Nee hoor, ook die moeten gewoon een restaurant zoeken dat wel iets aanbiedt wat zij willen.quote:Op dinsdag 27 januari 2015 21:06 schreef Coelho het volgende:
Ik snap alleen niet dat er wel begrip is voor iemand die vegetarisch is uit overtuiging, of iemand die zegt pukkels te krijgen van varkensvlees of schimmelinfectie van champignon, maar niet voor iemand die iets niet lust.
Maar goed, laten we er over ophouden en dit topic weer gebruiken waar het voor bedoeld is
Misschien heeft een restaurant liever de winst met een gewijzigd gerecht dan dat ze ergens anders naartoe gaan?quote:Op dinsdag 27 januari 2015 21:29 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee hoor, ook die moeten gewoon een restaurant zoeken dat wel iets aanbiedt wat zij willen.
Dat is toch heel logisch? Iemand biedt iets aan, voor een bepaalde prijs en jij kunt het kopen. Of niet.
Bij De Librije met 3 sterren en Jonnie is het geen enkel probleem.quote:Op dinsdag 27 januari 2015 23:27 schreef emmyemmy het volgende:
Ik zou ook zoiets hebben van, lekker proberen. Maar ik neem aan dat ze voor veel gerechten wel een alternatief hebben, en het dus niet zoveel extra moeite is.
Chef zijn is niet alleen lekker kunnen koken, maar ook rekening houden met je klanten
Laatstequote:
Een tent die zelf op z'n restaurantpagina laat zien dat ze koken uit potjes en blikjes zie je niet zo vaak:quote:Op donderdag 5 februari 2015 17:55 schreef Windigo het volgende:
Waar?
Hete kolen Amersfoort
Cijfer?
8,5
Zoveel spannende producten vind ik daar nou ook niet echt tussenstaan. Zou geen reden kunnen bedenken waarom zulke producten niet uit 'n pakje of zakje zouden mogen komen.quote:Op donderdag 5 februari 2015 18:44 schreef golfer het volgende:
[..]
Een tent die zelf op z'n restaurantpagina laat zien dat ze koken uit potjes en blikjes zie je niet zo vaak:
[ afbeelding ]
Ik heb ze zelf zien koken, ik heb nergens pakjes en zakjes gezien. Ze koken in een open keuken voor het publiek, en ik heb zelfs nagevraagd of alles huisgemaakt was. Nu snap ik het niet meerquote:Op donderdag 5 februari 2015 18:44 schreef golfer het volgende:
[..]
Een tent die zelf op z'n restaurantpagina laat zien dat ze koken uit potjes en blikjes zie je niet zo vaak:
[ afbeelding ]
Waar staat die foto dan? Ik zie m niet op de site.quote:Op donderdag 5 februari 2015 18:44 schreef golfer het volgende:
[..]
Een tent die zelf op z'n restaurantpagina laat zien dat ze koken uit potjes en blikjes zie je niet zo vaak:
[ afbeelding ]
Dit zijn toch producten die altijd in een potje zitten, heb jij ooit gehoord van verse basterdsuiker?quote:Op donderdag 5 februari 2015 18:44 schreef golfer het volgende:
[..]
Een tent die zelf op z'n restaurantpagina laat zien dat ze koken uit potjes en blikjes zie je niet zo vaak:
[ afbeelding ]
Deze basterd is anders behoorlijk versquote:Op donderdag 5 februari 2015 19:02 schreef icloud het volgende:
[..]
Dit zijn toch producten die altijd in een potje zitten, heb jij ooit gehoord van verse basterdsuiker?
En tomaten uit blik zijn in de meeste seizoenen gewoon veel lekkerder voor bijv pastasauzen etcquote:Op donderdag 5 februari 2015 19:16 schreef Isabeau het volgende:
Ik verwacht van geen enkel restaurant dat ze werken met zelfgemaakte appelstroop, augurken, kappertjes, gecondenseerde melk of verse bonen
Precies dit. Het was gewoon een fijn restaurantjequote:Op donderdag 5 februari 2015 19:16 schreef Isabeau het volgende:
Ik verwacht van geen enkel restaurant dat ze werken met zelfgemaakte appelstroop, augurken, kappertjes, gecondenseerde melk of verse bonen
Haal je dit nu bewust aan om te laten zien dat ze uit potjes e.d. de boel prepareren?quote:Op donderdag 5 februari 2015 18:44 schreef golfer het volgende:
Een tent die zelf op z'n restaurantpagina laat zien dat ze koken uit potjes en blikjes zie je niet zo vaak:
Ja ok, dit zijn potjes. De rest dus niet, want ik heb ze zien koken. Kan iemand mij vertellen waarom dit zo erg is? Wat is er mis met voorverpakte suiker, augurken, tomaten en bonen?quote:Op vrijdag 6 februari 2015 02:52 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Haal je dit nu bewust aan om te laten zien dat ze uit potjes e.d. de boel prepareren?
M.i.is dat eerder vanzelfsprekend dan uitzondering. Je hebt het hier over een gewone eettoko waar er in elke stad al legio van zijn in deze opzet. Daarbij werken ze in toprestaurants in Nederland ook vaak uit potjes of met prefab spul. Het is en blijft Nederland he.
Gewoon weer een gelegenheid om de culinsnob uit te hangen... - gezicht trekken, hopen dat de boterdiscussie achterwege blijft en over tot de orde van de dag.quote:Op vrijdag 6 februari 2015 04:05 schreef Windigo het volgende:
[..]
Ja ok, dit zijn potjes. De rest dus niet, want ik heb ze zien koken. Kan iemand mij vertellen waarom dit zo erg is? Wat is er mis met voorverpakte suiker, augurken, tomaten en bonen?
Volgens mij staan hier geen tot weinig producten, die je ook vers zou kunnenn krijgen.quote:Op vrijdag 6 februari 2015 02:52 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Haal je dit nu bewust aan om te laten zien dat ze uit potjes e.d. de boel prepareren?
M.i.is dat eerder vanzelfsprekend dan uitzondering. Je hebt het hier over een gewone eettoko waar er in elke stad al legio van zijn in deze opzet. Daarbij werken ze in toprestaurants in Nederland ook vaak uit potjes of met prefab spul. Het is en blijft Nederland he.
Omdat sommigen hier erg aan de vorm hechten en reality programma's die jou voorschrijven zoals het heurt en er dan vervolgens een status aan ontlenen als 'cul'kenner. M.i. draait het allemaal uiteindelijk om de smaak en de afstemming van de verschillende ingredienten op elkaar, die uiteindelijk die smaak harmonie geven die jou welgevallig is.quote:[b]Op vrijdag 6 februari 2015 04:05 schreef Windigo het volgende:[/b
Ja ok, dit zijn potjes. De rest dus niet, want ik heb ze zien koken. Kan iemand mij vertellen waarom dit zo erg is? Wat is er mis met voorverpakte suiker, augurken, tomaten en bonen?
Mee eensquote:Op zondag 8 februari 2015 21:55 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Omdat sommigen hier erg aan de vorm hechten en reality programma's die jou voorschrijven zoals het heurt en er dan vervolgens een status aan ontlenen als 'cul'kenner. M.i. draait het allemaal uiteindelijk om de smaak en de afstemming van de verschillende ingredienten op elkaar, die uiteindelijk die smaak harmonie geven die jou welgevallig is.
Niet hoe kitscherig onder het mom van 'mooi' de zaak eruit ziet of hoe stroopsmerend de zwarte brigade is richting jou aan tafel. Dat zijn allemaal randzaken die niet zo zeer het eten (smaak) bepalen. En helemaal niet met lulverhalen van "tis een beleving..uiteten"
Ik heb er i.i.g. geen probleem mee omdat ik weet hoe het er in de professionele horeca aan toegaat en wat er allemaal dus bij komt kijken m.b.t.het verdienen van goed geld in die branche.(met name NL)
Wat ben jij nou weer voor belachelijke culisnobquote:Op donderdag 5 februari 2015 18:44 schreef golfer het volgende:
['-..]
;
Een tent die zelf op z'n restaurantpagina laat zien dat ze koken uit potjes en blikjes zie je niet zo vaak:
[ afbeelding ]
Ziet er weer heerlijk uit allemaal.quote:Op donderdag 12 februari 2015 21:01 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
We waren al bijna een maand niet geweest, dus het werd hoog tijd. Haha.
Restaurant de Jong in Rotterdam
Amuse: pickled uitjes op een boerenkoolchipje en mostermayonaise.
Tussengerecht: Scandinavische skrei met Zeeuwse mosseltjes met plakjes koolrabi, zalf van koolrabi &rucola, schuim van rucola. Die leuke groene veldsla-achtige plukjes waren geen veldsla, ik weet het niet, maar ik gok iets van jonge tatsoi of zo. (zou eigenlijk moeten weten hoe tatsoi smaakt, maar dat weet ik dus niet)
Tussenvoorgerecht: lintjes knolselderij die eerst gedroogd zijn en daarna gestoofd in boter (?) en daardoor briljant lekker smaken. Met wintertruffel en schuim van euh, weet ik niet meer, ik zat niet op te letten omdat ik zo zat te genieten. Echt superlekker!
Voorvoorgerecht: hutspot! Lieve schijfjes wortel/aardappel/wortel/aardappel/etc. Eentje van oranje, eentje van gele en eentje van paarse wortel. Met uitjes en ik meen hieronder een heeeeeerlijke worteltoffee. Met gefrituurd zeewier (lekker!) en zeesla of wakame of zo. Leuke combinatie, hutspot met zeewier.
Voorgerecht: 62-gaden eierdooier, knolselderij chipjes, knolselderijschuim, parmezaan, groene saus onderop (niet gezegd wat het was, spinazie of zo?) en gnocchi. Gnocchi zoals gnocchi moet zijn! Yum. Mooi geheel en superlekker.
Hoofd: eend met lijnzaad met boerenkool en winterpostelein. Of misschien zat hieronder de worteltoffee en niet bij de hutspot? Ik weet het niet meer.
En toen, toen ben ik volmaakt gelukkig naar huis gerold. Blind voor de wereld om me heen.
Het ziet er prima uit hoor die foto's.quote:Op donderdag 12 februari 2015 23:45 schreef Isegrim het volgende:
Sorry voor de achterlijke resolutie, was nog niet gewend aan mij nieuwe telefoon.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |