abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_144912845
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Is dat restaurant met de michelinster, het simpele eetcafé of je lokale chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Liefst met foto's van het eten en neem je wel een foto van je paffert er bij? _O- _O_

Voor de langere verslagen kun je terecht in de topics van het restaurant zelf, of open er een .

Waar?



Wanneer?



Wat at je?



1 van de betere Italiaanse restaurants waar ik sedert de opening al eerder vol lof over was vanwege de authentieke 'Napolitaanse' bereiding van de gerechten. Vanavond vanwege opgekomen trek in Italiaans eten even naar Rotterdam-Centrum gereden om zo een simpele pizza te halen voor weinig geld,en dat op dit late tijdstip waar andere soortgelijke zaken al dicht zijn.

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 26-09-2014 00:21:21 ]
  vrijdag 26 september 2014 @ 00:38:30 #2
15080 static
03.09.2006 - 11:35
pi_144913362
quote:
2s.gif Op vrijdag 26 september 2014 00:19 schreef Iwanius het volgende:
en neem je wel een foto van je paffert er bij?
Waar is die foto?
Yvonne riep ergens: [b]Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.[/b]
  vrijdag 26 september 2014 @ 04:04:47 #3
284578 EricOscuro
Anders dan anders
pi_144914785
Mijn laatste bezoeken waren in de tijd dat ik veel te besteden had... namelijk Benz in Groningen.
Goed het koste me al gauw 200 + euro voor een diner voor 8 personen... maar het was het zeker waard.

Na binnenkomst kun je kiezen tussen meerdere zalen, waarvan er twee de vorm van een tent hadden...
een Arabische tent, een bedoeinentent en nog een kleine zaal voor de rest.

De schotel bestaat voornamelijk uit Mediterrane gerechten... veelal Noord Afrikaans, maar ook sommige Zuid Europese gerechten en gerechten uit het Midden Oosten.

Er is genoeg keuze... maar gelukkig niet te veel keuze. Kortom aan alle gerechten werd genoeg aandacht besteed, er bleef niet rauw of ook niets overgaar. De bediening is vrij goed... niet perfect misschien, maar net genoeg voor een 7,5.. Toch is de bediening vaak te langzaam betreft drinken.
Geen wonder, want met drie verschillende ruimten heeft een persoon niet het overzicht.

Maar lekker was het!
De wereld is vol met kleuren, neem geen genoegen met een zwart/ wit visie. De kleuren zitten vaak in de nuance.
pi_144915277
Serieus, Iwanius? Ik heb altijd het idee gehad dat die tent een kopie was van Happy Italy en Vapiano, maar ik ga er nu toch maar eens een pizaatje halen dan. :Y

Nog geen pizzeria in Rotterdam gevonden die pizza's maakt die lekkerder zijn dan de pizza's die ik zelf maak. :P
pi_144915294
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 september 2014 04:04 schreef EricOscuro het volgende:
Mijn laatste bezoeken waren in de tijd dat ik veel te besteden had... namelijk Benz in Groningen.
Goed het koste me al gauw 200 + euro voor een diner voor 8 personen... maar het was het zeker waard.

Na binnenkomst kun je kiezen tussen meerdere zalen, waarvan er twee de vorm van een tent hadden...
een Arabische tent, een bedoeinentent en nog een kleine zaal voor de rest.

De schotel bestaat voornamelijk uit Mediterrane gerechten... veelal Noord Afrikaans, maar ook sommige Zuid Europese gerechten en gerechten uit het Midden Oosten.

Er is genoeg keuze... maar gelukkig niet te veel keuze. Kortom aan alle gerechten werd genoeg aandacht besteed, er bleef niet rauw of ook niets overgaar. De bediening is vrij goed... niet perfect misschien, maar net genoeg voor een 7,5.. Toch is de bediening vaak te langzaam betreft drinken.
Geen wonder, want met drie verschillende ruimten heeft een persoon niet het overzicht.

Maar lekker was het!
25 euro pp, zo zo, dat kost wat zeg! :D

Ook een paar keer bij Benz geweest als studente en dat was idd prima eten in een gezellige omgeving.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_144915428
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 september 2014 07:45 schreef Isabeau het volgende:

[..]

25 euro pp, zo zo, dat kost wat zeg! :D

Ook een paar keer bij Benz geweest als studente en dat was idd prima eten in een gezellige omgeving.
Ik snap mensen echt niet die zoveel geld uitgeven per persoon!
25 euro! !!! :{ EN dan zeker twee kleine hapjes! Moderne sterren gedoe! :r
Geef mij maar lekker een all u can vreet for 12e pp! Nog lekkerder ook!
pi_144920016
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 september 2014 00:00 schreef Iwanius het volgende:
Tip: Als je de kans hebt bij Oud Sluis (niet meer dus) of De Librije te gaan eten,vooral doen en boven de Zwethheul te verkiezen want je betaalt ongeveer hetzelfde.

Het punt waar mijn kritiek opgericht was, was dat de ingredienten en algehele samenstelling van de gerechten i.c.m. de daaruit onstane smaken(smaakcombinaties e.d.) lang niet zo spannend,verrassend is als wanneer je bij een Oud Sluis en De Librije zou gaan eten. Punt is dat men bij de Zwethheul dus voor een mindere creatie alsnog de hoofdprijs durft te vragen.

MacvanDinther twitterde op vrijdag 26-09-2014 om 09:25:30 Mario Ridder vertrekt met zijn team naar Hilton Rotterdam. De Zwethheul (2 sterren) gaat als goedkopere formule verder. reageer retweet
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_144930436
Kost het straks nog maar 250 euro pp? :+
pi_144931027
Inter scaldes :)
Whatever...
pi_144931452
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 september 2014 00:38 schreef static het volgende:

Waar is die foto?
Altijd heerlijk om te weten dat jij mensen weer op hun plaats probeert te zetten static,want niemand is groter dan jij toch? :')

Speciaal voor jou brillo.
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 september 2014 07:43 schreef Isegrim het volgende:
Serieus, Iwanius? Ik heb altijd het idee gehad dat die tent een kopie was van Happy Italy en Vapiano, maar ik ga er nu toch maar eens een pizaatje halen dan. :Y
Vapiano is gewoon een overhypte vreetschuur en was er m.i.pas nadat VIP was geopend.

Doorgekookte compleet afgemeten uit een pakje komende noodles die even in warm water wordt gekookt :') voor je spaghetti met een zogenaamde bolognese saus waar het zoeken was naar het gehakt, is niet mijn manier van "lekker eten"om maar een voorbeeld te noemen toen ik er was.

Men zit alleen bij Vapiano vanwege het indertijd hoge hype (nieuw en dus daar moet je zijn volgens het hipstervolk) gehalte en is zogenaamd goedkoop. Alleen als je kijkt wat je krijgt dan is het gewoon duur en....mediocre. Als je ziet wat er binnen zit is het bijna allemaal van dat studenten/scholieren volk dat op de vrijdagavond even 'luxe'en interessant wil doen om later te kunnen zeggen tegen soortgenoten: "ik ben er geweest"

Happy Italy is zeker beter dan een Vapiano als je praat over de kwaliteit van het eten. Eigenaar is dezelfde geweest als van het inmiddels terziele Bourdoir en daarvoor Club Cinema en Sorbonne en kleine? Sorbonne bij de Oude Haven aan de overkant bij Club Vie. Maar er zijn meer Italiaanse zaken die qua pizza's bijvoorbeeld ook niet verkeerd zijn zoals het hele oude Angelo Betti op de Schiekade. :s)

quote:
0s.gif Op vrijdag 26 september 2014 11:48 schreef golfer het volgende:

MacvanDinther twitterde op vrijdag 26-09-2014 om 09:25:30 Mario Ridder vertrekt met zijn team naar Hilton Rotterdam. De Zwethheul (2 sterren) gaat als goedkopere formule verder. reageer retweet
Dank Golfer.

Hilton krijgt een fikse culinaire injectie zo te zien want dit is natuurlijk een hele grote opsteker voor het hernieuwde Hilton. Zal wel druk worden/blijven als die volgend jaar open gaat.

Anderzijds zat dit al in de pijplijn want het gonste al dat Mario het heel moeilijk had alleen vind ik (en met mij veel gasten die er niet meer komen) dat hij way overpriced was en een arrogante lul van een maitre had die dacht dat hij God was met zijn 15 dienstjaren.(Idem voor bijvoorbeeld FRED die ook zo een lul van een maitre hadden die intussen ook de zak heeft gekregen) Gelukkig gaat hij niet mee naar het Hilton! (Mario zijn maitre)

Van wat ik heb begrepen wordt het heel groots aangepakt,krijgt hij 2? verdiepingen met een gigantische oppervlak voor hem zelf,neemt hij sowieso zijn 2 sterren mee en krijgt het restaurant de naam van zijn dochter en krijgt zijn souschef daar de dagelijkse leiding.

quote:
10s.gif Op vrijdag 26 september 2014 08:02 schreef Godtje het volgende:

Ik snap mensen echt niet die zoveel geld uitgeven per persoon!
25 euro! !!! :{ EN dan zeker twee kleine hapjes! Moderne sterren gedoe! :r
Geef mij maar lekker een all u can vreet for 12e pp! Nog lekkerder ook!
Moet je vooral doen maar dan nog zou ik mij wat meer verdiepen in wat dat hele Michellinsterren gebeuren met zijn bijbehorende prijzen nu allemaal inhoudt alvorens je het al begint af te schieten als zijnde niets.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 26-09-2014 18:58:32 ]
pi_144931526
Volgens mij mis je een zekere mate van sarcasme in Godtje zijn post. :P

We hebben één keer pizza gehad bij Happy Italy, maar die vond ik eerlijk gezegd niks.
  vrijdag 26 september 2014 @ 18:49:25 #12
389984 zeefje
Allesvergetend
pi_144931779
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 september 2014 18:41 schreef Isegrim het volgende:
Volgens mij mis je een zekere mate van sarcasme in Godtje zijn post. :P

We hebben één keer pizza gehad bij Happy Italy, maar die vond ik eerlijk gezegd niks.
Pasta is daar :9
I like the way you look at me with those beautiful eyes
pi_144932087
Zelfde als VIP in DH?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 26 september 2014 @ 22:29:28 #14
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144941072
quote:
2s.gif Op vrijdag 26 september 2014 18:38 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Altijd heerlijk om te weten dat jij mensen weer op hun plaats probeert te zetten static,want niemand is groter dan jij toch? :')

Speciaal voor jou brillo.

[..]

Vapiano is gewoon een overhypte vreetschuur en was er m.i.pas nadat VIP was geopend.

Doorgekookte compleet afgemeten uit een pakje komende noodles die even in warm water wordt gekookt :') voor je spaghetti met een zogenaamde bolognese saus waar het zoeken was naar het gehakt, is niet mijn manier van "lekker eten"om maar een voorbeeld te noemen toen ik er was.

Men zit alleen bij Vapiano vanwege het indertijd hoge hype (nieuw en dus daar moet je zijn volgens het hipstervolk) gehalte en is zogenaamd goedkoop. Alleen als je kijkt wat je krijgt dan is het gewoon duur en....mediocre. Als je ziet wat er binnen zit is het bijna allemaal van dat studenten/scholieren volk dat op de vrijdagavond even 'luxe'en interessant wil doen om later te kunnen zeggen tegen soortgenoten: "ik ben er geweest"

Happy Italy is zeker beter dan een Vapiano als je praat over de kwaliteit van het eten. Eigenaar is dezelfde geweest als van het inmiddels terziele Bourdoir en daarvoor Club Cinema en Sorbonne en kleine? Sorbonne bij de Oude Haven aan de overkant bij Club Vie. Maar er zijn meer Italiaanse zaken die qua pizza's bijvoorbeeld ook niet verkeerd zijn zoals het hele oude Angelo Betti op de Schiekade. :s)

[..]

Dank Golfer.

Hilton krijgt een fikse culinaire injectie zo te zien want dit is natuurlijk een hele grote opsteker voor het hernieuwde Hilton. Zal wel druk worden/blijven als die volgend jaar open gaat.

Anderzijds zat dit al in de pijplijn want het gonste al dat Mario het heel moeilijk had alleen vind ik (en met mij veel gasten die er niet meer komen) dat hij way overpriced was en een arrogante lul van een maitre had die dacht dat hij God was met zijn 15 dienstjaren.(Idem voor bijvoorbeeld FRED die ook zo een lul van een maitre hadden die intussen ook de zak heeft gekregen) Gelukkig gaat hij niet mee naar het Hilton! (Mario zijn maitre)

Van wat ik heb begrepen wordt het heel groots aangepakt,krijgt hij 2? verdiepingen met een gigantische oppervlak voor hem zelf,neemt hij sowieso zijn 2 sterren mee en krijgt het restaurant de naam van zijn dochter en krijgt zijn souschef daar de dagelijkse leiding.

[..]

Moet je vooral doen maar dan nog zou ik mij wat meer verdiepen in wat dat hele Michellinsterren gebeuren met zijn bijbehorende prijzen nu allemaal inhoudt alvorens je het al begint af te schieten als zijnde niets.
Ik moet wel lachen van de herkenning, denk er hetzelfde over. Ben paar keer bij de Zwethheul geweest en daarbuiten met de maître te maken gehad. Wat een vreselijke vent is dat zeg, bah.
En de zaak zelf is zwaar overpriced helaas. Tegen de 15 euro vragen voor een koffie met friandises en dan een bak automatenkoffie op tafel durven pleuren :')
Ben benieuwd wat ze ervan gaan maken in de nieuwe zaak, weet niet of ik erheen ga.

Hilton in Den Haag heeft wel echt goed eten, verraste me erg in positieve zin :)

[ Bericht 0% gewijzigd door Molo op 26-09-2014 23:33:42 ]
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_144942258
Dat zeg ik, omhooggevallen Amsterdams patsertje vond ik het. :r Heb in een totaal andere setting met hem te maken gehad. Met zijn trophy wife. :')

En "CEO baas van het vlees"? Wie verzint zo'n naam? Vind het concept ook niet van deze tijd, met al dat importvlees. We hebben in Nederland prachtig vee, nergens voor nodig om dat de oceaan over te vliegen.

Nee, ik mocht hem niet erg. :')
  vrijdag 26 september 2014 @ 23:27:32 #16
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_144943622
Haha, CEO baas van het vlees. Èèn keer geweest, kreeg er zelfgemaakte patatten, geserveerd in een espressokopje. Haha, serieus, dat waren dus 3 frieten. :D
Beeetje teveel gebakken lucht. Ik wil wel eten.

En het vlees was ook nou niet echt briljant of zo. Maar wel de hoofdprijs. Je betaalt gewoon voor zijn naam. Nou ja, prima als daar een markt voor is, maar ik geef mijn geld liever aan iets anders uit.
  vrijdag 26 september 2014 @ 23:28:19 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144943649
Heb in veel zakenhotels overnacht en soms ook meerdere maanden verbleven, maar Hilton staat helemaal beneden aan mijn lijst, vergane glorie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 26 september 2014 @ 23:35:12 #18
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144943881
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 september 2014 22:55 schreef Isegrim het volgende:
Dat zeg ik, omhooggevallen Amsterdams patsertje vond ik het. :r Heb in een totaal andere setting met hem te maken gehad. Met zijn trophy wife. :')

En "CEO baas van het vlees"? Wie verzint zo'n naam? Vind het concept ook niet van deze tijd, met al dat importvlees. We hebben in Nederland prachtig vee, nergens voor nodig om dat de oceaan over te vliegen.

Nee, ik mocht hem niet erg. :')
Die titel kende ik nog niet, wat kansloos zeg :')
Dat je dat je strot uit kan krijgen _O-
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 26 september 2014 @ 23:36:22 #19
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144943921
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 september 2014 23:28 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb in veel zakenhotels overnacht en soms ook meerdere maanden verbleven, maar Hilton staat helemaal beneden aan mijn lijst, vergane glorie.
Ze zijn die toko's sinds heel kort grondig aan het herzien, dat helpt erg mee. Heb er nooit overnacht dus daar kan ik niet over oordelen.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_144947566
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 september 2014 23:27 schreef RobinOok het volgende:
Haha, CEO baas van het vlees. Èèn keer geweest, kreeg er zelfgemaakte patatten, geserveerd in een espressokopje. Haha, serieus, dat waren dus 3 frieten. :D
Beeetje teveel gebakken lucht. Ik wil wel eten.
Nou teveel gebakken lucht als in mindere kwaliteit vind ik niet. Mario heeft zeker kwaliteit,is wel afhankelijk van wat je neemt. Hier een korte impressie van wat ik toen nam en moet zeggen sommigen vond ik heel kunstig gedaan en smaakte perfect.

Garnituurtje Zwethheul

Amuse verstopt als je het deskseltje optilt

Mijn lievelingsgerechtje dat ik 3x uitvroeg!

In zowel aanblik als smaak uitstekend!

Ik merkte bijvoorbeeld op toen ik er was dat men de bijvoorbeeld de Wagyu Beef die een tijdje gerijpt was volgens de menukaart, voor een belachelijke hoge prijs werd aangeprezen (naar ik meen iets van 95 euro voor 80 gram of zoiets) en doelbewust door het personeel bij mij (en andere tafels) waar ze konden zien dat er wat te verdienen viel werd gepushed. En dan echt in de stijl van werving! }:|

En toen ik een weerwoord gaf dat ik wel wist wat Wagyu Beef was maar dat ik de hoeveelheid aan gram en de prijs die men vroeg gewoon belachelijk vond gooide men het over een andere boeg nl: "Ja maar mijnnheer, u zit hier bij De Zwethheul met 2 sterren"alsof ik daar ook meer 1 seconde van onder de indruk zou geraken getuige het uiteten in gelijksoortige,zo niet nog betere restaurants.

quote:
En het vlees was ook nou niet echt briljant of zo. Maar wel de hoofdprijs. Je betaalt gewoon voor zijn naam. Nou ja, prima als daar een markt voor is, maar ik geef mijn geld liever aan iets anders uit.
Had je dit gerecht ofzo?

Maar de grootste fout die Mario heeft gemaakt en dat geldt in zijn algemeenheid voor heel veel inmiddels failliette horeca-uitbaters is dat zij niet meegaan met de tijd en in deze de economische recessie. M.a.w Mario denkt omdat het al jaren goed ging,hij toch al een goede naam heeft en dus hoge prijzen gewend is,zullen zijn gasten toch wel blijven komen en betalen.

Niet dus.

quote:
0s.gif Op vrijdag 26 september 2014 23:28 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb in veel zakenhotels overnacht en soms ook meerdere maanden verbleven, maar Hilton staat helemaal beneden aan mijn lijst, vergane glorie.
Zelfs Hilton Amsterdam doet zo jaren 70 nog steeds aan zowel binnen als buiten vind ik.

Maar je hebt gelijk Piet. Daarintegen zijn de Hiltons in het buitenland zoals bijvoorbeeld Egypte wel met hun tijd meegegaan vind ik.

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 27-09-2014 02:29:12 ]
pi_144948424
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 september 2014 23:27 schreef RobinOok het volgende:
En het vlees was ook nou niet echt briljant of zo. Maar wel de hoofdprijs. Je betaalt gewoon voor zijn naam. Nou ja, prima als daar een markt voor is, maar ik geef mijn geld liever aan iets anders uit.
Ik kom veel op Katendrecht, maar volgens mij loopt het niet direct storm daar. Het zit volgens mij nooit bomvol.
  zaterdag 27 september 2014 @ 08:38:11 #22
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_144948613
Iwanius, ik had het over zijn CEO baas van het vlees he? Dat is geen 2 sterrentent maar een bistrootje waar je voor veel geld een klein stukkie vlees op een bord krijgt met frieten en en handje sla. Geen speciale bereidingen, gewoon alles op een grote bakplaat.

Bij Zwetheul was ik 1 keer, (toen mario er nog niet was trouwens) en vond het toen al te klassiek/saai voor teveel geld, maar dat is wel een ander verhaal dan die bistro van hem.
  zaterdag 27 september 2014 @ 08:38:59 #23
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_144948617
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 september 2014 07:52 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ik kom veel op Katendrecht, maar volgens mij loopt het niet direct storm daar. Het zit volgens mij nooit bomvol.
In het begin wel. Echt idioot druk altijd.
pi_144948670
Dat zal dan de nieuwigheid zijn geweest misschien.

Wel vrij hoge waardering op Iens.
pi_144951159
IENS is ongeloofwaardig.

quote:
1s.gif Op zaterdag 27 september 2014 07:52 schreef Isegrim het volgende:

Ik kom veel op Katendrecht, maar volgens mij loopt het niet direct storm daar. Het zit volgens mij nooit bomvol.
Het zit er alleen vol als er weer een kortingsactie is en tegelijkertijd mooi zomerweer. Oh ja,en dan moet het een vrijdag zijn. Ma t/m donderdag is het verre van druk. D.w.z. enkele zaakjes die volgens dat "alles is fantastisch" blogje: De Buik van....wel redelijk gevuld zijn met eters. Denk dan aan de Matroos en... en dus die vlees-toko CEO baas van zelfoverschatting.

Ik was er ooit op een vrijdag om nu eens te zien wat van al die verhalen dat Deli plein nu "booming is"en... "the place to be " (jaja) klopt. Ik ben alleen maar bevestigd in wat ik al vermoede van al die hype verhalen op IENS en overige blogjes. Het gaat helemaal nergens over!

Men gaat er gewoon heen vanwege horen zeggen of gelezen en omdat het nieuw is. Meer niet. Eten is mediocre en prijzen zijn niet in verhouding met wat je krijgt. Met name bij CEO!

Bij de Matroos en het Meisje kunnen zij niets zeggen als je vraagt wat men zoal serveert want alles is geweldig en is een verrassing en men zit er al meer dan 3 jaar dus.... |:( De arrogantie en zelfingenomenheid! Nog net geen Lof der Zoetheid arrogantie!

En omdat iedereen weet dat ik graag visualiseer wie wat en hoe het eruit ziet mocht je daar ooit iets willen gaan nuttigen tegen een stevige prijs:


(Ah.Als je aan je tafeltje zit en de muurschildering kan bewonderen!)



(Tattoo die vindt dat mensen blij moeten zijn dat zij bij Matroos
kunnen komen eten!)



( Goh...pompoen met veel schuimpjes/toefjes en de rest van de moestuin erop.Dat heb ik nergens anders gezien of gegeten.Wat apart,wat origineel wat....verrassend! _O- )



( Ah..Felix kattenvoer op je bord. Wat apart,verrassend. Ben ik in een dierenasiel beland?)


Cheque please! }:|

quote:
0s.gif Op zaterdag 27 september 2014 08:38 schreef RobinOok het volgende:
Iwanius, ik had het over zijn CEO baas van het vlees he? Dat is geen 2 sterrentent maar een bistrootje waar je voor veel geld een klein stukkie vlees op een bord krijgt met frieten en en handje sla. Geen speciale bereidingen, gewoon alles op een grote bakplaat.
Mijn ervaring:

CEO maakt het helemaal te bont door bijvoorbeeld hun beste en grootste stuk vlees voor E 49,95 per 100 gram aan te bieden maar je kan pas bestellen bij minimaal 200 gram! En waar je in de USA in staten als Texas e.d. niet eens dit soort bedragen voor een heel goed,mooi stuk (lap) vlees zou betalen, word je hier gewoon genaaid en krijg je voor je geld een echt typisch Hollands afgemeten stuk vlees waar jij als gast maar moet bedenken dat je vlees hebt wat geimporteerd is,speciaal gekweekt en goed voor de dieren is geweest! Dus je betaalt niet zo zeer voor je eten maar meer voor de achterliggende gedachte alias "De beleving" Zelfs bij onze oosterburen serveren ze grotere stukken voor een redelijke prijs.

Nee,overpriced en leunt teveel op dat 'authentiek' vlees. :')

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 27-09-2014 12:16:34 ]
  zaterdag 27 september 2014 @ 12:27:28 #26
131800 Tarado
capô de fusca
pi_144951745
quote:
CEO maakt het helemaal te bont door bijvoorbeeld hun beste en grootste stuk vlees voor E 49,95 per 100 gram aan te bieden maar je kan pas bestellen bij minimaal 200 gram! En waar je in de USA in staten als Texas e.d. niet eens dit soort bedragen voor een heel goed,mooi stuk (lap) vlees zou betalen, word je hier gewoon genaaid en krijg je voor je geld een echt typisch Hollands afgemeten stuk vlees waar jij als gast maar moet bedenken dat je vlees hebt wat geimporteerd is,speciaal gekweekt en goed voor de dieren is geweest! Dus je betaalt niet zo zeer voor je eten maar meer voor de achterliggende gedachte alias "De beleving" Zelfs bij onze oosterburen serveren ze grotere stukken voor een redelijke prijs.
Nee,overpriced en leunt teveel op dat 'authentiek' vlees. :')

Ik zie op hun website 26,50/100gram staan voor Wagyu beef, welk deel dat dan is staat er niet bij

http://www.ceobaasvanhetvlees.nl/ons-vlees/

Niet dat ik er dan wel heen zou gaan hoor, goed vlees kopen kan ik zelf ook
pi_145028953
Nee, als ik mij goed herinner was het niet de waygu die het duurst was.
Volgens mij was dat dat vlees uit het land van Maxima of zoiets. Maar heel zeker weet ik het niet meer.
pi_145029516
Wij aten zaterdag bij Barcelona aan de Pannenkoekstraat hier in Rotterdam. Naar eigen zeggen de enige echt Spaanse tapastent alhier.

Werkelijk niets bijzonders. Het brood was al geen beste binnenkomer: de allergoedkoopste afbakbroodjes. -O-

De chorizo was ok en de albondigas ook.

De sangria stond voor 9 euro per halve liter op de kaart en voor 10 euro per halve liter op de rekening. Foutje? Nee, want het losse glas dat ik dronk stond ook voor een lager bedrag op de kaart dan op de rekening.

Verder kregen we niet alles wat we besteld hadden. Wat we niet kregen stond ook niet op de rekening, maar een beetje beter opletten kan geen kwaad.

Bediening had vooral oog voor een grote groep die er ook zat.

We waren zes tientjes kwijt met zijn tweeën voor tapas en drank. Dessert zijn we bij de IJssalon gaan halen.

5,0
  maandag 29 september 2014 @ 20:33:45 #29
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_145031322
quote:
0s.gif Op maandag 29 september 2014 19:40 schreef Isegrim het volgende:
Wij aten zaterdag bij Barcelona aan de Pannenkoekstraat hier in Rotterdam. Naar eigen zeggen de enige echt Spaanse tapastent alhier.

Werkelijk niets bijzonders. Het brood was al geen beste binnenkomer: de allergoedkoopste afbakbroodjes. -O-

De chorizo was ok en de albondigas ook.

De sangria stond voor 9 euro per halve liter op de kaart en voor 10 euro per halve liter op de rekening. Foutje? Nee, want het losse glas dat ik dronk stond ook voor een lager bedrag op de kaart dan op de rekening.

Verder kregen we niet alles wat we besteld hadden. Wat we niet kregen stond ook niet op de rekening, maar een beetje beter opletten kan geen kwaad.

Bediening had vooral oog voor een grote groep die er ook zat.

We waren zes tientjes kwijt met zijn tweeën voor tapas en drank. Dessert zijn we bij de IJssalon gaan halen.

5,0
Wel wat van gezegd toch? Hoe reageerden ze?
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_145031413
quote:
0s.gif Op maandag 29 september 2014 19:40 schreef Isegrim het volgende:
Wij aten zaterdag bij Barcelona aan de Pannenkoekstraat hier in Rotterdam. Naar eigen zeggen de enige echt Spaanse tapastent alhier.

Werkelijk niets bijzonders. Het brood was al geen beste binnenkomer: de allergoedkoopste afbakbroodjes. -O-

De chorizo was ok en de albondigas ook.

De sangria stond voor 9 euro per halve liter op de kaart en voor 10 euro per halve liter op de rekening. Foutje? Nee, want het losse glas dat ik dronk stond ook voor een lager bedrag op de kaart dan op de rekening.

Verder kregen we niet alles wat we besteld hadden. Wat we niet kregen stond ook niet op de rekening, maar een beetje beter opletten kan geen kwaad.

Bediening had vooral oog voor een grote groep die er ook zat.

We waren zes tientjes kwijt met zijn tweeën voor tapas en drank. Dessert zijn we bij de IJssalon gaan halen.

5,0
Wel de hele rekening betaald? Ik zou serieus naar de prijzen op de kaart verwijzen. Niet voor die paar euro, maar het principe.
  maandag 29 september 2014 @ 20:39:46 #31
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_145031613
quote:
14s.gif Op maandag 29 september 2014 20:35 schreef Myraela het volgende:

[..]

Wel de hele rekening betaald? Ik zou serieus naar de prijzen op de kaart verwijzen. Niet voor die paar euro, maar het principe.
Je weet ook gewoon dat de kans groot is dat het niet niet gewoon een foutje is, maar dat ze het bewust doen. De meeste mensen zullen toch niet gaan klagen, en als ze wel klagen zeg je gewoon dat je per ongeluk de kaarten nog niet geüpdatet hebt o.i.d..
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_145032164
Nee, ik heb niet geklaagd. Ik heb geen fooi gegeven en ga er nooit meer heen. Als ik de indruk had gehad dat het een onschuldig foutje was, had ik wel wat gezegd. Nu vond ik dat weinig zinvol.
pi_145040626
quote:
0s.gif Op maandag 29 september 2014 19:40 schreef Isegrim het volgende:
Wij aten zaterdag bij Barcelona aan de Pannenkoekstraat hier in Rotterdam. Naar eigen zeggen de enige echt Spaanse tapastent alhier.

[ knip = slechte ervaring dus!]

5,0
Als je mij nou van te voren had gevraagd dan had ik je de hele trip kunnen uitsparen want zelfs toen die zaak pas geopend was, vond ik er helemaal niets aan.

"Niets aan" als in: Elke relatie/overeenkomst op culinair gebied met Barcelona gaan mank omdat ze in geen enkel opzich aan de kwaliteit in top producten/ingredienten die men daar wel heeft, in hun eigen assortiment (hier in Rotterdam) voeren. Gewoon aangepaste 'Spaanse' keuken voor Ollanders. :r

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 30-09-2014 00:20:35 ]
pi_145042262
Ik vind die pizza er niet zo mooi uit zien iwanius !! Het oog wil ook wat
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
pi_145044294
Wat is er mis met Lof der Zoetheid, Iwanius? Ik ben er een keer geweest en de carrot cake die ik had was geweldig, en niet te duur voor wat je kreeg.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_145054971
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 september 2014 02:37 schreef Mortaxx het volgende:
Ik vind die pizza er niet zo mooi uit zien iwanius !! Het oog wil ook wat
Het was laat,ik wilde een hele karige pizza om mee te nemen en geschoten met m'n oude 'Crackberry' :')

quote:
0s.gif Op dinsdag 30 september 2014 09:17 schreef SaskiaR het volgende:
Wat is er mis met Lof der Zoetheid, Iwanius? Ik ben er een keer geweest en de carrot cake die ik had was geweldig, en niet te duur voor wat je kreeg.
Oh datgene wat ze aanbieden kan ik geen oordeel over vellen maar wat ik zag had wel wat, maar de hautaine houding van met name de vrij gezette brildragende personeelslid met al die kleurtjes in het donker geverfd haar die meestal in de keuken bezig is,wekte bij bij irritatie. Je gast niet laten uitpraten is vragen om op je nummer te worden gezet, zeker als het doel heeft vooral jezelf te willen horen en niet dienstverlenend, open/ gastvrij op te stellen!

Vb:

Je vraagt wat over de huisgemaakte tomatenketchup gewoon omdat ik wil geintresseerd ben hoe zie die bereiden (ingredienten en zo) en wat er dan zo speciaal aan is aangezien deze wordt benadrukt als "uniek"

Krijg je terug: "Is dit een kruisverhoor?" |:( Vervolgens: " Wij adviseren onze gasten ook nooit als men vraagt wat je kan aanbevelen want wij willen geen keuze maken voor onze klanten want voor je het weet heb je het fout gedaan." :')

Of deze: " Alles bij ons is huisgemaakt en met zoveel liefde gedaan dat wij weten dat onze klanten altijd hier zullen slagen. Slaagt men niet bij ons, dat ligt dat gewoon aan de klant die onze producten en concept en waar wij voor staan, niet begrijpt.." 8)7



Maar als je ook ziet wat er zit zijn het meestal van die thee kransje houdende lokale huisvrouwen (autochtoon) die daar zitten te tutten en in afwachting zijn van dat manlief thuiskomt om ze of geld toe te stoppen of een beurt te geven.. :{

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 30-09-2014 15:11:52 ]
  Moderator / Miss SHO dinsdag 30 september 2014 @ 15:13:58 #37
22592 crew  Ole
pi_145055161
Vanavond de Schweinehaxe! Ben benieuwd :9~
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_145055206
"live"zoals toen bij mr Tong? Vond het wel grappig hoe je dat deed.
Enne schiet foto's he Ole. :s)
  Moderator / Miss SHO dinsdag 30 september 2014 @ 15:16:32 #39
22592 crew  Ole
pi_145055239
quote:
2s.gif Op dinsdag 30 september 2014 15:15 schreef Iwanius het volgende:
"live"zoals toen bij mr Tong? Vond het wel grappig hoe je dat deed.
Enne schiet foto's he Ole. :s)
Ben in gezelschap. Foto's mobiel uploaden is lastig. Wie weet ;)
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_145098238
Opgeschoond.
Offtopic mag ergens anders.
Mokkel met stuntstok
  woensdag 1 oktober 2014 @ 20:12:46 #41
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_145103529
quote:
0s.gif Op maandag 29 september 2014 20:51 schreef Isegrim het volgende:
Nee, ik heb niet geklaagd. Ik heb geen fooi gegeven en ga er nooit meer heen. Als ik de indruk had gehad dat het een onschuldig foutje was, had ik wel wat gezegd. Nu vond ik dat weinig zinvol.
Tapas moet je ook in Spanje eten. Je weet dat Sangria in de supermarkt 1,50 per liter kost? Echt belachelijk!
Siesta & Fiesta!
  woensdag 1 oktober 2014 @ 20:21:23 #42
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_145103857
quote:
6s.gif [b]Op dinsdag 30 september 2014 15:08 schreef Iwanius

[..]

Oh datgene wat ze aanbieden kan ik geen oordeel over vellen maar wat ik zag had wel wat, maar de hautaine houding van met name de vrij gezette brildragende personeelslid met al die kleurtjes in het donker geverfd haar die meestal in de keuken bezig is,wekte bij bij irritatie. Je gast niet laten uitpraten is vragen om op je nummer te worden gezet, zeker als het doel heeft vooral jezelf te willen horen en niet dienstverlenend, open/ gastvrij op te stellen!

Vb:

Je vraagt wat over de huisgemaakte tomatenketchup gewoon omdat ik wil geintresseerd ben hoe zie die bereiden (ingredienten en zo) en wat er dan zo speciaal aan is aangezien deze wordt benadrukt als "uniek"

Krijg je terug: "Is dit een kruisverhoor?" |:( Vervolgens: " Wij adviseren onze gasten ook nooit als men vraagt wat je kan aanbevelen want wij willen geen keuze maken voor onze klanten want voor je het weet heb je het fout gedaan." :')

Of deze: " Alles bij ons is huisgemaakt en met zoveel liefde gedaan dat wij weten dat onze klanten altijd hier zullen slagen. Slaagt men niet bij ons, dat ligt dat gewoon aan de klant die onze producten en concept en waar wij voor staan, niet begrijpt.." 8)7

Dit meen je niet. Heeft hij dat echt gezegd? Als ik ergens in een restaurant ben vraag ik altijd wat ze aanbevelen. Als ik dit antwoord krijg sta ik echt meteen op. Ik bedoel hij kan dit werkelijk vinden, maar je moet je tent wel verkopen. Wat een überpenis!
Siesta & Fiesta!
pi_145111124
quote:
1s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 20:12 schreef Bramito het volgende:

[..]

Tapas moet je ook in Spanje eten. Je weet dat Sangria in de supermarkt 1,50 per liter kost? Echt belachelijk!
Natuurlijk weet ik dat. Er zat wel veel vers fruit in.

Maar het is natuurlijk onzin om te stellen dat het niet mogelijk is om buiten Spanje goede tapas te maken.
  donderdag 2 oktober 2014 @ 14:39:14 #44
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_145126225
Dat is inderdaad onzin, maar het is wel moeilijk blijkbaar.
Siesta & Fiesta!
pi_145126863
Dat geldt ook voor Grieks, Indiaas, Turks... Het is negen van de tien keer het standaardriedeltje.
pi_145126923
quote:
1s.gif Op woensdag 1 oktober 2014 20:21 schreef Bramito het volgende:

Dit meen je niet. Heeft hij dat echt gezegd? Als ik ergens in een restaurant ben vraag ik altijd wat ze aanbevelen. Als ik dit antwoord krijg sta ik echt meteen op. Ik bedoel hij kan dit werkelijk vinden, maar je moet je tent wel verkopen. Wat een überpenis!
:Y En het was een "zij". Je kan haar niet missen met haar postuur,haarkleur en ronde bril.aan de counter. De hele houding is al van: "ik weet alles beter,klanten moeten niet teveel vragen en alleen bestellen,opeten en afrekenen." :')

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 02-10-2014 15:07:18 ]
  donderdag 2 oktober 2014 @ 16:10:55 #47
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_145128729
quote:
6s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 15:07 schreef Iwanius het volgende:

[..]

:Y En het was een "zij". Je kan haar niet missen met haar postuur,haarkleur en ronde bril.aan de counter. De hele houding is al van: "ik weet alles beter,klanten moeten niet teveel vragen en alleen bestellen,opeten en afrekenen." :')
Dat die mensen niet begrijpen dat ze met een klant te maken hebben... En die tent loopt verder wel?
Siesta & Fiesta!
pi_145128843
Zoals ik al zei: Er wordt alleen getut door met name wat oudere vrouwelijke gasten die daar zitten al of niet met hun kinderwagen ernaast in zo een jongingsbroek. Laat mij het zo zeggen: Als je een beetje wat om handen hebt,kom je daar niet. :s) :Y

Anderzijds zag het zelfgemaakte gebak en cake er erg goed uit. Dat wel weer.

[ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 02-10-2014 16:15:04 ]
pi_145320269
quote:
0s.gif Op maandag 29 september 2014 19:40 schreef Isegrim het volgende:
Wij aten zaterdag bij Barcelona aan de Pannenkoekstraat hier in Rotterdam. Naar eigen zeggen de enige echt Spaanse tapastent alhier.

Werkelijk niets bijzonders. Het brood was al geen beste binnenkomer: de allergoedkoopste afbakbroodjes. -O-

De chorizo was ok en de albondigas ook.

De sangria stond voor 9 euro per halve liter op de kaart en voor 10 euro per halve liter op de rekening. Foutje? Nee, want het losse glas dat ik dronk stond ook voor een lager bedrag op de kaart dan op de rekening.

Verder kregen we niet alles wat we besteld hadden. Wat we niet kregen stond ook niet op de rekening, maar een beetje beter opletten kan geen kwaad.

Bediening had vooral oog voor een grote groep die er ook zat.

We waren zes tientjes kwijt met zijn tweeën voor tapas en drank. Dessert zijn we bij de IJssalon gaan halen.

5,0
Ik heb daar ook één keer gegeten (op aanbevelen van een collega), vond er ook niets aan. -O-
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_145320272
quote:
6s.gif Op dinsdag 30 september 2014 15:08 schreef Iwanius het volgende:

Je vraagt wat over de huisgemaakte tomatenketchup gewoon omdat ik wil geintresseerd ben hoe zie die bereiden (ingredienten en zo) en wat er dan zo speciaal aan is aangezien deze wordt benadrukt als "uniek"

Krijg je terug: "Is dit een kruisverhoor?" |:( Vervolgens: " Wij adviseren onze gasten ook nooit als men vraagt wat je kan aanbevelen want wij willen geen keuze maken voor onze klanten want voor je het weet heb je het fout gedaan." :')

Of deze: " Alles bij ons is huisgemaakt en met zoveel liefde gedaan dat wij weten dat onze klanten altijd hier zullen slagen. Slaagt men niet bij ons, dat ligt dat gewoon aan de klant die onze producten en concept en waar wij voor staan, niet begrijpt.." 8)7




Horeca 101 :P
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_145717282

Recensie!




Waar?



(Rotterdam-Blijdorp)


Impressie?











Wat heb je bestelt en genuttigd?
















Algemene indruk van het eten & eventuele opmerkingen?


Het uiteten hier is uiteindelijk zeer matig bevallen en met 'uiteindelijk' doel ik op het feit dat de Chateaubriand als hoofdgerecht eigenlijk de avond deels heeft gered.

De voorgerechten zoals de garnalencocktail waren een aanfluiting,om maar te zwijgen over de wat men noemt "de cocktailsaus"bij de Stellendamse garnaaltjes. De cocktailsaus had geen structuur,smaakloos en leek eerder een mouse waar verder smaak noch kraak aan zat. Dan heeft zelfs de cocktailsaus uit een potje(vind ik ook afschuwelijk) nog iets van 'smaak' Het bijgeleverde garnalenkroketje was wel weer de moeite waard en lekker.

De 'gratis'salade bar was simpel in opzet maar alles was goed bereidt. Met name de coleslaw was erg lekker en zelfs goed. Bijbehorende sausen waren vlak in smaak en voegde niet veel meer toe dan 'dekking' voor de groenten.

De Italiaanse Pomodori-Soep was ook te verwaarlozen. Niet lekker smueiig of zacht in smaak en structuur en lekker,maar te 'zwaar' ( te dik) aangemaakt en verder smaakloos.

De Chateaubriand was heerlijk mals en zacht en vol van structuur en gewoon zoals hij behoort te zijn: Lekker! De bijgeleverde friet was prefab en de gepofte aardappel was niet alleen lauw maar ook rauw m.a.w niet goed bereidt.De maiskolf was overduidelijk uit plastic of blik,maar volgens de bediening vers van de markt aangeleverd en in een bouillon bereidt. Nou..ik proefde dat nergens.

Het toetje tot slot bestaande uit 3 uit een fabriek komende ijsbolletjes met chocoladesaus waarbij de laatste duidelijk uit een pakje kwam en de bijgeleverde pannenkoeken (ook duidelijk uit een pak, prefab via de groothandel) was meer een passend einde van de avond bij Van der Valk.


Cijfer:


6-
/ 10


Nawoord:



Heb je iets van drinken of eten teruggestuurd? en hoe reageerde men erop?


Daar men wel champagne op de menukaart had staan maar van een slecht merk,Castellane,wilden een deel van de familie wel de proseco uitproberen,iets dat ik poogde te verhinderen vanwege het simpele feit dat je in dit soort tenten zeker geen proseco moet drinken als de champagne al ruk is. Helaas,eigenwijsheid vierde de boventoon met als gevolg dat ik gelijk kreeg omdat de proseco uit die lullige 1/2 liter flesjes van een of ander wazig merk elke keer 'plat' bleek te zijn. _O- en de bediening elke keer terug kon naar de keuken voor vervanging van wat werd binnengebracht. Idem dito voor de eerder genoemde gepofte aardappel,tomatensoep en de garnalencocktail die amper waren aangeraakt ter verorbering.

Moet wel zeggen dat men (zoals het hoort) heel vriendelijk en professioneel bleef en geen greintje van onaardigheid of irritatie toonde jegens mijn 'moeilijke' tafel. Daarom is ook ondanks alles door mij gewoon een redelijke tip gegeven naast de eindafrekening voor die gedienstig en beleefdheid.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 19-10-2014 23:14:33 ]
pi_145717481
Vlees ziet er ook mooi uit! :Y
  zondag 19 oktober 2014 @ 23:02:17 #53
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_145717601
Wel typisch Nederlandse horeca. Alles uit pakjes/bakjes trekken en zo interessant mogelijk proberen neer te leggen na het opwarmen :')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 19 oktober 2014 @ 23:27:13 #54
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_145718589
Ik mis dat je alles gelijktijdig hebt laten opdienen en waar zijn de vliegen en de konijnen? :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 20 oktober 2014 @ 13:24:55 #55
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_145731190
Als het restaurant er qua inrichting al zo saai, fantasieloos en beige uit ziet kun je van 't eten natuurlijk weinig spannends verwachten.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  maandag 20 oktober 2014 @ 13:48:41 #56
15080 static
03.09.2006 - 11:35
pi_145731969
Chateaubriand bij Van der Valk? :o
Yvonne riep ergens: [b]Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.[/b]
  maandag 20 oktober 2014 @ 14:11:24 #57
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_145732776
verkeerde topic..
pi_145733084
Restaurant De Jong in Rotterdam
Ik had:

Amuse: Aardappel in brood gebakken.

Voorgerecht: Gepocheerde Kabeljauw, krokantjes van kippenhuid en puree van pompoen.

Tussen: Gnocchi, parmezaanse kaas en een zure bes. (weet niet meer wat voor :+ )

Hoofd: Eendenbout met verschilende groenten

Na: Appelcompote met krokant

Werkelijk schitterend opgemaakte borden, heerlijke pure verfijnde smaken die perfect in balans waren. Werken ook met veel verschillende texturen. Inrichting sober en toch stijlvol. Bediening niet te stijf, precies goed naar mijn smaak. Voor het eerst in mijn leven gnocchi gehad die ik ook echt lekker vond. Uitstekende prijs-kwaliteit ook. Je kunt echter niet kiezen, ja een groente of vlees/vis menu. Maar dat vind ik nooit erg, integendeel.

9.3/10

Ik heb geen foto's gemaakt, maar hier twee van hun facebook:



A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_145733116
En waar blijft de eeuwige rode kers?
pi_145733142
quote:
12s.gif Op zondag 19 oktober 2014 23:27 schreef golfer het volgende:
Ik mis dat je alles gelijktijdig hebt laten opdienen en waar zijn de vliegen en de konijnen? :')
Flauw hoor.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 20 oktober 2014 @ 14:37:55 #61
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_145733806
quote:
12s.gif Op zondag 19 oktober 2014 23:27 schreef golfer het volgende:
Ik mis dat je alles gelijktijdig hebt laten opdienen en waar zijn de vliegen en de konijnen? :')
En de sigaar paffert :')
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  maandag 20 oktober 2014 @ 14:41:56 #62
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_145733966
quote:
0s.gif Op maandag 20 oktober 2014 14:21 schreef Isabeau het volgende:

Flauw hoor.
Beetje zout erbij nemen dan. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 20 oktober 2014 @ 14:54:46 #63
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145734410
quote:
0s.gif Op maandag 20 oktober 2014 14:41 schreef golfer het volgende:

[..]

Beetje zout erbij nemen dan. :')
Wel eerst proeven
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145734493
Habitue: vossenbessen dacht ik? Ik heb het gerecht ook gehad.
pi_145734586
quote:
0s.gif Op maandag 20 oktober 2014 14:57 schreef Isegrim het volgende:
Habitue: vossenbessen dacht ik? Ik heb het gerecht ook gehad.
Ah ja inderdaad :)
Wat vond jij vh restaurant?
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_145734665
Het was mijn vierde bezoek. Ik ben absoluut fan. Hij is fenomenaal.
  maandag 20 oktober 2014 @ 15:05:56 #67
115121 Arizona
Zeg maar Arißona
pi_145734787
Waar?

Restaurant Lutscher Alm Lutscher Alm is een steakhouse in Oostenrijkse sfeer. Aankleding was gezellig. Het was er behoorlijk druk.

Wat at je?
Als voorgerecht champignons in bierbeslag met knoflooksaus. Gewoon lekker :)
Dochter had nagelhout op een bedje van sla met frambozendressing. Dit smaakte prima.

Het hoofdgerecht was voor mij varkenshaas in champignon roomsaus. Iets te groot stuk vlees voor mij, maar wel goed bereid. Dochter had spareribs, deze waren lekker gemarineerd en erg mals!
Bijgerechten waren frietjes, gebakken aardappels en twee (simpele) salades.

Ook de rest van het gezelschap heb ik niet horen klagen over hun gerechten. Wel vonden we de tijd tussen het voorgerecht en het hoofdgerecht aan de korte kant. Knap dat ze in zo'n drukke zaak zo snel zijn, maar een iets rustiger tempo had ook gemogen. Zelfs voor mij ongeduldige dochter :P.

Prijs/kwaliteitverhouding was goed. De gerechten waren lekker maar niet bijzonder en daar was de prijs ook naar. Voor een simpele, stevige hap tegen redelijke prijzen kun je hier goed terecht. (Prijzen zijn te vinden op de website).
You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
pi_145735147
Twee weken terug in de bovenste bol van het atomium gegeten. Was met een groep dus een arrangement.

Voor: pompoensoep met geitenkaasravioli
Hoofd: waterzooi
Na: kaasplankje

Het eten was niet slecht, maar je betaalt voor de locatie. Als je wilde roken moest je weer helemaal naar beneden.
Graag op anoniem
pi_145735292
Na een enerverende :') ervaring vandaag in de Rotterdamse markthal bij een Vietnamese deli-stand dat gerund wordt door Kantonezen alias dat 'Han volk' wederom naar een andere Vietnamees die ik al eerder bezocht getogen en wel op de Meent genaamd Deli Tasty.

Wat at je?



(slimmerikken zien links op mijn Note de foto van het vorig bezoek qua eten >:) )


• Hu Tieu alias seafood noedelsoep met garnalen,inktvis,visballen en ei
• Banh Mi alias Vietnamees broodje met varkensvlees Vietnamese style.


(Na afloop voor wat bluswerk,een ijsje van de IJssalon op de Meent)
pi_145735468
Zoals beloofd, verslagje van bezoek aan Restaurant Fred te Rotterdam!

Amuses. Achterste schaaltje zaten kleine kaassoufleetjes in (niet heel bijzonder), dat groene was een mousse van paling en die gelei was van pistache (lekker maar niet superbijzonder en ik vind paling eigenlijk niet meer kunnen) en voorste schaaltjes was eendenmousse en truffel (heerlijk!).


Honingtomaatjes onder een romig sausje (weet niet meer wat precies) met Parmezaan. Dit was een erg lekker hapje! Heerlijk zoete tomaatjes.


Ik weet het niet precies meer, maar iets met oer-aardappel uit Peru en truffel En als er truffel op zit, is het bij mij al gauw goed. :')


Tonijn met kerrie-ijs en een heleboel andere krokantjes e.d. Het kerrie-ijs was heerlijk, maar dit gerecht combineerde te veel smaken bij elkaar. Simpeler was beter geweest.


Weet ik ook niet exact meer. De witte stukjes zijn coquille en het krokantje is van paarse aardappel. Volgens mij was de vis kabeljauw, maar ik weet het niet zeker meer.


Black Angus met o.a. snijboontjes, spercieboontjes, cantharellen en een Franse bonensoort die mij qua smaak wat aan kapucijners deed denken.


Soort spoom, héél erg Granny Smith. Lekker!


De meer dan indrukwekkende kaaskast. Ik heb geen kaasplankje gehad dus kan over de kwaliteit niet oordelen, maar er stonden prachtige dingen bij.


Het dessert. Vanille-ijs, een honingkrokantje (smolt weg op je tong, erg lekker), caramel (erg donkere caramel, heerlijk!), merengue.


Voor de friandises was er ook zo'n indrukwekkende kast, maar daar heb ik geen foto van gemaakt.

Ik heb een erg leuke avond gehad in een zeer fijne ambiance met hele prettige bediening. Sympathieke tent. Hoog niveau zonder stijfdoenerij (wat ik bij Amarone echt een ramp vond, daar ga ik nooit meer heen).

Ik kan me wel vinden in de kritiek die Iwanius ergens had (geloof ik), namelijk dat het niet heel verrassend is allemaal. Alles is goed, alles ziet er prachtig uit, maar je valt nergens achterover van je stoel (iets wat ik bij Jim de Jong absoluut wel heb!).

Ik weet niet wat het gekost heeft want wij werden getrakteerd, dus ik kan niks zeggen over de prijs-kwaliteit-verhouding.

Erg leuk: ik ben momenteel alcoholvrij in een poging mijn migraine onder controle te krijgen en er werden voor mij virgin cocktails gemaakt die pasten bij de gerechten. Die waren echt meer dan goed! :Y

Cijfer: 8,5
pi_145735556
Leuk dat het je allemaal gesmaakt heeft en dat het bevallen is. Zier er ook goed uit zo op het eerste gezicht. ^O^
pi_145735571
quote:
2s.gif Op maandag 20 oktober 2014 15:20 schreef Iwanius het volgende:

[ afbeelding ]
(Na afloop voor wat bluswerk,een ijsje van de IJssalon op de Meent)

Ben je dat gaan halen en toen weer teruggelopen? Of had je het al gehaald en heb je ze gevraagd het even in de koeling te zetten? :P
pi_145735723
Grappig dat je het vraagt. Nee, ik had het eerder gehaald op weg naar Deli Tasty,in de vriezer bij de Deli Tasty laten zetten (helemaal geen probleem) en na het eten weer uitgevraagd. :s)
pi_145735772
quote:
2s.gif Op maandag 20 oktober 2014 15:32 schreef Iwanius het volgende:
Grappig dat je het vraagt. Nee, ik had het eerder gehaald op weg naar Deli Tasty,in de vriezer bij de Deli Tasty laten zetten (helemaal geen probleem) en na het eten weer uitgevraagd. :s)
:D
pi_145736007
Oh, vergeet ik nog helemaal het brood bij Fred. Ze hebben erg lekkere mini-krentenbroodjes (een busbrood, maar dan 10cm lang, heel schattig). En de boter, Guernsey-boter, zou ik ook zonder brood wel lusten. Ik ben sowieso een groot fan van echt goede boter en deze was goddelijk.
pi_145736273
Het enige dat ik bij ons bezoek aan Fred een noemenswaardig kritiekpunt vond, was dat na het hoofdgerecht de vaart er enorm uit ging, en er tot de koffie geen drank meer was. Dus zowel het appel-tussengerecht, die een behoorlijke tijd na het hoofdgerecht kwam, als het dessert en de tijd daartussen drankloos.

Ook zat er aan het eind te veel tijd tussen de gangen. Dat was ongeveer op het moment dat de andere tafels de kaasplank kregen, en het leek dat de tijd en aandacht daarin verdween. Dat was jammer.
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_145736304
Oh ja, dat was ik vergeten te noemen. Dat duurde en dat duurde maar inderdaad.
pi_145736648
Niks nieuws. Was al sedert het eerste jaar dat Mustert openging al zo.

Daarom zei ik ook altijd vooraf om gelijk als 1 van mijn gerechten was uitgeserveerd,gelijk met de bereiding van de volgende te beginnen zodat de vaart erin bleef en ik niet minutenlang moet zitten wachten op de volgende gang.

"Ja,maar dan gaat het misschien te snel voor u en heeft u straks meerdere gerechten op uw tafel" ze de maitre.

"Ik houd van snelheid en een tafel gevuld met vele borden en als er ruimte gebrek is,haal je maar de rest van de glazengebeuren maar weg", want heb genoeg aan 1 champagneglas en een glas met water." >:)
.antwoorde ik dan.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 20-10-2014 15:53:34 ]
  maandag 20 oktober 2014 @ 15:56:27 #79
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_145736840
Ja, want je zult maar minutenlang moeten wachten op je volgende gang.. De horror.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_145736865
In dit geval was het eerder urenlang. :D
pi_145737114
quote:
0s.gif Op maandag 20 oktober 2014 15:56 schreef MutedFaith het volgende:
Ja, want je zult maar minutenlang moeten wachten op je volgende gang.. De horror.
De periode na het hoofdgerecht tot het dessert duurde meer dan een uur.
La derecha oprime, la izquierda libera
  maandag 20 oktober 2014 @ 16:03:11 #82
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_145737149
Ik reageerde op Iwanius.

quote:
2s.gif Op maandag 20 oktober 2014 15:52 schreef Iwanius het volgende:
Niks nieuws. Was al sedert het eerste jaar dat Mustert openging al zo.

Daarom zei ik ook altijd vooraf om gelijk als 1 van mijn gerechten was uitgeserveerd,gelijk met de bereiding van de volgende te beginnen zodat de vaart erin bleef en ik niet minutenlang moet zitten wachten op de volgende gang.

"Ja,maar dan gaat het misschien te snel voor u en heeft u straks meerdere gerechten op uw tafel" ze de maitre.

"Ik houd van snelheid en een tafel gevuld met vele borden en als er ruimte gebrek is,haal je maar de rest van de glazengebeuren maar weg", want heb genoeg aan 1 champagneglas en een glas met water." >:)
.antwoorde ik dan.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  maandag 20 oktober 2014 @ 16:10:45 #83
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_145737474
quote:
2s.gif Op maandag 20 oktober 2014 15:20 schreef Iwanius het volgende:

[ afbeelding ]
(slimmerikken zien links op mijn Note de foto van het vorig bezoek qua eten >:) )


Hey, was jij niet een fanatiek Apple-gebruiker en zie ik daar een Samsung?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_145781375
:Y en wat wil je suggereren zoals gewoonlijk. Dat ik hiermee een '' Apple' afvallige ben? :')
Zo lang Apple ruk telefoons maakt, d.w.z. iPhones met een zwakke batterij dan zoek ik mijn heil ergens anders.

On topic:


Recensie:




Waar?


Pannekoekstraat 45-A, 3011 LC Rotterdam,2 panden voor het eerder gerecenseerde Tante Nel
maar wel aan dezelfde kant van de straat.



Wat at je/bestelde je?




• Gekookte dumplings gevuld met vis,garnalen en krab
• Bamisoep met spareribs & spitskool
• Watermeloen stukjes

Algemene impressie & opmerkingen?


Prima te doen zo ter afwisseling van andere keukens. Ik kende Bij Bao natuurlijk allang en ik moet zeggen na de heropening/doorstart die ik al hier vermelde heeft de keuken niet aan kwaliteit ingeboet. Voor hen die van RTL Boulevard verhalen houden: De enige die afscheid genomen heeft van het 'hernieuwde'Bij Bao, is de eigenaresse want haar (nu ex) man staat nog steeds in de keuken afgewisseld met een andere kok.

Hij is ook degene geweest die Bij Bao die kwaliteit gaf die het verdiende. Niet zijn,nu,(ex) vrouw.



De gekookte dumplings waren maar matig vond ik en volgens mij afkomstig van de groothandel of zijn te lang ingevroren geweest. "Matig".. want ik proefde ook erg weinig onderscheid qua smaak waar nu vis,krab of garnalen in zat. Zelfs nadat ik de nodige specerijen erop deed om het wat meer 'pit'te geven vond ik het nog steeds te vlak van smaak.

De Bamisoep was lekker. 'Lekker' als in de noedels waren overduidelijk niet uit een pakje maar m.i. zelf bereidt vanwege de mooie dikte en sterke structuur waardoor je ook een goede bijt had. De bouillon was prima,de spitskool vond ik eigenlijk onnodig en beetje een spelbreker in het geheel want met zulke goede dikke noedels,prima bouillon en spareribs die als vlees component the icing on the cake waren (kom ik zo op hoe smakelijk ik ze vond) ,vond ik dat men de spitskool beter had weggelaten.

De spareribs wil ik er nog even uitlichten: Zo mals waren deze waarbij het vlees bijna van het bot af viel als je alleen maar eventjes je tanden er inzette. Duidelijk vooraf goed gemarineerd,daarna in de oven gedaan en op temperatuur later aan de bamisoep toegevoegd waardoor alle smaken op het juiste moment te samen komen. :Y

Toppertje! :9~

Aan de foto boven kan je ook zien dat de bamisoep met zijn spareribs en dikke noedels het eerst op waren. Van de dumplings zijn 3 happen genomen en zoals te zien op onderstaande foto,ingepakt en meegenomen voor bij de tv vanavond laat als de trek weer even opspeelt al of niet i.c.m een zelf gepreareerde bouillon met glasnoedels.



De watermeloenstukjes waren lekker zoet en een prima afsluiter van dit bezoek. :s)

Cijfer:


8
/ 10
  zaterdag 25 oktober 2014 @ 16:05:11 #85
15080 static
03.09.2006 - 11:35
pi_145925629
Hotel Millenium, Jakarta, Indonesia.

Vanmiddag:

Geroosterd stokbrood ingesmeerd met knoflook en olijfolie. Prima, krokant aan de buitenkant, zacht aan de binnenkant. Niet teveel en niet te weinig knoflook.
Niets op aan te merken, al is het een beetje saai, maar goed, het was een tussendoortje.

Een 8.



Vanavond:

Sate Ayam. Heerlijk malse kip, pittige (net op het randje voor mij) pindasaus met een licht limoen smaakje. Zelden zulke lekkere sate gegeten.

Een 9.



Yvonne riep ergens: [b]Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.[/b]
pi_145931136
Leuk brillo static. Uitzicht is ook niet verkeerd in de middag.

Ga je nog meer zaakjes uitproberen qua eten of blijf je alleen maar in je hotel eten?(wat je in dat soort landen eigenlijk moet nalaten omdat streetfood daar meestal lekkerder en beter is.. en goedkoper.)
pi_145975411
Vanavond via de Alphense Restaurantweek gegeten bij Restaurant De Dyck. Dit restaurant is gelegen midden op de Woudsedijk (tussen Langeraar en Rijnsaterwoude) en heeft behoorlijk wat ruimte. Zowel buiten (grote parkeerplaats, gras, kinderspeelgoed zoals kleine tractors e.d.) als binnen. Boerderij bestaat uit een aantal zalen waaronder het restaurant. Het was een 3-gangen verrassingsmenu. Weet niet alles meer en gerechten staan ook niet op de menukaart dus kan niet in detail treden.. sorry.



Dit was een amuse van pompoen, gember, garnalen, gepicklede komkommer, kroepoek en nog wat dingen maar weet ik niet meer. Ik zie een schuimpje :P. Boter daarachter was voor een zonnebloempit- en een roggebroodje die we kregen. Vond het niet erg lekker, vriendin vond dat wel. Ben misschien geen pompoenfan



Voorgerecht was gegrilde tonijn met five spice korst, sesamcrunch (lekker zoet), rettich (?) en dat plasje was een sausje of olie. Zie je niet op het zwarte bord. Lekker gerechtje. Jammer alleen dat ik nog m'n amuse zat op te lepelen terwijl ze dit al voor me neer plompte.



Hoofdgerecht waren 3 plakken hertenrugfilet in jus van het hertenvlees, gebakken aardpeer, aardpeerpuree, iets van biet en een pastei met hertenstoofvlees. We kregen er een lekkere kom huisgemaakte boerenfriet met mayo bij. Was echt heel lekker! Jus was heerlijk en dat pasteitje met stoofvlees jummm. Tafel achter me wilden extra patat en dat was geen probleem. Wonen hier toch boeren he met stevige trek :D. Ik vond het zonder de patat eigenlijk ook al wel goed.




Toetje! Amandelspijs 'iets' met crumble van roomboterkoek, granny smith compote, gezouten karamel en wafeltje smaakte naar Jan Hagel. Daarbij in een ander kommetje walnotenijs met crunch en kletskop.
Was ook zo lekker!

Dit restaurant bestaat nu, ik denk, 2 jaar en ik snap niet waarom er zoveel kinderen waren eigenlijk. Ook bloedirritant dat ze iedere keer naar buiten en weer naar binnen renden en de deur niet dichtdeden. Iedere keer die koude wind... Gelukkig stond opa iedere keer op om em dicht te doen. Mama deed er niks aan :N.
Inrichting was ok, ruim, niet zo volgebouwd, licht en natuurlijk een super locatie. Ik was erg benieuwd maar het eten was echt heerlijk. Was mijn eerste keer hert maar ook goed bevallen. Leuk zo'n restaurant week :).
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 26 oktober 2014 @ 22:15:29 #88
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_145977375
Je foto's moet je nog even van formaat veranderen, is nu vrij lastig om te bekijken, die smalle strepen.
Ziet er verder allemaal wel lekker uit.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_145977582
Ik heb geen zin om tig topics door te lopen maar wat zijn volgens jullie de toprestaurants van adam, de hautte coussine?

Naast le garage en sophias
  Moderator / Miss SHO zondag 26 oktober 2014 @ 22:20:57 #90
22592 crew  Ole
pi_145977723
Librijes zusje
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  zondag 26 oktober 2014 @ 22:22:13 #91
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_145977811
quote:
0s.gif Op zondag 26 oktober 2014 22:18 schreef icloud het volgende:
Ik heb geen zin om tig topics door te lopen maar wat zijn volgens jullie de toprestaurants van adam, de hautte coussine?

Naast le garage en sophias
Le Garage is geen toprestaurent.

Echte top zijn: Librijes zusje in het Waldorf Astoria, Ron Blaauw's Gastrobar, &Samhout Places, Okura-hotel, La Rive, Brigdes, Vermeer, Bord d'Eau en Le Restaurant.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_145989426
quote:
0s.gif Op zondag 26 oktober 2014 21:40 schreef FutureFairytale het volgende:
Vanavond via de Alphense Restaurantweek gegeten bij Restaurant De Dyck. Dit restaurant is gelegen midden op de Woudsedijk (tussen Langeraar en Rijnsaterwoude) en heeft behoorlijk wat ruimte. Zowel buiten (grote parkeerplaats, gras, kinderspeelgoed zoals kleine tractors e.d.) als binnen. Boerderij bestaat uit een aantal zalen waaronder het restaurant. Het was een 3-gangen verrassingsmenu. Weet niet alles meer en gerechten staan ook niet op de menukaart dus kan niet in detail treden.. sorry.



Dit was een amuse van pompoen, gember, garnalen, gepicklede komkommer, kroepoek en nog wat dingen maar weet ik niet meer. Ik zie een schuimpje :P. Boter daarachter was voor een zonnebloempit- en een roggebroodje die we kregen. Vond het niet erg lekker, vriendin vond dat wel. Ben misschien geen pompoenfan

Ziet er allemaal fraai uit en zo te horen,ook goed gesmaakt. Ook prima geschoten met je mobiel/mini-camera. Had je zoveel licht aan je tafel dat de foto's zo goed zijn uitgekomen of is dat het gevolg van nabewerking via Photoshop e.d.
pi_145990757
Gewoon simpel met mobiel. Het was wel behoorlijk licht daar.

Golfer; hoe moet ik bewerken dan?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 27 oktober 2014 @ 12:27:22 #94
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_145991111
quote:
1s.gif Op maandag 27 oktober 2014 12:13 schreef FutureFairytale het volgende:
Gewoon simpel met mobiel. Het was wel behoorlijk licht daar.

Golfer; hoe moet ik bewerken dan?
Nee, hoeft niet meer. Zat waarschijnlijk even een bugje ergens, maar foto's zijn nu prima zichtbaar. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_146081938
quote:
1s.gif Op maandag 27 oktober 2014 12:13 schreef FutureFairytale het volgende:
Gewoon simpel met mobiel. Het was wel behoorlijk licht daar.



I.i.g. mooi geschoten. Prima camerahoek en met name de lichtval/schaduw vind ik mooi zo met dat lichtje op de achtergrond. Bijna een klein kunstwerkje zou ik zeggen.

[ Bericht 19% gewijzigd door #ANONIEM op 29-10-2014 18:28:07 ]
  vrijdag 7 november 2014 @ 12:54:01 #96
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_146398344
Het werd weer eens tijd om bij ons favoriete restaurant te gaan eten. Restaurant De Jong in de Raampoortstraat 38 in Rotterdam.


Kroepoekje van eekhoorntjesbrood met gepekelde sjalotjes, mosterdpoeder en dille.
Mijn cijfer: 10


Toastje met kippelevermousse met gerookte paling met "date leather" met groene kruiden, creme van groene kruiden en geraspte mierikswortel.
Mijn cijfer: 10


In zoetzuur ingelegde linten van flespompoen met pompoenkaramel, hazelnootschuim, poeder van weet ik niet meer, ik geloof ook hazelnoot.
Mijn cijfer: 10


Twee stukken gnocchi, een beetje wennen. Ze waren niet springy en veerkrachtig maar het leek eerder een stroeve, vette aardappelpuree. Toch had het wel wat. Met salieboter, salie en cress van rode zuring.
Mijn cijfer: 8


Dunne plak ribeye, op bruine bonen met een appel/knolselderij creme. Met scheuten van (ik gok) spinazie.
Mijn cijfer: 7 (komt ook omdat ik meestal al helemaal vol zit als we aan het hoofdgerecht toe zijn)

Kosten: 127,50 voor 4 gangen, vier glazen wijn x 2 personen.
  vrijdag 7 november 2014 @ 12:56:37 #97
15080 static
03.09.2006 - 11:35
pi_146398424
quote:
14s.gif Op zaterdag 25 oktober 2014 18:51 schreef Iwanius het volgende:
(wat je in dat soort landen eigenlijk moet nalaten omdat streetfood daar meestal lekkerder en beter is.. en goedkoper.)
Dat zijn van die tegeltjeswijsheden uit de pen van een lonely-planet auteur die nooit verder dan zijn eigen achtertuin is gekomen.
Yvonne riep ergens: [b]Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.[/b]
pi_146398713
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 november 2014 12:56 schreef static het volgende:

[..]

Dat zijn van die tegeltjeswijsheden uit de pen van een lonely-planet auteur die nooit verder dan zijn eigen achtertuin is gekomen.
Onzin. Dat IS gewoon het lekkerste voer. :9 In Sri Lanka ook. En de leukste ambiance, dat ook. :D
  vrijdag 7 november 2014 @ 13:30:09 #99
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_146399700
Ziet er allemaal weer erg lekker uit, RobinOok. :9
En fraaie foto's. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 7 november 2014 @ 13:32:57 #100
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_146399803
Dank je. Ik doe mijn best. :s)
pi_146408085
Leuk dat het wederom gesmaakt heeft Robin. Fraaie foto's ook.

quote:
0s.gif Op vrijdag 7 november 2014 13:04 schreef Isegrim het volgende:

Onzin. Dat IS gewoon het lekkerste voer. :9 In Sri Lanka ook. En de leukste ambiance, dat ook. :D
^O^ Laat gaan.

[ Bericht 8% gewijzigd door Pharkus op 07-11-2014 18:23:47 (laat gaan.) ]
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')