Neuh. Heerlijk malse kip. Hij gaart als het ware in zijn eigen sap/vet. Alleen een krokant velletje krijg je zo niet (tenminste, bij mijn cooker veranderd huid in kauwgom..) dus ik haal het vel er altijd af en wrijf dan dry rub op de kip.quote:Op dinsdag 8 maart 2016 00:12 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Als je die kippoten op jouw manier kookt, hoe ziet het eindresultaat eruit? Soort van gestoomde kippenpoot?
Ok! In het begin dacht ik dat een slowcooker je kleinste kookpit kon vervangen. Maar ik lees nu dat een slowcooker op zijn hoogst constant 90 graden kookt en dat het niet te vergelijken is met een fornuis maar eerder met een oven.quote:Op dinsdag 8 maart 2016 00:28 schreef CrashO het volgende:
[..]
Neuh. Heerlijk malse kip. Hij gaart als het ware in zijn eigen sap/vet. Alleen een krokant velletje krijg je zo niet (tenminste, bij mijn cooker veranderd huid in kauwgom..) dus ik haal het vel er altijd af en wrijf dan dry rub op de kip.Meestal gooi ik de velletjes dan ook altijd los in de koekenpan en bak ze krokant
![]()
Eerder met een pan op een ouderwets petroleumstel. Of een pan op je kleinste pit met een sudderplaat ertussen.quote:Op dinsdag 8 maart 2016 00:42 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Ok! In het begin dacht ik dat een slowcooker je kleinste kookpit kon vervangen. Maar ik lees nu dat een slowcooker op zijn hoogst constant 90 graden kookt en dat het niet te vergelijken is met een fornuis maar eerder met een oven.
En de warmte komt (in geval van mijn crock iig) vooral van de zijkanten en minder van onder. Dus niet te vergelijken met een pit.quote:Op dinsdag 8 maart 2016 00:45 schreef Lienekien het volgende:
Eerder met een pan op een ouderwets petroleumstel. Of een pan op je kleinste pit met een sudderplaat ertussen.
Lol ik weet niet eens wat die dingen zijn.quote:Op dinsdag 8 maart 2016 00:45 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Eerder met een pan op een ouderwets petroleumstel. Of een pan op je kleinste pit met een sudderplaat ertussen.
Tot voor kort dacht ik altijd dat een kleine kookpit minder warm werd dan een groter kookpit, wat natuurlijk onzin is xD. En ik had geen enkel notie wat temperaturen inhouden bij het bereiden van voedsel. 100 graden kookpunt van water wist ik wel :pquote:De vergelijking met de oven gaat ook maar tot zekere hoogte (temperatuur) op.
quote:Op dinsdag 8 maart 2016 00:59 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Lol ik weet niet eens wat die dingen zijn.
Beproefde recepten zijn welkom!quote:Op zondag 13 maart 2016 19:47 schreef oh-oh het volgende:
Oh dat ik dit topic nu pas vind! Ik heb sinds november een slowcooker en ik slowcook me suf
Ken je ook de slowcookers op facebook. Daar zijn ze ook fanatiek aan het slowcooken.quote:Op zondag 13 maart 2016 19:47 schreef oh-oh het volgende:
Oh dat ik dit topic nu pas vind! Ik heb sinds november een slowcooker en ik slowcook me suf
Kan er op de tablet niet bij, maar Hoisin pulled chicken is erg lekker.quote:Op zondag 13 maart 2016 20:12 schreef -Peach het volgende:
Ik heb er sinds kort ook een, wat een uitvinding! Ben vooral fan van pulled chickenachtige dingen![]()
Laatst een Thaise linzencurry gemaakt (met rode linzen i.p.v. groene), zeer geslaagd!
Ja daar ben ik ook lidquote:Op zondag 13 maart 2016 20:27 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ken je ook de slowcookers op facebook. Daar zijn ze ook fanatiek aan het slowcooken.
Hier gaat t op werkdagen gewoon aan tot max een uur voor thuiskomen, dan op warmhouden. Ongeacht hoe lang dat eerste deel is.quote:Op maandag 7 maart 2016 23:39 schreef Lienekien het volgende:
[..]
12 uur? Ik ken niet veel recepten die je zo lang laat slowcooken.
Het is wel goed om je te bedenken of zo'n apparaat wel in je ritme is in te passen.
Sorry ik zie het nu pas.quote:Op woensdag 16 maart 2016 16:46 schreef Sorella het volgende:
Heb je een link of recept van die aardappeltjes met kaas en spek oh-oh
Zeg maar gerust stoofpotten, met zo'n grote slowcooker. Ideaal om in te vriezen.quote:Op woensdag 30 maart 2016 12:59 schreef emil23 het volgende:
Ik heb vandaag ook een slowcooker besteld. Wel een grote, 6,5 liter, maar ik bereidt graag grote stukken vlees en we hebben ook regelmatig eters (Daarnaast kon ik deze voor 40,- incl verzenden kopen, nieuw).
Ik ben gek op stoofpotjes e.d., dus ik ben erg benieuwd hoe dit apparaat zal bevallen.
Ik persoonlijk niet zo kapot van die verzameling. Staat heel veel tussen dat ik echt nooit zou willen maken.quote:Op woensdag 30 maart 2016 16:59 schreef THEFXR het volgende:
is dit topic al een reeks? en kan deze de volgende keer in de OP?
https://sites.google.com/site/slowcookersnl/home
en de facebook groep?quote:Op woensdag 30 maart 2016 17:01 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik persoonlijk niet zo kapot van die verzameling. Staat heel veel tussen dat ik echt nooit zou willen maken.
Daar kun je toch gewoon lid van worden als je dat wilt?quote:
ja, klopt, ik bedoelde die dan in de OP zetten, als dit een reeks wordt.quote:Op woensdag 30 maart 2016 17:12 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Daar kun je toch gewoon lid van worden als je dat wilt?
Had ik beter 20 euro meer kunnen betalen voor een 3,5 liter?quote:Op woensdag 30 maart 2016 13:07 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Zeg maar gerust stoofpotten, met zo'n grote slowcooker. Ideaal om in te vriezen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |