Woon je in België? In Nederland hoef je geen diploma's te hebben om bakker te mogen zijn. Of doe je gewoon een bakkersopleiding?quote:Op donderdag 14 augustus 2014 22:07 schreef CookieSlikker het volgende:
*Volgt*
Over een jaar of 8 staat zo'n idee hier ook op de planning. Eerst alle diploma's samen halen.
Weet ik, maar 2 mensen hier aan de opleiding. Ik bakker en de ander banket.quote:Op donderdag 14 augustus 2014 22:14 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Woon je in België? In Nederland hoef je geen diploma's te hebben om bakker te mogen zijn. Of doe je gewoon een bakkersopleiding?
Nou ja, ik zal er geen klustopic van maken, zat wel een beetje in dubio of ik nou eerst iets in K&W zou moeten openen, maar het draait natuurlijk vooral om het brood!quote:Op vrijdag 15 augustus 2014 00:16 schreef golfer het volgende:
Krijgen we die klus updates in CUL te zien of gaat het ergens anders om?
Goeie combi.quote:Op vrijdag 15 augustus 2014 00:21 schreef CookieSlikker het volgende:
[..]
Weet ik, maar 2 mensen hier aan de opleiding. Ik bakker en de ander banket.
We know.quote:Op vrijdag 15 augustus 2014 08:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Tof, heel veel succes gewenst.
Tip, benader met je brood de betere restaurants, toptenten zitten altijd verlegen om écht goed brood.
Coolquote:Op vrijdag 15 augustus 2014 11:22 schreef Isegrim het volgende:
[..]
We know.De eerste zakelijke klant heeft zich overigens al aangediend, geen horeca maar een biowinkeltje dat ook sandwiches verkoopt.
Tof!quote:Op vrijdag 15 augustus 2014 11:22 schreef Isegrim het volgende:
[..]
We know.De eerste zakelijke klant heeft zich overigens al aangediend, geen horeca maar een biowinkeltje dat ook sandwiches verkoopt.
Op steenworp afstand van Kookpunt is het.quote:Op vrijdag 15 augustus 2014 18:37 schreef RobinOok het volgende:
Cool! Het is een beetje uit de richting, maar ik kom zeker langs!
Relaxedquote:Op vrijdag 15 augustus 2014 22:49 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Op steenworp afstand van Kookpunt is het.Dus dichtbij centrum. Binnen vijf minuten lopen van ons huis.
Hebben jullie een zwarte wagen toevallig¿quote:Op donderdag 14 augustus 2014 21:06 schreef Isegrim het volgende:
Een jaar of anderhalf geleden begon LeeHarveyOswald (mijn vriend) met het thuis bakken van brood. Toen hij dat eenmaal een beetje onder de knie had, begon hij af en toe brood te bakken voor vrienden, collega's, familie. Toen kwamen we op het idee om op kleine schaal brood te gaan bezorgen en werd Jeroen Bakt Brood geboren (http://www.jeroenbaktbrood.nl/). Met steeds meer likes op Facebook (inmiddels ver over de 250) begon het bestelvolume langzaam aan toe te nemen en liepen we tegen een capaciteitsprobleempje aan met onze 100-liter-oven waar maximaal een stuk of zes broodjes in passen.
Om een lang verhaal kort te maken - aanstaande maandag tekenen wij het huurcontract voor een kleine bedrijfsruimte in Rotterdam Noord, waar wij een kleinschalige bakkerij willen gaan opzetten die vooral langgerezen (autolyse) desembrood gaat verkopen.
Er moet veel gebeuren in de ruimte. De laatste huurder was een Marokkaans koffiehuis annex cocaïnedistributiecentrum annex illegaal casinodus het is een béétje uitgewoond. Maar daar staat qua huur ook wat tegenover.
We dachten dat er vast wel mensen waren die het leuk zouden vinden om ons avontuur mee te volgen, dus daarom dit topic.![]()
Het plan is om na het klusgebeuren in eerste instantie een dag of twee per week open te gaan en dit langzaam (of snel, maar net hoe het loopt) uit te gaan breiden.
Het valt me op dat het zo vaak mensen van buiten het vak zijn die dat doen.quote:Op zaterdag 16 augustus 2014 11:40 schreef Wolken het volgende:
Succes Isegrim! Altijd leuk om te zien dat de echte ambacht weer een beetje terug komt.
Volgens mij is hij een leerling van Raymond Blanc, waar hij op zijn 18e begonquote:Op zaterdag 16 augustus 2014 13:28 schreef Isegrim het volgende:
Heston Blumenthal is ook geen kok van origine.
Ik denk dat 'iedereen' dat wel weetquote:Op vrijdag 15 augustus 2014 23:13 schreef Isegrim het volgende:
Een zwarte wagen? Nee, wel een zwarte scootert.
Nee, leerlingstelsel.quote:Op zaterdag 16 augustus 2014 13:34 schreef Isegrim het volgende:
Nou ja, niet naar koksschool geweest.Self-taught.
Ok. Dacht een keer gelezen te hebben dat hij eerst iets totaal anders had gedaan.quote:
Mij maakt dat niet uit. Mijn opa en vader waren echte bakkers en het doet me verdriet dat ik steeds meer bakkerijen zie sluiten. Dan liever brood van iemand die "ongeschoold" is maar gepassioneerd te werk gaat en zijn brood wilt maken van goede producten dan van de supermarkt waar het brood na 3 weken nog eetbaar is door alle troep die erin zitquote:Op zaterdag 16 augustus 2014 13:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het valt me op dat het zo vaak mensen van buiten het vak zijn die dat doen.
Oh absoluut.quote:Op zaterdag 16 augustus 2014 15:17 schreef Wolken het volgende:
[..]
Mij maakt dat niet uit. Mijn opa en vader waren echte bakkers en het doet me verdriet dat ik steeds meer bakkerijen zie sluiten. Dan liever brood van iemand die "ongeschoold" is maar gepassioneerd te werk gaat en zijn brood wilt maken van goede producten dan van de supermarkt waar het brood na 3 weken nog eetbaar is door alle troep die erin zit
Dat is de afdeling van LHO, die heeft allemaal automagische kostprijs-verkoopprijs-berekensheets.quote:Op zaterdag 16 augustus 2014 17:20 schreef Pietverdriet het volgende:
Reken eens uit hoeveel broden je moet verkopen tegen welke prijs om uit de kosten te komen, hoef je niet te posten, maar blijf in de gaten houden dat behalve een mooi product je ook gewoon winst moet maken.
Kostprijs is meer dan ingredienten, hou daar rekening mee, huur, energie, afschrijving, verzekeringen etc etc.quote:Op zaterdag 16 augustus 2014 17:31 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dat is de afdeling van LHO, die heeft allemaal automagische kostprijs-verkoopprijs-berekensheets.
Goede boekhouder hadden we al voor de andere ondernemingenquote:Op zaterdag 16 augustus 2014 17:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kostprijs is meer dan ingredienten, hou daar rekening mee, huur, energie, afschrijving, verzekeringen etc etc.
Bedoel dit niet lullig, wil alleen dat als hoofden in de wolken zijn het niet misgaat. Gun jullie niet alleen een mooi product en bedrijf, maar ook een solide basis voor een inkomen uit het werk wat je er in steekt.
Wees je gewis, de Belastingdienst gaat je goed controleren, zorg ook voor een goede boekhouder, weet dat als je een goede boekhouder hebt, de belastingdienst het veel sneller geloofd wat in de boeken staat als wanneer je het zelf doet, en je hebt geen zin, tijd of energie met deze heren wekenlang te discussieren.
Een bedrijf beginnen is helaas veel meer dan goed brood bakken en het verkopen daarvan
De vraag er na is enorm, en (een specifieke groep) mensen zijn er bereid goed voor te betalen, en het aanbod is zeer beperkt.quote:Op zaterdag 16 augustus 2014 17:45 schreef Unites het volgende:
Ik denk niet dat het op de langere termijn rendabel is.
Heel verstandig!quote:Op zaterdag 16 augustus 2014 17:55 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Goede boekhouder hadden we al voor de andere ondernemingenZelfs voor de huidige bakactiviteiten heb ik een complete kostprijsberekening. Wat alles veel haalbaarder maakt dan onze oorspronkelijke plannen (we wilden dit eerder al) is dat we het leningloos doen. Dat scheelt enorm in je lastendruk
En de kennis/kunde/wil om het aan te bieden is gering.quote:Op zaterdag 16 augustus 2014 17:56 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
De vraag er na is enorm, en (een specifieke groep) mensen zijn er bereid goed voor te betalen, en het aanbod is zeer beperkt.
HACCP is niet belachelijk en ook niet heel lastig ofzo.quote:Op zaterdag 16 augustus 2014 19:34 schreef sirdanilot het volgende:
Leuk topic en leuk project ! Helaas kom ik niet zo veel meer in rotterdam en sowieso niet in noord.
Volgens mij heb je ook te maken met allerlei belachelijke regeltjes, HACCP en zo... dat lijkt mij erg vervelend.
Die trend is jaren geleden ingezet. Mijn vader heeft 40 jaar stagiaires begeleid in zijn bakkerij maar het niveau werd steeds bedroevender. Vroegah wilde men echt bakker worden. De laatste jaren kreeg hij alleen nog maar jongelui die niet wisten wat ze wilde worden dus maar de bakkersschool gingen doen. Bij zijn pensionering heeft hij een zeer goedlopende ambachtelijke banketbakkerij achtergelaten die al 50 jaar liep als een trein en waar zeer goed geld in te verdienen was. Degene die het over heeft genomen heeft in 3 jaar tijd mijn opa's en mijn vader's opgebouwde bedrijf kapot laten gaan door mismanagement en pure gemakzucht. Mensen zijn bereid om te betalen voor kwaliteit en goede producten maar niet voor producten die idd vergelijkbaar zijn met de producten verkrijgbaar in de supermarkt. Veel bakkers gebruiken steeds meer halffabricaten. Dan kan je idd beter je spullen halen bij de plaatselijke AH.quote:Op zaterdag 16 augustus 2014 15:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Oh absoluut.
Maar dat er steeds meer bakkerijen sluiten verbaasd me niet, meeste bakkerijen hebben namelijk absoluut geen meerwaarde tov de supermarkt.
Ik vind het schandalig dat als ik een diepvriestaart koop deze beter is dan wat je bij 90% van de bakkers haalt.
Het is met slagers trouwens niet anders.
En je kan het de slagers en bakkers geeneens verwijten, gros van de consumenten wil het zo.
als ik iets niet belachelijk vind is het wel HACCPquote:Op zaterdag 16 augustus 2014 19:34 schreef sirdanilot het volgende:
Leuk topic en leuk project ! Helaas kom ik niet zo veel meer in rotterdam en sowieso niet in noord.
Volgens mij heb je ook te maken met allerlei belachelijke regeltjes, HACCP en zo... dat lijkt mij erg vervelend.
Het wordt pas vervelend als je er een koelkast neer zet met bederfelijke waar. Het brood is het probleem niet, de administratieve rommel komt pas als we een brood in 2e snijden en er een plak kaas op doen.quote:Op zaterdag 16 augustus 2014 19:34 schreef sirdanilot het volgende:
Leuk topic en leuk project ! Helaas kom ik niet zo veel meer in rotterdam en sowieso niet in noord.
Volgens mij heb je ook te maken met allerlei belachelijke regeltjes, HACCP en zo... dat lijkt mij erg vervelend.
Die zit (nog) niet in het assortiment, maar best leuk om eens te proberen. De zoetwaren zijn mijn afdeling.quote:Op zondag 17 augustus 2014 11:57 schreef sirdanilot het volgende:
Misschien dat ik er wel een keer voor naar Noord kom als je een goede Zeeuwse bolus maakt. Die zijn hier niet te krijgen en mis ik toch
Beetje goeie boter, meer hoeft niet.quote:Op zondag 17 augustus 2014 12:38 schreef mytec het volgende:
Geweldig! volg dit topic met interesse ;-) goed brood voegt zoveel toe, het beleg is dan opeens veel minder belangrijk ;-)
Nee, apenhaar!quote:
Bij mij thuis werd seroendeng altijd apenhaar genoemd, vandaarquote:Op zondag 17 augustus 2014 12:57 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee, apenhaar!![]()
[ link | afbeelding ]Abon Sapi
Lekker, gewoon op een witte boterham met boter, maar ik wil ze op of in een zacht, wit broodje.
(zoek maar eens op pork floss bun )
quote:Op zaterdag 16 augustus 2014 11:40 schreef Wolken het volgende:
Succes Isegrim! Altijd leuk om te zien dat de echte ambacht weer een beetje terug komt.
Het lijkt wel een soort van culinaire renaissance, ik zie steeds meer mensen die hun oude baan vaarwel zeggen en worst gaan draaien o.i.d.quote:Op zaterdag 16 augustus 2014 13:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het valt me op dat het zo vaak mensen van buiten het vak zijn die dat doen.
Kijk, daar hebben we wat aan!quote:Op zondag 17 augustus 2014 20:54 schreef Esje-lief het volgende:
Ik vind het echt super leuk om dit topic te volgens. Super dat jullie dit gaat doen, heel veel succes.. en ik zal het met iedereen delen in Rotterdam...
Worst draaien, moet ik ook weer eens doenquote:Op zondag 17 augustus 2014 20:48 schreef Isegrim het volgende:
Die hebben we ook in Rotterdam ja, een hele goeie worstdraaier (Wild Vleesch). Al eens samen met hem op een boerenmarkt gestaan; wij de broodjes, hij de worst.
Picsquote:
Die vind ik tot nu toe ook het mooist idd, LHO ook. Maar de wedstrijd staat nog maar twee dagen en loopt twee weken, dus er komt vast nog meer moois binnen.quote:
Is die laatste van jou? Die is ook leuk!quote:
Kom maar op!quote:Op maandag 18 augustus 2014 13:57 schreef Redcoon het volgende:
Gaaf! Mooi dat zoiets in Rotterdam komt!![]()
Ik kom graag kijken wanneer jullie openen. Vooralsnog ga ik eerst even wat bestellen.
Gezellig!quote:Op maandag 18 augustus 2014 14:24 schreef _Loki het volgende:
Joh wat tof! Ik werk in Rdam, kom wel eens langs
Klinkt interessant. We hebben in Rotterdam de Kaapse Brouwers, misschien eens een mailtje sturen.quote:Op maandag 18 augustus 2014 18:20 schreef kenosis het volgende:
Denk ook eens aan bierbostelbrood. Er zijn veel (kleine) lokale brouwerijen die het bostel nu afvoeren als veevoer maar je kunt er lekker brood van maken door een deel van het meel te vervangen door bostel.
Ik zie helemaal een mooie link met zuurdesem. Veel bierbrouwers zijn tegenwoordig aan het experimenteren met allerlei wilde gisten. Daar past een zuurdesembierbostelbroodje prima bij. Ook voor de betere restaurants.
Zo te zien een geschikte brouwerij met een link naar new food (Fenix Food Factory)quote:Op maandag 18 augustus 2014 18:26 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Klinkt interessant. We hebben in Rotterdam de Kaapse Brouwers, misschien eens een mailtje sturen.
Zoals het nu is kan niet echt nee.quote:Op maandag 18 augustus 2014 18:43 schreef Zo-is-dat het volgende:
Iehhdat word wel een hele grote metamorfose!!
Zo lang je onder de 2.500 kg meel / week blijft is er weinig aan de hand.quote:Op maandag 18 augustus 2014 19:00 schreef golfer het volgende:
Daar is wel het nodige opknapwerk aan te verrichten inderdaad.
Trouwens, kan je zo maar in elk pand een bakkerij beginnen of is daar een vergunning voor nodig?
Dus geen mileuvergunningen/verzekeringen/bestemmingsplan en zo nodig of andere regels waar je je aan te houden hebt?quote:Op maandag 18 augustus 2014 19:03 schreef Isegrim het volgende:
Zo lang je onder de 2.500 kg meel / week blijft is er weinig aan de hand.
Geen milieuvergunningen. Qua regels HACCP (of eigen plan), afzuiging, vetafscheider, ongediertebestrijdingsplan.quote:Op maandag 18 augustus 2014 19:05 schreef golfer het volgende:
[..]
Dus geen mileuvergunningen/verzekeringen/bestemmingsplan en zo nodig of andere regels waar je je aan te houden hebt?
Enig idee hoe lang zoiets zou moeten staan? Het is 50m2.quote:Op maandag 18 augustus 2014 19:10 schreef Erasmo het volgende:
Wat een grafhok zo.
Tip tegen de rookgeur, een ozongenerator: https://www.borent.nl/mat(...)urneutralisator_230v
Het is een mooie rechttoe-rechtaan-ruimte, geen rare hoeken e.d. We willen net vóór die 'inham' (daar zitten de plee en de meterkast) een balie maken (van steigerhout / afvalhout) over de volle breedte. En dan waarschijnlijk een grote tafel midden in het winkeldeel met grote manden erop waar we het brood in presenteren. Aan de wanden plankjes met dingen als jam (we hebben een buurman die een hobbybedrijfje heeft in het maken van jamquote:Op maandag 18 augustus 2014 20:23 schreef loecje het volgende:
opzich vind ik het er nog helemaal niet zo slecht uit zien
voorkant vind ik al leukdat is toch het eerste wat mensen zien.
binnen vooral vuil (en dus stank) maar mooie ruimte om iets van te maken.
achterkant ziet er wel erg verpaupert uit. wel weer een leuke tuinruimte.
Ik verwacht dat het wegslopen van alle gore zooi en het overschilderen en betegelen enzo het grootste deel van de lucht wel gaat wegnemen. Even kijken hoe dat gaat en anders is het altijd nog mogelijk om een week of twee zo'n ding neer te zetten.quote:Op maandag 18 augustus 2014 20:27 schreef sirdanilot het volgende:
Je kunt zo'n ozongenerator ook kopen, en dan later weer op marktplaats zetten. Maar bedenk dat je niet de ruimte in mag terwijl dat ding werkt, dus misschien had je eerder moeten wezen. Hoe lang hij bezig is weet ik niet.
En veel brood bakken doet de geur ook wel goedquote:Op maandag 18 augustus 2014 20:36 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik verwacht dat het wegslopen van alle gore zooi en het overschilderen en betegelen enzo het grootste deel van de lucht wel gaat wegnemen. Even kijken hoe dat gaat en anders is het altijd nog mogelijk om een week of twee zo'n ding neer te zetten.
Oh, en alles open zetten tijdens het klussen.
Bij mij in de buurt zijn mensen gaan klagen toen de kleine buurt AH zelf brood ging afbakkenquote:Op maandag 18 augustus 2014 20:52 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
En veel brood bakken doet de geur ook wel goedIk zou wel willen dat ik zo'n bakker in de straat had zeg, pfff
Ligt ook aan het vermogen. Maar bij de Bo-rent hebben ze vast wel een tabelletje liggen.quote:Op maandag 18 augustus 2014 20:27 schreef sirdanilot het volgende:
Je kunt zo'n ozongenerator ook kopen, en dan later weer op marktplaats zetten. Maar bedenk dat je niet de ruimte in mag terwijl dat ding werkt, dus misschien had je eerder moeten wezen. Hoe lang hij bezig is weet ik niet.
quote:Op maandag 18 augustus 2014 22:09 schreef junkiexp het volgende:
Het gedeelte ''witte'' in de naam van het koffiehuis sloeg op coke neem ik aan?
We halen onze grondstoffen nu nog overal en nergens. We zijn nog zoekende naar een vaste leverancier. Er is wel een biologische groothandel, maar daar moet je voor minimaal ¤ 400 per keer bestellen.quote:Op dinsdag 19 augustus 2014 09:56 schreef applemoose het volgende:
Als je je grondstoffen bij Aeolus haalt, kun je ook kijken bij Vulcaan bier. Ze zitten om het hoekje als je de Hoogstraat afloopt. Zijn niet altijd open.
Ik denk persoonlijk dat je daar beter gelijk mee kunt beginnen... Ik verwacht dat daar echt best wel wat geld mee te verdienen valt.quote:Op dinsdag 19 augustus 2014 11:14 schreef Isegrim het volgende:
[..]
In eerste instantie niet. Mogelijk wel broodmaaltijden op uitnodiging.
Heel erg veel meer regelgeving en investeringen waar je dan tegen aan loopt.quote:Op dinsdag 19 augustus 2014 11:17 schreef Unites het volgende:
[..]
Ik denk persoonlijk dat je daar beter gelijk mee kunt beginnen... Ik verwacht dat daar echt best wel wat geld mee te verdienen valt.
Yep, gewoon maar eens beginnen met waar jullie toch al goed in zijn. Workshops zijn natuurlijk wél een tof idee, ga je daar qua inrichting ook al een beetje rekening mee houden? Ik schrijf me bij deze alvast graag in voor de eerste cursus in de winkel!quote:Op dinsdag 19 augustus 2014 11:52 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Heel erg veel meer regelgeving en investeringen waar je dan tegen aan loopt.
Kwartiertje, 20min lopen als je een beetje doorstapt.quote:Op dinsdag 19 augustus 2014 11:48 schreef Reya het volgende:
Topidee, veel succes gewenst. Als het niet ver van CS is kom ik wel eens langs op doorreis.
Vandaar het idee van een grote tafel midden in de winkel voor de presentatie. Die is ook geschikt voor workshops en voor maaltijden.quote:Op dinsdag 19 augustus 2014 12:12 schreef minilot het volgende:
[..]
Yep, gewoon maar eens beginnen met waar jullie toch al goed in zijn. Workshops zijn natuurlijk wél een tof idee, ga je daar qua inrichting ook al een beetje rekening mee houden? Ik schrijf me bij deze alvast graag in voor de eerste cursus in de winkel!
Je moet aardig wat kilootjes kunnen draaien natuurlijk. Maar die dingen zijn er in vele soorten en maten.quote:Op dinsdag 19 augustus 2014 11:15 schreef applemoose het volgende:
Ik heb geen flauw idee hoe groot zo'n molen zou moeten zijn. Mijn schoonmoeder verkoopt dit :
Link naar meelmolen
maar dat is natuurlijk maar voor kleine hoeveelheden.
Hoeveel broden zijn dat ongeveer? Succes iig!quote:Op maandag 18 augustus 2014 19:03 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Zo lang je onder de 2.500 kg meel / week blijft is er weinig aan de hand.
6.000-8.000 schat ikquote:Op dinsdag 19 augustus 2014 17:46 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Hoeveel broden zijn dat ongeveer? Succes iig!
Te veel!quote:Op dinsdag 19 augustus 2014 17:46 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Hoeveel broden zijn dat ongeveer? Succes iig!
Zal ik zo ff doen jaquote:Op dinsdag 19 augustus 2014 20:16 schreef Isegrim het volgende:
Ik moet maar een lijst gaan aanleggen! For real - als je serieuze interesse hebt, PM je mailadres en ik zet je op een mailinglijst voor als de workshops een feit worden!
als je deze optie overweegt.... is het dan wel handig om het woord biologisch in je logo te verwerken?quote:Op dinsdag 19 augustus 2014 11:13 schreef Isegrim het volgende:
Nog mooier zou zijn als wij zelf een kleine maalmolen aanschaffen en het graan gebruiken van de boer waar ons paard staat. Niet biologisch, maar dan wel een volledig lokale keten en dat is ook wat waard.
Wil zelfs liever helemaal geen tekst in het logo anders dan de naam.quote:Op dinsdag 19 augustus 2014 22:08 schreef loecje het volgende:
[..]
als je deze optie overweegt.... is het dan wel handig om het woord biologisch in je logo te verwerken?
dan verwachten mensen ook echt biologisch.
Dan moet je achteraf wel zeggen dat jij het was, want dan heb ik je tenminste eindelijk eens ontmoet!quote:Op dinsdag 19 augustus 2014 22:17 schreef Pietverdriet het volgende:
* Pietverdriet komt mistery shoppen als jullie open zijn
ah oke.quote:Op dinsdag 19 augustus 2014 22:21 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Wil zelfs liever helemaal geen tekst in het logo anders dan de naam.
Ik heb er best wel veel een boel sterren gegeven, er zitten echt een boel bij die ik heel tof vind.quote:Op dinsdag 19 augustus 2014 22:31 schreef loecje het volgende:
[..]
ah oke.
viel me eigenijk op doordat sommigen ontwerpen met tekst (waaronder een met het woord biologisch) toch de veel sterren krijgen.
Ja, dat kan wel maar dat vind ik zielig voor die mensen.quote:Op dinsdag 19 augustus 2014 22:39 schreef loecje het volgende:
ik zie wel dat er reacties zijn maar kan de reacties niet lezen.
kan je de sterren dan niet meer aanpassen? onhandig.
Ik zie het ook meer als een indicatie naar andere ontwerpers waar onze smaak zit.quote:Op dinsdag 19 augustus 2014 22:39 schreef loecje het volgende:
ik zie wel dat er reacties zijn maar kan de reacties niet lezen.
kan je de sterren dan niet meer aanpassen? onhandig.
Goed punt! Done!quote:Op dinsdag 19 augustus 2014 23:22 schreef loecje het volgende:
Nee dat is niet zielig. Nu denken de mensen dat ze geweldig bezig zijn met zoveel sterren terwijl je het eigenlijk niets vind. (beetje overdreven gezegd)
Wanneer je de sterren verlaagt van de minder geschikte logo's geef je diegene eigenlijk een kans het ontwerp te verbeteren.
Echt al veel van dat soort reacties van buurtbewoners, hoe tof is dat?quote:Welkom in de Jacob Catsstraat! Wat leuk dat je onze straat komt verblijden met lekker brood. Iedereen kijkt er naar uit om je broodjes te proeven. Jammie
Niet gek, lijkt me. Je moet best moeite doen om ergens lekker brood te vinden! En dan opeens is het in de straat te koopquote:Op donderdag 21 augustus 2014 21:34 schreef Isegrim het volgende:
Vandaag op de FB-pagina van een bewoner van de straat waar het pandje zit:
[..]
Echt al veel van dat soort reacties van buurtbewoners, hoe tof is dat?
Nou ja, en ze waren dus gewend aan een vaag 'koffiehuis' met de nodige politie-invallen en overlast, dus dan zou ik ook blij zijn met zo'n nieuwe invulling.quote:Op donderdag 21 augustus 2014 21:40 schreef UncleFunk het volgende:
[..]
Niet gek, lijkt me. Je moet best moeite doen om ergens lekker brood te vinden! En dan opeens is het in de straat te koop
Met je muis even eroverheen.quote:Op donderdag 21 augustus 2014 22:16 schreef Tinkepink het volgende:
70 laadt bij mij niet. Mijn voorkeur gaat uit naar 56.
Ik houd een flinke slag om de arm. Ik heb liever dat er 2015 staat en dat we een stuk eerder open kunnen dan dat het tegenvalt en er uitgesteld moet worden.quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 02:56 schreef d4v1d het volgende:
TVP
Wat ben je allemaal van plan dat je pas in 2015 opent?
De preview van 70 werkt niet, maar als je met je muis hovert dan zie je 'm wel.quote:Op donderdag 21 augustus 2014 22:16 schreef Tinkepink het volgende:
70 laadt bij mij niet. Mijn voorkeur gaat uit naar 56.
Even serieus. Een bakker bij ons moest verplicht stoppen met bakken snachts omdat buurtbewoners klaagden van de 'stank' sochtendsquote:Op donderdag 21 augustus 2014 21:34 schreef Isegrim het volgende:
Vandaag op de FB-pagina van een bewoner van de straat waar het pandje zit:
[..]
Echt al veel van dat soort reacties van buurtbewoners, hoe tof is dat?
Ja, die mensen heb je.quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 12:40 schreef regnavetto het volgende:
[..]
Even serieus. Een bakker bij ons moest verplicht stoppen met bakken snachts omdat buurtbewoners klaagden van de 'stank' sochtends
Ja, die is wel echt nostalgisch. Bijna iets wat je zou verwachten op het raam van een bakker anno 1900.quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 12:21 schreef golfer het volgende:
Voor mij absoluut nr. 56. Straalt alles uit wat een goede nostalgische bakkerij moet uitstralen.
Ik vind dat "Sinds 2014" wel een beetje stom staanquote:Op vrijdag 22 augustus 2014 12:21 schreef golfer het volgende:
Voor mij absoluut nr. 56. Straalt alles uit wat een goede nostalgische bakkerij moet uitstralen.
Juist dat "sinds"maakt het nostalgisch en iedereen die dan ziet staan sinds 2014 of 2015 begrijpt waarschijnlijk ook wel de ironie.quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 13:46 schreef d4v1d het volgende:
[..]
Ik vind dat "Sinds 2014" wel een beetje stom staanDat zou ik er misschien over 10/15 jaar neerzetten als je al een hele tijd bezig bent. Niet als je net begint.
Ja, dat vind ik juist leuk.quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 14:05 schreef golfer het volgende:
[..]
Juist dat "sinds"maakt het nostalgisch en iedereen die dan ziet staan sinds 2014 of 2015 begrijpt waarschijnlijk ook wel de ironie.
Of de sinds veranderen in het jaar waarin het eerste brood werd gebakken door Jeroenquote:Op vrijdag 22 augustus 2014 14:05 schreef golfer het volgende:
[..]
Juist dat "sinds"maakt het nostalgisch en iedereen die dan ziet staan sinds 2014 of 2015 begrijpt waarschijnlijk ook wel de ironie.
Nou, dan wordt het 2013 of 2012, dat maakt ook niet echt veel uit.quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 17:34 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Of de sinds veranderen in het jaar waarin het eerste brood werd gebakken door Jeroen
Midden in de nacht zal niet hoeven. Wij maken gebruik van autolyse. We kunnen het brood in de avond vormen, waarna het de hele nacht in een koeling gaat. Het kan rechtstreeks vanuit de koeling de oven in. Als we om 06:00 beginnen, hebben we om 09:00 al flink wat klaar liggen. We beginnen met 1 Rofco-oven, maar als het een beetje loopt zullen daar snel een tweede en derde exemplaar bij moeten komen.quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 18:44 schreef computergirl het volgende:
Gaan jullie dan midden in de nacht te bakken om s ochtends een winkel vol te hebben?
70quote:Op donderdag 21 augustus 2014 21:46 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Nou ja, en ze waren dus gewend aan een vaag 'koffiehuis' met de nodige politie-invallen en overlast, dus dan zou ik ook blij zijn met zo'n nieuwe invulling.
Heb de finalisten voor ons logo-ontwerp geselecteerd. https://www.ontwerpen-voo(...)ologisch-desembrood/ - weet niet of jullie kunnen zien wie de finalisten zijn, maar dat zijn nummers 15, 31, 56, 70.
Zo'n 40min. Dus er moet gauw een oven (of twee) bij.quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 19:02 schreef Pietverdriet het volgende:
12 broden per bakgang, hoe lang bakken die?
.
Tof! Kenden jullie elkaar al of is dit een FOK!-vriendschap? (Of fok-zakenrelatie :p)quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 22:54 schreef junkiexp het volgende:
Vanavond samen met Isegrim en LHO wezen kijken in het pand.
Veel potentie qua ruimte maar nog wel een hoop werk aan de winkel.
Ik kreeg het idee dat er een vereniging van rokers heeft ingezeten, en die hadden dan continue 6 frituurpannen aanstaan en geen afzuiging
Werkelijk geen vierkante centimeter is schoon, alles plakt van het vet en de nicotine.
Menig mens zou hard wegrennen maar ze zijn gelukkig nuchter genoeg om hier door heen te kijken, en ik zal ze op elektra- cv en watergebied belangeloos ondersteunen waar dit mogelijk is.
En eigenlijk alleen maar vanuit mijn sympathie dat ze zoiets leuks gaan doen, daarnaast zijn het ook toffe mensen
Nou ja, we hebben elkaar wel eens vluchtig gezien in de kroeg en verder veel via Fok! en Facebook.quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 22:59 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Tof! Kenden jullie elkaar al of is dit een FOK!-vriendschap? (Of fok-zakenrelatie :p)
Gaaf dat je dat doet!quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 22:54 schreef junkiexp het volgende:
Vanavond samen met Isegrim en LHO wezen kijken in het pand.
Veel potentie qua ruimte maar nog wel een hoop werk aan de winkel.
Ik kreeg het idee dat er een vereniging van rokers heeft ingezeten, en die hadden dan continue 6 frituurpannen aanstaan en geen afzuiging
Werkelijk geen vierkante centimeter is schoon, alles plakt van het vet en de nicotine.
Menig mens zou hard wegrennen maar ze zijn gelukkig nuchter genoeg om hier door heen te kijken, en ik zal ze op elektra- cv en watergebied belangeloos ondersteunen waar dit mogelijk is.
En eigenlijk alleen maar vanuit mijn sympathie dat ze zoiets leuks gaan doen, daarnaast zijn het ook toffe mensen
Alleen twee keer in de kroeg idd, in min of meer (vooral meer) beschonken toestand.quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 23:02 schreef junkiexp het volgende:
[..]
Nou ja, we hebben elkaar wel eens vluchtig gezien in de kroeg en verder veel via Fok! en Facebook.
Rotterdammerts onder elkaar he
Dat!quote:
Het klusgedeelte kun je eventueel wat dieper op ingaan in K&W.quote:Op zondag 24 augustus 2014 12:48 schreef Isegrim het volgende:
Ik zal af en toe een fotootje neerzetten.
De muur nadat ik de meeste tegels eraf had gehaald. Dat stukje dat er nog zit, zit om duistere redenen wél goed vast en zal ik met een kapbeitel o.i.d. eraf moeten gaan zien te halen. Hopelijk lukt dat, want het is maar gipswand wat erachter zit.
[ afbeelding ]
Ik vind één topic genoeg. Ik zal af en toe een fotootje neerzetten om de voortgang te tonen en daar laat ik het bij.quote:Op zondag 24 augustus 2014 12:55 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Het klusgedeelte kun je eventueel wat dieper op ingaan in K&W.
Goede keuze, mooi logoquote:Op zondag 24 augustus 2014 12:36 schreef Isegrim het volgende:
De winnaar van onze logo-wedstrijd is #70 (Olga) geworden. We vonden de keus echt heel moeilijk want alle finalisten hadden iets prachtigs gemaakt. #70 vinden we mooi bij ons product passen door de wat korrelige look. Daarnaast is het een eenvoudig, herkenbaar en eenkleurig logo dat overal goed toepasbaar is (op raam, op schorten, als stempel op tasjes etc).
Deze dus: https://www.ontwerpen-voo(...)entry.php?id=1013893
Getveeeeeeerrrrrr!quote:Op zondag 24 augustus 2014 12:49 schreef Isegrim het volgende:
En even voor de duidelijkheid: dat bovenste deel was oorspronkelijk gewoon wit gestuukt.
Ziet er mooi uit maar persoonlijk heb ik mijn twijfels over de deur. Het logo voegt daar niet zo veel toe naast zijn grote broer en waarschijnlijk komen er nog wat stickers met openingstijden ed. bij waardoor het erg druk wordt op de deur.quote:Op zondag 24 augustus 2014 15:13 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Logo even op de gevel gesoept:
[ afbeelding ]
Eens. Waar we zelf aan zaten te denken was het logo in het klein verwerken in een sticker waarop de openingstijden staan.quote:Op zondag 24 augustus 2014 15:17 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Ziet er mooi uit maar persoonlijk heb ik mijn twijfels over de deur. Het logo voegt daar niet zo veel toe naast zijn grote broer en waarschijnlijk komen er nog wat stickers met openingstijden ed. bij waardoor het erg druk wordt op de deur.
Mee eens. Maar de grote versie ziet er super uit! Goede keuzequote:Op zondag 24 augustus 2014 15:17 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Ziet er mooi uit maar persoonlijk heb ik mijn twijfels over de deur. Het logo voegt daar niet zo veel toe naast zijn grote broer en waarschijnlijk komen er nog wat stickers met openingstijden ed. bij waardoor het erg druk wordt op de deur.
Ben je niet bang dat t hele logo op de schop moet zodra je meerdere soorten brood gaat verkopen?quote:Op zondag 24 augustus 2014 12:36 schreef Isegrim het volgende:
De winnaar van onze logo-wedstrijd is #70 (Olga) geworden. We vonden de keus echt heel moeilijk want alle finalisten hadden iets prachtigs gemaakt. #70 vinden we mooi bij ons product passen door de wat korrelige look. Daarnaast is het een eenvoudig, herkenbaar en eenkleurig logo dat overal goed toepasbaar is (op raam, op schorten, als stempel op tasjes etc).
Deze dus: https://www.ontwerpen-voo(...)entry.php?id=1013893
Nee hoor, vrijwel al het brood dat we gaan maken valt onder diezelfde noemer, behalve misschien dingen als croissantjes e.d. Maar het slowfood-desembrood zal hoe dan ook de core business blijven.quote:Op zondag 24 augustus 2014 15:29 schreef Faux. het volgende:
[..]
Ben je niet bang dat t hele logo op de schop moet zodra je meerdere soorten brood gaat verkopen?
Ah okquote:Op zondag 24 augustus 2014 15:38 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Nee hoor, vrijwel al het brood dat we gaan maken valt onder diezelfde noemer, behalve misschien dingen als croissantjes e.d. Maar het slowfood-desembrood zal hoe dan ook de core business blijven.
als je niets gezegd zou hebben zou ik denken dat het gele verf wasquote:Op zondag 24 augustus 2014 12:49 schreef Isegrim het volgende:
En even voor de duidelijkheid: dat bovenste deel was oorspronkelijk gewoon wit gestuukt.
Is het niet minder werk de gipswand te verwijderen en een nieuwe plaatsen ipv deze zo te bewerken?quote:Op zondag 24 augustus 2014 12:48 schreef Isegrim het volgende:
Ik zal af en toe een fotootje neerzetten.
De muur nadat ik de meeste tegels eraf had gehaald. Dat stukje dat er nog zit, zit om duistere redenen wél goed vast en zal ik met een kapbeitel o.i.d. eraf moeten gaan zien te halen. Hopelijk lukt dat, want het is maar gipswand wat erachter zit.
[ afbeelding ]
Die hele muur kostte minder dan een uur!quote:Op zondag 24 augustus 2014 19:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Is het niet minder werk de gipswand te verwijderen en een nieuwe plaatsen ipv deze zo te bewerken?
Hoe ga je het vet en nicotine verwijderen?quote:Op zondag 24 augustus 2014 20:46 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Die hele muur kostte minder dan een uur!Als die tegels niet zo los hadden gezeten had ik het anders aangepakt.
Ja, goeie vraag.quote:Op zondag 24 augustus 2014 21:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hoe ga je het vet en nicotine verwijderen?
Heb je dan niet de kans dat je alsnog met de stank van dat roken blijft zitten, je verbergt de oorzaak immers in plaats van dat je het verhelpt?quote:Op zondag 24 augustus 2014 21:08 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Aan de andere zijde van het pand komt er nog een dunne gipsplaat over die gele meuk heen omdat daar de tegels wél goed vast zitten en ik de muur gelijk wil maken zodat ik gewoon over de bestaande tegels heen kan tegelen.
quote:Op zondag 24 augustus 2014 12:36 schreef Isegrim het volgende:
De winnaar van onze logo-wedstrijd is #70 (Olga) geworden. We vonden de keus echt heel moeilijk want alle finalisten hadden iets prachtigs gemaakt. #70 vinden we mooi bij ons product passen door de wat korrelige look. Daarnaast is het een eenvoudig, herkenbaar en eenkleurig logo dat overal goed toepasbaar is (op raam, op schorten, als stempel op tasjes etc).
Deze dus: https://www.ontwerpen-voo(...)entry.php?id=1013893
Is eventjes afwachten, als dat zo is, zou een ozonbehandeling (zie Piet) inderdaad nog een optie zijn.quote:Op zondag 24 augustus 2014 21:27 schreef frederik het volgende:
[..]
Heb je dan niet de kans dat je alsnog met de stank van dat roken blijft zitten, je verbergt de oorzaak immers in plaats van dat je het verhelpt?
De overige voordeuren en kozijnen in de straat zijn oudhollands groen. Misschien daarbij aansluiten. Maar de woningcorporatie gaat nog iets doen aan de voorkant, er zit schade van een rolluik dat er heeft gezeten.quote:
Wat voor oven hebben jullie nu dat je zoveel productie kan draaien?quote:Op maandag 25 augustus 2014 11:20 schreef Isegrim het volgende:
Om nog nét iets meer productie uit onze thuisoven te persen zo lang we nog geen winkel hebben, ben ik vanmorgen met de bus en een boodschappentrolley een granieten plaat gaan ophalen in Moordrecht. Deze moet onze twee pizzastenen vervangen. Die hebben opstaande randen dus daar kun je niet veel broden op leggen. Hopelijk passen er met de plaat twee extra broden in de oven.
100 liter, Boretti. Maar we doen aardig wat bakbeurten op een zaterdag hoor!quote:Op maandag 25 augustus 2014 12:13 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Wat voor oven hebben jullie nu dat je zoveel productie kan draaien?
quote:Op maandag 25 augustus 2014 12:40 schreef Isegrim het volgende:
[..]
100 liter, Boretti. Maar we doen aardig wat bakbeurten op een zaterdag hoor!
hoveel broden kun je daarin kwijt per keer?quote:Op maandag 25 augustus 2014 13:42 schreef Isegrim het volgende:
De granieten plaat is 35x70. Met een beetje geluk weten we daar 5-6 grote (850g) broden op te proppen.
Eén Rofco zal al een enorme verademing zijn.
Afhankelijk van de maat 12-20. Of meer bij bolletjes e.d.quote:Op maandag 25 augustus 2014 14:21 schreef Prego het volgende:
[..]
hoveel broden kun je daarin kwijt per keer?
minstens het dubbele dusquote:Op maandag 25 augustus 2014 14:30 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Afhankelijk van de maat 12-20. Of meer bij bolletjes e.d.
is het geen optie de nieuwe oven for the time being thuis neer te zetten?quote:Op maandag 25 augustus 2014 13:42 schreef Isegrim het volgende:
De granieten plaat is 35x70. Met een beetje geluk weten we daar 5-6 grote (850g) broden op te proppen.
Eén Rofco zal al een enorme verademing zijn.
Dat geloof ik ja. Wat een werk zegquote:Op maandag 25 augustus 2014 13:42 schreef Isegrim het volgende:
De granieten plaat is 35x70. Met een beetje geluk weten we daar 5-6 grote (850g) broden op te proppen.
Eén Rofco zal al een enorme verademing zijn.
Hebben wij ook aan gedacht, maar je móet twee trappen op om bij ons huis te komen dus ik denk dat we dat niet gaan doen.quote:Op maandag 25 augustus 2014 14:52 schreef komrad het volgende:
[..]
is het geen optie de nieuwe oven for the time being thuis neer te zetten?
Het bestelvolume is nu nog wel bij te houden hoor. En we melden op enig moment ook gewoon dat we vol zitten. Niet ideaal, maar mensen weten dat.quote:Op maandag 25 augustus 2014 14:57 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Dat geloof ik ja. Wat een werk zeg
net gekeken, de 12 full size broden variant weegt 85 kg. inderdaad maar niet doenquote:Op maandag 25 augustus 2014 15:13 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Hebben wij ook aan gedacht, maar je móet twee trappen op om bij ons huis te komen dus ik denk dat we dat niet gaan doen.
Heeel veel suc6quote:Op zaterdag 23 augustus 2014 20:44 schreef Isegrim het volgende:
Vandaag de eerste klusdag en meteen een meevaller; de vorige huurders hadden nog nooit van voorstrijk gehoord dus je wipt de tegels zo van de wand.
Zeker een stuk of tien buurtbewoners kwamen een praatje maken; allemaal positief!
Wel loeizwaar hoor.quote:Op maandag 25 augustus 2014 17:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Ah, ook maar eens een granieten plaat halen dus
Dat is vogens mij niet echt verstandig, staat in de gebruiksaanwijzing van mijn oven dat er niets op de bodem mag liggenquote:Op maandag 25 augustus 2014 17:03 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Wel loeizwaar hoor.Ik heb 'm nu echt op de bodem van de oven liggen. Ding weegt 15-20kg. Hij is zo'n anderhalve cm dik en aan de bovenzijde gepolijst. Gaat ook goed werken voor pizza's.
Op de bodem van de onze zit nog een soort bakplaat. De granietplaat rust nu op de zijkanten van die bakplaat. Er zit daardoor zeker 2cm tussen de plaat en de werkelijke bodem. Dus ik denk dat het wel ok is in dit geval. Flink wat afstand nog tot de elementen.quote:Op maandag 25 augustus 2014 17:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat is vogens mij niet echt verstandig, staat in de gebruiksaanwijzing van mijn oven dat er niets op de bodem mag liggen
Ah, kijk, das wat anders dan dat ie fysiek op de bodem ligtquote:Op maandag 25 augustus 2014 17:07 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Op de bodem van de onze zit nog een soort bakplaat. De granietplaat rust nu op de zijkanten van die bakplaat. Er zit daardoor zeker 2cm tussen de plaat en de werkelijke bodem. Dus ik denk dat het wel ok is in dit geval. Flink wat afstand nog tot de elementen.
De franse bakker in Delft vraagt ook zo'n bedrag. Ik heb dat er best voor over als het daadwerkelijk beter smaakt dan die meuk uit de fabrieksbakkerijen.quote:Op dinsdag 26 augustus 2014 08:52 schreef pmponer het volgende:
In wat voor buurt zitten jullie? hebben jullie al een prijsstelling in gedachte?
Als ik naar de site van Menno kijk, vind ik 4 euro voor een broodje van 500 gram erg hoog.
en dan is ie nog niet eens af ook
Dat geloof ik meteen dat het beter smaakt, ik vind fabrieksbrood ook niet makkelijk binnen te houden. Ik zou echter voor dat soort bedragen gaan kijken of ik zelf niet beter mijn brood zou kunnen bakken. helemaal omdat je hem nog moet afbakken Maar ik vroeg het ook meer ivm de buurt, zit daar genoeg publiek die dat soort prijzen voor een brood willen betalen.quote:Op dinsdag 26 augustus 2014 09:23 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
De franse bakker in Delft vraagt ook zo'n bedrag. Ik heb dat er best voor over als het daadwerkelijk beter smaakt dan die meuk uit de fabrieksbakkerijen.
Wij zitten op 4 voor 850 gram, of 3 euro voor 425. Die prijzen willen we aanhouden. Spelt is wat duurder.quote:Op dinsdag 26 augustus 2014 08:52 schreef pmponer het volgende:
In wat voor buurt zitten jullie? hebben jullie al een prijsstelling in gedachte?
Als ik naar de site van Menno kijk, vind ik 4 euro voor een broodje van 500 gram erg hoog.
en dan is ie nog niet eens af ook
quote:Op donderdag 28 augustus 2014 08:44 schreef Isegrim het volgende:
Morgenochtend zes broden leveren aan biowinkeltje in de buurt. Zes 'om te beginnen'. Toch maar een Rofco thuis laten brengen?
quote:Op donderdag 28 augustus 2014 08:49 schreef Isegrim het volgende:
Hey, beter zo, maar als ze meer wil wordt het erg lastig binnen de huidige mogelijkheden. Het dubbele zou nog haalbaar zijn met twee batches, maar daar houdt het op want soms wil ik ook een paar uur slapen.
Dank, gaan we fixen!quote:Op vrijdag 29 augustus 2014 00:05 schreef Nezhi het volgende:
Hm, misschien een aandachtspuntje? Bij mij doet www.jeroenbaktbrood.nl het wel, maar alleen jeroenbaktbrood.nl niet.
quote:Op vrijdag 29 augustus 2014 16:29 schreef Isegrim het volgende:
Nou eh, de vanmorgen geleverde broden waren een uur geleden uitverkocht en ze meldden al op hun FB dat ze morgen weer hebben, maar wij waren daarover nog niet ingelicht.Dat wordt echt de hele dag bakken morgen.
quote:Op vrijdag 29 augustus 2014 16:29 schreef Isegrim het volgende:
Nou eh, de vanmorgen geleverde broden waren een uur geleden uitverkocht en ze meldden al op hun FB dat ze morgen weer hebben, maar wij waren daarover nog niet ingelicht.Dat wordt echt de hele dag bakken morgen.
Bio Bodega. Deze week geopend. Noordzijde CS, rechtsaf, en dan na 100 meter aan je rechterhand.quote:Op vrijdag 29 augustus 2014 16:54 schreef minilot het volgende:
Welke biowinkel is dat eigenlijk? Eentje iets meer in het centrum of in zuid toevallig?
Die ken ik, thanks!quote:Op vrijdag 29 augustus 2014 16:57 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Bio Bodega. Deze week geopend. Noordzijde CS, rechtsaf, en dan na 100 meter aan je rechterhand.
quote:Op vrijdag 29 augustus 2014 16:29 schreef Isegrim het volgende:
Nou eh, de vanmorgen geleverde broden waren een uur geleden uitverkocht en ze meldden al op hun FB dat ze morgen weer hebben, maar wij waren daarover nog niet ingelicht.Dat wordt echt de hele dag bakken morgen.
Ja hoor, waarom niet? PM maar, dan regelen we iets.quote:Op vrijdag 29 augustus 2014 17:00 schreef _Loki het volgende:
Joh nou woon ik niet in Rotterdam maar ik ben wel heel nieuwschierig eigenlijkIs er een mogelijkheidje om er eentje af te halen ipv het te laten bezorgen? Ik ben er namelijk wel 3 dagen per week voor m'n werk.
Nou, ik was er een paar keer langsgelopen toen ze nog bezig was met de inrichting. Ik heb haar toen gewoon benaderd met de vraag of ze al een leverancier had voor brood. Nee, maar die zocht ze nog wel. Dus toen is ze bij ons thuis brood wezen proeven en ze vond het erg lekker.quote:Op vrijdag 29 augustus 2014 17:00 schreef minilot het volgende:
Wel superleuk dat zo'n heel splinternieuwe biowinkel ook meteen begint met de verkoop van jullie ook al zo nieuwe brood!
Nee.quote:Op vrijdag 29 augustus 2014 17:44 schreef pmponer het volgende:
Super! Maar goed druk dagje morgen.
Heb je die rofco al besteld
Hoeveel bakrondes zijn dat?quote:Op vrijdag 29 augustus 2014 19:42 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Nee.
Lijst voor morgen: 15 grote broden, 3 kleine broden, 9 bollen, 8 rommelbroodjes (vruchtenbroodjes met rommelkruid), 1 borodinsky-brood (Witrussisch). De 10 broden voor Bio Bodega moeten om 09:00 worden bezorgd.
Dat moet je ook nóóit doen!quote:Op vrijdag 29 augustus 2014 20:16 schreef Ansu het volgende:
Wat een super initiatief! Net nu ik Rotterdam verlaten heb...
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |