abonnement Unibet Coolblue
pi_184447838
We hebben gezien hoe dramatisch en chaotisch het Brexit proces verloopt. Willen wij hierna nog wel een Nexit?


Poll: Is de Nexit een goed idee?
Ja
Nee
Tussenstand:

Ook een poll maken? Klik hier
  donderdag 17 januari 2019 @ 01:55:13 #2
377024 Quotidien
fetchez la vache
pi_184447964
Tuurlijk niet. Mensen die hier ja stemmen zijn echt super dom!
Ik ben nie hier voor de pingpong te schpelen
pi_184448007
EU staat op instorten. In Frankrijk neemt de druk nu enorm toe. EU schijt zeven kleuren dat Frankrijk valt. Ja we moeten het zinkend schip verlaten. Weer controle over eigen zeggenschap. Nederland en GB zijn niet te vergelijken. Daar heb je met andere sentimenten te maken.
Land of the free. Home of the brave.
pi_184448435
quote:
1s.gif Op donderdag 17 januari 2019 01:55 schreef Quotidien het volgende:
Tuurlijk niet. Mensen die hier ja stemmen zijn echt super dom!
Omdat?
Good intentions and tender feelings may do credit to those who possess them, but they often lead to ineffective — or positively destructive — policies ... Kevin D. Williamson
pi_184448439
Het Griekenland debacle was niets in vergelijking met wat ons te wachten staat als Italie of Frankrijk de handdoek in de ring werpt.

Vrijhandel? Prima. Samenwerking? Ook goed. Je laten regeren door anonieme ambtenaren in Brussel? Dat is geen goed plan.
Good intentions and tender feelings may do credit to those who possess them, but they often lead to ineffective — or positively destructive — policies ... Kevin D. Williamson
pi_184448462
Als we daarna een kans krijgen om weer een EEG te vormen met de buurlanden en landen met een soortgelijke cultuur (dus niet de Oost-Europese landen en landen rond de Middellandse Zee) wel, als de ego's uit Brussel ons dat niet gunnen niet.
Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
pi_184449299
Er is een minderheid die belang heeft, bij het voortbestaan van de EU en ‘in’ blijven van Nederland.
De EU is bedoeld om de grootste bedrijven te faciliteren met voor hun gunstige belastingconstructies. De eigenaren behoren tot de 1%. Daaronder is er een groep van 20% die direct verdient aan de 1%, dat zijn advocaten, ambtenaren, transportsector, banken en niet te vergeten de media. Die 20% zitten op sleutelposities waardoor zij de algemene mening en discussie bepalen.
Daaronder hangt de middengroep die het nakijken heeft en daar zo langzamerhand achter komt. De komende 20 jaar gaan de helft van de beroepen verdwijnen; deze kunnen als gevolg van de globalisering goedkoper geproduceerd worden door lagere lonenlanden. Niet alleen productie maar ook de dienstensector moet steeds goedkoper leveren door legale concurrentie van goedkope arbeidskrachten vanuit de EU. Denk aan Litouwen, Bulgarije, Roemenië. Een race naar de bottom wordt veroorzaakt door de EU/Brussel.

Het ligt er maar net aan wat je maatschappelijke positie is. De zgn.
PAYROL-voters zullen vóór stemmen en de middengroep tegen.
pi_184449352
Het was al geen goed idee. Brexit geeft heel goed aan waarom niet.
  Moderator donderdag 17 januari 2019 @ 08:04:03 #9
351614 crew  ijs_beer
ijskoud de lekkerste
pi_184449377
Je kunt beter proberen te veranderen aan de EU wat je niet bevalt, dan er pats boem uitstappen.
Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
Op donderdag 30 juli 2020 16:27 schreef Guanabana het volgende:Houdt @:ijs_beer een beetje van ouder? En dan niet 40 jaar ouder, maar laten we zeggen bijvoorbeeld, iets van 5 jaar ouder?
pi_184449413
Nee, natuurlijk niet.
pi_184449567
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 07:52 schreef Beobachter het volgende:
De komende 20 jaar gaan de helft van de beroepen verdwijnen; deze kunnen als gevolg van de globalisering goedkoper geproduceerd worden door lagere lonenlanden.
Ik geloof daar helemaal niets van. Bedrijven kunnen nu al niet genoeg personeel vinden, en dat zal dankzij de vergrijzing alleen maar erger worden.

Weet je wat het is, de EU is een succesformule: vrije handel en vrij verkeer van mensen zijn een enorme motor voor ontwikkelde economieën, zoals die van Duitsland en Nederland. Maar ook een blok aan het been voor landen die minder ontwikkeld zijn (Italie, Frankrijk, Portugal). Daar hoort ook een boek met regeltjes bij, en volksvertegenwoordigers die hun verantwoordelijkheid nemen.

En dat laatste, dat is een probleem. Zo lang het goed gaat, hoor je niemand over de EU klagen, maar when the shit hits the fan, dan zijn de mensen die je weg kunt stemmen niet te vinden, want je kunt helemaal niemand wegstemmen. De belangrijkste functie van de EU is om de EU te promoten. Er zitten behoorlijke weeffouten in het ontwerp van de EU, maar omdat de belangen te groot zijn, blijf je met de huidige EU aan een dood paard trekken.

Uitstappen en opnieuw beginnen, met een kleinere EU die duurzaam is en die bijvoorbeeld een dichtgetimmerd visabeleid heeft.

Geen bootjes meer. Geef mensen de tijd om aan globalisering te wennen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Lyrebird op 17-01-2019 09:26:20 ]
Good intentions and tender feelings may do credit to those who possess them, but they often lead to ineffective — or positively destructive — policies ... Kevin D. Williamson
  donderdag 17 januari 2019 @ 08:35:08 #12
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_184449597
Nederland is te klein en afhankelijk van de export en dergelijke om er enigszins gezond uit te kunnen stappen, dus nee. Dus ondanks dat de EU onwenselijke trekjes heeft is het over het geheel genomen de minst slechte beschikbare optie.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
pi_184449664
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 04:33 schreef Resistor het volgende:
Als we daarna een kans krijgen om weer een EEG te vormen met de buurlanden en landen met een soortgelijke cultuur (dus niet de Oost-Europese landen en landen rond de Middellandse Zee) wel, als de ego's uit Brussel ons dat niet gunnen niet.
De voorlopers zijn voor de handel opgericht en niet voor soortgelijke cultuur.
pi_184450236
De EU stelt ook wel een lekker voorbeeld met het Verenigd Koninkrijk, die is er alles aan gelegen om ze het zo moeilijk mogelijk te maken, zo dat de andere kindertjes uit de klas braaf blijven zitten.

Maar goed niet geheel verrassend na de ronduit schandalige behandeling die de Grieken hebben gekregen, die moesten ook kostte wat kost erin blijven en als voorbeeld gesteld worden.

We hadden er nooit in moeten stappen, maar nu we er eenmaal inzitten kunnen we er voorlopig beter in blijven. Want met de grondbeginselen van de EU is helemaal niks mis. Probleem is alleen dat we ondertussen een verkrachte versie er van hebben.
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_184450396
Ach, als doorvoerland voor de rest van Europa hebben we geen enkel belang bij de EU. Toch? 8)7
Een hond waarvoor je niet hoeft te bukken krijgt meer aaitjes.
pi_184450769
Uit de EU stappen is GEEN oplossing voor welk probleem dan ook. Alle redenen die in dit topic tot nu toe genoemd zijn waarom uit de EU stappen een goed idee zou zijn slaan de plank volledig mis. Economieën, banken en bedrijfsleven zijn ook zonder EU verregaand met elkaar verbonden. Valt Italie om dan zal Nederland daar met of zonder EU veel schade van ondervinden. Nederlandse bedrijven investeren ook in Italie, Frankrijk, Spanje, Portugal en welk land dan ook. Mensen zijn blijkbaar al totaal vergeten dat de vorige crisis in een NIET EU land is begonnen, namelijk de VS. Het enige wat uit de EU stappen oplevert is dat de invloed op het oplossen van een volgende crisis gemarginaliseerd wordt. Dus wel de schade, niet de invloed.

Ja maar de EU zit er alleen maar voor het bedrijfsleven. Alle extreem gunstige belastingconstructies voor het bedrijfsleven zijn ingevoerd door de nationale overheid. Tax rulings? Nationale overheid. Afschaffen van de dividend belasting? Nationale overheid. Omzet belasting verlagen? Nationale overheid. Gecompliceerde belastingwetgeving met mazen erin voor het bedrijfsleven om belasting weg te sluizen? Allemaal wetgeving ingevoerd door je raad het al onze eigen overheid. Daar heeft de EU geen fuck mee te maken. Met of zonder EU gaat onze overheid rustig door met het paaien van multinationals.

Overigens is er vanuit de EU al de nodige kritiek geweest op het Nederlandse belastingklimaat. Ook heeft de EU meerdere externe belastingparadijzen voor het bedrijfsleven onderdruk gezet om hervormingen door te voeren. Het probleem van de EU is overigens dat ze zeer veel moeite hebben om interne belastingparadijzen (zoals Nederland) aan te pakken omdat die landen wetgeving kunnen blokkeren en het proces zoveel mogelijk frustreren voor nationaal gewin. Overigens gaat de tax race to the bottom niet verdwijnen als je uit de EU stapt.

Het idee dat problemen als sneeuw voor de zon verdwijnen zodra je uit de EU stapt is een illusie. Net zoals het idee dat ze door de nationale overheid wel even opgelost gaan worden als je de EU stapt.
pi_184450892
quote:
1s.gif Op donderdag 17 januari 2019 10:00 schreef Beobachter het volgende:

[..]

Ik zal jou vertellen hoezeer de EU een succesformule is:

Ik ben actief in de farmaceutische logistiek en een voorbeeld van hoezeer we gepakt worden door de EU.

Vorig jaar kwamen er op Schiphol talloze zendingen grondstoffen binnen tegen kanker. Eiwitten tegen kanker in vaten van 70kg. Stonden voor 1.1mln euro op papier.
Vervolgens gingen de vaten dezelfde dag naar België, net over de grens. Nu stonden de vaten voor 6.1mln euro waarde op papier.
In België zijn de vaten een boekjaar in een gekoeld wharehouse blijven staan. Kortgeleden moesten we de vaten in België ophalen en ze op Schiphol aanleveren. Nu waren ze gekocht door een bedrijf uit de VS en deze had ze afgerekend voor 11.1mln USD per vat via een bedrijf in Ierland.
De vaten met grondstoffen worden in de VS tot pillen gemaakt en verkocht aan UW zorgverzekeraar!

Dan kun je toch niet spreken van een succesformule? Via de EU/Brussel vind er massafraude plaats.
Dit is wel behoorlijk schrijnend ja.
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_184451022
Iedereen die een Nexit een goed idee vindt overschat de macht van Nederland en onderschat het belang van handel voor onze economie
  donderdag 17 januari 2019 @ 10:45:07 #19
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_184451169
Je moet jezelf en onze medemens wel enorm haten wil je hier ja op antwoorden
pi_184452046
Een monetaire unie zonder politieke unie is per definitie geen houdbare situatie. De voorstanders van de EU hebben bewust eerst een monetaire unie ingevoerd om zo een politieke unie te forceren, echter er is geen draagvlak om van een handelsUnie naar een politieke unie / federatie te bewegen. Hoe meer duidelijk wordt dat de EU een (niet echt democratische) politieke unie wordt (met een muntunie die een transferunie wordt) hoe groter de roep om een NEXIT.

Nog een plaatje van hoe de landen zonder euro het toch beter doen

  donderdag 17 januari 2019 @ 11:53:21 #21
38114 beantherio
4900 op de schaal van Richter
pi_184452115
Nee, het is geen goed idee. En ik vertrouw niemand die zoiets durft voor te stellen: de argumenten voor zijn puur populisme en de risico's zijn heel makkelijk te beredeneren en heel ernstig.
  Redactie Games donderdag 17 januari 2019 @ 12:06:24 #22
436761 crew  Puddington
Ja, die nerd!
pi_184452271
Dit land kan het nog niet eens worden over de kleur van een fantasiefiguur, laat staan iets complex zoals een Nexit :')
Don't weep for the stupid, you'll be crying all day
  Moderator donderdag 17 januari 2019 @ 12:12:51 #23
54278 crew  Tijger_m
42
pi_184452365
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 01:59 schreef Scarface88 het volgende:
EU staat op instorten. In Frankrijk neemt de druk nu enorm toe. EU schijt zeven kleuren dat Frankrijk valt. Ja we moeten het zinkend schip verlaten. Weer controle over eigen zeggenschap. Nederland en GB zijn niet te vergelijken. Daar heb je met andere sentimenten te maken.
Omdat er protesten zijn in Frankrijk over Macrons beleid valt Frankrijk en verlaat het de EU?

Volgens mij heb je iets te veel geest verruimende middelen genomen. Ik kan mij levendig protesten in Frankrijk herinneren die flink wat heftiger waren dan deze.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  donderdag 17 januari 2019 @ 12:17:30 #24
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_184452418
De anti EU lui hebben doorgaans een dubbele agenda. Die vinden de EU maar lastig waar het gaat om het kunnen invoeren van dictatoriale maatregelen die meestal ingegeven zijn door vreemdelingenhaat.
pi_184453330
quote:
1s.gif Op donderdag 17 januari 2019 01:55 schreef Quotidien het volgende:
Tuurlijk niet. Mensen die hier ja stemmen zijn echt super dom!
Er vanuit gaande dat het VK niet meer bij de EU zit?
pi_184454150
quote:
1s.gif Op donderdag 17 januari 2019 01:38 schreef polderturk het volgende:
We hebben gezien hoe dramatisch en chaotisch het Brexit proces verloopt.
Dit is slechts politiek theater met als doel als VK in de EU te blijven en toch tegen het volk te kunnen zeggen: "We hebben ons uiterste best gedaan". Tevens wordt de boodschap aan inwoners van andere lidstaten gegeven dat ze het maar beter uit hun hoofd kunnen halen om de EU ooit nog te verlaten.

Best slim bedacht.
pi_184454552
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 14:23 schreef Wegenbouwer het volgende:

[..]

Dit is slechts politiek theater met als doel als VK in de EU te blijven en toch tegen het volk te kunnen zeggen: "We hebben ons uiterste best gedaan". Tevens wordt de boodschap aan inwoners van andere lidstaten gegeven dat ze het maar beter uit hun hoofd kunnen halen om de EU ooit nog te verlaten.

Best slim bedacht.
Vind je? Het ligt er toch behoorlijk dik op imo.
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_184455941
Nee natuurlijk is dat geen goed idee. Europa moet juist nu bij elkaar blijven. Wil de EU zich handhaven in de nieuwe wereldorde, waar de Russische, Amerikaanse en Chinese rijken elkaar beconcurreren, dan hebben we een handelsvermogen nodig. Dat kunnen we niet alleen.
my ambition is handicapped by my laziness
pi_184455968
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 16:19 schreef SlugGuts het volgende:
Nee natuurlijk is dat geen goed idee. Europa moet juist nu bij elkaar blijven. Wil de EU zich handhaven in de nieuwe wereldorde, waar de Russische, Amerikaanse en Chinese rijken elkaar beconcurreren, dan hebben we een handelsvermogen nodig. Dat kunnen we niet alleen.
Voor handelsvermogen heeft men de EU niet nodig samengezind voldoet daar al in.
pi_184456004
- Zie FB paasdagen geleden -

[ Bericht 80% gewijzigd door trein2000 op 17-01-2019 19:12:08 ]
pi_184457244
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 14:47 schreef Gohf046 het volgende:

[..]

Vind je? Het ligt er toch behoorlijk dik op imo.
Ze houden daar in ieder geval beter de schijn op dan in Nederland.

Eerst het verraad van Lissabon, waarbij na een overduidelijk "Nee" de grondwet met een paar kleine aanpassingen toch werd geratificeerd onder de naam verdrag van Lissabon. Was gelijk de laatste keer dat ik naar de stembus ben geweest trouwens.

Toen werd het volk na het Oekrainereferendum belazerd met het bekende inlegvelletje.

( En vorig jaar nog het referendum over de sleepwet, die volgens mij, ook weer na een "Nee" zo'n beetje in z'n geheel is doorgevoerd. )

De uitslag van de brexit is 2,5 jaar na dato in ieder geval nog niet in de prullenbak beland, al zijn ze daar nu wel dichtbij ben ik bang.

[ Bericht 4% gewijzigd door Wegenbouwer op 17-01-2019 17:29:57 ]
pi_184459658
Ik denk vooral dat dit een ingewikkeld vraagstuk is waarvoor je heel veel achtergrondkennis nodig hebt, dat de meesten onder ons echter met onderbuikgevoelens en frustratie menen te kunnen beantwoorden.
-
pi_184460112
Op de lange termijn is het een goed idee. Maar het is lastig om legitimatie te vinden voor de gevolgen op de korte termijn. Een tegenstelling die maar wat graag wordt gebruikt om een verdere integratie te legitimeren, voorbijgaand aan de behoeftes van individuele volken en hun zelfbeschikkingsrecht.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_184460150
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 16:19 schreef SlugGuts het volgende:
de Russische rijken
Hoeveel keer groter is de Russische economie dan de Nederlandse ook al weer?
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
  Moderator donderdag 17 januari 2019 @ 19:36:41 #35
54278 crew  Tijger_m
42
pi_184460388
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 19:23 schreef oranjevogel1 het volgende:
Op de lange termijn is het een goed idee. Maar het is lastig om legitimatie te vinden voor de gevolgen op de korte termijn. Een tegenstelling die maar wat graag wordt gebruikt om een verdere integratie te legitimeren, voorbijgaand aan de behoeftes van individuele volken en hun zelfbeschikkingsrecht.
Leg die lange termijn eens uit. Hoe gaat een doorvoer land op de lange termijn profiteren van het verlaten van de EU?
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  Moderator donderdag 17 januari 2019 @ 19:37:06 #36
54278 crew  Tijger_m
42
pi_184460397
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 19:26 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Hoeveel keer groter is de Russische economie dan de Nederlandse ook al weer?
De Russische economie heeft de omvang van de Benelux.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_184460408
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 19:36 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Hoe gaat een doorvoer land op de lange termijn profiteren van het verlaten van de EU?
Nederland is een doorvoer land geworden dankzij de EU?
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_184460415
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 19:37 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

De Russische economie heeft de omvang van de Benelux.
Oh... en daar zijn we dan bang voor? :?
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
  Moderator donderdag 17 januari 2019 @ 19:45:53 #39
54278 crew  Tijger_m
42
pi_184460566
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 19:37 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Oh... en daar zijn we dan bang voor? :?
6000 nucleaire wapens is het probleem, niet de Russische economie. Zonder kernwapens is Rusland inderdaad een dreumes op het wereldtoneel.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_184460596
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 19:45 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

6000 nucleaire wapens is het probleem
Ja, maar zijn die ook op ons gericht? En sinds wanneer is de EU een militaire factor, bij de weg?
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
  Moderator donderdag 17 januari 2019 @ 19:47:06 #41
54278 crew  Tijger_m
42
pi_184460597
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 19:37 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Nederland is een doorvoer land geworden dankzij de EU?
Ja. Ga maar eens goed kijken waar goederen die in Rotterdam binnenkomen heengaan, 40 jaar geleden was dat alleen naar Duitsland, dat is allang niet meer het geval.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  Moderator donderdag 17 januari 2019 @ 19:48:33 #42
54278 crew  Tijger_m
42
pi_184460620
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 19:47 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Ja, maar zijn die ook op ons gericht? En sinds wanneer is de EU een militaire factor, bij de weg?
Ik beweerde dat niet. Jij vroeg wat de economie van Rusland was. Ik gaf aan dat de Russische economie niet het punt is maar de Russische kernwapens. Ik weet niet hoe jij op het onderwerp van Rusland kwam.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_184460622
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 19:47 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Ja. Ga maar eens goed kijken waar goederen die in Rotterdam binnenkomen heengaan, 40 jaar geleden was dat alleen naar Duitsland, dat is allang niet meer het geval.
40 jaar geleden was dat ook niet enkel naar Duitsland. Een belangrijk deel van de groei kan worden toegerekend aan de val van het communisme, hetgeen geen verdienste van de EU is.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_184460628
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 19:48 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Ik beweerde dat niet. Jij vroeg wat de economie van Rusland was. Ik gaf aan dat de Russische economie niet het punt is maar de Russische kernwapens. Ik weet niet hoe jij op het onderwerp van Rusland kwam.
Misschien even de post lezen die ik citeerde? :?
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
  Moderator donderdag 17 januari 2019 @ 19:56:31 #45
54278 crew  Tijger_m
42
pi_184460770
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 19:48 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

40 jaar geleden was dat ook niet enkel naar Duitsland. Een belangrijk deel van de groei kan worden toegerekend aan de val van het communisme, hetgeen geen verdienste van de EU is.
Je hebt nog steeds niet vertelt hoe Nederland op de lange termijn kan profiteren van een Nexit.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_184460808
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 19:56 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Je hebt nog steeds niet vertelt hoe Nederland op de lange termijn kan profiteren van een Nexit.
Door de controle weer terug bij het volk te brengen en het volk verantwoordelijk te maken voor haar groei en ontwikkeling, zonder geld af te staan aan Duitsland.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
  Moderator donderdag 17 januari 2019 @ 19:59:02 #47
351614 crew  ijs_beer
ijskoud de lekkerste
pi_184460826
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 19:58 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Door de controle weer terug bij het volk te brengen en het volk verantwoordelijk te maken voor haar groei en ontwikkeling, zonder geld af te staan aan Duitsland.
Nogal een loze kreet.
Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
Op donderdag 30 juli 2020 16:27 schreef Guanabana het volgende:Houdt @:ijs_beer een beetje van ouder? En dan niet 40 jaar ouder, maar laten we zeggen bijvoorbeeld, iets van 5 jaar ouder?
  donderdag 17 januari 2019 @ 20:03:16 #48
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_184460909
Nee, dat is een buitengewoon slecht idee.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  Moderator donderdag 17 januari 2019 @ 20:06:49 #49
54278 crew  Tijger_m
42
pi_184460977
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 19:58 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Door de controle weer terug bij het volk te brengen en het volk verantwoordelijk te maken voor haar groei en ontwikkeling, zonder geld af te staan aan Duitsland.
Loze kreten dus en hoe staan wij geld af aan Duitsland, Duitsland is net als wij een netto
betaler aan de EU.

Wel ironisch dat je de Britse Brexiteers klakkeloos napraat, maar leg nou eens uit hoe Nederland daar beter van word? Wat levert dat op? Kom op, geen loze kreten maar harde, concrete zaken.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  donderdag 17 januari 2019 @ 20:30:51 #50
36461 Joppy
geen colaboy
pi_184461433
Zolang er een unie is waar Duitsland en Frankrijk inzitten, moet Nederland daar ook in blijven. Als Frankrijk of Duitaland uit de EU stapt, klapt de hele EU in elkaar. Dus NL moet in de EU blijven.

Nederland is economisch zeer sterk verbonden met de ons direct omringende landen. Veel meer dan het VK. Nederland zit als sinds eind jaren 40 in een douane unie met de Benelux. De Gulden was al vanaf begin jaren 80 gekoppeld aan de D-mark. Dus al ruim voor de invoering van de euro voerde NL geen zelfstandig monetair beleid.

Als Nederland besluit uit de EU te stappen, ga je eigenlijk meer dan 70 jaar terug in de tijd.

Wijzen naar andere europese landen die niet in de EU en/of euro zitten is zinloos. Geen enkel ander land (behalve Belgie) bevindt zich in een situatie zoals Nederland. De geografische, politieke en economische situaties van die landen zijn elk compleet anders, waardoor het voor hen misschien wel een goede keuze was om niet aan de EU/euro mee te doen.
Let the beat control your body!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')