abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_145717282

Recensie!




Waar?



(Rotterdam-Blijdorp)


Impressie?











Wat heb je bestelt en genuttigd?
















Algemene indruk van het eten & eventuele opmerkingen?


Het uiteten hier is uiteindelijk zeer matig bevallen en met 'uiteindelijk' doel ik op het feit dat de Chateaubriand als hoofdgerecht eigenlijk de avond deels heeft gered.

De voorgerechten zoals de garnalencocktail waren een aanfluiting,om maar te zwijgen over de wat men noemt "de cocktailsaus"bij de Stellendamse garnaaltjes. De cocktailsaus had geen structuur,smaakloos en leek eerder een mouse waar verder smaak noch kraak aan zat. Dan heeft zelfs de cocktailsaus uit een potje(vind ik ook afschuwelijk) nog iets van 'smaak' Het bijgeleverde garnalenkroketje was wel weer de moeite waard en lekker.

De 'gratis'salade bar was simpel in opzet maar alles was goed bereidt. Met name de coleslaw was erg lekker en zelfs goed. Bijbehorende sausen waren vlak in smaak en voegde niet veel meer toe dan 'dekking' voor de groenten.

De Italiaanse Pomodori-Soep was ook te verwaarlozen. Niet lekker smueiig of zacht in smaak en structuur en lekker,maar te 'zwaar' ( te dik) aangemaakt en verder smaakloos.

De Chateaubriand was heerlijk mals en zacht en vol van structuur en gewoon zoals hij behoort te zijn: Lekker! De bijgeleverde friet was prefab en de gepofte aardappel was niet alleen lauw maar ook rauw m.a.w niet goed bereidt.De maiskolf was overduidelijk uit plastic of blik,maar volgens de bediening vers van de markt aangeleverd en in een bouillon bereidt. Nou..ik proefde dat nergens.

Het toetje tot slot bestaande uit 3 uit een fabriek komende ijsbolletjes met chocoladesaus waarbij de laatste duidelijk uit een pakje kwam en de bijgeleverde pannenkoeken (ook duidelijk uit een pak, prefab via de groothandel) was meer een passend einde van de avond bij Van der Valk.


Cijfer:


6-
/ 10


Nawoord:



Heb je iets van drinken of eten teruggestuurd? en hoe reageerde men erop?


Daar men wel champagne op de menukaart had staan maar van een slecht merk,Castellane,wilden een deel van de familie wel de proseco uitproberen,iets dat ik poogde te verhinderen vanwege het simpele feit dat je in dit soort tenten zeker geen proseco moet drinken als de champagne al ruk is. Helaas,eigenwijsheid vierde de boventoon met als gevolg dat ik gelijk kreeg omdat de proseco uit die lullige 1/2 liter flesjes van een of ander wazig merk elke keer 'plat' bleek te zijn. _O- en de bediening elke keer terug kon naar de keuken voor vervanging van wat werd binnengebracht. Idem dito voor de eerder genoemde gepofte aardappel,tomatensoep en de garnalencocktail die amper waren aangeraakt ter verorbering.

Moet wel zeggen dat men (zoals het hoort) heel vriendelijk en professioneel bleef en geen greintje van onaardigheid of irritatie toonde jegens mijn 'moeilijke' tafel. Daarom is ook ondanks alles door mij gewoon een redelijke tip gegeven naast de eindafrekening voor die gedienstig en beleefdheid.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 19-10-2014 23:14:33 ]
pi_145717481
Vlees ziet er ook mooi uit! :Y
  zondag 19 oktober 2014 @ 23:02:17 #53
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_145717601
Wel typisch Nederlandse horeca. Alles uit pakjes/bakjes trekken en zo interessant mogelijk proberen neer te leggen na het opwarmen :')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 19 oktober 2014 @ 23:27:13 #54
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_145718589
Ik mis dat je alles gelijktijdig hebt laten opdienen en waar zijn de vliegen en de konijnen? :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 20 oktober 2014 @ 13:24:55 #55
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_145731190
Als het restaurant er qua inrichting al zo saai, fantasieloos en beige uit ziet kun je van 't eten natuurlijk weinig spannends verwachten.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  maandag 20 oktober 2014 @ 13:48:41 #56
15080 static
03.09.2006 - 11:35
pi_145731969
Chateaubriand bij Van der Valk? :o
Yvonne riep ergens: [b]Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.[/b]
  maandag 20 oktober 2014 @ 14:11:24 #57
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_145732776
verkeerde topic..
pi_145733084
Restaurant De Jong in Rotterdam
Ik had:

Amuse: Aardappel in brood gebakken.

Voorgerecht: Gepocheerde Kabeljauw, krokantjes van kippenhuid en puree van pompoen.

Tussen: Gnocchi, parmezaanse kaas en een zure bes. (weet niet meer wat voor :+ )

Hoofd: Eendenbout met verschilende groenten

Na: Appelcompote met krokant

Werkelijk schitterend opgemaakte borden, heerlijke pure verfijnde smaken die perfect in balans waren. Werken ook met veel verschillende texturen. Inrichting sober en toch stijlvol. Bediening niet te stijf, precies goed naar mijn smaak. Voor het eerst in mijn leven gnocchi gehad die ik ook echt lekker vond. Uitstekende prijs-kwaliteit ook. Je kunt echter niet kiezen, ja een groente of vlees/vis menu. Maar dat vind ik nooit erg, integendeel.

9.3/10

Ik heb geen foto's gemaakt, maar hier twee van hun facebook:



A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_145733116
En waar blijft de eeuwige rode kers?
pi_145733142
quote:
12s.gif Op zondag 19 oktober 2014 23:27 schreef golfer het volgende:
Ik mis dat je alles gelijktijdig hebt laten opdienen en waar zijn de vliegen en de konijnen? :')
Flauw hoor.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 20 oktober 2014 @ 14:37:55 #61
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_145733806
quote:
12s.gif Op zondag 19 oktober 2014 23:27 schreef golfer het volgende:
Ik mis dat je alles gelijktijdig hebt laten opdienen en waar zijn de vliegen en de konijnen? :')
En de sigaar paffert :')
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  maandag 20 oktober 2014 @ 14:41:56 #62
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_145733966
quote:
0s.gif Op maandag 20 oktober 2014 14:21 schreef Isabeau het volgende:

Flauw hoor.
Beetje zout erbij nemen dan. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 20 oktober 2014 @ 14:54:46 #63
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145734410
quote:
0s.gif Op maandag 20 oktober 2014 14:41 schreef golfer het volgende:

[..]

Beetje zout erbij nemen dan. :')
Wel eerst proeven
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145734493
Habitue: vossenbessen dacht ik? Ik heb het gerecht ook gehad.
pi_145734586
quote:
0s.gif Op maandag 20 oktober 2014 14:57 schreef Isegrim het volgende:
Habitue: vossenbessen dacht ik? Ik heb het gerecht ook gehad.
Ah ja inderdaad :)
Wat vond jij vh restaurant?
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_145734665
Het was mijn vierde bezoek. Ik ben absoluut fan. Hij is fenomenaal.
  maandag 20 oktober 2014 @ 15:05:56 #67
115121 Arizona
Zeg maar Arißona
pi_145734787
Waar?

Restaurant Lutscher Alm Lutscher Alm is een steakhouse in Oostenrijkse sfeer. Aankleding was gezellig. Het was er behoorlijk druk.

Wat at je?
Als voorgerecht champignons in bierbeslag met knoflooksaus. Gewoon lekker :)
Dochter had nagelhout op een bedje van sla met frambozendressing. Dit smaakte prima.

Het hoofdgerecht was voor mij varkenshaas in champignon roomsaus. Iets te groot stuk vlees voor mij, maar wel goed bereid. Dochter had spareribs, deze waren lekker gemarineerd en erg mals!
Bijgerechten waren frietjes, gebakken aardappels en twee (simpele) salades.

Ook de rest van het gezelschap heb ik niet horen klagen over hun gerechten. Wel vonden we de tijd tussen het voorgerecht en het hoofdgerecht aan de korte kant. Knap dat ze in zo'n drukke zaak zo snel zijn, maar een iets rustiger tempo had ook gemogen. Zelfs voor mij ongeduldige dochter :P.

Prijs/kwaliteitverhouding was goed. De gerechten waren lekker maar niet bijzonder en daar was de prijs ook naar. Voor een simpele, stevige hap tegen redelijke prijzen kun je hier goed terecht. (Prijzen zijn te vinden op de website).
You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
pi_145735147
Twee weken terug in de bovenste bol van het atomium gegeten. Was met een groep dus een arrangement.

Voor: pompoensoep met geitenkaasravioli
Hoofd: waterzooi
Na: kaasplankje

Het eten was niet slecht, maar je betaalt voor de locatie. Als je wilde roken moest je weer helemaal naar beneden.
Graag op anoniem
pi_145735292
Na een enerverende :') ervaring vandaag in de Rotterdamse markthal bij een Vietnamese deli-stand dat gerund wordt door Kantonezen alias dat 'Han volk' wederom naar een andere Vietnamees die ik al eerder bezocht getogen en wel op de Meent genaamd Deli Tasty.

Wat at je?



(slimmerikken zien links op mijn Note de foto van het vorig bezoek qua eten >:) )


• Hu Tieu alias seafood noedelsoep met garnalen,inktvis,visballen en ei
• Banh Mi alias Vietnamees broodje met varkensvlees Vietnamese style.


(Na afloop voor wat bluswerk,een ijsje van de IJssalon op de Meent)
pi_145735468
Zoals beloofd, verslagje van bezoek aan Restaurant Fred te Rotterdam!

Amuses. Achterste schaaltje zaten kleine kaassoufleetjes in (niet heel bijzonder), dat groene was een mousse van paling en die gelei was van pistache (lekker maar niet superbijzonder en ik vind paling eigenlijk niet meer kunnen) en voorste schaaltjes was eendenmousse en truffel (heerlijk!).


Honingtomaatjes onder een romig sausje (weet niet meer wat precies) met Parmezaan. Dit was een erg lekker hapje! Heerlijk zoete tomaatjes.


Ik weet het niet precies meer, maar iets met oer-aardappel uit Peru en truffel En als er truffel op zit, is het bij mij al gauw goed. :')


Tonijn met kerrie-ijs en een heleboel andere krokantjes e.d. Het kerrie-ijs was heerlijk, maar dit gerecht combineerde te veel smaken bij elkaar. Simpeler was beter geweest.


Weet ik ook niet exact meer. De witte stukjes zijn coquille en het krokantje is van paarse aardappel. Volgens mij was de vis kabeljauw, maar ik weet het niet zeker meer.


Black Angus met o.a. snijboontjes, spercieboontjes, cantharellen en een Franse bonensoort die mij qua smaak wat aan kapucijners deed denken.


Soort spoom, héél erg Granny Smith. Lekker!


De meer dan indrukwekkende kaaskast. Ik heb geen kaasplankje gehad dus kan over de kwaliteit niet oordelen, maar er stonden prachtige dingen bij.


Het dessert. Vanille-ijs, een honingkrokantje (smolt weg op je tong, erg lekker), caramel (erg donkere caramel, heerlijk!), merengue.


Voor de friandises was er ook zo'n indrukwekkende kast, maar daar heb ik geen foto van gemaakt.

Ik heb een erg leuke avond gehad in een zeer fijne ambiance met hele prettige bediening. Sympathieke tent. Hoog niveau zonder stijfdoenerij (wat ik bij Amarone echt een ramp vond, daar ga ik nooit meer heen).

Ik kan me wel vinden in de kritiek die Iwanius ergens had (geloof ik), namelijk dat het niet heel verrassend is allemaal. Alles is goed, alles ziet er prachtig uit, maar je valt nergens achterover van je stoel (iets wat ik bij Jim de Jong absoluut wel heb!).

Ik weet niet wat het gekost heeft want wij werden getrakteerd, dus ik kan niks zeggen over de prijs-kwaliteit-verhouding.

Erg leuk: ik ben momenteel alcoholvrij in een poging mijn migraine onder controle te krijgen en er werden voor mij virgin cocktails gemaakt die pasten bij de gerechten. Die waren echt meer dan goed! :Y

Cijfer: 8,5
pi_145735556
Leuk dat het je allemaal gesmaakt heeft en dat het bevallen is. Zier er ook goed uit zo op het eerste gezicht. ^O^
pi_145735571
quote:
2s.gif Op maandag 20 oktober 2014 15:20 schreef Iwanius het volgende:

[ afbeelding ]
(Na afloop voor wat bluswerk,een ijsje van de IJssalon op de Meent)

Ben je dat gaan halen en toen weer teruggelopen? Of had je het al gehaald en heb je ze gevraagd het even in de koeling te zetten? :P
pi_145735723
Grappig dat je het vraagt. Nee, ik had het eerder gehaald op weg naar Deli Tasty,in de vriezer bij de Deli Tasty laten zetten (helemaal geen probleem) en na het eten weer uitgevraagd. :s)
pi_145735772
quote:
2s.gif Op maandag 20 oktober 2014 15:32 schreef Iwanius het volgende:
Grappig dat je het vraagt. Nee, ik had het eerder gehaald op weg naar Deli Tasty,in de vriezer bij de Deli Tasty laten zetten (helemaal geen probleem) en na het eten weer uitgevraagd. :s)
:D
pi_145736007
Oh, vergeet ik nog helemaal het brood bij Fred. Ze hebben erg lekkere mini-krentenbroodjes (een busbrood, maar dan 10cm lang, heel schattig). En de boter, Guernsey-boter, zou ik ook zonder brood wel lusten. Ik ben sowieso een groot fan van echt goede boter en deze was goddelijk.
pi_145736273
Het enige dat ik bij ons bezoek aan Fred een noemenswaardig kritiekpunt vond, was dat na het hoofdgerecht de vaart er enorm uit ging, en er tot de koffie geen drank meer was. Dus zowel het appel-tussengerecht, die een behoorlijke tijd na het hoofdgerecht kwam, als het dessert en de tijd daartussen drankloos.

Ook zat er aan het eind te veel tijd tussen de gangen. Dat was ongeveer op het moment dat de andere tafels de kaasplank kregen, en het leek dat de tijd en aandacht daarin verdween. Dat was jammer.
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_145736304
Oh ja, dat was ik vergeten te noemen. Dat duurde en dat duurde maar inderdaad.
pi_145736648
Niks nieuws. Was al sedert het eerste jaar dat Mustert openging al zo.

Daarom zei ik ook altijd vooraf om gelijk als 1 van mijn gerechten was uitgeserveerd,gelijk met de bereiding van de volgende te beginnen zodat de vaart erin bleef en ik niet minutenlang moet zitten wachten op de volgende gang.

"Ja,maar dan gaat het misschien te snel voor u en heeft u straks meerdere gerechten op uw tafel" ze de maitre.

"Ik houd van snelheid en een tafel gevuld met vele borden en als er ruimte gebrek is,haal je maar de rest van de glazengebeuren maar weg", want heb genoeg aan 1 champagneglas en een glas met water." >:)
.antwoorde ik dan.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 20-10-2014 15:53:34 ]
  maandag 20 oktober 2014 @ 15:56:27 #79
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_145736840
Ja, want je zult maar minutenlang moeten wachten op je volgende gang.. De horror.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_145736865
In dit geval was het eerder urenlang. :D
pi_145737114
quote:
0s.gif Op maandag 20 oktober 2014 15:56 schreef MutedFaith het volgende:
Ja, want je zult maar minutenlang moeten wachten op je volgende gang.. De horror.
De periode na het hoofdgerecht tot het dessert duurde meer dan een uur.
La derecha oprime, la izquierda libera
  maandag 20 oktober 2014 @ 16:03:11 #82
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_145737149
Ik reageerde op Iwanius.

quote:
2s.gif Op maandag 20 oktober 2014 15:52 schreef Iwanius het volgende:
Niks nieuws. Was al sedert het eerste jaar dat Mustert openging al zo.

Daarom zei ik ook altijd vooraf om gelijk als 1 van mijn gerechten was uitgeserveerd,gelijk met de bereiding van de volgende te beginnen zodat de vaart erin bleef en ik niet minutenlang moet zitten wachten op de volgende gang.

"Ja,maar dan gaat het misschien te snel voor u en heeft u straks meerdere gerechten op uw tafel" ze de maitre.

"Ik houd van snelheid en een tafel gevuld met vele borden en als er ruimte gebrek is,haal je maar de rest van de glazengebeuren maar weg", want heb genoeg aan 1 champagneglas en een glas met water." >:)
.antwoorde ik dan.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  maandag 20 oktober 2014 @ 16:10:45 #83
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_145737474
quote:
2s.gif Op maandag 20 oktober 2014 15:20 schreef Iwanius het volgende:

[ afbeelding ]
(slimmerikken zien links op mijn Note de foto van het vorig bezoek qua eten >:) )


Hey, was jij niet een fanatiek Apple-gebruiker en zie ik daar een Samsung?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_145781375
:Y en wat wil je suggereren zoals gewoonlijk. Dat ik hiermee een '' Apple' afvallige ben? :')
Zo lang Apple ruk telefoons maakt, d.w.z. iPhones met een zwakke batterij dan zoek ik mijn heil ergens anders.

On topic:


Recensie:




Waar?


Pannekoekstraat 45-A, 3011 LC Rotterdam,2 panden voor het eerder gerecenseerde Tante Nel
maar wel aan dezelfde kant van de straat.



Wat at je/bestelde je?




• Gekookte dumplings gevuld met vis,garnalen en krab
• Bamisoep met spareribs & spitskool
• Watermeloen stukjes

Algemene impressie & opmerkingen?


Prima te doen zo ter afwisseling van andere keukens. Ik kende Bij Bao natuurlijk allang en ik moet zeggen na de heropening/doorstart die ik al hier vermelde heeft de keuken niet aan kwaliteit ingeboet. Voor hen die van RTL Boulevard verhalen houden: De enige die afscheid genomen heeft van het 'hernieuwde'Bij Bao, is de eigenaresse want haar (nu ex) man staat nog steeds in de keuken afgewisseld met een andere kok.

Hij is ook degene geweest die Bij Bao die kwaliteit gaf die het verdiende. Niet zijn,nu,(ex) vrouw.



De gekookte dumplings waren maar matig vond ik en volgens mij afkomstig van de groothandel of zijn te lang ingevroren geweest. "Matig".. want ik proefde ook erg weinig onderscheid qua smaak waar nu vis,krab of garnalen in zat. Zelfs nadat ik de nodige specerijen erop deed om het wat meer 'pit'te geven vond ik het nog steeds te vlak van smaak.

De Bamisoep was lekker. 'Lekker' als in de noedels waren overduidelijk niet uit een pakje maar m.i. zelf bereidt vanwege de mooie dikte en sterke structuur waardoor je ook een goede bijt had. De bouillon was prima,de spitskool vond ik eigenlijk onnodig en beetje een spelbreker in het geheel want met zulke goede dikke noedels,prima bouillon en spareribs die als vlees component the icing on the cake waren (kom ik zo op hoe smakelijk ik ze vond) ,vond ik dat men de spitskool beter had weggelaten.

De spareribs wil ik er nog even uitlichten: Zo mals waren deze waarbij het vlees bijna van het bot af viel als je alleen maar eventjes je tanden er inzette. Duidelijk vooraf goed gemarineerd,daarna in de oven gedaan en op temperatuur later aan de bamisoep toegevoegd waardoor alle smaken op het juiste moment te samen komen. :Y

Toppertje! :9~

Aan de foto boven kan je ook zien dat de bamisoep met zijn spareribs en dikke noedels het eerst op waren. Van de dumplings zijn 3 happen genomen en zoals te zien op onderstaande foto,ingepakt en meegenomen voor bij de tv vanavond laat als de trek weer even opspeelt al of niet i.c.m een zelf gepreareerde bouillon met glasnoedels.



De watermeloenstukjes waren lekker zoet en een prima afsluiter van dit bezoek. :s)

Cijfer:


8
/ 10
  zaterdag 25 oktober 2014 @ 16:05:11 #85
15080 static
03.09.2006 - 11:35
pi_145925629
Hotel Millenium, Jakarta, Indonesia.

Vanmiddag:

Geroosterd stokbrood ingesmeerd met knoflook en olijfolie. Prima, krokant aan de buitenkant, zacht aan de binnenkant. Niet teveel en niet te weinig knoflook.
Niets op aan te merken, al is het een beetje saai, maar goed, het was een tussendoortje.

Een 8.



Vanavond:

Sate Ayam. Heerlijk malse kip, pittige (net op het randje voor mij) pindasaus met een licht limoen smaakje. Zelden zulke lekkere sate gegeten.

Een 9.



Yvonne riep ergens: [b]Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.[/b]
pi_145931136
Leuk brillo static. Uitzicht is ook niet verkeerd in de middag.

Ga je nog meer zaakjes uitproberen qua eten of blijf je alleen maar in je hotel eten?(wat je in dat soort landen eigenlijk moet nalaten omdat streetfood daar meestal lekkerder en beter is.. en goedkoper.)
pi_145975411
Vanavond via de Alphense Restaurantweek gegeten bij Restaurant De Dyck. Dit restaurant is gelegen midden op de Woudsedijk (tussen Langeraar en Rijnsaterwoude) en heeft behoorlijk wat ruimte. Zowel buiten (grote parkeerplaats, gras, kinderspeelgoed zoals kleine tractors e.d.) als binnen. Boerderij bestaat uit een aantal zalen waaronder het restaurant. Het was een 3-gangen verrassingsmenu. Weet niet alles meer en gerechten staan ook niet op de menukaart dus kan niet in detail treden.. sorry.



Dit was een amuse van pompoen, gember, garnalen, gepicklede komkommer, kroepoek en nog wat dingen maar weet ik niet meer. Ik zie een schuimpje :P. Boter daarachter was voor een zonnebloempit- en een roggebroodje die we kregen. Vond het niet erg lekker, vriendin vond dat wel. Ben misschien geen pompoenfan



Voorgerecht was gegrilde tonijn met five spice korst, sesamcrunch (lekker zoet), rettich (?) en dat plasje was een sausje of olie. Zie je niet op het zwarte bord. Lekker gerechtje. Jammer alleen dat ik nog m'n amuse zat op te lepelen terwijl ze dit al voor me neer plompte.



Hoofdgerecht waren 3 plakken hertenrugfilet in jus van het hertenvlees, gebakken aardpeer, aardpeerpuree, iets van biet en een pastei met hertenstoofvlees. We kregen er een lekkere kom huisgemaakte boerenfriet met mayo bij. Was echt heel lekker! Jus was heerlijk en dat pasteitje met stoofvlees jummm. Tafel achter me wilden extra patat en dat was geen probleem. Wonen hier toch boeren he met stevige trek :D. Ik vond het zonder de patat eigenlijk ook al wel goed.




Toetje! Amandelspijs 'iets' met crumble van roomboterkoek, granny smith compote, gezouten karamel en wafeltje smaakte naar Jan Hagel. Daarbij in een ander kommetje walnotenijs met crunch en kletskop.
Was ook zo lekker!

Dit restaurant bestaat nu, ik denk, 2 jaar en ik snap niet waarom er zoveel kinderen waren eigenlijk. Ook bloedirritant dat ze iedere keer naar buiten en weer naar binnen renden en de deur niet dichtdeden. Iedere keer die koude wind... Gelukkig stond opa iedere keer op om em dicht te doen. Mama deed er niks aan :N.
Inrichting was ok, ruim, niet zo volgebouwd, licht en natuurlijk een super locatie. Ik was erg benieuwd maar het eten was echt heerlijk. Was mijn eerste keer hert maar ook goed bevallen. Leuk zo'n restaurant week :).
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 26 oktober 2014 @ 22:15:29 #88
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_145977375
Je foto's moet je nog even van formaat veranderen, is nu vrij lastig om te bekijken, die smalle strepen.
Ziet er verder allemaal wel lekker uit.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_145977582
Ik heb geen zin om tig topics door te lopen maar wat zijn volgens jullie de toprestaurants van adam, de hautte coussine?

Naast le garage en sophias
  Moderator / Miss SHO zondag 26 oktober 2014 @ 22:20:57 #90
22592 crew  Ole
pi_145977723
Librijes zusje
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  zondag 26 oktober 2014 @ 22:22:13 #91
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_145977811
quote:
0s.gif Op zondag 26 oktober 2014 22:18 schreef icloud het volgende:
Ik heb geen zin om tig topics door te lopen maar wat zijn volgens jullie de toprestaurants van adam, de hautte coussine?

Naast le garage en sophias
Le Garage is geen toprestaurent.

Echte top zijn: Librijes zusje in het Waldorf Astoria, Ron Blaauw's Gastrobar, &Samhout Places, Okura-hotel, La Rive, Brigdes, Vermeer, Bord d'Eau en Le Restaurant.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_145989426
quote:
0s.gif Op zondag 26 oktober 2014 21:40 schreef FutureFairytale het volgende:
Vanavond via de Alphense Restaurantweek gegeten bij Restaurant De Dyck. Dit restaurant is gelegen midden op de Woudsedijk (tussen Langeraar en Rijnsaterwoude) en heeft behoorlijk wat ruimte. Zowel buiten (grote parkeerplaats, gras, kinderspeelgoed zoals kleine tractors e.d.) als binnen. Boerderij bestaat uit een aantal zalen waaronder het restaurant. Het was een 3-gangen verrassingsmenu. Weet niet alles meer en gerechten staan ook niet op de menukaart dus kan niet in detail treden.. sorry.



Dit was een amuse van pompoen, gember, garnalen, gepicklede komkommer, kroepoek en nog wat dingen maar weet ik niet meer. Ik zie een schuimpje :P. Boter daarachter was voor een zonnebloempit- en een roggebroodje die we kregen. Vond het niet erg lekker, vriendin vond dat wel. Ben misschien geen pompoenfan

Ziet er allemaal fraai uit en zo te horen,ook goed gesmaakt. Ook prima geschoten met je mobiel/mini-camera. Had je zoveel licht aan je tafel dat de foto's zo goed zijn uitgekomen of is dat het gevolg van nabewerking via Photoshop e.d.
pi_145990757
Gewoon simpel met mobiel. Het was wel behoorlijk licht daar.

Golfer; hoe moet ik bewerken dan?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 27 oktober 2014 @ 12:27:22 #94
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_145991111
quote:
1s.gif Op maandag 27 oktober 2014 12:13 schreef FutureFairytale het volgende:
Gewoon simpel met mobiel. Het was wel behoorlijk licht daar.

Golfer; hoe moet ik bewerken dan?
Nee, hoeft niet meer. Zat waarschijnlijk even een bugje ergens, maar foto's zijn nu prima zichtbaar. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_146081938
quote:
1s.gif Op maandag 27 oktober 2014 12:13 schreef FutureFairytale het volgende:
Gewoon simpel met mobiel. Het was wel behoorlijk licht daar.



I.i.g. mooi geschoten. Prima camerahoek en met name de lichtval/schaduw vind ik mooi zo met dat lichtje op de achtergrond. Bijna een klein kunstwerkje zou ik zeggen.

[ Bericht 19% gewijzigd door #ANONIEM op 29-10-2014 18:28:07 ]
  vrijdag 7 november 2014 @ 12:54:01 #96
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_146398344
Het werd weer eens tijd om bij ons favoriete restaurant te gaan eten. Restaurant De Jong in de Raampoortstraat 38 in Rotterdam.


Kroepoekje van eekhoorntjesbrood met gepekelde sjalotjes, mosterdpoeder en dille.
Mijn cijfer: 10


Toastje met kippelevermousse met gerookte paling met "date leather" met groene kruiden, creme van groene kruiden en geraspte mierikswortel.
Mijn cijfer: 10


In zoetzuur ingelegde linten van flespompoen met pompoenkaramel, hazelnootschuim, poeder van weet ik niet meer, ik geloof ook hazelnoot.
Mijn cijfer: 10


Twee stukken gnocchi, een beetje wennen. Ze waren niet springy en veerkrachtig maar het leek eerder een stroeve, vette aardappelpuree. Toch had het wel wat. Met salieboter, salie en cress van rode zuring.
Mijn cijfer: 8


Dunne plak ribeye, op bruine bonen met een appel/knolselderij creme. Met scheuten van (ik gok) spinazie.
Mijn cijfer: 7 (komt ook omdat ik meestal al helemaal vol zit als we aan het hoofdgerecht toe zijn)

Kosten: 127,50 voor 4 gangen, vier glazen wijn x 2 personen.
  vrijdag 7 november 2014 @ 12:56:37 #97
15080 static
03.09.2006 - 11:35
pi_146398424
quote:
14s.gif Op zaterdag 25 oktober 2014 18:51 schreef Iwanius het volgende:
(wat je in dat soort landen eigenlijk moet nalaten omdat streetfood daar meestal lekkerder en beter is.. en goedkoper.)
Dat zijn van die tegeltjeswijsheden uit de pen van een lonely-planet auteur die nooit verder dan zijn eigen achtertuin is gekomen.
Yvonne riep ergens: [b]Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.[/b]
pi_146398713
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 november 2014 12:56 schreef static het volgende:

[..]

Dat zijn van die tegeltjeswijsheden uit de pen van een lonely-planet auteur die nooit verder dan zijn eigen achtertuin is gekomen.
Onzin. Dat IS gewoon het lekkerste voer. :9 In Sri Lanka ook. En de leukste ambiance, dat ook. :D
  vrijdag 7 november 2014 @ 13:30:09 #99
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_146399700
Ziet er allemaal weer erg lekker uit, RobinOok. :9
En fraaie foto's. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 7 november 2014 @ 13:32:57 #100
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_146399803
Dank je. Ik doe mijn best. :s)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')