lijkt me nogsteeds erg weinig knoflook in te zittenquote:Op dinsdag 14 september 2021 10:29 schreef potjecreme het volgende:
Suiker zou je kunnen weglaten.
https://thecookiewriter.c(...)adian-chinese-style/
Deze misschien?
https://www.thaitable.com/thai/recipe/garlic-pepper-ribs
gooi je er meer knoflook bijquote:Op dinsdag 14 september 2021 10:39 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
lijkt me nogsteeds erg weinig knoflook in te zitten
Maar ga ze proberen
Ik had deze op het oogquote:Op maandag 4 oktober 2021 21:04 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik maakte vandaag deze vegan stoof met aubergine en kikkererwten: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/aubergine-chickpea-stew
Morgen een Mexicaanse quinoa met roomkaas en pompoen (mix van dit en dit recept), later deze week venkel en courgette.
Andere vegetarische recepten zijn meer dan welkom.
Die curry klinkt als iets voor onsquote:Op maandag 4 oktober 2021 21:22 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Ik had deze op het oog
https://marielleindekeuke(...)toofpotje-krieltjes/
https://simoneskitchen.nl(...)ok-in-de-slowcooker/
Deksel eraf? Toch niet de hele tijd?quote:Op maandag 11 oktober 2021 20:41 schreef r3gi3boy het volgende:
Afgelopen week de Rendang uit de OP van RobinOok gemaakt in de slowcooker met de deksel eraf. Eerst een nacht op high, daarna nog 6 uur op low, in totaal 14 uur. De laatste uurtjes zag je het gerecht echt donkerder en donkerder worden tot het bijna 'droog' was. Fantastisch.
Paar dingetjes kon ik zo snel niet aan komen, dus ipv trassi heb ik 1 el vissaus gebruikt. ipv limoenblaadjes gebruikte ik de rasp van 1 limoen en laurierblad ipv salaam. De kemirinootjes (die overigens gewoon bij de AH te koop zijn zag ik later) wou ik vervangen door macadamia maar dit was ik vergeten te kopen.
Desalniettemin een bevredigend resultaat. Ik zou in de toekomst wel maar 1 ipv 2 citroengras doen en iets minder rasp of liever gewoon echte limoenblaadjes om het iets minder 'fris' te maken. Las in de comments ook ouwe Indo's die kaneelpijp erbij doen, misschien voor die diepere warme, kruidige dimensie.
Steranijs blijf ik voortaan ver weg van, had 2 week terug dat Vietnamese stoofpotje-recept geprobeerd maar de steranijs heeft het echt verpest, nare bijsmaak zat er aan.
Lekker!quote:Op woensdag 13 oktober 2021 10:42 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Rendang maken
Boemboe maken
[ link | afbeelding ]image upload
Boemboe gemaakt
[ link | afbeelding ]
Vlees
[ link | afbeelding ]
En nu wachten
[ link | afbeelding ]
Dat hoop ik. Ik moet toch wel af en toe vocht toevoegen in de slowcooker en roeren want anders gaat het krokant worden denk ik. Weet niet of ik iets fout doe of dat hij gewoon vrij hard gaat.quote:
Welke heb je?quote:Op woensdag 13 oktober 2021 15:22 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Dat hoop ik. Ik moet toch wel af en toe vocht toevoegen in de slowcooker en roeren want anders gaat het krokant worden denk ik. Weet niet of ik iets fout doe of dat hij gewoon vrij hard gaat.
Deze https://www.bol.com/nl/nl(...)Q_0_1.2.ProductImagequote:Op woensdag 13 oktober 2021 17:12 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Welke heb je?
Ik doe dat ook regelmatig hoor, extra vocht toevoegen of roeren
Ik doe dat ook niet zo graag, 's nachts aan. Maar dat komt ook omdat ik het eten blijf ruikenquote:Op woensdag 13 oktober 2021 18:08 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Deze https://www.bol.com/nl/nl(...)Q_0_1.2.ProductImage
Maar ik lees dat mensen het een nacht aan laten staan. Dat zou ik zo niet durven hoor.
Ja ik merk dat slow zeg maar nog steeds best hard gaat.quote:Op woensdag 13 oktober 2021 18:10 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik doe dat ook niet zo graag, 's nachts aan. Maar dat komt ook omdat ik het eten blijf ruikenook als ik in bed lig
Amerikaans merk? Die "moet" heter ivm hygienequote:Op woensdag 13 oktober 2021 18:59 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Ja ik merk dat slow zeg maar nog steeds best hard gaat.
Ik heb eigenlijk geen idee. Hij had alle opties die ik wilde en de reviews waren goedquote:Op woensdag 13 oktober 2021 19:11 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Amerikaans merk? Die "moet" heter ivm hygiene
Ik doe dat nooit. Ik pleur het gekruid vlees erin met gesneden pepers en na 7 uur is het gewoon klaar. Met jus erbij met een beetje mazzel.quote:Op woensdag 13 oktober 2021 17:12 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Welke heb je?
Ik doe dat ook regelmatig hoor, extra vocht toevoegen of roeren
Doe je er dan veel vocht bij?quote:Op woensdag 13 oktober 2021 19:15 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Ik doe dat nooit. Ik pleur het gekruid vlees erin met gesneden pepers en na 7 uur is het gewoon klaar. Met jus erbij met een beetje mazzel.
Nu staat de kip in de marinade in de koelkast en die gaat morgen de slowcooker in voor roti’s.
Ow zo lekker en ik heb al veel complimenten gehad.
Niets.quote:Op woensdag 13 oktober 2021 19:19 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Doe je er dan veel vocht bij?
Had ik ook.quote:Op woensdag 13 oktober 2021 18:10 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik doe dat ook niet zo graag, 's nachts aan. Maar dat komt ook omdat ik het eten blijf ruikenook als ik in bed lig
Ik blijf twijfelen. Ik zou dan wel veel weg kunnen doen. 2x slowcooker, kenwood cooker, airfryer.quote:Op woensdag 13 oktober 2021 19:32 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Had ik ook.
Maar niet met de instant pot
Daar had ik lang geleden een misrekening mee, dat duurde en duurde (3kg).quote:Op donderdag 14 oktober 2021 23:00 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
De procureur ligt te ontdooien. Ik hoop dat hij morgen ochtend ontdooid is
Het is een stuk van 1250 gram. Nou ja we gaan het morgen wel zien.quote:Op donderdag 14 oktober 2021 23:17 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Daar had ik lang geleden een misrekening mee, dat duurde en duurde (3kg).
De stoofpeertjes zijn klaar, morgen het sap indikken
Dat zal best goedgaanquote:Op donderdag 14 oktober 2021 23:36 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Het is een stuk van 1250 gram. Nou ja we gaan het morgen wel zien.
Dat had ik dus niet gedaan. Maar het was toen ook hoogzomer dus buiten de koelkast durfde ik niet aan.quote:Op donderdag 14 oktober 2021 23:45 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Ja ik laat het maar gewoon buiten de koelkast ontdooien
In de koelkast kan het laaaannnggg duren voor het ontdooid is.quote:Op donderdag 14 oktober 2021 23:47 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Dat had ik dus niet gedaan. Maar het was toen ook hoogzomer dus buiten de koelkast durfde ik niet aan.
Klinkt lekker, cola gaat soms verrassend goed bij bepaalde gerechten.quote:Op vrijdag 15 oktober 2021 10:41 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Zo het was ontdooid hoor
[ link | afbeelding ]
Kruiden er op
[ link | afbeelding ]
Deze
[ link | afbeelding ]
Even aanbraden en dan zo de slowcooker in met de marinade.. Met oa colaReally.. oké nou het zit er in.
En ui en knoflook .
[ link | afbeelding ]
En dan gaan we weer wachten hè
Oh bah, ik had spareribs in cola gemaakt, never again. smaakte voor geen meterquote:Op vrijdag 15 oktober 2021 12:36 schreef AgnesGru het volgende:
[..]
Klinkt lekker, cola gaat soms verrassend goed bij bepaalde gerechten.
De pulled pork smaakte gelukkig primaquote:Op maandag 18 oktober 2021 13:56 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
Oh bah, ik had spareribs in cola gemaakt, never again. smaakte voor geen meter
Zondequote:Op maandag 18 oktober 2021 13:56 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
Oh bah, ik had spareribs in cola gemaakt, never again. smaakte voor geen meter
CUL / Slowcooker recepten deel 6: Waar men geduldig moet zijn....quote:Op dinsdag 19 oktober 2021 20:37 schreef AgnesGru het volgende:
[..]
Zonde![]()
Wel met de echte Coca Cola gemaakt? Weet dat je in ieder geval geen light/zero moet gebruiken.
Allemaal de schuld van de Makro dusquote:Op woensdag 20 oktober 2021 11:00 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
CUL / Slowcooker recepten deel 6: Waar men geduldig moet zijn....
Ik had vorige week blikje van de ah omdat ze bij de ah alleen nog maar zero en light hadden en dat smaakte ook prima hoorquote:Op dinsdag 19 oktober 2021 20:37 schreef AgnesGru het volgende:
[..]
Zonde![]()
Wel met de echte Coca Cola gemaakt? Weet dat je in ieder geval geen light/zero moet gebruiken.
Had je de erwten voorgeweekt?quote:Op woensdag 20 oktober 2021 16:46 schreef manny het volgende:
Erwtensoep! Missie geslaagd. En zo veel dat we er nog een keer van kunnen eten
Ja, nachtje in een grote pan.quote:
Dank. Jaren geleden werden ze maar niet zacht in de sc dus durfde dat niet aan. Maar ik ga het weer een kans gevenquote:
Leuk.quote:Op woensdag 20 oktober 2021 20:43 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Dank. Jaren geleden werden ze maar niet zacht in de sc dus durfde dat niet aan. Maar ik ga het weer een kans geven
Ik doe het iets anders, gebruik rundvlees want er eten regelmatig moslims mee. En ik gebruik zakken erwtensoep groenten, een deel gaat er later in om nog wat bite te hebben.quote:Op woensdag 20 oktober 2021 21:14 schreef manny het volgende:
[..]
Leuk.
Ik gebruik een simpel recept:
- spliterwten, geweekt idd
- 2 aardappels in grote stukken
- 2 wortels idem
- ui idem
- boullion, liter ofzo
- homp spek
- wat karbonade
- laurierblaadje of 2
- knolselderij
Alles zo de koekert in en gaan! 10-12 uur op laag
Zelf vis ik een uurtje voor de eindtijd even de laurierblaadjes eruit en hengel het vlees op een bord. Dan de staafmixer erin om er 1 gladde, dikke, vette soep van te maken (dit doet echt wonderen) en dan kukel ik het vlees er weer in, en natuurlijk en dan de stukken rookworst er ook in
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |