abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_146408085
Leuk dat het wederom gesmaakt heeft Robin. Fraaie foto's ook.

quote:
0s.gif Op vrijdag 7 november 2014 13:04 schreef Isegrim het volgende:

Onzin. Dat IS gewoon het lekkerste voer. :9 In Sri Lanka ook. En de leukste ambiance, dat ook. :D
^O^ Laat gaan.

[ Bericht 8% gewijzigd door Pharkus op 07-11-2014 18:23:47 (laat gaan.) ]
  vrijdag 7 november 2014 @ 18:12:44 #102
15080 static
03.09.2006 - 11:35
pi_146408527
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 november 2014 13:04 schreef Isegrim het volgende:
En de leukste ambiance, dat ook.
Dat betwist ik dan ook niet. :)
Yvonne riep ergens: [b]Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.[/b]
  zaterdag 8 november 2014 @ 11:05:29 #103
131800 Tarado
capô de fusca
pi_146427379
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 november 2014 18:12 schreef static het volgende:

[..]

Dat betwist ik dan ook niet. :)
ben het ook met jou eens, alsof je daar geen goeie restaurants hebt, het ene doen en het andere niet laten :)
  Moderator / Miss SHO zaterdag 8 november 2014 @ 12:32:10 #104
22592 crew  Ole
pi_146428820
Lekker dimsummetjes gegeten bij mijn lokale Chinees. Wai kookt geweldig, boeit niet of het 'echt' Chinees is. Het islekker!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_146451026
Mr.Tong DH?. :s)

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 09-11-2014 00:39:07 ]
  Moderator / Miss SHO zondag 9 november 2014 @ 01:07:24 #106
22592 crew  Ole
pi_146451932
Amsterdam
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  zondag 9 november 2014 @ 01:25:57 #107
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_146452427
quote:
0s.gif Op zondag 9 november 2014 01:07 schreef Ole het volgende:
Amsterdam
Omdat het zondag is. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 9 november 2014 @ 01:33:52 #108
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_146452622


Bij Kiraku in Den Haag (Toussaintkade) gegeten. Misosoep was lekker, sushi was lekker en de sashimi viel tegen, was taaiig en niet netjes gesneden.
Al met al redelijk maar niet fantastisch.
Tevens mag de tent wel een keer opgeknapt worden, beetje ouwe meuk inmiddels.

Waren ¤90,- met zijn twee kwijt, toetje bij Florencia genomen. IJsje met koffie, altijd prima daar :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_146452836
Tja, Florencia is sowieso Win-Win.
  zondag 9 november 2014 @ 11:07:28 #110
131800 Tarado
capô de fusca
pi_146456712
quote:
0s.gif Op zondag 9 november 2014 01:07 schreef Ole het volgende:
Amsterdam
welke chinees?
  zondag 9 november 2014 @ 11:15:53 #111
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_146456872
quote:
12s.gif Op zondag 9 november 2014 01:43 schreef Techno het volgende:
Tja, Florencia is sowieso Win-Win.
Zeker! O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_146477255
Vanmiddag lekker gedimsumt bij Kee Lun Palace in Chinatown, Den Haag. Samen met een vriendin. Hieronder wat plaatjes.

De kaart:


Gefrituurde garnaalhapjes:


Rolletje met varkensvlees, groenten en honingsausje:


Pannenkoek met bosui:


Spareribs in zoetzure saus (waren al bezig met eten en vergat op tijd een foto te maken). Ziet er niet uit maar de smaak was goed:


Zoete suiker cake:


Garnalenloempia (waren er 3 maar was weer te gulzig voor ik een foto nam :P):


Char Siu Bao:


Alleen die zoete suikercake vond ik niks. Had vriendin ook besteld, ik hoefde daar niks van. Maar na 1 hapje liet zij em ook al staan. Toen ie was afgekoeld was het helemaal vreselijk :'). Verder heerlijk gegeten, alles was verder jum! Twijfelde tussen een groot gerecht maar zo deze hapjes vond ik ook wel leuk.
Restaurant zal vol Chinezen, altijd goed teken. 2e Keer dat ik er ben geweest. Jum! :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_146488987
Die rolletjes lijken het lekkerst :)
pi_146489037
Ziet er lekker uit! Ik heb nog nooit dimsum gedaan, maar eens doen. Misschien dat Iwanius of RobinOok kunnen zeggen waar in Rotterdam ze de beste hebben? :)
  maandag 10 november 2014 @ 07:25:28 #115
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_146489214
Ik zeg Lange Muur. Tegenover Wah Nam Hong. Maar dan ook alleen voor hun dimsum. Hun gwone gerechten vind ik vaak ruk.
pi_146489776
OK! ^O^
pi_146528514
quote:
0s.gif Op zondag 9 november 2014 20:53 schreef FutureFairytale het volgende:
Vanmiddag lekker gedimsumt bij Kee Lun Palace in Chinatown, Den Haag. Samen met een vriendin.

[knip]
Restaurant zal vol Chinezen, altijd goed teken. 2e Keer dat ik er ben geweest. Jum! :9
Niet om nu echt vervelend te zijn maar al die HK deli's die in dat straatje zitten zijn meestal gevuld met Aziaten gewoon omdat dat hun China town is en Aziaten meestal in hun eigen wijkje verblijven als het om eten gaat. Dus in deze zegt dat niet echt wat over de kwaliteit an sich van deze zaak.( ik ken de zaak namelijk ook) :@

V.w.b datgene wat ik op foto's zie zeg ik alleen maar dat het goed te horen is dat het jouw gesmaakt heeft.Als je tips wilt hebben waar je betere kwaliteit ( en veel lekkerder!) kunt krijgen in datzelfde straatje, dan hoor ik dat wel. Desnoods adviseer ik je bepaalde gerechten te bestellen die je minstens,zo niet lekkerder zal vinden dan wat je nu bestelde.

quote:
0s.gif Op maandag 10 november 2014 06:40 schreef Bluezz het volgende:
Die rolletjes lijken het lekkerst :)
Precies lijken. Komen van de groothandel. Onderscheiden zich niet wat je bij de zondag snackbar Chinees haalt qua kwaliteit.Je betaalt alleen hier meer vanwege de setting.

quote:
0s.gif Op maandag 10 november 2014 06:50 schreef Isegrim het volgende:
Ziet er lekker uit! Ik heb nog nooit dimsum gedaan, maar eens doen. Misschien dat Iwanius of RobinOok kunnen zeggen waar in Rotterdam ze de beste hebben? :)
Voor de beste ga je gewoon hier heen. Geen discussie mogelijk tenzij je wilt dat ik een uitgebreid verhaal neerpen waarom ik vind dat ze de beste zijn i.v.g met zelfs een Tai Wu of een Lange Muur of welk restaurant in Rotterdam/Zuid-Holland ook.( en die ik bijna allemaal van haven tot gort ken)

Ik vind het trouwens een beetje raar dat Robin de dimsum van de Lange Muur wel lekker vindt en de rest van het eten niet. De reden dat ik dit zeg is omdat De Lange Muur zijn dimsum van de groothandel komt en alleen gestoomd wordt in de eigen keuken.Heeel soms als men amper nog dimsum heeft rent iemand van de bediening om aan de overkant snel wat extra voorverpakte dimsum te gaan halen. :') M.a.w de rest van het eten zoals met de Pekingeend en overige gerechten(rundvlees,kip.varkenspek e.d.) wordt allemaal vers bereidt in de ochtend.

Dan blijf ik het apart vinden dat juist zij datgene wat eigenlijk het minst zou moeten smaken als aziatische culi,het lekkerst vindt.Maar goed,zo hebben we allemaal wel wat. :s)

quote:
0s.gif Op maandag 10 november 2014 07:25 schreef RobinOok het volgende:
Ik zeg Lange Muur. Tegenover Wah Nam Hong.
Die zit niet tegenover de Lange Muur. Tegenover de Lange Muur zit deze zaak.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 11-11-2014 12:13:02 ]
pi_146528687
Oriënt Parel Rotterdam dus? Je link leidt naar een post van mij. :P
pi_146529134
Waar? Restaurant Lux - Rotterdam
Wanneer? Afgelopen zondag
Wat at je? Met de hele tafel hebben we volgens mij zo'n beetje alles van de kaart gedeeld. :D
Kosten? nvt
Cijfer? 8 O+

We zaten er dus met de lunch, want sinds kort zijn ze ook op de zondagmiddag open. Ze hebben gewoon een menu kaart, dus je zou gewoon voor-hoofd-na kunnen doen maar eigenlijk is het veel toffer om alles te delen.

Een paar gerechtjes:

Dit waren mosselen met buikspek. Echt onwijs lekker, ben normaal niet zo van de mosselen maar dit was echt heerlijk samen.


Voor het eerst dat ik een risotto buiten de deur eet die ik ook gewoon echt lekker vind. :9


Pasta met tonijnhart. Gedroogd en geraspt tonijnhart, en dat geeft een smaak af. :9~ superlekker.

Verder was er ook nog kalfstong, lamsschouder, heel zacht stoofvleesje, octopus, pasta met pompoen, oesters uit de oven en twee heerlijke taartjes. :9 Oh en een heel sterk likeurtje, ben de naam vergeten. Smaakte naar perzik volgens mij.

Enige minpuntje is dat er van mij wel iets meer aandacht aan de opmaak van borden gedacht mag worden.
  dinsdag 11 november 2014 @ 13:14:09 #120
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_146530808
quote:
15s.gif Op dinsdag 11 november 2014 12:01 schreef Iwanius het volgende:
omdat De Lange Muur zijn dimsum van de groothandel komt en alleen gestoomd wordt in de eigen keuken
Welnee.
pi_146532790
Iwanius welke bedoel je dan in de Wagenstraat? Sta altijd open voor andere tenten maar deze vind ik al lekker. Vooral de pekingeend en ossenhaas met walnoten :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  dinsdag 11 november 2014 @ 15:27:06 #122
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_146536298
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 november 2014 12:54 schreef RobinOok het volgende:
Het werd weer eens tijd om bij ons favoriete restaurant te gaan eten. Restaurant De Jong in de Raampoortstraat 38 in Rotterdam.

[ link | afbeelding ]
Kroepoekje van eekhoorntjesbrood met gepekelde sjalotjes, mosterdpoeder en dille.
Mijn cijfer: 10

[ link | afbeelding ]
Toastje met kippelevermousse met gerookte paling met "date leather" met groene kruiden, creme van groene kruiden en geraspte mierikswortel.
Mijn cijfer: 10

[ link | afbeelding ]
In zoetzuur ingelegde linten van flespompoen met pompoenkaramel, hazelnootschuim, poeder van weet ik niet meer, ik geloof ook hazelnoot.
Mijn cijfer: 10

[ link | afbeelding ]
Twee stukken gnocchi, een beetje wennen. Ze waren niet springy en veerkrachtig maar het leek eerder een stroeve, vette aardappelpuree. Toch had het wel wat. Met salieboter, salie en cress van rode zuring.
Mijn cijfer: 8

[ link | afbeelding ]
Dunne plak ribeye, op bruine bonen met een appel/knolselderij creme. Met scheuten van (ik gok) spinazie.
Mijn cijfer: 7 (komt ook omdat ik meestal al helemaal vol zit als we aan het hoofdgerecht toe zijn)

Kosten: 127,50 voor 4 gangen, vier glazen wijn x 2 personen.
Ha wat grappig! Daar heb ik afgelopen zaterdag gegeten, mijn vriendin en ik hadden alweer 9 jaar en wij hadden hadden nagenoeg dezelfde menu's. Wat gezien het concept eigenlijk niet zo verwonderlijk is...

Alleen had ik als hoofdgerecht een mooi gestoofd kalfswangetje met zuring, aardappelpuree en rode kool.

Erg leuk restaurant en toffe bediening. ^O^
pi_146543618
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 november 2014 13:14 schreef RobinOok het volgende:

Welnee.
Nou..ik ben dan erg benieuwd hoe jij het dan zo zeker weet dat de dimsum niet prefab bereidt is alias van de groothandel komt. :{
  dinsdag 11 november 2014 @ 18:51:54 #124
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_146543863
Waarschijnlijk net zoals jij zo zeker weet dat het wel prefab is.
pi_146544050
Ja leuk. Maar zo makkelijk kom je er niet mee weg.

Ik weet namelijk heel zeker dat het van de groothandel komt en prefab bereidt is. Simpelweg omdat ik weet van wie de zaak is,waar die wat inkoopt en wat hij in de keuken aan apparatuur heeft staan en wie er staat als keukenbrigade. Nu jij weer.

[ Bericht 20% gewijzigd door #ANONIEM op 11-11-2014 18:58:01 ]
  dinsdag 11 november 2014 @ 19:46:35 #126
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_146546605
Het is maar wat je wilt geloven.
pi_146546793
Weet je wat? Ik ga gewoon naar beide een keer toe. :Y :*
  dinsdag 11 november 2014 @ 20:27:16 #128
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_146548892
quote:
2s.gif Op dinsdag 11 november 2014 18:57 schreef Iwanius het volgende:

Simpelweg omdat ik weet van wie de zaak is,waar die wat inkoopt en wat hij in de keuken aan apparatuur heeft staan en wie er staat als keukenbrigade.
Namen en rugnummers willen we zien.
:')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_146549358
Heb ik korting of op de pof leven geroepen Golfer. Of heb jij ook plotseling ergens verstand van.... }:|
Als Aziatische cul liefhebbers met elkaar spreken moeten leken als jij hun mond houden lijkt mij.

quote:
0s.gif Op dinsdag 11 november 2014 19:46 schreef RobinOok het volgende:
Het is maar wat je wilt geloven.
Ja..makkelijk antwoord die ik niet van je verwachte,maar goed beetje een zwakte bod door met een tegen-argument te komen en het niet hard kunnen maken als ik erom vraag. Maar goed, van jou kan ik het hebben. :s)

Punt is dat De Lange Muur echt niet slecht is,voor mij ook jarenlang te samen met Tai Wu 1 van de betere restaurants van Rotterdam geweest alleen op een bepaalt moment ga je als cul fanatici die deze HK keukens door en door kent wel de verschillen merken in smaak.En dat begint al bij de bereiding vaak. En die liggen zoals je weet op het subtiele vlak.

Grootste verschil is dat de Lange Muur geen enkele kok in dienst heeft die een seafood specialist of een dimsum specialist is. Wat zeg ik: De mankracht,kennis en ruimte ontbreekt ervoor maar dat laat men nooit aan de buitenwereld(gast) weten want die denkt dat alles traditioneel bereidt wordt en anders vertelt men dat wel bij de tafel mocht een nieuwgierige gast er naar vragen.

Tai Wu daarintegen is van een iemand anders die wel elke keer een speciale seafood specialist en dimsum bereider laat overkomen voor zijn keuken omdat hij wel die ruimte en tijd ervoor geschapen heeft,maar ook omdat hij wel zoveel mogelijk aan de traditionaliteit wil vasthouden en de Chinese gemeenschap voor hem nog altijd het belangrijkste is te samen met de echte Aziatische traditionele cul foodies.

En als iemand als Molo dit ook weet tegen te spreken dan zie ik vol belangstelling tegemoet waarop hij dan zijn mening op baseert, want zomaar wat roepen zonder dit te onderbouwen is of d.m.v. allerlei here say verhalen van derden en de onbetrouwbare media aan te halen is niet bijster slim om het op zijn zachts te zeggen.

quote:
0s.gif Op dinsdag 11 november 2014 19:49 schreef Isegrim het volgende:
Weet je wat? Ik ga gewoon naar beide een keer toe. :Y :*
Dank voor je verzoenende woorden maar heb zeker geen ruzie o.i.d met Robin. Hooguit verschil in mening over iets Moet kunnen en heel gezond lijkt mij met zo een hoog gewaardeerd team(iwanius)lid.

V.w.b. je eten: Ik weet nu al dat jij het verschil amper tot niet zal proeven en uiteindelijk allebei zalig zal vinden. Eet ze en laat weten wat je ervan vond.

Oh ja. Als je tips wilt hebben welke gerechten te nemen: Ik hoor het wel.

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 12-11-2014 08:26:14 ]
  dinsdag 11 november 2014 @ 20:35:30 #130
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_146549402
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 november 2014 20:27 schreef golfer het volgende:

[..]

Namen en rugnummers willen we zien.
:')
Ik niet.
  dinsdag 11 november 2014 @ 20:38:56 #131
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_146549571
Get a room, you two.
  Moderator / Miss SHO dinsdag 11 november 2014 @ 21:18:44 #132
22592 crew  Ole
pi_146551669
quote:
0s.gif Op zondag 9 november 2014 11:07 schreef Tarado het volgende:

[..]

welke chinees?
deze
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  woensdag 12 november 2014 @ 04:18:52 #133
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_146562257
Restaurants kunnen helemaal niet steeds een 'seafood' of 'dimsum specialist' laten overkomen, al zou het restaurant het willen.
Of ze hebben illegalen in de tent staan.
http://www.volkskrant.nl/(...)k-aan-koks~a3623366/
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_146562859
Zeg, kan die prefab of niet discussie elders gevoerd worden. Dit is absoluut niet de plaats.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_146564076
Onlangs naar de Leest geweest in Vaassen van Chef Jacob Jan Boerma. 'Reebok van de Veluwe'. Heerlijk gegeten, gezellige sfeer en voor herhaling vatbaar. ;)
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
  woensdag 12 november 2014 @ 11:32:21 #136
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_146567041
quote:
0s.gif Op woensdag 12 november 2014 07:50 schreef Isabeau het volgende:
Zeg, kan die prefab of niet discussie elders gevoerd worden. Dit is absoluut niet de plaats.
Nou, ik wou 'm eigenlijk helemaal niet voeren. Dacht dat dat wel duidelijk was. :N
pi_146567069
Paar week geleden gegeten in Dunya in Rotterdam...
De keuken van Dunya Lokanta is een samenstelling van regionale specialiteiten, afkomstig uit vele streken en steden in Anatolische en Mesopotamische. Dunya Lokanta is bovendien herkenbaar aan de goede bediening, de hoge kwaliteit van de gerechten, de betaalbare prijzen, de traditionele kleding van het personeel, de prettige achtergrondmuziek en de warme, oosterse sfeer.

Erg lekker eten.. vers... ik had zelf de vis tajine ( Scholfilet met garnalen, spinazie, paprika , ui, olijf, kaas, cocktailsaus en viskruiden). Echt heel erg lekker, vis was goed gebakken, zeker niet te gaar.
Er lag veel op het bord, de rijst was goed.. de porties waren goed.

Zeker een 8 waard. Mochten we weer eens in de buurt van Rotterdam zijn, dan gaan we zeker daar eten.
Waarom altijd maar meteen de makkelijke weg kiezen? Als je wat langer nadenkt, kom je misschien tot een verstandigere conclusie..
  zondag 16 november 2014 @ 20:09:46 #138
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_146720852
Gisteren bij Bruut in Nijmegen gegeten. Adresje via Tripadvisor gevonden.
Ondanks dat de benedenverdieping een gewoon eetcafe doet vermoeden, is de eerste verdieping als goed restaurant met dito personeel ingericht. Redelijk jong personeel wat spontaan om gaat met de gasten, maar wel kennis en enthousiasme heeft.
Fijne sfeer en goede bediening en uitleg.

We namen een verrassingsmenu nadat we een amuse van ingelegde groenten hadden gekregen. Lekker!

Vooraf was dit zacht gegaarde en daarna gegrilde harder met van alles en nog wat erbij, in de zin van een blobje zwarte knoflooksaus en pompoenpuree. Vis had iets warmer mogen zijn van mij bij opdienen, maar ik snap dat dit zo de opzet van het gerecht was. Smaken waren heerlijk.

Toen gebakken zeebaars met van alles en nog wat erbij. Denk aan parelcouscous en bietjes. Simpelweg heerlijk.

Hoofdgerecht was zacht gegaarde wildzwijn rugfilet en gestoofde ibericowang met pastinaakzalf, geroosterde pastinaak en wortelzalf. Vlees te ver door, dat was jammer, maar qua smaken wederom heerlijk.

En als dessert yoghurtijs, yoghurt bavarois, een madeleine, kleine kletskopjes, lemon curd mousse en een karamel saus.

Erbij voor mij bijpassende wijnen die er geweldig bij smaakten. Heerlijke en gezellige avond gehad, aanrader :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_146981639
Favoriete tentje waar ik in Praag heb gegeten. O+



Waar? Hostinec u Rotundy - Praag
Wanneer? Afgelopen zondag
Wat at je?
We deelden een voorgerecht: Bier kaas met brood
Mijn hoofdgerecht : Eend met rode kool en dumplings
Mijn vriend: Worst in een biersaus met brood




Simpel eten, maar heerlijk. We waren de enige toeristen die er zaten. Prijzen waren zelfs voor Praagse begrippen laag terwijl het toch redelijk in het centrum zat.

Ober kon maar gebrekkig Engels, maar probeerde het wel. En was één van de weinige mensen in Praag die wel enorm vriendelijk was. 4 euro voor zo'n hoofdgerecht met eend, als zoiets in Nederland zou zitten zou ik er veel te vaak gaan eten. :D

Kosten? 15 euro (Inclusief 2 halve liters bier en 2 kersen ciders. )
Cijfer? 9. Huiselijk eten, maar echt heerlijk.
  dinsdag 25 november 2014 @ 11:25:02 #140
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146982604
quote:
14s.gif Op dinsdag 25 november 2014 10:52 schreef Myraela het volgende:
Favoriete tentje waar ik in Praag heb gegeten. O+

[ afbeelding ]

Waar? Hostinec u Rotundy - Praag
Wanneer? Afgelopen zondag
Wat at je?
We deelden een voorgerecht: Bier kaas met brood
Mijn hoofdgerecht : Eend met rode kool en dumplings
Mijn vriend: Worst in een biersaus met brood

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Simpel eten, maar heerlijk. We waren de enige toeristen die er zaten. Prijzen waren zelfs voor Praagse begrippen laag terwijl het toch redelijk in het centrum zat.

Ober kon maar gebrekkig Engels, maar probeerde het wel. En was één van de weinige mensen in Praag die wel enorm vriendelijk was. 4 euro voor zo'n hoofdgerecht met eend, als zoiets in Nederland zou zitten zou ik er veel te vaak gaan eten. :D

Kosten? 15 euro (Inclusief 2 halve liters bier en 2 kersen ciders. )
Cijfer? 9. Huiselijk eten, maar echt heerlijk.
Praag is geweldig, die Dumplings lijken serviettenknoedel, gemaakt van brood, klopt dat?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_146982976
De linkse waren van brood, de iets kleinere aan de rechterkant waren van aardappel.

Vond het heerlijk. Sowieso ook fijn dat je gewoon groenten krijgt. Als je in Nederland goedkoop ergens gaat eten dan krijg je altijd patat en zo'n trieste salade. Dit is toch veel lekkerder.
  dinsdag 25 november 2014 @ 11:39:03 #142
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146983135
quote:
14s.gif Op dinsdag 25 november 2014 11:35 schreef Myraela het volgende:
De linkse waren van brood, de iets kleinere aan de rechterkant waren van aardappel.
Nu ik beter kijk zie ik het idd. Rode kool, Eend en Knoedel zijn klassiekers van de keuken daar, net als Gans bijvoorbeeld.
quote:
Vond het heerlijk. Sowieso ook fijn dat je gewoon groenten krijgt. Als je in Nederland goedkoop ergens gaat eten dan krijg je altijd patat en zo'n trieste salade. Dit is toch veel lekkerder.
Vreselijk en niet alleen in NL,
Ik ben soms maanden tot een jaar van huis en eet dan noodgedwongen veel buiten de deur, werd er gek van.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_147003235
Ik vind die knoedels niet zo lekker, snap het idee ervan niet zo. Geef mij maar een gewone gekookte aardappel.

Maar alsnog is het eten in Tsjechië best goed te doen en inderdaad niet duur.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  dinsdag 25 november 2014 @ 21:24:56 #144
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147003624
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 november 2014 21:18 schreef sirdanilot het volgende:
Ik vind die knoedels niet zo lekker, snap het idee ervan niet zo.
Arme mensen eten, oud brood verwerken tot iets eetbaars. Armen in Nederland aten aardappels, In andere landen brood. brood wordt oud en dat gooi je niet weg, daar maak je wat eetbaars van.
Aardappelkloese vind ik ook niets, maar servietenknoedel zijn goed eetbaar, zeker huisgemaakt.
Zo kan je oud brood ook verwerken tot croutons, of soldaatjes, of je roostert het en doet er tomaat en knoflook op. Je kan het ook tot wentelteefjes verwerken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_147003743
quote:
14s.gif Op dinsdag 25 november 2014 10:52 schreef Myraela het volgende:
Favoriete tentje waar ik in Praag heb gegeten. O+

[ afbeelding ]

Waar? Hostinec u Rotundy - Praag
Wanneer? Afgelopen zondag
Wat at je?
We deelden een voorgerecht: Bier kaas met brood
Mijn hoofdgerecht : Eend met rode kool en dumplings
Mijn vriend: Worst in een biersaus met brood

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Simpel eten, maar heerlijk. We waren de enige toeristen die er zaten. Prijzen waren zelfs voor Praagse begrippen laag terwijl het toch redelijk in het centrum zat.

Ober kon maar gebrekkig Engels, maar probeerde het wel. En was één van de weinige mensen in Praag die wel enorm vriendelijk was. 4 euro voor zo'n hoofdgerecht met eend, als zoiets in Nederland zou zitten zou ik er veel te vaak gaan eten. :D

Kosten? 15 euro (Inclusief 2 halve liters bier en 2 kersen ciders. )
Cijfer? 9. Huiselijk eten, maar echt heerlijk.
Goede tip! Praag staat op mijn lijstje voor volgend jaar.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 25 november 2014 @ 21:30:28 #146
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147003885
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 november 2014 21:27 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Goede tip! Praag staat op mijn lijstje voor volgend jaar.
Net buiten het centrum is dat heel mooi en nog niet zo verpest.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_147004014
Ik heb een Tsjechische bij me om me rond te leiden, komt goed 8-)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 25 november 2014 @ 21:36:42 #148
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147004187
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 november 2014 21:32 schreef Isabeau het volgende:
Ik heb een Tsjechische bij me om me rond te leiden, komt goed 8-)
Zucht, Pjotrek was zo een schatje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 7 december 2014 @ 00:58:27 #150
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147351193


Ooit was Amarone een van onze favoriete restaurants in Rotterdam: goede prijs-kwantiteit-kwaliteit verhouding, prettige bediening en goed & lekker eten waar niks op aan te merken viel. Hooguit dat ze altijd een beetje op safe speelden, maar toch serveerden ze dan vaak minstens 1 gerecht waar ik echt helemaal blij van werd en wat echt de moeite waard was. En 1 zo'n gerecht is bij mij vaak al genoeg om een geslaagde avond te hebben. We waren er nu al een behoorlijk lange tijd niet geweest, maar ik had eigenlijk verwacht dat het vanouds goed zou zijn. En dat was het niet. De prijs is ongeveer met een kwart gestegen, de hoeveelheden met een kwart gedaald en de uitvoering was middelmatig. Enige wat hetzelfde was, was de prettige bediening.

Na wat knabbels kregen we als amuse een luchtige mousseline van aardpeer die eigenlijk alleen naar kaas smaakte. Met een plakje manchego, kruim van pata negra en haringkuit. Niet vies of zo, maar ook niet echt lekker, een hapje kaas, dat was het.

Het voorgerecht was krab met drie bereidingen van coquilles (een gebakken mini coquilletje, een schijfje rauwe coquille en 3 toefjes creme van/met coquilles), vier schijfjes biet en een kwart radijsje in stukjes. En dat was precies waar het naar smaakte: naar krabsalade, coquilles en biet. Geen plan, geen concept, geen samenhang, geen niks. Niet vies, niks mis met de ingrediënten, er was gewoon "niks an".

Als tussengerecht (met een toeslag van 3 euro op het 3-gangenmenu van 49,50 omdat we liever een tussengerecht dan een nagerecht eten) kregen we een klein stukje tong met een raviolo (ik gok dat die gevuld was met eendenlever, ik weet het niet, het werd niet opnieuw vermeld bij het serveren en ik kreeg het niet bedacht), een nage van truffel en wat beukenzwammetjes. Ik geloof niet wat ons verteld is wat die witte, opgerolde linten waren, ik denk iets als koolrabi of zo, ze zagen er leuk ui maar smaakten nergens naar. De tong was weinig en smaakte precies zoals de tongrolletjes bij de Chinees: droog en smakeloos.

Het hoofdgerecht: twee (!) plakjes hertenfilet, perfect gegaard, goed van smaak, maar wel een beetje weinig. Met een eetlepeltje lekkere jus/saus, echt niet meer. Een gyoza gevuld met een duxelles van paddestoel en "allerlei kruiden", zonder saus en dus een beetje droog en saai en suf. Twee eetlepels rode kool, een half partje gebakken appel en een achtste stukje koningsoesterszwam. En oja, een kloddertje dunne aardappelpuree. Ik had me ingehouden met het brood en kreeg daar nu spijt van.....

Over de wijnen in het wijnarrangement (een Zwitserse Fendant uit 2012, een Ma'd Tokaji Furmint uit 2012 en een Amarone della Valpolicello uit 2010) hadden we geen klagen, tot we op de rekening zagen dat die 3 glazen ons 32,50 euro kostten.

Ik weet het niet, misschien ben ik overly kritisch, zo'n kutwijf dat het denkt beter te weten omdat ze ook iets van koken weet. Zo'n irri-gast die foto's van haar eten maakt en alles onder een vergrootglas legt. Maar 170 euro neerleggen voor 3 gangen en 3 glazen wijn waarbij alles maar zozo is, niks eruit springt, niks ziel heeft en niks je laat wiebelen op je stoel, ik ben er een beetje klaar mee.
  zondag 7 december 2014 @ 01:04:13 #151
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147351333
He wat balen man :(
Kan me dan zo bekocht voelen.
Ik heb ook net even te vaak dat soort ervaringen, geloof ook niet dat dat aan jou ligt in deze.
Horeca tenten in het algemeen verneuken de toekomst zo beetje boel voor zichzelf m.i, maar zeker ook voor mensen die gewoon van eten houden.
Je wikt er best voor betalen, als het lekker is en de prijs enigszins gerechtvaardigd, toch?

Die hoeveelheden enzo.... Slecht en jammer man... ;(
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 7 december 2014 @ 01:16:41 #152
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147351560
quote:
1s.gif Op zondag 7 december 2014 01:04 schreef Molo het volgende:
Je wilt er best voor betalen, als het lekker is en de prijs enigszins gerechtvaardigd, toch?
Absoluut!

We aten van de week bij HMB en waren een beetje bevooroordeeld, we verwachtten weinig voor een hoge prijs. Dat betekent dat ik al begin met genoeg brood te eten, hihi. Maar weet je, uiteindelijk waren die 3 gangen helemaal goed. Echt lekker, goed, bijzonder, hoge kwaliteit, helemaal lekker. En niet te weinig, goede hoeveelheden, niet overdreven veel natuurlijk, maar gewoon goed. Ik vond het nog steeds een beetje aan de prijs, maar daarvoor zit je dan ook in het duurste gebouw van Rotterdam met uitzicht op de Erasmusbrug. En het was evengoed minder duur dan vanavond.
Dus ja, ik wil best betalen. Maar dan moet het ook wel echt de moeite waard zijn.
  zondag 7 december 2014 @ 01:21:42 #153
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147351650
Moest even opzoeken wat HMB was, maar snap 'm nu.
Ja dat is natuurlijk ook locatie waar je voor betaalt.

Ben het verder ook helemaal met je eens en vind het ontzettend jammer dat het zo vaak gebeurt.

De sukkels met geld die komen eten even uitkleden ofzo, lijers
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 7 december 2014 @ 01:31:02 #154
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147351783
Kleine kanttekening: volgens mij was de chef er niet. Misschien geveld door griep?
Maar ja. Ik kan me niet voorstellen dat het nou echt zoveel beter zou zijn geweest als hij er wel was geweest.
  zondag 7 december 2014 @ 01:33:14 #155
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147351812
Zou de wijn dan opeens goedkoper zijn en de hoeveelheden normaler? Lijkt mij van niet.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_147351873
Ik keek naar de foto's, RobinOok en dacht: oh, dat ziet er mooi & lekker uit! Maar dan je review :o Dat is niet best zeg. En het hoofdgerecht ziet er ook een beetje uit als een tussengerechtje. En 170 euro lijkt mij eerlijk gezegd wat aan de hoge kant voor een mooi, doch smakeloos maal voor 2. Of de wijnen moeten spectaculair zijn geweest :7

Snel weer eens bij mijn vriendin gaan eten. Daar heb ik ook (gratis) uitzicht op de Erasmusbrug :Y)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 7 december 2014 @ 01:41:50 #157
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147351912
quote:
1s.gif Op zondag 7 december 2014 01:33 schreef Molo het volgende:
Zou de wijn dan opeens goedkoper zijn en de hoeveelheden normaler? Lijkt mij van niet.
Nee, dat is waar.
pi_147353232
Ik ben een paar jaar geleden naar Amarone geweest en had toen een zelfde soort gevoel als jij nu. Naast dat ik het echt een ontzettend stijve, ongezellige boel vond.
  zondag 7 december 2014 @ 09:26:18 #159
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147353694
quote:
0s.gif Op zondag 7 december 2014 00:58 schreef RobinOok het volgende:

Ik weet het niet, misschien ben ik overly kritisch, zo'n kutwijf dat het denkt beter te weten omdat ze ook iets van koken weet. Zo'n irri-gast die foto's van haar eten maakt en alles onder een vergrootglas legt. Maar 170 euro neerleggen voor 3 gangen en 3 glazen wijn waarbij alles maar zozo is, niks eruit springt, niks ziel heeft en niks je laat wiebelen op je stoel, ik ben er een beetje klaar mee.
Edit, niet goed gelezen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_147361676
quote:
0s.gif Op zondag 7 december 2014 00:58 schreef RobinOok het volgende:



Ik weet het niet, misschien ben ik overly kritisch, zo'n kutwijf dat het denkt beter te weten omdat ze ook iets van koken weet. Zo'n irri-gast die foto's van haar eten maakt en alles onder een vergrootglas legt.
Even vooraf: Zaten jullie bij het raam die middag want ik was toevallig op De Meent en kijk dan altijd even naar binnen bij Amarone (of ze het druk hebben en zo niet - en ik heb tijd en zin - loop ik altijd even naar binnen om "hallo"te zeggen en dan een glaasje bubbelie te nuttigen onderwijl even snel bijpratend.) en zag een gezelschap bij het raam zitten zaterdagmiddag voor de lunch die toevallig een foto maakte van een bord. :@

V.w.b. het eten is het jammer dat het zo tegenviel. Anderzijds bevreemdt mij je conclusie dat je het niet 'spannend' vond qua smaak. (beleving) M.i. is Amarone nou net niet de zaak waar je heengaat voor "een smaaksensatie"Je gaat erheen voor wat ik noem "op safe spelen". Tenminste ik, want hun keuken en smaakcombinaties zijn intussen wel bekend na zoveel jaren met af en toe een uitschietertje voor de verandering.

En men zal je helemaal niet uber kritisch of vervelend vinden,laat staan bezwaar hebben dat je foto's maakt want ze zijn mij al enige jaren gewend. *) M.a.w als je mij gewend bent als gast dan kan alles daarna alleen maar meevallen. ;)

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 07-12-2014 16:25:39 ]
  zondag 7 december 2014 @ 16:42:37 #161
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147362338
Nee, dat was ik niet. En ja, ze spelen vaak op safe, dat schreef ik toch ook? Ik verwachtte dus ook niets nieuws, geen openbaringen, geen verrassingen, maar wel dat alles gewoon helemaal perfect is klaargemaakt en alles in balans is. Zoals eerdere keren. En dat was het niet. Bovendien was het te weinig en te duur.
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 9 december 2014 @ 11:12:39 #162
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_147417301
Waar: Perron Zee, IJmuiden
Wanneer gisteren
Met een groep van elf gingen we voor de Tapas. Concept is bekend: twee tapas per ronde en je hebt onbeperkt aantal ronden.

Eerste ronde: Kroketjes van zeeduivel en gamba en Zalm met roquefortkaas. Vooral de zalm was erg lekker :9
Tweede ronde: Beefreepjes met chorizo en het stoofpotje :9. Beiden was smullen
Derde ronde: Varkensnek met zoete uiencreme en de gebakken bloedworst. Varkensnek was aardig, bloedworst was smullen.
Toen zat ik ook wel vol :)

Voor de eerste ronde kregen we nog brood met aioli en olijfjes, bij de tweede ronde spaghetti aglio olio en bij de derde ronde kregen we nog aardappelwedges.

Daarbij de lokale tripel :9 als drank.

Een dikke 8. Geen foto's dit keer want die vergat ik te maken :').
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  dinsdag 9 december 2014 @ 20:47:17 #163
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147433353
Klinkt goed ^O^
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_147437343
Zeker! Lekker eten allemaal boor :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_147443604
Korte omschrijving van mijn dinneetje vorige week:

Waar: Soi3 op de Kruiskade te Rotterdam

Wat:

Ik vooraf een Tom Yam met kip, was niet zo heel erg pittig (ben nogal verziekt door Surinaams eten :9 ) maar wel smaakvol. had een kleine variant genomen omdat ik graag met volle teugen van het hoofdgerecht wilde genieten. Toch bleek dit al een heule flinke kom te zijn. Wel erg smakelijk!

Zij thaise viskoekjes met chilisaus, smakelijk echter ik proefde meteen welke chilisaus het was (panthainorasigh) fijn voorafje.

Hoofdgerecht ik: Keang kieuw waan, groene curry op basis coccosmelk met vis
Heerlijke curry met prachtig stuk meervalfilet, normaal ben ik wat huiverig voor vis, maar ik had een gekke bui en dat is met niet tegen gevallen! Ondanks dat ik me had ingehouden met het voorgerecht (en mee had gesnoept van mijn tafeldame's viskoekjes :@ ) was het ruim voldoende voor mij als medium-grote eter.

Hoofdgerecht zij: Phad Thai met kip. Zij wist van tevoren al dat ze weer dit gerecht ging nemen en dat viel zoals altijd (ze komt er vaker) niet tegen! lekker zitten smikkelen en ik mocht gelukkig ook proeven :9 echter was de portie voor haar wat te groot. Dit ging netjes mee in n doggy-bag op aanraden van de eigenaar.

Nagerecht beide: helaas zaten we vol.. toch maar een extra koud pilsje genomen, dat kan tenslotte altijd!

Verder lekker wat biertjes erbij en mn dame een heerlijke munt-thee.

afgerekend: 55eur incl. tip

Vaker eten? ja hoor, ben vrij nieuw tot de Thaise keuken en dit beviel prima!
Keep on Tripp'n
pi_147492625
quote:
0s.gif Op woensdag 10 december 2014 03:48 schreef MiestOr het volgende:
Korte omschrijving van mijn dinneetje vorige week:

Waar: Soi3 op de Kruiskade te Rotterdam

Wat:

Ik vooraf een Tom Yam met kip, was niet zo heel erg pittig (ben nogal verziekt door Surinaams eten :9 ) maar wel smaakvol. had een kleine variant genomen omdat ik graag met volle teugen van het hoofdgerecht wilde genieten. Toch bleek dit al een heule flinke kom te zijn. Wel erg smakelijk!

Zij thaise viskoekjes met chilisaus, smakelijk echter ik proefde meteen welke chilisaus het was (panthainorasigh) fijn voorafje.

Hoofdgerecht ik: Keang kieuw waan, groene curry op basis coccosmelk met vis
Heerlijke curry met prachtig stuk meervalfilet, normaal ben ik wat huiverig voor vis, maar ik had een gekke bui en dat is met niet tegen gevallen! Ondanks dat ik me had ingehouden met het voorgerecht (en mee had gesnoept van mijn tafeldame's viskoekjes :@ ) was het ruim voldoende voor mij als medium-grote eter.

Hoofdgerecht zij: Phad Thai met kip. Zij wist van tevoren al dat ze weer dit gerecht ging nemen en dat viel zoals altijd (ze komt er vaker) niet tegen! lekker zitten smikkelen en ik mocht gelukkig ook proeven :9 echter was de portie voor haar wat te groot. Dit ging netjes mee in n doggy-bag op aanraden van de eigenaar.

Nagerecht beide: helaas zaten we vol.. toch maar een extra koud pilsje genomen, dat kan tenslotte altijd!

Verder lekker wat biertjes erbij en mn dame een heerlijke munt-thee.

afgerekend: 55eur incl. tip

Vaker eten? ja hoor, ben vrij nieuw tot de Thaise keuken en dit beviel prima!
Mooi dit en weer een tevreden klant erbij. Maar je hebt ook niet voor niets de beste Thai van Zuid-Holland/Rotterdam uitgezocht! M.a.w je moest wel slagen... :Y

:7

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 11-12-2014 19:57:53 ]
pi_147505140
quote:
10s.gif Op donderdag 11 december 2014 19:57 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Mooi dit en weer een tevreden klant erbij. Maar je hebt ook niet voor niets de beste Thai van Zuid-Holland/Rotterdam uitgezocht! M.a.w je moest wel slagen... :Y

:7
En wat vind je van DeliBird dan? die staat komend verlof op t programma!
Gezien jou foto's in je bericht kan ik je vertellen dat er dit keer meer in t schaaltje van de groene curry zat :Y)

Tips over wat-te-nemen zijn uiteraard welkom!
Keep on Tripp'n
pi_147515170
Als je SOI3 gewend bent dan ga je zeker niet naar Deli Bird!

Deli Bird op het Deli plein is wat ik noem 'Bangok'smaak = toeristenvoer. :{

Het is Thais maar geparfumeerd en aangepast. Ben je een leek dan zal het allemaal wel best vinden maar als je de Thaise keuken en diens verschillende smaken door en door kent zoals ik,dan ga je niet naar Deli Bird. Ja...als er echt niets anders op zit en je iets van Thais wilt eten wat nog een beetje eetbaar is zonder naar zo een Chinees-Indische toko te moeten gaan.

Ik heb indertijd de vloer met Deli Bird aangeveegd en uiteraard foto's gemaakt.


Hierboven twee voorbeelden van hoe ik twee simpele voorgerechten ontleedde en
wist aan te geven wat er aan mankeerde qua bereiding. Reactie van kokkin:
"Jaaa...mhoet whel...anders ollanders niet eten" Bheetje aanphassen he.." :')


Wat moeten die 2 voorgerechten dan voorstellen? Kipstukjes in bananenbladeren en Garnalen(gamba) in deegrolletjes.

Beiden waren gewoon in de frituur gegooid waar ze alles in flikkerden terwijl je bij deze gerechten in zijn originaliteit zowel de kipstukjes moet stomen en alsmede het garnalen voorgerecht.

Frituren? Gevolg? Alles keihard en taai. :r Maar ja,als je er saus bij geeft en mensen soppen die harde zooi erin dan smaakt alles wel bij de gemiddelde landgenoot want...weten zij nou veel. }:|

Hun Tom Yam Koeng ,je weet wel de bekende Thaise garnalen soep met het zurige smaakje was een ander hoogtepunt.


(aan de rand kun je zien dat het opgewarmd is de soep en niet vers bereidt. Grote stukken tomaat erin is iets typisch Chinees en de hele soep straalt al af: "ik heb een aangepast toeristensmaakje"!)


Ook niet opgegeten en teruggestuurd,net zoals de eerste 2 gerechten. Enige wat wel redelijk tot goed was (alsof jij je daar een buil mee kan vallen :') ) is onderstaand gerecht een garnalensalade.



Dan stuur ik je nog liever naar Chili time Rotterdam. Niet het ervoor gelegen huahin want dat is helemaal een nepper.

Laat even weten welke het wordt. :s)

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 12-12-2014 14:46:13 ]
pi_147520259
Als je écht authentiek X wil eten moet je naar land X, zo simpel is het. Als ik thai zou gaan eten zou ik echt geen 100% authentieke perfecte thai verwachten hier in Nederland, dat bestaat gewoon niet. Ga dan gewoon lekker naar Thailand en eet hier lekker erwtensoep of zo als je zo'n food purist bent...

Zelf houd ik erg van braziliaans eten, maar dat eet ik hier simpelweg gewoon niet want als het er al is (volgens mij in Amsterdam wel ergens) is het a) veel te duur en b) niet zoals ik het ken, dus dan vind ik het niks. Ik ga wel in de zomer weer en dan vreet ik me helemaal vol, kan ik weer even vooruit.

Alleen als je een significante gemeenschap hebt (bijvoorbeeld chinezen in Den Haag of zo) kun je nog wel eens iets fatsoenlijks vinden.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_147523033
Ok Iwanius,

Naar mijn weten hebben DeliBird en Soi3 wel dezelfde eigenaar, dat is dan weer eigenaardig :)
Wel ben ik met je eens dat de eerste 3 foto's inderdaad niet tot de verbeelding spreken..

De garnalensalade ziet er beter uit, echter kan ik over de smaak nog niets zeggen.. verdere tips voor n goede Thai in Rotterdam zijn altijd welkom!

Volgens een goede vriend van me moet ik de salade met onrijpe papaya's nog eens proberen, zeker omdat ik wel van lekker pittig eten houd. Misschien toch eerst nog n keertje langs Soi3|

Wat betreft Brazilliaans eten, waar ben je dan naar op zoek? een goede churrascaria? feijoada? mocht je die vinden let me know, dan ga ik zeker eens langs.
Keep on Tripp'n
pi_147529939
http://brasilbinkie.nl/ Kijk anders hier eens! Is volgens mij pas net geopend en heeft nu een Groupon actie dacht ik, dus misschien eens het proberen waard. Ik verwacht er geen hele authentieke Braziliaanse keuken maar misschien valt het mee :)
pi_147530062
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 december 2014 19:20 schreef MiestOr het volgende:
Ok Iwanius,

Naar mijn weten hebben DeliBird en Soi3 wel dezelfde eigenaar, dat is dan weer eigenaardig :)
Wel ben ik met je eens dat de eerste 3 foto's inderdaad niet tot de verbeelding spreken..

De garnalensalade ziet er beter uit, echter kan ik over de smaak nog niets zeggen.. verdere tips voor n goede Thai in Rotterdam zijn altijd welkom!

Volgens een goede vriend van me moet ik de salade met onrijpe papaya's nog eens proberen, zeker omdat ik wel van lekker pittig eten houd. Misschien toch eerst nog n keertje langs Soi3|

Vanaf volgend jaar niet meer maar het feit dat het van de zelffde eigenaar is wil niet zeggen dat alles dan hetzelfde is.

Integendeel,de opzet was juist om SOI3 NIET het zelfde te laten zijn qua keuken als Deli Bird. Het publiek in de omgeving is anders en houdt meer van authentiek dan het hipstervolk dat nu veelal Zuid (Deliplein e.o.) bevolkt. Er waren tijdens de opstart van SOI3 zelfs vaste klanten van Deli Bird die dat dus ook dachten en de nodige kritiek hadden op de keuken omdat de smaak geheel anders was. Daar is hele korte metten meegemaakt. :7

V.w.b tips heb ik je net al eentje aangereikt en anders gewoon bij SOI3 blijven want de beste kok staat gewoon in SOI3. Bestel eens niet wat op de kaart staat maar vraag naar de specials. Is duurder maar wordt wel alleen die dag bereidt. M.b.t tot die papaya salade is dat onderstaand.



Let op! Deze salade is heel anders dan je in eerste instantie zou verwachten afgaande van de naam waar de meesten denken dat het iets 'zacht'is. Integendeel. Het voelt een beetje aan als bamboe eten voor een leek. Ik vind'm lekker maar ik ben dan ook bevoordeelt. Heb je dat liever niet, neem dat een garnalensalade de welbekende Yam Koeng Sod. :s)

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 12-12-2014 22:17:20 ]
pi_147532473
Make's sense Iwanius,

Soi3 dinsdagavond it is! en wilde inderdaad een van de specials nemen, maar die klonken niet zo goed als die groene curry met meervalfilet.
Benieuwd wat ze dinsdag hebben, deze salade ziet er verdorie ook alweer goed uit!
Keep on Tripp'n
pi_147545885
Ik zou als ik jou was eerst bellen (na 16:00 uur) en vragen of de chefkok er is. Wie is dat? Nou zij in het midden en als ze er is die dag er gaan eten want de andere dagen staat haar secondante er (Hollandse meid) en dat is allemaal ietsjes minder. Wel goed maar het verschil tussen top en goed als je begrijpt wat ik bedoel.

Dit is bijvoorbeeld een van de speciaal voor mij gemaakte seafood specials (die je wel een rib uit je lijf kost = extra grote portie o.a.) maar bijvoorbeeld zalig is. En zo kan ik er nog wel tig laten zien wat ik daar allemaal voor lekkers genomen heb/kreeg.

On topic.

RECENSIE

In de media en van bekenden hoorde ik de afgelopen weken dat er in Rotterdam op de Lijnbaarn sinds kort een heuse worstenstalletje stond naar Duits model. En daar ik ook gek ben op 'Duits' eten was dus de route voor vandaag: De Lijnbaan en die worsten toko.

Waar?









Wat at je?


(gevraagd of mijn worst iets langer op de grill kon blijven en of men deze in de lengte door midden wilde snijden.)



(broodje was waardeloos = niveau slap,afbaksel 'ÁH' stijl en dus goede opbergplek voor mijn paffert)


Impressie?



Het is niet niveau 'Duitsland' wanneer je daar in Berlijn of in München bij zo een Imbiss een heerlijk stuk curry of Weisswurst eet. Maar men probeert het tenminste, en onderscheidt zich wel van de gemiddelde worstentoko die Nederland rijk is en omstreeks deze tijd ook worsten aan de man proberen te brengen. De menukaart is kort en overzichtelijk en redelijk geprijsd naar Nederlandse maatstaven.



Ik had in deze dus de Krakauerwurst special gekozen aangezien gezegd werd dat dat hun signatuur worst was. Nou...niet slecht. Goed gekruid,goed vlees en zoals ik dus verwachte met
een beetje mostert verder prima.

Bijzonder?

Ehm..nee. (omdat ik in zowel Berlijn als in München zoveel verschillende en betere worsten heb gegeten dat dit i.v.g. erg matigjes overkomt)

Maar voor Nederlandse maatstaven is dit goed te behappen en een aanwinst voor de Lijnbaan.

Lekker?

Ja hoor.

Voor herhaling vatbaar?

Mwah...ja..

Cijfer

7 / 10

En het cijfer 7 is ook ingegeven door het feit dat ik bij zo een stalletje wel een lekker Duits biertje miste van de tap om het helemaal af te maken. :Y

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 13-12-2014 20:27:23 ]
  zaterdag 13 december 2014 @ 17:44:57 #175
280022 houdjemond
Sicker than the rest.
pi_147545969
Hoe weet je dat het broodje waardeloos was als er zo te zien geen hap van is genomen? ;)
T2K; "Je posts zijn leuker dan je lijstje"
-Scorpion_17
  zaterdag 13 december 2014 @ 17:48:55 #176
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147546075
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 december 2014 17:44 schreef houdjemond het volgende:
Hoe weet je dat het broodje waardeloos was als er zo te zien geen hap van is genomen? ;)
Afbakbroodje
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Moderator / Miss SHO zaterdag 13 december 2014 @ 18:20:47 #177
22592 crew  Ole
pi_147546972
Zo'n ding staat hier ook om de hoek (Leidseplein)
Ik durf het toch niet aan :N
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  zaterdag 13 december 2014 @ 18:22:10 #178
280022 houdjemond
Sicker than the rest.
pi_147547002
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 december 2014 17:48 schreef Molo het volgende:

[..]

Afbakbroodje
Ziet er ook niet heel erg smakelijk uit dat ben ik met je eens maar ik ben meer van het eerst proeven dan zeiken..
T2K; "Je posts zijn leuker dan je lijstje"
-Scorpion_17
  zaterdag 13 december 2014 @ 18:24:01 #179
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_147547048
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 december 2014 17:44 schreef houdjemond het volgende:
Hoe weet je dat het broodje waardeloos was als er zo te zien geen hap van is genomen? ;)
Broodje ziet eruit alsof het niet is afgebakken...bleh, bleek brood.

Het ziet er wel erg leuk uit, 20ste naar kerstmarkt in Duitsland, als t er is ga ik het proberen :+
pi_147547167
Ik ben dol op de verslagen van Iwanius O+
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  zaterdag 13 december 2014 @ 18:35:42 #181
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147547353
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 december 2014 17:44 schreef houdjemond het volgende:
Hoe weet je dat het broodje waardeloos was als er zo te zien geen hap van is genomen? ;)
Dat zie ik zelfs op de foto, afbakbroodje van Sinnac wat te kort in de oven was
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_147547992
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 december 2014 18:28 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik ben dol op de verslagen van Iwanius O+
Hij is de enige reden waarom ik dit topic volg :Y
pi_147566160
quote:
0s.gif Op zondag 7 december 2014 07:13 schreef Isegrim het volgende:
Ik ben een paar jaar geleden naar Amarone geweest en had toen een zelfde soort gevoel als jij nu. Naast dat ik het echt een ontzettend stijve, ongezellige boel vond.
Dat laatste was ook mijn ervaring daar. Waardoor ik erg huiverig was voor Librije's Zusje. Wat achteraf nergens voor nodig was :D
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  zondag 14 december 2014 @ 13:30:15 #184
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147567433
Ik word altijd erg vrolijk van de eigenaar/sommelier, Harrie Baas. Wij noemen hem Spong. Gerard Spong is ook zo iemand waar veel mensen direct hekel aan hebben. Ligt denk ik aan de bek die hij trekt, die staat in een soort natuurlijke arrogantiestand. Maar ik vind ze dus allebei geweldig. :D
Van Spong weet ik dat ie een geweldig gevoel voor humor heeft, van Baas vermoed ik het.
  Moderator / Miss SHO zondag 14 december 2014 @ 13:31:48 #185
22592 crew  Ole
pi_147567484
quote:
0s.gif Op zondag 14 december 2014 13:30 schreef RobinOok het volgende:
Ik word altijd erg vrolijk van de eigenaar/sommelier, Harrie Baas. Wij noemen hem Spong. Gerard Spong is ook zo iemand waar veel mensen direct hekel aan hebben. Ligt denk ik aan de bek die hij trekt, die staat in een soort natuurlijke arrogantiestand. Maar ik vind ze dus allebei geweldig. :D
Van Spong weet ik dat ie een geweldig gevoel voor humor heeft, van Baas vermoed ik het.
ik zie hem weleens. Ik noem het een zuurstand
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  zondag 14 december 2014 @ 13:37:03 #186
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147567633
Haha, ja, kijk, dat vermoedde ik dus al. ;)
Maar hij is echt niet zuur hoor, heeft prima gevoel voor humor en past zich ook netjes aan aan het jouwe. Niet stijf dus, maar meegaand.
  Moderator / Miss SHO zondag 14 december 2014 @ 13:42:08 #187
22592 crew  Ole
pi_147567751
quote:
0s.gif Op zondag 14 december 2014 13:37 schreef RobinOok het volgende:
Haha, ja, kijk, dat vermoedde ik dus al. ;)
Maar hij is echt niet zuur hoor, heeft prima gevoel voor humor en past zich ook netjes aan aan het jouwe. Niet stijf dus, maar meegaand.
weet ik. Kom hem weleens tegen met hondje bij mijn favo Italiaan. Zo niet CUL verantwoord want Turk. Maar supergastvrij en gewoon lekker eten voor niet al te veel geld. (iwanius even voor zijn )
Intelligente man met humor.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_147576933
Toch niet die Italiaan tegenover Amarone op de Meent waar sommigen de loftrompet over blazen want die is gewoon slecht. Zo nee welke dan?

V.w.b. Baas, ja, die toont inderdaad een 180 graden gedrag als hij vrij is. Maar soms wil Harry weleens een beetje te overdreven formeel doen in zijn zaak tegen mij met zijn 'Mijnheer...'en zijn "ik heet dhr. Baas"gezwetst. Ik blijf dan vaak hardnekkig tegen hem 'Harry' zeggen hopende dat hij mij eruit gooit Helaas al meer dan tig jaar nog steeds niet gelukt want Harry is altijd blij als ik alleen of met anderen even langskom om uitgebreid te smikkelen, want hij blijft ondanks alles na zoveel jaar nog steeds een fantastische wijnkaart hebben en in Gert een uitstekende chefkok en partner in zaken. ;)

En dat is eigenlijk in de basis het enige wat er toe doet. :s)

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 14-12-2014 18:42:29 ]
pi_147577128
Napoli? Ik vind dat ze daar prima eten hebben. Kom er niet vaak, maar heb er altijd prima gegeten.
  Moderator / Miss SHO maandag 15 december 2014 @ 11:46:47 #190
22592 crew  Ole
pi_147597117
quote:
2s.gif Op zondag 14 december 2014 18:40 schreef Iwanius het volgende:
Toch niet die Italiaan tegenover Amarone op de Meent waar sommigen de loftrompet over blazen want die is gewoon slecht. Zo nee
La Festa in Amsterdam.
Beste gastheer die ik ken
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  zondag 28 december 2014 @ 13:13:51 #191
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_148043934
Waar:
22High , Amersfoort

Wanneer:
26-12-2014, Kerstbrunch
Hier het volledige fotoalbum

Wat:

Even een foto-impressie:

De sushi was echt lekker, boterzachte zalm die op je tong smolt O+


Wat warme voorgerechtjes. Prima in orde, niet super bijzonder maar dat verwacht ik ook niet bij een buffetrestaurant.


Het hoofdgerecht wat we allebei namen, lekker malse steak; goede bijgerechtjes.


Extra wokgerecht van mijn gezelschap. Scheen lekker te zijn ;)

En de toetjes:


Kosten?
28,50 PP inclusief drinken. Heel schappelijke prijs. Goede verhouding met de kwaliteit.

Impressie?

Goed restaurant voor een buffetrestaurant, alles smaakte goed; was goed op temperatuur en er zaten een paar echt lekkere dingen bij. De toetjes en de sushi waren erg goed, en ik zou er best eens teruggaan :)

Cijfer?
8+

[ Bericht 8% gewijzigd door Windigo op 28-12-2014 14:11:18 ]
  dinsdag 30 december 2014 @ 14:51:30 #192
423464 JaafkeEHV
Vroeger JaafkeGB
pi_148140186
Tweede kerstdag bij de Lindenhof in eindhoven gegeten.
Menu:
Amuses waren heerlijk!
Voorgerecht
Gebakken zeebaars, tartaar zeebaars, winterpostelein, gouden parels, bonte radijs, krokante aubergine,
compote & gel van aubergine,komijn met vinaigrette raz el Hanout

1ste Tussengerecht
Coquille met puree des champs, gebakken topinamboer, schorseneren, schuimige saus van paddenstoelen
en geschaafde truffel

2eTussengerecht
Gegrilde griet, couscous, aromaten en gelei van dashi, geschaafde macadamia, crème van tamarinde met
een nagekokos curry

Hoofdgerecht
Hollandse hazenrug op de karkas gebraden met blini van knolselderij,
spruitjes en een compote van kweepeer
Als toespijs hazenpeper met roquefort en aardpeer **

1ste Dessert
Sorbet van yoghurt met mango, spicy mango compote, schuim van avocado en yoghurt poeder

2eDessert
Semifreddo van hazelnoot met een délice van karamel met citrus, gekaramelliseerde hazelnoot en toffee
van karamel

** 4 Van de 6 personen heeft dit gerecht in overleg laten veranderen voor een ander gerecht. dit was een wagyu beef met een extra van ossenstaart.

al met al.. was alles subliem en geweldig! Zal morgen even wat fotos van de gerechten erop zetten!
pi_148153806
Gisteravond bij Shan Yi in Rotterdam gegeten.

All you can eat wereldrestaurant, net geopend. Vrij grote zaak en ook behoorlijk druk. Je mag 2,5 uur kiezen uit 130 gerechten van de kaart, 3 gerechten per persoon per ronde en een paar gerechten met bijbetaling (kreeft, sashimi...). .Bestellingen doe je via een tablet die je aan tafel krijgt. Dit duurde bij ons al ruim een kwartier voor deze kwam en aangezien je ook drankjes hiermee besteld hadden we pas na een half uur een drankje op tafel staan dus dat begon goed.

Na ongeveer een 3 kwartier na binnenkomst kwamen de eerste gerechtjes.

Ronde 1:
Sushi, pittige tonijn en zalm met ei: vrij smakeloos, weinig vis erop dus niet voor herhaling vatbaar
Slibtong: erg klein, weinig vlees eraan en een keiharde korst
Zalm: deze uiteindelijk nooit gehad ondanks een paar keer er nog om gevraagd te hebben
Zoet eitje: gebakken eitje in zoete ketjapsaus, best lekker
Kreeftensoep: smakeloze smurrie, ondanks de foto op de tablet geen garnaal in te bekennen

Vervolgens konden we de wijn die we wilden niet in de tablet vinden dus hierom gevraagd, we moesten een andere aanklikken en dan zou de serveerster zorgen dat we de juiste kregen..... dit ging natuurlijk fout maar aangezien we toch geen hoge verwachtingen hadden de verkeerde maar genomen.

Ronde 2

Curryworst: deze was erg lekker, krokant korstje en goede smaak
Minibeefburger (2x): op zich een redelijk burgertje maar er zaten een paar onverklaarbare keiharde stukje in het vlees.
Biefstuk: klein biefstukje met een paar aardappeltjes en pepersaus, was best wel prima te eten
Kipschnitzel: lekker stukje kip, niks mis mee
Black Pepper Beef: lekker mals vlees, lekker sausje

Ronde 3:
Curryworst: deze was zo goed dat ie nog een keer mocht
Italiaanse beefsalade: lauwewarm rundvlees op een beetje sla (mocht de naam salade eigenlijk niet hebben) met citroendressing, was lekker
Woknoedels met runderhaas: simpel wokgerechtje maar was prima
Lasagne: een minipasta'tje, qua smaak prima maar wel erg overcooked
Kipsate: Typische afhaalchineessate, op zich niks mis mee

En dan de topper van de avond:

Gehaktballetjes: Deze balletjes in een waterig tomatensausje smaakten precies zoals de balletje uit blik van Unox, ik denk sterk dat het ze ook gewoon waren. :? Gewoon niet te vreten dus.

Ronde 4:

inmiddels waren we meer dan 3 uur verder (overigens geen gezeur dat we maar 2,5 uur mochten bestellen) en kozen alleen nog voor een cheesecake en een citroentaart. Waren beetje lekker maar wel hele kleine stukjes.

Alles bij elkaar dus een behoorlijke tegenvaller, niks was echt goed (op de curryworst na) en sommige dingen waren gewoon niet te eten. Kosten waren 60 euro voor z'n tweeen inc een fles water en 4 glazen wijn. Volgende keer all-you-can-eat in Rotterdam gewoon weer lekker japans.
May you never steal, lie or cheat. But if you have to steal, then steal away my sorrows. If you have to lie, then lie with me all the nights of our life. If you have to cheat, then cheat death because I don't want to live a day without you
pi_148154340
Zo naar de snackbar. Weet nog niet precies wat ik bestel, maar hoop de 1500 calorieën wel te halen.
pi_148155508
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 19:33 schreef LordLynx het volgende:
Gisteravond bij Shan Yi in Rotterdam gegeten.





[knip]
Had ik er toch goed aangedaan de keuze van iemand om hier te gaan eten af te wijzen en een alternatief aan te bieden. Verbaast mij niets deze recensie.

"Oude 'wijn' in nieuwe zakken" zoals ik dat noem daar aan de zijkant van de Plaza, wanneer je Rotterdam CS uitloopt en aan de linkerkant naast Breakaway Cafe en tegenover waar vroeger de Baja beachclub zat, deze zaak zal zien.

[ Bericht 20% gewijzigd door #ANONIEM op 30-12-2014 20:15:09 ]
  dinsdag 30 december 2014 @ 22:11:55 #196
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_148162734
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 14:51 schreef JaafkeEHV het volgende:
Tweede kerstdag bij de Lindenhof in eindhoven gegeten.
Zit er in Eindhoven ook een Lindenhof? Verwarrend.
Ik ken alleen de Lindehof in Nuenen en de Lindenhof in Giethoorn.
  dinsdag 30 december 2014 @ 22:38:14 #197
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_148164308
Volgens mij bedoelt hij ook Nuenen, zo te zien aan de gerechten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator dinsdag 30 december 2014 @ 23:13:48 #198
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_148166348
Nog mensen die nog even snel naar Koperen Hoogte gaan?

http://m.dvhn.nl/nieuws/d(...)-sluit-12063153.html
Kranplätze müssen verdichtet sein
  woensdag 31 december 2014 @ 07:56:26 #199
423464 JaafkeEHV
Vroeger JaafkeGB
pi_148174093
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 22:11 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Zit er in Eindhoven ook een Lindenhof? Verwarrend.
Ik ken alleen de Lindehof in Nuenen en de Lindenhof in Giethoorn.
Nuenen. sorry!
Nuenen, Gerwen, Son & breugel.. noem het allemaal eindhoven
  maandag 5 januari 2015 @ 14:33:25 #200
130803 Gripper
Get a grip
pi_148355598
Oh :) :9

Het is nog heel ver weg (maar dat geeft niet, meer tijd voor voorpret) : 9 mei gaan we eten bij de librije!
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')