abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 14 september 2021 @ 10:39:48 #201
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_201350331
quote:
lijkt me nogsteeds erg weinig knoflook in te zitten :P
Maar ga ze proberen :)
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
pi_201350420
Zelf zou ik ze "neutraal" maken in de slow cooker en op het laatste insmeren met de eerste saus.



Of onderstaand. Ze eten met een chimmichurri

https://beefensteak.nl/re(...)bs-met-chimmichurri/
  dinsdag 14 september 2021 @ 13:58:39 #203
194233 Friday12
Originele kloon
pi_201353159
quote:
15s.gif Op dinsdag 14 september 2021 10:39 schreef junkiesietze het volgende:

[..]
lijkt me nogsteeds erg weinig knoflook in te zitten :P
Maar ga ze proberen :)
gooi je er meer knoflook bij :')
  dinsdag 14 september 2021 @ 16:59:06 #204
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_201355695
Gisteren deze gemaakt

Kip Vadouvan uit de slowcooker.

Wel een bekertje minder crème fraîche erin gedaan, en als extra nog wat champignons toegevoegd :9
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
  maandag 4 oktober 2021 @ 21:04:40 #205
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_201638346
Ik maakte vandaag deze vegan stoof met aubergine en kikkererwten: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/aubergine-chickpea-stew

Morgen een Mexicaanse quinoa met roomkaas en pompoen (mix van dit en dit recept), later deze week venkel en courgette.

Andere vegetarische recepten zijn meer dan welkom.
Spoilers!
pi_201638731
quote:
1s.gif Op maandag 4 oktober 2021 21:04 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik maakte vandaag deze vegan stoof met aubergine en kikkererwten: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/aubergine-chickpea-stew

Morgen een Mexicaanse quinoa met roomkaas en pompoen (mix van dit en dit recept), later deze week venkel en courgette.

Andere vegetarische recepten zijn meer dan welkom.
Ik had deze op het oog

https://marielleindekeuke(...)toofpotje-krieltjes/

https://simoneskitchen.nl(...)ok-in-de-slowcooker/
  maandag 4 oktober 2021 @ 21:30:19 #207
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_201720859
Afgelopen week de Rendang uit de OP van RobinOok gemaakt in de slowcooker met de deksel eraf. Eerst een nacht op high, daarna nog 6 uur op low, in totaal 14 uur. De laatste uurtjes zag je het gerecht echt donkerder en donkerder worden tot het bijna 'droog' was. Fantastisch.

Paar dingetjes kon ik zo snel niet aan komen, dus ipv trassi heb ik 1 el vissaus gebruikt. ipv limoenblaadjes gebruikte ik de rasp van 1 limoen en laurierblad ipv salaam. De kemirinootjes (die overigens gewoon bij de AH te koop zijn zag ik later) wou ik vervangen door macadamia maar dit was ik vergeten te kopen.

Desalniettemin een bevredigend resultaat. Ik zou in de toekomst wel maar 1 ipv 2 citroengras doen en iets minder rasp of liever gewoon echte limoenblaadjes om het iets minder 'fris' te maken. Las in de comments ook ouwe Indo's die kaneelpijp erbij doen, misschien voor die diepere warme, kruidige dimensie.
Steranijs blijf ik voortaan ver weg van, had 2 week terug dat Vietnamese stoofpotje-recept geprobeerd maar de steranijs heeft het echt verpest, nare bijsmaak zat er aan.
pi_201724346
Trassi verkopen ze hier gewoon bij de AH. Zit in een klein potje.

Ik laat het er altijd uit trouwens. Gezien via en schaaldieren mij weleens een allergische reactie willen geven. En vind rendang ook zonder heerlijk.

Ik ga woensdag weer maken. Kan niet wachten O+

Morgen komt mijn slowcooker binnen *O*
I solemnly swear i'm up to no good
  maandag 11 oktober 2021 @ 23:47:43 #210
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_201724360
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 20:41 schreef r3gi3boy het volgende:
Afgelopen week de Rendang uit de OP van RobinOok gemaakt in de slowcooker met de deksel eraf. Eerst een nacht op high, daarna nog 6 uur op low, in totaal 14 uur. De laatste uurtjes zag je het gerecht echt donkerder en donkerder worden tot het bijna 'droog' was. Fantastisch.

Paar dingetjes kon ik zo snel niet aan komen, dus ipv trassi heb ik 1 el vissaus gebruikt. ipv limoenblaadjes gebruikte ik de rasp van 1 limoen en laurierblad ipv salaam. De kemirinootjes (die overigens gewoon bij de AH te koop zijn zag ik later) wou ik vervangen door macadamia maar dit was ik vergeten te kopen.

Desalniettemin een bevredigend resultaat. Ik zou in de toekomst wel maar 1 ipv 2 citroengras doen en iets minder rasp of liever gewoon echte limoenblaadjes om het iets minder 'fris' te maken. Las in de comments ook ouwe Indo's die kaneelpijp erbij doen, misschien voor die diepere warme, kruidige dimensie.
Steranijs blijf ik voortaan ver weg van, had 2 week terug dat Vietnamese stoofpotje-recept geprobeerd maar de steranijs heeft het echt verpest, nare bijsmaak zat er aan.
Deksel eraf? Toch niet de hele tijd? :o
The love you take is equal to the love you make.
pi_201738839
Rendang maken

Boemboe maken
image upload

Boemboe gemaakt


Vlees


En nu wachten

I solemnly swear i'm up to no good
pi_201742012
quote:
0s.gif Op woensdag 13 oktober 2021 10:42 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Rendang maken

Boemboe maken
[ link | afbeelding ]image upload

Boemboe gemaakt
[ link | afbeelding ]

Vlees
[ link | afbeelding ]

En nu wachten

[ link | afbeelding ]
Lekker!
Spoilers!
pi_201742037
quote:
0s.gif Op woensdag 13 oktober 2021 15:20 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Lekker!
Dat hoop ik. Ik moet toch wel af en toe vocht toevoegen in de slowcooker en roeren want anders gaat het krokant worden denk ik. Weet niet of ik iets fout doe of dat hij gewoon vrij hard gaat.
I solemnly swear i'm up to no good
pi_201743342
quote:
0s.gif Op woensdag 13 oktober 2021 15:22 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:

[..]
Dat hoop ik. Ik moet toch wel af en toe vocht toevoegen in de slowcooker en roeren want anders gaat het krokant worden denk ik. Weet niet of ik iets fout doe of dat hij gewoon vrij hard gaat.
Welke heb je?
Ik doe dat ook regelmatig hoor, extra vocht toevoegen of roeren
We have far more in common than that which devides us..
pi_201743915
quote:
0s.gif Op woensdag 13 oktober 2021 17:12 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]
Welke heb je?
Ik doe dat ook regelmatig hoor, extra vocht toevoegen of roeren
Deze https://www.bol.com/nl/nl(...)Q_0_1.2.ProductImage

Maar ik lees dat mensen het een nacht aan laten staan. Dat zou ik zo niet durven hoor.
I solemnly swear i'm up to no good
pi_201743932
quote:
0s.gif Op woensdag 13 oktober 2021 18:08 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:

[..]
Deze https://www.bol.com/nl/nl(...)Q_0_1.2.ProductImage

Maar ik lees dat mensen het een nacht aan laten staan. Dat zou ik zo niet durven hoor.
Ik doe dat ook niet zo graag, 's nachts aan. Maar dat komt ook omdat ik het eten blijf ruiken :D ook als ik in bed lig
We have far more in common than that which devides us..
pi_201744355
quote:
0s.gif Op woensdag 13 oktober 2021 18:10 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]
Ik doe dat ook niet zo graag, 's nachts aan. Maar dat komt ook omdat ik het eten blijf ruiken :D ook als ik in bed lig
Ja ik merk dat slow zeg maar nog steeds best hard gaat.
I solemnly swear i'm up to no good
pi_201744378
Bwohh dat was lekker

I solemnly swear i'm up to no good
pi_201744483
quote:
0s.gif Op woensdag 13 oktober 2021 18:59 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:

[..]
Ja ik merk dat slow zeg maar nog steeds best hard gaat.
Amerikaans merk? Die "moet" heter ivm hygiene
We have far more in common than that which devides us..
pi_201744505
quote:
0s.gif Op woensdag 13 oktober 2021 19:11 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]
Amerikaans merk? Die "moet" heter ivm hygiene
Ik heb eigenlijk geen idee. Hij had alle opties die ik wilde en de reviews waren goed _O-
I solemnly swear i'm up to no good
pi_201744530
quote:
0s.gif Op woensdag 13 oktober 2021 17:12 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]
Welke heb je?
Ik doe dat ook regelmatig hoor, extra vocht toevoegen of roeren
Ik doe dat nooit. Ik pleur het gekruid vlees erin met gesneden pepers en na 7 uur is het gewoon klaar. Met jus erbij met een beetje mazzel.

Nu staat de kip in de marinade in de koelkast en die gaat morgen de slowcooker in voor roti’s.

Ow zo lekker en ik heb al veel complimenten gehad.
pi_201744582
quote:
0s.gif Op woensdag 13 oktober 2021 19:15 schreef -Sigaartje het volgende:

[..]
Ik doe dat nooit. Ik pleur het gekruid vlees erin met gesneden pepers en na 7 uur is het gewoon klaar. Met jus erbij met een beetje mazzel.

Nu staat de kip in de marinade in de koelkast en die gaat morgen de slowcooker in voor roti’s.

Ow zo lekker en ik heb al veel complimenten gehad.
Doe je er dan veel vocht bij?
I solemnly swear i'm up to no good
pi_201744587
quote:
0s.gif Op woensdag 13 oktober 2021 19:19 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:

[..]
Doe je er dan veel vocht bij?
Niets.
pi_201744614
Deze week nog stukken riblappen, gekruid en een gesneden madame jeanette er bij gegooid.
Je weet niet wat je proeft. Met een aardige hoeveelheid jus.
pi_201744727
quote:
0s.gif Op woensdag 13 oktober 2021 18:10 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]
Ik doe dat ook niet zo graag, 's nachts aan. Maar dat komt ook omdat ik het eten blijf ruiken :D ook als ik in bed lig
Had ik ook.

Maar niet met de instant pot O+
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')