abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 27 januari 2015 @ 21:06:36 #251
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_149117654
Ik snap alleen niet dat er wel begrip is voor iemand die vegetarisch is uit overtuiging, of iemand die zegt pukkels te krijgen van varkensvlees of schimmelinfectie van champignon, maar niet voor iemand die iets niet lust.

Maar goed, laten we er over ophouden en dit topic weer gebruiken waar het voor bedoeld is :)
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 27 januari 2015 @ 21:16:47 #252
414785 sirdanilot
pi_149118061
Vega 'tolereer' ik simpelweg omdat er zo ontzettend veel vega's zijn tegenwoordig, en daarnaast vind ik de reden om geen vlees te eten ook wel beter dan 'ik lusset niieeee', namelijk omdat het slecht s voor het milieu enzovoorts. Zelf eet ik wel vlees, maar niet zo ontzettend veel.

En allergieen daar kunnen mensen natuurlijk niks aan doen. Maar overgevoeligheid zit vaak ook tussen de oren en dan is het wel irritant en raakt m'n geduld ook snel op.

Iets niet lusten is niet alleen onzin, maar het is ook ontzettend egoistisch. Mensen hebben vaak geen idee hoe irritant het is als je dan weer allerlei aparte dingen moet gaan lopen klaarmaken.
En als je het echt niet lust, dan pik je het er toch gewoon tussenuit? Mijn broer is ook vega maar die pikt gewoon het vlees ertussenuit, dan is het prima toch.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  dinsdag 27 januari 2015 @ 21:29:50 #253
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149118582
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 januari 2015 21:06 schreef Coelho het volgende:
Ik snap alleen niet dat er wel begrip is voor iemand die vegetarisch is uit overtuiging, of iemand die zegt pukkels te krijgen van varkensvlees of schimmelinfectie van champignon, maar niet voor iemand die iets niet lust.

Maar goed, laten we er over ophouden en dit topic weer gebruiken waar het voor bedoeld is :)
Nee hoor, ook die moeten gewoon een restaurant zoeken dat wel iets aanbiedt wat zij willen.
Dat is toch heel logisch? Iemand biedt iets aan, voor een bepaalde prijs en jij kunt het kopen. Of niet.
pi_149118829
Aan de andere kant staat het die iemand ook vrij om, als je met je wensen komt, te zeggen dat doe ik wel of niet.
Als niet, dan niet.

Overigens zou ik niet zo snel tegen eeen chef roepen dat lust ik niet, maar ik vind het wel verdomd fijn als iik met mijn allergisch kind ergens kan eten waar ze daar rekening mee houden.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_149124348
Ik zou ook zoiets hebben van, lekker proberen. Maar ik neem aan dat ze voor veel gerechten wel een alternatief hebben, en het dus niet zoveel extra moeite is. Natuurlijk moet je kunnen genieten voor dat geld. Eventueel voorzichtig vragen of het een hele erge last is of niet.


Chef zijn is niet alleen lekker kunnen koken, maar ook rekening houden met je klanten
pi_149124591
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 januari 2015 21:29 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nee hoor, ook die moeten gewoon een restaurant zoeken dat wel iets aanbiedt wat zij willen.
Dat is toch heel logisch? Iemand biedt iets aan, voor een bepaalde prijs en jij kunt het kopen. Of niet.
Misschien heeft een restaurant liever de winst met een gewijzigd gerecht dan dat ze ergens anders naartoe gaan? :P
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 27 januari 2015 @ 23:39:28 #257
414785 sirdanilot
pi_149124936
Mijn punt is vooral dat als je ergens een 'menu van de dag' of 'menu van de chef' of zoiets gaat eten je niet moet gaan lopen miepen als er iets tussen zit wat je niet lust. Bestel dan gewoon losse gerechtenwaar die dingen niet in zitten.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_149126279
Ja ho! Deze discussie lijkt mij een eigen topic waard en hoort niet meer thuis in dit specifieke topic. Er even wat posts aan besteden is prima natuurlijk, maar het is echt uitgelopen op een discussie op zichzelf. Dus graag in een nieuw topic over dit onderwerp verder discussiėren en hier weer uit eten recensies plaatsen.

Volgende posts over 'lust ik niet in een 3-sterren-restaurant' zijn zonde van je tijd, want ik verwijder ze.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  woensdag 28 januari 2015 @ 00:14:41 #259
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_149126292
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 januari 2015 23:27 schreef emmyemmy het volgende:
Ik zou ook zoiets hebben van, lekker proberen. Maar ik neem aan dat ze voor veel gerechten wel een alternatief hebben, en het dus niet zoveel extra moeite is.

Chef zijn is niet alleen lekker kunnen koken, maar ook rekening houden met je klanten
Bij De Librije met 3 sterren en Jonnie is het geen enkel probleem.
Hij kan het allemaal moeiteloos aanpassen. Al wil je 7 gangen alleen maar friet eten, dan krijg je dat voor je 420 euro.

sorry Isa.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_149126386
quote:
0s.gif Op woensdag 28 januari 2015 00:14 schreef golfer het volgende:
sorry Isa.
Laatste ;)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 5 februari 2015 @ 17:55:29 #261
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_149394182
Waar?

Hete kolen Amersfoort


Wat?
Gisteren heb ik met mijn vader Hete Kolen bezocht voor een eenvoudige doch voedzame maaltijd. En dat is gelukt!

De keuken is simpel opgezet, de menukaart is vrij beperkt maar alles is dagvers en wordt door het personeel zelf bereid in het zicht van de klant. Geen pakjes en zakjes dus, maar alles vers. Een superleuk initiatief en nog betaalbaar ook.

Als voorgerecht hadden wij het plankje Hete Kolen, en dat was erg lekker. Vooral de pulled pork met koolsla en het seizoensgroente taartje was wat mij betreft een topper.

Daarna had mijn vader de biefstuk van de week, welke er erg goed uit zag en lekker mals was. Voor mij een heerlijke zalmfilet en papilotte. De bijgeleverde frites en mayonaise waren ook lekker.

Toe nam ik de dessert special van de dag, een deconstructie van Tarte Tatin (gecarameliseerde appel met een koekje als bodem) met een bolletje roomijs en caramelsaus. Ik heb gesmuld, dit was de topper van de avond :)

Daarna nog koffie en thee met friandises gehad. Al met al erg geslaagd en ik kom zeker terug!

Helaas geen foto's gemaakt ;)

Bediening was wel een beetje te aanwezig, maar dit zaakje bestaat net twee weken dus dat zijn denk ik opstartperikelen. En liever een te attente bediening dan een te suffe.

Prijs:
E 50,30 voor 2 personen. Inclusief 2x bier, 2x fris, thee en koffie.

Cijfer?
8,5
  donderdag 5 februari 2015 @ 18:44:30 #262
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_149395686
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 17:55 schreef Windigo het volgende:
Waar?

Hete kolen Amersfoort


Cijfer?
8,5
Een tent die zelf op z'n restaurantpagina laat zien dat ze koken uit potjes en blikjes zie je niet zo vaak:
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_149395770
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 18:44 schreef golfer het volgende:

[..]

Een tent die zelf op z'n restaurantpagina laat zien dat ze koken uit potjes en blikjes zie je niet zo vaak:
[ afbeelding ]
Zoveel spannende producten vind ik daar nou ook niet echt tussenstaan. Zou geen reden kunnen bedenken waarom zulke producten niet uit 'n pakje of zakje zouden mogen komen.
  donderdag 5 februari 2015 @ 18:47:07 #264
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_149395781
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 18:44 schreef golfer het volgende:

[..]

Een tent die zelf op z'n restaurantpagina laat zien dat ze koken uit potjes en blikjes zie je niet zo vaak:
[ afbeelding ]
Ik heb ze zelf zien koken, ik heb nergens pakjes en zakjes gezien. Ze koken in een open keuken voor het publiek, en ik heb zelfs nagevraagd of alles huisgemaakt was. Nu snap ik het niet meer :')
  donderdag 5 februari 2015 @ 18:48:50 #265
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_149395825
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 18:44 schreef golfer het volgende:

[..]

Een tent die zelf op z'n restaurantpagina laat zien dat ze koken uit potjes en blikjes zie je niet zo vaak:
[ afbeelding ]
Waar staat die foto dan? Ik zie m niet op de site.
  donderdag 5 februari 2015 @ 18:52:38 #266
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_149395949
Wacht, laat maar. Golfer beschouwt suiker, augurken en ingeblikte bonen en tomaten als 'pakjes en zakjeskoken'' nou ja in dat geval verschillen wij van mening.
pi_149396321
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 18:44 schreef golfer het volgende:

[..]

Een tent die zelf op z'n restaurantpagina laat zien dat ze koken uit potjes en blikjes zie je niet zo vaak:
[ afbeelding ]
Dit zijn toch producten die altijd in een potje zitten, heb jij ooit gehoord van verse basterdsuiker?
pi_149396828
Ik verwacht van geen enkel restaurant dat ze werken met zelfgemaakte appelstroop, augurken, kappertjes, gecondenseerde melk of verse bonen :D
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 5 februari 2015 @ 19:25:43 #269
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149397282
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 19:02 schreef icloud het volgende:

[..]

Dit zijn toch producten die altijd in een potje zitten, heb jij ooit gehoord van verse basterdsuiker?
Deze basterd is anders behoorlijk vers
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_149397354
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 19:16 schreef Isabeau het volgende:
Ik verwacht van geen enkel restaurant dat ze werken met zelfgemaakte appelstroop, augurken, kappertjes, gecondenseerde melk of verse bonen :D
En tomaten uit blik zijn in de meeste seizoenen gewoon veel lekkerder voor bijv pastasauzen etc ;)
  donderdag 5 februari 2015 @ 19:51:27 #271
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_149398290
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 19:16 schreef Isabeau het volgende:
Ik verwacht van geen enkel restaurant dat ze werken met zelfgemaakte appelstroop, augurken, kappertjes, gecondenseerde melk of verse bonen :D
Precies dit. Het was gewoon een fijn restaurantje :)
pi_149410547
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 18:44 schreef golfer het volgende:

Een tent die zelf op z'n restaurantpagina laat zien dat ze koken uit potjes en blikjes zie je niet zo vaak:

Haal je dit nu bewust aan om te laten zien dat ze uit potjes e.d. de boel prepareren?

M.i.is dat eerder vanzelfsprekend dan uitzondering. Je hebt het hier over een gewone eettoko waar er in elke stad al legio van zijn in deze opzet. Daarbij werken ze in toprestaurants in Nederland ook vaak uit potjes of met prefab spul. Het is en blijft Nederland he.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 06-02-2015 02:53:18 ]
  vrijdag 6 februari 2015 @ 04:05:37 #273
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_149410618
quote:
15s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 02:52 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Haal je dit nu bewust aan om te laten zien dat ze uit potjes e.d. de boel prepareren?

M.i.is dat eerder vanzelfsprekend dan uitzondering. Je hebt het hier over een gewone eettoko waar er in elke stad al legio van zijn in deze opzet. Daarbij werken ze in toprestaurants in Nederland ook vaak uit potjes of met prefab spul. Het is en blijft Nederland he.
Ja ok, dit zijn potjes. De rest dus niet, want ik heb ze zien koken. Kan iemand mij vertellen waarom dit zo erg is? Wat is er mis met voorverpakte suiker, augurken, tomaten en bonen?
  vrijdag 6 februari 2015 @ 07:05:50 #274
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_149410830
Ik zie het probleem ook niet. Zullen we nu weer verder gaan met recensies? :*
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_149410849
quote:
14s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 04:05 schreef Windigo het volgende:

[..]

Ja ok, dit zijn potjes. De rest dus niet, want ik heb ze zien koken. Kan iemand mij vertellen waarom dit zo erg is? Wat is er mis met voorverpakte suiker, augurken, tomaten en bonen?
Gewoon weer een gelegenheid om de culinsnob uit te hangen... :') - gezicht trekken, hopen dat de boterdiscussie achterwege blijft en over tot de orde van de dag.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  vrijdag 6 februari 2015 @ 07:35:04 #276
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149410931
Ik denkhoop dat ie een grapje maakte....
pi_149411069
Ja, die spin zou ik er ook aan geven... Maar als het echt zo was, dan zeg ik: imagoprobleem!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  vrijdag 6 februari 2015 @ 10:01:49 #278
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_149412721
Over tot de orde van de dag dan maar?

Voor de niet culi-snobs onder ons is het dus gewoon een heel fijn restaurantje :)
pi_149413759
quote:
15s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 02:52 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Haal je dit nu bewust aan om te laten zien dat ze uit potjes e.d. de boel prepareren?

M.i.is dat eerder vanzelfsprekend dan uitzondering. Je hebt het hier over een gewone eettoko waar er in elke stad al legio van zijn in deze opzet. Daarbij werken ze in toprestaurants in Nederland ook vaak uit potjes of met prefab spul. Het is en blijft Nederland he.
Volgens mij staan hier geen tot weinig producten, die je ook vers zou kunnenn krijgen.

[ Bericht 0% gewijzigd door icloud op 06-02-2015 13:34:28 ]
pi_149489905
quote:
14s.gif [b]Op vrijdag 6 februari 2015 04:05 schreef Windigo het volgende:[/b

Ja ok, dit zijn potjes. De rest dus niet, want ik heb ze zien koken. Kan iemand mij vertellen waarom dit zo erg is? Wat is er mis met voorverpakte suiker, augurken, tomaten en bonen?
Omdat sommigen hier erg aan de vorm hechten en reality programma's die jou voorschrijven zoals het heurt en er dan vervolgens een status aan ontlenen als 'cul'kenner. M.i. draait het allemaal uiteindelijk om de smaak en de afstemming van de verschillende ingredienten op elkaar, die uiteindelijk die smaak harmonie geven die jou welgevallig is.

Niet hoe kitscherig onder het mom van 'mooi' de zaak eruit ziet of hoe stroopsmerend de zwarte brigade is richting jou aan tafel. Dat zijn allemaal randzaken die niet zo zeer het eten (smaak) bepalen. En helemaal niet met lulverhalen van "tis een beleving..uiteten" :')

Ik heb er i.i.g. geen probleem mee omdat ik weet hoe het er in de professionele horeca aan toegaat en wat er allemaal dus bij komt kijken m.b.t.het verdienen van goed geld in die branche.(met name NL)
  maandag 9 februari 2015 @ 14:55:42 #281
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_149508493
quote:
2s.gif Op zondag 8 februari 2015 21:55 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Omdat sommigen hier erg aan de vorm hechten en reality programma's die jou voorschrijven zoals het heurt en er dan vervolgens een status aan ontlenen als 'cul'kenner. M.i. draait het allemaal uiteindelijk om de smaak en de afstemming van de verschillende ingredienten op elkaar, die uiteindelijk die smaak harmonie geven die jou welgevallig is.

Niet hoe kitscherig onder het mom van 'mooi' de zaak eruit ziet of hoe stroopsmerend de zwarte brigade is richting jou aan tafel. Dat zijn allemaal randzaken die niet zo zeer het eten (smaak) bepalen. En helemaal niet met lulverhalen van "tis een beleving..uiteten" :')

Ik heb er i.i.g. geen probleem mee omdat ik weet hoe het er in de professionele horeca aan toegaat en wat er allemaal dus bij komt kijken m.b.t.het verdienen van goed geld in die branche.(met name NL)
Mee eens ^O^

Kijk, als het nou ging om halffabrikaten vind ik het wat anders; dingen als sauzen etc dienen vanaf de basis zelfgemaakt te worden volgens mij als je je een restaurant wil noemen dat werkt met verse producten.

Maar basisproducten zoals op de foto staan die Golfer noemt, zijn wat mij betreft iets anders dan halffabrikaten. Producten die je in Nederland alleen vers kunt krijgen als je een bijzonder ruim budget hebt, wat gewoon niet opgaat voor een klein opgezet vriendelijk tentje als dit.

Er wordt voor Nederlandse normen prima gekookt, en een stuk beter dan de meeste simpele eetgelegenheden die werken met sauzen van Knorr en Johma salades.

Ik vind dit een concept dat het toejuichen waard is, maar sommige mensen leggen nu eenmaal graag extra garnituur op hun slakken ;)
  maandag 9 februari 2015 @ 14:59:55 #282
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_149508613
Ik snap wel wat Golfer bedoelt hoor. Dat er producten uit blik/glas/pakjes komen vind ik niet zo een punt, maar om dat nou zo prominent in je zaak en op de website te laten zien is gewoon raar.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  User die het meest klaagt 2022 maandag 9 februari 2015 @ 17:35:22 #283
414785 sirdanilot
pi_149513760
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 18:44 schreef golfer het volgende:

['-..]
;
Een tent die zelf op z'n restaurantpagina laat zien dat ze koken uit potjes en blikjes zie je niet zo vaak:
[ afbeelding ]
:') :') :') Wat ben jij nou weer voor belachelijke culisnob :')

Ik zie bliktomaten. Zelfs italianen zelf gebruiken vaak bliktomaat omdat de bliktomaat altijd in seizoen is en de verse tomaat niet. Verder zie ik suikerproducten (zuiver jij thuis je eigen suiker vanuit suikerbieten soms? :') ), gecondenseerde melk (heeft geen toegevoegde waarde om zelf melk in te gaan lopen dampen), bakpoeder (zou niet weten hoe je dat zelf maakt), meelproducten (heb jij thuis een molen om je eigen mais te malen? :')) en ingelegde groenten en olijven/kappertjes (als je dat ook al zelf moet maken dan moet je ook je eigen boter gaan karnen en je eigen kaas gaan lopen maken zeker). Zeker olijven en kappertjes maakt bijna niemand zelf.

Wat nog wel enigszins verwijtbaar is zijn de blikjes mais en bonen. Lekkerder is om verse of ingevroren mais te gebruiken, en gedroogde bonen zelf weken. Maar misschien staan ze er ook alleen maar voor display en gebruiken ze dit niet, dat kan ik niet weten natuurlijk.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_149516451
:D ^O^
pi_149579389
-ga weg

[ Bericht 96% gewijzigd door Mord_Sith op 11-02-2015 19:47:48 ]
  woensdag 11 februari 2015 @ 19:47:12 #286
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149579875
:')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  donderdag 12 februari 2015 @ 21:01:38 #287
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149613247


We waren al bijna een maand niet geweest, dus het werd hoog tijd. Haha.
Restaurant de Jong in Rotterdam

Amuse: pickled uitjes op een boerenkoolchipje en mostermayonaise.

Tussengerecht: Scandinavische skrei met Zeeuwse mosseltjes met plakjes koolrabi, zalf van koolrabi &rucola, schuim van rucola. Die leuke groene veldsla-achtige plukjes waren geen veldsla, ik weet het niet, maar ik gok iets van jonge tatsoi of zo. (zou eigenlijk moeten weten hoe tatsoi smaakt, maar dat weet ik dus niet)

Tussenvoorgerecht: lintjes knolselderij die eerst gedroogd zijn en daarna gestoofd in boter (?) en daardoor briljant lekker smaken. Met wintertruffel en schuim van euh, weet ik niet meer, ik zat niet op te letten omdat ik zo zat te genieten. Echt superlekker!

Voorvoorgerecht: hutspot! Lieve schijfjes wortel/aardappel/wortel/aardappel/etc. Eentje van oranje, eentje van gele en eentje van paarse wortel. Met uitjes en ik meen hieronder een heeeeeerlijke worteltoffee. Met gefrituurd zeewier (lekker!) en zeesla of wakame of zo. Leuke combinatie, hutspot met zeewier.

Voorgerecht: 62-gaden eierdooier, knolselderij chipjes, knolselderijschuim, parmezaan, groene saus onderop (niet gezegd wat het was, spinazie of zo?) en gnocchi. Gnocchi zoals gnocchi moet zijn! Yum. Mooi geheel en superlekker.

Hoofd: eend met lijnzaad met boerenkool en winterpostelein. Of misschien zat hieronder de worteltoffee en niet bij de hutspot? Ik weet het niet meer.
En toen, toen ben ik volmaakt gelukkig naar huis gerold. Blind voor de wereld om me heen. ;)
  donderdag 12 februari 2015 @ 21:03:45 #288
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149613360
Wow, ziet er weer geweldig uit! Ik schaam me gewoon dat ik er nog steeds niet geweest ben :@
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  donderdag 12 februari 2015 @ 21:07:27 #289
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_149613543
Ik krijg bijkans een orgasme van die op 62 graden gegaarde eidooiers van hem. Goddelijk!
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 12 februari 2015 @ 21:09:55 #290
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_149613680
Ik zat dus naast Robin en at vrijwel hetzelfde en was even lyrisch. _O_
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 12 februari 2015 @ 21:22:12 #291
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149614402
Ja ja, dat zeg je nou wel, maar waar is het bewijs? :)
  donderdag 12 februari 2015 @ 21:25:28 #292
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_149614564
Mijn foto's zijn niet zo geweldig. Maar ik zal ze straks online gooien.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 12 februari 2015 @ 22:15:35 #293
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149616764
Yes! Lijkt me leuk!
  donderdag 12 februari 2015 @ 22:48:43 #294
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_149618443
quote:
0s.gif Op donderdag 12 februari 2015 21:01 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]

We waren al bijna een maand niet geweest, dus het werd hoog tijd. Haha.
Restaurant de Jong in Rotterdam

Amuse: pickled uitjes op een boerenkoolchipje en mostermayonaise.

Tussengerecht: Scandinavische skrei met Zeeuwse mosseltjes met plakjes koolrabi, zalf van koolrabi &rucola, schuim van rucola. Die leuke groene veldsla-achtige plukjes waren geen veldsla, ik weet het niet, maar ik gok iets van jonge tatsoi of zo. (zou eigenlijk moeten weten hoe tatsoi smaakt, maar dat weet ik dus niet)

Tussenvoorgerecht: lintjes knolselderij die eerst gedroogd zijn en daarna gestoofd in boter (?) en daardoor briljant lekker smaken. Met wintertruffel en schuim van euh, weet ik niet meer, ik zat niet op te letten omdat ik zo zat te genieten. Echt superlekker!

Voorvoorgerecht: hutspot! Lieve schijfjes wortel/aardappel/wortel/aardappel/etc. Eentje van oranje, eentje van gele en eentje van paarse wortel. Met uitjes en ik meen hieronder een heeeeeerlijke worteltoffee. Met gefrituurd zeewier (lekker!) en zeesla of wakame of zo. Leuke combinatie, hutspot met zeewier.

Voorgerecht: 62-gaden eierdooier, knolselderij chipjes, knolselderijschuim, parmezaan, groene saus onderop (niet gezegd wat het was, spinazie of zo?) en gnocchi. Gnocchi zoals gnocchi moet zijn! Yum. Mooi geheel en superlekker.

Hoofd: eend met lijnzaad met boerenkool en winterpostelein. Of misschien zat hieronder de worteltoffee en niet bij de hutspot? Ik weet het niet meer.
En toen, toen ben ik volmaakt gelukkig naar huis gerold. Blind voor de wereld om me heen. ;)
Ziet er weer heerlijk uit allemaal. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 12 februari 2015 @ 23:44:32 #295
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_149621294
Mijn foto's van dezelfde avond:

Amuse (boerenkoolchipje met iets van ui, het geheel smaakte een beetje als boerenkool met picalilly :D ):



Tussengerecht 1:



Tussengerecht 2 (dit was goddelijk!):



Hoofdgerecht vlees:



Hoofdgerecht groente:



Dessert (met witlof nota bene! :D En geitenkaas, bloedsinaasappel, notencrunchy's en eoa mousse):

Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 12 februari 2015 @ 23:45:00 #296
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_149621319
Sorry voor de achterlijke resolutie, was nog niet gewend aan mij nieuwe telefoon. :')
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 12 februari 2015 @ 23:56:34 #297
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149621884
Best mooie foto's! Niks mis mee.
Jullie eend zag er mooier uit!

Wij nemen nooit toetje, maar die roodlof lijkt me wel cool!

En dat zijn 3 uitroeptekens.... Hm...
  donderdag 12 februari 2015 @ 23:58:01 #298
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_149621940
Ja dat dessert heb je echt wel wat aan gemist hoor(!!!). :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_149623224
Dat dessert _O_
En schuim :(
Ik wil ook naar de Jong.
Kunnen we niet een de Jongmeet doen!
De naam alleen al he? Isegrim? *O*
pi_149624880
quote:
0s.gif Op donderdag 12 februari 2015 23:45 schreef Isegrim het volgende:
Sorry voor de achterlijke resolutie, was nog niet gewend aan mij nieuwe telefoon. :')
Het ziet er prima uit hoor die foto's.

On topic.











abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')