Neuh. Heerlijk malse kip. Hij gaart als het ware in zijn eigen sap/vet. Alleen een krokant velletje krijg je zo niet (tenminste, bij mijn cooker veranderd huid in kauwgom..) dus ik haal het vel er altijd af en wrijf dan dry rub op de kip. Meestal gooi ik de velletjes dan ook altijd los in de koekenpan en bak ze krokantquote:Op dinsdag 8 maart 2016 00:12 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Als je die kippoten op jouw manier kookt, hoe ziet het eindresultaat eruit? Soort van gestoomde kippenpoot?
Ok! In het begin dacht ik dat een slowcooker je kleinste kookpit kon vervangen. Maar ik lees nu dat een slowcooker op zijn hoogst constant 90 graden kookt en dat het niet te vergelijken is met een fornuis maar eerder met een oven.quote:Op dinsdag 8 maart 2016 00:28 schreef CrashO het volgende:
[..]
Neuh. Heerlijk malse kip. Hij gaart als het ware in zijn eigen sap/vet. Alleen een krokant velletje krijg je zo niet (tenminste, bij mijn cooker veranderd huid in kauwgom..) dus ik haal het vel er altijd af en wrijf dan dry rub op de kip. Meestal gooi ik de velletjes dan ook altijd los in de koekenpan en bak ze krokant
Eerder met een pan op een ouderwets petroleumstel. Of een pan op je kleinste pit met een sudderplaat ertussen.quote:Op dinsdag 8 maart 2016 00:42 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Ok! In het begin dacht ik dat een slowcooker je kleinste kookpit kon vervangen. Maar ik lees nu dat een slowcooker op zijn hoogst constant 90 graden kookt en dat het niet te vergelijken is met een fornuis maar eerder met een oven.
En de warmte komt (in geval van mijn crock iig) vooral van de zijkanten en minder van onder. Dus niet te vergelijken met een pit.quote:Op dinsdag 8 maart 2016 00:45 schreef Lienekien het volgende:
Eerder met een pan op een ouderwets petroleumstel. Of een pan op je kleinste pit met een sudderplaat ertussen.
Lol ik weet niet eens wat die dingen zijn.quote:Op dinsdag 8 maart 2016 00:45 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Eerder met een pan op een ouderwets petroleumstel. Of een pan op je kleinste pit met een sudderplaat ertussen.
Tot voor kort dacht ik altijd dat een kleine kookpit minder warm werd dan een groter kookpit, wat natuurlijk onzin is xD. En ik had geen enkel notie wat temperaturen inhouden bij het bereiden van voedsel. 100 graden kookpunt van water wist ik wel :pquote:De vergelijking met de oven gaat ook maar tot zekere hoogte (temperatuur) op.
quote:Op dinsdag 8 maart 2016 00:59 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Lol ik weet niet eens wat die dingen zijn.
Beproefde recepten zijn welkom!quote:Op zondag 13 maart 2016 19:47 schreef oh-oh het volgende:
Oh dat ik dit topic nu pas vind! Ik heb sinds november een slowcooker en ik slowcook me suf
Ken je ook de slowcookers op facebook. Daar zijn ze ook fanatiek aan het slowcooken.quote:Op zondag 13 maart 2016 19:47 schreef oh-oh het volgende:
Oh dat ik dit topic nu pas vind! Ik heb sinds november een slowcooker en ik slowcook me suf
Kan er op de tablet niet bij, maar Hoisin pulled chicken is erg lekker.quote:Op zondag 13 maart 2016 20:12 schreef -Peach het volgende:
Ik heb er sinds kort ook een, wat een uitvinding! Ben vooral fan van pulled chickenachtige dingen
Laatst een Thaise linzencurry gemaakt (met rode linzen i.p.v. groene), zeer geslaagd!
Ja daar ben ik ook lidquote:Op zondag 13 maart 2016 20:27 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ken je ook de slowcookers op facebook. Daar zijn ze ook fanatiek aan het slowcooken.
Hier gaat t op werkdagen gewoon aan tot max een uur voor thuiskomen, dan op warmhouden. Ongeacht hoe lang dat eerste deel is.quote:Op maandag 7 maart 2016 23:39 schreef Lienekien het volgende:
[..]
12 uur? Ik ken niet veel recepten die je zo lang laat slowcooken.
Het is wel goed om je te bedenken of zo'n apparaat wel in je ritme is in te passen.
Sorry ik zie het nu pas.quote:Op woensdag 16 maart 2016 16:46 schreef Sorella het volgende:
Heb je een link of recept van die aardappeltjes met kaas en spek oh-oh
Zeg maar gerust stoofpotten, met zo'n grote slowcooker. Ideaal om in te vriezen.quote:Op woensdag 30 maart 2016 12:59 schreef emil23 het volgende:
Ik heb vandaag ook een slowcooker besteld. Wel een grote, 6,5 liter, maar ik bereidt graag grote stukken vlees en we hebben ook regelmatig eters (Daarnaast kon ik deze voor 40,- incl verzenden kopen, nieuw).
Ik ben gek op stoofpotjes e.d., dus ik ben erg benieuwd hoe dit apparaat zal bevallen.
Ik persoonlijk niet zo kapot van die verzameling. Staat heel veel tussen dat ik echt nooit zou willen maken.quote:Op woensdag 30 maart 2016 16:59 schreef THEFXR het volgende:
is dit topic al een reeks? en kan deze de volgende keer in de OP?
https://sites.google.com/site/slowcookersnl/home
en de facebook groep?quote:Op woensdag 30 maart 2016 17:01 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik persoonlijk niet zo kapot van die verzameling. Staat heel veel tussen dat ik echt nooit zou willen maken.
Daar kun je toch gewoon lid van worden als je dat wilt?quote:
ja, klopt, ik bedoelde die dan in de OP zetten, als dit een reeks wordt.quote:Op woensdag 30 maart 2016 17:12 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Daar kun je toch gewoon lid van worden als je dat wilt?
Had ik beter 20 euro meer kunnen betalen voor een 3,5 liter?quote:Op woensdag 30 maart 2016 13:07 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Zeg maar gerust stoofpotten, met zo'n grote slowcooker. Ideaal om in te vriezen.
was het deze?quote:Op woensdag 30 maart 2016 12:59 schreef emil23 het volgende:
Ik heb vandaag ook een slowcooker besteld. Wel een grote, 6,5 liter, maar ik bereidt graag grote stukken vlees en we hebben ook regelmatig eters (Daarnaast kon ik deze voor 40,- incl verzenden kopen, nieuw).
Ik ben gek op stoofpotjes e.d., dus ik ben erg benieuwd hoe dit apparaat zal bevallen.
Dezequote:Op woensdag 30 maart 2016 21:16 schreef THEFXR het volgende:
[..]
was het deze?
http://www.amazon.de/Andr(...)rds=slowcooker+6%2C5
Dezequote:Op woensdag 30 maart 2016 21:16 schreef THEFXR het volgende:
[..]
was het deze?
http://www.amazon.de/Andr(...)rds=slowcooker+6%2C5
Daar zei ik het niet om, hoor.quote:Op woensdag 30 maart 2016 21:10 schreef emil23 het volgende:
[..]
Had ik beter 20 euro meer kunnen betalen voor een 3,5 liter?
Die curry ziet er heerlijk uitquote:Op zondag 13 maart 2016 20:12 schreef -Peach het volgende:
Ik heb er sinds kort ook een, wat een uitvinding! Ben vooral fan van pulled chickenachtige dingen
Laatst een Thaise linzencurry gemaakt (met rode linzen i.p.v. groene), zeer geslaagd!
Zo he, daar zitten veel mooie opties bij. En zeker als je geen ruimte hebt is dit een stuk handiger, scheelt een aantal pannen om op te bergen. Ben benieuwd hoe die bevalt, hoor het graag!quote:Op donderdag 31 maart 2016 08:44 schreef Memento-Mori het volgende:
Ik heb vd week deze multicooker gekocht : [ afbeelding ] voor 49,50 bij de personeelswinkel van P hilips in de sale had 'n sc maar deze heeft meer opties en uitgestelde start en automatisch warmhouden etc en ja sc functie is sneller dan van losse sc maar ivm ruimtegebrek kan ik niet beiden houden :p ben er iig blij mee
Haha, die had ik ook op het oog, ook uit het personeelskrantje van Philips. Maar ondanks dat ik 40 uur per week werk voor Philips, ben ik niet in dienst van Philips (Philips is mijn klant). Dus kom ik niet in aanmerking voor de personeelsaanbiedingen....quote:Op donderdag 31 maart 2016 08:44 schreef Memento-Mori het volgende:
Ik heb vd week deze multicooker gekocht : [ afbeelding ] voor 49,50 bij de personeelswinkel van P hilips in de sale had 'n sc maar deze heeft meer opties en uitgestelde start en automatisch warmhouden etc en ja sc functie is sneller dan van losse sc maar ivm ruimtegebrek kan ik niet beiden houden :p ben er iig blij mee
raar, heb t idee dat ze nooit zo moeilijk doen dus gek dat jij niet in aanmerking komt maar ook ex-medewerkers etc mogen er altijd kopen tijdens de sale (ik werk zelf niet voor ze maar heb geluk tijdens de personeelswinkel sale, mogen wij als buren op vertoon van onze werkpas ook meeprofiteren)quote:Op donderdag 31 maart 2016 12:00 schreef emil23 het volgende:
[..]
Haha, die had ik ook op het oog, ook uit het personeelskrantje van Philips. Maar ondanks dat ik 40 uur per week werk voor Philips, ben ik niet in dienst van Philips (Philips is mijn klant). Dus kom ik niet in aanmerking voor de personeelsaanbiedingen....
Bij de Philips-vestiging waar ik vaak ben is het echt uitgesloten dat een niet-philipsmedewerker daar iets koopt.quote:Op donderdag 31 maart 2016 17:06 schreef Memento-Mori het volgende:
[..]
raar, heb t idee dat ze nooit zo moeilijk doen dus gek dat jij niet in aanmerking komt maar ook ex-medewerkers etc mogen er altijd kopen tijdens de sale (ik werk zelf niet voor ze maar heb geluk tijdens de personeelswinkel sale, mogen wij als buren op vertoon van onze werkpas ook meeprofiteren)
Ik durf het niet aan om aan te zetten als ik niet thuis ben.....quote:Op zondag 3 april 2016 19:41 schreef THEFXR het volgende:
zijn er ook mensen die hem voor het werk op 1 zetten en dan als ze thuiskomen uit?
ik vermoed dat het dus voor iedereen geldt, terwijl ze het in de USA allemaal doenquote:Op zondag 3 april 2016 19:42 schreef soapie het volgende:
[..]
Ik durf het niet aan om aan te zetten als ik niet thuis ben.....
Waarom met kipfilet en niet met een poot of dijstuk? Meer smaak en het wordt toch wel gaar.quote:Op donderdag 31 maart 2016 18:44 schreef Sorella het volgende:
Mooie pan momento, kan je lekker dit recept maken
Mostersoep met spekjes
1.7 L. water
1 kipfilet
1 kippebouillon tablet (verkruimeld)
300 gr. zaanse mosterd (ik heb denk 100 gr. minder gebruikt)
5 lenteuien in (fijne ringen) of prei
1 tl peper uit de molen
150 gr. gerookte spekreepjes
100 gr. creme fraice
100 gr. kruiden creme kaas
¼ deel bosje peterselie (fijn gesneden)
200 gr. katen spek (fijn gesneden)
5 uur op high in de slowcooker of 9 uur low
Kipfilet uit de pan halen, in stukjes snijden/trekken en terug doen
Serveren met fijn gesneden peterselie
Van een lid van slowcookers op fb
Omdat er geen bot in zit dus makkelijker om het in stukjes te snijden of eigenlijk meer getrokken wordt ?. Ik hou je niet tegen om een poot of dijstuk te gebruiken , ik ga het hoogstwaarschijnlijk ook doen de volgende keer.quote:Op zondag 3 april 2016 20:16 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Waarom met kipfilet en niet met een poot of dijstuk? Meer smaak en het wordt toch wel gaar.
Een poot die zo lang gestoofd is, schuif je vrij eenvoudig uit elkaar. Het vlees ligt dan los van het bot.quote:Op zondag 3 april 2016 20:25 schreef Sorella het volgende:
[..]
Omdat er geen bot in zit dus makkelijker om het in stukjes te snijden of eigenlijk meer getrokken wordt ?. Ik hou je niet tegen om een poot of dijstuk te gebruiken , ik ga het hoogstwaarschijnlijk ook doen de volgende keer.
Ik zet hem aan en ga dan ook gewoon het huis uit.
Ik gebruikte heel vaak kipfilet dus voor mij is het omschakelen van kipfilet gebruik naar dij en poot gebruik erg wennenquote:Op zondag 3 april 2016 20:28 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Een poot die zo lang gestoofd is, schuif je vrij eenvoudig uit elkaar. Het vlees ligt dan los van het bot.
Maar misschien speelt mijn kipfiletaversie wel teveel op.
Ik kan mij niet heugen wanneer ik voor het laatst kipfilet heb gekocht.quote:Op zondag 3 april 2016 20:29 schreef Sorella het volgende:
[..]
Ik gebruikte heel vaak kipfilet dus voor mij is het omschakelen van kipfilet gebruik naar dij en poot gebruik erg wennen
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |