FOK!forum / Sport Algemeen / [Bodybuilding] #500 Jubileumtopic met eiwitten
ZuidGrensmaandag 9 mei 2016 @ 15:31
QdWd1.png

"Keep your purpose in mind, simply go to the gym and do your workout. Do it well and don't worry what other people are doing. Confidence will grow as you achieve." - Arnold Schwarzenegger

SPOILER: Algemeen
Als je besluit echt wat aan je lichaam te willen doen raad ik een ieder aan om het thuistrainen te vergeten. De middelen die je hebt zijn te beperkt, en zullen al snel niet genoeg zijn. Naar de sportschool dus! :P

Verwacht niet dat je na 2 maanden eruit ziet als onze grote vriend Arnold Schwarzenegger. Dit heeft allemaal veel tijd nodig, denk hierbij echt aan jaren!

Hou in het achterhoofd dat een mooi lichaam opbouwen niet alleen lukt met trainen. Voeding en rust zijn even belangrijk! Als 1 van deze 3 niet in orde is, haal je simpelweg bij lange na niet eruit wat erin zit.

Grof gezegd zijn er 2 redenen waarom mensen gaan trainen. Ze willen of gewicht verliezen, of juist massa aanzetten. Tuurlijk zijn er combinaties hiervan, maar dit is voor de meeste toch de eerste drijfveer.

Als wilt afvallen, ga je niet meteen met zware gewichten slepen. Cardio (lopen, roeien en fietsen) zal dan je eerste behoefte zijn. Dit in een rustig tempo, en minimaal een 1/2 uur. Echter is het aan te raden al redelijk ook met wat gewichten te gaan trainen. Dit omdat hoe meer spiermassa je hebt, hoe sneller je verbranding werken en hoe sneller je dus vetten kwijt raakt. Sluit echter wel je training af met een 1/2 uur (of meer) aan cardio erna.

Wil je massa aanzetten, dan gaan we niets met cardio doen, maar meteen met gewichten trainen. Korte en zware trainingen zijn het meest effectief dan.

Concentreer je altijd op één van bovenstaande redenen. Het is nutteloos om spieren aan te willen zetten en tegelijkertijd te willen afvallen. Voor het eerste is een calorieoverschot noodzakelijk, voor het tweede een calorietekort. Daarom is het verstandig in de wintermaanden flink te trainen/eten om spiermassa aan te zetten, en tegen de zomer d.m.v. cardio vet te verbranden (en zo weinig mogelijk spiermassa te verliezen).

Het is raadzaam je trainingen niet te lang te laten duren. Op het moment dat de intensiteit van je training drastisch daalt, betekent dit dat de catabole (spierafbrekende) hormonen in een overschot voorkomen ten opzichte van de anabole (spieropbouwende) hormonen. De meeste mensen zouden het bij maximaal 4-5 kwartier moeten houden; echter een goede conditie (fitness-level) verhoogt deze tijdsduur en dat is natuurlijk ook gewoon te trainen :).

Keep in mind dat er geen standaard training bestaat voor iedereen. De trainingsbehoefte verschilt per individu en daar zal men zelf door praktijkervaring achter moeten komen.

Allereerst kan je je wel gaan oriënteren op wat je min of meer nodig hebt aan de hand van je lichaamsbouw. Er bestaan 3 types lichaamsbouw:

• Ectomorph (slanke bouw, hoge verbranding) • Mesomorph (gespierde bouw, middel verbranding) • Endomorph (stevige bouw, trage verbranding)

Kijk hier om uit te zoeken wat jij precies bent en waarin je in eerste instantie aan moet denken als je begint met training. http://www.bodybuilding.com/fun/becker3.htm

Overigens behoort niemand echt tot 1 van de hoofdtypes lichaamsbouw. Iedereen is een unieke combinatie tussen bovenstaande typen.

Ook het type sportschool waar je wilt gaan trainen biedt stof tot nadenken.

Je hebt aan de ene kant die mooie moderne sportscholen, met apparaten die op luchtdruk werken en zich met jouw pasje zich instellen op het gewicht wat jij moet doen die dag. Bij deze sportschool is er vaak geen mogelijkheid tot (of is het zelfs verboden) het doen van sommige "echte" bodybuild oefeningen zoals squats, uitstappen, deadlifts ed. Ook gaan de losse gewichten vaak niet zwaarder dan 30kg. Publiek is vaak een beetje, eh, trendy als 't ware. De sfeer is hierbij vaak zoiets van "Zie mij in m'n nieuwe dure trainingsoutfit de huppelkut uithangen." :{

Aan de andere kant heb je de old school sportscholen. Veel zwaar gewicht ipv hypermodern spul. Het publiek is hier degenen die echt willen trainen en groeien. Voor een beginner kunnen een aantal grote jongens van 120kg die zwaar aan 't trainen zijn imponerend overkomen, maar als je verder kijkt dan je neus lang is merk je dat de sfeer stukken gemoedelijker en behulpzamer is dan die "moderne" sportscholen.

En hier zijn dus ook weer tussenvormen in. :)
SPOILER: Trainingsmethoden
Wat krachtsport aangaat zijn er eigenlijk 2 theorieën over training, of beter gezegd; de supercompensatie:

Single factor theory: fatigue (belasting) over 1 workout Dual factor theory: fatigue over meerdere workouts

In het eerste geval heb je dus een training, waarin een spier belast wordt, waarna hij herstelt en er supercompensatie optreedt. Op dat moment doe je een nieuwe training. Bij dual factor draait het om fatigue over meerdere trainingen. Je werkt progressief in elke training zodat je je lichaam steeds zwaarder belast (loading). Op het randje van overtraining doe je een deload week (lager volume).

In het bodybuilding is single factor training overweldigend in de meerderheid. Men traint elke spiergroep 1x per week en bouwt zo meer spiermassa op. In de overige krachtsporten (sprinten, gewichtheffen etc) volgt men voornamelijk het dual factor principe.

Elk van beide heeft voor- en nadelen. Het is dus aan jezelf om te bepalen op wat voor manier je traint. Het is niet zo dat je van single factor training alleen gespierd wordt en van dual factor alleen sterk; er zijn genoeg bodybuilders die sterker zijn dan de gemiddelde powerlifter en omgekeerd zijn er genoeg powerlifters die gespierder zijn dan de gemiddelde bodybuilder. Kortgezegd kan je je training zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt :).

Meer informatie over (met name) dual factor training en/of vragen zijn altijd welkom, google ook eens op "dual factor training" of "fitness fatigue model".
SPOILER: Oefeningen
"Help! Er zijn 1001 verschillende oefeningen te doen in de sportschool, waar moet ik in hemelsnaam beginnen?!"

Sportscholen hebben hiervoor vaak speciale beginnersschema's waarin je elke training je hele lichaam traint. Dit is op zich een redelijke manier om met training in contact te komen, maar ikzelf (LedZep) ben niet zo'n fan van deze methoden omdat ze veel spiergroepen isoleren in plaats van de grote compoundoefeningen (die je de meeste massa opleveren).

Als je al wat langer traint ben je zelf in staat om een geheel eigen schema op te stellen wat aansluit bij jouw behoefte.

Vergeet niet je gehele lichaam te trainen. Dus ook benen en rug. Hieronder gemakshalve een quote van mij uit een ander topic:

[..]

Een goed trainingsschema bestaat voor een groot gedeelte uit de grote compound oefeningen zoals squats, deadlifts, bench press, overhead presses, bent over rows etc. De rest van je trainingsschema kan je opvullen met andere (zoals isolatie) oefeningen.
SPOILER: Sets & Reps
De instructeur op de sportschool zegt dat ik 20 herhaingen moet doen. Of dat klopt hangt van je doel af, maar waarschijnlijk heb je er niks aan.

Deze artikelen gaan in op het aantal sets en herhalingen:

Ironmagazine

How many sets and reps per exercise


SPOILER: Voeding
Alles staat of valt met voeding. Of je nu wilt afvallen of massa wilt winnen, voeding is de sleutel tot succes.

De volgende voedingsstoffen kan je grofweg onderscheiden:

• (Complexe) Koolhydraten. Dit is de energiebron van je lichaam. Koolhydraten leveren in eerste instantie de energie voor je spiercellen om de training te kunnen doorstaan. Deze haal je onder andere uit Brinta, havermout, (zilvervlies)rijst, (volkoren)pasta etc. • Eiwitten. Eiwitten bestaan uit aminozuren, dit zijn de bouwstenen van je lichaam. Eiwitten haal je ondermeer uit vis, wit vlees (kip, kalkoen), kwark, eieren (duh) etc. • Vetten. Vetten zijn één van de belangrijkste bouwstoffen van het lichaam. Zowel verzadigde als onverzadigde vetten kan je zonder problemen (veel) consumeren. Transvetzuren kan je maar beter wel zo veel mogelijk mijden, deze zijn zeer slecht voor je hart- en bloedvaten en je algemene gestel. Je vindt ze onder andere in koekjes, taart e.d.

Let vooral op je eiwitinname! Om spiermassa te winnen moet je dus meer eiwitten naar binnen werken dan dat je lichaam nodig heeft. Het evenwichtspunt tussen te weinig eiwitten waarbij je lichaam zich in de catabole fase (spierafbrekend), of genoeg eiwitten waarbij je lichaam zich in de anabole fase (spieropbouwend) bevind is je 'proteine turn over point' genaamd.

Zorg er dus voor deze weegschaal naar de goede kant doorslaat! Minimaal 2 gram eiwitten per kg lichaamsgewicht per dag is een mooie basic regel.

Als je wilt aankomen dien je hoog in je voedingsstoffen te zitten. Daarvoor geldt gemiddeld genomen een minimum van 500 kcal boven je dagelijkse behoefte. Ectomorphe mensen kunnen echter maar beter een stuk meer eten - mits clean food kan je dit zelfs uitbouwen tot 2000-2500kcal boven je behoefte (mits een goed trainingsschema en een fucked up metabolisme :P).

Wil je afvallen, ga je grofweg gezegd koolhydraten voor eiwitten en vetten vervangen (minder kcals) om zodoende zo'n 500kcals onder je dagelijks verbruik te komen. Maar dan wel met veel eiwitten om spiermassaverlies tegen te gaan.

De verhouding koolhydraten/eiwitten/vetten 'regel' is als je wilt aankomen 50/30/20 en 33/33/33 als je wilt afvallen.

Direct na het trainen is het aan te raden om een zgn 'post workout shake' tot je te nemen. Je lichaam is op dat moment in catabole fase, en schreeuwt als het ware om voeding. Je lichaam op dat moment van snelle energie (dextrose) en snelle eiwitten zoals whey voorzien is bijna een must.

Deze shake maak je gemakshalve thuis al klaar, en werk je in de kleedkamer naar binnen. Hoe de samenstelling er precies uit dient te zien verschilt per individu, maar laat er zeker 30gram dextrose en 50gram eiwitten in voorkomen op zo'n 1/2 liter water/melk. Whey eiwitten zijn snel opneembaar en worden het meest gebruikt hiervoor. Eventueel kan je caseïne (traag opneembaar) ook nog toevoegen.
SPOILER: Rust
Rust is de tweede sleutel tot succes. Je spieren groeien na een prikkel (de training) wanneer er ná die prikkel een rustperiode wordt ingelast. Over de lengte van die rust wordt veel geroepen, maar dit is voor ieder persoon verschillend én hangt af van de intensiteit (% van je 1 Rep Max op een lift), het volume (totaal gewicht) van je trainingen én de vraag of je tot failure traint.

Wanneer je elke set doorgaat tot je het gewicht niet meer omhoog krijgt (concentric failure) krijgen zowel de spieren als je CZS (centraal zenuwstelsel) een grote opdonder. Voor de laatste heeft dan zeker 6 dagen nodig om volledig te herstellen.

Wanneer je daarentegen altijd 1 à 2 reps onder failure blijft en het volume van je trainingen beperkt houdt, kan je een spier veel vaker belasten. Dit zelfs tot 4-6 keer per week (en in extreme gevallen nog vaker, zoals bv. olympisch gewichtheffers doen)

Het hangt dus volledig van je eigen trainingsmethode af hoelang je recupereert, en je zult ook zelf moeten uitvinden wat voor jou de beste manier is.
SPOILER: Supplementatie
Buiten voeding gebruiken mensen die al een tijdje trainen supplementatie als aanvulling op hun voeding. Dit kan variëren van eiwitten in de vorm van aminozuren, wat creatine voor het uithoudingsvermogen tot een GABA wat voor een diepe nachtrust een hogere testosteron spiegel zorgt.

Supplementen zijn overal te koop en niet illegaal. Voor sommige is het aan te raden deze niet langer dan 8 weken achterelkaar te gebruiken om gewenning te voorkomen, andere supplementen kunnen gewoon het hele jaar door worden gebruikt.

Tegen de tijd dat je een jaartje serieus traint heb je in principe zelf al redelijk wat kennis vergaart over dit onderwerp zodat je zelf wel in staat bent een keuze te maken wat je wilt gaan proberen. Combinaties van supplementen zijn altijd aan te raden. De nieuwste generatie supplementen is trouwens al vaak een combinatie van het een en ander. Creatine met amino's en een revolutionaire nieuwe transportmethode schreeuwen je vanaf de stellingen toe. Trial and error geldt hiervoor. Wat voor de 1 lekker aanslaat, zal voor de ander geen resultaten brengen.

Verwacht er dus geen wonderen van, je gaat vaak wel een stuk vooruit, maar je wordt niet in 1x super gespierd ofzo. :)

Persoonlijk vind ik eiwitsupplementatie meer onder het kopje voeding vallen, dan supplementatie, maar dat is mijn (Mr.J) persoonlijke mening.
SPOILER: Steroïden
Als iemand wilt gaan gebruiken doe dan de moeite jezelf goed in te lezen in de materie, het kunnen medicijnen zijn die je overgedoseerd gaat gebruiken ten behoeve van je gestelde doeleiden.

Hier op FOK is uiteraard ruimte tot educatie op dit punt, ik raad iedereen dan ook aan in deze subsectie goed de sticky topics door te lezen. http://forum.dutchbodybuilding.com/f10/

Waarom is er ruimte hiervoor? Omdat er ook een XTC topic, een Coke topic, een softdrugs topic waarin gebruik en tips worden besproken. F0k zou F0k niet zijn als we daar dan geen ruimte in bieden.
Educate yourself before you medicate yourself!

Een goed boek voor de juiste educatie: http://williamllewellyn.com/books/

SPOILER: Vitamines en mineralen
"Een uitgebalanceerde en evenwichtige voeding behoeft geen verdere extra ondersteuning" is vaak te horen uit de monden van mensen die een bodybuilder een handje vol pillen ziet wegwerken bij een maaltijd. Helaas vergeten deze mensen dat een lichaam van een bodybuilder totaal andere behoeftes heeft dan die van een niet bodybuilder/sporter.

Vitamines in grote hoeveelheden zoals Vitamine B en Vitamine C zijn nodig en niet schadelijk in hoge (lees: hoog, niet extreem hoog ;) ) hoeveelheden (ze zijn nl. in water oplosbaar, in tegenstelling tot Vitamine A en Vitamine D. Met vitamine A is overdosering snel mogelijk en gevaarlijk; Voor vitamine D zijn er steeds meer aanwijzingen dat suppletie (bij voorkeur in D3 vorm) de kans op allerlei ziekten en aandoeningen verkleint). Mineralen zoals magnesium en zink zijn ook bijna onmisbaar voor velen. ZMA is hiervoor een veelgebruikt supplement.

Zeer uitgebreide info hierover: http://www.bodybuilding.com/fun/catvit1.htm http://www.bodybuilding.com/fun/catvit2.htm



[spoiler=Handige en informatieve linkjes] Geen idee wat er allemaal precies voor info te vinden is, maar met wat zoekwerk kan je er denk ik wel wat relevante info vinden. :P http://bodybuilding.pagina.nl

Officiële site van de internationale bodybuild federatie. Niet zoveel spannends te vinden op wat foto sessies na. http://www.ifbb.com

Zeer groot en uitgebreid informatief forum: http://www.bodybuilding.com/forum

Groot en informatief Nederlandstalig forum. De meeste 'stamgasten' uit dit topic zijn daar ook te vinden. De supermoderators zijn heel toffe gasten! :7 http://forum.dutchbodybuilding.com

Deze mag niet ontbreken in dit rijtje. :) http://www.getbig.com

Specifieke voeding FAQ: http://bodybuilding.about.com/library/weekly/aa020403a.htm

Nog een voeding pagina: http://www.getbig.com/articles/bottom.htm

Site met oefeningen in animated .gif: http://exrx.net/Exercise.html

Uitleg type spiervezels: http://fitnessnet.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=8532

Vitamines en mineralen info: http://forum.dutchbodybuilding.com/showthread.php?t=4010

Site waar artikelen door diverse mensen worden gepubliceerd: http://www.t-nation.com
SPOILER: FAQ
- Ik wil beginnen: hoe vind ik een goede sportschool? Let erop dat er een squat rack (niet alleen een Smith Machine), dumbbells tot minimaal 30kg (gevordenen hebben meer nodig) en losse barbells aanwezig zijn.

- Jullie zeggen dat ik ook moet squatten, bankdrukken en deadliften, maar bij mij op de sportschool kan/mag dat niet. Zeg je abonnement op en zoek een andere sportschool.

- Ik wil graag sneller sterker en breder worden: wat moet ik doen? Allereerst: leest de OP goed en helemaal door. Verder: post je eet- en trainingsschema, dan kunnen de ervaren mensen hier je persoonlijk advies geven.
SPOILER: Ter afsluiting nog een aantal foto's van de top 3 van de Mr. Olympia 2014
1. Phil Heath [ afbeelding ]

2. Kai Greene [ afbeelding ]

3. Shawn Rhoden [ afbeelding ]

En 2 van (volgens kenners ;) ) de beste bodybuilder aller tijden; Arnold Schwarzenegger.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

SPOILER: Versiebeheer
* Deze openingspost is ooit gestart door Mr.J op GoT. Na 2 jaar in deze vorm te zijn gebruikt heeft LedZep deze uitgebreid en waar nodig verbeterd. :), na nog eens 2 jaar heeft CarbonC een kleine revisie/uitbreiding/update doorgevoerd. In 2011 heeft Yuri_Boyka de OP onderverdeeld in spoilers.

08-10-2013: Headerfoto gecorrigeerd.Foto's Top 3 Mr. Olympia 2012 vervangen door die van 2013, funfoto onder de 2 Swarzenegger foto's verwijderd, spoiler voor versiebeheer toegevoegd (CarbonC / no1uknow)

13-12-2014: Foto's Top 3 Mr. Olympia 2013 vervangen door die van 2014 ((Eleiko).
SPOILER: Doelstellingen van de leden voor 31-12-2014
Verbosity
SQ: 180
DL: 230
BP: 115

Yuri_Boyka
SQ: 180
DL: 220
BP: 120

Nic1
SQ: 170
DL: 210
BP: 110

Stoeltafel
SQ: 125
DL: 140
BP: n.b.

Xa1pt
SQ: 120
DL: 150
BP: 90

star_gazer
SQ: 140
DL: 180
BP: 120

DannyDeko
SQ: 120
DL: 140
BP: 80

Snakey
SQ 120
DL 180
BP 140
OHP 90

dreamerbulk
SQ: 240
DL: 300
BP: 160

Ethanolic
SQ 5*140
DL 5*150
BP 5*95

Push
SQ: 130
DL: 170
BP: 100

Yamcha
SQ: 160
DL: 200
BP: 110

Cataclyst
SQ:150
DL:180
BP:120

Beach
Sq 140
Dl 160
ohp 60
geen bench

Opblaaspop077
150Kg deadlift
75Kg benchpress
55Kg overhead strict

Varkensbiefstuk
SQ: 140 (5rm)
DL: 170 (1rm)
BP: 90 (1rm)

no1uknow
SQ: 140
DL: 180
BP: 100

Drinky
SQ: 130
BP: 95
DL: 200

Sapstengel
SQ 160
DL 200
BP 115

Mr.J
SQ 85
DL70
BP 90

Stinkie
SQ 140
DL 165
BP 100

ZetaOS
SQ 210
DL 190
BP 155
SPOILER: FOK! Powerlifting Goals 31-12-2015
Gekoeldnetzolekker

Squat : 275
Deadlift : 325
Bench : 180
OHP : 130

Phaelanx_NL

Squat : 150
Deadlift : 180
Bench : 120

Lightweight

Squat : 150
Deadlift : 190
Bench : 110

BredeBroeder

Squat : 130
Deadlift : 170
Bench : 90

star_gazer

Squat : 140
Deadlift : 190
Bench : 120

Yuri_Boyka

Squat : 220
Deadlift : 250
Bench : 130

stinkie

Squat : 175
Deadlift : 200
Bench : 100

MagnumPI

Squat : 140
Deadlift : 160
Bench : 100

Snakey

Squat : asstrongaspossible
Deadlift : 200
Bench : 140
OHP : 100

Verbosity

Squat : 190
Deadlift : 240
Bench : 130


Snorrenbaard

SQ 180
DL 200
BP 120
Voor mensen die in de 2015 doelstellingen willen worden toegevoegd kunnen tot 30 maart Snakey DM-en
Faeroermaandag 9 mei 2016 @ 15:34
Vanavond beginnen met 531, 50% BBB en afhankelijk van hoe het gaat een paar first-set-last of joker setjes. :7
Xa1ptmaandag 9 mei 2016 @ 15:36
Zou havermout er juist in laten en de 2 shakes die je niet na je training wegdrinkt er uit halen.
Verbositymaandag 9 mei 2016 @ 15:37
quote:
0s.gif Op maandag 9 mei 2016 14:44 schreef ComedyShortsGamer het volgende:
Heb dit even heel snel in elkaar geflanst:
SPOILER
Dit eet ik dan ongeveer op een workout dag. Aantal kcal zal iets hoger uitvallen door het avondeten maar dit is echt moeilijk te meten en daarom even buiten beschouwing.

Qua eiwit zit het wel goed lijkt me, ik zit ver boven de 2,2 x lichaamsgewicht (ik weeg +/- 75kg, 180cm, 19 y/o).
Alleen kcal lijkt me niet genoeg toch, een man moet ongeveer 2500 kcal per dag binnenkrijgen, als je wil afvallen wat minder, wil je aankomen wat meer. Ik zit dus op rond de 2200. Ik vind mijn lichaamsgewicht echter wel goed zo dus ik wil niet af/aankomen en eigenlijk rond de 75 blijven.

Wat zeggen jullie hiervan? Eet ik te weinig (zo ja, suggesties)? Besteed ik té veel aandacht aan voeding? Of is het wel goed zo? Denk van niet eigenlijk.
Op dit moment zit je onnodig hoog in eiwitten zoals al is aangegeven. Een totaal van 235 gram eiwit is al boven de 3 gram per lichaamsgewicht zonder uberhaupt het avond eten mee te rekenen. Is dit je volledige etenschema of zijn er nog meer tussendoortjes of fruit wat je eet. Scheelt alweer een paar 100 kcals als je die overslaat. Daarnaast is de 2500 kcals per dag berekend voor de gemiddelde man die dus niet actief sport. Of dit voor jou genoeg is of een te kort ligt aan verscheidende factoren.

Daarnaast is de 2,2 gram eiwitten per kg lichaamsgewicht afgeleid van het imperial system. Eigenlijk is 1,8 gram al afdoende. Tevens zijn dit alleen de eiwitbronnen uit je dieet op de havermout en brood na. Het is dus niet mogelijk om een goed advies mee te geven behalve dat je gerust wat kunt matigen met eiwitrijke producten. Je kan zelfs een bak kwark minder eten en 2 shakes droppen om nog steeds boven de 2,2gram eiwitten per kg lichaamsgewicht te zitten.
Snorrenbaardmaandag 9 mei 2016 @ 17:47
PSV is kampioen, en heel de gym is leeg _O_
ComedyShortsGamermaandag 9 mei 2016 @ 18:37
quote:
0s.gif Op maandag 9 mei 2016 15:37 schreef Verbosity het volgende:

[..]

Op dit moment zit je onnodig hoog in eiwitten zoals al is aangegeven. Een totaal van 235 gram eiwit is al boven de 3 gram per lichaamsgewicht zonder uberhaupt het avond eten mee te rekenen. Is dit je volledige etenschema of zijn er nog meer tussendoortjes of fruit wat je eet. Scheelt alweer een paar 100 kcals als je die overslaat. Daarnaast is de 2500 kcals per dag berekend voor de gemiddelde man die dus niet actief sport. Of dit voor jou genoeg is of een te kort ligt aan verscheidende factoren.

Daarnaast is de 2,2 gram eiwitten per kg lichaamsgewicht afgeleid van het imperial system. Eigenlijk is 1,8 gram al afdoende. Tevens zijn dit alleen de eiwitbronnen uit je dieet op de havermout en brood na. Het is dus niet mogelijk om een goed advies mee te geven behalve dat je gerust wat kunt matigen met eiwitrijke producten. Je kan zelfs een bak kwark minder eten en 2 shakes droppen om nog steeds boven de 2,2gram eiwitten per kg lichaamsgewicht te zitten.
Jup ik ga de 2 bakken kwark vanaf nu droppen, dat eet ik eigenlijk te veel (zonder die bakken zit ik op 150-160gram eiwit, opzich genoeg)
In die plaats ga ik proberen wat meer tussendoortjes te nemen met (relatief) weinig eiwit om zo wat meer koolhydraten/kcal binnen te krijgen.Ook vetten zijn belangrijk. Moet alleen nog kijken wat precies, want alleen 1 fruitstuk is niet genoeg. Tijdens het avondeten krijg ik genoeg groente binnen (vooral wortel, aardappels en salade ernaast) maar fruit eet ik eigenlijk zelden.
Ik wist niet dat 1 banaan 157 kcal bevat en 34 koolh (dat staat hier: https://www.fit.nl/wp-con(...)chema-bulken-man.pdf ) denk dat ik vanaf nu elke dag 2 bananen ga eten als tussendoortje.

Houden jullie eigenlijk ook een soort eetschema bij of niet?

[ Bericht 2% gewijzigd door ComedyShortsGamer op 09-05-2016 19:24:51 ]
relativitymaandag 9 mei 2016 @ 18:59
quote:
0s.gif Op maandag 9 mei 2016 18:37 schreef ComedyShortsGamer het volgende:

[..]

Houden jullie eigenlijk ook een soort eetschema bij of niet?
Veel te veel werk joh, maar het is wel handig als leidraad. Maar ik jaag er elke dag ook exorbitante hoeveelheden aan kcal (4000+) naar binnen als ectomorph en eet om de 2 a 3 uur.
Ser_Ciappellettomaandag 9 mei 2016 @ 19:12
Vandaag voor het eerst in tijden weer eens oly lifts gedaan. 8x2 snatch en 8x1 clean and jerk. Nu heb ik het gevoel dat alle spieren in mijn lichaam verrekt zijn. :')
ComedyShortsGamermaandag 9 mei 2016 @ 19:13
quote:
1s.gif Op maandag 9 mei 2016 18:59 schreef relativity het volgende:

[..]

Veel te veel werk joh, maar het is wel handig als leidraad. Maar ik jaag er elke dag ook exorbitante hoeveelheden aan kcal (4000+) naar binnen als ectomorph en eet om de 2 a 3 uur.
Wat eet je zoal? Wat voor producten?
Drinkymaandag 9 mei 2016 @ 19:14
quote:
0s.gif Op maandag 9 mei 2016 19:12 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Vandaag voor het eerst in tijden weer eens oly lifts gedaan. 8x2 snatch en 8x1 clean and jerk. Nu heb ik het gevoel dat alle spieren in mijn lichaam verrekt zijn. :')
Waarom zoveel reps? 3~5 reps met redelijk gewicht en ik ben helemaal buiten adem en sta te trillen.
Ser_Ciappellettomaandag 9 mei 2016 @ 19:16
quote:
0s.gif Op maandag 9 mei 2016 19:14 schreef Drinky het volgende:

[..]

Waarom zoveel reps? 3~5 reps met redelijk gewicht en ik ben helemaal buiten adem en sta te trillen.
8x2 = acht sets, 2 reps. 8x1 = acht singles.

8 reps per set zou ik ook niet moeten proberen, dan is mijn form naar de klote en mijn lichaam binnen de kortste keren ook.
relativitymaandag 9 mei 2016 @ 20:07
quote:
0s.gif Op maandag 9 mei 2016 19:13 schreef ComedyShortsGamer het volgende:

[..]

Wat eet je zoal? Wat voor producten?
Avocado, zalm, kabeljauw, tonijn, zoete aardappelen, zilvervliesrijst, Griekse yoghurt, honing, havermout, varkenshaas, zaden, olijfolie, pindakaas, bananen, appels, bonen, etc.

Eet meestal twee keer per dag warm. Maak altijd drie porties. Twee om in te vriezen en in voor 's middags. Maak ook weekmenu's lol zodat ik blijf afwisselen.
relativitymaandag 9 mei 2016 @ 20:11
quote:
0s.gif Op maandag 9 mei 2016 19:16 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

8x2 = acht sets, 2 reps. 8x1 = acht singles.

8 reps per set zou ik ook niet moeten proberen, dan is mijn form naar de klote en mijn lichaam binnen de kortste keren ook.
Ik merk dat ik nu met bepaalde oefeningen met 5 reps behoorlijk afgemat raak. Doe meestal 5x5 en dan opbouwen. Maar op een gegeven moment is bv bij dumbell press x 40kg de triceps leeg. Is het dan aan te raden minder herhalingen te doen?
ComedyShortsGamermaandag 9 mei 2016 @ 20:22
quote:
1s.gif Op maandag 9 mei 2016 20:07 schreef relativity het volgende:

[..]

Avocado, zalm, kabeljauw, tonijn, zoete aardappelen, zilvervliesrijst, Griekse yoghurt, honing, havermout, varkenshaas, zaden, olijfolie, pindakaas, bananen, appels, bonen, etc.

Eet meestal twee keer per dag warm. Maak altijd drie porties. Twee om in te vriezen en in voor 's middags. Maak ook weekmenu's lol zodat ik blijf afwisselen.
Olijfolie is wel een goede, hoe (in welke combinatie producten) neem jij het binnen?
Ser_Ciappellettomaandag 9 mei 2016 @ 20:40
quote:
1s.gif Op maandag 9 mei 2016 20:11 schreef relativity het volgende:

[..]

Ik merk dat ik nu met bepaalde oefeningen met 5 reps behoorlijk afgemat raak. Doe meestal 5x5 en dan opbouwen. Maar op een gegeven moment is bv bij dumbell press x 40kg de triceps leeg. Is het dan aan te raden minder herhalingen te doen?
Ligt eraan wat je doelen zijn.
Drinkymaandag 9 mei 2016 @ 20:43
quote:
0s.gif Op maandag 9 mei 2016 19:16 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

8x2 = acht sets, 2 reps. 8x1 = acht singles.

8 reps per set zou ik ook niet moeten proberen, dan is mijn form naar de klote en mijn lichaam binnen de kortste keren ook.
Dat is een stuk logischer idd :')
relativitymaandag 9 mei 2016 @ 21:27
quote:
0s.gif Op maandag 9 mei 2016 20:22 schreef ComedyShortsGamer het volgende:

[..]

Olijfolie is wel een goede, hoe (in welke combinatie producten) neem jij het binnen?
Ik maak 's ochtends een shake met havermout, banaan, avocado, olijfolie, soja melk, creatine :p
quote:
0s.gif Op maandag 9 mei 2016 20:40 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Ligt eraan wat je doelen zijn.
Zowel kracht als massa. Ik probeer nu intensief, kort en vaak te trainen. 5x5 met piramide schema.

Merk dat ik als echo wel wat meer rust tussen setjes nodig heb, maar ben al behoorlijk wat gewicht aangekomen. Moet om de zoveel tijd nieuwe kleren kopen lol.

[ Bericht 19% gewijzigd door relativity op 09-05-2016 21:40:24 ]
Snorrenbaardmaandag 9 mei 2016 @ 21:29
Jeff Seid 1ste geworden bij zn contest na 10 maanden inactief te zijn op social media :D, wel nice dat de jury ook echt beoordeelde op de categorie i.p.v. op grootte.
onlogischmaandag 9 mei 2016 @ 22:05
Vraagje;

Ik ben nu zo'n 13 weken fanatiek bezig met fitness. Ik ga 4 keer per week en heb een afgemeten voedingsschema voor mezelf ontwikkeld.
Ik loop nu alleen tegen een blessure aan. Ik probeer de spier te zoeken, maar ik heb een beetje jullie hulp nodig :')

Het is de spier die van mijn borst naar mijn arm loopt, recht boven mijn linker oksel.

• Hoe heet deze spier?

• Is dit een bekende spier die blessures veroorzaakt?

• Is er, op rust na, nog iets anders tegen te doen? En hoe lang moet ik rust houden? Of is lichter trainen aan te raden?

Vragen vragen vragen. Ik baal er van ;(
onlogischmaandag 9 mei 2016 @ 22:06
De pijn is geen scherpe pijn, meer een doffe pijn die ook niet heel ernstig is, maar ernstig genoeg om niet goed te kunnen trainen. Het voelt alsof de spier "knakt".
#ANONIEMmaandag 9 mei 2016 @ 22:18
quote:
14s.gif Op maandag 9 mei 2016 22:05 schreef onlogisch het volgende:
Vraagje;

Ik ben nu zo'n 13 weken fanatiek bezig met fitness. Ik ga 4 keer per week en heb een afgemeten voedingsschema voor mezelf ontwikkeld.
Ik loop nu alleen tegen een blessure aan. Ik probeer de spier te zoeken, maar ik heb een beetje jullie hulp nodig :')

Het is de spier die van mijn borst naar mijn arm loopt, recht boven mijn linker oksel.

• Hoe heet deze spier?

• Is dit een bekende spier die blessures veroorzaakt?

• Is er, op rust na, nog iets anders tegen te doen? En hoe lang moet ik rust houden? Of is lichter trainen aan te raden?

Vragen vragen vragen. Ik baal er van ;(
www.ganaardefysio.nl
cofoxmaandag 9 mei 2016 @ 22:59
Ik heb vandaag vitamine D3 besteld bij B&F ik ben benieuwd als ik de recensies mag geloven ga ik dikke gains pakken de komende maand. Ik ben wel een beetje bang voor de bijwerkingen maar we gaan zien!
1299maandag 9 mei 2016 @ 23:21
quote:
14s.gif Op maandag 9 mei 2016 22:59 schreef cofox het volgende:
Ik heb vandaag vitamine D3 besteld bij B&F ik ben benieuwd als ik de recensies mag geloven ga ik dikke gains pakken de komende maand. Ik ben wel een beetje bang voor de bijwerkingen maar we gaan zien!
Kijk uit voor eventuele overdosering (al is dat niet zo eenvoudig)

[ Bericht 0% gewijzigd door 1299 op 10-05-2016 10:18:12 ]
bombmannlmaandag 9 mei 2016 @ 23:22
quote:
14s.gif Op maandag 9 mei 2016 22:05 schreef onlogisch het volgende:
Vraagje;

Ik ben nu zo'n 13 weken fanatiek bezig met fitness. Ik ga 4 keer per week en heb een afgemeten voedingsschema voor mezelf ontwikkeld.
Ik loop nu alleen tegen een blessure aan. Ik probeer de spier te zoeken, maar ik heb een beetje jullie hulp nodig :')

Het is de spier die van mijn borst naar mijn arm loopt, recht boven mijn linker oksel.

• Hoe heet deze spier?

• Is dit een bekende spier die blessures veroorzaakt?

• Is er, op rust na, nog iets anders tegen te doen? En hoe lang moet ik rust houden? Of is lichter trainen aan te raden?

Vragen vragen vragen. Ik baal er van ;(
Klinkt als de aanhechting van de borstspieren, vervelende blessure.
Een goede warming-up en cooling down (stretchen) kan helpen. Kijk zeker of je vorm bij de verschillende oefeningen correct is. Zou iig rustiger aan doen en eventueel als de pijn aanhoud even langs de fysio.
Maar die zal niets anders zeggen dan rust nemen ;) .
bombmannlmaandag 9 mei 2016 @ 23:24
quote:
14s.gif Op maandag 9 mei 2016 22:59 schreef cofox het volgende:
Ik heb vandaag vitamine D3 besteld bij B&F ik ben benieuwd als ik de recensies mag geloven ga ik dikke gains pakken de komende maand. Ik ben wel een beetje bang voor de bijwerkingen maar we gaan zien!
Lekker die troep van b&f blijven kopen :{

Myprotein O+
cofoxmaandag 9 mei 2016 @ 23:31
quote:
1s.gif Op maandag 9 mei 2016 23:24 schreef bombmannl het volgende:

[..]

Lekker die troep van b&f blijven kopen :{

Myprotein O+
Koop gewoon mijn supplementen bij B&F zo lang je maar weg blijft van de eigen huismerk zit je goed, goedkoper krijg je nergens!

Myprotein rommelt op grote schaal met hun producten :r
bombmannlmaandag 9 mei 2016 @ 23:47
quote:
13s.gif Op maandag 9 mei 2016 23:31 schreef cofox het volgende:

[..]

Koop gewoon mijn supplementen bij B&F zo lang je maar weg blijft van de eigen huismerk zit je goed, goedkoper krijg je nergens!

Myprotein rommelt op grote schaal met hun producten :r
Bron?


http://nl.myprotein.com/about-us/quality.list
Verbositydinsdag 10 mei 2016 @ 00:37
quote:
14s.gif Op maandag 9 mei 2016 22:05 schreef onlogisch het volgende:
Vraagje;

Ik ben nu zo'n 13 weken fanatiek bezig met fitness. Ik ga 4 keer per week en heb een afgemeten voedingsschema voor mezelf ontwikkeld.
Ik loop nu alleen tegen een blessure aan. Ik probeer de spier te zoeken, maar ik heb een beetje jullie hulp nodig :')

Het is de spier die van mijn borst naar mijn arm loopt, recht boven mijn linker oksel.

• Hoe heet deze spier?

• Is dit een bekende spier die blessures veroorzaakt?

• Is er, op rust na, nog iets anders tegen te doen? En hoe lang moet ik rust houden? Of is lichter trainen aan te raden?

Vragen vragen vragen. Ik baal er van ;(
Als je verzekerd bent zou ik sowieso de fysio eens proberen. Kan namelijk de pectoralis major of minor (borst) spier zijn of de coracobrachialis. En bij de pectoralis heb je nog verschil tussen de 3 delen. Anders gewoon even de borst/schouders even de komende 2 weken ontlasten en daarna de training weer rustig oppakken. Kan je nu beter doen dan dat je blijft door trainen om vervolgens rond te lopen met een langdurige blessure.
star_gazerdinsdag 10 mei 2016 @ 01:36
Schema feedback time! Met 3x6-10 bedoel ik, dat ik een gewicht op 3x6 pak en zodra ik 3x10 haal op dat gewicht, gaat het gewicht omhoog en de reps terug naar 6.

quote:
Maandag: rug en biceps

Deadlift: 1x5, 1x3, 1RM (wisselt per week)
Biceps curl: 3x6-10
Lat pull down: 3x6-10
Face pull: 3x12
Hammer curl: 3x6-10
Cable curl: 3x8-12

Woensdag: benen en schouders

Squat: 3x8,3x5,3x3 (wisselt per week*)
OHP: 3x8,3x5,3x3 (wisselt per week)
Good morning: 3x8
Shoulder lateral raise: 3x6-10
Rotator cuff (external rotation, cable): 3x12 licht
Leg press: 3x6-10

Vrijdag:borst en triceps

Bench: 3x8,3x5,3x3,1RM (wisselt per week)
DB floor press narrow grip: 3x6-10
Incline bench: 3x8-12
Triceps push down: 3x8-12
Cable flyes: 3x6-10
Iso lateral row machine: 3x6-10 (heb een rhomboid postuur probleem dus train rhomboids een keertje extra)

Zondag: cardio 30 min

* Squat is al een paar jaar mijn zwakke plek Ik pak hem liever niet op 1RM, omdat ik niet comfortabel ben met mijn form

Deuce92dinsdag 10 mei 2016 @ 02:31
quote:
7s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 01:36 schreef star_gazer het volgende:
Schema feedback time! Met 3x6-10 bedoel ik, dat ik een gewicht op 3x6 pak en zodra ik 3x10 haal op dat gewicht, gaat het gewicht omhoog en de reps terug naar 6.

[..]

Bedoel je met "wisselt per week" dat je de ene week 3x8 doet, de week erna 3x5, etc?

Ik vind zelf drie curl oefeningen nogal overkill, en aangezien je maar één isolatie oefening voor de triceps hebt ook een beetje uit verhouding. Een daarvan zou ik omruilen voor een row oefening, die ik voor de rest nergens zie staan op die dag.

Vier borstoefeningen lijkt mij ook een beetje uit verhouding. In je rug zitten veel spiergroepen die je met verschillende oefeningen moet trainen dus daar begrijp ik het wel, maar de borstspieren zijn vrij simpel en zouden aan twee oefeningen toch wel genoeg moeten hebben, lijkt mij.

Die twee punten op zich zijn geen probleem (3 biceps- en 4 borstoefeningen, er zijn genoeg mensen die met zulke intensiteit trainen), maar ik vind ze wel redelijk uit verhouding met de rest (3 biceps/1 triceps, 4 borst/2 rug (geen rows op rug/biceps dag, en face pull zou ik eerder een schouderoefening noemen)). Ik weet uiteraard niet wat je doel is, en als je het gevoel hebt dat je borst en biceps achterlopen op de rest is het natuurlijk een ander verhaal. ;)
star_gazerdinsdag 10 mei 2016 @ 03:02
Al met al goeie feedback, thanks

quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 02:31 schreef Deuce92 het volgende:

[..]

Bedoel je met "wisselt per week" dat je de ene week 3x8 doet, de week erna 3x5, etc?
Ja. Wil de core lifts op zowel kracht als massa pakken. uiteraard gaat het gewicht omhoog als de reps omlaag gaan. Bijv. bench huidige stats: 3x8x85, volgende week 3x5x92.5, volgende week 3x3x100, volgende week 1x110. Daarna herhalen met 2.5kg erbij.

quote:
Ik vind zelf drie curl oefeningen nogal overkill, en aangezien je maar één isolatie oefening voor de triceps hebt ook een beetje uit verhouding. Een daarvan zou ik omruilen voor een row oefening, die ik voor de rest nergens zie staan op die dag.
Wellicht die cable curl vervangen voor een seated row?

quote:
Vier borstoefeningen lijkt mij ook een beetje uit verhouding. In je rug zitten veel spiergroepen die je met verschillende oefeningen moet trainen dus daar begrijp ik het wel, maar de borstspieren zijn vrij simpel en zouden aan twee oefeningen toch wel genoeg moeten hebben, lijkt mij.

Die twee punten op zich zijn geen probleem (3 biceps- en 4 borstoefeningen, er zijn genoeg mensen die met zulke intensiteit trainen), maar ik vind ze wel redelijk uit verhouding met de rest (3 biceps/1 triceps, 4 borst/2 rug (geen rows op rug/biceps dag, en face pull zou ik eerder een schouderoefening noemen)). Ik weet uiteraard niet wat je doel is, en als je het gevoel hebt dat je borst en biceps achterlopen op de rest is het natuurlijk een ander verhaal. ;)
Mijn borst loopt eigenlijk redelijk voor. Biceps begint ook te komen, maar triceps wil niet echt. Probleem is dat ik op chest day een beetje gelimiteerd ben:

Skull crushers werken niet voor mij; ik heb het een aantal keren geprobeerd, maar ik krijg vrijwel altijd gedonder met mijn ellebogen na een paar weken. Form is al gecontroleerd door anderen, gewoon pech dus.
Dips zijn helaas ook geen mogelijkheid; heb daar de laatste keer costochondritis aan overgehouden en geloof me, dat is geen pretje. Je hebt het snel te pakken en het duurt gerust anderhalf jaar om daar volledig van te genezen. Enorm kut.

Dus... Als je een leuk idee hebt voor een triceps oefening, sta ik ervoor open.

Overigens beschouw ik de narrow grip floor press als een triceps oefening (zo voelt het iig wel!), dus momenteel 3x borst, 2 x triceps.

[ Bericht 2% gewijzigd door star_gazer op 10-05-2016 03:18:15 ]
Deuce92dinsdag 10 mei 2016 @ 03:24
quote:
7s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 03:02 schreef star_gazer het volgende:
Wellicht die cable curl vervangen voor een seated row?
Lijkt me wel een goed idee ja.
quote:
Mijn borst loopt eigenlijk redelijk voor. Biceps begint ook te komen, maar triceps wil niet echt. Probleem is dat ik op chest day een beetje gelimiteerd ben:

Skull crushers werken niet voor mij; ik heb het een aantal keren geprobeerd, maar ik krijg vrijwel altijd gedonder met mijn ellebogen na een paar weken. Form is al gecontroleerd door anderen, gewoon pech dus.
Dips zijn helaas ook geen mogelijkheid; heb daar de laatste keer costochondritis aan overgehouden en geloof me, dat is geen pretje. Je hebt het snel te pakken en het duurt gerust anderhalf jaar om daar volledig van te genezen. Enorm kut.

Dus... Als je een leuk idee hebt voor een triceps oefening, sta ik ervoor open.
Ik neem aan dat je de triceps pushdown met een stang doet? Zo ja, heb je de triceps rope pushdown al eens geprobeerd? Ik vind 'm zelf erg fijn.
quote:
Overigens beschouw ik de narrow grip floor press als een triceps oefening (zo voelt het iig wel!), dus momenteel 3x borst, 2 x triceps.
Goed punt.
star_gazerdinsdag 10 mei 2016 @ 03:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 03:24 schreef Deuce92 het volgende:
Ik neem aan dat je de triceps pushdown met een stang doet? Zo ja, heb je de triceps rope pushdown al eens geprobeerd? Ik vind 'm zelf erg fijn.
Ja die ken ik. Beide doen, stang en touw? Zit er sowieso aan te denken de flyes eruit te gooien; heb het gevoel dat ik er niet echt veel aan heb. Heb redelijke massa en kracht in mijn borst en denk dat ik met bench en incline bench (+assistance op triceps) daar wel genoeg voor doe.

Overigens doe ik momenteel geen chin ups of pull-ups. Een paar sets doen op cardio day?
Questulardinsdag 10 mei 2016 @ 08:13
quote:
7s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 03:53 schreef star_gazer het volgende:

[..]

Ja die ken ik. Beide doen, stang en touw? Zit er sowieso aan te denken de flyes eruit te gooien; heb het gevoel dat ik er niet echt veel aan heb. Heb redelijke massa en kracht in mijn borst en denk dat ik met bench en incline bench (+assistance op triceps) daar wel genoeg voor doe.

Overigens doe ik momenteel geen chin ups of pull-ups. Een paar sets doen op cardio day?
Ik pak na het benchen altijd close grip benchpress voor de triceps, dat vind ik echt een van de betere triceps oefeningen.
BredeBroederdinsdag 10 mei 2016 @ 10:12
Sinds gister weighted pull-ups erin gegooid, met 5kg extra is 't toch al een heel stuk zwaarder :P
onlogischdinsdag 10 mei 2016 @ 11:27
quote:
1s.gif Op maandag 9 mei 2016 23:22 schreef bombmannl het volgende:

[..]

Klinkt als de aanhechting van de borstspieren, vervelende blessure.
Een goede warming-up en cooling down (stretchen) kan helpen. Kijk zeker of je vorm bij de verschillende oefeningen correct is. Zou iig rustiger aan doen en eventueel als de pijn aanhoud even langs de fysio.
Maar die zal niets anders zeggen dan rust nemen ;) .
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 00:37 schreef Verbosity het volgende:

[..]

Als je verzekerd bent zou ik sowieso de fysio eens proberen. Kan namelijk de pectoralis major of minor (borst) spier zijn of de coracobrachialis. En bij de pectoralis heb je nog verschil tussen de 3 delen. Anders gewoon even de borst/schouders even de komende 2 weken ontlasten en daarna de training weer rustig oppakken. Kan je nu beter doen dan dat je blijft door trainen om vervolgens rond te lopen met een langdurige blessure.
Thanks ^O^

Niet verzekerd. Dus ik ga maar rust houden en het een week/2 weken niet belasten. Daarna proberen om het langzaam op te bouwen. Ik moet zeggen dat ik mijn borst de laatste tijd er wel van langs heb gegeven. Het viel me na 10 weken intensief trainen op, dat mijn borst duidelijk achterbleef t.o.v. benen/rug. Daardoor ben ik mijn borst 2x per week gaan trainen.

Voorheen werkte ik in 4 dagen benen/schouders | borst/triceps | Rug/Biceps af. En op dag 4 begon ik dan weer van voor af aan met benen/schouders etc.

Maar de afgelopen 3 weken pakte ik na benen/schouders altijd borst/triceps dan rug/biceps en vervolgens weer borst triceps. etc.etc.

Wellicht dat daar een stukje overbelasting aan de orde is daar ik natuurlijk pas 13 weken echt intensief bezig ben en zoals gezegd de laatste 3 weken meer en meer op borst ben gaan focussen.

Hebben jullie trouwens ook dat één borstdeel (of been of whatever) sterker is, meer kan hebben, dan het andere deel? Bij mij heeft rechts (ik ben rechts) duidelijk de overhand @ borst. Wellicht komt dat omdat ik misschien onbewust mijn linkerdeel al een beetje ontzag? Anyway, het viel me op en vroeg me af of anderen het ook hebben met bepaalde spiergroepen :)
Questulardinsdag 10 mei 2016 @ 11:29
Ik heb het vooral met biceps en triceps oefeningen, je merkt gewoon dat ik linkshandig ben en daar ook iets sterker.
Agentperrydinsdag 10 mei 2016 @ 14:09
quote:
7s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 03:53 schreef star_gazer het volgende:

[..]

Ja die ken ik. Beide doen, stang en touw? Zit er sowieso aan te denken de flyes eruit te gooien; heb het gevoel dat ik er niet echt veel aan heb. Heb redelijke massa en kracht in mijn borst en denk dat ik met bench en incline bench (+assistance op triceps) daar wel genoeg voor doe.

Overigens doe ik momenteel geen chin ups of pull-ups. Een paar sets doen op cardio day?
Ik wissel lat pulldown en chinup/pullup per rug training af, misschien is dat een idee? Maar als je moet kiezen zou ik altijd pullup verkiezen boven lat pulldown.
Eleikodinsdag 10 mei 2016 @ 16:12
quote:
0s.gif Op maandag 9 mei 2016 21:29 schreef Snorrenbaard het volgende:
Jeff Seid 1ste geworden bij zn contest na 10 maanden inactief te zijn op social media :D, wel nice dat de jury ook echt beoordeelde op de categorie i.p.v. op grootte.
Wie?
ComedyShortsGamerdinsdag 10 mei 2016 @ 17:14
quote:
7s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 01:36 schreef star_gazer het volgende:
Schema feedback time! Met 3x6-10 bedoel ik, dat ik een gewicht op 3x6 pak en zodra ik 3x10 haal op dat gewicht, gaat het gewicht omhoog en de reps terug naar 6.

[..]

Even een ander vraagje, hoe lang ben jij bijvoorbeeld maandag bezig? Rond de 30 min schat ik zo?
ComedyShortsGamerdinsdag 10 mei 2016 @ 17:18
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 11:27 schreef onlogisch het volgende:

[..]

[..]

Thanks ^O^

Niet verzekerd. Dus ik ga maar rust houden en het een week/2 weken niet belasten. Daarna proberen om het langzaam op te bouwen. Ik moet zeggen dat ik mijn borst de laatste tijd er wel van langs heb gegeven. Het viel me na 10 weken intensief trainen op, dat mijn borst duidelijk achterbleef t.o.v. benen/rug. Daardoor ben ik mijn borst 2x per week gaan trainen.

Voorheen werkte ik in 4 dagen benen/schouders | borst/triceps | Rug/Biceps af. En op dag 4 begon ik dan weer van voor af aan met benen/schouders etc.

Maar de afgelopen 3 weken pakte ik na benen/schouders altijd borst/triceps dan rug/biceps en vervolgens weer borst triceps. etc.etc.

Wellicht dat daar een stukje overbelasting aan de orde is daar ik natuurlijk pas 13 weken echt intensief bezig ben en zoals gezegd de laatste 3 weken meer en meer op borst ben gaan focussen.

Hebben jullie trouwens ook dat één borstdeel (of been of whatever) sterker is, meer kan hebben, dan het andere deel? Bij mij heeft rechts (ik ben rechts) duidelijk de overhand @ borst. Wellicht komt dat omdat ik misschien onbewust mijn linkerdeel al een beetje ontzag? Anyway, het viel me op en vroeg me af of anderen het ook hebben met bepaalde spiergroepen :)
Train je je buik niet?
Snorrenbaarddinsdag 10 mei 2016 @ 17:32
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 16:12 schreef Eleiko het volgende:

[..]

Wie?
grappig
Beachdinsdag 10 mei 2016 @ 17:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 17:32 schreef Snorrenbaard het volgende:

[..]

grappig
Niet iedereen heeft de tijd noch zin om elke youtube droeftoeter te volgen.
Iedereen wil de nieuwe Zyzz worden.
Geoff zal nooit zijn charisma hebben hoeveel hij ook roidt.
Geen sick cunt.
ComedyShortsGamerdinsdag 10 mei 2016 @ 18:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 10:12 schreef BredeBroeder het volgende:
Sinds gister weighted pull-ups erin gegooid, met 5kg extra is 't toch al een heel stuk zwaarder :P
Ik heb al moeite met een paar pull ups, laat staan met weights haha :P
onlogischdinsdag 10 mei 2016 @ 18:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 17:18 schreef ComedyShortsGamer het volgende:

[..]

Train je je buik niet?
Die train ik iedere sessie, maar is eigenlijk wel een beetje een ondergeschoven kindje :@
#ANONIEMdinsdag 10 mei 2016 @ 19:00
Noob vraagje.
Net m'n BF laten meten in de sportschool, maar dat moest met zo'n elektrisch ding dat je voor je uithoudt. Daarnaast voerde hij 2 kg te veel in (aangezien ik me met kleren, schoenen en niet nuchter gewogen had daarnet) en nog een cm of 2-3 te weinig in de lengte naar mijn mening (maar dat ter zijde :') )
Afijn, er kwam 25.3(!) % uit, dat had ik niet helemaal zien aankomen. Dat het geen 12% zou zijn wist ik ook wel maar 25+ is wel heel dramatisch voor mijn gevoel. Ik train sinds zo'n acht maanden, cardio sinds een ruime maand en eergister begonnen met HIIT, vandaar de meting.

Hoe accuraat is dit, ben ik echt fucking obees of moet ik dit met een korreltje zout nemen?
Volgens mijzelf zijn mijn stats iig: 1m87, ~83 kilo, 21 jaar.
onlogischdinsdag 10 mei 2016 @ 19:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 19:00 schreef Toto69 het volgende:
Noob vraagje.
Net m'n BF laten meten in de sportschool, maar dat moest met zo'n elektrisch ding dat je voor je uithoudt. Daarnaast voerde hij 2 kg te veel in (aangezien ik me met kleren, schoenen en niet nuchter gewogen had daarnet) en nog een cm of 2-3 te weinig in de lengte naar mijn mening (maar dat ter zijde :') )
Afijn, er kwam 25.3(!) % uit, dat had ik niet helemaal zien aankomen. Dat het geen 12% zou zijn wist ik ook wel maar 25+ is wel heel dramatisch voor mijn gevoel. Ik train sinds zo'n acht maanden, cardio sinds een ruime maand en eergister begonnen met HIIT, vandaar de meting.

Hoe accuraat is dit, ben ik echt fucking obees of moet ik dit met een korreltje zout nemen?
Volgens mijzelf zijn mijn stats iig: 1m87, ~83 kilo, 21 jaar.
Huidplooimetertje en je weet alles. Die elektrische dingen, ik heb er niet zoveel mee :+

Paar euro koop je ze al op internet :)
#ANONIEMdinsdag 10 mei 2016 @ 19:03
quote:
2s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 19:02 schreef onlogisch het volgende:

[..]

Huidplooimetertje en je weet alles. Die elektrische dingen, ik heb er niet zoveel mee :+

Paar euro koop je ze al op internet :)
Heb er een gehad van ik meen B&F, ding brak helaas al snel af ;(.
Volgens een eigen meting met dat ding zat ik in december rond 17%.
BredeBroederdinsdag 10 mei 2016 @ 19:06
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 18:47 schreef ComedyShortsGamer het volgende:

[..]

Ik heb al moeite met een paar pull ups, laat staan met weights haha :P
Gewoon vaak doen, zelfde als opdrukken, zoveel mogelijk doen en dan trek je er vanzelf meer. Als je dan boven de 10 zit kan je denken aan gewicht erbij
onlogischdinsdag 10 mei 2016 @ 19:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 18:47 schreef ComedyShortsGamer het volgende:

[..]

Ik heb al moeite met een paar pull ups, laat staan met weights haha :P
Mij lukt het nog niet eens één keer ;)
ZuidGrensdinsdag 10 mei 2016 @ 19:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 19:00 schreef Toto69 het volgende:
Noob vraagje.
Net m'n BF laten meten in de sportschool, maar dat moest met zo'n elektrisch ding dat je voor je uithoudt. Daarnaast voerde hij 2 kg te veel in (aangezien ik me met kleren, schoenen en niet nuchter gewogen had daarnet) en nog een cm of 2-3 te weinig in de lengte naar mijn mening (maar dat ter zijde :') )
Afijn, er kwam 25.3(!) % uit, dat had ik niet helemaal zien aankomen. Dat het geen 12% zou zijn wist ik ook wel maar 25+ is wel heel dramatisch voor mijn gevoel. Ik train sinds zo'n acht maanden, cardio sinds een ruime maand en eergister begonnen met HIIT, vandaar de meting.

Hoe accuraat is dit, ben ik echt fucking obees of moet ik dit met een korreltje zout nemen?
Volgens mijzelf zijn mijn stats iig: 1m87, ~83 kilo, 21 jaar.
Ga voor de spiegel staan en oordeel zelf. Post desnoods hier een foto.
ComedyShortsGamerdinsdag 10 mei 2016 @ 19:41
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 19:06 schreef BredeBroeder het volgende:

[..]

Gewoon vaak doen, zelfde als opdrukken, zoveel mogelijk doen en dan trek je er vanzelf meer. Als je dan boven de 10 zit kan je denken aan gewicht erbij
Jup, ik blijf het proberen.
ComedyShortsGamerdinsdag 10 mei 2016 @ 19:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 19:00 schreef Toto69 het volgende:
Noob vraagje.
Net m'n BF laten meten in de sportschool, maar dat moest met zo'n elektrisch ding dat je voor je uithoudt. Daarnaast voerde hij 2 kg te veel in (aangezien ik me met kleren, schoenen en niet nuchter gewogen had daarnet) en nog een cm of 2-3 te weinig in de lengte naar mijn mening (maar dat ter zijde :') )
Afijn, er kwam 25.3(!) % uit, dat had ik niet helemaal zien aankomen. Dat het geen 12% zou zijn wist ik ook wel maar 25+ is wel heel dramatisch voor mijn gevoel. Ik train sinds zo'n acht maanden, cardio sinds een ruime maand en eergister begonnen met HIIT, vandaar de meting.

Hoe accuraat is dit, ben ik echt fucking obees of moet ik dit met een korreltje zout nemen?
Volgens mijzelf zijn mijn stats iig: 1m87, ~83 kilo, 21 jaar.
Nu je het zegt, ik moet ook eens mijn vetpercentage meten in de sportschool.
#ANONIEMdinsdag 10 mei 2016 @ 19:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 19:26 schreef ZuidGrens het volgende:

[..]

Ga voor de spiegel staan en oordeel zelf. Post desnoods hier een foto.
Ik ga sowieso progressiepics bijhouden nu ik met HIIT begonnen ben, dus bij dezen:

SPOILER
PNxSOTM.png
SPOILER
WTjiNc5.jpg
Ben benieuwd wat men hier dan denkt voor bf, naar schatting.
Snorrenbaarddinsdag 10 mei 2016 @ 20:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 17:48 schreef Beach het volgende:

[..]

Niet iedereen heeft de tijd noch zin om elke youtube droeftoeter te volgen.
Iedereen wil de nieuwe Zyzz worden.
Geoff zal nooit zijn charisma hebben hoeveel hij ook roidt.
Geen sick cunt.
Niet iedereen heeft tijd? Kom op zeg, Jeff Seid is misschien wel de bekendste Physique bodybuilder van het moment :'). Iedereen die ook maar een beetje intresse in bodybuilding heeft, heeft zeker van hem gehoord.
Snorrenbaarddinsdag 10 mei 2016 @ 20:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 19:47 schreef Toto69 het volgende:

[..]

Ik ga sowieso progressiepics bijhouden nu ik met HIIT begonnen ben, dus bij dezen:

SPOILER
SPOILER
Ben benieuwd wat men hier dan denkt voor bf, naar schatting.
Hoelang ben je/gewicht? Bovenste schat ik rond de 20% onderste is weinig over te zeggen aangezien je enkel je biceps laat zien.

Edit; oh zie je je stats hierboven al gepost hebt, ignore mn eerste vraag.
#ANONIEMdinsdag 10 mei 2016 @ 20:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 20:28 schreef Snorrenbaard het volgende:

[..]

Hoelang ben je/gewicht? Bovenste schat ik rond de 20% onderste is weinig over te zeggen aangezien je enkel je biceps laat zien.

Edit; oh zie je je stats hierboven al gepost hebt, ignore mn eerste vraag.
Duidelijk, thnx
Werk aan de winkel :)
ZuidGrensdinsdag 10 mei 2016 @ 20:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 19:47 schreef Toto69 het volgende:

[..]

Ik ga sowieso progressiepics bijhouden nu ik met HIIT begonnen ben, dus bij dezen:

SPOILER
SPOILER
Ben benieuwd wat men hier dan denkt voor bf, naar schatting.
Hoe lang zit er tussen die foto's?
#ANONIEMdinsdag 10 mei 2016 @ 20:55
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 20:52 schreef ZuidGrens het volgende:

[..]

Hoe lang zit er tussen die foto's?
Een paar dagen. :+
Foto van m'n biceps staat eigenlijk los van m'n BF, maar anders leek het wel alsof ik helemaal 0,0 train ;(

[ Bericht 15% gewijzigd door #ANONIEM op 10-05-2016 20:56:05 ]
WaikikiWimdinsdag 10 mei 2016 @ 21:01
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 20:55 schreef Toto69 het volgende:

[..]

Een paar dagen. :+
Foto van m'n biceps staat eigenlijk los van m'n BF, maar anders leek het wel alsof ik helemaal 0,0 train ;(

Ik zou ook 20 schatten ongeveer. Tip: Als je op google (afbeeldingen denk ik dan) bodyfat percentages o.i.d. intypt krijg je een breed scala aan verschillende BF% van mannen en vrouwen. Dan kun je ongeveer wel inschatten waar jij daar tussen hoort :P
#ANONIEMdinsdag 10 mei 2016 @ 21:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 21:01 schreef nickhguitar het volgende:

[..]

Ik zou ook 20 schatten ongeveer. Tip: Als je op google (afbeeldingen denk ik dan) bodyfat percentages o.i.d. intypt krijg je een breed scala aan verschillende BF% van mannen en vrouwen. Dan kun je ongeveer wel inschatten waar jij daar tussen hoort :P
Appreciated bro.
Heb ik gedaan ja, ook op bb.com vergeleken en ik denk dat ik idd wel rond 20% zit. Buikomvang is ook ~97cm, paar weken geleden zelfs 100. Ach, ik zie het maar zo, dan heb ik ten minste wat te doen en ik ben benieuwd of HIIT wat gaat doen. Hoop over 8 weken rond 15 te zitten :X

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 10-05-2016 21:02:46 ]
#ANONIEMdinsdag 10 mei 2016 @ 21:26
Ik zou als ik jou was 200% gas geven op krachttraining en dan zal je bf% ongetwijfeld naar beneden gaan. Want echt veel massa zie ik niet op die foto's en dan is je bf% al snel hoog.
fathankdinsdag 10 mei 2016 @ 21:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 20:26 schreef Snorrenbaard het volgende:

[..]

Niet iedereen heeft tijd? Kom op zeg, Jeff Seid is misschien wel de bekendste Physique bodybuilder van het moment :'). Iedereen die ook maar een beetje intresse in bodybuilding heeft, heeft zeker van hem gehoord.
Care -10 voor die mongool

Lekker interessant ook dattie 10 maanden niet op social media actief is geweest. Heb e geen seconde gemist.
Agentperrydinsdag 10 mei 2016 @ 21:31
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 19:00 schreef Toto69 het volgende:
Noob vraagje.
Net m'n BF laten meten in de sportschool, maar dat moest met zo'n elektrisch ding dat je voor je uithoudt. Daarnaast voerde hij 2 kg te veel in (aangezien ik me met kleren, schoenen en niet nuchter gewogen had daarnet) en nog een cm of 2-3 te weinig in de lengte naar mijn mening (maar dat ter zijde :') )
Afijn, er kwam 25.3(!) % uit, dat had ik niet helemaal zien aankomen. Dat het geen 12% zou zijn wist ik ook wel maar 25+ is wel heel dramatisch voor mijn gevoel. Ik train sinds zo'n acht maanden, cardio sinds een ruime maand en eergister begonnen met HIIT, vandaar de meting.

Hoe accuraat is dit, ben ik echt fucking obees of moet ik dit met een korreltje zout nemen?
Volgens mijzelf zijn mijn stats iig: 1m87, ~83 kilo, 21 jaar.
Niet te druk om maken en gewoon trainen dan verandert het vanzelf.
ZuidGrensdinsdag 10 mei 2016 @ 21:31
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 20:55 schreef Toto69 het volgende:

[..]

Een paar dagen. :+
Foto van m'n biceps staat eigenlijk los van m'n BF, maar anders leek het wel alsof ik helemaal 0,0 train ;(

Wat belichting toch kan doen :D Maar inderdaad wat hier gezegd werd, gas erop. Iedereen heeft ergens moeten beginnen. Goed schema, goede voeding en op de juiste momenten voldoende rust pakken. Accepteren dat er tijd overheen zal gaan om een goed fysiek te bereiken. Consistent blijven is in ieder geval de sleutel. Gewoon gaan trainen, ook als je moe bent of een beetje hoofdpijn hebt. Dan komen de resultaten vanzelf.
#ANONIEMdinsdag 10 mei 2016 @ 21:34
Thanks voor de adviezen.
Consistent zit wel goed, ik train sowieso met een chronische open wond op het zitvlak (heel fijn kan ik je vertellen, not :X) na heel wat tijd in ziekenhuizen te hebben gelegen etc. en helaas zal 't wrs. nooit meer beter worden.
Afijn, ik dank u.
ComedyShortsGamerdinsdag 10 mei 2016 @ 21:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 02:31 schreef Deuce92 het volgende:
Vier borstoefeningen lijkt mij ook een beetje uit verhouding. In je rug zitten veel spiergroepen die je met verschillende oefeningen moet trainen dus daar begrijp ik het wel, maar de borstspieren zijn vrij simpel en zouden aan twee oefeningen toch wel genoeg moeten hebben, lijkt mij.
Dus jij zegt nu dat 2 borstoefeningen genoeg zijn als je je borst traint?
Dus bijv. de klassieke benchpress en daarnaast ook de dumbbell chest press is genoeg? (2 compound oefeningen)
cofoxdinsdag 10 mei 2016 @ 22:08
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 21:50 schreef ComedyShortsGamer het volgende:

[..]

Dus jij zegt nu dat 2 borstoefeningen genoeg zijn als je je borst traint?
Dus bijv. de klassieke benchpress en daarnaast ook de dumbbell chest press is genoeg? (2 compound oefeningen)
Ik zou de flat benchpress vervangen voor de incline benchpress :Y
ComedyShortsGamerdinsdag 10 mei 2016 @ 22:11
quote:
3s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 22:08 schreef cofox het volgende:

[..]

Ik zou de flat benchpress vervangen voor de incline benchpress :Y
Was een voorbeeldje, gaat om de vraag of 2 compounds genoeg zijn voor heel je borst.
Verbositydinsdag 10 mei 2016 @ 22:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 21:50 schreef ComedyShortsGamer het volgende:

[..]

Dus jij zegt nu dat 2 borstoefeningen genoeg zijn als je je borst traint?
Dus bijv. de klassieke benchpress en daarnaast ook de dumbbell chest press is genoeg? (2 compound oefeningen)
Eigenlijk is dat niet te zeggen tenzij het doel bekend is (powerlifter, oly lifter, bodybuilder, mens physique, sport ondersteunend etc....) . De een heeft genoeg aan 1 á 2 borstoefeningen terwijl een ander er 6 doet om het bewuste doel te bereiken.
ComedyShortsGamerdinsdag 10 mei 2016 @ 22:25
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 22:24 schreef Verbosity het volgende:

[..]

Eigenlijk is dat niet te zeggen tenzij het doel bekend is (powerlifter, oly lifter, bodybuilder, mens physique, sport ondersteunend etc....) . De een heeft genoeg aan 1 á 2 borstoefeningen terwijl een ander er 6 doet om het bewuste doel te bereiken.
Dat dacht ik ook.
cofoxdinsdag 10 mei 2016 @ 22:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 22:11 schreef ComedyShortsGamer het volgende:

[..]

Was een voorbeeldje, gaat om de vraag of 2 compounds genoeg zijn voor heel je borst.
Dat is afhankelijk hoe je lichaam/borstspieren reageren op de oefeningen de ene persoon heeft genoeg aan 2 oefeningen de andere heeft er 4 a 5 oefeningen per spiergroep nodig voor het gewenste effect. En dat is natuurlijk per persoon per spiergroep verschillend.
Drinkydinsdag 10 mei 2016 @ 22:51
Ik ben even echt helemaal in de war. Vandaag nog zieke DOMS van legday 2 dagen terug, kon niet eens een quarter squat of lopen dus dacht pak wel chest/shoulder day. Eerste setje OHP gedaan, toen opeens geswitched naar C&J en kwam zonder moeite ass to grass met 5 seconden pause en weer omhoog. Hele workout geen last gehad, kom thuis, kan weer niet lopen :')

Wat is deze
Verbositydinsdag 10 mei 2016 @ 23:05
quote:
10s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 22:51 schreef Drinky het volgende:
Ik ben even echt helemaal in de war. Vandaag nog zieke DOMS van legday 2 dagen terug, kon niet eens een quarter squat of lopen dus dacht pak wel chest/shoulder day. Eerste setje OHP gedaan, toen opeens geswitched naar C&J en kwam zonder moeite ass to grass met 5 seconden pause en weer omhoog. Hele workout geen last gehad, kom thuis, kan weer niet lopen :')

Wat is deze
Hogere temperatuur van de spier, raakt ook tijdelijk gewend aan de ROM om vervolgens even te kunnen functioneren naar behoren. Samen met wat adreline en andere hormonen die het even onderdrukken.
Verbositydinsdag 10 mei 2016 @ 23:09
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 22:28 schreef cofox het volgende:

[..]

Dat is afhankelijk hoe je lichaam/borstspieren reageren op de oefeningen de ene persoon heeft genoeg aan 2 oefeningen de andere heeft er 4 a 5 oefeningen per spiergroep nodig voor het gewenste effect. En dat is natuurlijk per persoon per spiergroep verschillend.
Hoe je reageert ligt dus vooral aan de manier van training. Je hebt natuurlijk wel individuele verschillen, maar de grootste factor is de training zelf met volume en intensiteit als voornaamste factoren.
BredeBroederdinsdag 10 mei 2016 @ 23:16
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 21:02 schreef Toto69 het volgende:

[..]

Appreciated bro.
Heb ik gedaan ja, ook op bb.com vergeleken en ik denk dat ik idd wel rond 20% zit. Buikomvang is ook ~97cm, paar weken geleden zelfs 100. Ach, ik zie het maar zo, dan heb ik ten minste wat te doen en ik ben benieuwd of HIIT wat gaat doen. Hoop over 8 weken rond 15 te zitten :X
Gaat wel lukken. Ik ben van ~20 naar 10 gegaan in 4mnd, en dat is inclusief nogal erge cheatdays ertussen, denk dat het wel mogelijk was in 3 weken minder als ik 100% strict was.

Nu lekker cleanbulken. Voelt toch goed die extra calorieen man ik voelde me een somalier op 1700kcal
Faeroerwoensdag 11 mei 2016 @ 12:29
Weer de eerste twee dagen 531/BBB erop zitten.

Toch wel meteen besloten om squats na m'n 555+ deadlifts te doen ipv BBB ook een deadlift te laten zijn. Flink wat volume kunnen zetten qua rug met joker en first-set-last setjes. _O- Zo te zien geheel pijn vrij van m'n vorige blessure, zolang ik maar goed strek en een flinke warming-up doe.

Erg benieuwd hoe de 333+ en 531+ weken gaan aanvoelen. :7
ComedyShortsGamerwoensdag 11 mei 2016 @ 13:51
quote:
0s.gif Op woensdag 11 mei 2016 12:29 schreef Faeroer het volgende:
Weer de eerste twee dagen 531/BBB erop zitten.

Toch wel meteen besloten om squats na m'n 555+ deadlifts te doen ipv BBB ook een deadlift te laten zijn. Flink wat volume kunnen zetten qua rug met joker en first-set-last setjes. _O- Zo te zien geheel pijn vrij van m'n vorige blessure, zolang ik maar goed strek en een flinke warming-up doe.

Erg benieuwd hoe de 333+ en 531+ weken gaan aanvoelen. :7
Waar staat BBB voor? Als ik Google kom ik op 'Buik, Billen, Benen', het lijkt mij niet dat jij je billen traint en dus wat anders bedoeld
robskemwoensdag 11 mei 2016 @ 13:55
Big but boring
star_gazerwoensdag 11 mei 2016 @ 14:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 17:14 schreef ComedyShortsGamer het volgende:

[..]

Even een ander vraagje, hoe lang ben jij bijvoorbeeld maandag bezig? Rond de 30 min schat ik zo?
Drie kwartier tot een uur. Ik neem de tijd voor mijn sets en die meestal wat drop sets op de main lifts.
star_gazerwoensdag 11 mei 2016 @ 14:39
quote:
0s.gif Op woensdag 11 mei 2016 12:29 schreef Faeroer het volgende:
Weer de eerste twee dagen 531/BBB erop zitten.

Toch wel meteen besloten om squats na m'n 555+ deadlifts te doen ipv BBB ook een deadlift te laten zijn. Flink wat volume kunnen zetten qua rug met joker en first-set-last setjes. _O- Zo te zien geheel pijn vrij van m'n vorige blessure, zolang ik maar goed strek en een flinke warming-up doe.

Erg benieuwd hoe de 333+ en 531+ weken gaan aanvoelen. :7
Ik heb een tijdje BBB gedaan en ik vond de 555 weken het zwaarst.
ComedyShortsGamerwoensdag 11 mei 2016 @ 14:50
quote:
1s.gif Op woensdag 11 mei 2016 13:55 schreef robskem het volgende:
Big but boring
Dankje, zal het even opzoeken wat het is.
BredeBroederwoensdag 11 mei 2016 @ 14:59
quote:
0s.gif Op woensdag 11 mei 2016 13:51 schreef ComedyShortsGamer het volgende:

[..]

Waar staat BBB voor? Als ik Google kom ik op 'Buik, Billen, Benen', het lijkt mij niet dat jij je billen traint en dus wat anders bedoeld
Elke gozer die zwaar squat trained z'n reet.

De gemiddelde krachttrainer heeft een betere kont dan de gemiddelde vrouw lol
Snakeywoensdag 11 mei 2016 @ 15:20
quote:
0s.gif Op woensdag 11 mei 2016 14:50 schreef ComedyShortsGamer het volgende:

[..]

Dankje, zal het even opzoeken wat het is.
http://www.jimwendler.com/2013/05/boring-but-big/
Faeroerwoensdag 11 mei 2016 @ 15:21
quote:
0s.gif Op woensdag 11 mei 2016 13:51 schreef ComedyShortsGamer het volgende:

[..]

Waar staat BBB voor? Als ik Google kom ik op 'Buik, Billen, Benen', het lijkt mij niet dat jij je billen traint en dus wat anders bedoeld
Boring But Big. Het is een aparte 'toevoeging' wat je kan doen volgens de methodiek van Jim Wendler. Komt in principe neer op het doen van vijf setjes van tien herhalingen op zeg 50% van je max bij (meestal) dezelfde oefening als de eerdere werksetjes van een oefening. Soms doen mensen ipv 5x10 bijvoorbeeld 5x5. Het gaat er bij BBB om dat je flink wat volume erin gooit om nog even wat extra's uit je workout te halen.

Denk dat iedereen die flink wat squat en deadlift wel een goede kont krijgt. Met name bij de lockout van het deadliften is het wel zo handig om je glutes flink aan te spannen.
quote:
7s.gif Op woensdag 11 mei 2016 14:39 schreef star_gazer het volgende:

[..]

Ik heb een tijdje BBB gedaan en ik vond de 555 weken het zwaarst.
5+ set was ook wel een killer. Ben het niet zo gewend om veel herhalingen per setje te doen.
ComedyShortsGamerwoensdag 11 mei 2016 @ 15:44
quote:
Jup dat was ook mijn eerste hit, dat is (voorlopig) niks voor mij :P
Balen overigens dat mijn sportschool twee dagen dicht is tijdens Pinksteren.

[ Bericht 3% gewijzigd door ComedyShortsGamer op 11-05-2016 15:50:30 ]
star_gazerwoensdag 11 mei 2016 @ 16:27
YES! Eindelijk mijn plateau op de bench doorbroken. 110kg! Borst gaat lekker de laatste tijd. Laatst 3x3x100kg gepakt, dus voelde me klaar voor een nieuwe poging op de 1RM.

Het bleek toch vooral een mentaal plateau te zijn. Het ging zo goed dat ik zelfs een tweede rep probeerde, maar had helaas wel de spotter nodig om die te volbrengen.

Op naar de 120kg :)
Deuce92woensdag 11 mei 2016 @ 16:35
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 21:50 schreef ComedyShortsGamer het volgende:

[..]

Dus jij zegt nu dat 2 borstoefeningen genoeg zijn als je je borst traint?
Dus bijv. de klassieke benchpress en daarnaast ook de dumbbell chest press is genoeg? (2 compound oefeningen)
In dit geval zou ik zeggen van wel, als ik kijk naar de intensiteit van de rest van zijn schema. Blijkbaar werkt die intensiteit voor hem bij de meeste spiergroepen, dus tenzij zijn borst achterloopt zie ik niet in waarom hij zijn borst zoveel harder zou moeten aanpakken.
Deuce92woensdag 11 mei 2016 @ 16:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 22:28 schreef cofox het volgende:

[..]

Dat is afhankelijk hoe je lichaam/borstspieren reageren op de oefeningen de ene persoon heeft genoeg aan 2 oefeningen de andere heeft er 4 a 5 oefeningen per spiergroep nodig voor het gewenste effect. En dat is natuurlijk per persoon per spiergroep verschillend.
Dit dus.
ComedyShortsGamerwoensdag 11 mei 2016 @ 17:12
quote:
0s.gif Op woensdag 11 mei 2016 16:35 schreef Deuce92 het volgende:

[..]

In dit geval zou ik zeggen van wel, als ik kijk naar de intensiteit van de rest van zijn schema. Blijkbaar werkt die intensiteit voor hem bij de meeste spiergroepen, dus tenzij zijn borst achterloopt zie ik niet in waarom hij zijn borst zoveel harder zou moeten aanpakken.
Ah oke. Voor chest doe ik deze oefeningen (ik heb wel behoefte aan meerdere oefeningen namelijk) :

Soms ook nog chest fly machine maar dat apparaat is blijkbaar vrij populair en meestal bezet en sla ik het gewoon over (ik snap dat ik zo min mogelijk machines moet doen)
cofoxwoensdag 11 mei 2016 @ 21:13
Iemand hier weleens T3 gebruikt ik overweeg het namelijk?
Snakeywoensdag 11 mei 2016 @ 21:22
quote:
5s.gif Op woensdag 11 mei 2016 21:13 schreef cofox het volgende:
Iemand hier weleens T3 gebruikt ik overweeg het namelijk?
Teveel vet? Ik zou niet teveel met je insuline levels spelen. Zeker noet als je noet ervaren bent met AAS.
cofoxwoensdag 11 mei 2016 @ 21:49
quote:
0s.gif Op woensdag 11 mei 2016 21:22 schreef Snakey het volgende:

[..]

Teveel vet? Ik zou niet teveel met je insuline levels spelen. Zeker noet als je noet ervaren bent met AAS.
quote:
0s.gif Op woensdag 11 mei 2016 21:22 schreef Snakey het volgende:

[..]

Teveel vet? Ik zou niet teveel met je insuline levels spelen. Zeker noet als je noet ervaren bent met AAS.
Heb je het zelf gebruikt dan?
Dizornwoensdag 11 mei 2016 @ 21:54
T3 is (actief) schildklierhormoon. Persoonlijk zou ik nooit aan shit gaan zitten wat tegen je normale hormoonhuishouding ingaat.. maar daar vallen AAS ook onder dus ja :+ zorg iig dat je je goed inleest enzo voor je begint.
Snakeywoensdag 11 mei 2016 @ 22:06
quote:
0s.gif Op woensdag 11 mei 2016 21:49 schreef cofox het volgende:

[..]

[..]

Heb je het zelf gebruikt dan?
Neuh, maar ik lees wel over van alles. Met je schildklier en daarmee met je insuline levels spelen kan je slecht uitkomen als je niet weet wat je doet, en je vraag hier stellen zegr genoeg over wat je ervan weet, veel te weinig. Ik raad je dus sterk aan er niet aan te beginnen.
#ANONIEMwoensdag 11 mei 2016 @ 22:06
quote:
5s.gif Op woensdag 11 mei 2016 21:13 schreef cofox het volgende:
Iemand hier weleens T3 gebruikt ik overweeg het namelijk?
Ik gebruik het al een aantal weken in combinatie met clen en winstrol. Als je wilt afvallen dan is het een goed middel, maar een goed dieet alleen is ook goed.
Ethanolicwoensdag 11 mei 2016 @ 23:06
Niet zonder AAS gebruiken.
ComedyShortsGamerdonderdag 12 mei 2016 @ 11:49
Ik heb een vraagje, waarom zijn de bicep curls (zowel met dumbbell als barbell) compounds oefeningen (tenminste dat zegt Google)? Je traint toch maar één spier bij de curl namelijk je biceps?
Questulardonderdag 12 mei 2016 @ 11:58
http://www.exrx.net/WeightExercises/Biceps/BBCurl.html

Lijkt me inderdaad geen echte compound oefening.
ComedyShortsGamerdonderdag 12 mei 2016 @ 12:07
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2016 11:58 schreef Questular het volgende:
http://www.exrx.net/WeightExercises/Biceps/BBCurl.html

Lijkt me inderdaad geen echte compound oefening.
Handige site, dankje. Nu ik zo kijk zijn de meeste oefeningen die ik doe voor biceps eigenlijk alleen maar isolated. (cable/barbell/dumbbell). Is dat erg?
Beachdonderdag 12 mei 2016 @ 12:07
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2016 12:07 schreef ComedyShortsGamer het volgende:

[..]

Handige site, dankje. Nu ik zo kijk zijn de meeste oefeningen die ik doe voor biceps eigenlijk alleen maar isolated. (cable/barbell/dumbbell). Is dat erg?
waarom zou dat erg zijn
ComedyShortsGamerdonderdag 12 mei 2016 @ 12:09
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2016 12:07 schreef Beach het volgende:

[..]

waarom zou dat erg zijn
Geen flauw idee, mij is altijd verteld dat je veel mogelijk compounds zo moeten doen. Maar voor die spiergroep lijkt het me juist van niet.
Faeroerdonderdag 12 mei 2016 @ 12:13
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2016 12:09 schreef ComedyShortsGamer het volgende:

[..]

Geen flauw idee, mij is altijd verteld dat je veel mogelijk compounds zo moeten doen. Maar voor die spiergroep lijkt het me juist van niet.
Niet alles letterlijk nemen. Wat je niet met compounds red, doe je met wat isolates. Gewoon lekker bouwen.
Beachdonderdag 12 mei 2016 @ 12:15
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2016 12:09 schreef ComedyShortsGamer het volgende:

[..]

Geen flauw idee, mij is altijd verteld dat je veel mogelijk compounds zo moeten doen. Maar voor die spiergroep lijkt het me juist van niet.
als je bencht train je ook je biceps
Snakeydonderdag 12 mei 2016 @ 12:20
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2016 12:15 schreef Beach het volgende:

[..]

als je bencht train je ook je biceps
Eh, nee. Je biceps doen zo goed als niks bij een bench press. Je bedoelt triceps?
ZuidGrensdonderdag 12 mei 2016 @ 12:27
Don't feed the troll....
ZuidGrensdonderdag 12 mei 2016 @ 12:28
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2016 12:07 schreef ComedyShortsGamer het volgende:

[..]

Handige site, dankje. Nu ik zo kijk zijn de meeste oefeningen die ik doe voor biceps eigenlijk alleen maar isolated. (cable/barbell/dumbbell). Is dat erg?
Nee, doe ik ook. Pull/chin-ups zijn ook prima trouwens.
Questulardonderdag 12 mei 2016 @ 13:03
Ik doe standaard 3 biceps oefeningen. Barbell curls, hammer curls, dumbell curls. Meer heb ik niet nodig omdat je biceps op genoeg andere oefeningen ook als secundaire spier meepakt.
BredeBroederdonderdag 12 mei 2016 @ 16:18
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2016 12:09 schreef ComedyShortsGamer het volgende:

[..]

Geen flauw idee, mij is altijd verteld dat je veel mogelijk compounds zo moeten doen. Maar voor die spiergroep lijkt het me juist van niet.
Gewoon isolatie pakken naast compounds man dat werkt het beste
Drinkydonderdag 12 mei 2016 @ 17:47
quote:
7s.gif Op donderdag 12 mei 2016 12:20 schreef Snakey het volgende:

[..]

Eh, nee. Je biceps doen zo goed als niks bij een bench press. Je bedoelt triceps?
Tenzij je spotter bent
ComedyShortsGamerdonderdag 12 mei 2016 @ 18:50
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2016 12:28 schreef ZuidGrens het volgende:

[..]

Nee, doe ik ook. Pull/chin-ups zijn ook prima trouwens.
Jup, ook!
Ahmad1nejaddonderdag 12 mei 2016 @ 21:34
Broeders, hebben jullie dit wel eens geprobeerd?
http://www.bodybuilding.com/fun/ms-fit5.htm Ik krijg er niet echt hoogte van of dit gewoon bro-science of legit is?
#ANONIEMdonderdag 12 mei 2016 @ 21:53
Lijkt mij wel. Of je je buikspieren ziet hangt af van drie factoren: vet percentage, genen en in hoeverre jouw buikspieren ontwikkelt zijn. De eerstgenoemde heeft het grootste invloed.
Snorrenbaarddonderdag 12 mei 2016 @ 23:03
Goh deze cut gaat echt veel simpeler dan m'n vorige, onhoud van 2800 dus cut nu op 2400 en heb amper momenten dat ik honger heb/
Questularvrijdag 13 mei 2016 @ 08:46
110kg BP gisteren met nog wat ruimte over dus ik gok dat 115kg ook nog wel gelukt was :)
Drinkyvrijdag 13 mei 2016 @ 10:15
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2016 23:03 schreef Snorrenbaard het volgende:
Goh deze cut gaat echt veel simpeler dan m'n vorige, onhoud van 2800 dus cut nu op 2400 en heb amper momenten dat ik honger heb/
zo hoort een fatsoenlijke cut ook te zijn imho. Ik kan cutten op 1700kcal en dat gaat snel, alleen heb ik totaal geen energie en continu honger. Kan ook cutten op 2200kcal (wat ik nu doe) en kom geen kracht of energie tekort, sterker nog ik maak iedere week progressie qua kracht en heb verder nooit honger.
fathankvrijdag 13 mei 2016 @ 12:27
Het hangt er ook vanaf wat je eet. 1700 kcal McDonald's en je hebt na 2 uur al weer honger :')
kaasplankjevrijdag 13 mei 2016 @ 12:40
quote:
10s.gif Op vrijdag 13 mei 2016 12:27 schreef fathank het volgende:
Het hangt er ook vanaf wat je eet. 1700 kcal McDonald's en je hebt na 2 uur al weer honger :')
ik heb altijd na 2 uur honger
BredeBroedervrijdag 13 mei 2016 @ 12:47
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 mei 2016 08:46 schreef Questular het volgende:
110kg BP gisteren met nog wat ruimte over dus ik gok dat 115kg ook nog wel gelukt was :)
netjes!
Dizornvrijdag 13 mei 2016 @ 13:02
Sinds ik begonnen ben met Intermittent Fasting weet ik mijn honger veel beter onder controle te krijgen. Met name het skippen van ontbijt werkt erg goed bij mij. Krijg gewoon gedurende de dag niet zo snel honger. En aangezien ik flink mag bunkeren in de uren dat ik wel eet, zit ik dan ook lekker vol.

Inhoudelijke vraag: Ik wil deze zomer weer flink gaan KT'en, gericht op mijn sport (roeien). Dus met name focus op de benen en eigenlijk weinig behoefte aan kracht in mijn bovenlichaam. Nu zit ik bij ~70kg lichaamsgewicht op een Deadlift van 165kg en een Squat van 110kg. Zit zelf te denken om een 5/3/1-schema te doen maar dan alleen op de squat en deadlift gericht. Ervaring zullen jullie niet hebben maar ideeën hoor ik graag :)
Verbosityvrijdag 13 mei 2016 @ 14:04
quote:
14s.gif Op vrijdag 13 mei 2016 13:02 schreef Dizorn het volgende:
Sinds ik begonnen ben met Intermittent Fasting weet ik mijn honger veel beter onder controle te krijgen. Met name het skippen van ontbijt werkt erg goed bij mij. Krijg gewoon gedurende de dag niet zo snel honger. En aangezien ik flink mag bunkeren in de uren dat ik wel eet, zit ik dan ook lekker vol.

Inhoudelijke vraag: Ik wil deze zomer weer flink gaan KT'en, gericht op mijn sport (roeien). Dus met name focus op de benen en eigenlijk weinig behoefte aan kracht in mijn bovenlichaam. Nu zit ik bij ~70kg lichaamsgewicht op een Deadlift van 165kg en een Squat van 110kg. Zit zelf te denken om een 5/3/1-schema te doen maar dan alleen op de squat en deadlift gericht. Ervaring zullen jullie niet hebben maar ideeën hoor ik graag :)
Heb precies dezelfde ervaring met IF :D

Pendlay rows lijken me ook een goede oefening voor je explosiviteit en kracht. Vanaf de grond zo zwaar en snel mogelijk uitvoeren.
Dizornvrijdag 13 mei 2016 @ 14:35
Ah pendlay rows, goede. Zou je dat als "main lift" toepassen of naast de deadlift/squat?

Cleans heb ik de techniek niet voor om ze goed te gebruiken, dat zou ook een goed alternatief zijn, maar dan moet ik wel echt mijn techniek en onderarm-flexibiliteit verbeteren.
Snakeyvrijdag 13 mei 2016 @ 15:11
Ik zou toch zeker ook m'n schouders trainen. Die neem je wel mee in pendlay rows, maar het lijkt mij dat je met roeien baat hebt bij sterke schouders.
Faeroervrijdag 13 mei 2016 @ 16:04
Vanavond vierde 531 dagje (555+ squat en 5x10 DL). Weet niet of legpressen en hamcurls als extra accesory te doen zijn. _O- Wel lekker cable rows en pulldowns aan het eind om als een schildpad in de auto naar huis te gaan.
Snakeyvrijdag 13 mei 2016 @ 16:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 mei 2016 16:04 schreef Faeroer het volgende:
Vanavond vierde 531 dagje (555+ squat en 5x10 DL). Weet niet of legpressen en hamcurls als extra accesory te doen zijn. _O- Wel lekker cable rows en pulldowns aan het eind om als een schildpad in de auto naar huis te gaan.
Lekker hoor. :P
Snorrenbaardvrijdag 13 mei 2016 @ 20:08
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 mei 2016 10:15 schreef Drinky het volgende:

[..]

zo hoort een fatsoenlijke cut ook te zijn imho. Ik kan cutten op 1700kcal en dat gaat snel, alleen heb ik totaal geen energie en continu honger. Kan ook cutten op 2200kcal (wat ik nu doe) en kom geen kracht of energie tekort, sterker nog ik maak iedere week progressie qua kracht en heb verder nooit honger.
Dat laatste heb ik jammergenoeg enkel bij squat, bench zit ik al een maandje of 2 vast op 80x5, deloads etc geprobeerd maar weinig effect. Maar train sowieso meer bodybuilding gericht, dus kan ik wel mee leven for the time being.
#ANONIEMvrijdag 13 mei 2016 @ 22:02
Ik dacht ik neem een goed pasta maaltijd, wacht 2/3 uurtjes en dan vol voor deadlift. Scheelde niet veel of het lag er snel uit. Normaal neem ik brinta want dat komt niet omhoog alleen krijg daar wel buikkramp van en moet ik dan nodig schijten... Iemand nog een idee om te eten voor het trainen, ik weet het even niet meer. :{
relativityvrijdag 13 mei 2016 @ 22:03
Wat raden jullie trouwens aan?

Ik heb echt een zeer hoog metabolisme en het heeft voor mij weinig zin om normale schema's te volgen. Met 4400+ kcal blijft mijn vetpercentage gewoon gelijk.

Wat kan ik het best doen (als ecto) voor hypertrophy?

Dit is wat ik nu zo'n beetje aanhoud:
1
2
3
4
2-3 min rust tussen sets
veel compound oefeningen (squat, bp, dl, pull ups, chin ups, etc)
<1 uur
5x5 setjes in piramide vorm (65 t/m 85 van 1RM)
Ben in medio januari begonnen en zit nu op 100kilo bench press, 40kilo dumbell press, 100kilo dl, etc. Moet zwaardere gewichten bij halen (kan maar tot 100 lol - past ook niet meer op de stang).
Ser_Ciappellettozaterdag 14 mei 2016 @ 09:26
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 mei 2016 22:03 schreef relativity het volgende:
Wat raden jullie trouwens aan?

Ik heb echt een zeer hoog metabolisme en het heeft voor mij weinig zin om normale schema's te volgen. Met 4400+ kcal blijft mijn vetpercentage gewoon gelijk.

Wat kan ik het best doen (als ecto) voor hypertrophy?

Dit is wat ik nu zo'n beetje aanhoud:
[ code verwijderd ]

Ben in medio januari begonnen en zit nu op 100kilo bench press, 40kilo dumbell press, 100kilo dl, etc. Moet zwaardere gewichten bij halen (kan maar tot 100 lol - past ook niet meer op de stang).
100kg BP is echt zwaar uit de verhouding met 40kg DBP en 100kg DL. Misschien wat minder benchen en wat meer andere oefeningen.
relativityzaterdag 14 mei 2016 @ 09:42
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2016 09:26 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

100kg BP is echt zwaar uit de verhouding met 40kg DBP en 100kg DL. Misschien wat minder benchen en wat meer andere oefeningen.
Dat klopt. Maar zoals ik aangaf, moet ik nieuwe gewichten erbij halen (train grotendeels thuis). Af en toe sportschool. Daarnaast doe ik bijna niet benchen.

DL en zo kan zeker een stuk zwaarder want 100 kilo gaat (te) makkelijk.
En DBP is 40 kilo x 2 dan hé ;)
Eleikozaterdag 14 mei 2016 @ 11:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 mei 2016 22:03 schreef relativity het volgende:
Wat raden jullie trouwens aan?

Ik heb echt een zeer hoog metabolisme en het heeft voor mij weinig zin om normale schema's te volgen. Met 4400+ kcal blijft mijn vetpercentage gewoon gelijk.

Wat kan ik het best doen (als ecto) voor hypertrophy?

Dit is wat ik nu zo'n beetje aanhoud:
[ code verwijderd ]

Ben in medio januari begonnen en zit nu op 100kilo bench press, 40kilo dumbell press, 100kilo dl, etc. Moet zwaardere gewichten bij halen (kan maar tot 100 lol - past ook niet meer op de stang).
Bodypumpstang omruilen voor een olympische barbell. En is die BP met volledige ROM?
Faeroerzaterdag 14 mei 2016 @ 11:28
quote:
10s.gif Op vrijdag 13 mei 2016 16:20 schreef Snakey het volgende:

[..]

Lekker hoor. :P
Legpressen is er helaas niet van gekomen. Ik liep wel naar het apparaat toe, maar m'n benen werkte niet echt mee. _O- Wellicht volgende keer.
relativityzaterdag 14 mei 2016 @ 11:47
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 mei 2016 11:01 schreef Eleiko het volgende:

[..]

Bodypumpstang omruilen voor een olympische barbell. En is die BP met volledige ROM?
Oke bedankt voor de tips. Wat is het verschil met een olympische barbell?
BP is full rom en 2sec excentrisch en concentrisch. Met half rom train je nauwelijks de borst heb ik het idee, maar belast je vooral je triceps.

Moet alleen nog een dipping belt halen. Doe nu 20-30 kilo in backpack met pull-ups e.d. maar dat zit echt rot, lol.
ComedyShortsGamerzaterdag 14 mei 2016 @ 12:35
Vandaag lukte het me om 5 keer achter elkaar de pull-up te doen, persoonlijk record voor mij. Sowieso mooi om de progressie te zien (als ik foto's vergelijk met 2 a 3 maanden terug), horen (wat ben je 'breder' geworden) en voelen natuurlijk (steeds stapjes maken met meer kilo's).

Uiteraard ben ik er nog lang niet, maar ik had niet verwacht dat ik in zo'n korte periode flinke progressie zou maken. Doet toch wat met je zelfvertrouwen en motivatie.
Dizornzaterdag 14 mei 2016 @ 12:53
Lekker bezig. Je kan echt heel snel/veel progressie boeken als je begint, dus geniet daar zeker van.
Beachzaterdag 14 mei 2016 @ 12:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2016 12:35 schreef ComedyShortsGamer het volgende:
Vandaag lukte het me om 5 keer achter elkaar de pull-up te doen, persoonlijk record voor mij. Sowieso mooi om de progressie te zien (als ik foto's vergelijk met 2 a 3 maanden terug), horen (wat ben je 'breder' geworden) en voelen natuurlijk (steeds stapjes maken met meer kilo's).

Uiteraard ben ik er nog lang niet, maar ik had niet verwacht dat ik in zo'n korte periode flinke progressie zou maken. Doet toch wat met je zelfvertrouwen en motivatie.
Pull up bar kopen voor thuis en elke keer als je onder de deur loopt er eentje doen.
ComedyShortsGamerzaterdag 14 mei 2016 @ 13:14
quote:
14s.gif Op zaterdag 14 mei 2016 12:53 schreef Dizorn het volgende:
Lekker bezig. Je kan echt heel snel/veel progressie boeken als je begint, dus geniet daar zeker van.
Doe ik :P
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2016 12:54 schreef Beach het volgende:

[..]

Pull up bar kopen voor thuis en elke keer als je onder de deur loopt er eentje doen.
Zag ik toevallig gisteren ook in een youtube video, dat is zeker een goede suggestie.
Ethanoliczaterdag 14 mei 2016 @ 14:12
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2016 12:54 schreef Beach het volgende:

[..]

Pull up bar kopen voor thuis en elke keer als je onder de deur loopt er eentje doen.
Ik zat er dus aan te denken om zo'n ding te kopen, maar ik ben echt doodsbang dat dat ding het niet houdt _O- Welke heb je?
Beachzaterdag 14 mei 2016 @ 14:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2016 14:12 schreef Ethanolic het volgende:

[..]

Ik zat er dus aan te denken om zo'n ding te kopen, maar ik ben echt doodsbang dat dat ding het niet houdt _O- Welke heb je?
Ik weet niet precies waar gekocht omdat het een sinterklaascadeau was. Maar deze heeft ook aparte steunpunten die je in de deurstijlen schroeft dus het gaat niet zomaar los.
relativityzaterdag 14 mei 2016 @ 19:46
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2016 14:32 schreef Beach het volgende:

[..]

Ik weet niet precies waar gekocht omdat het een sinterklaascadeau was. Maar deze heeft ook aparte steunpunten die je in de deurstijlen schroeft dus het gaat niet zomaar los.
Ik heb zon ding die je met flinke pluggen in de muur vastzet. Best fijn om elke dag even voor het werken een paar setjes pull ups te doen :p
Snakeyzaterdag 14 mei 2016 @ 20:40
Ik heb er 1 op het terras hangen hier. Elke dag een paar setjes pull ups is wel lekker. :P
#ANONIEMzaterdag 14 mei 2016 @ 20:52
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2016 09:42 schreef relativity het volgende:

[..]

Dat klopt. Maar zoals ik aangaf, moet ik nieuwe gewichten erbij halen (train grotendeels thuis). Af en toe sportschool. Daarnaast doe ik bijna niet benchen.

DL en zo kan zeker een stuk zwaarder want 100 kilo gaat (te) makkelijk.
En DBP is 40 kilo x 2 dan hé ;)
Ik vraag mij echt af hoe je het voor elkaar krijgt dat je DL gelijk is aan je bench. 100kg benchpress is een respectabel punt, maar 100kg DL zit je al heel snel aan als je dat al niet standaard kan.
#ANONIEMzaterdag 14 mei 2016 @ 20:54
Ik heb al een tijd geen pull ups gedaan. Vind het een leuke en zeer goede oefening, maar als ik het doe dan komt de pijn in mijn linkerarm weer terug. Of het nog zo is weet ik niet, maar wil het er voorlopig niet op wagen. De vorige keer dat ik het deed had ik er gelijk weer 2/3 weken last van.
Snakeyzaterdag 14 mei 2016 @ 20:58
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 mei 2016 20:52 schreef Azpilicueta het volgende:

[..]

Ik vraag mij echt af hoe je het voor elkaar krijgt dat je DL gelijk is aan je bench. 100kg benchpress is een respectabel punt, maar 100kg DL zit je al heel snel aan als je dat al niet standaard kan.
Staat in de post die je quote, hij moet gewichten kopen om zwaarder te gaan. ;)
#ANONIEMzaterdag 14 mei 2016 @ 21:04
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2016 20:58 schreef Snakey het volgende:

[..]

Staat in de post die je quote, hij moet gewichten kopen om zwaarder te gaan. ;)
Oh, haha. Nevermind dan :+
fathankzondag 15 mei 2016 @ 03:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2016 14:12 schreef Ethanolic het volgende:

[..]

Ik zat er dus aan te denken om zo'n ding te kopen, maar ik ben echt doodsbang dat dat ding het niet houdt _O- Welke heb je?
Keilbouten

Als je tenminste een fatsoenlijke muur/plafond hebt
Snakeyzondag 15 mei 2016 @ 12:40
Ik deed vanmorgen OHP pin presses vanaf neushoogte. Daar blijft de bar hangen als ik hem niet onhoog krijg. Ik dacht dat ik redelijk zwaar kon trainen maar meer dan 80 kg zat er niet echt in. Balans is ineens moeilijk en ik moest na elke rep opnieuw opzetten.

Viel dus een beetje tegen, meer oefemen blijkbaar.
Njosnavelinzondag 15 mei 2016 @ 12:42
Hoi, ik kom even binnen vallen: er was toch ooit een centraal gym topic? Is dat nu dit? Of ander subforum?
#ANONIEMzondag 15 mei 2016 @ 12:45
quote:
3s.gif Op zondag 15 mei 2016 12:42 schreef Njosnavelin het volgende:
Hoi, ik kom even binnen vallen: er was toch ooit een centraal gym topic? Is dat nu dit? Of ander subforum?
ONZ / [DE GYM #925] marketing masterrace
Njosnavelinzondag 15 mei 2016 @ 12:47
quote:
Thanks!
Even doorgescrold maar lijkt gewoon een SC. Of kan ik daar ook terecht voor tips en inspiratie als het gaat om trainen? O-)
BredeBroederzondag 15 mei 2016 @ 13:57
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2016 20:40 schreef Snakey het volgende:
Ik heb er 1 op het terras hangen hier. Elke dag een paar setjes pull ups is wel lekker. :P
Elke dag een paar setjes dan heb je toch geen kans om op te bouwen?
Snakeyzondag 15 mei 2016 @ 14:01
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 13:57 schreef BredeBroeder het volgende:

[..]

Elke dag een paar setjes dan heb je toch geen kans om op te bouwen?
Waarom niet?
Deuce92zondag 15 mei 2016 @ 14:09
quote:
1s.gif Op zondag 15 mei 2016 12:47 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

Thanks!
Even doorgescrold maar lijkt gewoon een SC. Of kan ik daar ook terecht voor tips en inspiratie als het gaat om trainen? O-)
Daarvoor moet je hier zijn. Er is hiernaast ook een fitnesstopic maar dat is nogal dood, en er werden vrijwel precies dezelfde dingen besproken.
Ethanoliczondag 15 mei 2016 @ 14:20
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 13:57 schreef BredeBroeder het volgende:

[..]

Elke dag een paar setjes dan heb je toch geen kans om op te bouwen?
Waarom niet?
cofoxzondag 15 mei 2016 @ 14:24
Sinds gister begonnen met T3 Clen ik ben benieuwd :)
Njosnavelinzondag 15 mei 2016 @ 14:28
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 14:09 schreef Deuce92 het volgende:

[..]

Daarvoor moet je hier zijn. Er is hiernaast ook een fitnesstopic maar dat is nogal dood, en er werden vrijwel precies dezelfde dingen besproken.
Top. Ben pas net begonnen hoor, paar maanden bezig en sinds deze maand met mijn vriend als personal trainer 8-)
Wat ik wil bereiken is vooral strakkere dijen en buik en vollere billen. Ben benieuwd wanneer ik er iets van ga zien.

Doen jullie aan pics hier?
no1uknowzondag 15 mei 2016 @ 15:26
quote:
1s.gif Op zondag 15 mei 2016 14:28 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

Top. Ben pas net begonnen hoor, paar maanden bezig en sinds deze maand met mijn vriend als personal trainer 8-)
Wat ik wil bereiken is vooral strakkere dijen en buik en vollere billen. Ben benieuwd wanneer ik er iets van ga zien.

Doen jullie aan pics hier?
Incidenteel, maar de meesten hier zijn te scheiterig om ook maar iets op internet te zetten
BredeBroederzondag 15 mei 2016 @ 15:27
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 14:01 schreef Snakey het volgende:

[..]

Waarom niet?
Weinig herstel?
quote:
1s.gif Op zondag 15 mei 2016 14:20 schreef Ethanolic het volgende:

[..]

Waarom niet?
Veel herstel?
ComedyShortsGamerzondag 15 mei 2016 @ 15:33
Is jullie sportschool wel open met Pinksteren (vandaag/morgen)? Mijne helaas niet.
Dan maar thuis wat oefeningen doen en en beetje hardlopen erbij. Wil niet stil zitten.
Njosnavelinzondag 15 mei 2016 @ 15:33
quote:
10s.gif Op zondag 15 mei 2016 15:26 schreef no1uknow het volgende:

[..]

Incidenteel, maar de meesten hier zijn te scheiterig om ook maar iets op internet te zetten
In dit topic alleen toto, zag ik.
Njosnavelinzondag 15 mei 2016 @ 15:33
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 15:33 schreef ComedyShortsGamer het volgende:
Is jullie sportschool wel open met Pinksteren (vandaag/morgen)? Mijne helaas niet.
Dan maar thuis wat oefeningen doen en en beetje hardlopen erbij. Wil niet stil zitten.
Die van mij wel, tot 15.00 ofzo.
Snakeyzondag 15 mei 2016 @ 15:34
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 15:27 schreef BredeBroeder het volgende:

[..]

Weinig herstel?

[..]

Veel herstel?
Van 4 soms 5 setjes over een dag hoef je niet echt te herstellen.
Deuce92zondag 15 mei 2016 @ 15:38
quote:
7s.gif Op zondag 15 mei 2016 15:34 schreef Snakey het volgende:

[..]

Van 4 soms 5 setjes over een dag hoef je niet echt te herstellen.
Als je van 4 of 5 setjes niet hoeft te herstellen moet dat wel heel licht zijn, en dan vraag ik me af wat je er precies aan hebt om het te doen.

Je kunt ook af en toe een paar push ups doen, maar als je al 100 kg bencht zal dat toch vrijwel geen effect hebben.
no1uknowzondag 15 mei 2016 @ 16:00
quote:
10s.gif Op zondag 15 mei 2016 15:33 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

In dit topic alleen toto, zag ik.
Aan jou de eer dan
Snakeyzondag 15 mei 2016 @ 16:13
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 15:38 schreef Deuce92 het volgende:

[..]

Als je van 4 of 5 setjes niet hoeft te herstellen moet dat wel heel licht zijn, en dan vraag ik me af wat je er precies aan hebt om het te doen.

Je kunt ook af en toe een paar push ups doen, maar als je al 100 kg bencht zal dat toch vrijwel geen effect hebben.
Ik weeg 100 kilo, die 4 -5 setjrs werken weldegelijk want ik wordt er nog steeds sterker mee.

Er zijn zelfs programa's geschreven om het zo te doen om sterker te worden.
Deuce92zondag 15 mei 2016 @ 16:17
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 16:13 schreef Snakey het volgende:

[..]

Ik weeg 100 kilo, die 4 -5 setjrs werken weldegelijk want ik wordt er nog steeds sterker mee.

Er zijn zelfs programa's geschreven om het zo te doen om sterker te worden.
Had ik niet verwacht. Doe je dat dan echt (vrijwel) elke dag?
Questularzondag 15 mei 2016 @ 16:25
24/7 open gym hier. Ideaal.
#ANONIEMzondag 15 mei 2016 @ 16:33
quote:
3s.gif Op zondag 15 mei 2016 14:24 schreef cofox het volgende:
Sinds gister begonnen met T3 Clen ik ben benieuwd :)
Eigenlijk moet je er wel nog een andere anabool bij hebben. T3 vreet echt je spieren op. Heb het al eens eerder gedaan inclusief clen, maar wanneer ik de clen cycle uitging ging mijn kracht echt drastisch naar beneden. Om die reden gebruik ik nu winstrol/t3 en clen om de twee weken. Misschien heb jij er geen last van, dat zou natuurlijk ook kunnen. Voor de rest werkt het wel goed en alleen clen geeft een beetje een onprettig gevoel, maar dat went vanzelf.
#ANONIEMzondag 15 mei 2016 @ 16:34
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 15:33 schreef ComedyShortsGamer het volgende:
Is jullie sportschool wel open met Pinksteren (vandaag/morgen)? Mijne helaas niet.
Dan maar thuis wat oefeningen doen en en beetje hardlopen erbij. Wil niet stil zitten.
Morgen wel, vandaag niet. Perfecte dag voor een cheatdag dus _O_
Questularzondag 15 mei 2016 @ 16:37
Zitten jullie dan al aan jullie natuurlijk max dat je het nodig vindt om extra te gaan pakken?
Ethanoliczondag 15 mei 2016 @ 16:37
quote:
3s.gif Op zondag 15 mei 2016 14:24 schreef cofox het volgende:
Sinds gister begonnen met T3 Clen ik ben benieuwd :)
RIP spiermassa
#ANONIEMzondag 15 mei 2016 @ 16:38
quote:
10s.gif Op zondag 15 mei 2016 15:33 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

In dit topic alleen toto, zag ik.
En van mijn pics moet je het nou net niet hebben :')
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 15:33 schreef ComedyShortsGamer het volgende:
Is jullie sportschool wel open met Pinksteren (vandaag/morgen)? Mijne helaas niet.
Dan maar thuis wat oefeningen doen en en beetje hardlopen erbij. Wil niet stil zitten.
Morgen gewoon open. Waar ik woon viert men geen Pinksteren. Vandaag wel gesloten want zondag is hier rustdag of zo.

In other news, tailleomvang van 99 cm op 24 april naar 94 cm vanochtend, 15 mei. 99 cm, en ik heb verdorie niet eens overgewicht :') kutbuik
BredeBroederzondag 15 mei 2016 @ 16:45
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 15:33 schreef ComedyShortsGamer het volgende:
Is jullie sportschool wel open met Pinksteren (vandaag/morgen)? Mijne helaas niet.
Dan maar thuis wat oefeningen doen en en beetje hardlopen erbij. Wil niet stil zitten.
Nee, maar morgen lekker karten de hele dag dus dat kost ook wel aardig wat kracht.
#ANONIEMzondag 15 mei 2016 @ 16:47
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 16:45 schreef BredeBroeder het volgende:

[..]

Nee, maar morgen lekker karten de hele dag dus dat kost ook wel aardig wat kracht.
Daarom altijd een auto kopen zonder stuurbekrachtiging. Everyday is a curlday _O_
Snakeyzondag 15 mei 2016 @ 16:47
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 16:17 schreef Deuce92 het volgende:

[..]

Had ik niet verwacht. Doe je dat dan echt (vrijwel) elke dag?
Nee, ik probeer elke dag, maar in de praktijk komt het daar niet van. Ik kom aan een dag of 4 per week.

Het is ook niet zo dat ik 5 sets achter elkaar doe, die zijn (een soort van) verdeeld over een dag. Je loopt onder de stang door en doet 5 - 10 pull ups, en loopt weer door. Stelt op zich niks voor, maar toch win je er wat kracht mee.

En dan nog gaat het traag imo. Ik kan 5 -7 pull ups met echt volle ROM, dus bijna met mn borst tegen de stang, daarna kom ik net met mn kin boven de stang. Maar goed, ik vond het al een hele opgave mn 100 kilo met volle ROM te doen in het begin.
Njosnavelinzondag 15 mei 2016 @ 16:48
quote:
14s.gif Op zondag 15 mei 2016 16:38 schreef Toto69 het volgende:

[..]

En van mijn pics moet je het nou net niet hebben :')
Tuurlijk wel! Heb je nog andere ter vergelijking?
Njosnavelinzondag 15 mei 2016 @ 16:49
quote:
10s.gif Op zondag 15 mei 2016 16:00 schreef no1uknow het volgende:

[..]

Aan jou de eer dan
Ben pas net begonnen :+
En heb ook geen goede pics om mee te vergelijken. Maar zal eens kijken.
Snakeyzondag 15 mei 2016 @ 16:50
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 16:37 schreef Questular het volgende:
Zitten jullie dan al aan jullie natuurlijk max dat je het nodig vindt om extra te gaan pakken?
Nope, niet eens in de buurt volgens mij. Het is gewoon leuk om te doen. Iets wat je in het begin vervloekt omdat het amper lukt en er dan redelijk goed in worden is leuk imo.
Deuce92zondag 15 mei 2016 @ 16:51
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 16:49 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

Ben pas net begonnen :+
En heb ook geen goede pics om mee te vergelijken. Maar zal eens kijken.
Dit is een topic vol testosteronbommen, dus elke foto van een vrouw wordt denk ik wel op prijs gesteld. :')
#ANONIEMzondag 15 mei 2016 @ 16:52
quote:
14s.gif Op zondag 15 mei 2016 16:48 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

Tuurlijk wel! Heb je nog andere ter vergelijking?
Hmm, niet echt. Zou alleen dit kunnen verzinnen. Niet echt superduidelijk, maar foto 1 is van juli vorig jaar (september begonnen met wat lichte KT) en foto 2 is van afgelopen vrijdag. Ik zie zelf in elk geval wel wat bredere armen, maar echt fantastisch is het allemaal niet natuurlijk en vergeleken met de rest hier stelt het helemaal niks voor waarschijnlijk :+

SPOILER
MBQwQrj.jpg
SPOILER
daHWwN5.jpg
Snakeyzondag 15 mei 2016 @ 16:54
quote:
1s.gif Op zondag 15 mei 2016 16:33 schreef Azpilicueta het volgende:

[..]

Eigenlijk moet je er wel nog een andere anabool bij hebben. T3 vreet echt je spieren op. Heb het al eens eerder gedaan inclusief clen, maar wanneer ik de clen cycle uitging ging mijn kracht echt drastisch naar beneden. Om die reden gebruik ik nu winstrol/t3 en clen om de twee weken. Misschien heb jij er geen last van, dat zou natuurlijk ook kunnen. Voor de rest werkt het wel goed en alleen clen geeft een beetje een onprettig gevoel, maar dat went vanzelf.
Ik ben bekend met de middelen, maar nieg echt met de combinatie. Is het niet slim om ipv winnie Test te gebruiken? Dat houdt je hormoonhuishouding een beetje normaal. Clen en winnie niet echt. En gebruik je dan winnie tabs of injects?
Deuce92zondag 15 mei 2016 @ 16:57
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 16:52 schreef Toto69 het volgende:

[..]

Hmm, niet echt. Zou alleen dit kunnen verzinnen. Niet echt superduidelijk, maar foto 1 is van juli vorig jaar (september begonnen met wat lichte KT) en foto 2 is van afgelopen vrijdag. Ik zie zelf in elk geval wel wat bredere armen, maar echt fantastisch is het allemaal niet natuurlijk en vergeleken met de rest hier stelt het helemaal niks voor waarschijnlijk :+

SPOILER
SPOILER
Er zitten hier ook beginners, en mensen die even een paar maandjes trainen en dan een paar maandjes weer niet.

SPOILER
en annerbolesjonnies zoals snakey 10.gif
no1uknowzondag 15 mei 2016 @ 16:58
het is dan ook maar net hoe serieus je het maakt voor jezelf. Ik doe het gewoon om een beetje m'n guns te flexen voor de vrouwen
#ANONIEMzondag 15 mei 2016 @ 16:58
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 16:57 schreef Deuce92 het volgende:

[..]

Er zitten hier ook beginners, en mensen die even een paar maandjes trainen en dan een paar maandjes weer niet.
I know :+
Njosnavelinzondag 15 mei 2016 @ 17:01
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 16:52 schreef Toto69 het volgende:

[..]

Hmm, niet echt. Zou alleen dit kunnen verzinnen. Niet echt superduidelijk, maar foto 1 is van juli vorig jaar (september begonnen met wat lichte KT) en foto 2 is van afgelopen vrijdag. Ik zie zelf in elk geval wel wat bredere armen, maar echt fantastisch is het allemaal niet natuurlijk en vergeleken met de rest hier stelt het helemaal niks voor waarschijnlijk :+

SPOILER
SPOILER
Wel een duidelijk verschil hoor! :Y
En jezelf vergelijken met anderen is niet zo belangrijk toch, gaat om jouw lichaam en wat je zelf wil bereiken.
#ANONIEMzondag 15 mei 2016 @ 17:02
quote:
14s.gif Op zondag 15 mei 2016 17:01 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

Wel een duidelijk verschil hoor! :Y
En jezelf vergelijken met anderen is niet zo belangrijk toch, gaat om jouw lichaam en wat je zelf wil bereiken.
Cheers ^O^ en is zo ja.
Njosnavelinzondag 15 mei 2016 @ 17:05
Dit was in november, toen begon ik net met sporten, vnl cardio en sporadisch wat krachttraining.
411845756.jpg

En nu, na een aantal maanden wisselend trainen, ben ik echt begonnen :P
412497904.jpg

412497905.jpg

412497906.jpg

Dit is dus de baseline :+ zie eigenlijk geen verschil met die eerste foto maar in praktijk zie ik wel dat mijn ouders en armen iets veranderd zijn.
#ANONIEMzondag 15 mei 2016 @ 17:07
Goed bezig ^O^
Njosnavelinzondag 15 mei 2016 @ 17:12
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 17:07 schreef Toto69 het volgende:
Goed bezig ^O^
Dankje, nu nog volhouden :+
#ANONIEMzondag 15 mei 2016 @ 17:13
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 17:12 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

Dankje, nu nog volhouden :+
Komt vast goed. :)
Beachzondag 15 mei 2016 @ 17:49
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 17:05 schreef Njosnavelin het volgende:
Dit was in november, toen begon ik net met sporten, vnl cardio en sporadisch wat krachttraining.
[ afbeelding ]

En nu, na een aantal maanden wisselend trainen, ben ik echt begonnen :P
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Dit is dus de baseline :+ zie eigenlijk geen verschil met die eerste foto maar in praktijk zie ik wel dat mijn ouders en armen iets veranderd zijn.
Listen here little baby. You're gonna get a lot of hurtful and degrading comments, but that ain't what I'm about. Let me just say, you are perfect the way you are. You hear me sugar? PERFECT. Don't ever change. You deserve anything and everything you want. Stay safe for me, baby girl.

>mfw thinking of you hurting
Njosnavelinzondag 15 mei 2016 @ 18:15
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 17:49 schreef Beach het volgende:

[..]

Listen here little baby. You're gonna get a lot of hurtful and degrading comments, but that ain't what I'm about. Let me just say, you are perfect the way you are. You hear me sugar? PERFECT. Don't ever change. You deserve anything and everything you want. Stay safe for me, baby girl.

>mfw thinking of you hurting
Dankje, zal wel lukken.
Gr gr
#ANONIEMzondag 15 mei 2016 @ 19:02
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 16:54 schreef Snakey het volgende:

[..]

Ik ben bekend met de middelen, maar nieg echt met de combinatie. Is het niet slim om ipv winnie Test te gebruiken? Dat houdt je hormoonhuishouding een beetje normaal. Clen en winnie niet echt. En gebruik je dan winnie tabs of injects?
Het is een keuze die je maakt. Winstroll kan je nemen zonder een nakuur en heeft verder weinig neven effecten. Daarom kies ik daarvoor ipv Test, zou ik het erbij doen dan wordt het wel een beetje overkill. Ik heb niet de ambitie om heel sterk te worden of buiten mijn limiet gespierd.

Inprincipe zou een normaal dieet ook wel gewoon volstaan. Maargoed, dat is een keuze die ik persoonlijk maak. Ik kan mij makkelijker aan mijn dieet houden, resultaten komen sneller en heb niet echt last van side effects. Hartslag went en het trillen, nja boeie.
Snakeyzondag 15 mei 2016 @ 19:36
quote:
1s.gif Op zondag 15 mei 2016 19:02 schreef Azpilicueta het volgende:

[..]

Het is een keuze die je maakt. Winstroll kan je nemen zonder een nakuur en heeft verder weinig neven effecten. Daarom kies ik daarvoor ipv Test, zou ik het erbij doen dan wordt het wel een beetje overkill. Ik heb niet de ambitie om heel sterk te worden of buiten mijn limiet gespierd.

Inprincipe zou een normaal dieet ook wel gewoon volstaan. Maargoed, dat is een keuze die ik persoonlijk maak. Ik kan mij makkelijker aan mijn dieet houden, resultaten komen sneller en heb niet echt last van side effects. Hartslag went en het trillen, nja boeie.
Ik ben behoorlijk wat vet kwijtgeraakt op Test, en nog wat meer op Tren/Test. Mijn test levels waren sowieso te laag dus dat doet me goed. Tren werkt erg goed, maar er zijn wel behoorlijk wat sides. 12 weken lang drijfnat wakker worden is niet echt lekker, bijvoorbeeld. Geen last van een Tren dick, tegenovergesteld zelfs, maar ik hou de Test dan ook op redelijk niveau.
#ANONIEMzondag 15 mei 2016 @ 19:48
Dat geloof ik best, een veel sterkere stack bestaat er niet :+. Maar ik ben zelf niet zo heel happig op de performance steroids. Voornamelijk ook omdat je het dan wel bij moet houden aangezien je als natty vaak niet zo ver komt
Ethanoliczondag 15 mei 2016 @ 20:00
Wat bedoel je precies met 'performance steroids'?
Snakeyzondag 15 mei 2016 @ 20:09
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 19:48 schreef Azpilicueta het volgende:
Dat geloof ik best, een veel sterkere stack bestaat er niet :+. Maar ik ben zelf niet zo heel happig op de performance steroids. Voornamelijk ook omdat je het dan wel bij moet houden aangezien je als natty vaak niet zo ver komt
True. Hoewel tren gains redelijk intact blijven. Maar ik kom niet van de test ivm TRT, dus misschien dat als ik dat niet zou doen ik wel een paar stappen terug zou doen.
Snakeyzondag 15 mei 2016 @ 20:20
Winstrol op zeker, maar clen is ook een performace steroid toch?
relativityzondag 15 mei 2016 @ 20:37
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 17:05 schreef Njosnavelin het volgende:
Dit was in november, toen begon ik net met sporten, vnl cardio en sporadisch wat krachttraining.
[ afbeelding ]

En nu, na een aantal maanden wisselend trainen, ben ik echt begonnen :P
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Dit is dus de baseline :+ zie eigenlijk geen verschil met die eerste foto maar in praktijk zie ik wel dat mijn ouders en armen iets veranderd zijn.
Ik denk dat menig vrouw jaloers zou zijn ;)

Ik vind het zo al perfect, goed bezig!
BredeBroederzondag 15 mei 2016 @ 20:51
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 17:05 schreef Njosnavelin het volgende:
Dit was in november, toen begon ik net met sporten, vnl cardio en sporadisch wat krachttraining.
[ afbeelding ]

En nu, na een aantal maanden wisselend trainen, ben ik echt begonnen :P
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Dit is dus de baseline :+ zie eigenlijk geen verschil met die eerste foto maar in praktijk zie ik wel dat mijn ouders en armen iets veranderd zijn.
Goeie basis toch? Lekker consistent blijven.

Ga hier ook weer ff wat foto'tjes plaatsen, na 3.5 maanden cutten ook eindelijk klaar, 9-10% bodyfat eraf gewerkt, gok dat ik op zo'n 19-20% begon en nu op zo'n 10-11% sta. Nu lekker cleanbulken, ik aim voor 300g erbij per week, dus ongeveer 1,2KG per maand.

Before: 74KG
3027uol.jpg

After: 65.7KG op z'n laagst
34xf9xs.jpg

e7f7lj.jpg
cofoxzondag 15 mei 2016 @ 21:21
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 17:05 schreef Njosnavelin het volgende:
Dit was in november, toen begon ik net met sporten, vnl cardio en sporadisch wat krachttraining.
[ afbeelding ]

En nu, na een aantal maanden wisselend trainen, ben ik echt begonnen :P
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Dit is dus de baseline :+ zie eigenlijk geen verschil met die eerste foto maar in praktijk zie ik wel dat mijn ouders en armen iets veranderd zijn.
Meer focus op de billen de mogen iets ronder zijn!

Voor de rest ziet de basis er goed uit ^O^
relativityzondag 15 mei 2016 @ 21:43
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 20:51 schreef BredeBroeder het volgende:

[..]

Goeie basis toch? Lekker consistent blijven.

Ga hier ook weer ff wat foto'tjes plaatsen, na 3.5 maanden cutten ook eindelijk klaar, 9-10% bodyfat eraf gewerkt, gok dat ik op zo'n 19-20% begon en nu op zo'n 10-11% sta. Nu lekker cleanbulken, ik aim voor 300g erbij per week, dus ongeveer 1,2KG per maand.

Before: 74KG
[ afbeelding ]

After: 65.7KG op z'n laagst
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Goed bezig geweest :) ziet er een stuk droger uit en veel meer spierdefinitie :)
Zal binnenkort ook eens een voor en na foto posten. Al is de foto van voor het trainen echt ecto. Bijna beschamend :P
ComedyShortsGamerzondag 15 mei 2016 @ 22:03
quote:
1s.gif Op zondag 15 mei 2016 16:34 schreef Azpilicueta het volgende:

[..]

Morgen wel, vandaag niet. Perfecte dag voor een cheatdag dus _O_
Ik heb even wat informatie over gezocht voor een cheatdag maar let je dan echt niet op wat je eet?
relativityzondag 15 mei 2016 @ 22:05
Collage_2016_05_15_22_00_48.jpg
Ben best trots voor 3.5 maand. En mensen lachte me uit dat ik wilde trainen: "Daar heb je helemaal niet de genen voor", "jij wordt nooit breed". Fuck genen :p
Njosnavelinzondag 15 mei 2016 @ 22:46
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 20:37 schreef relativity het volgende:

[..]

Ik denk dat menig vrouw jaloers zou zijn ;)

Ik vind het zo al perfect, goed bezig!
Thanks!
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 20:51 schreef BredeBroeder het volgende:

[..]

Goeie basis toch? Lekker consistent blijven.

Ga hier ook weer ff wat foto'tjes plaatsen, na 3.5 maanden cutten ook eindelijk klaar, 9-10% bodyfat eraf gewerkt, gok dat ik op zo'n 19-20% begon en nu op zo'n 10-11% sta. Nu lekker cleanbulken, ik aim voor 300g erbij per week, dus ongeveer 1,2KG per maand.

Before: 74KG
[ afbeelding ]

After: 65.7KG op z'n laagst
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Zo, dat heb je snel gedaan, goed bezig hoor 14.gif
Njosnavelinzondag 15 mei 2016 @ 22:47
quote:
14s.gif Op zondag 15 mei 2016 21:21 schreef cofox het volgende:

[..]

Meer focus op de billen de mogen iets ronder zijn!

Voor de rest ziet de basis er goed uit ^O^
Ja i know, wordt aan gewerkt :7
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 22:05 schreef relativity het volgende:
[ link | afbeelding ]
Ben best trots voor 3.5 maand. En mensen lachte me uit dat ik wilde trainen: "Daar heb je helemaal niet de genen voor", "jij wordt nooit breed". Fuck genen :p
Veel vorderingen gemaakt, nice 14.gif
ComedyShortsGamerzondag 15 mei 2016 @ 23:05
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 22:05 schreef relativity het volgende:
[ link | afbeelding ]
Ben best trots voor 3.5 maand. En mensen lachte me uit dat ik wilde trainen: "Daar heb je helemaal niet de genen voor", "jij wordt nooit breed". Fuck genen :p
Heb jij dit na 3,5 maanden bereikt?
Faeroerzondag 15 mei 2016 @ 23:38

Wel leuke video over het trainen in verschillende hoeken (decline, flat, incline, etc.).


Center of mass, heel logisch maar toch goed om bij na te denken wanneer je een work-out doet.

[ Bericht 33% gewijzigd door Faeroer op 16-05-2016 00:17:12 ]
relativityzondag 15 mei 2016 @ 23:42
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 22:47 schreef Njosnavelin het volgende:
Veel vorderingen gemaakt, nice
Bedankt :) foto's van billen zijn trouwens altijd goed ;) haha

quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 23:05 schreef ComedyShortsGamer het volgende:

[..]

Heb jij dit na 3,5 maanden bereikt?
Ja, maar daar heb ik ook hard voor moeten werken. En heel veel eten.

Maar ik ben niet iemand die uitdagingen uit de weg gaat. En als mensen mij zeggen dat ik iets niet kan, voedt dat mijn motivatie alleen maar. Maar nu krijg ik de laatste wel te horen dat mensen denken dat ik iets gebruik, omdat ik zo snel vooruit ga.

Maar ja projectie van eigen luiheid en onzekerheid. Mensen zijn tegenwoordig niet meer bereid ergens moeite voor te doen of ergens hard voor te moeten werken.

Het wordt trouwens wel irritant om elke keer nieuwe kleding te kopen :P
#ANONIEMmaandag 16 mei 2016 @ 08:40
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 23:05 schreef ComedyShortsGamer het volgende:

[..]

Heb jij dit na 3,5 maanden bereikt?
doubt it
Ethanolicmaandag 16 mei 2016 @ 08:44
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 22:05 schreef relativity het volgende:
[ link | afbeelding ]
Ben best trots voor 3.5 maand. En mensen lachte me uit dat ik wilde trainen: "Daar heb je helemaal niet de genen voor", "jij wordt nooit breed". Fuck genen :p
welke whey gebruik jij
relativitymaandag 16 mei 2016 @ 09:12
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2016 08:44 schreef Ethanolic het volgende:

[..]

welke whey gebruik jij
Van my protein :p samen met nog wat supplementen. Maar haal me eiwitten grotendeels uit Griekse yoghurt.
quote:
1s.gif Op maandag 16 mei 2016 08:40 schreef Dimachaerus het volgende:

[..]

doubt it
Waarom niet?

Ik ben zeer geïnteresseerd in voeding en wetenschap. En pas dat ook toe. Daarnaast ben ik ectomorph. Ik kan gewoon geen vet aankomen. Hoeveel ik ook eet, ook al sport ik niet.
#ANONIEMmaandag 16 mei 2016 @ 09:25
Hoe snel na je training nuttig je je shakes dan
#ANONIEMmaandag 16 mei 2016 @ 09:59
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2016 09:25 schreef Dimachaerus het volgende:
Hoe snel na je training nuttig je je shakes dan
Direct
relativitymaandag 16 mei 2016 @ 10:12
quote:
1s.gif Op maandag 16 mei 2016 09:59 schreef Doublepain het volgende:

[..]

Direct
Inderdaad. In combinatie met wat snelle koolydraten (dextrose + maltodextrine), creatine en fenegriek. Daarna ga ik meestal warm eten en als ik moe ben doe ik nog een powernap :P
bombmannlmaandag 16 mei 2016 @ 10:20
quote:
1s.gif Op maandag 16 mei 2016 09:12 schreef relativity het volgende:

[..]

Van my protein :p samen met nog wat supplementen. Maar haal me eiwitten grotendeels uit Griekse yoghurt.

[..]

Waarom niet?

Ik ben zeer geïnteresseerd in voeding en wetenschap. En pas dat ook toe. Daarnaast ben ik ectomorph. Ik kan gewoon geen vet aankomen. Hoeveel ik ook eet, ook al sport ik niet.
Jij hebt vroeger toch ook getraind? Mischien handig om erbij te vertellen, want nu lijkt het net of je vanaf 0 begon.
Beetje ongeloofwaardig zo
relativitymaandag 16 mei 2016 @ 10:39
quote:
1s.gif Op maandag 16 mei 2016 10:20 schreef bombmannl het volgende:

[..]

Jij hebt vroeger toch ook getraind? Mischien handig om erbij te vertellen, want nu lijkt het net of je vanaf 0 begon.
Beetje ongeloofwaardig zo
Ah ja. Ik heb wel een tijd aan krachttraining gedaan, inderdaad. Daarom weet ik al bijna alles van voeding en oefeningen, maar kon 6 jaar niet meer trainen door chronisch ziekte :(

In het begin zijn ook de meeste gains te halen :) dus als je het goed aanpakt. Daarnaast misschien ook spiergeheugen?
bombmannlmaandag 16 mei 2016 @ 10:46
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2016 10:39 schreef relativity het volgende:

[..]

Ah ja. Ik heb wel een tijd aan krachttraining gedaan, inderdaad. Daarom weet ik al bijna alles van voeding en oefeningen, maar kon 6 jaar niet meer trainen door chronisch ziekte :(

In het begin zijn ook de meeste gains te halen :) dus als je het goed aanpakt. Daarnaast misschien ook spiergeheugen?
^O^ idd spiergeheugen is ook een dingetje.

Toch knap gedaan man! 3 maanden en dan zo'n verandering mag je blij mee zijn.
relativitymaandag 16 mei 2016 @ 11:00
quote:
14s.gif Op maandag 16 mei 2016 10:46 schreef bombmannl het volgende:

[..]

^O^ idd spiergeheugen is ook een dingetje.

Toch knap gedaan man! 3 maanden en dan zo'n verandering mag je blij mee zijn.
Hehe bedankt :D ja ben er echt trots op. Maar sporten is ook echt een uitlaatklep voor mij en daarnaast slaap ik ook veel beter :P
Njosnavelinmaandag 16 mei 2016 @ 11:13
Wat voor metingen zijn interessant om bij te houden? Las al dat Toto het had over buikomtrek, wat is nog meer handig?
ComedyShortsGamermaandag 16 mei 2016 @ 11:26
quote:
1s.gif Op maandag 16 mei 2016 08:40 schreef Dimachaerus het volgende:

[..]

doubt it
Nu ik zo z'n historie weet geloof ik het wel, dan heb je inderdaad een voordeeltje. Na 3 maanden bereiken is echter wel enorm knap!
ComedyShortsGamermaandag 16 mei 2016 @ 11:27
quote:
3s.gif Op maandag 16 mei 2016 11:13 schreef Njosnavelin het volgende:
Wat voor metingen zijn interessant om bij te houden? Las al dat Toto het had over buikomtrek, wat is nog meer handig?
Vetpercentage dus?
Njosnavelinmaandag 16 mei 2016 @ 11:32
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2016 11:27 schreef ComedyShortsGamer het volgende:

[..]

Vetpercentage dus?
Oja, kan ik wel eens doen bij de sportschool inderdaad.
ComedyShortsGamermaandag 16 mei 2016 @ 11:36
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2016 11:32 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

Oja, kan ik wel eens doen bij de sportschool inderdaad.
Moet ik ook nog doen, zelf schat ik dat ik tussen de 15 en 20 zit, moet uiteraard nog later worden. Ga het dinsdag eens vragen bij de sportschool of ze dat kunnen meten.
#ANONIEMmaandag 16 mei 2016 @ 11:40
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 20:20 schreef Snakey het volgende:
Winstrol op zeker, maar clen is ook een performace steroid toch?
Nja, Winny is wel relatief licht natuurlijk (niet zoals dbol, test etc.) en doe dat echt alleen om t3 tegen te gaan. Zoals ik zei had ik wel eens eerder alleen t3 + clen, maar zodra ik de clen cycle uitging nam mijn kracht echt drastisch af. Probleem van clen is dat je het niet constant kan nemen zonder dat het zijn kracht verliest.

Clen helpt wel met uithoudingsvermogen etc. dus om die reden is het een banned substance, maar van wat ik weet helpt het verder niet bij spieropbouw. Alleen bij dieren is dat aangetoond. Neem het alleen voor de synergy met T3.
Faeroermaandag 16 mei 2016 @ 11:40
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2016 11:32 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

Oja, kan ik wel eens doen bij de sportschool inderdaad.
Zolang ze maar geen 'slimme' weegschaal gebruiken dat een vetpercentage aangeeft, dat is onaccuraat als wat. Gewoon zo'n 3/5 punt caliper en/of meetlint gebruiken.
telefoonmaatschappijmaandag 16 mei 2016 @ 13:32
Wat voor trainingsschema's volgen jullie? Ik op het moment Fierce 5 Novice routine.
Agentperrymaandag 16 mei 2016 @ 13:44
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 22:05 schreef relativity het volgende:
[ link | afbeelding ]
Ben best trots voor 3.5 maand. En mensen lachte me uit dat ik wilde trainen: "Daar heb je helemaal niet de genen voor", "jij wordt nooit breed". Fuck genen :p
Flinke vooruitgang! Wat zijn je lengte en gewicht?
Agentperrymaandag 16 mei 2016 @ 13:47
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2016 13:32 schreef telefoonmaatschappij het volgende:
Wat voor trainingsschema's volgen jullie? Ik op het moment Fierce 5 Novice routine.
Een eigen variant van PHUL. Maar ga binnenkort waarschijnlijk overstappen op push/pull, ben toe aan verandering.
relativitymaandag 16 mei 2016 @ 14:44
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2016 13:44 schreef Agentperry het volgende:

[..]

Flinke vooruitgang! Wat zijn je lengte en gewicht?
Bedankt!

Gewicht is niet bekend (geen weegschaal - boeit me ook niks). Volgens mij iets van 72 kilo ofzo. Lengte is 1,78m.
Njosnavelinmaandag 16 mei 2016 @ 22:56
Hm, bij het squatten vandaag nogal last gekregen van mijn quadriceps. Heb daar een blauwe plek maar lijkt alsof de hele spier beurs is :? Hopelijk snel weer over.
cofoxmaandag 16 mei 2016 @ 23:01
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2016 22:56 schreef Njosnavelin het volgende:
Hm, bij het squatten vandaag nogal last gekregen van mijn quadriceps. Heb daar een blauwe plek maar lijkt alsof de hele spier beurs is :? Hopelijk snel weer over.
Koop een goede foam roller voor het stretchen geloof me ga je geen spijt van krijgen, zeker bij de zware lifts :Y
Njosnavelinmaandag 16 mei 2016 @ 23:08
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2016 23:01 schreef cofox het volgende:

[..]

Koop een goede foam roller voor het stretchen geloof me ga je geen spijt van krijgen, zeker bij de zware lifts :Y
Waar is dat voor?
Snakeymaandag 16 mei 2016 @ 23:09
quote:
1s.gif Op maandag 16 mei 2016 11:40 schreef Azpilicueta het volgende:

[..]

Nja, Winny is wel relatief licht natuurlijk (niet zoals dbol, test etc.) en doe dat echt alleen om t3 tegen te gaan. Zoals ik zei had ik wel eens eerder alleen t3 + clen, maar zodra ik de clen cycle uitging nam mijn kracht echt drastisch af. Probleem van clen is dat je het niet constant kan nemen zonder dat het zijn kracht verliest.

Clen helpt wel met uithoudingsvermogen etc. dus om die reden is het een banned substance, maar van wat ik weet helpt het verder niet bij spieropbouw. Alleen bij dieren is dat aangetoond. Neem het alleen voor de synergy met T3.
Zo licht is winny niet. Daarbij is het een 17 aa die ik persoonlijk mijd als de pest. Een lichte dosis test van 200mg p/w lijkt mij een verstandiger keuze.
cofoxmaandag 16 mei 2016 @ 23:13
quote:
1s.gif Op maandag 16 mei 2016 23:08 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

Waar is dat voor?
Strechen, blessure preventie/herstel, en het masseren van spiergroepen.

BredeBroedermaandag 16 mei 2016 @ 23:16
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2016 22:56 schreef Njosnavelin het volgende:
Hm, bij het squatten vandaag nogal last gekregen van mijn quadriceps. Heb daar een blauwe plek maar lijkt alsof de hele spier beurs is :? Hopelijk snel weer over.
Gewenning denk ik
BredeBroedermaandag 16 mei 2016 @ 23:21
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2016 22:46 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

Thanks!

[..]

Zo, dat heb je snel gedaan, goed bezig hoor [ afbeelding ]
Dankje :)
Snel valt wel mee, 3,5 maand is ongeveer precies goed.
Njosnavelindinsdag 17 mei 2016 @ 07:07
quote:
3s.gif Op maandag 16 mei 2016 23:13 schreef cofox het volgende:

[..]

Strechen, blessure preventie/herstel, en het masseren van spiergroepen.

Aha okee, ga ik eens uitproberen.
#ANONIEMdinsdag 17 mei 2016 @ 09:28
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2016 23:09 schreef Snakey het volgende:

[..]

Zo licht is winny niet. Daarbij is het een 17 aa die ik persoonlijk mijd als de pest. Een lichte dosis test van 200mg p/w lijkt mij een verstandiger keuze.
Licht in de zin dat het niet gebruik wordt voor een 'explosieve' toename aan spierweefsel. Het is meer een conserveermiddel gedurende een cut
fathankdinsdag 17 mei 2016 @ 19:03
Klinkt wel alsof er goed over nagedacht is
relativitydinsdag 17 mei 2016 @ 20:06
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2016 23:09 schreef Snakey het volgende:

[..]

Zo licht is winny niet. Daarbij is het een 17 aa die ik persoonlijk mijd als de pest. Een lichte dosis test van 200mg p/w lijkt mij een verstandiger keuze.
Lekker een 17 alpha gemethyleerd androgeen naar binnen werken. Zal je lever appreciëren :P
Waarom uberhaupt gebruiken? Zit je al op je max ofzo?

Niet om je aan te vallen hoor, gewoon interesse?


Heb maar eens een dipping belt aangeschaft. Is toch wat handiger dat 20 kilo in een rugzak doen met optrekken :') Alleen nog een goede barbell en 2x25kg en en 2x10 kilo aan gewichten. Waar raden jullie aan deze aan te schaffen?
BadderAapjedinsdag 17 mei 2016 @ 21:49
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2016 10:12 schreef relativity het volgende:

[..]

Inderdaad. In combinatie met wat snelle koolydraten (dextrose + maltodextrine), creatine en fenegriek en Tren. Daarna ga ik meestal warm eten en als ik moe ben doe ik nog een powernap :P
Ethanolicdinsdag 17 mei 2016 @ 21:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2016 20:06 schreef relativity het volgende:

[..]

Lekker een 17 alpha gemethyleerd androgeen naar binnen werken. Zal je lever appreciëren :P
Waarom uberhaupt gebruiken? Zit je al op je max ofzo?

Niet om je aan te vallen hoor, gewoon interesse?

Heb maar eens een dipping belt aangeschaft. Is toch wat handiger dat 20 kilo in een rugzak doen met optrekken :') Alleen nog een goede barbell en 2x25kg en en 2x10 kilo aan gewichten. Waar raden jullie aan deze aan te schaffen?
marktplaats
#ANONIEMdinsdag 17 mei 2016 @ 22:01
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2016 20:06 schreef relativity het volgende:

[..]

Lekker een 17 alpha gemethyleerd androgeen naar binnen werken. Zal je lever appreciëren :P
Waarom uberhaupt gebruiken? Zit je al op je max ofzo?

Niet om je aan te vallen hoor, gewoon interesse?


Heb maar eens een dipping belt aangeschaft. Is toch wat handiger dat 20 kilo in een rugzak doen met optrekken :') Alleen nog een goede barbell en 2x25kg en en 2x10 kilo aan gewichten. Waar raden jullie aan deze aan te schaffen?
Waarom niet?
ZuidGrenswoensdag 18 mei 2016 @ 09:24
Iemand hier ooit Wheytella gegeten en zo ja, hoe smaakt het?
yozdwoensdag 18 mei 2016 @ 10:21
Ik had gisteren wat moeite met mijn laatste rep op de decline bench en toen kwam er een kerel naar me toe met commentaar op mijn cliploos benchen: "Levensgevaarlijk! Als de platen gaan schuiven dan krijg je de complete bar op je hoofd etc."
Zit op zich wat in, maar ik bench eigenlijk altijd zonder spotter en ik vind het een fijn idee dat ik de platen er af kan laten glijden als ik de bar niet meer hou (gelukkig nog maar 1x gehad).

Hoe benchen jullie: met of zonder clips?
Questularwoensdag 18 mei 2016 @ 10:28
Ik bench normaal met clips, als ik zwaar ga vraag ik om een spotter. Als er echt niemand is wil ik wel eens de clips achterwege laten puur omdat je dan inderdaad de gewichten van de bar kan laten schuiven mocht je failen.
ZuidGrenswoensdag 18 mei 2016 @ 10:28
quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2016 10:21 schreef yozd het volgende:
Ik had gisteren wat moeite met mijn laatste rep op de decline bench en toen kwam er een kerel naar me toe met commentaar op mijn cliploos benchen: "Levensgevaarlijk! Als de platen gaan schuiven dan krijg je de complete bar op je hoofd etc."
Zit op zich wat in, maar ik bench eigenlijk altijd zonder spotter en ik vind het een fijn idee dat ik de platen er af kan laten glijden als ik de bar niet meer hou (gelukkig nog maar 1x gehad).

Hoe benchen jullie: met of zonder clips?
Ook zonder, met dezelfde reden als jij. Zie hier meer mensen zonder doen dan met.
Snakeywoensdag 18 mei 2016 @ 10:31
quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2016 10:21 schreef yozd het volgende:
Ik had gisteren wat moeite met mijn laatste rep op de decline bench en toen kwam er een kerel naar me toe met commentaar op mijn cliploos benchen: "Levensgevaarlijk! Als de platen gaan schuiven dan krijg je de complete bar op je hoofd etc."
Zit op zich wat in, maar ik bench eigenlijk altijd zonder spotter en ik vind het een fijn idee dat ik de platen er af kan laten glijden als ik de bar niet meer hou (gelukkig nog maar 1x gehad).

Hoe benchen jullie: met of zonder clips?
Ik bench altijd zonder clips. Alleen niet als ik de bumper plates in de gym waar ik nu ben gebruik, die hebben een stalen binnenring waardoor ze wat te makkelijk gaan schuiven over de bar.

Ik denk dat het kiezen is uit twee slechten. Als je platen gaan schuiven zal je de bar niet zo snel op je lijf, of hoofd, krijgen. Maar door zo plotseling uit balans te raken is een blessuere wel redelijk dichtbij.

De andere kant is, als je clips gebruikt en je houdt het niet is er maar 1 weg voor de bar, op je lijf. Zeker met een incline bench is het dan verdomde moeilijk en pijnlijk uit je situatie te komen.

Ik kies voor geen clips en hoop dat als er iets misgaat ik snel genoeg reageer. Het beste is natuurlijk een spotter als je tegen je max aan gaat benchen.

[ Bericht 1% gewijzigd door Snakey op 18-05-2016 10:38:57 ]
Verbositywoensdag 18 mei 2016 @ 11:09
Tijdens warming up gebruik ze nooit, omdat er toch telkens gewicht bij moet. Om dan clips er op, af, op af etc. te doen is mij te veel werk. Echter schuiven de gietijzeren platen die we hier hebben makkelijk een klein stukje van elkaar. Dus op zware sets met veel reps of speed work wil ik er wel eens collars op doen zodat het niet uit balans raakt.

Een 1RM heb ik meestal wel zonder collars. Blijft dan toch bij een rep en platen verschuiven voornamelijk bij het locken. Dus dan is het geeb probleem.
1299woensdag 18 mei 2016 @ 11:17
Ik heb thuis gewoon een powerrack die de bar opvangt als ik het niet haal. Ik snap niet dat ze dat in een sportschool niet zouden hebben :?
DeLoetwoensdag 18 mei 2016 @ 11:18
Broers,

Ben paar weken begonnen met deadliften. Ik had begrepen dat die 5x5 doen te veel is. Dus ik doe nu 4x5 warmupsetje met 60kg en de laatste set is dan mijn werkset. Momenteel 105 kg. Die verhoog ik elke training met 5 kg. Doe ik dat zo goed? Of moet ik wel 5x5 105 kg doen?

Doe andere compounds 5x5 en assistentieoefeningen 3x8
Snakeywoensdag 18 mei 2016 @ 11:19
Ik heb een tijdje geleden deze collars gekocht. Veel beter dan die altijd vervormde en daarom vaak moeilijk op de bar te krijgen verenklemmen.

hg-collars-th.jpg
Snakeywoensdag 18 mei 2016 @ 11:21
quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2016 11:17 schreef 1299 het volgende:
Ik heb thuis gewoon een powerrack die de bar opvangt als ik het niet haal. Ik snap niet dat ze dat in een sportschool niet zouden hebben :?
Te duur voor de meeste gyms.
Verbositywoensdag 18 mei 2016 @ 11:48
quote:
7s.gif Op woensdag 18 mei 2016 11:21 schreef Snakey het volgende:

[..]

Te duur voor de meeste gyms.
Een powerrack is niet te duur voor een gym. Cardio apperatuur kost je vele malen meer. Echter is de doelgroep die cardio gebruikt veel groter. Daar is je marge veel hoger dan een powerrack aanschaffen voor 5 fanatieke kracht sporters tegenover 100 die cardio doen.
Snakeywoensdag 18 mei 2016 @ 11:49
quote:
1s.gif Op woensdag 18 mei 2016 11:48 schreef Verbosity het volgende:

Daar is je marge veel hoger dan een powerrack aanschaffen voor 5 fanatieke kracht sporters tegenover 100 die cardio doen.
Dus te duur.

Niet te duur alsin aanschaf, maar alsin de marge. Je zal er niet echt veel nieuwe klanten mee binnenhalen zoals je met cardio apparatuur wel doet.

[ Bericht 12% gewijzigd door Snakey op 18-05-2016 11:57:11 ]
Dizornwoensdag 18 mei 2016 @ 12:09
quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2016 11:18 schreef DeLoet het volgende:
Broers,

Ben paar weken begonnen met deadliften. Ik had begrepen dat die 5x5 doen te veel is. Dus ik doe nu 4x5 warmupsetje met 60kg en de laatste set is dan mijn werkset. Momenteel 105 kg. Die verhoog ik elke training met 5 kg. Doe ik dat zo goed? Of moet ik wel 5x5 105 kg doen?

Doe andere compounds 5x5 en assistentieoefeningen 3x8
Je warming-up is goed als je maximaal klaar bent om die 105kg te tillen als werkset. Persoonlijk zou ik het iets meer opbouwen kwa gewicht, dus een setje 60, dan 80, dan evt 90, en dan 105. Zodat ik kan wennen aan steeds hoger gewicht. Met laag gewicht kan je ook goed op je form letten zodat je goed staat voor je werkset.

Of je 5x5 of 1x5 moet doen of iets ertussenin.. ligt eraan welk programma je wilt volgen. SS of SL zeggen 3x5 of 1x5, ken geen 5x5 deadlift programmas.
telefoonmaatschappijwoensdag 18 mei 2016 @ 12:32
Wil thuis een barbell en dumbell stang aanschaffen, met een bankje en een squat rek.
Ben alleen bang voor bench press en squats, dat ik geen 'opvang' zou hebben. Iemand tips?

Niet echt geld voor zo'n powerrack
Verbositywoensdag 18 mei 2016 @ 12:54
quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2016 12:32 schreef telefoonmaatschappij het volgende:
Wil thuis een barbell en dumbell stang aanschaffen, met een bankje en een squat rek.
Ben alleen bang voor bench press en squats, dat ik geen 'opvang' zou hebben. Iemand tips?

Niet echt geld voor zo'n powerrack

Een squatrek is niet bepaald goedkoper. Check powercage.nl eens. Heb je goedkope op maat gemaakte powercages.
Beachwoensdag 18 mei 2016 @ 12:57
quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2016 12:32 schreef telefoonmaatschappij het volgende:
Wil thuis een barbell en dumbell stang aanschaffen, met een bankje en een squat rek.
Ben alleen bang voor bench press en squats, dat ik geen 'opvang' zou hebben. Iemand tips?

Niet echt geld voor zo'n powerrack

floorpress
hack- of zerchersquat
DeLoetwoensdag 18 mei 2016 @ 13:10
quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2016 12:09 schreef Dizorn het volgende:

[..]

Je warming-up is goed als je maximaal klaar bent om die 105kg te tillen als werkset. Persoonlijk zou ik het iets meer opbouwen kwa gewicht, dus een setje 60, dan 80, dan evt 90, en dan 105. Zodat ik kan wennen aan steeds hoger gewicht. Met laag gewicht kan je ook goed op je form letten zodat je goed staat voor je werkset.

Of je 5x5 of 1x5 moet doen of iets ertussenin.. ligt eraan welk programma je wilt volgen. SS of SL zeggen 3x5 of 1x5, ken geen 5x5 deadlift programmas.
Thanks! SL -achtig idd. Dan ga ik het wat meer opbouwen.
Snorrenbaardwoensdag 18 mei 2016 @ 22:53
Lovehandles pls go away. :(
Ethanolicwoensdag 18 mei 2016 @ 23:44
quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2016 22:53 schreef Snorrenbaard het volgende:
Lovehandles pls go away. :(
dit op fok posten helpt tegen de lovehandles!! Ik deed het 4 keer en nu heb ik een solide 16 pack
Snorrenbaarddonderdag 19 mei 2016 @ 17:26
quote:
1s.gif Op woensdag 18 mei 2016 23:44 schreef Ethanolic het volgende:

[..]

dit op fok posten helpt tegen de lovehandles!! Ik deed het 4 keer en nu heb ik een solide 16 pack
Probeerde het ook voor een penisvergroting, werkte niet helaas
Beachdonderdag 19 mei 2016 @ 18:58
quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2016 22:53 schreef Snorrenbaard het volgende:
Lovehandles pls go away. :(
Misschien dat ze je in de Dieetclub SC kunnen helpen.
Nelvalhildonderdag 19 mei 2016 @ 19:14
Twee korte vragen;

Is er iemand hier die deadlifts combineert met bent over rows? Zou dan zelf 4x10 deadlifts pakken en 6x10 bent over rows (3x under- /3x overhand grip) Dan start ik met deadlifts en als volgt de bent over rows. Ben alleen benieuwd of dat dan nog lekker gaat, iemand ervaring? Had ze tot dusver altijd apart.

Supplementatie als HMB, zoals in Muscle Tech, maximaal 3 doseringen van 2 capsules per dag. Wil er zelf 2 x 1 en één keer 2 van maken. Wanneer is dan het beste moment om de 2 in te nemen? In de avond?
#ANONIEMdonderdag 19 mei 2016 @ 19:16
quote:
99s.gif Op donderdag 19 mei 2016 19:14 schreef Nelvalhil het volgende:
Twee korte vragen;

Is er iemand hier die deadlifts combineert met bent over rows? Zou dan zelf 4x10 deadlifts pakken en 6x10 bent over rows (3x under- /3x overhand grip) Dan start ik met deadlifts en als volgt de bent over rows. Ben alleen benieuwd of dat dan nog lekker gaat, iemand ervaring? Had ze tot dusver altijd apart.

Supplementatie als HMB, zoals in Muscle Tech, maximaal 3 doseringen van 2 capsules per dag. Wil er zelf 2 x 1 en één keer 2 van maken. Wanneer is dan het beste moment om de 2 in te nemen? In de avond?
Ja ik doe dat meestal, goeie warm up om over te gaan naar je rug trainen.
Nelvalhildonderdag 19 mei 2016 @ 19:19
quote:
1s.gif Op donderdag 19 mei 2016 19:16 schreef Doublepain het volgende:

[..]

Ja ik doe dat meestal, goeie warm up om over te gaan naar je rug trainen.
Deadlift als goede warm-up? :? Ben zelf namelijk altijd wel gesloopt na 4 working sets deadlifts. Geen idee of ik dan nog bij de rows nog enigszins vorm kan behouden _O-
Deuce92donderdag 19 mei 2016 @ 19:21
quote:
99s.gif Op donderdag 19 mei 2016 19:14 schreef Nelvalhil het volgende:
Is er iemand hier die deadlifts combineert met bent over rows? Zou dan zelf 4x10 deadlifts pakken en 6x10 bent over rows (3x under- /3x overhand grip) Dan start ik met deadlifts en als volgt de bent over rows. Ben alleen benieuwd of dat dan nog lekker gaat, iemand ervaring? Had ze tot dusver altijd apart.
Doe je op diezelfde dag toevallig ook nog iets van pull ups of pull downs? Zo ja, dan zou ik die tussendoor doen, kunnen je erectors even rusten. :P
Nelvalhildonderdag 19 mei 2016 @ 19:22
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2016 19:21 schreef Deuce92 het volgende:

[..]

Doe je op diezelfde dag toevallig ook nog iets van pull ups of pull downs? Zo ja, dan zou ik die tussendoor doen, kunnen je erectors even rusten. :P
2 x 10 pull ups als warming up. Samen met 2 x 10 t-bar rows. Kan ook even wat andere oefeningen tussen de deadlifts en bent over rows doen, natuurlijk :P Ben voornamelijk benieuwd of ik de rows nog red na de zware deadlifts
Deuce92donderdag 19 mei 2016 @ 19:25
quote:
99s.gif Op donderdag 19 mei 2016 19:22 schreef Nelvalhil het volgende:

[..]

2 x 10 pull ups als warming up. Samen met 2 x 10 t-bar rows. Kan ook even wat andere oefeningen tussen de deadlifts en bent over rows doen, natuurlijk :P Ben voornamelijk benieuwd of ik de rows nog red na de zware deadlifts
Ligt eraan hoe zwaar de deadlifts en de rows zijn, lijkt me. :P

Je zou het kunnen proberen, maar het lijkt mij geen pretje.
PluisigNijntjedonderdag 19 mei 2016 @ 19:29
De Kruidvat heeft nu sportvoeding/supplementen in de aanbieding. Waaronder potten whey van ¤9,99. Vraag me serieus af wat voor kwaliteit dat is..
Deuce92donderdag 19 mei 2016 @ 19:33
quote:
1s.gif Op donderdag 19 mei 2016 19:29 schreef PluisigNijntje het volgende:
De Kruidvat heeft nu sportvoeding/supplementen in de aanbieding. Waaronder potten whey van ¤9,99. Vraag me serieus af wat voor kwaliteit dat is..
Deze?

https://www.kruidvat.nl/k(...)-pure-whey/p/3749075
Nelvalhildonderdag 19 mei 2016 @ 19:37
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2016 19:25 schreef Deuce92 het volgende:

[..]

Ligt eraan hoe zwaar de deadlifts en de rows zijn, lijkt me. :P

Je zou het kunnen proberen, maar het lijkt mij geen pretje.
Heb nu ipv. de deadlifts backextensions, maar deaflifts vind ik dan toch even wat fijner. Kan ook natuurlijk ook rouleren, dat ik de ene week deadlifts pak en de volgende de rows :P

EDIT: Iemand nog advies over de HMB? :P

[ Bericht 7% gewijzigd door Nelvalhil op 19-05-2016 19:44:26 ]
PluisigNijntjedonderdag 19 mei 2016 @ 19:38
quote:
Yep :)
Ethanolicdonderdag 19 mei 2016 @ 19:54
quote:
Beste Deuce92,

Geinig, dat is inderdaad een pot whey van ¤9,99 van de Kruidvat. Ik denk derhalve dat PleusigNijntje het inderdaad over de desbetreffende whey had!

Groetjes,

Anabolic
#ANONIEMdonderdag 19 mei 2016 @ 19:56
quote:
99s.gif Op donderdag 19 mei 2016 19:19 schreef Nelvalhil het volgende:

[..]

Deadlift als goede warm-up? :? Ben zelf namelijk altijd wel gesloopt na 4 working sets deadlifts. Geen idee of ik dan nog bij de rows nog enigszins vorm kan behouden _O-
Mwah ik niet echt, maar ik push mezelf ook niet tot het limiet elke keer,
Nelvalhildonderdag 19 mei 2016 @ 20:40
quote:
1s.gif Op donderdag 19 mei 2016 19:56 schreef Doublepain het volgende:

[..]

Mwah ik niet echt, maar ik push mezelf ook niet tot het limiet elke keer,
Aha, zit daar het verschil. Ik streef daar namelijk wel naar :P
Deuce92donderdag 19 mei 2016 @ 21:22
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2016 19:54 schreef Ethanolic het volgende:

[..]

Beste Deuce92,

Geinig, dat is inderdaad een pot whey van ¤9,99 van de Kruidvat. Ik denk derhalve dat PleusigNijntje het inderdaad over de desbetreffende whey had!

Groetjes,

Anabolic
oke bedankt voor de moeite
ComedyShortsGamerzaterdag 21 mei 2016 @ 12:42
Doen jullie eigenlijk een aparte warming-up?

Ik eigenlijk niet terwijl dat wel beter is natuurlijk voor je spieren, maar heb er zelf nooit echt last van. Het is natuurlijk niet zo dat ik bij de eerste oefening direct het hoogste gewicht neem, ik bouw wel langzaam op. Ik zie soms mensen voor het krachttrainen een uitgebreide warming up doen en dan denk ik echt van best zonde van je energie man..

Overigens kwam ik tot 8 pull-ups vandaag in de eerste set, de tweede en derde set gingen wel wat minder (max 5). Gaat in ieder geval steeds beter.
Dizornzaterdag 21 mei 2016 @ 12:56
Ik zorg sowieso dat mijn hartslag beetje omhoog is voordat ik iets van krachttraining ga doen. Dus 5-15 minuten cardio (fietsen naar de gym toe is natuurlijk ook al een stukje cardio), ik wil op het punt van zweten staan, dus echt goed warm zijn. Daarnaast wat dynamisch rekken, ben ik ongeveer 5 minuutjes mee bezig. Meestal ben ik max 5-10min binnen bezig voordat ik begin met echt gewichten tillen. Je voorkomt er blessures mee en je tilt eventueel meer, dus totally worth it.

Doe je echt pull-ups of chin-ups? Die laatste zijn vaak makkelijker. Maakt ook nogal uit of je momentum gebruikt :+ (crossfit kipping pullups heuu)
Snakeyzaterdag 21 mei 2016 @ 13:05
Ik warm op met de barbell. Dus als ik ga benchen begin ik met een lege barbell en bouw rustig op. Dat heeft als voordeel dat je vrij snel weet hoe je ervoor staat die dag, en eventuele pijntjes weet voor je zwaarder gaat.

Ik doe in de warm up bij OHP en bench pull ups, chin ups in alle vormen en maten. Nooit meer dan 5 en nooit meer dan 4 of 5 setjes. Warmt ook lekker op.
ComedyShortsGamerzaterdag 21 mei 2016 @ 13:33
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 mei 2016 12:56 schreef Dizorn het volgende:
Ik zorg sowieso dat mijn hartslag beetje omhoog is voordat ik iets van krachttraining ga doen. Dus 5-15 minuten cardio (fietsen naar de gym toe is natuurlijk ook al een stukje cardio), ik wil op het punt van zweten staan, dus echt goed warm zijn. Daarnaast wat dynamisch rekken, ben ik ongeveer 5 minuutjes mee bezig. Meestal ben ik max 5-10min binnen bezig voordat ik begin met echt gewichten tillen. Je voorkomt er blessures mee en je tilt eventueel meer, dus totally worth it.

Doe je echt pull-ups of chin-ups? Die laatste zijn vaak makkelijker. Maakt ook nogal uit of je momentum gebruikt :+ (crossfit kipping pullups heuu)
Ik doe ze allebei, en inderdaad, de pull ups zijn wat zwaarder dus die doe ik eigenlijk maar 1 set (2e en 3e gaat gewoon te moeizaam) en dan de andere sets de chin up.
De pull/chin up doe ik wel aan het begin van een workout, als ik het na een uurtje doe (zolang train ik ongeveer) lukt 1 keer me niet eens _O-
ComedyShortsGamerzaterdag 21 mei 2016 @ 13:36
quote:
7s.gif Op zaterdag 21 mei 2016 13:05 schreef Snakey het volgende:
Ik warm op met de barbell. Dus als ik ga benchen begin ik met een lege barbell en bouw rustig op. Dat heeft als voordeel dat je vrij snel weet hoe je ervoor staat die dag, en eventuele pijntjes weet voor je zwaarder gaat.

Ik doe in de warm up bij OHP en bench pull ups, chin ups in alle vormen en maten. Nooit meer dan 5 en nooit meer dan 4 of 5 setjes. Warmt ook lekker op.
Met OHP bedoel je dit?
Snakeyzaterdag 21 mei 2016 @ 13:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 mei 2016 13:36 schreef ComedyShortsGamer het volgende:

[..]

Met OHP bedoel je dit?
Yep, overhead press.
#ANONIEMzaterdag 21 mei 2016 @ 14:41
Was van mijn oude gym na 2 jaar naar basic fit gegaan in oktober. Maar wat een klant onvriendelijke tent is dat eigenlijk ook. Iemand meenemen kost 7/8 euro en vandaag was ik voor de 2e keer mijn pasje vergeten in al die tijd en ik kreeg te horen dat ik het de volgende keer maar weer thuis moet ophalen want het is al de tweede keer. Bij mijn vorige gym was dat echt totaal anders. Daar was het nooit een probleem en kon ik altijd iemand meenemen. Ach, wat mag je ook verwachten voor 20 euro, maar ik ga na de zomer wel op zoek naar een andere want dit is 3x niks. Equipment en grootte is wel goed, maar nog altijd geen spiegels en er trainen bijna alleen maar tienerjongetjes :+
Artoozaterdag 21 mei 2016 @ 15:10
quote:
7s.gif Op zaterdag 21 mei 2016 13:05 schreef Snakey het volgende:
Ik warm op met de barbell. Dus als ik ga benchen begin ik met een lege barbell en bouw rustig op. Dat heeft als voordeel dat je vrij snel weet hoe je ervoor staat die dag, en eventuele pijntjes weet voor je zwaarder gaat.

Ik doe in de warm up bij OHP en bench pull ups, chin ups in alle vormen en maten. Nooit meer dan 5 en nooit meer dan 4 of 5 setjes. Warmt ook lekker op.
+1 wat betreft warmup. Voor iedere lift begin ik met de kale barbell en gooi er daarna steeds meer gewicht op waarbij meestal de reps ook per opwarm-set omlaag gaan tot ik op het gewenste gewicht zit.

Ik heb vandaag mijn eerste 'echte' maxtest gehad. Had hiervoor nog nooit squat en deadlift gemaxt, dus voor de wedstrijd van half juni was het wel handig dat eens te proberen. :P Eindstand: 115kg op squat, wederom 60 op bench, 140 op deadlift @ 71 kg BW. Ik heb ook 120, 62,5 en 145 geprobeerd maar dat ging allemaal nét niet. De pogingen die als 'geslaagd' gerekend zijn door mijn trainingsbuddies gingen allemaal relatief vlot omhoog, dus misschien als ik met de wedstrijd de 3e poging iets lager inzet, kan er nog ietsje meer uit komen. Komende week gaan we maar eens een planning maken voor de openers en zo :)
Deuce92zaterdag 21 mei 2016 @ 15:52
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 mei 2016 14:41 schreef Azpilicueta het volgende:
Was van mijn oude gym na 2 jaar naar basic fit gegaan in oktober. Maar wat een klant onvriendelijke tent is dat eigenlijk ook. Iemand meenemen kost 7/8 euro en vandaag was ik voor de 2e keer mijn pasje vergeten in al die tijd en ik kreeg te horen dat ik het de volgende keer maar weer thuis moet ophalen want het is al de tweede keer. Bij mijn vorige gym was dat echt totaal anders. Daar was het nooit een probleem en kon ik altijd iemand meenemen. Ach, wat mag je ook verwachten voor 20 euro, maar ik ga na de zomer wel op zoek naar een andere want dit is 3x niks. Equipment en grootte is wel goed, maar nog altijd geen spiegels en er trainen bijna alleen maar tienerjongetjes :+
Vind dit wel rare klachten.

Natuurlijk zeggen ze dat je de volgende keer je pasje maar moet gaan halen, anders denk je wellicht "ja ach vorige keer kon ik naar binnen, laat dat pasje maar" en dan staat er straks een hele rij van mensen die hun pasje zijn "vergeten". Het is waarschijnlijk gewoon om aan te moedigen dat je er de volgende keer wel aan denkt.

En dat je niet gratis iemand kunt meenemen lijkt mij ook vrij normaal als je naar een tent gaat die geld wil verdienen.

Dat er geen spiegels zijn is uiteraard wel een terechte klacht, maar dat verschilt per vestiging. In de vestigingen waar ik ben geweest waren er wel gewoon spiegels.
#ANONIEMzaterdag 21 mei 2016 @ 16:02
Ik vind ze alle drie de klachten terecht
ComedyShortsGamerzaterdag 21 mei 2016 @ 16:21
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 mei 2016 14:41 schreef Azpilicueta het volgende:er trainen bijna alleen maar tienerjongetjes :+
Maakt dat uit dan? Je traint toch voor jezelf en het lijkt me dat je niet op de rest let?
#ANONIEMzaterdag 21 mei 2016 @ 16:26
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 mei 2016 16:21 schreef ComedyShortsGamer het volgende:

[..]

Maakt dat uit dan? Je traint toch voor jezelf en het lijkt me dat je niet op de rest let?
Huh we gaan toch allemaal naar de gym voor tienerjongetjes :')

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 21-05-2016 16:27:49 ]
Beachzaterdag 21 mei 2016 @ 17:19
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 mei 2016 16:26 schreef Doublepain het volgende:

[..]

Huh we gaan toch allemaal naar de gym voor tienerjongetjes :')
voor de kleedkamerseks
Drinkyzaterdag 21 mei 2016 @ 17:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 mei 2016 15:52 schreef Deuce92 het volgende:

[..]

Vind dit wel rare klachten.

Natuurlijk zeggen ze dat je de volgende keer je pasje maar moet gaan halen, anders denk je wellicht "ja ach vorige keer kon ik naar binnen, laat dat pasje maar" en dan staat er straks een hele rij van mensen die hun pasje zijn "vergeten". Het is waarschijnlijk gewoon om aan te moedigen dat je er de volgende keer wel aan denkt.

En dat je niet gratis iemand kunt meenemen lijkt mij ook vrij normaal als je naar een tent gaat die geld wil verdienen.

Dat er geen spiegels zijn is uiteraard wel een terechte klacht, maar dat verschilt per vestiging. In de vestigingen waar ik ben geweest waren er wel gewoon spiegels.
Mag ik vragen waar je spiegels voor nodig hebt in een gym?
#ANONIEMzaterdag 21 mei 2016 @ 17:48
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 mei 2016 17:45 schreef Drinky het volgende:

[..]

Mag ik vragen waar je spiegels voor nodig hebt in een gym?
Mind mussel connectie.
#ANONIEMzaterdag 21 mei 2016 @ 19:07
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 mei 2016 16:21 schreef ComedyShortsGamer het volgende:

[..]

Maakt dat uit dan? Je traint toch voor jezelf en het lijkt me dat je niet op de rest let?
Nee, daarom formuleer ik het niet als klacht maar als een constatering.

Ga dan liever weer naar een particuliere gym waar je jezelf ook kan optrekken aan anderen
relativityzaterdag 21 mei 2016 @ 19:30
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 mei 2016 17:45 schreef Drinky het volgende:

[..]

Mag ik vragen waar je spiegels voor nodig hebt in een gym?
Ik train dan wel thuis. maar vind het ook fijner om voor de spiegel te trainen

1) ik kan zien dat ik de oefeningen juist uitvoer en pas correcties toe indien nodig -> voorkom blessures. Vooral met zwaardere gewichten belangrijk.

En meestal doe ik alles trainen met een kant (single shoulder dumbell press, train je gelijk je core e.d. mee), maar houding is dan heel belangrijk.

2) je ziet je "spieren oppompen" -> stimulerend
:P
Mr.Jzaterdag 21 mei 2016 @ 19:43
Hmmmm, een wedstrijd in Amsterdam, zie je niet vaak.

http://www.fitness-expo.nl/walters-open-nk-hype-cup/

26 weken nog. Moet te doen zijn? :P
Drinkyzaterdag 21 mei 2016 @ 19:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 mei 2016 19:30 schreef relativity het volgende:

[..]

Ik train dan wel thuis. maar vind het ook fijner om voor de spiegel te trainen

1) ik kan zien dat ik de oefeningen juist uitvoer en pas correcties toe indien nodig -> voorkom blessures. Vooral met zwaardere gewichten belangrijk.

En meestal doe ik alles trainen met een kant (single shoulder dumbell press, train je gelijk je core e.d. mee), maar houding is dan heel belangrijk.

2) je ziet je "spieren oppompen" -> stimulerend
:P
ik merk juist dat je met lifts, zeker oly lifts alleen maar vorm verliest als je ik een spiegel kijkt. Mijn lichaam vertelt me precies wat er goed of fout gaat. Dus spiegels zijn alleen maar afleidend. Pomp zie en voel ik ook wel zonder spiegels :P
Mr.Jzaterdag 21 mei 2016 @ 19:50
quote:
1s.gif Op donderdag 19 mei 2016 19:38 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

Yep :)
Zit wat onder de prijs van kwaliteits merken zoals XXL.

Zou zekerheidshalve een paar euro extra uitgeven en gewoon iets in huis halen waarvan je weet dat het goed is.
33zondag 22 mei 2016 @ 13:40
Iemand ervaring met oxandrolon (var)?
Snakeyzondag 22 mei 2016 @ 14:59
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2016 13:40 schreef 33 het volgende:
Iemand ervaring met oxandrolon (var)?
Yep. Is okee, goede gains voor wat het is. Niet al te verl van verwachten maar op 80mg per dag werkt het prima. Enige is dat het niet zo prettig voor je lever is. Ik zal er zelf niet meer voor kiezen.