Zoals beloofd, verslagje van bezoek aan Restaurant Fred te Rotterdam!
Amuses. Achterste schaaltje zaten kleine kaassoufleetjes in (niet heel bijzonder), dat groene was een mousse van paling en die gelei was van pistache (lekker maar niet superbijzonder en ik vind paling eigenlijk niet meer kunnen) en voorste schaaltjes was eendenmousse en truffel (heerlijk!).
Honingtomaatjes onder een romig sausje (weet niet meer wat precies) met Parmezaan. Dit was een erg lekker hapje! Heerlijk zoete tomaatjes.
Ik weet het niet precies meer, maar iets met oer-aardappel uit Peru en truffel En als er truffel op zit, is het bij mij al gauw goed.
Tonijn met kerrie-ijs en een heleboel andere krokantjes e.d. Het kerrie-ijs was heerlijk, maar dit gerecht combineerde te veel smaken bij elkaar. Simpeler was beter geweest.
Weet ik ook niet exact meer. De witte stukjes zijn coquille en het krokantje is van paarse aardappel. Volgens mij was de vis kabeljauw, maar ik weet het niet zeker meer.
Black Angus met o.a. snijboontjes, spercieboontjes, cantharellen en een Franse bonensoort die mij qua smaak wat aan kapucijners deed denken.
Soort spoom, héél erg Granny Smith. Lekker!
De meer dan indrukwekkende kaaskast. Ik heb geen kaasplankje gehad dus kan over de kwaliteit niet oordelen, maar er stonden prachtige dingen bij.
Het dessert. Vanille-ijs, een honingkrokantje (smolt weg op je tong, erg lekker), caramel (erg donkere caramel, heerlijk!), merengue.
Voor de friandises was er ook zo'n indrukwekkende kast, maar daar heb ik geen foto van gemaakt.
Ik heb een erg leuke avond gehad in een zeer fijne ambiance met hele prettige bediening. Sympathieke tent. Hoog niveau zonder stijfdoenerij (wat ik bij Amarone echt een ramp vond, daar ga ik nooit meer heen).
Ik kan me wel vinden in de kritiek die Iwanius ergens had (geloof ik), namelijk dat het niet heel verrassend is allemaal. Alles is goed, alles ziet er prachtig uit, maar je valt nergens achterover van je stoel (iets wat ik bij Jim de Jong absoluut wel heb!).
Ik weet niet wat het gekost heeft want wij werden getrakteerd, dus ik kan niks zeggen over de prijs-kwaliteit-verhouding.
Erg leuk: ik ben momenteel alcoholvrij in een poging mijn migraine onder controle te krijgen en er werden voor mij virgin cocktails gemaakt die pasten bij de gerechten. Die waren echt meer dan goed!
Cijfer: 8,5
Anatomie van een executie The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison