Mais. rode pepers. dat kan niks zijn. Geef mij portie maar aan Fikkie (het arme dier).quote:Op maandag 6 januari 2020 11:35 schreef summer2bird het volgende:
Oh en deze
https://www.allrecipes.com/recipe/48449/slow-cooker-chili-ii/
Maar dan met een chorizo worst die je een beetje aanbakt en pas op het allerlaatst toevoegt met kooksap.
En mais erin extra, paar rooie pepers erbij.
Sop is dit subforum. Cul is het culinaire subforum. Ik zal hem even die richting op zetten. 😁quote:Op maandag 6 januari 2020 12:15 schreef LeesFoknl het volgende:
Sorry, ik ken de uitdrukkingen (nog) niet zo.
Maar als het elders beter past, dan zet (moderator) het gerust om.
Wat is SOP? Soep?
Subforum? Maar waar staat sop dan voor?quote:Op maandag 6 januari 2020 12:32 schreef Soulraven het volgende:
[..]
Sop is dit subforum. Cul is het culinaire subforum. Ik zal hem even die richting op zetten. 😁
Een subforum is een specifiek gedeelte van het forum voor een bepaald onderwerk. Sop staat voor schoonmaken, opruimen, poetsen.quote:Op maandag 6 januari 2020 12:38 schreef LeesFoknl het volgende:
[..]
Subforum? Maar waar staat sop dan voor?
Nu staat je topic in CUL.quote:Op maandag 6 januari 2020 12:54 schreef LeesFoknl het volgende:
ja, dan zit ik verkeerd.
Schoonmaken is een fluitje van een cent, in een slowcooker brandt niets aan, gewoon met heet water schoonmaken, heel klein beetje afwasmiddel. Of in de afwasmachine, dat mag ook (de binnenpan, niet het electrisch gedeelte uiteraard).
Die balut-eieren van ze vind ik nog een factortje of 10 ranziger.quote:Op maandag 6 januari 2020 12:27 schreef LeesFoknl het volgende:
In de Filipijnen stoppen ze graag een hond in de kookpot. Je begrijot de walging van westerse mensen zoals ik (Zuid-westen)
Maar toen ik mijn recept voor konijn (met kerst traditie hier) vertelde waren zij vol walging. Zij kennen konijnen uitsluitend als troetel en knuffeldier voor de kinderen (van de rijken uiteraard).
Jouw topic over je slowcooker is samengevoegd met het algemene slowcooker-topic.quote:
Klinkt goed!quote:Op dinsdag 21 januari 2020 12:15 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik ga er weer voor deze week. Ik heb drie recepten uitgekozen, waaronder twee vegetarische. Hebben jullie nog lekkere vegetarische gerechten?
Vandaag maak ik een mix tussen Enchilada Quinoa en Mexican Quinoa.
Dus pompoen, zwarte bonen, quinoa, enchiladasaus, jalapenos, ancho chillies, mais en roomkaas.
Vanavond laat je weten of het geslaagd is?quote:Op donderdag 23 januari 2020 15:50 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb vandaag kip met wortel, pastinaak, champignons, aardappel en mosterd in de sc. Ik heb plusminus dit recept gevolgd: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/slow-cooker-chicken-casserole
Doe ik. De Mexicaanse van een paar dagen geleden was zeer geslaagd maar ik was al bekend met dat recept. Deze is nieuw. Ik hoop dat het gaar wordt want de slowcooker zit propvol en is te laat aan gegaan.quote:Op donderdag 23 januari 2020 16:02 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Vanavond laat je weten of het geslaagd is?
Net klaar met eten. Het was best ok. Wat dun. Het kon wel een flinke lik mosterd gebruiken.quote:Op donderdag 23 januari 2020 16:02 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Vanavond laat je weten of het geslaagd is?
Dus voor verbetering vatbaar.quote:Op donderdag 23 januari 2020 21:47 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Net klaar met eten. Het was best ok. Wat dun. Het kon wel een flinke lik mosterd gebruiken.
Ik laat vaak de deksel een half uurtje half op de pan staan. Ik ben het vandaag helemaal vergeten. En anders binden inderdaad.quote:Op donderdag 23 januari 2020 22:16 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Dus voor verbetering vatbaar.
Dat dunne is wel een slowcookerdingetje Binden kan best makkelijk met tapioca.
En hoe smaakte het?quote:Op zondag 2 februari 2020 13:00 schreef Tris het volgende:
Sinds kort in het bezit van een slowcooker en ben er erg tevreden over.
Leuk dat er op Fok! een topic van is.
Van alles aan het uitproberen en tot dusver lukt alles prima.
Vandaag staat pulled pork op het menu. Uit de vele recepten die er te vinden zijn heb ik geprobeerd daar de juiste middenweg in te vinden. Even afwachten hoe het gaat zijn, het ruikt in ieder geval prima.
Had je dezelfde hoeveelheden?quote:Op woensdag 12 februari 2020 10:45 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
En hoe smaakte het?
Wij hadden gisteren een matig maal: https://www.lecremedelacr(...)n-herb-chicken-orzo/
Ik vroeg me al af waarom dat nou zo nodig in de slowcooker moest en niet op het fornuis. Uiteraard heb ik veel kortere kooktijden aangehouden, gekke Amerikanen ook altijd met hun overdreven lange kooktijden. Het was alsnog eentonig en de orzo was overgaar.
Ja, dat wel. Ik had alleen nog wat pompoenblokjes en extra champignons toegevoegd want ik vond het wel erg weinig groente. De kip en groente hebben 2,5 uur op low gestaan, de orzo is er de laatste 25 minuten bij gedaan.quote:Op woensdag 12 februari 2020 11:00 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Had je dezelfde hoeveelheden?
Sudder denk ik.quote:Op woensdag 12 februari 2020 11:26 schreef broccolitaart het volgende:
Ik vroeg me af of je de slow cooker kan vervangen door een braadpan op een inductiefornuis? Zo ja, op welke stand zou de fornuis moeten staan?
Die pulled pork met het recept wat ik had was lekker maar had beter gekund.quote:Op woensdag 12 februari 2020 10:45 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
En hoe smaakte het?
Wij hadden gisteren een matig maal: https://www.lecremedelacr(...)n-herb-chicken-orzo/
Ik vroeg me al af waarom dat nou zo nodig in de slowcooker moest en niet op het fornuis. Uiteraard heb ik veel kortere kooktijden aangehouden, gekke Amerikanen ook altijd met hun overdreven lange kooktijden. Het was alsnog eentonig en de orzo was overgaar.
Je hebt ook echt een crockpot? Die staan er volgens mij om bekend dat de temperaturen aan de hoge kant zijn.quote:Op vrijdag 14 februari 2020 07:23 schreef manny het volgende:
hebben jullie ook dat die “warmhoudstand” waar de crockpot in gaat nadat de kooktijd is afgelopen veel te heet lijkt? heb het idee dat het gewoon doorkookt i.p.v. warm blijft
yes crockpot. zie online idd meer over hoge temperaturenquote:Op vrijdag 14 februari 2020 08:29 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Je hebt ook echt een crockpot? Die staan er volgens mij om bekend dat de temperaturen aan de hoge kant zijn.
Ik heb een simpele en goedkope, die heeft dat niet.
Het was een multicooker, verkocht als slowcooker. Maar dat was het dus duidelijk niet.quote:Op vrijdag 8 mei 2020 18:05 schreef n0a het volgende:
Was dat geen hoge druk pan dan? Een slow cooker heeft geen ventiel.
Ik heb een instant pot met slow cooker functie, maar die gebruik ik niet en schijnt er ook minder voor geschikt te zijn.quote:Op vrijdag 8 mei 2020 18:47 schreef Tuindier het volgende:
[..]
Het was een multicooker, verkocht als slowcooker. Maar dat was het dus duidelijk niet.
Je eten hoeft zeker niet onder te staan.quote:Op vrijdag 8 mei 2020 17:19 schreef Tuindier het volgende:
Ik had een slowcooker, maar die had een ventiel waardoor vocht ontsnapte, en op 'hoog' kon hij ruim boven de 100 graden worden. Niet helemaal het slowcooker idee dus.
Hij had ook een binnenpan met anti-aanbakcoating, en vanwege die hoge strand en het verdampen van vocht bakte hij steeds aan. Die binnenpan is dus na een aantal keer gebruiken al behoorlijk beschadigd.
Dus nu heb ik een nieuwe! Twee tientjes bij de Lidl! Alleen nu moet ik dus even schakelen naar het echte slowcooken. Heeft iemand wat goede tips qua hoeveelheid vocht gebruiken? Moet mijn eten helemaal onderstaan? En waar moet ik nog meer rekening mee houden?
Ik doe er vaak helemaal geen vocht bij, hooguit klontje boteer!quote:Op vrijdag 8 mei 2020 19:12 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Je eten hoeft zeker niet onder te staan.
Nu veel minder. Omdat we zoveel thuis zijn is in grotere porties koken niet meer zo aan de orde.quote:Op woensdag 25 november 2020 16:07 schreef littledrummergirl het volgende:
Slowcullers, hoe vaak gebruiken jullie je slowcooker sinds jullie er een hebben gekocht? Meer of minder dan verwacht?
Ik wil er een aanschaffen maar ik twijfel of ik hem daadwerkelijk veel zal gebruiken. Ik ben heen diehard stoofpotten maker (vriend is vega), het zou hier vooral voor het "kokenzonderopletten" aspect zijn.
Ja hoor, die van de Lidl zijn prima. Ik heb een kleine pot van de Lidl naast m'n Crockpot express multicooker. Het enige waar je op moet letten is dat er 3 standen op zitten waarbij "low" de warmhoudstand is en "medium" is voor slowcooken. En zelf een timer zetten, die is (bij die van mij iig) niet ingebouwd.quote:Op woensdag 25 november 2020 18:35 schreef Bleie het volgende:
Ik zag een slowcooker bij de Lidl. Zou dat wat zijn, qua kwaliteit? En heb je als vegetariër veel aan zo’n ding?
Oeh, dan klinkt het verleidelijk...quote:Op woensdag 25 november 2020 18:55 schreef minthy het volgende:
[..]
Ja hoor, die van de Lidl zijn prima. Ik heb een kleine pot van de Lidl naast m'n Crockpot express multicooker. Het enige waar je op moet letten is dat er 3 standen op zitten waarbij "low" de warmhoudstand is en "medium" is voor slowcooken. En zelf een timer zetten, die is (bij die van mij iig) niet ingebouwd.
Qua vegetarische of vegangerechten is er veel te vinden op Pinterest.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |