Ik snap hem nietquote:Op dinsdag 14 september 2021 08:18 schreef junkiesietze het volgende:
Heeft iemand een goed recept voor knoflook spareribs uit de slowcooker?
kan alleen maar recepten vinden waar de knoflook een onderdeel is van het recept.
als je googled op knoflook spareribs krijg je vooral BBQ smaak spareribs waar een beetje knoflook in zit.quote:
Oke, thanks. Ik ga even googlen voor je.quote:Op dinsdag 14 september 2021 10:19 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
als je googled op knoflook spareribs krijg je vooral BBQ smaak spareribs waar een beetje knoflook in zit.
Ik wil overheersende knoflook smaak, zonder bbq saus etc.
Nou lijkt me dit best makkelijk, gewoon fucking veel tenen knoflook persen en die uitsmeren over de spareribs.
Maar is dat het? moet er niks bij? graag advies.
lijkt me nogsteeds erg weinig knoflook in te zittenquote:Op dinsdag 14 september 2021 10:29 schreef potjecreme het volgende:
Suiker zou je kunnen weglaten.
https://thecookiewriter.c(...)adian-chinese-style/
Deze misschien?
https://www.thaitable.com/thai/recipe/garlic-pepper-ribs
gooi je er meer knoflook bijquote:Op dinsdag 14 september 2021 10:39 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
lijkt me nogsteeds erg weinig knoflook in te zitten
Maar ga ze proberen
Ik had deze op het oogquote:Op maandag 4 oktober 2021 21:04 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik maakte vandaag deze vegan stoof met aubergine en kikkererwten: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/aubergine-chickpea-stew
Morgen een Mexicaanse quinoa met roomkaas en pompoen (mix van dit en dit recept), later deze week venkel en courgette.
Andere vegetarische recepten zijn meer dan welkom.
Die curry klinkt als iets voor onsquote:Op maandag 4 oktober 2021 21:22 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Ik had deze op het oog
https://marielleindekeuke(...)toofpotje-krieltjes/
https://simoneskitchen.nl(...)ok-in-de-slowcooker/
Deksel eraf? Toch niet de hele tijd?quote:Op maandag 11 oktober 2021 20:41 schreef r3gi3boy het volgende:
Afgelopen week de Rendang uit de OP van RobinOok gemaakt in de slowcooker met de deksel eraf. Eerst een nacht op high, daarna nog 6 uur op low, in totaal 14 uur. De laatste uurtjes zag je het gerecht echt donkerder en donkerder worden tot het bijna 'droog' was. Fantastisch.
Paar dingetjes kon ik zo snel niet aan komen, dus ipv trassi heb ik 1 el vissaus gebruikt. ipv limoenblaadjes gebruikte ik de rasp van 1 limoen en laurierblad ipv salaam. De kemirinootjes (die overigens gewoon bij de AH te koop zijn zag ik later) wou ik vervangen door macadamia maar dit was ik vergeten te kopen.
Desalniettemin een bevredigend resultaat. Ik zou in de toekomst wel maar 1 ipv 2 citroengras doen en iets minder rasp of liever gewoon echte limoenblaadjes om het iets minder 'fris' te maken. Las in de comments ook ouwe Indo's die kaneelpijp erbij doen, misschien voor die diepere warme, kruidige dimensie.
Steranijs blijf ik voortaan ver weg van, had 2 week terug dat Vietnamese stoofpotje-recept geprobeerd maar de steranijs heeft het echt verpest, nare bijsmaak zat er aan.
Lekker!quote:Op woensdag 13 oktober 2021 10:42 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Rendang maken
Boemboe maken
[ link | afbeelding ]image upload
Boemboe gemaakt
[ link | afbeelding ]
Vlees
[ link | afbeelding ]
En nu wachten
[ link | afbeelding ]
Dat hoop ik. Ik moet toch wel af en toe vocht toevoegen in de slowcooker en roeren want anders gaat het krokant worden denk ik. Weet niet of ik iets fout doe of dat hij gewoon vrij hard gaat.quote:
Welke heb je?quote:Op woensdag 13 oktober 2021 15:22 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Dat hoop ik. Ik moet toch wel af en toe vocht toevoegen in de slowcooker en roeren want anders gaat het krokant worden denk ik. Weet niet of ik iets fout doe of dat hij gewoon vrij hard gaat.
Deze https://www.bol.com/nl/nl(...)Q_0_1.2.ProductImagequote:Op woensdag 13 oktober 2021 17:12 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Welke heb je?
Ik doe dat ook regelmatig hoor, extra vocht toevoegen of roeren
Ik doe dat ook niet zo graag, 's nachts aan. Maar dat komt ook omdat ik het eten blijf ruiken ook als ik in bed ligquote:Op woensdag 13 oktober 2021 18:08 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Deze https://www.bol.com/nl/nl(...)Q_0_1.2.ProductImage
Maar ik lees dat mensen het een nacht aan laten staan. Dat zou ik zo niet durven hoor.
Ja ik merk dat slow zeg maar nog steeds best hard gaat.quote:Op woensdag 13 oktober 2021 18:10 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik doe dat ook niet zo graag, 's nachts aan. Maar dat komt ook omdat ik het eten blijf ruiken ook als ik in bed lig
Amerikaans merk? Die "moet" heter ivm hygienequote:Op woensdag 13 oktober 2021 18:59 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Ja ik merk dat slow zeg maar nog steeds best hard gaat.
Ik heb eigenlijk geen idee. Hij had alle opties die ik wilde en de reviews waren goedquote:Op woensdag 13 oktober 2021 19:11 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Amerikaans merk? Die "moet" heter ivm hygiene
Ik doe dat nooit. Ik pleur het gekruid vlees erin met gesneden pepers en na 7 uur is het gewoon klaar. Met jus erbij met een beetje mazzel.quote:Op woensdag 13 oktober 2021 17:12 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Welke heb je?
Ik doe dat ook regelmatig hoor, extra vocht toevoegen of roeren
Doe je er dan veel vocht bij?quote:Op woensdag 13 oktober 2021 19:15 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Ik doe dat nooit. Ik pleur het gekruid vlees erin met gesneden pepers en na 7 uur is het gewoon klaar. Met jus erbij met een beetje mazzel.
Nu staat de kip in de marinade in de koelkast en die gaat morgen de slowcooker in voor roti’s.
Ow zo lekker en ik heb al veel complimenten gehad.
Niets.quote:Op woensdag 13 oktober 2021 19:19 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Doe je er dan veel vocht bij?
Had ik ook.quote:Op woensdag 13 oktober 2021 18:10 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik doe dat ook niet zo graag, 's nachts aan. Maar dat komt ook omdat ik het eten blijf ruiken ook als ik in bed lig
Ik blijf twijfelen. Ik zou dan wel veel weg kunnen doen. 2x slowcooker, kenwood cooker, airfryer.quote:Op woensdag 13 oktober 2021 19:32 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Had ik ook.
Maar niet met de instant pot
Daar had ik lang geleden een misrekening mee, dat duurde en duurde (3kg).quote:Op donderdag 14 oktober 2021 23:00 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
De procureur ligt te ontdooien. Ik hoop dat hij morgen ochtend ontdooid is
Het is een stuk van 1250 gram. Nou ja we gaan het morgen wel zien.quote:Op donderdag 14 oktober 2021 23:17 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Daar had ik lang geleden een misrekening mee, dat duurde en duurde (3kg).
De stoofpeertjes zijn klaar, morgen het sap indikken
Dat zal best goedgaanquote:Op donderdag 14 oktober 2021 23:36 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Het is een stuk van 1250 gram. Nou ja we gaan het morgen wel zien.
Ja ik laat het maar gewoon buiten de koelkast ontdooienquote:
Dat had ik dus niet gedaan. Maar het was toen ook hoogzomer dus buiten de koelkast durfde ik niet aan.quote:Op donderdag 14 oktober 2021 23:45 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Ja ik laat het maar gewoon buiten de koelkast ontdooien
In de koelkast kan het laaaannnggg duren voor het ontdooid is.quote:Op donderdag 14 oktober 2021 23:47 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Dat had ik dus niet gedaan. Maar het was toen ook hoogzomer dus buiten de koelkast durfde ik niet aan.
Klinkt lekker, cola gaat soms verrassend goed bij bepaalde gerechten.quote:Op vrijdag 15 oktober 2021 10:41 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Zo het was ontdooid hoor
[ link | afbeelding ]
Kruiden er op
[ link | afbeelding ]
Deze
[ link | afbeelding ]
Even aanbraden en dan zo de slowcooker in met de marinade.. Met oa cola Really.. oké nou het zit er in.
En ui en knoflook .
[ link | afbeelding ]
En dan gaan we weer wachten hè
Oh bah, ik had spareribs in cola gemaakt, never again. smaakte voor geen meterquote:Op vrijdag 15 oktober 2021 12:36 schreef AgnesGru het volgende:
[..]
Klinkt lekker, cola gaat soms verrassend goed bij bepaalde gerechten.
De pulled pork smaakte gelukkig primaquote:Op maandag 18 oktober 2021 13:56 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
Oh bah, ik had spareribs in cola gemaakt, never again. smaakte voor geen meter
Zondequote:Op maandag 18 oktober 2021 13:56 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
Oh bah, ik had spareribs in cola gemaakt, never again. smaakte voor geen meter
CUL / Slowcooker recepten deel 6: Waar men geduldig moet zijn....quote:Op dinsdag 19 oktober 2021 20:37 schreef AgnesGru het volgende:
[..]
Zonde
Wel met de echte Coca Cola gemaakt? Weet dat je in ieder geval geen light/zero moet gebruiken.
Allemaal de schuld van de Makro dusquote:Op woensdag 20 oktober 2021 11:00 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
CUL / Slowcooker recepten deel 6: Waar men geduldig moet zijn....
Ik had vorige week blikje van de ah omdat ze bij de ah alleen nog maar zero en light hadden en dat smaakte ook prima hoorquote:Op dinsdag 19 oktober 2021 20:37 schreef AgnesGru het volgende:
[..]
Zonde
Wel met de echte Coca Cola gemaakt? Weet dat je in ieder geval geen light/zero moet gebruiken.
Had je de erwten voorgeweekt?quote:Op woensdag 20 oktober 2021 16:46 schreef manny het volgende:
Erwtensoep! Missie geslaagd. En zo veel dat we er nog een keer van kunnen eten
Ja, nachtje in een grote pan.quote:
Dank. Jaren geleden werden ze maar niet zacht in de sc dus durfde dat niet aan. Maar ik ga het weer een kans gevenquote:
Leuk.quote:Op woensdag 20 oktober 2021 20:43 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Dank. Jaren geleden werden ze maar niet zacht in de sc dus durfde dat niet aan. Maar ik ga het weer een kans geven
Ik doe het iets anders, gebruik rundvlees want er eten regelmatig moslims mee. En ik gebruik zakken erwtensoep groenten, een deel gaat er later in om nog wat bite te hebben.quote:Op woensdag 20 oktober 2021 21:14 schreef manny het volgende:
[..]
Leuk.
Ik gebruik een simpel recept:
- spliterwten, geweekt idd
- 2 aardappels in grote stukken
- 2 wortels idem
- ui idem
- boullion, liter ofzo
- homp spek
- wat karbonade
- laurierblaadje of 2
- knolselderij
Alles zo de koekert in en gaan! 10-12 uur op laag
Zelf vis ik een uurtje voor de eindtijd even de laurierblaadjes eruit en hengel het vlees op een bord. Dan de staafmixer erin om er 1 gladde, dikke, vette soep van te maken (dit doet echt wonderen) en dan kukel ik het vlees er weer in, en natuurlijk en dan de stukken rookworst er ook in
zelf heb ik een rachel hobbs, dat ding is goed, maar niet groot genoeg voor een hele kip. daar dus spijt van.quote:Op donderdag 21 oktober 2021 23:53 schreef tpopml het volgende:
Slowcooker! Ik heb er ooit een op een fancy fair gekocht. Stond voor ¤5 maar mijn tante dingde m af naar ¤2,50 voor mijn studentenbeursje.
Nu is dat ding wel aan vervanging toe! Welke slowcookers hebben jullie en waarom ben je er wel (of minder) blij mee?
Ik heb 1x 3.5 van Russell Hobbs met keramische binnenpan (de eerste oldtimer), 1x 4.5 liter met aluminium binnenpan Crockpot en ik kreeg van mijn zus de multicooker van 4.5 liter van Russell Hobbs omdat ze er niet mee overweg kon.quote:Op donderdag 21 oktober 2021 23:53 schreef tpopml het volgende:
Slowcooker! Ik heb er ooit een op een fancy fair gekocht. Stond voor ¤5 maar mijn tante dingde m af naar ¤2,50 voor mijn studentenbeursje.
Nu is dat ding wel aan vervanging toe! Welke slowcookers hebben jullie en waarom ben je er wel (of minder) blij mee?
Ik zit daar ook naar te kijken. Welke heb jij? Ik zag er een die ook werkt als airfryer, dan kan ik nog meer apparatuur weg doenquote:Op zaterdag 23 oktober 2021 19:06 schreef Vanyel het volgende:
Ik had een Russel Hobbs (ging kapot) en een crockpot (werd zo heet dat ie vaak aanbrandde aan de randjes) en nu heb ik alleen nog maar een instant pot.
Dat is echt mijn lievelings, deze gebruik ik veel meer dan de slowcookers. Al was het alleen al omdat ik sinds de instapot gedroogde peulvruchten gebruik ipv uit blik. Zijn allemaal in max een half uur hogedruk klaar, zonder voorweken
Het schijnt dat een crockpot heter wordt dan een andere slowcooker. Heel jammer.quote:Op zaterdag 23 oktober 2021 19:06 schreef Vanyel het volgende:
Ik had een Russel Hobbs (ging kapot) en een crockpot (werd zo heet dat ie vaak aanbrandde aan de randjes) en nu heb ik alleen nog maar een instant pot.
Dat is echt mijn lievelings, deze gebruik ik veel meer dan de slowcookers. Al was het alleen al omdat ik sinds de instapot gedroogde peulvruchten gebruik ipv uit blik. Zijn allemaal in max een half uur hogedruk klaar, zonder voorweken
NSTANT POT 6L DUO EVO PLUS MULTICOOKERquote:Op zaterdag 23 oktober 2021 19:17 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik zit daar ook naar te kijken. Welke heb jij? Ik zag er een die ook werkt als airfryer, dan kan ik nog meer apparatuur weg doen
Ja ik ben nu aan het zesde of zevende jaar bezig. Geen krasje of stukje eruit. Hij kan in de vaatwasser maar dat doe ik niet met de keramische. Wel met alu binnenpannen.quote:Op zaterdag 23 oktober 2021 11:22 schreef tpopml het volgende:
Thanks! Klinkt alsof de Russel Hobbs wat beter past bij wat ik beoog ermee klaar te maken. Blijft die keramische binnenpan een beetje goed?
Met het oude beestje morgen in de planning: een romige runderstoof met champignons en ovengroenten erbij!
is uit veiligheid, dat stand 1=90 gr en stand 2=100 gr isquote:Op zaterdag 23 oktober 2021 19:21 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Het schijnt dat een crockpot heter wordt dan een andere slowcooker. Heel jammer.
Lekker genoeg om het recept te delen?quote:Op donderdag 21 oktober 2021 22:05 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Wij hadden vandaag cashew kip uit de slowcooker.
Ben vergeten foto’s te maken want had haast.
Maar het was wel lekker. En nog voor 2 keer in de vriezer
Ik weet niet hoe het zit met recepten uit een boek delen hier.quote:Op maandag 25 oktober 2021 10:57 schreef LastRequest het volgende:
[..]
Lekker genoeg om het recept te delen?
foto van maken?quote:Op maandag 25 oktober 2021 11:07 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Ik weet niet hoe het zit met recepten uit een boek delen hier.
Dat snap ik wel Maar of het mag.quote:
waarom zou dat niet mogen? Sjona Bakker heeft er tonnen aan verdientquote:Op maandag 25 oktober 2021 11:21 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
N
[..]
Dat snap ik wel Maar of het mag.
Ik zal hem vanavond even delen.quote:Op maandag 25 oktober 2021 11:23 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
waarom zou dat niet mogen? Sjona Bakker heeft er tonnen aan verdient
Je zou ook nog kunnen googelen of hetzelfde recept niet ook ergens online staat en dan een linkje posten. Dat voelt misschien beter dan een foto uit een boek neerzetten.quote:Op maandag 25 oktober 2021 11:21 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
N
[..]
Dat snap ik wel Maar of het mag.
Een Russel hobbs, werkt prima.quote:Op donderdag 21 oktober 2021 23:53 schreef tpopml het volgende:
Slowcooker! Ik heb er ooit een op een fancy fair gekocht. Stond voor ¤5 maar mijn tante dingde m af naar ¤2,50 voor mijn studentenbeursje.
Nu is dat ding wel aan vervanging toe! Welke slowcookers hebben jullie en waarom ben je er wel (of minder) blij mee?
naturel?quote:Op maandag 25 oktober 2021 11:34 schreef -Sigaartje het volgende:
De kippenpoten gaan er zo weer in. 6 uur.
neem er een met timer, ik heb er spijt van dat de mijne dat niet heeft.quote:Op donderdag 21 oktober 2021 23:53 schreef tpopml het volgende:
Slowcooker! Ik heb er ooit een op een fancy fair gekocht. Stond voor ¤5 maar mijn tante dingde m af naar ¤2,50 voor mijn studentenbeursje.
Nu is dat ding wel aan vervanging toe! Welke slowcookers hebben jullie en waarom ben je er wel (of minder) blij mee?
Voor mijn timerloze cooker heb ik een spotgoedkope tijdschakelaar. Werkt primaquote:Op maandag 25 oktober 2021 12:13 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
neem er een met timer, ik heb er spijt van dat de mijne dat niet heeft.
gesneden kippepoten? waar snij je die dan?quote:
Madame Jeanette is een peper. De drumsticks gaan er heel in.quote:Op maandag 25 oktober 2021 12:41 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
gesneden kippepoten? waar snij je die dan?
Die schakelt aan en uit. Een ingebouwde timer schakelt ook naar de warmhoudstand.quote:Op maandag 25 oktober 2021 12:19 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Voor mijn timerloze cooker heb ik een spotgoedkope tijdschakelaar. Werkt prima
Ik heb zelfs een taart gebakken in de slowcooker. Waarom zou je aardappels en groenten er niet bij kunnen doen? Eventueel later toegevoegd?quote:Op maandag 25 oktober 2021 14:28 schreef -Sigaartje het volgende:
Heb een eenpersoons Bartscher. Geen timer. Heb ik niet nodig, ik werk thuis. Perfect ding. Alleen jammer dat ik groente apart moet koken. Groente en aardappels kunnen niet in een slowcooker.
Maar ik vind het al heel wat dat ik geen vet/olie hoef te gebruiken of hoef te braden/bakken.
Alleen hamburgers, die gaan in de oven.
Ik heb gelezen dat de vitamines uit de groenten verdwijnen in de slowcooker en groenten eet ik ook om de "gezond feeling". Aardappels worden papperig.quote:Op maandag 25 oktober 2021 16:49 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ik heb zelfs een taart gebakken in de slowcooker. Waarom zou je aardappels en groenten er niet bij kunnen doen? Eventueel later toegevoegd?
Groente en aardappels kan uitstekend in een slowcooker.quote:Op maandag 25 oktober 2021 14:28 schreef -Sigaartje het volgende:
Heb een eenpersoons Bartscher. Geen timer. Heb ik niet nodig, ik werk thuis. Perfect ding. Alleen jammer dat ik groente apart moet koken. Groente en aardappels kunnen niet in een slowcooker.
Maar ik vind het al heel wat dat ik geen vet/olie hoef te gebruiken of hoef te braden/bakken.
Alleen hamburgers, die gaan in de oven.
Maar wat als er gezegd wordt dat vitamines verloren gaan? Dat is mijn grootste punt.quote:Op maandag 25 oktober 2021 16:55 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Groente en aardappels kan uitstekend in een slowcooker.
Wie zegt dat?quote:Op maandag 25 oktober 2021 17:05 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Maar wat als er gezegd wordt dat vitamines verloren gaan? Dat is mijn grootste punt.
Ik ben wel verschrikkelijk blij met het ding. Had ik veel en veel eerder moeten doen. Geen gedoe meer met koekepannen of met hoog electriciteitsgebruik van de oven. De oven is bij mij de grootste energieslurper. Sinds de slowcooker is mijn stroomrekening meer dan de helft gedaald.quote:Op maandag 25 oktober 2021 17:27 schreef Lucky_Strike het volgende:
Bij elke kookmethode gaan voedingsstoffen verloren. Hoeveel hangt af van de bereidingswijze en van de groente. En uiteraard ook van de nutriënten. Bij de ene methode verlies je een paar procent meer dan bij de andere. De meeste groenten doe het het best als je ze stoomt.
Persoonlijk vind ik het te ver gaan om alleen nog maar gestoomde groenten te eten vanwege de voedingsstoffen. Of geen bloemkool maar wel broccoli omdat in die laatste meer voedingsstoffen zitten. Idem voor groene paprika versus rode.
Dat is alleen belangrijk als je zo weinig groente eet dat je risico op scheurbuik enzo loopt. Bij een normaal dieet kan je best groente slowcooken, grillen, bakken, koken, rauw eten, etc.
die ga ik ook eens proberenquote:Op maandag 15 november 2021 14:35 schreef junkiesietze het volgende:
https://sophieglutenvrij.(...)s-uit-de-slowcooker/
deze gemaakt gister, was superlekker nog 2 porties over
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |