Misschien heeft iemand anders hier recepten voor die ze daadwerkelijk hebben getest, ik helaas niet.quote:Op dinsdag 18 december 2018 17:07 schreef Mubassie het volgende:
Voor de kerst... Wie heeft een goed recept voor pulled chicken en babi ketjap?
Uiteraard uit de slowcooker
Die babi ketjap heb ik getest en is heel prima.quote:Op dinsdag 18 december 2018 17:52 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Misschien heeft iemand anders hier recepten voor die ze daadwerkelijk hebben getest, ik helaas niet.
Maar voor babi ketjap, zou ik hier wel mee uit de voeten kunnen:
https://ashleywillems.nl/(...)p-uit-de-slowcooker/
Dat is goed om te weten, ik geloof dat ik 'm voor morgen op de agenda heb gezetquote:Op dinsdag 18 december 2018 18:38 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Die babi ketjap heb ik getest en is heel prima.
/metoo lontong en kousenband erbijquote:Op dinsdag 18 december 2018 18:43 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Dat is goed om te weten, ik geloof dat ik 'm voor morgen op de agenda heb gezet
DANM, nu hongerquote:Op donderdag 20 december 2018 15:32 schreef mascara-klodder het volgende:
Hadden een heerlijke maaltijd gisteren. Babi ketjap recept was lekker, alleen de bos-ui vervangen door sjalotten
Zeker vhv
Eerst vleesch, knoflook, sjalot en gember snijden:
[ afbeelding ]
Daarna dit in wat olie aanbakken: [ afbeelding ]
Alles de Crockpot in met de rest van de ingrediėnten:
[ afbeelding ]
Terwijl dat staat de pruttelen de lontong en komkommer/rode ui in zoetzuur maken en de sesamzaadjes roosteren:
[ afbeelding ]
Na een uur of 4 de babi ketjap inlaten koken op high en toen kon er opgeschept worden
[ afbeelding ]
Heel vaag, de lontong viel uitelkaar, is me nog nooit gebeurd
Smaakte er gelukkig niet minder om
Ja hoor, hier staat ie snachts ook aan.quote:Op dinsdag 25 december 2018 20:24 schreef Sunshine1982 het volgende:
Ik meld me ook even! Ik wilde al een tijdje een slowcooker en ik heb er eentje vandaag gekregen Ik ga even alles hier doorlezen voor wat leuke recepten
Laten jullie m trouwens snachts ook pruttelen?
Heb je een recept van die fudge?? Klinkt goedquote:Op zondag 30 december 2018 12:23 schreef Sunshine1982 het volgende:
Aangezien ik het slowcooken leuk en verslavend vind, hou ik dit topic maar een beetje levend.
Fudge is goed gelukt! Erg machtig, maar super lekker
Ik ben nu bezig met het maken van een bottenbouillon. 24 uur op low, vanavond kijken hoe het smaakt.
400 gram chocolade en een blikje gecondenseerde melk. Dat is de basis.quote:Op zondag 30 december 2018 13:56 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Heb je een recept van die fudge?? Klinkt goed
Ik wist niet eens dat je zoiets zelf kon maken totdat ik een recept voor de slowcooker zag staan. Omdat ik sinds een paar dagen er eentje heb, vond ik dat leuk om er in te maken als eerste dingetje.quote:Op zondag 30 december 2018 14:22 schreef Lienekien het volgende:
Dat recept herinner ik me wel van die beruchte slowcookerreceptenfacebookgroep. Nooit begrepen wat daarbij de toegevoegde waarde van de slowcooker is. Lasagne maken in de slowcooker, ook zoiets.
Je wist niet dat je lasagne zelf kon maken?quote:Op zondag 30 december 2018 14:52 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Ik wist niet eens dat je zoiets zelf kon maken totdat ik een recept voor de slowcooker zag staan. Omdat ik sinds een paar dagen er eentje heb, vond ik dat leuk om er in te maken als eerste dingetje.
Ik denk dat dat over het recept van de fudge gaat.quote:Op zondag 30 december 2018 14:55 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Je wist niet dat je lasagne zelf kon maken?
Ik heb het over fudge. En ik geloof dat dit een slowcookertopic is i.p.v. een zeiktopic.quote:Op zondag 30 december 2018 14:55 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Je wist niet dat je lasagne zelf kon maken?
Oh dan zit ik verkeerd.quote:Op zondag 30 december 2018 15:28 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Ik heb het over fudge. En ik geloof dat dit een slowcookertopic is i.p.v. een zeiktopic.
Ja, dat snap ik!quote:Op zondag 30 december 2018 14:52 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Ik wist niet eens dat je zoiets zelf kon maken totdat ik een recept voor de slowcooker zag staan. Omdat ik sinds een paar dagen er eentje heb, vond ik dat leuk om er in te maken als eerste dingetje.
Zien er goed uit. Kunnen ook wel in de OP, zou ik zeggen.quote:Op zondag 30 december 2018 23:07 schreef LastRequest het volgende:
Ik heb ook n.a.v. die Facebookgroepen al een paar keer fudge gemaakt. Het is zeker niet sneller dan met een pannetje, maar wel meer foolproof! Je hoeft er niet bij te blijven en het brandt niet aan (tenzij je een uur wegblijft), voor mij een stuk fijner. Was erg lekker iig en een groot succes met de feestdagen. De basis is inderdaad 400 gram chocolade (ik doe telkens half melk en half puur), met een blikje gecondenseerde melk. Een klein beetje poedersuiker erbij maakt dat ie mooier glanst. Na het smelten kun je er van alles door roeren! Van marshmallows tot likeur, noten, koekjes, etc.
In het kader van nieuwe recepten vinden, dit zijn de twee die ik het vaakst maak
https://www.foodiecrush.com/slow-cooker-thai-chicken-soup/
https://www.kitchensanctuary.com/slow-cooked-spicy-chicken-curry/
Doe ik morgenquote:Op zondag 30 december 2018 23:36 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Zien er goed uit. Kunnen ook wel in de OP, zou ik zeggen.
quote:
De stand maakt eigenlijk weinig uit, dat heeft voornamelijk te maken met de snelheid waarin iets klaar is.quote:Op donderdag 3 januari 2019 15:09 schreef maily het volgende:
Ik wil vandaag risotto maken in de slowcooker (eerste wat ik ermee maak) , echter volgens het ene recept moet het op "hoog", en volgens het andere op "laag" ......
Het bijbehorende boekje heeft geen recept voor risotto.
Ingrediėnten: knoflook, ui, tomaat, rijst, paddenstoelenmelange, en op het laatst stukjes zalm en spinazie.
Wie weet op welke stand het het beste gaat?
Ik heb dat 1x gedaan, waarschijnlijk iets verkeerds gelezen (nog steeds geen idee wat), maar ik moest het er gewoon uitbikken. Dus ik zou in ieder geval voor laag gaan.quote:Op donderdag 3 januari 2019 15:09 schreef maily het volgende:
Ik wil vandaag risotto maken in de slowcooker (eerste wat ik ermee maak) , echter volgens het ene recept moet het op "hoog", en volgens het andere op "laag" ......
Het bijbehorende boekje heeft geen recept voor risotto.
Ingrediėnten: knoflook, ui, tomaat, rijst, paddenstoelenmelange, en op het laatst stukjes zalm en spinazie.
Wie weet op welke stand het het beste gaat?
Op "high" gezet. Zou om 1900 uur klaar moeten zijn.quote:Op donderdag 3 januari 2019 15:42 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
De stand maakt eigenlijk weinig uit, dat heeft voornamelijk te maken met de snelheid waarin iets klaar is.
Genoeg bouillon? Risottorijst?quote:Op donderdag 3 januari 2019 15:43 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik heb dat 1x gedaan, waarschijnlijk iets verkeerds gelezen (nog steeds geen idee wat), maar ik moest het er gewoon uitbikken. Dus ik zou in ieder geval voor laag gaan.
Ik heb geen idee. Zeker risottorijst, en ook vast genoeg bouillon. Waarschijnlijk een combi van te lang en hoog. Maar het is al een jaar of 6 geleden, nooit meer gedaan (bikken was hard werken, zeker als je erg zin hebt in risotto )quote:
quote:Op donderdag 3 januari 2019 16:22 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik heb geen idee. Zeker risottorijst, en ook vast genoeg bouillon. Waarschijnlijk een combi van te lang en hoog. Maar het is al een jaar of 6 geleden, nooit meer gedaan (bikken was hard werken, zeker als je erg zin hebt in risotto )
Na 2 1/2 uur was het bijna klaar:quote:Op donderdag 3 januari 2019 15:42 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
De stand maakt eigenlijk weinig uit, dat heeft voornamelijk te maken met de snelheid waarin iets klaar is.
Je bent bekeerdquote:Op donderdag 3 januari 2019 21:00 schreef maily het volgende:
[..]
Na 2 1/2 uur was het bijna klaar: [ afbeelding ]
Toen nog een half uurtje zonder deksel laten gaan ..... en daarna de spinazie en de zalm erdoor:
[ afbeelding ]
Ga ik zeker nogeens maken
Ik ben wel benieuwd naar je recept! Ik heb één keer risotto in de SC gemaakt maar dat was meer hartige rijstepap, niet voor herhaling vatbaarquote:Op donderdag 3 januari 2019 21:00 schreef maily het volgende:
[..]
Na 2 1/2 uur was het bijna klaar: [ afbeelding ]
Toen nog een half uurtje zonder deksel laten gaan ..... en daarna de spinazie en de zalm erdoor:
[ afbeelding ]
Ga ik zeker nogeens maken
Morgen ...quote:Op donderdag 3 januari 2019 22:41 schreef LastRequest het volgende:
[..]
Ik ben wel benieuwd naar je recept! Ik heb één keer risotto in de SC gemaakt maar dat was meer hartige rijstepap, niet voor herhaling vatbaar
Plm. 1 liter kippenbouillon van tablet standby.quote:Op donderdag 3 januari 2019 22:41 schreef LastRequest het volgende:
[..]
Ik ben wel benieuwd naar je recept! Ik heb één keer risotto in de SC gemaakt maar dat was meer hartige rijstepap, niet voor herhaling vatbaar
Of stamppotten 🙈quote:Op zondag 30 december 2018 14:22 schreef Lienekien het volgende:
Dat recept herinner ik me wel van die beruchte slowcookerreceptenfacebookgroep. Nooit begrepen wat daarbij de toegevoegde waarde van de slowcooker is. Lasagne maken in de slowcooker, ook zoiets.
https://nombelina.com/en/slow-cooker-pulled-pork/quote:Op vrijdag 1 februari 2019 12:18 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb een stuk varkensschouder of nek ofzo, dat is niet helemaal duidelijk. Ik wil voor het eerst in de slowcooker pulled pork gaan maken, normaal doe ik dat op de barbecue. Er zit een flink stuk bot in het vlees. Dat levert toch geen problemen op?
Als iemand nog een briljant recept voor pulled pork heeft, lees ik het graag
Ja, dat komt vast goed. Ik denk dat ik ook een paar uur extra kooktijd aan hou vanwege dat bot.quote:Op vrijdag 1 februari 2019 12:44 schreef oh-oh het volgende:
Dat bot valt er vanzelf uit als het lekker mals en gaar is en pak je er zo uit als je gaat pullen!
Die is lekker.quote:Op vrijdag 1 februari 2019 14:07 schreef Lienekien het volgende:
Die texas style pp uit de OP komt volgens mij van mij. Die was best goed.
Deze maak ik ook wel (wel een vervelende layout): https://www.allrecipes.co(...)r-texas-pulled-pork/
Ik gebruik een kant-en-klare bbq-saus met rooksmaak.
[ afbeelding ]
Hoe was het geworden?quote:Op vrijdag 18 januari 2019 10:21 schreef Sunshine1982 het volgende:
Vanmorgen alle ingrediėnten in de SC gedaan voor een erwtensoep. Nu 5 uur op low, daarna het vlees van de krabbetjes halen, rookworst erbij doen. Dan nog eventjes verder in de SC en dan hoop ik een heerlijke snert te hebben
Ja met die saus maak ik het ookquote:Op vrijdag 1 februari 2019 14:07 schreef Lienekien het volgende:
Die texas style pp uit de OP komt volgens mij van mij. Die was best goed.
Deze maak ik ook wel (wel een vervelende layout): https://www.allrecipes.co(...)r-texas-pulled-pork/
Ik gebruik een kant-en-klare bbq-saus met rooksmaak.
[ afbeelding ]
5 uur op low was duidelijk te kort. Ik heb het uiteindelijk 8 uur op los gedaan en hij was lekker!quote:
Wat ik tegenwoordig doe om m'n spliterwten goed stukgekookt te krijgen, is ze eerst 24 uur weken in ruim water. Dan zijn ze in 2.5 uur op het gas (dus wat bij een sc high is waarschijnlijk?) heel mooi zacht.quote:Op donderdag 7 februari 2019 14:20 schreef Sorella het volgende:
Ik heb 1 keer erwtensoep (snert) in de slowcooker gemaakt en dat was ook meteen de laatste keer. Ook bij mij werden de spliterwten niet gaar, ze zeggen dat de erwten dan te oud zijn ? voor de rest geen idee.
Ik had ze ook voor geweekt dus daar kon het ook niet aan liggen.quote:Op donderdag 7 februari 2019 18:57 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Wat ik tegenwoordig doe om m'n spliterwten goed stukgekookt te krijgen, is ze eerst 24 uur weken in ruim water. Dan zijn ze in 2.5 uur op het gas (dus wat bij een sc high is waarschijnlijk?) heel mooi zacht.
Waardeloos! Al eentje gevonden? Zag op marktplaats een hoop 3,5 litersquote:Op zaterdag 9 februari 2019 15:24 schreef Sorella het volgende:
Mijn moeder wou mijn slowcooker weleens uitproberen, dus uitgelegd hoe dat ding werkt, boekje en kookbijbel erbij gedaan en ze heeft het een paar keer gebruikt.
Maar nu ze heeft mijn pan vernaggelt
Het is een andrew james sizzle to simmer 3.5 liter dus de pan kan op het gas, vlees erin om aan te braden en hup de sc in en dan op start drukken en weggaan.
Het raar vinden dat de sc niets doet dus weer op het gas en terug in de sc en dat dus een paar keer totdat ze de pan dus maar een paar uur op het gas heeft laten staan (niet ff bellen natuurlijk en ze was vergeten dat ze de handleiding had liggen) met als resultaat dat de bodem is krom getrokken en de pan dus wiebelt
Ik moet dus een nieuwe hebben deze keer zonder sizzle te simmer (mijn gaspit is te groot en inductie werkt niet)
Nu dus maar op zoek naar een nieuwe 3,5 liter sc.
Moedersquote:Op zaterdag 9 februari 2019 15:24 schreef Sorella het volgende:
Mijn moeder wou mijn slowcooker weleens uitproberen, dus uitgelegd hoe dat ding werkt, boekje en kookbijbel erbij gedaan en ze heeft het een paar keer gebruikt.
Maar nu ze heeft mijn pan vernaggelt
Het is een andrew james sizzle to simmer 3.5 liter dus de pan kan op het gas, vlees erin om aan te braden en hup de sc in en dan op start drukken en weggaan.
Het raar vinden dat de sc niets doet dus weer op het gas en terug in de sc en dat dus een paar keer totdat ze de pan dus maar een paar uur op het gas heeft laten staan (niet ff bellen natuurlijk en ze was vergeten dat ze de handleiding had liggen) met als resultaat dat de bodem is krom getrokken en de pan dus wiebelt
Ik moet dus een nieuwe hebben deze keer zonder sizzle te simmer (mijn gaspit is te groot en inductie werkt niet)
Nu dus maar op zoek naar een nieuwe 3,5 liter sc.
Klinkt lekker! Kip wordt bij mij vaak nogal droog in de sc. Van het weekend weer kip ketjap geprobeerd. Vind vooralsnog kip in de sc geen succes.quote:Op dinsdag 5 maart 2019 08:19 schreef realAIVD het volgende:
Vandaag de slowcooker weer eens van stal gehaald!
Op de planning staat een Ethiopische stoofschotel met kip en rode linzen.
naar dit recept:
http://www.eatingwell.com(...)spiced-chicken-stew/
Al heb ik het recept gehalveerd en ga ik naar verhouding minder kippendij gebuiken
Ik heb het berbere mengsel zelfgemaakt, daar heb ik dan weer dit recept voor gebruikt:
https://foodwishes.blogsp(...)ice-and-what-to.html
(Nou ja, ongeveer dan, her en der wat kleine aanpassingen, geen knoflookpoeder bijvoorbeeld)
De grootste klacht bij het recept van de Ethiopische stoofschotel is dat de hoeveelheid berbere het oneetbaar heet maakt. Wat mij betreft een aanbeveling
gebruik je kipfilet of kippendijfilet?quote:Op dinsdag 5 maart 2019 09:12 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Klinkt lekker! Kip wordt bij mij vaak nogal droog in de sc. Van het weekend weer kip ketjap geprobeerd. Vind vooralsnog kip in de sc geen succes.
Probeer het eens een keer met kippendijfilet, niet in stukken snijden maar gewoon heel er in. Ik heb nog nooit een droog stukje kip gehadquote:
Zoals Sjeen al aangaf, je kunt veel beter kippendij gebruiken, dat wordt minder snel droog.quote:
als saus te dun is zeef ik er vaak wat meel door en goed roeren natuurlijkquote:Op zondag 28 april 2019 19:30 schreef AgnesGru het volgende:
Van de week de hoisin kip uit de OP gemaakt, heerlijk!
Tijdje terug deze gemaakt:
https://ashleywillems.nl/(...)vadouvan-slowcooker/
Kruiden zijn heerlijk! Helaas was de saus erg dun. Leek me al veel; yoghurt, kokosmelk en crčme fraīche.
Iemand tips het recept wat te tweaken?
Ik zou de creme fraiche en yoghurt gewoon halveren.quote:Op zondag 28 april 2019 19:30 schreef AgnesGru het volgende:
Van de week de hoisin kip uit de OP gemaakt, heerlijk!
Tijdje terug deze gemaakt:
https://ashleywillems.nl/(...)vadouvan-slowcooker/
Kruiden zijn heerlijk! Helaas was de saus erg dun. Leek me al veel; yoghurt, kokosmelk en crčme fraīche.
Iemand tips het recept wat te tweaken?
Als je het wil binden: tapiocameel! Ik haal het bij de Aziatische supermarkt. Werkt echt prima, geeft geen smaakje af en opnieuw verwarmen of invriezen is ook geen probleem.quote:Op zondag 28 april 2019 19:30 schreef AgnesGru het volgende:
Van de week de hoisin kip uit de OP gemaakt, heerlijk!
Tijdje terug deze gemaakt:
https://ashleywillems.nl/(...)vadouvan-slowcooker/
Kruiden zijn heerlijk! Helaas was de saus erg dun. Leek me al veel; yoghurt, kokosmelk en crčme fraīche.
Iemand tips het recept wat te tweaken?
Gewone bloem voldoet anders prima hoorquote:Op zondag 28 april 2019 20:46 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Als je het wil binden: tapiocameel! Ik haal het bij de Aziatische supermarkt. Werkt echt prima, geeft geen smaakje af en opnieuw verwarmen of invriezen is ook geen probleem.
Dat geeft altijd zo'n gekke bijsmaak.quote:Op zondag 28 april 2019 21:02 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Gewone bloem voldoet anders prima hoor
Ik vind de slowcooker recepten van eetspiratie meestal wel goed, ze heeft 2 recepten die mogelijk iets voor je zijn (heb ze zelf nog niet gemaakt):quote:Op vrijdag 17 mei 2019 21:38 schreef Lidl het volgende:
Iemand nog een goed recept voor hete kip? Liefst een surinaams/indisch recept wat heet is. En dus niet de nederlandse gekruide hete kip?
Ik weet gewoon zeker dat dit henels gaat zijn. Serveer je er rijst bij dan? Of wat anders?quote:Op zondag 14 juli 2019 19:21 schreef realAIVD het volgende:
Leuk recept van familielid gekregen voor de slowcooker. Wel veel vocht, en misschien wat te ruim met het zout, maar heerlijke smaken, dus ik ga het er maar op wagen:
700 gram sukadelappen (in blokken)
8 e.l. ketjap
8 e.l. azijn
8 e.l. ketchup
1 e.l. sambal oelek
1 e.l. sambal badjak
2 uien (gesnipperd)
1 zakje knorr nasi kruiden
12 uur afgedekt in koelkast laten marineren (zie foto).
de boel staat nu dus in de marinade,
morgenochtend even aanzetten op het vuur en dan mag het 7 tot 8 uur in de slowcooker op low
[ afbeelding ]
Als klaar is moet ik het nog binden met 1 eetlepel pindakaas en 1 eetlepel chilisaus.
Ik ben super benieuwd.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.The love you take is equal to the love you make.
quote:Op zondag 14 juli 2019 20:25 schreef Lienekien het volgende:
Ik ben ook wel heel benieuwd. Zakje Knorr heb ik een vraagteken bij, maar nooit te vroeg oordelen. Het geheim van de chef?Daar zou ik nog mee kunnen leven....maar dat zakje Knorr heeft heel veel pijn gedaan. Ik heb op het laatst toch maar besloten het originele recept uit te proberen en dan bij te stellen, hahaSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik heb voor morgen krieltjes in de schil en broccoli uit de oven staan, maar ik weet zeker dat ik het ook met rijst en boontjes ga etenquote:Op zondag 14 juli 2019 20:20 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Ik weet gewoon zeker dat dit henels gaat zijn. Serveer je er rijst bij dan? Of wat anders?
Ik zou absoluut de Crockpot kopen. De functies die daar op zitten zou ik veel vaker gebruiken dan sousvide. En jouw omgeving een beetje kennende, zullen ze de textuur van sousvide gegaard vlees niet waarderenquote:Op vrijdag 20 september 2019 14:55 schreef fietsie het volgende:
Ik moet nog een nieuwe slowcooker.
De vorige ging in iedere stand tot koken, dus weggegeven.
Maar wel zin in prutkokende weinighandelingen prutjes dus wil ik weer zo'n apparaat.
Weinig kastruimte maakt dat ik graag apparaten koop die functies combineren.
Nu moet ik eigenlijk kiezen:
Slow + vanalles van braden tot stomen:
https://www.kookwinkel.nl(...)slowcooker-5-6-liter
Slow + sous vide (wetende dat er dan ook een vacuumding met zakken moet komen)
https://www.kookwinkel.nl(...)low-cooker-550-w-rvs
Wat deden jullie?
multicooker met snelkookpan functiequote:Op vrijdag 20 september 2019 14:55 schreef fietsie het volgende:
Ik moet nog een nieuwe slowcooker.
De vorige ging in iedere stand tot koken, dus weggegeven.
Maar wel zin in prutkokende weinighandelingen prutjes dus wil ik weer zo'n apparaat.
Weinig kastruimte maakt dat ik graag apparaten koop die functies combineren.
Nu moet ik eigenlijk kiezen:
Slow + vanalles van braden tot stomen:
https://www.kookwinkel.nl(...)slowcooker-5-6-liter
Slow + sous vide (wetende dat er dan ook een vacuumding met zakken moet komen)
https://www.kookwinkel.nl(...)low-cooker-550-w-rvs
Wat deden jullie?
Ik denk dat het vooral handig is als je werkt of gewoon niet thuis bent en wel stoofrecepten en dergelijke wil eten.quote:Op zondag 22 september 2019 14:40 schreef devlinmr het volgende:
Kan iemand me uitleggen waarom ik een aparte slow cooker zou moeten aanschaffen?
Gietijzeren pan op inductie gaat bij mij ook prima.
Of voor pulled pork e.d. de oven
Inductie ken ik niet.quote:Op zondag 22 september 2019 14:40 schreef devlinmr het volgende:
Kan iemand me uitleggen waarom ik een aparte slow cooker zou moeten aanschaffen?
Gietijzeren pan op inductie gaat bij mij ook prima.
Of voor pulled pork e.d. de oven
inducte icm gietijzeren pan kan heel nauwkeurig ingesteld wordenquote:
Op lage temperatuur kan mijn oven de hele nacht aanblijven dus daar hoef ik het ook niet voor te doen. Meer electriciteit is minimaal volgens mij tov de aanschaf van een slow cooker.quote:Argumenten voor de slowcooker zijn: energiezuinig (even lang in de oven trekt meer stroom), je kunt er bij weggaan (dus ‘s ochtends aanzetten, eind van de middag weer thuiskomen en je gerecht is klaar).
Ik zou mijn oven al niet eens in kunnen stellen om uren achtereen aan te blijven.
Dat kan ik dus prima op inductie en/of in de ovenquote:Op zondag 22 september 2019 15:48 schreef SacreCoeur het volgende:
[..]
Ik denk dat het vooral handig is als je werkt of gewoon niet thuis bent en wel stoofrecepten en dergelijke wil eten.
Mais. rode pepers. dat kan niks zijn. Geef mij portie maar aan Fikkie (het arme dier).quote:Op maandag 6 januari 2020 11:35 schreef summer2bird het volgende:
Oh en deze
https://www.allrecipes.com/recipe/48449/slow-cooker-chili-ii/
Maar dan met een chorizo worst die je een beetje aanbakt en pas op het allerlaatst toevoegt met kooksap.
En mais erin extra, paar rooie pepers erbij.
Sop is dit subforum. Cul is het culinaire subforum. Ik zal hem even die richting op zetten. 😁quote:Op maandag 6 januari 2020 12:15 schreef LeesFoknl het volgende:
Sorry, ik ken de uitdrukkingen (nog) niet zo.
Maar als het elders beter past, dan zet (moderator) het gerust om.
Wat is SOP? Soep?
Subforum? Maar waar staat sop dan voor?quote:Op maandag 6 januari 2020 12:32 schreef Soulraven het volgende:
[..]
Sop is dit subforum. Cul is het culinaire subforum. Ik zal hem even die richting op zetten. 😁
Een subforum is een specifiek gedeelte van het forum voor een bepaald onderwerk. Sop staat voor schoonmaken, opruimen, poetsen.quote:Op maandag 6 januari 2020 12:38 schreef LeesFoknl het volgende:
[..]
Subforum? Maar waar staat sop dan voor?
Nu staat je topic in CUL.quote:Op maandag 6 januari 2020 12:54 schreef LeesFoknl het volgende:
ja, dan zit ik verkeerd.
Schoonmaken is een fluitje van een cent, in een slowcooker brandt niets aan, gewoon met heet water schoonmaken, heel klein beetje afwasmiddel. Of in de afwasmachine, dat mag ook (de binnenpan, niet het electrisch gedeelte uiteraard).
Die balut-eieren van ze vind ik nog een factortje of 10 ranziger.quote:Op maandag 6 januari 2020 12:27 schreef LeesFoknl het volgende:
In de Filipijnen stoppen ze graag een hond in de kookpot. Je begrijot de walging van westerse mensen zoals ik (Zuid-westen)
Maar toen ik mijn recept voor konijn (met kerst traditie hier) vertelde waren zij vol walging. Zij kennen konijnen uitsluitend als troetel en knuffeldier voor de kinderen (van de rijken uiteraard).
Jouw topic over je slowcooker is samengevoegd met het algemene slowcooker-topic.quote:
Klinkt goed!quote:Op dinsdag 21 januari 2020 12:15 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik ga er weer voor deze week. Ik heb drie recepten uitgekozen, waaronder twee vegetarische. Hebben jullie nog lekkere vegetarische gerechten?
Vandaag maak ik een mix tussen Enchilada Quinoa en Mexican Quinoa.
Dus pompoen, zwarte bonen, quinoa, enchiladasaus, jalapenos, ancho chillies, mais en roomkaas.
Vanavond laat je weten of het geslaagd is?quote:Op donderdag 23 januari 2020 15:50 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb vandaag kip met wortel, pastinaak, champignons, aardappel en mosterd in de sc. Ik heb plusminus dit recept gevolgd: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/slow-cooker-chicken-casserole
Doe ik. De Mexicaanse van een paar dagen geleden was zeer geslaagd maar ik was al bekend met dat recept. Deze is nieuw. Ik hoop dat het gaar wordt want de slowcooker zit propvol en is te laat aan gegaan.quote:Op donderdag 23 januari 2020 16:02 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Vanavond laat je weten of het geslaagd is?
Net klaar met eten. Het was best ok. Wat dun. Het kon wel een flinke lik mosterd gebruiken.quote:Op donderdag 23 januari 2020 16:02 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Vanavond laat je weten of het geslaagd is?
Dus voor verbetering vatbaar.quote:Op donderdag 23 januari 2020 21:47 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Net klaar met eten. Het was best ok. Wat dun. Het kon wel een flinke lik mosterd gebruiken.
Ik laat vaak de deksel een half uurtje half op de pan staan. Ik ben het vandaag helemaal vergeten. En anders binden inderdaad.quote:Op donderdag 23 januari 2020 22:16 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Dus voor verbetering vatbaar.
Dat dunne is wel een slowcookerdingetje Binden kan best makkelijk met tapioca.
En hoe smaakte het?quote:Op zondag 2 februari 2020 13:00 schreef Tris het volgende:
Sinds kort in het bezit van een slowcooker en ben er erg tevreden over.
Leuk dat er op Fok! een topic van is.
Van alles aan het uitproberen en tot dusver lukt alles prima.
Vandaag staat pulled pork op het menu. Uit de vele recepten die er te vinden zijn heb ik geprobeerd daar de juiste middenweg in te vinden. Even afwachten hoe het gaat zijn, het ruikt in ieder geval prima.
Had je dezelfde hoeveelheden?quote:Op woensdag 12 februari 2020 10:45 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
En hoe smaakte het?
Wij hadden gisteren een matig maal: https://www.lecremedelacr(...)n-herb-chicken-orzo/
Ik vroeg me al af waarom dat nou zo nodig in de slowcooker moest en niet op het fornuis. Uiteraard heb ik veel kortere kooktijden aangehouden, gekke Amerikanen ook altijd met hun overdreven lange kooktijden. Het was alsnog eentonig en de orzo was overgaar.
Ja, dat wel. Ik had alleen nog wat pompoenblokjes en extra champignons toegevoegd want ik vond het wel erg weinig groente. De kip en groente hebben 2,5 uur op low gestaan, de orzo is er de laatste 25 minuten bij gedaan.quote:Op woensdag 12 februari 2020 11:00 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Had je dezelfde hoeveelheden?
Sudder denk ik.quote:Op woensdag 12 februari 2020 11:26 schreef broccolitaart het volgende:
Ik vroeg me af of je de slow cooker kan vervangen door een braadpan op een inductiefornuis? Zo ja, op welke stand zou de fornuis moeten staan?
Die pulled pork met het recept wat ik had was lekker maar had beter gekund.quote:Op woensdag 12 februari 2020 10:45 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
En hoe smaakte het?
Wij hadden gisteren een matig maal: https://www.lecremedelacr(...)n-herb-chicken-orzo/
Ik vroeg me al af waarom dat nou zo nodig in de slowcooker moest en niet op het fornuis. Uiteraard heb ik veel kortere kooktijden aangehouden, gekke Amerikanen ook altijd met hun overdreven lange kooktijden. Het was alsnog eentonig en de orzo was overgaar.
Je hebt ook echt een crockpot? Die staan er volgens mij om bekend dat de temperaturen aan de hoge kant zijn.quote:Op vrijdag 14 februari 2020 07:23 schreef manny het volgende:
hebben jullie ook dat die “warmhoudstand” waar de crockpot in gaat nadat de kooktijd is afgelopen veel te heet lijkt? heb het idee dat het gewoon doorkookt i.p.v. warm blijft
yes crockpot. zie online idd meer over hoge temperaturenquote:Op vrijdag 14 februari 2020 08:29 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Je hebt ook echt een crockpot? Die staan er volgens mij om bekend dat de temperaturen aan de hoge kant zijn.
Ik heb een simpele en goedkope, die heeft dat niet.
Het was een multicooker, verkocht als slowcooker. Maar dat was het dus duidelijk niet.quote:Op vrijdag 8 mei 2020 18:05 schreef n0a het volgende:
Was dat geen hoge druk pan dan? Een slow cooker heeft geen ventiel.
Ik heb een instant pot met slow cooker functie, maar die gebruik ik niet en schijnt er ook minder voor geschikt te zijn.quote:Op vrijdag 8 mei 2020 18:47 schreef Tuindier het volgende:
[..]
Het was een multicooker, verkocht als slowcooker. Maar dat was het dus duidelijk niet.
Je eten hoeft zeker niet onder te staan.quote:Op vrijdag 8 mei 2020 17:19 schreef Tuindier het volgende:
Ik had een slowcooker, maar die had een ventiel waardoor vocht ontsnapte, en op 'hoog' kon hij ruim boven de 100 graden worden. Niet helemaal het slowcooker idee dus.
Hij had ook een binnenpan met anti-aanbakcoating, en vanwege die hoge strand en het verdampen van vocht bakte hij steeds aan. Die binnenpan is dus na een aantal keer gebruiken al behoorlijk beschadigd.
Dus nu heb ik een nieuwe! Twee tientjes bij de Lidl! Alleen nu moet ik dus even schakelen naar het echte slowcooken. Heeft iemand wat goede tips qua hoeveelheid vocht gebruiken? Moet mijn eten helemaal onderstaan? En waar moet ik nog meer rekening mee houden?
Ik doe er vaak helemaal geen vocht bij, hooguit klontje boteer!quote:Op vrijdag 8 mei 2020 19:12 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Je eten hoeft zeker niet onder te staan.
Nu veel minder. Omdat we zoveel thuis zijn is in grotere porties koken niet meer zo aan de orde.quote:Op woensdag 25 november 2020 16:07 schreef littledrummergirl het volgende:
Slowcullers, hoe vaak gebruiken jullie je slowcooker sinds jullie er een hebben gekocht? Meer of minder dan verwacht?
Ik wil er een aanschaffen maar ik twijfel of ik hem daadwerkelijk veel zal gebruiken. Ik ben heen diehard stoofpotten maker (vriend is vega), het zou hier vooral voor het "kokenzonderopletten" aspect zijn.
Ja hoor, die van de Lidl zijn prima. Ik heb een kleine pot van de Lidl naast m'n Crockpot express multicooker. Het enige waar je op moet letten is dat er 3 standen op zitten waarbij "low" de warmhoudstand is en "medium" is voor slowcooken. En zelf een timer zetten, die is (bij die van mij iig) niet ingebouwd.quote:Op woensdag 25 november 2020 18:35 schreef Bleie het volgende:
Ik zag een slowcooker bij de Lidl. Zou dat wat zijn, qua kwaliteit? En heb je als vegetariėr veel aan zo’n ding?
Oeh, dan klinkt het verleidelijk...quote:Op woensdag 25 november 2020 18:55 schreef minthy het volgende:
[..]
Ja hoor, die van de Lidl zijn prima. Ik heb een kleine pot van de Lidl naast m'n Crockpot express multicooker. Het enige waar je op moet letten is dat er 3 standen op zitten waarbij "low" de warmhoudstand is en "medium" is voor slowcooken. En zelf een timer zetten, die is (bij die van mij iig) niet ingebouwd.
Qua vegetarische of vegangerechten is er veel te vinden op Pinterest.
Ik ken m niet en heb er op de fb pagina’s ook nog niet over gelezen. Wel handig is het aanbraden in dezelfde pan. Timer is wel handig maar daarvoor zou je ook een losse kunnen gebruiken. Heb zelf een crockpot (groot waarin je kunt aanbraden) en een oude russel hobs (in de nieuwe versie kan je ook aanbraden)quote:Op woensdag 25 november 2020 19:31 schreef littledrummergirl het volgende:
Ik zit naar deze te kijken, heeft iemand deze toevallig?
https://www.bol.com/nl/p/(...)0_3.4.ProductPageUrl
Ik denk dat zo'n multicooker niet heel veel toevoegd voor ons, voor veel van die functies hebben we al een apparaat/pan
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.The love you take is equal to the love you make.
quote:Op woensdag 25 november 2020 20:41 schreef Lienekien het volgende:
Een ingebouwde timer kan toch inschakelen en automatisch uitschakelen naar de warmhoudstand? Dat lukt niet met een losse timer.
En ik heb een déją vu.bij dit apparaat gaat hij ook niet naar de warmhoudstand, maar het heeft een uitgestelde start zo te zien. En dat kan ik met mijn losse timer ook.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.We have far more in common than that which devides us..
Ik heb vrijwel dezelfde (ander merk erop), maar dan de 3.5 liter versie en daar kan al ontzettend veel in. Ik vind de mogelijkheid om tijd uit de stellen en dat hij automatisch overschakelt naar de warmhoudstand echt pluspunten.quote:Op woensdag 25 november 2020 19:31 schreef littledrummergirl het volgende:
Ik zit naar deze te kijken, heeft iemand deze toevallig?
https://www.bol.com/nl/p/(...)0_3.4.ProductPageUrl
Ik denk dat zo'n multicooker niet heel veel toevoegd voor ons, voor veel van die functies hebben we al een apparaat/pan
Geen ervaring met deze pan, maar ik heb wel een andere slowcooker. Ik heb eerst een slowcooker zonder timer gehad, maar uiteindelijk beentje gekocht met timer die daarna overgaat op warmhoudstand. Ideaal op de dagen dat ik lang van huis ben. Bij Amazon.de daar hebben ze ook regelmatig goede aanbiedingen.quote:Op woensdag 25 november 2020 19:31 schreef littledrummergirl het volgende:
Ik zit naar deze te kijken, heeft iemand deze toevallig?
https://www.bol.com/nl/p/(...)0_3.4.ProductPageUrl
Ik denk dat zo'n multicooker niet heel veel toevoegd voor ons, voor veel van die functies hebben we al een apparaat/pan
JE kan ze misschien nog iets minder lang in de SC doen. Ik deed ze er meestal zo'n 5-6 uur in en dan vielen ze ook van het bot. En daarna nog ff laten opdrogen in de ovenquote:Op maandag 31 mei 2021 09:35 schreef junkiesietze het volgende:
De tijd was aangebroken voor spareribs!
Normaal gesproken bestellen bij de sparerib express voor 25 euro per persoon, deze x zelf proberen te maken
Bij de keurslager 2.3 kilo ribs gehaald a 28euro totaal
Recept: https://eenbeetjebeter.be/2019/01/12/ribbekes-uit-slowcooker/
Dit heb ik van voor tot achter gevolgd. ook het inkoken van de saus uit de slowcooker enz, duurde wel even maar het resultaat was geweldig
[ link | afbeelding ]
Na een nachtje marineren gingen ze de cooker in.
[ link | afbeelding ]
na 2uur in de cooker.
[ link | afbeelding ]
na 8uur slowcooken, en met een eerste laag ingekookte saus erover.
[ link | afbeelding ]
op het bordje
De botjes vielen zo uit de ribben! en het smaakte eigenlijk precies zoals de zoete spareribs van de sparerib express
Ik heb niet zoveel fotos want ik zat helemaal onder de saus tijdens het eten gore handen etc.. was onmogelijk om fotos te maken
jep, na het inkoken van de saus nog 20min in de oven gedaan idd, om de 5min insmeren met sausquote:Op maandag 31 mei 2021 11:36 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
JE kan ze misschien nog iets minder lang in de SC doen. Ik deed ze er meestal zo'n 5-6 uur in en dan vielen ze ook van het bot. En daarna nog ff laten opdrogen in de oven
Niet te duur!quote:Op donderdag 10 juni 2021 12:52 schreef junkiesietze het volgende:
https://www.plezierindeke(...)djesvlees-met-video/
Deze ga ik dit weekend maken.
Nou heb ik nog nooit rode wijn gebruikt om te koken, welke moet ik hiervoor kopen?
Maar een franse? italiaanse? afrikaanse? huismerk?quote:
Ik zou huismerk doen en niet een hele lichtequote:Op donderdag 10 juni 2021 14:05 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
Maar een franse? italiaanse? afrikaanse? huismerk?
of maakt dat allemaal niet uit? Ik heb geen idee
wat bedoel je met lichte? kwa kleur? of alcoholpercentage?quote:Op donderdag 10 juni 2021 14:08 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik zou huismerk doen en niet een hele lichte
Smaak. Je hebt lichte rode wijnen (slobber) en zware. Bij de supermarkt heet dat vaak "volle" wijn. Maar ik zou er echt niet te veel geld aan uitgeven.quote:Op donderdag 10 juni 2021 14:14 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
wat bedoel je met lichte? kwa kleur? of alcoholpercentage?
Aha!quote:Op donderdag 10 juni 2021 14:15 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Smaak. Je hebt lichte rode wijnen (slobber) en zware. Bij de supermarkt heet dat vaak "volle" wijn. Maar ik zou er echt niet te veel geld aan uitgeven.
Lijkt me een goede keus!quote:Op donderdag 10 juni 2021 14:18 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
Aha!
https://www.ah.nl/product(...)huiswijn-stevig-rood
zoiets ga ik dan halen
de kip moet eerst 15 min in de oven en dan in de slowcooker.quote:Op donderdag 10 juni 2021 21:42 schreef Yinny het volgende:
Hele kip uit de slowcooker vind ik niks....
Zoiets gedaan: https://focusonfoodies.nl/hele-kip-in-slowcooker/
Maar kip uit de oven is 100x lekkerder!
Kip was wel gaar, maar borst toch droog. Nog even onder de gril gezet voor bruin velletje, maar werd taaiig.
Jammer, maar er kan weer een recept van mijn lijstje.
Ik mis kruidnagel. Dat is echt een kenmerkende smaak.quote:Op maandag 14 juni 2021 14:25 schreef junkiesietze het volgende:
Draadjesvlees gemaakt dit weekend, lekker in zomer
https://www.plezierindeke(...)djesvlees-met-video/
Dit recept weer van voor tot achter gevolgd.
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
T was wel lekker, maar het smaakte niet zoals bij mn moeder dus ik ga nog even aan haar vragen wat voor kruiden zij gebruikt.
Ja dat zei de vriend die bij me at ook alquote:Op maandag 14 juni 2021 14:50 schreef mootie het volgende:
[..]
Ik mis kruidnagel. Dat is echt een kenmerkende smaak.
Welke heb jij als ik zo brutaal mag zijn?quote:Op donderdag 26 november 2020 10:33 schreef AgnesGru het volgende:
[..]
Ik heb vrijwel dezelfde (ander merk erop), maar dan de 3.5 liter versie en daar kan al ontzettend veel in. Ik vind de mogelijkheid om tijd uit de stellen en dat hij automatisch overschakelt naar de warmhoudstand echt pluspunten.
De binnenpan op het fornuis heb ik nog nooit gedaan, als ik iets wil aanbakken die ik dat in een koekenpan.
daar kan wel een hele kip inquote:Op maandag 5 juli 2021 09:00 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Ik had er een gevonden met die functies maar dat is 6,5 liter en dat is mij eigenlijk te groot.
Deze:quote:Op maandag 5 juli 2021 09:00 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Welke heb jij als ik zo brutaal mag zijn?
Ik had er een gevonden met die functies maar dat is 6,5 liter en dat is mij eigenlijk te groot.
Goed idee, dat ga ik binnenkort in mn cooker stoppen.quote:
Dankjewel, die is idd niet meer te vindenquote:Op dinsdag 6 juli 2021 14:34 schreef AgnesGru het volgende:
[..]
Deze:
https://www.amazon.co.uk/(...)rature/dp/B016IQRGCE
Maar heb hem al een aantal jaar, dus weet niet of hij nog verkrijgbaar is.
normaal altijd er voren, aanbraden of grillen en dan de slowcooker in, geen zachte vellen meer.quote:Op maandag 12 juli 2021 09:38 schreef junkiesietze het volgende:
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Zaterdag hele kip in de slowcooker gedaan, avond van te voren helemaal ingesmeerd met kruiden,
gewoon een potje met spicy kip kruiden ik had geen zin om zelf een hele rub te maken.
Kip was goed mals, verder was het niet heel bijzonder want het vel was zacht dus niet echt lekker om te eten.
Had hem nog even onder de grill moeten leggen eigenlijk.
[ link | afbeelding ]
Gister, chicken mesala gemaakt, was best lekker, beetje pittig. miste alleen weer een bepaalde smaak, weet alleen niet precies wat.
https://www.smulweb.nl/re(...)ala-in-de-slowcooker dit recept gebruikt.
Ben alleen vergeten een foto te maken van het resultaat.
Een hele kip in de pan aanbraden is best wel een gekut, zijn daar trucs voor?quote:Op maandag 12 juli 2021 10:15 schreef THEFXR het volgende:
Zaterdag hele kip in de slowcooker gedaan, avond van te voren helemaal ingesmeerd met kruiden,
braadpan en dan per kant roteren, maar het beste is de oven in.quote:Op maandag 12 juli 2021 10:26 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
Een hele kip in de pan aanbraden is best wel een gekut, zijn daar trucs voor?
Deze is ook heel erg lekkerquote:Op maandag 16 augustus 2021 12:32 schreef junkiesietze het volgende:
Geen fotos deze keer, maar pulled chicken gemaakt dit weekend.
3 kipfilets, 1 ui in hele fijne ringen gesneden, kipkruiden, BBQ saus, 75ml water met kippenboulionblokje erin.
6uur op low, om de 2uur beetje roeren, na 3/4 uur kan je de kip uit elkaar drukken, lekker doorroeren. beetje extra bbq saus erbij. deksel eraf laten om het een beetje in te dikken.
kleine chiabatta broodjes, laagje colwslaw erop, dikke kwak pulled chicken erop, beetje strooikaas om het af te maken
hier ga ik volgende keer veeel meer van maken, dit was fucking lekker
misschien staan er goede op ytquote:Op dinsdag 14 september 2021 08:18 schreef junkiesietze het volgende:
Heeft iemand een goed recept voor knoflook spareribs uit de slowcooker?
kan alleen maar recepten vinden waar de knoflook een onderdeel is van het recept.
Ik snap hem nietquote:Op dinsdag 14 september 2021 08:18 schreef junkiesietze het volgende:
Heeft iemand een goed recept voor knoflook spareribs uit de slowcooker?
kan alleen maar recepten vinden waar de knoflook een onderdeel is van het recept.
als je googled op knoflook spareribs krijg je vooral BBQ smaak spareribs waar een beetje knoflook in zit.quote:
Oke, thanks. Ik ga even googlen voor je.quote:Op dinsdag 14 september 2021 10:19 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
als je googled op knoflook spareribs krijg je vooral BBQ smaak spareribs waar een beetje knoflook in zit.
Ik wil overheersende knoflook smaak, zonder bbq saus etc.
Nou lijkt me dit best makkelijk, gewoon fucking veel tenen knoflook persen en die uitsmeren over de spareribs.
Maar is dat het? moet er niks bij? graag advies.
lijkt me nogsteeds erg weinig knoflook in te zittenquote:Op dinsdag 14 september 2021 10:29 schreef potjecreme het volgende:
Suiker zou je kunnen weglaten.
https://thecookiewriter.c(...)adian-chinese-style/
Deze misschien?
https://www.thaitable.com/thai/recipe/garlic-pepper-ribs
gooi je er meer knoflook bijquote:Op dinsdag 14 september 2021 10:39 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
lijkt me nogsteeds erg weinig knoflook in te zitten
Maar ga ze proberen
Ik had deze op het oogquote:Op maandag 4 oktober 2021 21:04 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik maakte vandaag deze vegan stoof met aubergine en kikkererwten: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/aubergine-chickpea-stew
Morgen een Mexicaanse quinoa met roomkaas en pompoen (mix van dit en dit recept), later deze week venkel en courgette.
Andere vegetarische recepten zijn meer dan welkom.
Die curry klinkt als iets voor onsquote:Op maandag 4 oktober 2021 21:22 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Ik had deze op het oog
https://marielleindekeuke(...)toofpotje-krieltjes/
https://simoneskitchen.nl(...)ok-in-de-slowcooker/
Deksel eraf? Toch niet de hele tijd?quote:Op maandag 11 oktober 2021 20:41 schreef r3gi3boy het volgende:
Afgelopen week de Rendang uit de OP van RobinOok gemaakt in de slowcooker met de deksel eraf. Eerst een nacht op high, daarna nog 6 uur op low, in totaal 14 uur. De laatste uurtjes zag je het gerecht echt donkerder en donkerder worden tot het bijna 'droog' was. Fantastisch.
Paar dingetjes kon ik zo snel niet aan komen, dus ipv trassi heb ik 1 el vissaus gebruikt. ipv limoenblaadjes gebruikte ik de rasp van 1 limoen en laurierblad ipv salaam. De kemirinootjes (die overigens gewoon bij de AH te koop zijn zag ik later) wou ik vervangen door macadamia maar dit was ik vergeten te kopen.
Desalniettemin een bevredigend resultaat. Ik zou in de toekomst wel maar 1 ipv 2 citroengras doen en iets minder rasp of liever gewoon echte limoenblaadjes om het iets minder 'fris' te maken. Las in de comments ook ouwe Indo's die kaneelpijp erbij doen, misschien voor die diepere warme, kruidige dimensie.
Steranijs blijf ik voortaan ver weg van, had 2 week terug dat Vietnamese stoofpotje-recept geprobeerd maar de steranijs heeft het echt verpest, nare bijsmaak zat er aan.
Lekker!quote:Op woensdag 13 oktober 2021 10:42 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Rendang maken
Boemboe maken
[ link | afbeelding ]image upload
Boemboe gemaakt
[ link | afbeelding ]
Vlees
[ link | afbeelding ]
En nu wachten
[ link | afbeelding ]
Dat hoop ik. Ik moet toch wel af en toe vocht toevoegen in de slowcooker en roeren want anders gaat het krokant worden denk ik. Weet niet of ik iets fout doe of dat hij gewoon vrij hard gaat.quote:
Welke heb je?quote:Op woensdag 13 oktober 2021 15:22 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Dat hoop ik. Ik moet toch wel af en toe vocht toevoegen in de slowcooker en roeren want anders gaat het krokant worden denk ik. Weet niet of ik iets fout doe of dat hij gewoon vrij hard gaat.
Deze https://www.bol.com/nl/nl(...)Q_0_1.2.ProductImagequote:Op woensdag 13 oktober 2021 17:12 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Welke heb je?
Ik doe dat ook regelmatig hoor, extra vocht toevoegen of roeren
Ik doe dat ook niet zo graag, 's nachts aan. Maar dat komt ook omdat ik het eten blijf ruiken ook als ik in bed ligquote:Op woensdag 13 oktober 2021 18:08 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Deze https://www.bol.com/nl/nl(...)Q_0_1.2.ProductImage
Maar ik lees dat mensen het een nacht aan laten staan. Dat zou ik zo niet durven hoor.
Ja ik merk dat slow zeg maar nog steeds best hard gaat.quote:Op woensdag 13 oktober 2021 18:10 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik doe dat ook niet zo graag, 's nachts aan. Maar dat komt ook omdat ik het eten blijf ruiken ook als ik in bed lig
Amerikaans merk? Die "moet" heter ivm hygienequote:Op woensdag 13 oktober 2021 18:59 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Ja ik merk dat slow zeg maar nog steeds best hard gaat.
Ik heb eigenlijk geen idee. Hij had alle opties die ik wilde en de reviews waren goedquote:Op woensdag 13 oktober 2021 19:11 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Amerikaans merk? Die "moet" heter ivm hygiene
Ik doe dat nooit. Ik pleur het gekruid vlees erin met gesneden pepers en na 7 uur is het gewoon klaar. Met jus erbij met een beetje mazzel.quote:Op woensdag 13 oktober 2021 17:12 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Welke heb je?
Ik doe dat ook regelmatig hoor, extra vocht toevoegen of roeren
Doe je er dan veel vocht bij?quote:Op woensdag 13 oktober 2021 19:15 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Ik doe dat nooit. Ik pleur het gekruid vlees erin met gesneden pepers en na 7 uur is het gewoon klaar. Met jus erbij met een beetje mazzel.
Nu staat de kip in de marinade in de koelkast en die gaat morgen de slowcooker in voor roti’s.
Ow zo lekker en ik heb al veel complimenten gehad.
Niets.quote:Op woensdag 13 oktober 2021 19:19 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Doe je er dan veel vocht bij?
Had ik ook.quote:Op woensdag 13 oktober 2021 18:10 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik doe dat ook niet zo graag, 's nachts aan. Maar dat komt ook omdat ik het eten blijf ruiken ook als ik in bed lig
Ik blijf twijfelen. Ik zou dan wel veel weg kunnen doen. 2x slowcooker, kenwood cooker, airfryer.quote:Op woensdag 13 oktober 2021 19:32 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Had ik ook.
Maar niet met de instant pot
Daar had ik lang geleden een misrekening mee, dat duurde en duurde (3kg).quote:Op donderdag 14 oktober 2021 23:00 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
De procureur ligt te ontdooien. Ik hoop dat hij morgen ochtend ontdooid is
Het is een stuk van 1250 gram. Nou ja we gaan het morgen wel zien.quote:Op donderdag 14 oktober 2021 23:17 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Daar had ik lang geleden een misrekening mee, dat duurde en duurde (3kg).
De stoofpeertjes zijn klaar, morgen het sap indikken
Dat zal best goedgaanquote:Op donderdag 14 oktober 2021 23:36 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Het is een stuk van 1250 gram. Nou ja we gaan het morgen wel zien.
Ja ik laat het maar gewoon buiten de koelkast ontdooienquote:
Dat had ik dus niet gedaan. Maar het was toen ook hoogzomer dus buiten de koelkast durfde ik niet aan.quote:Op donderdag 14 oktober 2021 23:45 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Ja ik laat het maar gewoon buiten de koelkast ontdooien
In de koelkast kan het laaaannnggg duren voor het ontdooid is.quote:Op donderdag 14 oktober 2021 23:47 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Dat had ik dus niet gedaan. Maar het was toen ook hoogzomer dus buiten de koelkast durfde ik niet aan.
Klinkt lekker, cola gaat soms verrassend goed bij bepaalde gerechten.quote:Op vrijdag 15 oktober 2021 10:41 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Zo het was ontdooid hoor
[ link | afbeelding ]
Kruiden er op
[ link | afbeelding ]
Deze
[ link | afbeelding ]
Even aanbraden en dan zo de slowcooker in met de marinade.. Met oa cola Really.. oké nou het zit er in.
En ui en knoflook .
[ link | afbeelding ]
En dan gaan we weer wachten hč
Oh bah, ik had spareribs in cola gemaakt, never again. smaakte voor geen meterquote:Op vrijdag 15 oktober 2021 12:36 schreef AgnesGru het volgende:
[..]
Klinkt lekker, cola gaat soms verrassend goed bij bepaalde gerechten.
De pulled pork smaakte gelukkig primaquote:Op maandag 18 oktober 2021 13:56 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
Oh bah, ik had spareribs in cola gemaakt, never again. smaakte voor geen meter
Zondequote:Op maandag 18 oktober 2021 13:56 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
Oh bah, ik had spareribs in cola gemaakt, never again. smaakte voor geen meter
CUL / Slowcooker recepten deel 6: Waar men geduldig moet zijn....quote:Op dinsdag 19 oktober 2021 20:37 schreef AgnesGru het volgende:
[..]
Zonde
Wel met de echte Coca Cola gemaakt? Weet dat je in ieder geval geen light/zero moet gebruiken.
Allemaal de schuld van de Makro dusquote:Op woensdag 20 oktober 2021 11:00 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
CUL / Slowcooker recepten deel 6: Waar men geduldig moet zijn....
Ik had vorige week blikje van de ah omdat ze bij de ah alleen nog maar zero en light hadden en dat smaakte ook prima hoorquote:Op dinsdag 19 oktober 2021 20:37 schreef AgnesGru het volgende:
[..]
Zonde
Wel met de echte Coca Cola gemaakt? Weet dat je in ieder geval geen light/zero moet gebruiken.
Had je de erwten voorgeweekt?quote:Op woensdag 20 oktober 2021 16:46 schreef manny het volgende:
Erwtensoep! Missie geslaagd. En zo veel dat we er nog een keer van kunnen eten
Ja, nachtje in een grote pan.quote:
Dank. Jaren geleden werden ze maar niet zacht in de sc dus durfde dat niet aan. Maar ik ga het weer een kans gevenquote:
Leuk.quote:Op woensdag 20 oktober 2021 20:43 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Dank. Jaren geleden werden ze maar niet zacht in de sc dus durfde dat niet aan. Maar ik ga het weer een kans geven
Ik doe het iets anders, gebruik rundvlees want er eten regelmatig moslims mee. En ik gebruik zakken erwtensoep groenten, een deel gaat er later in om nog wat bite te hebben.quote:Op woensdag 20 oktober 2021 21:14 schreef manny het volgende:
[..]
Leuk.
Ik gebruik een simpel recept:
- spliterwten, geweekt idd
- 2 aardappels in grote stukken
- 2 wortels idem
- ui idem
- boullion, liter ofzo
- homp spek
- wat karbonade
- laurierblaadje of 2
- knolselderij
Alles zo de koekert in en gaan! 10-12 uur op laag
Zelf vis ik een uurtje voor de eindtijd even de laurierblaadjes eruit en hengel het vlees op een bord. Dan de staafmixer erin om er 1 gladde, dikke, vette soep van te maken (dit doet echt wonderen) en dan kukel ik het vlees er weer in, en natuurlijk en dan de stukken rookworst er ook in
zelf heb ik een rachel hobbs, dat ding is goed, maar niet groot genoeg voor een hele kip. daar dus spijt van.quote:Op donderdag 21 oktober 2021 23:53 schreef tpopml het volgende:
Slowcooker! Ik heb er ooit een op een fancy fair gekocht. Stond voor ¤5 maar mijn tante dingde m af naar ¤2,50 voor mijn studentenbeursje.
Nu is dat ding wel aan vervanging toe! Welke slowcookers hebben jullie en waarom ben je er wel (of minder) blij mee?
Ik heb 1x 3.5 van Russell Hobbs met keramische binnenpan (de eerste oldtimer), 1x 4.5 liter met aluminium binnenpan Crockpot en ik kreeg van mijn zus de multicooker van 4.5 liter van Russell Hobbs omdat ze er niet mee overweg kon.quote:Op donderdag 21 oktober 2021 23:53 schreef tpopml het volgende:
Slowcooker! Ik heb er ooit een op een fancy fair gekocht. Stond voor ¤5 maar mijn tante dingde m af naar ¤2,50 voor mijn studentenbeursje.
Nu is dat ding wel aan vervanging toe! Welke slowcookers hebben jullie en waarom ben je er wel (of minder) blij mee?
Ik zit daar ook naar te kijken. Welke heb jij? Ik zag er een die ook werkt als airfryer, dan kan ik nog meer apparatuur weg doenquote:Op zaterdag 23 oktober 2021 19:06 schreef Vanyel het volgende:
Ik had een Russel Hobbs (ging kapot) en een crockpot (werd zo heet dat ie vaak aanbrandde aan de randjes) en nu heb ik alleen nog maar een instant pot.
Dat is echt mijn lievelings, deze gebruik ik veel meer dan de slowcookers. Al was het alleen al omdat ik sinds de instapot gedroogde peulvruchten gebruik ipv uit blik. Zijn allemaal in max een half uur hogedruk klaar, zonder voorweken
Het schijnt dat een crockpot heter wordt dan een andere slowcooker. Heel jammer.quote:Op zaterdag 23 oktober 2021 19:06 schreef Vanyel het volgende:
Ik had een Russel Hobbs (ging kapot) en een crockpot (werd zo heet dat ie vaak aanbrandde aan de randjes) en nu heb ik alleen nog maar een instant pot.
Dat is echt mijn lievelings, deze gebruik ik veel meer dan de slowcookers. Al was het alleen al omdat ik sinds de instapot gedroogde peulvruchten gebruik ipv uit blik. Zijn allemaal in max een half uur hogedruk klaar, zonder voorweken
NSTANT POT 6L DUO EVO PLUS MULTICOOKERquote:Op zaterdag 23 oktober 2021 19:17 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik zit daar ook naar te kijken. Welke heb jij? Ik zag er een die ook werkt als airfryer, dan kan ik nog meer apparatuur weg doen
Ja ik ben nu aan het zesde of zevende jaar bezig. Geen krasje of stukje eruit. Hij kan in de vaatwasser maar dat doe ik niet met de keramische. Wel met alu binnenpannen.quote:Op zaterdag 23 oktober 2021 11:22 schreef tpopml het volgende:
Thanks! Klinkt alsof de Russel Hobbs wat beter past bij wat ik beoog ermee klaar te maken. Blijft die keramische binnenpan een beetje goed?
Met het oude beestje morgen in de planning: een romige runderstoof met champignons en ovengroenten erbij!
is uit veiligheid, dat stand 1=90 gr en stand 2=100 gr isquote:Op zaterdag 23 oktober 2021 19:21 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Het schijnt dat een crockpot heter wordt dan een andere slowcooker. Heel jammer.
Lekker genoeg om het recept te delen?quote:Op donderdag 21 oktober 2021 22:05 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Wij hadden vandaag cashew kip uit de slowcooker.
Ben vergeten foto’s te maken want had haast.
Maar het was wel lekker. En nog voor 2 keer in de vriezer
Ik weet niet hoe het zit met recepten uit een boek delen hier.quote:Op maandag 25 oktober 2021 10:57 schreef LastRequest het volgende:
[..]
Lekker genoeg om het recept te delen?
foto van maken?quote:Op maandag 25 oktober 2021 11:07 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Ik weet niet hoe het zit met recepten uit een boek delen hier.
Dat snap ik wel Maar of het mag.quote:
waarom zou dat niet mogen? Sjona Bakker heeft er tonnen aan verdientquote:Op maandag 25 oktober 2021 11:21 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
N
[..]
Dat snap ik wel Maar of het mag.
Ik zal hem vanavond even delen.quote:Op maandag 25 oktober 2021 11:23 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
waarom zou dat niet mogen? Sjona Bakker heeft er tonnen aan verdient
Je zou ook nog kunnen googelen of hetzelfde recept niet ook ergens online staat en dan een linkje posten. Dat voelt misschien beter dan een foto uit een boek neerzetten.quote:Op maandag 25 oktober 2021 11:21 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
N
[..]
Dat snap ik wel Maar of het mag.
Een Russel hobbs, werkt prima.quote:Op donderdag 21 oktober 2021 23:53 schreef tpopml het volgende:
Slowcooker! Ik heb er ooit een op een fancy fair gekocht. Stond voor ¤5 maar mijn tante dingde m af naar ¤2,50 voor mijn studentenbeursje.
Nu is dat ding wel aan vervanging toe! Welke slowcookers hebben jullie en waarom ben je er wel (of minder) blij mee?
naturel?quote:Op maandag 25 oktober 2021 11:34 schreef -Sigaartje het volgende:
De kippenpoten gaan er zo weer in. 6 uur.
neem er een met timer, ik heb er spijt van dat de mijne dat niet heeft.quote:Op donderdag 21 oktober 2021 23:53 schreef tpopml het volgende:
Slowcooker! Ik heb er ooit een op een fancy fair gekocht. Stond voor ¤5 maar mijn tante dingde m af naar ¤2,50 voor mijn studentenbeursje.
Nu is dat ding wel aan vervanging toe! Welke slowcookers hebben jullie en waarom ben je er wel (of minder) blij mee?
Voor mijn timerloze cooker heb ik een spotgoedkope tijdschakelaar. Werkt primaquote:Op maandag 25 oktober 2021 12:13 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
neem er een met timer, ik heb er spijt van dat de mijne dat niet heeft.
gesneden kippepoten? waar snij je die dan?quote:
Madame Jeanette is een peper. De drumsticks gaan er heel in.quote:Op maandag 25 oktober 2021 12:41 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
gesneden kippepoten? waar snij je die dan?
Die schakelt aan en uit. Een ingebouwde timer schakelt ook naar de warmhoudstand.quote:Op maandag 25 oktober 2021 12:19 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Voor mijn timerloze cooker heb ik een spotgoedkope tijdschakelaar. Werkt prima
Ik heb zelfs een taart gebakken in de slowcooker. Waarom zou je aardappels en groenten er niet bij kunnen doen? Eventueel later toegevoegd?quote:Op maandag 25 oktober 2021 14:28 schreef -Sigaartje het volgende:
Heb een eenpersoons Bartscher. Geen timer. Heb ik niet nodig, ik werk thuis. Perfect ding. Alleen jammer dat ik groente apart moet koken. Groente en aardappels kunnen niet in een slowcooker.
Maar ik vind het al heel wat dat ik geen vet/olie hoef te gebruiken of hoef te braden/bakken.
Alleen hamburgers, die gaan in de oven.
Ik heb gelezen dat de vitamines uit de groenten verdwijnen in de slowcooker en groenten eet ik ook om de "gezond feeling". Aardappels worden papperig.quote:Op maandag 25 oktober 2021 16:49 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ik heb zelfs een taart gebakken in de slowcooker. Waarom zou je aardappels en groenten er niet bij kunnen doen? Eventueel later toegevoegd?
Groente en aardappels kan uitstekend in een slowcooker.quote:Op maandag 25 oktober 2021 14:28 schreef -Sigaartje het volgende:
Heb een eenpersoons Bartscher. Geen timer. Heb ik niet nodig, ik werk thuis. Perfect ding. Alleen jammer dat ik groente apart moet koken. Groente en aardappels kunnen niet in een slowcooker.
Maar ik vind het al heel wat dat ik geen vet/olie hoef te gebruiken of hoef te braden/bakken.
Alleen hamburgers, die gaan in de oven.
Maar wat als er gezegd wordt dat vitamines verloren gaan? Dat is mijn grootste punt.quote:Op maandag 25 oktober 2021 16:55 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Groente en aardappels kan uitstekend in een slowcooker.
Wie zegt dat?quote:Op maandag 25 oktober 2021 17:05 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Maar wat als er gezegd wordt dat vitamines verloren gaan? Dat is mijn grootste punt.
Ik ben wel verschrikkelijk blij met het ding. Had ik veel en veel eerder moeten doen. Geen gedoe meer met koekepannen of met hoog electriciteitsgebruik van de oven. De oven is bij mij de grootste energieslurper. Sinds de slowcooker is mijn stroomrekening meer dan de helft gedaald.quote:Op maandag 25 oktober 2021 17:27 schreef Lucky_Strike het volgende:
Bij elke kookmethode gaan voedingsstoffen verloren. Hoeveel hangt af van de bereidingswijze en van de groente. En uiteraard ook van de nutriėnten. Bij de ene methode verlies je een paar procent meer dan bij de andere. De meeste groenten doe het het best als je ze stoomt.
Persoonlijk vind ik het te ver gaan om alleen nog maar gestoomde groenten te eten vanwege de voedingsstoffen. Of geen bloemkool maar wel broccoli omdat in die laatste meer voedingsstoffen zitten. Idem voor groene paprika versus rode.
Dat is alleen belangrijk als je zo weinig groente eet dat je risico op scheurbuik enzo loopt. Bij een normaal dieet kan je best groente slowcooken, grillen, bakken, koken, rauw eten, etc.
die ga ik ook eens proberenquote:Op maandag 15 november 2021 14:35 schreef junkiesietze het volgende:
https://sophieglutenvrij.(...)s-uit-de-slowcooker/
deze gemaakt gister, was superlekker nog 2 porties over
Staat nu op tafel, echt heerlijkquote:Op maandag 15 november 2021 14:35 schreef junkiesietze het volgende:
https://sophieglutenvrij.(...)s-uit-de-slowcooker/
deze gemaakt gister, was superlekker nog 2 porties over
Vietnamees stoofvleesquote:Op zaterdag 11 december 2021 18:22 schreef Kickinalfa het volgende:
Iemand nog iets lekkers met riblappen?
Deze staat nu te pruttelen in mijn nieuwe InstantPotquote:Op maandag 15 november 2021 14:35 schreef junkiesietze het volgende:
https://sophieglutenvrij.(...)s-uit-de-slowcooker/
deze gemaakt gister, was superlekker nog 2 porties over
Zwolsche stoof:quote:Op zaterdag 11 december 2021 18:22 schreef Kickinalfa het volgende:
Iemand nog iets lekkers met riblappen?
Was zeker goed, het was heerlijkquote:Op zondag 19 december 2021 12:36 schreef tpopml het volgende:
[..]
Deze staat nu te pruttelen in mijn nieuwe InstantPot
Ik heb m nu eerst 1 uur op high gezet, om t dan in 4,5 uur op low af te maken. Zou dat goed zijn?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |