ben het ook met jou eens, alsof je daar geen goeie restaurants hebt, het ene doen en het andere niet latenquote:
Omdat het zondag is.quote:
Niet om nu echt vervelend te zijn maar al die HK deli's die in dat straatje zitten zijn meestal gevuld met Aziaten gewoon omdat dat hun China town is en Aziaten meestal in hun eigen wijkje verblijven als het om eten gaat. Dus in deze zegt dat niet echt wat over de kwaliteit an sich van deze zaak.( ik ken de zaak namelijk ook)quote:Op zondag 9 november 2014 20:53 schreef FutureFairytale het volgende:
Vanmiddag lekker gedimsumt bij Kee Lun Palace in Chinatown, Den Haag. Samen met een vriendin.
[knip]
Restaurant zal vol Chinezen, altijd goed teken. 2e Keer dat ik er ben geweest. Jum!
Precies lijken. Komen van de groothandel. Onderscheiden zich niet wat je bij de zondag snackbar Chinees haalt qua kwaliteit.Je betaalt alleen hier meer vanwege de setting.quote:
Voor de beste ga je gewoon hier heen. Geen discussie mogelijk tenzij je wilt dat ik een uitgebreid verhaal neerpen waarom ik vind dat ze de beste zijn i.v.g met zelfs een Tai Wu of een Lange Muur of welk restaurant in Rotterdam/Zuid-Holland ook.( en die ik bijna allemaal van haven tot gort ken)quote:Op maandag 10 november 2014 06:50 schreef Isegrim het volgende:
Ziet er lekker uit! Ik heb nog nooit dimsum gedaan, maar eens doen. Misschien dat Iwanius of RobinOok kunnen zeggen waar in Rotterdam ze de beste hebben?
Die zit niet tegenover de Lange Muur. Tegenover de Lange Muur zit deze zaak.quote:Op maandag 10 november 2014 07:25 schreef RobinOok het volgende:
Ik zeg Lange Muur. Tegenover Wah Nam Hong.
Welnee.quote:Op dinsdag 11 november 2014 12:01 schreef Iwanius het volgende:
omdat De Lange Muur zijn dimsum van de groothandel komt en alleen gestoomd wordt in de eigen keuken
Ha wat grappig! Daar heb ik afgelopen zaterdag gegeten, mijn vriendin en ik hadden alweer 9 jaar en wij hadden hadden nagenoeg dezelfde menu's. Wat gezien het concept eigenlijk niet zo verwonderlijk is...quote:Op vrijdag 7 november 2014 12:54 schreef RobinOok het volgende:
Het werd weer eens tijd om bij ons favoriete restaurant te gaan eten. Restaurant De Jong in de Raampoortstraat 38 in Rotterdam.
[ link | afbeelding ]
Kroepoekje van eekhoorntjesbrood met gepekelde sjalotjes, mosterdpoeder en dille.
Mijn cijfer: 10
[ link | afbeelding ]
Toastje met kippelevermousse met gerookte paling met "date leather" met groene kruiden, creme van groene kruiden en geraspte mierikswortel.
Mijn cijfer: 10
[ link | afbeelding ]
In zoetzuur ingelegde linten van flespompoen met pompoenkaramel, hazelnootschuim, poeder van weet ik niet meer, ik geloof ook hazelnoot.
Mijn cijfer: 10
[ link | afbeelding ]
Twee stukken gnocchi, een beetje wennen. Ze waren niet springy en veerkrachtig maar het leek eerder een stroeve, vette aardappelpuree. Toch had het wel wat. Met salieboter, salie en cress van rode zuring.
Mijn cijfer: 8
[ link | afbeelding ]
Dunne plak ribeye, op bruine bonen met een appel/knolselderij creme. Met scheuten van (ik gok) spinazie.
Mijn cijfer: 7 (komt ook omdat ik meestal al helemaal vol zit als we aan het hoofdgerecht toe zijn)
Kosten: 127,50 voor 4 gangen, vier glazen wijn x 2 personen.
Nou..ik ben dan erg benieuwd hoe jij het dan zo zeker weet dat de dimsum niet prefab bereidt is alias van de groothandel komt.quote:
Namen en rugnummers willen we zien.quote:Op dinsdag 11 november 2014 18:57 schreef Iwanius het volgende:
Simpelweg omdat ik weet van wie de zaak is,waar die wat inkoopt en wat hij in de keuken aan apparatuur heeft staan en wie er staat als keukenbrigade.
Ja..makkelijk antwoord die ik niet van je verwachte,maar goed beetje een zwakte bod door met een tegen-argument te komen en het niet hard kunnen maken als ik erom vraag. Maar goed, van jou kan ik het hebben.quote:
Dank voor je verzoenende woorden maar heb zeker geen ruzie o.i.d met Robin. Hooguit verschil in mening over iets Moet kunnen en heel gezond lijkt mij met zo een hoog gewaardeerd team(iwanius)lid.quote:Op dinsdag 11 november 2014 19:49 schreef Isegrim het volgende:
Weet je wat? Ik ga gewoon naar beide een keer toe.![]()
Ik niet.quote:Op dinsdag 11 november 2014 20:27 schreef golfer het volgende:
[..]
Namen en rugnummers willen we zien.
dezequote:
Nou, ik wou 'm eigenlijk helemaal niet voeren. Dacht dat dat wel duidelijk was.quote:Op woensdag 12 november 2014 07:50 schreef Isabeau het volgende:
Zeg, kan die prefab of niet discussie elders gevoerd worden. Dit is absoluut niet de plaats.
Praag is geweldig, die Dumplings lijken serviettenknoedel, gemaakt van brood, klopt dat?quote:Op dinsdag 25 november 2014 10:52 schreef Myraela het volgende:
Favoriete tentje waar ik in Praag heb gegeten.
[ afbeelding ]
Waar? Hostinec u Rotundy - Praag
Wanneer? Afgelopen zondag
Wat at je?
We deelden een voorgerecht: Bier kaas met brood
Mijn hoofdgerecht : Eend met rode kool en dumplings
Mijn vriend: Worst in een biersaus met brood
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Simpel eten, maar heerlijk. We waren de enige toeristen die er zaten. Prijzen waren zelfs voor Praagse begrippen laag terwijl het toch redelijk in het centrum zat.
Ober kon maar gebrekkig Engels, maar probeerde het wel. En was één van de weinige mensen in Praag die wel enorm vriendelijk was. 4 euro voor zo'n hoofdgerecht met eend, als zoiets in Nederland zou zitten zou ik er veel te vaak gaan eten.
Kosten? 15 euro (Inclusief 2 halve liters bier en 2 kersen ciders. )
Cijfer? 9. Huiselijk eten, maar echt heerlijk.
Nu ik beter kijk zie ik het idd. Rode kool, Eend en Knoedel zijn klassiekers van de keuken daar, net als Gans bijvoorbeeld.quote:Op dinsdag 25 november 2014 11:35 schreef Myraela het volgende:
De linkse waren van brood, de iets kleinere aan de rechterkant waren van aardappel.
Vreselijk en niet alleen in NL,quote:Vond het heerlijk. Sowieso ook fijn dat je gewoon groenten krijgt. Als je in Nederland goedkoop ergens gaat eten dan krijg je altijd patat en zo'n trieste salade. Dit is toch veel lekkerder.
Arme mensen eten, oud brood verwerken tot iets eetbaars. Armen in Nederland aten aardappels, In andere landen brood. brood wordt oud en dat gooi je niet weg, daar maak je wat eetbaars van.quote:Op dinsdag 25 november 2014 21:18 schreef sirdanilot het volgende:
Ik vind die knoedels niet zo lekker, snap het idee ervan niet zo.
Goede tip! Praag staat op mijn lijstje voor volgend jaar.quote:Op dinsdag 25 november 2014 10:52 schreef Myraela het volgende:
Favoriete tentje waar ik in Praag heb gegeten.
[ afbeelding ]
Waar? Hostinec u Rotundy - Praag
Wanneer? Afgelopen zondag
Wat at je?
We deelden een voorgerecht: Bier kaas met brood
Mijn hoofdgerecht : Eend met rode kool en dumplings
Mijn vriend: Worst in een biersaus met brood
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Simpel eten, maar heerlijk. We waren de enige toeristen die er zaten. Prijzen waren zelfs voor Praagse begrippen laag terwijl het toch redelijk in het centrum zat.
Ober kon maar gebrekkig Engels, maar probeerde het wel. En was één van de weinige mensen in Praag die wel enorm vriendelijk was. 4 euro voor zo'n hoofdgerecht met eend, als zoiets in Nederland zou zitten zou ik er veel te vaak gaan eten.
Kosten? 15 euro (Inclusief 2 halve liters bier en 2 kersen ciders. )
Cijfer? 9. Huiselijk eten, maar echt heerlijk.
Net buiten het centrum is dat heel mooi en nog niet zo verpest.quote:Op dinsdag 25 november 2014 21:27 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Goede tip! Praag staat op mijn lijstje voor volgend jaar.
Zucht, Pjotrek was zo een schatjequote:Op dinsdag 25 november 2014 21:32 schreef Isabeau het volgende:
Ik heb een Tsjechische bij me om me rond te leiden, komt goed
Absoluut!quote:Op zondag 7 december 2014 01:04 schreef Molo het volgende:
Je wilt er best voor betalen, als het lekker is en de prijs enigszins gerechtvaardigd, toch?
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |