abonnement Unibet Coolblue
pi_183669664
*O* Welkom in het grote FOK! slowcooker topic *O*

Websites voor aanschaf slowcooker:
www.fonq.nl
www.amazon.de
www.amazon.co.uk

Recepten:
Algemene sites:
https://twitter.com/fitslowcooker (EN)
https://twitter.com/SlowcookCentral (EN)
https://twitter.com/SassySlowcooker (EN)[/url]
slowcooker society (EN)
http://www.slowkoken.nl/ (NL)
http://www.crockpoteurope.com/Index.aspx (EN)
http://www.slowcookerclub.com/ (EN)
http://www.ayearofslowcooking.com/ (EN)
http://www.slowcookersociety.com/ (EN)
http://fitslowcookerqueen.com/(EN)
Recepten index De Slowcookers
Facebook groep De Slowcookers: https://www.facebook.com/groups/1390777021151739/

Gepost in deze reeks:
Pulled Pork (blog Nombelina)
Roti kip (blog Nombelina)
Stoofpeertjes van RobinOok (EN)
Chili con carne (allrecipes)
Vegetarische curry (slowkoken)
Erwtensoep (Marks&Marks blogspot)
Turkse linzensoep met paprika en yoghurt (slowkoken)
Chinese Pulled Beef (supergoldenbakes)
Texas-style pulled pork (blijzondersuiker)
Oma`s Hachee (smulweb)
Rendang (Indonesisch stoofvlees) (RobinOok)
Stoofvlees a la Bart2002
Easy Slow Cooker Pulled Pork (chowhound)
Pittige indische rundvleesstoofpot (smulweb)
Slow cooker butter chicken (allrecipes)
Marokkaanse kip (allrecipes)
Kip met satesaus a la Sorella
Slow Cooker Hoisin Chicken Recipe (cookincanuck)
3 Ingredients Easy Slow Cooker Sweet & Sour Chicken Recipe (slowcookersociety)
Mashed Potatoes(slowcookersociety)
Indo pulled pork (eetinspiratie)
Kip Dhansak a la Sorella
Easy Italian Chicken (fitslowcookerqueen)
Kip Marrakesh uit de slowcooker
Smeuiig varkensvlees met zoete/pittige saus
Heerlijke pittige kippensoep (smulweb)
Indische kip: Ajam Smoor Djawa (koksinfrankijk)
Slow Cooker Lasagna a la Sorella
Thai Chicken Lentil Curry (mjandhungryman)
cheesy bacon ranch potatoes (damndelicious)
Mostersoep met spekjes
Kippensoepje a la PdeHoog
Vietnamees stoofvlees
Daging setan (Duivels rundvlees)
Thai chicken soup
Spicy chicken curry



En weer verder pruttelen met die langzame potten :s) :Y) :s)

[ Bericht 1% gewijzigd door Lucky_Strike op 03-01-2019 13:47:16 ]
  dinsdag 18 december 2018 @ 17:07:09 #2
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_183810952
Voor de kerst... Wie heeft een goed recept voor pulled chicken en babi ketjap?

Uiteraard uit de slowcooker
pi_183812264
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 december 2018 17:07 schreef Mubassie het volgende:
Voor de kerst... Wie heeft een goed recept voor pulled chicken en babi ketjap?

Uiteraard uit de slowcooker
Misschien heeft iemand anders hier recepten voor die ze daadwerkelijk hebben getest, ik helaas niet.

Maar voor babi ketjap, zou ik hier wel mee uit de voeten kunnen:
https://ashleywillems.nl/(...)p-uit-de-slowcooker/
pi_183813234
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2018 17:52 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Misschien heeft iemand anders hier recepten voor die ze daadwerkelijk hebben getest, ik helaas niet.

Maar voor babi ketjap, zou ik hier wel mee uit de voeten kunnen:
https://ashleywillems.nl/(...)p-uit-de-slowcooker/
Die babi ketjap heb ik getest en is heel prima.
Spoilers!
pi_183813307
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2018 18:38 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Die babi ketjap heb ik getest en is heel prima.
Dat is goed om te weten, ik geloof dat ik 'm voor morgen op de agenda heb gezet :D
pi_183815454
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2018 18:43 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Dat is goed om te weten, ik geloof dat ik 'm voor morgen op de agenda heb gezet :D
/metoo :9 lontong en kousenband erbij
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  dinsdag 18 december 2018 @ 20:24:40 #7
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_183815674
Daging setan gemaakt. Vanavond gegeten met rijst en sperziebonen. :9
The love you take is equal to the love you make.
pi_183856151
Hadden een heerlijke maaltijd gisteren. Babi ketjap recept was lekker, alleen de bos-ui vervangen door sjalotten :)

Zeker vhv :Y

Eerst vleesch, knoflook, sjalot en gember snijden:


Daarna dit in wat olie aanbakken:

Alles de Crockpot in met de rest van de ingrediėnten:


Terwijl dat staat de pruttelen de lontong en komkommer/rode ui in zoetzuur maken en de sesamzaadjes roosteren:


Na een uur of 4 de babi ketjap inlaten koken op high en toen kon er opgeschept worden *O*


Heel vaag, de lontong viel uitelkaar, is me nog nooit gebeurd :o
Smaakte er gelukkig niet minder om :9
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_183857629
quote:
1s.gif Op donderdag 20 december 2018 15:32 schreef mascara-klodder het volgende:
Hadden een heerlijke maaltijd gisteren. Babi ketjap recept was lekker, alleen de bos-ui vervangen door sjalotten :)

Zeker vhv :Y

Eerst vleesch, knoflook, sjalot en gember snijden:
[ afbeelding ]

Daarna dit in wat olie aanbakken: [ afbeelding ]

Alles de Crockpot in met de rest van de ingrediėnten:
[ afbeelding ]

Terwijl dat staat de pruttelen de lontong en komkommer/rode ui in zoetzuur maken en de sesamzaadjes roosteren:
[ afbeelding ]

Na een uur of 4 de babi ketjap inlaten koken op high en toen kon er opgeschept worden *O*
[ afbeelding ]

Heel vaag, de lontong viel uitelkaar, is me nog nooit gebeurd :o
Smaakte er gelukkig niet minder om :9
DANM, nu honger :D
pi_183966125
Ik meld me ook even! Ik wilde al een tijdje een slowcooker en ik heb er eentje vandaag gekregen :D Ik ga even alles hier doorlezen voor wat leuke recepten :)

Laten jullie m trouwens snachts ook pruttelen?

[ Bericht 12% gewijzigd door Sunshine1982 op 25-12-2018 20:34:57 ]
  dinsdag 25 december 2018 @ 20:59:00 #11
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_183966741
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 december 2018 20:24 schreef Sunshine1982 het volgende:
Ik meld me ook even! Ik wilde al een tijdje een slowcooker en ik heb er eentje vandaag gekregen :D Ik ga even alles hier doorlezen voor wat leuke recepten :)

Laten jullie m trouwens snachts ook pruttelen?
Ja hoor, hier staat ie snachts ook aan.

Heb voor morgenavond ook de babi ketjap gemaakt.

En de pulled chicken staat nu op, lekker op een broodje met coleslaw morgenmiddag.

Wat een feest recepten :')
Maar wel lekker
pi_183967022
Bij mij zat er voor kerst hachee met five spice in de slowcooker. 2kg riblappen paste maar net in de crockpot en is helemaal leeg gegaan :Y)
pi_184009310
Het eerste 'gerecht' zit in de slowcooker, chocoladefudge met karamel :D
pi_184083605
Aangezien ik het slowcooken leuk en verslavend vind, hou ik dit topic maar een beetje levend.

Fudge is goed gelukt! Erg machtig, maar super lekker :)
Ik ben nu bezig met het maken van een bottenbouillon. 24 uur op low, vanavond kijken hoe het smaakt.
  zondag 30 december 2018 @ 13:56:55 #15
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_184086326
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2018 12:23 schreef Sunshine1982 het volgende:
Aangezien ik het slowcooken leuk en verslavend vind, hou ik dit topic maar een beetje levend.

Fudge is goed gelukt! Erg machtig, maar super lekker :)
Ik ben nu bezig met het maken van een bottenbouillon. 24 uur op low, vanavond kijken hoe het smaakt.
Heb je een recept van die fudge?? Klinkt goed
pi_184086458
quote:
1s.gif Op zondag 30 december 2018 13:56 schreef Mubassie het volgende:

[..]

Heb je een recept van die fudge?? Klinkt goed
400 gram chocolade en een blikje gecondenseerde melk. Dat is de basis.

Ik heb voor pure chocola gekozen omdat ik bang was dat het met melk of wit te zoet zou worden. Ik vind hem kwa smaak nu heel lekker :) Ik heb gewoon cheapass chocola gebruikt, van die 100 gram repen voor 50 cent. Chocola met gecondenseerde melk in de slowcooker gooien, uurtje op low. Wel af en toe doorscheppen. Als alles goed gesmolten en gemixt is kan je erbij doen wat je zelf wilt. Noten, caramel, stukjes koek, etc. Doorscheppen of erover strooien als je het vloeibare mengsel op een bakpapier in een vorm hebt gegoten (tegen het uitlopen). Ik heb een vierkante taartvorm gebruikt. Laten uitharden voor een uurtje of 2 en klaar!
  zondag 30 december 2018 @ 14:22:43 #17
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_184086882
Dat recept herinner ik me wel van die beruchte slowcookerreceptenfacebookgroep. Nooit begrepen wat daarbij de toegevoegde waarde van de slowcooker is. Lasagne maken in de slowcooker, ook zoiets. :') |:(

[ Bericht 6% gewijzigd door Lienekien op 30-12-2018 14:38:25 ]
The love you take is equal to the love you make.
  zondag 30 december 2018 @ 14:35:12 #18
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_184087117
Die fudge maakte ik van de week zonder slowcooker :+
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_184087505
quote:
1s.gif Op zondag 30 december 2018 14:22 schreef Lienekien het volgende:
Dat recept herinner ik me wel van die beruchte slowcookerreceptenfacebookgroep. Nooit begrepen wat daarbij de toegevoegde waarde van de slowcooker is. Lasagne maken in de slowcooker, ook zoiets. :') |:(
Ik wist niet eens dat je zoiets zelf kon maken totdat ik een recept voor de slowcooker zag staan. Omdat ik sinds een paar dagen er eentje heb, vond ik dat leuk om er in te maken als eerste dingetje.
pi_184087594
quote:
1s.gif Op zondag 30 december 2018 14:52 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Ik wist niet eens dat je zoiets zelf kon maken totdat ik een recept voor de slowcooker zag staan. Omdat ik sinds een paar dagen er eentje heb, vond ik dat leuk om er in te maken als eerste dingetje.
Je wist niet dat je lasagne zelf kon maken?
pi_184087645
quote:
1s.gif Op zondag 30 december 2018 14:55 schreef Queenshore het volgende:

[..]

Je wist niet dat je lasagne zelf kon maken?
Ik denk dat dat over het recept van de fudge gaat.

En wat een negativiteit. Al kookt iemand een ei in de slowcooker, nou en?
pi_184088365
quote:
1s.gif Op zondag 30 december 2018 14:55 schreef Queenshore het volgende:

[..]

Je wist niet dat je lasagne zelf kon maken?
Ik heb het over fudge. En ik geloof dat dit een slowcookertopic is i.p.v. een zeiktopic.
pi_184095031
quote:
1s.gif Op zondag 30 december 2018 15:28 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Ik heb het over fudge. En ik geloof dat dit een slowcookertopic is i.p.v. een zeiktopic.
Oh dan zit ik verkeerd.
  zondag 30 december 2018 @ 19:40:47 #24
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_184095631
quote:
1s.gif Op zondag 30 december 2018 14:52 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Ik wist niet eens dat je zoiets zelf kon maken totdat ik een recept voor de slowcooker zag staan. Omdat ik sinds een paar dagen er eentje heb, vond ik dat leuk om er in te maken als eerste dingetje.
Ja, dat snap ik! :)

Heb je het recept ook echt van die facebookgroep? (Je kunt echt beter hier zijn voor goeie recepten, al zeg ik het zelf.)
The love you take is equal to the love you make.
pi_184105917
Ik heb ook n.a.v. die Facebookgroepen al een paar keer fudge gemaakt. Het is zeker niet sneller dan met een pannetje, maar wel meer foolproof! Je hoeft er niet bij te blijven en het brandt niet aan (tenzij je een uur wegblijft), voor mij een stuk fijner. Was erg lekker iig en een groot succes met de feestdagen. De basis is inderdaad 400 gram chocolade (ik doe telkens half melk en half puur), met een blikje gecondenseerde melk. Een klein beetje poedersuiker erbij maakt dat ie mooier glanst. Na het smelten kun je er van alles door roeren! Van marshmallows tot likeur, noten, koekjes, etc.

In het kader van nieuwe recepten vinden, dit zijn de twee die ik het vaakst maak :)

https://www.foodiecrush.com/slow-cooker-thai-chicken-soup/
https://www.kitchensanctuary.com/slow-cooked-spicy-chicken-curry/
The rock candy's melted, only diamonds now remain
  zondag 30 december 2018 @ 23:36:48 #26
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_184107463
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2018 23:07 schreef LastRequest het volgende:
Ik heb ook n.a.v. die Facebookgroepen al een paar keer fudge gemaakt. Het is zeker niet sneller dan met een pannetje, maar wel meer foolproof! Je hoeft er niet bij te blijven en het brandt niet aan (tenzij je een uur wegblijft), voor mij een stuk fijner. Was erg lekker iig en een groot succes met de feestdagen. De basis is inderdaad 400 gram chocolade (ik doe telkens half melk en half puur), met een blikje gecondenseerde melk. Een klein beetje poedersuiker erbij maakt dat ie mooier glanst. Na het smelten kun je er van alles door roeren! Van marshmallows tot likeur, noten, koekjes, etc.

In het kader van nieuwe recepten vinden, dit zijn de twee die ik het vaakst maak :)

https://www.foodiecrush.com/slow-cooker-thai-chicken-soup/
https://www.kitchensanctuary.com/slow-cooked-spicy-chicken-curry/
Zien er goed uit. Kunnen ook wel in de OP, zou ik zeggen.
The love you take is equal to the love you make.
pi_184107631
quote:
14s.gif Op zondag 30 december 2018 23:36 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Zien er goed uit. Kunnen ook wel in de OP, zou ik zeggen.
Doe ik morgen ^O^
Spoilers!
  woensdag 2 januari 2019 @ 16:13:19 #28
80382 manny
30 is best veel
pi_184162419
Er was eens een scharrelvarken. Dagelijks heb ik dat mormel gevoerd.

Ineens was hij er niet meer en hing hij zonder ingewanden aan een boom. Twee weken later stond de boer voor mijn deur. Met drie plastic zaken vol dood varken. Omdat we dat beest zo braaf eten kwamen brengen elke dag.

De inhoud van 1 van die zakken heeft gisteren 8 uur in mijn Crockpot gelegen in combinatie met wat ui, aardappels, BBQ saus, klein beetje appelsap en wat min of meer random kruiden

Dank u varken. Dank u boer. Dank u Crock-Pot.

Amen.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_184179729
quote:
1s.gif Op zondag 30 december 2018 23:40 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Doe ik morgen ^O^
O-)

Edit: omg, die Amerikanen zijn niet goed snik. De stukjes kipfilet in dat soeprecept moet 4.5 uur op high 8)7 ]

[ Bericht 19% gewijzigd door Lucky_Strike op 03-01-2019 14:20:55 ]
Spoilers!
  Spellchecker donderdag 3 januari 2019 @ 15:09:16 #30
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_184181149
Ik wil vandaag risotto maken in de slowcooker (eerste wat ik ermee maak) , echter volgens het ene recept moet het op "hoog", en volgens het andere op "laag" ......
Het bijbehorende boekje heeft geen recept voor risotto.

Ingrediėnten: knoflook, ui, tomaat, rijst, paddenstoelenmelange, en op het laatst stukjes zalm en spinazie.

Wie weet op welke stand het het beste gaat?
pi_184181843
quote:
0s.gif Op donderdag 3 januari 2019 15:09 schreef maily het volgende:
Ik wil vandaag risotto maken in de slowcooker (eerste wat ik ermee maak) , echter volgens het ene recept moet het op "hoog", en volgens het andere op "laag" ......
Het bijbehorende boekje heeft geen recept voor risotto.

Ingrediėnten: knoflook, ui, tomaat, rijst, paddenstoelenmelange, en op het laatst stukjes zalm en spinazie.

Wie weet op welke stand het het beste gaat?
De stand maakt eigenlijk weinig uit, dat heeft voornamelijk te maken met de snelheid waarin iets klaar is.
Spoilers!
pi_184181869
quote:
0s.gif Op donderdag 3 januari 2019 15:09 schreef maily het volgende:
Ik wil vandaag risotto maken in de slowcooker (eerste wat ik ermee maak) , echter volgens het ene recept moet het op "hoog", en volgens het andere op "laag" ......
Het bijbehorende boekje heeft geen recept voor risotto.

Ingrediėnten: knoflook, ui, tomaat, rijst, paddenstoelenmelange, en op het laatst stukjes zalm en spinazie.

Wie weet op welke stand het het beste gaat?
Ik heb dat 1x gedaan, waarschijnlijk iets verkeerds gelezen (nog steeds geen idee wat), maar ik moest het er gewoon uitbikken. Dus ik zou in ieder geval voor laag gaan.
We have far more in common than that which devides us..
  Spellchecker donderdag 3 januari 2019 @ 16:14:13 #33
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_184182484
quote:
0s.gif Op donderdag 3 januari 2019 15:42 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

De stand maakt eigenlijk weinig uit, dat heeft voornamelijk te maken met de snelheid waarin iets klaar is.
Op "high" gezet. Zou om 1900 uur klaar moeten zijn.
  Spellchecker donderdag 3 januari 2019 @ 16:14:42 #34
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_184182489
quote:
0s.gif Op donderdag 3 januari 2019 15:43 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Ik heb dat 1x gedaan, waarschijnlijk iets verkeerds gelezen (nog steeds geen idee wat), maar ik moest het er gewoon uitbikken. Dus ik zou in ieder geval voor laag gaan.
Genoeg bouillon? Risottorijst?
pi_184182612
quote:
1s.gif Op donderdag 3 januari 2019 16:14 schreef maily het volgende:

[..]

Genoeg bouillon? Risottorijst?
Ik heb geen idee. Zeker risottorijst, en ook vast genoeg bouillon. Waarschijnlijk een combi van te lang en hoog. Maar het is al een jaar of 6 geleden, nooit meer gedaan (bikken was hard werken, zeker als je erg zin hebt in risotto :P )
We have far more in common than that which devides us..
  Spellchecker donderdag 3 januari 2019 @ 17:10:08 #36
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_184183581
quote:
0s.gif Op donderdag 3 januari 2019 16:22 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Ik heb geen idee. Zeker risottorijst, en ook vast genoeg bouillon. Waarschijnlijk een combi van te lang en hoog. Maar het is al een jaar of 6 geleden, nooit meer gedaan (bikken was hard werken, zeker als je erg zin hebt in risotto :P )
:D
  Spellchecker donderdag 3 januari 2019 @ 21:00:33 #37
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_184188868
quote:
0s.gif Op donderdag 3 januari 2019 15:42 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

De stand maakt eigenlijk weinig uit, dat heeft voornamelijk te maken met de snelheid waarin iets klaar is.
Na 2 1/2 uur was het bijna klaar:

Toen nog een half uurtje zonder deksel laten gaan ..... en daarna de spinazie en de zalm erdoor:


Ga ik zeker nogeens maken :9 :Y)
pi_184189452
quote:
0s.gif Op donderdag 3 januari 2019 21:00 schreef maily het volgende:

[..]

Na 2 1/2 uur was het bijna klaar: [ afbeelding ]

Toen nog een half uurtje zonder deksel laten gaan ..... en daarna de spinazie en de zalm erdoor:
[ afbeelding ]

Ga ik zeker nogeens maken :9 :Y)
Je bent bekeerd *O*
Spoilers!
  Spellchecker donderdag 3 januari 2019 @ 21:28:56 #39
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_184191229
quote:
0s.gif Op donderdag 3 januari 2019 21:00 schreef maily het volgende:

[..]

Na 2 1/2 uur was het bijna klaar: [ afbeelding ]

Toen nog een half uurtje zonder deksel laten gaan ..... en daarna de spinazie en de zalm erdoor:
[ afbeelding ]

Ga ik zeker nogeens maken :9 :Y)
Ik ben wel benieuwd naar je recept! Ik heb één keer risotto in de SC gemaakt maar dat was meer hartige rijstepap, niet voor herhaling vatbaar :N
The rock candy's melted, only diamonds now remain
  Spellchecker donderdag 3 januari 2019 @ 22:52:59 #41
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_184191469
quote:
0s.gif Op donderdag 3 januari 2019 22:41 schreef LastRequest het volgende:

[..]

Ik ben wel benieuwd naar je recept! Ik heb één keer risotto in de SC gemaakt maar dat was meer hartige rijstepap, niet voor herhaling vatbaar :N
Morgen ... ;)
  Spellchecker vrijdag 4 januari 2019 @ 08:01:14 #42
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_184193909
quote:
0s.gif Op donderdag 3 januari 2019 22:41 schreef LastRequest het volgende:

[..]

Ik ben wel benieuwd naar je recept! Ik heb één keer risotto in de SC gemaakt maar dat was meer hartige rijstepap, niet voor herhaling vatbaar :N
Plm. 1 liter kippenbouillon van tablet standby.
Knoflook en ui fruiten met olijfolie in koekenpan, twee handjes risottorijst erbij, paddenstoelenmix erbij, twee tomaten in stukken, zoveel bouillon erbij als je denkt dat genoeg is (alles moet in ieder geval net onder staan), en dan nog beter te weinig dan te veel; het gerecht gaart onder een deksel en er verdampt dus weinig water, ik had teveel bouillon gebruikt en de rijst was niet zo mooi als bij risotto uit een gewone pan :@.
-edit- Dan alles in de slowcooker doen -/edit, af en toe kijken en eventueel roeren, en de laatste 10 minuten lekker veel spinazie en zalmsnippers mee laten warmen.
Succes!

[ Bericht 1% gewijzigd door maily op 04-01-2019 08:44:14 ]
  zondag 6 januari 2019 @ 18:30:06 #43
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_184244796
quote:
1s.gif Op zondag 30 december 2018 14:22 schreef Lienekien het volgende:
Dat recept herinner ik me wel van die beruchte slowcookerreceptenfacebookgroep. Nooit begrepen wat daarbij de toegevoegde waarde van de slowcooker is. Lasagne maken in de slowcooker, ook zoiets. :') |:(
Of stamppotten 🙈
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_184244811
Is slowcooking niet reuze ongezond omdat je alles dood kookt?
  maandag 7 januari 2019 @ 08:33:12 #45
405781 jajablahblah
bedoelt het goed
pi_184255522
Volgens mij kook je het nou net niet.
Je gebruikt lagere temperaturen.
Der Zauber halt nur eine Nacht lang. Wir tanzen in den Sonnenaufgang, und wir fliegen auf den Mond.
Heute scheint ein Vollmond. Für dich und mich, sicherlich für dich und mich
pi_184469501
Vanmorgen alle ingrediėnten in de SC gedaan voor een erwtensoep. Nu 5 uur op low, daarna het vlees van de krabbetjes halen, rookworst erbij doen. Dan nog eventjes verder in de SC en dan hoop ik een heerlijke snert te hebben :D
pi_184750487
Ik heb een stuk varkensschouder of nek ofzo, dat is niet helemaal duidelijk. Ik wil voor het eerst in de slowcooker pulled pork gaan maken, normaal doe ik dat op de barbecue. Er zit een flink stuk bot in het vlees. Dat levert toch geen problemen op?

Als iemand nog een briljant recept voor pulled pork heeft, lees ik het graag :)
Spoilers!
  vrijdag 1 februari 2019 @ 12:22:54 #48
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_184750572
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 februari 2019 12:18 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb een stuk varkensschouder of nek ofzo, dat is niet helemaal duidelijk. Ik wil voor het eerst in de slowcooker pulled pork gaan maken, normaal doe ik dat op de barbecue. Er zit een flink stuk bot in het vlees. Dat levert toch geen problemen op?

Als iemand nog een briljant recept voor pulled pork heeft, lees ik het graag :)
https://nombelina.com/en/slow-cooker-pulled-pork/
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
  vrijdag 1 februari 2019 @ 12:44:37 #49
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_184751009
Dat bot valt er vanzelf uit als het lekker mals en gaar is en pak je er zo uit als je gaat pullen!
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_184751217
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 februari 2019 12:44 schreef oh-oh het volgende:
Dat bot valt er vanzelf uit als het lekker mals en gaar is en pak je er zo uit als je gaat pullen!
Ja, dat komt vast goed. Ik denk dat ik ook een paar uur extra kooktijd aan hou vanwege dat bot.

Ik vind dat recept van Nombelina er niet heel geweldig uit zien. Misschien doe ik het wel gewoon op de barbecuemanier met appelsap, worcestersauce, etc. Ik studeer er nog even op.
Of misschien is een Aziatische pulled pork ook wel een geinig idee.
Spoilers!
pi_184751441
Ik gaar m in zelfgemaakte bbqsaus, volgens mij van bbqhelden.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  vrijdag 1 februari 2019 @ 13:53:07 #53
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_184752346
Ik vind bba saus echt vies 😂. Maak meestal een variant op Indo pulled pork.
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  vrijdag 1 februari 2019 @ 14:07:02 #54
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_184752608
Die texas style pp uit de OP komt volgens mij van mij. Die was best goed.

Deze maak ik ook wel (wel een vervelende layout): https://www.allrecipes.co(...)r-texas-pulled-pork/

Ik gebruik een kant-en-klare bbq-saus met rooksmaak.

The love you take is equal to the love you make.
pi_184758490
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 februari 2019 14:07 schreef Lienekien het volgende:
Die texas style pp uit de OP komt volgens mij van mij. Die was best goed.

Deze maak ik ook wel (wel een vervelende layout): https://www.allrecipes.co(...)r-texas-pulled-pork/

Ik gebruik een kant-en-klare bbq-saus met rooksmaak.

[ afbeelding ]
Die is lekker.
Had laatst BBQ-saus van HP gekocht. Ook wel benieuwd naar.
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_184758505
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 10:21 schreef Sunshine1982 het volgende:
Vanmorgen alle ingrediėnten in de SC gedaan voor een erwtensoep. Nu 5 uur op low, daarna het vlees van de krabbetjes halen, rookworst erbij doen. Dan nog eventjes verder in de SC en dan hoop ik een heerlijke snert te hebben :D
Hoe was het geworden?
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  vrijdag 1 februari 2019 @ 19:30:15 #57
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_184758578
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 februari 2019 14:07 schreef Lienekien het volgende:
Die texas style pp uit de OP komt volgens mij van mij. Die was best goed.

Deze maak ik ook wel (wel een vervelende layout): https://www.allrecipes.co(...)r-texas-pulled-pork/

Ik gebruik een kant-en-klare bbq-saus met rooksmaak.

[ afbeelding ]
Ja met die saus maak ik het ook :Y
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_184758676
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 februari 2019 19:26 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Hoe was het geworden?
5 uur op low was duidelijk te kort. Ik heb het uiteindelijk 8 uur op los gedaan en hij was lekker!
pi_184873521
ik heb pas erwtensoep gemaakt in de slowcooker met een erwtensoep pakket. de eerste x was fantastisch lekker. de tweede x kreeg ik de erwten niet gaar. ook niet na twee uur op het gas. heel vreemd. staafmixer hielp ook geen sier.
home is where doghair sticks to anything but the dog!
  Spellchecker donderdag 7 februari 2019 @ 13:19:48 #60
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_184874127
Ik wil binnenkort deze maken:
En dan het vlees eerst in een koekenpan aanbakken, de rest van de tijd in de slowcooker.

Wordt vervolgd ...
pi_184875111
Ik heb 1 keer erwtensoep (snert) in de slowcooker gemaakt en dat was ook meteen de laatste keer. Ook bij mij werden de spliterwten niet gaar, ze zeggen dat de erwten dan te oud zijn ? voor de rest geen idee.
pi_184880551
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2019 14:20 schreef Sorella het volgende:
Ik heb 1 keer erwtensoep (snert) in de slowcooker gemaakt en dat was ook meteen de laatste keer. Ook bij mij werden de spliterwten niet gaar, ze zeggen dat de erwten dan te oud zijn ? voor de rest geen idee.
Wat ik tegenwoordig doe om m'n spliterwten goed stukgekookt te krijgen, is ze eerst 24 uur weken in ruim water. Dan zijn ze in 2.5 uur op het gas (dus wat bij een sc high is waarschijnlijk?) heel mooi zacht. :)
pi_184880918
quote:
1s.gif Op donderdag 7 februari 2019 18:57 schreef Tele6 het volgende:

[..]

Wat ik tegenwoordig doe om m'n spliterwten goed stukgekookt te krijgen, is ze eerst 24 uur weken in ruim water. Dan zijn ze in 2.5 uur op het gas (dus wat bij een sc high is waarschijnlijk?) heel mooi zacht. :)
Ik had ze ook voor geweekt dus daar kon het ook niet aan liggen.
Ik vond het jammer maar geen tweede poging meer waard en ik hou niet eens van snert.
pi_184916947
Mijn moeder wou mijn slowcooker weleens uitproberen, dus uitgelegd hoe dat ding werkt, boekje en kookbijbel erbij gedaan en ze heeft het een paar keer gebruikt.
Maar nu ze heeft mijn pan vernaggelt ;(
Het is een andrew james sizzle to simmer 3.5 liter dus de pan kan op het gas, vlees erin om aan te braden en hup de sc in en dan op start drukken en weggaan.
Het raar vinden dat de sc niets doet dus weer op het gas en terug in de sc en dat dus een paar keer totdat ze de pan dus maar een paar uur op het gas heeft laten staan (niet ff bellen natuurlijk en ze was vergeten dat ze de handleiding had liggen) met als resultaat dat de bodem is krom getrokken en de pan dus wiebelt ;(
Ik moet dus een nieuwe hebben deze keer zonder sizzle te simmer (mijn gaspit is te groot en inductie werkt niet)

Nu dus maar op zoek naar een nieuwe 3,5 liter sc.
pi_185061096
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 15:24 schreef Sorella het volgende:
Mijn moeder wou mijn slowcooker weleens uitproberen, dus uitgelegd hoe dat ding werkt, boekje en kookbijbel erbij gedaan en ze heeft het een paar keer gebruikt.
Maar nu ze heeft mijn pan vernaggelt ;(
Het is een andrew james sizzle to simmer 3.5 liter dus de pan kan op het gas, vlees erin om aan te braden en hup de sc in en dan op start drukken en weggaan.
Het raar vinden dat de sc niets doet dus weer op het gas en terug in de sc en dat dus een paar keer totdat ze de pan dus maar een paar uur op het gas heeft laten staan (niet ff bellen natuurlijk en ze was vergeten dat ze de handleiding had liggen) met als resultaat dat de bodem is krom getrokken en de pan dus wiebelt ;(
Ik moet dus een nieuwe hebben deze keer zonder sizzle te simmer (mijn gaspit is te groot en inductie werkt niet)

Nu dus maar op zoek naar een nieuwe 3,5 liter sc.
Waardeloos! Al eentje gevonden? Zag op marktplaats een hoop 3,5 liters :)

Hier botten bouillon take 3. Vorige twee keren heb ik het geprobeerd met botten van runderen. Geen succes, het meurde verschrikkelijk in huis naar dood iets. Bouillon zelf gelde ook niet, wat wel een must is. Geen goede botten gebruikt misschien. Nu heb ik kippenbotten in de slow cooker zitten. Kipkarkas en kippennekken. Voor het beste resultaat zou je eigenlijk kippenvoetjes moeten toevoegen, maar ik denk dat ik dan lichtelijk over mijn nek ga. Je moet namelijk de voetjes voor gebruik pellen en daarna het gedeelte met de nageltjes eraan af hakken.

Waarom wil ik dit maken.

Het schijnt super gezond te zijn, vol met goede mineralen, gelatine, collageen etc. Ik ben benieuwd hoe het gaat worden. Het ruikt iig al veel beter dan de runderbotten.
pi_185061116
Ik maakte gisteren butter chicken. Heerlijk. :9 Drie uur in de SC en de kip was botermals.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_185061119
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 15:24 schreef Sorella het volgende:
Mijn moeder wou mijn slowcooker weleens uitproberen, dus uitgelegd hoe dat ding werkt, boekje en kookbijbel erbij gedaan en ze heeft het een paar keer gebruikt.
Maar nu ze heeft mijn pan vernaggelt ;(
Het is een andrew james sizzle to simmer 3.5 liter dus de pan kan op het gas, vlees erin om aan te braden en hup de sc in en dan op start drukken en weggaan.
Het raar vinden dat de sc niets doet dus weer op het gas en terug in de sc en dat dus een paar keer totdat ze de pan dus maar een paar uur op het gas heeft laten staan (niet ff bellen natuurlijk en ze was vergeten dat ze de handleiding had liggen) met als resultaat dat de bodem is krom getrokken en de pan dus wiebelt ;(
Ik moet dus een nieuwe hebben deze keer zonder sizzle te simmer (mijn gaspit is te groot en inductie werkt niet)

Nu dus maar op zoek naar een nieuwe 3,5 liter sc.
Moeders -O-
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_185061595
quote:
1s.gif Op zondag 17 februari 2019 10:50 schreef Cat-astrophe het volgende:

[..]

Moeders -O-
Ze krijgt de rekening :)

Ik heb wel wat gezien maar nog niets besteld.
pi_185398595
Vandaag de slowcooker weer eens van stal gehaald!

Op de planning staat een Ethiopische stoofschotel met kip en rode linzen.
naar dit recept:
http://www.eatingwell.com(...)spiced-chicken-stew/
Al heb ik het recept gehalveerd en ga ik naar verhouding minder kippendij gebuiken

Ik heb het berbere mengsel zelfgemaakt, daar heb ik dan weer dit recept voor gebruikt:
https://foodwishes.blogsp(...)ice-and-what-to.html
(Nou ja, ongeveer dan, her en der wat kleine aanpassingen, geen knoflookpoeder bijvoorbeeld)

De grootste klacht bij het recept van de Ethiopische stoofschotel is dat de hoeveelheid berbere het oneetbaar heet maakt. Wat mij betreft een aanbeveling :)
pi_185399199
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 maart 2019 08:19 schreef realAIVD het volgende:
Vandaag de slowcooker weer eens van stal gehaald!

Op de planning staat een Ethiopische stoofschotel met kip en rode linzen.
naar dit recept:
http://www.eatingwell.com(...)spiced-chicken-stew/
Al heb ik het recept gehalveerd en ga ik naar verhouding minder kippendij gebuiken

Ik heb het berbere mengsel zelfgemaakt, daar heb ik dan weer dit recept voor gebruikt:
https://foodwishes.blogsp(...)ice-and-what-to.html
(Nou ja, ongeveer dan, her en der wat kleine aanpassingen, geen knoflookpoeder bijvoorbeeld)

De grootste klacht bij het recept van de Ethiopische stoofschotel is dat de hoeveelheid berbere het oneetbaar heet maakt. Wat mij betreft een aanbeveling :)
Klinkt lekker! Kip wordt bij mij vaak nogal droog in de sc. Van het weekend weer kip ketjap geprobeerd. Vind vooralsnog kip in de sc geen succes.
  Licht Ontvlambaar dinsdag 5 maart 2019 @ 09:16:36 #71
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_185399258
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 maart 2019 09:12 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]

Klinkt lekker! Kip wordt bij mij vaak nogal droog in de sc. Van het weekend weer kip ketjap geprobeerd. Vind vooralsnog kip in de sc geen succes.
gebruik je kipfilet of kippendijfilet?
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_185399275
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 maart 2019 09:16 schreef Sjeen het volgende:
[..]

gebruik je kipfilet of kippendijfilet?
Kipfilet
  Licht Ontvlambaar dinsdag 5 maart 2019 @ 09:31:01 #73
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_185399476
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 maart 2019 09:17 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]

Kipfilet
Probeer het eens een keer met kippendijfilet, niet in stukken snijden maar gewoon heel er in. Ik heb nog nooit een droog stukje kip gehad ;)
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_185404083
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 maart 2019 09:17 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]

Kipfilet
Zoals Sjeen al aangaf, je kunt veel beter kippendij gebruiken, dat wordt minder snel droog.

Overigens houd ik ook een veel kortere tijd aan als men in het eerder genoemde recept doet, kip heeft gewoon niet zoveel tijd nodig. (in het geval van deze kippendijen ga ik de boel hooguit 5 uur op low zetten)

Als je toch graag kipfilet wilt gebruiken, dan liever niet langer dan 4 uur op low
  zondag 28 april 2019 @ 19:30:06 #75
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_186483019
Van de week de hoisin kip uit de OP gemaakt, heerlijk!

Tijdje terug deze gemaakt:

https://ashleywillems.nl/(...)vadouvan-slowcooker/

Kruiden zijn heerlijk! Helaas was de saus erg dun. Leek me al veel; yoghurt, kokosmelk en crčme fraīche.
Iemand tips het recept wat te tweaken?
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_186483231
quote:
0s.gif Op zondag 28 april 2019 19:30 schreef AgnesGru het volgende:
Van de week de hoisin kip uit de OP gemaakt, heerlijk!

Tijdje terug deze gemaakt:

https://ashleywillems.nl/(...)vadouvan-slowcooker/

Kruiden zijn heerlijk! Helaas was de saus erg dun. Leek me al veel; yoghurt, kokosmelk en crčme fraīche.
Iemand tips het recept wat te tweaken?
als saus te dun is zeef ik er vaak wat meel door en goed roeren natuurlijk
:]
  zondag 28 april 2019 @ 20:43:28 #77
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_186484731
quote:
0s.gif Op zondag 28 april 2019 19:30 schreef AgnesGru het volgende:
Van de week de hoisin kip uit de OP gemaakt, heerlijk!

Tijdje terug deze gemaakt:

https://ashleywillems.nl/(...)vadouvan-slowcooker/

Kruiden zijn heerlijk! Helaas was de saus erg dun. Leek me al veel; yoghurt, kokosmelk en crčme fraīche.
Iemand tips het recept wat te tweaken?
Ik zou de creme fraiche en yoghurt gewoon halveren.
Spoilers!
  zondag 28 april 2019 @ 20:46:31 #78
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_186484802
quote:
0s.gif Op zondag 28 april 2019 19:30 schreef AgnesGru het volgende:
Van de week de hoisin kip uit de OP gemaakt, heerlijk!

Tijdje terug deze gemaakt:

https://ashleywillems.nl/(...)vadouvan-slowcooker/

Kruiden zijn heerlijk! Helaas was de saus erg dun. Leek me al veel; yoghurt, kokosmelk en crčme fraīche.
Iemand tips het recept wat te tweaken?
Als je het wil binden: tapiocameel! Ik haal het bij de Aziatische supermarkt. Werkt echt prima, geeft geen smaakje af en opnieuw verwarmen of invriezen is ook geen probleem.
The love you take is equal to the love you make.
  zondag 28 april 2019 @ 21:02:17 #79
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_186485163
quote:
1s.gif Op zondag 28 april 2019 20:46 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Als je het wil binden: tapiocameel! Ik haal het bij de Aziatische supermarkt. Werkt echt prima, geeft geen smaakje af en opnieuw verwarmen of invriezen is ook geen probleem.
Gewone bloem voldoet anders prima hoor ^O^
  zondag 28 april 2019 @ 21:09:50 #80
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_186485346
quote:
1s.gif Op zondag 28 april 2019 21:02 schreef Mubassie het volgende:

[..]

Gewone bloem voldoet anders prima hoor ^O^
Dat geeft altijd zo'n gekke bijsmaak.
Spoilers!
  vrijdag 17 mei 2019 @ 21:38:05 #81
168508 Lidl
Zwartwerkers niet welkom
pi_186916484
Iemand nog een goed recept voor hete kip? Liefst een surinaams/indisch recept wat heet is. En dus niet de nederlandse gekruide hete kip?
pi_186986285
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 mei 2019 21:38 schreef Lidl het volgende:
Iemand nog een goed recept voor hete kip? Liefst een surinaams/indisch recept wat heet is. En dus niet de nederlandse gekruide hete kip?
Ik vind de slowcooker recepten van eetspiratie meestal wel goed, ze heeft 2 recepten die mogelijk iets voor je zijn (heb ze zelf nog niet gemaakt):
https://www.eetspiratie.nl/kip-met-sambal-en-tomaat-slowcooker/
https://www.eetspiratie.nl/sambal-kip-ajam-rica/
pi_187922754
Leuk recept van familielid gekregen voor de slowcooker. Wel veel vocht, en misschien wat te ruim met het zout, maar heerlijke smaken, dus ik ga het er maar op wagen:

700 gram sukadelappen (in blokken)
8 e.l. ketjap
8 e.l. azijn
8 e.l. ketchup
1 e.l. sambal oelek
1 e.l. sambal badjak
2 uien (gesnipperd)
1 zakje knorr nasi kruiden

12 uur afgedekt in koelkast laten marineren (zie foto).

de boel staat nu dus in de marinade,
morgenochtend even aanzetten op het vuur en dan mag het 7 tot 8 uur in de slowcooker op low



Als klaar is moet ik het nog binden met 1 eetlepel pindakaas en 1 eetlepel chilisaus.

Ik ben super benieuwd.
pi_187924379
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 19:21 schreef realAIVD het volgende:
Leuk recept van familielid gekregen voor de slowcooker. Wel veel vocht, en misschien wat te ruim met het zout, maar heerlijke smaken, dus ik ga het er maar op wagen:

700 gram sukadelappen (in blokken)
8 e.l. ketjap
8 e.l. azijn
8 e.l. ketchup
1 e.l. sambal oelek
1 e.l. sambal badjak
2 uien (gesnipperd)
1 zakje knorr nasi kruiden

12 uur afgedekt in koelkast laten marineren (zie foto).

de boel staat nu dus in de marinade,
morgenochtend even aanzetten op het vuur en dan mag het 7 tot 8 uur in de slowcooker op low

[ afbeelding ]

Als klaar is moet ik het nog binden met 1 eetlepel pindakaas en 1 eetlepel chilisaus.

Ik ben super benieuwd.
Ik weet gewoon zeker dat dit henels gaat zijn. Serveer je er rijst bij dan? Of wat anders?
  zondag 14 juli 2019 @ 20:25:12 #85
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_187924460
Ik ben ook wel heel benieuwd. Zakje Knorr heb ik een vraagteken bij, maar nooit te vroeg oordelen. Het geheim van de chef?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
The love you take is equal to the love you make.
pi_187924558
quote:
1s.gif Op zondag 14 juli 2019 20:25 schreef Lienekien het volgende:
Ik ben ook wel heel benieuwd. Zakje Knorr heb ik een vraagteken bij, maar nooit te vroeg oordelen. Het geheim van de chef?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Daar zou ik nog mee kunnen leven....maar dat zakje Knorr heeft heel veel pijn gedaan. Ik heb op het laatst toch maar besloten het originele recept uit te proberen en dan bij te stellen, haha
pi_187924603
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 20:20 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Ik weet gewoon zeker dat dit henels gaat zijn. Serveer je er rijst bij dan? Of wat anders?
Ik heb voor morgen krieltjes in de schil en broccoli uit de oven staan, maar ik weet zeker dat ik het ook met rijst en boontjes ga eten :)
pi_187925296
Ben benieuwd. Maar idd dat zakje nasikruiden? :D
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_187938909
De mooie rode bak vlees in de marinade vanochtend uit de koelkast gehaald en in de binnenschaal van de slowcooker gedropt, het zag er totaal anders uit:



Vervolgens het geheel op het vuur gezet om het kookproces alvast even een zetje te geven,
daarna op low, deksel er op en de deur uit....

Bij thuiskomst rook het hele huis geweldig.
Het vlees zelf was redelijk verzopen in het vocht.
Ik heb er per instructies een eetlepel pindakaas en een eetlepel chilisaus aan toegevoegd.
Vervolgens heb ik de binnen-pan weer op het gasstel gezet en de saus aan de kook gebracht, dat deed het geheel snel binden.



Over de smaak weinig te klagen: flink zout maar niet té...maar wel even wennen aan de rest van de smaak van de nasikruiden, haha.
Ben er nog niet over uit of ik het een volgende keer anders zou doen en zo ja, hoe (half zakje, of bouillonblokje ipv het zakje, of gewoon houden zoals het nu is.

Ik heb de boel in ieder geval in zessen verdeeld, per keer eet ik in m'n eentje meestal niet zo veel vlees (en dus zal het zoutgehalte me ook niet al te zeer tegenstaan). Na die 6 maaltijden weet ik vast wat ik er volgende keer al dan niet aan ga verbouwen ;)



Vanavond eet ik een bakje met krieltjes in de schil en rauwe shanghai paksoi met chogochujang (een dipsausje/dressing)

[ Bericht 2% gewijzigd door realAIVD op 15-07-2019 20:15:52 ]
pi_189039380
Ik moet nog een nieuwe slowcooker.
De vorige ging in iedere stand tot koken, dus weggegeven.
Maar wel zin in prutkokende weinighandelingen prutjes dus wil ik weer zo'n apparaat.

Weinig kastruimte maakt dat ik graag apparaten koop die functies combineren.

Nu moet ik eigenlijk kiezen:

Slow + vanalles van braden tot stomen:
https://www.kookwinkel.nl(...)slowcooker-5-6-liter

Slow + sous vide (wetende dat er dan ook een vacuumding met zakken moet komen)
https://www.kookwinkel.nl(...)low-cooker-550-w-rvs

Wat deden jullie?
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_189039526
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 14:55 schreef fietsie het volgende:
Ik moet nog een nieuwe slowcooker.
De vorige ging in iedere stand tot koken, dus weggegeven.
Maar wel zin in prutkokende weinighandelingen prutjes dus wil ik weer zo'n apparaat.

Weinig kastruimte maakt dat ik graag apparaten koop die functies combineren.

Nu moet ik eigenlijk kiezen:

Slow + vanalles van braden tot stomen:
https://www.kookwinkel.nl(...)slowcooker-5-6-liter

Slow + sous vide (wetende dat er dan ook een vacuumding met zakken moet komen)
https://www.kookwinkel.nl(...)low-cooker-550-w-rvs

Wat deden jullie?
Ik zou absoluut de Crockpot kopen. De functies die daar op zitten zou ik veel vaker gebruiken dan sousvide. En jouw omgeving een beetje kennende, zullen ze de textuur van sousvide gegaard vlees niet waarderen :P
Spoilers!
pi_189039711
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 14:55 schreef fietsie het volgende:
Ik moet nog een nieuwe slowcooker.
De vorige ging in iedere stand tot koken, dus weggegeven.
Maar wel zin in prutkokende weinighandelingen prutjes dus wil ik weer zo'n apparaat.

Weinig kastruimte maakt dat ik graag apparaten koop die functies combineren.

Nu moet ik eigenlijk kiezen:

Slow + vanalles van braden tot stomen:
https://www.kookwinkel.nl(...)slowcooker-5-6-liter

Slow + sous vide (wetende dat er dan ook een vacuumding met zakken moet komen)
https://www.kookwinkel.nl(...)low-cooker-550-w-rvs

Wat deden jullie?
multicooker met snelkookpan functie
pi_189070907
Kan iemand me uitleggen waarom ik een aparte slow cooker zou moeten aanschaffen?
Gietijzeren pan op inductie gaat bij mij ook prima.
Of voor pulled pork e.d. de oven
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
  zondag 22 september 2019 @ 15:48:59 #94
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_189072295
quote:
0s.gif Op zondag 22 september 2019 14:40 schreef devlinmr het volgende:
Kan iemand me uitleggen waarom ik een aparte slow cooker zou moeten aanschaffen?
Gietijzeren pan op inductie gaat bij mij ook prima.
Of voor pulled pork e.d. de oven
Ik denk dat het vooral handig is als je werkt of gewoon niet thuis bent en wel stoofrecepten en dergelijke wil eten.
  zondag 22 september 2019 @ 15:52:53 #95
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_189072419
quote:
0s.gif Op zondag 22 september 2019 14:40 schreef devlinmr het volgende:
Kan iemand me uitleggen waarom ik een aparte slow cooker zou moeten aanschaffen?
Gietijzeren pan op inductie gaat bij mij ook prima.
Of voor pulled pork e.d. de oven
Inductie ken ik niet.

Argumenten voor de slowcooker zijn: energiezuinig (even lang in de oven trekt meer stroom), je kunt er bij weggaan (dus ‘s ochtends aanzetten, eind van de middag weer thuiskomen en je gerecht is klaar).

Ik zou mijn oven al niet eens in kunnen stellen om uren achtereen aan te blijven.
The love you take is equal to the love you make.
pi_189074253
quote:
1s.gif Op zondag 22 september 2019 15:52 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Inductie ken ik niet.
inducte icm gietijzeren pan kan heel nauwkeurig ingesteld worden
quote:
Argumenten voor de slowcooker zijn: energiezuinig (even lang in de oven trekt meer stroom), je kunt er bij weggaan (dus ‘s ochtends aanzetten, eind van de middag weer thuiskomen en je gerecht is klaar).

Ik zou mijn oven al niet eens in kunnen stellen om uren achtereen aan te blijven.
Op lage temperatuur kan mijn oven de hele nacht aanblijven dus daar hoef ik het ook niet voor te doen. Meer electriciteit is minimaal volgens mij tov de aanschaf van een slow cooker.
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_189074275
quote:
0s.gif Op zondag 22 september 2019 15:48 schreef SacreCoeur het volgende:

[..]

Ik denk dat het vooral handig is als je werkt of gewoon niet thuis bent en wel stoofrecepten en dergelijke wil eten.
Dat kan ik dus prima op inductie en/of in de oven
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_189074825
Dan heb je dus geen slowcooker nodig.
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
  maandag 6 januari 2020 @ 11:28:54 #99
450228 LeesFoknl
Was sich liebt das neckt sich!
pi_190902528
Hallo,

zoals de titel zegt heb ik een slowcooker gekocht, na lang bestuderen van de informatie erover en van de diverse slowcookers die er zo al te koop zijn.

Ik heb niet de allergoedkoopste en zeker niet de duurste met snufjes gekocht, een ovale pan, iets meer dan 6 liter, 69 euro. met 2 standen slow en super slow dus. En een glazen deksel, wat wel handig is, als je geen zin hebt in tv of laptop, kun je het gaarproces volgen.

Ik ben er blij mee.kan het iedereen aanraden, ook en misschien wel vooral singles of twee persoonshuishoudens.

Nadeel, als het al een nadeel is, je moet natuurlijk wel tijd hebben om slow te cooken. Maar veel gerechten kun je aanzetten en dan hebben die in de langzame stand 8-10 uur nodig. Aan het einde springt de slowcooker automatisch op de warmhoudstand. Kom je dan thuis kun je meteen je bordje vol scheppen en beginnen met eten. En natuurlijk invriezen en 's ochtends uit de diepvries en 's avonds hoef je je eten alleen nog te warmen. Dan zijn die 6 ltr ook fijn, kunt wat voorraad kant en klaar eten aanleggen.

Ik had bij de leverancier Koud en Blauw een slowcookboekje mee besteld voor 10 euro, moet je niet doen. Bleek een gewoon kookboek te zijn met als extra een omrekentabel. Verneukeratief, want ook niet veel recepten. Vond bij Knolbol een ander met 500 slowcookrecepten ook voor 10 euro dat was veel beter en specifiek geschreven voor slowcooker.

Ik ben iemand die altijd gekookt heeft dus eigenlijk heb ik aan die nieuwe cookboekjes weinig gehad. Nu, mijn eerste gerecht, iets wat ik nog nooit gemaakt had, of een keer maar dat das niks geworden. Eend met aardappel en spruitjes, dus gezonde winterse kost.
Je koopt een jonge eend, bij een duitstalige supermarkt, ruim 3 kilo voor 6-7 euro. Zakje aardappels kilo en 2 kilo spruitjes. De aardappels laat je door de vrouw of de thuiszorg schillen en in blokjes snijden op formaat gelijk als de spruiten, die je ook door de vrouw/ thuiszorg laat schoon maken (velletje eraf halen, graag met gevoel) Een ui hoort erbui dus 3 grote of 4 kleine uien laten schillen en snijden. Die braad ik dan glazig in olie.De eend braad ik in de binnenpan goed aan op het fornuis. Ja, de binnenpan kun je eruit nemen en als pan op het fornuis gebruiken. Geniaal !! Dus de eend goed aangebraden, terug in het slowcooker ding, aardappelblokjes en spruitjes er gewoon overheen kieperen en de gefruite uitjes erop.
Oh ja, die eend moet je natuurlijk kruiden, ik heb het simpel gehouden, ben nogal een eco tyoe qua eten, niet te verfijnd en te ver gezocht. Okay, dus als laatste die uitjes boven op de eend. En dan let op !!! een kopje water erbij, een kopje dat is voldoende!
DE slowcooker instellen is super simpel. Daarom heb ik ook een genomen zonder snufjes. Je kiest stand 1 of 2 voor het cooken (langzaam of superlangzaam), en de tijd. ik kies super slow en 10 uren en ... that is it.

Resultaat, een heerlijk super malse eend, lekkere en niet kapot gekookte blokjes aardappel en ook perfekt goede en gegaard maar niet kapot gekookte spruitjes. Van de utjes vond je dan niet veel meer terug. ER had zich van het vocht uit de aardappel en de groenten, samen met de uitjes, en samen met vleessap van de eend een kommetje jus gevormd.
De smaak is een stuk beter dan na gewoon koken, daar gaat toch meer smaak mee verloren. Dat zou ook zo zijn met de vitamientjes. Er zouden ook meer vitamientjes inzitten, die je normaal met het kookvocht afgiet.

Wat heb ik nog meer gemaakt in mijn slowcooker.
Erwtensoep, zo lekker, en je proeft de ingredienten, niet zo een smurrie met maar een smaak.Overigens, ook een keer erwtensoep met (veel) kippenvlees gemaakt, is ook lekker en toch gezonder (zegt men).

Konijn, natuurlijk op Limburgse wijze. Of mijn wijze. Met stroop, ontbijtkoek, eerst nacht in de marinade met laurierblad kruidnagel, peper zout, uien water en azijn
Ik heb het nog eens gemaakt en daar balsamico aan toegevoegd, ook lekker. Gewoon op 8 uurtjes.

Alle soepen in de slowcooker zijn lekker. Pasta sauzen ook. Ragout (kip rund) heel lekker.

IK ben er blij mee en vind het een goede investering van 69 euro. Voor hobbykok en voor gemakszuchtige koks die toch lekker en naar zeggen gezond willen eten.
Het stroomverbruik is heel laag, en per saldo minder dan normaal electrisch koken. Dat in combinatie met de pan van iets meer dan 6 liter dus fijn een voorraadje in de diepvries.

Dus mensen, smakelijk eten :Y) :Y) :Y)
Mijn bijdrage aan dit forum is ter lering en ter vermaak.
Laat je niet gek maken, en maak vooral jezelf niet gek
Count your blessings . LeesFoknl a.k.a.vrouwen(f)luisteraar!
Wat gij wilt dat U geschiedt, doet dat ook een ander!
pi_190902565
Een tip:
https://www.reddit.com/r/(...)a_stuffed_meatballs/
Het lekkerste recept dat er is voor de slowcooker _O_
Twiddel
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')