Die is lekker.quote:Op vrijdag 1 februari 2019 14:07 schreef Lienekien het volgende:
Die texas style pp uit de OP komt volgens mij van mij. Die was best goed.
Deze maak ik ook wel (wel een vervelende layout): https://www.allrecipes.co(...)r-texas-pulled-pork/
Ik gebruik een kant-en-klare bbq-saus met rooksmaak.
[ afbeelding ]
Hoe was het geworden?quote:Op vrijdag 18 januari 2019 10:21 schreef Sunshine1982 het volgende:
Vanmorgen alle ingrediënten in de SC gedaan voor een erwtensoep. Nu 5 uur op low, daarna het vlees van de krabbetjes halen, rookworst erbij doen. Dan nog eventjes verder in de SC en dan hoop ik een heerlijke snert te hebben
Ja met die saus maak ik het ookquote:Op vrijdag 1 februari 2019 14:07 schreef Lienekien het volgende:
Die texas style pp uit de OP komt volgens mij van mij. Die was best goed.
Deze maak ik ook wel (wel een vervelende layout): https://www.allrecipes.co(...)r-texas-pulled-pork/
Ik gebruik een kant-en-klare bbq-saus met rooksmaak.
[ afbeelding ]
5 uur op low was duidelijk te kort. Ik heb het uiteindelijk 8 uur op los gedaan en hij was lekker!quote:
Wat ik tegenwoordig doe om m'n spliterwten goed stukgekookt te krijgen, is ze eerst 24 uur weken in ruim water. Dan zijn ze in 2.5 uur op het gas (dus wat bij een sc high is waarschijnlijk?) heel mooi zacht.quote:Op donderdag 7 februari 2019 14:20 schreef Sorella het volgende:
Ik heb 1 keer erwtensoep (snert) in de slowcooker gemaakt en dat was ook meteen de laatste keer. Ook bij mij werden de spliterwten niet gaar, ze zeggen dat de erwten dan te oud zijn ? voor de rest geen idee.
Ik had ze ook voor geweekt dus daar kon het ook niet aan liggen.quote:Op donderdag 7 februari 2019 18:57 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Wat ik tegenwoordig doe om m'n spliterwten goed stukgekookt te krijgen, is ze eerst 24 uur weken in ruim water. Dan zijn ze in 2.5 uur op het gas (dus wat bij een sc high is waarschijnlijk?) heel mooi zacht.
Waardeloos! Al eentje gevonden? Zag op marktplaats een hoop 3,5 litersquote:Op zaterdag 9 februari 2019 15:24 schreef Sorella het volgende:
Mijn moeder wou mijn slowcooker weleens uitproberen, dus uitgelegd hoe dat ding werkt, boekje en kookbijbel erbij gedaan en ze heeft het een paar keer gebruikt.
Maar nu ze heeft mijn pan vernaggelt
Het is een andrew james sizzle to simmer 3.5 liter dus de pan kan op het gas, vlees erin om aan te braden en hup de sc in en dan op start drukken en weggaan.
Het raar vinden dat de sc niets doet dus weer op het gas en terug in de sc en dat dus een paar keer totdat ze de pan dus maar een paar uur op het gas heeft laten staan (niet ff bellen natuurlijk en ze was vergeten dat ze de handleiding had liggen) met als resultaat dat de bodem is krom getrokken en de pan dus wiebelt
Ik moet dus een nieuwe hebben deze keer zonder sizzle te simmer (mijn gaspit is te groot en inductie werkt niet)
Nu dus maar op zoek naar een nieuwe 3,5 liter sc.
Moedersquote:Op zaterdag 9 februari 2019 15:24 schreef Sorella het volgende:
Mijn moeder wou mijn slowcooker weleens uitproberen, dus uitgelegd hoe dat ding werkt, boekje en kookbijbel erbij gedaan en ze heeft het een paar keer gebruikt.
Maar nu ze heeft mijn pan vernaggelt
Het is een andrew james sizzle to simmer 3.5 liter dus de pan kan op het gas, vlees erin om aan te braden en hup de sc in en dan op start drukken en weggaan.
Het raar vinden dat de sc niets doet dus weer op het gas en terug in de sc en dat dus een paar keer totdat ze de pan dus maar een paar uur op het gas heeft laten staan (niet ff bellen natuurlijk en ze was vergeten dat ze de handleiding had liggen) met als resultaat dat de bodem is krom getrokken en de pan dus wiebelt
Ik moet dus een nieuwe hebben deze keer zonder sizzle te simmer (mijn gaspit is te groot en inductie werkt niet)
Nu dus maar op zoek naar een nieuwe 3,5 liter sc.
Klinkt lekker! Kip wordt bij mij vaak nogal droog in de sc. Van het weekend weer kip ketjap geprobeerd. Vind vooralsnog kip in de sc geen succes.quote:Op dinsdag 5 maart 2019 08:19 schreef realAIVD het volgende:
Vandaag de slowcooker weer eens van stal gehaald!
Op de planning staat een Ethiopische stoofschotel met kip en rode linzen.
naar dit recept:
http://www.eatingwell.com(...)spiced-chicken-stew/
Al heb ik het recept gehalveerd en ga ik naar verhouding minder kippendij gebuiken
Ik heb het berbere mengsel zelfgemaakt, daar heb ik dan weer dit recept voor gebruikt:
https://foodwishes.blogsp(...)ice-and-what-to.html
(Nou ja, ongeveer dan, her en der wat kleine aanpassingen, geen knoflookpoeder bijvoorbeeld)
De grootste klacht bij het recept van de Ethiopische stoofschotel is dat de hoeveelheid berbere het oneetbaar heet maakt. Wat mij betreft een aanbeveling
gebruik je kipfilet of kippendijfilet?quote:Op dinsdag 5 maart 2019 09:12 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Klinkt lekker! Kip wordt bij mij vaak nogal droog in de sc. Van het weekend weer kip ketjap geprobeerd. Vind vooralsnog kip in de sc geen succes.
Probeer het eens een keer met kippendijfilet, niet in stukken snijden maar gewoon heel er in. Ik heb nog nooit een droog stukje kip gehadquote:
Zoals Sjeen al aangaf, je kunt veel beter kippendij gebruiken, dat wordt minder snel droog.quote:
als saus te dun is zeef ik er vaak wat meel door en goed roeren natuurlijkquote:Op zondag 28 april 2019 19:30 schreef AgnesGru het volgende:
Van de week de hoisin kip uit de OP gemaakt, heerlijk!
Tijdje terug deze gemaakt:
https://ashleywillems.nl/(...)vadouvan-slowcooker/
Kruiden zijn heerlijk! Helaas was de saus erg dun. Leek me al veel; yoghurt, kokosmelk en crème fraîche.
Iemand tips het recept wat te tweaken?
Ik zou de creme fraiche en yoghurt gewoon halveren.quote:Op zondag 28 april 2019 19:30 schreef AgnesGru het volgende:
Van de week de hoisin kip uit de OP gemaakt, heerlijk!
Tijdje terug deze gemaakt:
https://ashleywillems.nl/(...)vadouvan-slowcooker/
Kruiden zijn heerlijk! Helaas was de saus erg dun. Leek me al veel; yoghurt, kokosmelk en crème fraîche.
Iemand tips het recept wat te tweaken?
Als je het wil binden: tapiocameel! Ik haal het bij de Aziatische supermarkt. Werkt echt prima, geeft geen smaakje af en opnieuw verwarmen of invriezen is ook geen probleem.quote:Op zondag 28 april 2019 19:30 schreef AgnesGru het volgende:
Van de week de hoisin kip uit de OP gemaakt, heerlijk!
Tijdje terug deze gemaakt:
https://ashleywillems.nl/(...)vadouvan-slowcooker/
Kruiden zijn heerlijk! Helaas was de saus erg dun. Leek me al veel; yoghurt, kokosmelk en crème fraîche.
Iemand tips het recept wat te tweaken?
Gewone bloem voldoet anders prima hoorquote:Op zondag 28 april 2019 20:46 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Als je het wil binden: tapiocameel! Ik haal het bij de Aziatische supermarkt. Werkt echt prima, geeft geen smaakje af en opnieuw verwarmen of invriezen is ook geen probleem.
Dat geeft altijd zo'n gekke bijsmaak.quote:Op zondag 28 april 2019 21:02 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Gewone bloem voldoet anders prima hoor
Ik vind de slowcooker recepten van eetspiratie meestal wel goed, ze heeft 2 recepten die mogelijk iets voor je zijn (heb ze zelf nog niet gemaakt):quote:Op vrijdag 17 mei 2019 21:38 schreef Lidl het volgende:
Iemand nog een goed recept voor hete kip? Liefst een surinaams/indisch recept wat heet is. En dus niet de nederlandse gekruide hete kip?
Ik weet gewoon zeker dat dit henels gaat zijn. Serveer je er rijst bij dan? Of wat anders?quote:Op zondag 14 juli 2019 19:21 schreef realAIVD het volgende:
Leuk recept van familielid gekregen voor de slowcooker. Wel veel vocht, en misschien wat te ruim met het zout, maar heerlijke smaken, dus ik ga het er maar op wagen:
700 gram sukadelappen (in blokken)
8 e.l. ketjap
8 e.l. azijn
8 e.l. ketchup
1 e.l. sambal oelek
1 e.l. sambal badjak
2 uien (gesnipperd)
1 zakje knorr nasi kruiden
12 uur afgedekt in koelkast laten marineren (zie foto).
de boel staat nu dus in de marinade,
morgenochtend even aanzetten op het vuur en dan mag het 7 tot 8 uur in de slowcooker op low
[ afbeelding ]
Als klaar is moet ik het nog binden met 1 eetlepel pindakaas en 1 eetlepel chilisaus.
Ik ben super benieuwd.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.The love you take is equal to the love you make.
quote:Op zondag 14 juli 2019 20:25 schreef Lienekien het volgende:
Ik ben ook wel heel benieuwd. Zakje Knorr heb ik een vraagteken bij, maar nooit te vroeg oordelen. Het geheim van de chef?Daar zou ik nog mee kunnen leven....maar dat zakje Knorr heeft heel veel pijn gedaan. Ik heb op het laatst toch maar besloten het originele recept uit te proberen en dan bij te stellen, hahaSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik heb voor morgen krieltjes in de schil en broccoli uit de oven staan, maar ik weet zeker dat ik het ook met rijst en boontjes ga etenquote:Op zondag 14 juli 2019 20:20 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Ik weet gewoon zeker dat dit henels gaat zijn. Serveer je er rijst bij dan? Of wat anders?
Ik zou absoluut de Crockpot kopen. De functies die daar op zitten zou ik veel vaker gebruiken dan sousvide. En jouw omgeving een beetje kennende, zullen ze de textuur van sousvide gegaard vlees niet waarderenquote:Op vrijdag 20 september 2019 14:55 schreef fietsie het volgende:
Ik moet nog een nieuwe slowcooker.
De vorige ging in iedere stand tot koken, dus weggegeven.
Maar wel zin in prutkokende weinighandelingen prutjes dus wil ik weer zo'n apparaat.
Weinig kastruimte maakt dat ik graag apparaten koop die functies combineren.
Nu moet ik eigenlijk kiezen:
Slow + vanalles van braden tot stomen:
https://www.kookwinkel.nl(...)slowcooker-5-6-liter
Slow + sous vide (wetende dat er dan ook een vacuumding met zakken moet komen)
https://www.kookwinkel.nl(...)low-cooker-550-w-rvs
Wat deden jullie?
multicooker met snelkookpan functiequote:Op vrijdag 20 september 2019 14:55 schreef fietsie het volgende:
Ik moet nog een nieuwe slowcooker.
De vorige ging in iedere stand tot koken, dus weggegeven.
Maar wel zin in prutkokende weinighandelingen prutjes dus wil ik weer zo'n apparaat.
Weinig kastruimte maakt dat ik graag apparaten koop die functies combineren.
Nu moet ik eigenlijk kiezen:
Slow + vanalles van braden tot stomen:
https://www.kookwinkel.nl(...)slowcooker-5-6-liter
Slow + sous vide (wetende dat er dan ook een vacuumding met zakken moet komen)
https://www.kookwinkel.nl(...)low-cooker-550-w-rvs
Wat deden jullie?
Ik denk dat het vooral handig is als je werkt of gewoon niet thuis bent en wel stoofrecepten en dergelijke wil eten.quote:Op zondag 22 september 2019 14:40 schreef devlinmr het volgende:
Kan iemand me uitleggen waarom ik een aparte slow cooker zou moeten aanschaffen?
Gietijzeren pan op inductie gaat bij mij ook prima.
Of voor pulled pork e.d. de oven
Inductie ken ik niet.quote:Op zondag 22 september 2019 14:40 schreef devlinmr het volgende:
Kan iemand me uitleggen waarom ik een aparte slow cooker zou moeten aanschaffen?
Gietijzeren pan op inductie gaat bij mij ook prima.
Of voor pulled pork e.d. de oven
inducte icm gietijzeren pan kan heel nauwkeurig ingesteld wordenquote:
Op lage temperatuur kan mijn oven de hele nacht aanblijven dus daar hoef ik het ook niet voor te doen. Meer electriciteit is minimaal volgens mij tov de aanschaf van een slow cooker.quote:Argumenten voor de slowcooker zijn: energiezuinig (even lang in de oven trekt meer stroom), je kunt er bij weggaan (dus ‘s ochtends aanzetten, eind van de middag weer thuiskomen en je gerecht is klaar).
Ik zou mijn oven al niet eens in kunnen stellen om uren achtereen aan te blijven.
Dat kan ik dus prima op inductie en/of in de ovenquote:Op zondag 22 september 2019 15:48 schreef SacreCoeur het volgende:
[..]
Ik denk dat het vooral handig is als je werkt of gewoon niet thuis bent en wel stoofrecepten en dergelijke wil eten.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |