abonnement Unibet Coolblue
pi_145717282

Recensie!




Waar?



(Rotterdam-Blijdorp)


Impressie?











Wat heb je bestelt en genuttigd?
















Algemene indruk van het eten & eventuele opmerkingen?


Het uiteten hier is uiteindelijk zeer matig bevallen en met 'uiteindelijk' doel ik op het feit dat de Chateaubriand als hoofdgerecht eigenlijk de avond deels heeft gered.

De voorgerechten zoals de garnalencocktail waren een aanfluiting,om maar te zwijgen over de wat men noemt "de cocktailsaus"bij de Stellendamse garnaaltjes. De cocktailsaus had geen structuur,smaakloos en leek eerder een mouse waar verder smaak noch kraak aan zat. Dan heeft zelfs de cocktailsaus uit een potje(vind ik ook afschuwelijk) nog iets van 'smaak' Het bijgeleverde garnalenkroketje was wel weer de moeite waard en lekker.

De 'gratis'salade bar was simpel in opzet maar alles was goed bereidt. Met name de coleslaw was erg lekker en zelfs goed. Bijbehorende sausen waren vlak in smaak en voegde niet veel meer toe dan 'dekking' voor de groenten.

De Italiaanse Pomodori-Soep was ook te verwaarlozen. Niet lekker smueiig of zacht in smaak en structuur en lekker,maar te 'zwaar' ( te dik) aangemaakt en verder smaakloos.

De Chateaubriand was heerlijk mals en zacht en vol van structuur en gewoon zoals hij behoort te zijn: Lekker! De bijgeleverde friet was prefab en de gepofte aardappel was niet alleen lauw maar ook rauw m.a.w niet goed bereidt.De maiskolf was overduidelijk uit plastic of blik,maar volgens de bediening vers van de markt aangeleverd en in een bouillon bereidt. Nou..ik proefde dat nergens.

Het toetje tot slot bestaande uit 3 uit een fabriek komende ijsbolletjes met chocoladesaus waarbij de laatste duidelijk uit een pakje kwam en de bijgeleverde pannenkoeken (ook duidelijk uit een pak, prefab via de groothandel) was meer een passend einde van de avond bij Van der Valk.


Cijfer:


6-
/ 10


Nawoord:



Heb je iets van drinken of eten teruggestuurd? en hoe reageerde men erop?


Daar men wel champagne op de menukaart had staan maar van een slecht merk,Castellane,wilden een deel van de familie wel de proseco uitproberen,iets dat ik poogde te verhinderen vanwege het simpele feit dat je in dit soort tenten zeker geen proseco moet drinken als de champagne al ruk is. Helaas,eigenwijsheid vierde de boventoon met als gevolg dat ik gelijk kreeg omdat de proseco uit die lullige 1/2 liter flesjes van een of ander wazig merk elke keer 'plat' bleek te zijn. _O- en de bediening elke keer terug kon naar de keuken voor vervanging van wat werd binnengebracht. Idem dito voor de eerder genoemde gepofte aardappel,tomatensoep en de garnalencocktail die amper waren aangeraakt ter verorbering.

Moet wel zeggen dat men (zoals het hoort) heel vriendelijk en professioneel bleef en geen greintje van onaardigheid of irritatie toonde jegens mijn 'moeilijke' tafel. Daarom is ook ondanks alles door mij gewoon een redelijke tip gegeven naast de eindafrekening voor die gedienstig en beleefdheid.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 19-10-2014 23:14:33 ]
  zondag 19 oktober 2014 @ 22:59:12 #52
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145717481
Vlees ziet er ook mooi uit! :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 19 oktober 2014 @ 23:02:17 #53
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_145717601
Wel typisch Nederlandse horeca. Alles uit pakjes/bakjes trekken en zo interessant mogelijk proberen neer te leggen na het opwarmen :')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 19 oktober 2014 @ 23:27:13 #54
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_145718589
Ik mis dat je alles gelijktijdig hebt laten opdienen en waar zijn de vliegen en de konijnen? :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 20 oktober 2014 @ 13:24:55 #55
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_145731190
Als het restaurant er qua inrichting al zo saai, fantasieloos en beige uit ziet kun je van 't eten natuurlijk weinig spannends verwachten.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  maandag 20 oktober 2014 @ 13:48:41 #56
15080 static
03.09.2006 - 11:35
pi_145731969
Chateaubriand bij Van der Valk? :o
Yvonne riep ergens: [b]Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.[/b]
  maandag 20 oktober 2014 @ 14:11:24 #57
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_145732776
verkeerde topic..
pi_145733084
Restaurant De Jong in Rotterdam
Ik had:

Amuse: Aardappel in brood gebakken.

Voorgerecht: Gepocheerde Kabeljauw, krokantjes van kippenhuid en puree van pompoen.

Tussen: Gnocchi, parmezaanse kaas en een zure bes. (weet niet meer wat voor :+ )

Hoofd: Eendenbout met verschilende groenten

Na: Appelcompote met krokant

Werkelijk schitterend opgemaakte borden, heerlijke pure verfijnde smaken die perfect in balans waren. Werken ook met veel verschillende texturen. Inrichting sober en toch stijlvol. Bediening niet te stijf, precies goed naar mijn smaak. Voor het eerst in mijn leven gnocchi gehad die ik ook echt lekker vond. Uitstekende prijs-kwaliteit ook. Je kunt echter niet kiezen, ja een groente of vlees/vis menu. Maar dat vind ik nooit erg, integendeel.

9.3/10

Ik heb geen foto's gemaakt, maar hier twee van hun facebook:



A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_145733116
En waar blijft de eeuwige rode kers?
pi_145733142
quote:
12s.gif Op zondag 19 oktober 2014 23:27 schreef golfer het volgende:
Ik mis dat je alles gelijktijdig hebt laten opdienen en waar zijn de vliegen en de konijnen? :')
Flauw hoor.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 20 oktober 2014 @ 14:37:55 #61
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_145733806
quote:
12s.gif Op zondag 19 oktober 2014 23:27 schreef golfer het volgende:
Ik mis dat je alles gelijktijdig hebt laten opdienen en waar zijn de vliegen en de konijnen? :')
En de sigaar paffert :')
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  maandag 20 oktober 2014 @ 14:41:56 #62
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_145733966
quote:
0s.gif Op maandag 20 oktober 2014 14:21 schreef Isabeau het volgende:

Flauw hoor.
Beetje zout erbij nemen dan. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 20 oktober 2014 @ 14:54:46 #63
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145734410
quote:
0s.gif Op maandag 20 oktober 2014 14:41 schreef golfer het volgende:

[..]

Beetje zout erbij nemen dan. :')
Wel eerst proeven
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 20 oktober 2014 @ 14:57:08 #64
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145734493
Habitue: vossenbessen dacht ik? Ik heb het gerecht ook gehad.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_145734586
quote:
0s.gif Op maandag 20 oktober 2014 14:57 schreef Isegrim het volgende:
Habitue: vossenbessen dacht ik? Ik heb het gerecht ook gehad.
Ah ja inderdaad :)
Wat vond jij vh restaurant?
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  maandag 20 oktober 2014 @ 15:02:28 #66
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145734665
Het was mijn vierde bezoek. Ik ben absoluut fan. Hij is fenomenaal.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 20 oktober 2014 @ 15:05:56 #67
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_145734787
Waar?

Restaurant Lutscher Alm Lutscher Alm is een steakhouse in Oostenrijkse sfeer. Aankleding was gezellig. Het was er behoorlijk druk.

Wat at je?
Als voorgerecht champignons in bierbeslag met knoflooksaus. Gewoon lekker :)
Dochter had nagelhout op een bedje van sla met frambozendressing. Dit smaakte prima.

Het hoofdgerecht was voor mij varkenshaas in champignon roomsaus. Iets te groot stuk vlees voor mij, maar wel goed bereid. Dochter had spareribs, deze waren lekker gemarineerd en erg mals!
Bijgerechten waren frietjes, gebakken aardappels en twee (simpele) salades.

Ook de rest van het gezelschap heb ik niet horen klagen over hun gerechten. Wel vonden we de tijd tussen het voorgerecht en het hoofdgerecht aan de korte kant. Knap dat ze in zo'n drukke zaak zo snel zijn, maar een iets rustiger tempo had ook gemogen. Zelfs voor mij ongeduldige dochter :P.

Prijs/kwaliteitverhouding was goed. De gerechten waren lekker maar niet bijzonder en daar was de prijs ook naar. Voor een simpele, stevige hap tegen redelijke prijzen kun je hier goed terecht. (Prijzen zijn te vinden op de website).
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_145735147
Twee weken terug in de bovenste bol van het atomium gegeten. Was met een groep dus een arrangement.

Voor: pompoensoep met geitenkaasravioli
Hoofd: waterzooi
Na: kaasplankje

Het eten was niet slecht, maar je betaalt voor de locatie. Als je wilde roken moest je weer helemaal naar beneden.
pi_145735292
Na een enerverende :') ervaring vandaag in de Rotterdamse markthal bij een Vietnamese deli-stand dat gerund wordt door Kantonezen alias dat 'Han volk' wederom naar een andere Vietnamees die ik al eerder bezocht getogen en wel op de Meent genaamd Deli Tasty.

Wat at je?



(slimmerikken zien links op mijn Note de foto van het vorig bezoek qua eten >:) )


• Hu Tieu alias seafood noedelsoep met garnalen,inktvis,visballen en ei
• Banh Mi alias Vietnamees broodje met varkensvlees Vietnamese style.


(Na afloop voor wat bluswerk,een ijsje van de IJssalon op de Meent)
  maandag 20 oktober 2014 @ 15:26:03 #70
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145735468
Zoals beloofd, verslagje van bezoek aan Restaurant Fred te Rotterdam!

Amuses. Achterste schaaltje zaten kleine kaassoufleetjes in (niet heel bijzonder), dat groene was een mousse van paling en die gelei was van pistache (lekker maar niet superbijzonder en ik vind paling eigenlijk niet meer kunnen) en voorste schaaltjes was eendenmousse en truffel (heerlijk!).


Honingtomaatjes onder een romig sausje (weet niet meer wat precies) met Parmezaan. Dit was een erg lekker hapje! Heerlijk zoete tomaatjes.


Ik weet het niet precies meer, maar iets met oer-aardappel uit Peru en truffel En als er truffel op zit, is het bij mij al gauw goed. :')


Tonijn met kerrie-ijs en een heleboel andere krokantjes e.d. Het kerrie-ijs was heerlijk, maar dit gerecht combineerde te veel smaken bij elkaar. Simpeler was beter geweest.


Weet ik ook niet exact meer. De witte stukjes zijn coquille en het krokantje is van paarse aardappel. Volgens mij was de vis kabeljauw, maar ik weet het niet zeker meer.


Black Angus met o.a. snijboontjes, spercieboontjes, cantharellen en een Franse bonensoort die mij qua smaak wat aan kapucijners deed denken.


Soort spoom, héél erg Granny Smith. Lekker!


De meer dan indrukwekkende kaaskast. Ik heb geen kaasplankje gehad dus kan over de kwaliteit niet oordelen, maar er stonden prachtige dingen bij.


Het dessert. Vanille-ijs, een honingkrokantje (smolt weg op je tong, erg lekker), caramel (erg donkere caramel, heerlijk!), merengue.


Voor de friandises was er ook zo'n indrukwekkende kast, maar daar heb ik geen foto van gemaakt.

Ik heb een erg leuke avond gehad in een zeer fijne ambiance met hele prettige bediening. Sympathieke tent. Hoog niveau zonder stijfdoenerij (wat ik bij Amarone echt een ramp vond, daar ga ik nooit meer heen).

Ik kan me wel vinden in de kritiek die Iwanius ergens had (geloof ik), namelijk dat het niet heel verrassend is allemaal. Alles is goed, alles ziet er prachtig uit, maar je valt nergens achterover van je stoel (iets wat ik bij Jim de Jong absoluut wel heb!).

Ik weet niet wat het gekost heeft want wij werden getrakteerd, dus ik kan niks zeggen over de prijs-kwaliteit-verhouding.

Erg leuk: ik ben momenteel alcoholvrij in een poging mijn migraine onder controle te krijgen en er werden voor mij virgin cocktails gemaakt die pasten bij de gerechten. Die waren echt meer dan goed! :Y

Cijfer: 8,5
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_145735556
Leuk dat het je allemaal gesmaakt heeft en dat het bevallen is. Zier er ook goed uit zo op het eerste gezicht. ^O^
  maandag 20 oktober 2014 @ 15:28:43 #72
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145735571
quote:
2s.gif Op maandag 20 oktober 2014 15:20 schreef Iwanius het volgende:

[ afbeelding ]
(Na afloop voor wat bluswerk,een ijsje van de IJssalon op de Meent)

Ben je dat gaan halen en toen weer teruggelopen? Of had je het al gehaald en heb je ze gevraagd het even in de koeling te zetten? :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_145735723
Grappig dat je het vraagt. Nee, ik had het eerder gehaald op weg naar Deli Tasty,in de vriezer bij de Deli Tasty laten zetten (helemaal geen probleem) en na het eten weer uitgevraagd. :s)
  maandag 20 oktober 2014 @ 15:33:19 #74
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145735772
quote:
2s.gif Op maandag 20 oktober 2014 15:32 schreef Iwanius het volgende:
Grappig dat je het vraagt. Nee, ik had het eerder gehaald op weg naar Deli Tasty,in de vriezer bij de Deli Tasty laten zetten (helemaal geen probleem) en na het eten weer uitgevraagd. :s)
:D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 20 oktober 2014 @ 15:39:22 #75
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_145736007
Oh, vergeet ik nog helemaal het brood bij Fred. Ze hebben erg lekkere mini-krentenbroodjes (een busbrood, maar dan 10cm lang, heel schattig). En de boter, Guernsey-boter, zou ik ook zonder brood wel lusten. Ik ben sowieso een groot fan van echt goede boter en deze was goddelijk.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')