Die is lekker.quote:Op vrijdag 1 februari 2019 14:07 schreef Lienekien het volgende:
Die texas style pp uit de OP komt volgens mij van mij. Die was best goed.
Deze maak ik ook wel (wel een vervelende layout): https://www.allrecipes.co(...)r-texas-pulled-pork/
Ik gebruik een kant-en-klare bbq-saus met rooksmaak.
[ afbeelding ]
Hoe was het geworden?quote:Op vrijdag 18 januari 2019 10:21 schreef Sunshine1982 het volgende:
Vanmorgen alle ingrediënten in de SC gedaan voor een erwtensoep. Nu 5 uur op low, daarna het vlees van de krabbetjes halen, rookworst erbij doen. Dan nog eventjes verder in de SC en dan hoop ik een heerlijke snert te hebben
Ja met die saus maak ik het ookquote:Op vrijdag 1 februari 2019 14:07 schreef Lienekien het volgende:
Die texas style pp uit de OP komt volgens mij van mij. Die was best goed.
Deze maak ik ook wel (wel een vervelende layout): https://www.allrecipes.co(...)r-texas-pulled-pork/
Ik gebruik een kant-en-klare bbq-saus met rooksmaak.
[ afbeelding ]
5 uur op low was duidelijk te kort. Ik heb het uiteindelijk 8 uur op los gedaan en hij was lekker!quote:
Wat ik tegenwoordig doe om m'n spliterwten goed stukgekookt te krijgen, is ze eerst 24 uur weken in ruim water. Dan zijn ze in 2.5 uur op het gas (dus wat bij een sc high is waarschijnlijk?) heel mooi zacht.quote:Op donderdag 7 februari 2019 14:20 schreef Sorella het volgende:
Ik heb 1 keer erwtensoep (snert) in de slowcooker gemaakt en dat was ook meteen de laatste keer. Ook bij mij werden de spliterwten niet gaar, ze zeggen dat de erwten dan te oud zijn ? voor de rest geen idee.
Ik had ze ook voor geweekt dus daar kon het ook niet aan liggen.quote:Op donderdag 7 februari 2019 18:57 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Wat ik tegenwoordig doe om m'n spliterwten goed stukgekookt te krijgen, is ze eerst 24 uur weken in ruim water. Dan zijn ze in 2.5 uur op het gas (dus wat bij een sc high is waarschijnlijk?) heel mooi zacht.
Waardeloos! Al eentje gevonden? Zag op marktplaats een hoop 3,5 litersquote:Op zaterdag 9 februari 2019 15:24 schreef Sorella het volgende:
Mijn moeder wou mijn slowcooker weleens uitproberen, dus uitgelegd hoe dat ding werkt, boekje en kookbijbel erbij gedaan en ze heeft het een paar keer gebruikt.
Maar nu ze heeft mijn pan vernaggelt
Het is een andrew james sizzle to simmer 3.5 liter dus de pan kan op het gas, vlees erin om aan te braden en hup de sc in en dan op start drukken en weggaan.
Het raar vinden dat de sc niets doet dus weer op het gas en terug in de sc en dat dus een paar keer totdat ze de pan dus maar een paar uur op het gas heeft laten staan (niet ff bellen natuurlijk en ze was vergeten dat ze de handleiding had liggen) met als resultaat dat de bodem is krom getrokken en de pan dus wiebelt
Ik moet dus een nieuwe hebben deze keer zonder sizzle te simmer (mijn gaspit is te groot en inductie werkt niet)
Nu dus maar op zoek naar een nieuwe 3,5 liter sc.
Moedersquote:Op zaterdag 9 februari 2019 15:24 schreef Sorella het volgende:
Mijn moeder wou mijn slowcooker weleens uitproberen, dus uitgelegd hoe dat ding werkt, boekje en kookbijbel erbij gedaan en ze heeft het een paar keer gebruikt.
Maar nu ze heeft mijn pan vernaggelt
Het is een andrew james sizzle to simmer 3.5 liter dus de pan kan op het gas, vlees erin om aan te braden en hup de sc in en dan op start drukken en weggaan.
Het raar vinden dat de sc niets doet dus weer op het gas en terug in de sc en dat dus een paar keer totdat ze de pan dus maar een paar uur op het gas heeft laten staan (niet ff bellen natuurlijk en ze was vergeten dat ze de handleiding had liggen) met als resultaat dat de bodem is krom getrokken en de pan dus wiebelt
Ik moet dus een nieuwe hebben deze keer zonder sizzle te simmer (mijn gaspit is te groot en inductie werkt niet)
Nu dus maar op zoek naar een nieuwe 3,5 liter sc.
Klinkt lekker! Kip wordt bij mij vaak nogal droog in de sc. Van het weekend weer kip ketjap geprobeerd. Vind vooralsnog kip in de sc geen succes.quote:Op dinsdag 5 maart 2019 08:19 schreef realAIVD het volgende:
Vandaag de slowcooker weer eens van stal gehaald!
Op de planning staat een Ethiopische stoofschotel met kip en rode linzen.
naar dit recept:
http://www.eatingwell.com(...)spiced-chicken-stew/
Al heb ik het recept gehalveerd en ga ik naar verhouding minder kippendij gebuiken
Ik heb het berbere mengsel zelfgemaakt, daar heb ik dan weer dit recept voor gebruikt:
https://foodwishes.blogsp(...)ice-and-what-to.html
(Nou ja, ongeveer dan, her en der wat kleine aanpassingen, geen knoflookpoeder bijvoorbeeld)
De grootste klacht bij het recept van de Ethiopische stoofschotel is dat de hoeveelheid berbere het oneetbaar heet maakt. Wat mij betreft een aanbeveling
gebruik je kipfilet of kippendijfilet?quote:Op dinsdag 5 maart 2019 09:12 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Klinkt lekker! Kip wordt bij mij vaak nogal droog in de sc. Van het weekend weer kip ketjap geprobeerd. Vind vooralsnog kip in de sc geen succes.
Probeer het eens een keer met kippendijfilet, niet in stukken snijden maar gewoon heel er in. Ik heb nog nooit een droog stukje kip gehadquote:
Zoals Sjeen al aangaf, je kunt veel beter kippendij gebruiken, dat wordt minder snel droog.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |