn klimaatafspraken een internationale aangelegenheid. Blijft over: migratie. Dat zou Nederland ook zelf kunnen oplossen.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
  zaterdag 19 januari 2019 @ 21:01:29 #104
80382 manny
30 is best veel
pi_184498944
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 20:57 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Maar dat betekent niet dat dat moet in het verband van de EU. Sowieso valt de UEFA ranking al geheel buiten de EU. Daarnaast zijn klimaatafspraken een internationale aangelegenheid. Blijft over: migratie. Dat zou Nederland ook zelf kunnen oplossen.
even de redenatie checken:

"Klimaatafspraken zijn een internationale aangelegenheid" Dus geen EU aangelegenheid ?
"Migratie zelf oplossen". Europa heeft er nogal lastig mee geloof ik momenteel, maar Nederland kan het zelf oplossen ?
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_184506283
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 18:24 schreef Joppy het volgende:

[..]

Het gaat mij ook niet om de technologische middelen (dat was een analogie, voor het geval je dat niet begreep). Het gaat mij er om dat je het zelf erg lastig maakt als je uit de unie stapt. Niet dat het onmogelijk is.

Zolang de rest van West-Europa in de EU zit, heeft NL er niks aan om er uit te stappen. Dan zullen we op heel veel gebieden nog steeds moeten voldoen aan EU-regels. Simpelweg omdat onze buren onze belangrijkste handelspartners zijn.

Dus ja, we kunnen handeldrijven zonder EU, maar dat zal grotendeels op voorwaarden van de EU zijn. Dus wat schieten we daarmee op? Nog afgezien van douane-controles etc...
Het hele probleem is dat de EU op bepaalde zaken wel eisen stelt, maar aan andere zaken weer niet. Op die manier ontstaat er een situatie van wel de lasten, maar niet de lusten.

Voorbeeld is bijvoorbeeld Hongarije die simpelweg weigert asielzoekers op te nemen. Of dat een Pool die een dag in Nederland gewerkt heeft gelijk recht heeft op een uitkering.

Ja ik ben voor vrij verkeer van arbeid en goederen, maar dan wel op een logische manier.
  zondag 20 januari 2019 @ 12:29:48 #106
36461 Joppy
geen colaboy
pi_184510076
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 07:20 schreef raptorix het volgende:

[..]

Het hele probleem is dat de EU op bepaalde zaken wel eisen stelt, maar aan andere zaken weer niet. Op die manier ontstaat er een situatie van wel de lasten, maar niet de lusten.

Voorbeeld is bijvoorbeeld Hongarije die simpelweg weigert asielzoekers op te nemen. Of dat een Pool die een dag in Nederland gewerkt heeft gelijk recht heeft op een uitkering.

Ja ik ben voor vrij verkeer van arbeid en goederen, maar dan wel op een logische manier.
De EU kent in zijn huidige vorm en werking genoeg problemen, zeker. Maar simpel weglopen is ook geen oplossing.
Let the beat control your body!
pi_184512471
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 12:29 schreef Joppy het volgende:

[..]

De EU kent in zijn huidige vorm en werking genoeg problemen, zeker. Maar simpel weglopen is ook geen oplossing.
Het probleem is dat het democratisch gezien een farce is, belangrijke posities worden niet verkozen maar bepaald en aantal verkozen leden is op basis van inwoners, beter zou een verdeling op basis van jaren lidmaatschap en economische bijdrage zijn. Helemaal zie ik liever dat de EU een samenwerkingsverban is zonder politieke invloed.
  woensdag 23 januari 2019 @ 10:42:28 #108
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_184568587
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 07:20 schreef raptorix het volgende:
Ja ik ben voor vrij verkeer van arbeid en goederen, maar dan wel op een logische manier.
En op een eerlijke manier. Nu worden bussen vol met Polen tegen een minimum salaris te werk gesteld in land en tuinbouw via shady constructies met buitenlandse koppelbazen.
pi_184568723
Mensen die denken dat Nederland zonder de EU kan. :')
pi_184569583
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 15:09 schreef raptorix het volgende:

[..]

Het probleem is dat het democratisch gezien een farce is, belangrijke posities worden niet verkozen maar bepaald en aantal verkozen leden is op basis van inwoners, beter zou een verdeling op basis van jaren lidmaatschap en economische bijdrage zijn. Helemaal zie ik liever dat de EU een samenwerkingsverban is zonder politieke invloed.
Verdienen Zuid-Holland en Noord-Holland ook meer zetels in het Nederlands parlement dan Limburg of Noord-Brabant? Tenslotte zijn die eerste twee veel rijker en zaten de laatste twee niet bij de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Of een nog extremer voorbeeld: Flevoland en Limburg, de twee 'nieuwste' provincies en bepaald niet het rijkste.
pi_184570113
quote:
1s.gif Op woensdag 23 januari 2019 11:40 schreef J.B. het volgende:

[..]

Verdienen Zuid-Holland en Noord-Holland ook meer zetels in het Nederlands parlement dan Limburg of Noord-Brabant? Tenslotte zijn die eerste twee veel rijker en zaten de laatste twee niet bij de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Of een nog extremer voorbeeld: Flevoland en Limburg, de twee 'nieuwste' provincies en bepaald niet het rijkste.
De EU is vooral een economische samenwerking, dat moet je meer met een bedrijf vergelijken dan met een land.
  woensdag 23 januari 2019 @ 19:20:41 #112
483562 edv96
Je kan mij wakker maken voor..
pi_184578545
Haha, ik kan niet geloven dat 46% ja stemt
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')