abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 14 september 2021 @ 10:39:48 #201
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_201350331
quote:
lijkt me nogsteeds erg weinig knoflook in te zitten :P
Maar ga ze proberen :)
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
pi_201350420
Zelf zou ik ze "neutraal" maken in de slow cooker en op het laatste insmeren met de eerste saus.



Of onderstaand. Ze eten met een chimmichurri

https://beefensteak.nl/re(...)bs-met-chimmichurri/
  dinsdag 14 september 2021 @ 13:58:39 #203
194233 Friday12
Originele kloon
pi_201353159
quote:
15s.gif Op dinsdag 14 september 2021 10:39 schreef junkiesietze het volgende:

[..]
lijkt me nogsteeds erg weinig knoflook in te zitten :P
Maar ga ze proberen :)
gooi je er meer knoflook bij :')
  dinsdag 14 september 2021 @ 16:59:06 #204
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_201355695
Gisteren deze gemaakt

Kip Vadouvan uit de slowcooker.

Wel een bekertje minder crème fraîche erin gedaan, en als extra nog wat champignons toegevoegd :9
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
  maandag 4 oktober 2021 @ 21:04:40 #205
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_201638346
Ik maakte vandaag deze vegan stoof met aubergine en kikkererwten: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/aubergine-chickpea-stew

Morgen een Mexicaanse quinoa met roomkaas en pompoen (mix van dit en dit recept), later deze week venkel en courgette.

Andere vegetarische recepten zijn meer dan welkom.
Spoilers!
pi_201638731
quote:
1s.gif Op maandag 4 oktober 2021 21:04 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik maakte vandaag deze vegan stoof met aubergine en kikkererwten: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/aubergine-chickpea-stew

Morgen een Mexicaanse quinoa met roomkaas en pompoen (mix van dit en dit recept), later deze week venkel en courgette.

Andere vegetarische recepten zijn meer dan welkom.
Ik had deze op het oog

https://marielleindekeuke(...)toofpotje-krieltjes/

https://simoneskitchen.nl(...)ok-in-de-slowcooker/
  maandag 4 oktober 2021 @ 21:30:19 #207
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_201720859
Afgelopen week de Rendang uit de OP van RobinOok gemaakt in de slowcooker met de deksel eraf. Eerst een nacht op high, daarna nog 6 uur op low, in totaal 14 uur. De laatste uurtjes zag je het gerecht echt donkerder en donkerder worden tot het bijna 'droog' was. Fantastisch.

Paar dingetjes kon ik zo snel niet aan komen, dus ipv trassi heb ik 1 el vissaus gebruikt. ipv limoenblaadjes gebruikte ik de rasp van 1 limoen en laurierblad ipv salaam. De kemirinootjes (die overigens gewoon bij de AH te koop zijn zag ik later) wou ik vervangen door macadamia maar dit was ik vergeten te kopen.

Desalniettemin een bevredigend resultaat. Ik zou in de toekomst wel maar 1 ipv 2 citroengras doen en iets minder rasp of liever gewoon echte limoenblaadjes om het iets minder 'fris' te maken. Las in de comments ook ouwe Indo's die kaneelpijp erbij doen, misschien voor die diepere warme, kruidige dimensie.
Steranijs blijf ik voortaan ver weg van, had 2 week terug dat Vietnamese stoofpotje-recept geprobeerd maar de steranijs heeft het echt verpest, nare bijsmaak zat er aan.
pi_201724346
Trassi verkopen ze hier gewoon bij de AH. Zit in een klein potje.

Ik laat het er altijd uit trouwens. Gezien via en schaaldieren mij weleens een allergische reactie willen geven. En vind rendang ook zonder heerlijk.

Ik ga woensdag weer maken. Kan niet wachten O+

Morgen komt mijn slowcooker binnen *O*
I solemnly swear i'm up to no good
  maandag 11 oktober 2021 @ 23:47:43 #210
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_201724360
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 20:41 schreef r3gi3boy het volgende:
Afgelopen week de Rendang uit de OP van RobinOok gemaakt in de slowcooker met de deksel eraf. Eerst een nacht op high, daarna nog 6 uur op low, in totaal 14 uur. De laatste uurtjes zag je het gerecht echt donkerder en donkerder worden tot het bijna 'droog' was. Fantastisch.

Paar dingetjes kon ik zo snel niet aan komen, dus ipv trassi heb ik 1 el vissaus gebruikt. ipv limoenblaadjes gebruikte ik de rasp van 1 limoen en laurierblad ipv salaam. De kemirinootjes (die overigens gewoon bij de AH te koop zijn zag ik later) wou ik vervangen door macadamia maar dit was ik vergeten te kopen.

Desalniettemin een bevredigend resultaat. Ik zou in de toekomst wel maar 1 ipv 2 citroengras doen en iets minder rasp of liever gewoon echte limoenblaadjes om het iets minder 'fris' te maken. Las in de comments ook ouwe Indo's die kaneelpijp erbij doen, misschien voor die diepere warme, kruidige dimensie.
Steranijs blijf ik voortaan ver weg van, had 2 week terug dat Vietnamese stoofpotje-recept geprobeerd maar de steranijs heeft het echt verpest, nare bijsmaak zat er aan.
Deksel eraf? Toch niet de hele tijd? :o
The love you take is equal to the love you make.
pi_201738839
Rendang maken

Boemboe maken
image upload

Boemboe gemaakt


Vlees


En nu wachten

I solemnly swear i'm up to no good
pi_201742012
quote:
0s.gif Op woensdag 13 oktober 2021 10:42 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Rendang maken

Boemboe maken
[ link | afbeelding ]image upload

Boemboe gemaakt
[ link | afbeelding ]

Vlees
[ link | afbeelding ]

En nu wachten

[ link | afbeelding ]
Lekker!
Spoilers!
pi_201742037
quote:
0s.gif Op woensdag 13 oktober 2021 15:20 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Lekker!
Dat hoop ik. Ik moet toch wel af en toe vocht toevoegen in de slowcooker en roeren want anders gaat het krokant worden denk ik. Weet niet of ik iets fout doe of dat hij gewoon vrij hard gaat.
I solemnly swear i'm up to no good
pi_201743342
quote:
0s.gif Op woensdag 13 oktober 2021 15:22 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:

[..]
Dat hoop ik. Ik moet toch wel af en toe vocht toevoegen in de slowcooker en roeren want anders gaat het krokant worden denk ik. Weet niet of ik iets fout doe of dat hij gewoon vrij hard gaat.
Welke heb je?
Ik doe dat ook regelmatig hoor, extra vocht toevoegen of roeren
We have far more in common than that which devides us..
pi_201743915
quote:
0s.gif Op woensdag 13 oktober 2021 17:12 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]
Welke heb je?
Ik doe dat ook regelmatig hoor, extra vocht toevoegen of roeren
Deze https://www.bol.com/nl/nl(...)Q_0_1.2.ProductImage

Maar ik lees dat mensen het een nacht aan laten staan. Dat zou ik zo niet durven hoor.
I solemnly swear i'm up to no good
pi_201743932
quote:
0s.gif Op woensdag 13 oktober 2021 18:08 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:

[..]
Deze https://www.bol.com/nl/nl(...)Q_0_1.2.ProductImage

Maar ik lees dat mensen het een nacht aan laten staan. Dat zou ik zo niet durven hoor.
Ik doe dat ook niet zo graag, 's nachts aan. Maar dat komt ook omdat ik het eten blijf ruiken :D ook als ik in bed lig
We have far more in common than that which devides us..
pi_201744355
quote:
0s.gif Op woensdag 13 oktober 2021 18:10 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]
Ik doe dat ook niet zo graag, 's nachts aan. Maar dat komt ook omdat ik het eten blijf ruiken :D ook als ik in bed lig
Ja ik merk dat slow zeg maar nog steeds best hard gaat.
I solemnly swear i'm up to no good
pi_201744378
Bwohh dat was lekker

I solemnly swear i'm up to no good
pi_201744483
quote:
0s.gif Op woensdag 13 oktober 2021 18:59 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:

[..]
Ja ik merk dat slow zeg maar nog steeds best hard gaat.
Amerikaans merk? Die "moet" heter ivm hygiene
We have far more in common than that which devides us..
pi_201744505
quote:
0s.gif Op woensdag 13 oktober 2021 19:11 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]
Amerikaans merk? Die "moet" heter ivm hygiene
Ik heb eigenlijk geen idee. Hij had alle opties die ik wilde en de reviews waren goed _O-
I solemnly swear i'm up to no good
pi_201744530
quote:
0s.gif Op woensdag 13 oktober 2021 17:12 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]
Welke heb je?
Ik doe dat ook regelmatig hoor, extra vocht toevoegen of roeren
Ik doe dat nooit. Ik pleur het gekruid vlees erin met gesneden pepers en na 7 uur is het gewoon klaar. Met jus erbij met een beetje mazzel.

Nu staat de kip in de marinade in de koelkast en die gaat morgen de slowcooker in voor roti’s.

Ow zo lekker en ik heb al veel complimenten gehad.
pi_201744582
quote:
0s.gif Op woensdag 13 oktober 2021 19:15 schreef -Sigaartje het volgende:

[..]
Ik doe dat nooit. Ik pleur het gekruid vlees erin met gesneden pepers en na 7 uur is het gewoon klaar. Met jus erbij met een beetje mazzel.

Nu staat de kip in de marinade in de koelkast en die gaat morgen de slowcooker in voor roti’s.

Ow zo lekker en ik heb al veel complimenten gehad.
Doe je er dan veel vocht bij?
I solemnly swear i'm up to no good
pi_201744587
quote:
0s.gif Op woensdag 13 oktober 2021 19:19 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:

[..]
Doe je er dan veel vocht bij?
Niets.
pi_201744614
Deze week nog stukken riblappen, gekruid en een gesneden madame jeanette er bij gegooid.
Je weet niet wat je proeft. Met een aardige hoeveelheid jus.
pi_201744727
quote:
0s.gif Op woensdag 13 oktober 2021 18:10 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]
Ik doe dat ook niet zo graag, 's nachts aan. Maar dat komt ook omdat ik het eten blijf ruiken :D ook als ik in bed lig
Had ik ook.

Maar niet met de instant pot O+
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_201744739
Ik heb een eenpersoons. Daar kan ruim een pond riblappen in of vijf kippepoten, bijvoorbeeld. Beste aanschaf ooit. Ik doe er alleen nooit aardappels of groente in, worden papperig. Dat kook ik in een pannetje. Ik pleur er van alles in, karbonades, stukken kip, zonder water of boter. Gaat geweldig!
pi_201744746
quote:
1s.gif Op woensdag 13 oktober 2021 19:32 schreef Vanyel het volgende:

[..]
Had ik ook.

Maar niet met de instant pot O+
Ik blijf twijfelen. Ik zou dan wel veel weg kunnen doen. 2x slowcooker, kenwood cooker, airfryer.
Dub nog even door
We have far more in common than that which devides us..
pi_201758722
De procureur ligt te ontdooien. Ik hoop dat hij morgen ochtend ontdooid is :')
I solemnly swear i'm up to no good
pi_201758967
quote:
0s.gif Op donderdag 14 oktober 2021 23:00 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
De procureur ligt te ontdooien. Ik hoop dat hij morgen ochtend ontdooid is :')
Daar had ik lang geleden een misrekening mee, dat duurde en duurde (3kg).
De stoofpeertjes zijn klaar, morgen het sap indikken
We have far more in common than that which devides us..
pi_201759248
quote:
0s.gif Op donderdag 14 oktober 2021 23:17 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]
Daar had ik lang geleden een misrekening mee, dat duurde en duurde (3kg).
De stoofpeertjes zijn klaar, morgen het sap indikken
Het is een stuk van 1250 gram. Nou ja we gaan het morgen wel zien.
I solemnly swear i'm up to no good
pi_201759302
quote:
0s.gif Op donderdag 14 oktober 2021 23:36 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:

[..]
Het is een stuk van 1250 gram. Nou ja we gaan het morgen wel zien.
Dat zal best goedgaan
We have far more in common than that which devides us..
pi_201759309
quote:
0s.gif Op donderdag 14 oktober 2021 23:44 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]
Dat zal best goedgaan
Ja ik laat het maar gewoon buiten de koelkast ontdooien :)
I solemnly swear i'm up to no good
pi_201759329
quote:
0s.gif Op donderdag 14 oktober 2021 23:45 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:

[..]
Ja ik laat het maar gewoon buiten de koelkast ontdooien :)
Dat had ik dus niet gedaan. Maar het was toen ook hoogzomer dus buiten de koelkast durfde ik niet aan.
We have far more in common than that which devides us..
pi_201759397
quote:
0s.gif Op donderdag 14 oktober 2021 23:47 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]
Dat had ik dus niet gedaan. Maar het was toen ook hoogzomer dus buiten de koelkast durfde ik niet aan.
In de koelkast kan het laaaannnggg duren voor het ontdooid is.

Stoof peertjes zijn wel heeeel lekker. Oh man ik wil stood peertjes :')
I solemnly swear i'm up to no good
pi_201761680
Zo het was ontdooid hoor



Kruiden er op



Deze



Even aanbraden en dan zo de slowcooker in met de marinade.. Met oa cola :? Really.. oké nou het zit er in.
En ui en knoflook .




En dan gaan we weer wachten hè :+
I solemnly swear i'm up to no good
  vrijdag 15 oktober 2021 @ 12:36:20 #236
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_201763093
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 oktober 2021 10:41 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Zo het was ontdooid hoor

[ link | afbeelding ]

Kruiden er op

[ link | afbeelding ]

Deze

[ link | afbeelding ]

Even aanbraden en dan zo de slowcooker in met de marinade.. Met oa cola :? Really.. oké nou het zit er in.
En ui en knoflook .

[ link | afbeelding ]


En dan gaan we weer wachten hè :+
Klinkt lekker, cola gaat soms verrassend goed bij bepaalde gerechten.
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
  maandag 18 oktober 2021 @ 13:56:09 #237
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_201806339
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 oktober 2021 12:36 schreef AgnesGru het volgende:

[..]
Klinkt lekker, cola gaat soms verrassend goed bij bepaalde gerechten.
Oh bah, ik had spareribs in cola gemaakt, never again. smaakte voor geen meter
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
pi_201806530
quote:
15s.gif Op maandag 18 oktober 2021 13:56 schreef junkiesietze het volgende:

[..]
Oh bah, ik had spareribs in cola gemaakt, never again. smaakte voor geen meter
De pulled pork smaakte gelukkig prima :)
I solemnly swear i'm up to no good
  dinsdag 19 oktober 2021 @ 20:37:03 #239
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_201822312
quote:
15s.gif Op maandag 18 oktober 2021 13:56 schreef junkiesietze het volgende:

[..]
Oh bah, ik had spareribs in cola gemaakt, never again. smaakte voor geen meter
Zonde -O-
Wel met de echte Coca Cola gemaakt? Weet dat je in ieder geval geen light/zero moet gebruiken.
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
  woensdag 20 oktober 2021 @ 11:00:25 #240
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_201829183
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 oktober 2021 20:37 schreef AgnesGru het volgende:

[..]
Zonde -O-
Wel met de echte Coca Cola gemaakt? Weet dat je in ieder geval geen light/zero moet gebruiken.
CUL / Slowcooker recepten deel 6: Waar men geduldig moet zijn....
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
  woensdag 20 oktober 2021 @ 11:53:38 #241
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_201829724
quote:
Allemaal de schuld van de Makro dus ;)

Zonde hoor, want normaal zijn cola kip/beenham enz wel lekker.
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_201830068
Ik had van de zomer cola kip gemaakt op de BBQ dat was echt heerlijk. :9

Van de week het zoutvlees die ik heb liggen maar eens gebruiken en in de slowcooker gooien :9
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_201832214
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 oktober 2021 20:37 schreef AgnesGru het volgende:

[..]
Zonde -O-
Wel met de echte Coca Cola gemaakt? Weet dat je in ieder geval geen light/zero moet gebruiken.
Ik had vorige week blikje van de ah omdat ze bij de ah alleen nog maar zero en light hadden en dat smaakte ook prima hoor :)
I solemnly swear i'm up to no good
  woensdag 20 oktober 2021 @ 16:46:56 #244
80382 manny
30 is best veel
pi_201833398
Erwtensoep! Missie geslaagd. En zo veel dat we er nog een keer van kunnen eten
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_201834978
quote:
0s.gif Op woensdag 20 oktober 2021 16:46 schreef manny het volgende:
Erwtensoep! Missie geslaagd. En zo veel dat we er nog een keer van kunnen eten
Had je de erwten voorgeweekt?
We have far more in common than that which devides us..
  woensdag 20 oktober 2021 @ 20:40:55 #246
80382 manny
30 is best veel
pi_201836890
quote:
0s.gif Op woensdag 20 oktober 2021 19:01 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]
Had je de erwten voorgeweekt?
Ja, nachtje in een grote pan.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_201836954
quote:
0s.gif Op woensdag 20 oktober 2021 20:40 schreef manny het volgende:

[..]
Ja, nachtje in een grote pan.
Dank. Jaren geleden werden ze maar niet zacht in de sc dus durfde dat niet aan. Maar ik ga het weer een kans geven
We have far more in common than that which devides us..
  woensdag 20 oktober 2021 @ 21:14:53 #248
80382 manny
30 is best veel
pi_201837638
quote:
0s.gif Op woensdag 20 oktober 2021 20:43 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]
Dank. Jaren geleden werden ze maar niet zacht in de sc dus durfde dat niet aan. Maar ik ga het weer een kans geven
Leuk.

Ik gebruik een simpel recept:
- spliterwten, geweekt idd
- 2 aardappels in grote stukken
- 2 wortels idem
- ui idem
- boullion, liter ofzo
- homp spek
- wat karbonade
- laurierblaadje of 2
- knolselderij

Alles zo de koekert in en gaan! 10-12 uur op laag

Zelf vis ik een uurtje voor de eindtijd even de laurierblaadjes eruit en hengel het vlees op een bord. Dan de staafmixer erin om er 1 gladde, dikke, vette soep van te maken (dit doet echt wonderen) en dan kukel ik het vlees er weer in, en natuurlijk en dan de stukken rookworst er ook in
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_201837930
quote:
0s.gif Op woensdag 20 oktober 2021 21:14 schreef manny het volgende:

[..]
Leuk.

Ik gebruik een simpel recept:
- spliterwten, geweekt idd
- 2 aardappels in grote stukken
- 2 wortels idem
- ui idem
- boullion, liter ofzo
- homp spek
- wat karbonade
- laurierblaadje of 2
- knolselderij

Alles zo de koekert in en gaan! 10-12 uur op laag

Zelf vis ik een uurtje voor de eindtijd even de laurierblaadjes eruit en hengel het vlees op een bord. Dan de staafmixer erin om er 1 gladde, dikke, vette soep van te maken (dit doet echt wonderen) en dan kukel ik het vlees er weer in, en natuurlijk en dan de stukken rookworst er ook in
Ik doe het iets anders, gebruik rundvlees want er eten regelmatig moslims mee. En ik gebruik zakken erwtensoep groenten, een deel gaat er later in om nog wat bite te hebben.
En wel rookworst natuurlijk
We have far more in common than that which devides us..
  donderdag 21 oktober 2021 @ 12:01:32 #250
80382 manny
30 is best veel
pi_201844408
Slowcook aanval deze week. Pulled Pork vandaag. Het ruikt nu al lekker en we zijn pas 4 uur onderweg...
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')