Zien er goed uit. Kunnen ook wel in de OP, zou ik zeggen.quote:Op zondag 30 december 2018 23:07 schreef LastRequest het volgende:
Ik heb ook n.a.v. die Facebookgroepen al een paar keer fudge gemaakt. Het is zeker niet sneller dan met een pannetje, maar wel meer foolproof! Je hoeft er niet bij te blijven en het brandt niet aan (tenzij je een uur wegblijft), voor mij een stuk fijner. Was erg lekker iig en een groot succes met de feestdagen. De basis is inderdaad 400 gram chocolade (ik doe telkens half melk en half puur), met een blikje gecondenseerde melk. Een klein beetje poedersuiker erbij maakt dat ie mooier glanst. Na het smelten kun je er van alles door roeren! Van marshmallows tot likeur, noten, koekjes, etc.
In het kader van nieuwe recepten vinden, dit zijn de twee die ik het vaakst maak
https://www.foodiecrush.com/slow-cooker-thai-chicken-soup/
https://www.kitchensanctuary.com/slow-cooked-spicy-chicken-curry/
Doe ik morgenquote:Op zondag 30 december 2018 23:36 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Zien er goed uit. Kunnen ook wel in de OP, zou ik zeggen.
quote:
De stand maakt eigenlijk weinig uit, dat heeft voornamelijk te maken met de snelheid waarin iets klaar is.quote:Op donderdag 3 januari 2019 15:09 schreef maily het volgende:
Ik wil vandaag risotto maken in de slowcooker (eerste wat ik ermee maak) , echter volgens het ene recept moet het op "hoog", en volgens het andere op "laag" ......
Het bijbehorende boekje heeft geen recept voor risotto.
Ingrediënten: knoflook, ui, tomaat, rijst, paddenstoelenmelange, en op het laatst stukjes zalm en spinazie.
Wie weet op welke stand het het beste gaat?
Ik heb dat 1x gedaan, waarschijnlijk iets verkeerds gelezen (nog steeds geen idee wat), maar ik moest het er gewoon uitbikken. Dus ik zou in ieder geval voor laag gaan.quote:Op donderdag 3 januari 2019 15:09 schreef maily het volgende:
Ik wil vandaag risotto maken in de slowcooker (eerste wat ik ermee maak) , echter volgens het ene recept moet het op "hoog", en volgens het andere op "laag" ......
Het bijbehorende boekje heeft geen recept voor risotto.
Ingrediënten: knoflook, ui, tomaat, rijst, paddenstoelenmelange, en op het laatst stukjes zalm en spinazie.
Wie weet op welke stand het het beste gaat?
Op "high" gezet. Zou om 1900 uur klaar moeten zijn.quote:Op donderdag 3 januari 2019 15:42 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
De stand maakt eigenlijk weinig uit, dat heeft voornamelijk te maken met de snelheid waarin iets klaar is.
Genoeg bouillon? Risottorijst?quote:Op donderdag 3 januari 2019 15:43 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik heb dat 1x gedaan, waarschijnlijk iets verkeerds gelezen (nog steeds geen idee wat), maar ik moest het er gewoon uitbikken. Dus ik zou in ieder geval voor laag gaan.
Ik heb geen idee. Zeker risottorijst, en ook vast genoeg bouillon. Waarschijnlijk een combi van te lang en hoog. Maar het is al een jaar of 6 geleden, nooit meer gedaan (bikken was hard werken, zeker als je erg zin hebt in risotto )quote:
quote:Op donderdag 3 januari 2019 16:22 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik heb geen idee. Zeker risottorijst, en ook vast genoeg bouillon. Waarschijnlijk een combi van te lang en hoog. Maar het is al een jaar of 6 geleden, nooit meer gedaan (bikken was hard werken, zeker als je erg zin hebt in risotto )
Na 2 1/2 uur was het bijna klaar:quote:Op donderdag 3 januari 2019 15:42 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
De stand maakt eigenlijk weinig uit, dat heeft voornamelijk te maken met de snelheid waarin iets klaar is.
Je bent bekeerdquote:Op donderdag 3 januari 2019 21:00 schreef maily het volgende:
[..]
Na 2 1/2 uur was het bijna klaar: [ afbeelding ]
Toen nog een half uurtje zonder deksel laten gaan ..... en daarna de spinazie en de zalm erdoor:
[ afbeelding ]
Ga ik zeker nogeens maken
Ik ben wel benieuwd naar je recept! Ik heb één keer risotto in de SC gemaakt maar dat was meer hartige rijstepap, niet voor herhaling vatbaarquote:Op donderdag 3 januari 2019 21:00 schreef maily het volgende:
[..]
Na 2 1/2 uur was het bijna klaar: [ afbeelding ]
Toen nog een half uurtje zonder deksel laten gaan ..... en daarna de spinazie en de zalm erdoor:
[ afbeelding ]
Ga ik zeker nogeens maken
Morgen ...quote:Op donderdag 3 januari 2019 22:41 schreef LastRequest het volgende:
[..]
Ik ben wel benieuwd naar je recept! Ik heb één keer risotto in de SC gemaakt maar dat was meer hartige rijstepap, niet voor herhaling vatbaar
Plm. 1 liter kippenbouillon van tablet standby.quote:Op donderdag 3 januari 2019 22:41 schreef LastRequest het volgende:
[..]
Ik ben wel benieuwd naar je recept! Ik heb één keer risotto in de SC gemaakt maar dat was meer hartige rijstepap, niet voor herhaling vatbaar
Of stamppotten 🙈quote:Op zondag 30 december 2018 14:22 schreef Lienekien het volgende:
Dat recept herinner ik me wel van die beruchte slowcookerreceptenfacebookgroep. Nooit begrepen wat daarbij de toegevoegde waarde van de slowcooker is. Lasagne maken in de slowcooker, ook zoiets.
https://nombelina.com/en/slow-cooker-pulled-pork/quote:Op vrijdag 1 februari 2019 12:18 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb een stuk varkensschouder of nek ofzo, dat is niet helemaal duidelijk. Ik wil voor het eerst in de slowcooker pulled pork gaan maken, normaal doe ik dat op de barbecue. Er zit een flink stuk bot in het vlees. Dat levert toch geen problemen op?
Als iemand nog een briljant recept voor pulled pork heeft, lees ik het graag
Ja, dat komt vast goed. Ik denk dat ik ook een paar uur extra kooktijd aan hou vanwege dat bot.quote:Op vrijdag 1 februari 2019 12:44 schreef oh-oh het volgende:
Dat bot valt er vanzelf uit als het lekker mals en gaar is en pak je er zo uit als je gaat pullen!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |