Waar is die foto?quote:Op vrijdag 26 september 2014 00:19 schreef Iwanius het volgende:
en neem je wel een foto van je paffert er bij?
25 euro pp, zo zo, dat kost wat zeg!quote:Op vrijdag 26 september 2014 04:04 schreef EricOscuro het volgende:
Mijn laatste bezoeken waren in de tijd dat ik veel te besteden had... namelijk Benz in Groningen.
Goed het koste me al gauw 200 + euro voor een diner voor 8 personen... maar het was het zeker waard.
Na binnenkomst kun je kiezen tussen meerdere zalen, waarvan er twee de vorm van een tent hadden...
een Arabische tent, een bedoeinentent en nog een kleine zaal voor de rest.
De schotel bestaat voornamelijk uit Mediterrane gerechten... veelal Noord Afrikaans, maar ook sommige Zuid Europese gerechten en gerechten uit het Midden Oosten.
Er is genoeg keuze... maar gelukkig niet te veel keuze. Kortom aan alle gerechten werd genoeg aandacht besteed, er bleef niet rauw of ook niets overgaar. De bediening is vrij goed... niet perfect misschien, maar net genoeg voor een 7,5.. Toch is de bediening vaak te langzaam betreft drinken.
Geen wonder, want met drie verschillende ruimten heeft een persoon niet het overzicht.
Maar lekker was het!
Ik snap mensen echt niet die zoveel geld uitgeven per persoon!quote:Op vrijdag 26 september 2014 07:45 schreef Isabeau het volgende:
[..]
25 euro pp, zo zo, dat kost wat zeg!
Ook een paar keer bij Benz geweest als studente en dat was idd prima eten in een gezellige omgeving.
quote:Op vrijdag 26 september 2014 00:00 schreef Iwanius het volgende:
Tip: Als je de kans hebt bij Oud Sluis (niet meer dus) of De Librije te gaan eten,vooral doen en boven de Zwethheul te verkiezen want je betaalt ongeveer hetzelfde.
Het punt waar mijn kritiek opgericht was, was dat de ingredienten en algehele samenstelling van de gerechten i.c.m. de daaruit onstane smaken(smaakcombinaties e.d.) lang niet zo spannend,verrassend is als wanneer je bij een Oud Sluis en De Librije zou gaan eten. Punt is dat men bij de Zwethheul dus voor een mindere creatie alsnog de hoofdprijs durft te vragen.
twitter:MacvanDinther twitterde op vrijdag 26-09-2014 om 09:25:30 Mario Ridder vertrekt met zijn team naar Hilton Rotterdam. De Zwethheul (2 sterren) gaat als goedkopere formule verder. reageer retweet
Altijd heerlijk om te weten dat jij mensen weer op hun plaats probeert te zetten static,want niemand is groter dan jij toch?quote:
Vapiano is gewoon een overhypte vreetschuur en was er m.i.pas nadat VIP was geopend.quote:Op vrijdag 26 september 2014 07:43 schreef Isegrim het volgende:
Serieus, Iwanius? Ik heb altijd het idee gehad dat die tent een kopie was van Happy Italy en Vapiano, maar ik ga er nu toch maar eens een pizaatje halen dan.
Dank Golfer.quote:Op vrijdag 26 september 2014 11:48 schreef golfer het volgende:twitter:MacvanDinther twitterde op vrijdag 26-09-2014 om 09:25:30 Mario Ridder vertrekt met zijn team naar Hilton Rotterdam. De Zwethheul (2 sterren) gaat als goedkopere formule verder. reageer retweet
Moet je vooral doen maar dan nog zou ik mij wat meer verdiepen in wat dat hele Michellinsterren gebeuren met zijn bijbehorende prijzen nu allemaal inhoudt alvorens je het al begint af te schieten als zijnde niets.quote:Op vrijdag 26 september 2014 08:02 schreef Godtje het volgende:
Ik snap mensen echt niet die zoveel geld uitgeven per persoon!
25 euro! !!! EN dan zeker twee kleine hapjes! Moderne sterren gedoe!
Geef mij maar lekker een all u can vreet for 12e pp! Nog lekkerder ook!
Pasta is daarquote:Op vrijdag 26 september 2014 18:41 schreef Isegrim het volgende:
Volgens mij mis je een zekere mate van sarcasme in Godtje zijn post.
We hebben één keer pizza gehad bij Happy Italy, maar die vond ik eerlijk gezegd niks.
Ik moet wel lachen van de herkenning, denk er hetzelfde over. Ben paar keer bij de Zwethheul geweest en daarbuiten met de maître te maken gehad. Wat een vreselijke vent is dat zeg, bah.quote:Op vrijdag 26 september 2014 18:38 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Altijd heerlijk om te weten dat jij mensen weer op hun plaats probeert te zetten static,want niemand is groter dan jij toch?
Speciaal voor jou brillo.
[..]
Vapiano is gewoon een overhypte vreetschuur en was er m.i.pas nadat VIP was geopend.
Doorgekookte compleet afgemeten uit een pakje komende noodles die even in warm water wordt gekookt voor je spaghetti met een zogenaamde bolognese saus waar het zoeken was naar het gehakt, is niet mijn manier van "lekker eten"om maar een voorbeeld te noemen toen ik er was.
Men zit alleen bij Vapiano vanwege het indertijd hoge hype (nieuw en dus daar moet je zijn volgens het hipstervolk) gehalte en is zogenaamd goedkoop. Alleen als je kijkt wat je krijgt dan is het gewoon duur en....mediocre. Als je ziet wat er binnen zit is het bijna allemaal van dat studenten/scholieren volk dat op de vrijdagavond even 'luxe'en interessant wil doen om later te kunnen zeggen tegen soortgenoten: "ik ben er geweest"
Happy Italy is zeker beter dan een Vapiano als je praat over de kwaliteit van het eten. Eigenaar is dezelfde geweest als van het inmiddels terziele Bourdoir en daarvoor Club Cinema en Sorbonne en kleine? Sorbonne bij de Oude Haven aan de overkant bij Club Vie. Maar er zijn meer Italiaanse zaken die qua pizza's bijvoorbeeld ook niet verkeerd zijn zoals het hele oude Angelo Betti op de Schiekade.
[..]
Dank Golfer.
Hilton krijgt een fikse culinaire injectie zo te zien want dit is natuurlijk een hele grote opsteker voor het hernieuwde Hilton. Zal wel druk worden/blijven als die volgend jaar open gaat.
Anderzijds zat dit al in de pijplijn want het gonste al dat Mario het heel moeilijk had alleen vind ik (en met mij veel gasten die er niet meer komen) dat hij way overpriced was en een arrogante lul van een maitre had die dacht dat hij God was met zijn 15 dienstjaren.(Idem voor bijvoorbeeld FRED die ook zo een lul van een maitre hadden die intussen ook de zak heeft gekregen) Gelukkig gaat hij niet mee naar het Hilton! (Mario zijn maitre)
Van wat ik heb begrepen wordt het heel groots aangepakt,krijgt hij 2? verdiepingen met een gigantische oppervlak voor hem zelf,neemt hij sowieso zijn 2 sterren mee en krijgt het restaurant de naam van zijn dochter en krijgt zijn souschef daar de dagelijkse leiding.
[..]
Moet je vooral doen maar dan nog zou ik mij wat meer verdiepen in wat dat hele Michellinsterren gebeuren met zijn bijbehorende prijzen nu allemaal inhoudt alvorens je het al begint af te schieten als zijnde niets.
Die titel kende ik nog niet, wat kansloos zegquote:Op vrijdag 26 september 2014 22:55 schreef Isegrim het volgende:
Dat zeg ik, omhooggevallen Amsterdams patsertje vond ik het. Heb in een totaal andere setting met hem te maken gehad. Met zijn trophy wife.
En "CEO baas van het vlees"? Wie verzint zo'n naam? Vind het concept ook niet van deze tijd, met al dat importvlees. We hebben in Nederland prachtig vee, nergens voor nodig om dat de oceaan over te vliegen.
Nee, ik mocht hem niet erg.
Ze zijn die toko's sinds heel kort grondig aan het herzien, dat helpt erg mee. Heb er nooit overnacht dus daar kan ik niet over oordelen.quote:Op vrijdag 26 september 2014 23:28 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb in veel zakenhotels overnacht en soms ook meerdere maanden verbleven, maar Hilton staat helemaal beneden aan mijn lijst, vergane glorie.
Nou teveel gebakken lucht als in mindere kwaliteit vind ik niet. Mario heeft zeker kwaliteit,is wel afhankelijk van wat je neemt. Hier een korte impressie van wat ik toen nam en moet zeggen sommigen vond ik heel kunstig gedaan en smaakte perfect.quote:Op vrijdag 26 september 2014 23:27 schreef RobinOok het volgende:
Haha, CEO baas van het vlees. Èèn keer geweest, kreeg er zelfgemaakte patatten, geserveerd in een espressokopje. Haha, serieus, dat waren dus 3 frieten.
Beeetje teveel gebakken lucht. Ik wil wel eten.
Had je dit gerecht ofzo?quote:En het vlees was ook nou niet echt briljant of zo. Maar wel de hoofdprijs. Je betaalt gewoon voor zijn naam. Nou ja, prima als daar een markt voor is, maar ik geef mijn geld liever aan iets anders uit.
Zelfs Hilton Amsterdam doet zo jaren 70 nog steeds aan zowel binnen als buiten vind ik.quote:Op vrijdag 26 september 2014 23:28 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb in veel zakenhotels overnacht en soms ook meerdere maanden verbleven, maar Hilton staat helemaal beneden aan mijn lijst, vergane glorie.
Ik kom veel op Katendrecht, maar volgens mij loopt het niet direct storm daar. Het zit volgens mij nooit bomvol.quote:Op vrijdag 26 september 2014 23:27 schreef RobinOok het volgende:
En het vlees was ook nou niet echt briljant of zo. Maar wel de hoofdprijs. Je betaalt gewoon voor zijn naam. Nou ja, prima als daar een markt voor is, maar ik geef mijn geld liever aan iets anders uit.
In het begin wel. Echt idioot druk altijd.quote:Op zaterdag 27 september 2014 07:52 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik kom veel op Katendrecht, maar volgens mij loopt het niet direct storm daar. Het zit volgens mij nooit bomvol.
Het zit er alleen vol als er weer een kortingsactie is en tegelijkertijd mooi zomerweer. Oh ja,en dan moet het een vrijdag zijn. Ma t/m donderdag is het verre van druk. D.w.z. enkele zaakjes die volgens dat "alles is fantastisch" blogje: De Buik van....wel redelijk gevuld zijn met eters. Denk dan aan de Matroos en... en dus die vlees-toko CEO baas van zelfoverschatting.quote:Op zaterdag 27 september 2014 07:52 schreef Isegrim het volgende:
Ik kom veel op Katendrecht, maar volgens mij loopt het niet direct storm daar. Het zit volgens mij nooit bomvol.
Mijn ervaring:quote:Op zaterdag 27 september 2014 08:38 schreef RobinOok het volgende:
Iwanius, ik had het over zijn CEO baas van het vlees he? Dat is geen 2 sterrentent maar een bistrootje waar je voor veel geld een klein stukkie vlees op een bord krijgt met frieten en en handje sla. Geen speciale bereidingen, gewoon alles op een grote bakplaat.
Ik zie op hun website 26,50/100gram staan voor Wagyu beef, welk deel dat dan is staat er niet bijquote:CEO maakt het helemaal te bont door bijvoorbeeld hun beste en grootste stuk vlees voor E 49,95 per 100 gram aan te bieden maar je kan pas bestellen bij minimaal 200 gram! En waar je in de USA in staten als Texas e.d. niet eens dit soort bedragen voor een heel goed,mooi stuk (lap) vlees zou betalen, word je hier gewoon genaaid en krijg je voor je geld een echt typisch Hollands afgemeten stuk vlees waar jij als gast maar moet bedenken dat je vlees hebt wat geimporteerd is,speciaal gekweekt en goed voor de dieren is geweest! Dus je betaalt niet zo zeer voor je eten maar meer voor de achterliggende gedachte alias "De beleving" Zelfs bij onze oosterburen serveren ze grotere stukken voor een redelijke prijs.
Nee,overpriced en leunt teveel op dat 'authentiek' vlees.
Wel wat van gezegd toch? Hoe reageerden ze?quote:Op maandag 29 september 2014 19:40 schreef Isegrim het volgende:
Wij aten zaterdag bij Barcelona aan de Pannenkoekstraat hier in Rotterdam. Naar eigen zeggen de enige echt Spaanse tapastent alhier.
Werkelijk niets bijzonders. Het brood was al geen beste binnenkomer: de allergoedkoopste afbakbroodjes.
De chorizo was ok en de albondigas ook.
De sangria stond voor 9 euro per halve liter op de kaart en voor 10 euro per halve liter op de rekening. Foutje? Nee, want het losse glas dat ik dronk stond ook voor een lager bedrag op de kaart dan op de rekening.
Verder kregen we niet alles wat we besteld hadden. Wat we niet kregen stond ook niet op de rekening, maar een beetje beter opletten kan geen kwaad.
Bediening had vooral oog voor een grote groep die er ook zat.
We waren zes tientjes kwijt met zijn tweeën voor tapas en drank. Dessert zijn we bij de IJssalon gaan halen.
5,0
Wel de hele rekening betaald? Ik zou serieus naar de prijzen op de kaart verwijzen. Niet voor die paar euro, maar het principe.quote:Op maandag 29 september 2014 19:40 schreef Isegrim het volgende:
Wij aten zaterdag bij Barcelona aan de Pannenkoekstraat hier in Rotterdam. Naar eigen zeggen de enige echt Spaanse tapastent alhier.
Werkelijk niets bijzonders. Het brood was al geen beste binnenkomer: de allergoedkoopste afbakbroodjes.
De chorizo was ok en de albondigas ook.
De sangria stond voor 9 euro per halve liter op de kaart en voor 10 euro per halve liter op de rekening. Foutje? Nee, want het losse glas dat ik dronk stond ook voor een lager bedrag op de kaart dan op de rekening.
Verder kregen we niet alles wat we besteld hadden. Wat we niet kregen stond ook niet op de rekening, maar een beetje beter opletten kan geen kwaad.
Bediening had vooral oog voor een grote groep die er ook zat.
We waren zes tientjes kwijt met zijn tweeën voor tapas en drank. Dessert zijn we bij de IJssalon gaan halen.
5,0
Je weet ook gewoon dat de kans groot is dat het niet niet gewoon een foutje is, maar dat ze het bewust doen. De meeste mensen zullen toch niet gaan klagen, en als ze wel klagen zeg je gewoon dat je per ongeluk de kaarten nog niet geüpdatet hebt o.i.d..quote:Op maandag 29 september 2014 20:35 schreef Myraela het volgende:
[..]
Wel de hele rekening betaald? Ik zou serieus naar de prijzen op de kaart verwijzen. Niet voor die paar euro, maar het principe.
Als je mij nou van te voren had gevraagd dan had ik je de hele trip kunnen uitsparen want zelfs toen die zaak pas geopend was, vond ik er helemaal niets aan.quote:Op maandag 29 september 2014 19:40 schreef Isegrim het volgende:
Wij aten zaterdag bij Barcelona aan de Pannenkoekstraat hier in Rotterdam. Naar eigen zeggen de enige echt Spaanse tapastent alhier.
[ knip = slechte ervaring dus!]
5,0
Het was laat,ik wilde een hele karige pizza om mee te nemen en geschoten met m'n oude 'Crackberry'quote:Op dinsdag 30 september 2014 02:37 schreef Mortaxx het volgende:
Ik vind die pizza er niet zo mooi uit zien iwanius !! Het oog wil ook wat
Oh datgene wat ze aanbieden kan ik geen oordeel over vellen maar wat ik zag had wel wat, maar de hautaine houding van met name de vrij gezette brildragende personeelslid met al die kleurtjes in het donker geverfd haar die meestal in de keuken bezig is,wekte bij bij irritatie. Je gast niet laten uitpraten is vragen om op je nummer te worden gezet, zeker als het doel heeft vooral jezelf te willen horen en niet dienstverlenend, open/ gastvrij op te stellen!quote:Op dinsdag 30 september 2014 09:17 schreef SaskiaR het volgende:
Wat is er mis met Lof der Zoetheid, Iwanius? Ik ben er een keer geweest en de carrot cake die ik had was geweldig, en niet te duur voor wat je kreeg.
Ben in gezelschap. Foto's mobiel uploaden is lastig. Wie weetquote:Op dinsdag 30 september 2014 15:15 schreef Iwanius het volgende:
"live"zoals toen bij mr Tong? Vond het wel grappig hoe je dat deed.
Enne schiet foto's he Ole.
Tapas moet je ook in Spanje eten. Je weet dat Sangria in de supermarkt 1,50 per liter kost? Echt belachelijk!quote:Op maandag 29 september 2014 20:51 schreef Isegrim het volgende:
Nee, ik heb niet geklaagd. Ik heb geen fooi gegeven en ga er nooit meer heen. Als ik de indruk had gehad dat het een onschuldig foutje was, had ik wel wat gezegd. Nu vond ik dat weinig zinvol.
Dit meen je niet. Heeft hij dat echt gezegd? Als ik ergens in een restaurant ben vraag ik altijd wat ze aanbevelen. Als ik dit antwoord krijg sta ik echt meteen op. Ik bedoel hij kan dit werkelijk vinden, maar je moet je tent wel verkopen. Wat een überpenis!quote:[b]Op dinsdag 30 september 2014 15:08 schreef Iwanius
[..]
Oh datgene wat ze aanbieden kan ik geen oordeel over vellen maar wat ik zag had wel wat, maar de hautaine houding van met name de vrij gezette brildragende personeelslid met al die kleurtjes in het donker geverfd haar die meestal in de keuken bezig is,wekte bij bij irritatie. Je gast niet laten uitpraten is vragen om op je nummer te worden gezet, zeker als het doel heeft vooral jezelf te willen horen en niet dienstverlenend, open/ gastvrij op te stellen!
Vb:
Je vraagt wat over de huisgemaakte tomatenketchup gewoon omdat ik wil geintresseerd ben hoe zie die bereiden (ingredienten en zo) en wat er dan zo speciaal aan is aangezien deze wordt benadrukt als "uniek"
Krijg je terug: "Is dit een kruisverhoor?" Vervolgens: " Wij adviseren onze gasten ook nooit als men vraagt wat je kan aanbevelen want wij willen geen keuze maken voor onze klanten want voor je het weet heb je het fout gedaan."
Of deze: " Alles bij ons is huisgemaakt en met zoveel liefde gedaan dat wij weten dat onze klanten altijd hier zullen slagen. Slaagt men niet bij ons, dat ligt dat gewoon aan de klant die onze producten en concept en waar wij voor staan, niet begrijpt.."
Natuurlijk weet ik dat. Er zat wel veel vers fruit in.quote:Op woensdag 1 oktober 2014 20:12 schreef Bramito het volgende:
[..]
Tapas moet je ook in Spanje eten. Je weet dat Sangria in de supermarkt 1,50 per liter kost? Echt belachelijk!
En het was een "zij". Je kan haar niet missen met haar postuur,haarkleur en ronde bril.aan de counter. De hele houding is al van: "ik weet alles beter,klanten moeten niet teveel vragen en alleen bestellen,opeten en afrekenen."quote:Op woensdag 1 oktober 2014 20:21 schreef Bramito het volgende:
Dit meen je niet. Heeft hij dat echt gezegd? Als ik ergens in een restaurant ben vraag ik altijd wat ze aanbevelen. Als ik dit antwoord krijg sta ik echt meteen op. Ik bedoel hij kan dit werkelijk vinden, maar je moet je tent wel verkopen. Wat een überpenis!
Dat die mensen niet begrijpen dat ze met een klant te maken hebben... En die tent loopt verder wel?quote:Op donderdag 2 oktober 2014 15:07 schreef Iwanius het volgende:
[..]
En het was een "zij". Je kan haar niet missen met haar postuur,haarkleur en ronde bril.aan de counter. De hele houding is al van: "ik weet alles beter,klanten moeten niet teveel vragen en alleen bestellen,opeten en afrekenen."
Ik heb daar ook één keer gegeten (op aanbevelen van een collega), vond er ook niets aan.quote:Op maandag 29 september 2014 19:40 schreef Isegrim het volgende:
Wij aten zaterdag bij Barcelona aan de Pannenkoekstraat hier in Rotterdam. Naar eigen zeggen de enige echt Spaanse tapastent alhier.
Werkelijk niets bijzonders. Het brood was al geen beste binnenkomer: de allergoedkoopste afbakbroodjes.
De chorizo was ok en de albondigas ook.
De sangria stond voor 9 euro per halve liter op de kaart en voor 10 euro per halve liter op de rekening. Foutje? Nee, want het losse glas dat ik dronk stond ook voor een lager bedrag op de kaart dan op de rekening.
Verder kregen we niet alles wat we besteld hadden. Wat we niet kregen stond ook niet op de rekening, maar een beetje beter opletten kan geen kwaad.
Bediening had vooral oog voor een grote groep die er ook zat.
We waren zes tientjes kwijt met zijn tweeën voor tapas en drank. Dessert zijn we bij de IJssalon gaan halen.
5,0
quote:Op dinsdag 30 september 2014 15:08 schreef Iwanius het volgende:
Je vraagt wat over de huisgemaakte tomatenketchup gewoon omdat ik wil geintresseerd ben hoe zie die bereiden (ingredienten en zo) en wat er dan zo speciaal aan is aangezien deze wordt benadrukt als "uniek"
Krijg je terug: "Is dit een kruisverhoor?" Vervolgens: " Wij adviseren onze gasten ook nooit als men vraagt wat je kan aanbevelen want wij willen geen keuze maken voor onze klanten want voor je het weet heb je het fout gedaan."
Of deze: " Alles bij ons is huisgemaakt en met zoveel liefde gedaan dat wij weten dat onze klanten altijd hier zullen slagen. Slaagt men niet bij ons, dat ligt dat gewoon aan de klant die onze producten en concept en waar wij voor staan, niet begrijpt.."
Flauw hoor.quote:Op zondag 19 oktober 2014 23:27 schreef golfer het volgende:
Ik mis dat je alles gelijktijdig hebt laten opdienen en waar zijn de vliegen en de konijnen?
En de sigaar paffertquote:Op zondag 19 oktober 2014 23:27 schreef golfer het volgende:
Ik mis dat je alles gelijktijdig hebt laten opdienen en waar zijn de vliegen en de konijnen?
Beetje zout erbij nemen dan.quote:
Wel eerst proevenquote:
Ah ja inderdaadquote:Op maandag 20 oktober 2014 14:57 schreef Isegrim het volgende:
Habitue: vossenbessen dacht ik? Ik heb het gerecht ook gehad.
Ben je dat gaan halen en toen weer teruggelopen? Of had je het al gehaald en heb je ze gevraagd het even in de koeling te zetten?quote:Op maandag 20 oktober 2014 15:20 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
(Na afloop voor wat bluswerk,een ijsje van de IJssalon op de Meent)
quote:Op maandag 20 oktober 2014 15:32 schreef Iwanius het volgende:
Grappig dat je het vraagt. Nee, ik had het eerder gehaald op weg naar Deli Tasty,in de vriezer bij de Deli Tasty laten zetten (helemaal geen probleem) en na het eten weer uitgevraagd.
De periode na het hoofdgerecht tot het dessert duurde meer dan een uur.quote:Op maandag 20 oktober 2014 15:56 schreef MutedFaith het volgende:
Ja, want je zult maar minutenlang moeten wachten op je volgende gang.. De horror.
quote:Op maandag 20 oktober 2014 15:52 schreef Iwanius het volgende:
Niks nieuws. Was al sedert het eerste jaar dat Mustert openging al zo.
Daarom zei ik ook altijd vooraf om gelijk als 1 van mijn gerechten was uitgeserveerd,gelijk met de bereiding van de volgende te beginnen zodat de vaart erin bleef en ik niet minutenlang moet zitten wachten op de volgende gang.
"Ja,maar dan gaat het misschien te snel voor u en heeft u straks meerdere gerechten op uw tafel" ze de maitre.
"Ik houd van snelheid en een tafel gevuld met vele borden en als er ruimte gebrek is,haal je maar de rest van de glazengebeuren maar weg", want heb genoeg aan 1 champagneglas en een glas met water." .antwoorde ik dan.
Hey, was jij niet een fanatiek Apple-gebruiker en zie ik daar een Samsung?quote:Op maandag 20 oktober 2014 15:20 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
(slimmerikken zien links op mijn Note de foto van het vorig bezoek qua eten )
Le Garage is geen toprestaurent.quote:Op zondag 26 oktober 2014 22:18 schreef icloud het volgende:
Ik heb geen zin om tig topics door te lopen maar wat zijn volgens jullie de toprestaurants van adam, de hautte coussine?
Naast le garage en sophias
Ziet er allemaal fraai uit en zo te horen,ook goed gesmaakt. Ook prima geschoten met je mobiel/mini-camera. Had je zoveel licht aan je tafel dat de foto's zo goed zijn uitgekomen of is dat het gevolg van nabewerking via Photoshop e.d.quote:Op zondag 26 oktober 2014 21:40 schreef FutureFairytale het volgende:
Vanavond via de Alphense Restaurantweek gegeten bij Restaurant De Dyck. Dit restaurant is gelegen midden op de Woudsedijk (tussen Langeraar en Rijnsaterwoude) en heeft behoorlijk wat ruimte. Zowel buiten (grote parkeerplaats, gras, kinderspeelgoed zoals kleine tractors e.d.) als binnen. Boerderij bestaat uit een aantal zalen waaronder het restaurant. Het was een 3-gangen verrassingsmenu. Weet niet alles meer en gerechten staan ook niet op de menukaart dus kan niet in detail treden.. sorry.
Dit was een amuse van pompoen, gember, garnalen, gepicklede komkommer, kroepoek en nog wat dingen maar weet ik niet meer. Ik zie een schuimpje . Boter daarachter was voor een zonnebloempit- en een roggebroodje die we kregen. Vond het niet erg lekker, vriendin vond dat wel. Ben misschien geen pompoenfan
Nee, hoeft niet meer. Zat waarschijnlijk even een bugje ergens, maar foto's zijn nu prima zichtbaar.quote:Op maandag 27 oktober 2014 12:13 schreef FutureFairytale het volgende:
Gewoon simpel met mobiel. Het was wel behoorlijk licht daar.
Golfer; hoe moet ik bewerken dan?
I.i.g. mooi geschoten. Prima camerahoek en met name de lichtval/schaduw vind ik mooi zo met dat lichtje op de achtergrond. Bijna een klein kunstwerkje zou ik zeggen.quote:Op maandag 27 oktober 2014 12:13 schreef FutureFairytale het volgende:
Gewoon simpel met mobiel. Het was wel behoorlijk licht daar.
Dat zijn van die tegeltjeswijsheden uit de pen van een lonely-planet auteur die nooit verder dan zijn eigen achtertuin is gekomen.quote:Op zaterdag 25 oktober 2014 18:51 schreef Iwanius het volgende:
(wat je in dat soort landen eigenlijk moet nalaten omdat streetfood daar meestal lekkerder en beter is.. en goedkoper.)
Onzin. Dat IS gewoon het lekkerste voer. In Sri Lanka ook. En de leukste ambiance, dat ook.quote:Op vrijdag 7 november 2014 12:56 schreef static het volgende:
[..]
Dat zijn van die tegeltjeswijsheden uit de pen van een lonely-planet auteur die nooit verder dan zijn eigen achtertuin is gekomen.
Laat gaan.quote:Op vrijdag 7 november 2014 13:04 schreef Isegrim het volgende:
Onzin. Dat IS gewoon het lekkerste voer. In Sri Lanka ook. En de leukste ambiance, dat ook.
Dat betwist ik dan ook niet.quote:
ben het ook met jou eens, alsof je daar geen goeie restaurants hebt, het ene doen en het andere niet latenquote:
Omdat het zondag is.quote:
Zeker!quote:
Niet om nu echt vervelend te zijn maar al die HK deli's die in dat straatje zitten zijn meestal gevuld met Aziaten gewoon omdat dat hun China town is en Aziaten meestal in hun eigen wijkje verblijven als het om eten gaat. Dus in deze zegt dat niet echt wat over de kwaliteit an sich van deze zaak.( ik ken de zaak namelijk ook)quote:Op zondag 9 november 2014 20:53 schreef FutureFairytale het volgende:
Vanmiddag lekker gedimsumt bij Kee Lun Palace in Chinatown, Den Haag. Samen met een vriendin.
[knip]
Restaurant zal vol Chinezen, altijd goed teken. 2e Keer dat ik er ben geweest. Jum!
Precies lijken. Komen van de groothandel. Onderscheiden zich niet wat je bij de zondag snackbar Chinees haalt qua kwaliteit.Je betaalt alleen hier meer vanwege de setting.quote:
Voor de beste ga je gewoon hier heen. Geen discussie mogelijk tenzij je wilt dat ik een uitgebreid verhaal neerpen waarom ik vind dat ze de beste zijn i.v.g met zelfs een Tai Wu of een Lange Muur of welk restaurant in Rotterdam/Zuid-Holland ook.( en die ik bijna allemaal van haven tot gort ken)quote:Op maandag 10 november 2014 06:50 schreef Isegrim het volgende:
Ziet er lekker uit! Ik heb nog nooit dimsum gedaan, maar eens doen. Misschien dat Iwanius of RobinOok kunnen zeggen waar in Rotterdam ze de beste hebben?
Die zit niet tegenover de Lange Muur. Tegenover de Lange Muur zit deze zaak.quote:Op maandag 10 november 2014 07:25 schreef RobinOok het volgende:
Ik zeg Lange Muur. Tegenover Wah Nam Hong.
Welnee.quote:Op dinsdag 11 november 2014 12:01 schreef Iwanius het volgende:
omdat De Lange Muur zijn dimsum van de groothandel komt en alleen gestoomd wordt in de eigen keuken
Ha wat grappig! Daar heb ik afgelopen zaterdag gegeten, mijn vriendin en ik hadden alweer 9 jaar en wij hadden hadden nagenoeg dezelfde menu's. Wat gezien het concept eigenlijk niet zo verwonderlijk is...quote:Op vrijdag 7 november 2014 12:54 schreef RobinOok het volgende:
Het werd weer eens tijd om bij ons favoriete restaurant te gaan eten. Restaurant De Jong in de Raampoortstraat 38 in Rotterdam.
[ link | afbeelding ]
Kroepoekje van eekhoorntjesbrood met gepekelde sjalotjes, mosterdpoeder en dille.
Mijn cijfer: 10
[ link | afbeelding ]
Toastje met kippelevermousse met gerookte paling met "date leather" met groene kruiden, creme van groene kruiden en geraspte mierikswortel.
Mijn cijfer: 10
[ link | afbeelding ]
In zoetzuur ingelegde linten van flespompoen met pompoenkaramel, hazelnootschuim, poeder van weet ik niet meer, ik geloof ook hazelnoot.
Mijn cijfer: 10
[ link | afbeelding ]
Twee stukken gnocchi, een beetje wennen. Ze waren niet springy en veerkrachtig maar het leek eerder een stroeve, vette aardappelpuree. Toch had het wel wat. Met salieboter, salie en cress van rode zuring.
Mijn cijfer: 8
[ link | afbeelding ]
Dunne plak ribeye, op bruine bonen met een appel/knolselderij creme. Met scheuten van (ik gok) spinazie.
Mijn cijfer: 7 (komt ook omdat ik meestal al helemaal vol zit als we aan het hoofdgerecht toe zijn)
Kosten: 127,50 voor 4 gangen, vier glazen wijn x 2 personen.
Nou..ik ben dan erg benieuwd hoe jij het dan zo zeker weet dat de dimsum niet prefab bereidt is alias van de groothandel komt.quote:
Namen en rugnummers willen we zien.quote:Op dinsdag 11 november 2014 18:57 schreef Iwanius het volgende:
Simpelweg omdat ik weet van wie de zaak is,waar die wat inkoopt en wat hij in de keuken aan apparatuur heeft staan en wie er staat als keukenbrigade.
Ja..makkelijk antwoord die ik niet van je verwachte,maar goed beetje een zwakte bod door met een tegen-argument te komen en het niet hard kunnen maken als ik erom vraag. Maar goed, van jou kan ik het hebben.quote:
Dank voor je verzoenende woorden maar heb zeker geen ruzie o.i.d met Robin. Hooguit verschil in mening over iets Moet kunnen en heel gezond lijkt mij met zo een hoog gewaardeerd team(iwanius)lid.quote:Op dinsdag 11 november 2014 19:49 schreef Isegrim het volgende:
Weet je wat? Ik ga gewoon naar beide een keer toe.
Ik niet.quote:Op dinsdag 11 november 2014 20:27 schreef golfer het volgende:
[..]
Namen en rugnummers willen we zien.
dezequote:
Nou, ik wou 'm eigenlijk helemaal niet voeren. Dacht dat dat wel duidelijk was.quote:Op woensdag 12 november 2014 07:50 schreef Isabeau het volgende:
Zeg, kan die prefab of niet discussie elders gevoerd worden. Dit is absoluut niet de plaats.
Praag is geweldig, die Dumplings lijken serviettenknoedel, gemaakt van brood, klopt dat?quote:Op dinsdag 25 november 2014 10:52 schreef Myraela het volgende:
Favoriete tentje waar ik in Praag heb gegeten.
[ afbeelding ]
Waar? Hostinec u Rotundy - Praag
Wanneer? Afgelopen zondag
Wat at je?
We deelden een voorgerecht: Bier kaas met brood
Mijn hoofdgerecht : Eend met rode kool en dumplings
Mijn vriend: Worst in een biersaus met brood
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Simpel eten, maar heerlijk. We waren de enige toeristen die er zaten. Prijzen waren zelfs voor Praagse begrippen laag terwijl het toch redelijk in het centrum zat.
Ober kon maar gebrekkig Engels, maar probeerde het wel. En was één van de weinige mensen in Praag die wel enorm vriendelijk was. 4 euro voor zo'n hoofdgerecht met eend, als zoiets in Nederland zou zitten zou ik er veel te vaak gaan eten.
Kosten? 15 euro (Inclusief 2 halve liters bier en 2 kersen ciders. )
Cijfer? 9. Huiselijk eten, maar echt heerlijk.
Nu ik beter kijk zie ik het idd. Rode kool, Eend en Knoedel zijn klassiekers van de keuken daar, net als Gans bijvoorbeeld.quote:Op dinsdag 25 november 2014 11:35 schreef Myraela het volgende:
De linkse waren van brood, de iets kleinere aan de rechterkant waren van aardappel.
Vreselijk en niet alleen in NL,quote:Vond het heerlijk. Sowieso ook fijn dat je gewoon groenten krijgt. Als je in Nederland goedkoop ergens gaat eten dan krijg je altijd patat en zo'n trieste salade. Dit is toch veel lekkerder.
Arme mensen eten, oud brood verwerken tot iets eetbaars. Armen in Nederland aten aardappels, In andere landen brood. brood wordt oud en dat gooi je niet weg, daar maak je wat eetbaars van.quote:Op dinsdag 25 november 2014 21:18 schreef sirdanilot het volgende:
Ik vind die knoedels niet zo lekker, snap het idee ervan niet zo.
Goede tip! Praag staat op mijn lijstje voor volgend jaar.quote:Op dinsdag 25 november 2014 10:52 schreef Myraela het volgende:
Favoriete tentje waar ik in Praag heb gegeten.
[ afbeelding ]
Waar? Hostinec u Rotundy - Praag
Wanneer? Afgelopen zondag
Wat at je?
We deelden een voorgerecht: Bier kaas met brood
Mijn hoofdgerecht : Eend met rode kool en dumplings
Mijn vriend: Worst in een biersaus met brood
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Simpel eten, maar heerlijk. We waren de enige toeristen die er zaten. Prijzen waren zelfs voor Praagse begrippen laag terwijl het toch redelijk in het centrum zat.
Ober kon maar gebrekkig Engels, maar probeerde het wel. En was één van de weinige mensen in Praag die wel enorm vriendelijk was. 4 euro voor zo'n hoofdgerecht met eend, als zoiets in Nederland zou zitten zou ik er veel te vaak gaan eten.
Kosten? 15 euro (Inclusief 2 halve liters bier en 2 kersen ciders. )
Cijfer? 9. Huiselijk eten, maar echt heerlijk.
Net buiten het centrum is dat heel mooi en nog niet zo verpest.quote:Op dinsdag 25 november 2014 21:27 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Goede tip! Praag staat op mijn lijstje voor volgend jaar.
Zucht, Pjotrek was zo een schatjequote:Op dinsdag 25 november 2014 21:32 schreef Isabeau het volgende:
Ik heb een Tsjechische bij me om me rond te leiden, komt goed
Absoluut!quote:Op zondag 7 december 2014 01:04 schreef Molo het volgende:
Je wilt er best voor betalen, als het lekker is en de prijs enigszins gerechtvaardigd, toch?
Nee, dat is waar.quote:Op zondag 7 december 2014 01:33 schreef Molo het volgende:
Zou de wijn dan opeens goedkoper zijn en de hoeveelheden normaler? Lijkt mij van niet.
Edit, niet goed gelezenquote:Op zondag 7 december 2014 00:58 schreef RobinOok het volgende:
Ik weet het niet, misschien ben ik overly kritisch, zo'n kutwijf dat het denkt beter te weten omdat ze ook iets van koken weet. Zo'n irri-gast die foto's van haar eten maakt en alles onder een vergrootglas legt. Maar 170 euro neerleggen voor 3 gangen en 3 glazen wijn waarbij alles maar zozo is, niks eruit springt, niks ziel heeft en niks je laat wiebelen op je stoel, ik ben er een beetje klaar mee.
Even vooraf: Zaten jullie bij het raam die middag want ik was toevallig op De Meent en kijk dan altijd even naar binnen bij Amarone (of ze het druk hebben en zo niet - en ik heb tijd en zin - loop ik altijd even naar binnen om "hallo"te zeggen en dan een glaasje bubbelie te nuttigen onderwijl even snel bijpratend.) en zag een gezelschap bij het raam zitten zaterdagmiddag voor de lunch die toevallig een foto maakte van een bord.quote:Op zondag 7 december 2014 00:58 schreef RobinOok het volgende:
Ik weet het niet, misschien ben ik overly kritisch, zo'n kutwijf dat het denkt beter te weten omdat ze ook iets van koken weet. Zo'n irri-gast die foto's van haar eten maakt en alles onder een vergrootglas legt.
Mooi dit en weer een tevreden klant erbij. Maar je hebt ook niet voor niets de beste Thai van Zuid-Holland/Rotterdam uitgezocht! M.a.w je moest wel slagen...quote:Op woensdag 10 december 2014 03:48 schreef MiestOr het volgende:
Korte omschrijving van mijn dinneetje vorige week:
Waar: Soi3 op de Kruiskade te Rotterdam
Wat:
Ik vooraf een Tom Yam met kip, was niet zo heel erg pittig (ben nogal verziekt door Surinaams eten ) maar wel smaakvol. had een kleine variant genomen omdat ik graag met volle teugen van het hoofdgerecht wilde genieten. Toch bleek dit al een heule flinke kom te zijn. Wel erg smakelijk!
Zij thaise viskoekjes met chilisaus, smakelijk echter ik proefde meteen welke chilisaus het was (panthainorasigh) fijn voorafje.
Hoofdgerecht ik: Keang kieuw waan, groene curry op basis coccosmelk met vis
Heerlijke curry met prachtig stuk meervalfilet, normaal ben ik wat huiverig voor vis, maar ik had een gekke bui en dat is met niet tegen gevallen! Ondanks dat ik me had ingehouden met het voorgerecht (en mee had gesnoept van mijn tafeldame's viskoekjes ) was het ruim voldoende voor mij als medium-grote eter.
Hoofdgerecht zij: Phad Thai met kip. Zij wist van tevoren al dat ze weer dit gerecht ging nemen en dat viel zoals altijd (ze komt er vaker) niet tegen! lekker zitten smikkelen en ik mocht gelukkig ook proeven echter was de portie voor haar wat te groot. Dit ging netjes mee in n doggy-bag op aanraden van de eigenaar.
Nagerecht beide: helaas zaten we vol.. toch maar een extra koud pilsje genomen, dat kan tenslotte altijd!
Verder lekker wat biertjes erbij en mn dame een heerlijke munt-thee.
afgerekend: 55eur incl. tip
Vaker eten? ja hoor, ben vrij nieuw tot de Thaise keuken en dit beviel prima!
En wat vind je van DeliBird dan? die staat komend verlof op t programma!quote:Op donderdag 11 december 2014 19:57 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Mooi dit en weer een tevreden klant erbij. Maar je hebt ook niet voor niets de beste Thai van Zuid-Holland/Rotterdam uitgezocht! M.a.w je moest wel slagen...
Vanaf volgend jaar niet meer maar het feit dat het van de zelffde eigenaar is wil niet zeggen dat alles dan hetzelfde is.quote:Op vrijdag 12 december 2014 19:20 schreef MiestOr het volgende:
Ok Iwanius,
Naar mijn weten hebben DeliBird en Soi3 wel dezelfde eigenaar, dat is dan weer eigenaardig
Wel ben ik met je eens dat de eerste 3 foto's inderdaad niet tot de verbeelding spreken..
De garnalensalade ziet er beter uit, echter kan ik over de smaak nog niets zeggen.. verdere tips voor n goede Thai in Rotterdam zijn altijd welkom!
Volgens een goede vriend van me moet ik de salade met onrijpe papaya's nog eens proberen, zeker omdat ik wel van lekker pittig eten houd. Misschien toch eerst nog n keertje langs Soi3|
Afbakbroodjequote:Op zaterdag 13 december 2014 17:44 schreef houdjemond het volgende:
Hoe weet je dat het broodje waardeloos was als er zo te zien geen hap van is genomen?
Ziet er ook niet heel erg smakelijk uit dat ben ik met je eens maar ik ben meer van het eerst proeven dan zeiken..quote:
Broodje ziet eruit alsof het niet is afgebakken...bleh, bleek brood.quote:Op zaterdag 13 december 2014 17:44 schreef houdjemond het volgende:
Hoe weet je dat het broodje waardeloos was als er zo te zien geen hap van is genomen?
Dat zie ik zelfs op de foto, afbakbroodje van Sinnac wat te kort in de oven wasquote:Op zaterdag 13 december 2014 17:44 schreef houdjemond het volgende:
Hoe weet je dat het broodje waardeloos was als er zo te zien geen hap van is genomen?
Hij is de enige reden waarom ik dit topic volgquote:Op zaterdag 13 december 2014 18:28 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik ben dol op de verslagen van Iwanius
Dat laatste was ook mijn ervaring daar. Waardoor ik erg huiverig was voor Librije's Zusje. Wat achteraf nergens voor nodig wasquote:Op zondag 7 december 2014 07:13 schreef Isegrim het volgende:
Ik ben een paar jaar geleden naar Amarone geweest en had toen een zelfde soort gevoel als jij nu. Naast dat ik het echt een ontzettend stijve, ongezellige boel vond.
ik zie hem weleens. Ik noem het een zuurstandquote:Op zondag 14 december 2014 13:30 schreef RobinOok het volgende:
Ik word altijd erg vrolijk van de eigenaar/sommelier, Harrie Baas. Wij noemen hem Spong. Gerard Spong is ook zo iemand waar veel mensen direct hekel aan hebben. Ligt denk ik aan de bek die hij trekt, die staat in een soort natuurlijke arrogantiestand. Maar ik vind ze dus allebei geweldig.
Van Spong weet ik dat ie een geweldig gevoel voor humor heeft, van Baas vermoed ik het.
weet ik. Kom hem weleens tegen met hondje bij mijn favo Italiaan. Zo niet CUL verantwoord want Turk. Maar supergastvrij en gewoon lekker eten voor niet al te veel geld. (iwanius even voor zijn )quote:Op zondag 14 december 2014 13:37 schreef RobinOok het volgende:
Haha, ja, kijk, dat vermoedde ik dus al.
Maar hij is echt niet zuur hoor, heeft prima gevoel voor humor en past zich ook netjes aan aan het jouwe. Niet stijf dus, maar meegaand.
La Festa in Amsterdam.quote:Op zondag 14 december 2014 18:40 schreef Iwanius het volgende:
Toch niet die Italiaan tegenover Amarone op de Meent waar sommigen de loftrompet over blazen want die is gewoon slecht. Zo nee
Had ik er toch goed aangedaan de keuze van iemand om hier te gaan eten af te wijzen en een alternatief aan te bieden. Verbaast mij niets deze recensie.quote:Op dinsdag 30 december 2014 19:33 schreef LordLynx het volgende:
Gisteravond bij Shan Yi in Rotterdam gegeten.
[knip]
Zit er in Eindhoven ook een Lindenhof? Verwarrend.quote:Op dinsdag 30 december 2014 14:51 schreef JaafkeEHV het volgende:
Tweede kerstdag bij de Lindenhof in eindhoven gegeten.
Nuenen. sorry!quote:Op dinsdag 30 december 2014 22:11 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Zit er in Eindhoven ook een Lindenhof? Verwarrend.
Ik ken alleen de Lindehof in Nuenen en de Lindenhof in Giethoorn.
En voorpret is zeer terecht! Ben er zelf in november geweest. Dat was een van de meest geweldige avonden die ik ooit mee heb gemaakt, had me vanalles voorgesteld maar niet zoals het echt wasquote:Op maandag 5 januari 2015 14:33 schreef Gripper het volgende:
Oh
Het is nog heel ver weg (maar dat geeft niet, meer tijd voor voorpret) : 9 mei gaan we eten bij de librije!
[offtopic]Daar hebben deze gemeenten zich anders behoorlijk tegen verzet de afgelopen jaren [/offtopic]quote:Op woensdag 31 december 2014 07:56 schreef JaafkeEHV het volgende:
[..]
Nuenen. sorry!
Nuenen, Gerwen, Son & breugel.. noem het allemaal eindhoven
Heb daar een paar keer gegeten. Keuken was zeker niet slecht en de ambiance van het ronddraaiende restaurant heel bijzonder om mee te maken. Zeker op heldere zomerse dagen.quote:Op dinsdag 30 december 2014 23:13 schreef derLudolf het volgende:
Nog mensen die nog even snel naar Koperen Hoogte gaan?
http://m.dvhn.nl/nieuws/d(...)-sluit-12063153.html
8+ Zo...toe maar.quote:Op zondag 28 december 2014 13:13 schreef Windigo het volgende:
Waar:
22High , Amersfoort
Wanneer:
26-12-2014, Kerstbrunch
Hier het volledige fotoalbum
Wat:
Even een foto-impressie:
De sushi was echt lekker, boterzachte zalm die op je tong smolt
Wat warme voorgerechtjes. Prima in orde, niet super bijzonder maar dat verwacht ik ook niet bij een buffetrestaurant.
Het hoofdgerecht wat we allebei namen, lekker malse steak; goede bijgerechtjes.
Extra wokgerecht van mijn gezelschap. Scheen lekker te zijn
En de toetjes:
Kosten?
28,50 PP inclusief drinken. Heel schappelijke prijs. Goede verhouding met de kwaliteit.
Impressie?
Goed restaurant voor een buffetrestaurant, alles smaakte goed; was goed op temperatuur en er zaten een paar echt lekkere dingen bij. De toetjes en de sushi waren erg goed, en ik zou er best eens teruggaan
Cijfer?
8+
Ja, 8+ vanwege de prijs-kwaliteit verhouding. Het is natuurlijk geen sterrentent..quote:Op donderdag 22 januari 2015 10:38 schreef Iwanius het volgende:
[..]
8+ Zo...toe maar.
Als het jou maar gesmaakt heeft.
Dat was het ook zeker! Ben nog 2 flessen plat water vergeten te benoemen natuurlijk het belangrijkste van de avondquote:
Dankjewel!!quote:Op zondag 25 januari 2015 13:59 schreef FutureFairytale het volgende:
3 flessen en 4 glazen vocht met z'n 2
Ziet er allemaal heerlijk uit! Jullie buikjes waren denk goed gevuld
En nog gefeliciteerd met jullie huwelijksdag
Per fles 6 glazen, dus 3 pp. Dus pp. 5 glazen wijn en dan nog water.quote:Op zondag 25 januari 2015 14:03 schreef Zonnetje1981 het volgende:
En nee, allebei een glas champgne, een glas huiswijn en samen een flesje...moeten wel beschaafd blijven he... Het staat er wel een beetje krom ja...
Netjes toch? We hebben 4.5 uur aan tafel gezeten...okee, thuis geëindigd met prosecco, maar toen konden we gewoon rollend het bedje in hahaquote:Op zondag 25 januari 2015 14:07 schreef golfer het volgende:
[..]
Per fles 6 glazen, dus 3 pp. Dus pp. 5 glazen wijn en dan nog water.
Ja 2 flessen water! Dus dat zijn 9 glazen pp.quote:Op zondag 25 januari 2015 14:07 schreef golfer het volgende:
[..]
Per fles 6 glazen, dus 3 pp. Dus pp. 5 glazen wijn en dan nog water.
quote:Op zondag 25 januari 2015 14:22 schreef Zonnetje1981 het volgende:
okee, thuis geëindigd met prosecco
Is het nu het licht of de manier hoe het gerecht is geschoten dat de tonijn er zo grauwig uitziet?quote:Op zondag 25 januari 2015 13:40 schreef Zonnetje1981 het volgende:
Waar?
Villa la Ruche, Voorburg
http://www.villalaruche.nl/
Wanneer?
Vrijdag 23 januari 2015 ter ere van ons 9e trouwedag
Wat at je?
We zijn voor het 7-gangen menu gegaan. Begonnen met een amuse van roerei met dragon geserveerd in een eierschil, helaas geen foto. Tweede amuse een mousse van geitenkaas, helaas ook geen foto. De hele avond werd heerlijk vers brood met gezouten boter en olijfolie aangeboden.
Eerste gang:
Tonijn
geroosterd, komkommer, wakamé, radijs, wasabi en sesamvinaigrette
Heerlijk!
[knip]
Dat word fantastisch!!! het is echt ongelofelijk wat je daar krijgtquote:Op dinsdag 27 januari 2015 12:01 schreef Coelho het volgende:
Voor onze 10-jarige trouwdag in september een arrangement met overnachting geboekt bij de Librije! De voorpret kan beginnen!!
Dat wordt genieten in extremis!quote:Op dinsdag 27 januari 2015 12:01 schreef Coelho het volgende:
Voor onze 10-jarige trouwdag in september een arrangement met overnachting geboekt bij de Librije! De voorpret kan beginnen!!
quote:Op dinsdag 27 januari 2015 12:37 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Dat word fantastisch!!! het is echt ongelofelijk wat je daar krijgt
We hopen inderdaad dat het geweldig wordt. Hebben in de loop der jaren al enkele sterrenzaken bezocht maar dit is natuurlijk het summum binnen Nederland. Het was wel even overwegen, want de prijzen zijn er ook naar. Maar nu de beslissing genomen is gaan we gewoon genieten en kijken we er verder niet meer naarquote:
quote:Op dinsdag 27 januari 2015 11:34 schreef Manke het volgende:
Gisteren een snelle hap gedaan bij Kyoto op het damrak:P .
quote:Kostte ¤32, genoeg voor 2en.
Behalve dat ik niet van zeewier enzo houdt, hoef ik daar denk ik niet naar toe.quote:Ze hebben ook all you can eat.
Geregeld!quote:Op dinsdag 27 januari 2015 15:20 schreef golfer het volgende:
Je doet mij er hierdoor wel aan herinneren dat B. en ik in september ook 10 jaar getrouwd zijn. Misschien moeten wij ook daarvoor maar iets leuks gaan verzinnen.
Wow! Dat doen jullie goed!quote:Op dinsdag 27 januari 2015 16:49 schreef golfer het volgende:
[..]
Geregeld!
Wij gaan eind augustus eerst naar het Rijskmuseum in Amsterdam en daarna gaan we eten in het nieuwe Rijksrestaurant waar nu Joris Bijdendijk (ex Ron Blaauw, Le Jardin des Sens en Bridges) de scepter zwaait en de ambitie heeft om binnen een paae jaar het beste restaurant van Nederland te worden.
Komt door het licht denk ik, tonijn was heel mooi van kleur. Het kan ook het afschuwelijke bord zijn waardoor het er zo uit zietquote:Op dinsdag 27 januari 2015 09:40 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Is het nu het licht of de manier hoe het gerecht is geschoten dat de tonijn er zo grauwig uitziet?
Voor de rest leuk fotoverslag en bedankt voor het delen.
Ik zou het niet eens durven, een chef opzadelen met wat jij niet lus.quote:Op dinsdag 27 januari 2015 14:59 schreef Coelho het volgende:
Ik moet alleen Jonnie nog gaan melden dat ik geen vis lust.
Ik vind het ook wel ver gaan om aan te geven dat je een complete voedselcategorie niet lust, maar ik vind 1 á 2 ingrediënten doorgeven niet respectloos....quote:Op dinsdag 27 januari 2015 19:37 schreef Myraela het volgende:
Ik zou van de gelegenheid gebruik maken om dingen eens te leren eten.
Ik wel.quote:Op dinsdag 27 januari 2015 19:49 schreef Trusten het volgende:
[..]
Ik vind het ook wel ver gaan om aan te geven dat je een complete voedselcategorie niet lust, maar ik vind 1 á 2 ingrediënten doorgeven niet respectloos....
Dat kan, ik vind het zonde als de chef voor mij losgaat met z'n blauwschimmelkaas terwijl ik het dan uiteindelijk niet op eetquote:
Je eet het dus gewoon wel op.quote:Op dinsdag 27 januari 2015 20:38 schreef Trusten het volgende:
[..]
Dat kan, ik vind het zonde als de chef voor mij losgaat met z'n blauwschimmelkaas terwijl ik het dan uiteindelijk niet op eet
Daarom gaf ik ook openhartig aan dat ik me er voor schaam dat ik het er bij moet zeggen. Ik ben echter wel gast en ik betaal er behoorlijk voor. Derhalve zou ik het zonde vinden als ik gangen grotendeels onaangeroerd terug zou moeten sturen. Dan kan ik toch beter op voorhand zeggen dat er één item is waar je me echt niet gelukkig mee maakt? Ik steek de hand in eigen boezem en geef de chef de gelegenheid om er in zijn inkoop rekening mee te houden.quote:Op dinsdag 27 januari 2015 20:25 schreef sirdanilot het volgende:
Kijk ik lust bijvoorbeeld geen lever of dingen met leversmaak. Dus normaliter zou ik dat niet bestellen. Maar als ik naar een sterrenrestaurant zou gaan en er komt iets met lever op mn bord, zal ik het toch op z'n minst proeven. Misschien is het dan wél lekker, wie weet hè.
Maar nee hoor, 'ik lusset nie' daar komen de meeste mensen hun leven lang niet vanaf
Ja of je stelt je niet zo aan en je eet het gewoon op. Het is niet voor niets een sterrenrestaurant. Iets niet lusten zit volledig tussen de oren. Het idee van (flink) betalen voor een sterrenrestaurant is juist dat je ontdekt en nieuwe dingen leert kennen. In feite is het eten dan een soort 'kunst'. Je gaat toch ook niet naar een museum en zeggen 'ik vnd blauw geen mooie kleur kan het schilderij niet rood zijn?'.quote:Op dinsdag 27 januari 2015 20:39 schreef Coelho het volgende:
[..]
Daarom gaf ik ook openhartig aan dat ik me er voor schaam dat ik het er bij moet zeggen. Ik ben echter wel gast en ik betaal er behoorlijk voor. Derhalve zou ik het zonde vinden als ik gangen grotendeels onaangeroerd terug zou moeten sturen. Dan kan ik toch beter op voorhand zeggen dat er één item is waar je me echt niet gelukkig mee maakt? Ik steek de hand in eigen boezem en geef de chef de gelegenheid om er in zijn inkoop rekening mee te houden.
Het zit gewoon tussen je oren, niet 'omdat ik de smaak niet als kind ontwikkeld heb', wat een finale onzin zeg. Je stelt je gewoon aan.quote:Op dinsdag 27 januari 2015 21:00 schreef Coelho het volgende:
Bijzondere visies hier. Heb er eigenlijk nooit zo over nagedacht dat ik dat ik dus maar dingen tegen mijn zin zou moeten eten. Ik mag toch in een bungalowpark ook aangeven dat ik liever niet bij het zwembad zit, en als ik een architect vraag om een huis voor me te tekenen zeg ik toch ook dat ik liever een dakraam heb?
En ja, ik ben er zo een die iets minder moeite heeft met gebakken witvis, maar een gerookte zalm, of nog erger een nieuwe haring met uitjes, ik begin al te kokken als het mijn tong raakt. Ik denk zelf omdat ik die smaak als kind niet ontwikkeld heb, en ik probeer nog regelmatig een hapje als mijn gezin van vis geniet, maar ik krijg het echt niet weg...
Nee hoor, ook die moeten gewoon een restaurant zoeken dat wel iets aanbiedt wat zij willen.quote:Op dinsdag 27 januari 2015 21:06 schreef Coelho het volgende:
Ik snap alleen niet dat er wel begrip is voor iemand die vegetarisch is uit overtuiging, of iemand die zegt pukkels te krijgen van varkensvlees of schimmelinfectie van champignon, maar niet voor iemand die iets niet lust.
Maar goed, laten we er over ophouden en dit topic weer gebruiken waar het voor bedoeld is
Misschien heeft een restaurant liever de winst met een gewijzigd gerecht dan dat ze ergens anders naartoe gaan?quote:Op dinsdag 27 januari 2015 21:29 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee hoor, ook die moeten gewoon een restaurant zoeken dat wel iets aanbiedt wat zij willen.
Dat is toch heel logisch? Iemand biedt iets aan, voor een bepaalde prijs en jij kunt het kopen. Of niet.
Bij De Librije met 3 sterren en Jonnie is het geen enkel probleem.quote:Op dinsdag 27 januari 2015 23:27 schreef emmyemmy het volgende:
Ik zou ook zoiets hebben van, lekker proberen. Maar ik neem aan dat ze voor veel gerechten wel een alternatief hebben, en het dus niet zoveel extra moeite is.
Chef zijn is niet alleen lekker kunnen koken, maar ook rekening houden met je klanten
Laatstequote:
Een tent die zelf op z'n restaurantpagina laat zien dat ze koken uit potjes en blikjes zie je niet zo vaak:quote:Op donderdag 5 februari 2015 17:55 schreef Windigo het volgende:
Waar?
Hete kolen Amersfoort
Cijfer?
8,5
Zoveel spannende producten vind ik daar nou ook niet echt tussenstaan. Zou geen reden kunnen bedenken waarom zulke producten niet uit 'n pakje of zakje zouden mogen komen.quote:Op donderdag 5 februari 2015 18:44 schreef golfer het volgende:
[..]
Een tent die zelf op z'n restaurantpagina laat zien dat ze koken uit potjes en blikjes zie je niet zo vaak:
[ afbeelding ]
Ik heb ze zelf zien koken, ik heb nergens pakjes en zakjes gezien. Ze koken in een open keuken voor het publiek, en ik heb zelfs nagevraagd of alles huisgemaakt was. Nu snap ik het niet meerquote:Op donderdag 5 februari 2015 18:44 schreef golfer het volgende:
[..]
Een tent die zelf op z'n restaurantpagina laat zien dat ze koken uit potjes en blikjes zie je niet zo vaak:
[ afbeelding ]
Waar staat die foto dan? Ik zie m niet op de site.quote:Op donderdag 5 februari 2015 18:44 schreef golfer het volgende:
[..]
Een tent die zelf op z'n restaurantpagina laat zien dat ze koken uit potjes en blikjes zie je niet zo vaak:
[ afbeelding ]
Dit zijn toch producten die altijd in een potje zitten, heb jij ooit gehoord van verse basterdsuiker?quote:Op donderdag 5 februari 2015 18:44 schreef golfer het volgende:
[..]
Een tent die zelf op z'n restaurantpagina laat zien dat ze koken uit potjes en blikjes zie je niet zo vaak:
[ afbeelding ]
Deze basterd is anders behoorlijk versquote:Op donderdag 5 februari 2015 19:02 schreef icloud het volgende:
[..]
Dit zijn toch producten die altijd in een potje zitten, heb jij ooit gehoord van verse basterdsuiker?
En tomaten uit blik zijn in de meeste seizoenen gewoon veel lekkerder voor bijv pastasauzen etcquote:Op donderdag 5 februari 2015 19:16 schreef Isabeau het volgende:
Ik verwacht van geen enkel restaurant dat ze werken met zelfgemaakte appelstroop, augurken, kappertjes, gecondenseerde melk of verse bonen
Precies dit. Het was gewoon een fijn restaurantjequote:Op donderdag 5 februari 2015 19:16 schreef Isabeau het volgende:
Ik verwacht van geen enkel restaurant dat ze werken met zelfgemaakte appelstroop, augurken, kappertjes, gecondenseerde melk of verse bonen
Haal je dit nu bewust aan om te laten zien dat ze uit potjes e.d. de boel prepareren?quote:Op donderdag 5 februari 2015 18:44 schreef golfer het volgende:
Een tent die zelf op z'n restaurantpagina laat zien dat ze koken uit potjes en blikjes zie je niet zo vaak:
Ja ok, dit zijn potjes. De rest dus niet, want ik heb ze zien koken. Kan iemand mij vertellen waarom dit zo erg is? Wat is er mis met voorverpakte suiker, augurken, tomaten en bonen?quote:Op vrijdag 6 februari 2015 02:52 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Haal je dit nu bewust aan om te laten zien dat ze uit potjes e.d. de boel prepareren?
M.i.is dat eerder vanzelfsprekend dan uitzondering. Je hebt het hier over een gewone eettoko waar er in elke stad al legio van zijn in deze opzet. Daarbij werken ze in toprestaurants in Nederland ook vaak uit potjes of met prefab spul. Het is en blijft Nederland he.
Gewoon weer een gelegenheid om de culinsnob uit te hangen... - gezicht trekken, hopen dat de boterdiscussie achterwege blijft en over tot de orde van de dag.quote:Op vrijdag 6 februari 2015 04:05 schreef Windigo het volgende:
[..]
Ja ok, dit zijn potjes. De rest dus niet, want ik heb ze zien koken. Kan iemand mij vertellen waarom dit zo erg is? Wat is er mis met voorverpakte suiker, augurken, tomaten en bonen?
Volgens mij staan hier geen tot weinig producten, die je ook vers zou kunnenn krijgen.quote:Op vrijdag 6 februari 2015 02:52 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Haal je dit nu bewust aan om te laten zien dat ze uit potjes e.d. de boel prepareren?
M.i.is dat eerder vanzelfsprekend dan uitzondering. Je hebt het hier over een gewone eettoko waar er in elke stad al legio van zijn in deze opzet. Daarbij werken ze in toprestaurants in Nederland ook vaak uit potjes of met prefab spul. Het is en blijft Nederland he.
Omdat sommigen hier erg aan de vorm hechten en reality programma's die jou voorschrijven zoals het heurt en er dan vervolgens een status aan ontlenen als 'cul'kenner. M.i. draait het allemaal uiteindelijk om de smaak en de afstemming van de verschillende ingredienten op elkaar, die uiteindelijk die smaak harmonie geven die jou welgevallig is.quote:[b]Op vrijdag 6 februari 2015 04:05 schreef Windigo het volgende:[/b
Ja ok, dit zijn potjes. De rest dus niet, want ik heb ze zien koken. Kan iemand mij vertellen waarom dit zo erg is? Wat is er mis met voorverpakte suiker, augurken, tomaten en bonen?
Mee eensquote:Op zondag 8 februari 2015 21:55 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Omdat sommigen hier erg aan de vorm hechten en reality programma's die jou voorschrijven zoals het heurt en er dan vervolgens een status aan ontlenen als 'cul'kenner. M.i. draait het allemaal uiteindelijk om de smaak en de afstemming van de verschillende ingredienten op elkaar, die uiteindelijk die smaak harmonie geven die jou welgevallig is.
Niet hoe kitscherig onder het mom van 'mooi' de zaak eruit ziet of hoe stroopsmerend de zwarte brigade is richting jou aan tafel. Dat zijn allemaal randzaken die niet zo zeer het eten (smaak) bepalen. En helemaal niet met lulverhalen van "tis een beleving..uiteten"
Ik heb er i.i.g. geen probleem mee omdat ik weet hoe het er in de professionele horeca aan toegaat en wat er allemaal dus bij komt kijken m.b.t.het verdienen van goed geld in die branche.(met name NL)
Wat ben jij nou weer voor belachelijke culisnobquote:Op donderdag 5 februari 2015 18:44 schreef golfer het volgende:
['-..]
;
Een tent die zelf op z'n restaurantpagina laat zien dat ze koken uit potjes en blikjes zie je niet zo vaak:
[ afbeelding ]
Ziet er weer heerlijk uit allemaal.quote:Op donderdag 12 februari 2015 21:01 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
We waren al bijna een maand niet geweest, dus het werd hoog tijd. Haha.
Restaurant de Jong in Rotterdam
Amuse: pickled uitjes op een boerenkoolchipje en mostermayonaise.
Tussengerecht: Scandinavische skrei met Zeeuwse mosseltjes met plakjes koolrabi, zalf van koolrabi &rucola, schuim van rucola. Die leuke groene veldsla-achtige plukjes waren geen veldsla, ik weet het niet, maar ik gok iets van jonge tatsoi of zo. (zou eigenlijk moeten weten hoe tatsoi smaakt, maar dat weet ik dus niet)
Tussenvoorgerecht: lintjes knolselderij die eerst gedroogd zijn en daarna gestoofd in boter (?) en daardoor briljant lekker smaken. Met wintertruffel en schuim van euh, weet ik niet meer, ik zat niet op te letten omdat ik zo zat te genieten. Echt superlekker!
Voorvoorgerecht: hutspot! Lieve schijfjes wortel/aardappel/wortel/aardappel/etc. Eentje van oranje, eentje van gele en eentje van paarse wortel. Met uitjes en ik meen hieronder een heeeeeerlijke worteltoffee. Met gefrituurd zeewier (lekker!) en zeesla of wakame of zo. Leuke combinatie, hutspot met zeewier.
Voorgerecht: 62-gaden eierdooier, knolselderij chipjes, knolselderijschuim, parmezaan, groene saus onderop (niet gezegd wat het was, spinazie of zo?) en gnocchi. Gnocchi zoals gnocchi moet zijn! Yum. Mooi geheel en superlekker.
Hoofd: eend met lijnzaad met boerenkool en winterpostelein. Of misschien zat hieronder de worteltoffee en niet bij de hutspot? Ik weet het niet meer.
En toen, toen ben ik volmaakt gelukkig naar huis gerold. Blind voor de wereld om me heen.
Het ziet er prima uit hoor die foto's.quote:Op donderdag 12 februari 2015 23:45 schreef Isegrim het volgende:
Sorry voor de achterlijke resolutie, was nog niet gewend aan mij nieuwe telefoon.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |